Σύνδεση

View Full Version : Motto adventures Enduro Training Level 1 μια άσχημη εμπειρία 31/05/2009

Σελίδες : [1] 2 3

Asxetos1
02/06/2009, 09:07
Οδηγώ μηχανή ακριβώς 2 χρόνια χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία.

Επειδή πρόσφατα άλλαξα μηχανή από την GS650 στην GS1200 και μιας και καλοκαίριασε είπα να κάνω στο σχολείο enduro training level 1 της σχολής Moto Adventure του Νίκου Σπανού ώστε εάν βρεθώ σε χωμάτινο δρόμο προς κάποια παράλια να ξέρω πως με ασφαλή τρόπο να φτάσω στον προορισμό μου, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.

Τηλεφώνησα στην σχολή και ρώτησα εάν για την περίπτωση μου είναι κατάλληλο αυτό το σχολείο και εάν υπάρχει κίνδυνος για μένα και την μηχανή μου. Μια ευγενέστατη κύρια μου απάντησε ότι είναι μια πρώτη επαφή με το χώμα τίποτα το extreme τίποτα το επικίνδυνο.
Φτάνοντας στο sport camp/enduro park στο Λουτράκι με υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτές οι οποίοι ήταν φιλικοί και ευγενέστατοι.

Η πρώτη αρνητική εντύπωση ήταν ο χώρος που μας είπαν να αφήσουμε τις μπαγκαζιερες κτλ ήταν μια βρώμικη αποθήκη που ότι ακουμπούσες βρωμιζόταν.
Στην συνέχεια μπήκαμε σε ένα μεγάλο χώρο όπου έγινε η θεωρητική εκπαίδευση.
Μετά φύγαμε από το enduro park και πήγαμε σε μια αλάνα που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε enduro park ήταν απλά ένα χωμάτινο γήπεδο ενός εκκλησιαστικού ιδρύματος!!
Εκεί έγινε το πρακτικό μάθημα το οποίο περιλάμβανε ασκήσεις όπως οδήγημα με το ενα/δυο γόνατα πάνω στην σέλα της μηχανής κ.α . εκεί κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι εγώ κάνω την εκπαίδευση για να πηγαίνω ασφαλής σε καμία παραλία όπως είπα παραπάνω και όχι να συμμετέχω σε τσίρκο.... Τέλος πάντων έγιναν όλες οι ασκήσεις, μιας που μας έπεισαν για την χρησιμότητα τους όχι εύκολες άλλα όχι και ακατόρθωτες.

Όταν τελείωσε το πρακτικό μέρος επιστρέψαμε στο enduro park για φαγητό. Μέχρι το σημείο εκείνο να σημειώσω ότι είχαν πέσει ήδη δυο μηχανές κάτω από τους ένδεκα συμμετέχοντες !!! Το φαγητό ήταν επιεικώς απαράδεκτο αλλά με τέτοια κούραση τρωγόταν.... όταν θέλεις να έχεις ένα επίπεδο ποιότητας πρέπει να το έχεις σε όλους τους τομείς...

Στην παρούσα φάση τα συνολικά συναισθήματα μου ήταν θετικά για την εκπαίδευση.

Μετά το διάλειμμα για το φαγητό οι εκπαιδευτές μας είπαν ότι υπολείπεται και μια βόλτα στο βουνό για να χαρούμε αυτά που μάθαμε. Εδώ άρχισε ο εφιάλτης. Ανεβήκαμε στις μηχανές και στο όρθιο πάντα και αρχίσαμε την ανάβαση σε χωμάτινο δρόμο που σε πολλά σημεία είχε κοτρόνες και νεροφαγώματα με ένα τέμπο υπερβολικά γρήγορο.
Οι αντοχές μου έφτασαν στα όρια γιατί τελικά το GS1200 αποδείκτηκε υπερβολικά βαρύ και η ταχύτητα πολύ γρήγορη για να το οδηγείς όρθιος... Ήταν μια από της πιο αγχωτικές καταστάσεις στην ζωή μου να είσαι όρθιος να τρέχεις πάνω στις πέτρες και να προσπαθείς σαν αχάριος να μην τσακιστείς. Τελικά φτάσαμε στον προορισμό μας και αν κατάλαβα καλά από τον τρόπο που ξάπλωσε ο εκπαιδευτής ήταν και αυτός εξουθενωμένος.

Τα συναισθήματα μου για την εκπαίδευση σε αυτό σημείο έγιναν τελείως αρνητικά.

Για μένα αυτή η ταλαιπωρία ήταν το απόλυτο ξενέρωμα και κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να ξαναζήσω. Περίμενα κάτι άλλο μια χαλαρή βόλτα να χαρούμε το βουνό και αντί αυτού αισθάνθηκα ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα και στα τριάντα οκτώ μου να κάνω κάτι σαν motto cross!!

Μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα αρχίσαμε το κατέβασμα. Η Κατάσταση ήταν η ίδια και ακόμα χειρότερη τρέχαμε πάλι στο όρθιο η ένταση στο full είχα φτάσει στα όρια μου πραγματικά. Κάποια στιγμή πέφτει μια μηχανή μπροστά μου και μετά από 300 μέτρα πέφτω και εγώ!

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κρύψω τον εκνευρισμό μου στον εκπαιδευτή όταν μάλιστα η μηχανή μου έπαθε ζημία και έπρεπε να ρυμουλκηθεί.
Προφανώς η μπροστινή ρόδα κτύπησε σε κάποια πέτρα και λόγο κούρασης δεν κράτησα το τιμόνι γερά έτσι δίπλωσε και έπεσε η μηχανή....
Ο λόγος που υπήρχε αυτή η ταχύτητα ίσως ήταν το προχωρημένο της ώρας και η βιασύνη των εκπαιδευτών να τελειώνουν..

Ο σχεδιασμός αυτής της βόλτας ήταν κατά την γνώμη μου λάθος και επιπόλαιος, είχε μεγάλη επικινδυνότητα για σοβαρό τραυματισμό και μεγάλη ζημιά της μηχανής. Έπρεπε να δοθούν συστάσεις στην αρχή για το βαθμό δυσκολίας, να τονιστεί ότι όποιος δυσκολεύετε να σταματήσει να πάρει μια ανάσα και να συνέχει, κάτι που ποτέ δεν ειπώθηκε ..
Αυτοκίνητο συνοδείας για πρώτες βοήθειες δεν υπήρχε αν κάποιος κατά την πτώση κτύπαγε σοβαρά τι θα γινόταν θα τον έπαιρναν δυκάβαλο???
Τελικά οι διαβεβαιώσεις της ευγενικής κυρίας των εκπαιδευτών για την ασφάλεια του μαθήματος αποδείκτηκαν μη αληθής. Ποτέ δεν ειπώθηκαν τα θέματα ευθύνης και τι γίνεται σε περίπτωση τραυματισμού. ..

Να σημειώσω οτι τελικά από τις 11 μηχανές οι 5 έπεσαν συνολικά...

Προφανώς για μένα ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία με οικονομικές συνέπειες,,,
Το BMW moble care ήταν και αυτό μια δυσάρεστη έκπληξη μιας και σε περίπτωση ατυχήματος δεν καλύπτει την μεταφορά του επιβάτη, Δηλαδή παντελώς άχρηστο.

Νομίζω ότι περιέγραψα τα γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν.

Fanis

sergiosm
02/06/2009, 09:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
Νομίζω ότι περιέγραψα τα γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν.

Fanis

Καλά μας τα λες εδώ,

το θέμα όμως είναι να πεις τα παράπονά σου και στην σχολή.

:wave2:

Asxetos1
02/06/2009, 09:13
τα ειπα στο κ. Νικο Σπανο....

sergiosm
02/06/2009, 09:16
τα ειπα στο κ. Νικο Σπανο....

και τί σου απάντησε;

Asxetos1
02/06/2009, 09:23
Οτι ολα απο πλευρας της σχολης του ηταν οπως επρεπε να ειναι... Τι ηθελες να μου πει δηλαδη...

Για να μην υπάρξει η παρεξήγηση στο forum οτι γράφτηκα μόνο και μόνο για postaro το συγκεκριμένο θέμα.. Είχα γραφεί με το user name asxetos και είχα δώσει τις απαραίτητες συστάσεις αλλά μάλλον ο λογαριασμός μου διαγράφτηκε επειδή είχα καιρό να μπω .... δοκίμασα και δεν μπορούσα να μπω με το παλιό account.

sergiosm
02/06/2009, 09:29
Οτι ολα απο πλευρας της σχολης του ηταν οπως επρεπε να ειναι... Τι ηθελες να μου πει δηλαδη...

Θα μπορούσε να πει το οτιδήποτε...

Για να μην υπάρξει η παρεξήγηση στο forum οτι γράφτηκα μόνο και μόνο για postaro το συγκεκριμένο θέμα.. Είχα γραφεί με το user name asxetos και είχα δώσει τις απαραίτητες συστάσεις αλλά μάλλον ο λογαριασμός μου διαγράφτηκε επειδή είχα καιρό να μπω .... δοκίμασα και δεν μπορούσα να μπω με το παλιό account.

καμία παρεξήγηση, απλά θέτεις ένα θέμα και ρωτάω διευκρινήσεις.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη δυσκολία ή μη της πίστας,
αλλά στην ΜΗ ΣΩΣΤΗ πληροφόρησή σου για τη δυσκολία της.
Σωστά;

TROOPER
02/06/2009, 09:31
:a014:

ggs
02/06/2009, 09:37
Καλημερα asxetos1 ,

Όντως ,δεν θα έπρεπε να είχες αποκομίσει άσχημες εμπειρίες από ένα training αλλά μόνο θετικές και όμορφες.

Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι

Πόσα άτομα ήταν στο training ?
Είχαν και άλλοι αντίστοιχες αρνητικές γνώμες ?
Είχες αναφέρει στον υπεύθυνο – εκπαιδευτή ότι δεν μπορούσες να ακολουθήσεις τον ρυθμό του ? ΤΙ έκανε εκείνος ?

Σου εύχομαι να είσαι καλά στην υγειά σου και να μην έχει ζημία η μηχανή σου.
Επίσης , σου εύχομαι αυτή η κακή εμπειρία σου στο (πρώτο ?) Training να μην σε εμποδίσει να συνεχίσεις να ψάχνεις να βελτιώσεις τις ικανότητες σου με άλλα trainings

Zid
02/06/2009, 09:46
Αρα που καταλήγουμε για αλλη μια φορα?

Γίνεται να κάνει κάποιος 1ο μάθημα χωμάτινο με ενα μηχανακι 250 κιλων? Και εφόσον η εμπειρία του με το χώμα η γενικά με τη μηχανή μπορεί να είναι απο 1-2 μήνες... πρέπει να πηγαίνει σε ένα τέτοιο χωμάτινο μάθημα-σχολείο? η όχι?

:rolleyes:

SeNNinhA
02/06/2009, 09:57
Να σημειώσω μερικές παρατηρήσεις μου σε σημεία που συμφωνώ και διαφωνώ όμως (δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την διοργάνωση).

ΔΙΑΦΩΝΩ 1:
- Όταν πας σε ένα σχολείο οδήγησης μηχανής ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα πέσεις. Οι μηχανές πέφτουν. Είναι δεδομένο. Έτσι ότι κι αν σου είπαν δεν είχε κανένα νόημα να πιστεύεις μέσα σου ότι ενα μαγικό χέρι θα σε προστατέψει από κάθε πτώση η οποία μπορεί να συμβεί ακόμη κι αν δεν κάνεις τίποτε. Οπότε αυτά που λές ειδικά για τις πτώσεις στην αλάνα δεν μπορώ να τα θεωρήσω σοβαρά.

- Κίνδυνος τραυματισμού σου δεν υπήρξε, μιλώντας πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια μιας και μια πτώση πάντα συνεπάγεται ενα μικροτραυματισμό (γδάρσιμο, χτύπημα, στραμπούληγμα).

ΣΥΜΦΩΝΩ 1:
- Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αναφερθεί στον υποψήφιο πελάτη/μαθητή ότι δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδηποτε κινδύνου για την μηχανή του. Είναι γελοίο να το λες ή να το υπαινίσσεσαι σε ότι έχει σχέση με μηχανή και εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΩΝΩ 2:
- Μπαγκαζιέρες κλπ δεν θα έπρεπε να έχετε φέρει εξ'αρχής

ΣΥΜΦΩΝΩ 2:
- Θα έπρεπε να έχετε ειδοποιηθεί για το σε ποια κατάσταση πρέπει να έρθουν οι μηχανές όπως και να έχει προβλεφθεί ενας πιο καθαρός χώρος για τα προσωπικά σας αντικείμενα.

ΔΙΑΦΩΝΩ 3:
- Το τι έχει επιλέξει ο καθένας ως χώρο εκπαίδευσης έχει κατα βάση σχέση με το πόσο κατάλληλος είναι αυτός ο χώρος. Δεν ενδιαφέρει εαν τον νοικιάζει, τον έχει αγοράσει ή ότι άλλο. Σύμφωνα με αυτά που λες μάλλον ήταν αρκετά καλός για αυτό που κάνατε εκείνη την στιγμή.

ΣΥΜΦΩΝΩ 3:
- Δεν μου αρέσουν παραπλανητικές διαφημήσεις εντυπωσιασμού.

ΔΙΑΦΩΝΩ 4:
- Συνήθως όλες οι ασκήσεις σε ΟΛΑ τα αθλήματα, σπορ, χόμπι κλπ έχουν ενα νόημα. Πολλές φορές μπορεί να φαίνονται αστείες, γελοίες, άσκοπες ή όπως αλλιώς θέλεις πές το αλλά πάντα αποσκοπούν σε κάτι. Και είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να είναι στο επίπεδο του εκπαιδευόμενου ο οποίος ειδικά σαν αρχάριος δεν μπορεί να κατανοήσει και να κάνει πολύπλοκα πράγματα οποτε και οι ασκήσεις είναι απλοποιημένες και πολλές φορές δεν βγάζουν νόημα. Έχω κάνει πολλά και διάφορα σπορ (normal & extreme) και μπορώ να σου πω ότι αυτό ισχύει ΠΑΝΤΑ. Οι συγκεκριμένη άσκηση αποσκοπεί στο να μπορέσεις να έχεις έλεγχο της μηχανής σου και όχι στο να μπορέσεις να κάνεις ακροβατικά.

ΔΙΑΦΩΝΩ 5:
- Ποτέ σε καμία εκδήλωση (εκτός από δεξιώσεις κιριλέ) δεν περιμένεις ποιότητα φαγητού. Συνήθως περιμένεις κάτι σε σάντουιτς, σουβλάκι, πατάτες, κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Το γεύμα υπάρχει διότι είναι αναγκαίο λόγω των ωρών (και όχι σαν παροχή) και μάλιστα πάντα πρέπει να είναι λιτό ώστε να μπορείς να συνεχίσεις αμέσως μετά την οδήγηση.

ΔΙΑΦΩΝΩ 6:
- Δεν ξέρω εαν το ξέρεις αλλά το εντούρο γίνεται κατα βάση ΟΡΘΙΟΣ και όχι καθιστός. Εαν κάθεσαι στην πρώτη μεγάλη ανωμαλία η μηχανή απλά θα σε πετάξει από πάνω της. Καθόμαστε σε φλάτ στρωμένα κομμάτια μόνο (όπου αυτό είναι δυνατόν) για να ξεκουραστούμε.

ΔΙΑΦΩΝΩ 7:
- Στις κοτρώνες περνάς με ταχύτητα. Εαν πας σιγά θα πέσεις. Έτσι έχει και δεν αλλάζει. Στα νεροφαγώματα περνάς κάθετα (κατά το δυνατόν) και με ταχύτητα επίσης. Ειδικά με τα BMW τα νεροφαγώματα και οι κοτρώνες είναι το σημείο που υπερτερούν (μαζί με την λάσπη) λόγω μπροστινού συστήματος και είναι πιο εύκολα και ξεκούραστα από τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΦΩΝΩ 8:
- Πήγες για να κάνεις σχολείο ENDURO και όχι μια χαλαρή βόλτα στο βουνό. Η κούραση σε κάθε σχολείο (εντούρο, πίστα, οτιδήποτε άλλο) είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Οι μαθητές κουράζονται. Η ηλικία σου και η φυσική σου κατάσταση είναι δικό σου θέμα. Εννοείται ότι πριν να κάνεις κάτι τέτοιο έχεις αποφασίσει ότι είσαι διατεθειμένος να φτάσεις στα όριά σου. Στην εκπαίδευση (σε οτιδήποτε) αυτό είναι απαραίτητο.

ΣΥΜΦΩΝΩ 8:
- Θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος από τους εκπαιδευτές για το επίπεδο και για το μέχρι που μπορεί κάποιος να τα καταφέρει και να υπάρχει πρόβλεψη για κάποιους που ζορίζονται και θέλουν να σταματήσουν στην μέση.

ΔΙΑΦΩΝΩ 9:
- Που δεν ανέφερες τίποτε για την δυσκολία που αντιμετώπισες ανεβαίνοντας και για την κούραση που είχες, στον εκπαιδευτή σου. Εαν το έκανες μπορεί να σε είχε αντιμετωπίσει διαφορετικά. Ειδικά στο εντούρο είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσεις όλο το γκρούπ τσεκάροντας τον καθένα ξεχωριστά (στην πίστα είναι πιο εύκολο).

ΣΥΜΦΩΝΩ 9:
Θα έπρεπε να έχουν δοθεί συστάσεις για την διαδρομή και το τι πρέπει να κάνει κάποιος που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Για το τι είχει προβλεφθεί σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού δεν μπορώ να ξέρω μιας και είναι εξίσου πιθανό να μην είχε προβλεφθεί όσο και να είχε προβλεφθεί.

Τα παραπάνω είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο και με βάση αυτά που έγραψες εδώ. Θεωρώ ότι κακώς ξεκίνησες να κάνεις μια χαλαρή βόλτα μιας και ενα σχολείο δεν είναι ποτέ μα ποτέ χαλαρό. Στο California SS στις Σέρρες (και στα 3 αλλά ακόμη και στο 1ο) είχαμε 5 20λεπτα session με διάλειμμα για φαγητό μετά το 3ο, αλλά όταν άρχιζε το 5ο έλεγες μακάρι να είχα 10 λεπτάκια ακόμη να ξεκουραστώ λίγο παραπάνω. Και ακόμη και εκεί που είναι πίστα και απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον οι πτώσεις δεν είναι εκτός προγράμματος. Η προσπάθεια και το στήσιμο είναι μελετημένο για την αποφυγή τους βέβαια αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να σου το εγγυηθεί αυτό.

Φιλικά
Γιάννης

:wave2: :wave2:

emix24
02/06/2009, 10:01
Εχω παρακολουθησει το Enduro 1 και το Enduro 2 της σχολης, εχω συμμετασχει σε αρκετες εκδρομες και σκεφτομαι να παρακολουθησω και το Enduro 3 τον ερχομενο Δεκεμβριο.

Θα ξεκινησω αναποδα τις παρατηρησεις μου.

Για την βολτα στο βουνο:
Περιμενες δηλαδη να σε πανε βολτα στο παρκο; Στο βουνο πας και πρεπει να εισαι αντιμετωπος μ ολες τις συνθηκες και τα τεραιν οδηγησης. Αν δηλαδη συναντησεις μια παραλια που για να φθασεις πρεπει να μπεις σε χωματοδρομο, ποιος σου λεει οτι το τεραιν δεν θα ειναι το ιδιο μ αυτο που συναντησες πανω στο βουνο; Με κροκαλες, νεροφαγωματα και αλλα τετοια. Θα μου πεις, δεν θα μπω καθολου εκει. Ναι αλλα στο σχολειο πας για να κανεις καποια πραγματα, για να μπορεις να τα αντιμετωπισεις οταν τα συναντησεις.

Για το αυτοκινητο βοηθειας:
Αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα και εχεις δικιο. Δεν φαινεται να υπαρχει καμια ιατροφαρμακευτικη βοηθεια την ωρα του σχολειου και ειδικα καμια υποστηριξη πανω στο βουνο. Αυτοκινητο και γω δεν ειδα να μας ακολουθει ποτε.

Για το φαγητο:
Δεν ειμαι και καλοφαγας, αλλα δεν ειχα προβλημα με την ποιοτητα του φαγητου. Εξαλλου οταν εισαι κουρασμενος και πεινας δεν δινεις και πολυ μεγαλη σημασια σ αυτο. Να τρωγεται θες και τιποτε αλλο! :)
Επειδη στο enduro 2 κοιμασαι εκει, εδω θελω να πω οτι τα δωματια του enduro park, που στην ουσια ειναι camping, δεν ειναι και οτι καλυτερο. Θα ελεγα οτι ειναι απαραδεκτα. Αλλα για εκπαιδευση παμε και οχι για τουρισμο.

Για τις ασκησεις:
Ολες αυτες οι ασκησεις εχουν σκοπο να σου αποβαλλουν το αγχος και να σε μαθουν να εχεις καλυτερο ελεγχο της μηχανης. Ουτε σε τσιρκο αποσκοπουν να σε στειλουν, ουτε κατι αλλο. Αυτες τις ασκησεις δεν προκειται ποτε να τις ξανακανεις, αλλα σκοπο εχουν να σου αποβαλλουν το αγχος. Επισης αν δεν μαθεις πως να καθεσαι σωστα ορθιος δεν προκεται να μπορεσεις να οδηγησεις ποτε σωστα.

Γενικα θελω να πω οτι αν δεν εισαι προετοιμασμενος για ενα τετοιο σχολειο, καλο ειναι να μην πηγαινεις. Ρωτησες κανεναν αλλον πριν πας;
Και πτωση μπορει να γινει και ζημια στην μηχανη και κανενας τραυματισμος.
Το απαραδεκτο ειναι που δεν υπαρχει αμεση ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Και δεν μιλαω για μικροτραμαυτισμους, που σιγουρα οι εκπαιδευτες μπορουν να τις αντιμετωπισουν, αλλα για σοβαροτερα πραγματα.

rsp
02/06/2009, 10:02
Μου κανει εντυπωση οτι στα τοσα χρονια λειτουργειας του σχολειου του Νικου δεν εχει ακουστει ποτε κατι παρομοιο. τουλάχιστον δεν το εχω ακουσει εγω και δεν εχει γραφτει εδω! και εσυ ερχεσε και περιγραφεις κατι φριχτο και επικυνδηνο. Δηλωνω οτι εγω ειμαι οπαδος της σχολης του Νικου Σπανου, εχω κανει και τα 3 σχολεια και εμεινα παραπανω απο ευχαρηστιμενος, εμεινα ενθουσιασμενος!! Ναι τα δωματια που μειναμε δεν ηταν λουξ, ναι δεν ηταν το φαγητο που μου απο τοτε το συζηταμε...Αλλα δεν πηγα για σπα, πηγα να μαθω κατι που με εκανε πιο ασφαλη και καλο οδηγο! Αν ηθελα κατι πιο πολυτελες μαλλον θα επρεπε να πληρωσω και πολυ παραπανω! Απο το τροπο που περιγραφεις δε το κομματι της εκπαιδευσης καταλαβαινω οτι δεν πρεπει να πολυ καταλαβες πολλα πραγματα. γιατι δεν ρωτησες?? πχ γιατι κανω τη μαιμου πανω στο μηχανακι μου? Γιατι δεν εκοψες αν δεν αισθανοσουν ασφαλης στη βολτα στο βουνο?? Αν ηταν πολυ για εσενα δεν σε αναγκαζε κανεις να συνεχισεις, φοβηθηκες οτι θα γινεις ρεζιλι? Οτι θα σε αφησουν εκει?
ειλικρινα πιστεψε με το υφος δεν ειναι επιθετικο απεναντι σου, απλα δεν μπορω να καταλαβω αν ενας αντρας στα 38 το δεν εχει τη δυναμη να σταματησει ή να κοψει γκαζι απο μονος του, τι περιμενες απο τους εκπαιδευτες!

Και κατι τελευταιο, σε μια δημοσια καταγγελια υπογραφουμε !

Να εισαι καλα

Πανουργιάς πανουργιάς

Zid
02/06/2009, 10:20
[i]
Το BMW moble care ήταν και αυτό μια δυσάρεστη έκπληξη μιας και σε περίπτωση ατυχήματος δεν καλύπτει την μεταφορά του επιβάτη, Δηλαδή παντελώς άχρηστο.

[/B] Eδω δεν συμφωνώ καθολου... :nono: Οσο είχα το bmw μου ετυχε να το χρησιμοποιήσω... και μπορώ να πω.. οτι ανάλογο δε παίζει εντός Ελλάδας...

nassosxlvbros
02/06/2009, 10:59
Να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες...ούτε το BMW moble care έχει θέμα (μ'έχουν εξυπηρετήσει αρκετές φορές) ούτε με το κο Σπανό που είναι εξαιρετικός εκπαιδευτής.Μάλλον είσαι υπερβολικός λίγο και περίμενες πολύ "light"καταστάσεις και περισσότερο φαγητό :) αλλά η εκπαίδευση είναι ό,τι πρέπει για το μοντέλο και έχοντας παρακολουθήσει τα μαθήματα σε πληροφορώ πως όλα είναι θέμα συνήθειας...δε θέλει κόπο αλλά τρόπο..καλή συνέχεια και μην αποθαρύνεσαι αν πραγματικά θες να αξιοποιήσεις το όχημά σου...διαφορετικά αν θεώρησες "μοτοκρος"τη διαδρομή,μάλλον είσαι σε λάθος όχημα...καλές βόλτες!

Asxetos1
02/06/2009, 11:02
Λοιπόν δεν έκανα καμία δημόσια καταγγελία απλά περιέγραψα την προσωπική μου εμπειρία και μόνο αυτό. Ήταν και ένα άλλο παιδί από το forum το οποίο μπορεί να σας τα περιγράψει. Μπορεί ο φίλος όμως να είχε τελείως διαφορετική άποψη και γνώμη μπορεί να του φάνηκε τέλειο το οποίο το βρίσκω δεκτό. .... Εγώ έτσι ένιωσα έτσι έγραψα...

Την σχολή του Σπανού την ξέρω και έχω και κάνει το training της ασφαλούς οδήγησης και είχα μείνει ευχαριστημένος....

Μετά το πέσιμο μου οδήγησα για λίγα μέτρα για να κινηθώ την F 800 του εκπαιδευτή λοιπόν καμία σχέση με την GS1200 η μέρα με την νύχτα. Ήταν ελαφριά σαν πούπουλο και πέταγε πάνω στο χώμα.. Απλά ότι και να μου λέτε τώρα GS1200 είναι μια πολυθρόνα από τον Δελούδη που δεν έχει κανένα λόγο να κάνει enduro .....

Φάνης Βάλβης

YΓ. Ξεφλουδισμένες μπανάνες κομμένες σε κομματάκια μόνο στις μαϊμούδες δίνουν.

emix24
02/06/2009, 11:06
Αγαπητε και το F800GS να σου δωσουν παλι δεν θα μπορεσεις να το πας. Δυστυχως. Γιατι πολυ απλα δεν εχεις καταλαβει τι σημαινει οδηγηση στο χωμα.

Asxetos1
02/06/2009, 11:09
και δεν με ενδιαφερει πλεον.....

emix24
02/06/2009, 11:14
και δεν με ενδιαφερει πλεον.....

.... κι αυτό φυσικά σε τιμά σαν άνθρωπο, γιατί υπάρχουν κάποιοι που αντί να πουν "δεν μπορώ να κάνω χώμα με το gs", λένε ότι "δεν μπορούν να πάνε χώμα τα gs".

Είδες λοιπόν και αποφάσισες ότι δεν θες να κάνεις χώμα και μπράβο σου που το παραδέχεσαι!

:beer:

nassosxlvbros
02/06/2009, 11:14
Λοιπόν δεν έκανα καμία δημόσια καταγγελία απλά περιέγραψα την προσωπική μου εμπειρία και μόνο αυτό. Ήταν και ένα άλλο παιδί από το forum το οποίο μπορεί να σας τα περιγράψει. Μπορεί ο φίλος όμως να είχε τελείως διαφορετική άποψη και γνώμη μπορεί να του φάνηκε τέλειο το οποίο το βρίσκω δεκτών. .... Εγώ έτσι ένιωσα έτσι έγραψα...

Την σχολή του Σπανού την ξέρω και έχω και κάνει το training της ασφαλούς οδήγησης και είχα μείνει ευχαριστημένος....

Μετά το πέσιμο μου οδήγησα για λίγα μέτρα για να κινηθώ την F 800 του εκπαιδευτή λοιπόν καμία σχέση με την GS1200 η μέρα με την νύχτα. Ήταν ελαφριά σαν πούπουλο και πέταγε πάνω στο χώμα.. Απλά ότι και να μου λέτε τώρα GS1200 είναι μια πολυθρόνα από τον Δελούδη που δεν έχει κανένα λόγο να κάνει enduro .....

Φάνης Βάλβης

Η GS1200 σε πληροφορώ πως ζυγίζει το ίδιο με το ΤΑ 650 που είχα και έχει το διπλάσιο γκάζι...και αν έβγαλα 2 trail rides με το ΤΑ (στα 40 μου) φαντασου τι θα έκανα αν ειχα το GS1200 και το γκάζι του...μάλλον δε σου κάνει το GS και το βάρος του(όπως και μένα το ΤΑ) και θες κάτι πιο ελαφρύ...όσο για το πέσιμο όχι μόνον δεν σου εξασφαλίζει κανεις ότι δεν θα πέσεις (το υπογράφεις κιόλα)αλλα θεωρείται και δεδομένο...αν δεν ήθελες να το γρατζουνίσεις και να σκονιστείς/ταλαιπωρηθείς δεν πας,απλά πράματα....καταλαβαίνω τη θέση σου αλλά μη μασάς συνέχισε,η εμπειρία και το τι μπορείς να κάνεις μετά με ασφάλεια αξίζει κάθε γρατσουνιά στη καλή σου:beer:

Zid
02/06/2009, 11:16
Λοιπόν δεν έκανα καμία δημόσια καταγγελία απλά περιέγραψα την προσωπική μου εμπειρία και μόνο αυτό. Ήταν και ένα άλλο παιδί από το forum το οποίο μπορεί να σας τα περιγράψει. Μπορεί ο φίλος όμως να είχε τελείως διαφορετική άποψη και γνώμη μπορεί να του φάνηκε τέλειο το οποίο το βρίσκω δεκτό. .... Εγώ έτσι ένιωσα έτσι έγραψα...

Φάνης Βάλβης

Πάντως Φάνη απο τα λεγομενά σου δίνεις την εντύπωση οτι τη μηχανή τη πήρες για άλλη χρήση...

Γιατί πήγες σε ένα τέτοιο σχολείο (χωμάτινο) ?

Απο εμπειρία σε μηχανή μεγάλου κυβισμού σε τι επίπεδο εισαι , έισαι χρόνια μοτοσυκλετιστής?

Ρωτάω εντελώς φιλικά .. (χωρίς ιχνος ειρωνιας) :wave2:

Asxetos1
02/06/2009, 11:19
δεν διαβασες πιο πανω ? Γραφω ποσα χρονια οδηγω και γιατι πηγα σε αυτο το σχολειο....

Zid
02/06/2009, 11:19
sorry τωρα ειδα αυτό!!

ώστε εάν βρεθώ σε χωμάτινο δρόμο προς κάποια παράλια να ξέρω πως με ασφαλή τρόπο να φτάσω στον προορισμό μου, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.

Ακυρο το προηγουμενο!!

SeNNinhA
02/06/2009, 11:24
Έχεις κάνει πολλές παρανοήσεις.

Η BMW GS1200 δεν είναι μια μηχανή που κάνει εντούρο. Είναι μια ADVENTURE μηχανή που σε βοηθάει να κινηθείς σε όλα τα εδάφη που μπορείς να συναντήσεις σε ενα ταξίδι σου χωρίς να κολλήσεις και χωρίς να πρέπει να γυρίσεις πίσω ή να ψάξεις άλλο πέρασμα. Και αυτό που συνάντησες εσύ με τις κοτρώνες και τα νεροφαγώματα είναι κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό να συναντήσεις ακόμη και σε μια απλή βόλτα σου στο βουνό και είναι μάλιστα από αυτά που κάνει πολύ καλά αυτή η μηχανή. Δεν είναι εντούρο αυτό. Μια απλή διάσχιση ενός χωματόδρομου είναι. Εαν διαβάσεις και δεις φωτό από ταξιδιωτικά θα δεις και τι άλλο μπορείς να αντιμετωπίσεις και για το τι έχει σχεδιαστεί να κάνει αυτή η μηχανή.

Εαν τώρα εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος έχετε αγοράσει την 1200 για οτιδήποτε άλλο και φαντάζεστε ότι μπορεί να κάνει εντούρο, ΜΧ, ή ότι άλλο, τότε απλά έχετε παραπλανηθεί όπως και πολλοί πολλοί άλλοι (με όλων των τύπων μηχανές). Εαν έχεις χέρια βέβαια κάνει λίγο απ'όλα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κάνει ούτε εύκολα ούτε και καλά.

Παρεπιπτώντος έχω δει τον Σπανό παλιότερα σε trail ride να πηγαίνει το GS με κλαταρισμένο το πίσω λάστιχο (μετά από πολλά ανεπιτυχή fast) για αρκετά χιλιόμετρα μέσα στις πέτρες και στα νεροφαγώματα και τελικά να καταφέρνει να το φέρει στον τερματισμό.

Και αυτή την στιγμή λες ότι το F800 ήταν πούπουλο και πέταγε πάνω στο χώμα. Εαν είχες ξεκινήσει όμως με ενα F800 και σου έδιναν ένα ΚΤΜ450 πχ θα έλεγες ότι το F800 δεν κάνει για εντούρο (και έτσι είναι) και το ΚΤΜ πετάει. Και εαν μετά έπερνες στα χέρια σου και ενα δίχρονο 250 εντούρο θα έλεγες ότι το 250 είναι πουπουλο και πανάλαφρο και δεν έχει καμία σχέση με το 450.

Η αλήθεια είναι ότι η κάθε μία μηχανή έχει το δικό της περιβάλλον και τα δικά της πράγματα για τα οποία έχει σχεδιαστεί.
- GS1200 .... Adventure
- F800 .... On-Off γενικής χρήσης
κλπ κλπ

Μάλλον έχεις επιλέξει λάθος μηχανή ή έχεις επιλέξει να ασχοληθείς με κάτι που δεν σου πάει και πιθανότατα από εκεί αρχιζει και το όλο πρόβλημα που περισσότερο προσωπικό λάθος το βρίσκω και λιγότερο πρόβλημα της διοργάνωσης. Συμφωνώ ότι η διοργάνωση έχει ακόμη αρκετά να διορθώσει αλλά δεν νομίζω ότι παίρνει και τόσο κακό βαθμό πάντως (πάντα σύμφωνα με αυτά που διαβάζω εδώ).

Asxetos1
02/06/2009, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Έχεις κάνει πολλές παρανοήσεις.

Η BMW GS1200 δεν είναι μια μηχανή που κάνει εντούρο. Είναι μια ADVENTURE μηχανή που σε βοηθάει να κινηθείς σε όλα τα εδάφη που μπορείς να συναντήσεις σε ενα ταξίδι σου χωρίς να κολλήσεις και χωρίς να πρέπει να γυρίσεις πίσω ή να ψάξεις άλλο πέρασμα. Και αυτό που συνάντησες εσύ με τις κορώνες και τα νεροφαγώματα είναι κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό να συναντήσεις ακόμη και σε μια απλή βόλτα σου στο βουνό και είναι μάλιστα από αυτά που κάνει πολύ καλά αυτή η μηχανή. Δεν είναι εντούρο αυτό. Μια απλή διάσχιση ενός χωματόδρομου είναι.

Εαν τώρα εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος έχετε αγοράσει την 1200 για οτιδήποτε άλλο και φαντάζεστε ότι μπορεί να κάνει εντούρο, ΜΧ, ή ότι άλλο, τότε απλά έχετε παραπλανηθεί όπως και πολλοί πολλοί άλλοι (με όλων των τύπων μηχανές). Εαν έχεις χέρια βέβαια κάνει λίγο απ'όλα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κάνει ούτε εύκολα ούτε και καλά.

Μαζι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Bmw mobile care καλύπτει τα έξοδα επιστροφής του αναβάτη έως 65 ευρω εάν το μηχανάκι ακινητοποιηθεί από βλάβη. Δηλαδή εάν μένεις στην Αθήνα και πας στην Λαμία και πάθεις βλάβη θα σου πληρώσουν ταξί μέχρι το πόσο των 65 ευρω. Αν τώρα σου πέσει η μηχανη και σου σπάσει το ποντεσιομετρο όπως εμένα θεωρείται ατύχημα και η μόνη υποχρέωση είναι να σου μεταφέρουν την μηχανή στο συνεργείο. Για τον αναβάτη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

LARISEOS
02/06/2009, 11:35
τι της θελετε ρε σεις της σχολες? και ποσα πληρωνεται????

να κανω μια σχολη εδω στην λαρισα στον κισσαβο ?

θα τρωτε ωραια και δυνατα.......τραχανα κτλ....

θα γυρησεται αθηνα με την πουτ.. καγκελο λεμε!!!!

:rotflmao: :rotflmao:

παντως το πιο βασικο σε οτι δηποτε πας να κανεις και να ασχοληθεις ειναι ενα!!!!!

ΟΤΑΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΣ!!!!!!!

harvester
02/06/2009, 11:36
σιγα ρε παιδια τον πηρατε απο τα μουτρα τον ανθρωπο.
οταν οι πτωσεις ειναι 50% ε μαλλον κατι δεν παει καλα.
δηλαδη αν ειναι δυνατον οι μισοι σε ενα css3 να γκρεμιστουν.

στην τελικη οι εκπαιδευτες επρεπε να ειναι σε θεση να ελενχουν και την εμπειρια αλλα και την κοποση των μαθητων.
δηλαδη τους εβαλε σε μια αλανα ειδε οτι δεν μπορουν να πανε και τους ανεβασε στο βουνο.

οι πιθανοτητες στο χωμα ειναι περισσοτερες απο οτι σε εκμαθηση αγωνιστικης οδηγησης.

οσο για το ετσι πρεπει να πανε στο χωμα για να αντιμετωπισουν τις δυσκολιες. τοτε και στα ασφαλτινα μαθηματα πρεπει να βαζουμε και αυτοκινητα μεσα στην πιστα να μας κλεινουν το δρομο για να μαθουμε να τα αποφευγουμε.

το μονο σιγουρο ειναι οτι το επιπεδο του φιλου οπως και τον υπολοιπων 4 δεν ηταν αρκετο γι'αυτα τα μαθηματα, το θεμα ειναι κατα ποσο οι εκπεδευτες μπορουν να το αντιληφθουν αυτο. νομιζω οτι στην αλανα ειδαν οτι ο φιλος ζοριζοταν ε ηταν επομενο να γκρεμιστει στο βουνο και το θεμα δεν ειναι οτι γκρεμιζεσαι με ενα enduraki της πλακας οποτε πας οπως πας και το χαιρεσαι.
το αγχος των 18000 δεν ειναι και λιγο για να σε κανει να πας ακομα πιο διστακτικα

ggs
02/06/2009, 11:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
τι της θελετε ρε σεις της σχολες? ...

εδω μας ξέφυγε λιγο....

ggs
02/06/2009, 11:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester

το αγχος των 18000 δεν ειναι και λιγο για να σε κανει να πας ακομα πιο διστακτικα

Αυτό ειναι μεγαλη αλήθεια

LARISEOS
02/06/2009, 11:40

στην τελικη οι εκπαιδευτες επρεπε να ειναι σε θεση να ελενχουν και την εμπειρια αλλα και την κοποση των μαθητων.
δηλαδη τους εβαλε σε μια αλανα ειδε οτι δεν μπορουν να πανε και τους ανεβασε στο βουνο.

οι πιθανοτητες στο χωμα ειναι περισσοτερες απο οτι σε εκμαθηση αγωνιστικης οδηγησης.

οσο για το ετσι πρεπει να πανε στο χωμα για να αντιμετωπισουν τις δυσκολιες. τοτε και στα ασφαλτινα μαθηματα πρεπει να βαζουμε και αυτοκινητα μεσα στην πιστα να μας κλεινουν το δρομο για να μαθουμε να τα αποφευγουμε.

το μονο σιγουρο ειναι οτι το επιπεδο του φιλου οπως και τον υπολοιπων 4 δεν ηταν αρκετο γι'αυτα τα μαθηματα, το θεμα ειναι κατα ποσο οι εκπεδευτες μπορουν να το αντιληφθουν αυτο. νομιζω οτι στην αλανα ειδαν οτι ο φιλος ζοριζοταν ε ηταν επομενο να γκρεμιστει στο βουνο και το θεμα δεν ειναι οτι γκρεμιζεσαι με ενα enduraki της πλακας οποτε πας οπως πας και το χαιρεσαι.

πατριδα συμφωνω μαζι σου......

κατι ακομα τη λαστιχα ηχατε ????????
ο εκπαιδευτης με τη λαστιχα???

Asxetos1
02/06/2009, 11:41

:a23: :a23: ..

LARISEOS
02/06/2009, 11:47
:a23: :a23: ..

φιλε επρεπε να το σκεφτεις αυτο......... η να πας και μονος σου λιγο βουνο να δεις μεχρι τι μπορεισ και τη θελεις να κανεις με το μοτερ σου.....

πες μου με τι λαστιχα πηγες? και με τι λαστιχα ειχε ο εκπαιδευτης!

καμια φοτο απο εκει την περιοχη εχεις?

ξερεις καμια φωρα ειναι και η γκαντεμιά.......εμενα το αφρικα μπορει να πεσει 10 φορές και να μην πάθη τπτ και εσενα με ενα πέσιμο...........τελος!:D

harvester
02/06/2009, 11:50
νομιζω θα ηταν προτιμοτερο αφου το χωμα εχει τοσες πιθανοτητες για γκρεμισμα οπως λετε να δινατε πολλα παραπανω λεφτα και να ειχε ο σπανος 10 μηχανακια τιγκα στο καγκελο και να μαθαινετε με αυτα οπως κανουν στις σχολες εκμαθησης σουζας.

αλλα δεν μου κανει εντυπωση οτι κατι τετοιο θα ηταν απιθανο στην ελλαδα

Stabak
02/06/2009, 11:51
Ξερετε ποσοι πανε και μου το παιζουν εντουραδες με τα GS και τσακιζονται... μην κοιτατε που δεν το λένε....:rotflmao:

Να γιατί boxer :beer:

LARISEOS
02/06/2009, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Ξερετε ποσοι πανε και μου το παιζουν εντουραδες με τα GS και τσακιζονται... μην κοιτατε που δεν το λένε....:rotflmao:

φιλε με κτμ και gs και οτιδήποτε να εχεις.....ολα πρεπει να περάσει ενα χρονικο διάστημα να τα μάθεις........ να τα συνηθίσεις κτλ
δεν το παίρνεις και απο την μια μερα στην αλλη νομίζεις πως έγινες enduras.....
(δεν το λεω για τον φιλο απλα γενικα)

και μην λεμε χαζομάρες και το gs ειναι τρομερό εργαλείο στα σωστά χέρια........

Zid
02/06/2009, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Αυτό ειναι μεγαλη αλήθεια

:wave2: Τότε δε πάς καθόλου.. (κατα τη γνώμη μου):)

Stabak
02/06/2009, 11:56
Στο θεμα μας, ειναι κοινό μυστικό οτι "παραμυθιάζουν" τους κατόχους GS οτι και καλα τα μηχανάκια τους πανε παντού κλπ κλπ κλπ adventure δakar κολιατσου παγκράτι... απο την στιγμή όμως που θες να μάθεις κάποιον, κανεις τα πάντα να μην απογοητευτεί με την πρώτη. Ειναι σαν να στελνεις την παρθενα σου κορη με τον Τζον Χολμς και να σου υποσχεθει αυτός οτι θα ειναι προσεκτικός.... Αν συμφωνα με τα λεγόμενα του φιλου πεφτουν οι μισοι και προσθέσουμε και το κόστος της κάθε πτώσης, μονο επιτυχημένο δεν μπορει κάποιος να πει το event... κάποιος κανει καποιο λαθος... ή οι πρωταρηδες αναβάτες ή οι διοργανωτες....

Trickster
02/06/2009, 11:57
Ρε παιδιά, το φέρνετε απο δω απο κεί προκειμένουν να καταλήξουμε σε τι;

Οτι φταίει αυτός που έδωσε τα λεφτάκια του να μάθει 2 πράγματα η της εταιρίας που του τα πήραν και δεν τον προειδοποιήσαν τι εστί βερύκοκο;

Ο άνθρωπος τα είδε κολλυόμενα όταν πήγε να μάθει πως να φρενάρει σε χωματόδρομο και αντί αυτού δεν του εξηγήσαν και τον ρίξαν σε νεροφαγώματα και τον κάναν να ανεβαίνει με τα 2 πόδια στην σέλα; Φταιει αυτός λοιπόν; Δεν νομίζω.

Προσωπικά είμαι αντίθετος να βάζεις ανθρώπους να μάθουν χώμα με τέρατα των 200 κιλών και 10+ χιλιάδων ευρώ (σίγουρα με λάστιχα δρόμου και όχι χωμάτινα) χωρίς να τους διευκρινίζεται τι προσδοκούν από αυτό. Εκτός και αν κάποιος προορίζει το μηχανάκι του και τον εαυτό του για αγώνες trailrides η dakar δεν βλέπω καν την χρησιμότητα αυτών των μαθημάτων.

Φυσικά και εσύ καλέ μου άνθρωπε που ξενέρωσες πλήρως δεν ρώτησες αρχικά να μάθεις από γνωστούς η έστω και σε αυτό το forum τι επρόκειτο να κάνεις εκεί; Δεν χρειαζόταν όλη αυτή η ταλαιπωρία σου. Στο χωματόδρομο που οδηγεί για την παραλία το μόνο που πρέπει να μάθεις είναι πως να φρενάρεις, τίποτα άλλο.

harvester
02/06/2009, 11:57

αν σκεφτεις οτι ολες οι αγγελιες εδω μεσα εκτος απο του devil animal ειναι αγρατσουνιστες :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Asxetos1
02/06/2009, 11:58
Στο θεμα μας, ειναι κοινό μυστικό οτι "παραμυθιάζουν" τους κατόχους GS οτι και καλα τα μηχανάκια τους πανε παντού κλπ κλπ κλπ adventure δakar κολιατσου παγκράτι... απο την στιγμή όμως που θες να μάθεις κάποιον, κανεις τα πάντα να μην απογοητευτεί με την πρώτη. Ειναι σαν να στελνεις την παρθενα σου κορη με τον Τζον Χολμς και να σου υποσχεθει αυτός οτι θα ειναι προσεκτικός.... Αν συμφωνα με τα λεγόμενα του φιλου πεφτουν οι μισοι και προσθέσουμε και το κόστος της κάθε πτώσης, μονο επιτυχημένο δεν μπορει κάποιος να πει το event... κάποιος κανει καποιο λαθος... ή οι πρωταρηδες αναβάτες ή οι διοργανωτες....

:a23: :a23: :a23:

Zid
02/06/2009, 11:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Ρε παιδιά, το φέρνετε απο δω απο κεί προκειμένουν να καταλήξουμε σε τι;

Οτι φταίει αυτός που έδωσε τα λεφτάκια του να μάθει 2 πράγματα η της εταιρίας που του τα πήραν και δεν τον προειδοποιήσαν τι εστί βερύκοκο;

Ο άνθρωπος τα είδε κολλυόμενα όταν πήγε να μάθει πως να φρενάρει σε χωματόδρομο και αντί αυτού δεν του εξηγήσαν και τον ρίξαν σε νεροφαγώματα και τον κάναν να ανεβαίνει με τα 2 πόδια στην σέλα; Φταιει αυτός λοιπόν; Δεν νομίζω.

Προσωπικά είμαι αντίθετος να βάζεις ανθρώπους να μάθουν χώμα με τέρατα των 200 κιλών και 10+ χιλιάδων ευρώ (σίγουρα με λάστιχα δρόμου και όχι χωμάτινα) χωρίς να τους διευκρινίζεται τι προσδοκούν από αυτό. Εκτός και αν κάποιος προορίζει το μηχανάκι του και τον εαυτό του για αγώνες trailrides η dakar δεν βλέπω καν την χρησιμότητα αυτών των μαθημάτων.

Φυσικά και εσύ καλέ μου άνθρωπε που ξενέρωσες πλήρως δεν ρώτησες αρχικά να μάθεις από γνωστούς η έστω και σε αυτό το forum τι επρόκειτο να κάνεις εκεί; Δεν χρειαζόταν όλη αυτή η ταλαιπωρία σου. Στο χωματόδρομο που οδηγεί για την παραλία το μόνο που πρέπει να μάθεις είναι πως να φρενάρεις, τίποτα άλλο.

Μιλάει άλλος ενας παθών!!!!:lol:

emix24
02/06/2009, 11:59
Αν πας διστακτικα πανω στο βουνο σκεπτομενος τα 18000ευρω ειναι σιγουρο οτι θα πεσεις.

Και γω καποτε αυτη την αισθηση και τον φοβο ειχα. Αλλα ολες μου οι βλαβες βγηκαν στην ασφαλτο και οχι στο βουνο.
Ειναι βεβαια και ατυχια. Γιατι εχω δει χειροτερες τουμπες στο βουνο και οι μονες ζημιες ειναι φλας και γδαρσιματα στα πλαστικα.

Stabak
02/06/2009, 11:59
και μην κοιτατε που ο Σπανος ή ο καθένας μπορει να εχουν τα ανάλογα χέρια και εμπειρία και ίσως και την υλική υποστήριξη....

harvester
02/06/2009, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από emix24
Αν πας διστακτικα πανω στο βουνο σκεπτομενος τα 18000ευρω ειναι σιγουρο οτι θα πεσεις.

πως γινεται να μην πας δυστακτικα στο βουνο με 18000?
τωρα θα μου πεις να το επαιρνες οταν το ειχες το θεμα βουνο. απλα μετα παμε σε συζητηση ss και καφετερειας

Konti
02/06/2009, 12:01

Δεν είναι το ίδιο.... Το έδαφος στα κομμάτια που κινείσαι είναι σαθρό "ασταθές", με της έννοια οτι εχει πέτρες-κροκάλες-λάσπη κλπ... και μια πτώση είναι στο πρόγραμμα! Στο Css3 το περιβάλλον είναι πιο ελεγχόμενο.....

Πάντως πολύ βασικό είναι και τα λάστιχα... εγω είχα κάνει το συγκεκριμένο μάθημα με χωμάτινα λάστιχα και ηταν εντελώς διαφορετικά! Βέβαια δεν είναι απαραίτητα στο enduro training 1 γιατί οι διαδρομές που ακολουθείς δεν εχουν απαιτήσεις χωμάτινων ελαστικών (εχω πάει και με tourance σ'αυτες τις διαδρομές) αλλά αν τα έχεις είναι παρα παρα πολύ θετικό! Εχεις άλλο αέρα....

Δοκίμασε το....

LARISEOS
02/06/2009, 12:03
ΡΕ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΝΑΝΕ ??????

Και με τι λαστιχα φορουσαν οι αλλοι οι εκπαιδευτες!

στα δυσκολα σημεια υπηρχε καπιος να βοηθησει αμα τυχον παρη καποια κληση η μηχανη κτλ...

η απλα ακουλαθατε με οσοι μπορειτε????

γιατι εγω ξερω οταν παμε καμια βολτα στα δύσκολα κατεβαίνουμε και ημαστε σε επιφυλακή μηπως πεσει η γίνει κατι!

SeNNinhA
02/06/2009, 12:03
ΔΙΑΦΩΝΩ 100%

...

1) Πρώτον οι 2/5 μηχανές έπεσαν μέσα στον περιφραγμενο επίπεδο χώρο. Δεν μπορώ να τα θεωρήσω αυτά πτώσεις. Άρα μένουν 3/11 μηχανές με πτώση στο βουνό.

2) Στην πίστα οι πιθανότητες να πέσεις είναι μικρές μεν πολύ πιο επικινδυνες για την σωματική σου ακεραιότητα δε. Δεν ισχύει όμως αυτό στο βουνό όπου οι πιθανότητες να πέσεις είναι μεν μεγάλες αλλά με μικρή (κατά βάση) επικινδυνότητα.

3) Στην πίστα μπορεί να γυρίζεις και όλη σου την ζωή και να μην πέσεις ποτέ είτε είσαι αρχάριος είτε είσαι αγωνιζόμενος. Στο βουνό αυτό απλά δεν παίζει. Το ότι κάνοντας μια εντουροβόλτα στο βουνό θα πέσεις τουλάχιστον μια φορά είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ και αναπόφεκτο σε όποιο επίπεδο και αν είσαι σαν οδηγός και με όποια μηχανή κι αν έχεις βγει. Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι. Αλλιώς δεν κάνεις εντούρο και κάνεις εκδρομή τουριστική.

...

...

Αυτό που λες είναι εύκολο να γίνει στην πίστα όπου επαναλαμβάνεις μια συγκεκριμένη διαδρομή και μπορείς να ελέγξεις τους μαθητές σου. Στο βουνό εκτός του ότι δεν είναι δυνατόν να ανεβοκατεβαίνεις εμπρός και πίσω μιας και κάποιος είναι πάντα μπροστά για να δειχνει την διαδρομή και κάποιος πάντα πίσω για ασφάλεια και σκούπα, δεν γίνεται και διότι οι συνθήκες είναι συνεχώς μεταβαλόμενες. Έτσι σε ενα σημείο που κάποιος το πέρασε καλά, κάποιος άλλος ζορίστηκε και αντίθετα. Οπότε εαν δεν σου αναφέρουν και οι εκπαιδευόμενοι δεν μπορείς εύκολα να έχεις άποψη για το εαν κάποιος έφτασε στα όριά του. Απλά θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι μαθητές ώστε να αναφέρουν τυχόν προβλήματα στον εκπαιδευτή.

...
...

Πιθανόν δεν έχεις κάνει εντούρο. Αλλιώς θα ήξερες ότι στις κοτρώνες περνάμε με φόρα και δεν κλέινουμε το γκάζι ώστε να μην κολλήσει η μηχανή και απλά να περνάει από επάνω αφήνοντας τον πίσω τροχό να αναπηδά ελεύθερα. Εαν προσπαθήσεις να τις περάσεις αργά τότε α) θα πέσεις σίγουρα ακόμη και με μηδενική ταχύτητα (και άντε μετά να σηκώσεις το GS και β) θα ταλαιπωρηθείς αφάνταστα.

Δηλαδή εαν σε ενα σχολείο αυτοκινήτου σου πούνε ότι αυτή την στροφή πρέπει να την πάρεις με 3η ταχύτητα και κλειστά για να σου βγει, εσύ πως το βλέπεις σωστό? Να την πάρεις με 2α και ανοιχτά? Και φυσικά εαν η άσκηση το απαιτεί μπορεί να έχεις και αυτοκίνητα στην μέση της διαδρομής όπως θα μπορούσες να έχεις και κορμούς δέντρων κάθετα στον δρόμο και η άσκηση να απαιτούσε να τους περάσεις από πάνω. Προσπάθησε να κάνεις κάτι τέτοιο μη ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του εκπαιδευτή σου (όσο κι αν σε φοβήζει αυτό) και θα δεις για πότε θα φας τα μούτρα σου. Εαν όλα αυτά δεν σου ταιριάζουν τότε απλά δεν το κάνεις ή τα παρατάς. Δεν φταίει όμως η εκπάιδευση γι αυτό.

...

Το επίπεδο του κάθε ένα χτίζεται με την εκπαίδευση. Δεν πιστεύω ότι το επίδεδο δεν ήταν αρκετό μιας και μιλάμε για το level 1 και για βασικές αρχές. Όλοι μπορούν να το κάνουν εαν όμως όντως έχουν καταλάβει τι κάνουν. Εαν πας προετοιμασμένος για μια χαλαρή βόλτα και ξαφνικά ζοριστείς τότε φυσικά είναι πιθανό να μην μπορέσεις να το ολοκληρώσεις. Σε αυτό έχει σχέση η σωστή ενημέρωση του κάθε μαθητή εκ των προτέρων και είναι ευθύνη της διοργάνωσης.

Το κόστος της μηχανής με την οποία συμμετέχεις δεν αφορά την διοργάνωση. Ειναι δικό σου θέμα. Άλλωστε αυτό το σχολείο αφορά κατά κανόνα αυτές τις μηχανές και το κόστος είναι δεδομένο.

emix24
02/06/2009, 12:05
τωρα θα μου πεις να το επαιρνες οταν το ειχες το θεμα βουνο. απλα μετα παμε σε συζητηση ss και καφετερειας

Θελω να πω οτι αν το μυαλο σου ειναι συνεχεια να προσεχεις την μηχανη, αυτο σε αποπροσανατολιζει και δεν εισαι συγκεντρωμενος.
Ο φιλος καλα εκανε και πηγε, επεσε ομως και απογοητευτηκε.

Στους πιλοτους των πολεμικων αεροσκαφων ξερετε τι κανουν οταν εχουν μια πτωση με το αεροπλανο και γλυτωνουν; Τους βαζουν σχεδον αμεσως να ξαναπεταξουν αεροπλανο για να μην προλαβουν να συνηδειτοποιησουν τι εγινε.
Καπως ετσι πρεπει να γινεται και σ αυτες τις περιπτωσεις.

Konti
02/06/2009, 12:05

Και γω καποτε αυτη την αισθηση και τον φοβο ειχα. Αλλα ολες μου οι βλαβες βγηκαν στην ασφαλτο και οχι στο βουνο.
Ειναι βεβαια και ατυχια. Γιατι εχω δει χειροτερες τουμπες στο βουνο και οι μονες ζημιες ειναι φλας και γδαρσιματα στα πλαστικα.

Συμφωνώ 100%!!!!!!!!!!! Ασε που στην άσφαλτο θα μετρούσες χιλιάρικα.....(αν θεωρήσουμε ότι δεν έχουμε τραυματησμό)!!!

harvester
02/06/2009, 12:07
ΔΙΑΦΩΝΩ 100%

1) Πρώτον οι 2/5 μηχανές έπεσαν μέσα στον περιφραγμενο επίπεδο χώρο. Δεν μπορώ να τα θεωρήσω αυτά πτώσεις. Άρα μένουν 3/11 μηχανές με πτώση στο βουνό.

2) Στην πίστα οι πιθανότητες να πέσεις είναι μικρές μεν πολύ πιο επικινδυνες για την σωματική σου ακεραιότητα δε. Δεν ισχύει όμως αυτό στο βουνό όπου οι πιθανότητες να πέσεις είναι μεν μεγάλες αλλά με μικρή (κατά βάση) επικινδυνότητα.

3) Στην πίστα μπορεί να γυρίζεις και όλη σου την ζωή και να μην πέσεις ποτέ είτε είσαι αρχάριος είτε είσαι αγωνιζόμενος. Στο βουνό αυτό απλά δεν παίζει. Το ότι κάνοντας μια εντουροβόλτα στο βουνό θα πέσεις τουλάχιστον μια φορά είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ και αναπόφεκτο σε όποιο επίπεδο και αν είσαι σαν οδηγός και με όποια μηχανή κι αν έχεις βγει. Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι. Αλλιώς δεν κάνεις εντούρο και κάνεις εκδρομή τουριστική.

Αυτό που λες είναι εύκολο να γίνει στην πίστα όπου επαναλαμβάνεις μια συγκεκριμένη διαδρομή και μπορείς να ελέγξεις τους μαθητές σου. Στο βουνό εκτός του ότι δεν είναι δυνατόν να ανεβοκατεβαίνεις εμπρός και πίσω μιας και κάποιος είναι πάντα μπροστά για να δειχνει την διαδρομή και κάποιος πάντα πίσω για ασφάλεια και σκούπα, δεν γίνεται και διότι οι συνθήκες είναι συνεχώς μεταβαλόμενες. Έτσι σε ενα σημείο που κάποιος το πέρασε καλά, κάποιος άλλος ζορίστηκε και αντίθετα. Οπότε εαν δεν σου αναφέρουν και οι εκπαιδευόμενοι δεν μπορείς εύκολα να έχεις άποψη για το εαν κάποιος έφτασε στα όριά του. Απλά θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι μαθητές ώστε να αναφέρουν τυχόν προβλήματα στον εκπαιδευτή.

Πιθανόν δεν έχεις κάνει εντούρο. Αλλιώς θα ήξερες ότι στις κοτρώνες περνάμε με φόρα και δεν κλέινουμε το γκάζι ώστε να μην κολλήσει η μηχανή και απλά να περνάει από επάνω αφήνοντας τον πίσω τροχό να αναπηδά ελεύθερα. Εαν προσπαθήσεις να τις περάσεις αργά τότε α) θα πέσεις σίγουρα ακόμη και με μηδενική ταχύτητα (και άντε μετά να σηκώσεις το GS και β) θα ταλαιπωρηθείς αφάνταστα.

Δηλαδή εαν σε ενα σχολείο αυτοκινήτου σου πούνε ότι αυτή την στροφή πρέπει να την πάρεις με 3η ταχύτητα και κλειστά για να σου βγει, εσύ πως το βλέπεις σωστό? Να την πάρεις με 2α και ανοιχτά? Και φυσικά εαν η άσκηση το απαιτεί μπορεί να έχεις και αυτοκίνητα στην μέση της διαδρομής όπως θα μπορούσες να έχεις και κορμούς δέντρων κάθετα στον δρόμο και η άσκηση να απαιτούσε να τους περάσεις από πάνω. Προσπάθησε να κάνεις κάτι τέτοιο μη ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του εκπαιδευτή σου (όσο κι αν σε φοβήζει αυτό) και θα δεις για πότε θα φας τα μούτρα σου. Εαν όλα αυτά δεν σου ταιριάζουν τότε απλά δεν το κάνεις ή τα παρατάς. Δεν φταίει όμως η εκπάιδευση γι αυτό.

Το επίπεδο του κάθε ένα χτίζεται με την εκπαίδευση. Δεν πιστεύω ότι το επίδεδο δεν ήταν αρκετό μιας και μιλάμε για το level 1 και για βασικές αρχές. Όλοι μπορούν να το κάνουν εαν όμως όντως έχουν καταλάβει τι κάνουν. Εαν πας προετοιμασμένος για μια χαλαρή βόλτα και ξαφνικά ζοριστείς τότε φυσικά είναι πιθανό να μην μπορέσεις να το ολοκληρώσεις. Σε αυτό έχει σχέση η σωστή ενημέρωση του κάθε μαθητή εκ των προτέρων και είναι ευθύνη της διοργάνωσης.

Το κόστος της μηχανής με την οποία συμμετέχεις δεν αφορά την διοργάνωση. Ειναι δικό σου θέμα. Άλλωστε αυτό το σχολείο αφορά κατά κανόνα αυτές τις μηχανές και το κόστος είναι δεδομένο.
αν ολα αυτα που γραφεις τα ειχαν πει και οι εκπαιδευτες στον φιλο μαλλον δεν θα το ρισκαρε να βαλει μεσα στο μαθημα το μηχανακι.

αφου λοιπον μιλαμε για τετοιες πιθανοτητες οπως λες τοτε καλο ειναι ο σπανος ή να βαλει δικα του μηχανακια με το αζημιωτο ή να επιτρεπει μονο μηχανακια με καγκελα και χωματινα λαστιχα

Stabak
02/06/2009, 12:08
Εν κατακλείδι "φανταζομαι" οτι ο ιδανικός δάσκαλος χώματος στον πρωτάρη, το πρώτο πρωτο μάθημα που πρέπει να του κάνει ειναι να τον προετοιμάσει να πέσει, να ξαναπέσει, να σηκώσει το μηχανάκι του αν μπορει μονος του, να φορά τα κατάλληλα προστατευτικά τόσο πάνω του όσο και στην μηχανή, καθώς και πως να την ψιλοεπισκευάσει για να συνεχίσει οσο μπορει....

SeNNinhA
02/06/2009, 12:08

Γιατί στην πίστα οι μηχανές που κυκλοφορούν κοστίζουν λιγότερο? Άσε που μια πτώση στην πίστα κοστίζει πολύ πολύ παραπάνω από μια πτώση στο βουνό με ότι μηχανή και αν είσαι.

Δηλαδή και στην πίστα θα πρέπει κανονικά να πάμε τουριστικά μην τυχόν και πέσουμε... :uplate:

Δεν πάτε καλά.

Όποιος δεν το αντέχει το σπορ είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά απλά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ. Κάθεται στα αυγά του, πηγαίνει απο την άσφαλτο σε χαλαρούς ρυθμούς ή πάει για καφέ.

Εαν πέσεις στο νερό κολυμπάς. Εαν ακούσεις τον εκπαιδευτή σου, ακόμη καλύτερα γιατί θα κολυμπήσεις και καλά ακόμη κι αν πιεις μερικές φορές και νερό.

SeNNinhA
02/06/2009, 12:13
αν ολα αυτα που γραφεις τα ειχαν πει και οι εκπαιδευτες στον φιλο μαλλον δεν θα το ρισκαρε να βαλει μεσα στο μαθημα το μηχανακι.

αφου λοιπον μιλαμε για τετοιες πιθανοτητες οπως λες τοτε καλο ειναι ο σπανος ή να βαλει δικα του μηχανακια με το αζημιωτο ή να επιτρεπει μονο μηχανακια με καγκελα και χωματινα λαστιχα

ΣΥΜΦΩΝΩ όπως έχω πει ότι η διοργάνωση θα έπρεπε να έχει εξηγήσει καλύτερα στον κάθε πιθανό μαθητή για το τι σημαίνει εντούρο ή έστω η συγκεκριμένη εκπάιδευση και το τι μπορεί να συμβεί.

Εαν πάλι σου βάλει δικά του μηχανάκια τότε θα έπρεπε να πληρώνεις 300 ευρώ τουλάχιστον επιπλέον μόνο για την ύπαρξη της μηχανής. Και φυσικά το κόστος επισκευής της μηχανής βαρύνει αποκλειστικά πάντα τον εκπαιδευόμενο. Ρωτήσε και έξω στις σχολές και στις ενοικιάσεις μοτο στις πίστες για να το επιβεβαιώσετε.

Εν κατακλείδι "φανταζομαι" οτι ο ιδανικός δάσκαλος χώματος στον πρωτάρη, το πρώτο πρωτο μάθημα που πρέπει να του κάνει ειναι να τον προετοιμάσει να πέσει, να ξαναπέσει, να σηκώσει το μηχανάκι του αν μπορει μονος του, να φορά τα κατάλληλα προστατευτικά τόσο πάνω του όσο και στην μηχανή, καθώς και πως να την ψιλοεπισκευάσει για να συνεχίσει οσο μπορει....

Το ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ που άκουσα μέχρι τώρα.

:beer: :beer:

harvester
02/06/2009, 12:14
Γιατί στην πίστα οι μηχανές που κυκοφορούν κοστίζουν λιγότερο? Άσε που μια πτώση στην πίστα κοστίζει πολύ πολύ παραπάνω από μια πτώση στο βουνό με ότι μηχανή και αν είσαι.

Δηλαδή και στην πίστα θα πρέπει κανονικά να πάμε τουριστικά μην τυχόν και πέσουμε... :uplate:

Δεν πάτε καλά.

Όποιος δεν το αντέχει το σπορ είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά απλά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ. Κάθεται στα αυγά του, πηγαίνει απο την άσφαλτο σε χαλαρούς ρυθμούς ή πάει για καφέ.

Εαν πέσεις στο νερό κολυμπάς. Εαν ακούσεις τον εκπαιδευτή σου, ακόμη καλύτερα γιατί θα κολυμπήσεις και καλά ακόμη κι αν πιεις μερικές φορές και νερό.
μα αυτο δεν καταλαβες ο φιλος δεν πηγε για σπορ πηγε να μαθει να το τσουλαει στο χωματακι οχι να φτασει τον σιαφαρικα.
αυτοι που παρακολουθουν το css1 πιστεψε με μονο τουριστικα επιτεπεται να πανε
οσο για τις μηχανες στην πιστα αν μπεις με πολυεστερικα στην πιστα στοιχιζει πολυ λιγοτερα απο το να φερες δυο τουμπες ενα gs

Trickster
02/06/2009, 12:14
1) Στο βουνό ότι μηχανάκι και να έχεις θα πέσεις. (Δεν μιλάμε για απλούς χωματόδρομους που και εκεί ελωχεύει η τούμπα αν κάνεις μαλακία στα φρένα)
2) Οι εταιρείες αυτές με αυτού του είδους τα μαθήματα εκμεταλλεύονται την όρεξη και καύλα των ατόμων που νομίζουν οτι πήραν gs η 990 και θα πάνε να τρέξουν isde. Τα μηχανάκια αυτά παιδιά είναι για rally φλαταδούρες και μόνο αυτό. Σε ποιό χοντρά θα χτυπήσεις εσύ ή η μηχανή η και τα 2. Το κόστος πάντα θα είναι μεγάλο έστω και απο γρατσουνιές στο fairing.
3) Μην κολλάτε έννοιες enduro με μηχανάκι άνω των 120 kg. Δεν υφίσταται. Εκδρομικό enduro με πέρασμα από κανα ποταμάκι ναι. Φτάνει να υπάρχουν χέρια για να βοηθήσουν μετά.
4) Το gs όσο χεράς και αν είσαι δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς όσο θα ήθελες το χώμα.

emix24
02/06/2009, 12:16
Εγω αυτο που εχω να πω ειναι οτι εδω στην Ελλαδα ειμαστε καλομαθημενοι.
Γιατι στο enduro park στην Γερμανια (απ οτι μας ελεγαν οι εκπαιδευτες) οταν ξεκινησεις βολτα στο βουνο δεν υπαρχει καμια βοηθεια και καμια σκουπα. Ο πλοηγος ξεκιναει μπροστα και δεν σταματαει.
Μονος σου πρεπει να σηκωθεις και να ξεκινησεις.

caesarsk
02/06/2009, 12:20
Κάποτε το έιχαν γράψει στο ΜΟΤΟ το περιοδικό...

Το είχαν βγάλει και σε αυτοκόλλητο...

ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ... ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!

Οσοι είναι αρκετά παλιοί στην οδήγηση ας το ξαναθυμηθού, όσοι ειναι πιο νέοι (ζηλεια που δεν εχω πλεον την νεότητα), ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ!!!

...πάμε αντιπαραθέσεις τώρα...:a014: :a014: :a014:

emix24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
1) Στο βουνό ότι μηχανάκι και να έχεις θα πέσεις. (Δεν μιλάμε για απλούς χωματόδρομους που και εκεί ελωχεύει η τούμπα αν κάνεις μαλακία στα φρένα)
2) Οι εταιρείες αυτές με αυτού του είδους τα μαθήματα εκμεταλλεύονται την όρεξη και καύλα των ατόμων που νομίζουν οτι πήραν gs η 990 και θα πάνε να τρέξουν isde. Τα μηχανάκια αυτά παιδιά είναι για rally φλαταδούρες και μόνο αυτό. Σε ποιό χοντρά θα χτυπήσεις εσύ ή η μηχανή η και τα 2. Το κόστος πάντα θα είναι μεγάλο έστω και απο γρατσουνιές στο fairing.
3) Μην κολλάτε έννοιες enduro με μηχανάκι άνω των 120 kg. Δεν υφίσταται. Εκδρομικό enduro με πέρασμα από κανα ποταμάκι ναι. Φτάνει να υπάρχουν χέρια για να βοηθήσουν μετά.
4) Το gs όσο χεράς και αν είσαι δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς όσο θα ήθελες το χώμα.

Καπου ανεφερες για εκδρομικο enduro. Υπαρχει κανενας δηλαδη εδω μεσα που πιστευει οτι παιρνοντας ενα gs θα κανει κατι αλλο; Οποιος το νομιζει αυτο εχει κανει τεραστιο λαθος και απο εκει ξεκινανε ολα. Απο το οτι δεν εχουν καταλαβει καποιοι την διαφορα του enduro απο το εκδρομικο enduro.

LARISEOS
Εγω αυτο που εχω να πω ειναι οτι εδω στην Ελλαδα ειμαστε καλομαθημενοι.
Γιατι στο enduro park στην Γερμανια (απ οτι μας ελεγαν οι εκπαιδευτες) οταν ξεκινησεις βολτα στο βουνο δεν υπαρχει καμια βοηθεια και καμια σκουπα. Ο πλοηγος ξεκιναει μπροστα και δεν σταματαει.
Μονος σου πρεπει να σηκωθεις και να ξεκινησεις.

εκει τους ταΐζουν!!!

που να πανε οι δικοί μας!!!!

SeNNinhA
Αντε πάλι.

Αυτά που τους έδειξαν και αυτά που έκαναν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εντούρο. Είναι ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ οδήγησης της μηχανής ΣΕ ΧΩΜΑ. Να μάθει να τσουλάει σε χωματάκι του έμαθαν ακριβώς. Εκεί στο απλό τσούλημα σε φλατ χωματάκι έπεσαν 2. Έτσι είναι τα πράγματα με το χώμα. Εαν δεν σου αρέσει δεν πας στο χώμα τελικά.

Το CSS το έχω κάνει και το 1 και το 2 και το 3 οπότε το ξέρω από πρώτο χέρι.

Και με τα πολυεστερικά μπορεί να μην πληρώνεις τα πλαστικά (πληρώνεις όμως ενα 400άρι για τα πολυεστερικά) αλλά δεν είναι μόνο αυτά η ζημιά. Συνήθως φεύγοντας η μηχανή και γλυστρώντας αφού ακουμπήσει στο κερμπ κοντράρει και φέρνει τουλάχιστον μια τουμπα. Οπότε βάλε στο λογαρισμό συνήθως και φώτα, μανέτες, clip-on, μαρσπιέ (τουλάχιστον) για να μην μιλήσω και για πιο χοντρές ζημιές.

ggs
02/06/2009, 12:22
Νομίζω ότι ο φίλος asxetos1 μαγεύτηκε από τα κάλλη της GS1200 και απόκτησε μια «υπερβολική» μηχανή χωρίς να έχει την απαραίτητη εμπειρία (2 χρόνια όπως λέει…) .
Φυσικά , είναι δικαίωμα του και , φυσικά , δεν είναι ο μόνος που το έχει κάνει αυτό …(νομίζω ότι πολύς κόσμος πηγαίνει και αγοράζει μηχανές – τέρατα με μόνο κριτήριο ..Big is beautiful…)

Προσπάθησε να καλύψει την έλλειψη πείρας του με training (και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε)…

Εκεί προστέθηκαν η έλλειψη πείρας , το «υπερβολικό» της GS , ο εγωισμός , η κούραση , ο φόβος και η δυσκολία του πράγματος με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η πτώση (συμβαίνει και σε οδηγούς με πολύ περισσότερη εμπειρία , πιο ελαφριά μηχανή ,πιο καλή φυσική κατάσταση κ.λ.π)

Όταν βλέπεις το (18000€) θηρίο σου ξαπλωμένο και «πληγωμένο» αντιδράς όπως το 99% των Ελλήνων…ψάχνεις να βρεις ποιος ΑΛΛΟΣ φταίει ..εκνευρίζεσαι και προσπαθείς να βρεις τα όποια ΑΡΝΗΤΙΚΑ για να τα ΜΕΓΕΘΥΝΕΙΣ και να τα κράξεις ……

Αν δεν είχε επέλθει αυτή η πτώση , θα ήταν ένας ακόμη που θα υπερηφανευόταν ότι είχε βγάλει το enduro Training 1 , θα έλεγε ιστορίες σε άλλους για την δυσκολία των ασκήσεων και πως τα κατάφερε ,θα ονειρευόταν long ways και θα ετοιμαζόταν , μάλλον , για το enduro Training 2..

Φιλε asxetos1 , συνέχισε να ψάχνεσαι με την εκπαίδευση . Πήγαινε σε άλλο σχολείο , ρώτα άλλους , ψάξε στο internet κ.λ.π
αυτή η τούμπα να μην σε αποθαρρύνει από το να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος οδηγός …

Stabak
02/06/2009, 12:24
Νομίζω ότι ο φίλος asxetos1 μαγεύτηκε από τα κάλλη της GS1200 και απόκτησε μια «υπερβολική» μηχανή χωρίς να έχει την απαραίτητη εμπειρία (2 χρόνια όπως λέει…) .
Φυσικά , είναι δικαίωμα του και , φυσικά , δεν είναι ο μόνος που το έχει κάνει αυτό …(νομίζω ότι πολύς κόσμος πηγαίνει και αγοράζει μηχανές – τέρατα με μόνο κριτήριο ..Big is beautiful…)

Εκεί προστέθηκαν η έλλειψη πείρας , το «υπερβολικό» της GS , ο εγωισμός , η κούραση , ο φόβος και η δυσκολία του πράγματος με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η πτώση (συμβαίνει και σε οδηγούς με πολύ περισσότερη εμπειρία , πιο ελαφριά μηχανή ,πιο καλή φυσική κατάσταση κ.λ.π)

Όταν βλέπεις το (18000€) θηρίο σου ξαπλωμένο και «πληγωμένο» αντιδράς όπως το 99% των Ελλήνων…ψάχνεις να βρεις ποιος ΑΛΛΟΣ φταίει ..εκνευρίζεσαι και προσπαθείς να βρεις τα όποια ΑΡΝΗΤΙΚΑ για να τα ΜΕΓΕΘΥΝΕΙΣ και να τα κράξεις ……

Αν δεν είχε επέλθει αυτή η πτώση , θα ήταν ένας ακόμη που θα υπερηφανευόταν ότι είχε βγάλει το enduro Training 1 , θα έλεγε ιστορίες σε άλλους για την δυσκολία των ασκήσεων και πως τα κατάφερε ,θα ονειρευόταν long ways και θα ετοιμαζόταν , μάλλον , για το enduro Training 2..

Φιλε asxetos1 , συνέχισε να ψάχνεσαι με την εκπαίδευση . Πήγαινε σε άλλο σχολείο , ρώτα άλλους , ψάξε στο internet κ.λ.π
αυτή η τούμπα να μην σε αποθαρρύνει από το να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος οδηγός …

+1

Με την μονη προσθήκη πως και ειτε η κυριουλα στο τηλέφωνο ειτε ο εκπαιδευτης δεν τον "προσγειωσε" ως οφειλε

OldMan
02/06/2009, 12:24
Επειδή έχω "θητεύσει" και στις 2 πλευρές ...

Το βασικό λάθος του εκπαιδευόμενου έγκειται στο ότι αρέσκεται (πολύ λογικά) να μεταθέτει "δυσκολίες", "ανασφάλειες" και "διεκπεραιώσεις" στην σφαίρα ευθύνης του εκπαιδευτή, χωρίς να το γνωστοποιεί ...

Το βασικό λάθος του εκπαιδευτή έγκειται στο ότι δεν αντιλαμβάνεται τα παραπάνω ...

:beer: :wave2:

Stabak
02/06/2009, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Επειδή έχω "θητεύσει" και στις 2 πλευρές ...

Το βασικό λάθος του εκπαιδευόμενου έγκειται στο ότι αρέσκεται (πολύ λογικά) να μεταθέτει "δυσκολίες", "ανασφάλειες" και "διεκπεραιώσεις" στην σφαίρα ευθύνης του εκπαιδευτή, χωρίς να το γνωστοποιεί ...

Το βασικό λάθος του εκπαιδευτή έγκειται στο ότι δεν αντιλαμβάνεται τα παραπάνω ...

:beer: :wave2:

Οπως καταλαβαινεις στους Αρμαγεδδώνες, ειμαστε σαφεις... ή εσυ ή το μηχανάκι... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΥΓ: Στο φαναρι στο WR μπροστα κοτετσόσυρμα ειναι το κλουβι?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Asxetos1
02/06/2009, 12:27
ΡΕ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΝΑΝΕ ??????

Και με τι λαστιχα φορουσαν οι αλλοι οι εκπαιδευτες!

στα δυσκολα σημεια υπηρχε καπιος να βοηθησει αμα τυχον παρη καποια κληση η μηχανη κτλ...

η απλα ακουλαθατε με οσοι μπορειτε????

γιατι εγω ξερω οταν παμε καμια βολτα στα δύσκολα κατεβαίνουμε και ημαστε σε επιφυλακή μηπως πεσει η γίνει κατι!

μας ειπαν για την συγκεκριμενη εκπαιδευση δεν χρειαζεσε χωματινα.
Εγω ειχα ασφαλτινα οι εκπαιδευτες νομιζω μεικτης χρησης..

OldMan
02/06/2009, 12:33
Οπως καταλαβαινεις στους Αρμαγεδδώνες, ειμαστε σαφεις... ή εσυ ή το μηχανάκι...
Αυτό είναι το Level 9 ...

(ή αλλιώς, No mercy for sissies !!!) :lol:

Asxetos1
02/06/2009, 12:34
Παιδια εγω απλα καταγραψα αυτο που εζησα- ενιωσα τιποτα παραπανω σαφως και θα συνεχισω να οδηγω την μηχανη μου χωρις φοβο και παθος.

LARISEOS
02/06/2009, 12:44
μας ειπαν για την συγκεκριμενη εκπαιδευση δεν χρειαζεσε χωματινα.
Εγω ειχα ασφαλτινα οι εκπαιδευτες νομιζω μεικτης χρησης..

στα δυσκολα υπηρχε η υποστήριξη?

δλδ καπου που εσύ θα ένιωσες οτι απο εδω δεν περνας.......σε υποστήριξε κανενας? ακομα και ψυχολογικά?
γιατι αλλο ειναι να σε περιμένει καπιος και αλλο να σε βιάζει.........και να τρέχεις και να μην φτανεις......απλα έπεσες τοτε!

κάθισε κανενας διπλα σου μηπως και τελευταία στιγμη μπορεσει και σώσει μια πηθανη πτώση??>

η ήτανε απλα......ακολούθησε με και βλεπουμε ποσοι θα πεσουναι?

προσπαθώ να καταλαβω πως ήτανε η εκπαίδευση.........

Asxetos1
02/06/2009, 12:46
στα δυσκολα υπηρχε η υποστήριξη?

δλδ καπου που εσύ θα ένιωσες οτι απο εδω δεν περνας.......σε υποστήριξε κανενας? ακομα και ψυχολογικά?
γιατι αλλο ειναι να σε περιμένει καπιος και αλλο να σε βιάζει.........και να τρέχεις και να μην φτανεις......απλα έπεσες τοτε!

κάθισε κανενας διπλα σου μηπως και τελευταία στιγμη μπορεσει και σώσει μια πηθανη πτώση??>

η ήτανε απλα......ακολούθησε με και βλεπουμε ποσοι θα πεσουναι?

προσπαθώ να καταλαβω πως ήτανε η εκπαίδευση.........

Μπροστα ο πλοηγος- εκπαιδευτης μετα οι μαθητες ενας πισω απο τον αλλο και στο τελος ενας εκπαιδευτης...

LARISEOS
02/06/2009, 12:53
Μπροστα ο πλοηγος- εκπαιδευτης μετα οι μαθητες ενας πισω απο τον αλλο και στο τελος ενας εκπαιδευτης...

θελω να μου πεις.....ένιωσες καπου δυσκολια να ακολουθήσεις την διαδρομή?

θα σου προτινα αμα σου αρεσει φίλε το χωμα να πας με κανεναν φιλαράκο να μαθεις........

πρωτα να εχεις τον αερα στο μηχανακι.....

να νιωσεις ανετος.....γιατι αλλιως πέφτεις!

SeNNinhA
02/06/2009, 13:04
Οπως καταλαβαινεις στους Αρμαγεδδώνες, ειμαστε σαφεις... ή εσυ ή το μηχανάκι... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ή.... και.... τίποτε από τα δύο.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΥΓ: Στο φαναρι στο WR μπροστα κοτετσόσυρμα ειναι το κλουβι?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μάλλον αναφέρεσαι στο πρώην δικό μου?

Ναι είναι κλουβί ιδιοκατασκευή από μαλακό σύρμα και κοτετσόσυρμα.

Αποδείχθηκε πάντως ότι δουλεύει εξαιρετικά καλά αν και μπορεί να βελτιωθεί αρκετά αισθητικά.

165118

LARISEOS
02/06/2009, 13:06

κοτετσόσυρμα.

what is that?

:lol:

SeNNinhA
02/06/2009, 13:12
Θα έπρεπε να το ξέρεις ή να το έχεις καταλάβει...;) ;)

Ότι λέει η λέξη:

ΣΥΡΜΑ για ΚΟΤΕΤΣΙ

που σημαίνει: πολύ λεπτό σύρμα με πυκνή σχετικά πλέξη συνήθως σε σχήμα ρόμβου

Gandalf dr685sm
02/06/2009, 13:13
em... έχοντας απο κοντά μια εμπειρία που τράβηξε φίλος για να στήσει ενα TD παλαιότερα να αναφέρω μερικά πράγματα.

1. Το κόστος συνδρομής σε μια πίστα ή ενα safe track αν θέλετε σπάνια καλύπτει το θέμα φαγητού. Ακόμα όμως και αν το καλύπτει θα φροντίσει όντως να είναι ελαφρύ και να δίνει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία χωρίς να φουσκώνει. Αυτό θα βοηθήσει στην συνέχεια της μέρας.

2. Η κατάσταση κάθε μοτοσυκλέτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά είναι στην αποκλειστική ευθύνη των εκπαιδευόμενων , που αν χρειάζονται κάτι απλά ρωτούν.

3. Δεν υπάρχει ενιαίο group μαθητευόμενων.. αυτό είναι εγκληματικό για όλους. Χωρίζεις σε εμπειρία ακόμα και τους άσχετους-αρχάριους στο χώμα. Μπορεί κάποιοι εξ αυτών να έχουν έστω και μια ιδέα σε σχέση με κάποιον που ξέρει το χώμα μόνο απο τις γλάστρες και τον κήπο του.

4. Οι υποδομές πρέπει να είναι άρτιες και να πληρούν προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ασθενοφόρο ή ιατρείο στον χώρο και σίγουρα Ιατρικό προσωπικό. Οι χώροι πρέπει να είναι καθαροί και να ωφελούν το πλήθος των συμμετεχόντων. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους μάθησης (πίστα) που πρέπει να είναι καθαροί απο τυχόν αντικείμενα ή υγρά που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

Οι πτώσεις όμως δεν καλύπτονται απο τον διοργανωτή. Ούτε οι τραυματισμοί. Παρόλα αυτά θα πρέπει να δοθεί χέρι βοηθείας για να μπορέσει ο συμμετέχων να γυρίσει σωστά και άρτια με την μηχανή σπίτι του. Δεν τον παρατάμε στην μοίρα του.

5. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ... ο εκπαιδευτής δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζει αυτό καθώς ο καθένας έχει τα δικά του όρια και αντοχές. Οπότε ή στα pits ή απλά βγαίνεις απο το μονοπάτι και γυρνάς "κυρία". Δεν είναι ντροπή αυτό... είναι λογική ασφαλείας και είναι απαιτητή απο τον συμμετέχοντα για να μην γίνει επικίνδυνο το πράγμα τόσο για αυτόν όσο και τους άλλους.

6. Πριν πάς σε εκπαίδευση φροντίζεις να μάθεις τα πάντα για το τι γίνεται εκεί , τι προσφέρουν και πως το προσφέρουν. Σε τι σε καλύπτουν και σε τι οχι. Δίνεις ενα ποσό Α και πρέπει να δείς τι αντισταθμίζει. Ακριβώς όπως σε κάθε άλλη αγορά υπηρεσίας σε όποιο τομέα. Αν κάτι δεν σου πουν ή το αφήνουν ασαφές το διευκρινίζεις πριν συμμετέχεις.

θέμα GS τώρα... ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Μηχανή βάρους 220kgr σε χώμα όσο γκάζι και να έχει , σαφώς και δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες πτώσης , επώδυνης και κοστοβόρα, σε σχέση με ενα μηχανάκι ΜΧ πανάλαφρο και με καλύτερη ροπή γκάζι στα σωστά σημεία.

Βάζεις τα παραπάνω συν το οτι κάποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε χώμα και έχεις ενα μεγάλο βαθμό δυσκολίας που επιτάσσει διαδρομές σε χώμα φλαταδούρα και λίγα πετραδάκια. Η διαδρομή αν είναι έτσι όπως τα λέει ο φίλος, τότε έγινε λάθος χάραξη και λάθος διαχωρισμός σε group ατόμων.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω είναι ΄μονο μια απόδειξη οτι τόσο εμείς σαν αναβάτες όσο και οι διοργανωτές , δεν κατέχουμε εξαρχής την κοινή λογική και αν θέλετε και την αναγνώριση των λαθών/ευθυνών μας.

Οι σχολές γενικά είναι επίπονες , εν κατακλείδι. Όλα τα είδη μάθησης κόποις κτώνται και σίγουρα δεν είναι βόλτες στην παραλία. Οπότε θα πρέπει και εμείς να έχουμε στο μυαλό μας οτι θα φτάσουμε στα όρια μας , ίσως και παραπανω λίγο. Αλλά γνωρίζοντας τα θα ξέρουμε που σταματάμε και αν θέλετε.... και τι μας ταιριάζει τελικά.

Προσωπικά έχω 3-4 οικοπεδάκια στην πίσω πλευρά της Πάρνηθας με το DR σε μια χαλαρή εντουράδα με φίλους , έκανα μια δύο βόλτες στο χώμα και είδα οτι δεν μου κάνει... δεν μπορώ.. δεν γουστάρω , ... πείτε το όπως θέλετε.

Αυτά απο μένα. Φίλε Asxetos1...για μένα έχεις και δίκιο και άδικο. Τουλάχιστον έβγαλες και εσύ τα δικά σου συμπεράσματα για το αν σου ταιριάζει το χώμα ή οχι. Κάτι είναι και αυτό... έστω και αν κόστισε σε χρήμα , χρόνο και πόνο.

Gandalf

LARISEOS
02/06/2009, 13:20
Παρτε αφρικα να μην πέφτετε αλλα και να πέσεις........να μην σε νοιάζει!

εε το ειπα παλι...............................

:rotflmao: :rotflmao:

απαντήσεις στο κατω thread παρακαλώ!
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=71332&perpage=15&pagenumber=1

kostas_1100gs
02/06/2009, 13:27
Φίλε μου, βλέπω μια πικρία στα γραφόμενά σου, που στην βγάζει και η ζημιά της μοτοσυκλέτας. Αν η μοτοσυκλέτα είχε μια ζημιά στο κάγκελο, δηλ. τίποτα, δεν θα το συζητούσες τώρα.
Ολοι μας έτσι σκεφτόμαστε, και εγώ ο ίδιος που σου γράφω..
Η πτώση μπορεί να γίνει και από ένα γλυστριμα του ποδιού στο χώμα, τόσο απλά. Και χωρίς να είσαι σε σχολείο. Τι θα πεις εκεί Κυρία bmw δεν μου το είπατε?
Όταν δεν μορείς, ό τ α ν κ ο υ ρ α σ τ ε ί ς, σ τ α μ α τ ά ς. Έτσι απλά. Το επόμενο βήμα είναι η π τ ώ σ η. Και στο ςς το ίδιο συμβαίνει. Θυμάμαι ότι εγώ κουράστηκα και βγήκα. Δεν σκεφτόμουν, τι θα πουν οι άλλοι κλπ κλπ
Θα ήθελα να ρωτήσω πως περίμενες εσύ ένα μάθημα. Να σε βάλουν σε μια καρέκλα, και να ρωτάς πιο αξεσουάρ της τούρατεκ είναι πιο όμορφο? Έτσι είναι τα σχολεία, προσπαθείς, λές πάντα την αλήθεια (στο τι μπορείς και τι θες), δεν είσαι θεός να τα κάνεις όλα, όταν δεν μπορείς σταματάς, και ποτέ δεν μένεις εκεί όταν κουράζεσε.
Θα δεις ότι πρωτα απ όλους έρχονται σε επαφή με το έδαφος οι εκπαιδευτές, που έχουν και πείρα, όχι εμείς οι ερασιτέχνες.
Σε όσα σχολεία έχω πάει, σε απλές βόλτες, σε σταμάτημα για ψιλό, παντού, η πτώση ``γυρίζει`` δίπλα σου. Με τα πόδια κάποιες φορές πάμε και γλυστράμε.
Και κάτι άλλο, οι μηχανές πάνε, εμείς δεν μπορούμε να τις πάμε...
Προσπέρασε το, οδήγησε, διώξε τον φόβο και θα νιώσεις πάλι καλύτερα.
-Αλήθεια, θα ήθελα την γνώμη σου για το πως θα ήθελες ένα ιδανικό ας πούμε για εσένα σχολείο να ακούσουμε την γνωμη σου..
-Εύχομαι ``ανάρωση`` γρήγορα της μοτο, και με το λιγότερο κόστος.

Φιλικά πάντα.

Υστ. δεν είμαι φίλος με τον Σπανό. Έχω κάνει κάποια σχολεία, έχω μια εμπειρία. Παντού υπάρχουν κίνδυνοι πτώσης. Πρέπει να το ξέρουμε αυτό. Και να είμαστε πάντα ντυμένοι. Τα χρήματα τα βγάζουμε όλοι δύσκολα, αλλά προχωράμε. Κάνεις ένα γάμο, χαλάς 20.000ε και έπειτα χωρίζεις. Το σκέφτεσε καμιά φορά, αλλά δεν θα πεθάνεις κιόλας. Δηλ. να γυρίσει και ο κουμπάρος, να ζητήσει τα έξοδα που έκανε :)?

SeNNinhA
02/06/2009, 13:29
Άσε μας με την AFRICA και εσύ....

Μεγάλη μπουρούχα. :yuck: :yuck: :yuck:

Την είχα οδηγήσει αρκετές φορές και κάθε φορά έλεγα πότε να κατεύω να ξαναπάρω το DAKAR μου.

LARISEOS
02/06/2009, 13:30
Άσε μας με την AFRICA και εσύ....

Μεγάλη μπουρούχα. :yuck: :yuck: :yuck:

Την είχα οδηγήσει αρκετές φορές και κάθε φορά έλεγα πότε να κατεύω να ξαναπάρω το DAKAR μου.

φιλε αμα γουσταρης αντιπαράθεση ελα στο αλλο .....threadaki......καιρο ψάχνουμε ενα bmw δακια......

:sun: :bawl:

SeNNinhA
02/06/2009, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas_1100gs
....
Σε όσα σχολεία έχω πάει, σε απλές βόλτες, σε σταμάτημα για ψιλό, παντού, η πτώση ``γυρίζει`` δίπλα σου. Με τα πόδια κάποιες φορές πάμε και γλυστράμε.
...

Ακριβώς έτσι είναι. Θυμάμαι τον Kosdros πριν από χρόνια στην Δράμα. Σε διήμερο trail ride χωρίς κανένα πρόβλημα, την πάτησε όταν πήγε να βάλει το πόδι κάτω μόλις σταμάτησε σε ενα check point. Γλύστρησε το πόδι, έγυρε η μηχανή, ακούμπησε σε ενα μυτερό βράχο και τρύπησε το πλαϊνό καπάκι!!!! Τσάμπα και κρίμα.... :sick: :sick:

Stabak
02/06/2009, 13:50
Με το καιρό θα καταλάβει ο φιλος την παντοτινη αλήθεια οτι δηλαδή βολτα χωρίς πτώση ειναι ασκοπα χαμένος χρόνος και resources... «οτι σπαει σε κάνει πιο δυνατό»

SeNNinhA
02/06/2009, 13:56
ΠΟΝΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΩΡΕ????

165141

devil's animal
02/06/2009, 14:06

+10000
:beer: :beer: :beer:

και να συμπληρωσω:
οσοι εχετε gs1200 μην κοιτατε πως το παει ο Σπανος και ο καθε Σπανος.
ο τυπος εχει πεσει, εχει μαθει, εχει ξαναπεσει, θα ξαναπεσει, με λιγα λογια για να το πηγαινει ετσι το εχει μαθει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!

ειναι σαν να λεμε οτι παει καποιος και περνει το 1198 και το παει οπως ο Haga..
ή παιρνεις το r1 και μεταμορφωνεσαι σε Spies...

δεν γινονται αυτα.

το οτι τα μηχανακια εχουν τις δυνατοτητες για ολα αυτα ισχυει. το να τα κανεις εσυ ομως να πηγαινουν ετσι, ειναι καθαρα δικο σου θεμα για το ποσες φορες θα πεσεις, ποσες φορες θα χτυπησεις, ποσες φορες θα πονεσεις (και οικονομικα και σωματικα)
τιποτα δεν ειναι ευκολο σ'αυτη την π0υτανα την ζωη. ΤΙΠΟΤΑ.

SeNNinhA
02/06/2009, 14:09
Ας βάλω και μερικές σχετικές φωτό

Όπως βλέπετε εδώ είναι μια απλή φλαταδούρα κι όμως ο τύπος έπεσε !!!

165157

SeNNinhA
02/06/2009, 14:11
...

165159

SeNNinhA
02/06/2009, 14:11
.

165162

SeNNinhA
02/06/2009, 14:14
Και μια χαλαρή βόλτα...

165164

Asxetos1
02/06/2009, 14:16
Εγω θα ηθελα το αλλο παιδι απο το forum πou ηταν μαζι μου στην εκπαιδευση να γραψει και αυτος τις εντυπωσεις του για να δουμε ολες τις αποψεις.

Με πηραν τελ απο τον παναγιωτοπουλο η μηχανη ειναι ετοιμη παω να την παρω..

SeNNinhA
02/06/2009, 14:16
..

165169

SeNNinhA
02/06/2009, 14:18
Η οποία όμως μπορεί και να βρει μπροστά της...

165171

SeNNinhA
02/06/2009, 14:18
ή...

165172

SeNNinhA
02/06/2009, 14:19
ή και ...

165174

SeNNinhA
02/06/2009, 14:21
Μπορεί να ξεκινήσεις έτσι....

165175

SeNNinhA
02/06/2009, 14:21
Να το πας και έτσι...

165176

SeNNinhA
02/06/2009, 14:22
Να περάσεις σε λίγο πιο δύσκολα...

165177

SeNNinhA
02/06/2009, 14:23
Και να φτάσεις εδώ...

165178

byron
02/06/2009, 14:33
Εν κατακλείδι "φανταζομαι" οτι ο ιδανικός δάσκαλος χώματος στον πρωτάρη, το πρώτο πρωτο μάθημα που πρέπει να του κάνει ειναι να τον προετοιμάσει να πέσει, να ξαναπέσει, να σηκώσει το μηχανάκι του αν μπορει μονος του,

Τι να σηκώσει μόνος του βρε Stabak; Το GS;; :look:

Stabak
02/06/2009, 14:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n

Ελα ντε, ετσι λενε παντως οτι υπάρχει ειδικος τρόπος..... :look: (μυστικιστικός)

ακολουθει συνοδος εκπαιδευτης σκουπα με το παπαγαλάκι λεει :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:

sapila racing
02/06/2009, 14:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n

Aν ξέρεις πως δεν είναι δύσκολο, και καλό είναι όποιος θέλει να παει χώματα με το μηχανάκι του να μπορεί να το σηκώνει μόνος του.

Μη νομίζεις οτι είναι τόσο πάνβαρυ, απλά εχει όγκο.

SeNNinhA
02/06/2009, 14:37
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο άλλες αναλόγων κιλών μηχανές. Οι κίλυνδροι ακουμπάνε κάτω και ως ένα σημείο στην αρχή (που είναι και το πιο δύσκολο) σου κάνουν μοχλό για να το σηκώσεις. Άσε που σπάνια πέφτει όλο κάτω. Είναι καλή πατέντα οι κίλυνδροι...;) ;) ;)

Stabak
02/06/2009, 14:40
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

http://www.youtube.com/watch?v=bi_KXU0XBSU

byron
02/06/2009, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Aν ξέρεις πως δεν είναι δύσκολο, και καλό είναι όποιος θέλει να παει χώματα με το μηχανάκι του να μπορεί να το σηκώνει μόνος του.

Μη νομίζεις οτι είναι τόσο πάνβαρυ, απλά εχει όγκο.

Πιθανόν να είναι θέμα τρόπου και τεχνικής :lol:
Παντως έξω από το ΜΑΚΑΝ πέτυχα έναν φυσιολογικό σε διαστάσεις άνθρωπο με τριβάλιτσο στο GS που δεν μπορούσε να κουνήσει το μηχανάκι απ΄το στάντ για να ξεκινήσει :rotflmao:

(αν είχε κανα σακί τσιμέντο στις βαλίτσες δεν το ξέρω, πάντως τον λύπήθηκα....:sad: )