View Full Version : Περί εκλογών και παραλίας... (συγχωνευμένα θέματα)
mats8282
08/06/2009, 20:58
Αντιγραφω με σειρα εκλογικου αποτελεσματος τις πρωτες δηλωσεις περι αποχης,μυνηματος των εκλογων κτλ.... Ολα απο Ελευθεροτυπια...
ΠΑΣΟΚ
Παπακωνσταντινου Γ.
<<Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό αποχής τόνισε ότι για τη Ν.Δ. ήταν κίνηση διαμαρτυρίας, ενώ για το ΠΑΣΟΚ κίνηση εφησυχασμού των ψηφοφόρων του κόμματος, που θεωρούσαν δεδομένη τη νίκη και δεν πήγαν να ψηφίσουν. >>
ΝΔ
<<ο Προκόπης Παυλόπουλος για την ήττα της ΝΔ, δήλωσε ότι η αποχή ήταν πρωτόγνωρη και ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν προσήλθαν στις κάλπες. Τόνισε ωστόσο ότι έστειλαν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά.>>
ΚΚΕ
<<Η ΚΕ του ΚΚΕ εκτιμά ότι η μαζική αποχή, σε συνδυασμό με την ανέντιμη, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση κατά του κόμματος, με επίκεντρο τα οικονομικά του, ανέκοψε τη δυναμική που είχε δημιουργηθεί υπέρ των κομουνιστών. Την ίδια όμως στιγμή, σημειώνει την αδυναμία του κόμματος να καλλιεργήσει και να εμβαθύνει τις σχέσεις του με εκείνους τους νέους ψηφοφόρους, που το επέλεξαν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές, ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους αγώνες.>>
ΛΑΟΣ (Με μπηχτες για τις δημοσκοπησεις)
<<Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κωστής Αϊβαλιώτης, σημείωσε πως το μήνυμα των ευρωεκλογών αφορούσε στην ανάγκη επίδειξης υπευθυνότητας και σοβαρότητας από τις πολιτικές δυνάμεις. "Οι πολίτες ζητούν έργα και όχι λόγια και ο ΛΑΟΣ σέβεται και τιμά πάντα τη λαϊκή εντολή", υπογράμμισε.>>
ΣΥΡΙΖΑ
<<Ο πρόεδρος του ΣΥΝ παραδέχτηκε ότι το μήνυμα της κάλπης δείχνει ότι το κόμμα του δεν ανταποκρίθηκε στους στόχους του και στις προσδοκίες των πολιτών της Αριστεράς. >>
:wave2:
ΥΓ Η πραγματικη αποχη ηταν περιπου 700,000 ψηφοφοροι συμφωνα με υπευθυνο εταιρειας δημοσκοπησεων,στην ΝΕΤ αυτη την στιγμη τα λενε...Επισης ειναι τεραστιο το ποσοστο εγγεγραμμενων στους καταλογους που εχουν αφησει τον ματαιο αυτο κοσμο..
sergiosm
08/06/2009, 21:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Οι εγγεγραμένοι ψηφοφοροι είναι 10. Μας λείπει 1 εκατομμύριο.
Μην ξεχνάς και τους έλληνες του εξωτερικού .
Ψήφισαν και αυτοί και φυσικά περιλαμβάνονται στους καταλόγους
ΥΓ Η πραγματικη αποχη ηταν περιπου 700,000 ψηφοφοροι συμφωνα με υπευθυνο εταιρειας δημοσκοπησεων,στην ΝΕΤ αυτη την στιγμη τα λενε...Επισης ειναι τεραστιο το ποσοστο εγγεγραμμενων στους καταλογους που εχουν αφησει τον ματαιο αυτο κοσμο.. [/B]
Στην ΝΕΤ πρέπει να έχουν χάσει την μπάλα... 2.000.000 λείπουν απο τους ψηφίσαντες του 2007
2009
Εγγεγραμμένοι
9,995,992
Ψήφισαν
5,261,036
2007
Εγγεγραμμένοι
9,918,917
Ψήφισαν
7,355,026
2004
Εγγεγραμμένοι
9.897.626
Ψήφισαν
7.571.601
Μητσικώστας...
Κάνει Γεωργίου...
Το ότι ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι όροφοι στην ίδια πολυκατοικία το ακούσαμε 1000 φορές.
Το ότι πήραν το μήνυμα το ακούσαμε 10.000 φορές
Το ότι πήραν τα @@ μας ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
mats8282
08/06/2009, 22:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Στην ΝΕΤ πρέπει να έχουν χάσει την μπάλα... 2.000.000 λείπουν απο τους ψηφίσαντες του 2007
Θα χασουν πολλες μπαλες μεχρι να βγαλουν το αποτελεσμα που τους συμφερει....Αυτο ειναι που λεω εγω και αλλα παιδια εδω μεσα...Ειναι τετοια η ασαφεια στο,οποιο,πολιτικο μυνημα της αποχης που θα χαθουμε στην μεταφραση τις επομενες μερες :winka:
Περιμενω με αγωνια την αναλυση του Πρετεντερη αργοτερα :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao:
LsKostas
08/06/2009, 23:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Ναι , φταιει το ασυλο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ειμαι σιγουρος θα το πει :sun:
super_toto
08/06/2009, 23:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Μην ξεχνάς και τους έλληνες του εξωτερικού .
Ψήφισαν και αυτοί και φυσικά περιλαμβάνονται στους καταλόγους
36000 είναι συνολικά το έγραψα παραπάνω.
super_toto
08/06/2009, 23:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
τι να σου πω. Δεν είμαι σίγουρος αλλά το 10,5 που το λέει? Το 2001 ήμασταν σχεδόν 11. Αν υποθέσουμε μια μικρή αύξηση κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες ( γήρανση ), ίσως βγαίνουν τα νούμερα
Η eurostat δινει 11,5 εκατομμυρια τον πληθυσμο της Ελλάδας . Σε αυτον όμως περιλαμβάνονται και μετανάστες (χωρις δικαιωμα ψήφου φυσικα).
Να μην ειναι ενα εκατομμυριο?
super_toto
08/06/2009, 23:29
Με λίγα λόγια στην Ελλάδα του 2009 δεν είμαστε σίγουροι ούτε καν ποιοι ψηφίζουν. Και μιλαμε ότι το Πασοκ κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 250 .000 ψήφων. Ποιός μου λέει εμένα ότι νεκροί που δεν έχουν σβήσει απο τους καταλόγους δεν ψηφισαν και την Κυριακή.
Ας μην ξεχνάμε ότι εδω και κάποιες εκλογές έχει καταργηθει το εκλογικο βιβλιάριο. Στις τωρινές μάλιστα μπορούσες να ψηφίσεις είτε με ταυτότητα, ειτε με διαβατήριο, ειτε με διπλωμα οδήγησης, ειτε με βιβλιάριο ασθενείας.
Σχετική διαβλητή η διαδικασία δεν νομίζετε?
Επικράτεια / Περιφέρεια Εξωτερικού
Εγγεγραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά
36,413 25,888 / 71.10 % 25,430 255 / 0.99 % 203 / 0.78 %
Η αποχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και πρέπει να αξιολογηθεί. Το 48% όμως είναι ανακριβές. Χθες ψήφισαν πάνω από 5.000.000 ψηφοφόροι (πολύ μικρότερο νούμερο από κάθε άλλη φορά). Για να υπάρχουν 10.000.000 ψηφοφόροι όμως, θα έπρεπε η χώρα να έχει πληθυσμό κοντά στα 15.000.000
Οι εκλογές βασίζονται σε καταλόγους - δημοτολόγια που έχουν διπλοεγγεγραμένους (ετεροδημότες με σήμανση Ε που ψηφίζουν μόνο στον τόπο κατοικίας τους), ανθρώπους που έχουν πεθάνει και άλλα. Επίσης, μέσα στην αποχή προσμετρούνται οι Έλληνες μετανάστες κλπ.
Η αποχή ήταν μεγάλη χωρίς αμφιβολία. Όχι όμως ένας στους δύο, όπως σκόπιμα κάποιοι θέλουν να περάσουν για να βγάζουν συμπεράσματα κατά το δοκούν. Πρέπει να κυμάνθηκε μεταξύ 25-30% σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις. (δεν παίρνω και όρκο)
Εκτός από τη συνειδητή αποχή, φέτος υπήρξε και η συγκυριακή. Εκλογές και τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βέβαια, οι εκλογές δεν ήταν υποχρεωτικό να γίνουν την Κυριακή, αλλά από 4 έως 7 Ιουνίου. Ήταν επιλογή να γίνουν εν μέσω του τριημέρου. Επίσης, δεν έγινε καμμία καμπάνια για να γίνουν αιτήσεις από ετεροδημότες για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. (η προθεσμία έληγε στις 3 Μαρτίου)
Στις επόμενες, ψηφίστε ότι θέλετε αλλά ψηφίστε. Μην δίνετε σε κανέναν το δικαίωμα να εμφανίζεται ως "ιδιοκτήτης" της αποχής..
sergiosm
09/06/2009, 08:41
36000 είναι συνολικά το έγραψα παραπάνω.
οκ, δεν το είχα προσέξει.
Με λίγα λόγια στην Ελλάδα του 2009 δεν είμαστε σίγουροι ούτε καν ποιοι ψηφίζουν. Και μιλαμε ότι το Πασοκ κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 250.000 ψήφων. Ποιός μου λέει εμένα ότι νεκροί που δεν έχουν σβήσει απο τους καταλόγους δεν ψηφισαν και την Κυριακή.
Ας μην ξεχνάμε ότι εδω και κάποιες εκλογές έχει καταργηθει το εκλογικο βιβλιάριο. Στις τωρινές μάλιστα μπορούσες να ψηφίσεις είτε με ταυτότητα, ειτε με διαβατήριο, ειτε με διπλωμα οδήγησης, ειτε με βιβλιάριο ασθενείας.
Σχετική διαβλητή η διαδικασία δεν νομίζετε?
Δεν υπάρχει διαδικασία που δεν μπορεί να "επηρεαστεί".
Όμως:
Α)
μπορείς να ψηφίσεις μόνο εκεί που είσαι γραμμένος.
άρα ο νεκρός μπορεί να "εμφανιστεί" στο τμήμα που είναι γραμμένος.
όποιος ψηφίζει (νεκρός ή ζωντανός) καταγράφεται στο σχετικό πρακτικό.
το πρακτικό αυτό παραδίδεται στο (κατά τόπο αρμόδιο) πρωτοδικείο και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ εκεί.
για κάποιο διάστημα μάλιστα (δεν θυμάμαι) ακριβώς πόσο μπορούν τα κόμματα να ΕΛΕΓΞΟΥΝ τα βιβλία αυτά και γενικά το όλο υλικό που παραδώθηκε.
Συνεπώς: αφού είναι γνωστό που ψηφίζουν οι νεκροί, μπορείς απλά να τσεκάρεις αν πράγματι ψήφισαν.
Β)
στο κέντρο υπάρχει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, ο γραμματέας (που συνήθως είναι φίλος του ή συγγενής του, μπορεί όμως να του είναι και παντελώς άγνωστος), η εφορευτική (που είναι έως τέσσερα άτομα, αν φυσικά εμφανιστούν) και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων.
Όλοι αυτοί ΔΕΝ είναι δυνατό να γνωρίζονται.
Και όλοι αυτοί βλέπουν τί ακριβώς γίνεται.
Δεν είναι τόσο απλό να ... "παίξεις", υπάρχουν πολλά μάτια προς το τμήμα
Πρέπει να μπουν πολλοί στο "κόλπο" και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.
super_toto
09/06/2009, 08:52
οκ, δεν το είχα προσέξει.
Δεν υπάρχει διαδικασία που δεν μπορεί να "επηρεαστεί".
Όμως:
Α)
μπορείς να ψηφίσεις μόνο εκεί που είσαι γραμμένος.
άρα ο νεκρός μπορεί να "εμφανιστεί" στο τμήμα που είναι γραμμένος.
όποιος ψηφίζει (νεκρός ή ζωντανός) καταγράφεται στο σχετικό πρακτικό.
το πρακτικό αυτό παραδίδεται στο (κατά τόπο αρμόδιο) πρωτοδικείο και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ εκεί.
για κάποιο διάστημα μάλιστα (δεν θυμάμαι) ακριβώς πόσο μπορούν τα κόμματα να ΕΛΕΓΞΟΥΝ τα βιβλία αυτά και γενικά το όλο υλικό που παραδώθηκε.
Συνεπώς: αφού είναι γνωστό που ψηφίζουν οι νεκροί, μπορείς απλά να τσεκάρεις αν πράγματι ψήφισαν.
Β)
στο κέντρο υπάρχει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, ο γραμματέας (που συνήθως είναι φίλος του ή συγγενής του, μπορεί όμως να του είναι και παντελώς άγνωστος), η εφορευτική (που είναι έως τέσσερα άτομα, αν φυσικά εμφανιστούν) και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων.
Όλοι αυτοί ΔΕΝ είναι δυνατό να γνωρίζονται.
Και όλοι αυτοί βλέπουν τί ακριβώς γίνεται.
Δεν είναι τόσο απλό να ... "παίξεις", υπάρχουν πολλά μάτια προς το τμήμα
Πρέπει να μπουν πολλοί στο "κόλπο" και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.
Την γνωρίζω την διαδικασία. Είχα την τιμή να διατελέσσω μέλος εφορευτικής επιτροπής. Αυτο που σίγουρο μπορώ να πω είναι ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος καθώς και ο γραμματέας και η εφορευτική επιτροπή κάνουν αγγαρεία. Οι δυο πρώτοι παιρνουν ένα πολύ καλο μεροκάματο και φορτώνουν όλη τη δουλειά στα μέλη της εφορευτικής( εντάξει ο γραμματέας πήζει λίγο).
Από κει και πέρα η βαρεμάρα και η κούραση είναι μεγάλη. Όλοι περιμένουν πως και πως να φύγουν.
Αν λοιπόν γνωρίζεις ποιά μέλη του εκλογικού καταλόγου δεν πρόκειται να έρθουν για να ψηφίσουν είτε γιατι είναι πεθαμένοι είτε για άλλο λόγο, είναι πολύ εύκολο να ψηφίσεις στη θέση τους.
Μου κάνει εντύπωση που επιτρέπεται να ψηφίζει κανείς με διπλωμα αυτοκινήτου ή βιβλιάριο ασθενείας καθώς όταν κάποιος πεθαίνει, μόνο την ταυτότητα πρέπει να παραδώσουν οι συγγενείς τους στο κράτος.
Δεν έχω στο μυαλό μου κανένα σενάριο συνομωσιολογίας, ότι δηλαδή ψηφίζουν τα δέντρα και τα αποτελέσματα είναι άλλα αντ άλλων. Όμως είμαι βέβαιος ότι γίνονται μαιμουδιές. Και όταν τα αποτελέσματα είναι οριακά μετράνε τα πάντα.
sergiosm
09/06/2009, 09:11
Δεν έχω στο μυαλό μου κανένα σενάριο συνομωσιολογίας, ότι δηλαδή ψηφίζουν τα δέντρα και τα αποτελέσματα είναι άλλα αντ άλλων. Όμως είμαι βέβαιος ότι γίνονται μαιμουδιές. Και όταν τα αποτελέσματα είναι οριακά μετράνε τα πάντα.
Μαιμουδιά μπορεί να γίνει παντού.
Για αυτό όμως υπάρχουν τόσοι πολλοί σε κάθε τμήμα.
π.χ. Προφανώς μπορείς να διαγράψεις κάποιον νεκρό, πρέπει όμως να τον γράψεις και ως φηφίσαντα και επίσης να ρίξεις τον φάκελο στην κάλπη ή με κάποιο τρόπο να τον βάλεις μαζί με τους άλλους.
Δεν είναι τόσο αυτό. Κάποιος θα σε δει.
Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος που έχει σφραγίσει και υπογράψει τον φάκελο. Οι άλλοι κανονικά δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Βασικά αν ο Δ.Α. δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι, και είναι προσεκτικός, οι άλλοι είναι πολύ δύσκολο να του την κάνουν.
Ακόμα όμως και αν ο Δ.Α. έχει σκοπό να κάνει κάτι, είναι δύσκολο να το κάνει.
paulopoulos
09/06/2009, 09:12
Τα αληθινά ποσοστά των εκλογών (εάν ψήφιζε όλη η Ελλάδα. Και οι 9995992 εγγεγραμμένοι)
Εγγεγρα. ψήφισαν Ποσοστό
Επικρ 9995992 5127237 51,29%
ΠΑΣΟΚ 9995992 1878859 18,80%
ΝΔ 9995992 1655636 16,56%
ΚΚΕ 9995992 428283 4,28%
ΛΑΟΣ 9995992 366615 3,67%
ΣΥΡΙΖΑ 9995992 240898 2,41%
ΟΙΚΟΛ. 9995992 178964 1,79%
ΠΑΜΕ 9995992 65177 0,65%
super_toto
09/06/2009, 09:19
Μαιμουδιά μπορεί να γίνει παντού.
Για αυτό όμως υπάρχουν τόσοι πολλοί σε κάθε τμήμα.
π.χ. Προφανώς μπορείς να διαγράψεις κάποιον νεκρό, πρέπει όμως να τον γράψεις και ως φηφίσαντα και επίσης να ρίξεις τον φάκελο στην κάλπη ή με κάποιο τρόπο να τον βάλεις μαζί με τους άλλους.
Δεν είναι τόσο αυτό. Κάποιος θα σε δει.
Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος που έχει σφραγίσει και υπογράψει τον φάκελο. Οι άλλοι κανονικά δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Βασικά αν ο Δ.Α. δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι, και είναι προσεκτικός, οι άλλοι είναι πολύ δύσκολο να του την κάνουν.
Ακόμα όμως και αν ο Δ.Α. έχει σκοπό να κάνει κάτι, είναι δύσκολο να το κάνει.
Νομίζω ότι είναι πολύ πιο απλό.
Παράδειγμα: Ας πούμε ότι γνωρίζω εγώ ότι ο συγχωρεμένος ο παππους μου δεν έχει διαγραφει από τους εκλογικούς καταλόγους. Έχω στα χέρια μου το βιβλιάριο ασθενείας ή το δίπλωμά του ακόμα καλύτερα με φωτογραφία του από το 1970. Το δίνω στον ηλικιωμένο κομματόσκυλο της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κτλ και πάει αυτός και ψηφίζει.
Υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει?
alximistis
09/06/2009, 09:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
:lol: :lol: :lol:
sergiosm
09/06/2009, 09:30
Νομίζω ότι είναι πολύ πιο απλό.
Παράδειγμα: Ας πούμε ότι γνωρίζω εγώ ότι ο συγχωρεμένος ο παππους μου δεν έχει διαγραφει από τους εκλογικούς καταλόγους. Έχω στα χέρια μου το βιβλιάριο ασθενείας ή το δίπλωμά του ακόμα καλύτερα με φωτογραφία του από το 1970. Το δίνω στον ηλικιωμένο κομματόσκυλο της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κτλ και πάει αυτός και ψηφίζει.
Υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει?
99% θα τα καταφέρει.
Όμως εκεί, υπάρχει η δυνατότητα που σου είπα παραπάνω.
Να ελεγχθούν αυτοί που ψήφισαν βάσει του πρωτοκόλλου ψηφοφορίας.
Υ.Γ. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο επειδή είναι κομματόσκυλο να τον δει κάποιο άλλο κομματόσκυλο και να το πάρει χαμπάρι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Και θα έχει και δίκιο ….
Αν μιλάμε για το άσυλο των βουλευτών ….
:lol: :lol:
Πάντως , όσο αφορά τους μακαρίτες , συγγενικό μου πρόσωπο που είχε πεθάνει τρεις μήνες πριν τις εκλογές ,είχε διαγράφει από την βάση του Υπ.Εσ. που σου λέει που ψηφίζεις ….αν αυτό λέει κάτι ….
super_toto
09/06/2009, 09:50
99% θα τα καταφέρει.
Όμως εκεί, υπάρχει η δυνατότητα που σου είπα παραπάνω.
Να ελεγχθούν αυτοί που ψήφισαν βάσει του πρωτοκόλλου ψηφοφορίας.
Υ.Γ. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο επειδή είναι κομματόσκυλο να τον δει κάποιο άλλο κομματόσκυλο και να το πάρει χαμπάρι.
Ναι μπορεί να υπάρχει η δυντατότητα αυτή, αλλά νομίζεις ότι θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο? Πόσες και πόσες υπθέσεις σχετικά με παρανομίες στην ψηφοροφία έχουν έρθει στο φως και τις έπνιξαν σε χρόνο μηδέν.
Ειδικά στις εκλογές που υπάρχουν σταυροί γίνεται το σωσε. Οι μόνος έλεγχος που πραγματοποιείται είναι από τους κομματικούς αντιπροσώπους. Αλλά πολλές φορές αυτοί τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους.
Υ.Γ. Αν σας έρθει χαρτι για εφορευτική επιτροπή σε εκλογές, να πάτε. Αξίζει τον κόπο. Θα μάθετε πολλά πράγματα.
sergiosm
09/06/2009, 10:03
Ναι μπορεί να υπάρχει η δυντατότητα αυτή, αλλά νομίζεις ότι θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο? Πόσες και πόσες υπθέσεις σχετικά με παρανομίες στην ψηφοροφία έχουν έρθει στο φως και τις έπνιξαν σε χρόνο μηδέν.
Δεν έχουν "έρθει στο φως" έχουν "ακουστεί".
Υπάρχει τεράστια διαφορά.
Και ναι πιστεύω ότι ΝΑΙ μπορεί να γίνει. Τα κόμματα έχουν "στρατό" από άτομα που θα έψαχναν ευχαρίστως με τις μέρες για να βγάλουν τέτοιο λαβράκι. Εξάλλου έτσι θα ανέβαιναν και στην εκτίμησή τους και θα μπορούσαν να "εξαργυρώσουν" την προσφορά τους.
Ειδικά στις εκλογές που υπάρχουν σταυροί γίνεται το σωσε. Οι μόνος έλεγχος που πραγματοποιείται είναι από τους κομματικούς αντιπροσώπους. Αλλά πολλές φορές αυτοί τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους.
ΛΑΘΟΣ.
Η αξιοπιστία των εκλογών εξαρτάται άμεσα από τις προθέσεις του δικαστικού αντιπροσώπου.
Αν αυτός είναι σωστός τότε πουστιά (από μέσα το τμήμα τουλάχιστον) δεν γίνεται.
(Το παράδειγμα που είπες με τον νεκρό είναι πιθανό, είναι όμως ακραίο και είναι εξαπάτηση όλων)
Από αυτό όμως, μέχρι του σημείου να γίνει πουστιά μέσα στο τμήμα υπάρχει τεράστια διαφορά.
Υ.Γ. Αν σας έρθει χαρτι για εφορευτική επιτροπή σε εκλογές, να πάτε. Αξίζει τον κόπο. Θα μάθετε πολλά πράγματα.
Να πάτε.
Είναι εμπειρία που αξίζει να τη δεις
super_toto
09/06/2009, 10:19
Δεν έχουν "έρθει στο φως" έχουν "ακουστεί".
Υπάρχει τεράστια διαφορά.
Κια ναι πιστεύω ότι ΝΑΙ μπορεί να γίνει. Τα κόμματα έχουν "στρατό" από άτομα που θα έψαχναν ευχαρίστως με τις μέρες για να βγάλουν τέτοιο λαβράκι. Εξάλλου έτσι θα ανέβαιναν και στην εκτίμησή τους και θα μπορούσαν να "εξαργυρώσουν" την προσφορά τους.
ΛΑΘΟΣ.
Η αξιοπιστία των εκλογών εξαρτάται άμεσα από τις προθέσεις του δικαστικού αντιπροσώπου.
Αν αυτός είναι σωστός τότε πουστιά δεν γίνεται.
(Το παράδειγμα που είπες με τον νεκρό είναι πιθανό, είναι όμως ακραίο και είναι εξαπάτηση όλων)
Από αυτό όμως, μέχρι του σημείου να γίνει πουστιά μέσα στο τμήμα υπάρχει τεράστια διαφορά.
Να πάτε.
Είναι εμπειρία που αξίζει να τη δεις
Δεν είναι απαραίτητο ο δικαστικός αντιπρόσωπος να εχει ύποπτες προθέσεις για να γίνει η στραβή. Μην ξεχνάς ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένας σχετικά νέος δικηγόρος ο οποίος θέλει να παρει το χιλιαρικάκι τους και να πάει σπίτι. Νομίζεις ότι όλοι έχουν τη διάθεση να κάνουν ενστάσεις και καταγγελίες?
Μπορεί να είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που θέλει να φέρει εις περας σωστά την δουλειά του αλλά δεν είναι και μπαμπούλας.
Στην δική μου εμπειρία πάντως έτυχε κατά την ώρα του ανοίγματος των ψηφοδελτίων να δεχτω προτροπή (και καλά σε μορφή αστείου) από κομματικό αντιπρόσωπο μεγάλου κόμματος, να σταυρώσω συγκεκριμένο υποψήφιο. Όταν την αγριοκοίταξα το έριξε στην πλακα. Αλλά άνετα θα μπορούσα να το κάνω αν το ήθελα. Και δεν θα το έπαιρνε κανεις χαμπάρι.
sergiosm
09/06/2009, 10:35
Δεν είναι απαραίτητο ο δικαστικός αντιπρόσωπος να εχει ύποπτες προθέσεις για να γίνει η στραβή. Μην ξεχνάς ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένας σχετικά νέος δικηγόρος ο οποίος θέλει να παρει το χιλιαρικάκι τους και να πάει σπίτι. Νομίζεις ότι όλοι έχουν τη διάθεση να κάνουν ενστάσεις και καταγγελίες?
Ο δικαστικός αντιπρόσωπος συνήθως είναι ή δικαστής ή δικηγόρος ή δικαστικός υπάλληλος.
Το νέος που λες δεν ισχύει, υπάρχουν από όλες τις ηλικίες.
Μπορεί να είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που θέλει να φέρει εις περας σωστά την δουλειά του αλλά δεν είναι και μπαμπούλας.
Προφανώς δεν είναι μπαμπούλας.
Αν όμως είναι προσεκτικός πολύ δύσκολα γίνεται πουστιά.
π.χ. η περίπτωση που λες
Στην δική μου εμπειρία πάντως έτυχε κατά την ώρα του ανοίγματος των ψηφοδελτίων να δεχτω προτροπή (και καλά σε μορφή αστείου) από κομματικό αντιπρόσωπο μεγάλου κόμματος, να σταυρώσω συγκεκριμένο υποψήφιο. Όταν την αγριοκοίταξα το έριξε στην πλακα. Αλλά άνετα θα μπορούσα να το κάνω αν το ήθελα. Και δεν θα το έπαιρνε κανεις χαμπάρι.
α) αποφεύγεται επειδή εσύ ήσουν σωστός
ή
β) προλαμβάνεται π.χ. με το να μην υπάρχουν στυλό στο τραπέζι
mats8282
09/06/2009, 11:25
Στα εκλογικα κεντρα στην καταμετρηση η περιπτωση να γινει στραβη ειναι ελαχιστη,ειναι τυπικοτατοι ολοι και υπαρχουν αντιπροσωποι απο ολα τα κομματα στην καταμετρηση...Ειδικα στις ευρωεκλογες που δεν μετρανε σταυρους αλλα ψηφοδελτια...
ADVENTURAZ
09/06/2009, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
+... όσα θέλετε στον velzevouli!!! :)
Μπράβο ρε φίλε! Τα πράγματα είναι πολύ-πολύ απλά. ΑΝ δεν πας δεν μπορείς να γκρινιάζεις μετά. Δεν μπορείς να λες α αυτοί που μας κυβερνάνε α οι έτσι οι αλλιώς οι αλλιώτικοι.
Προσωπικά θα έλεγα ναι στην αποχή και θα συμφωνούσα με αυτήν αν γινόταν κάτι πολύ οργανωμένο και ηχηρό. Δηλαδή. Να μην πάνε να ψηφίσουν το 50% του λαού ή ας πούμε έστω το 40%. Να δοθεί δηλαδή ένα σαφές μήνυμα.
Σαφεστατο το μηνυμα αγαπητε:47,37% ΑΠΟΧΗ
Λοιπον τι εχετε να πειτε τωρα!? Αρκετα ηχηρο δεν νομιζετε!?
Στειλτους στο διαολο ολους λοιπον!Τους σιχαθηκαμε!
Και κατι ακομα:σε μια δημοκρατικη χωρα (ο θεος να την κανει...)η ψηφος ειναι δικαιωμα,οχι υποχρεωση.
dukeandthecity
09/06/2009, 15:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από ADVENTURAZ
ποσο πιθανο το βλέπεις αυτο? (ακομα και με 48% αποχή)
mats8282
09/06/2009, 15:02
Σελιδα 13 λιγο πανω απο την μεση ειναι η απαντηση στην ερωτηση σου...
Αν το όλο θέμα είναι το να μπορώ να ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ μετά και αν αυτός είναι ο λόγος ή έστω ένας από αυτούς που κάποιοι ψήφισαν .... τότε τι να πω..
Δλδ, εσείς που νιώθετε ότι έχετε το δικαίωμα να γκρινιάζετε, τι ακριβώς έχετε καταφέρει όλο αυτό τον καιρό με τη γκρίνια??? Ή τι πιστεύετα ότι μπορείτε να καταφέρετε??
Είμαι 29 στα 30 και ήταν η 1η φορά που δεν πήγα να ψηφίσω.. Και όχι, δεν ήμουν σε κάποια παραλία.. Απλά ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ να ψηφίσω...
Το γιατί νομίζω ότι το καταλαβαίνουν όλοι.
Κατά τη γνώμη μου, εκεί που πρέπει δεν έχει καμία επίπτωση το πόση είναι η αποχή, δεν απείχα πιστεύοντας ότι θα δώσω κανένα μήνυμα σε κανέναν, ξέρω καλά ότι με έχουν γραμμένο στα @@ τους.. Εντάξει, είπα κι εγώ να τους δείξω ότι εκεί τους έχω κι εγώ γραμμένους...
Ούτως ή άλλως οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα...
Το γιατί... Έχω ξαναπεί την άποψή μου... :)
Απλή αναλογική ή κενές έδρες. Ουσιαστικότερη η εφαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ούτε μπόνους στο πρώτο κόμμα, ούτε όριο των 3%
1%? πάρε 3 έδρες. 0.4 % πάρε μια έδρα.
30%? πάρε 90 έδρες και τράβα κυβέρνα. Στα @@ μας πως θα το κάνεις. Χειρότερα από ότι είναι τώρα δεν παίζει. Ας κάνουν συνασπισμούς 4-5 κόμματα μαζί.
Δεν σου κάνει ουτε αυτό? 100 έδρες. 1% και έδρα Τράβα κάνε κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ επίσης στα @@ μας. Αν κάνεις όμως πατάτα τον μπούλο ΚΑΙ θα το πληρώσεις και στις κάλπες απο τους ψηφοφόρους σου που έκανες ακροδεξιά πολιτική.
Ο δικομματισμός υπάρχει και ΘΑ υπάρχει απλά και μόνο επειδή ΜΟΝΟ τα 2 κόμματα έχουν προοπτική εξουσίας. Εκεί είναι η ουσία. Ότι υποστηρίζουν κάποιον που κατά πάσα πιθανότητα θα κυβερνήσει και θα γίνει εξουσία και μας και τον υποστηρίξαμε θα έχουμε και εμείς τα πρόβατα προτεραιότητα έναντι στους ανύπαρκτους ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ
Δώσε προοπτική εξουσίας (έστω και μερική) στα μικρά και θα δεις για πότε σκοτώνεις τον δικομματισμό....
Απλή αναλογική ή κενές έδρες. Ουσιαστικότερη η εφαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
30%? πάρε 90 έδρες και τράβα κυβέρνα. Στα @@ μας πως θα το κάνεις. Χειρότερα από ότι είναι τώρα δεν παίζει. Ας κάνουν συνασπισμούς 4-5 κόμματα μαζί.
Δεν σου κάνει ουτε αυτό? 100 έδρες. 1% και έδρα Τράβα κάνε κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ επίσης στα @@ μας. Αν κάνεις όμως πατάτα τον μπούλο ΚΑΙ θα το πληρώσεις και στις κάλπες απο τους ψηφοφόρους σου που έκανες ακροδεξιά πολιτική.
Ο δικομματισμός υπάρχει και ΘΑ υπάρχει απλά και μόνο επειδή ΜΟΝΟ τα 2 κόμματα έχουν προοπτική εξουσίας. Εκεί είναι η ουσία. Ότι υποστηρίζουν κάποιον που κατά πάσα πιθανότητα θα κυβερνήσει και θα γίνει εξουσία και μας και τον υποστηρίξαμε θα έχουμε και εμείς τα πρόβατα προτεραιότητα έναντι στους ανύπαρκτους ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ
Δώσε προοπτική εξουσίας (έστω και μερική) στα μικρά και θα δεις για πότε σκοτώνεις τον δικομματισμό....
+ AΠΕΙΡΟ
Ω, μα τι λέτε αγαπητέ μου …
Είπαμε , μας αρέσει η δημοκρατία αρκεί να μην είναι άμεση.
Αυτό θα μας οδηγούσε σε μεγάλες περιόδους ακυβερνησίας χωρίς αυτοδύναμες «στιβαρές» κυβερνήσεις και στο τέλος θα είχαμε αναρχία…
Ο τόπος θα είναι έρμαιο των ξένων που τον επιβουλεύονται και θα είχε επέλθει ολική καταστροφή σε κάθε βαθμίδα της κοινωνίας μας ….
ADVENTURAZ
09/06/2009, 16:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
ποσο πιθανο το βλέπεις αυτο? (ακομα και με 48% αποχή)
Δυστυχος απιθανο!Αν ομως το 48% δεν ηταν αποχη, αλλα λευκα η` ακυρα ποια θα ηταν η διαφορα?
Εξαλλου πιο πολυ τους ταρακουνησε η αποχη απο το να ριχναμε λευκα γιατι το λευκο το λεει ξεκαθαρα:ΛΕΥΚΟ.Ενω η αποχη τους τρωει περισσοτερο γιατι δεν φωτογραφιζει καποιο κομμα ,δεν μπορουν να το ερμηνευσουν.Ηταν πρασινοι ηταν γαλαζιοι ηταν κοκκινοι αυτοι που δεν ψηφισαν?
mats8282
09/06/2009, 16:26
Αυτα ελεγαν για το ΣΥΡΙΖΑ περσυ και φετος πηρε τα ***
Δεν φτανει μονο αυτο,ειναι πολλοι οι παραγοντες που παιζουν ρολο.....
Ηταν πρασινοι ηταν γαλαζιοι ηταν κοκκινοι αυτοι που δεν ψηφισαν?
Γαλαζιοι ηταν σε μεγαλο ποσοστο...Σε σχεση με τις προηγουμενες εκλογες η ΝΔ εχασε 1,000,000 ψηφοφορους...Τον εβαλε ο lamoun τον πινακα πριν μερικες σελιδες...
Γαλαζιοι ηταν σε μεγαλο ποσοστο...Σε σχεση με τις προηγουμενες εκλογες η ΝΔ εχασε 1,000,000 ψηφοφορους...Τον εβαλε ο lamoun τον πινακα πριν μερικες σελιδες... [/B]
Γαλάζιοι? Αυτό πίστευαν και οι δημοσκόποι-εκλογολόγοι-πάρτε τα @@ μου... και έδωσαν διαφορά 7 μονάδες, αλλά η αποχή ήταν και στα 2 κόμματα. σίγουρα όχι ισόποση αλλά σημαντικό ποσοστό.
Πινακάκι. Σύγκρινε τις ευρωεκλογές του 2004 που το ΠΑΣΟΚ είχε τα χαμηλότερα ποσοστά ever? Και βέβαια δεν είναι σωστό.
δες εδώ
2009-2007
2009 ΠΑ.ΣΟ.Κ 36.64 % 1,878,859
2007 ΠΑ.ΣΟ.Κ 38.10 % 2,727,279
διαφορά 848.420
2009 Νέα Δημοκρατία 32.29 % 1,655,636
2007 Νέα Δημοκρατία 41.84 % 2,994,979
διαφορά 1.339.343
60-40
mats8282
09/06/2009, 18:22
Και παλι γαλαζιοι την κανανε την διαφορα..60-40..Πιστευω ομως οτι καλο θα ηταν η συγκριση να γινεται με δεδομενα ευρωεκλογων...Οι εθνικες ειναι αρκετα διαφορετικες...
BELZEBOYLIS
10/06/2009, 00:50
Και κατι ακομα:σε μια δημοκρατικη χωρα (ο θεος να την κανει...)η ψηφος ειναι δικαιωμα,οχι υποχρεωση.
Μιας και δεν έχει αναφερθεί....Το πολίτευμα της χώρας ,είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία !!! Χρειάζεται κοινοβούλιο !!! Ψηφίζεται εκπροσώπους .....
Στην Ιταλία είχαν 17 % συμμετοχή ,ακυρώθηκαν οι εκλογές ,έγινε επανάληψη και βγήκε αυτό που βγήκε....
Γιατί λοιπόν εξακολουθώ ,να μην βλέπω το μήνυμα της αποχής???
Gandalf dr685sm
10/06/2009, 07:56
Γιατί λοιπόν εξακολουθώ ,να μην βλέπω το μήνυμα της αποχής???
Μήπως λέω να σκεφτείς οτι δεν θες να το δείς;... γιατί όλοι οι πολιτικοί το είδαν και το παραείδαν αν λάβω υπόψη το τι γίνεται σε κανάλια και εφημερίδες για να προσεγγίσουν την συγκεκριμένη "δεξαμενή εκλογικού σώματος"... που επαναλαμβάνω πως όποιος καταφέρει και πάρει έστω και ενα 20-30% εξ αυτών πάει σφαίρα για αυτοδυναμία.
Μόνο που για να τους πάρει πρέπει να δείξει έργα... Αυτό είναι το μήνυμα της αποχής φίλε μου. Α... να το πω και πάλι.... ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ... τους λόγους τους έχω εξηγήσει και παλαιότερα.
Gandalf
peskandritsos
10/06/2009, 08:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Α... να το πω και πάλι.... ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ... τους λόγους τους έχω εξηγήσει και παλαιότερα.
Gandalf Εγω θα το σκεφτω εκεινη την χρονικη στιγμη.
Αλλα επειδη μαλλον δεν βλεπω και να αλλαζουν πολλα μεχρι τοτε παλι στα ιδια με βλεπω.
sergiosm
10/06/2009, 08:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Το πολίτευμα της χώρας ,είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία !!!
Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Θεωρητικά τουλάχιστον μιας και ο Πρόεδρος έχει καταντήσει ... διακοσμητικό στοιχείο.
Στην Ιταλία είχαν 17 % συμμετοχή ,ακυρώθηκαν οι εκλογές ,έγινε επανάληψη και βγήκε αυτό που βγήκε....
και βγήκε ο Silvio
Ωραία.......
Gandalf dr685sm
10/06/2009, 08:51
Εγω θα το σκεφτω εκεινη την χρονικη στιγμη.
Αλλα επειδη μαλλον δεν βλεπω και να αλλαζουν πολλα μεχρι τοτε παλι στα ιδια με βλεπω.
Εδώ η δική μου γνώμη διαφωνεί με την δική σου. Όπως έιπα στις Βουλευτικές θέλω να δώσω το δικό μου στίγμα , ακόμα και αν πάει στους Κυνηγούς. Οι λόγοι προφανείς.
Αν κάποιος δείξει έργα αντί για λόγια θα τον υποστηρίξω... αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θέλω να μπεί όποιος να είναι μέσα στην Βουλή , απλά και μόνο για να μην έχει αυτοδυναμία κανείς και να μην μπορεί να λέει πως η Ελλάδα είναι δική του.
Gandalf
BELZEBOYLIS
10/06/2009, 09:20
Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Θεωρητικά τουλάχιστον μιας και ο Πρόεδρος έχει καταντήσει ... διακοσμητικό στοιχείο.
και βγήκε ο Silvio
Ωραία.......
Ναι ορέ Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι ,απλά ήθελα να τονίσω το Κοινοβουλευτική !
Όσο για το μήνυμα , όπως το πάρει κανείς.....
«Οι ψηφοφόροι δεν έφυγαν από τη ΝΔ... έστειλαν μήνυμα» -Παυλόπουλος
peskandritsos
10/06/2009, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Εδώ η δική μου γνώμη διαφωνεί με την δική σου. Όπως έιπα στις Βουλευτικές θέλω να δώσω το δικό μου στίγμα , ακόμα και αν πάει στους Κυνηγούς. Οι λόγοι προφανείς.
Αν κάποιος δείξει έργα αντί για λόγια θα τον υποστηρίξω... αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θέλω να μπεί όποιος να είναι μέσα στην Βουλή , απλά και μόνο για να μην έχει αυτοδυναμία κανείς και να μην μπορεί να λέει πως η Ελλάδα είναι δική του.
Gandalf Η πλακα με αυτο το θρεντακι ειναι οτι σχεδον συμφωνω με ολους.
Ο καθενας που υποστηριζει μια αποψη απο την μερια του εχει δικιο που την υποστηριζει.
Εγω ομως ενιωθα οτι αμα πηγαινα να ψηφισω, την ωρα που θα ημουνα μπροστα στην καλπη θα ερχοταν ο αλλος μου εαυτος απο πισω και θα μου εδινε μια σφαλιαρα και θα ελεγε...τι πας να κανεις ρε λακαμα, να υποστηριξεις αυτους που σε κλεβουνε και σε πουλανε τοσα χρονια τωρα??:a38: :a38:
BELZEBOYLIS
10/06/2009, 09:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Η πλακα με αυτο το θρεντακι ειναι οτι σχεδον συμφωνω με ολους.
Ο καθενας που υποστηριζει μια αποψη απο την μερια του εχει δικιο που την υποστηριζει.
Εγω ομως ενιωθα οτι αμα πηγαινα να ψηφισω, την ωρα που θα ημουνα μπροστα στην καλπη θα ερχοταν ο αλλος μου εαυτος απο πισω και θα μου εδινε μια σφαλιαρα και θα ελεγε...τι πας να κανεις ρε λακαμα, να υποστηριξεις αυτους που σε κλεβουνε και σε πουλανε τοσα χρονια τωρα??:a38: :a38:
Αρχηγέ , με συγχωρείς κιόλας που το μαθαίνεις απο εμένα , υπάρχουν και άλλα κόμματα από τα δύο της εξουσίας ....:lol: :wave2:
peskandritsos
10/06/2009, 09:33
Αρχηγέ , με συγχωρείς κιόλας που το μαθαίνεις απο εμένα , υπάρχουν και άλλα κόμματα από τα δύο της εξουσίας ....:lol: :wave2: Αυτοι μαλλον εχουν σκοπο να μας κλεψουν αφου συνεργαστουν πρωτα με τα κομματα εξουσιας:wave2:
Gantalf προσωπικά δεν απείχα ποτέ απο εκλογές, δεν θεωρούσα λύση την αποχή. Απλά ένα ποσοστό είναι τελικά. Ακόμα και τώρα που ΟΛΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ το μόνο που μου θυμίζουν αυτές οι δηλώσεις, είναι οι μαλακίες που λέμε στην γκόμενα μας όταν έχουμε κάνει την κουτσουκέλα και μας εχει γυρίσει την πλάτη.
Το έπιασα το μήνυμα, και γύρνα πίσω και θα αλλάξω και θα δεις και συγχωρεσέ με και την ίδια στιγμή με την άκρη του ματιού κοιτάμε το κωλαράκι της σερβιτόρας...
Λόγια χωρίς ουσία...
Και σου λέω ότι πήγα και ψήφισα γιατί δεν ήθελα να είμαι απών. Απλά για αυτό. Για να μην νιώσω ότι αποφάσισαν μόνο άλλοι για εμένα.
Όμως ρε φίλε, έφτασα στην κάλπη.. πήρα το σωρό με τα ψηφοδέλτια, πέταξα όσα δεν ήξερα και όσα με έκαναν να ανατριχιάσω με την ιδέα ότι θα ρίξω ψήφο σε αυτά.
Και έμεινα με 3-4. Και κοιτούσα τι θα ρίξω στην κάλπη... Πραγματικά εκείνη την στιγμή ένιωσα 100% τι σημαίνει "κάνω αποχή συνειδητά και όχι για να μην χάσω το μπάνιο μου" πραγματικά ένιωσα την ανάγκη να τα αφήσω εκεί να γυρίσω πίσω να πάρω το δίπλωμα(!!!!) και να φύγω...
Και να σκεφτείς ότι είμαι στα 31 και είμαι σε περίοδο εξετάσεων (ΕΑΠ) και τρέχω στην δουλειά και τρώω πολλές ώρες κάθε μέρα να διαβάζω και παρόλαυτα σπατάλησα 1.5 ώρα για να ψηφίσω.
Ε ρε φίλε με 4 ψηφοδέλτια ανοιγμένα μπροστά μου να με περιμένουν.. ένιωσα πόσο μα πόσο μα πόσο ανούσιο είναι όλο αυτό... αδιέξοδο και εγκλωβισμένος στις ίδιες επιλογές... δοκιμασμένες ΟΛΕΣ ξανά στο παρελθόν ( τα είχα ήδη ψηφίσει ξανά παλαιότερα) και όμως 2009 και πάλι τα ίδια... Μια δεκαετία τα ίδια και τα ίδια... Τι στο διάλο άλλαξε απο το 2000 που βρέθηκα για πρώτη φορά στην κάλπη σε βουλευτικές? Χειρότερα, κάθε χρόνο πιο σκατά, μεγαλύτερη βρώμα, μεγαλύτερη απαξίωση και συνεχίζει... κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Όχι ρε @@δια δεν θα σας αφήσω να παίξετε μόνοι σας. Τα κομματόσκυλα έξω απο την πόρτα, ίδιες φάτσες τόσα χρόνια, τα έχω ζήσει απο μικρό παιδί, με έκαναν να ξυπνήσω απότομα.
Ρε μαλάκα ξύπνα αυτό θέλουν... απαξίωση και αποχή... Τα ζώα της εκλογικής τους βάσης ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!!! όσο λιγότεροι αντιδρούμε με την ψήφο και επιλέγουμε αποχή, τόσο θα ενισχύουν τα ποσοστά τους μιας και το 20% που έχουν σαν βάση δεν το χάνουν ποτέ...
Έφυγα εκνευρισμένος ψηφίζοντας με την λογική "μη χείρον, βέλτιστο" αλλά συμμετείχα.
Επέστρεψα στα βιβλία μου βλέποντας παραλίες γεμάτες και με το δικό μου πρόγραμμα ακόμα πιο σφιχτό με την ώρα που έχασα. Χαιρέτισα με κόρνα σε ένα γνωστό μπαράκι και κατάλαβα, δέχτηκα, δικαιολόγησα 100% όσους επέλεξαν τις μπύρες στην παραλία και να χαζεύουν κωλαράκια... Στην υγειά σας ρε παιδιά, εγώ έκανα την κάβλα μου κάντε και εσείς την δική σας...
Gandalf dr685sm
10/06/2009, 10:10
ermiss....δεν βλέπω στο σκεπτικό να διαφωνούμε πουθενά... στην πράξη μόνο κάναμε κάτι διαφορετικό σε αυτές τις εκλογές.
Στις επόμενες ... είπα... αν δεν δώ κάτι σαν πράξη... θα ψηφίσω Βεργή, Δελλαπατρίδη, Κυνηγούς κτλ... γιατί αν χώσουμε όλους αυτούς μέσα στην Βουλή , τότε μόνο θα κατανοήσουν τι μαλακίες κάνουν. Αλλα΄εκεί θα είναι οι Βουλευτικές. Εκεί θέλω να μην έχει κανείς αυτοδυναμία αν δεν είναι ικανός.
Στις Ευρωεκλογές το λέω για χιλιοστή φορά... θέλω ανθρώπους ικανούς και με γνώσεις να μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Αλλιώς δεν στέλνω κανέναν και πάω να πιώ μπυρίτσα όπως είπες.
Για την ιστορία πάντως διάβασα περίπου 10-15 στόχους απο κόμματα μικρά και μεγάλα και το τι παπαριές έλεγαν μέσα δεν περιγράφεται. Οπότε επειδή το λευκό και το άκυρο ντε και καλά πάει υπερ πρώτου κόμματος... απουσία στις Ευρωβουλευτικές. Στις Εθνικές απλά δαγκωτό , τον πιο γραφικό αν επιμένουν να κοιτούν το "κωλαράκι της σερβιτόρας"
Gandalf
zvailakis
10/06/2009, 15:25
εγώ να πω μόνο ότι λόγω αποχής....ο Πλεύρης μας αντιπροσωπεύει στην Ευρωπαϊκή Βουλή
LOUKILOUK
10/06/2009, 18:59
Ο Πλευρης στην βουλη...βοηθεια μας...
Κατα τα αλλα οπως ειπα δεν γινεται να μενουμε σιωπηλοι και απραγοι απεχοντας απλα απο τις εκλογες και νομιζοντας οτι τωρα εχουν ολοι χεστει απανω τους και πηραν το μυνημα που στειλαμε...Στ'@ρχιδι@ τους αν ψηφισουμε ή οχι αρκει να βγαινουνε και να κρατανε γερα την κουταλα... Η κατασταση θελει δραση και αντιδραση και οχι ναζια και πεισματα απο τους ψηφοφορους... Να δουμε τι θα γινει και στις βουλευτικες...εκει μου φαινεται θα ξαναεμφανιστουν ολοι να στηριξουν οποιον τους ταξει...τωρα ετσι και αλλιως τιποτα δεν αλλαξε...
LsKostas
10/06/2009, 19:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από zvailakis
εγώ να πω μόνο ότι λόγω αποχής....ο Πλεύρης μας αντιπροσωπεύει στην Ευρωπαϊκή Βουλή
+ Απειρο
και να ηταν μονο αυτο ...
mparmpanik
11/06/2009, 00:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από zvailakis
εμενα μπορει να μου εξηγησει κανεις γιατι φταιει η αποχη που το Λάου-Λάου κομμα εβγαλε δυο βουλευτες?
Για μένα προσωπικά ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ το παράδειγμα που έθεσες είναι άστοχο.
Από κει και πέρα, στην περίπτωση που θέλεις να διαμαρτυρηθείς υπάρχει και το λευκό.
Μη ψηφίζοντας εσύ, αυτομάτως μου δίνεις το δικαίωμα να αποφασίσω με την ψήφο μου ΚΑΙ για σένα.
Τέλος, θα πω το εξής:
Για φαντάσου ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα είχε 50% λευκά και άκυρα!
Αυτό δε θα ήταν πιο ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας;
Τώρα ο κάθε χλιμίντζουρας πολιτικός, δημοσιογράφος και δεν ξέρω κι εγώ τι, προσπαθεί να με πείσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που δεν ψήφισαν, δεν το έκαναν επειδή θέλανε να διαμαρτυρηθούν αλλά επειδή προτίμησαν να πάνε για μπάνιο....
Τα παραπάνω, φυσικά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης...:beer:
Για ποιο λόγο να ψηφίσω; ψηφίζοντας καποιον σημαίνει πως τον εξουσιοδοτώ να με αντιπροσωπεύει, να αποφασίζει για μένα. κι οχι για μια δυο μερες.. για 4 χρόνια...
Εχοντας υπ'οψιν οτι ειναι και εξαιρετικά δύσκολο να βρω καποιον στο πολιτικό προσκήνιο (και εκτός αυτου ακόμα) να ταυτίζεται με τις δικές μου ιδέες και αποψεις, και να του εχω εμπιστοσύνη οτι αυριο δε θα λεει άλλα πράγματα, χωρις, οχι μονο να μην τον γνωριζω, οχι μονο να μην εχω ανταλλαξει δυο κουβεντες μαζί του, αλλα ουτε καν να τον εχω δει καν απο κοντά, φαινεται καθαρά ο παραλογισμός της εκπροσώπησης στη δημοκρατία.
Εστω οτι σε καποιες βουλευτικές εκλογές πάνε να ψηφίσουν ενα μικρό μονο ποσοστό, ας πούμε 10% ξερω γω. Η διαδικασία, ακόμα κι αν στεκει νομικά, εχει απαξιωθεί, και είναι θεμα χρόνου να μετατραπεί σε μια απλά τυπική διαδικασία και μετα σταδιακά να εξαφανιστεί τελείως. και τοτε θα εχουμε παει σε κατι καλύτερο (γιατι χειροτερο δε γινεται κιολας).
Δεν υποστηρίζω πως δεν υπαρχει πολύς κόσμος που αδιαφορεί για τα κοινά και γι αυτο δεν ψηφίζει(σιγουρα μεγαλο ρόλο επαιξε και το τριήμερο) , αλλά υπαρχουν αρκετοί, που συνειδητά δεν συμμετεχουν στη διαδικασία καθως τη θεωρούν παραλογη, ανοητη, στημένη, δε ξερω γω τι ο καθένας, και αγνοώντας την, φερνουν πιο κοντα την καποια αλλαγή.
Πιστευει καποιος οτι αυτοι που πανε και ψηφίζουν μία μέρα και δεν ξαναασχολούνται με τα κοινά για 4 χρόνια είναι καλύτεροι απο αυτους που πήγαν για μπανάκι; τι (365*4), τι (365*4-1); η μια μερα κανει τη διαφορά;
Χίλιες φορές χρησιμότερος καποιος που ασχολείται ΕΝΕΡΓΑ με τα κοινά για τεσσερα χρόνια παρά μια μέρα εστω που δε θα παει να ψηφίσει, απο αυτον που θα ασχοληθει μία μέρα στα τέσσερα χρόνια και πιστευει οτι ειναι κι ενεργος πολίτης.
Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
Για μένα προσωπικά ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ το παράδειγμα που έθεσες είναι άστοχο.
Από κει και πέρα, στην περίπτωση που θέλεις να διαμαρτυρηθείς υπάρχει και το λευκό.
Μη ψηφίζοντας εσύ, αυτομάτως μου δίνεις το δικαίωμα να αποφασίσω με την ψήφο μου ΚΑΙ για σένα.
Τέλος, θα πω το εξής:
Για φαντάσου ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα είχε 50% λευκά και άκυρα!
Αυτό δε θα ήταν πιο ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας;
Τώρα ο κάθε χλιμίντζουρας πολιτικός, δημοσιογράφος και δεν ξέρω κι εγώ τι, προσπαθεί να με πείσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που δεν ψήφισαν, δεν το έκαναν επειδή θέλανε να διαμαρτυρηθούν αλλά επειδή προτίμησαν να πάνε για μπάνιο....
Τα παραπάνω, φυσικά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης...:beer:
το λευκό σημαινει οτι απλά δεν εχω γνωμη και οποιον και να βγάλετε, εγώ συμφωνω.
το ακυρο σημαινει οτι αποδέχομαι τη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων δλδ το προβλημα μου δεν ειναι το σύστημα, αλλά τα πρόσωπα.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
το λευκό σημαινει οτι απλά δεν εχω γνωμη και οποιον και να βγάλετε, εγώ συμφωνω.
το ακυρο σημαινει οτι αποδέχομαι τη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων δλδ το προβλημα μου δεν ειναι το σύστημα, αλλά τα πρόσωπα.:wave2:
αναποδα τα λες
:winka:
super_toto
11/06/2009, 08:54
Για ποιο λόγο να ψηφίσω; ψηφίζοντας καποιον σημαίνει πως τον εξουσιοδοτώ να με αντιπροσωπεύει, να αποφασίζει για μένα. κι οχι για μια δυο μερες.. για 4 χρόνια...
Εχοντας υπ'οψιν οτι ειναι και εξαιρετικά δύσκολο να βρω καποιον στο πολιτικό προσκήνιο (και εκτός αυτου ακόμα) να ταυτίζεται με τις δικές μου ιδέες και αποψεις, και να του εχω εμπιστοσύνη οτι αυριο δε θα λεει άλλα πράγματα, χωρις, οχι μονο να μην τον γνωριζω, οχι μονο να μην εχω ανταλλαξει δυο κουβεντες μαζί του, αλλα ουτε καν να τον εχω δει καν απο κοντά, φαινεται καθαρά ο παραλογισμός της εκπροσώπησης στη δημοκρατία.
Εστω οτι σε καποιες βουλευτικές εκλογές πάνε να ψηφίσουν ενα μικρό μονο ποσοστό, ας πούμε 10% ξερω γω. Η διαδικασία, ακόμα κι αν στεκει νομικά, εχει απαξιωθεί, και είναι θεμα χρόνου να μετατραπεί σε μια απλά τυπική διαδικασία και μετα σταδιακά να εξαφανιστεί τελείως. και τοτε θα εχουμε παει σε κατι καλύτερο (γιατι χειροτερο δε γινεται κιολας).
Δεν υποστηρίζω πως δεν υπαρχει πολύς κόσμος που αδιαφορεί για τα κοινά και γι αυτο δεν ψηφίζει(σιγουρα μεγαλο ρόλο επαιξε και το τριήμερο) , αλλά υπαρχουν αρκετοί, που συνειδητά δεν συμμετεχουν στη διαδικασία καθως τη θεωρούν παραλογη, ανοητη, στημένη, δε ξερω γω τι ο καθένας, και αγνοώντας την, φερνουν πιο κοντα την καποια αλλαγή.
Πιστευει καποιος οτι αυτοι που πανε και ψηφίζουν μία μέρα και δεν ξαναασχολούνται με τα κοινά για 4 χρόνια είναι καλύτεροι απο αυτους που πήγαν για μπανάκι; τι (365*4), τι (365*4-1); η μια μερα κανει τη διαφορά;
Χίλιες φορές χρησιμότερος καποιος που ασχολείται ΕΝΕΡΓΑ με τα κοινά για τεσσερα χρόνια παρά μια μέρα εστω που δε θα παει να ψηφίσει, απο αυτον που θα ασχοληθει μία μέρα στα τέσσερα χρόνια και πιστευει οτι ειναι κι ενεργος πολίτης.
Τι σημαίνει ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά? Δηλάδή όκ, δεν ψηφίζεις αλλά ασχολήσαι ενεργά με τα κοινά. Τι κάνεις δηλαδή?
Αν αυτό το 50% που δεν του αρέσει το σύστημα, τα πρόσωπα και γενικά όλη αυτή η κατάσταση, έκανε μια καθηστική διαμαρτυρία για 3 μέρες σε κάθε πόλη που ανήκει....... τότε κι εγώ μαζί του ότι είναι ενεργός πολίτης και δεν γουστάρει να πάει να ψηφίσει! Έχει προσπαθήσει να το αλλάξει!!!!
Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!!!! Αυτό το 50% (με ελάχιστες εξεραίσεις) απλά βαρέθηκε, φοβίθικε να έχει ευθύνη, είχε άλλα σχέδια, δεν ήθελε να είναι ο μ@λ@κ@ς της παρέας που θα ψήφιζε, κλπ. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά αντιδρούν ενεργά και αδύναμοι λόγω ποσότητας να αλλάξουν το οτιδήποτε!!!!
Στις επόμενες εκλογές γιατί δεν κατεβαίνουμε όλοι σε διαμαρτυρία???? Όχι, να μην πάμε να ψηφίσουμε αλλά να είμαστε μπροστά στην βουλή, στα υπουργεία, στις πλατείες, κλπ για 4 μέρες!!!! Να μην τους αφήσουμε να κάνουν τις ομιλίες τους και να μην πάμε πουθενα!!!! Πού είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι στις ομιλίες αυτών που κατηγορούν?????
Μόνο σε πορείες ξέρουν να εμφανίζονται??
Δε συνεχίζω γιατί τα παίρνω με τα στημένα που μας δίνουν κι εμείς τα μασάμε τόσα χρόνια!!!!
:mad:
Τι σημαίνει ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά? Δηλάδή όκ, δεν ψηφίζεις αλλά ασχολήσαι ενεργά με τα κοινά. Τι κάνεις δηλαδή?
δεν ηταν ακριβως αυτο που ηθελα να περασω, η εκφραση "συμμετεχω στα κοινά", εννοω ομως:
ενημερώνομαι , ΚΡΙΝΩ , διαβαζω κι απο κει και περα συμμετεχω σε συλλογικές προσπαθειες διεκδίκησης (συνδικάτα,αλλοι σύλλογοι, ομιλίες(και στρογγυλής τραπέζης), πορείες και ο,τι αλλο μπορεις να φανταστείς, οργανώνονται παντού πολλά ομορφα πράγματα )
@panos
καλά τα είπα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Αν αυτό το 50% που δεν του αρέσει το σύστημα, τα πρόσωπα και γενικά όλη αυτή η κατάσταση, έκανε μια καθηστική διαμαρτυρία για 3 μέρες σε κάθε πόλη που ανήκει....... τότε κι εγώ μαζί του ότι είναι ενεργός πολίτης και δεν γουστάρει να πάει να ψηφίσει! Έχει προσπαθήσει να το αλλάξει!!!!
Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!!!! Αυτό το 50% (με ελάχιστες εξεραίσεις) απλά βαρέθηκε, φοβίθικε να έχει ευθύνη, είχε άλλα σχέδια, δεν ήθελε να είναι ο μ@λ@κ@ς της παρέας που θα ψήφιζε, κλπ. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά αντιδρούν ενεργά και αδύναμοι λόγω ποσότητας να αλλάξουν το οτιδήποτε!!!!
Στις επόμενες εκλογές γιατί δεν κατεβαίνουμε όλοι σε διαμαρτυρία???? Όχι, να μην πάμε να ψηφίσουμε αλλά να είμαστε μπροστά στην βουλή, στα υπουργεία, στις πλατείες, κλπ για 4 μέρες!!!! Να μην τους αφήσουμε να κάνουν τις ομιλίες τους και να μην πάμε πουθενα!!!! Πού είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι στις ομιλίες αυτών που κατηγορούν?????
Μόνο σε πορείες ξέρουν να εμφανίζονται??
Δε συνεχίζω γιατί τα παίρνω με τα στημένα που μας δίνουν κι εμείς τα μασάμε τόσα χρόνια!!!!
:mad:
δε χρειαζεται να περιμενεις μεχρι τις επομενες εκλογες.
γινονται γυρω μας συνεχώς ΠΑΡΑ πολλες συλλογικες προσπάθειες για να αλλαξει κατι στο μπουρδέλο μας . μην περιμενεις ομως να ενημερωθεις απο τα τηλεοπτικά κανάλια.
τους γνωστους αγνωστους δεν καταλαβαινω για ποιο λόγο να τους στείλουν στις δικες τους συνελευσεις... δε βλεπω κανενα οφελος, καθως εκει θελουν να υπαρχει κοσμος κι οχι να φοβαται να ερθει.
super_toto
11/06/2009, 11:24
δεν ηταν ακριβως αυτο που ηθελα να περασω, η εκφραση "συμμετεχω στα κοινά", εννοω ομως:
ενημερώνομαι , ΚΡΙΝΩ , διαβαζω κι απο κει και περα συμμετεχω σε συλλογικές προσπαθειες διεκδίκησης (συνδικάτα,αλλοι σύλλογοι, ομιλίες(και στρογγυλής τραπέζης), πορείες και ο,τι αλλο μπορεις να φανταστείς, οργανώνονται παντού πολλά ομορφα πράγματα )
@panos
καλά τα είπα.
Ωραία. Και από τα 17 κόμματα που υπήρχαν στις εκλογές δεν βρήκες κανένα που να συμμετέχει στις ίδιες συλλογικές προσπάθειες διεκδίκησης, τις ίδιες πορείες η ότιδήποτε άλλο?
Αδυνατω να το πιστέψω.
Νομίζω το να είσαι ενεργός πολίτης δεν συμβαδίζει με το να απέχει κανεις από τις εκλογές. Υπάρχει παράδοξο.
Ωραία. Και από τα 17 κόμματα που υπήρχαν στις εκλογές δεν βρήκες κανένα που να συμμετέχει στις ίδιες συλλογικές προσπάθειες διεκδίκησης, τις ίδιες πορείες η ότιδήποτε άλλο?
Αδυνατω να το πιστέψω.
Όντως , υπήρχαν πάρα πολλά που συμμετείχαν …απλώς δεν ήξερα σε πια πλατεία να πρωτόπαω για να τα βρω και όλα μαζί δεν τα βρήκα ΠΟΤΕ….έτσι μείναμε μες την μέση μόνοι μας
γινονται γυρω μας συνεχώς ΠΑΡΑ πολλες συλλογικες προσπάθειες για να αλλαξει κατι στο μπουρδέλο μας . μην περιμενεις ομως να ενημερωθεις απο τα τηλεοπτικά κανάλια.
:look: ΓΙΑ ΠΕΣ!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ????
bentouza
11/06/2009, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
γιατι γινεσαι εμπαθης και θες να λαλησεις την κουβεντα τον ανθρωπων;
αμα δεν γουσταρεις μπες σε κανα αλλο ποστ να παιξεις.
μια χαρα τα λεγανε κ πεταγεσαι να πεις την εξυπναδα σου...
Ντύσου πρόχειρα και βγάλε το κραγιόν σου…:a49:
super_toto
11/06/2009, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Όντως , υπήρχαν πάρα πολλά που συμμετείχαν …απλώς δεν ήξερα σε πια πλατεία να πρωτόπαω για να τα βρω και όλα μαζί δεν τα βρήκα ΠΟΤΕ….έτσι μείναμε μες την μέση μόνοι μας
οκ
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
γιατι γινεσαι εμπαθης και θες να λαλησεις την κουβεντα τον ανθρωπων;
αμα δεν γουσταρεις μπες σε κανα αλλο ποστ να παιξεις.
μια χαρα τα λεγανε κ πεταγεσαι να πεις την εξυπναδα σου...
εγω λεω εξυπναδες η καποιος που λεει οτι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν τον καλυπτει???
χαχαχα 2,500 χρονια πισω ειναι οι απόψεις σας :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
εγω λεω εξυπναδες η καποιος που λεει οτι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν τον καλυπτει???
χαχαχα 2,500 χρονια πισω ειναι οι απόψεις σας :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
εσυ γενικα εχεις την ταση να συνεισφέρεις στις συζητήσεις... αν θυμαμαι καλα, και σε αυτη με τα greeklish ειχες γραψει χρήσιμα πράγματα...
σε συζητήσεις του κωλου απανταω αναλογα... ακου εκει δε σου αρεσει η δημοκρατια και κανετε ενεργειες που δε τις μαθαινουμε απο τα καναλια... ρε καλα τα λεει ο Αλεφαντος!
/ignore troll mode ON
Γιατί ρε ermiss
Άσε να μας δώσει τα φώτα της «σοφίας» του μπας και αξιωθούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση και όχι του «κώλου»….
Πες τα "παμμέγιστε"….
:lol:
σε συζητήσεις του κωλου απανταω αναλογα... ακου εκει δε σου αρεσει η δημοκρατια και κανετε ενεργειες που δε τις μαθαινουμε απο τα καναλια... ρε καλα τα λεει ο Αλεφαντος!
Αφου δεν εχεις ή τουλαχιστον δε θελεις να προσφερεις κατι στο θρεντ αυτο, και στο οποιο αλλο θρεντ, γιατι γεμίζεις το τοπο αχρηστα ποστς;
για τα υπολοιπα που γραφεις, για να κανω σαφες τι εννοω,
δε θυμαμαι να ανεφερα οτι δε μου αρεσει η δημοκρατία, απλα αυτο που εχουμε σημερα, απεχει πολύ απο αυτήν. στη δημοκρατία κυβερνουν οι πολίτες. το νοιωθεις αυτο εστω και λίγο να ισχύει;
Το ότι κατι που εγινε, δε θα το μαθεις απο τα κανάλια, κανει και την πραξη αυτη παρανομη, καταδικαστέα, ανούσια, επικίνδυνη δε ξερω γω τι εχεις στο νου σου τωρα;
πχ. για τον κύριο Θοδωρή Τενέζο εχεις ακούσει εστω κι ενα συμβατικό μέσο να κανει καποια αναφορά;
τι λεει ο αλέφαντος;
αν δε σου αρεσει υπαρχει.... ενας ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τροπος να το αλλαξεις.... και αυτο παντα σε συμφωνια με το Συνταγμα και τους Νομους που ειδικα το πρωτο ειναι αδιαπραγματευτο...σ'αρεσει δε σ'αρεσει....
ο Αλεφαντος λεει "ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ" :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αν δε σου αρεσει υπαρχει.... ενας ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τροπος να το αλλαξεις.... και αυτο παντα σε συμφωνια με το Συνταγμα και τους Νομους που ειδικα το πρωτο ειναι αδιαπραγματευτο...σ'αρεσει δε σ'αρεσει....
ειναι?
ο Αλεφαντος λεει "ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ" :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ο ενας και μοναδικός τροπος να αλλαξει κατι ποιος ειναι; τις εκλογές εννοεις;
αν αυτο εννοεις, η ιστορία σε διαψεύδει... οι μεγάλες αλλαγες δεν εγιναν με υπογραφες. με αμφισβήτηση εγιναν και αιμα.
οι νομοι (και το συνταγμα) ειναι ενα εργαλείο της εξουσίας. αυτη τα διαχειρίζεται και τα χρησιμοποιεί υπέρ της.
οσοι νομοι ξερεις, σου φαίνονται δίκαιοι;
αυτο το "μ'αρεσει δε μ'αρεσει" ειναι πολύ στενόμυαλο. Δε σου εχει περάσει απο το μυαλό ότι μπορείς να τα αμφισβητήσεις (ακόμα και να μην τα εφαρμόσεις;)
Οι φοιτητές, καιρό τώρα, υποψήφια συνταγματικά άρθρα αμφισβητουν. Σου αρέσει δε σου αρέσει.
Αλήθεια για την ιστορία της Αντιγόνης, τι γνώμη έχεις;
την παράσταση "το μεγάλο μας τσίρκο" την έχεις δει; εχει ενα πολύ πετυχημένο διάλογο σχετικά με το σύνταγμα.
Ταξιδευτής *2
12/06/2009, 17:31
Ε παιδιά!! ..να πω και 'γω τις βλακείες μου για τις €εκλογές;!!
..άντε ρες σεις!! ..μόνο εγώ δεν μίλησααα!!
..το λοιπόν για άλλη ακόμη μια φορά, καταφέρατε να είστε ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι!!!
ΟΛΟΙ όμως!!
..το φαινόμενο αναγκάζει τον ΟΗΕ, την CIA την KGB τον ΟΓΑ το ΤΣΑ να αρχίσουν έρευνες (..γονίδια, σταγονίδια, πορνίδια) για την αιτία του "Everyone Happy" φαινομένου της Δημοκρατίας της Ελλάδας ώστε να το μεταφυτέψουν και σε κάτι άλλους απροσάρμοστους να βγάλουν τον σκασμο..
..σε αυτές τις εκλογές λοιπόν ..
..οι εθνικιστές πανηγυρίζουν γιατί την είπαν στους αριστεριστές που τους την λέγαν για τους μετανάστες και οι αριστεριστές απο την πλευρά τους πανηγυρίζουν επειδή τους είπαν "Κάτω τα ξερά σας απο τους μετανάστες" ...και οι μετανάστες στ@ρχιδι@ τους ...πάλι στην πείνα
..κάποιοι εκπλήρωσαν τις οικολογικές τους υποχρεώσεις ..έστειλαν τον Τρεμόπουλο στην Ευρωβουλή ..και καθάρισαν ..καθαρίζει για πάρτη τους ο Shakerman ..
..ο Catman κόντεψε να ξεπεράσει τον Μάνο (..χωρίς πλάκα!!)
..ο Βεργής έκανε ιστορικό ρεκόρ
..τα Μ-Λ, Λ-Μ Λου Λου, Τσου Τσου γκρουπούσκουλα επιβεβαίωσαν την γρανιτένια συσπείρωση ΚΑΙ των 8 μελών τους
..όσοι ψήφισαν λεν ικανοποιημένοι ότι ΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ (..ότι μπορούσαν τουλάχιστόν)
..όσοι ΔΕΝ ψήφισαν, βούτηξαν ανακουφισμένοι στη θάλασσα με την ευκαιρία της ανάπαυλας (..και άφησαν όσους ψήφισαν και τις γριές που τις έστειλαν να ψηφίσουν να κάνουν τη βρωμοδουλειά)
..χιλιάδες εκατομμύρια λιγούρια πήραν με λαχτάρα το εισιτήριο απο το κόμα (..μαζί με friskies για 2 μέρες.. μη μας ψοφήσουν στο ταξίδι τα κομματόσκυλα!) για να παν στο χωριό!! ...ε μια που θα είναι εκεί θα ρίξουμε και το φακελάκι που μας έδωσαν ..δε γαμιέται!
..τα κανάλια κάναν την καλύτερή τους!
..Το ΚΚΕ σταθερό σαν το χέρι που κρατά το σφυροδρέπανο (..παρένθεση : μήπως είναι καιρός το σφυροδρέπανο να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή και να γίνει ...ποντικο - πληκτρολόγιο ή κινητο - ..σκέτο ; ...θα έκανε θραύση!! ..εμπρός της γής οι κομπιουτεραριοι!!)
..το ΠαShok ...εντάξει ..χάρηκε αδιάφορα
..η ΝΔ πήρε το μύνημα
..και όλοι οι υπόλοιποι ...πήραμε τον πούλο!!
Γιούχου my €uropean friends ...and enemies!!
ο ενας και μοναδικός τροπος να αλλαξει κατι ποιος ειναι; τις εκλογές εννοεις;
αν αυτο εννοεις, η ιστορία σε διαψεύδει... οι μεγάλες αλλαγες δεν εγιναν με υπογραφες. με αμφισβήτηση εγιναν και αιμα.
οι νομοι (και το συνταγμα) ειναι ενα εργαλείο της εξουσίας. αυτη τα διαχειρίζεται και τα χρησιμοποιεί υπέρ της.
οσοι νομοι ξερεις, σου φαίνονται δίκαιοι;
αυτο το "μ'αρεσει δε μ'αρεσει" ειναι πολύ στενόμυαλο. Δε σου εχει περάσει απο το μυαλό ότι μπορείς να τα αμφισβητήσεις (ακόμα και να μην τα εφαρμόσεις;)
Οι φοιτητές, καιρό τώρα, υποψήφια συνταγματικά άρθρα αμφισβητουν. Σου αρέσει δε σου αρέσει.
Αλήθεια για την ιστορία της Αντιγόνης, τι γνώμη έχεις;
την παράσταση "το μεγάλο μας τσίρκο" την έχεις δει; εχει ενα πολύ πετυχημένο διάλογο σχετικά με το σύνταγμα.
παμε φιλε μου στη περπατημενη με τα αριστα αποτελεσματα :D :D :D :D :D
165982
Μιας και ο αναζητώ και προβληματίζομαι μου το έστειλε κατά δω, κανονίστε γιατί είμαι και στις μέρες μου....
Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει συμμετέχετε σε μια ατέρμονη χωρίς νόημα συζήτηση, που αφού φτάσει τις 35 σελίδες με ποστ, θα καταλήξει σε κανένα (δεν γουστάρω καθόλου λέμε...) κλείδωμα ή σε κανένα ban.
Γιαυτό πηγαίνετε για κανένα real μπάνιο, και κάτω απ΄την ήλιο αναλογιστείτε αν ή κοινή αγάπη-χόμπυ-ανάγκη-όχημα ματαιοδοξίας που καβαλάμε, σημαίνει ότι μοιραζόμαστε τις ίδεες αξίες ως άνθρωποι.
cheers
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Μιας και ο αναζητώ και προβληματίζομαι μου το έστειλε κατά δω, κανονίστε γιατί είμαι και στις μέρες μου....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
παμε φιλε μου στη περπατημενη με τα αριστα αποτελεσματα :D :D :D :D :D
Φαινεται πως δεν έχεις σκοπό να μας εκθεσεις τις δικές σου απόψεις (ή απλά δεν έχεις απόψεις), και να μας πεις, εμας των 2500 χρόνων πίσω, τα λάθη που κάνουμε στη σκεψη μας.
Αρκείσαι στο να μας πεις πόσο λάθος είμαστε, λες και 2 μαλακιούλες ακομα να γελάσεις, και νομίζεις οτι έκανες συζήτηση, και έπεισες κιόλας...
Δε πολυγουστάρουν και οι μοντς να μας αφησουν να μιλήσουμε...
Οποτε... σταματάω εδω :wave2:
Που διάβασες κάτι τέτοιο? Εγω απλά προέβλεψα (λόγω κληρονομικού χαρίσματος :D ) το πιθανόν μέλλον του thread.
Αν θα έχει τέτοια κατάληξη ή όχι από τους συμμετέχοντες εξαρτάται και μόνο. :wave2:
BELZEBOYLIS
15/06/2009, 12:09
Φαινεται πως δεν έχεις σκοπό να μας εκθεσεις τις δικές σου απόψεις (ή απλά δεν έχεις απόψεις), και να μας πεις, εμας των 2500 χρόνων πίσω, τα λάθη που κάνουμε στη σκεψη μας.
Αρκείσαι στο να μας πεις πόσο λάθος είμαστε, λες και 2 μαλακιούλες ακομα να γελάσεις, και νομίζεις οτι έκανες συζήτηση, και έπεισες κιόλας...
Την άποψη του την είπε ! Αλλαγή μέσα απο συνταγματικές διαδικασίες, δηλαδή εκλογές !!
Τον σύντροφο Λένιν ,τον ποστάρει σαν απάντηση στους επαναστάτες της παραλίας...που δεν ασχολούνται με τις εκλογές γιατί είναι έτοιμοι για την επανάσταση και μόνο !!! :wave2:
BELZEBOYLIS
01/07/2009, 00:08
up :wave2:
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: να το δούμε και αυτό ,γιατί όχι??? :lol: (και ας το κόψει ο DimXioS):wave2: