Σύνδεση

View Full Version : Τι κράνος φοράμε;

Σελίδες : 1 [2]

McTalas
03/08/2009, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
άντε πάλι τα ίδια... έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι τα αποτελέσματα των τεστ sharp αμφισβητούνται για την εγκυρότητα τους, έντονα ...
Απο ποιον??
:D

irinia
03/08/2009, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από siokatas
εγω απο κρανη εχω 3...

1.nolan n102 ανοιγομενο
2.υvex s400
3.nova μου το ειχαν κανει δωρο με ενα scouter που ειχα παρει και ετσι και εμεινε αφορετο.....

εχω μονο μια ερωτηση να κανω μια και σκεφτομαι να παρω και γω arai.εχω ενα vstrom 650 και δεν ξερω πιο arai θα κανει την καλλητερη δουλεια για το στρωμα μου δεδομενου τα χλμ που λετε οτι θελει για να δουλεψει.
πριν πειτε οτιδηποτε να σας πως μονο οτι γνωμη δεν αλλαζω για το arai ιδιως απο την στιγμη που μου ειπαν για καποιον γνωστο οτι αν ειχε καλο κρανος δεν θα ηταν τωρα σε κωμα και καταστολη(γιατρος το ειπε αυτο και οχι εγω)......

υ.γ και κρανος τις nasa να μου ελεγαν οτι ειναι το καλλητερο θα το εβαζα μια και θελω να καβαλαω μηχανες.... δεχτες ολες οι γνωμες μιας και δεν εχω εμπειρια απο τετοια κρανη....

VIPER..........CHASER......

Αύτά τά δύο είναι ότι καλύτερο έχει ή άγορά μέ τή σειρά πού σού τά έγραψα.
Καί μετά XR-1000 shoei.........τό όποίο όμως άντικαθίσταται σέ 1 μήνα..!!

Είδικά γιά τό μηχανάκι σου .......ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ...........

μή βασανίζεσαι άλλο..........αύτές είναι οί κορυφαίες έπιλογές...!!

:wave2:

BLiTzER
03/08/2009, 15:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Black_Mamba
...k rikste k mia matia sta test sharp gia ta krani... (http://sharp.direct.gov.uk/) k deite gia poia krani plironete tzapa lefta...

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
άντε πάλι τα ίδια... έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι τα αποτελέσματα των τεστ sharp αμφισβητούνται για την εγκυρότητα τους, έντονα ...

Αποκλείεται. Το Marushin Samura (5 αστέρια) των 99 λιρών είναι καλύτερο από το X-Spirit (4 αστέρια) των 525. Όσοι αγοράζουν Shoei και Arai είναι απλά ηλίθιοι, θύματα του marketing. Τα Airoh είναι τα καλύτερα. Μη σας πιάνουν κορόιδα !!!11

IPL
03/08/2009, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Αποκλείεται. Το Marushin Samura (5 αστέρια) των 99 λιρών είναι καλύτερο από το X-Spirit (4 αστέρια) των 525. Όσοι αγοράζουν Shoei και Arai είναι απλά ηλίθιοι, θύματα του marketing. Τα Airoh είναι τα καλύτερα. Μη σας πιάνουν κορόιδα !!!11

Έλα moto.gr.....

Άνοιξε το ασκί του Αιόλου.... :)

MikeG
03/08/2009, 16:10
:evil: :evil:

sahara
03/08/2009, 16:42
shark S-800: ( + )Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης , λιγος θορυβος (σε νορμαλ παντα ταχυτητες ), πολυ ωραια γραφικα ( αυτο βεβαια ειναι δευτερευον και εξαρταται απο το προσωπικο γουστο του καθενα) .( - ) Υψηλη σχετικα τιμη για το υλικο του (θερμοπλαστικο) , περιεργο για το δικο μου προσωπο σχημα κελυφους ( ακουμπουσε το στωμα μου στο μπροστα μερος του κρανους ) .
LS2 Garda: ( + ) καλη ποιοτητα κατασκευης , Fiberglass κελυφος , εσωτερικη φυμε ζελατινα , πολυ καλη τιμη .( - ) θορυβος .

chris_honda
03/08/2009, 19:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
η SHARK δεν πουλαει καινουριες επενδυσεις/μαξιλαρακια σαν ανταλλακτικα?

Βρίσκεις εύκολα ανταλακτικά, ειδικά σε εξουσιοδοτημένα της YAMAHA.
(Δεν είναι ο λόγος που το δίνω)

Απλά για αλλαγή και μόνο.

Απο τα + πάντως της εταιρίας είναι οτι βγάζει πανέμορφα κράνη με τέλεια θα έλεγα αεροδυναμική
( δεν χωρεύει το κεφάλι έστω και με γυμνο μηχανάκι)

Τώρα απο ποιότητα κατασκευής .....

LOUKILOUK
06/08/2009, 16:34
Τερενς ελπιζω να θυμασε τις τελικες που εχουν καταγραφει τον τελευταιο καιρο απο τα στρωματα και ειδικα τα 650...μηπως ενα RX-7 να ηταν προτιμοτερο...?:confused: :bigcry:
Αν αποφασισει μαλιστα να το σκαλισει και λιγο και στριψει καλα το δεξι καρπο δεν νομιζω οτι θα χρειαστει κατι λιγοτερο... :rotflmao: :bawl:
Anyway, περα απο την πλακα νομιζω οτι για κορυφαια κρανοι δεν τιθεται θεμα για το αν πληρουν τους ορους ασφαλειας. Εγω πηρα RX-7 (πριν διαβασω τον Τερενς...) γιατι το θεωρησα κορυφαιας ποιοτητας, μου καθονταν καλα, το βρηκα σε καλη τιμη, και μου αρεσε κιολας... Οδηγω ενα 990 adv που απλα διακοσαριζει (σπανια...) και σιγουρα δεν θα νοιωσω την διαφορα που αναφερει ο Τερενς. Σιγουρα απολαμβανω κορυφαια ποιοτητα κατασκευης αλλα μαλλον θα μπορουσα να εχω πληρωσει λιγοτερα για ενα ποιο φτηνο arai με την ιδια ποιοτητα...
Το θρεντακι παντως ειναι πολυ κατατοπιστικο και χρησιμο και μακαρι να το διαβασουν ολοι οσοι προκειται να αγορασουν κρανος... θα τους βαλει να ψαχτουν καλυτερα και να κανουν σωστοτερες επιλογες...
Μια ερητηση τωρα που εχω... εχει κανεις μεγαλο ον-οφ και κρανος με σκιαστρο (κεραμυδι)? μπορει να ταξιδεψει στην εθνικη με 150-160 ή ταλαιπωρειται ο αυχαινας του?
καλους δρομους σε ολους και ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ :wave2:

irinia
07/08/2009, 07:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Τερενς ελπιζω να θυμασε τις τελικες που εχουν καταγραφει τον τελευταιο καιρο απο τα στρωματα και ειδικα τα 650...μηπως ενα RX-7 να ηταν προτιμοτερο...?:confused: :bigcry:
Αν αποφασισει μαλιστα να το σκαλισει και λιγο και στριψει καλα το δεξι καρπο δεν νομιζω οτι θα χρειαστει κατι λιγοτερο... :rotflmao: :bawl:
Anyway, περα απο την πλακα νομιζω οτι για κορυφαια κρανοι δεν τιθεται θεμα για το αν πληρουν τους ορους ασφαλειας. Εγω πηρα RX-7 (πριν διαβασω τον Τερενς...) γιατι το θεωρησα κορυφαιας ποιοτητας, μου καθονταν καλα, το βρηκα σε καλη τιμη, και μου αρεσε κιολας... Οδηγω ενα 990 adv που απλα διακοσαριζει (σπανια...) και σιγουρα δεν θα νοιωσω την διαφορα που αναφερει ο Τερενς. Σιγουρα απολαμβανω κορυφαια ποιοτητα κατασκευης αλλα μαλλον θα μπορουσα να εχω πληρωσει λιγοτερα για ενα ποιο φτηνο arai με την ιδια ποιοτητα...
Το θρεντακι παντως ειναι πολυ κατατοπιστικο και χρησιμο και μακαρι να το διαβασουν ολοι οσοι προκειται να αγορασουν κρανος... θα τους βαλει να ψαχτουν καλυτερα και να κανουν σωστοτερες επιλογες...
Μια ερητηση τωρα που εχω... εχει κανεις μεγαλο ον-οφ και κρανος με σκιαστρο (κεραμυδι)? μπορει να ταξιδεψει στην εθνικη με 150-160 ή ταλαιπωρειται ο αυχαινας του?
καλους δρομους σε ολους και ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ :wave2:

H ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ V-STROM

Καθιστά άχρηστη τήν άγορά τού RX-7 καί τώρα πιά τού καινούργιου.
Περιττή θά έλεγα σέ σχέση μέ αύτά πού χάνεις καί αύτά πού κερδίζεις.
Περισσότερος θόρυβος,πολύ περισσότερος,καί τόν χειμώνα είναι άδύνατον
νά κυκλοφορήσεις........ΠΑΓΩΝΕΙΣ....!!!
Τό corsair είναι κατασκευασμένο γιά........ΓΚΑΖΙ........ΠΟΛΥ ΓΚΑΖΙ....!!
Έπειδή κυκλοφόρησα 10 μήνες μέ ένα v-stron 650 ,τόσο τό άντεξα,:lol:
ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ RX-7 ..........
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ...!!
Άλλοι 14 μήνες μέ varadero........μέ έπεβεβαίωσαν πανηγυρικά....
Έκεί δέν τό φόρεσα σχεδόν καθόλου.
Όταν στά 180 πίνεις καφέ...??
Τήν έβγαλα μέ ένα xr-1000 shoei.....!!!
Έπειδή όμως τά έχω δοκιμάσει θεωρώ τά viper καί chaser....πολύ καλύτερα στά
πάντα.........
Στήσιμο,έφαρμογή,ποιότητα......
Καί κάτι τελευταίο,όσοι φοράτε γυαλιά
ARAI , SHOEI........δοκιμασμένα καμμιά 30αριά χρόνια ,όχι πολλά...!!

ΑΥΤΑ...........

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.......

υγ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΚΡΑΝΗ.........ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΝΤΗΛΕΡ ΤΩΝ ARAI SHOEI.......
NA ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ....!!!!

LOUKILOUK
07/08/2009, 10:12
Terens το εχω πιασει το νοημα των λογων σου...Λιγη πλακιτσα εκανα:D
Παντως με την δικη μου πολυ μικροτερη εμπειρια, τοσο σε μηχανες οσο και καλα κρανη δεν μπορω να καταλαβω τις διαφορες που αναφερεις.

:bigcry: :wave2:

irinia
08/08/2009, 05:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Terens το εχω πιασει το νοημα των λογων σου...Λιγη πλακιτσα εκανα:D
Παντως με την δικη μου πολυ μικροτερη εμπειρια, τοσο σε μηχανες οσο και καλα κρανη δεν μπορω να καταλαβω τις διαφορες που αναφερεις.

:bigcry: :wave2:

AN ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧR-1000 Ή ΤΑ ΔΥΟ ARAI........

ή τό πανάλαφρο κάρμπον τής uvex πού είχα γιά κάποιους μήνες καί.........
περάσεις τά 220-230 μέ ένα SS, προσωπικά μέ τό hayabusa μου,
τότε δέ χρειάζεται καί πολύ έμπειρία.....
Άπλά δέ θά νοιώσεις καλά άν προηγουμένως έχεις φορέσει τό RX-7....
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..........ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ........!!!
Έπίσης τό χειμώνα θά τό νοιώσεις άμέσως....
ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ........ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΣ ΟΥΤΕ ΦΑΣΚΙΩΜΕΝΟΣ..!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.......

Τό RX-7 είναι ένα είδικό κράνος........γιά συγκεκριμμένα πράμματα.
Τό νά τό πάρει κάποιος γιά τό naked του ή τό on-off του.........
ΕΙΝΑΙ..........ΛΑΘΟΣ......!!!!
Άλλιώς δέ θάβγαζε ή ARAI άλλα μοντέλλα........!!!!
Γιά τό μόνο πού δέν έχω άποψη είναι τό X-SPIRIT τό άντίστοιχο τής shoei μέ τό rx-7...
Δέ μού έκατσε καλά στό κεφάλι καί δέν τό πήρα.
Έτσι κι άλλιώς όμως τά shoei είναι πολύ κοντά μέ τό σαγώνι σύριζα σχεδόν νά
προεξέχει,καί δέ μού άρέσει.
Όταν φοράω τό rx-7 είναι σά νά μπαίνω σέ πανοπλία όλόκληρος,τέτοια αίσθηση έχω....!!!
Σέ έρώτηση πρός τή shoei γιατί είναι τόσο κοντά τά κράνη της ώστε νάχεις τήν
αίσθηση όταν τά φοράς ότι τό μισό σου κεφάλι είναι άπ'έξω μού είπαν.......
Είναι έτσι κατασκευασμένα γιά λόγους άσφαλείας.........
άν πάρει τό κεφάλι κάποια άφύσικη θέση λόγω άτυχήματος ,πτώσης κ.λ.π...
ώστε νά μήν κοντράρει καί σπάσει ο λαιμός.
Λόγω τού ότι είναι πιό κοντό δηλαδή έπιτρέπει άν ζοριστεί μεγαλύτερη γωνία κίνησης
τού λαιμού χωρίς αύτός νά βρεί στήθος....

Άν κάποιος φίλος βρεί κάποιο κράνος νά συμπεριφέρεται καλύτερα άπό το rx-7
πάνω άπό τά 240-250 άς μάς τό γράψει.
Όχι όμως μέ fjr ή gtr.........γιατί έκεί δουλεύει ή ζελατίνα....!!!
600........ 750.........χιλιάρι........haya......κ.λ.π....

υγ. Λούκι........δέν έχω άρτηριοσκλήρωση, άκόμα τουλάχιστον.....:lol:
Νομίζω πώς τό viper είναι τό ίδανικό κράνος γιά σένα,έστω κι άν είναι λίγο βαρύ.
Γιά τό άλλο πού ρώτησες........ΛΑΘΟΣ......!!!
Δέν σού κάνει καί άπορώ τί τό θές......πάς στή λάσπη..??
'Η τό θές γιά άντιηλιακό..??:rotflmao:

LOUKILOUK
08/08/2009, 13:21
Οκ Τερενς, για το viper το εχω καταλαβει απλα επρεπε να τα ειχα διαβασει αυτα νωριτερα... Προς το παρον θα μεινω με το RX-7 και βλεπουμε. Παντως προβλημα με το συγκεκριμενο δεν εχω, και το χειμμωνα που το φοραγα δεν προβληματιστικα ιδαιτερα...Ισως οταν δοκιμασω κατι αλλο καταλαβω την διαφορα. Για το κρανος με το σκιαστρο απλα ρωταω γιατι βλεπω καποιους και αναρωτιωμουν αν αντιμετωπιζουν προβλημα σε μεγαλες ταχυτητες, δεν εχω σκοπο να αγορασω προς το παρον αλλο κρανος, ετσι και αλλιως, αν δεν στρωσουν λιγο τα οικονομικα...
καλο σκ σε ολους :beer: :wave2:

kprearis
08/08/2009, 14:23
Φοράω το Shoei Z-one. Είναι ένα κράνος που δεν πούλησε αρκέτά στην Ευρώπη. Απ'ό,τι βλέπω στο διαδίκτυο, η σειρά Ζ της Shoei είναι διαθέσιμη μόνο στην Ιαπωνία.
Το συγκεκριμένο κράνος είναι ένας συνδυασμός XR-1000 και Raid, συνδυάζοντας χαμηλά επίπεδα θορύβου (όπως το Raid) και καλή κυκλοφορία του αέρα (όπως το XR-1000). Αυτό το κάνει πολυχρηστικό, αφού μπορώ να το χρησιμοποιώ σε ταξίδι και εντός πόλης. Εν τω μεταξύ, παραμένει σφιχτό μετά από 3 χρόνια χρήσης.
Αν κάποιος θέλει λοιπόν να πάρει το XR-1000 ή το Raid, είναι καλό να εξετάσει και την επιλογή του νέου μοντέλου αυτής της σειράς (Shoei Z-5) που είναι μεν πιο ακριβό αλλά συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα και των δύο.

ermiss
08/08/2009, 14:25
Για να ρωτήσω επι της ευκαιρίας και να μην ανοίξω άλλο ένα καινούριο ποστ

Θέλω ένα turing κράνος για ταχύτητες 140-160 το πολύ. Αθόρυβο και αν γίνεται ελαφρύ.

Έχω Africa και το AIROH που έχω είναι για να φυτέψεις κανά φυτό μέσα, θα το δώσω στην δικιά μου και λέω να ανανεώσω κάποια στιγμή τον εξοπλισμό.

Τι κράνος να ψάξω? ποια να δοκιμάσω δλδ?

DIM.K30
11/08/2009, 22:27
Έχω το SHOEI XR1000 5 χρονια, η φθορά του ειναι ελάχιστη, καλή αεροδυναμική, καλός εξαερισμός, πολύ καλά ζυγισμένο κράνος που σε κρατάει ξεκούραστο (ακόμα και σε πολύωρη οδήγηση), πανεύκολη αλλαγή ζελατίνας.
Οσον αφορά το θόρυβο θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο.Με το wisper kit βελτιώνεται πάρα πολύ και μειώνεται το κρύο.

Για 2 μηνες είχα ενα UVEX HELLIX όχι το carbon, το απλό.
Πανάλαφρο κράνος αλλά νομίζω πως είχε γίνει οικονομία προς ώφελος του βάρους.Ο εξαερισμός μετριότατος,το σαγόνι ακουμπούσε στο κράνος στα 120+ και το λουράκι του άρχισε να φθείρεται από την πρώτη εβδομάδα χρήσης.Το καλό είναι οτι το δέχτηκαν πίσω και πήρα το SHOEI.Μετά από καιρό διάβασα σε περιοδικό για το HELLIX CARBON τα ίδια προβληματα με αυτά που προανέφερα.

Έχω αγοράσει για τη γυναίκα μου το AGV airteck,όμορφο κράνος,ωραία γραφικά,έχει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις από το SHOEI που είναι αρκετά στενό,πιο χοντρά μαξιλαράκια,μέτριο εξαερισμό,χαλαρό μηχανισμό ζελατίνας,εύκολη αντικατάσταση ζελατίνας,μικρή ενόχληση στα αυτιά.Η σύγκριση βέβαια γίνεται με το shoei και ίσως είναι άδικη..το θεωρώ όμως τίμια αγορά..

Το καλοκαίρι για την πόλη έχουμε 2 jet ,ένα TAKACHI TK8 των 45Ε πολυ καλό για τα λεφτά του και ένα CABERG BREEZE των 118 Ε το οποίο νομίζεις ότι στέκεται πάνω από το κεφάλι σου και η ζελατίνα του δεν προσφέρει ΚΑΜΙΑ προστασία,αντίθετα εμποδίζει το οπτικό πεδίο.

irinia
12/08/2009, 07:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από DIM.K30
Έχω το SHOEI XR1000 5 χρονια, η φθορά του ειναι ελάχιστη, καλή αεροδυναμική, καλός εξαερισμός, πολύ καλά ζυγισμένο κράνος που σε κρατάει ξεκούραστο (ακόμα και σε πολύωρη οδήγηση), πανεύκολη αλλαγή ζελατίνας.
Οσον αφορά το θόρυβο θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο.Με το wisper kit βελτιώνεται πάρα πολύ και μειώνεται το κρύο.

Για 2 μηνες είχα ενα UVEX HELLIX όχι το carbon, το απλό.
Πανάλαφρο κράνος αλλά νομίζω πως είχε γίνει οικονομία προς ώφελος του βάρους.Ο εξαερισμός μετριότατος,το σαγόνι ακουμπούσε στο κράνος στα 120+ και το λουράκι του άρχισε να φθείρεται από την πρώτη εβδομάδα χρήσης.Το καλό είναι οτι το δέχτηκαν πίσω και πήρα το SHOEI.Μετά από καιρό διάβασα σε περιοδικό για το HELLIX CARBON τα ίδια προβληματα με αυτά που προανέφερα.

Έχω αγοράσει για τη γυναίκα μου το AGV airteck,όμορφο κράνος,ωραία γραφικά,έχει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις από το SHOEI που είναι αρκετά στενό,πιο χοντρά μαξιλαράκια,μέτριο εξαερισμό,χαλαρό μηχανισμό ζελατίνας,εύκολη αντικατάσταση ζελατίνας,μικρή ενόχληση στα αυτιά.Η σύγκριση βέβαια γίνεται με το shoei και ίσως είναι άδικη..το θεωρώ όμως τίμια αγορά..

Το καλοκαίρι για την πόλη έχουμε 2 jet ,ένα TAKACHI TK8 των 45Ε πολυ καλό για τα λεφτά του και ένα CABERG BREEZE των 118 Ε το οποίο νομίζεις ότι στέκεται πάνω από το κεφάλι σου και η ζελατίνα του δεν προσφέρει ΚΑΜΙΑ προστασία,αντίθετα εμποδίζει το οπτικό πεδίο.

AYTA TA ANOIXTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...........

Μακάρι νά μή τά χρειαστείς ποτέ.........ΑΛΛΑ........πέταξε τα......

Είναι μόνο γιά νά μή σέ γράφουν οί μπάτσοι....!!!

shadowhunter
12/08/2009, 11:35
Στην "οικογένεια" υπάρχουν 3 κράνη και 2 δίκυκλα, ένα Suzuki V-Strom 650 και ένα Yamaha Crypton R 115:

1) HJC HQ-1 Carbon Lordship Gray (δικό μου)

+ Ελαφρύ κράνος ελέω carbon
+ Πολύ καλός έως άριστος εξαερισμός
+ Φυσιολογικά επίπεδα θορύβου
+ Περιελάμβανε επιρρήνιο και υποσιάγωνο στη συσκευασία
+ Εύκολη αλλαγή ζελατίνας
+ Επιτρέπει τη χρήση γυαλιών (μυωπίας/ηλίου)

- Θα ήθελα λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής για την τιμή του.
- Η 2η ζελατίνα (φιμέ) που αγόρασα δεν έχει το ίδιο εύκολο άνοιγμα - κλείσιμο (τοποθετημένη σωστά πάντα) με αποτέλεσμα να ταλαντώνεται αρκετά η ζελατίνα, πράγμα που δείχνει ότι παίζουν με αρκετές ανοχές στην κατασκευή της ζελατίνας. Η μαμά διάφανη είναι πολύ καλύτερη-άριστη στο άνοιγμα της.

2) Shark RSI Karma (της συζύγου)

+ Απίστευτη ποιότητα βαφής - κατασκευής
+ Αισθάνεσαι πραγματικά σαν να φοράς χρηματοκιβώτιο (δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί αρνητικό για τους κλειστοφοβικούς)
+ Πολύ καλός εξαερισμός (άποψη συζύγου)
+ Δεν προβληματίζει ο θόρυβος του (άποψη συζύγου)

- Δεν είναι δυνατόν να φορέσεις γυαλιά μ' αυτό...

3) Caberg Rhyno (δικό μου για χρήση με την πάπια στη πόλη)

+ Ενσωματωμένη 2η εσωτερική φιμέ ζελατίνα που δεν πέφτει μόνη της.

- Κακή ποιότητα υλικών και συναρμογής. Συχνά - πυκνά βρίσκομαι μ' ένα κατσαβίδι στο χέρι.
- Κακός εξαερισμός, ακόμα και με ανοιχτή την εξωτερική ζελατίνα το HJC είναι πολύ καλύτερο.
- Πολύ βαρύ (λόγω προφανώς μηχανισμού ανάκλησης & 2ης εσωτερικής ζελατίνας)

DIM.K30
12/08/2009, 14:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
AYTA TA ANOIXTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...........

Μακάρι νά μή τά χρειαστείς ποτέ.........ΑΛΛΑ........πέταξε τα......

Είναι μόνο γιά νά μή σέ γράφουν οί μπάτσοι....!!!

Γνωρίζω πως τα jet κρανοι προσφέρουν ελάχιστη προστασία σε σχεση με τα full fase αλλά κάνω μερικές φορές αυτή την παραχώρηση λόγω ζέστης :sun:

Επισης συμφωνώ με οσα ειπες πως καποια απο τα θετικα ή αρνητικά χαρακτηριστικά που εχουν κάποια κράνη θα φανούν σε συγκεκριμένες συνθήκες(ταχύτητα, κρύο, ζέστη, στάση οδηγησης, ηδος μοτο)

alexojohn
23/07/2013, 16:20
καλησπερα στους μηχανοβιους.

εχω ενα xj6 diversion και θελω ενα κρανος για αποδράσεις εξω απο την πολη κυριως. σκεφτομουν το nolan N86 αλλα βλεπω οτι δεν εχουν γραφτει θετικα σχολια για την nolan. τελικα μπορει καποιος να μου προτείνει κατι?

TROOPER
25/07/2013, 10:26
καλησπερα στους μηχανοβιους.

εχω ενα xj6 diversion και θελω ενα κρανος για αποδράσεις εξω απο την πολη κυριως. σκεφτομουν το nolan N86 αλλα βλεπω οτι δεν εχουν γραφτει θετικα σχολια για την nolan. τελικα μπορει καποιος να μου προτείνει κατι?

ποσα διαθετεις?

dmf
25/07/2013, 10:42
Έχει κανείς εμπειρία από το σχετικά νέο arai quantum st?

alexojohn
25/07/2013, 14:36
ποσα διαθετεις?

κατέληξα τελικα στο nolan N86 διαβασα κακιες κριτικες για τα πιο παλια μοντελα αλλα παο το Ν85 και μετα εχουν βελτιώσει καποια πραγματα. ελπιζω να μην εχω προβλημα.