PDA

View Full Version : Περί εκλογών και παραλίας... (συγχωνευμένα θέματα)

Σελίδες : 1 [2] 3

ggs
03/06/2009, 16:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Mε βαση την τελευταια σου παραγραφο σαφως και θα σε καταταξω σ αυτους που αγωνιστηκαν
και αγωνιζονται παλαιοτερα μεσω ενος αριστερου κομματος και σημερα αηδιασμενος που
ακομα και η αριστερα-που εχει χιλια δικια-καθεται και φαγωνεται μεταξυ της (Για το μοιρασμα της πιττας περι ου ο λογος)

απεχεις δια της αποχης?
Επειδη ειναι προσωπικη ερωτηση αν θες μην απαντησεις,απλα αν ειναι αυτος ο λογος της αποχης σου σου δινω ενα λογο που πραγματικα ευσταθει -αν και παλι σηκωνει πολυ συζητηση -
:wave2:

Φίλε , η κουβέντα αυτή είναι πολύ ωραία και πραγματικά θα μπορούσε να βγάλει πολύ «ζουμί»…

Μέσα από ένα φόρουμ όμως υπάρχει ο κίνδυνος της παρεξήγησης των γραφομενων (όχι κακοπιστα ,αλλά λόγω του μέσου)

Όποτε , μπορούμε να κανονίσουμε καμία κουβέντα μεταξύ ούζου – μεζέ κάποια στιγμή και να τα π(ι)ουμε εκεί….
:beer: (δεν εχει με ουζο...)

ggs
03/06/2009, 16:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Φιλε μου με την ιδια ευκολια που "αφαιρεις" κομματα επειδη <<ο εκλογικός νόμος έχει χεσμένα>> θα μπορουσα και εγω να πω οτι καθε μορφη διαμαρτυριας και αντιδρασης που δηλωνεις οτι συμμετασχεις (και πολυ καλα κανεις) ειναι μια ατελεσφορη προσπαθεια μερικων βαρεμενων ρομαντικων...

αυτο θα σε κανει να σταματησεις να συμμετασχεις;

Δες το αλλιως...οι Οικολογοι - Πρασινοι, αποτελουσαν τα προηγουμενα χρονια ενα απο τα "χεσμενα" κομματα του εκλογκου νομου και τωρα συγκεντρωνουν ενα πολυ μεγαλο ποσοστο (και αυτο οδηγησε αλλωστε και τους μεγαλοκαρχαριες στον να αρχισουν την προπαγανδα...)

Αν θελησουμε μπορει να υπαρξει μια νεα δυναμικη στο πολιτικο χωρο (και δεν μιλαω για τους οικολογους, ποραδειγμα ηταν) αρκει να μην εχουμε αποστασιοποιημενη - απαθη σταση.

Στη τελικη αυτο θελουν και αυτο μεθοδευουν εδω και χρονια...να απαξιωθει τελειως η πολιτικη και κατα συνεπεια η εκλογικη διαδικασια και να ψηφιζουν μονο τα κομματοσκυλα τους!

Δες τους πως μιλανε, δες τους τι λενε, δες τι γλωσσα χρησιμοποιουν...πεθαινεις απο τη πληξη οταν ακους τις "ξυλινες" παπαρολογιες τους! Επικοινωνιακα το ξερουν οτι χανουν, δεν μπορουν και δεν θελουν να πεισουν κανενα. Ακομα και ο πιο απλα σκεπτομενος ανθρωπος δεν μπορει να παρα να γελασει η να σιχτριρισει οταν ακουει περι διαφανειας, αποδοση διακαιοσυνης, κρατος προνοιας κτλ-κτλ...τους ξερουμε τοσο χρονια και γνωριζουμε πως δεν προκειται να αλλαξουν, για αυτο και εχουν προσαρμοσει τον εκλογικο νομο στα μετρα τους, οπως τους συμφερει!

Το "δε πα να γαμηθειτε" και "σας βαρεθηκα" ειναι αυτο που θελουν να επιδιωξουν!

ΧΥΜΑΔΟΡ το ιδιο

Φίλε , η κουβέντα αυτή είναι πολύ ωραία και πραγματικά θα μπορούσε να βγάλει πολύ «ζουμί»…

Μέσα από ένα φόρουμ όμως υπάρχει ο κίνδυνος της παρεξήγησης των γραφομενων (όχι κακοπιστα ,αλλά λόγω του μέσου)

Όποτε , μπορούμε να κανονίσουμε καμία κουβέντα μεταξύ ούζου – μεζέ κάποια στιγμή και να τα π(ι)ουμε εκεί….
(δεν εχει με ουζο...):beer:

ggs
03/06/2009, 17:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282

ΜΑΤΣ8282

και οσοι αλλοι γουσταρουμε την πολιτικη κουβέντα ή το ούζο ή και τα δύο

:wave2: :wave2:

peskandritsos
03/06/2009, 17:02
Εγω παντως αυτους που με εχουν κλεψει τοσα χρονια πριν και αυτους που αν στα επομενα χρονια συνκυβερνησουν η κυβερνησουν δεν τους ψηφιζω.
Μας εχουνε φαει πολλα εκατομυρια.
Σκεφτητε εναν που σας κλεβει το μηχανακι, θα του δινατε λεφτα για να αγορασει και αλλο???
ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΟΥΣΤΗ ΠΙΑ ΣΙΧΤΗΡΙΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ.

ggs
03/06/2009, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Εγω παντως αυτους που με εχουν κλεψει τοσα χρονια πριν και αυτους που αν στα επομενα χρονια συνκυβερνησουν η κυβερνησουν δεν τους ψηφιζω.
Μας εχουνε φαει πολλα εκατομυρια.
Σκεφτητε εναν που σας κλεβει το μηχανακι, θα του δινατε λεφτα για να αγορασει και αλλο???
ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΟΥΣΤΗ ΠΙΑ ΣΙΧΤΗΡΙΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ.

Εσύ να κοιτάξεις να βουτήξεις τίποτα από το ταμείο γιατί θέλω να βάλω κεντρικό σταντ
Αρχιερέα της διαπλοκής….
:lol: :lol: :beer:

peskandritsos
03/06/2009, 17:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Εσύ να κοιτάξεις να βουτήξεις τίποτα από το ταμείο γιατί θέλω να βάλω κεντρικό σταντ
Αρχιερέα της διαπλοκής….
:lol: :lol: :beer: Εξατμιση, φιλτρο, ανταπτορες???:D :D :D :beer:

BELZEBOYLIS
03/06/2009, 17:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Αυτο το οποιος δε ψηφισει δε μπορει να γκρινιαζει τα ακουω βερεσε. Γιατι φορους δε πληρωνω?Αρα γκρινιαζω και πολυ μαλιστα!
Επισης ποιος ειπε οτι η αποχη δεν εχει πολιτικο μηνυμα? Σε ολες τι εκλογες ως σημερα το ποσοστο αποχης ηταν λιγοτερο απο 10%. Αν τωρα γινει 30% αυτο δεν ειναι πολιτικο μηνυμα?
Αν αυτο δεν ειναι πολιτικο μηνυμα τοτε ποιο ειναι?

Παντως αυτο το παραμυθι οτι δε πρεπει να αφηνεις τη ψηφο σου να παει χαμενη το θεωρω τουλαχιστον αστειο, διοτι η συνειδητη αποχη ειναι πολιτικη σταση και ολα τα αλλα , οπως προειπα τα ακουω βερεσε.

Αν γουσταρεις αυτο που ψηφιζεις, με το καλο να πας να το ψηφισεις, αν οχι παλι, πολυ καλα θα κανεις να κατσεις στο σπιτακι σου η να πας στη παραλιουλα σου.

Τελος το δικαιωμα της ψηφου, ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και οχι υποχρεωση. Τουλαχιστον στον πολιτισμενο κοσμο και οχι στην Ελλαδα (οπου πλεον δεν υπαρχουν ποινικες κυρωσεις).

Αφού τα ακούς βερεσέ ,τράβα για μπάνιο ....δεν μπορώ να σου πω κάτι....

κάτι μικρό ίσως....και 40% η αποχή να φτάσει , το υπόλοιπο 60% θα βγάλει κυβέρνηση ....:wave2:

mats8282
03/06/2009, 18:22
ΜΑΤΣ8282

Συμφωνω...Πως το κανονιζουμε;

:beer:

Gandalf dr685sm
03/06/2009, 19:07
πάλι τα ίδιαααα....

1)Μπερδεύουμε την βούρτα με την π....! ΆΛΛΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

Στο πρώτο αν ψηφίσεις μικρό κόμμα όντως θα δημιουργήσεις ρεύμα αντίδρασης και αντίθεσης στους μεγάλους. Σαφώς και θέλω τους οικολόγους, τους κυνηγούς κτλ. στην Βουλή ... εδώ ψηφίζουν τραγουδιστές , μοντέλα και ηθοποιούς ... εκεί θα κολήσουμε; Ίσα ίσα που και μόνο η ύπαρξη τους θα δυσκολεύει πολύ στις αποφάσεις των κέντρων..

Στο δεύτερο όμως μιλάμε για ΕΥΡΩΠΗ.. μπορείτε παρακαλώ να τα διαχωρίσετε; Τι θα πεί ο παπάρας του όποιου κομματικού σχηματισμού που δεν έχει δεί κέντρο αποφάσεων ποτέ του και μάλιστα με αλεπούδες της πολιτικής του εξωτερικού; Τι θα ψηφίσει σε ενα εθνικά καίριο ζήτημα; Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για μένα οι ΕυρωΕκλογές απο τις τοπικές ότι και να μου λέτε. Αυτός που θα βγεί θα πρέπει να το "έχει". Κανένα δεν θα ψηφίσω μόνο απο αντίδραση για να πάει και να λέει τα δήθεν αποφθέγματα του (έβαλα και πριν Links τι λέει ο καθένας... μπείτε στον κόπο να τα διαβάσετε). Η αποχή μου δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του τόπου αλλά με το ποιος θα εκπροσωπεί (εμένα τουλάχιστον) εκτός χώρας. Κατανοητό;
Απο την στιγμή που δεν μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω ανεξαρτήτως κομματικής πολιτικής , ανθρώπους που πρέπει να είναι στην Ευρωβουλή , ποιός ο λόγος να συμμετέχω; Για να δώσω παρόν;... ε και;... τι θα αλλάξει;.. το ίδιο ανδρείκελο που θα πάει απο το μεγάλο κόμμα με την καθοδηγούμενη έκφραση και αντίληψη θα πάει και τώρα. Στην χειρότερη θα πάει ενας άλλος απο κόμμα αντίδρασης που ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! Αντιληπτόν;

2. Στις Εθνικές εκλογές μαζί σας... όσο πιο πολλοί μέσα τόσο το καλύτερο. Γιατί εκεί αφορά τα των έσω και σίγουρα και μόνο το μπλοκάρισμα αποφάσεων απο τύπους αλά Δελαπατρίδη και Βεργή ακόμα και αν είναι γραφικές θα μπλοκάρει πονηρά σχέδια. Στην Ευρώπη όμως το πονηρό σχέδιο δεν είναι εμφανές... ακόμα και πιο έμπειροι πολιτικοί την έχουν πατήσει... οχι τώρα ο κάθε τυχάρπαστος που με ελάχιστες γνώσεις περί πολιτικής, νομικής και διεθνούς δικαίου βγαίνει να πάρει έδρανο Ευρωβουλής.

Στην Ελληνική Βουλή ... ναι θέλω τον Βεργή, την Paola .. τον δεν ξέρω ποιόν, για ενα και μοναδικό ΠΡΑΚΤΙΚΟ λόγο. Όσο πιο γραφικοί τόσο πιο δύσκολα θα επηρρεάζεται η ψήφος τους σε νομοσχέδια απο κοινές πολιτικές που ακόμα και τυφλός θα έβλεπε οτι βλάπτουν. Εκείνοι θα το κάνουν απο ιδιοτέλεια αλλά θα κερδίζουμε και εμείς.

Στην Ευρωβουλή απέναντι σε κάτι γάτους με πέταλα που έχουν πουλήσει και αγοράσει χώρες ολόκληρες πριν αυτές καταλάβουν και τι γίνεται τι θα κάνουν;

ΞΕΚΟΛΑΤΕ.. δεν έχει να κάνει με τις εσωτερικές πολιτικές και την εφαρμογή τους έξω... έχει να κάνει με το πως μπορεί μια χώρα να μπεί δυναμικά και με άξιους εκπρόσωπους στην Ευρωβουλή να διεκδικήσει κάποια πράγματα για την χώρα του. Και ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ.. Οχι μόνο γραφικότητα και αντίδραση για την αντίδραση.

Αν τώρα αυτό δεν σας κάνει για πολιτική θέση που οδηγεί σε αποχή , τι να πω;... δεν μπορώ να το θέσω διαφορετικά! Και πιστέψτε με... αρκετοί σκέφτονται όπως εγώ (άλλωστε ούτε το 1/10 της γνώσης τους δεν φτάνω έτσι και αλλιώς) και δεν θέλουν να δώσουν βήμα και επιχείρημα ούτε στους μεν (τους μεγάλους) με παρουσία στις εκλογές δηλώνοντας "καλώς έχειν" και πάμε για εκλογές... ούτε βέβαια και στους "εξωγήινους" του συστήματος που θα το λάβουν ώς ψήφο εμπιστοσύνης και θα πάνε να πούνε τα ανεκδιήγητα στην Ευρώπη.

Αυτά... όσον αφορά την αποχή ώς πολιτική θέση.

Gandalf

el_hymador
03/06/2009, 19:50

μεσα, αλλα να ξερεις οτι τα κανονισμενα βγαινουν συνηθως στο εντελως αντιθετο και μαλλον μας βλεπω να συζηταμε για το ποσο μπουρδελο ειναι το μηχανακι του διπλανου μας και για τον αν υπαρχει μεγαλυτερη μουν@ρ@ απο την Μπελουτσι (σε θεωρητικο επιπεδο γιατι δεν υπαρχει...)

:lol: :lol: :lol:

ggs
03/06/2009, 20:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
μεσα, αλλα να ξερεις οτι τα κανονισμενα βγαινουν συνηθως στο εντελως αντιθετο και μαλλον μας βλεπω να συζηταμε για το ποσο μπουρδελο ειναι το μηχανακι του διπλανου μας και για τον αν υπαρχει μεγαλυτερη μουν@ρ@ απο την Μπελουτσι (σε θεωρητικο επιπεδο γιατι δεν υπαρχει...)

:lol: :lol: :lol:

Τωρα συμφωνούμε σε όλα….

Το μηχανάκι του διπλανού μας είναι τριμπ@υρδελο και η Μόνικα είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ !!!
Μόνικα για πρωθυπουργός κι εγώ όχι μόνο θα ψηφίσω αλλά γίνομαι και κοματόσκυλο !!!!

Χωρίς πλάκα , πρέπει να κανονίσουμε Πολιτικό καφενείο – meeting αυτό το ΣΚ

:lol: :lol: :lol: :lol: :wave2:

ggs
03/06/2009, 20:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
πάλι τα ίδιαααα....

1)Μπερδεύουμε την βούρτα με την π....! ΆΛΛΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

Στο πρώτο αν ψηφίσεις μικρό κόμμα όντως θα δημιουργήσεις ρεύμα αντίδρασης και αντίθεσης στους μεγάλους. Σαφώς και θέλω τους οικολόγους, τους κυνηγούς κτλ. στην Βουλή ... εδώ ψηφίζουν τραγουδιστές , μοντέλα και ηθοποιούς ... εκεί θα κολήσουμε; Ίσα ίσα που και μόνο η ύπαρξη τους θα δυσκολεύει πολύ στις αποφάσεις των κέντρων..

Στο δεύτερο όμως μιλάμε για ΕΥΡΩΠΗ.. μπορείτε παρακαλώ να τα διαχωρίσετε; Τι θα πεί ο παπάρας του όποιου κομματικού σχηματισμού που δεν έχει δεί κέντρο αποφάσεων ποτέ του και μάλιστα με αλεπούδες της πολιτικής του εξωτερικού; Τι θα ψηφίσει σε ενα εθνικά καίριο ζήτημα; Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για μένα οι ΕυρωΕκλογές απο τις τοπικές ότι και να μου λέτε. Αυτός που θα βγεί θα πρέπει να το "έχει". Κανένα δεν θα ψηφίσω μόνο απο αντίδραση για να πάει και να λέει τα δήθεν αποφθέγματα του (έβαλα και πριν Links τι λέει ο καθένας... μπείτε στον κόπο να τα διαβάσετε). Η αποχή μου δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του τόπου αλλά με το ποιος θα εκπροσωπεί (εμένα τουλάχιστον) εκτός χώρας. Κατανοητό;
Απο την στιγμή που δεν μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω ανεξαρτήτως κομματικής πολιτικής , ανθρώπους που πρέπει να είναι στην Ευρωβουλή , ποιός ο λόγος να συμμετέχω; Για να δώσω παρόν;... ε και;... τι θα αλλάξει;.. το ίδιο ανδρείκελο που θα πάει απο το μεγάλο κόμμα με την καθοδηγούμενη έκφραση και αντίληψη θα πάει και τώρα. Στην χειρότερη θα πάει ενας άλλος απο κόμμα αντίδρασης που ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! Αντιληπτόν;

2. Στις Εθνικές εκλογές μαζί σας... όσο πιο πολλοί μέσα τόσο το καλύτερο. Γιατί εκεί αφορά τα των έσω και σίγουρα και μόνο το μπλοκάρισμα αποφάσεων απο τύπους αλά Δελαπατρίδη και Βεργή ακόμα και αν είναι γραφικές θα μπλοκάρει πονηρά σχέδια. Στην Ευρώπη όμως το πονηρό σχέδιο δεν είναι εμφανές... ακόμα και πιο έμπειροι πολιτικοί την έχουν πατήσει... οχι τώρα ο κάθε τυχάρπαστος που με ελάχιστες γνώσεις περί πολιτικής, νομικής και διεθνούς δικαίου βγαίνει να πάρει έδρανο Ευρωβουλής.

Στην Ελληνική Βουλή ... ναι θέλω τον Βεργή, την Paola .. τον δεν ξέρω ποιόν, για ενα και μοναδικό ΠΡΑΚΤΙΚΟ λόγο. Όσο πιο γραφικοί τόσο πιο δύσκολα θα επηρρεάζεται η ψήφος τους σε νομοσχέδια απο κοινές πολιτικές που ακόμα και τυφλός θα έβλεπε οτι βλάπτουν. Εκείνοι θα το κάνουν απο ιδιοτέλεια αλλά θα κερδίζουμε και εμείς.

Στην Ευρωβουλή απέναντι σε κάτι γάτους με πέταλα που έχουν πουλήσει και αγοράσει χώρες ολόκληρες πριν αυτές καταλάβουν και τι γίνεται τι θα κάνουν;

ΞΕΚΟΛΑΤΕ.. δεν έχει να κάνει με τις εσωτερικές πολιτικές και την εφαρμογή τους έξω... έχει να κάνει με το πως μπορεί μια χώρα να μπεί δυναμικά και με άξιους εκπρόσωπους στην Ευρωβουλή να διεκδικήσει κάποια πράγματα για την χώρα του. Και ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ.. Οχι μόνο γραφικότητα και αντίδραση για την αντίδραση.

Αν τώρα αυτό δεν σας κάνει για πολιτική θέση που οδηγεί σε αποχή , τι να πω;... δεν μπορώ να το θέσω διαφορετικά! Και πιστέψτε με... αρκετοί σκέφτονται όπως εγώ (άλλωστε ούτε το 1/10 της γνώσης τους δεν φτάνω έτσι και αλλιώς) και δεν θέλουν να δώσουν βήμα και επιχείρημα ούτε στους μεν (τους μεγάλους) με παρουσία στις εκλογές δηλώνοντας "καλώς έχειν" και πάμε για εκλογές... ούτε βέβαια και στους "εξωγήινους" του συστήματος που θα το λάβουν ώς ψήφο εμπιστοσύνης και θα πάνε να πούνε τα ανεκδιήγητα στην Ευρώπη.

Αυτά... όσον αφορά την αποχή ώς πολιτική θέση.

Gandalf

Φίλε Gandalf , βγάζουμε 24 από τους 800 στην Ευρώπη …
Αλλά από ούζα δεν ξέρουν οι φραγκολεβαντίνοι

tai
03/06/2009, 21:45
ρε παιδια συγνωμη
να σας θυμίσω οτι το ευρωκοινοβούλιο ΟΥΤΕ ΕΠΕΡΝΕ αποφάσεις, ΟΥΤΕ ΕΝΈΚΡΙΝΕ ΠΟΤΕ ???
απλα υπερψηφίζει.
οι αποφάσεις που ΔΕΝ υπερψηφίζει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, (ναι αυτο που θα ψηφίσουμε) ΔΕΝ ΑΝΕΡΟΥΝΤΑΙ!!!

Ειναι μια μάσκα για να κρύψουμε το οτι της αποφάσεις δεν της παίρνουν και ουτε της εκκρίνουν τα εκλεγμένα πρόσωπα.

Έχουμε να ψηφίσουμε τους κομπάρσους (ουτε καν πρωταγωνιστές δεν είναι) που παίζουν στο έργο

"ο καραγκιόζης ευρωβουλευτής"

ggs
03/06/2009, 21:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ρε παιδια συγνωμη
να σας θυμίσω οτι το ευρωκοινοβούλιο ΟΥΤΕ ΕΠΕΡΝΕ αποφάσεις, ΟΥΤΕ ΕΝΈΚΡΙΝΕ ΠΟΤΕ ???
απλα υπερψηφίζει.
οι αποφάσεις που ΔΕΝ υπερψηφίζει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, (ναι αυτο που θα ψηφίσουμε) ΔΕΝ ΑΝΕΡΟΥΝΤΑΙ!!!

Ειναι μια μάσκα για να κρύψουμε το οτι της αποφάσεις δεν της παίρνουν και ουτε της εκκρίνουν τα εκλεγμένα πρόσωπα.

Έχουμε να ψηφίσουμε τους κομπάρσους (ουτε καν πρωταγωνιστές δεν είναι) που παίζουν στο έργο

"ο καραγκιόζης ευρωβουλευτής"

Άστα αυτά ΤΑΙ …
Συμμετέχεις στο thread για να συμμετάσχεις και στην πολιτική ουζοκατάνυξη.
Οι σκοποί σου είναι ιδιοτελής και ως τέτοιοι χαιρετιζονται συντροφικά

:lol: :lol: :wave2: :wave2:

LsKostas
03/06/2009, 22:57

:beer: (δεν εχει με ουζο...)

Συμφωνω ,παντα μεσα απ ενα forum γινονται παρεξηγησεις γι αυτο και σε ρωτησα οσο πιο
ανωδυνα γινοταν.

Να μαστε καλα και ισως να τα πουμε κι απο κοντα:wave2:

LsKostas
03/06/2009, 23:45
Αρχιερέα της διαπλοκής….

Οπα τωρα το δα ... καλα εχεις Τenere και καθομαστε και συζηταμε για αποχες και μαλακιες :lol:

Ρε λιγο ... ΛΙΓΟ ...να ειχε μοιασει η ΕΛΛΑΔΑ στο Τenere ολα θα δουλευαν ρο-λο-ι :beer:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

BELZEBOYLIS
03/06/2009, 23:54
κανονίστε να με βγάλετε στην απέξω ,από την ουζοκατάνυξη !!!! Θα απέχω απο το φόρουμ 3ης βδομάδες ως ένδειξη διαμαρτυρίας !!!! :lol: :rotflmao: :wave2:

WebD
04/06/2009, 00:25
να θυμίσω...... ευρωβουλευτής ήταν και ο τρισμέγιστος Χατζηδάκης!!!! Ναι αυτό ο σούπερ υπουργός τώρα!!!!! Ναι ο μπόλεκ και λόλεκ σε συσκευασία του ενός!!!

Δε νομίζω πως υπάρχει πιο χαρακτηριστική περίπτωση μπούφου πολιτικού!!! ίσως ο Λιάπης να του πάει κόντρα.....

Με αυτούς θα παλέψουμε για την Ελλάδα;;; άσε θα πάω για καφέ τελικά και μάλιστα πικρό!!!!!!!

LsKostas
04/06/2009, 01:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
κανονίστε να με βγάλετε στην απέξω ,από την ουζοκατάνυξη !!!! Θα απέχω απο το φόρουμ 3ης βδομάδες ως ένδειξη διαμαρτυρίας !!!! :lol: :rotflmao: :wave2:

Θα απεχεις ... κανεις αποχη δηλαδη κι εσυ ??? :bigcry: :lol: :bigcry:

hidefnick
04/06/2009, 02:07
Ρε την παλεύουν καθόλου? Εκατσα και χάζευα τηλεόραση, κάτι που αποφεύγω συστηματικά πιά, και είδα τι λένε τα μικρά "κόμματα". Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι να γελάει ή να κλαίει κανείς.... Και να σκεφτείς ότι τελικά θα στείλουμε μερικούς από δαύτους στην Ευρώπη.

Λοιπόν εγώ θα πάω να ψηφίσω, γιατί το σόι μου έφαγε πολύ ξύλο για να μπορώ να το κάνω. Μα πάρα πολύ ξύλο. Και επίσης λέω να ψηφίσω ΝΔ τελικά, μιάς και θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της χώρας αυτή τη στιγμή τελικά δεν είναι ο Κωστάκης και η παρέα του αλλά ο Γιωργάκης (χωρίς την παρέα του), και εκεί στηριζόμενος ο Κωστάκης και η παρέα του, κάνουν ότι κάνουν.

Ναι θα στηρίξω τον δικομματισμό. Ναι τους άχρηστους οικογενιοκράτες, ναι σε όλα όσα θα μου πείτε. Οχι όμως τον κάθε τυχάρπαστο που έχει πιάσει μια πιασίαρικη (για κάποιους ανεγκέφαλους) πιπίλα και την τραβάει μπας και.

Μιλάμε ότι πραγματικά σοκαρίστικα. Ακουγα για πράσινους και ανταρσίες κλπ κλπ και έλεγα "ρε, λές?" Μιλάμε πολλά χρόννια πίσω τα άτομα. Πραγματικά λυπάμαι. Ολοι αυτοί η μόνοι αίσθηση που μου έδωσαν είναι "γιατί να τρώνε αυτοί και όχι εμείς" Ολοι κατά της ΕΕ. Μα όλοι. Και όλοι ψηφίστε εμάς για ευρωβουλευτές..... Η επανάσταση της πούτσ@ς κανονικά..... 7500 το μήνα είναι αυτά συμφορουμίτες. 7500 για να λένε τις παπαριές που λένε.

@ggelos
04/06/2009, 03:40
42 ψηφοδελτια υπάρχουν!!!
Στην τελική ριξτε το ποιο τελευταίο κομμα που υπάρχει
Ασκώ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ψήφου γιατί είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και εχω μάθει ΟΛΑ μου τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ να τα ασκω στο 1000% τους !!!!!
Οπως έχω ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ελευθερης βουλησης και εκφρασης ετσι και ασκώ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου αυτο.

Πολλοί λενε:
- "Πως βλέπετε το μέλλον της χώρας σας(που ετσι κ αλλιως πάει πολυ καλα....)?"
- "Ε...τι να σας πω?Ο,τι πει ο Χαλίφης..."
(ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ)
και εμείς που έχουμε δεν θα το εξασκησουμε????

stvr1
04/06/2009, 07:13

Κάνεις λάθος. Υπάρχουν 4 διαδικασίες απόφασης στην Ε.Ε.
1 και 2: Η διαβούλευση και η συνεργασία στις οποίες ισχύει αυτό που λες αλλά εφαρμόζονται σε ελάχιστους τομείς πλέον (η συνεργασία έχει σχεδόν καταργηθεί).

3: Η σύμφωνη γνώμη, όπου ναι μεν δεν μπορεί να τροποποιήσει την πρόταση αλλά αν δεν συμφωνήσει απορίπτεται (αφορά κυρίως ένταξη νεων κρατών ως μέλη και συμφωνίες σύνδεσης με τρίτα κράτη).

Και 4: Η συναπόφαση, στην οποία μπορεί να τροποποιήσει την πρόταση και αν την καταψηφίσει απορίπτεται. Αυτή χαρακτηρίζεται και ως συνήθης διαδικασία, διότι πλέον εφαρμόζεται στις περισότερες πολιτικές και κερδίζει έδαφος με κάθε νέα συνθήκη.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν δεν συμφωνεί το Ε.Κ. δεν παράγονται κανόνες δικαίου από την Ένωση, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Τις προτάσεις νόμου τις κάνει η Επιτροπή και μόνο, αν και γίνεται λόγος για επέκταση της αρμοδιότητας αυτής και στο Κοινοβούλιο. Βέβαια αν το καλοσκεφτούμε και στην χώρα μας, αν και προτείνουν νόμους και η Κυβέρνηση και η Βουλή, στο τέλος η αρμοδιότητα αυτή ασκήται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από την πρώτη (διότι ελέγχει την πλειοψηφία στην Βουλή).

ggs
04/06/2009, 08:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Οπα τωρα το δα ... καλα εχεις Τenere και καθομαστε και συζηταμε για αποχες και μαλακιες :lol:

Ρε λιγο ... ΛΙΓΟ ...να ειχε μοιασει η ΕΛΛΑΔΑ στο Τenere ολα θα δουλευαν ρο-λο-ι :beer:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sergiosm
04/06/2009, 08:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
1 και 2: Η διαβούλευση και η συνεργασία στις οποίες ισχύει αυτό που λες αλλά εφαρμόζονται σε ελάχιστους τομείς πλέον (η συνεργασία έχει σχεδόν καταργηθεί).

3: Η σύμφωνη γνώμη, όπου ναι μεν δεν μπορεί να τροποποιήσει την πρόταση αλλά αν δεν συμφωνήσει απορίπτεται (αφορά κυρίως ένταξη νεων κρατών ως μέλη και συμφωνίες σύνδεσης με τρίτα κράτη).

Και 4: Η συναπόφαση, στην οποία μπορεί να τροποποιήσει την πρόταση και αν την καταψηφίσει απορίπτεται. Αυτή χαρακτηρίζεται και ως συνήθης διαδικασία, διότι πλέον εφαρμόζεται στις περισότερες πολιτικές και κερδίζει έδαφος με κάθε νέα συνθήκη.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν δεν συμφωνεί το Ε.Κ. δεν παράγονται κανόνες δικαίου από την Ένωση, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Τις προτάσεις νόμου τις κάνει η Επιτροπή και μόνο, αν και γίνεται λόγος για επέκταση της αρμοδιότητας αυτής και στο Κοινοβούλιο. Βέβαια αν το καλοσκεφτούμε και στην χώρα μας, αν και προτείνουν νόμους και η Κυβέρνηση και η Βουλή, στο τέλος η αρμοδιότητα αυτή ασκήται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από την πρώτη (διότι ελέγχει την πλειοψηφία στην Βουλή).

+1

μην τον παρεξηγείς όμως.

παλιότερα γινόταν έτσι όπως τα λέει. Το κοινοβούλιο δεν είχε ουσιαστικά καμία αρμοδιότητα.
Το γνωστό και ως "έλλειμμα δημοκρατικότητας".

sergiosm
04/06/2009, 08:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από @ggelos
42 ψηφοδελτια υπάρχουν!!!

Όχι ότι αλλάζει κάτι από αυτά που είπες, αλλά τα ψηφοδέλτια θα είναι 27.

stvr1
04/06/2009, 08:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm

Κάτι ξέρεις εσύ.... :lol: :lol: :beer:

Το δημοκρατικό έλλειμμα, βέβαια σχετίζεται και με την έλειψη ενημέρωσης των πολιτών και την αποχή τους από τις ευρωεκλογές.

sergiosm
04/06/2009, 08:55
Φίλε Gandalf , βγάζουμε 24 από τους 800 στην Ευρώπη …
Αλλά από ούζα δεν ξέρουν οι φραγκολεβαντίνοι

24 είχαμε μέχρι σήμερα,
πλέον (και μέχρι να ξαναλλάξει) θα έχουμε 22 στα 736, εκτός και αν επικυρωθεί η συνθήκη της Λισσαβώνας οπότε θα έχουμε 22 στα 751.

sergiosm
04/06/2009, 08:57
Κάτι ξέρεις εσύ.... :lol: :lol: :beer:

Το δημοκρατικό έλλειμμα, βέβαια σχετίζεται και με την έλειψη ενημέρωσης των πολιτών και την αποχή τους από τις ευρωεκλογές.

:beer: :beer: :beer:

vrider
04/06/2009, 10:17
Ρεε κατι τυποι? Τι ειστε σεις ρε? Τι ειστε σεις.......

Ενταξει ημουν αδιαβαστος στο ζητημα του ποσοστου αποχης θα το κανουμε θεμα τωρα? Δεν ηταν 10% ( οπως λαθος ειπα) αλλα 25%. Το ζητουμενο δεν αλλαζει. Αν αυτη τη φορα η αποχη φθασει το 45% κατα την ταπεινη μου αποψη ΕΙΝΑΙ πολιτικο μηνυμα.

Αν τωρα η αποχη ειναι μεγαλη, σε περιπτωση βουλευτικων εκλογων, καποιο κομμα προφανως θα κυβερναει με την πλειοψηφια του υπολοιπου 60% αλλα στη τελικη δεν θελουμε ακυβερνησια η ακομα χειροτερα πολιτικη ασταθεια.

Το ζητουμενο, κατα την ταπεινη μου αποψη, ειναι αφενος να καταλαβουν οτι ενα μεγαλος μερος του λαου τους περιφρονει, αλλα το βασικοτερο ειναι το κινητρο για τη δημιουργια νεων πολιτικων δυναμεων.

Αποδειξη οτι την αποχη τη φοβουνται ολοι, ειναι οτι ολοι εχουν λυσαξει με τις παραλιες φετος. Πρωτα ψηφος και μετα μαυρισμα δε λεει ο Τσιπρας?

Προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν προτρεπω κανεναν να παει η να μην παει να ψηφισει.Μου φανηκε ενδιαφερον το ποστ γι΄αυτο και απαντησα, πως λεμε ειδα φως και μπηκα?
Ολοι μεγαλα παιδια ειμαστε και , υποτιθεται οτι, εχουμε τη στοιχειωδη λογικη και ευθυνη των πραξεων μας.

Xrider
04/06/2009, 10:39
Ψηφο!!!!
Οτι να-ναι αρκει να ψηφισετε...Οσο περισσοτεροι ψηφιζουν τοσο καλητερα..
Φαινετε οτι τουλαχιστον απο την μια στιγμη στην αλλη καποιοι απο δημαρχοι μπορουν να γινουν κλητηρες!!
Αποχη και λευκο ειναι σαν να λες κανε οτι γουσταρεις (σε οποιον βγει),μαριονετα ημουν κ μαριονετα θα ειμαι.

mats8282
04/06/2009, 10:57
Φιλε vrider....Αν θες να πιστευεις οτι θα τιμωρησεις τον Τσιπρα ή την Αλεκα ή τον Καρατζαφερη ή τους Οικολογους με το να πας στην παραλια και οτι αυτοι ειναι το προβλημα με γεια σου και χαρα σου..Αν,λεμε τωρα,η αποχη παει 45% θα ηταν ενα πολιτικο μυνημα χωρις ομως αποδεκτη..Περα απο αυτο ο,τι νομιζει ο καθενας θα κανει.Εδω απλα το κουβεντιαζουμε με επιχειρηματα,σε πολυ καλο κλιμα και χωρις χαρακτηρισμους κιολας...Ετσι;

super_toto
04/06/2009, 11:40

Ενταξει ημουν αδιαβαστος στο ζητημα του ποσοστου αποχης θα το κανουμε θεμα τωρα? Δεν ηταν 10% ( οπως λαθος ειπα) αλλα 25%. Το ζητουμενο δεν αλλαζει. Αν αυτη τη φορα η αποχη φθασει το 45% κατα την ταπεινη μου αποψη ΕΙΝΑΙ πολιτικο μηνυμα.

Αν τωρα η αποχη ειναι μεγαλη, σε περιπτωση βουλευτικων εκλογων, καποιο κομμα προφανως θα κυβερναει με την πλειοψηφια του υπολοιπου 60% αλλα στη τελικη δεν θελουμε ακυβερνησια η ακομα χειροτερα πολιτικη ασταθεια.

Το ζητουμενο, κατα την ταπεινη μου αποψη, ειναι αφενος να καταλαβουν οτι ενα μεγαλος μερος του λαου τους περιφρονει, αλλα το βασικοτερο ειναι το κινητρο για τη δημιουργια νεων πολιτικων δυναμεων.

Αποδειξη οτι την αποχη τη φοβουνται ολοι, ειναι οτι ολοι εχουν λυσαξει με τις παραλιες φετος. Πρωτα ψηφος και μετα μαυρισμα δε λεει ο Τσιπρας?

Προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν προτρεπω κανεναν να παει η να μην παει να ψηφισει.Μου φανηκε ενδιαφερον το ποστ γι΄αυτο και απαντησα, πως λεμε ειδα φως και μπηκα?
Ολοι μεγαλα παιδια ειμαστε και , υποτιθεται οτι, εχουμε τη στοιχειωδη λογικη και ευθυνη των πραξεων μας.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα για να καταλάβεις πως λειτουργεί η αποχή είναι οι ΗΠΑ. Παραδοσιακά τα ποσοστά αποχής στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλά. Μάλιστα εκει υπάρχει και το φαινόμενο οι πολίτες να μην εγγράφονται καν στους εκλογικούς καταλόγους. Κυρίως από αδιαφορία και όχι από αποψη.
Εδώ (http://www.infoplease.com/ipa/A0781453.html) μπορείς να δεις κάποια στατιστικά.

Βλέπεις λοιπον να απασχολεί το πολιτικό σύστημα στης Αμερικής το φαινόμενο αυτό της αποχής? Μια χαρά λειτουργεί εκει ο δικοματισμός εδώ και τόσα χρόνια και θα συνεχίσει να λειτουργει. Μια χαρά συνεχίζει το σύστημα να δουλεύει. Το μήνυμα μέσω της αποχής είναι ένα μήνυμα χωρίς αποδέκτη.

Το σύστημα δεν ενδιαφέρεται για το αν η αποχή είναι συνειδητή ή από αδιαφορία. Βασικά δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την αποχή. Και 90% να φτάσει η αποχή το υπόλοιπο 10 θα εκλέξει κυβέρνηση. Και είναι και απολύτως δίκαιο αυτό.

Από την στιγμή που από άποψη ή όχι απεμπολείς το δικαίωμα που σου έχει δοθεί, για ποιό λόγο να σε λάβει υπ όψη του το σύστημα. Τους γράφεις εσύ, σε γράφουν κι αυτοί 2 φορές.

Gandalf dr685sm
04/06/2009, 11:51
Οι ΗΠΑ είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση... μην συγκρίνεις.

Στις ΗΠΑ οι μόνες εκλογές που έχουν είναι οι εκλογές που αφορούν τον Πρόεδρο. Αλλά στην ουσία εκεί κυβερνά το Κονγκρέσο. Εκτός αυτού ακόμα και αν υπάρχουν δύο κόμματα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απορριφθεί σχέδιο νόμου εκεί ακόμα και απο τους ίδιους του κόμματος, έστω και αν έγινε με εισήγηση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Τώρα για τον λαό εκεί , οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική γιατί το μόνο που θέλουν είναι φτηνή βενζίνη και χρήματα στην κοινωνική ασφάλιση. Αδιαφορούν όντως ποιός θα το κάνει , αρκεί να το κάνει.

Αλλά μην ξεχνάς οτι ειδικά τελευταία που το αγγούρι έφτασε στον πισινό τους, έκαναν το αντίθετο ακριβώς απο την αποχή... πήγαν και ψήφισαν.. ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ... είχαν και το κατάλληλο πρόσωπο να ψηφίσουν για αυτούς.

Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Δώστε μας και εμάς εδώ κάποιον ικανό να πείσει και θα δείς συμμετοχή μετά. Χωρίς πρόσωπο ικανό να δώσει αυτά που ζητάνε οι πολίτες... πως θα ψηφίσουν; πως θα πειστούν;

Μερικές αερολογίες άκουσαν το 2004 (όπως αποδείχτηκε μετά) απο τον Καραμανλή και έφτασε στο 88% η συμμετοχή! Σήμερα όμως που δεν υπάρχει που να στραφείς και τι να κάνεις είτε αυτό λέγεται Ευρωπαϊκός στόχος, είτε διακυβέρνηση... πως να πεισεις να ψηφίσει κάποιος;... και όπως είπα... στην εσωτερική διακυβέρνηση έχεις το αβαντάζ οτι οι φωνές πολλών (έστω και γραφικών) τουλάχιστον θα είναι εμπόδιο στο να περάσουν τερατουργήματα. Στην Ε.Ε. .. τι;.. θα αντιμιλήσουν με τα ίδια τύπου επιχειρήματα (μην χαρακτηρίσω) απέναντι σε Μέρκελ , Σαρκοζί και λοιπούς; Θα πούν εμείς έξω απο την Ε.Ε.;... είμαστε σοβαροί τώρα;

Gandalf

super_toto
04/06/2009, 12:10
Οι ΗΠΑ είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση... μην συγκρίνεις.

Στις ΗΠΑ οι μόνες εκλογές που έχουν είναι οι εκλογές που αφορούν τον Πρόεδρο. Αλλά στην ουσία εκεί κυβερνά το Κονγκρέσο. Εκτός αυτού ακόμα και αν υπάρχουν δύο κόμματα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απορριφθεί σχέδιο νόμου εκεί ακόμα και απο τους ίδιους του κόμματος, έστω και αν έγινε με εισήγηση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Τώρα για τον λαό εκεί , οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική γιατί το μόνο που θέλουν είναι φτηνή βενζίνη και χρήματα στην κοινωνική ασφάλιση. Αδιαφορούν όντως ποιός θα το κάνει , αρκεί να το κάνει.

Αλλά μην ξεχνάς οτι ειδικά τελευταία που το αγγούρι έφτασε στον πισινό τους, έκαναν το αντίθετο ακριβώς απο την αποχή... πήγαν και ψήφισαν.. ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ... είχαν και το κατάλληλο πρόσωπο να ψηφίσουν για αυτούς.

Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Δώστε μας και εμάς εδώ κάποιον ικανό να πείσει και θα δείς συμμετοχή μετά. Χωρίς πρόσωπο ικανό να δώσει αυτά που ζητάνε οι πολίτες... πως θα ψηφίσουν; πως θα πειστούν;

Μερικές αερολογίες άκουσαν το 2004 (όπως αποδείχτηκε μετά) απο τον Καραμανλή και έφτασε στο 88% η συμμετοχή! Σήμερα όμως που δεν υπάρχει που να στραφείς και τι να κάνεις είτε αυτό λέγεται Ευρωπαϊκός στόχος, είτε διακυβέρνηση... πως να πεισεις να ψηφίσει κάποιος;... και όπως είπα... στην εσωτερική διακυβέρνηση έχεις το αβαντάζ οτι οι φωνές πολλών (έστω και γραφικών) τουλάχιστον θα είναι εμπόδιο στο να περάσουν τερατουργήματα. Στην Ε.Ε. .. τι;.. θα αντιμιλήσουν με τα ίδια τύπου επιχειρήματα (μην χαρακτηρίσω) απέναντι σε Μέρκελ , Σαρκοζί και λοιπούς; Θα πούν εμείς έξω απο την Ε.Ε.;... είμαστε σοβαροί τώρα;

Gandalf

Οι ΗΠΑ δεν είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Αποτελούν αυτό που θέλουν όλοι οι άλλοι να γίνουν. Και στην Ελλάδα η πολιτική είναι καθαρά μια προσπάθεια αντιγραφής της αμερικανικής πολιτικής. Για αυτό και βλεπουμε κατα καιρούς μερικά κωμικά πράγματα. Διότι η πιστή αντιγραφή των επικοινωνιακών τεχνασματων από μια κουλτούρα σε μια άλλη, είναι κωμική.

Μην το ψάχνεις. Όλοι οι πολιτικοί λειτουργούν με manual made in usa. Άρα δεν μπορείς να πεις ότι αυτό το οποίο συμβαίνει στην αμερική δεν το υιοθετούμε και εμείς εδώ.

Όσο για το ότι στην Αμερική βρέθηκε κατάλληλο πρόσωπο και ο κόσμος πήγε και ψήφισε να σε βάλω στον κόπο να δεις τον πίνακα που πόσταρα παραπάνω. Η διαφορά της αποχής στις εκλογές του 2008 με το 2004 ήταν 1,5%. Όχι πως ειναι μικρό ποσοστό αλλά δεν ξύπνησαν και οι αμερικάνοι και πήγαν να ψηφίσουν μαζικά όπως το παρουσιάζεις.

Δεν θα διαφωνήσω με την άποψή που έχεις για τις ευρωεκλογές. Είναι η άποψή σου. Γενικά όμως θεωρώ ότι αφού έχω το δικαιωμα θα το εκμεταλλευτώ.

Gandalf dr685sm
04/06/2009, 12:14
super_toto...

ούτε εγώ φίλε μου κρίνω κανέναν για την επιλογή της ψήφου... αλλοίμονο... μόνο κάτι χουντικοί τα έκαναν αυτά. Απόλυτο ατομικό πολιτικό δικαίωμα είναι. Ουδεμία κρίση χωράει. Για αυτό και υπεραμύνομαι του σκεπτικού μου , που λέει να μην το ασκήσω.

Για τις ΗΠΑ τώρα...

η πολιτική είναι καθαρά μια προσπάθεια αντιγραφής της αμερικανικής πολιτικής

Μακάρι οι δικοί μας να έκαναν ενα σωστό αντίτυπο αυτής. Γιατί είναι και η μόνη δημοκρατία στον κόσμο που ελέγχει και τον Άρχων της... διά του Κογκρέσσου. Έστω και μερικώς ακόμα και εκεί το κανείς υπεράνω νόμου ισχύει. Είτε πρόεδρος, είτε στρατιωτικός, είτε απλός πολίτης.

Σίγουρα έχουν και εκεί τα προβλήματα τους... αλλά εχουν έστω μια καλή εφαρμογή του παραπάνω... για εδώ μπορούμε άραγε να πούμε το ίδιο;

Gandalf

vrider
04/06/2009, 12:16
@mats8282 : Νομιζω οτι ημουν υπερ το δεον κοσμιος και δεν χαρακτηρισα κανεναν ουτε νομιζω οτι ο τονος μου ειχε κανενα ιχνος ειρωνιας η ο.τι αλλο προς τον οποιονδηποτε. Αντιθετως το πηρα χιουμοριστικα, που ισως να βγηκε αλλοιως, ενεκα γραπτου.

@super_toto: Νομιζω οτι ημουν σαφης οτι μιλαμε για την Ελλαδα. Δηλ απο το 25% ( το εμαθα τωρα) στο 45%. Δηλαδη απο μια παγιομενη κατασταση σε μια αλλη καινουργια.

Με δυο λογια ο σκοπος της αποχης ( ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ) , ΙΜΗΟ, εχει καποιο νοημα.

Τωρα για τις μαριονεττες, νομιζω οτι το θεμα θελει πολυ αναλυση, παντως ουτως η αλλως ολοι εμεις οι κοινοι 'θνητοι' μαριονεττες ειμαστε, ψηφισουμε δε ψηφισουμε.

stvr1
04/06/2009, 12:21

Εκτώς από τον Πρόεδρο εκλέγουν και την Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλαδή το Κονγκρέσο.
Αυτό δεν κυβερνά αλλά ασκεί την νομοθετική εξουσία. Έχουν προεδρικό πολίτευμα και άρα υπάρχει σχεδόν απόλυτη διάκριση κρατικών λειτουργιών (και όχι διασταύρωση όπως σε εμάς). Ο Πρόεδρος αν και μπορεί να κάνει εισήγηση, όπως λες για σχέδιο νόμου, δεν μπορεί να παρέμβει με κανέναν τρόπο στην νομοπαραγωγική δαδικασία. Αντίστοιχα τα μέλη της κυβέρνησης είναι εξωκοινοβουλευτικά και δεν εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη του προέδρου.

mats8282
04/06/2009, 12:22
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81643

Για βολτα το ΣΚ και τα ουζα που λεγαμε :beer:

Gandalf dr685sm
04/06/2009, 12:26
stvr1...σωστός...:beer:

Gandalf

stvr1
04/06/2009, 12:27
:beer: :beer:

super_toto
04/06/2009, 12:28
super_toto...

ούτε εγώ φίλε μου κρίνω κανέναν για την επιλογή της ψήφου... αλλοίμονο... μόνο κάτι χουντικοί τα έκαναν αυτά. Απόλυτο ατομικό πολιτικό δικαίωμα είναι. Ουδεμία κρίση χωράει. Για αυτό και υπεραμύνομαι του σκεπτικού μου , που λέει να μην το ασκήσω.

Για τις ΗΠΑ τώρα...

Μακάρι οι δικοί μας να έκαναν ενα σωστό αντίτυπο αυτής. Γιατί είναι και η μόνη δημοκρατία στον κόσμο που ελέγχει και τον Άρχων της... διά του Κογκρέσσου. Έστω και μερικώς ακόμα και εκεί το κανείς υπεράνω νόμου ισχύει. Είτε πρόεδρος, είτε στρατιωτικός, είτε απλός πολίτης.

Σίγουρα έχουν και εκεί τα προβλήματα τους... αλλά εχουν έστω μια καλή εφαρμογή του παραπάνω... για εδώ μπορούμε άραγε να πούμε το ίδιο;

Gandalf

Καλά δεν το συζητάμε ότι το πολίτευμα στην αμερική λειτουργεί απείρως αρτιότερα από το δικό μας.

Εγώ λέω ότι οι Ελληνες πολιτικοί ειδικά αυτοί των κομμάτων εξουσίας χρησιμοποιούν τεχνικές αμερικανικής προελεύσεως στον πολιτικό τους βίο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αμπέχωνο του καραμανλή στις πυρκαγιές κατά το αμπέχωνο του μπους στους δίδυμους πύργους. :rotflmao:

Γενικά εμεις δώ επειδή είμαστε γραικυλοι, οτιδήποτε επιχειρούμε να αντιγράψουμε το αντιγράφουμε άσχημα.

super_toto
04/06/2009, 12:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Καλά δεν το συζητάμε ότι το πολίτευμα στην αμερική λειτουργεί απείρως αρτιότερα από το δικό μας.

Εγώ λέω ότι οι Ελληνες πολιτικοί ειδικά αυτοί των κομμάτων εξουσίας χρησιμοποιούν τεχνικές αμερικανικής προελεύσεως στον πολιτικό τους βίο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αμπέχωνο του καραμανλή στις πυρκαγιές κατά το αμπέχωνο του μπους στους δίδυμους πύργους. :rotflmao:

Γενικά εμεις δώ επειδή είμαστε γραικυλοι, οτιδήποτε επιχειρούμε να αντιγράψουμε το αντιγράφουμε άσχημα.

Α και για να είμαι δίκαιος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το jogging του Παπανδρέου όταν είχε αναλάβει αρχηγός του Πασοκ. Τρεις κάμερες να καταγράφουν τον γιώργο μετα της φρουράς του , όλοι με φόρμες να τρέχουν σε ένα δρόμο που περιεργως δεν είχε αυτοκίνητο ούτε στα 3 χιλιόμετρα. Όλα αυτά κατά τον αθλήτικό πρόεδρο Κλίντον.

stvr1
04/06/2009, 12:34
Α και για να είμαι δίκαιος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το jogging του Παπανδρέου όταν είχε αναλάβει αρχηγός του Πασοκ. Τρεις κάμερες να καταγράφουν τον γιώργο μετα της φρουράς του , όλοι με φόρμες να τρέχουν σε ένα δρόμο που περιεργως δεν είχε αυτοκίνητο ούτε στα 3 χιλιόμετρα. Όλα αυτά κατά τον αθλήτικό πρόεδρο Κλίντον.

Άσε γιατί μετά πήρε και ποδήλατο...:lol:

mats8282
04/06/2009, 13:38
@mats8282 : Νομιζω οτι ημουν υπερ το δεον κοσμιος και δεν χαρακτηρισα κανεναν ουτε νομιζω οτι ο τονος μου ειχε κανενα ιχνος ειρωνιας η ο.τι αλλο προς τον οποιονδηποτε. Αντιθετως το πηρα χιουμοριστικα, που ισως να βγηκε αλλοιως, ενεκα γραπτου.

Ισως :beer:

περαστε απο το συναντησεις βολτες να δηλωσετε συμμετοχες μπας και βγαλουμε ακρη :)

tai
04/06/2009, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
+1
μην τον παρεξηγείς όμως.
παλιότερα γινόταν έτσι όπως τα λέει. Το κοινοβούλιο δεν είχε ουσιαστικά καμία αρμοδιότητα.
ακομα το εχει κατα την γνωμη μου

1 αλλά εφαρμόζονται σε ελάχιστους τομείς πλέον (η συνεργασία έχει σχεδόν καταργηθεί).
σχεδον δλδ κάποιες εφαρμόζονται ΑΚΟΜΑ

3: Η σύμφωνη γνώμη,........ (αφορά κυρίως ένταξη νεων κρατών ως μέλη και συμφωνίες σύνδεσης με τρίτα κράτη).
Στα σημαντικά ομως δεν

Και 4: Η συναπόφαση, ....................και κερδίζει έδαφος με κάθε νέα συνθήκη.
αλλά ακομα δεν εχει κερδίσει

......................, αν και γίνεται λόγος για επέκταση της αρμοδιότητας αυτής και στο Κοινοβούλιο.
είδατε οτι τείνει να διορθωθεί αυτο που γινόταν αλλα εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να γίνεται

η "ποσότητα" της δημοκρατίας και της επιρροής των εκλεγμένων ειναι για μένα τραγικά λίγη .
εξακολουθούν να προσπαθούν να ΜΗΝ ειναι ο "καραγκιόζης ευρωβουλευτής" αλλα ακομα έχουν τον ρόλο:wave2:

kostas_1100gs
04/06/2009, 16:03
Η αποχή δεν είναι λύση ....Αν δεν συμμετέχεις ,δεν έχεις το δικαίωμά να γκρινιάζεις μετά....:wave2:
Πολύ σωστά, και όχι δεν έχεις δικαίωμα, δεν είναι μόνο αυτό..
Απλά πας, καταθέτεις την γνώμη σου (ψήφο) και σκέπτεσαι, ότι ίσως και άλλοι πολλοί έχουν την ίδια σκέψη, και μπορεί να γίνει ...αποτέλεσμα.
Αποχή θέλουν και όλοι αυτοί, για να μας ......

peskandritsos
04/06/2009, 20:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas_1100gs
Πολύ σωστά, και όχι δεν έχεις δικαίωμα, δεν είναι μόνο αυτό..
Απλά πας, καταθέτεις την γνώμη σου (ψήφο) και σκέπτεσαι, ότι ίσως και άλλοι πολλοί έχουν την ίδια σκέψη, και μπορεί να γίνει ...αποτέλεσμα.
Αποχή θέλουν και όλοι αυτοί, για να μας ...... Η αποχη δεν ειναι γνωμη???
Οτι δεν γουσταρω κανεναν και οτι αν δουνε ενα 50% αποχη απο την ψηφοφορια ταρακουνηθουνε καποιοι και ισως αλλαξουν καποια πραγματακια στον τροπο διακυβερνησης?
Και εξαλου πλεον δεν με εκφραζει κανενας απο τους κλεφτες για να τον ψηφισω.
Και στις βουλευτικες αν δεν βγει αυτοδυναμια οι δυο μεγαλοι κλεφτες θα προσπαθησουν και μαλλον θα καταφερουν να πεισουν καποιους απο τα μικροτερα κομματα να γινουν μαζι τους κλεφτες.
Ε, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΚΛΕΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ

ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΕΒΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΟΥΣΤ ΡΕ

kostas_1100gs
04/06/2009, 23:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Η αποχη δεν ειναι γνωμη???
Οτι δεν γουσταρω κανεναν και οτι αν δουνε ενα 50% αποχη απο την ψηφοφορια ταρακουνηθουνε καποιοι και ισως αλλαξουν καποια πραγματακια στον τροπο διακυβερνησης?
Και εξαλου πλεον δεν με εκφραζει κανενας απο τους κλεφτες για να τον ψηφισω.
Και στις βουλευτικες αν δεν βγει αυτοδυναμια οι δυο μεγαλοι κλεφτες θα προσπαθησουν και μαλλον θα καταφερουν να πεισουν καποιους απο τα μικροτερα κομματα να γινουν μαζι τους κλεφτες.
Ε, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΚΛΕΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ

ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΕΒΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΟΥΣΤ ΡΕ
Πιστεύω φίλε μου ότι την αποχή την θέλουν. Και θα πω γιατί. Γιατί με μια οικουμενική (από 2 κόματα) όλα έρχονται όπως τα θέλουν. Δεν νομίζω να τους πειράξει ότι το 50% δεν ψήφισε.
Οι Αμερικάνοι ψήφιζαν 1 στους 4 και το 25% έβγαζε πλανητα......δι. Είδες να κόλησε κάτι? Είδες έπειτα την κατάντια τους...
Έλεγαν (το άκουγα και από γνωστούς) θα χαλάσω το πικ-νικ μου? Πάρε τώρα την απληστία σε όλο το μεγαλείο της.
Η Δύναμή μας, είναι αυτή, να πάμε και αναλόγως τα σκεπτικά μας, την γνώμη μας, την άποψή μας, να δώσουμε λόγο, σε αυτόν που πιστεύουμε εμείς, ότι, θα είναι .....λιγότερο κλεφτάκος!!!!
Και εγώ το βαριέμε, μην νομίζεις ότι γουστάρω, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

BELZEBOYLIS
05/06/2009, 11:46
Ρε λεβέντες ,διαβάστε καμιά απάντηση , μην γράφουμε τα ίδια ...

ΚΑΙ 50% να φτάσει η αποχή ΔΕΝ αλλάζει τίποτα !!!!! Το υπόλοιπο 50 ,θα εκλέξει κυβέρνηση !!!! Κανένα ενδιαφέρον μήνυμα δεν θα φτάσει πουθενά !!!!!

stvr1
05/06/2009, 12:04
ακομα το εχει κατα την γνωμη μου

είδατε οτι τείνει να διορθωθεί αυτο που γινόταν αλλα εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να γίνεται

η "ποσότητα" της δημοκρατίας και της επιρροής των εκλεγμένων ειναι για μένα τραγικά λίγη .
εξακολουθούν να προσπαθούν να ΜΗΝ ειναι ο "καραγκιόζης ευρωβουλευτής" αλλα ακομα έχουν τον ρόλο:wave2:

Στα σημαντικά που αναφέρθηκες, εφαρμόζεται συναπόφαση. Έδαφος έχει ήδη κερδίσει καθώς αποτελεί την συνήθη διαδικασία και μπορεί να κερδίσει περισότερο με το να γίνει η μοναδική διαδικασία.
Ας μην τα μηδενίζουμε όλα, οι ευροβουλευτές πλέον έχουν λόγο στην νομοπαραγωγική διαδικασία και μάλλιστα σημαντικό.
Εκτώς αυτού ασκούν και έλεγχο στα άλλα όργανα της Ε.Ε., μπορούν π.χ. να οδηγήσουν σε παραίτηση την Επιτροπή. Άσε που αποφασίζουν και για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Μπορεί να μην έχουν όλες τις αρμοδιότητες των εθνικών κοινοβουλίων, αλλά και η Ε.Ε. δεν είναι κράτος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στερούνται ουσιαστικού ρόλου ή ότι είναι "καραγκιόζηδες".

Σημαντικότατη πτυχή του δημοκρατικού ελλείμματος, είναι η έλλειψη ενημέρωσης από τα όργανα της Ε.Ε. προς τους πολίτες, που επιτρέπει στις εκάστοτε κυβερνήσεις ή πολιτικούς σχηματισμούς, να παρουσιάζουν την Ένωση όπως τους συμφαίρει.

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
06/06/2009, 09:48
Από μικρός ακούω για καλύτερες μέρες και σε κάθε εκλογές τρέχουμε να ψηφίσουμε κυνηγώντας το όνειρο έγινα 49 χρονών και ακόμα ακούω για καλύτερες μέρες αλλά το μόνο που βλέπω είναι καλύτερες και μεγαλύτερες μασσες από τους έχοντες και κατέχοντες.
Έχω και κάποιες ερωτήσεις προς τους κυβερνόντες αλλά και σε όλους αυτούς που θέλουν την ψήφο μας.
1) πότε θα αποκτήσει η Ελλάδα πολιτικούς? Και μην μου πείτε ότι έχουμε πολιτικούς …. Ξέρω και ένα με τον τοτο που βγάζει περισσότερο γέλιο.
Αυτοί που έχουμε είναι κάτι σαν βασιλιάδες που πέρανε την εξουσία από τον πατέρα στον γιο – ανιψιό κλπ και το μόνο που ξέρουν είναι το …. Διαιρώ και βασιλεύω και το άλλο που λέει άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις…
Όποτε
Μεταξύ του ψεύτη του κλέφτη του λωποδύτη του….. του… κλπ εγώ δεν ψηφίζω κανέναν .
Μόλις η Ελλάδα αποκτήσει πολιτικούς τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πάει αν ψήφιση.
Αλώστε σκεφτείτε αυτό….
Θέλετε να αγοράσετε μια μότο για να κάνετε την δαυλιά σας και μπαίνετε σε ένα μαγαζί που ότι έχει είναι παρτάλια και επικίνδυνα για την ζωή σας θα αγοράζατε? Η θα φεύγατε και θα περιμένατε να φέρουν κάποιο αξιόλογο να το αγοράσετε?
Αν αγοράσετε ότι παρτάλι σας προσφέρουν είστε άξιοι της μοίρας σας μην παραπονεθείτε μετά .
Έτσι και στης εκλογές αν ο κόσμος αρχίσει και τους φτύνει μην πηγαίνοντας να ψήφιση τότε μπορεί να πνίγουν από το φτύσιμο η να βγουν στο προσκήνιο πολιτικοί που να αξίζουν την ψήφο μας….
Θα μου πείτε ότι έτσι μπορεί να υπάρξει ακυβερνησία….
Γιατί τώρα τι υπάρχει? Το μόνο που δουλεύει σωστά είναι το σύστημα της άπρακτης και της μίζας. Και το παραμύθι των μικρόν κομμάτων είναι επικίνδυνο γιατί απλά όπως λέει ο λαός αν πετάξεις πέτρα η σκύλο η πρόεδρο θα πετυχεις. Από πολιτικές γνώσεις ανύπαρκτες απλά κάνουν ένα κόμμα για να πάρουν μερίδιο από το τσουκάλι με την μάσα.

div400
06/06/2009, 11:39
σεβαστές και καθ' όλα κατανοητές οι απόψεις σου...αλλά

το να ΜΗΝ ψηφίσεις δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για τον απλούστατο λόγο ότι η ανύπαρκτη ψήφος σου απλά καταμετράτε ως ένα στατιστικό ποσοστό και τίποτε άλλο!

ας μην ξεχνάμε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση εκλέγεται από την πλειοψηφία αυτών που ΨΗΦΙΣΑΝ και όχι από τις επιθυμίες του συνόλου των πολιτών.

Με άλλα λόγια, ελάχιστα απασχολεί το εκάστοτε κυβερνών κόμμα αν πήρε την πλειοψηφία του 30% ή του 50% ή του 100% του λαού. Όπως και να έχει, έχει πάρει την πλειοψηφία αυτών που πήγαν και ψήφισαν. :winka: Οι υπόλοιποι; ας πηγαίναν να εκφράσουν την γνώμη τους στην κάλπη!

Maira
06/06/2009, 11:50
Θα συμφωνήσω με τον div400! Αν υπήρχε νόμος που έλεγε πως κάτω από ένα ποσοστό ψηφοφόρων ακυρώνονται οι εκλογές, τότε ναι, να μην πάμε να ψηφίσουμε! Αλλά τώρα, μαζί σου, θα δώσουμε ένα μήνυμα και θα πάρουμε........ ό,τι ψήφισαν οι άλλοι!!!!

Δεν έχουμε λάβει μέρος σε αυτή την διαδικασία και δεν θα έχουμε κανένα λόγο να μιλάμε μετά! Κι αυτό γιατί μείναμε αμέτοχοι από την αρχή! Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε μικρά κόμματα, που δεν μπήκαν ποτέ στη βουλή και ίσως απλά να έχουμε πολυφωνία! Δυστυχώς έτσι όπως τα έχουν κάνει δεν γίνεται κάτι άλλο!

Εδώ μιλάμε για ευρωεκλογές, οπότε όσο περισσότεροι διαφορετικοί βουλευτές τόσο το καλύτερο! Αν ήταν βουλευτικές που δεν θα μπορούσαν να βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση (γίνεται ακόμα αυτό?) θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα!!!!

Το να συμμετέχεις είναι σα να συμφωνείς σιωπηλά με ό,τι αποφασίσουν οι 10 που θα πάνε να ψηφίσουν!!! Αυτοί θα αποφασίσουν για σένα!!!!

LOUKILOUK
06/06/2009, 11:59
ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ ΕΕΕ ΣΟΡΡΥ ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ...
πηγαινε εσυ στο μαγαζι, τσεκαρε τα παρταλια , κραξε και τον μαγαζατορα, και αγορασε απο αλλου...αν παντου ειναι παρταλια απλα κραξε τους ολους... αν φυγεις σιωπηλος τιποτα δεν θα γινει... επισης πες και στους φιλους σου να τους κραξουνε οταν δουνε τα παρταλια... αν μεινουν ολοι σιωπηλοι τοτε σε λιγο μονο παρταλια θα κυκλοφορουν και τιποτε αλλο...
Εχω σκεφτει ακριβως αυτα που λες αλλα μαλλον δεν θα γινει τιποτα εκτος αν ολοι εμεις που δεν θελουμε να παμε να ψηφισουμε κανουμε κατι αλλο ολοι μαζι...και σιγουρα οχι να παμε για μπανιο...πρεπι να βρουμε μια λυση στο θεμα και η "μη ψηφος" μαλλον δεν ειναι αυτο που ψαχνουμε...καμια αλλη ιδεα παιζει...?
τα λεμε...

υ.γ.Ασε που εγω θα παω γιατι με' χουνε καλεσει και εφορευτικη επιτροπη :bigcry: :bawl:

alexxxcbr
06/06/2009, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
Από μικρός ακούω για καλύτερες μέρες και σε κάθε εκλογές τρέχουμε να ψηφίσουμε κυνηγώντας το όνειρο έγινα 49 χρονών και ακόμα ακούω για καλύτερες μέρες αλλά το μόνο που βλέπω είναι καλύτερες και μεγαλύτερες μασσες από τους έχοντες και κατέχοντες.
Έχω και κάποιες ερωτήσεις προς τους κυβερνόντες αλλά και σε όλους αυτούς που θέλουν την ψήφο μας.
1) πότε θα αποκτήσει η Ελλάδα πολιτικούς? Και μην μου πείτε ότι έχουμε πολιτικούς …. Ξέρω και ένα με τον τοτο που βγάζει περισσότερο γέλιο.
Αυτοί που έχουμε είναι κάτι σαν βασιλιάδες που πέρανε την εξουσία από τον πατέρα στον γιο – ανιψιό κλπ και το μόνο που ξέρουν είναι το …. Διαιρώ και βασιλεύω και το άλλο που λέει άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις…
Όποτε
Μεταξύ του ψεύτη του κλέφτη του λωποδύτη του….. του… κλπ εγώ δεν ψηφίζω κανέναν .
Μόλις η Ελλάδα αποκτήσει πολιτικούς τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πάει αν ψήφιση.
Αλώστε σκεφτείτε αυτό….
Θέλετε να αγοράσετε μια μότο για να κάνετε την δαυλιά σας και μπαίνετε σε ένα μαγαζί που ότι έχει είναι παρτάλια και επικίνδυνα για την ζωή σας θα αγοράζατε? Η θα φεύγατε και θα περιμένατε να φέρουν κάποιο αξιόλογο να το αγοράσετε?
Αν αγοράσετε ότι παρτάλι σας προσφέρουν είστε άξιοι της μοίρας σας μην παραπονεθείτε μετά .
Έτσι και στης εκλογές αν ο κόσμος αρχίσει και τους φτύνει μην πηγαίνοντας να ψήφιση τότε μπορεί να πνίγουν από το φτύσιμο η να βγουν στο προσκήνιο πολιτικοί που να αξίζουν την ψήφο μας….
Θα μου πείτε ότι έτσι μπορεί να υπάρξει ακυβερνησία….
Γιατί τώρα τι υπάρχει? Το μόνο που δουλεύει σωστά είναι το σύστημα της άπρακτης και της μίζας. Και το παραμύθι των μικρόν κομμάτων είναι επικίνδυνο γιατί απλά όπως λέει ο λαός αν πετάξεις πέτρα η σκύλο η πρόεδρο θα πετυχεις. Από πολιτικές γνώσεις ανύπαρκτες απλά κάνουν ένα κόμμα για να πάρουν μερίδιο από το τσουκάλι με την μάσα.

+10000000000

Λεωνίδας
06/06/2009, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
σεβαστές και καθ' όλα κατανοητές οι απόψεις σου...αλλά

το να ΜΗΝ ψηφίσεις δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για τον απλούστατο λόγο ότι η ανύπαρκτη ψήφος σου απλά καταμετράτε ως ένα στατιστικό ποσοστό και τίποτε άλλο!

ας μην ξεχνάμε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση εκλέγεται από την πλειοψηφία αυτών που ΨΗΦΙΣΑΝ και όχι από τις επιθυμίες του συνόλου των πολιτών.

Με άλλα λόγια, ελάχιστα απασχολεί το εκάστοτε κυβερνών κόμμα αν πήρε την πλειοψηφία του 30% ή του 50% ή του 100% του λαού. Όπως και να έχει, έχει πάρει την πλειοψηφία αυτών που πήγαν και ψήφισαν. :winka: Οι υπόλοιποι; ας πηγαίναν να εκφράσουν την γνώμη τους στην κάλπη!

:wave2: +1 :wave2:

Gandalf dr685sm
06/06/2009, 13:18
Παληκάρια.. μην το ανακυκλώνουμε.. υπάρχει ήδη thread σχετικό και έχουν εκφραστεί αρκετοί και εκεί.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81514&highlight=%F8%E7%F6%DF%F3%F4%E5

Gandalf

Gandalf dr685sm
07/06/2009, 20:58
Ποσοστό αποχής απο 45-50%...Οι μισοί Έλληνες απείχαν απο τις κάλπες. Σίγουρα κάποιοι επειδή αδιαφορούν... αρκετοί απο αντίδραση και κάποιοι απο πολιτική στάση και σκέψη.

Γεγονός είναι πως έχει φανεί αρκετά απο τις αντιδράσεις των πολιτικών και των συμμετέχοντων στα panel οτι το μήνυμα πέρασε πολύ καλύτερα απο ψήφισμα προς ενίσχυση μικρών κομμάτων χωρίς άρτια και ορθή ατζέντα.

50%!!!!! Κόμμα αυτοδύναμο με 180+ έδρες σε Ελληνική βουλή βγάζει ή αν θέλετε 15-20 Ευρωβουλευτές βγαίνει απο την Αποχή ή αν θέλετε απο το ψήφισμα ΚΑΝΕΝΑΣ.

Είπατε τίποτα κύριοι;

Gandalf

p@nos
07/06/2009, 21:02
δυστυχως τα ποσοστα (και) σε αυτες τις εκλογες διχνουν οι ο κοσμος δε χρησιμοποιει τη νοημοσυνη του για να ψηφισει...

οσοι απειχαν, αν και κακως, δικαιομα τους...

αλλα το να περνουν 30αρια και 40αρια τα κομματα που κανουν το κρατος να παει απο το κακο στο χειρωτερο, ειναι τραγικο, δυστυχως...

καλα κανουν και μας αλλαζουν τα φωτα, ''εμεις'' τους ψηφιζουμε αφου ειμαστε κοροιδα, καλα κανουν και μας κλεβουν, και μαγκια τους...

Gandalf dr685sm
08/06/2009, 07:00
http://www.zougla.gr/news.php?id=45247

την προσωπική ατζέντα του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω.. εκείνο που ξέρω είναι πως περίπου οι μισοί Έλληνες απείχαν απο ενα δημοκρατικό δικαίωμα , επειδή είτε δεν ήξερα τι να το κάνουν, είτε αδιαφορούσαν είτε αντέδρασαν...

Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει το ίδιο αίτιο...

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.

Αυτό για μένα αρκεί και περνάει το μήνυμα. Τώρα τις λύσεις πρέπει να τις σκεφτούν εκείνοι που ασκούν εξουσία να τις δώσουν.

Gandalf

super_toto
08/06/2009, 08:25
http://www.zougla.gr/news.php?id=45247

την προσωπική ατζέντα του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω.. εκείνο που ξέρω είναι πως περίπου οι μισοί Έλληνες απείχαν απο ενα δημοκρατικό δικαίωμα , επειδή είτε δεν ήξερα τι να το κάνουν, είτε αδιαφορούσαν είτε αντέδρασαν...

Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει το ίδιο αίτιο...

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.

Αυτό για μένα αρκεί και περνάει το μήνυμα. Τώρα τις λύσεις πρέπει να τις σκεφτούν εκείνοι που ασκούν εξουσία να τις δώσουν.

Gandalf
Όντως περνάει το μήνυμα. Και είναι πολύ ευχάριστο για τα κόμματα εξουσίας. :D
Το μήνυμα είναι ότι οι πολιτικές τον τελευταίων 20 χρόνων μπορούν να συνεχιστούν άφοβα αφού οι μισοί έλληνες δεν ασχολούνται με το σπορ των εκλογών. Οι άλλοι μισοί δικά μας παιδιά είναι :p

alximistis
08/06/2009, 09:22
η αποχή μπορεί να είναι ένα ισχυρό μήνυμα αν κι εγώ προσωπικά διαφωνώ αλλά μία τόσο μεγάλη αποχή μπορεί... ίσως... να γίνει ένα καλό μάθημα. Όμως... δεν αρκεί! Πρέπει να υπάρχει συνέχεια και μάλιστα εξίσου ισχυρή πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω υπερβολικά.
Κατά τα άλλα... η αποχή νομίζω όλοι καταλάβαμε ποιους πραγματικά βοήθησε κι αυτό είναι άκρως μα άκρως φοβιστικό :(

mats8282
08/06/2009, 09:35
Αφου λοιπον η αποχη εσπασε στην πραξη καθε ρεκορ τωρα θα μπορεσουμε να δουμε απο πρωτο χερι το ισχυρο πολιτικο μυνημα..Απο αυριο κιολας..

Απο μια πρωτη αναγνωση των αποτελεσματων και των δηλωσεων ο μονος χωρος που εχασε απο την αποχη,εμεινε μακρια απο τους στοχους του,ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ και κανενας αλλος...Ολοι οι αλλοι καταφεραν να ενισχυθουν στην καλπη και η ΝΔ να μην εχει την τεραστια διαφορα απο το ΠΑΣΟΚ και μαλιστα χωρις να πεσει κατω απο το 30% παρα τις κακιστες κυβερνητικες επιδοσεις και τα προσφατα σκανδαλα...

Προσωπικη αποψη ειναι οτι δεν θα επηρρεασει το πολιτικο σκηνικο η πρωτοφανης για τα ελληνικα δεδομενα αποχη,το αντιθετο μαλιστα..Ελπιζω να βγω λαθος αλλα δεν το βλεπω...

Ραντεβου στις εθνικες σε κανα εξαμηνο

LOUKILOUK
08/06/2009, 10:06
Πηραν ενα μυνημα που δεν θα τους απασχολησει μιας και η "δουλεια' τους γινεται απο αυτους που ψηφιζουν...οι υπολοιποι μπορουν απλα να λενε οτι κερδισαν ανηκοντας στο "κομμα" της αποχης και μεχρι εκει... τιποτα δεν θα αλλαξει οση και αν ειναι η αποχη... Το μονο που ενδιαφερει τον εκαστοτε κομματαρχη ειναι να περιορισει την αποχη του δικου του κομματος και αντιθετα να αυξησει αν γινεται την αποχη των αλλων...
Σε ενα υγιες πολιτικο συστημα η αποχη θα επρεπε να ειναι ανυπαρκτη, (στην αρχαια Αθηνα οσοι δεν συμμετειχαν στα κοινα τιμωρουνταν...). Αν πιστευεις οτι κανεις δεν μπορει να σε αντιπροσωπευσει κανε κατι...αν θες να διαμαρτηρηθεις κανε το δυναμικα... η παραλια δεν αποτελει σοβαρη θεση, πολιτικη σταση ή διαμαρτυρια...ειναι η ευκολη λυση, η απραξια και η αδιαφορια μαζι... διαφορετικα που ειναι ολοι αυτοι οταν γινονται πορειες, διαμαρτυριες, απεργιες? ααα ναι θυμηθηκα... γεμιζουν καφετεριες και τσιπουραδικα πινοντας διαμαρτυρωμενοι... :confused:
γεια χαρα μαγκες:beer: :wave2:

hidefnick
08/06/2009, 10:10
Προσωπικά πιστεύω ότι ένα μήνυμα είχαν οι εκλογές. Μονο ένα, και αυτό προς το ΠΑΣΟΚ. Ολα τα υπόλοιπα είναι κουβέντα να γίνεται. Και αυτό από μόνο του ήταν , στα πλαίσια της κατάστασης, θετικό.

Η αποχή όσο αυξάνεται το μόνο που κάνει, με τους ισχύοντες εκλογικούς νόμους, είναι να στέλνει τα ίδια κόμματα στις ίδιες θέσεις. Τα κομματόσκυλα πάντα θα ψηφίζουν. Οι "ψαγμένοι" και "αντιφρονούντες" ούτως ή άλλως δεν θα ψήφιζαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή άντε ΚΚΕ. Η εικόνα χτες νωρίς με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ έτοιμους να γιορτάσουν την νίκη ήταν αιώνες πίσω (και ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ να ήταν τα ίδια θα έλεγα)

Το ισχύον πολιτικό σύστημα έχει πεθάνει και δεν διαφωνεί κανείς, εκτός από τους πολιτικούς ίσως. Το θέμα είναι ότι με το να απέχουμε αυτοί απλώς νομίζουν ότι καταδικάζουμε πολιτικές τους σε σχέση με το πορτοφόλι μας και τίποτα παραπάνω.

Και μεσα σε αυτή την φαιδρή κατάσταση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αρχίζουμε σιγά σιγά να διαμορφώνουμε και να προτείνουμε κάτι ΝΕΟ. Πραγματικά νέο. Τότε και μόνο τότε κάποιοι θα τρομάξουν. Οχι απέχοντας.

p@nos
08/06/2009, 10:16
h αποχη δε δειχνει τιποτα, και προφανως δεν επιρεαζει κανενα κομμα...

τα κομματα το μονο που τα ενδιαφερει, ειναι το ποσοστο που θα παρουν, και οχι το απο τους ποσους ψηφοφορους θα ερθει αυτο...

το αν θα παρουν νδ η πασοκ 30% ειτε απο 500 ειτε απο 500.000 ατομα τους κανει ακριβως το ιδιο, τις ιδιες εδρες θα παρουν, την ιδια κυβερνηση θα στησουν...

alximistis
08/06/2009, 10:33
Είμαι 100% εναντίον της αποχής! Το θεωρώ άκαιρο και άσκοπο. Όμως αυτό που είπα και το ξαναλέω είναι ότι μία τόσο μεγάλη αποχή ΙΣΩΣ να μπορούσε να μετατραπεί σε ισχυρό μήνημα ΕΑΝ συνοδεύονταν από ανάλογες στρατηγικές κινήσεις. Του λαού εννοώ :) . Όμως δνε το βλέπω να γίνεται κι έτσι δεν ευελπιστώ σε κάτι τέτοιο.
Όσο για τα μηνύματα των εκλογών κλπ κλπ μπορεί να εξαχθούν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες. Για μένα προσωπικά το κύριο μήνυνα είναι πως ΔΕΝ πέθανε το ισχύον εκλογικό σύστημα ούτε βέβαια το πολιτικό. Νομίζω πως όντως ζητάμε μία αλλαγή αλλά δεν το πάνε τόσο βαθιά τόσο ψαγμένα αν θέλετε. Οι πολίτες είναι πολύ απογοητευμένοι και θυμωμένοι παντού και αυτό εκφράζουν.

ΥΓ ΑΝ πάντως η αλλαγή που ευαγγελίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι η άνοδος της άκρας δεξιάς τότε προσωπικά αυτή την αλλαγή δεν την θέλω.

Gandalf dr685sm
08/06/2009, 10:37
Ολοι οι αλλοι καταφεραν να ενισχυθουν στην καλπη και η ΝΔ να μην εχει την τεραστια διαφορα απο το ΠΑΣΟΚ και μαλιστα χωρις να πεσει κατω απο το 30% παρα τις κακιστες κυβερνητικες επιδοσεις και τα προσφατα σκανδαλα...

Λάθος ανάλυση... η Ν.Δ. είχε 10% παραπάνω στις τελευταίες εκλογές σε σύνολο εκλογικού σώματος που είχε αποχή της τάξης του 27%... Έχασε λοιπόν οχι 10% που λένε οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ... αλλά πολύ παραπάνω μιας και το ποσοστό που έχει (33% ) αν συνυπολογιστεί και η αύξηση του 15-20% της αποχής , μάλλον πολύ περισσότερο είναι όπως και αυτό στου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Για να βγάλει κάποιος σωστά αριθμητικά συμπεράσματα πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του οτι το 2004 στις εκλογές μετείχε περίπου το 77% του εκλογικού σώματος σε σύγκριση με το 50% σήμερα. Άρα αν θεωρητικά το σώμα ήταν 8.000.000 άνθρωποι , ψήφισαν μόνο 4.000.000 (θεωρητικός αριθμός πάντα)..... αν τώρα αναγάγουμε τα στατιστικά σε απόλυτους αριθμούς το 36% του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι πολύ μικρότερο απο το 33% που είχε στις περασμένες εκλογές.

Αλλά αυτά δεν τα λένε στα ΜΜΕ ή δεν έχουν τις ικανότητες αν θέλετε να φτάσουν μέχρι εκείνο το βάθος.

Όσο για το μήνυμα της αποχής... οι αντιδράσεις των πολιτικών και οι συνεχόμενες αναφορές σε αυτήν απο χθες το βράδυ πέρασε σαφώς το μήνυμα. Μην εθελοτυφλείτε όσοι λέτε το αντίθετο. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, αναφέρονται στο τεράστιο ποσοστό του 1 στους 2 απλά δεν συμμετείχαν.

Να επαναλάβω και πάλι λοιπόν πως (προσωπική γνώμη όπως πάντα) η αποχή είναι το ύστατο οπλο ενός πολίτη. Δεν πρόκειται να απέχω ξανά αφού η κατάχρηση του, το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει όντως αδιαφορία. Στις Εθνικές εκλογές όπως είπα, θα δώ τι θα κάνω.

Στις συγκεκριμένες εκλογές όμως, πιστέψτε οτι η αποχή σε συνδυασμο με τα αποτελέσματα έχει περάσει μηνύματα πρός όλες τις κατευθύνσεις. Ειδικά προς τα κόμματα που βλέπουν ενα 50% (είπαμε ... βγάζει 180 βουλευτές ... αυτοδύναμο κόμμα) να είναι δυνατόν να τους τραβήξουν στο δικό τους εκλογικό σώμα αν καταφέρουν να πείσουν.... μόνο που όπως έχει αποδειχτεί τα λόγια δεν φτάνουν πλέον.

Το μήνυμα αυτό λέει για μένα αλλά και για πολιτικούς που είδα απο χθες το βράδυ στα Panel , οτι είναι ευκαιρία για εκείνον που θα δείξει έργο και θα πείσει , να μπορέσει να πιάσει ακόμα και αυτοδυναμία στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Η ανάλυση της αποχής δεν δείχνει αδιαφορία... δείχνει απλά αντίδραση στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Το μόνο που μένει είναι κάποιος να μπορέσει να πείσει. Αν το καταφέρει θα έχει διπλασιασμό του ποσοστού του...

Τόσο απλό είναι...

Gandalf

alximistis
08/06/2009, 10:47

Όσο για το μήνυμα της αποχής... οι αντιδράσεις των πολιτικών και οι συνεχόμενες αναφορές σε αυτήν απο χθες το βράδυ πέρασε σαφώς το μήνυμα. Μην εθελοτυφλείτε όσοι λέτε το αντίθετο. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, αναφέρονται στο τεράστιο ποσοστό του 1 στους 2 απλά δεν συμμετείχαν.

Να επαναλάβω και πάλι λοιπόν πως (προσωπική γνώμη όπως πάντα) η αποχή είναι το ύστατο οπλο ενός πολίτη. Δεν πρόκειται να απέχω ξανά αφού η κατάχρηση του, το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει όντως αδιαφορία. Στις Εθνικές εκλογές όπως είπα, θα δώ τι θα κάνω.

Στις συγκεκριμένες εκλογές όμως, πιστέψτε οτι η αποχή σε συνδυασμο με τα αποτελέσματα έχει περάσει μηνύματα πρός όλες τις κατευθύνσεις. Ειδικά προς τα κόμματα που βλέπουν ενα 50% (είπαμε ... βγάζει 180 βουλευτές ... αυτοδύναμο κόμμα) να είναι δυνατόν να τους τραβήξουν στο δικό τους εκλογικό σώμα αν καταφέρουν να πείσουν.... μόνο που όπως έχει αποδειχτεί τα λόγια δεν φτάνουν πλέον.

Το μήνυμα αυτό λέει για μένα αλλά και για πολιτικούς που είδα απο χθες το βράδυ στα Panel , οτι είναι ευκαιρία για εκείνον που θα δείξει έργο και θα πείσει , να μπορέσει να πιάσει ακόμα και αυτοδυναμία στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Η ανάλυση της αποχής δεν δείχνει αδιαφορία... δείχνει απλά αντίδραση στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Το μόνο που μένει είναι κάποιος να μπορέσει να πείσει. Αν το καταφέρει θα έχει διπλασιασμό του ποσοστού του...

Τόσο απλό είναι...

Gandalf [/B]

1). Το θέμα μάγε δεν είναι το ότι αναφέρονταν όλοι στην τεράστια αποχή αλλά στο... και;;;; Ωραία 1 στους 2 δεν πήγε να ψηφίσει. Και;;;;; Τι θα αλλάξει αυτό επί της ουσίας;;;; Στην Ευρώπη τι άλλαξε και αν άλλαξε κάτι ποιον τελικά συμφέρει;;;
2). Να επιδείξει έργο ποιος ρε μάγε;;; Για να μιλάμε κάποτε σοβαρά. Ποιος θα παράξει έργο; Οι βατοπεδινοί ή αυτοί της Ζίμενς; Πως θα παραχθεί έργο σε ένα άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα; Είναι δυνατόν με βάση την λογική να αρχίσει από σήμερα να αλλάζουν οι δομές στον τόπο; Μιλάμε για δομές μάγε για τις ρίζες του συστήματος όχι για 3-5 πρόσωπα. Είναι δυνατόν;;;
Η αποχή το ξαναλέω μόνο αν ακολουθηθεί από άλλες κινήσεις μπορεί να προσφέρει.

Gandalf dr685sm
08/06/2009, 11:00

Μαζί σου... απλά αυτό που αναφέρω είναι οτι οι κινήσεις που περιμένεις δεν θα γίνουν απο τους πολίτες αλλά απο τα κόμματα για τον απλό και καιροσκοπικό στόχο.

Μια δεξαμενή ψηφοφόρων της τάξης του 50% του πληθυσμού της χώρας είναι πολύ μεγάλος "πειρασμός" για να περάσει στο ντούκου απο το οποιοδήποτε κόμμα.

Για αυτό ξεσκίζονται στα κανάλια...

Και επειδή ο σκοπός τελικά αγιάζει τα μέσα, οι πολίτες μπορεί να κερδίσουν απο εκείνον που θα προσφέρει τα περισσότερα διά έργων και οχι με λόγια.

Είναι απλή σκέψη και απόλυτα πρακτική και εφαρμόσιμη.

Εκτός αυτού σκέψου οτι θα σπεύσουν όλοι γιατί δεν θέλουν να αφήσουν το περιθώριο στο άλλο κόμμα , πιθανόν να κερδίσει έναντι αυτών και ξαφνικά να μπορεί να έχει και αυτοδυναμία. Όπως και να το κάνουμε δηλαδή είναι κάτι σαν τις εταιρίες που κυνηγούν αν θες αγοραστικό κοινό με μηδενική προτίμηση εκτός και αν βρούν κάτι καλό.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα είναι μεγάλος και ίσως για πρώτη φορά οι πολίτες βγούν κερδισμένοι με μηδενικό αγώνα.

Ίσως να φαντάζει λίγο αισιόδοξο σενάριο, αλλά παρακολουθώντας αντιδράσεις σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνο είναι εμφανές οτι το ΛΑ.ΟΣ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ προς τα εκεί κινούνται (έπρεπε να δείς τις πρωινές δηλώσεις τους)... λες η Ν.Δ. να κάτσει πίσω;

Και τελικά ποιός θα είναι ο κερδισμένος;... μήπως όλοι γιατί στην καούρα τους να πάρουν παραπάνω ψήφους και να ενισχυθούν κάνουν και το κάτι παραπάνω επιτέλους;

Τώρα για το θέμα αποχή... σαφώς και είναι κάτι που χρησιμοποιήθηκε απο πολλούς ώς πράξη αντίδρασης. Άρα περιμένουν και αυτό το κάτι άλλο.

Η μπάλα για πρώτη φορά φίλε δεν είναι στους πολίτες... αλλά στα κόμματα. Σου λέει είμαι πελάτης... αφού με βλέπεις έτσι... ικανοποίησε κάποια ή όλα τα αιτήματα μου και εκείνος που θα το κάνει καλύτερα θα τον ψηφίσω.

Αφού μόνο έτσι καταλαβαίνουν...

Gandalf

hidefnick
08/06/2009, 11:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
1). Το θέμα μάγε δεν είναι το ότι αναφέρονταν όλοι στην τεράστια αποχή αλλά στο... και;;;; Ωραία 1 στους 2 δεν πήγε να ψηφίσει. Και;;;;; Τι θα αλλάξει αυτό επί της ουσίας;;;; Στην Ευρώπη τι άλλαξε και αν άλλαξε κάτι ποιον τελικά συμφέρει;;;
2). Να επιδείξει έργο ποιος ρε μάγε;;; Για να μιλάμε κάποτε σοβαρά. Ποιος θα παράξει έργο; Οι βατοπεδινοί ή αυτοί της Ζίμενς; Πως θα παραχθεί έργο σε ένα άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα; Είναι δυνατόν με βάση την λογική να αρχίσει από σήμερα να αλλάζουν οι δομές στον τόπο; Μιλάμε για δομές μάγε για τις ρίζες του συστήματος όχι για 3-5 πρόσωπα. Είναι δυνατόν;;;

+1000 Επίσης δεν είναι δεξιά η αλλαγή που βλέπουν οι ευρωπαίοι. Απλώς είναι τόσο ξύλινη και τόσο διευθαρμένη η αριστερά που δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Ακραίο παράδειγμα ο Μπερλουσκόνι.

Μαζί σου... απλά αυτό που αναφέρω είναι οτι οι κινήσεις που περιμένεις δεν θα γίνουν απο τους πολίτες αλλά απο τα κόμματα για τον απλό και καιροσκοπικό στόχο.....
Gandalf

Δηλαδή "αυτούς έχουμε και με αυτούς πορευόμαστε?"

peskandritsos
08/06/2009, 11:14
Ρε συναδελφοι η αποχη δεν ειναι μονο αδιαφορια.
Δεν απεχω απο τα κοινα προβληματα.
Απο την ψηφοφορια απεχω.
Και ο λογος ειναι οτι εγω προσωπικα δεν βλεπω κανεναν ικανο να με αντιπροσωπευσει πουθενα, και αφου δεν εχω δικο μου κομμα απλως δεν ψηφιζω αυτους που με κλεψαν η εχουν σκοπο να με κλεψουν στο μελλον.
Κανεις τους δεν κοιταει το καλο μας, ολοι κοιτανε το συμφερον τους.
Περναει κριση η τσεπη η δικια μας, οχι η δικια τους.
Η τσεπη η δικια τους μια χαρα κραταει.
Οι δυο μεγαλοι εχουν βολευτει μια χαρα τοσα χρονια τωρα και αυτοι και οι γνωστοι τους, και οι μικροι βλεποντας τις δυναμεις τους να αυξανονται αρχιζουν και ξερογλυφονται σκεπτομενοι ενδεχομενα συνεργασιων με τους μεγαλους.
Ξερω οτι τα ποσοστα τους θα παραμεινουν τα ιδια αλλα τουλαχιστον δεν θα εχω τυψεις οτι εβαλα και εγω λιθαρακι για να τους βοηθησω.
Θα εχω την συνειδηση μου πιο καθαρη.

lamoun
08/06/2009, 11:24
Λάθος ανάλυση...

Για να βγάλει κάποιος σωστά αριθμητικά συμπεράσματα πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του οτι το 2004 στις εκλογές μετείχε περίπου το 77% του εκλογικού σώματος σε σύγκριση με το 50% σήμερα.

Gandalf

Αυτό ακριβώς η ΝΔ έχασε 1.000.000 ψηφοφόρους, το ΠΑΣΟΚ 250.000 τα υπόλοιπα στο πινακάκι.

165654

mats8282
08/06/2009, 11:31
Λάθος ανάλυση... η Ν.Δ. είχε 10% παραπάνω στις τελευταίες εκλογές σε σύνολο εκλογικού σώματος που είχε αποχή της τάξης του 27%... Έχασε λοιπόν οχι 10% που λένε οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ... αλλά πολύ παραπάνω μιας και το ποσοστό που έχει (33% ) αν συνυπολογιστεί και η αύξηση του 15-20% της αποχής , μάλλον πολύ περισσότερο είναι όπως και αυτό στου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν ειπα εγω το αντιθετο....Ξερουν στην ΝΔ οτι οι ψηφοφοροι τους απειχαν,αλλα απο την στιγμη που και οι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ το ιδιο εκαναν,ισως σε μικροτερο βαθμο,δεν τους πειραζει..

Η αποχη λοιπον δεν επληξε τα κομματα εκτος του ΣΥΡΙΖΑ και επιμενω..Αν και εκει η ηττα δεν ειναι σε απολυτο εκλογικο ποσοστο αλλα σε μη επιτευξη των στοχων και των δημοσκοπικων ποσοστων που κατεγραφε για αρκετο διαστημα.

Ολοι οι αλλοι εχουν το δικαιωμα βαση ποσοστων να πουνε το μακρυ τους και το κοντο τους...ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-Οικολογοι πηραν καλα ποσοστα,ειδικα οι δευτεροι,το ΠΑΣΟΚ καταφερε να σπασει το 3% διαφορα και η ΝΔ να μην ξεφυγει η κατασταση...

Ολα καλα :wave2:

lamoun
08/06/2009, 11:36
Μια δεξαμενή ψηφοφόρων της τάξης του 50% του πληθυσμού της χώρας είναι πολύ μεγάλος "πειρασμός" για να περάσει στο ντούκου απο το οποιοδήποτε κόμμα.

Gandalf

Gandalf μαζί σου. Η αποχή έδωσε το μήνυμα*, αρκεί να μην παγιωθεί γιατί δε γίνεται τίποτα έτσι.

*Μη ξεχνάμε όμως ότι αν αυτό το 25% του πληθυσμού που δε πήγε να ψηφίσει (το άλλο 25% είναι οι μόνιμοι :lol: ) είχε ψηφίσει κάτι άλλο εκτός των 2 "μεγάλων" κομμάτων, το ίδιο μήνυμα θα παίρναν οι πολιτικοί. "Χάσαμε ψηφοφόρους, πρέπει να τους κερδίσουμε" απλά μάλλον (ελπίζω) θα τους είχε τσούξει λίγο περισσότερο.

inpas
08/06/2009, 11:56
Κάποιος είχε γράψει στα απομνημονεύματά του...

"
Το εκάστοτε κυβερνών κόμμα έχει το "Τσουκάλι" και τρώει, τρώει, τρώει.....
Η αντιπολίτευση έχει μόνο την "Κουτάλα" και προσπαθεί να αρπάξει το "τσουκάλι".....
και ο λαός το μόνο που κάνει...... είναι να γεμίζει το Τσουκάλι !!! "

Με το παραπάνω συμφωνούμε όλοι αλλά επ'ουδενί δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει στην "παγίδα" της απαξίωσης.

Θέλω να πω ότι πρέπει να φροντίζουμε από μόνοι μας να ενημερωνόμαστε για το πολιτικό ή κοινωνικό γίγνεσθαι και κατ'όπιν να παίρνουμε αποφάσεις όπως πχ δεν πάω να ψηφίσω.

Η απάντηση "κανέις δεν με εκφράζει, όλοι τα παίρνουν κλπ κλπ" θα πρέπει να λέγεται όταν πλεον είμαστε ενημερωμένοι κι έχουμε φιλτράρει όλες τις πληροφορίες μας και αν στο τέλος διαπιστώσουμε ότι όντως δεν βρίσκουμε κάτι αντιπροσωπευτικό των "θέλω" και "πιστεύω" τότε εντάξει, η αποχή θα αποτελεί όντως ένα μήνυμα με ουσία για τους "ενδιαφερόμενους" αλλά και εμεις θα αισθανόμαστε όντως ενεργοί πολίτες.

super_toto
08/06/2009, 11:56
Να πούμε και κάτι ακόμα, όσον αφορά την αποχή.

Από προηγούμενες εκλογές μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο μεγάλος και ανεξήγητος αρθιμός των εγγεγραμένων ψηφοφόρων.
Στις χθεσινές εκλογές ο αριθμός αυτός ήταν 9.994.849.
Σύμφωνα με την Eurostat ο πληθισμός της Ελλάδας το 2009 είναι 11.262.539 . Σε αυτόν τον αριθμό συνυπολογίζονται και οι μετανάστες .
Βέβαια επειδή κανείς δεν ξέρει πόσοι πραγματικά είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα ας λάβουμε υπόψιν πάλι την Eurostat που τους υπολογίζει στις 900.000.

Μάνι μάνι έχουμε και λέμε

11.262.539 - 900.000=10.362.539 οι Έλληνες πολίτες.

Αν οι εγγεγραμένοι είναι 9.994.849 τότε όσοι είναι κάτω από 18 και όσοι στερούνται εκλογικών δικαιωμάτων (φυλακισμένοι κτλ) είναι μόλις 357.000.
Δηλαδή το 3,5% του πληθισμού.

Κάτι δεν πάει καλά μου φαίνεται. Μήπως τα δέντρα ψηφίζουν ακόμα?

Gandalf dr685sm
08/06/2009, 12:52
Super_toto...

δεν υπολογίζεις τους Έλληνες του εξωτερικού που ψηφίζουν στις κατά τόπους πρεσβείες. Αυτοί συμπληρώνουν τα κενά των αριθμών που ψάχνεις.

Για το θέμα απαξίωσης διά αποχής... μιλώντας μόνο για μένα το είπα εξ αρχής. Απέχω διότι δεν βλέπω κάποιον ικανό με γνώσεις να μπορέι να ανταπεξέρθει σε ΕυρωΒουλευτικό αξίωμα και συνάμα να μην κατευθύνεται απο πολιτικές κόμματος εσωτερικής αντιπολίτευσης. Με απλά λόγια να ψηφίζει κατά δική του κρίση και βούληση και οχι διά κομματικής που κυρίως κάνει εσωτερική αντιπολίτευση και οχι Ευρωπαϊκή ωφέλιμη πολιτική.

Για τις Εθνικές βουλευτικές... σαφώς και θα συμμετέχω και αν δεν δώ αλλαγές θα ψηφίσω κάποιο πολύ μικρό κόμμα... Κυνηγούς, καθαριστές κοκ....(ΟΧΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ... είδα την ατζέντα τους και έφριξα με αυτά που λένε). Δεν θα απέχω απο τις βουλευτικές πάντα σκεπτόμενος πρακτικά.

ή θα υπάρχει κάποιος που θα με αντιπροσωπεύει, ή κάποιον πολύ μικρό απλά και μόνο για να μην πάρει αυτοδυναμία κανάς κερατάς και θεωρεί την Ελλάδα τσιφλίκι... εκεί θα είναι η δική μου εισφορά.

Αν με ρωτήσει κανείς τώρα γιατί δεν το έκανα πρίν και στις Ευρωβουλευτικές... η απάντηση είναι απλή.

Στο διεθνές διπλωματικό πεδίο θέλω άξιους να κάνουν κάτι ... ακόμα και η παραμικρή ψήφος εκεί παίζει σημαντικό ρόλο.

Στα εσωτερικά που δεδομένο (πλήν εύχομαι ευτυχούς εξαιρέσεως) οι πολιτικοί είναι ανίκανοι και εγωμανείς... οπότε δίνω ψήφο σε ενα πολύ μικρό κόμμα μόνο και μόνο για να σπάσει η αυτοδυναμία άρα και η αλαζονία τους. Έχει μεγάλη διαφορά.

Θα δούμε πάντως... το λέω και πάλι... παρακολουθήστε τις δηλώσεις των πολιτικών και θα δείτε οτι το 50% είναι μεγάλος στόχος για αυτούς να το πάρουν μαζί τους. Θα είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να κάνουν κάτι για να τους μεταπείσουν. Αλλιώς μπορεί να τους πάρει ο αντίπαλος... που είναι κάτι που δεν θέλουν διπλά!!!

Είναι καθαρά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για αυτούς, μόνο που τα μέσα που είμαστε εμείς σίγουρα όλο και κάτι θα κερδίσουμε. Δυστυχώς μας βλέπουν σαν πελάτες... άρα αφού θέλουν τέτοια συμπεριφορά θα την έχουν.

wiredgr:

Δηλαδή "αυτούς έχουμε και με αυτούς πορευόμαστε?"

Δεν την κατάλαβα φίλε μου την ερώτηση που στοχεύει.. μπορείς να δώσεις λίγο ανάλυση σε αυτήν;

Gandalf

super_toto
08/06/2009, 13:18
Gandalf

Όπως μπορεις να δεις εδώ (http://ypes.portal.greekgeeks.com/el/Elections/ElectionCatalogues/GreeksElectionsCataloguein/2009/)

οι εγγεγραμένοι στους καταλόγους που ψηφίζουν από την Ε.Ε. είναι μόλις 36.758

σαν να λέμε αμελητέα ποσότητα δηλαδή.

Ρίξε μια ματιά στον κατάλογο και θα δεις ότι το 99% των εγγεγραμένων αφορά έλληνες κατοίκους.

Και το ερώτημα παραμένει. Πως γίνεται μια χώρα με μόλις 10,5 εκατομμύρια κατοίκους να έχει 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους? Είναι γελοίο.

Gandalf dr685sm
08/06/2009, 13:27
Δεν μπορώ να σου απαντήσω φίλε μου.. .είναι κάτι που δεν γνωρίζω.

Gandalf

super_toto
08/06/2009, 13:30
Δεν μπορώ να σου απαντήσω φίλε μου.. .είναι κάτι που δεν γνωρίζω.

Gandalf

Το ξέρω, ρητορικό ήταν το ερωτημα. Απλά μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν μιλάει για αυτο. Ενώ είναι εξόφθαλμα ανώμαλο το ποσοστό των εγγεγραμένων.

BELZEBOYLIS
08/06/2009, 13:41
ποιό ήταν τελικά το μήνυμα που έστειλε η αποχή ???

hidefnick
08/06/2009, 13:49

Κλιματιστικά στα σχολεία ΤΩΡΑ. :D :D :D

super_toto
08/06/2009, 13:59

Το μήνυμα είναι:

Η επόμενη κυβέρνηση θα ψηφιστεί από το 1/5 του λαού. Και θα είναι αρκετό για να έχει αυτοδυναμία.

vrider
08/06/2009, 14:07
Παιδια, μην ειστε ανυπομονοι! Δηλαδη τι περιμενατε, να δουν την αποχη και αμεσως ο Γιωργακης να διωξει το Βενιζελο & σια και ο Κωστακης το Βουλγαρακη & σια?

Αν θα αποδωσει, σιγουρα δε μπορουμε να το πουμε απο την επομενη μερα. Παντως ΟΛΟΙ το ειδαν ( το ελαβαν αν θελετε) ασχετως του τι λενε. Το τι πραξουν αγνωστο, οπως αγνωστη θα ειναι και η εκλογικη μας συμπεριφορα στις επομενες εκλογες, οποτε γινουν. Αυτοι εχουν το μαχαιρι αλλα αν συνεχισουν με τον ιδιο τροπο μπορει να τους φυγει το καρπουζι απ΄τα χερια.

Και βεβαια το σπουδαιοτερο απ΄ολα ειναι να δουμε τι πολιτικες ζυμωσεις θα προκυψουν (αν προκυψουν) απο αυτο το μηνυμα της αποχης.

Παντως εκτός του πρωτου κομματος που ηταν η αποχη ( σε μια χωρα που δε συνηθιζεται η αποχη) πολυ σημαντικο ειναι και το ποσοστο ΟΛΩΝ των μικρων κομματων μαζι που φτανουν , αν δε κανω λαθος, το 7%. Ειναι και αυτο ενα μηνυμα.Μη βλεπετε που δε το αναφερει κανεις, ΟΛΟΙ το βλεπουν και το υπολογιζουν ασχετως του τι λενε.

Ναι ενταξει το 36,5 βγαζει κυβερνηση αλλα αυτες οι εκλογες ΔΕΝ βγαζουν κυβερνηση, οπως ειπε και ο Γιωργακης εχουν χαρακτηρα δημοψηφισματος και απο τα παραπανω ειναι ξεκαθαρο οτι τα σκατωσαν.

ΟΤΑΝ ερθει η ωρα των εκλογων που ΒΓΑΖΟΥΝ κυβερνηση θα θουμε τι θα γινει, ενδεχομενως να εχουν συνασπιστει ολα τα μοκρα κομματα μαζι, ενδεχομενως να .............
Πολλα πραγνατα εν πασει περιπτωσει μπορει να συμβουν αλλα γεγονος ειναι οτι ο,τι ζυμωση και αν γινει κυριος υπευθυνος ειναι η χτεσινη αποχη.

Πολλοι δε συμμεριζονται τη αποψη μου, το καταλαβαινω , αλλωστε αν συμφωνουσαμε ολοι τι ενδιαφερον θα ειχε?

ermiss
08/06/2009, 15:47
Κάνοντας αναγωγή των ψήφων στο σύνολο των εγγεγραμμένων KAI OXI σε όσους ψήφισαν. Βλέπετε τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων...

Μιλάμε για δικομματισμό συνολικά στο 35 %.

Έτσι μπορούμε να συγκρίνουμε καλύτερα το μέγεθος της αποχής

Κόμμα_________Ψήφοι____ Ποσοστό ___Πραγμ.Ποσοστ

ΠΑ.ΣΟ.Κ.___ 1.878.859 ____ 36,64% ____ 18,80%
Νέα Δημ.___ 1.655.636 ____ 32,29% ____ 16,56%
Κ.Κ.Ε._______ 428.283 _____ 8,35% _____ 4,28%
ΛΑ.Ο.Σ._____ 366.615 ______ 7,15% _____ 3,67%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α____ 240.898 ______ 4,70% _____ 2,41%
ΟΙΚΟΛΟ_____ 178.964 ______ 3,49% _____ 1,79%
Αποχή_______________________________47,37%

700_Thespieis
08/06/2009, 15:51
:winka:

:beer:

marulis
08/06/2009, 15:52
:a18: :a01:

Ξέρεις, το ξέρουν και οι ίδιοι. Και ποναειειειειειειειειει όταν είναι άδειο το μαγαζάκι.

chr1s_86
08/06/2009, 16:01
:a013: ωραίος ο ermiss... :)

έτσι έπρεπε να είναι κανονικά

(ΥΓ: βάλε και τα λοιπά μέσα αν μπορείς)

LsKostas
08/06/2009, 16:09
Το ξέρω, ρητορικό ήταν το ερωτημα. Απλά μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν μιλάει για αυτο. Ενώ είναι εξόφθαλμα ανώμαλο το ποσοστό των εγγεγραμένων.

Ψηφισαν και τα δεντρα (παλι) ... ικανοτατους τους εχω

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
08/06/2009, 16:22
οταν μπις σε ενα μαγαζι που εχει ριμαδια που θα σε σκοτοσουν τι κανεις?
αγοραζεις ενα μικρο μιχανακι που απλα θα σε σκοτοσι και θα σου σπασι και το χερι?
αγοραζεις ενα μεγαλο που θα σε σκοτοσει, θα σου σπασι το χερι το ποδι τα πλευρα το κεφαλι το .... το.... ?

μα αφου και τα δυο θα σε σκοτοσουν τι σιμασια εχει πιο θα σου σπασει και τα περισοτερα κοκαλα? χεστικες αφου σε σκοτοσει αν θα σου σπασουν 1 η 10 κοκαλα . τι σιμασια εχει αφου θα εχεις πεθανει?
οποτε απλα δεν περνεισ και με αυτον το τροπο λες του μαγαζατορα οτι η θα φερεις καλο πραμα η θα περνεις το αναλοχο μηνημα ....
και αυτο το μιν ιμα δεν ειναι SMS ειναι Χεσε ΜεΣ .α και την επομενη φορα προσεχε γιατι μπορει αν εχουμε ολοι διαρια και να σου στιλουμε περιπιημενο μηνημα
:cool:

catmaster
08/06/2009, 16:32
όλες οι συζητήσεις για τις εκλογές συγχωνεύθηκαν στο παρόν ...

LOUKILOUK
08/06/2009, 16:38
Αν γουσταρετε τα νουμερα (γενικως...) να πω οτι αν οι 4.749.255 αποτελουν το 47,51% + 5,12% τα λοιπα κομματα, τοτε το υπολοιπο 47,37% θα ειναι περιπου 4.700.000 που σημαινει οτι στην ελλαδα εχουν δικαωμα ψηφου περιπου 10 εκατομυρια πολιτες...απο τους 11 περιπου που ειναι καταγεγραμενοι στην τελευταια απογραφη...πολυ δυσκολο το κοβω να ισχυει...
Περα παντως απο τα μαθηματικα που ειναι μια θετικη επιστημη δεν βλεπω αλλο τιποτα το θετικο στο γεγονος οτι η "αποχη" ηρθε πρωτο κομμα αφου στην ευροβουλη δεν θα αντιπροσωπευτει...Αντιθετα εχω την εντυπωση οτι προκειται μια ηττα ολων μας. Δεν ειναι δυνατον να ταυτιζουμε τη απαξιωση των κομματων με την πολιτικη απαξιωση. Αυτο ειναι το λιγοτερο επικυνδινο και ανευθυνο... Η αποχη δινει ενα στιγμα αλλα αν δεν κανουμε κατι παραπανω ολοι οι δυσαρεστημενοι δεν θα αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ...:wave2:

alximistis
08/06/2009, 17:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Αν γουσταρετε τα νουμερα (γενικως...) να πω οτι αν οι 4.749.255 αποτελουν το 47,51% + 5,12% τα λοιπα κομματα, τοτε το υπολοιπο 47,37% θα ειναι περιπου 4.700.000 που σημαινει οτι στην ελλαδα εχουν δικαωμα ψηφου περιπου 10 εκατομυρια πολιτες...απο τους 11 περιπου που ειναι καταγεγραμενοι στην τελευταια απογραφη...πολυ δυσκολο το κοβω να ισχυει...
Περα παντως απο τα μαθηματικα που ειναι μια θετικη επιστημη δεν βλεπω αλλο τιποτα το θετικο στο γεγονος οτι η "αποχη" ηρθε πρωτο κομμα αφου στην ευροβουλη δεν θα αντιπροσωπευτει...Αντιθετα εχω την εντυπωση οτι προκειται μια ηττα ολων μας. Δεν ειναι δυνατον να ταυτιζουμε τη απαξιωση των κομματων με την πολιτικη απαξιωση. Αυτο ειναι το λιγοτερο επικυνδινο και ανευθυνο... Η αποχη δινει ενα στιγμα αλλα αν δεν κανουμε κατι παραπανω ολοι οι δυσαρεστημενοι δεν θα αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ...:wave2:

+1000!!!!!

Η αποχή ΘΑ σήμαινε κάρτι ΜΟΝΟ ΕΑΝ ακολουθούνταν ΚΑΙ από άλλες κινήσεις των πολιτών! Αλλιώς θα πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος (βεβαίως ούτε υπέρ αυτής).
Το μόνο που μας χαροποιεί σε μία αποχή είναι ότι και καλά κάναμε κάτι!!! Ότι και καλά τους στείλαμε ένα μήνυμα!!! Εμείς και η άποψή μας ευχαριστιέται ουσιαστικά τίποτε άλλο.

Αντίθετα... θέλετε να δείτε ποιος πραγματικά βολεύεται μέσα από αυτό;;;;;;;
Το ήδη πια επωασμένο αβγό του φιδιού!!!!! Τεράστια αποχή παντού ή σχεδόν παντού... ανεβασμένη παντού η άκρα δεξιά οι ξενόφοβοι και οι ρατσιστές! Τυχαίο; Σύμπτωση; Ίσως... εύχομαι να κάνω λάθος... μα πολύ λάθος...

castoras
08/06/2009, 17:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
+1000!!!!!

Η αποχή ΘΑ σήμαινε κάρτι ΜΟΝΟ ΕΑΝ ακολουθούνταν ΚΑΙ από άλλες κινήσεις των πολιτών! Αλλιώς θα πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος (βεβαίως ούτε υπέρ αυτής).
Το μόνο που μας χαροποιεί σε μία αποχή είναι ότι και καλά κάναμε κάτι!!! Ότι και καλά τους στείλαμε ένα μήνυμα!!! Εμείς και η άποψή μας ευχαριστιέται ουσιαστικά τίποτε άλλο.

Αντίθετα... θέλετε να δείτε ποιος πραγματικά βολεύεται μέσα από αυτό;;;;;;;
Το ήδη πια επωασμένο αβγό του φιδιού!!!!! Τεράστια αποχή παντού ή σχεδόν παντού... ανεβασμένη παντού η άκρα δεξιά οι ξενόφοβοι και οι ρατσιστές! Τυχαίο; Σύμπτωση; Ίσως... εύχομαι να κάνω λάθος... μα πολύ λάθος...

+1000
Καθόλου τυχαίο πιστεύω...

marulis
08/06/2009, 18:06
Gandalf

Όπως μπορεις να δεις εδώ (http://ypes.portal.greekgeeks.com/el/Elections/ElectionCatalogues/GreeksElectionsCataloguein/2009/)

οι εγγεγραμένοι στους καταλόγους που ψηφίζουν από την Ε.Ε. είναι μόλις 36.758

σαν να λέμε αμελητέα ποσότητα δηλαδή.

Ρίξε μια ματιά στον κατάλογο και θα δεις ότι το 99% των εγγεγραμένων αφορά έλληνες κατοίκους.

Και το ερώτημα παραμένει. Πως γίνεται μια χώρα με μόλις 10,5 εκατομμύρια κατοίκους να έχει 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους? Είναι γελοίο. Απογραφή 2001
Τώρα αν λάβουμε υπόψη μας την γήρανση του πληθυσμού, μάλλον σωστά είναι τα νούμερα

165661

super_toto
08/06/2009, 18:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
Απογραφή 2001
Τώρα αν λάβουμε υπόψη μας την γήρανση του πληθυσμού, μάλλον σωστά είναι τα νούμερα

Μα στο πινακάκι που ποσταρες οι ηλικίες 0-14 είναι γύρω στο 1,5 εκατομμυριο.

Αν το αφαιρέσεις από τα 10,5 του πληθυσμου που εχει δικαιωμα ψήφου μένουν 9.

Οι εγγεγραμένοι ψηφοφοροι είναι 10. Μας λείπει 1 εκατομμύριο.

marulis
08/06/2009, 19:10
Μα στο πινακάκι που ποσταρες οι ηλικίες 0-14 είναι γύρω στο 1,5 εκατομμυριο.

Αν το αφαιρέσεις από τα 10,5 του πληθυσμου που εχει δικαιωμα ψήφου μένουν 9.

Οι εγγεγραμένοι ψηφοφοροι είναι 10. Μας λείπει 1 εκατομμύριο. τι να σου πω. Δεν είμαι σίγουρος αλλά το 10,5 που το λέει? Το 2001 ήμασταν σχεδόν 11. Αν υποθέσουμε μια μικρή αύξηση κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες ( γήρανση ), ίσως βγαίνουν τα νούμερα

Gandalf dr685sm
08/06/2009, 19:15
Σύμφωνα με τα όσα άκουσα στο ραδιόφωνο.. ισχύει το ψήφισαν και οι πεθαμένοι.

Οχι δεν κάνω πλάκα.. το ίδιο έγινε και επι εκλογών του 2001 και στο 2004 και τώρα. Είναι κατάλογοι που δεν έχουν διορθωθεί και υπάρχει ενα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 300.000 περίπου ανθρώπους που πλέον είναι στα θυμαράκια.

Βέβαια αυτό δεν λέει τίποτα μιας και η παρουσία τους είναι διαχρονική και αθάνατη.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ..μιας και δεν έχουν ξεκαθαρίσει τους καταλόγους. Αυτά ακούστηκαν στο ραδιόφωνο πάντως και αν και γενικά δεν πιστεύω εύκολα, θεωρώ πως είναι μια λογική αιτία για τον υπερπληθυσμό των ψηφοφόρων..:D

Ακόμα και τώρα πάντως δύο είναι τα θέματα των εκλογών (η αποχή και η πρώτη θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ), κατά την γνώμη μου σωστά μόνο για σήμερα ... καθώς απο αύριο πρέπει να γίνουν πράξεις. Τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο , όσο και στα εσωτερικά της χώρας.

Εκεί θα φανεί αν και τι άκουσαν απο τα όσα έγιναν στις εκλογές... τόσο στην ενίσχυση των μικρών κομμάτων όσο και στο θέμα αποχής.

Gandalf

ermiss
08/06/2009, 20:49
Όσο έπιασαν το μήνυμα του 2007

άλλο τόσο θα πιάσουν και το φετινό...

Ο Γιωργάκης παραμένει Γιωργάκης. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι ΠΑΣΟΚ με τις γνωστές αλησμόνητες φάτσες

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με Βατοπέδι,siemens, κλπ κλπ

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτετε
ΛΑΟΣ
2009 366,615
2007 271,809
2004 252,429

Η αριστερά παραπαίει και δεν εκφράζει κανέναν πέρα απο την συνηθισμένη βάση της
ΚΚΕ
2009 428,283
2007 583,750
2004 580,396

Συριζα
2009 240,898
2007 361,101
2004 241,722

Αποτέλεσμα?

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ που δεν υπάρχει κανείς ικανός να το αναπληρώσει.

Οι κεντροδεξιοί αντιδρούν ψηφίζοντας άκρα δεξιά, πάει και ένα καλό ποσοστό στους περαστικούς οικολόγους. Οι κεντροαριστεροί απλά κόβουν βόλτες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Σύριζα. Αλλά όλοι τους βαριούνται και δεν κατεβαίνουν καν να ψηφίσουν.

Προσπάθειες να καλυφθεί το κενό έκανε ο Μπουτάρης ( αξιόλογος κατ εμέ) αλλά με τον Μάνο (βρίσκω την ΝΔ πολύ λαική για να αναπτύξω το "άκρως φιλελεύθερο προφίλ" και το αλήστου μνήμης "Γιατί δεν κατεβάζουν το στρατό να προστατεύσουν την Αθήνα?" ) δεν ήξεραν σε ποιον απευθύνονται.

Το πολιτικό σύστημα παραπαίει, κλείνει η βουλή όποτε γουστάρουμε, συγκάλυψη σκανδάλων, αντιπολίτευση που δεν μπορεί να καθαρίσει απο το μιαρό παρελθόν της. Δυστυχώς τα άκρα, είτε αριστερά είτε δεξιά λειτουργούν σαν μαγνήτες. Φασισμός, ξενοφοβία απο την μια και επεισόδια καψίματα απο την άλλη αρχίζουν να εκφράζουν όλο και πιο πολλούς.

Και η αλλαγή κυβέρνησης απο γαλάζια σε πράσινη, δεν θα βοηθήσει τίποτα με τις υπάρχουσες συνθήκες