PDA

View Full Version : Κάνναβη...

Σελίδες : 1 2 [3]

slowman
23/05/2009, 18:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από metalheart
Aν έιναι αυτο το πρόβλημα σου. Ποίος σου εγγυάται οτι όσοι μεθάν δεν οδηγούν? Γιατί δεν ζητάς την απαγόρευση του?

εγώ δε κατάλαβα γιατί δείχνεις συνέχεια με το δάχτυλο τους άλλους και λες "κοίτα και αυτους κάνουν χειρότερα!" πάντα θα υπάρχουν χειρότερα αλλά δε δικαιολογούν τις πράξεις μας, τέτοια επιχειρήματα είναι ηλικίας δημοτικού.

θες να πίνεις; ΟΚ ΠΙΝΕ ΟΣΟ ΘΕΣ. αλλά μη περιμένεις και υποστίριξη ρε φίλε ούτε ελαφρυντικά.
και γω καπνίζω πολύ αλλά ξέρω ότι κάνω μαλακία δε λέω μου κάνει παρέα με χαλαρώνει και πάει με το καφέ οπότε πείτε όλοι ότι καλά κάνω. Ίσα ίσα εκτιμώ όσους με βοήθησαν να το κόψω(Πολλές φορές το έχω κόψει χαχαχα).

the who
23/05/2009, 18:14
Βαζω ενα κομματι μονο.Ολοκληρο θα το βρειτε εδω
http://www.kethea.gr/pub/Category.asp?lang=gr&page=1&catid=7&contentid=176

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2008 ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρώπη παραμένει η μεγαλύτερη αγορά χασίς αλλά αποτελεί και τη δεύτερη αγορά κοκαΐνης και οπιούχων παγκοσμίως. Η ηρωίνη που διακινείται στις παράνομες αγορές προέρχεται από το Αφγανιστάν μέσω της βαλκανικής οδού ή μέσω του δρόμου του μεταξιού, ενώ μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης φτάνουν από τη Νότια Αμερική συχνά μέσω της δυτικής Αφρικής. Μια νέα τάση στη διακίνηση των παράνομων ουσιών αποτελεί το εμπόριο κοκαΐνης μέσω των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερη κοκαΐνη μεταφέρεται στις παράνομες αγορές της Δυτικής Ευρώπης μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού, της οδού που παραδοσιακά αξιοποιείτο στη διακίνηση οπιούχων.

Παρά το γεγονός ότι η χρήση ηρωίνης και άλλων οπιούχων παρουσίαζε μείωση στη Δυτική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως ίσως αυτό να αλλάζει Για παράδειγμα, αύξηση παρουσίασε στην Ολλανδία, ή στη Γαλλία στα νεαρότερα και κοινωνικά ενταγμένα τμήματα του πληθυσμού. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει οξυμένο στην Ανατολική Ευρώπη, όπου υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια χρήστες οπιούχων. Η χρήση οπιούχων αυξήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής καθώς και σε χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης κατά μήκος της βαλκανικής οδού. Η εκτεταμένη διακίνηση και χρήση ηρωίνης έχει οδηγήσει σε διάδοση του AIDS/HIV, με την Ουκρανία να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η θεραπεία της χρήσης ηρωίνης σε εγκαταστάσεις διαμονής, η οποία κυριαρχούσε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συναντάται λιγότερο σήμερα. Πιο συχνά γίνεται στη βάση της εξωτερικής παρακολούθησης. Τα δίκτυα θεραπείας εξωτερικής παρακολούθησης αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια σε Βουλγαρία. Εσθονία, Φιλανδία, Ελλάδα, Λιθουανία και Ρουμανία. Περίπου το 53% των εξαρτημένων που συμμετέχουν σε προγράμματα εξωτερικής παρακολούθησης προσέρχονται για θεραπεία της εξάρτησης από οπιούχα και οι υπόλοιποι για θεραπεία της εξάρτησης από άλλα ναρκωτικά, ιδιαίτερα την κάνναβη (22%) και την κοκαΐνη (16%). Ο αριθμός των ατόμων που αναζητά θεραπεία για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά, ιδιαίτερα τα οπιούχα, είναι υψηλότερος στην Ανατολική Ευρώπη απ’ ό,τι στη Δυτική.

Η κάνναβη παραμένει η πιο διαδεδομένη ουσία χρήσης στην Ευρώπη. Περίπου 71 εκατομμύρια άνθρωποι (ηλικίας 15-64) έχουν δοκιμάσει την ουσία κατά τη διάρκεια της ζωής τους και περίπου το 7% έχει κάνει χρήση της μέσα στον τελευταίο χρόνο. Τα χαμηλότερα ποσοστά επικράτησης της χρήσης στης κάνναβης τον περασμένο χρόνο (ηλικία 15-64) εντοπίζονται μεταξύ άλλων (Βουλγαρία, Μάλτα) στην Ελλάδα, όπως ισχύει και για τους μαθητές 15-16 που έχουν κάνει χρήσης της ουσίας.

Η χρήση κοκαΐνης έχει γίνει πιο διαδεδομένη σε ορισμένα μέρη της Δυτικής Ευρώπης, όπως στη Γαλλία όπου διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αύξηση συνεχίζει παρουσιάζει η παράνομη παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Στη Ρωσική Ομοσπονδία εντοπίστηκαν πάνω από τα μισά παράνομα εργαστήρια αμφεταμίνης σε σχέση το συνολικό αριθμό των εργαστηρίων που εντοπίστηκαν σε όλη την Ευρώπη.
Τα δελτία Τύπου της Έκθεσης στα ελληνικά, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκδοση που κρατάτε, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΘΕΑ (www.kethea.gr). Ολόκληρη την Έκθεση στα αγγλικά μπορείτε να τη βρείτε στην ιστοσελίδα του INCB (www.incb.org).

ΕΣΗΕΑ, 19 Φεβρουαρίου 2009
Δρ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Διευθυντής ΚΕΘΕΑ

TheFace
24/05/2009, 00:56
Γράψε και για έναν κόσμο που για την κατάντια των πρεζάκιων φταίει το μαύρο και όχι το μυαλό τους και η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και ζήσε εκεί πέρα.

+900... πιτσιρικο!:beer:

metalheart
24/05/2009, 03:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από slowman
εγώ δε κατάλαβα γιατί δείχνεις συνέχεια με το δάχτυλο τους άλλους και λες "κοίτα και αυτους κάνουν χειρότερα!" πάντα θα υπάρχουν χειρότερα αλλά δε δικαιολογούν τις πράξεις μας, τέτοια επιχειρήματα είναι ηλικίας δημοτικού.

θες να πίνεις; ΟΚ ΠΙΝΕ ΟΣΟ ΘΕΣ. αλλά μη περιμένεις και υποστίριξη ρε φίλε ούτε ελαφρυντικά.
και γω καπνίζω πολύ αλλά ξέρω ότι κάνω μαλακία δε λέω μου κάνει παρέα με χαλαρώνει και πάει με το καφέ οπότε πείτε όλοι ότι καλά κάνω. Ίσα ίσα εκτιμώ όσους με βοήθησαν να το κόψω(Πολλές φορές το έχω κόψει χαχαχα).

Φίλε μου ούτε σου δείχνω τους άλλους για να σου πω ότι κάνουν χειρότερα ούτε να δικαιολογηθώ θέλω για τίποτα. Ότι έχω κάνει το έκανα επειδη το ήθελα εγώ και δεν είπα ποτέ σε κανέναν ότι έφταιξε αυτός. Αυτά που σου δείχνω είναι απλα ο λόγος που μου φένετε παράξενο να θεωρούνται τόσο διαφορέτικα δύο πράγματα που στην ουσία δεν έχουν ούτε τόσο διαφορέτικες ούτε παρενέργειες ούτε τόσο διαφορετικές επιπτώσεις αλλά παρόλα αυτά να υπάρχει τόσο μεγάλος διαχωρισμός ως προς την ποινή για την χρήση τους.

Σου έιπα ότι δεν πίνω και σου είπα και τον λόγο. Τώρα οταν ήθελα να πιώ έπινα χωρίς να μου το πούνε και για αυτό σε παράκαλω σταμάτα να επαναλαμβάνεις ότι ΑΝ ΘΕΣ ΠΙΕΣ.

+Arxiereas+
24/05/2009, 05:08
Δεν αποποινικοποιείται γιατί ακόμα τα κονομάαει το κράτος.
Οι μισοί μέσα γι αυτό είναι. Βάλε κι ένα ολόκληρο σύστημα προστίμων, δικηγόρων, δικαστικων και άλλες βλακίες με το ζύγισμα... Δεν παίζει αποποινικοποίηση.

Μακρυά από τη φούντα και τα μεσημεριιανάδικα.

Έχει άλλα μέρη αμα θες να στρίψεις φίλε..

mikros boudas
24/05/2009, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Arximandritis
Δεν αποποινικοποιείται γιατί ακόμα τα κονομάαει το κράτος.
Οι μισοί μέσα γι αυτό είναι. Βάλε κι ένα ολόκληρο σύστημα προστίμων, δικηγόρων, δικαστικων και άλλες βλακίες με το ζύγισμα... Δεν παίζει αποποινικοποίηση.

Μακρυά από τη φούντα και τα μεσημεριιανάδικα.

Έχει άλλα μέρη αμα θες να στρίψεις φίλε.. να μην λεμε ανυποστατα πραγματα επειδη κατι τετοιο ακουστηκε και πριν.
αρχικα,αν φορολουνταν κανονικα θα εβγαζε τα τριπλα απο τους φορους.
για παραδειγμα,το 2000 στις Ηπα ξοδευτηκαν 36 δις σε κοκο,11 δις σε μαυρο,10 δις σε πρεζα,5.5 δις σε μεταμφεταμινες και 2,4 δις σε διαφορα αλλα τα οποια βεβαια ειναι παρανομα,μαυρα λεφτα που δεν φορολογουνται και ξεπλενεται το πολυ το 1/5 απο αυτα.
επισης,το κοστος υγειας μονο για το 2000 απο την χρηση νακρωτικων(δλδ ατυχηματα που προκληθηκαν,ξυλοδαρμοι κ.α μαζι βεβαια με τα αμμεσα προβληματα των ναρκωτικων) ηταν 14,899 εκατομυρια δολλαρια.το κοστος σε παραγωγη ηταν 110,000 εκατομυρια.μαζι με αλλα κοστη(διωξη κ.α) ηταν συνολικα 160,000 εκατομυρια.μονο για το 2000.
μεσα σε αυτα δεν υπολογιζω το κοστος σε ανθρωπινο δυναμικο(αστυνομικους και πολιτες) που σκοτωθηκαν λογω ναρκωτικων(κυνηγι,συλληψεις,παραπλευρες απωλειες) γιατι ειναι ανυπολογιστο και οχι μια απλη στατιστικη.
ξερεις ποσο κοστιζει μια δικη και μια φυλακιση?
απο 20,000-50,000 τον χρονο για καθε ατομο.εφοσον παραδεχθει την ενοχη του.
βεβαια στην αμερικη εχουν ειδικα δικαστηρια μονο για ναρκωτικα που κοστιζουν πολυ λιγοτερο και δεν εχουν το δικο μας συστημα που ειναι υπερβολικα αυστηρο στα ναρκωτικα.
η ελλαδα βεβαια οχι,δεν εχει ειδικα δικαστηρια.σε ολα αυτα συνυπολογισε ολες τις μερινμες αποκαταστασης που εκπιπτουν φορολογιας και οσους δουλευουν εθελοντικα σε αυτες επισης εις βαρος φορολογουμενης εργασιας και μετα πες μου αν το κρατος τα κονομαει και απο που.υπολογισε και το κοστος φυλακων( χοντρικα 30,000 ανα ατομο τον χρονο σε απλη φυλακη) και τα εξοδα επανενταξης και εργασιακης εκπαιδευσης.
το κρατος δεν κερδιζει,ισα ισα χανει πολλα.το ξεπλυμα που κανει το χρημα νομιμο απο τα ναρκωτικα δε φτανει ουτε καν να δει με κυαλια τα αληθινα ποσα που παιζουν απο πισω.

metalheart
24/05/2009, 12:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Τρικυμια εν κρανιω.Διαβασε οτι εχεις γραψει,διαβασε οτι εχουν γραψει κι ολοι οι αλλοι και τα ξαναλεμε.Και πουσαι πιτσιρικο μαθε λιγο συντακτικο και λιγη ορθογραφια.Δεν κανει κακο,ισως να μπορεσει καποιος να καταλαβει τι εννοεις.

Με την παρτυ σου μέχρι να μάθεις μεγαλώσεις αρκέτα ωστε να συνομιλάς και να απαντάς σε αυτά που σουν λενε και όχι να λες πιτσιρικο κτλ δεν ασχολούμε. Είναι πολυ εύκολο απλά να σε ειρωνευτώ αλλά δεν θα κάτσω να σου κάνω την χάρη. Αλήθεια πάντως οτιδήποτε δεν καταλαβες λόγω του συντακτικού και τισ ορθογραφίας μου επισήμανε τα και ευχαρίστως να σου τα εξηγήσω. Αλλά μάλλον δεν θες να καταλάβεις. Να δημιουργήσεις εντυπώσεις θες :wave2:

the who
24/05/2009, 12:56
Με την παρτυ σου μέχρι να μάθεις μεγαλώσεις αρκέτα ωστε να συνομιλάς και να απαντάς σε αυτά που σουν λενε και όχι να λες πιτσιρικο κτλ δεν ασχολούμε. Είναι πολυ εύκολο απλά να σε ειρωνευτώ αλλά δεν θα κάτσω να σου κάνω την χάρη. Αλήθεια πάντως οτιδήποτε δεν καταλαβες λόγω του συντακτικού και τισ ορθογραφίας μου επισήμανε τα και ευχαρίστως να σου τα εξηγήσω. Αλλά μάλλον δεν θες να καταλάβεις. Να δημιουργήσεις εντυπώσεις θες :wave2:

Το 80% απ αυτα που εχεις γραψει.Ειρωνευεσαι και μαλιστα πολυ γιατι δεν εχεις επιχειρηματα.Το μονο που κανεις ειναι να αγιοποιεις τους χρηστες κανναβης κι αυτο ειναι επικινδυνο.

Αυτοί που λες όταν πλακώνονται στα ξίδια τι κάνουν δλδ? Τραβάνε πιστόλια???
Γιατί όσους ξέρω εγώ το λιγότερο βαριούνται να έχουν "επιθετικη συμπεριφορά" μετά από κανένα τσιγάρο.

Τώρα για τισ θεωρίες με τα μείγματα και τα βρασίματα να απαγορευτεί και η βενζίνη (κανουν πολλοι μείγματα), να απαγορευτεί και το Red Bull (σκοτώνει και αυτό με αλκοόλ) και να μην πούμε άλλα ποσα πρέπει να απαγορευτούν...

πιστευω ότι όπως θα μάθεις (-ω, -ούμαι) τα παιδια να καβάλανε το μηχανάκι με κράνος και στολή και να ξεδίνουν σε πίστες και όχι στον δρόμο (με σκοπό να προφυλαχθούν αυτά ) έτσι θα πρέπει να μάθουν και το μέτρο είτε στο αλκοόλ είτε στο τσιγαριλίκι απλά σε έναν πιτσιρικά είδικά ο συνδυασμός των συνεπειών (ας δεχθούμε ότι είναι τουλάχιστον ίσες με του αλκοόλ σε μακροχρόνια κατάχρηση) και του απαγορευμένου θα το κάνει απλά πιο ελκυστικό

Αυτό που θέλω να δω είναι ποιές θα είναι οι αντιδράσεις όλων αυτων που καταφέρονται κατα της κάνναβης ΑΝ μία μέρα τους απαγορευτεί να πίνουν το τσιπουράκι και την μπυρίτσα τους με τις ίδιες δικαιολογίες που απαγορέυεται η κάνναβη. Τα ίδια θα λέτε και τότε?

Κάπου το είχα δεί αυτό Δαλιανίδης ήταν, Φώσκολος ήταν δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια μου. Όποιος προσπαθήσει να σας πείσει ότι εν έτη 2009 δεν ξέρει την διαφορά του μπάφου απο την πρέζα και ότι του δωσαν το ένα επείδη δεν είχε απο το άλλο μάλλον σας δουλέυει. Εύτυχως δεν ζούμε στα χρόνια του Μιχαλόπουλου και του Γαρδέλη.

Υ.Γ. Πιτσιρίκο να λές τον γιό σου και αν θές σεβασμό ή κερδισε τον ή βάλε κανα ράσο να γίνεις μητροπολίτης

Υ.Γ Με βαση τα εικοσι χρονια διαφορας που εχουμε(28-04-63) θα μπορουσες να εισαι γιος μου,οποτε μπορω να σε λεω πιτσιρικο:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: (στην εφερα)

carpe_diem
24/05/2009, 13:25
Να πω την αλήθεια δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα, 10 σελίδες και, αλλα το έχω ψιλό ψάξει το θέμα... Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ολλανδικής Κυβέρνησης και από δημοσιογραφικές έρευνες η αποποινικοποίηση της Κάνναβης μειώνει τους χρηστες σε νεαρή ηλικία, σταθεροποιεί τους χρηστες της ηρωίνης σε μεγαλύτερες ηλικίες, μειώνει την σχετική εγκληματικότητα και των θανάτων.

Πιστεύω ότι ο κάθε ενήλικας έχει δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του τι είναι καλό γι αυτόν και θεωρώ ότι ειναι καλύτερα να αποποινικοποιηθούν όλες οι συμπεριφορές από τις οποίες δεν βλάπτεται κανείς άλλος παρά μόνο αυτοί που ελεύθερα τις επιλέγουν.

Εάν δίναν ελεύθερη κάνναβη σε cooffee shop όπως και στο Άmsterntam ή σε περίπτερα, και μικροποσότητες ελεγχόμενης ηρωίνης σε δημοσια νοσοκομεία όπου οι εθισμένοι θα την προμηθευόντουσαν έπειτα από γνωμάτευση δημοσιου ιατρού, τότε και θα πεθαίναν πιο λίγοι από τις ναρκωτικές ουσίες αλλα και θα είχαν εξαλείψει και τον ετήσιο τζίρο της μαύρης αγοράς των ναρκωτικών που ανέρχεται σε τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια Ευρώ. Σημειωτέον, πρώτα το άτομο εθίζεται στην μαύρη αγορά και στην παραεμπόρια και κατόπιν σε όλο και σκληρότερες ουσίες. Αφού η κοινωνία μας διέπεται από τους νομους της παραεμπορίας, το άτομο συναναστρέφεται με την μαύρη αγορά, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόκτησης της.

Υπάρχουν στην αγορά πολλά πιο επικίνδυνα κατασκευάσματα από την κάνναβη, όπως το αλκοόλ που μπορεί να προκαλέσει σωματική εξάρτηση, βίαιη συμπεριφορά ακόμη και θάνατο. Από την χρήση της κάνναβης ποτε δεν έχει σημειωθεί θάνατος!

mikros boudas
24/05/2009, 14:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από carpe_diem
Να πω την αλήθεια δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα, 10 σελίδες και, αλλα το έχω ψιλό ψάξει το θέμα... Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ολλανδικής Κυβέρνησης και από δημοσιογραφικές έρευνες η αποποινικοποίηση της Κάνναβης μειώνει τους χρηστες σε νεαρή ηλικία, σταθεροποιεί τους χρηστες της ηρωίνης σε μεγαλύτερες ηλικίες, μειώνει την σχετική εγκληματικότητα και των θανάτων.

Πιστεύω ότι ο κάθε ενήλικας έχει δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του τι είναι καλό γι αυτόν και θεωρώ ότι ειναι καλύτερα να αποποινικοποιηθούν όλες οι συμπεριφορές από τις οποίες δεν βλάπτεται κανείς άλλος παρά μόνο αυτοί που ελεύθερα τις επιλέγουν.

Εάν δίναν ελεύθερη κάνναβη σε cooffee shop όπως και στο Άmsterntam ή σε περίπτερα, και μικροποσότητες ελεγχόμενης ηρωίνης σε δημοσια νοσοκομεία όπου οι εθισμένοι θα την προμηθευόντουσαν έπειτα από γνωμάτευση δημοσιου ιατρού, τότε και θα πεθαίναν πιο λίγοι από τις ναρκωτικές ουσίες αλλα και θα είχαν εξαλείψει και τον ετήσιο τζίρο της μαύρης αγοράς των ναρκωτικών που ανέρχεται σε τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια Ευρώ. Σημειωτέον, πρώτα το άτομο εθίζεται στην μαύρη αγορά και στην παραεμπόρια και κατόπιν σε όλο και σκληρότερες ουσίες. Αφού η κοινωνία μας διέπεται από τους νομους της παραεμπορίας, το άτομο συναναστρέφεται με την μαύρη αγορά, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόκτησης της.

Υπάρχουν στην αγορά πολλά πιο επικίνδυνα κατασκευάσματα από την κάνναβη, όπως το αλκοόλ που μπορεί να προκαλέσει σωματική εξάρτηση, βίαιη συμπεριφορά ακόμη και θάνατο. Από την χρήση της κάνναβης ποτε δεν έχει σημειωθεί θάνατος! εχουν σημειωθει πολλοι εμμεσοι θανατοι

TheFace
24/05/2009, 17:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
να μην λεμε ανυποστατα πραγματα επειδη κατι τετοιο ακουστηκε και πριν.
αρχικα,αν φορολουνταν κανονικα θα εβγαζε τα τριπλα απο τους φορους.

Φιλος, δεν λες κατι καινουργιο (ή παραλογο!)... απλα σου διαφευγει κατι παρα μα παρα πολυ σημαντικο... για το (καθε) διευθαρμενο κρατος και ειδικοτερα γι' αυτους που κινουν τα νηματα, ειναι πολυ σημαντικο να εχουν ΜΑΥΡΑ εσοδα, για να κανουν τους "δημοκρατικους" τους αγωνες και φυσικα να φουσκωνουν τους προσωπικους τους λογαρσιαμους στις ελβετιες... :wave2:

TheFace
24/05/2009, 17:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Φιλος, δεν λες κατι καινουργιο (ή παραλογο!)... απλα σου διαφευγει κατι παρα μα παρα πολυ σημαντικο... για το (καθε) διευθαρμενο κρατος και ειδικοτερα γι' αυτους που κινουν τα νηματα, ειναι πολυ σημαντικο να εχουν ΜΑΥΡΑ εσοδα, για να κανουν τους "δημοκρατικους" τους αγωνες και φυσικα να φουσκωνουν τους προσωπικους τους λογαρσιαμους στις ελβετιες... :wave2:

... πιστευει κανενας οτι οι τεραστιες ποσοτητες των κατασχεμενων ναρκωτικων αξιας εκκατομυριων ευρω, καιγονται... ετσι απλα!

... δεν νομιζω να ειναι καποιος τοσο αφελης και να πιστευει οτι βαζουν φωτια και καινε τα... δισεκατομυρια:winka:

Απλως, ξαναδιοχετευονται στις αγορες με ΑΛΛΟΥΣ δικαιουχους στα κερδη... :winka:

+Arxiereas+
24/05/2009, 22:03
... πιστευει κανενας οτι οι τεραστιες ποσοτητες των κατασχεμενων ναρκωτικων αξιας εκκατομυριων ευρω, καιγονται... ετσι απλα!

... δεν νομιζω να ειναι καποιος τοσο αφελης και να πιστευει οτι βαζουν φωτια και καινε τα... δισεκατομυρια:winka:

Απλως, ξαναδιοχετευονται στις αγορες με ΑΛΛΟΥΣ δικαιουχους στα κερδη... :winka:

Αυτό που λες δηλαδή δεν είναι ανυπόστατο? Ή μπορείς να το αποδείξεις?
Γι αυτό που σου λέω φίλε μου πήγαινε μια μέρα και κάτσε στα δικαστήρια να δεις τι χρήμα μαζεύουν από πρόστιμα για παραβάσεις νόμων περί ναρκωτικών. Δεν καταλήγουν όλοι στη φυλακή αλλά οι φυλακές είναι τίγκα λόγο ναρκωτικών και συνδεόμενων με αυτά εγκλημάτων-παραβάσεων. Ένα ολόκληρο δικαστικό σύστημα με εφέσεις, αιτήσεις, παραστάσεις κινείται με χρήμα που καταλήγει στις τσέπες του κράτους των δικαστών και δικηγόρων. Αυτοί είναι που μας κυβερνάνε εξάλλου. Τόσο απλά καταλλήγουν στις τσέπες τους κι ας μην είναι από πώληση.
Από την άλλη η αποποινικοποίηση έχει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος που δύσκολα θα αναλάβει κάποιος. Ούτε όμως η κοινωνία (και παιδία) μας πιστεύω είναι έτοιμη να τη δεχτεί. Δυστυχώς.

LsKostas
24/05/2009, 23:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
:eek:

Τον Huxley τον ανεφερα οχι επειδη ηταν χρηστης ναρκωτικων με εργο αλλα διοτι αυτος οπως και αλλοι εχουν πολλα ενδιαφεροντα πραγματα να πουν για καποια 'ναρκωτικα'. :wave2:

για καποια 'ναρκωτικα' ???

Εχεις γραψει μια λεξη... "καποια" και εχεις βαλει ' ' στα ναρκωτικα οπως βλεπουμε

Να υποθεσω κατι? Να συμπερανω καποια πραγματα ?
...γιατι εγω λεω ναρκωτικα σκετο. :wave2:

TheFace
25/05/2009, 01:29
Αυτό που λες δηλαδή δεν είναι ανυπόστατο? Ή μπορείς να το αποδείξεις?
Γι αυτό που σου λέω φίλε μου πήγαινε μια μέρα και κάτσε στα δικαστήρια να δεις τι χρήμα μαζεύουν από πρόστιμα για παραβάσεις νόμων περί ναρκωτικών. Δεν καταλήγουν όλοι στη φυλακή αλλά οι φυλακές είναι τίγκα λόγο ναρκωτικών και συνδεόμενων με αυτά εγκλημάτων-παραβάσεων. Ένα ολόκληρο δικαστικό σύστημα με εφέσεις, αιτήσεις, παραστάσεις κινείται με χρήμα που καταλήγει στις τσέπες του κράτους των δικαστών και δικηγόρων. Αυτοί είναι που μας κυβερνάνε εξάλλου. Τόσο απλά καταλλήγουν στις τσέπες τους κι ας μην είναι από πώληση.
Από την άλλη η αποποινικοποίηση έχει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος που δύσκολα θα αναλάβει κάποιος. Ούτε όμως η κοινωνία (και παιδία) μας πιστεύω είναι έτοιμη να τη δεχτεί. Δυστυχώς.

Οχι, δεν μπορω να το αποδειξω κυριε... υπουργε! :lol:

Αν μπορουσα να το αποδειξω φιλε μου, μαλλον θα ημουν... νεκρος!
Οι ενδειξεις πολλες φορες ομως ειναι καλυτερες κι απο αποδειξεις... ειδικα οταν αυτες οι αποδειξεις πρεπει να περασουν απο εξεταστικες επιτροπες, αρμοδια οργανα κτλ κτλ για να καταληξουν στο τελος απο αποδειξεις σε... γαργαρες!

Οσο για τα υπολοιπα που περιγραφεις, ασφαλως και ειναι ετσι κι ακομα χειροτερα μη σου πω... δεν διαφωνουμε!
Απλως εγω συμπληρωνω οτι αυτη η κατασταση της μη νομιμοποιησης ειναι η πιο κερδοφορα για το κρατους και βολευει καλυτερα αφου τα μαζευει και ΑΣΠΡΑ και ΜΑΥΡΑ... :smokin:

...και το ξαναλεω οποιος θελει να πιστευει οτι σε αυτον τον κοσμο που ζουμε υπαρχει καποιος που καιει δισεκατομυρια, ειναι δικαιωμα του... εγω δεν το πιστευω και να με συμπαθας που δεν ειμαι τοσο ρομαντικος

:wave2:

+Arxiereas+
25/05/2009, 03:21

Απλως εγω συμπληρωνω οτι αυτη η κατασταση της μη νομιμοποιησης ειναι η πιο κερδοφορα για το κρατους και βολευει καλυτερα αφου τα μαζευει και ΑΣΠΡΑ και ΜΑΥΡΑ... :smokin:

Αυτό είπα απ την αρχή ρε φάτσα... :dizzy:

mikros boudas
25/05/2009, 09:10
και ξαναλεω πως μια δικη κοστιζει πολυ περισσοτερο απο τα ποσα που δινονται στους δικηγορους.

TheFace
25/05/2009, 13:36
Αυτό είπα απ την αρχή ρε φάτσα... :dizzy:

:beer:

DrBig
25/05/2009, 13:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
για καποια 'ναρκωτικα' ???

Εχεις γραψει μια λεξη... "καποια" και εχεις βαλει ' ' στα ναρκωτικα οπως βλεπουμε

Να υποθεσω κατι? Να συμπερανω καποια πραγματα ?
...γιατι εγω λεω ναρκωτικα σκετο. :wave2:

Για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι σιγουρος αν σε καταλαβαινω!
Αν το θεμα ειναι αν ολα τα 'ναρκωτικα' ειναι ιδια, σε διαβεβαιω πως δεν ειναι. Το λεει και η λεξη. Για παραδειγμα δεν μπορεις σε καμια περιπτωση να πεις οτι φαρμακολογικα πχ η κοκαινη ανηκει στην ιδια κατηγορια με το LSD.

LsKostas
25/05/2009, 16:19
Για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι σιγουρος αν σε καταλαβαινω!
Αν το θεμα ειναι αν ολα τα 'ναρκωτικα' ειναι ιδια, σε διαβεβαιω πως δεν ειναι. Το λεει και η λεξη. Για παραδειγμα δεν μπορεις σε καμια περιπτωση να πεις οτι φαρμακολογικα πχ η κοκαινη ανηκει στην ιδια κατηγορια με το LSD.

Πιστευω οτι ο κοινωνικος ιστος στην Ελλαδα εχει ηδη αρκετα αναισθησιογονα στο κεφαλι του.
Η αποβλακωση μεσω της τηλεορασης ,η παντελης ελλειψη παιδειας και κριτικης ικανοτητας
μπορουν να γινουν μονο χειροτερα και με την ελλειψη διαυγειας κ καθαρης σκεψης.

Εκει μπαινουν τα ναρκωτικα.Οχι μερικα.Ολα τα ναρκωτικα

Το lsd ,η κανναβη η φουντα ειναι το τελευταιο καταφυγειο ανθρωπων ενα βημα πριν παραδωσουν τα οπλα φιλε μου.Τις αντοχες τους στα καθημερινα προβληματα

Ειμαι αρκετα σαφης απο τα πρωτα post και αν θες θα συμφωνησω μαζι σου οτι καθαρα
φαρμακολογικα σαφως και εχει διαφορα η ηρωινη απο το χασις.

Το αποτελεσμα ομως ειναι το ιδιο αφου αβουλος και "τελιωμενος" γινεται καποιος και με τα "ελαφρα" ναρκωτικα.(Δεν υπαρχουν ελαφρα παντως για μενα,χαριν της συζητησης το λεω)

Κοινωνικα ειπα και πιο πριν ,ειναι βουτηρο στο ψωμι πολλων στο κρατος τα ναρκωτικα
απο πολιτικους μεχρι σωματα ασφαλειας,που επωφελουνται πολλακις φυσικα και παντα εις βαρος των πολιτων.

DrBig
25/05/2009, 16:24

Το lsd ,η κανναβη η φουντα ειναι το τελευταιο καταφυγειο ανθρωπων ενα βημα πριν παραδωσουν τα οπλα φιλε μου.Τις αντοχες τους στα καθημερινα προβληματα

Δεχεσαι δηλαδη εξ'ορισμου, οτι καποιος δοκιμαζει μια καποια ουσια επειδη θελει να 'ξεφυγει' απο την πραγματικοτητα και ειναι ενα βημα πριν την καταρρευση. Εισαι σιγουρος οτι ετσι ειναι?

LsKostas
25/05/2009, 16:27
Δεχεσαι δηλαδη εξ'ορισμου, οτι καποιος δοκιμαζει μια καποια ουσια επειδη θελει να 'ξεφυγει' απο την πραγματικοτητα και ειναι ενα βημα πριν την καταρευση. Εισαι σιγουρος οτι ετσι ειναι?

Τι εννοεις να ξεφυγει? Να περασει "καλα" ή να ξεχασει ενα προβλημα που τον απασχολει ?

DrBig
25/05/2009, 16:27
Τι εννοεις να ξεφυγει? Να περασει "καλα" ή να ξεχασει ενα προβλημα που τον απασχολει ?

εσυ μιλησες για καταφυγιο, σε αυτο αναφερομαι.

the who
25/05/2009, 16:30
Τωρα ειναι που θα διαβασουμε για Καστανεντα,Μπαροους κλπ?:lol:

LsKostas
25/05/2009, 16:34
εσυ μιλησες για καταφυγιο, σε αυτο αναφερομαι.

Ωραια,αρα μιλας σε περιπτωσεις που καποιος εχει ενα παρα πολυ σοβαρο προβλημα
το οτι θα καταφυγει στην λυση των "μαλακων" ναρκωτικων και θα βρει ενα ειδους καταφυγειο.

Καταφυγειο... οχι λυση ομως,

Καθαρα δικη μου αντιληψη ειναι οτι δεν θα καταφερει να σκεφτει καθαρα ωστε να βρει λυση.

DrBig
25/05/2009, 16:39
Ωραια,αρα μιλας σε περιπτωσεις που καποιος εχει ενα παρα πολυ σοβαρο προβλημα
το οτι θα καταφυγει στην λυση των "μαλακων" ναρκωτικων και θα βρει ενα ειδους καταφυγειο.

Καταφυγειο... οχι λυση ομως,

Καθαρα δικη μου αντιληψη ειναι οτι δεν θα καταφερει να σκεφτει καθαρα ωστε να βρει λυση.

δεν διαφωνω, αλλα ειπες προηγουμενως, οτι οποιος κανει ντραγκς τα κανει γιατι κατι δεν παει καλα στην ζωη του, σωστο η λαθος?

LsKostas
25/05/2009, 16:43
δεν διαφωνω, αλλα ειπες προηγουμενως, οτι οποιος κανει ντραγκς τα κανει γιατι κατι δεν παει καλα στην ζωη του, σωστο η λαθος?

Σωστα,αυτο ακριβως λεω. Και κυριως γιατι φοβαται να αντιμετωπισει καταματα κατι που τον τρωει.Ακομα και τις ανασφαλειες του οχι καν σοβαρα προβληματα επιβιωσης

DrBig
25/05/2009, 16:46
Σωστα,αυτο ακριβως λεω. Και κυριως γιατι φοβαται να αντιμετωπισει καταματα κατι που τον τρωει.Ακομα και τις ανασφαλειες του οχι καν σοβαρα προβληματα επιβιωσης

Αυτο το λες βασισμενος σε παρατηρηση αλλων, η προσωπικη εμπειρια?

the who
25/05/2009, 16:46

Ετσι ακριβως.Λιποταξια απεναντι στη ζωη ειναι η χρηση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ναρκωτικου νομιμου η παρανομου.

LsKostas
25/05/2009, 16:53
Αυτο το λες βασισμενος σε παρατηρηση αλλων, η προσωπικη εμπειρια?

Φιλε μου ξερω που το πας,ψυχολογεια γνωριζω αρκετα και θα σου απαντησω ευθεως.

Οχι δεν θεωρω κοινωνικα αποβλητα οσους κανουν ναρκωτικα.Μαλακα ή σκληρα αν θες.

Θλιβομαι ομως...θλιβομαι πολυ να βλεπω νεους στην ηλικια μου ,να το θεωρουν ειτε διεξοδο ειτε διασκεδαση.

Για το διεξοδο απο ενα προβλημα τα ειπαμε.Στο καταφυγειο δεν υπαρχουν "Λυσεις"

Για την διασκεδαση που μπορει να σου προσφερει ενα τσιγαρο εεεε τι να πω ...

Εγω προτιμω "Μπυρωίνη" ή "Κρασισι":beer: :beer: :beer: ,ειναι καθαρα δικη μου επιλογη ,ετσι τα βλεπω τα πραγματα.

FLIPTOPBOX
25/05/2009, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Το σκασα. :a33: :hypnotize

:rotflmao:

Kamia anapodi paizei?:look:

DrBig
25/05/2009, 16:56

Θλιβομαι ομως...θλιβομαι πολυ να βλεπω νεους στην ηλικια μου ,να το θεωρουν ειτε διεξοδο ειτε διασκεδαση.

Εγω προτιμω "Μπυρωίνη" ή "Κρασισι":beer: :beer: :beer: ,ειναι καθαρα δικη μου επιλογη ,ετσι τα βλεπω τα πραγματα.

βρε συ, δεν το παω πουθενα, ειναι πολυ ευθεια η ερωτηση μου, αλλα δεν την απαντησες.

alximistis
25/05/2009, 17:00

Συγνώμη ρε φιλαράκι να σου κάνω μια ερώτηση. Γιατί θλίβεσαι;;;;;;;;;;;;;;;;;
Επειδή εσένα ή εμένα δεν μου αρέσει;;;;; Ή μάλλον πιο σωστά... καταρχάς γιατί μιλάμε;;;; Μιλάμε για τα πρεζάκια στην Ομόνοια και στα πέριξ... μιλάμε για άλλα "πρεζάκια" τα οποία δεν φαίνονται αλλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς το όποιο ναρκωτικό... μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι αν δεν καπνίσουν ας πούμε δεν περνάνε καλά... ή μιλάμε για άτομα τα οποία κάποια ΣΚ ή κάποια συγκεκριμένα διαστήματα κάνουν και μία "λελογισμένη" χρήση;;;;; Για τι από όλα;;;

Διότι φιλαράκι αν μιλάμε για την τελευταία κατηγορία... δεν θλίβομαι καθόλου! Γενικά δεν θλίβομαι επιλογή τους από ένα σημείο και μετά αλλά ειδικά για τους τελευταίους φυσικά και δεν θλίβομαι! Στο κάτω κάτω εσύ επιλέγεις το κρασί και την μπύρα. Δικαιίωμα σου απόλυτο. Το ίδιο και άλλοι αρκετοί εδωμέσα. Κάποιοι άλλοι όμως επιλέγουν να διασκεδάσουν κάπως αλλιώς. Δεν μπορείς να τους πεις φίλε εγώ περνάω καλύτερα ή όχι. Αυτοί έτσι το βλέπουν.
Για τη διέξοδο που λες ναι συμφωνώ κι εμένα δεν μου αρέσει και το βρίσκω εντελώς λάθος. Αλλά ως διασκέδαση λέω απλώς μ αρέσει ή όχι δνε μ αρέσει.

LsKostas
25/05/2009, 17:37
Για να το ληξουμε το θεμα αναιμακτα συμφωνουμε οτι προβληματα μεγαλα η μικρα,προσωπικα ή επαγγελματικα λυνονται εξω απο τα "καταφυγια".

Αυτο μ ενδιεφερε απ την αρχη να μεταδοσω και συμφωνουμε μετα χαρας θα ελεγα.

:beer: (<- Μπυρωινη :a33: )

DrBig
25/05/2009, 17:48
Για να το ληξουμε το θεμα αναιμακτα συμφωνουμε οτι προβληματα μεγαλα η μικρα,προσωπικα ή επαγγελματικα λυνονται εξω απο τα "καταφυγια".

Αυτο μ ενδιεφερε απ την αρχη να μεταδοσω και συμφωνουμε μετα χαρας θα ελεγα.

:beer: (<- Μπυρωινη :a33: )

που ειδες το αιμα? Αν παντως καποια στιγμη θες να απαντησεις, ελευθερα :wave2:

LsKostas
25/05/2009, 18:02
που ειδες το αιμα? Αν παντως καποια στιγμη θες να απαντησεις, ελευθερα :wave2:

δεν καταλαβες κατι

Δεν αφορα το ατομο μου η υποθεση των ναρκωτικων.
Εμενα πχ δεν θα μου πει τιποτα εαν εσυ εχεις κανει ή δεν εχεις κανει χρηση.
Και οπως ειδες δεν θα σε κατηγοριοποιησω με βαση αυτο...φασιστικες πρακτικες μακρυα απο μενα

Θα συνεχισω με ιδια ευκολια να απαντω στα επιχειρηματα σου εχοντας σαν γνωμονα
οτι κανενα προβλημα δεν λυθηκε ποτε ,αρα το να μιλαμε για απελευθερωση και για αποποινικοποιηση μαλλον μιλαμε για μεγιστο στρουθοκαμηλισμο.

Ολα τα εχει Η Μαριωρη(Ελλαδα) ο Φερετζες της λειπει.

Αυτ(ι)α

super_toto
25/05/2009, 18:17
Πιστευω οτι ο κοινωνικος ιστος στην Ελλαδα εχει ηδη αρκετα αναισθησιογονα στο κεφαλι του.
Η αποβλακωση μεσω της τηλεορασης ,η παντελης ελλειψη παιδειας και κριτικης ικανοτητας
μπορουν να γινουν μονο χειροτερα και με την ελλειψη διαυγειας κ καθαρης σκεψης.

Εκει μπαινουν τα ναρκωτικα.Οχι μερικα.Ολα τα ναρκωτικα

Ειμαι αρκετα σαφης απο τα πρωτα post και αν θες θα συμφωνησω μαζι σου οτι καθαρα
φαρμακολογικα σαφως και εχει διαφορα η ηρωινη απο το χασις.

Το αποτελεσμα ομως ειναι το ιδιο αφου αβουλος και "τελιωμενος" γινεται καποιος και με τα "ελαφρα" ναρκωτικα.(Δεν υπαρχουν ελαφρα παντως για μενα,χαριν της συζητησης το λεω)

Κοινωνικα ειπα και πιο πριν ,ειναι βουτηρο στο ψωμι πολλων στο κρατος τα ναρκωτικα
απο πολιτικους μεχρι σωματα ασφαλειας,που επωφελουνται πολλακις φυσικα και παντα εις βαρος των πολιτων.

Ναι αλλά σύμφωνα με αυτή τη λογική, θα έπρεπε για να διατηρούνται τα αντανακλαστικά μας να ποινηκοποιηθεί το αλκοόλ, τα clubakia, τα μπουζούκια, τα κολαδικα, τα καφεδάκια στην παραλία, τα τηγανιτά καλαμαράκια κ.ο.κ.

Ο κόσμος βρήσκει καταφύγιο και σ αυτά για να την παλέψει (να το πω λαϊκα).

Δεν πάει όμως έτσι.

Εδω το ζήτημα είναι συγκεκριμένο. Μιλάμε για το αν πρέπει να ποινικοποιείται η κανναβη ή όχι.
Αν δηλαδή το να καπνίζεις ένα τσιγάρο είναι αδίκημα ή όχι.
Ο άνθρωπος που θέλει να ζει με αυταπάτες θα βρει το παραμύθι του έτσι κι αλλιώς. Θα το βρει στα ναρκωτικά, στο ποτό, στις πουτάνες, στην γκλαμουριά κτλ.

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει λόγος να φυλακιζεις καποιον και να του καταστρέφεις τη ζωή εφόσον ειναι χρήστης κάνναβης.

LsKostas
25/05/2009, 18:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Ναι αλλά σύμφωνα με αυτή τη λογική, θα έπρεπε για να διατηρούνται τα αντανακλαστικά μας να ποινηκοποιηθεί το αλκοόλ, τα clubakia, τα μπουζούκια, τα κολαδικα, τα καφεδάκια στην παραλία, τα τηγανιτά καλαμαράκια κ.ο.κ.

Ο κόσμος βρήσκει καταφύγιο και σ αυτά για να την παλέψει (να το πω λαϊκα).

Δεν πάει όμως έτσι.

Εδω το ζήτημα είναι συγκεκριμένο. Μιλάμε για το αν πρέπει να ποινικοποιείται η κανναβη ή όχι.
Αν δηλαδή το να καπνίζεις ένα τσιγάρο είναι αδίκημα ή όχι.
Ο άνθρωπος που θέλει να ζει με αυταπάτες θα βρει το παραμύθι του έτσι κι αλλιώς. Θα το βρει στα ναρκωτικά, στο ποτό, στις πουτάνες, στην γκλαμουριά κτλ.

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει λόγος να φυλακιζεις καποιον και να του καταστρέφεις τη ζωή εφόσον ειναι χρήστης κάνναβης.

Βαλτε με φυλακη μ αρεσουν τα σκυλαδικα και τα clubakia:blush: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Δεν νομιζω οτι υπαρχει συγκριση μεταξυ της ευχαριστησης που απολαμβανεις
σ ενα clubaki με ενα μπαφο πχ(Να το πω κι εγω λαικα )

Το να φας πχ 10 κιλα καλαμαρακια αντε το πολυ πολυ να βαρυνεις ,δεν θα μειωθουν τα κοινωνικα αντανακλαστικα σου.Εχεις ενα δικιο εκει που λες περι αυταπατων και παραμυθι
αλλα κανενας δεν θεωρησε την υπερβολη σε καθε ειδους διασκεδαση λυση.

(πχ ο τζογος σαφως και δεν ειναι νορμαλ διασκεδαση)

Ποσο μαλλον στην κανναβη, η οποια θελουμε δεν θελουμε ειναι προθαλαμος και για αλλες ουσιες.

Ενας καφες σε μια παραλια,δεν ειναι προθαλαμος για κατι.

Και επισης ειπα οτι θλιβομαι για τους χρηστες,δεν ζητω την εξοντωση τους.

Θα εθελοτυφλουσα αν το εκανα ,ξερεις και ξερω ποιοι επωφελουνται απ τα ναρκωτικα και την διακινηση τους...

mats8282
25/05/2009, 19:05
Με ευχες ομως και γενικοτητες ομως δεν θα γλυτωσουμε τα παιδια μας αυριο...Ειναι υποψηφια νουμερα σε μια στατιστικη που μετραει 130,000 χρηστες τοξικων ουσιων...Χρειαζομαστε συγκεκριμενη στρατηγικη που θα σωσει ζωες...

Αν αυτο που χρειαζεται ειναι αποποινικοποιηση του χασις ή καποιων ή και ολων των ουσιων με χορηγηση απο το κρατος στους ηδη τοξικομανεις δεν ειμαι κατα...Αυτη την στιγμη στην Ελβετια αυτο κανουν και εχουν λεει πολυ καλα αποτελεσματα...

Εμεις τι κανουμε;Τα κλεινουμε στις φυλακες,μεσα στα ναρκωτικα και το εγκλημα και εχουμε το 40%++ των κρατουμενων να ειναι τοξικομανεις....Μεσα στα κελια λες και θα τα γιατρεψουν τα καγκελα....Οι υπολοιποι στο ελεος του δρομου και με την οποια βοηθεια της οικογενειας,να περιμενουν 6 χρονια για τον ΟΚΑΝΑ να παρουν την σειρα τους.Τοτε θα κλεψουν,θα σπασουν,θα κανουν ο,τι περνα απο το χερι τους να βρουν την γαμ****η την δοση.Τα 2 στα 3 <<καθημερινα>> εγκληματα ειναι απο τοξικομανεις.Το χειροτερο ομως ειναι οτι θα πουλησουν....Θα βαλουν και αλλους στο λουκι....

Η (μη)τακτικη που ακολουθουμε οχι μονο δεν εφερε αποτελεσμα αλλα πηγε 50 φορες πανω τους χρηστες ηρωινης μεσα σε 30 χρονια.Καμμια ενημερωση,καμμια προληψη τιποτα...Καλυτερα να προσπαθησουμε και να κανουμε λαθος,χειροτερα δεν γινεται και υπαρχουν πειραματα αλλων χωρων που ειναι 30 χρονια πιο μπροστα απο εμας σε τετοια θεματα...Το τελειο δεν εχει βρεθει,αλλα κατι πρεπει να γινει...

Η κατασταση πως εχει....

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_24/05/2009_315917

LsKostas
25/05/2009, 19:23
mats ειλικρινα πιστευεις οτι ειναι θεμα ενημερωσης?

Οι χρηστες της ηρωινης μηπως πηγαν "πανω" γιατι δεν εβρισκαν δουλεια και γενικα
κατι καλο να κρατηθουν στην ζωη?

Μηπως το να μην φθανει στα ορια της ανεχειας το 1/5 του πληθησμου ειναι η πραγματικη λυση?

Μηπως η αποποινοικοποιηση θα οδηγησει με ολεθρια αποτελεσματα ενα σωρο παλικαρακια
σε δρομους αυτοκαταστροφης ακομα πιο γρηγορα?

Θελει κινησεις πολυ πιο μελετημενες απο μια απλη αποποινικοποιηση της Κανναβης.

και μην ξεχνας οτι το κρατος ΔΕΝ θελει να λυσει το προβλημα!!!

λυνοντας το,θα αφυπνισει
ενα κομματι της κοινωνιας που αντι ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ την δοση του ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του και τα λαμογια που μιλανε για "λυσεις" απο την Ρηγιλλης και την Χ. Τρικουπη ΔΕΝ το θελουν να συμβει αυτο.

υγ Τραγικο το γεγονος παντως που γραφει το αρθρο.

vangelis 64
25/05/2009, 19:30

και μην ξεχνας οτι το κρατος ΔΕΝ θελει να λυσει το προβλημα!!!

λυνοντας το,θα αφυπνισει
ενα κομματι της κοινωνιας που αντι ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ την δοση του ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του και τα λαμογια που μιλανε για "λυσεις" απο την Ρηγιλλης και την Χ. Τρικουπη ΔΕΝ το θελουν να συμβει αυτο.
Κρύβε λόγια,κρύβε λόγια....:D :wave2:

LsKostas
25/05/2009, 19:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Κρύβε λόγια,κρύβε λόγια....:D :wave2:

Τι να κρυψω ρε μεγιστε ...

Καθομαστε και γαμι#%# στο chat τοση ωρα και ακρη δεν βγαζουμε.

Ειναι δυνατον ενα κρατος που δολοφονει σε πορειες ,κραταει μισθους στο υπογειο γιατι πανε σε κουμπαρους
να ξυπνησει ξαφνικα ενα πρωι και να πει "Χμ υπαρχει προβλημα ναρκωτικων "

Λες και δεν το ξερουνε.Λες και δεν το ξερουμε οτι ΕΠΙΤΗΔΕΣ δεν κανουν κατι.

Το θεμα ειναι μ εμας ομως Βαγγελη τι γινεται....Θεωρουμε "Ελευθερια" την αποποινικοποιηση
και ΤΟΣΕΣ χιλιαδες αλλες ελευθεριες γυρω μας καταπατουνται και πεταγονται στ αζητητητα
και ακομα καθομαστε και συζηταμε πολιτισμενα και γαλλιστι
"πως και γιατι το Κρατος πρεπει να δρασει με την Κανναβη"???

Ημαρτονννν.....ημαρτον....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

vangelis 64
25/05/2009, 19:55

Το θεμα ειναι μ εμας ομως Βαγγελη τι γινεται....Θεωρουμε "Ελευθερια" την αποποινικοποιηση
και ΤΟΣΕΣ χιλιαδες αλλες ελευθεριες γυρω μας καταπατουνται και πεταγονται στ αζητητητα
και ακομα καθομαστε και συζηταμε πολιτισμενα και γαλλιστι
"πως και γιατι το Κρατος πρεπει να δρασει με την Κανναβη"???

Ημαρτονννν.....ημαρτον....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Δεν υπάρχει καμμία αμφισβήτηση ότι η χρήση οποιασδήποτε παραισθησιογόνας ουσίας προκαλεί ευχαρίστηση σε κάποιους αλλά ζημιά(όση κι αν είναι αυτή)σε όλους.
Όσο το κράτος και το παρακράτος βγάζει εκατομμύρια το χρόνο από το εμπόριο,δεν πρόκειται να γίνει αποποινικοποίηση στον αιώνα τον άπαντα,δε μπα να λέμε εδώ μέσα τα θετικά που θα έχει αυτό.
Είναι πολύ λογικό να μην θέλουνε κάτι τέτοιο,όπως πολύ σωστά είπες.Μεθαύριο θα πάμε να τούς ψηφίσουμε πάλι.

mats8282
25/05/2009, 20:30
Φυσικα ειναι θεμα και ενημερωσης....Ενημερωσης του τι μπορει να σου κανει το ναρκωτικο...Πως θα καταντησεις..Να σου κουβαλησουν στο σχολειο ενα ζωντανο παραδειγμα να μιλησει στα παιδια για την <<εμπειρια>> του.Στο σχολειο δεν ειχε γινει καμμια κουβεντα που να θυμαμαι περι ναρκωτικων.Ειχα ομως την τυχη και ενημερωθηκα απο το σπιτι,διαβασα βιβλια απο μικρος και τα λοιπα...Ειχα επισης την <<τυχη>> να ζησω/παρακολουθησω δραματα σχετικα με χημειες.Πραγματα τρομακτικα...Απιστευτα...Παιδια 16-20 χρονων να λιωνουν..Να μην εχουν δοντια μεχρι τα 25 και να ειναι σαν ζομπι μπεζ με κιτρινα ματια...Απο οσους ηξερα μονο ενας αντεχει και μετα απο 15 χρονια χρησης ειναι καθαρος σε προγραμμα και τα λοιπα...

Εγω οπως ειπα δεν ξερω αν οντως θα βοηθησει η αποποινικοποιηση του χασις,δεν ξερω αν θα βοηθησει το πειραμα που κανουν στην Ελβετια,το παραδειγμα της Ολλανδιας ή δεν ξερω εγω τι...Δεν ειμαι ειδικος ουτε θα αποφασισω εγω...Να μετρησουν ολες τις παραμετρους και να βγαλουν το γρηγοροτερο δυνατον αποφαση να βοηθησουν με καποιο τροπο τα παιδια και τους δικους τους...

Τα σιγουρα ειναι τα εξης.Πρεπει να μεινουν ανοιχτα τα κεντρα απεξαρτησης και να τα αναβαθμισουν.Να βαλουν ωρες στα σχολεια που θα εξηγουν τα περι ναρκωτικων απο την 1η γυμνασιου,να δωσουν λεφτα να γινουν κρατικες ερευνες και μελετες για το θεμα.Να εκπαιδευτουν και να προσεχουν οι δασκαλοι και οι καθηγητες τα παιδια που περνανε δυσκολιες ή/και δειχνουν στοιχεια χρησης ναρκωτικων..Κατι τελος παντων και οχι η ακινησια,η ευκολη λυση της φυλακισης ελαχιστων και η μουγκα που οδηγησε εδω που ειμαστε...

ΥΓ Εχω φοβερη φαντασια παντως :lol:

the who
25/05/2009, 20:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Φυσικα ειναι θεμα και ενημερωσης....Ενημερωσης του τι μπορει να σου κανει το ναρκωτικο...Πως θα καταντησεις..Να σου κουβαλησουν στο σχολειο ενα ζωντανο παραδειγμα να μιλησει στα παιδια για την <<εμπειρια>> του.Στο σχολειο δεν ειχε γινει καμμια κουβεντα που να θυμαμαι περι ναρκωτικων.Ειχα ομως την τυχη και ενημερωθηκα απο το σπιτι,διαβασα βιβλια απο μικρος και τα λοιπα...Ειχα επισης την <<τυχη>> να ζησω/παρακολουθησω δραματα σχετικα με χημειες.Πραγματα τρομακτικα...Απιστευτα...Παιδια 16-20 χρονων να λιωνουν..Να μην εχουν δοντια μεχρι τα 25 και να ειναι σαν ζομπι μπεζ με κιτρινα ματια...Απο οσους ηξερα μονο ενας αντεχει και μετα απο 15 χρονια χρησης ειναι καθαρος σε προγραμμα και τα λοιπα...

Εγω οπως ειπα δεν ξερω αν οντως θα βοηθησει η αποποινικοποιηση του χασις,δεν ξερω αν θα βοηθησει το πειραμα που κανουν στην Ελβετια,το παραδειγμα της Ολλανδιας ή δεν ξερω εγω τι...Δεν ειμαι ειδικος ουτε θα αποφασισω εγω...Να μετρησουν ολες τις παραμετρους και να βγαλουν το γρηγοροτερο δυνατον αποφαση να βοηθησουν με καποιο τροπο τα παιδια και τους δικους τους...

Τα σιγουρα ειναι τα εξης.Πρεπει να μεινουν ανοιχτα τα κεντρα απεξαρτησης και να τα αναβαθμισουν.Να βαλουν ωρες στα σχολεια που θα εξηγουν τα περι ναρκωτικων απο την 1η γυμνασιου,να δωσουν λεφτα να γινουν κρατικες ερευνες και μελετες για το θεμα.Να εκπαιδευτουν και να προσεχουν οι δασκαλοι και οι καθηγητες τα παιδια που περνανε δυσκολιες ή/και δειχνουν στοιχεια χρησης ναρκωτικων..Κατι τελος παντων και οχι η ακινησια,η ευκολη λυση της φυλακισης ελαχιστων και η μουγκα που οδηγησε εδω που ειμαστε...

ΥΓ Εχω φοβερη φαντασια παντως :lol:

Η προληψη γινεται χωρις να μιλας για ναρκωτικα.Αν ενα παιδι δει ενα χρηστη απο κοντα ισως να τρομαξει.Καποιο αλλο ομως ισως να θελει να του μοιασει.Υπαρχει κι αλλη πλευρα.Τα παιδια ηρωποιουν τους απεξαρτημενους και σκεφτονται το εξης:
Αφου αυτος ειναι τοσο μαγκας και δυνατος τοτε θα παρω κι εγω ναρκωτικα και μετα θα τα κοψω.Μιλαμε για μεγαλη λουμπα λοιπον οποτε ας το αφησουμε στους ειδικους,το κομματι της προληψης τουλαχιστον.
Τα διαφορα πειραματα κατα καιρους απεδωσαν ελαχιστους καρπους.Προσωπικα δεν γουσταρω ενα κρατος-dealer που θα μοιραζει δοσεις και θα κραταει ΠΟΛΥ κοσμο απο τα @ρχιδι@.
Το Κεθεα εχει αρκετες μοναδες.Υπαρχει και το 18ανω.Οπως κι οι ανωνυμοι αλκοολικοι.Το προβλημα που αντιμετωπιζουν ολοι αυτοι ειναι η μειωση των κρατικων επιχορηγησεων καθε χρονο.

mats8282
26/05/2009, 00:50
Οντως το δεν θα συμβει σε εμενα,εγω ειμαι το κεντρο του κοσμου και αν μπορει αυτος θα μπορεσω και εγω,εχει να κανει με την ενσταση σου και εχεις ενα δικιο..Η ενημερωση πρεπει να περιλαμβανει πολλα πραγματα και οχι μονο σοκ και δυστυχια..Πρεπει να μιλαει για τους εμπορους,για τους κινδυνους,για την καταντια,για την ζωη κτλ κτλ...Σφαιρικη και καταρτισμενη απο επιστημονες...Εγω απλα παραδειγματα προσωπικα φερνω και δεν μπορω να φανταστω καποιον να κανει ηρωα τον Κλεανθη οπως τον ειχα δει μια μερα στον ηλεκτρικο...Τι να πω...Αντε καληνυχτα,χθες οι παιδεραστες σημερα τα πρεζακια,θα βγω στο μπαλκονι και θα ουρλιαζω στο φεγγαρι....

harvester
26/05/2009, 09:52
ημουν στο στρατο σε ενα φυλακιο ανεπιθυμητων.
απο τα 15 ατομα μονο εγω δεν εκανα χασις.
μου φαινονται τοσο αστεια τα επιχηρηματα των ευγεργιτικων ιδιοτητων τους.
ημουν 10 μηνες σε ενα φυλακιο.

-στους 10 μηνες σχεδον καθημερινα μαζευα τα πτωματα που τους επαιρνε ο υπνος παντου.
-εμαθα να σπαω και να στριβω γιατι γινοταν σφαγη στην μοιρασια και πεφτανε μπουνιες
-ειμασταν το πιο βρωμικο φυλακιο γιατι κανενας δεν ασχολουταν με τιποτα
-κοντεψαμε μια φορα να καουμε γιατι καποιος συγλονιστικε απο τις φλογες που ξεπηδουσαν απο το τζακι
-μειναμε πολλες φορες νηστικοι γιατι ο μαγειρες δεν γουσταρε να μαγειρεψει αλλα να την πιει
-αλλαξαμε πολλες φορες πιατα γιατι θα χανοταν ενα τσιγαριλικι και θα τα κανανε πουτανα
-κλεβανε οτι σοκολατα υπηρχε στο ψυγειο και εμπαινε μεσα το φυλακιο.
-απειρα λαθη αφηρημαδας οπως ξεχασμενα γκαζακια, θερμοσιφωνες, τηλεορασεις στην διαπασων

που λοιπον βρηκατε ολα τα ευγεργιτικα δεν μπορω να καταλαβω. το μονο θετικο που ειδα εγω ειναι οτι δεν ειχαν πονοκεφαλο το πρωι που ξυπνουσαν σε σχεση με οταν πινανε αλκοολ.

φυσικα αν βρισκανε και ηρωινη διοργανωναμε βραδια ηρωινης που κρατουσε μεχρι το πρωι

metalheart
26/05/2009, 14:59
Το 80% απ αυτα που εχεις γραψει.Ειρωνευεσαι και μαλιστα πολυ γιατι δεν εχεις επιχειρηματα.Το μονο που κανεις ειναι να αγιοποιεις τους χρηστες κανναβης κι αυτο ειναι επικινδυνο.
Εσύ ειρωνεύεσαι. Πάμε πάλι απο την αρχή λοιπόν
Δέν αγιοποίησα κανέναν. "Κανονικοποίησα" ίσως. (Προσπαθώ να πώ ότι κάποιος μπορεί να κάνει χρήση κανναβης και να είναι νορμάλ άνθρωπος.)

Αυτοί που λες όταν πλακώνονται στα ξίδια τι κάνουν δλδ? Τραβάνε πιστόλια???
Γιατί όσους ξέρω εγώ το λιγότερο βαριούνται να έχουν "επιθετικη συμπεριφορά" μετά από κανένα τσιγάρο.
Έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα και ρωτησα ποια η συμπεριφορά τους σε άλλα πράγματα ώστε να μπορώ, σαν άτομο που δεν τους γνωρίζω, να σχηατίσω γνώμη για το άν φταίει ο χαρακτήρας η' η κάναβη για την συμπεριφορά τους. Απάντηση δεν πήρα.

Τώρα για τισ θεωρίες με τα μείγματα και τα βρασίματα να απαγορευτεί και η βενζίνη (κανουν πολλοι μείγματα), να απαγορευτεί και το Red Bull (σκοτώνει και αυτό με αλκοόλ) και να μην πούμε άλλα ποσα πρέπει να απαγορευτούν...
Μιλάμε για κάναβη οχι για τον κάθε πιθανό συνδυασμό που μπορεί να κάνει κάποιος. Αυτό που εσύ πήρες ως ειρωνία έναι ο τρόπος μου να σου πώ ότι αν θέλει κάποιος "κεφάλι" μπορεί να κάνει είτε με κάνναβη είτε με βενζίνη είτε με Red Bull. Δέν το θεωρώ είπα λογικό να απαγορεύσουμε οτιδήποτε ΜΠΟΡΕΙ να χρησιμοποιήσει κάποιος για να πεθάνει. Οπότε για εμένα τα επειχηρήματα ότι ναι μεν η κάνναβη δειν είναι θανατηφόρα ΑΛΛΑ Άν συνδιαστεί / βραστεί με κάτι άλλο γινεται δεν έχουν βάση γιατί δεν μιλάμε πλέον για κάνναβη αλλά για το τί μπορείς να κάνεις με αυτήν για να πεθάνεις. Άν σκεφτούμαι ότι η κάνναβη είναι επικινδυνη για τους λόγους στο οποίους αναφέρθηκαν στο άλλο ποστ (Θανατηφόρα λόγω βρασίματος με άλλες προσμίξεις) δεν είναι λόγικο να δεχτούμε και την απαγόρευση όλων των ουσιών τις οποίες μπορεί κάποιος να χρησιμοπιήσει για να πεθάνει?

πιστευω ότι όπως θα μάθεις (-ω, -ούμαι) τα παιδια να καβάλανε το μηχανάκι με κράνος και στολή και να ξεδίνουν σε πίστες και όχι στον δρόμο (με σκοπό να προφυλαχθούν αυτά ) έτσι θα πρέπει να μάθουν και το μέτρο είτε στο αλκοόλ είτε στο τσιγαριλίκι απλά σε έναν πιτσιρικά είδικά ο συνδυασμός των συνεπειών (ας δεχθούμε ότι είναι τουλάχιστον ίσες με του αλκοόλ σε μακροχρόνια κατάχρηση) και του απαγορευμένου θα το κάνει απλά πιο ελκυστικό
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι το ειρωνικό είδες σε αυτό το πόστ. Είναι απλά η γνώμη μου ότι ένας ανθρωπος πρέπει να μάθει να κρίνει μονος του. Από τον γονιό πρέπει να μάθει τις συνέπειεσ και όχι να γίνει τις λογικής αφού μου έιπαν οτι έιναι κακό κρατιεμαι μακρυά επείδη έτσι μου είπαν. Να μείνει μακρυα αλλά καλύτερα για αυτόν να θέλει να μείνει μακρυά επειδή ΘΕΛΕΙ και κατανοεί το κακό που σου κάνει κάτι.Άποψη μου αλλά όχι ειρωνία

Αυτό που θέλω να δω είναι ποιές θα είναι οι αντιδράσεις όλων αυτων που καταφέρονται κατα της κάνναβης ΑΝ μία μέρα τους απαγορευτεί να πίνουν το τσιπουράκι και την μπυρίτσα τους με τις ίδιες δικαιολογίες που απαγορέυεται η κάνναβη. Τα ίδια θα λέτε και τότε?
Πιστέυω ότι έχουν τις ίδιες παρενέργειες οπότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι τους εμποδίζει μία μέρα με την ίδια λογική που απαγορεύσαν την κάνναβη να μας ξανάβαλουν σε καθεστώς ποταπογορευσης. Θα υπάρχει αντίδραση εκεί ? Γιατί? Αυτό έχω την περιέργεια να μάθω.

Κάπου το είχα δεί αυτό Δαλιανίδης ήταν, Φώσκολος ήταν δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια μου. Όποιος προσπαθήσει να σας πείσει ότι εν έτη 2009 δεν ξέρει την διαφορά του μπάφου απο την πρέζα και ότι του δωσαν το ένα επείδη δεν είχε απο το άλλο μάλλον σας δουλέυει. Εύτυχως δεν ζούμε στα χρόνια του Μιχαλόπουλου και του Γαρδέλη.
Αυτό ίσωσ να ήταν λίγο ειρωνικό :p ! Αλλά ήταν και τελείως αυθόρμητο μιας και μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό "η στροφή", "οι Επικινδυνοι" κ.τ.λ. Τέλωσπάντων συγνώμη για αυτό.

Υ.Γ. Πιτσιρίκο να λές τον γιό σου και αν θές σεβασμό ή κερδισε τον ή βάλε κανα ράσο να γίνεις μητροπολίτης

Υ.Γ Με βαση τα εικοσι χρονια διαφορας που εχουμε(28-04-63) θα μπορουσες να εισαι γιος μου,οποτε μπορω να σε λεω πιτσιρικο:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: (στην εφερα)
Με βάση τα χρόνια διαφοράς που έχουμε θα μπορούσες να ήσουν και η θεία μου αλλά δεν σε φώναξα θεία οπότε ας επικεντρωθο0ύμε στο τί είμαστε και όχι στο τί μπορούσαμε να είμαστε.
ΥΓ 2 Το συντακτικό μου όντως δεν είναι και το καλύτερο. Μηχανικός περιβάλοντος είμαι όχι φιλόλογος.Τα ορθογρφικά τα πιο πολλά είναι απο κεκτιμένη ταχύτητα
[/B]

mats8282
26/05/2009, 16:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
φυσικα αν βρισκανε και ηρωινη διοργανωναμε βραδια ηρωινης που κρατουσε μεχρι το πρωι

Οποτε δεν μιλας για απλους/περιστασιακους/οπως θες πες τους <<χρηστες>> χασις αλλα για πρεζακια ολκης.....

DrBig
26/05/2009, 16:48
αυτο που μου κανει πολυ εντυπωση σε αυτο το θρεντ, ειναι οτι η ικανοτητα επιχειρηματολογιας ειναι αντιστοφως αναλογη της ηλικιας, στις περισσοτερες περιπτωσεις. Τελικα μπορει και να υπαρχει ελπιδα :)

tai
26/05/2009, 16:54
αυτο που μου κανει πολυ εντυπωση σε αυτο το θρεντ, ειναι οτι η ικανοτητα επιχειρηματολογιας ειναι αντιστοφως αναλογη της ηλικιας, στις περισσοτερες περιπτωσεις. Τελικα μπορει και να υπαρχει ελπιδα :)
μην το λες αυτο εισαι "μεγάλος" :lol:

όντος
ειναι κάτι "παιδιά" που σπάνε κόκαλα:wacko:

the who
26/05/2009, 16:55

Και μηχανικος στη ΝΑΣΑ να ησουν καρφακι δεν μου καιγεται.Τι να πω σε καποιον που μας "συμβουλευει" να εκπαιδευσουμε τα παιδια μας στη χρηση?Εκτος αν σε εκπαιδευσε κι εσενα ο πατερας σου,οποτε αλλαζει το πραγμα και λυνονται και αποριες.
Στο ενα ποστ λες χωρις διαθεση ειρωνιας,στο τελευταιο παραδεχεσαι οτι ειρωνευτηκες.Αληθεια ω υπερασπιστη της ελευθεριας της χασισοποτιας,ποιον ειρωνευτηκες?Αυτον που σταματησε τη χρηση οταν εσυ ξεκιναγες το δημοτικο?
Αυτο το "θεια" οποτε θελεις μπορεις να το δοκιμασεις.

harvester
26/05/2009, 17:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Οποτε δεν μιλας για απλους/περιστασιακους/οπως θες πες τους <<χρηστες>> χασις αλλα για πρεζακια ολκης.....
μπα οχι μιλαω για απλους χρηστες που αν μια φορα τον μηνα επεφτε στα χερια τους ηρωινη την καπνιζανε και αυτη.
πρεζακι δεν ηταν κανενα αλλα το μονο σιγουρο ηταν οτι καπνιζαν μεχρι και τα νυχια τους οταν δεν βρισκαν μαυρο ή αν θες καπνιζανε οτιδηποτε χορτο ειχανε την πληροφορια οτι παιζει να μαστουρωσουν. την ηρωινη την αναφερα για να δειξω οτι κανενας δεν κολουσε στο να παρει και κατι παραπανω αν τυχαινε.θυμαμαι στα γενεθλια του ενος το δωρο του ηταν κοκα που φυσικα θα ηταν προσβολη να μην δοκιμασει.
οταν μιλαω για χασις μιλαω για μισοκιλα την βδομαδα στο φυλακιο που το σπρωχνανε και σε αλλα φυλακια.

τρεις τους συνταω ακομα και τωρα μετα απο 9 χρονια και μονο πρεζακια δεν ειναι. το μονο που λενε ειναι καναμε τις μαλακιες αλλα τωρα εχουμε οικογενεια.

the who
26/05/2009, 17:48
μπα οχι μιλαω για απλους χρηστες που αν μια φορα τον μηνα επεφτε στα χερια τους ηρωινη την καπνιζανε και αυτη.
πρεζακι δεν ηταν κανενα αλλα το μονο σιγουρο ηταν οτι καπνιζαν μεχρι και τα νυχια τους οταν δεν βρισκαν μαυρο ή αν θες καπνιζανε οτιδηποτε χορτο ειχανε την πληροφορια οτι παιζει να μαστουρωσουν. την ηρωινη την αναφερα για να δειξω οτι κανενας δεν κολουσε στο να παρει και κατι παραπανω αν τυχαινε.θυμαμαι στα γενεθλια του ενος το δωρο του ηταν κοκα που φυσικα θα ηταν προσβολη να μην δοκιμασει.
οταν μιλαω για χασις μιλαω για μισοκιλα την βδομαδα στο φυλακιο που το σπρωχνανε και σε αλλα φυλακια.

τρεις τους συνταω ακομα και τωρα μετα απο 9 χρονια και μονο πρεζακια δεν ειναι. το μονο που λενε ειναι καναμε τις μαλακιες αλλα τωρα εχουμε οικογενεια.

Το οτι αυτοι που λες δεν εγιναν πρεζακια δεν ισχυει δυστυχως για ολους τους ανθρωπους.Δεν υπογραφεις συμβολαιο οτι μια ζωη θα μεινεις στην εξαρτηση που σε σκοτωνει πιο δυσκολα.Τωρα ο καθενας κανει τις επιλογες του και παιρνει τα ρισκα του.
Σκεψου ομως αυτους που τους πιανουν με ενα τσιγαρο και πανε φυλακη.Τι προοπτικες εχουν να ξεφυγουν απο ολη αυτη τη χαοτικη κατασταση?

TheFace
26/05/2009, 18:12
ημουν στο στρατο σε ενα φυλακιο ανεπιθυμητων.
απο τα 15 ατομα μονο εγω δεν εκανα χασις.
μου φαινονται τοσο αστεια τα επιχηρηματα των ευγεργιτικων ιδιοτητων τους.
ημουν 10 μηνες σε ενα φυλακιο.

-στους 10 μηνες σχεδον καθημερινα μαζευα τα πτωματα που τους επαιρνε ο υπνος παντου.
-εμαθα να σπαω και να στριβω γιατι γινοταν σφαγη στην μοιρασια και πεφτανε μπουνιες
-ειμασταν το πιο βρωμικο φυλακιο γιατι κανενας δεν ασχολουταν με τιποτα
-κοντεψαμε μια φορα να καουμε γιατι καποιος συγλονιστικε απο τις φλογες που ξεπηδουσαν απο το τζακι
-μειναμε πολλες φορες νηστικοι γιατι ο μαγειρες δεν γουσταρε να μαγειρεψει αλλα να την πιει
-αλλαξαμε πολλες φορες πιατα γιατι θα χανοταν ενα τσιγαριλικι και θα τα κανανε πουτανα
-κλεβανε οτι σοκολατα υπηρχε στο ψυγειο και εμπαινε μεσα το φυλακιο.
-απειρα λαθη αφηρημαδας οπως ξεχασμενα γκαζακια, θερμοσιφωνες, τηλεορασεις στην διαπασων

που λοιπον βρηκατε ολα τα ευγεργιτικα δεν μπορω να καταλαβω. το μονο θετικο που ειδα εγω ειναι οτι δεν ειχαν πονοκεφαλο το πρωι που ξυπνουσαν σε σχεση με οταν πινανε αλκοολ.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ... :D

harvester
26/05/2009, 18:40
Το οτι αυτοι που λες δεν εγιναν πρεζακια δεν ισχυει δυστυχως για ολους τους ανθρωπους.Δεν υπογραφεις συμβολαιο οτι μια ζωη θα μεινεις στην εξαρτηση που σε σκοτωνει πιο δυσκολα.Τωρα ο καθενας κανει τις επιλογες του και παιρνει τα ρισκα του.
Σκεψου ομως αυτους που τους πιανουν με ενα τσιγαρο και πανε φυλακη.Τι προοπτικες εχουν να ξεφυγουν απο ολη αυτη τη χαοτικη κατασταση?
εγω να τους σκεφτω? χεσμενους τους εχω. αν δεν μπορουν να ειναι νομοτογεις ή να μην κανουν μαυρο τοτε υπαρχει η ολανδια ή ακομα καλυτερα η αφρικη που εκει δεν χρειαζεται να δουλευουν κιωλας

DrBig
26/05/2009, 18:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
μην το λες αυτο εισαι "μεγάλος" :lol:

χμ ναι, σιγουρα υπαρχουν και μικροτεροι! :D

[κατ'ιδιαν]....μερικοι μερικοι κατι καποτε ειπαν για μπυρα...

LsKostas
26/05/2009, 19:03
χμ ναι, σιγουρα υπαρχουν και μικροτεροι! :D

[κατ'ιδιαν]....μερικοι μερικοι κατι καποτε ειπαν για μπυρα...

Πες τα Dr.Big , εσενα θελουμε :a33:

... ρε μπας κι εισαι απο Ζωνιανα και μας κανεις πλακιτσα?

DrBig
27/05/2009, 10:37

... ρε μπας κι εισαι απο Ζωνιανα και μας κανεις πλακιτσα?

I am just a happy customer :beer:

DrBig
27/05/2009, 10:43
βεβαιως εχω ενα καρο υπαρξιακα θεματα να λυσω και ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να αντιληφθω και την πραγματικοτητα ως εχει.
Για καποιο λογο ο γ@μημενος μου εγκεφαλος επιμενει οτι η υλη υπαρχει και δεν ειναι νεφος πιθανοτητων, οτι ο χρονος ειναι μονοδρομη πορεια στο μελλον και οτι το δερμα μου ειναι συνορο του εγω μου.
Εχω δοκιμασει τα παντα, μονο με ultrex δεν λουστηκα. :sad:

mikros boudas
27/05/2009, 11:03
δεν υπαρχει πραγματικοτητα...αυτο που ζουμε ειναι το τιμημα που πληρωνουμε ετσι ωστε να μπορουμε να αντιληφθουμε ενα συνθετο κοσμο με πολυ απλα αισθητηρια οργανα!

DrBig
27/05/2009, 11:07
δεν υπαρχει πραγματικοτητα...

Με τρομαζεις!
Δεν υπαρχει, η αυτο που υπαρχει ειναι διαφορετικο απο αυτο που εμεις νομιζουμε οτι υπαρχει?

:confused:

super_toto
27/05/2009, 11:13
βεβαιως εχω ενα καρο υπαρξιακα θεματα να λυσω και ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να αντιληφθω και την πραγματικοτητα ως εχει.
Για καποιο λογο ο γ@μημενος μου εγκεφαλος επιμενει οτι η υλη υπαρχει και δεν ειναι νεφος πιθανοτητων, οτι ο χρονος ειναι μονοδρομη πορεια στο μελλον και οτι το δερμα μου ειναι συνορο του εγω μου.

δεν υπαρχει πραγματικοτητα...αυτο που ζουμε ειναι το τιμημα που πληρωνουμε ετσι ωστε να μπορουμε να αντιληφθουμε ενα συνθετο κοσμο με πολυ απλα αισθητηρια οργανα!

Τελικά δεν χρειάζεται να καπνίζουμε φούντα. Γράφοντας στο φόρουμ φτάνουμε εκεί που χρειάζεται...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

mikros boudas
27/05/2009, 12:05
Με τρομαζεις!
Δεν υπαρχει, η αυτο που υπαρχει ειναι διαφορετικο απο αυτο που εμεις νομιζουμε οτι υπαρχει?

:confused: εχεις υποψιν σου τιποτα για το φαντασιακο??
η πραγματικοτητα που ζουμε ειναι ακομα μια απο τις πολλες.ο ανθρωπος αντιλαμβανεται μολις το 20% απο αυτα που συμβαινουν σε οπτικο,ηχητικο και αισθητικο περιβαλλον...ειναι μεγαλο το θεμα βεβαια για αναλυση απο εδω αλλα ψαξε για social imaginery Και θα βρεις πολλα σχετικο με το ποια ειναι η κατασκευασμενη κοινωνικη πραγματικοτητα

alximistis
27/05/2009, 12:09
και μετά σας φταίει η φούντα!!! Πέστε ότι βουτήξατε στη χύτρα με το LSD όταν ήσασταν πιτσιρίκια και το έχετε πλέον έτσι κι αλλιώς το χάρισμα :lol: :lol: :lol:

zephyr1
27/05/2009, 12:34

Δοκιμασε αυτο , καπνιζοντας ενα μπαφο. (http://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=173967)

:rotflmao: :wave2:

DrBig
27/05/2009, 12:52
εχεις υποψιν σου τιποτα για το φαντασιακο??
η πραγματικοτητα που ζουμε ειναι ακομα μια απο τις πολλες.ο ανθρωπος αντιλαμβανεται μολις το 20% απο αυτα που συμβαινουν σε οπτικο,ηχητικο και αισθητικο περιβαλλον...ειναι μεγαλο το θεμα βεβαια για αναλυση απο εδω αλλα ψαξε για social imaginery Και θα βρεις πολλα σχετικο με το ποια ειναι η κατασκευασμενη κοινωνικη πραγματικοτητα

Ξερω ακριβως σε τι αναφερεσαι. Πλακα εκανα :beer:

mikros boudas
27/05/2009, 12:54
Ξερω ακριβως σε τι αναφερεσαι. Πλακα εκανα :beer: :beer:

DrBig
27/05/2009, 12:54
Το εχω ποσταρει και παλιοτερα, αλλα μια και κολλαει να το ξαναβαλω.

http://www.youtube.com/watch?v=tSk51Lp-vHU&videos=8JpDz8HVeko&playnext_from=TL&playnext=1

DrBig
27/05/2009, 12:59
και οποιος εχει δει το παραπανω, η γνωριζει καποια πραγματα περι μοντερνας φυσικης, η εχει διαβασει ενα απο τα παμπολλα βιβλια που κυκλοφορουν στο θεμα της υφης της πραγματικοτητας, η εστω ειναι πονηρεμενος απο μονος του, και πιστευει οτι τα ναρκωτικα ειναι καταφυγια, θα ηθελα να μου εξηγησει πως γινεται και με λιγο LSD καταρριπτονται τοσοι μυθοι, με τοσο 'ωραιο' τροπο.

Το 'ωραιο' δεν αναφερεται σε ευφορια.

TheFace
27/05/2009, 14:14
και οποιος εχει δει το παραπανω, η γνωριζει καποια πραγματα περι μοντερνας φυσικης, η εχει διαβασει ενα απο τα παμπολλα βιβλια που κυκλοφορουν στο θεμα της υφης της πραγματικοτητας, η εστω ειναι πονηρεμενος απο μονος του, και πιστευει οτι τα ναρκωτικα ειναι καταφυγια, θα ηθελα να μου εξηγησει πως γινεται και με λιγο LSD καταρριπτονται τοσοι μυθοι, με τοσο 'ωραιο' τροπο.

Το 'ωραιο' δεν αναφερεται σε ευφορια.

Ισως και να λειτουργει οπως οι x-rays... επιτρεποντας σου δηλαδη να δεις πραγματα που υπαρχουν μεν, αλλα ειναι αδυνατο να τα παρατηρηρησεις με το γυμνο και περιορισμενων δυνατοτητων ανθρωπινο ματι... με αλλα λογια σαν να ξεκλειδωνει μια διαφορετικη διασταση, τοσο αγνωστη οσο και επικυνδινη πολλες φορες για εμας!

DrBig
27/05/2009, 14:28
Ισως και να λειτουργει οπως οι x-rays... επιτρεποντας σου δηλαδη να δεις πραγματα που υπαρχουν μεν, αλλα ειναι αδυνατο να τα παρατηρηρησεις με το γυμνο και περιορισμενων δυνατοτητων ανθρωπινο ματι... με αλλα λογια σαν να ξεκλειδωνει μια διαφορετικη διασταση, τοσο αγνωστη οσο και επικυνδινη πολλες φορες για εμας!

Νομιζω τιποτα δεν ειναι επικινδυνο αν μπορεις/ξερεις να το χειριστεις και ολα μπορει να ειναι, αν δεν ξερεις.

Η προσωπικη μου αποψη για την δραση τους ειναι οτι ενισχυουν κατα καποιο τροπο την δια-συναψιακη λειτουργια του εγκεφαλου με αποτελεσμα να μπορεις να βρισκεις συνδετικα μοτιβα μεταξυ ασχετων εκ πρωτης οψεως πραγματων.

DrBig
27/05/2009, 14:38
http://www.mindupdate.com/uploads/EEG_psychedelics_brain_scan_research.jpg

TheFace
27/05/2009, 15:07
Νομιζω τιποτα δεν ειναι επικινδυνο αν μπορεις/ξερεις να το χειριστεις και ολα μπορει να ειναι, αν δεν ξερεις.

Ακομα κι αν ξερεις και μπορεις οπως λες, η υπεροψια και ο εγωισμος πολλες φορες φτανουν για να σε στειλουν αδιαβαστο... αυτο ισχυει παντου!

DrBig
27/05/2009, 15:08
Ποσωδηποτε!

http://video.google.com/videoplay?docid=4035196834196130417

DrBig
27/05/2009, 15:09
Ακομα κι αν ξερεις και μπορεις οπως λες, η υπεροψια και ο εγωισμος πολλες φορες φτανουν για να σε στειλουν αδιαβαστο... αυτο ισχυει παντου!

Ελπιζω να μην ειδες υπεροψια στα γραφομμενα μου.

TheFace
27/05/2009, 15:13

Η προσωπικη μου αποψη για την δραση τους ειναι οτι ενισχυουν κατα καποιο τροπο την δια-συναψιακη λειτουργια του εγκεφαλου με αποτελεσμα να μπορεις να βρισκεις συνδετικα μοτιβα μεταξυ ασχετων εκ πρωτης οψεως πραγματων.

Ναι οκ... τι γινεται ομως οταν αυτη η διασυναψιακη λειτουργια οπως λες ειναι ακριβως η ΙΔΙΑ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ σε περισσοτερους απο εναν εγκεφαλους?

Για να το πω πιο απλα... οταν πχ βλεπω κατι ΜΟΝΟ εγω (πχ ενα UFO!), μπορει να μην ειδα καλα, να μου εχει στριψει, να εχω παραισθησεις κτλ... οταν ομως το ιδιο πραγμα το βλεπεις ταυτοχρονα κι εσυ, και καποιος αλλος κτλ... εδω σε θελω!

TheFace
27/05/2009, 15:14
Ελπιζω να μην ειδες υπεροψια στα γραφομμενα μου.

Οχι ρε φιλε... προς θεου με παρεξηγησες... το αντιθετο μαλιστα!:a10:
Γενικα μιλαμε!:winka:

DrBig
27/05/2009, 15:21
Ναι οκ... τι γινεται ομως οταν αυτη η διασυναψιακη λειτουργια οπως λες ειναι ακριβως η ΙΔΙΑ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ σε περισσοτερους απο εναν εγκεφαλους?

Για να το πω πιο απλα... οταν πχ βλεπω κατι ΜΟΝΟ εγω (πχ ενα UFO!), μπορει να μην ειδα καλα, να μου εχει στριψει, να εχω παραισθησεις κτλ... οταν ομως το ιδιο πραγμα το βλεπεις ταυτοχρονα κι εσυ, και καποιος αλλος κτλ... εδω σε θελω!

Πολυ ενδιαφερον. Σε νηφαλια κατασταση, ο εγκεφαλος μας εχει αναγκαστικα συντονιστει με τους εγκεφαλους αλλων διοτι μας μαθαινει το περιβαλλον να βλεπουμε καποια πραγματα με συγκεκριμενο τροπο. Στο 'ονειρο' ο καθενας τραβαει τον δρομο του, κατα καποιο τροπο.

DrBig
27/05/2009, 15:22
http://en.wikipedia.org/wiki/Terence_McKenna

DrBig
27/05/2009, 15:27
Ποσωδηποτε!

http://video.google.com/videoplay?docid=4035196834196130417

Να το ξαναπω, ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

zephyr1
27/05/2009, 15:40
Και αυτο, και αυτο. (http://www.youtube.com/watch?v=8Mm6hMS4KNQ) :D

Ο ασοβαρος.:smokin: :bigcry:

DrBig
27/05/2009, 15:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Και αυτο, και αυτο. (http://www.youtube.com/watch?v=8Mm6hMS4KNQ) :D

Ο ασοβαρος.:smokin: :bigcry:

:D

daddy78
27/05/2009, 16:32
Παλικάρια, δεν είναι ολα τα "ναρκωτικά" ίδια όπως και δεν έιναι και τα μηχανάκια, τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι ίδιοι. Έχουμε άγνοια. Ακουμε "ναρκωτικά" και τρομάζουμε. Μια ταμπέλα είναι, που έχει μπεί (η ΄δεν έχει μπει κακώς) σε καποιες ουσίες. Η κάναβη είναι όσο "ναρκωτικό" είναι το αλκοολ, το τσιγάρο, ο χαρδαβέλας, η λαμπίρη. Μπορεί να σου κάνει καλό ή κακό αναλόγως τι μυαλά κουβαλάς. Αν οι γονείς μας είχαν παιδεία στο θέμα και ήταν σωστά ενημερωμένοι, πολλά θα ήταν διαφορετικά

Η κάναβη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ. Ουτε με την κοκα ούτε με τιποτα άλλο. Επίσης, για την μετάβαση απο το χασις στην πρέζα τις περισσότερες φορές την ενεργοποιεί ο έμπορος. Το ίδιο θα γινόταν αν και το αλκοολ ήταν παρανομο, με τον ιδιο τρόπο

η αποψη μου είναι οτι εάν αποποινικοποιηθεί το χασίς θα γλιτώσουν πολλά παιδιά απο την επαφή τους με τον υπόκοσμο... και μονο για αυτόν το λόγο, πρέπει να γίνει.

daddy78
27/05/2009, 16:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από daddy78
Παλικάρια, δεν είναι ολα τα "ναρκωτικά" ίδια όπως και δεν έιναι και τα μηχανάκια, τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι ίδιοι. Έχουμε άγνοια. Ακουμε "ναρκωτικά" και τρομάζουμε. Μια ταμπέλα είναι, που έχει μπεί (η ΄δεν έχει μπει κακώς) σε καποιες ουσίες. Η κάναβη είναι όσο "ναρκωτικό" είναι το αλκοολ, το τσιγάρο, ο χαρδαβέλας, η λαμπίρη. Μπορεί να σου κάνει καλό ή κακό αναλόγως τι μυαλά κουβαλάς. Αν οι γονείς μας είχαν παιδεία στο θέμα και ήταν σωστά ενημερωμένοι, πολλά θα ήταν διαφορετικά

Η κάναβη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ. Ουτε με την κοκα ούτε με τιποτα άλλο. Επίσης, για την μετάβαση απο το χασις στην πρέζα τις περισσότερες φορές την ενεργοποιεί ο έμπορος. Το ίδιο θα γινόταν αν και το αλκοολ ήταν παρανομο, με τον ιδιο τρόπο

η αποψη μου είναι οτι εάν αποποινικοποιηθεί το χασίς θα γλιτώσουν πολλά παιδιά απο την επαφή τους με τον υπόκοσμο... και μονο για αυτόν το λόγο, πρέπει να γίνει.

υ.γ SRX400... νομίζω οτι το κείμενο που έδωσες (του φίλου σου) λέει πολλά... για κάποιον λόγο όμως δεν βγάζεις το σωστο νοημα....

φιλικά πάντα...

:wave2:

DrBig
27/05/2009, 16:44
daddy, daddy cool :beer:

LsKostas
28/05/2009, 03:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Τελικά δεν χρειάζεται να καπνίζουμε φούντα. Γράφοντας στο φόρουμ φτάνουμε εκεί που χρειάζεται...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πρεπει να τα ψαχουλεβεις τα βαθια νοηματα... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

http://www.youtube.com/watch?v=RxMU1WevemU&feature=related

AVATOS
28/05/2009, 08:12
Το εχω ποσταρει και παλιοτερα, αλλα μια και κολλαει να το ξαναβαλω.

http://www.youtube.com/watch?v=tSk51Lp-vHU&videos=8JpDz8HVeko&playnext_from=TL&playnext=1

:beer: :beer: :beer: :beer:

...πολυ ωραιος DrBig ! ...το 2ο το παει και παραπερα...

να προσθεσω και το " 1 giant leap" !

http://www.palmpictures.com/film/1-giant-leap.php

daddy78
28/05/2009, 08:50
... και για να μην παρεξηγηθούν τα λεγομενα μου να πω οτι η κάνναβη ΕΙΝΑΙ εθιστική και έχω δεί προσωπικά διαφόρων ειδών "παράνοιες" λόγω υπερβολικής χρήσης της.

Για εμένα όμως, απλά δεν υπάρχει συγκριση μεταξύ αλκοολ, τσιγάρου και κάναβης. Τα δυο πρώτα είναι απείρως πιο εθιστικά και επικύνδινα για την σωματική και ψυχική υγεια του ανθρώπου.

Ο Π. Σιδηρόπουλος τα είπε με έξι λέξεις. Είναι πλέον κλισέ η φράση, αλλα τόσο πραγματική η αλήθεια της: "...πρέζες υπάρχουν πολλές, αλλα η ηρωίνη σκοτώνει."

vagtav
16/03/2012, 15:06
απλά για ενημέρωση, χωρίς να έχω πεισθεί για τίποτα από αυτά

http://dotsub.com/media/fc4e051a-1709-4e63-8a2c-912b09486c9f/embed/gre

MG-KTiNoS
16/03/2012, 15:49
... και για να μην παρεξηγηθούν τα λεγομενα μου να πω οτι η κάνναβη ΕΙΝΑΙ εθιστική και έχω δεί προσωπικά διαφόρων ειδών "παράνοιες" λόγω υπερβολικής χρήσης της.

Για εμένα όμως, απλά δεν υπάρχει συγκριση μεταξύ αλκοολ, τσιγάρου και κάναβης. Τα δυο πρώτα είναι απείρως πιο εθιστικά και επικύνδινα για την σωματική και ψυχική υγεια του ανθρώπου.

Ο Π. Σιδηρόπουλος τα είπε με έξι λέξεις. Είναι πλέον κλισέ η φράση, αλλα τόσο πραγματική η αλήθεια της: "...πρέζες υπάρχουν πολλές, αλλα η ηρωίνη σκοτώνει."

Όψιον να μην πίνεις και να μη καπνίζεις δηλαδή δεν υπάρχει έτσι?

Άκου ακόμα 2 ιδέες…
1 Όταν αγοράζεις χόρτο (και λοιπά είδη) όταν πας στις πουτάνες κλπ κλπ
Τα λεφτά που σκας πάνε στη μαφία.
Η μαφία λοιπόν τα παίρνει αυτά τα λεφτά και σου τα βάζει στο κ…
2 Ο έμπορος, με τον οποίο συναναστρέφεσαι, όταν αγοράζεις τέτοια σκατά, ξέρει πολλά κόλπα να σε χειραγωγήσει και να σε γυρίσει στα «άλλα» Πράγμα που δεν κάνει ας πούμε ο περιπτεράς.

Θες μια γνώμη…
ΠΕΣ ΟΧΙ (που λένε και οι χαζοί οι Αμερικάνοι)
Μη δοκιμάσεις, μην πειραματιστείς.
Καλλίτερα κάνε ΣΕΞ !

υγ
Το Σιδηρόπουλο τον είχα γνωρίσει κάποτε και αν σήμερα περνάει για θρύλος η πραγματικότητα είναι ότι ήταν ένας πολύ βασανισμένος 'ανθρωπος που δεν άντεξε το βάρος της ίδιας του της ύπαρξης.
Τραγικότερο γεγονός από αυτό δεν υπάρχει στη ζωή (νομίζω)
Κατανοώντας αυτό, θέλω να σου πω ότι πρέζες υπάρχουν πολλές, άλλες σκοτώνουν άλλες όχι αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνεις πειράματα με τη ζωή σου για να δεις ποιες ακριβώς είναι αυτές που σκοτώνουν και αν είχε δίκιο ο Κτίνος ή ο κος Κλεάνθης…

Julius
16/03/2012, 15:53
Όψιον να μην πίνεις και να μη καπνίζεις δηλαδή δεν υπάρχει έτσι?

Άκου ακόμα 2 ιδέες…
1 Όταν αγοράζεις χόρτο (και λοιπά είδη) όταν πας στις πουτάνες κλπ κλπ
Τα λεφτά που σκας πάνε στη μαφία.
Η μαφία λοιπόν τα παίρνει αυτά τα λεφτά και σου τα βάζει στο κ…
2 Ο έμπορος, με τον οποίο συναναστρέφεσαι, όταν αγοράζεις τέτοια σκατά, ξέρει πολλά κόλπα να σε χειραγωγήσει και να σε γυρίσει στα «άλλα» Πράγμα που δεν κάνει ας πούμε ο περιπτεράς.

Θες μια γνώμη…
ΠΕΣ ΟΧΙ (που λένε και οι χαζοί οι Αμερικάνοι)
Μη δοκιμάσεις, μην πειραματιστείς.
Καλλίτερα κάνε ΣΕΞ !

υγ
Το Σιδηρόπουλο τον είχα γνωρίσει κάποτε και αν σήμερα περνάει για θρύλος η πραγματικότητα είναι ότι ήταν ένας πολύ βασανισμένος 'ανθρωπος που δεν άντεξε το βάρος της ίδιας του της ύπαρξης.
Τραγικότερο γεγονός από αυτό δεν υπάρχει στη ζωή (νομίζω)
Κατανοώντας αυτό, θέλω να σου πω ότι πρέζες υπάρχουν πολλές, άλλες σκοτώνουν άλλες όχι αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνεις πειράματα με τη ζωή σου για να δεις ποιες ακριβώς είναι αυτές που σκοτώνουν και αν είχε δίκιο ο Κτίνος ή ο κος Κλεάνθης…

RESPECT

:a23:

Εχετλαίος
16/03/2012, 16:15
απλά για ενημέρωση, χωρίς να έχω πεισθεί για τίποτα από αυτά

http://dotsub.com/media/fc4e051a-1709-4e63-8a2c-912b09486c9f/embed/gre

Ισχύει.
Αλλά όπως λέει και ο άνθρωπος "και οι φαρμακευτικές τι θα γίνουνε; Κλέφτες; "

MG-KTiNoS
16/03/2012, 19:20
Και ο Μπάρι Σιν είχε κάποιες τέτοιες ιδέες και πέθανε από καρκίνο παρά τα ζουμιά που έπινε.
Σίγουρα οι φαρμακευτικές βιομηχανίες βλέπουν το κέρδος, αλλά κέρδη βλέπει και η μαφία που έχει της φυτείες.
Μην είμαστε ανόητοι.
Υπάρχουν και τόσοι εναλλακτικοί γιατροί πια και θεραπευτικά κέντρα επίσημα, αναγνωρισμένα κλπ
Ο άνθρωπος στο ιντερνέτ ποιος είναι?
Κανένας.

Μπορεί να έγινε έτσι όπως λέει και δεν το αποκλείω καθόλου, αλλά ποιος μπορεί να πει ότι έγινε καλά επειδή έβαλε το λαδάκι και όχι γιατί….

Εναντιώθηκε σε μια κατάσταση που τον έπνιγε ψυχολογικά, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του και έχοντας μια ψυχολογική ανάταση, κάνοντας μάλιστα κάτι κοινωνικά απαράδεκτο?

nikos_abel
18/03/2012, 19:01
Για μενα προσωπικα η απαγορευση του χορτου, εινια μετρο τοσο μεσαιωνικο οσο ηταν και η καυση στην πυρα για οσους ελεγαν οτι η γη γυρναει γυρω απο τον ηλιο.

Δηλαδή είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η γη είναι αυτήπου γυρνάει;:D

DrBig
18/03/2012, 23:30
Δηλαδή είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η γη είναι αυτήπου γυρνάει;:D

γιατι δε μπορουνε να γυρνανε και οι δυο?

MG-KTiNoS
18/03/2012, 23:41
Το τραγικό ξέρετε ποιο είναι ?
Είτε τα απαγορεύσεις ΤΕΛΕΙΩΣ όλα (αλλά στα σοβαρά)
Είτε τα αφήσεις ΕΝΤΕΛΩΣ ελεύθερα όλα
Θα έχεις κάποια υπέρ και κάποια κατά.
Και οι 2 δρόμοι όμως είναι καλλίτεροι από αυτό που υπάρχει σήμερα.
Όσο λοιπόν εμείς τσακωνόμαστε και χαιρόμαστε ότι, αν μη τι άλλο δεν περνάει η αντίθετη γνώμη…
Απλά δεν παίρνουν κανένα μέτρο.

Καλό?
:cry:

nikos_abel
19/03/2012, 06:03
γιατι δε μπορουνε να γυρνανε και οι δυο?

Ή όλα γύρω από κάπου αλλού; :lol: