View Full Version : Προτάσεις για φθηνή ασφάλιση μοτοσυκλέτας.
AUFGEBRACHT
14/06/2016, 22:13
Θυμάμαι ένα ασφαλιστή που ήταν το πιο λαμόγιο από όλους όσους έχω μπλέξει. Πάω τη μηχανή για ασφάλιση, μου λέει "πέρνα σε μισή ώρα θα είναι έτοιμη". Μετά από μισάωρο περνάω να την πάρω, βλέπω στην ασφάλεια τύπος οχήματος μοτοσυκλέτα, μάρκα Datsun... Πάω πίσω, του λέω "πριν από εμένα ήταν ένα γεράκος μήπως ασφάλισε ένα αγροτικό Datsun;"
-"Ναι", μου λέει, "που το ξέρεις";
-"Πάρτον τηλέφωνο να έρθει γιατί η ασφάλειά του θα γράφει πάνω αγροτικό μάρκας BMW"... Εννοείται βέβαια πως η ασφάλεια έτσι έγραφε :lol:
Όταν ήρθε η ώρα της ανανέωσης, παρατήρησα ότι η διεύθυνσή μου είχε γίνει από Κόρινθο Πάτρα. Του το λέω και μου είχε απαντήσει ότι ήταν ο κωδικός των κεντρικών της εταιρείας στην Πελοπόννησο. Ρε τι δουλειά έχει η διεύθυνση των κεντρικών στη διεύθυνσή μου, μην ανησυχείς μηχανογραφικό είναι. Βρίσκω τυχαία ένα συνάδελφο που είχε κι αυτός ασφάλεια εκεί, κοιτάμε το ασφαλιστήριο του ΙΧ, διεύθυνση Αλεξανδρούπολη!!! Για να μην το πολυλογώ, ο τύπος έβαζε ψεύτικες διευθύνσεις σε συγκεκριμένους νομούς, ο νομός Έβρου είχε φθηνότερα ασφάλιστρα λόγω επικινδυνότητας και να βγάζει φθηνότερες ασφάλειες έβαζε διευθύνσεις από το μυαλό του...
Θυμάμαι ένα ασφαλιστή που ήταν το πιο λαμόγιο από όλους όσους έχω μπλέξει. Πάω τη μηχανή για ασφάλιση, μου λέει "πέρνα σε μισή ώρα θα είναι έτοιμη". Μετά από μισάωρο περνάω να την πάρω, βλέπω στην ασφάλεια τύπος οχήματος μοτοσυκλέτα, μάρκα Datsun... Πάω πίσω, του λέω "πριν από εμένα ήταν ένα γεράκος μήπως ασφάλισε ένα αγροτικό Datsun;"
-"Ναι", μου λέει, "που το ξέρεις";
-"Πάρτον τηλέφωνο να έρθει γιατί η ασφάλειά του θα γράφει πάνω αγροτικό μάρκας BMW"... Εννοείται βέβαια πως η ασφάλεια έτσι έγραφε :lol:
Όταν ήρθε η ώρα της ανανέωσης, παρατήρησα ότι η διεύθυνσή μου είχε γίνει από Κόρινθο Πάτρα. Του το λέω και μου είχε απαντήσει ότι ήταν ο κωδικός των κεντρικών της εταιρείας στην Πελοπόννησο. Ρε τι δουλειά έχει η διεύθυνση των κεντρικών στη διεύθυνσή μου, μην ανησυχείς μηχανογραφικό είναι. Βρίσκω τυχαία ένα συνάδελφο που είχε κι αυτός ασφάλεια εκεί, κοιτάμε το ασφαλιστήριο του ΙΧ, διεύθυνση Αλεξανδρούπολη!!! Για να μην το πολυλογώ, ο τύπος έβαζε ψεύτικες διευθύνσεις σε συγκεκριμένους νομούς, ο νομός Έβρου είχε φθηνότερα ασφάλιστρα λόγω επικινδυνότητας και να βγάζει φθηνότερες ασφάλειες έβαζε διευθύνσεις από το μυαλό του...
:lol:
Καποτε λεγαμε στο γραφειο μου οτι τα λαμογια ειναι παροδικα και θα εκλειψουν. Αλλα ειναι γενικα σαν ιος ενα πραμα... Εχουν ανακαλυψει κ αλλους τροπους, τωρα ειδικα.
Καλιο πεντε και στο χερι παρα δεκα και καρτερι λεει ο σοφος, καποιες φορες, λαος.
tzimidis
14/06/2016, 22:31
Καποτε λεγαμε στο γραφειο μου οτι τα λαμογια ειναι παροδικα και θα εκλειψουν. Αλλα ειναι γενικα σαν ιος ενα πραμα... Εχουν ανακαλυψει κ αλλους τροπους, τωρα ειδικα.
Καλιο πεντε και στο χερι παρα δεκα και καρτερι λεει ο σοφος, καποιες φορες, λαος.
σοφός τελικά , ή λαμόγιο ????
AUFGEBRACHT
14/06/2016, 22:45
Μπα, τι να εκλείψει, στις ασφάλειες ζουν και βασιλεύουν. Ο τωρινός ασφαλιστής που έχω, τις προάλλες με πήρε να μου ζητήσει και τα ρέστα επειδή ζήτησα από την εταιρεία να μου στείλει κωδικό πληρωμής και πλήρωσα απευθείας την εταιρεία μέσω web banking. Επέμενε ότι έπρεπε να βάλω τα χρήματα στο λογαριασμό του (ούτε καν όψεως, απλό ταμιευτήριο). Δεν ξέρω για το γραφείο σας, εδώ πάντως -και παρά την υποτιθέμενη αλλαγή στον τρόπο που εκδίδεται το ανανεωτήριο- όλοι δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Τα λεφτά κατάθεση σε προσωπικό τους λογαριασμό, τα κρατάνε σαν μικρό κεφάλαιο κίνησης και μετά από καμιά εβδομάδα τα αποδίδουν στις ασφαλιστικές. Έχουν δει τα μάτια μου... Κατάθεση πελατών για ασφαλιστήριο στην AIG π.χ. και μόλις μαζεύεται ένα X ποσό μεταφορά του ποσού στην...International Life.
spyrakos35
14/06/2016, 22:57
Αντε αλλη μια φορα να πουμε οτι υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες....
Θα πουμε κι αλλα πιο μετα
AUFGEBRACHT
14/06/2016, 23:11
Αντε αλλη μια φορα να πουμε οτι υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες....
Θα πουμε κι αλλα πιο μετα
Αυτό έχει ειπωθεί και εννοείται, απλά (από προσωπική πείρα) στον ασφαλιστικό κλάδο είναι δυσανάλογο το ποσοστό των κακών επαγγελματιών. Εδώ τουλάχιστο στην επαρχία που είναι μικρή κοινωνία κι ο ένας ξέρει τον άλλο, οι περισσότεροι είναι αλεξιπτωτιστές που την είδαν ασφαλιστές. Οι περισσότεροι δεν έχουν καν δίπλωμα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και παρόλα αυτά παρέχουν ασφαλιστικές υπηρεσίες. Τα δε λαμόγια, όχι δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται. Σε πολλά επαγγέλματα οι τυχαίοι και οι κακοί επαγγελματίες μπήκαν στο περιθώριο ή εξαφανίστηκαν, στις ασφάλειες όχι.
AristidisZ
15/06/2016, 08:05
αν λοιπον ο οποιοσδηποτε ασφαλιστης βλεπει ενα Χ ποσο στην δικη του φορμα/καρτελα/εφαρμογη, λογικο ειναι να πει στον πελατη Χ+την αμοιβη του...
αρα επισης λογικο ο πελατης να πληρωσει παραπανω απο το να πηγαινε απευθειας στην ασφαλιστικη...
Σταύρο προσπερνώ τα υπόλοιπα, και απλά λέω ότι αυτό που γράφεις παραπάνω δεν είναι απόλυτο...
Ανεξαρτήτως αν οι ασφαλιστές είναι λαμόγια ή όχι, γενικώς στο εμπόριο δεν είναι απαραίτητο ότι αν πας απευθείας στην πηγή θα πάρεις καλύτερη τιμή.
Όσοι έχουν μεγάλη παραγωγή, σίγουρα επιτυγχάνουν εκπτώσεις που εσύ και εγώ εκ των πραγμάτων δε μπορούμε να έχουμε, άρα από εκεί και πέρα είναι προφανώς θέμα πως θα σε τιμολογήσουν μετά (ήτοι το ποσοστό της έκπτωσης που θα σου κάνουν).
Συγκρίνοντας για πλάκα anytime με την ασφάλεια που έχουμε στο ibiza της γλαρίνας (για το hornet δε ψάχνω, καθώς ασφάλεια κλοπής στη συγκεκριμένη μηχανή κάνει μόνο η interamerican), πληρώνω σίγουρα λιγότερα (για το φουλ πακέτο).
Άρα μην γίνεσαι απόλυτος :nono:
:wave2:
Καλά, το ότι η ασφαλιστική σου έχει φθηνότερο συμβόλαιο από την anytime, δε σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει χάρη στον ασφαλιστή :p
AristidisZ
15/06/2016, 08:15
Καλά, το ότι η ασφαλιστική σου έχει φθηνότερο συμβόλαιο από την anytime, δε σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει χάρη στον ασφαλιστή :p
Προφανώς, απλά επειδή αναφέρθηκε από τον devil's ως σαφώς φθηνότερη, σε αντιπαραβολή με προσφορά που του έγινε
Βέβαια επειδή ψωνίζω κόστος στο συγκεκριμένο θέμα, δε ξέρω ακριβώς τι παίζει
Εντελώς πληροφοριακά, εφόσον το συζητάμε και χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, ζήτησα προσφορά τόσο για το αυτοκίνητο, όσο και για το μηχανάκι και στο πρώτο δε μπόρεσε να φτάσει καν κοντά, ενώ στο 2ο, το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ήταν ίδια τιμή.
τωρα μου θυμησατε ενα παλιο αφεντικο μου ασφαλιστικο πρακτορα ο οποιος ηταν ο γνωστοτερος τοκογλυφος της περιοχης:lol:
και μια φορα που με τρακαρανε παρκαρισμενο πηγα να χρησιμοποιησω νομικη προστασια και με πηρε η δικηγορος ΜΟΥ και μου ελεγε οτι φταιω (εννοειται οτι αποζημιωθηκα χωρις καν δικαστηριο)
Εντελώς πληροφοριακά, εφόσον το συζητάμε και χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, ζήτησα προσφορά τόσο για το αυτοκίνητο, όσο και για το μηχανάκι και στο πρώτο δε μπόρεσε να φτάσει καν κοντά, ενώ στο 2ο, το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ήταν ίδια τιμή.
Στο αμαξι εισαι στο by the mile γιαυτο. Λογικο αλλωστε εφοσον ειναι κατι τοσο ειδικο.
;)
τωρα μου θυμησατε ενα παλιο αφεντικο μου ασφαλιστικο πρακτορα ο οποιος ηταν ο γνωστοτερος τοκογλυφος της περιοχης:lol:
και μια φορα που με τρακαρανε παρκαρισμενο πηγα να χρησιμοποιησω νομικη προστασια και με πηρε η δικηγορος ΜΟΥ και μου ελεγε οτι φταιω (εννοειται οτι αποζημιωθηκα χωρις καν δικαστηριο)
Την εχω ακουσει την ιστορια! Οπως και για αυτους που με τα ασφαλιστρα χτισανε ξενοδοχεια!
Εγω παντως μεσω του ασφαλιστη μου πετυχα καλυτερη τιμη απο το νετ, διοτι με τις παροχες που ηθελα, ανεβαινε η τιμη τους πολυ.
Παντως ακομη θεωρω πολυ ακριβη την ασφαλιση για την την χρηση και τον αριθμο των οχηματων που εχω, ειδικα οταν ειμαι 25 χρονια διχως ατυχημα....
Στο αμαξι εισαι στο by the mile γιαυτο. Λογικο αλλωστε εφοσον ειναι κατι τοσο ειδικο.
Ναι, ισχύει. Μακάρι να το υιοθετήσουν όλες οι εταιρείες σύντομα και να βγάλουν κι άλλα παρόμοια πακέτα.
Νομίζω η anytime είναι η φθηνότερη στα φθηνά πακέτα, αλλά όσο αυξάνονται οι παροχές είναι στα ίδια επίπεδα ή ακριβότερη.
devil's animal
15/06/2016, 09:26
Νομίζω η anytime είναι η φθηνότερη στα φθηνά πακέτα, αλλά όσο αυξάνονται οι παροχές είναι στα ίδια επίπεδα ή ακριβότερη.
το αυτο...
αν δεν θες υπερβολες στα ασφαλιστρα, σαφεστατα και συμφερει...
και νομιζω οτι αυτο ειναι και το μεγαλυτερο κομματι της πιτας πλεον, γιατι ποιος ασφαλιζει για φυσικα φαινομενα, πυρκαγια και τα ρεστα? πρεπει να εχεις σαφως πολυ ακριβο οχημα και να εχεις και αρκουντως ικανοποιητικο εισοδημα...
αλλωστε πισω απο την anytime ειναι η interamerican που δεν ειναι μικρη, ουτε φτηνη...
αλλωστε πισω απο την anytime ειναι η interamerican που δεν ειναι μικρη, ουτε φτηνη...
Οχι δεν ειναι. Απλα την προμοταρει δεν εχουν σχεση τα αποθεματικα της Ιντεραμερικαν με την Anytime. Αυτο ειναι και το πιο σημαντικο απο ολα.
devil's animal
15/06/2016, 10:04
Οχι δεν ειναι. Απλα την προμοταρει δεν εχουν σχεση τα αποθεματικα της Ιντεραμερικαν με την Anytime. Αυτο ειναι και το πιο σημαντικο απο ολα.
τι εννοεις "την προμοταρει"?
και τι σχεση ειναι αυτη που προμοταρει μια ασφαλιστικη μια αλλη?
επισης τα αποθεματικα δεν ενδιαφερουν τον κοσμο...τον κοσμο τον ενδιαφερει να ασφαλιστει φθηνα και σε περιπτωση στραβης να βρει το δικιο του και να παρει τα λεφτα του...
επισης να ειναι συνεπης σε οδικη βοηθεια και οποιαδηποτε αλλη παροχη...
εφ'οσον αυτα ειναι οκ, στα παπακια μας τι γινετε απο πισω...
και αλλες ηταν τεραστιες ασφαλιστικες με φοβερα αποθεματικα και εκλεισαν σε μια νυχτα, αφηνοντας τοσο κοσμο ξεκρεμαστο...
Πιστευα οτι θα ηξερες ΚΑΙ για τα αποθεματικα των εταιρειων με τοσα που ποσταρεις για τις ασφάλειες.
επισης τα αποθεματικα δεν ενδιαφερουν τον κοσμο...τον κοσμο τον ενδιαφερει να ασφαλιστει φθηνα και σε περιπτωση στραβης να βρει το δικιο του και να παρει τα λεφτα του...
επισης να ειναι συνεπης σε οδικη βοηθεια και οποιαδηποτε αλλη παροχη...
...
Τα δυο σχολια σου ειναι αντιθετα....
πως θα ειναι συνεπης εαν δεν εχει ικανα ιδια κεφαλαια;
Διοτι αν γινεται, θελω να το κανω και εγω!
:rolleyes:
devil's animal
15/06/2016, 10:23
Τα δυο σχολια σου ειναι αντιθετα....
πως θα ειναι συνεπης εαν δεν εχει ικανα ιδια κεφαλαια;
Διοτι αν γινεται, θελω να το κανω και εγω!
:rolleyes:
απλο. δανειζεται...
εγω θα τα παρω τα λεφτα μου..
ο δευτερος παλι ναι...ο τριτος ναι...ο τεταρτος παιζεται αν και εφ΄οσον κοπει η "επιδοτηση", ο πεμπτος θα παρει το μπ0υλο...:rolleyes:
Mε ισοσκελισμενο προυπολογισμο;
διοτι αν δεν ειναι δεν πληρη τις προυποθεσεις λειτουργιας νομιζω (ΕΕ, Basel κλπ)
(δεν εχω σχεση με τις ασφαλειες, αλλα με τα χρ/οικο/κα)