View Full Version : Motto adventures Enduro Training Level 1 μια άσχημη εμπειρία 31/05/2009
makis206
02/06/2009, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο άλλες αναλόγων κιλών μηχανές. Οι κίλυνδροι ακουμπάνε κάτω και ως ένα σημείο στην αρχή (που είναι και το πιο δύσκολο) σου κάνουν μοχλό για να το σηκώσεις. Άσε που σπάνια πέφτει όλο κάτω. Είναι καλή πατέντα οι κίλυνδροι...;) ;) ;)
Θα μπορούσαν να κάνουν και το πιστόνι γρύλλο..:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Πιθανόν να είναι θέμα τρόπου και τεχνικής :lol:
Παντως έξω από το ΜΑΚΑΝ πέτυχα έναν φυσιολογικό σε διαστάσεις άνθρωπο με τριβάλιτσο στο GS που δεν μπορούσε να κουνήσει το μηχανάκι απ΄το στάντ για να ξεκινήσει :rotflmao:
(αν είχε κανα σακί τσιμέντο στις βαλίτσες δεν το ξέρω, πάντως τον λύπήθηκα....:sad: )
Εξω από την ΜΑΚΑΝ , εεε ??
Θα τον πόναγε ο κ@λ@ς του από τον λογαριασμό …γι αυτό δεν μπορούσε να «κουνήσει»
:lol:
Πραγματικα ΕλΕΟΣ!! Το Γ@ΜΗΣΑΤΕ το θεμα....
Αμα το λυπομαστε το αφηνουμε στο καφε απεξω να το χαλβαδιαζουμε...
Αμα δεν μπορουμε να παμε, δεν ειναι ντροπη..Κανενας δεν μπορουσε απο τη πρωτη μερα!!
Ζηταμε βοηθεια, εκεινη την ωρα, οχι μετα στα φορουμ...
Και ολα τα μηχανακια μπορεις να τα σηκωσεις με το ενα χερι, θελει τροπο οχι κοπο!!
taxydromos
02/06/2009, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
Μετά το διάλειμμα για το φαγητό οι εκπαιδευτές μας είπαν ότι υπολείπεται και μια βόλτα στο βουνό για να χαρούμε αυτά που μάθαμε. Εδώ άρχισε ο εφιάλτης. Ανεβήκαμε στις μηχανές και στο όρθιο πάντα και αρχίσαμε την ανάβαση σε χωμάτινο δρόμο που σε πολλά σημεία είχε κοτρόνες και νεροφαγώματα με ένα τέμπο υπερβολικά γρήγορο.
Οι αντοχές μου έφτασαν στα όρια γιατί τελικά το GS1200 αποδείκτηκε υπερβολικά βαρύ και η ταχύτητα πολύ γρήγορη για να το οδηγείς όρθιος... Fanis
δεν θα κρινω την συγκεκριμενη σχολη γιατι δεν εχω εμπειρια απο τα μαθηματα εκει..
μπορω ομως να πω με βεβαιοτητα οτι η οδηγηση μεγαλης ον-οφ σε κακοτραχηλο χωματοδρομο σε ορθια θεση ειναι μεγαλη π@π@ρι@!! ειδικα οταν προκειται για αρχαριο οδηγο φτανει σε επιπεδο μ@λ@κι@ς..(την γνωμη μου αναφερω απλα χωρις να θελω να θιξω κανενα προσωπο η αντικειμενο).
ξερω παραδειγματα νεων οδηγων-κολημενων με την ορθια θεση-να τρωνε επανελειμενως τουμπες και να μη αλλαζουν αυτη την λανθασμενη σταση!
μονο καθιστος μπορεις να κουμανταρεις τα θηρια των 200+ κιλων αναμεσα σε κοτρωνες και νεροφαγωματα..
..νεοι χωματινοι οδηγοι:ξεκινηστε σωστα την εκμαθηση,ακουτε το μυαλο σας-οχι τους αλλους οταν οδηγατε και νοιωθετε οτι κινδυνευετε να τραυματιστειτε!
προσοχη λοιπον,το χωμα ειναι διασκεδαση οχι τρομος..:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
..
μπορω ομως να πω με βεβαιοτητα οτι η οδηγηση μεγαλης ον-οφ σε κακοτραχηλο χωματοδρομο σε ορθια θεση ειναι μεγαλη π@π@ρι@!! ειδικα οταν προκειται για αρχαριο οδηγο φτανει σε επιπεδο μ@λ@κι@ς..(.:beer:
Αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ (χωρίς να μπορώ να το τεκμηριώσω)
Μπορείς να μου πεις ,όμως, ρε φίλε γιατί επιμένουν στην όρθια θέση οι εκπαιδευτές (κάποιοι) ενώ καβάλας μια μηχανή που ζυγίζει 200 κιλά ???
:wave2:
Gandalf dr685sm
02/06/2009, 15:57
μήπως γιατί κανείς τους δεν κάνει το λάθος να καβαλήσει κανά τέτοιο "ελεφαντάκι" σε χώμα και όλοι είναι το πολύ με on/off μεσαίου κυβισμού;
λέμε τώρα....
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
μήπως γιατί κανείς τους δεν κάνει το λάθος να καβαλήσει κανά τέτοιο "ελεφαντάκι" σε χώμα και όλοι είναι το πολύ με on/off μεσαίου κυβισμού;
λέμε τώρα....
Gandalf
Μήπως ,όμως , οι μισοί και πάνω πελάτες τους έχουν τέτοιες μηχανές και καλό θα ήταν να οδηγούν ΚΑΙ τέτοια «ελεφαντακια» για να ξέρουν τι να τους λένε???
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ (χωρίς να μπορώ να το τεκμηριώσω)
Μπορείς να μου πεις ,όμως, ρε φίλε γιατί επιμένουν στην όρθια θέση οι εκπαιδευτές (κάποιοι) ενώ καβάλας μια μηχανή που ζυγίζει 200 κιλά ???
Με ποσες ωρες στο χωμα...???
Τι εμπειρια...????
Στην ορθια θεση θα προσπαθησεις να επιμεινεις σε αυτον που εχει και καποιες εστω καποιες 10δες χιλμ στο χωμα..
Στον πρωταρη...??? Σε αυτον με μολις δυο ( χωρις προυγουμενη εμπειρια ) χρονια πανω σε μοτοσυκλετα και χωρις να εχει ξαναπατησει χωμα...???
Σε μια μερα.... Θα τα μαθουν ολα...???
Γιατι επιμενουν...??? Ξερεις...???
Εγώ απλά θα πω ότι δεν επιμένουν όλοι εκπαιδευτές σε όρθια θέση οδήγησης στους αρχάριους, παρά μόνο σε μερικές ασκήσεις όπου ουσιαστικά "μαθαίνουν" τη μοτοσυκλέτα τους.
Τα υπόλοιπα λίγο πολύ έχουν ειπωθεί.. Άποψη για τη συγκεκριμένη σχολή δεν έχω από ιδία πείρα, αλλά έχω από αναβάτες που την έχουν παρακολουθήσει......:bigcry: :bigcry:
Επίσης ένας αρχάριος είναι πολύ πιθανόν να πέσει, όπως εξάλλου και ένας έμπειρος :winka:
kostas_1100gs
02/06/2009, 16:40
Να ρωτήσω τα παιδιά παραπάνω.. αν είσαι καθιστός, πως θα μπορέσεις να δώσεις δύναμη στο ανάλογο μασπιέ που χρειάζεσαι..?
Οι μοτο αυτές μεγάλου κυβισμού, θέλουν και τρόπο, όπως όλες οι μοτο, και δεν βασιζόμαστε τόσο στην δύναμη ή τα κιλά που μπορούμε να σηκώσουμε..
notakos600
02/06/2009, 16:47
Άσχετο, αλλά βλέπω σε αναβάσεις αγώνων εντούρο τους αναβάτες να κάθονται στη σέλα και να κάνουν κουπί με τα πόδια.
Δεν υπάρχει πιο αστείος και πιο λάθος τρόπος οδήγησης στο χώμα από τον κώλο στη σέλα είτε μιλάμε για 250 είτε για 1250 κυβικά.
Το χώμα είναι το μεγαλύτερο σχολείο και απαιτεί εξοικείωση πολλών χρόνων ξεκινώντας πρώτα με ελαφριά εντουράκια και προχωρώντας σταδιακά στα μαστόδοντα.
Προσωπικά πιστεύω πως ο Σπανός είναι από τους λίγους Έλληνες αναβάτες που ξέρουν τόσο καλά το χώμα.
Και μη ξεχνάμε ότι το πιο εύκολο είναι να κατηγορήσουμε κάποιον άλλον - εκτός από τον εαυτό μας- για τις όποιες αδυναμίες μας.
Παρεπιπτόντως στο γυμναστήριο πατάει κανείς ή νομίζουμε πως αγοράζοντας ένα μαστόδοντο θα μας οδηγήσει από μόνο του στον δρόμο της δόξας?
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Επίσης ένας αρχάριος είναι πολύ πιθανόν να πέσει, όπως εξάλλου και ένας έμπειρος :winka:
Σωστοτατος...!!!
Και αλιμονο.... Απο την στιγμη που θα αποφασισεις να μπεις σε μια τετοια εκδηλωση ( ειτε το μηχανακι σου κανει 20000 ευρω ειτε 1000 ευρω ) τοτε την αποκλειστικη ευθυνη την εχεις εσυ....
Χωματινα "Σχολεια" που να εγγυουνται την μη πτωση της μοτο σου και την ακαιρεοτητα σου γενικα απο οτι ξερω ... Δεν υπαρχουν. ( Αν εισαι τυχερος και σου πει καποιος... ΄΄φιλε εσυ στην ακρη γιατι ΔΕΝ...΄΄ εχει καλως....) αλλα παντα την ευθυνη την εχεις εσυ....
:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas_1100gs
Να ρωτήσω τα παιδιά παραπάνω.. αν είσαι καθιστός, πως θα μπορέσεις να δώσεις δύναμη στο ανάλογο μασπιέ που χρειάζεσαι..?
Οι μοτο αυτές μεγάλου κυβισμού, θέλουν και τρόπο, όπως όλες οι μοτο, και δεν βασιζόμαστε τόσο στην δύναμη ή τα κιλά που μπορούμε να σηκώσουμε..
Ένας αρχάριος στην οδήγηση και ειδικά στο χώμα δε μπορεί να τα καταλάβει αυτά. Πρέπει σταδιακά να γίνεται η εξοικείωση του. Σαφώς έχεις δίκιο, αλλά στην αρχή και εν γένει ίσως οι περισσότεροι αναβάτες θέλουν να διασχίσουν με ασφάλεια ένα απλά βατό χωματόδρομο.
Διάβασε τώρα και το εξής που μου έχει τύχει..
Σε μια μεγάλη (& σε χιλιόμετρα και σε μέρες) βόλτα που είχα κανονίσει, συμμετείχαν αναβάτες οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει το εν λόγω σχολείο. Λόγω της θέσης οδήγησης τους έβλεπες ότι ήταν οι πιο αργοί και οι πιο επιρρεπής σε πτώση. Όταν μετά από πολλές συζητήσεις άρχισαν να οδηγούν καθιστοί, ο ρυθμός τους βελτιώθηκε μαζί και η εμπιστοσύνη των ίδιων στις ικανότητες τους.
Τύπος με 1150 πέφτει σε ανηφόρα με μεγάλη κλίση και αρκετή πέτρα. Του σηκώνουμε τη μοτοσυκλέτα και ανεβαίνει. Ξεκινά και αμέσως σηκώνεται όρθιος. Πέφτει απευθείας. Αυτό έγινε 7 φορές. Όταν του λέγαμε να ξεκινήσει καθιστός και να την ανέβει, μας φώναζε ότι στη θεωρεία στο σχολείο τους έχουν πει να είναι πάντα όρθιοι. Εν τέλει...? Πήρε άλλος το μηχανάκι και το ανέβασε..
Εννοείτε ότι σιγά σιγά αποκτάς την εμπειρία και πας άνετα με την όρθια θέση οδήγησης. Πάρα πολλοί βέβαια βλέπεις ότι δε το έχουν αλλά πλερώνουν......
NNN-R1200GS
02/06/2009, 19:03
Οδηγώ μηχανή ακριβώς 2 χρόνια χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία.
.......
Νομίζω ότι περιέγραψα τα γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν.
Fanis
Καταρχήν θα ήθελα να συστηθώ ως νέο μέλος στο φόρουμ.
Με λένε Νίκο, είμαι από Πάτρα και έχω ένα R1200GS και ένα F650GS.
Καλώς σας βρήκα φίλοι !! Εύχομαι σε όλους πάντα όρθιοι και να χαίρεστε τις μοτοσυκλέτες σας !!
Ήμουν κατα καιρούς μέλος σε διάφορα μοτοσυκλετιστικά φόρουμ (7 τον αριθμό). Αν και παρακολουθώ συχνά το φόρουμ σας ως επισκέπτης, δεν έτυχε ποτέ ως τώρα να γίνω μέλος. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορεί να βρεί κάποιος εδώ. Για παράδειγμα, τα σχόλια σας σχετικά με κάποια κράνη, με βοήθησαν πριν πολύ καιρό να διαλέξω το τελευταίο μου κράνος : SHOEI MULTITECH
Ο λόγος που ποστάρω σε αυτό το θέμα είναι ότι γιατί ήθελα να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με την συγκεκριμένη εκπαίδευση στο σχολείο του Σπανού και την διαφωνία μου σχετικά με την άποψη του φίλου Asxetos1 - Φάνης. Σίγουρα κάποιοι φίλοι θα σκέφτονται να παρακολουθήσουν αυτό ή άλλα σχολεία και πιστεύω ότι θα μπορέσουν να διαμορφώσουν μιά πιό ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα άν ακούσουν και μία επιπλέον γνώμη κάποιου που πέρασε ήδη αυτή την εκπαίδευση.
Όχι μόνο ήμουν στην συγκεκριμένη εκπαίδευση που περιγράφει ο Asxetos1 αλλά παρακολούθησα και μέρος της αψιμαχίας του με τους εκπαιδευτές (μάλιστα κάποια στιγμή μπροστά του υποστήριξα τους εκπαιδευτές) - νομίζω ότι θα με θυμάσαι φίλε Φάνη. Ήμουν αυτός ο οποίος έπεσε μπροστά σου, 300 μέτρα πριν το σημείο που έπεσες εσύ.
Δεν θα γράψω κάτι καινούργιο ειδικά για την περίπτωση αλλά θα σας μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο που έγραψα σε άλλο φόρουμ (gsforum.gr (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=947&page=15) ) αμέσως μετά την επιστροφή μου στην Πάτρα το βράδυ της Κυριακής. Αρκετά μέλη του "moto.gr" είναι και μέλη στο "gsforum.gr (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=947&page=15) " και μπορούν να βεβαιώσουν για την πιστότητα της μεταφοράς.
Σας παραθέτω το κείμενο:
"Μόλις γύρισα Πάτρα από Λουτράκι. Enduro Training 1 !!!!
Εξαιρετικό σχολείο! Η εμπειρία μου στο χώμα ήταν και είναι μηδενική. Το σχολείο σε βοηθάει να κατανοήσεις τα βασικά για το enduro, σε βοηθάει να "ξεψαρώσεις" με την μοτοσυκλέτα σου και κυρίως (όπως μας είπε ο Παναγιώτης, ένας από τους εκπαιδευτές) σου ανοίγει μία πόρτα για να δείς λίγο τι υπάρχει στον κόσμο του enduro. Από εκεί και μετά είναι μακρύς ο δρόμος (και κουραστικός) μέχρι να φτάσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Επιπλέον, στο σχολείο, μαθαίνεις και κάποια πράγματα που έχουν σχέση και με την οδήγηση στην άσφαλτο. Γενικά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να το περάσει κανείς, ακόμα και αν δεν πρόκειται να ασχοληθεί με "χώμα" ποτέ στην μοτοσυκλετιστική του "καριέρα". Η εμπειρία θα τον κάνει καλύτερο μοτοσυκλετιστή γενικά !
Εξαιρετικοί ήταν οι Παναγιώτης και Γιώργος (οι εκπαιδευτές μας) !!!
(Δυστυχώς ο Νίκος Σπανός δεν ήταν εκεί, αλλά πιστεύω ότι αυτά που έπρεπε να πάρουμε, ως γνώσεις και εμπειρία, τα πήραμε και με το παραπάνω..)
Με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβει στην εκπαίδευση σήμερα αλλά και με βάση τις ανησυχίες κάποιων που σκέφτονται να το περάσουν θέλω να διευκρινήσω τα εξής (υπό το προσωπικό πρίσμα πάντα):
1) Η εκπαίδευση είναι κουραστική και περιλαμβάνει αρκετό ιδρώτα (ειδικά τώρα το καλοκαίρι !!), "πιασίματα" σε διάφορα σημεία του σώματος και λιγάκι πόνο. Βέβαια, η ποσότητα των ανωτέρω εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την φυσική κατάσταση του καθενός, τα περιττά ή μή κιλά του και από την προηγούμενη εμπειρία σε χώμα. Όμως, κρίνοντας από τον εαυτόν μου (μηδεν εμπειρία, πολλά περιττά κιλά, κακή φυσική κατάσταση) πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να ανταποκριθεί με λίγη προσπάθεια και υπομονή.
2) Η πιθανότητα πτώσης με μηδενική ή πολύ μικρή ταχύτητα είναι σχετικά μικρή ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !! Η πιθανότητα τραυματισμού θα έλεγα ότι είναι σχεδόν μηδαμινή γιατί οι ταχύτητες που γίνονται οι ασκήσεις είναι πολύ μικρές. Αν, λοιπόν, κάποιος θέλει να βλέπει την μηχανή του πάντα καθαρή και αγρατσούνιστη και η ιδέα μίας γρατσουνιάς ή μιας μικρής ζημιάς τον τρομάζει τότε μάλλον η εκπαίδευση δεν κάνει για αυτόν !!
Σήμερα είχαμε μερικές πτώσεις με μηδενική ταχύτητα (συνείσφερα και εγώ στο θέαμα :) ) και 2 πτώσεις με μικρή ταχύτητα - κάτω από 40 Km - (και εδώ είχα μία συνεισφορά ... :) ) στην επιστροφή μας από το βουνό χωρίς κανένα απολύτως τραυματισμό. Η δικιά μου πτώση μου κόστισε ένα φλάς, ένα προβολάκι, και μερικά ξυσίματα σε κάγκελα, προστατευτικά και grip. H δεύτερη πτώση όμως ακινητοποίησε την μοτοσυκλέτα του συν-εκπαιδευόμενου (έσπασε το ποτενσιόμετρο της μανέτας, πίσω από τον αριστερό κύλινδρο). Αυτός αντέδρασε με έντονο ύφος λέγοντας ότι το σχολείο είναι επικίνδυνο, δεν πρέπει να βάζουν τους εκπαιδευόμενους να κάνουν τέτοια πράγματα και πολλά άλλα !!
Πιστεύω ότι η αντίδρασή του ήταν υπερβολική και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να τα "βάλει" με τους εκπαιδευτές. Και οι 2 πτώσεις έγιναν προφανώς από δικά μας λάθη (τα οποία - λάθη - πάνω στην εκπαίδευση είναι αναμενόμενα, αλλιώς δεν θα χρειαζόμασταν την εκπαίδευση !!) Κανείς δεν μας υποχρέωσε να περάσουμε το σχολείο και κανείς δεν μας υποχρέωσε να κάνουμε όλα όσα μας είπαν. Δική μας απόφαση ήταν και είναι.
Επιπλέον από την στιγμή που θέλουμε να γευτούμε μία εμπειρία που δεν είναι στην ανθρώπινή μας φύση (όπως το να πετάμε στον αέρα, το να καταδυόμαστε στα βάθη της θάλασσας, το να τρέχουμε με 200 Km στην άσφαλτο ή το να τρέχουμε στο χώμα με "παντιλίκια") πρέπει πρώτον να καταβάλουμε προσπάθεια για να μάθουμε και δευτερον πρέπει να έχουμε δεχθεί ότι αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο. Το ρίσκο του ατυχήματος (μικρού ή μεγάλου). Αν δεν θέλουμε ρίσκο τότε ας κάνουμε όλα τα παραπάνω στον καναπέ του σπιτιού μας, μπροστά στην 42άρα ΤV με το Playstation στο χέρι !!!
Αν και γύρισα σπίτι ιδρωμένος, βρώμικος, "πτώμα" στην κούραση και με την "μπέμπα" μου ελαφρώς τραυματισμένη είμαι απόλυτα χαρούμενος, ευχαριστημένος και "γεμάτος" γιατί γεύτηκα μία πολύ ωραία εμπειρία και είδα να μου ανοίγεται ένας νέος δρόμος ακόμα πιό έντονων και νέων εμπειριών ...."
Φίλε Φάνη ειλικρινά λυπάμαι για την ταλαιπωρία σου και ελπίζω να είναι ήδη καλά η "μπέμπα" σου. Όμως πιστέυω ότι δεν ήσουν προετοιμασμένος ψυχολογικά για το σχολείο. Σου εύχομαι να γεύεσαι την μοτοσυκλέτα σου όπως και όποτε σου αρέσει. Μην αποτρέπεις όμως άλλους να γευτούν εμπειρίες που απλά εσένα δεν σου ταιριάζουν ή δεν σου πάνε ή τέλος πάντων δεν είσαι ακόμα έτοιμος να τις γευτείς .....
Να είσαι πάντα όρθιος και εύχομαι αυτή να ήταν η τελευταία σου πτώση.....
Απλά να ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΟΥΜΕ ότι όλα αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμιά σχέση με το enduro! (http://www.youtube.com/watch?v=rs2M_bXvFvE)
DimChios
02/06/2009, 22:27
Τωρα αυτο να κατσω να το διαβασω ολο ή θα συγχιστώ?
:rolleyes:
Στην 4η σελιδα ειμαι και ξενερωσα απο την πρωτη!
Να ζοριστω?
Ρε φιλε... δες τα πραγματα ως εχουν και ασε τα :a23: καθε λιγο και λιγακι!
Το οτι εσενα δε σου "εκατσε" το μαθημα για 1002 λογους δε σημαινει κατι!
Το κριμα ειναι που δε θα δει παραλιες η γυναικα το καλοκαιρι με το GS!
Παρε το τζιπ, δεν τρεχει μία!
Για σκεψου να πηγαινες χωρις να εχεις κανει το σχολειο σε καμμια παραλια, να συναντουσες κανενα εμποδιο-νεροφαγωμα κτλ κτλ, ή ακομα χειροτερα να επεφτες με τη γυναικα, τη σαγιοναρα και το σορτσακι στα κατσαβραχα τι θα γινοταν?
Τωρα ομως ξερεις κι ετσι...
...ξαναλεω... παρε το τζιπ!
el_hymador
02/06/2009, 22:39
Χαλαρα ρε, το γ@μηκαμε παλι...
el_hymador
02/06/2009, 22:51
Δηλαδη τωρα εσυ φιλε μου που πηγες και δεν σου αρεσε, υπηρχε ποτε περιπτωση να μπεις σε τετοιου ειδους -δύσκολο οπως τον περιγραφεις- χωματοδρομο με το gs;
Στο χωμα ισχυουν τρεις κανονες!
Οι εξης δυο:
Πεφτεις!
και πεφτεις εξακολουθητικα, ακαταπαυστα και αεναα μεχρι που να μαθεις...και οταν μαθεις ξαναπεφτεις γιατι νομιζει οτι ηξερες...
Ενα σχολειο αυτου του ειδους σου δειχνει καποια βασικα παραγματα, δεν σε κανει Peterhansel και χυμα - proof...θεωρω δεδομενη τη πτωση σε οποιονδηποτε μπει στο χωμα με οτιδηποτε για πρωτη φορα...
τωρα το γιατι να πραγματοποιησει κανεις τη παρθενικη του εισοδο στο χωμα με κατι που ζυγιζει οσο το νοτιο ημισφαιριο και κοστιζει οσο ενα βαζο της δυναστειας τον Μιγκ, ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο...
υ.γ. με το cbf παω καλυτερα απο οποιοδηποτε GS στο χωμα...αλλα δεν ειναι καιρος για διαμαχες...η μηπως ειναι;
To τοπικ γ@μηθηκε για τους εξης λογους....
αντι να πουν την αποψη τους οσοι εχουν παει στη συγκεκριμενη σχολη, ειπανε ολοι μαζι την μαλακια τους...θα μου πειτε, ναι ρε φιλε φορουμ ειναι δεν ειναι το σαλονι του σπιτιου σου...
Στα @@ αν οι want to be Παστρανα εδω μεσα λενε οτι φταιει η BMW που πεφτουμε στο χωμα...αν λενε οτι δεν παει στο χωμα και οτι ειμαστε ηλιθιοι εμεις που με τα μαστοδοντα ΚΤΜ HONDA BMW κτλπ απολαμβανουμε να τα σπαμε στο χωμα...
Παρτε χαμπαρι κατι...Αυτο το σπορ-χομπυ-καυλα...θελει ΨΥΧΗ...ητε θελεις να πας με παντες και λιωνοντας ενα ΚΤΜακι στο στενο, ητε θελεις να λιωσεις το μαστοδοντο σου...Με υφος εγω δεν πεφτω ή παναγια μου ποσο το πληρωσα....δεν παιζει το βουνο!
Κατα τα αλλα...ο φιλος απο τη Πατρα νομιζω οτι εκλεισε τη κουβεντα!
Απλά να ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΟΥΜΕ ότι όλα αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμιά σχέση με το enduro! (http://www.youtube.com/watch?v=rs2M_bXvFvE)
ψιτ φιλαρακι....δεν ποιος ειναι χορηγος του event....στο 3:29....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
ψιτ φιλαρακι....δεν ποιος ειναι χορηγος του event....στο 3:29....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Προφανώς!!!!
Με το G450X :winka:
Cpt. Haddock
03/06/2009, 03:17
Fanis
Εγώ νομίζω οτι απλά υπερέβαλες.... Ειναι φανερό οτι μάλλον δεν ήξερες τι σημαίνει οδήγηση στο χώμα και τι σκοπό έχουν οι ασκήσεις που έκανες στην αλάνα, σίγουρα δεν ειναι για να πιάσεις δουλειά σε τσίρκο.
Εχω κάνει κι εγώ το σχολείο αυτό, επίσης με μικρή πείρα, δε μου φάνηκε καθόλου βουνό όπως εσένα. Στο κομμάτι που πήραμε το χωματόδρομο για πάνω απλά πήγαινα πιο σιγά, δεν αγχώθηκα καθόλου. Σόρυ που στο λέω, αλλα έτσι όπως τα περιγράφεις, το πέσιμο ήρθε μάλλον φυσιολογικά με δεδομένη την ψυχολογία σου...
επίσης, σόρυ ξανα, αλλά το
Η πρώτη αρνητική εντύπωση ήταν ο χώρος που μας είπαν να αφήσουμε τις μπαγκαζιερες κτλ ήταν μια βρώμικη αποθήκη που ότι ακουμπούσες βρωμιζόταν.
μονο ενας κατοχος BMW θα το έγραφε :lol: :lol: :lol: :wave2:
Οι πτώσεις στο χώμα ειναι στο πρόγραμμα, μεχρι κι ο Σπανός έχει πέσει :wave2:
geotriada
03/06/2009, 07:04
Νομίζω ότι ο φίλος asxetos1 μαγεύτηκε από τα κάλλη της GS1200 και απόκτησε μια «υπερβολική» μηχανή χωρίς να έχει την απαραίτητη εμπειρία (2 χρόνια όπως λέει…) .
Φυσικά , είναι δικαίωμα του και , φυσικά , δεν είναι ο μόνος που το έχει κάνει αυτό …(νομίζω ότι πολύς κόσμος πηγαίνει και αγοράζει μηχανές – τέρατα με μόνο κριτήριο ..Big is beautiful…)
Προσπάθησε να καλύψει την έλλειψη πείρας του με training (και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε)…
Εκεί προστέθηκαν η έλλειψη πείρας , το «υπερβολικό» της GS , ο εγωισμός , η κούραση , ο φόβος και η δυσκολία του πράγματος με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η πτώση (συμβαίνει και σε οδηγούς με πολύ περισσότερη εμπειρία , πιο ελαφριά μηχανή ,πιο καλή φυσική κατάσταση κ.λ.π)
Όταν βλέπεις το (18000€) θηρίο σου ξαπλωμένο και «πληγωμένο» αντιδράς όπως το 99% των Ελλήνων…ψάχνεις να βρεις ποιος ΑΛΛΟΣ φταίει ..εκνευρίζεσαι και προσπαθείς να βρεις τα όποια ΑΡΝΗΤΙΚΑ για να τα ΜΕΓΕΘΥΝΕΙΣ και να τα κράξεις ……
Αν δεν είχε επέλθει αυτή η πτώση , θα ήταν ένας ακόμη που θα υπερηφανευόταν ότι είχε βγάλει το enduro Training 1 , θα έλεγε ιστορίες σε άλλους για την δυσκολία των ασκήσεων και πως τα κατάφερε ,θα ονειρευόταν long ways και θα ετοιμαζόταν , μάλλον , για το enduro Training 2..
Φιλε asxetos1 , συνέχισε να ψάχνεσαι με την εκπαίδευση . Πήγαινε σε άλλο σχολείο , ρώτα άλλους , ψάξε στο internet κ.λ.π
αυτή η τούμπα να μην σε αποθαρρύνει από το να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος οδηγός …
αυτο ακριβως συμβαινει στην περιπτωση asxetos1.
το μονο που εχω να συμπληρωσω ,ειναι,,,, πουλα το θηριο και παρε σκουτερ,,,,,
αντι να πουν την αποψη τους οσοι εχουν παει στη συγκεκριμενη σχολη, ειπανε ολοι μαζι την μαλακια τους...θα μου πειτε, ναι ρε φιλε φορουμ ειναι δεν ειναι το σαλονι του σπιτιου σου...
Στα @@ αν οι want to be Παστρανα εδω μεσα λενε οτι φταιει η BMW που πεφτουμε στο χωμα...αν λενε οτι δεν παει στο χωμα και οτι ειμαστε ηλιθιοι εμεις που με τα μαστοδοντα ΚΤΜ HONDA BMW κτλπ απολαμβανουμε να τα σπαμε στο χωμα...
Παρτε χαμπαρι κατι...Αυτο το σπορ-χομπυ-καυλα...θελει ΨΥΧΗ...ητε θελεις να πας με παντες και λιωνοντας ενα ΚΤΜακι στο στενο, ητε θελεις να λιωσεις το μαστοδοντο σου...Με υφος εγω δεν πεφτω ή παναγια μου ποσο το πληρωσα....δεν παιζει το βουνο!
Εσυ εχεις ενα χαρακτηριστικο.... Οτι τοπικ ανοιγει με κατι αρνητικο για την συγκεκριμενη σχολη οποιοι μιλανε λενε μαλακιες.....
Τραβα το λοιπον στις διαμαχες να μου αιτιολογησεις την μαλακια που ειπα εγω
αλλιως καλλυτερα να ανακαλεσεις........
Να τονισω οτι δεν εχω κατι κατα με αυτη την σχολη η με οποιαδηποτε σχολη αλλα το υφακι που κουβαλας ειναι προκλητικοτατο.......
Αιντε......
:smokin:
el_hymador
03/06/2009, 07:40
Θελει ψυχη και θελει και λεφτα απο οτι φαινεται :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Άσχετο, αλλά βλέπω σε αναβάσεις αγώνων εντούρο τους αναβάτες να κάθονται στη σέλα και να κάνουν κουπί με τα πόδια.
Δεν υπάρχει πιο αστείος και πιο λάθος τρόπος οδήγησης στο χώμα από τον κώλο στη σέλα είτε μιλάμε για 250 είτε για 1250 κυβικά.
Προσωπικά πιστεύω πως ο Σπανός είναι από τους λίγους Έλληνες αναβάτες που ξέρουν τόσο καλά το χώμα.
Σωστός τρόπος δεν υπάρχει γιατί η κάθε ανηφόρα έχει και τη δικιά της ιδιαιτερότητα..
Εδώ βλέπεις αναβάτες υψηλού επιπέδου και ανεβαίνουν με κουπί την ανηφόρα... εσύ πως έβγαλες το συμπέρασμα οτι είναι λάθος και αστείο? Μήπως βλέπεις πολλά video με το Knight?
Ο Σπανός σίγουρα έχει μεγάλη εμπειρία στο χώμα με μεγάλα on off ... οι άλλοι που πάνε ομως στο σχολείο του έχουν???:rolleyes:
notakos600
03/06/2009, 07:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Σωστός τρόπος δεν υπάρχει γιατί η κάθε ανηφόρα έχει και τη δικιά της ιδιαιτερότητα..
Εδώ βλέπεις αναβάτες υψηλού επιπέδου και ανεβαίνουν με κουπί την ανηφόρα... εσύ πως έβγαλες το συμπέρασμα οτι είναι λάθος και αστείο? Μήπως βλέπεις πολλά video με το Knight?
Ο Σπανός σίγουρα έχει μεγάλη εμπειρία στο χώμα με μεγάλα on off ... οι άλλοι που πάνε ομως στο σχολείο του έχουν???:rolleyes:
cherzez la femme .... :wave2:
Το πρόβλημα ολο παιδες ειναι πως σε καθε σχολείο, σε κάθε πίστα, σε καθε τι καινουργιο που μπορεί να επιρρεάσει την ιντερνετική μας ταυτότητα πρωτίστως, πεφτουμε με τα μουτρα να το υπερασπιστούμε ή να το διαβάλουμε με μανία χιλίων Οστρογοτθων μαλλιαρών καβαλαρηδων ανάλογα τα "συμφέροντα" μας. Τα ιδια συνεβαιναν και με την Παχη και με τα CSS και με πολλά άλλα... τα εχουμε βαρεθεί.....
ομως
οταν εχουμε να κάνουμε με εμπορεύσιμη "εκπαιδευση" οφείλουμε να ακούμε τον κάθε πικραμένο και αν θελετε υπερβολικό προς αποφυγήν της λάνθασμένης εκπαιδευσης μιας και μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και υλίκές απώλειες σε δυσκολες εποχές, κλπ κλπ... το οτι εχει το θαρρος να εκτεθεί και να εκθέσει την κουλαμαρα του, τους φόβους του κλπ ειναι ήδη αρκετό γι' αυτόν... προς τι οι υπόλοιποι να τον καταρακώσετε, ισα ισα που θέλει καποιο φιλικο χέρι στον ώμο ο φίλος και να του δωθει να καταλαβει επακριβως τι σημαινει επαφη με χώμα πράγμα που δεν έκανε η οργάνωση απο την αρχή (ηθελημένα ή μη).
Οποτε οι λοιποι γκουρουδες του χωματος ας αναλογισθείτε και σεις τι σημαινει να πας με ενα βοδι 200+ κιλων ασχετος και με χάλια ψυχολογία ή κάποιος να σε "τραβάει" περαν δυνατοτήτων και να πρέπει να ακολουθήσεις στο χώμα και μετα ελατε πειτε την στον φίλο... (που αν δεν ειναι -100 κιλα και ΚΤΜ 09 μοντελο το μηχανάκι δεν πατε πουθενα)
nikos force
03/06/2009, 08:23
και στη τελικη καλα εκανε ο φιλος ασχετος και ειπε τη γνωμη του ...ΙΣΩΣ καταφερει να προετοιμασει και αλλους ανθρωπους που ισως σκεφτονται να περασουν την συγκεκριμενη δοκιμασια , χωρις να εχουν τα αναλογα ψυχικα αποθεματα , οπως ισχυριζεστε χρειαζονται ...
και τελος νομιζω οτι ο φιλος διαλεξε το σωστο δρομο ... γνωριζε τι ακριβως ηθελε ...και πηρε τη πρωτη ,ισως και τελευταια γευση , με εναν πιο σωστο τροπο , απο το να επαιρνε το μαστοδοντο και να κατηφοριζε μοναχος και χωρις καμια εμπειρια πιο πριν προς το πορτο κατσικι και να γινοταν μπιλιες ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
κάποιος να σε "τραβάει" περαν δυνατοτήτων και να πρέπει να ακολουθήσεις στο χώμα
Δυστυχώς εκεί ειναι το πρόβλημα... και αυτό προσπάθησε εξαρχής να πεί ο Φάνης..!!
Βέβαία... οπως είπε και ο Captain νωρίτερα.. αμα δε μπορείς να ακολουθήσεις τους ρυθμούς των άλλων κόβεις και πας στο δικό σου ρυθμό και δεν προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου..
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Θελει ψυχη και θελει και λεφτα απο οτι φαινεται :lol:
Ειχες ποτε την εντυπσωση οτι γινετε τσαμπα...?:confused:
Ητε με παπι εισαι ητε με Μαστοδοντο...πληρωνεις....:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
:smokin:
Παμε παλι λοιπον..!
οπως προσεξες δεν αναφερθηκα με ονομα για να αποφυγω αυτες τις φλυαριες! Δεν εχω τιποτα με εσενα προσωπικα, αντιθετος η γνωμη σου σε αυτο το φορουμ μου ειναι συμπαθης και κοντα στα δικα μου πιστευω! Δεν διαφωνουμε! Γι αυτο μην χαλας την καλη σου εικονα με απειλες τυπου "καλυτερα να ανακαλεσεις........" γιατι μονο σαν κωμικο σημειο μπορω να το παρω.
Ναι λοιπον θεωρω πως οταν ακουγοντε ισχυρες γνωμες απο ανθρωπους που δεν εχουν πατησει στο χωμα ή δεν εχω οδηγησει μαστοδοντο ή τελως παντων δεν εχουν ιδεα για αυτη τη σχολη ειναι μ@λακια τους να υποστηριζουν οτιδηποτε χωρις να ξερουν!! οσο αφορα αυτο που εγραψες εσυ, σεβομαι την οποια εμπειρια εχεις στο εντουρο, συμφωνω απολυτα οτι τα μαστοδοντα δεν ειναι σχεδιασμενα να πανε εκει που παει και ενα μικροτερο..Αλλα το τι απολαμβανει ο καθενας ειναι δικαιωμα του και μερικοι το κανουν και εντυπωσιακα!!
Για τη σχολη...δεν εχω κρυψει οτι ειμαι φιλος με το Νικο Σπανο, οπως ξανα ειπα λοιπον με χαλαει να ακουω γνωμη χωρις να εχουν παει στη σχολη, ποσο μαλλον οταν ειναι για ενα φιλο...Ειδικα δε οταν εχει φαει τοσο πολεμε απο εταιριες και λοιπους αυτη η προσπαθεια ειναι κριμα!! βεβαια τα λαθη του Νικου πολλα αλλα οταν αφορα το ψωμι ενος ανθρωπου τα λες απο κοντα και οχι ετσι...
κλεινοντας σου θυμιζω οτι κι εγω απολαμβανω το βουνο με το CR και to wrf μου, αλλα και ενιοτε βασανιζω τπ μαστοδοντο...Γιατι αυτα μας κρατανε ζωντανους και ειναι η διασκεδαση μας οχι αιτια τσακωμου!
Ισως τωρα καταλαβες το υφος μου και κατεβασεις τα μανικια σου....
SeNNinhA
03/06/2009, 09:54
Τα πράγματα είναι απλά:
1) Εαν μπεις χώμα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα πέσεις όποιος και αν είσαι με όση εμπειρία και αν κουβαλάς.
2) Εαν αποφασίσεις να πας σε οποιοδήποτε σχολείο ξεχνάς το "χαλαρό" και είσαι προετοιμασμένος για κούραση (ίσως και πόνο).
3) Κακώς ειπώθηκε ή εννοήθηκε από την οργάνωση ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσεις την μοτοσυκλέτα σου (έστω και ελάχιστα).
4) Κακώς δεν ενημερώθηκαν οι εκπαιδευόμενοι για το τι πρέπει να κάνουν εαν δουν ότι ζορίζονται πέρα από τα όριά τους και για το αν, πότε και πως πρέπει να ειδοποιήσουν γι αυτό τους εκπαιδευτές τους.
Αυτά βλέπω εγώ ότι είναι η ουσία και όλα τα άλλα είναι απλά για να συζητάμε.
Asxetos1
03/06/2009, 09:57
Μιας και εγώ άρχισα αυτό το θέμα θα γράψω τα παρακάτω και δεν νομίζω θα δευτερολογήσω ξανά.
Ο λόγος που έκανα αυτό το σχολείο ήταν αυτός που περιέγραψα στο πρώτο μου post.
Πιστεύω στην ερώτηση προς την σχολή τι περιλαμβάνει το μάθημα και τι βαθμό επικινδυνότητας υπάρχει για μένα και την μηχανή δεν μου δόθηκαν οι σωστές απαντήσεις. Σε αυτό είμαι απόλυτος.
Αν μου είχαν δοθεί και ήξερα ότι υπήρχαν πιθανότητες να πάθει ζημία η μηχανή μου η να τραυματιστώ θα το σκεφτόμουν δίπλα , θα ήμουν προετοιμασμένος και σίγουρα δεν θα ερχόμουν με τα κιλά της GS1200 αλλά με την παλιά μου GS650. Εάν έχεις ένα γυαλιστερό ML500 και ένα παλιό Niva με πιο θα πήγαινες για off-road?
Περίμενα ακούγοντας την ονομασία enduro park μια διαμορφωμένη πίστα (και όχι το γήπεδο εκκλησιαστικού ιδρύματος (νομίζω εάν δεν κάνω λάθος είδα και ένα τάφο στα 30 μέτρα) με διάφορα επίπεδα δυσκολίας και τον εαυτό μου να εκπαιδεύομαι κάπου στα εύκολα κομμάτια.
Τώρα η βόλτα στο βουνό που για μένα ήταν μια άσχημη εμπειρία. Αν υποθέσουμε ότι οι ταχύτητες όπως γράφει ο φίλος συνεκπαιδευμένος ήταν έως 40χιλ/ω υπολογίστε με τον τύπο της ορμής με βάση το βάρος σας τι θα συμβεί εάν κάποιο μέλος του σώματος σας πέσει με αυτήν την ταχύτητα σε ένα βράχο η πέτρα κτλ.... Άρα ο κίνδυνος βαρύ τραυματισμού υπάρχει και οφείλει η σχολή να ενημερώσει και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να τον αποφύγει. Και ο εκπαιδευτής όφειλε αφού πήγαινα φιρί φιρί και ήταν ήλιου φαεινότερο να πέσω να με σταματήσει..
Τώρα λίγα λόγια για μένα, είμαι 1.80 και 75 κιλά έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση τρέχω καθημερινά και είμαι βοηθός εκπαιδευτή κατάδυσης αυτοδυτών (dive master).
Δεν με κούρασε τόσο σωματικά αυτή η βόλτα αλλά ψυχικά. Για μένα που είμαι νέος οδηγός το να οδηγώ πάνω στα κατσάβραχα όρθιος αυτήν την βαριά μηχανή με τον φόβο να τσακιστώ δεν μου ήταν καθόλου ευχάριστο. Ήταν η απόλυτη στρεσσογόνος κατάσταση που δεν θέλω να ξαναζήσω. Πως με μηδέν εμπειρία και κάνοντας ασκήσεις λίγο πιο πριν με ελάχιστη ταχύτητα μπαίνεις αμέσως σε ένα χωματόδρομο και αρχίζεις και τρέχεις στο όρθιο? Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει???
Και τώρα οι οικονομικές συνέπειες του μαθήματος.
Το μάθημα στοιχείσαι 150 ευρω λογική τιμή..
Το σπασμένο ποντεσιομετρο 149.70 ευρω. Αν θέλω να επαναφέρω την μηχανή στην προηγούμενη κατάσταση της πρέπει α) να αγοράσω το εξωτερικό / προστατευτικό κάλυμμα του αριστερού κυλίνδρου β) το καπάκι των κυλίνδρων είναι γρατσουνισμένο άσχημα μου είπαν οτι στο επόμενα service πιθανόν να μπορούν να το γυαλίσουν αλλιώς πρέπει να το αλλάξω γ)τα αριστερά προστατευτικά κάγκελα έχουν πάρει κλίση και έχουν έρθει κοντά στον κύλινδρο άρα και αυτά πρέπει να αλλαχτούν δ)τα λάστιχα της μηχανής δεν είναι ίδια μετά το σχολείο.... το ταξί για να γυρίσω 100 ευρω...
Υπολογίστε τώρα εσείς το συνολικό κόστος...
Αυτά λοιπόν ..... Δεν νομίζω οτι είμαι υπερβολικός, σε αυτά που γράφω, απλά καταθέτω την προσωπική μου γνώμη....
Συγνώμη που πετάγομαι αλλά κάτι ενδοιάμεσο από το 0 και το 30...ποιό να ήταν??
Μιας και εγώ άρχισα αυτό το θέμα θα γράψω τα παρακάτω και δεν νομίζω θα δευτερολογήσω ξανά.
.................................................................
...........................
Αυτά λοιπόν ..... Δεν νομίζω οτι είμαι υπερβολικός, σε αυτά που γράφω, απλά καταθέτω την προσωπική μου γνώμη....
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τη σχολή, έχεις χάσει το νόημα και το βλέπεις κατ'εμέ λάθος.
& ξανατονίζω, στο χώμα θα πέσεις. Είναι δεδομένο.
Αφού λοιπόν νιώθεις έτσι, απλά άστο.
Τώρα η βόλτα στο βουνό που για μένα ήταν μια άσχημη εμπειρία. Αν υποθέσουμε ότι οι ταχύτητες όπως γράφει ο φίλος συνεκπαιδευμένος ήταν έως 40χιλ/ω υπολογίστε με τον τύπο της ορμής με βάση το βάρος σας τι θα συμβεί εάν κάποιο μέλος του σώματος σας πέσει με αυτήν την ταχύτητα σε ένα βράχο η πέτρα κτλ.... Άρα ο κίνδυνος βαρύ τραυματισμού υπάρχει και οφείλει η σχολή να ενημερώσει και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να τον αποφύγει. Και ο εκπαιδευτής όφειλε αφού πήγαινα φιρί φιρί και ήταν ήλιου φαεινότερο να πέσω να με σταματήσει..
δ)τα λάστιχα της μηχανής δεν είναι ίδια μετά το σχολείο.... το ταξί για να γυρίσω 100 ευρω...
Σε κάποια σημεία έχεις δίκιο, σε κάποια είσαι τελείως λάθος κατά την άποψη μου.
Βασικά δεν έχω πολυκαταλάβει τι περίμενες απ΄το σχολείο. Κάποια εκπαίδευση παρόμοια με των καταδύσεων; Μα και στις καταδύσεις αν ρωτήσεις τι επικινδυνότητα υπάρχει ακόμα και στο 1ο αστέρι θα σου πουν καμμία. Το ασφαλέστερο άθλημα μετά τις καταδύσεις είναι το bowling λένε και προφανώς ξέρεις ότι έίναι ψέμα.
Αυτο που γράφεις για την σχέση ορμής κλπ είναι τελείως άστοχο.
Την ίδια ζημιά θα πάθεις και με την ίδια ορμή θα χτυπήσεις ακόμα και σου βγεί ένα αυτοκίνητο και ακουμπήσεις πάνω του με 30 χλμ. Αυτό το ξέρεις βέβαια ήδη και δεν μπορεί να στο διαβεβαιώσει κανείς οτι δεν θα συμβεί. Ετσι δεν είναι;
Κατανοώ την στεναχώρια απ΄την ζημιά της μηχανής σου, αλλά το να υπολογίζεις ως ζημιά την κατάσταση των ελαστικών σου μετά το σχολείο είναι τουλάχιστον αστείο. Περίμενες δηλαδή να πας σε οποιοδήποτε σχολείο και να παραμείνουν τα λάστιχα σου σε κατάσταση βιτρίνας; Αν ναι προφανώς είχες εντελώς λανθασμένη εικόνα του τι σημαίνει όχι σχολείο, αλλά εκπαίδευση με την μηχανή για να είσαι ασφαλής στο μέλλον.
Φιλικά
Βύρων
stabak : +990
SeNNinhA
03/06/2009, 10:36
Το ξεκινάς καλά ρε συ φίλε αλλά μετά το χαλάς και το χάνεις.
....
Ο λόγος που έκανα αυτό το σχολείο ήταν αυτό που περιέγραψα στο πρώτο μου post.
Πιστεύω στην ερώτηση προς την σχολή τι περιλαμβάνει το μάθημα και τι βαθμό επικινδυνότητας υπάρχει για μένα και την μηχανή δεν μου δόθηκαν οι σωστές απαντήσεις. Σε αυτό είμαι απόλυτος.
Αν μου είχαν δοθεί και ήξερα ότι υπήρχαν πιθανότητες να πάθει ζημία η μηχανή μου η να τραυματιστώ θα το σκεφτόμουν δίπλα , θα ήμουν προετοιμασμένος και σίγουρα δεν θα ερχόμουν με τα κιλά της GS1200 αλλά με την παλιά μου GS650. Εάν έχεις ένα γυαλιστερό ML500 και ένα παλιό Niva με πιο θα πήγαινες για off-road?
Περίμενα ακούγοντας την ονομασία enduro park μια διαμορφωμένη πίστα (και όχι το γήπεδο εκκλησιαστικού ιδρύματος (νομίζω εάν δεν κάνω λάθος είδα και ένα τάφο στα 30 μέτρα) με διάφορα επίπεδα δυσκολίας και τον εαυτό μου να εκπαιδεύομαι κάπου στα εύκολα κομμάτια.
...
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά. Οι πληροφορίες που σου έδωσαν εξ'αρχής ήταν και ελειπείς και λάθος. Έχεις δικαίωμα να ξέρεις όλα τα δεδομένα ώστε να αποφασίσεις εαν θα κάνεις κάτι ή όχι.
Και εγώ θεωρώ ότι τίτλοι τύπου ENDURO PARK θα πρέπει να υποστηρίζονται και από κατάλληλες εγκαταστάσεις αλλιώς αποτελούν παραπαλανητική διαφήμιση. Παρ'όλα αυτά δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με τον αρχικό χώρο εκπαίδευσης αφού επαρκουσε για τις ανάγκες της φάσης εκπαίδευσης.
...
...
Εδώ είσαι λάθος. ΑΥΤΟ είναι το enduro. Για να το πω καλύτερα αυτό είναι το Off-Road γιατί enduro αυτό δεν είναι ακόμη. Κίνδυνος βαρύ τραυματισμού με αυτά που κάνατε δεν υπάρχει με την προϋπόθεση πάντα ότι φοράτε σωστό εξοπλισμό. Και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ που μπορεί να γίνει ώστε να σε αποτρέψει από ενα πιθανό πέσιμο όταν κινείσαι εκτός δρόμου. Εαν εσύ αισθάνεσαι γρήγορο ενα ρυθμό ή δύσκολη μια διαδρομή απλά πρέπει να το πεις. Βέβαια όπως είπα θα έπρεπε να σας είχαν πει να το κάνετε αυτό εξ αρχής. Εαν πάντως αυτό δεν σου κάνει σαν εμπειρία, είναι άλλο θέμα.
Και μιας και είσαι βοηθός Dive Master, να σου κάνω μια ερώτηση. Εαν ενας εκπαιδευόμενος την ώρα που κουβαλάει τις μπουκάλες είτε μέχρι την παραλία είτε μέχρι την θάλασσα για να την φορέσει, παραπατήσει και πέσει και στραμπουλήξει χέρι ή πόδι ή του πέσει η μπουκάλα στο πόδι και του ραγίσει το δάχτυλο (λέω πράγματα που έχουν γίνει και είναι άκρως πιθανά), τότε θα φταίει ο εκπαιδευτής που δεν τον προστάτεψε? Εαν σου μπει νερό στην μάσκα και χάσεις τους φακούς σου, θα φταίει ο εκπαιδευτής πάλι που δεν θα βλέπεις μέχρι να πας σπίτι και θα πρέπει να ξαναγοράσεις και φακούς? Ή μήπως όταν μπαίνετε μέσα για κατάδυση έχετε ασφαλίσει πουθενά τα πράγματά σας για να μην σας τα κλέψουνε? Έχω κάνει 2 level και ξέρω ακριβώς πως και τι γίνεται και επίσης το κόστος δεν είναι φθηνό ούτε εκεί ούτε και σε καμία άλλη εκπαίδευση. Αν θες μιλάμε και για kite, parapente, αναρίχηση, mountain bike, ιστιοπλοϊα κλπ. Όλα ίδια είναι όταν αναφερόμαστε σε κινδύνους κατά τα την εκπαίδευση και το τι μπορεί να αποτρέψει ενας εκπαιδευτής και το τι όχι και το τι είναι αναμενόμενο να συμβεί ή όχι.
...
Δεν με κούρασε τόσο σωματικά αυτή η βόλτα αλλά ψυχικά. Για μένα που είμαι νέος οδηγός το να οδηγώ πάνω στα κατσάβραχα όρθιος αυτήν την βαριά μηχανή με τον φόβο να τσακιστώ δεν μου ήταν καθόλου ευχάριστο. Ήταν η απόλυτη στρεσσογόνος κατάσταση που δεν θέλω να ξαναζήσω. Πως με μηδέν εμπειρία και κάνοντας ασκήσεις λίγο πιο πριν με ελάχιστη ταχύτητα μπαίνεις αμέσως σε ένα χωματόδρομο και αρχίζεις και τρέχεις στο όρθιο? Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει???
...
Υπάρχει και το ενδιάμεσο που λες (μπορούμε να το ονομάσουμε level 0,3) αλλά δεν είναι λογικό σε ενα level1 να σε πάνε στο ενδιάμεσο. Εαν το έκαναν εσύ μπορεί να ήσουν ευχαριστημένος αλλά οι υπόλοιποι θα έλεγαν ότι έδωσαν τζάμπα χρήματα (αν όχι ότι τους έκλεψαν κανονικά). Είναι σαν να λες εσύ στο level1 στις καταδύσεις ότι θα κάνουμε θεωρία και μετά θα μπούμε στην θάλασσα με μάσκα και αναπνευστήρα μόνο και δεν θα χρησιμοποιήσετε μπουκάλες. Αυτό θα γίνει στο level2..... :sick: :sick: Δεν νομίζω να στέκει και πολυ...
....
Και τώρα οι οικονομικές συνέπειες του μαθήματος.
Το μάθημα στοιχείσαι 150 ευρω λογική τιμή..
Το σπασμένο ποντεσιομετρο 149.70 ευρω. Αν θέλω να επαναφέρω την μηχανή στην προηγούμενη κατάσταση της πρέπει α) να αγοράσω το εξωτερικό / προστατευτικό κάλυμμα του αριστερού κυλίνδρου β) το καπάκι των κυλίνδρων είναι γρατσουνισμένο άσχημα μου είπαν οτι στο επόμενα service πιθανόν να μπορούν να το γυαλίσουν αλλιώς πρέπει να το αλλάξω γ)τα αριστερά προστατευτικά κάγκελα έχουν πάρει κλίση και έχουν έρθει κοντά στον κύλινδρο άρα και αυτά πρέπει να αλλαχτούν δ)τα λάστιχα της μηχανής δεν είναι ίδια μετά το σχολείο.... το ταξί για να γυρίσω 100 ευρω...
Εδώ ακριβώς είναι που το χάνεις εντελώς και συμπεριφέρεσαι σαν κακομαθημένο παιδάκι που του χάλασε το παιχνιδάκι του και πρέπει να κατηγορήσει κάποιον γι αυτό.
Μπορώ να δεχτώ ως επιπλέον κόστος μόνο τα 150 ευρώ που κοστίζει το ποντεσιόμετρο.
Το καπάκι και τα κάγκελα θα μπορούσαν να γδαρθούν και χωρίς να πέσεις απλά και μόνο περνώντας πάνω ή δίπλα από ενα βράχο. Είναι λογικό ότι γι αυτό τα έβαλες ώστε να γλυτώσεις μεγαλύτερες ζημιές σε μια πιθανή πτώση. Άσε που ισιώνουν πανεύκολα.
Είναι δυνατόν όμως να μιλάς για την φθορά των ελαστικών σου? ΕΛΕΟΣ. Και μόνο διαβάζοντας αυτό το τελευταίο έχω εξοργιστεί. Μήπως θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος της βενζίνης για να πας μέχρις εκεί, την φθορά σε λάστιχα λάδια κλπ για την ίδια διαδρομή, τον καφέ που ήπιες το πρωί και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο? Εμείς και πολλοί άλλοι κάναμε και κάνουν πόσα χιλιόμετρα Αθήνα-Σέρρες για να κάνουν ενα σχολείο CSS (με λάστιχα που στην πίστα τελειώνουν σε 2 μέρες) και εσύ μιλάς για τα δικά σου? Και γιατί ταξί? Χαθηκε το τραίνο που είναι σχεδόν τζάμπα? Άντε γιατί τώρα φτάσαμε να μιλάμε σε γελοίο επίπεδο πια.
Η μηχανή είναι χόμπι και είναι χόμπι που κοστίζει. Εαν δεν σου αρέσει μην κάνεις τίποτε και κράτα την για την καφετέρια και για κανένα μπάνιο. Αλλά σίγουρα έχεις επιλέξει μια λάθος μηχανή. Εαν την θέλεις για εντυπωσιασμό τότε κράτα τη. Αλλιώς πάρε κάτι άλλο.
:a023: :a023: :a023: :a023: :a023:
Kavaliwtis
03/06/2009, 10:44
Τα γούστα, τα λούσα και τα λάθη
ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ αδιαμαρτύρητα
Asxetos1
03/06/2009, 10:47
. Εαν ενας εκπαιδευόμενος την ώρα που κουβαλάει τις μπουκάλες είτε μέχρι την παραλία είτε μέχρι την θάλασσα για να την φορέσει, παραπατήσει και πέσει και στραμπουλήξει χέρι ή πόδι ή του πέσει η μπουκάλα στο πόδι και του ραγίσει το δάχτυλο (λέω πράγματα που έχουν γίνει και είναι άκρως πιθανά), τότε θα φταίει ο εκπαιδευτής που δεν τον προστάτεψε? Εαν σου μπει νερό στην μάσκα και χάσεις τους φακούς σου, θα φταίει ο εκπαιδευτής πάλι που δεν θα βλέπεις μέχρι να πας σπίτι και θα πρέπει να ξαναγοράσεις και φακούς?
100000000000000% φταει ο εκπαιδευτης εαν παθει κατι ο μαθητης οποιοσδηποτε κανει καταδυση το ξερει αυτο...
Πριν αρχιζει η καταδυση παντα ρωτα ο εκπαιδευτης εαν φοραει καποιος φακους .... anyway
Παρτο αλλιως τοτε το ποστ μου οχι σαν εμπειρια αλλα τι να περιμενει και πιο ειναι το πιθανο κοστος για καποιον που θα κανει αυτη την εκπαιδευση...
Τελος
notakos600
03/06/2009, 10:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kavaliwtis
Τα γούστα, τα λούσα και τα λάθη
ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ αδιαμαρτύρητα
Με κάλυψες πλήρως. :beer: :beer:
Stergios69
03/06/2009, 10:51
Η μηχανή είναι χόμπι και είναι χόμπι που κοστίζει. Εαν δεν σου αρέσει μην κάνεις τίποτε και κράτα την για την καφετέρια και για κανένα μπάνιο. Αλλά σίγουρα έχεις επιλέξει μια λάθος μηχανή. Εαν την θέλεις για εντυπωσιασμό τότε κράτα τη. Αλλιώς πάρε κάτι άλλο.
:a023: :a023: :a023: :a023: :a023:
Α γεια σου... :D :wave2:
el_hymador
03/06/2009, 10:52
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=56757&highlight=%E9%F3%F4%EF%F1%E9%E1+%E5%ED%EF%F2
1.ουτε σχολες, ουτε τιποτα, απλα ορεξη, θεληση και αποφασιτικοτητα....
2.με μια μοτοσικλετα που ειναι ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ για κινηση στο χωμα...
3.με επιγνωση του οτι θα πεσω και μπορει να τραυματιστω (οπως και εγινε) η να παθει ζημια η μοτοσικλετα (πραγμα που δεν εγινε και ας εφαγε απιτευτους βροντους....ο λογος; δεν νο2!!!)
αυτα, γιατι απο μερικους ζητουνται χωματινα διαπιστευτηρια ποριοκειμενου να εκφερουμε τη γνωμη μας / αποψη μας...
υ.γ. αν πας με μια Goldwing στο κεντρο και με παπι στο Βορειο ακρωτηρι εχει πολλες πιθανοτητες να φτασεις... δεν θα το εχεις ευχαριστηθει καθολου βεβαια, αλλα η ικανοποιηση πηγαζει απο το γεγονος οτι τα καταφερες με μια μοτοσικλετα που δεν ειναι ενδεδειγμενη για υτη τη δουλεια....οποιος καταλαβε καταλαβε... :wave2:
DimChios
03/06/2009, 10:55
:bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:
:alien: :rolleyes: :a4:
SeNNinhA :a10:
SeNNinhA
03/06/2009, 11:01
100000000000000% φταει ο εκπαιδευτης εαν παθει κατι ο μαθητης οποιοσδηποτε κανει καταδυση το ξερει αυτο...
Πριν αρχιζει η καταδυση παντα ρωτα ο εκπαιδευτης εαν φοραει καποιος φακους .... anyway
Παρτο αλλιως τοτε το ποστ μου οχι σαν εμπειρια αλλα τι να περιμενει και πιο ειναι το πιθανο κοστος για καποιον που θα κανει αυτη την εκπαιδευση...
Τελος
Τότε πρέπει να σε ρωτήσω.
1) Σε ΟΛΗ την εκπαίδευση καταδύσεων εκέι που είσαι εσύ, είναι οι εκπαιδευτές και οι βοηθοί τους που κουβαλάνε τις μπουκάλες και τον εξοπλισμό από το μαγαζί στο αυτοκίνητο, από το αυτοκίνητο στην παραλία (βραχάκια), και από την παραλία εως την θάλασσα? Ο εκπαιδευόμενος δηλαδή το μόνο που κάνει είναι να φοράσει την στολή του και να περιμένει να του τα φέρουν όλα μέσα στο νερό? Εαν ΝΑΙ, τότε πες μου την σχολή να στείλω εκεί όποιον θέλει να κάνει μιας και θα είναι η πιο κυριλέ εκπαίδευση που έχει γίνει ποτέ.
2) Έστω ο εκπαιδευτής και ρώτησε ποιος φοράει φακούς. Ούτως ή άλλως δεν γίνεται να τους βγάλει μιας και μετά δεν θα βλέπει. Εαν κατά την διάρκεια της κατάδυσης του μπει νερό στην μάσκα και του φύγουν οι φακοί θα φταίει ο εκπαιδευτής? Και μετά θα πρέπει να του πληρώσει και τους φακούς και το ταξί που θα τον πάει στο σπίτι (αφού δεν θα μπορεί να οδηγήσει)?
Νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά.
Σου είπα σε τι συμφωνώ αλλά στα υπόλοιπα είσαι εκτός πραγματικότητας απλά.
Asxetos1
03/06/2009, 11:56
Επαναλαμβάνω κατά την διάρκεια οποιασδήποτε εκπαίδευσης στο κόσμο την ευθύνη την έχει ο εκπαιδευτής. Αλλιώς υπογράφεται ένα χαρτί που ορίζεται ακριβώς ποίος έχει την ευθύνη. Σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχουν αστικές ευθύνες για τις οποίες μπορείς να ασφαλιστείς και ενδεχομένως ποινικές για τις οποίες δεν μπορείς να ασφαλιστείς.
Επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά ότι είναι θέμα άποψης τι αρέσει στο καθένα και τι δεν αρέσει. Μπορεί κάποιος να ανέβει στο τρενάκι του λούνα παρκ και να πεθάνει από ανακοπή και αντίστοιχα άλλος να το βρει τελείως ξενέρωτο.
Εάν κάποιος δει φωτογραφίες μου αγκαλιά με καρχαρία μπορεί να τρομάξει και εγώ ότι άλλη να είμαι απόλυτα ήρεμος.
Μην το τραβήξουμε άλλο,.
Εγώ προσωπικά θέλω όλο αυτό να το διαγράψω από την μνήμη μου.
SeNNinhA
03/06/2009, 12:07
Μα δεν μου απαντησες σε αυτό που σε ρώτησα για την σχολή στην οποία είσαι βοηθός εκπαιδευτή. :confused: :confused: :confused:
Και σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχολή στην οποία ο εκπαιδευόμενος διατρέχει εκ των πραγμάτων κίνδυνο, δεν αναλαμβάνει ευθύνη ο εκπαιδευτής παρά μόνο η αντικειμενική του που συνίσταται σε λάθος οδηγίες, μη τηρηση κανόνων και εξοπλισμού ασφαλείας, ελατωματικού εξοπλισμού κλπ. Καμία ευθύνη δεν αναλαμβάνει ΚΑΜΙΑ σχολή στον κόσμο για το αναμενόμενο ρίσκο που παίρνεις κάνοντας αυτό που επέλεξες να κάνεις.
Βρές μου μια σε παρακαλώ πολύ.
Υ.Γ. Λογικά και εσείς κάποιο αντίστοιχο χαρτί έχετε υπογράψει σίγουρα. Εαν όχι κακό του κεφαλιού τους και τότε μπορείτε ζητήσετε κάποια αποζημίωση. Το θεωρώ απίθανο όμως να μην έχετε υπογράψει κάποιο χαρτί.
Παμε παλι λοιπον..!
οπως προσεξες δεν αναφερθηκα με ονομα για να αποφυγω αυτες τις φλυαριες! Δεν εχω τιποτα με εσενα προσωπικα, αντιθετος η γνωμη σου σε αυτο το φορουμ μου ειναι συμπαθης και κοντα στα δικα μου πιστευω! Δεν διαφωνουμε! Γι αυτο μην χαλας την καλη σου εικονα με απειλες τυπου "καλυτερα να ανακαλεσεις........" γιατι μονο σαν κωμικο σημειο μπορω να το παρω.
Ναι λοιπον θεωρω πως οταν ακουγοντε ισχυρες γνωμες απο ανθρωπους που δεν εχουν πατησει στο χωμα ή δεν εχω οδηγησει μαστοδοντο ή τελως παντων δεν εχουν ιδεα για αυτη τη σχολη ειναι μ@λακια τους να υποστηριζουν οτιδηποτε χωρις να ξερουν!! οσο αφορα αυτο που εγραψες εσυ, σεβομαι την οποια εμπειρια εχεις στο εντουρο, συμφωνω απολυτα οτι τα μαστοδοντα δεν ειναι σχεδιασμενα να πανε εκει που παει και ενα μικροτερο..Αλλα το τι απολαμβανει ο καθενας ειναι δικαιωμα του και μερικοι το κανουν και εντυπωσιακα!!
Για τη σχολη...δεν εχω κρυψει οτι ειμαι φιλος με το Νικο Σπανο, οπως ξανα ειπα λοιπον με χαλαει να ακουω γνωμη χωρις να εχουν παει στη σχολη, ποσο μαλλον οταν ειναι για ενα φιλο...Ειδικα δε οταν εχει φαει τοσο πολεμε απο εταιριες και λοιπους αυτη η προσπαθεια ειναι κριμα!! βεβαια τα λαθη του Νικου πολλα αλλα οταν αφορα το ψωμι ενος ανθρωπου τα λες απο κοντα και οχι ετσι...
κλεινοντας σου θυμιζω οτι κι εγω απολαμβανω το βουνο με το CR και to wrf μου, αλλα και ενιοτε βασανιζω τπ μαστοδοντο...Γιατι αυτα μας κρατανε ζωντανους και ειναι η διασκεδαση μας οχι αιτια τσακωμου!
Ισως τωρα καταλαβες το υφος μου και κατεβασεις τα μανικια σου....
Κατ αρχην.. Πιστευω οτι ειναι αληλεγγεο χρεος να ακουσουμε το παθημα του καθενος που θελει να το πει δημοσια.....
Η ενσταση μου παραπανω δεν αφορα το με τι... μηχανακι εγιναν τα "μαθηματα...." Αυτο ειναι προβλημα του καθενος...
Για το συγκεκριμενο θεμα το οτι ο φιλος υπερεβει τις δυνατοτητες του ειναι κατι που του τονισαν ολοι.... Το οτι δεν ειπε ΣΤΟΠ στον εαυτο του. την στιγμη που επρεπε... και αυτο του το ειπαν ολοι....
Αυτο που ξεχασε να τονισθει ομως ειναι ομως οτι μιλαμε για "σχολη....."
Μιλαμε για "μαθηματα....."
Μιλαμε για "εκπαιδευτες και μαθητες......."
Δεν μιλαμε για πληρωμενες χωματινες βολτες η εκδρομες ωστε ο καθενας να εχει ευθυνη μονο για τον εαυτο του .....
O oldman τα ειπε ολα σε μια γραμμη ( τα οσα αφορα τα του εκπαιδευτη οταν ο μαθητης αδυνατει ( να καταλαβει τα ορια του...)
Για τον Stabak τι να πω... Απλα + οσα.....
Κοιταξε να δεις...
Οσο σε εκνευρισαν εσενα τα σιροπιαστα... Κατα ( τα οποια οπως θα καταλαβες απο τα γραφομενα πολλων πως ουτε που τα ελαβαν υποψην τους.....) που εβαλε ο Asxetos1 στην αφηγηση του για την εμπειρια του στην σχολη ..
Αλλο τοσο εκνευρισαν εμενα καποια ουσιωδη πραγματα που ειδα στην αφηγηση του ( εφοσον αληθευει ) και που πιστευω οτι την ευθυνη την εχουν αλλοι και οχι ο ιδιος ....
Και οταν μιλαμε για μοτοσυκλετες που μονο απο το υπερβολικο βαρος τους την εστω χαζοπτωση μπορει καποιος να την πληρωσει αρκετα ακριβα με καποιο ακρο του σωματος του μπορεις να καταλαβεις τον εκνευρισμο μου οταν μιλας γενικευμενα για τις μ@λ@κιες που πεταμε οι υπολοιποι...
( Το βουνο προλαβε να το απολαυσεις οπως μπορεις.... Πιστευω οτι ειμαστε απο τους τελευταιους που εχουμε αυτην την τυχη....)
:beer: :beer:
Trickster
03/06/2009, 12:15
( Το βουνο προλαβε να το απολαυσεις οπως μπορεις.... Πιστευω οτι ειμαστε απο τους τελευταιους που εχουμε αυτην την τυχη....)
:beer: :beer:
αν δεν βγούν οι οικολόγοι αυτοδύναμοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές νομίζω έχουμε μια ελπίδα :lol:
TOLISTOLAROS
03/06/2009, 12:38
Επαναλαμβάνω κατά την διάρκεια οποιασδήποτε εκπαίδευσης στο κόσμο την ευθύνη την έχει ο εκπαιδευτής. Αλλιώς υπογράφεται ένα χαρτί που ορίζεται ακριβώς ποίος έχει την ευθύνη
Ο-Χ-Ι.-
Είναι σα να λες ότι αν ένας μαθητής δε γουστάρει να διαβάζει και γράφει και αποδίδει για ασόδυο φταίει ο δάσκαλος.Προσπαθείςμια,δυο,εικοσιδυο και μετά απλά προχωράς.Ειδικά αν ο άλλος δεν έχει το γνώθι σ'αυτόν και παραπονιέται από πάνω για τους βαθμούς του.
Στη περίπτωση του enduro school είναι κάτι αντίστοιχο:αν κάποιος δεν έχει το γνώθι σ'αυτόν να πεί"παιδιά μέχρι εδώ,δε με παίρνει,κάποια άλλη φορά ίσως" και συνεχίσει δε του φταίει κανείς όταν(θα ) πέσει.
Ούτε έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά που δεν καταλαβαίνουν.
Ούτε υποχρέωσε κανείς κανέναν να πάει με μεγάλη μοτο για μάθημα.
Πχ αν πάω με το SV μου σε κανά Superbike School και πέσω επειδή το παράκανα ποιός θα φταίει;Το SV μου,οι εκπαιδευτές ή εγώ;
Άμα βγω μετά να τους κατηγορώ επειδή πήρα τ'@ρχίδι@ μου πιέζοντας παραπάνω δε θα'ναι μαλακία εκ μέρους μου;
Η αλήθεια πονάει γι'αυτό ας μη την κρύβουμε.Ό,τι κρύβεται θα ξαναπονέσει.
Asxetos1
03/06/2009, 12:55
εάν πας σε σοβαρά μαγαζιά όπως το California θα υπογράψεις χαρτιά όλα αυτά και για ποιον θα καλέσουνε σε περίπτωση ατυχήματος
TOLISTOLAROS
03/06/2009, 13:02
εάν πας σε σοβαρά μαγαζιά όπως το California θα υπογράψεις χαρτιά όλα αυτά και για ποιον θα καλέσουνε σε περίπτωση ατυχήματος
Πηγαίνω λοιπόν στο california,ΟΚ;
Μου εξηγεί ο εκπαιδευτής ότι αυτή πχ η στροφή παίρνεται με πχ 80 για να'σαι σχετικά ασφαλής,εδώ είναι το πάτημά σου,εδώ η γραμμή σου,εδώ θ'ανοίξεις γκάζι κλπ.
Τα εφαρμόζω μια-δυο όλα καλά.
Αν στην τρίτη φορά μαλακιστώ και μπω με 110 και πέσω εγώ δε θα φταίω;Εγώ δεν χειριζόμουν τη μοτό;
Ο μόνος που φταίει για κακή εκτίμηση των ορίων και των δυνατοτήτων μας είναι ο εαυτός μας.
Μπράβο ρε Μιχάλη και το έψαχνα το βιντεάκι :beer:
SeNNinhA
03/06/2009, 14:10
Εγώ πάλι βρήκα αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=UAhLMwm56hE
αλλά για πιο δύσκολο από τις πέτρες που ακούσαμε μου κάνει...
Εγώ πάλι βρήκα αυτό
Τωρα να πω οτι ζηλεψα και με βλεπω παλι εκει....:blush:
kostas_1100gs
03/06/2009, 17:41
Πάντως, αν θες λες πως θα ήθελες μια σχολή τέτοια. Σε ρώτησα και σε προυγούμενη σελίδα αλλά ίσως δεν το είδες. Αν θες απαντάς, για να κατανοήσουμε όλοι καλύτερα ρην σκέψη σου. Επειδή για όλους τα πράγματα είναι σχετικά, πχ για κάποιον είναι κάτι επικίνδυνο ή βρόμικο, για κάποιον άλλον όχι. Θα ήταν καλύτερα να πεις και εσύ πως το είχες στο μυαλό σου.
siraxanz
03/06/2009, 19:00
Οδηγώ μηχανή ακριβώς 2 χρόνια χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία.
Επειδή πρόσφατα άλλαξα μηχανή από την GS650 στην GS1200 και μιας και καλοκαίριασε είπα να κάνω στο σχολείο enduro training level 1 της σχολής Moto Adventure του Νίκου Σπανού ώστε εάν βρεθώ σε χωμάτινο δρόμο προς κάποια παράλια να ξέρω πως με ασφαλή τρόπο να φτάσω στον προορισμό μου, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.
Τηλεφώνησα στην σχολή και ρώτησα εάν για την περίπτωση μου είναι κατάλληλο αυτό το σχολείο και εάν υπάρχει κίνδυνος για μένα και την μηχανή μου. Μια ευγενέστατη κύρια μου απάντησε ότι είναι μια πρώτη επαφή με το χώμα τίποτα το extreme τίποτα το επικίνδυνο.
Φτάνοντας στο sport camp/enduro park στο Λουτράκι με υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτές οι οποίοι ήταν φιλικοί και ευγενέστατοι.
Η πρώτη αρνητική εντύπωση ήταν ο χώρος που μας είπαν να αφήσουμε τις μπαγκαζιερες κτλ ήταν μια βρώμικη αποθήκη που ότι ακουμπούσες βρωμιζόταν.
Στην συνέχεια μπήκαμε σε ένα μεγάλο χώρο όπου έγινε η θεωρητική εκπαίδευση.
Μετά φύγαμε από το enduro park και πήγαμε σε μια αλάνα που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε enduro park ήταν απλά ένα χωμάτινο γήπεδο ενός εκκλησιαστικού ιδρύματος!!
Εκεί έγινε το πρακτικό μάθημα το οποίο περιλάμβανε ασκήσεις όπως οδήγημα με το ενα/δυο γόνατα πάνω στην σέλα της μηχανής κ.α . εκεί κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι εγώ κάνω την εκπαίδευση για να πηγαίνω ασφαλής σε καμία παραλία όπως είπα παραπάνω και όχι να συμμετέχω σε τσίρκο.... Τέλος πάντων έγιναν όλες οι ασκήσεις, μιας που μας έπεισαν για την χρησιμότητα τους όχι εύκολες άλλα όχι και ακατόρθωτες.
Όταν τελείωσε το πρακτικό μέρος επιστρέψαμε στο enduro park για φαγητό. Μέχρι το σημείο εκείνο να σημειώσω ότι είχαν πέσει ήδη δυο μηχανές κάτω από τους ένδεκα συμμετέχοντες !!! Το φαγητό ήταν επιεικώς απαράδεκτο αλλά με τέτοια κούραση τρωγόταν.... όταν θέλεις να έχεις ένα επίπεδο ποιότητας πρέπει να το έχεις σε όλους τους τομείς...
Στην παρούσα φάση τα συνολικά συναισθήματα μου ήταν θετικά για την εκπαίδευση.
Μετά το διάλειμμα για το φαγητό οι εκπαιδευτές μας είπαν ότι υπολείπεται και μια βόλτα στο βουνό για να χαρούμε αυτά που μάθαμε. Εδώ άρχισε ο εφιάλτης. Ανεβήκαμε στις μηχανές και στο όρθιο πάντα και αρχίσαμε την ανάβαση σε χωμάτινο δρόμο που σε πολλά σημεία είχε κοτρόνες και νεροφαγώματα με ένα τέμπο υπερβολικά γρήγορο.
Οι αντοχές μου έφτασαν στα όρια γιατί τελικά το GS1200 αποδείκτηκε υπερβολικά βαρύ και η ταχύτητα πολύ γρήγορη για να το οδηγείς όρθιος... Ήταν μια από της πιο αγχωτικές καταστάσεις στην ζωή μου να είσαι όρθιος να τρέχεις πάνω στις πέτρες και να προσπαθείς σαν αχάριος να μην τσακιστείς. Τελικά φτάσαμε στον προορισμό μας και αν κατάλαβα καλά από τον τρόπο που ξάπλωσε ο εκπαιδευτής ήταν και αυτός εξουθενωμένος.
Τα συναισθήματα μου για την εκπαίδευση σε αυτό σημείο έγιναν τελείως αρνητικά.
Για μένα αυτή η ταλαιπωρία ήταν το απόλυτο ξενέρωμα και κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να ξαναζήσω. Περίμενα κάτι άλλο μια χαλαρή βόλτα να χαρούμε το βουνό και αντί αυτού αισθάνθηκα ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα και στα τριάντα οκτώ μου να κάνω κάτι σαν motto cross!!
Μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα αρχίσαμε το κατέβασμα. Η Κατάσταση ήταν η ίδια και ακόμα χειρότερη τρέχαμε πάλι στο όρθιο η ένταση στο full είχα φτάσει στα όρια μου πραγματικά. Κάποια στιγμή πέφτει μια μηχανή μπροστά μου και μετά από 300 μέτρα πέφτω και εγώ!
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κρύψω τον εκνευρισμό μου στον εκπαιδευτή όταν μάλιστα η μηχανή μου έπαθε ζημία και έπρεπε να ρυμουλκηθεί.
Προφανώς η μπροστινή ρόδα κτύπησε σε κάποια πέτρα και λόγο κούρασης δεν κράτησα το τιμόνι γερά έτσι δίπλωσε και έπεσε η μηχανή....
Ο λόγος που υπήρχε αυτή η ταχύτητα ίσως ήταν το προχωρημένο της ώρας και η βιασύνη των εκπαιδευτών να τελειώνουν..
Ο σχεδιασμός αυτής της βόλτας ήταν κατά την γνώμη μου λάθος και επιπόλαιος, είχε μεγάλη επικινδυνότητα για σοβαρό τραυματισμό και μεγάλη ζημιά της μηχανής. Έπρεπε να δοθούν συστάσεις στην αρχή για το βαθμό δυσκολίας, να τονιστεί ότι όποιος δυσκολεύετε να σταματήσει να πάρει μια ανάσα και να συνέχει, κάτι που ποτέ δεν ειπώθηκε ..
Αυτοκίνητο συνοδείας για πρώτες βοήθειες δεν υπήρχε αν κάποιος κατά την πτώση κτύπαγε σοβαρά τι θα γινόταν θα τον έπαιρναν δυκάβαλο???
Τελικά οι διαβεβαιώσεις της ευγενικής κυρίας των εκπαιδευτών για την ασφάλεια του μαθήματος αποδείκτηκαν μη αληθής. Ποτέ δεν ειπώθηκαν τα θέματα ευθύνης και τι γίνεται σε περίπτωση τραυματισμού. ..
Να σημειώσω οτι τελικά από τις 11 μηχανές οι 5 έπεσαν συνολικά...
Προφανώς για μένα ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία με οικονομικές συνέπειες,,,
Το BMW moble care ήταν και αυτό μια δυσάρεστη έκπληξη μιας και σε περίπτωση ατυχήματος δεν καλύπτει την μεταφορά του επιβάτη, Δηλαδή παντελώς άχρηστο.
Fanis
Αφου κουραστηκες και ενιωσες ασχημα γιατι δεν σταματησες να παρεις μια ανάσα βρε αδερφε!!!!!!!:confused: :confused:
atom_smasher
03/06/2009, 20:32
νομιζω οτι επρεπε να μεινεις με το νιβα και να μην προχωρησεις ακομα με το μλ500....
επισης καπου η σχολη δεν σε πληροφορησε απολυτως ξεκαθαρα τι και πως θ κανεις μιας και εισαι ασχετος με τον χωρο και πιθανον να μην το κατανοησε. και καπου και εσυ υπερεβαλλες εαυτον και μαλλον την πατησες.
το ηθικο διδαγμα ειναι οτι τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους.
Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι μπήκε να πει έναν πόνο...και θα βγει με δύο
nassosxlvbros
03/06/2009, 22:24
ρε παιδιά έχετε γράψει τόσες σελίδες για να λέτε όλοι τα ίδια ξανά...: αδερφέ Φάνη το "γνώθει σ'αυτόν" πρέπει να σε οδηγεί...τα όρια του εαυτού σου τα ξέρεις μόνο εσύ και κανένας άλλος!...κανένας εκπαιδευτής δε μπορεί να μυρίσει τα νύχια του αν εσύ κουράστηκες ή εκνευρίστηκες...και τι να το κάνω το χαρτί που τυχόν υπέγραψα αν δεν είχα στο φινάλε τη κοινή λογική ΠΡΙΝ ΜΑΛΑΚΙΣΤΏ να σταματήσω......και σε ρωτάω:ΑΦΟΥ ΕΝΙΩΣΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ Η ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ;ούτε θα χτυπούσες τη μηχανή ούτε τίποτα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=56757&highlight=%E9%F3%F4%EF%F1%E9%E1+%E5%ED%EF%F2
1.ουτε σχολες, ουτε τιποτα, απλα ορεξη, θεληση και αποφασιτικοτητα....
2.με μια μοτοσικλετα που ειναι ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ για κινηση στο χωμα...
3.με επιγνωση του οτι θα πεσω και μπορει να τραυματιστω (οπως και εγινε) η να παθει ζημια η μοτοσικλετα (πραγμα που δεν εγινε και ας εφαγε απιτευτους βροντους....ο λογος; δεν νο2!!!)
αυτα, γιατι απο μερικους ζητουνται χωματινα διαπιστευτηρια ποριοκειμενου να εκφερουμε τη γνωμη μας / αποψη μας...
υ.γ. αν πας με μια Goldwing στο κεντρο και με παπι στο Βορειο ακρωτηρι εχει πολλες πιθανοτητες να φτασεις... δεν θα το εχεις ευχαριστηθει καθολου βεβαια, αλλα η ικανοποιηση πηγαζει απο το γεγονος οτι τα καταφερες με μια μοτοσικλετα που δεν ειναι ενδεδειγμενη για υτη τη δουλεια....οποιος καταλαβε καταλαβε... :wave2:
Αυτο ακριβως ειχα στο μυαλο μου...Ετσι ακριβως ξεκινησα κι εγω, οχι το 2004 αλλα αρκετα χρονια πριν, μετα πηγα και στα σχολεια για αν δω και την αλλη πλευρα!!!! και το για που ειναι ενδεδηγμενο τι οι αποψεις διχαζοντε...Σημασια εχει ενα πραγμα, το να περναμε καλα!!!
ΥΓ η ζεστη φταιει και μυγιαζοντε ολοι...:confused:
Allst@rf
04/06/2009, 00:17
Εγώ πάλι βρήκα αυτό
ρε παιδια μια ερωτηση...
βλεπω το βιντεο με αυτα που κανει ο σπανος πανω στο γελαδι το gs και αναρωτιεμαι ,αφου ο ανθρωπος "το χει"και με το παραπανω,πως και δεν εχει παει σε κανα dakar?
ή εχει παρει μερος και λεω μλκιες???:D :o
kostas_1100gs
04/06/2009, 01:18
Φίλε το daκar δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Αλλά να πω το εξής. Ο Σπανός το έχει και πολύ. Το adve το κάνει wre 125. Είναι πολύ καλός οδηγός. Έχει τελείωσει και την σχολή των Γερμανών, όπου τώρα μπορεί και διοργανώνει και Ευρωπαικά travel.
Σαν τύπο εγώ είμαι τελείως διαφορετικός, μαλλον δεν θα έκανα ποτέ παρέα με τον Σπανό ή αν θες δεν θα με έκανε παρέα. Αυτό δεν λέει κατι όμως και δεν θα πω άσχημα πράγματα ενώ δεν ισχύουν. Είναι ``δυνατός`` οδηγός και καλός εκπαιδευτής.
Γνωρίζω και τον Ορφανό. Όχι καλά αλλά τόσα χρόνια με φόρουμ-λέσχες υπάρχει μια φατσική γνωριμία. Τον είχαμε βοηθήσει και κάποια στιγμή με την αγορά του βιβλίου του, ώστε να μαζέψει και κάποια χρήματα για τον αγώνα. Το dakar είναι κατάθεση ψυχής. Πας και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις ζωντανός. Υπάρχουν παιδιά, που χάθηκαν στην έρημο. Παιδιά που έσκασαν από νερό. Αγαθό που το ``πετάμε`` εμείς εδώ. Τα ποσά που χρειάζονται είναι μεγάλα. Υπάρχουν άνθρωποι που πούλησαν τα σπίτια τους για να πάνε στο dakar. Οπότε δεν είναι εύκολο να το κάνεις και ειδικά να τερματήσεις. Κρατικό βοήθημα....... ας πουν κάποιοι άλλοι αν υπάρχει που θα ξέρους καλύτερα (δεν το ξέρω καλά το θέμα, αλλά έχω ακούσει ότι δεν παίζει).
Ο Ορφανός πήγε με ξένη (Γαλική) ομάδα.
Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολο.
Asxetos1
04/06/2009, 10:34
Κάπου πιο πάνω ρωτήθηκα πως εγώ θα ήθελα enduro training level one.
Πριν κάνω το σχολείο προφανώς δεν είχα ιδέα...
Τώρα θα έλεγα οι ασκήσεις που είχε το συγκεκριμένο αφού εντέλει και εγώ τις κατάφερα είναι ΟΚ.
Μετά θα ήθελα λίγο δρόμο με μικρές ανωμαλίες για εξοικείωση (κάτι σαν enduro πίστα.)
Και μετά την βόλτα στο βουνό που ήταν η αιτία για όλη την παρεξήγηση.
Κάτι σταδιακό. Εξηγούμε κάνεις ένα κομμάτι συζητάς με τους εκπαιδευτές πως σου φάνηκε τι πρέπει να διορθώσεις και συνεχίζεις. Και πάλι από την αρχή. Δηλαδή ελεγχόμενα και προοδευτικά .
Όχι άντε ανεβαίνουμε μας βγαίνει η γλώσσα άντε κατεβαίνουμε...
YΓ. Τα υποτιθέμενα προστατευτικά καπάκια των κυλίνδρων να τα ξαναβάλω? Η είναι παντελώς άχρηστα?
DimChios
04/06/2009, 15:25
Μετά θα ήθελα λίγο δρόμο με μικρές ανωμαλίες για εξοικείωση (κάτι σαν enduro πίστα.)
:eyepop: σαν ΤΙ???? :confused:
Ρε φιλε, εδω καλα καλα δεν ξερεις τα βασικα! Θελεις να κανεις και παρατηρησεις? Σορυ δλδ αλλα... δεν!!!
Επισης λες: Τώρα θα έλεγα οι ασκήσεις που είχε το συγκεκριμένο αφού εντέλει και εγώ τις κατάφερα είναι ΟΚ.
Αρα, ολα στα ΔΙΚΑ σου μετρα! Και παλι...δεν!!!
Καλυτερα ασχολησου με κατι αλλο!
ΕΝΤΕΛΩΣ φιλικα!
kostas_1100gs
04/06/2009, 15:59
[B]Κάπου πιο πάνω ρωτήθηκα πως εγώ θα ήθελα enduro training level one.
Τώρα θα έλεγα οι ασκήσεις που είχε το συγκεκριμένο αφού εντέλει και εγώ τις κατάφερα είναι ΟΚ.
Και μετά την βόλτα στο βουνό που ήταν η αιτία για όλη την παρεξήγηση.
Νομίζω ότι δεν έγινε κάτι διαφορετικό. Αυτά που είπες έγιναν. Το κάτι σαν πίστα ο χώρος του γηπέδου με τις κορίνες είναι.
Μάλλον τα αρχικά λόγια μου είναι σωστά. Η ζημιά σε χάλασε λίγο. Αλλιώς δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά ξέρεις ότι και αυτά, είναι στο πρόγραμμα.
Δεν θέλω να πάρω το μέρος κάποιου, της σχολής ή το δικό σου, συζήτηση κάνουμε και προσπαθούμε να πούμε απόψεις..
Πιστεύω να θυμάσαι (εγώ το κάνω συνέχεια όπου και να είμαι):
Κουράζεσε, σταματάς δεν είναι κακό.
Δεν μπορείς, σταματάς.
Μουδιάζουν τα χέρια, σταματάς. Τα πόδια, το ίδιο.
Δεν κοιτάς ποτέ κάτω, ποτέ, αν δεις την λακούβα, θα πέσεις μέσα.
Σε άσφαλτο τα ίδια, αρχίζει και <<χάνει>> το μάτι, βγαίνεις έξω, γιατί όπου κοιτάς, πας.
Κούραση, έξω, κόπωση, έξω.
Οι μοτοσυκλέτες έχουν δυνατότητες πολλές, εμείς δεν μπορούμε να τις εκμεταλευτούμε σε μεγάλο βαθμό...
Υστ. Την γνώμη μου και πάλι λέω, από τις λίγες εμπειρίες που έχω και λόγια εκπαιδευτών. Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα.
LOUKILOUK
05/06/2009, 14:37
Φανη ξεχνα τα ολα και ξεκινα απο την αρχη...ξανα χωμα, ξανα σχολειο, ξανα ζορι, ελπιζω οχι ξανα απωλειες...Καμια εμπειρια δεν ειναι κακη οταν ξερουμε να την αξιοποιουμε σωστα...αν το σκεφτεις καλυτερα, απο την εμπειρια αυτη αποκομισες πολλα και χρησιμα οφελη. Τουμπες φαγαμε και θα τρωμε παντα (ελπιζω λιγες και ανωδυνες σαν την δικια σου...) αλλα η υπομονη, η επιμονη και η προσπαθεια ανταμοιβονται και ειδικα στην μηχανη παιζει και αξιοκρατια... Θα ησουν μαλλον ατυχος αν ΔΕΝ επεφτες και ισως λογω λαθος νοοτροπιας να ειχες παρει λαθος μαθημα, να νομισες δηλαδη οτι "τωρα που εβγαλα το σχολειο του Σπανου αλοβητος, βουρ για το χωμα ο εντουρας με την μπεμπα"*... και εκει ερχονται τα χειροτερα... αν εισαι και κανα δικαβαλο... :( Μην φτιαξεις τιποτα παραπανω απο τα απαραιτητα στην μηχανη και βουρ ξανα στο βουνο "οπλισμενος" με την εμπειρια που μολις απεκτησες...μην κολωσεις, προσπαθησε να απολαυσεις οσο θες και οσο μπορεις, χωρις να νοιωθεις ενοχες βλεποντας αλλους να κανουν "παπαδες"..αυτοι ξερουν ... ποσες τουμπες εφαγαν για να φτασουν εκει... σιγα σιγα θα δεις την διαφορα και την βελτιωση στις ικανοτητες σου οπως σε ολα αλλωστε...τα ιδια φανατζομαι γινονται πανω-κατω και στις καταδυσεις. Πρεπει να εριξες δουλεια για να γινεις βοηθος εκπαιδευτη:winka:
Εχω κανει λιγο χωμα, εχω φαει τις ψιλες μου, και σιγα σιγα βελτιωθηκα...μακαρι να μπορουσα να κανω και εγω το σχολειο αλλα δεν ειμαι Αθηνα τωρα και θελει προγραμματισμο...
Απο οτι καταλαβα σε πειραξε πολυ η ζημια της μηχανης...οκ καταλαβαινω..., αλλα σκεφτομενος θετικα θα επρεπε να ησουν χαρουμενος που δεν επαθες απολυτως τιποτα :D
Να στο πω και αλλιως αν ετρωγες μια καλη τουμπα στον δρομο θα ξεκαβαλαγες για παντα?ΟΧΙ δεν ειναι αυτη η λυση...το 95 τρακαρα με αυτοκινητο και εβαλα 2 βιδες στον αστραγαλο...οδηγησα ξανα πριν καλα-καλα περπατησω κανονικα...(ρωτα τον αδερφο σου χιχιχιχι) και οδηγαω ακομα μονο μηχανη (με ποιο πολυ μυαλο**)
Μην μασας στην πρωτη δυσκολια :beer: :wave2:
* κλασσικος "ελληναρας"
** εγω μυαλο, οχι η μηχανη...:rotflmao: :rotflmao:
υ.γ. Αλλωστε οταν μαθεις, θα περνας καλυτερα με ενα ΜL500, παρα με ενα niva, στο βουνο...
LOUKILOUK
05/06/2009, 14:38
Μην σχολιασει κανεις το υστερογραφο αν πρωτα δεν το διαβασει "καλα" και "σωστα"...:winka:
reinmeister
06/06/2009, 09:37
Εγώ πάλι βρήκα αυτό
μονο σε εμενα φαινεται αστειο αυτο? παει με το βοδι σε μια φλαταδουρα και κανει παντιλικια...ο οποιοσδηποτε και το τονιζω αυτο,που ξερει να "οδηγει" κι οχι να μετακινει το μηχανακι του το κανει...
εν ολιγοις...δεν θεωρω το συγκεκριμενο βιντεο αντιπροσωπευτικο των δυνατοτητων,ουτε του βοδιου,ουτε του σπανου...
υ.γ.σταματηστε να μιλατε για την "δυσκολια" οδηγησης του gs...την προσφυση που εχει αυτο στο χωμα, την εχει το hayabusa μου στην ασφαλτο...:lol:
Και πάνω που σκεφτόμουνα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο σχολείο, ευτυχώς έπεσα σ' αυτό το topic. (Επίσης διάβασα και το αντίστοιχο topic στο gsforum και μόνο που δεν ξέρασα απ΄το γλύψιμο που πέφτει εκεί μέσα...)
Διάβασα όλες τις σελίδες με μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να πω ότι απογοητεύτηκα αφενός από αυτά που γράφτηκαν για τη συγκεκριμένη σχολή και αφετέρου από την αντιμετώπιση του παιδιού που άνοιξε το topic από κάποιους εξυπνάκηδες εδώ μέσα (alexxides, sinnihes, μοδερατορες και σια και λοιπούς εντουροπατέρες του Σαββατοκύριακου).
Κατ' αρχήν, σχολή υπαίθριων δραστηριοτήτων που δεν ασφαλίζει τους εκπαιδευόμενούς της δεν είναι σοβαρή. Και απ΄ότι μας είπε ο φίλος, δεν τους ενημέρωσαν εγγράφως στην αρχή της εκπ/σης για τα διακαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ούτε και κανένα χαρτί δεν υπόγραψαν όπου να διευκρινίζεται αν και πού κατανέμονται οι ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος. (Ακόμη και για σκί όταν πας, στην τιμή του εισιτηρίου εμπεριέχεται η ασφάλιση του σκιέρ).
Δεύτερη μεγάλη παράλειψη της σχολής Σπανού η απουσία ιατρικού προσωπικού για να δωθούν οι πρώτες βοήθειες αν κάτι πάει στραβά. (Εκτός αν οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών...)
Επίσης βλέποντας το σαιτ της σχολής αναφέρονται μόνο τα εξής όσον αφορά το μάθημα :
"Η πρώτη επαφή με το χώμα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Η εξάσκηση τελειοποιεί την τεχνική, και πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πως η οδηγική απόλαυση μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μια απολαυστική εκπαίδευση Off Road οδήγησης. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα σύννεφα σκόνης ενώ παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και άλλους αναβάτες με το ίδιο πάθος και θέληση για οδήγηση σε όμορφες χωμάτινες διαδρομές. Σε αυτήν την πρώτη γνωριμία θα μιλήσουμε για την προετοιμασία και τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας σας αλλά και για τον κατάλληλο εξοπλισμό αναβάτη που θα διευκολύνει τα ταξίδια σας. Οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουμε σχετικά με την σωστή στάση σώματος, κατεύθυνσης - αλλαγής πορείας και φρεναρίσματος θα σας προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις χωμάτινες σας εξορμήσεις!"
Δηλαδή σαν να πρόκειται για πικνικ στην εξοχή. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα συννεφάκια σκόνης?? :uplate: (Ε, και το πολύ πολύ να σπάσουμε και κανένα πόδι). Καμία ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους. Προχειρότητες. Θα μου πείτε στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Κρίμα, γιατί πρέπει να είναι και η μοναδική σχολή στο είδος της και μάλλον εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο. Αν υπήρχαν και άλλες τότε θα έσφιγγαν οι κώλοι.
Επίσης η καθαριότητα και γενικά η συνολική εικόνα των χώρων όπου διεξάγεται το μάθημα, ακόμα και των βοηθητικών για να αφήνεις τα ρούχα-μπαγκαζιέρες κτλ, δεν είναι καθόλου επουσιώδες θέμα και λέει πολλά για το πόσο σέβεται μια εταιρία-σχολή-εστιατόριο-επιχείριση τον πελάτη της.
Σπασμένο φλας + προβολάκι σε GS: αξία 500?.
Σπασμένο πόδι-χέρι, κτλ,: αξία ανεκτίμητη.
Στην πρώτη περίπτωση πιθανώς δεν θα αξίωνα αποζημίωση.
Στη δεύτερη θα τους έκανα οπωσδήποτε αγωγή.
Μετά απ΄αυτά που είδα εδώ μέσα, εγώ προσωπικά θα μείνω μακριά γιατί δεν αισθάνομαι σαν κινούμενο 50ευρο ούτε σαν πρόβατο προς σφαγή.
devil's animal
08/06/2009, 22:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis
....
συγνωμη κιολας αλλα για να καταλαβω...
εσυ θες να μαθεις ΧΩΡΙΣ να παθεις?? (ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΟ "ΠΑΘΕΙΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΜΠΑ)
αυτο δεν γινετε αδερφε...
μεινε στο κουτακι σου και ασε και τις σχολες και τους χωματοδρομους και ολα τ'αλλα.
μονο κοιτα οταν τελειωνεις τον καφε στην καφετερια να ανεβαινεις αργα στο μαστοδοντο και να ζεσταινεις για πολυ ωρα μπας και σε δει κανα κοριτσακι και ψαρωσει απο το "μεγεθος"...
Και πάνω που σκεφτόμουνα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο σχολείο,
Μετά απ΄αυτά που είδα εδώ μέσα, εγώ προσωπικά θα μείνω μακριά γιατί δεν αισθάνομαι σαν κινούμενο 50ευρο ούτε σαν πρόβατο προς σφαγή.
Φιλε atridis
Χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας ,θέλω να σε ρωτήσω κάτι
Αφού «κόπτεστε» τόσο πολύ για την σωματική σας ακεραιότητα (και καλά κάνετε) ,
ΓΙΑΤΙ πήρατε μηχανή ???
Στο training του σπανου ανακαλύψατε ότι οι μηχανές ΠΕΦΤΟΥΝ ???
Στο training του σπανου ανακαλύψατε ότι άμα πέσουν οι μηχανές , μπορεί να χτυπήσουν οι αναβατές ???
Αν όλα αυτά τα καταλάβατε στο training του σπανου , τότε έκανε την δουλεία του…
Αφήστε τα μηχανήματα του «σατανά» στην άκρη ….
:evil:
δηλαδη ρε παιδια αυτο που λεει ο ατριδης για την ασφαλιση των μαθητευωμενων, καθως και για ενα γιατρο, σας φαινεται παραλογο?
αμα δεν υπαρχουν αυτα ας παει μονος του στο βουνο να τα μαθει χωρις να χρειαστει να πληρωσει κανενα σπανο η οποιαδηποτε αλλη σχολη...
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
δηλαδη ρε παιδια αυτο που λεει ο ατριδης για την ασφαλιση των μαθητευωμενων, καθως και για ενα γιατρο, σας φαινεται παραλογο?
αμα δεν υπαρχουν αυτα ας παει μονος του στο βουνο να τα μαθει χωρις να χρειαστει να πληρωσει κανενα σπανο η οποιαδηποτε αλλη σχολη...
Όχι φίλε panos ,
Δεν είναι παράλογο ο γιατρός.
Χρειάσθηκε κάποιος ιατρική περιποίηση και δεν του παρασχέθηκε ?
Ξέρουμε την οργάνωση του camp στο Λουτράκι ??(που δεν φιλοξενεί μόνο την motoadventures αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες).
Όλα τα υπόλοιπα είναι το ίδιο παράλογα οσο το να παίρνεις 1200cc ,250 κιλά και 18000? και να πηγαίνεις για «εντουρο τραινινγκ» χωρίς να έχεις καμία απολύτως ιδέα το τι θες και το τι μπορεί να συμβεί με το θηρίο που ΕΣΥ αγόρασες και καβαλάς ….
Φίλε atridis, πηγαίνεις να κάνεις μαθήματα Καγιάκ και αρπάζεις κρυολόγημα. Θα ζητήσεις τα ρέστα από την σχολή? Ή τουμπάρει το Καγιάκ και γδέρνεις τον αγκώνα σου.Τα ίδια?
Δέχομαι όμως ότι είναι αμέλεια το γεγονός πως δεν έχουν ιατρική βοήθεια και παροχή γιατί μπορεί να συμβεί και κάτι σοβαρότερο.
Τώρα, όσο για τα βρώμικα αποθηκάκια και τα λοιπά...μπορείτε να έχετε μαζί σας μωρομάντηλα:ninja:
Και κάτι άλλο. Είπες
Αν είναι να μου αποζημιώνει η σχολή την μοτό μου κάθε φορά που θα πέφτω, τότε λέω μήπως το μάθημα θα έπρεπε να κοστίζει περίπου στις 2000 ευρώ?
Α...και σκόνη μπορει να σηκώσει μια μοτό,και μόνο που περπατάει στο χώμα,οπότε μην γουρλώνεις τα μάτια.Δεν σου είπαν πως θα κάνεις παντιλίκια, σούζες και πετάγματα,σκόνη σου είπαν πως θα σηκωθεί.:) Το πολύ πολύ να χρειαστείς και δεύτερο πακέτο μωρομάντηλα.
Όχι φίλε panos ,
Δεν είναι παράλογο ο γιατρός.
Χρειάσθηκε κάποιος ιατρική περιποίηση και δεν του παρασχέθηκε ?
Ξέρουμε την οργάνωση του camp στο Λουτράκι ??(που δεν φιλοξενεί μόνο την motoadventures αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες).
Όλα τα υπόλοιπα είναι το ίδιο παράλογα οσο το να παίρνεις 1200cc ,250 κιλά και 18000? και να πηγαίνεις για «εντουρο τραινινγκ» χωρίς να έχεις καμία απολύτως ιδέα το τι θες και το τι μπορεί να συμβεί με το θηρίο που ΕΣΥ αγόρασες και καβαλάς ….
ναι, αλλα αυτη ειναι η δουλεια του σπανου, να δωσει να καταλαβουν τι πρεπει και πως...
και τα 200? που δινουν για ενα μονοημερο μαθημα(το οποιο απ'οτι εχω καταλαβει περισσοτερο σεμιναριο ειναι) ειναι ΠΑΡΑ πολλα...
και φυσικα ο αλλος παει να για μαθει εκει, οχι για να καταστρεψει το μηχανακι του, ουτε να σπασει τα κοκκαλα του, συνεπως δε πρεπει να ταζει και να υποσχεται πραγματα μια σχολη που δε μπορει να τηρησει
και στην τελικη, επειδη αυτες οι κατηγοριες μοτο ειναι αρκετα ακριβες, και επισης οι πτωσεις τους στοιχιζουν πολυ, ας ζητησει ο σπανος 10 μηχανακια απο τη bmw που απ'οτι εχω καταλαβει για λογους promotion τα περνει τσαμπα, να μαθουν οσοι ενδιαφερονται χωρις να φοβουντε μην πληρωνουν τα μαλλιοκεφαλα τους...
devil's animal
08/06/2009, 23:46
ναι, αλλα αυτη ειναι η δουλεια του σπανου, να δωσει να καταλαβουν τι πρεπει και πως...
η δουλεια του Σπανου και του καθε εκπαιδευτη ειναι να μαθει 5 βασικα πραγματα στον εκπαιδευομενο. τωρα αν ο αλλος δεν "το εχει" και δεν μπορει να τα εφαρμοσει δεν θα ειναι ο Σπανος επανω για να αποτρεψει την τουμπα.
και τα 200? που δινουν για ενα μονοημερο μαθημα(το οποιο απ'οτι εχω καταλαβει περισσοτερο σεμιναριο ειναι) ειναι ΠΑΡΑ πολλα...
και φυσικα ο αλλος παει να για μαθει εκει, οχι για να καταστρεψει το μηχανακι του, ουτε να σπασει τα κοκκαλα του, συνεπως δε πρεπει να ταζει και να υποσχεται πραγματα μια σχολη που δε μπορει να τηρησει
το ιδιο ισχυει και για το css. αν δεν μπορεις να στριψεις και το φοβασαι, οτι και να σου λενε οι εκπαιδευτες αδικα παει και η πτωση ειναι στην γωνια.
το css κανει 300? οποτε τα 200? ειναι μια χαρα:rolleyes:
και στην τελικη, επειδη αυτες οι κατηγοριες μοτο ειναι αρκετα ακριβες, και επισης οι πτωσεις τους στοιχιζουν πολυ, ας ζητησει ο σπανος 10 μηχανακια απο τη bmw που απ'οτι εχω καταλαβει για λογους promotion τα περνει τσαμπα, να μαθουν οσοι ενδιαφερονται χωρις να φοβουντε μην πληρωνουν τα μαλλιοκεφαλα τους...
επισης ακριβες ειναι και οι ss που πανε κυριως στα css. μακαρι οι σχολες να αποκτησουν τα κονε και να εχιυν δικα τους μηχανακια αλλα το θεωρω απιθανο γιατι τοτε το μαθημα θα κοστιζε κανα 2χιλιαρο, οσο και η υποτιθεμενη ζημια που θα εκανες στο μηχανακι.
Ρε Panos ,
…και εγώ μαζί σου σε αυτά που λες ….
Ο σπανος θα πρέπει να τους βάζει, πριν ξεκινήσει το τραινινγκ , να γράψουν 1000 φορές «η μηχανή ΠΕΦΤΕΙ. Η μηχανή στο χώμα ΠΕΦΤΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ»
Τα 200? είναι πολλά …
Το πέσιμο με την μηχανή κοστίζει…
Θα ήθελα να νοίκιαζα μηχανή και όχι να πάω με την δικιά μου ….
Κ.λ.π
Αυτά , όμως , τα σκέφτεσαι ΠΡΙΝ πας …
Με την ίδια λογική , ΟΛΑ τα training θα έπρεπε να καταργηθούν …μα ΟΛΑ…
Όσο για τα «τσακίσματα κοκάλων» κλπ τραγικά , ξέρουμε τους τραυματισμούς που έχουν συμβεί στα 7-8 περίπου χρονιά της σχολής ???
Και για να μην παρεξηγούμαστε…
ΔΕΝ είμαι ΟΥΤΕ συνέταιρος , ΟΥΤΕ κολλητός ,ΟΥΤΕ συγγενής του σπανού.
Έχω κι εγώ αρκετές «ενστάσεις» σχετικά με τα τιμολόγια και τον «επαγγελματισμό» της motoadventures.
Αλλά , είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που μπορείς να μάθεις κάτι σχετικά με την οδήγηση μοτοσικλέτας .
Μην το ξεφτιλίζουμε , παρουσιάζοντας το μάθημα πέντε βασικών πραγμάτων για ΧΑΛΑΡΗ οδήγηση στο χώμα (αυτό που κακώς το λένε ENDURO training 1) ως την πιο επικίνδυνη εμπειρία μετά το Paris –Dakkar …
:lol:
stefanos
09/06/2009, 00:02
Είναι απαραίτητη μια ενημέρωση σε όλο τον κόσμο πρίν μπεί σε οποιασδήποτε μορφής πίστα.
Γιατί ναι ο άλλος δεν το χει.
Θα το σχολιάσουμε πίνοντας καφέ πάνω απο το πτώμα του κουνόντας το κεφάλι?
"εε δεν το χε τελικά καλή του ώρα"
Και είναι εντελώς φυσικός χώρος και για τους αναβάτες και για τις ss η πίστα.
Τα μαστόδοντα και οι αναβάτες τους είναι πιθανόν να μην έχουν πατήσει χώμα ποτέ πρίν τα μαθήματα.
Δεν είναι περίεργο κάποιος να ζοριστεί.
kostas_1100gs
09/06/2009, 00:36
Και πάνω που σκεφτόμουνα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο σχολείο, ευτυχώς έπεσα σ' αυτό το topic. (Επίσης διάβασα και το αντίστοιχο topic στο gsforum και μόνο που δεν ξέρασα απ΄το γλύψιμο που πέφτει εκεί μέσα...)
Διάβασα όλες τις σελίδες με μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να πω ότι απογοητεύτηκα αφενός από αυτά που γράφτηκαν για τη συγκεκριμένη σχολή και αφετέρου από την αντιμετώπιση του παιδιού που άνοιξε το topic από κάποιους εξυπνάκηδες εδώ μέσα (alexxides, sinnihes, μοδερατορες και σια και λοιπούς εντουροπατέρες του Σαββατοκύριακου).
Κατ' αρχήν, σχολή υπαίθριων δραστηριοτήτων που δεν ασφαλίζει τους εκπαιδευόμενούς της δεν είναι σοβαρή. Και απ΄ότι μας είπε ο φίλος, δεν τους ενημέρωσαν εγγράφως στην αρχή της εκπ/σης για τα διακαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ούτε και κανένα χαρτί δεν υπόγραψαν όπου να διευκρινίζεται αν και πού κατανέμονται οι ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος. (Ακόμη και για σκί όταν πας, στην τιμή του εισιτηρίου εμπεριέχεται η ασφάλιση του σκιέρ).
Δεύτερη μεγάλη παράλειψη της σχολής Σπανού η απουσία ιατρικού προσωπικού για να δωθούν οι πρώτες βοήθειες αν κάτι πάει στραβά. (Εκτός αν οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών...)
Επίσης βλέποντας το σαιτ της σχολής αναφέρονται μόνο τα εξής όσον αφορά το μάθημα :
"Η πρώτη επαφή με το χώμα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Η εξάσκηση τελειοποιεί την τεχνική, και πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πως η οδηγική απόλαυση μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μια απολαυστική εκπαίδευση Off Road οδήγησης. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα σύννεφα σκόνης ενώ παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και άλλους αναβάτες με το ίδιο πάθος και θέληση για οδήγηση σε όμορφες χωμάτινες διαδρομές. Σε αυτήν την πρώτη γνωριμία θα μιλήσουμε για την προετοιμασία και τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας σας αλλά και για τον κατάλληλο εξοπλισμό αναβάτη που θα διευκολύνει τα ταξίδια σας. Οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουμε σχετικά με την σωστή στάση σώματος, κατεύθυνσης - αλλαγής πορείας και φρεναρίσματος θα σας προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις χωμάτινες σας εξορμήσεις!"
Δηλαδή σαν να πρόκειται για πικνικ στην εξοχή. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα συννεφάκια σκόνης?? :uplate: (Ε, και το πολύ πολύ να σπάσουμε και κανένα πόδι). Καμία ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους. Προχειρότητες. Θα μου πείτε στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Κρίμα, γιατί πρέπει να είναι και η μοναδική σχολή στο είδος της και μάλλον εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο. Αν υπήρχαν και άλλες τότε θα έσφιγγαν οι κώλοι.
Επίσης η καθαριότητα και γενικά η συνολική εικόνα των χώρων όπου διεξάγεται το μάθημα, ακόμα και των βοηθητικών για να αφήνεις τα ρούχα-μπαγκαζιέρες κτλ, δεν είναι καθόλου επουσιώδες θέμα και λέει πολλά για το πόσο σέβεται μια εταιρία-σχολή-εστιατόριο-επιχείριση τον πελάτη της.
Δεν είμαι εντουροπατέρας και δεν το ``έχω`` και πολύ. Φυσικά δεν ειρωνεύομαι ποτέ και ότι πω παρακάτω δεν είναι παρά και μόνο άποψή μου. Έχω κάνει το συγκεκριμένο σχολείο και έχω άποψη και του χώρου και της σχολής. Δεν έχω ανάγκη κανέναν Σπανό και δεν με έχει και αυτός. Και φυσικά θα πω την αλήθεια.
1ον. Η σχολή κάνει ασφάλεια για τους μαθητές. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει στοιχεία ταυτότητας, Αρ. διπλώματος, στοιχεία μοτοσικλέτας (αριθμό κλπ). Φυσικά δεν ασφαλίζει πτώση μηχανής δηλ. φτερά ντεπόζιτα κλπ. Τέτοια ασφάλεια ξέρετε ότι δεν γίνεται, θα την κάναμε και όλοι μας άλλωστε.
2ον. Πρώτες βοήθειες φυσικά ξέρουν. Το έχει άλλωστε το σχολείο που πέρασαν. Μας το είπε στο μάθημα. Γι αυτό και μπορεί και διοργανώνει και ευρωπαϊκά τραβελ.
3ον. Το gsfotum έχει προσωπική φιλία με τον σπανό. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι γλείψιμο αλλά γνωριμία. Έχουν γίνει εκδρομές, μαθήματα, σχολεία, ενημέρωση ταξιδιωτικών και πλέων υπάρχει γνωριμία. Παλιότερα, από συμμετοχή μου σε κάποια άλλη σελίδα, κάποια σχολεία ςς, διοργάνωση τρακς ντέι, υπήρχε μια γνωριμία και με άλλα παιδιά του μοτοσικλετιστικού χώρου (αγωνιζόμενους). Λέμε ένα γεια. Αυτό δεν είναι γλείψιμο όπως καταλαβαίνετε.
4ον. Το πάρκο Λουτρακίου είναι ένας τεράστιος χώρος. Πολλά στρέματα. Γίνονται πολλές δραστηριότητες όπως κολύμπι, κατασκήνωση, 5χ5, σκοποβολή, μπάσκετ κλπ. Υπάρχουν και 2 νομίζω μπορεί κ 3 μεγάλα κτήρια για αίθουσες διδασκαλίας. Και είναι και εξοχή, που σημαίνει σκόνη, χώμα, φυτά, αγριόχορτα δέντρα, ελιές, αγκάθια, τσιμέντο, χαλίκια κλπ κλπ κλπ, όπως όλες οι εξοχές και όλοι οι χώροι τέτοιου τύπου. . Έχω πάει 4-5 φορές. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σκόνη. Δεν γίνονται αυτά σε κάποιο διαμέρισμα.
Τα παραπάνω είναι πράγματα που τα είδα και τα βίωσα. Δεν είναι αναγνώσματα ιντερνετ ή ότι από κάπου το άκουσα. Ας μην λέμε εύκολα την γνώμη μας την κακή ή την καλή όταν δεν το ξέρουμε. Και πάλι θα πω ότι δεν μιλώ μα κάποια ειρωνεία. Να μην παρεξηγηθώ.
Δεν με ενδιαφέρει να πω καλά λόγια για τον Ν. Σπανό. Δεν έχω κανένα όφελος.
Τα παραπάνω είναι πραγματικότητα. Πάντως κάθε μορφή σχολείου, έχει μόνο να σου δώσει με το ανάλογο κόστος βέβαια και χρηματικό και υλικό ή σωματικό (πτώσεις).
Κατά την άποψή μας πάντα υπάρχουν αρνητικά και θετικά από κάτι που κάναμε. Και με εμένα το ίδιο έγινε. Αλλά αυτά είναι πάντα προσωπικές απόψεις.
700_Thespieis
09/06/2009, 00:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Είναι απαραίτητη μια ενημέρωση σε όλο τον κόσμο πρίν μπεί σε οποιασδήποτε μορφής πίστα.
Γιατί ναι ο άλλος δεν το χει.
Θα το σχολιάσουμε πίνοντας καφέ πάνω απο το πτώμα του κουνόντας το κεφάλι?
"εε δεν το χε τελικά καλή του ώρα"
Και είναι εντελώς φυσικός χώρος και για τους αναβάτες και για τις ss η πίστα.
Τα μαστόδοντα και οι αναβάτες τους είναι πιθανόν να μην έχουν πατήσει χώμα ποτέ πρίν τα μαθήματα.
Δεν είναι περίεργο κάποιος να ζοριστεί.
+1000
catmaster
09/06/2009, 08:24
Η συνέχεια μεταφέρθηκε εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81863)
αν ξαναστραβώσει το έφαγε η μαρμάγκα ...
:evil: :wave2:
Akatanomastos
09/06/2009, 08:38
και λοιπούς εντουροπατέρες του Σαββατοκύριακου
ποια ειναι η σωστη μερα για εντουροπατερες?
τεταρτες?:look:
SeNNinhA
09/06/2009, 08:48
Τι να πω..... :sick: :sick:
Αφου διάβασες όλα τα παραπάνω posts και τελικά κατέλληξες να είναι αυτή η γνώμη που διαμόρφωσες, τότε..... όπως είπα και πιο πριν, απλά αυτό το πράγμα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για εσένα.
Δεν κάνει όχι λόγω της συγκεκριμένης σχολής αλλά λόγω της νοοτροπίας του:
"Δεν θέλω να πέσω ποτε"
"Εαν πέσω θέλω κάποιος να με αποζημιώσει"
"Θέλω το μάθημα να γίνεται μέχρι τα δικά μου όρια" (μπορείτε να ζητήσετε και ιδιαίτερα μαθήματα βέβαια)
"Θέλω φαγητό εστιατορίου"
"Θέλω συνθήκες ξενοδοχείου"
:a24: :a24: :a24: :a24: :a24: :a24:
Δεν σου κάνει όχι μόνο το enduro αλλά και ΚΑΜΙΑ OUTDOOR ACTIVITY όποιος και αν την διοργανώνει οπουδήποτε στον κόσμο. Μάλλον καλύτερα, οι μοναδικές εξορμήσεις στις οποίες μπορείς να συμμετάσχεις είναι κάτι για πολύ πλούσιους που όντως τους ακολουθεί ολόκληρο συνεργείο (ίσως και μπάτλερ). Μόνο που εκεί πρέπει να το χρυσοπληρώσεις όλο αυτό το κιριλέ πακέτο. Οπότε καλό θα είναι να μείνεις στους καφέδες και στις απλές βολτίτσες. Μόνο που ούτε αυτές σου εξασφαλίζουν ότι δεν θα πέσεις ή ότι το φαγητό θα είναι καλό ή ο καφές σωστός.
Και σε προκαλώ να μου βρεις και να ποστάρεις εδώ ΜΙΑ έστω σχολή οποιασδήποτε δραστηριότητας που στο φυλλάδιό της να αναφέρει αναλυτικά τους κινδύνους που έχεις να αντιμετωπίσεις κατά την διάρκεια.
- Καταδύσεις?
Μόνο κατά την διάρκεια της θεωρήτικής εκπάιδευσης αναφέρονται οι σοβαροί κίνδυνοι (αναγκαστικά) και φυσικά πουθενά δεν αναφέρεται ότι μπορείς να στραμπουλήξεις το πόδι σου όταν μεταφέρεις τις μπουκάλες πχ. Το που αφήνεις τα πράγματά σου? Πουθενά. Έξω στα βραχάκια, απροστάτευτα. Φαγητό? Δεν παρέχεται? Κόστος? Πάνω από διπλάσιο για τις ίδιες περίπου ώρες.
- Parapente?
Κίνδυνοι πολλοί και σοβαροί. Αναφέρονται και αυτοί όλοι στην διάρκεια της εκπαίδευσης όμως. Λόγικό μιας και όλοι ξέρουν ότι δεν είναι πικ-νικ. Στραμπουλήγματα γδαρσίματα κλπ κατά την προσγείωση ή απογείωση? Πολύ πιθανά. Εκπαίδευση? Στο ύπαιθρο με πολύ υδρώτα και ο μαθητής κάνει τα πάντα. Σκλάβοι για βοηθοί δεν παρέχονται. Φαγητό? Επίσης δεν παρέχεται.
- Αναρίχηση?
Κίνδυνοι πολλοί και εδώ. Ισχύουν τα ίδια με παραπάνω ακριβώς.
- Mountain Bike?
Τα ίδια
- Canyoning
Αν και οι τραυματισμοί συνίστανται σε λιγότερους σοβαρούς, δεν υπάρχει εννοείται ασθενοφόρο να σε ακολουθεί ούτε ελικόπτερο να πετάει από πάνω σου.
- Kayak-Rafting?
Τα ακριβώς ιδια
- Kitesurf?
Ακόμη χειρότερα από άποψη επικινδυνότητας.
Βρες μου μια σχολή που θα σου εγγυάται ότι δεν θα χτυπήσεις κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης. Αυτό που σου εγγυώνται είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΕΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ και όχι ότι δεν θα χτυπήσεις καθόλου.
Ποια σου παρέχει ανέσεις και ευκολίες? ΚΑΜΙΑ? Μήπως θα πρέπει να προβλέπουν και κινητή τουαλέτα μιας και στο ύπαιθρο δεν υπάρχει? ΤΟ φαγητό (όπου παρέχεται) είναι τύπου σαντουιτς, μπανάνα, παστέλι κλπ και πολύ ελαφρύ ώστε απλά να πάρεις κάποιες θερμίδες ωστε να μπορέσεις απλά να ολοκληρώσεις την ημέρα.
Ποια σου παρέχει ασθενοφόρα και τραυματιοφορείς να σε ακολουθούν για επιπόλαιους τραυματισμούς?
Σε προκαλώ να μου βρεις έστω ΜΙΑ τέτοια σχολή και άσε τα λόγια περί ευθύνης κλπ. Καμία δεν την αναλαμβάνει. Όταν μου βρεις, έλα να τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε καλά κάθεσαι στην πολυθρόνα σου και απολαμβάνεις τον καφέ σου. Μην το διακινδυνεύεις να βγεις στον δρόμο. Μπορεί να σε πατήσει κανένα ποδήλατο.
Να πω κατι, πιστεύω ακραδαντα οτι το πρόβλημα δεν ειναι υλικό ή ακόμη και ο κινδυνος της ζωής συγκεκριμένα....
Πιστευω οτι η "υπόσχεση" της σχολής να κάνει "εντουρα" το κάθε φιλο και φιλη με ενα βαρυ και δυσκολο μηχανακι του τυπου GS δεν πραγματοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις... αυτο ειναι ολο. Προκειται περι του μειονεκτήματος του μαρκετινγκ στομα με στόμα... οπως ακριβώς ξερογλείφονται στα φορα που βγαλανε την σχολή ουάν όου ουαν και πήραν το δίπλωμα σε Α4 μεγεθος και με λένε μίστερ περιπέτεια ετσι και κάποιοι θελουν να τα "βγαλουν στη φόρα" οτι "ασχημο" τους φανηκε μετα άσχημο αφού αισθάνθηκαν προδομένοι μαρκετινίστικα.... συνεπως δεν υπάρχει σωστο και λάθος ρεαλιστικα όσο ο "συναισθηματισμός" και ο τροπος χειρισμού του οταν εχει να κάνει με Image making....
αν λεω το χειριζόντουσαν σωστα πιστευω οι υπεύθυνοι και προστατευαν το image, ολα θα ηταν καλά στο μικρό σπίτι στο λιβάδι....
ΥΓ : Η αυτοεκτίμηση του καθε 35-40 χρονου ετσι και αλλιώς ειναι ακροβατης σε πετονιά :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Και η Νεα Δημοκρατια πριν γινει κυβερνηση διαφημιζε πως θα παταξει τη διαφθορα...το εκανε;;;
Eπεισε ομως ενα 40 τοις εκατο...:bigcry: :eek:
εεεε;;;;;
fantacid
09/06/2009, 17:45
:lol: :lol: :lol:
τελαυται το θρεντακι τα σπαει.....
μπραβο σας μαγκες!
Costas KLE
10/06/2009, 00:24
Φυσικά και δεν έχω κάτσει να διαβάσω όλες τις σελίδες, έχω όμως περάσει το Enduro Training 1 τον Φλεβάρη και είναι ένα πολύ καλό σχολείο κατά την γνώμη μου.
Και εμείς όντως αφήσαμε τα πράγματα μας σε έναν χώρο που θύμιζε κάτι από αποθήκη (δεν με χάλασε ιδιαιτέρα) κάναμε το ίδιο πρόγραμμα που έχει αναφερθεί στο πρώτο post, να τονίσω πως δεν ήξερα τι με περίμενε και ο εξοπλισμός μου (Κυριακάτικης βόλτας) αποδιώχθηκε εντελώς ακατάλληλος για αυτή την δουλειά, το ίδιο και η φυσική μου κατάσταση με αποτέλεσμα κάποιες από τις ασκήσεις να μην αντέχω να τις εκτελέσω (ναι και εγώ τις θεωρούσα ασκήσεις για τσίρκο, αλλά ήταν απλά ασκήσεις ελέγχου κατευθυντικότητας και μάλιστα αστείες.
Από τη αρχή έγινε από τους εκπαιδευτές ξεκάθαρο πως αυτά τα σχολεία έχουν φτιαχτεί για travel endurο και όχι για μια υγιεινή βόλτα στην φύση, φυσικά είχε ειπωθεί πως οδήγηση στο χώμα φέρνει πτώσεις, είχε επίσης επισημανθεί πως όλοι είχαμε ακατάλληλα λάστιχα για να βγούμε στο βουνό.
Το μεσημέρι μετά το φαγητό εγώ που δεν είχα εκτελέσει όλες τις ασκήσεις , ένα άλλο παιδί που είχε ήδη τρεις πτώσεις και ένα τρίτο που αντιμετώπισε πρόβλημα με τον αέρα των ελαστικών μείναμε στο γηπεδάκι για να επαναλάβουμε τις ασκήσεις που κάναμε το πρωί μαζί με τον βοηθό εκπαιδευτή (Λάζαρος το μικρό του όνομα ο οποίος είχε πιο ήπιο στυλ εκπαίδευσης από την Σπανό) και κάναμε εφαρμογή αυτών που μάθαμε στο πιστάκι μέσα στο Adventure park (όπου το παιδί που είχε πέσει τρεις φορές, έπεσε άλλες τέσσερις) , οι υπόλοιποι ανέβηκαν στα Γεράνια και όταν γύρισαν μας είπαν πως γλιστράτε υπερβολικά η διαδρομή με τα λάστιχα που είχαν.
Τα οφέλη που βγήκαν από το σχολείο ήταν τα εξής: α) Εμπέδωσα πως εγώ η μηχανή μου δεν κάνουμε για travel enduro οπότε δεν θα παρακολουθήσω άλλο endurο training μάθημα, β) το να περνάς ένα χωματόδρομο, έστω και κακοτράχαλο, δεν σε κάνει endurα, γ) σεβάστηκα περισσότερο την μοτοσικλέτα μου και προσάρμοσα την οδήγηση μου κάτω από τις δυνατότητες της, για να μην την πάρω στα χέρια δ) όταν τα ωράρια μου το επιτρέψουν θα πάω να κάνω και το compact training που είναι οδήγηση της on-off μοτοσικλέτας στην άσφαλτο
Αυτά φιλικά :beer:
Asxetos1
10/06/2009, 07:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Costas KLE
Φυσικά και δεν έχω κάτσει να διαβάσω όλες τις σελίδες, έχω όμως περάσει το Enduro Training 1 τον Φλεβάρη και είναι ένα πολύ καλό σχολείο κατά την γνώμη μου.
Και εμείς όντως αφήσαμε τα πράγματα μας σε έναν χώρο που θύμιζε κάτι από αποθήκη (δεν με χάλασε ιδιαιτέρα) κάναμε το ίδιο πρόγραμμα που έχει αναφερθεί στο πρώτο post, να τονίσω πως δεν ήξερα τι με περίμενε και ο εξοπλισμός μου (Κυριακάτικης βόλτας) αποδιώχθηκε εντελώς ακατάλληλος για αυτή την δουλειά, το ίδιο και η φυσική μου κατάσταση με αποτέλεσμα κάποιες από τις ασκήσεις να μην αντέχω να τις εκτελέσω (ναι και εγώ τις θεωρούσα ασκήσεις για τσίρκο, αλλά ήταν απλά ασκήσεις ελέγχου κατευθυντικότητας και μάλιστα αστείες.
Από τη αρχή έγινε από τους εκπαιδευτές ξεκάθαρο πως αυτά τα σχολεία έχουν φτιαχτεί για travel endurο και όχι για μια υγιεινή βόλτα στην φύση, φυσικά είχε ειπωθεί πως οδήγηση στο χώμα φέρνει πτώσεις, είχε επίσης επισημανθεί πως όλοι είχαμε ακατάλληλα λάστιχα για να βγούμε στο βουνό.
Το μεσημέρι μετά το φαγητό εγώ που δεν είχα εκτελέσει όλες τις ασκήσεις , ένα άλλο παιδί που είχε ήδη τρεις πτώσεις και ένα τρίτο που αντιμετώπισε πρόβλημα με τον αέρα των ελαστικών μείναμε στο γηπεδάκι για να επαναλάβουμε τις ασκήσεις που κάναμε το πρωί μαζί με τον βοηθό εκπαιδευτή (Λάζαρος το μικρό του όνομα ο οποίος είχε πιο ήπιο στυλ εκπαίδευσης από την Σπανό) και κάναμε εφαρμογή αυτών που μάθαμε στο πιστάκι μέσα στο Adventure park (όπου το παιδί που είχε πέσει τρεις φορές, έπεσε άλλες τέσσερις) , οι υπόλοιποι ανέβηκαν στα Γεράνια και όταν γύρισαν μας είπαν πως γλιστράτε υπερβολικά η διαδρομή με τα λάστιχα που είχαν.
Τα οφέλη που βγήκαν από το σχολείο ήταν τα εξής: α) Εμπέδωσα πως εγώ η μηχανή μου δεν κάνουμε για travel enduro οπότε δεν θα παρακολουθήσω άλλο endurο training μάθημα, β) το να περνάς ένα χωματόδρομο, έστω και κακοτράχαλο, δεν σε κάνει endurα, γ) σεβάστηκα περισσότερο την μοτοσικλέτα μου και προσάρμοσα την οδήγηση μου κάτω από τις δυνατότητες της, για να μην την πάρω στα χέρια δ) όταν τα ωράρια μου το επιτρέψουν θα πάω να κάνω και το compact training που είναι οδήγηση της on-off μοτοσικλέτας στην άσφαλτο
Αυτά φιλικά :beer:
:sun:
nassosxlvbros
10/06/2009, 07:55
Κρατήστε αυτό:
"Από τη αρχή έγινε από τους εκπαιδευτές ξεκάθαρο πως αυτά τα σχολεία έχουν φτιαχτεί για travel endurο και όχι για μια υγιεινή βόλτα στην φύση, φυσικά είχε ειπωθεί πως οδήγηση στο χώμα φέρνει πτώσεις, είχε επίσης επισημανθεί πως όλοι είχαμε ακατάλληλα λάστιχα για να βγούμε στο βουνό..."
όποτε ο καθένας έκανε κατά την κρίση του...τόσα ποστ για το τίποτα....
DimChios
10/06/2009, 10:00
SeNNinhA, πολλα RESPECT για την υπομονη σου ρε φιλε!
Εγώ δεν, με τιποτα ομως!
Μπραβο σου!
Costas KLE
10/06/2009, 16:17
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως οι Βαυαροί κατασκεύασαν την μοτοσικλέτα σου για να κάνει αυτά:
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1004.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1007.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1008.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1009.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1015.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1018.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1019.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1020.jpg
και όχι για να είναι καθαρή και γυαλισμένη έξω από μια καφετέρια;
Την μοτοσικλέτα την παίρνουμε και την χρησιμοποιούμε για αυτό που φτιάχτηκε.
Για να μην παρεξηγηθώ το παραπάνω είναι λόγια του Σπανού με τα οποία συμφωνώ.
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως οι Βαυαροί κατασκεύασαν την μοτοσικλέτα σου για να κάνει αυτά:
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1004.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1007.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1008.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1009.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1015.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1018.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1019.jpg
http://www.willrobinson.com/gs/other2/1020.jpg
και όχι για να είναι καθαρή και γυαλισμένη έξω από μια καφετέρια;
Την μοτοσικλέτα την παίρνουμε και την χρησιμοποιούμε για αυτό που φτιάχτηκε.
Για να μην παρεξηγηθώ το παραπάνω είναι λόγια του Σπανού με τα οποία συμφωνώ.
Δηλαδη η συγκεκριμενη μοτοσυκλετα φτιαχτηκε για....
Αλματα , ανεβοκατεβασματα σε χαντακες 1μ., κοληματα σε λασπες οπου χρειαζονται καμμια 10ααρια ατομα για να την βγαλουν...
Η.....
Για να κανω καμμια 250 αρια χιλμ απο εθνικη με την κοπελα μου ( η χωρις ) να κανω μια ομορφη βολτα στον απλο χωματοδρομο στο δασος και να κατεβω ησυχα και ωραια στην ψιλοκακοτραχαλη ( για οτιδηποτε φοραει λαστιχα δρομου ) παραλια μου και να κανω το μπανιο μου...????
:confused: :confused: :confused:
Δηλαδη η συγκεκριμενη μοτοσυκλετα φτιαχτηκε για....
Αλματα , ανεβοκατεβασματα σε χαντακες 1μ., κοληματα σε λασπες οπου χρειαζονται καμμια 10ααρια ατομα για να την βγαλουν...
Η.....
Για να κανω καμμια 250 αρια χιλμ απο εθνικη με την κοπελα μου ( η χωρις ) να κανω μια ομορφη βολτα στον απλο χωματοδρομο στο δασος και να κατεβω ησυχα και ωραια στην ψιλοκακοτραχαλη ( για οτιδηποτε φοραει λαστιχα δρομου ) παραλια μου και να κανω το μπανιο μου...????
:confused: :confused: :confused: Stoubi πούλα το gas gas και πάρε.... gs... μηπως και φτιάξεις τεχνική...:bigcry:
Costas KLE
10/06/2009, 21:43
Περί ορέξεως … αλλά πότε πότε το μηχάνημα θέλει τα δικά του
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Stoubi πούλα το gas gas και πάρε.... gs... μηπως και φτιάξεις τεχνική...:bigcry:
Το παλευω με το Caponord μου στα τραπεζια αλλα δεν γινετε τιποτα...... :sad:
Περί ορέξεως … αλλά πότε πότε το μηχάνημα θέλει τα δικά του
Περι ορεξεως φυσικα .......... Οτι να ειναι με οτι να ειναι...........:winka:
Αλλα.......
dirtbird
11/06/2009, 06:07
μΕ φαίνεται ότι τα έχετε μπερδέψει ....
Εκ παραφθοράς οι Γερμανοί αποκαλούν enduro οτιδήποτε έχει δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου.
Θυμηθείτε -λέμε τώρα...- τα πρώτα ΧΤ500 του 78 που έγραφαν στο πλαινό καπάκι ....enduro.
Έχοντας αυτό κατά νου, καταλαβαίνετε γιατί η BMW ονομάζει τα σχολεία αυτά enduro training.
Εδώ να διευκρινιστεί ότι -αν δεν κάνω λάθος- ο Σπανός έχει παρακολουθήσει αυτά τα σχολεία και εκεί έχει βασίσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης που κάνει .
Τώρα το αν το GS είναι enduro μοτοσυκλέτα, αν αυτό το κοκτέηλ οδήγησης είναι αυτό που παγκοσμίως αποκαλείται ως enduro και για το αν όσοι το παρακολουθούν γίνονται εντουράδες..... καλύτερα ρωτήστε έναν μικρό ή έναν τρελλό :bigcry: :bigcry:
Να σας υπενθυμίσω ότι στα σχολεία που έκανε ο Kenny Roberts για
οδήγηση σε πίστα (που έχει παρακολουθήσει επανηλλειμένως και ο καλύτερος Έλληνας οδηγός μοτό - δεν χρειάζεται να αναφέρω όνομα), την περισσότερη ώρα την περνούσαν με ένα..... XR100 (ναι ένα μικρό αδύναμο playbike) με λιωμένα λάστιχα όπου ντριφτάρανε -ή στην αρχή προσπαθούσαν- με τις ώρες.
Σχετικά με το άν το πρόγραμμα είναι προσιτό στους εντελώς άσχετους (δεν το αναφέρω με υποτιμητική διάθεση...) ή εάν οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι κάτω του αναμενόμενου, αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.....
Asxetos1
11/06/2009, 07:23
Έχω ζητήσει εδώ και μέρες από την Μότο Adventures την απόδειξη για τα λεφτά που έδωσα για το training και προς το παρόν ακούω μόνο δικαιολογίες ... για την καθυστέρηση....
Για να δούμε.... τελικά πόσο σοβαρή είναι τελικά αυτή η εταιρεία..