View Full Version : Να Κανω Το Hobby Επαγγελμα....? ? ?
ειμαι σε υπαρξιακες αναζητησεις τελευταια..... ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ (target group ντε..!)
σκεφτομαι να μετατρεψω τις γνωσεις και την διορατικοτητα στον χωρο του εξοπλισμου , στον χωρο της μοτοσυκλετας , σε επαγγελμα ..... :rolleyes:
μιλαω για Κεντρικη Ελλαδα ( πραγμα που ειναι καλο για συνεργασια με Β.Ελλαδα & Αθηνα )
αυτη την στιγμη υπαρχουν 3 καταστηματα αμιγως εξοπλισμου..... και παιρνουν μεριδιο απο αγορα 300-400χιλιαδων κατοικων
μιλαω βεβαια για προ'ι'οντα που ΔΕΝ εχουν αντιπροσωπευση στην ευρυτερη περιφερεια (και μερικα στην Ελλαδα γενικοτερα)
ειμαι σε αναζητηση καταστηματος και συμψηφιζω ολα τα αλλα "καλα" οπως ΤΕΒΕ , εφορια , τελη, κλπ κλπ
αλλη παραμετρος ειναι πως πιθανοτατα να παιξει επιδοτηση 15-18000 ευρω που θα αφησει το υπολοιπο κεφαλαιο που εχω διαθεσιμο για να "στοκαρω"
ΛΟΙΠΟΝ? θα πρεπε ενας μοτοσυκλετιστης με την εμπειρια ως πελατης μονο να κανει την κινηση? 'Η θα μας φανε οι αλυσιδες και οι πολυεθνικες?
road spirit
13/06/2009, 19:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
αλλη παραμετρος ειναι πως πιθανοτατα να παιξει επιδοτηση 15-18000 ευρω που θα αφησει το υπολοιπο κεφαλαιο που εχω διαθεσιμο για να "στοκαρω"
επιδότηση απο που?
σχεδόν το σύνολο των προγραμμάτων επιχορηγήσεων σου δίνουν σεβαστό μέρος της επιδότησης που δικαιούσε ΑΦΟΥ ολοκληρώσεις το στήσιμο της επιχείρισης και ΑΝ δεν υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις με την πιστοποίηση ολοκλήρωσης του έργου.
καλο θα είναι να μην υπολογίζεις σε αυτά τα χρήματα αρχικά, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο θα πρέπει να το έχεις εξασφαλίσει απο πριν για να κινηθείς...
έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις επιχειρηματιών που τα λεφτά τα πήραν 1 ή και 2 χρόνια μετα ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
επιδότηση απο που?
σχεδόν το σύνολο των προγραμμάτων επιχορηγήσεων σου δίνουν σεβαστό μέρος της επιδότησης που δικαιούσε ΑΦΟΥ ολοκληρώσεις το στήσιμο της επιχείρισης και ΑΝ δεν υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις με την πιστοποίηση ολοκλήρωσης του έργου.
καλο θα είναι να μην υπολογίζεις σε αυτά τα χρήματα αρχικά, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο θα πρέπει να το έχεις εξασφαλίσει απο πριν για να κινηθείς...
έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις επιχειρηματιών που τα λεφτά τα πήραν 1 ή και 2 χρόνια μετα ...
το ξερω ...ειναι σε 6μηνιαιες δοσεις...το σκεφτομαι απλα σαν "τσονταρισμα" στο ενοικιο ...ΔΕν στηριζομαι καθολου σε αυτο
Φιλε SVX, μακάρι να τα καταφέρεις...
Μην ξεχνάς ότι στα περισσότερα καταστήματα με είδη μηχανης οι καταστηματάρχες ή οι υπάλληλοι είναι μηχανόβιοι και σε εξηπηρετούν με την δίτροχη εμπειρία τους.
Γνωμη μου είναι να το κάνεις, είναι κάτι που το γουστάρεις και έχεις γνώση στο αντικείμενο
:a08:
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
επιδότηση απο που?
Γιάννη, η επιδότηση του ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες σου δίνει τα χρήματα σε 3 δόσεις των 5000.
Αν διαβάσεις την προκήρυξη το λέει σαφώς, αλλά και φίλοι έχουν την εμπειρία.
:wave2:
Πρόταση μου, δες πως το έχει κάνει πχ ο Bills Rebuilts που πουλάει πολλά προϊόντα σε τιμές Αμερικής.
Αν το ψάξεις με το κλασικό όρο εμπόριο εδώ & αγοράζεις από επίσημο αντιπρόσωπο και μεταπουλάς τότε οι τιμές σου θα είναι όσο ψηλές τις βλέπεις γενικά στα εδώ καταστήματα.
Επίσης παίξε με εταιρίες οι οποίες ακόμα δεν είναι πολύ γνωστές στην Ελλάδα. Πλέον ο καθένας μπορεί να κάνει μια εισαγωγή:winka:
Akatanomastos
13/06/2009, 20:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Επίσης παίξε με εταιρίες οι οποίες ακόμα δεν είναι πολύ γνωστές στην Ελλάδα. Πλέον ο καθένας μπορεί να κάνει μια εισαγωγή:winka:
εχω την εντυπωση πως στην ελλαδα οτι δεν ειναι γνωστο δεν πουλαει
κατι θα κανουμε .... :p
165992
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
εχω την εντυπωση πως στην ελλαδα οτι δεν ειναι γνωστο δεν πουλαει
Γενικά διαφωνώ, είναι θέμα πως θα το πασάρεις :wave2:
Γενικά διαφωνώ, είναι θέμα πως θα το πασάρεις :wave2:
ετσι λεω κι εγω ... παει το γουρουνι στο σακι που ηταν καποτε....ο κοσμος ψαχνεται...
για κατι καινουριο ..... και διαφορετικο...
165993
Akatanomastos
13/06/2009, 21:04
ετσι λεω κι εγω ... παει το γουρουνι στο σακι που ηταν καποτε....ο κοσμος ψαχνεται...
για κατι καινουριο ..... και διαφορετικο...
και γω το κανω, ηδη εχω κρανος(και ακριβο) που δεν ειναι εμπορικο στην ελλαδα.
αλλα για τη majority δυστηχως δεν νομιζω..
ισως αν εχεις εξαιρετικα χαμηλες τιμες και φυσικα καλη ποιοτητα στην αρχη και για αρκετο διαστημα να γινει δουλεια..
TOLISTOLAROS
13/06/2009, 21:08
Πρόταση μου, δες πως το έχει κάνει πχ ο B***s Rebuilts που πουλάει πολλά προϊόντα σε τιμές Αμερικής.
Αν το ψάξεις με το κλασικό όρο εμπόριο εδώ & αγοράζεις από επίσημο αντιπρόσωπο και μεταπουλάς τότε οι τιμές σου θα είναι όσο ψηλές τις βλέπεις γενικά στα εδώ καταστήματα.
Κάτι μου λέει ότι ο B***s Rebuilts έχει κάποια άκρη και τα προΙόντα δεν περνάνε τελων...γκουχγκουχ...ξέρετε.
Παραείναι καλές οι τιμές του.
Πάντως εγώ έφερα τη Yoshi σε ακόμα χαμηλότερη τιμή... :cool: :cool: :cool:
Δημήτρη το θέμα είναι στη Λάρισα τα 3 καταστηματα αμιγως εξοπλισμου που λες πάνε καλά από δουλείες;
Γιατί Ρόδο-επειδή κανένας δε φοράει ούτε κράνος- πουλάνε εξοπλισμό καταστήματα που πουλάνε μηχανάκια.Αμιγώς μαγαζί εξοπλισμού δεν παίζει(ακόμα και το μοτο μαρκετ είναι ιδιοκτησία αντιπροσωπείας auto moto).
Aν ψάξεις και δεις ότι αξίζει προχώρα το,γιατί όχι.
Πριν το κάνεις όμως γίνε όσο πιο γνωστός και αποδεκτός γίνεται στην πιάτσα.Η αγορά της επαρχίας στην είναι κάποιες φορές περίεργη
δεν σκεφτομαι να "σβησω" τα υπολοιπα καταστηματα ... απλα θα μου αρεσε να ειμαι η "εναλλακτικη" .... καταλαβες? οσο για το κερδος ....δεν το πολυκυνηγαω .... προτιμω να βγαζω λιγα και να σηκωνομαι απο το κρεβατι για να κανω κατι που μάρεσει και κατεχω... ας βγαζω τον βασικο μισθο..... η ψυχολογια ειναι που μετραει...
Akatanomastos
13/06/2009, 22:18
οπως καταλαβαινεις θα πρεπει να πουλας στο 20%
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81191
hidefnick
13/06/2009, 22:30
δεν σκεφτομαι να "σβησω" τα υπολοιπα καταστηματα ... απλα θα μου αρεσε να ειμαι η "εναλλακτικη" .... καταλαβες? οσο για το κερδος ....δεν το πολυκυνηγαω .... προτιμω να βγαζω λιγα και να σηκωνομαι απο το κρεβατι για να κανω κατι που μάρεσω και κατεχω... ας βγαζω τον βασικο μισθο..... η ψυχολογια ειναι που μετραει...
+1000
Αν ξεκινάς με αυτό το attitude μαζί σου όλοι.
Αυτό που γράφτηκε για τελωνείο και Αμερική είναι σχετικά απλό. Στα στέλνουν Αγγλία, που δεν εχει τελωνείο με Αμερική και τα κάνεις forward εδώ.
boussias
13/06/2009, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Κάτι μου λέει ότι ο B***s Rebuilts έχει κάποια άκρη και τα προΙόντα δεν περνάνε τελων...γκουχγκουχ...ξέρετε.
Παραείναι καλές οι τιμές του.
Πάντως εγώ έφερα τη Yoshi σε ακόμα χαμηλότερη τιμή... :cool: :cool: :cool:
Δημήτρη το θέμα είναι στη Λάρισα τα 3 καταστηματα αμιγως εξοπλισμου που λες πάνε καλά από δουλείες;
Γιατί Ρόδο-επειδή κανένας δε φοράει ούτε κράνος- πουλάνε εξοπλισμό καταστήματα που πουλάνε μηχανάκια.Αμιγώς μαγαζί εξοπλισμού δεν παίζει(ακόμα και το μοτο μαρκετ είναι ιδιοκτησία αντιπροσωπείας auto moto).
Aν ψάξεις και δεις ότι αξίζει προχώρα το,γιατί όχι.
Πριν το κάνεις όμως γίνε όσο πιο γνωστός και αποδεκτός γίνεται στην πιάτσα.Η αγορά της επαρχίας στην είναι κάποιες φορές περίεργη
Ο Bill μάζεψε τα μπογαλάκια του και μεταφέρθηκε Αμερική. ΕΔώ δεν έχει μέλλον. Το κατάστημα του έχει βάση την Αμερική. Γι αυτό και οι US τιμές. :beer:
TOLISTOLAROS
13/06/2009, 22:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
+1000
Αν ξεκινάς με αυτό το attitude μαζί σου όλοι.
Αυτό που γράφτηκε για τελωνείο και Αμερική είναι σχετικά απλό. Στα στέλνουν Αγγλία, που δεν εχει τελωνείο με Αμερική και τα κάνεις forward εδώ.
Αρκεί να βρεις συνεργάτη στην Αγγλία(άρα κάτι θα του δώσεις).Ή μήπως γίνεται και αλλιώς;Για λέγε,για λέγε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Αρκεί να βρεις συνεργάτη στην Αγγλία(άρα κάτι θα του δώσεις).Ή μήπως γίνεται και αλλιώς;Για λέγε,για λέγε...
εσυ παρε πμ ....
το ολο θεμα ειναι στην αγορα της μοτοσυκλετας..... η οποια εχει ανοδικη πορεια...
και δεν λεω πως θα στηριχτω στα power commander... και πασης φυσεως tuning ανταλ/κα...
μιλαω πραγματα που κανουν την ζωη&τα ταξιδια του μοτοσυκλετιστη πιο ευκολη/ανετη...περα του βασικου εξοπλισμου....
LARISEOS
14/06/2009, 00:58
are svx 8a me parhw ypalilo????
poy hsoun shmera phga gia paidakia.......mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
μιλας για αντοπροσωπευση και πωληση μηχανων και εξοπλισμου καθε ειδους;;
η μονο εξοπλισμου;
αν ειναι το 2ο μονο προτεινω πριν ανοιξεις καταστημα να εξασφαλισεις συνεργασιες με εξωτερικο και γνωστα καταστηματα που θα μπορεις να πουλας με το πολυ 10% πανω απο τις τιμες τους. βεβαια δε θα ειναι αυτο το ποσοστο σου αλλα και ενα μερος που θα παιρνεις σα προμηθεια απο το δικο τους κερδος που θα το διαπραγμετευτεις. ο καθε ενας πιστευω οτι θα προτειμουσε εσενα αν συνιπολογισεις τη ασφαλεια της συναλαγης (τα μεταφορικα δε μετρανε μια και θα συνεχισουν να υπαρχουν) .
αν τα εχεις αυτα κανε μια π ο λ υ κ α λ η σ ε λ ι δ α στο ινερνετ και διαφιμησε τη αναλογα σε φορουμ και μηχανες αναζητησης.
μειωμενο κοστος λειτουργιας δε στοκαρεις εμπορευμα αμεση εξηπηρετηση πελατων και αργοτερα αν πανε ολα καλα ανοιγεις το πρωτο καταστημα. αν και δε θα το προτεινα παρα μον οταν μπορεις να αντεξεις το κοστος.
παραδειγματα υπαρχουν πολα αυτης της ενεργειας.
το πρωτο που μου ερχετε στο μυαλο ειναι το e-shop.gr με τα pc.
το θεμα ειναι οτι θα εχεις πελατες σε ολη τη ελαδα και οχι μονο στη κεντρικη ελλαδα
Δεν ξέρω αν τρέχει κάποιο πρόγραμμα επιδότησης αυτό το καιρό... αν τρέχει πάντως ψάξτο!!
!
Η επιδότηση είναι 15000 και αν παίρνεις ταμείο ανεργίας και προλάβεις να κάνεις έναρξη στους πρώτους 2 μήνες πηγαίνει στις 18000
Εν συντομία η διαδικασία είναι: εφόσον πληρείς τις προϋποθέσεις (ηλικία, είδος επιχείρησης κλπ) κάνεις αίτηση στον ΟΑΕΔ για το 3μερο σεμινάριο (απαραίτητα το σεμινάριο πρέπει να γίνει πριν την έναρξη) κάνεις έναρξη της επιχείρησης και μετά υποβάλεις ηλεκτρονικά τα χαρτιά σου για την επιδότηση. Σε 30-40 μέρες παίρνεις προέγκριση και σε 30-40 μέρες από την προέγκριση έρχονται να σου κάνουν έλεγχο. Εφόσον σε βρουν οκ (χαρτιά, δαπάνες κλπ) μετά από 30-40 μέρες παίρνεις τη πρώτη δόση.
Δηλαδή μετά από 4 μήνες περίπου θα δεις λεφτά από τον ΟΑΕΔ εφόσον δεν σκαλώσεις πουθενά
filipp0s
14/06/2009, 01:38
ειμαι σε υπαρξιακες αναζητησεις τελευταια..... ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ (target group ντε..!)
...
ρε συ, ανοιξε κανα φόρουμ να κονομήσεις :D
:beer: :beer: :wave2:
Tomahawk
14/06/2009, 01:42
Κι εγώ θα σου μιλήσω σαν σαν αγοραστής-πελάτης...
Θα είναι καλό να κάνεις ανεξάρτητες εισαγωγές και όχι μόνο εμπόριο, έτσι
οι τιμές σου θα είναι αρκετά χαμηλότερες!
Το e-shop θα βοηθήσει υπερβολικά ΑΛΛΑ θα πρέπει να είναι e-bay shop κατα τη γνώμη μου.
Να πατάει ο τάδε Shark RSI και στη λίστα που θα του εμφανίζεται να είναι και το δικό σου προϊόν!
Συνήθως τα απλά e-shops δλδ domain name.gr-net κοστίζει περισσότερο, είναι πιο δύσκολη η ενημέρωση και δε φαίνεσαι πολύ!
alexioannides
14/06/2009, 06:10
svx me thn euxh mou!!!
to na kaneis to hobby sou douleia einai oti pio kallhtero!
8a exeis sigoura epityxia.
to mono pou de kserw einai an h larisa mporei na exei tetoio magazi.... de kserw an o kosmos dld agorazei...
ala mporeis na to exeis kai san internet-shop
to opoio 8a sou exei kai mikrotero kostos
dld mporeis anti gia magazi na exeis mia po8hkh ap'opou 8a ergazesai kai 8a stelneis
ta proionta ana ton kosmo...!
poly kalh idea kai kalh arxh....!:beer:
Apo tin stigmi pou einai na douleueis gia "party" sou kai na min exeis kanenan pano apo to kefali sou......MAZI SOY!!!
alexioannides
14/06/2009, 11:23
8eleis na ginoume filoi kai na mou kaneis 10% ekptwsh????:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexioannides
8eleis na ginoume filoi kai na mou kaneis 10% ekptwsh????:rotflmao:
εσυ εδω τους ξεγελας να παρουν Ducati ....θα σε βαλω να πουλας τα παντα Θεσ/νικη....
μπουγατσα με μπουζια αμα λαχει :bigcry:
mikros boudas
14/06/2009, 12:30
Η λυση ειναι μια,μαγαζι στυλ αμαζον η e-bay.
μια αποθηκη που θα πουλας μεσω ιντερνετ τα πραγματα σου οπου οποιος θελει ερχεται και παιρνει απο εσενα στο "φυσικο" μαγαζι βεβαια.οτιδηποτε αλλο θα κανει καιρο να τρεξει σωστα.ειδικα στην περιφερεια ο εξοπλισμος δε πουλαει δυστυχως.
η αποθηκη εχει λιγοτερο ενοικιο καθως θα μπορει να ειναι σε μη εμπορικη περιοχη.δεν εχει κοστη για βιτρινες κλπ κλ[.το ρευμα ειναι λιγοτερο(λιγοτερα τζαμια=λιγοτερη ενεργεια) και μπορεις να εχεις διαφορετικη φορολογια επειδη δεν ειναι καταστημα αλλα εχει μια αλλη ονομασια(τωρα δεν την θυμαμαι δυστυχως ρε φιλε).
μια εταιρεια ιστιοσελιδων θα σου παρει λιγα χρηματα για να σου φτιαξει ενα καλο e-shop.ρωτα στα φορουμ που εισαι,στανταρ καποιος θα δουλευει σε καποια τετοια και θα σου κανει καλη εκπτωση.φροντισε να το εχεις οσο πιο ενημερωμενο γινεται και με τιμες κλπ γιατι εκει πιανεις τον πελατη.αν ο αλλος το βρει 2 η ωρα την νυχτα το σαητ σου κι εσυ δεν εχεις εικονες και τιμες θα ξενερωσει,αν ειναι ολα κομπλε θα μπριζωθει πιο ευκολα.το ματι κυνηγας στον εξοπλισμο.
παιξε με εταιρειες που δεν ειναι γνωστες και βαζε βιντεακια απο αγωνες που ειναι χορηγοι η εχουν πολλους αναβατες με τα πραγματα τους.βαζε αγγελιες με τα πραγματα σου(οκ αυτο ειναι λιγο περιεργη φαση γιατι ειναι σπαστικο,αν αντεχεις να εισαι λιγο σπαστικος καντο!).
επειδη κι εγω ειχα σκεφτει κατι τετοιο αλλα δεν παιζουν λεφτα τωρα,ετσι θα το κανα...ΔΕΝ μπορεις να ανταγωνιστεις τους αμερικανους αλλα τους ευρωπαιους μπορεις σιγουρα...ειδικα αν βρεις ακρες απο αμερικη και φερνεις πραγματα...καλη τυχη
:beer:
Σιγουρα η λυση του ψηφιακου καταστηματος σε γλιτωνει απο πολαλ εξοδα.
Το προβλημα βεβαια ειναι το ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ κοστος μεταφορικων για εκτος Ελλαδος πωλησεις, πραγμα που δεν πρεπει να παραβλεψεις μιας και η αγορα πλεον ειναι παγκοσμια.
Ακομα μια ιδεα ειναι η λυση της αποθηκης, ειδικα για τη ντοπια αγορα.
Μια αποθηκη λιγακι εκτος της πολης για να μπορεις να πουλας χαμηλοτερα.
Δε πιστευω να ενοχλησει καποιον να "τραβηχτει" 5-10 χιλιομετρα μακρυα για να παρει κατι σε λογικοτερη τιμη απο οτι απο το καταστημα εντος πολης.
Πολυ καλο ειναι να εχεις πληρη γκαμα, και νουμερα αρκετα ετσι ωστε να μπορεις να εξυπηρετησεις πολλους.
Καλες δουλειες και καλη επιτυχεια φιλε
guzzistas
14/06/2009, 21:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Apo tin stigmi pou einai na douleueis gia "party" sou kai na min exeis kanenan pano apo to kefali sou......MAZI SOY!!!
Πάντα υπάρχει κάποιος πάνω από το κεφάλι σου... είτε λέγεται αφεντικό είτε εφορία είτε πελάτης....:yuck:
σκεφτομαι....σκεφτομαι....
alexioannides
14/06/2009, 22:17
mh to skeutesai... -10% mono sou zhthsa.....:D
Γιατί δε σκέφτεσαι και το στυλ της γνωστής αποθήκης στην Ηλιούπολη που εμπορεύεται μόνο γνωστές μάρκες (Dainesse, alpinestars, shoei, acrapovic) και τα φέρνει μόνος του από Ιταλία σε πάρα πολύ καλές τιμές (περίπου 25% φθηνότερα από τα άλλα μαγαζιά στην Ελλάδα, ηλεκτρονικά ή μη). Μπορείς να έχεις και άλλες μάρκες αλλά όπως ξέρεις το μεγαλύτερο ποσοστό αγοραστών θέλει να φαίνεται το σηματάκι της γνωστής και in μάρκας.
Καλή τύχη ότι και να κάνεις.:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από cptm
Γιατί δε σκέφτεσαι και το στυλ της γνωστής αποθήκης στην Ηλιούπολη που εμπορεύεται μόνο γνωστές μάρκες (Dainesse, alpinestars, shoei, acrapovic) και τα φέρνει μόνος του από Ιταλία σε πάρα πολύ καλές τιμές (περίπου 25% φθηνότερα από τα άλλα μαγαζιά στην Ελλάδα, ηλεκτρονικά ή μη). Μπορείς να έχεις και άλλες μάρκες αλλά όπως ξέρεις το μεγαλύτερο ποσοστό αγοραστών θέλει να φαίνεται το σηματάκι της γνωστής και in μάρκας.
+250 :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από @ggelos
+250 :rolleyes:
ΑΠΟΘΗΚΗ? μονο οι "ψαγμενοι" καθονται και αναζητουν τετοιες φασεις...αυτοι που την βρισκουν με τις φιρμες , γνωμη μου παντα, δεν κανουν ερευνα αγορας...βλεπουν την φιρμα στη βιτρινα και την τσιμπανε... :sad:
ΑΠΟΘΗΚΗ? μονο οι "ψαγμενοι" καθονται και αναζητουν τετοιες φασεις...αυτοι που την βρισκουν με τις φιρμες , γνωμη μου παντα, δεν κανουν ερευνα αγορας...βλεπουν την φιρμα στη βιτρινα και την τσιμπανε... :sad:
Ισχυει, αλλα, αν έχεις τιμές αποθήκης και απλά ταμπέλες όπου θα πωλούνται συγκεκριμένες μάρκες?
Και μην ξεχνάς...η καλύτερη διαδήμηση είναι από στόμα σε στόμα...:beer:
Φίλε svx... είμαι απ’αυτούς που τόλμησαν πρίν λιγότερο απο 2 χρόνια και έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα και... αυτό που μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα είναι πως τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολα - Φαντάζομαι βέβαια αυτό πως το γνωρίζεις.
Δές τι απο τα παρακάτω έχεις (ή πρέπει να έχεις ιδανικά) για κατάστημα λιανικής και εισαγωγή:
1. Να μπορείς να εξασφαλίσεις το άνοιγμα του καταστήματος και τα έξοδα του για έναν χρόνο το λιγότερο, χωρίς να κέρδη.
2. Δικό σου σπίτι
3. Κάποιο παράλληλο εισόδημα (ενοίκιο ας πούμε) που να μπορεί να σε κρατήσει ζωντανό.
4. Καλές άκρες, επαφές, γνωριμίες, με ανοιχτόμυαλους ανθρώπους που είναι ήδη στο χώρο και θα σε βοηθήσουν στη πράξη. Τα πράγματα είναι απείρως πιο απλά όταν είμαστε αγοραστές. Όταν έρθεις απο την άλλη μεριά η εμπειρία των ανθρώπων που έχουν ήδη φάει τα μούτρα τους είναι πολύτιμη και ανοίγει τα μάτια.
Ακούγεται απλό στα λόγια το... ‘Δε με νοιάζει πόσα θα βγάζω αρκεί να κάνω το γούστο μου...‘ Αλλα.
Όταν δε θα μπορείς να κάνεις εσύ το γούστο σου μια και δε θα φτάνουν για το δικό σου μηχανάκι.
Όταν θα δουλεύεις σερί όλη τη βδομάδα και τα σαββατοκύριακα για να βγεί δουλειά χωρίς να είναι και πολύ σίγουρο το αποτέλεσμα... :uplate:
Όταν θα φάς λάσπη επειδή χαλάς τη πιάτσα :mad:
Όταν δε θα έχεις χρόνο ούτε να πάς για έναν καφέ με τη γυναίκα σου :sad:
Tότε μάλλον θα είναι αργά να το πάρεις πίσω... :lol:
Αν πραγματικά θές να μπλέξεις το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι, προσπάθησε να μαζέψεις ένα κεφάλαιο για την αποθήκη σου ανεξάρτητα απο τα έξοδα του καταστήματος, το στήσιμο που δε πρέπει να ξεχνάς και τα δικά σου.
Μπλέξε όσο λιγότερο μπορείς με τράπεζες αρχικά, παίξε οικονομικά μέχρι εκεί που μπορείς.
Επικεντρώσου σε έναν τομέα που θεωρείς πως θα σε κρατήσει και θα κάνεις τη διαφορά, μη μπερδέψεις τι μπορείς να βρείς φθηνά (αρα και να πουλήσεις) με το τι αντέχεις να φέρεις, αν τα βάλεις κάτω με νούμερα θα δείς την ωμή αλήθεια, αυτό μη το ξεχνάς ποτέ.
Ο λογιστής είναι φίλος σου και αν είναι καλός θα σε γλιτώσει απο τη καταστροφή, ψάξου πρίν εμπιστευθείς το μαγαζί σου σε αυτόν... εδώ μετράει και η εμπειρία που θα ‘κλέψεις‘ και απο κάποιον συνεργάτη - φίλο του χώρου, η ατομική επιχείρηση έχει πολλές παγίδες και στατιστικά η εποχή είναι άσχημη για οποιοδήποτε άνοιγμα.
Μη βασίσεις το άνοιγμα του μαγαζιού στη λογική του θα γλιτώσω τελωνείο οπότε θα πουλήσω πιο φθηνά, πάντα παίζεις με το worst case senario γιατί πάντα σου χτυπά τη πόρτα, δουλειά πας να κάνεις όχι αρπαχτή.
Αν θεωρείς πως αντέχεις όλο το πακέτο και καλύπτεις κάποια (γιατί όλα αποκλείετε) απο τα παραπάνω προχώρα, για ό,τι χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου :beer: :beer: :wave2:
guzzistas
16/06/2009, 09:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimST
Φίλε svx... είμαι απ’αυτούς που τόλμησαν πρίν λιγότερο απο 2 χρόνια και έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα και... αυτό που μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα είναι πως τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολα - Φαντάζομαι βέβαια αυτό πως το γνωρίζεις.
Δές τι απο τα παρακάτω έχεις (ή πρέπει να έχεις ιδανικά) για κατάστημα λιανικής και εισαγωγή:
1. Να μπορείς να εξασφαλίσεις το άνοιγμα του καταστήματος και τα έξοδα του για έναν χρόνο το λιγότερο, χωρίς να κέρδη.
2. Δικό σου σπίτι
3. Κάποιο παράλληλο εισόδημα (ενοίκιο ας πούμε) που να μπορεί να σε κρατήσει ζωντανό.
4. Καλές άκρες, επαφές, γνωριμίες, με ανοιχτόμυαλους ανθρώπους που είναι ήδη στο χώρο και θα σε βοηθήσουν στη πράξη. Τα πράγματα είναι απείρως πιο απλά όταν είμαστε αγοραστές. Όταν έρθεις απο την άλλη μεριά η εμπειρία των ανθρώπων που έχουν ήδη φάει τα μούτρα τους είναι πολύτιμη και ανοίγει τα μάτια.
Ακούγεται απλό στα λόγια το... ‘Δε με νοιάζει πόσα θα βγάζω αρκεί να κάνω το γούστο μου...‘ Αλλα.
Όταν δε θα μπορείς να κάνεις εσύ το γούστο σου μια και δε θα φτάνουν για το δικό σου μηχανάκι.
Όταν θα δουλεύεις σερί όλη τη βδομάδα και τα σαββατοκύριακα για να βγεί δουλειά χωρίς να είναι και πολύ σίγουρο το αποτέλεσμα... :uplate:
Αν πραγματικά θές να μπλέξεις το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι, προσπάθησε να μαζέψεις ένα κεφάλαιο για την αποθήκη σου ανεξάρτητα απο τα έξοδα του καταστήματος, το στήσιμο που δε πρέπει να ξεχνάς και τα δικά σου.
Μπλέξε όσο λιγότερο μπορείς με τράπεζες αρχικά, παίξε οικονομικά μέχρι εκεί που μπορείς.
Επικεντρώσου σε έναν τομέα που θεωρείς πως θα σε κρατήσει και θα κάνεις τη διαφορά, μη μπερδέψεις τι μπορείς να βρείς φθηνά (αρα και να πουλήσεις) με το τι αντέχεις να φέρεις, αν τα βάλεις κάτω με νούμερα θα δείς την ωμή αλήθεια, αυτό μη το ξεχνάς ποτέ.
Ο λογιστής είναι φίλος σου και αν είναι καλός θα σε γλιτώσει απο τη καταστροφή, ψάξου πρίν εμπιστευθείς το μαγαζί σου σε αυτόν... εδώ μετράει και η εμπειρία που θα ‘κλέψεις‘ και απο κάποιον συνεργάτη - φίλο του χώρου, η ατομική επιχείρηση έχει πολλές παγίδες και στατιστικά η εποχή είναι άσχημη για οποιοδήποτε άνοιγμα.
Μη βασίσεις το άνοιγμα του μαγαζιού στη λογική του θα γλιτώσω τελωνείο οπότε θα πουλήσω πιο φθηνά, πάντα παίζεις με το worst case senario γιατί πάντα σου χτυπά τη πόρτα, δουλειά πας να κάνεις όχι αρπαχτή.
Αν θεωρείς πως αντέχεις όλο το πακέτο και καλύπτεις κάποια (γιατί όλα αποκλείετε) απο τα παραπάνω προχώρα, για ό,τι χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου :beer: :beer: :wave2:
+1000000000000000000000000000000000000000
2. Δικό σου σπίτι.....
....για ό,τι χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου :beer: :beer: :wave2:
Η θλιβερή ελληνική (εμπορική) πραγματικότητα μεσα σε 10 γραμμες...
ευχαριστω για τις απαντησεις σας .... πολλα απο αυτα που διαβασα με βαλαν σε σκεψεις...
ειπα να την κανω για αποθηκη .... και E- shop φαση αλλα δεν θελω απο τσιγγουνια και μονο να μην πιασει ...
εξαλλου μιλαμε για μεγαλο κοινο 300000 κοσμο και απο το να δινω 300-400 ευρω ενοικιο σε αποθηκη προτιμω να τα δωσω σε μαγαζι-Βιτρινα και να φαινεεται το μαγαζι(απο μονο του διαφημιση δλδ)
τωρα για τα αλλα που λετε εχω εξασφαλισει κεφαλαιο απλα ελπιζω σε μια επιδοτηση του υψους 15-18000 για να ειμαι ξεγνοιαστος απο πλευρας ενοικιου και να μην μου περιοριζει το "Στοκαρισμα"
θα ειμαι εδω για περισσοτερα νεα :ninja:
alexioannides
18/06/2009, 19:06
paidiaaaa??? apo anaksiopistes plhtofories anoikse to e-shop
www.svx.gr
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexioannides
paidiaaaa??? apo anaksiopistes plhtofories anoikse to e-shop
www.svx.gr
πες κι αλλα ... :rolleyes:
Σ'ΕΧΩ εγω ΜΙΑ φορεσια για ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ...ΜΟΥΡΛΙΑ ...!
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
166410
alexioannides
18/06/2009, 19:29
xaaxxaxaxaxaxaxaxa!!!!!!!:rotflmao:
TOLISTOLAROS
18/06/2009, 19:41
πες κι αλλα ... :rolleyes:
Σ'ΕΧΩ εγω ΜΙΑ φορεσια για ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ...ΜΟΥΡΛΙΑ ...!
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Τη θέλω με αυτοκόλλητο βαρβατίλα pet shop boys.. :blush: :blush: :blush:
2. Δικό σου σπίτι
+10000000
επειδη κ γω εχω μαγαζι(ασχετο με μοτο) ΜΗΝ το ανοιξεις με τον τροπο που σκεφτεσαι(βιτρινα οπως λες)...μετρα....
1)εφορια
2)τεβε
3)ενοικιο
4)δεη
5)ικα-μισθος υπαλληλου(μην μου πεις οτι δεν θα χρειαστεις γιατι δεν μπορεις να τα κανεις ΟΟΟΛΑ μονος σου-εξωτερ.δουλειες,πακεταρισματα-ξεπακεταρισματα κτλ-)εκτος κ αν συμμετεχει συγγενικο σου προσωπο...
6)να σου πω τωρα το βασικοτερο ολων........?
ΑΓΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!! να ερχεται η ρημαδομερα τελος μηνα κ να μην εχεις συμπληρωσει τα λεφτα για το τεβε,ή τη δεη ή το ενα ή το αλλο....
λοιποοοον.....αν τελικα κανεις την κινηση αυτη καντη ως e-shop ή ακομη καλυτερα οπως ειπε καποιος αλλος ως e-bay store....ψαξου κ ενημερωσου......
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΣΤΑ Μ***ΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ "ΕΦΟΡΙΑ,ΤΕΒΕ ΚΤΛ"
:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko
+10000000
επειδη κ γω εχω μαγαζι(ασχετο με μοτο) ΜΗΝ το ανοιξεις με τον τροπο που σκεφτεσαι(βιτρινα οπως λες)...μετρα....
1)εφορια
2)τεβε
3)ενοικιο
4)δεη
5)ικα-μισθος υπαλληλου(μην μου πεις οτι δεν θα χρειαστεις γιατι δεν μπορεις να τα κανεις ΟΟΟΛΑ μονος σου-εξωτερ.δουλειες,πακεταρισματα-ξεπακεταρισματα κτλ-)εκτος κ αν συμμετεχει συγγενικο σου προσωπο...
6)να σου πω τωρα το βασικοτερο ολων........?
ΑΓΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!! να ερχεται η ρημαδομερα τελος μηνα κ να μην εχεις συμπληρωσει τα λεφτα για το τεβε,ή τη δεη ή το ενα ή το αλλο....
λοιποοοον.....αν τελικα κανεις την κινηση αυτη καντη ως e-shop ή ακομη καλυτερα οπως ειπε καποιος αλλος ως e-bay store....ψαξου κ ενημερωσου......
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΣΤΑ Μ***ΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ "ΕΦΟΡΙΑ,ΤΕΒΕ ΚΤΛ"
εχεις δικιο.... σε κατασταση ψυχραιμιας και αυτοσυγκρατησης... κι εγω ετσι σκεφτομαι....καλως ο ενθουσιασμος αλλα....
ΤΟ ΒΑΡΟΣ ομως απο εκει και περα πρεπει να πεσει στην διαφημιση...
απο τι σε γλυτωνει η εναλλακτικη της αποθηκης?
ΚΑΙ μηπως ακουσε καποιος για επιδοτηση - προωθηση του ηλεκτρονικου/διαδικτυακου εμποριου??
ΤΕΛΟΣ.... αν κανω παραγγελιες σαν αποθηκη απο INTERNET, μετρανε τα τιμολογια σαν κανονικα?( ακομα και αποθηκη να ειναι , δεν πας στην εφορια να κανεις "ανοιγμα"? )
εχεις δικιο.... σε κατασταση ψυχραιμιας και αυτοσυγκρατησης... κι εγω ετσι σκεφτομαι....καλως ο ενθουσιασμος αλλα....
ΤΟ ΒΑΡΟΣ ομως απο εκει και περα πρεπει να πεσει στην διαφημιση...
απο τι σε γλυτωνει η εναλλακτικη της αποθηκης?
ΚΑΙ μηπως ακουσε καποιος για επιδοτηση - προωθηση του ηλεκτρονικου/διαδικτυακου εμποριου??
ΤΕΛΟΣ.... αν κανω παραγγελιες σαν αποθηκη απο INTERNET, μετρανε τα τιμολογια σαν κανονικα?( ακομα και αποθηκη να ειναι , δεν πας στην εφορια να κανεις "ανοιγμα"? )
λεπτομερειες τετοιες δεν τις γνωριζω αλλα σου εχω μια ιδεα....
μπορεις να επισκεφτεις ενα καταστημα e-shop της περιοχης σου κ να τους πεις...
"ενδιαφερομαι να κανω κατι αντιστοιχο αλλα στον τομεα της μοτο....μπορειτε να με φερετε σε επαφη με καποιον υπευθυνο των e-shop στην ελλαδα?"
ή ακομη καλυτερα αν γνωριζεις πολυ καλα αγγλικα επικοινωνεις με e-bay λες αναλυτικα τι θες να κανεις κ πιστεψε με θα σε βοηθησουν....πιστευω οτι το θεμα του e-bay store ειναι οτι πιο κοντινο σε αυτο που θες κ χωρις πολλα πολλα ανοιγματα κ να κανεις την κ***λα σου:wave2: :wave2:
mikros boudas
18/06/2009, 22:33
εγω εναν γνωστο που κανει κατι τετοιο αλλα με αυτοκινητα.θα σου πω αυριο παραπανω πραγματα
Pardalotzatziki
18/06/2009, 23:45
Οσα και να ειναι τα αρνητικα ενα ειναι σιγουρο, το να εχεις δικια σου επιχειρηση και να εισαι αφεντικο του εαυτου σου ειναι μεγαλη υποθεση
Προσωπικα δοκιμασα και ασχετως αν δεν μου πηγε καλα, θα ξαναδοκιμασω.
Ειδικα τωρα που καταλαβα που ημουνα λαθος.
Η συμβουλη μου ειναι να το δοκιμασεις.
Σημαντικο ειναι να στηριχτεις στα ποδια σου και μην μπλεξεις με συνεταιρους και λοιπα. Το καλυτερο ειναι να ζητησεις βοηθεια απο γονεις και κολλητους που θα σε βοηθησουν χωρις ανταλλαγματα.
Μιλα με δικηγορο για τον τυπο της εταιριας, προσωπικη ή ΕΠΕ κλπ(μονοπροσωπη ΕΠΕ ειναι καλη περιπτωση σε περιπτωση που δεν πας καλα). Φροντισε σε οποιαδηποτε περιπτωση να προστατεψεις τις ιδιοκτησιες που εχεις τωρα.
Καταστηματα Ebay ειναι καλη περιπτωση, αλλα απο 6000 το χρονο και πανω δινουν στοιχεια στο κρατος και αναγκαζεσαι να μπλεξεις θες δεν θες.
Εκμεταλευσου στο επακρον τις δυνατοτητες που σου δινει το ιντερνετ, καποιοι δουλευουν αποκλειστικα με αυτο.
Οπως προαναφερθηκε μακρια απο τραπεζες για αρχη τουλαχιστον.
Προσοχη στις επιταγες.....πονανε. Μην δινεις και μην παιρνεις μεγαλες με μεγαλη περιοδο ληξης, οχι πανω απο μηνα. Σε αυτο που σκεφτεσαι βεβαια δεν νομιζω να εχεις γιατι ειναι λιανικη, αλλα εχε το υποψην.
Οσον αφορα εμπορευματα,για αγορες πηγαινε στην πηγη, ετσι πετυχε το e-shop. Κεφαλαιο στον κατασκευαστη και μεγαλες ποσοτητες ειναι το μυστικο για καλη τιμη. Ψαξε πολυ για θεματα εισαγωγων, μεταφορικα τελωνεια κλπ. Προσεχε απο που αγοραζεις, ενα ταξιδακι στο εξωτερικο δεν θα ηταν κακο για να αποκτησεις επαφη.
Φροντισε να εχεις και φτηνα αλλα και ποιοτικα προιοντα για να δινεις εναλλακτικες, φυσικα σε ενδιαφερει να πουλας τα ακριβοτερα και ποιοτικοτερα.
Ισως σου πω κι αλλα καποια αλλη στιγμη, ειναι αργα.
Τελευταιο και για μενα τουλαχιστον πιο σημαντικο απο ολα...
ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΛΑΤΗ. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!
Kαλη επιτυχια οτι και να αποφασισεις....
ΥΓ. Αν θες και καλο λογιστη εχω καποιον στο Βολο
πριν ξεκινησεις οτιδηποτε να εχεισ καλο το καλυτερο οσο κι αν στοιχιζει περισοτερο λογιστη και δικηγορο. θα τα βγαλεις οπωσδηποτε τα λεφτα τους.
βεβαια θα ανοιξεις στη εφορια .δε γινετε αλλιως . και απο πισω ερχετε το τεβε. ουτε αυτο το γλιτωνεις. η φορολογηση της αποθηκης ειναι διαφορετικη απο το καταστημα . μικροτερο ποσοστο.
οσο για τη μορφη τς εταιριας θα στο πει ο λογιστης καλυτερα απο το καθενα μας.
μπορεις για αρχη και για να δεις πως παει και να μη σηκωσεις τζιρους μεγαλους να δουλευεις καποια με δικες σου αποδειξεις και καποια κατευθιαν με τα καταστηματα που θα συνεργαστεις κατι σα τριγωνικη πωληση που λενε. θα παιρνεις τη προμηθεια σου αλλα δε θα φαινετε ο τζιρος σε σενα αλλα στο αρχικο καταστημα που θα τα προμηθευεσε. φυσικα θα εχει γινει συμφωνια πριν για το υψος του ποσοστου σου αλλα κυριως για τη αποκλειστικοτητα στη ελλαδα. οποιος δηλαδη παραγγειλει ακομη και χωρις εσενα να περναει απο σενα . γιαι μετα απο 10 -20 πωησεις θα κυκλοφορησει το μαγαζι.
οσο γα τη διαφημηση τοπικο ραδιοφωνο που ειναι φθηνο και google για να βγαινει η σελιδα σου πρωτη σε καθε αναζητηση σχετικη με το προιον.
mikros boudas
19/06/2009, 12:35
μην ξεχνας τα φορουμς για διαφημιση...μπορεις να κανεις και δωρακια σε διαφορες συγκεντρωσεις κλπ...ετσι κι αλλιως οποιος ενδιαφερεται να αγοραζει συστηματικα εξοπλισμο(μιας και ειναι αναλωσιμος ειτε απο ατυχημα ειτε λογω παλαιοτητας) το ψαχνει το θεμα...εσυ πιστευω αυτον θες για πελατη...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pardalotzatziki
Σημαντικο ειναι να στηριχτεις στα ποδια σου και μην μπλεξεις με συνεταιρους και λοιπα. Το καλυτερο ειναι να ζητησεις βοηθεια απο γονεις και κολλητους που θα σε βοηθησουν χωρις ανταλλαγματα.
Εκμεταλευσου στο επακρον τις δυνατοτητες που σου δινει το ιντερνετ, καποιοι δουλευουν αποκλειστικα με αυτο.
Οπως προαναφερθηκε μακρια απο τραπεζες για αρχη τουλαχιστον.
Προσοχη στις επιταγες.....πονανε. Μην δινεις και μην παιρνεις μεγαλες με μεγαλη περιοδο ληξης, οχι πανω απο μηνα. Σε αυτο που σκεφτεσαι βεβαια δεν νομιζω να εχεις γιατι ειναι λιανικη, αλλα εχε το υποψην.
παιδια η κινηση ειναι να γινει 1.Χωρις Συνεταιρο... 2. ΧΩρις Δανειο (μετρητα) 3. και αν παιξει και η επιδοτηση θα ειμαι πιο "λασκα" με το ενοικιο ( δε θα τσιγγουνευτω τοσο)
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ δεν ξερω αν αυτα που γλυτωνεις με το E-μαγαζι ειναι τοσα ωστε να αξιζουν τον κοπο..... γιατι μπορει το E-shop Να πιασει λιγο σε ολη την Ελλαδα....και οι Λαρισαιοι να αγνοουν την υπαρξη σου ως μαγαζι ....
ΕΡΩΤΗΣΗ ... Παιζει ρολο η εποχη που θα κανω το ξεκινημα?(σκεφτομαι πως αμα ανοιξω φθινωπορο θα εχουμε απογοητευτικο ξεκινημα και ισως με παρει απο κατω και για την συνεχεια)
ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ειναι καλυτερη? ΚΕΝΤΡΟ(κεντρικος δρομος ΕΝτος πολης? )
ή επι της Εθνικης Οδου Αθηνων-Θεσ/νικης?
το καλυτερο μερος ειναι κοντα στα αλλα 2 καταστηματα που υπαρχουν στη λαρισα.
αν αυτο δε ειναι δυνατο η πλυ ακριβο σε καποιο δρομο που να ειναι συχνη διελευση των μελοντικων πελατων.
παντως μη κολας τοσο σε μια πολη σα τη λαρισα (εζησα 3 χρονια εκει και ξερω) δε ειναι τρομερη η αποσταση που λες.
οταν ρωτησα στο φορουμ για εξοπλισμο μου ειπαν 2 μαγαζια στη ηλιουπολη και βουλιαγμενη. για να παω εκει ειναι σα να πηγαινω απο τη λαρισα στο βολο για τη αγορα. οποτε μη κολας εκει..:wave2:
οι ενδοιασμοι μου ειναι οι παρακατω.....
1. οταν βλεπω ατομα που καβαλαν HAYABUSA - VARADERO - FJR και αλλα "μηχανακια των 13-15000ευρω ΚΑΙ ΦΟΡΑΝ "μισο" κρανος JET των 35-45 ευρω .....
2. ατομα που παιρνουν το καινουριο τους εργαλειο (R6 GSXR R1 CBR BANDIT TDM κλπ) και αν δεν τους κανει ΔΩΡΟ ο εμπορας το κρανος , ΔΕΝ φιλοτιμουνται ευκολα να κανουν την αγορα απο μονοι τους.....
3. και το οτι ακομα και στην περιπτωση του E-shop ολοι οσοι βλεπω να ψωνιζουν απο INTERNET, κανουν ερευνα αγορας σχεδον παντα στα SITE του εξωτερικου , προσπερνωντας/αγνοωντας τα μαγαζια εντος Ελλαδας .GR
Pardalotzatziki
21/06/2009, 10:59
Σιγουρα η καλυτερη εποχη θα ηταν το καλοκαιρι, τοτε δεν αγοραζουμε ολοι οτι χρειαζομαστε?
Αλλα το ποτε θα γινει αυτο ισως το καθορισουν και αλλα γεγονοτα που εσυ ξερεις.
Οπως το ποτε θα βρεθει ο καταλληλος χωρος, η εργασιακη και οικονομικη κατασταση σου κ.α.
ολο το χρονο εχεις δουλεια εστω και λιγοτερη. Το χειμωνα δεν ζηταμε αδιαβροχα και προστασια απο κρυο?
Για το θεμα του ιντερνετ θα σου ελεγα να μην το αγνοησεις, υπαρχουν και φτηνες λυσεις οπως αυτο...http://www.skroutzstore.gr/home/....βαλε τα προιοντα σου και δουλεψε το με αντικαταβολη...παραδειγμα...ψαξτο
Γιατο θεμα της περιοχης εσυ ξερεις την αγορα της πολης σου....μερος που να ειναι περασμα και οπωσδηποτε να υπαρχει χωρος για σταθμευση...οχι κοντα σε φαναρια π.χ.
Α, και να μην ειναι "κολωνακι" και σε πνιξει το ενοικιο. Σημαντικο θεμα αν ειναι σε πολυκατοικια ειναι τα κοινοχρηστα, θερμανση και το τι καθικια ειναι ο διαχειριστης και οι ιδιοκτητες οι οποιοι κοιτανε να κλεψουν τα καταστηματα........ξερω τι σου λεω απο πρωτο χερι...
1. Με τις γνωσεις σου και πολυ μπλα μπλα θα τους καταφερεις να παρουν κατι καλυτερο και περισσοτερο εξοπλισμο. Εξαλλου γι αυτο σου ενεφερα το να εχεις και την φτηνη λυση.
2. Δες το 1.
3. Μην περιμενεις να κατακτησεις την αγορα αλλα να παρεις ενα κομματι της πιτας, φροντιζοντας να μεγαλωνει με τον καιρο ή τουλαχιστον να φτασεις σε ενα επιπεδο διαβιωσης και να μεινεις στεθερος. Και παλι δωσε βαση στις τιμες και στις διευκολυνσεις απο μεταφορικα, τροπους πληρωμης κλπ. Μπορεις επισης να παρεις κατι πολυ φτηνο π.χ. μια balaclava και νατην δινεις δωρο με τα κρανη ή κατο παρομοιο.
Χτισε ονομα στην αγορα.
εγω προσωπικα μια διαφορα 50 ευρω δε θα με εκανε να αγορασω απο εξω.
οταν ομως το κρανος που ηθελα εδω μου το δινανε 400 και εγω το πηρα 260 απο ιταλια δε ειναι διαφορα; και ηθελα 2.
οσο για το .gr kanto . com
sth telikh aytoi poy lew de einai kanenow magazioy pelateς
μονο αλεξ πακ και πρακτικερ πανε.
τετοιοι πελατεσ δε παιρνουν μπουφαν και εξοπλισμο.
αν βαλεις σαγιοναρεσ και πολυχρομα σορτσακια ισως ερθουν να ριξουν μια ματια..
το κοινο που απευθυνεσε ειτε σου αρεσει η οχι ειναι ειδικο και μικρης κλιμακας.
γιαυτο ειναι πσαγμενο και απαιτητικο
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pardalotzatziki
ΥΓ. Αν θες και καλο λογιστη εχω καποιον στο Βολο
απο βολο εισαι;;
γεια σου πατριδα
alexioannides
21/06/2009, 14:09
APO LARISA EINAI...
APANTAW EGW GIATI O SVX PHGE PLATAMONA GIA MPANIO
EGW MOLIS GYRHSA!
gia ton svx 3erw. to pardalotzatziki tvthsa
Pardalotzatziki
23/06/2009, 11:18
Βολάρα και μην ακουσω τιποτα αηδιες...(μην πω μα.........ς)
και εγω απο βολο ειμαι . μονο τα καλυτερα μπορω να πω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dim40
και εγω απο βολο ειμαι . μονο τα καλυτερα μπορω να πω.
:o θα εξυπηρετουμε και Βολο .... (κι ανταλλαγη με τσιπουρο παιζει) :winka:
alexioannides
25/06/2009, 22:05
KAI PIZZA HUT 8A STELNEIS?:D
panos_SF
08/07/2009, 09:51
φίλε τελικά τι έκανες??
Αρχικά δημιουργήθηκε από panos_SF
φίλε τελικά τι έκανες??
ψαχνω μαγαζι ρε μαγκες και δεν μπορω να αποφασισω αν θα ειναι κεντρο (Φουλ κινηση ) ή αν θα ειναι εξω επι ΟΔ.αξονα ΘΕσ/νικης-Λαρισας-Βολου.... το τελευταιο το σκεφτομαι γιατι θα ειναι ολα τα λεφτα....θα το κανω κατι σαν CHECK POINT πριν τις Συναντησεις - Βολτες :D
θα το κανω κατι σαν CHECK POINT πριν τις Συναντησεις - Βολτες :D
Φίλε SVX,Θα σου έλεγα να το κάνεις κέντρο,περατζάδα και έτσι,αλλά η τελευταία σου ιδέα μου άρεσε πολύ οπότε δεν ξέρω...Γούσταρα τώρα checkpoint,τι να πώ...
Μερικές συμβουλές και από εμένα από όσα έχω γνωρίσει.
Είσαι επαρχία και αυτό είναι κακό για ένα μαγαζί σαν αυτό που ονειρεύεσαι.Οι επαχιώτες δεν έχουμε μάθει να φοράμε εξοπλισμό και να ψωνίζουμε όπως πρέπει,κακά τα ψέματα.Πελάτες που θα έρθουν και πάρουν ότι χρειάζονται για την ασφάλεια και την ανεσή τους θα είναι λίγοι.Κυρίως θα έχεις να κάνεις με δύο κατηγορίες ανθρώπων:
1.Τους νεότερους που θα πάρουν τουλάχιστον ένα καλό κράνος για αρχή και ίσως και που και που κάποιους με μεγαλύτερες μοτο που θα ντυθούν ολόκληροι σε σένα.Εκείνοι,έχουν μεγαλώσει με το φόβο ενός ατυχήματος και έχουν πάρει κατα κύριο λόγο σωστά μηνύματα ώστε να γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η αγάπη τους για την καλή τους
2.Τους παλαιότερους που δεν μάθανε ούτε κράνος να φοράν και που αν έρθουν,θα πάρουν κάτι με ένα 50Ε ίσα ίσα για τους μπάτσους.(κάποιοι πιτσιρικάδες με πάπιες δεν θα πάρουν ούτε αυτό).
Παρ'όλα αυτά,το εγχειρημά σου είναι πολύ ωραίο σαν σκέψη και μου δίνεις την εντύπωση πως το κάνεις πρώτα γιατί το αγαπάς οπότε τίποτα δεν πρέπει να σε πτοεί.
Το internet θα σου δώσει την αναγνώριση που ψάχνεις για το μαγαζί σου και το extra κάτι που δεν θα σου δώσει η αγορά της πόλης σου.Μην αμελήσεις λοιπόν τη δημιουργία ενός καλού,οργανωμένου site και τη σωστή χωρίς υπερβολές διαφημισή του.
Στην αρχή όλοι θα είναι στο πλευρό σου και θα σε βοηθήσουνε,οι γνωστοί σου από τη Λάρισα,εμείς από το forum,το θέμα είναι να κρατήσεις το κόσμο δίπλα σου για καιρό.Μην πας για τα εφήμερα κέρδη και θα χαιρεσαι την επένδυση σου για πολλά χρόνια.Δώσε στον κόσμο αυτό που δεν βρίσκει.Ευγένεια κάτω από όλες τις περιστάσεις και σωστή συμπεριφορά.Μπορεί να ζητάς περισσότερα λεφτά από κάποιον στο διπλανό τετράγωνο και πάλι θα έρθουν όμως σε σένα αν νιώθουν πως θα πάρουν από εσένα μια καλημέρα από την καρδιά σου,έναν καφέ όταν θα ψάχνουν για κάτι που τους ενδιαφέρει,ένα τηλεφώνημα από ενδιαφέρον αν όλα π.χ. πήγαν καλά με την αγορά τους μετά από μερικές μέρες.
Μπορείς να μην κάνεις συχνές εκπτώσεις,δεν είναι ανάγκη...δώσε όμως κάτι από μια αγορά τους free ειδικά αν πρόκειται για κάποιον καλό πελάτη.Για παράδειγμα,αν κάποιος έχει έρθει και έχει αφήσει κάποιο σοβαρό ποσό έχει ανάγκη την επόμενη φορά που θα περνάει από έξω και θα μπεί να πάρει τελευταία στιγμή ένα χταπόδι ή κάποιο μικροαξεσουάρ που είχε ξεχάσει να τον αφήσεις χωρίς να πληρώσει...Θα ξανάρθει γιατί θα νιώθει "υποχρεωμένος"(συναισθηματικά σε κάποιον που έκανε μια ωραία κίνηση που μπορεί να του φτιάξει τη διάθεση και ίσως τη μέρα) και γεμάτος.
Αυτά από εμένα,ελπίζω να σε βοηθάω λίγο αν και δεν σου είπα και κάτι που ήδη δεν ήξερες,μάλλον.Αν θυμηθώ κάτι ακόμα θα postάρω...και αν θες οτιδίποτε παραπέρα σε ιδέα για την επιχείρηση σου στείλε και ένα πμ.
Καλή επιτυχία σε ότι και αν αποφασίσεις και όλοι εδώ πιστεύω είμαστε μαζί σου.
Και εγώ για κέντρο θα έλεγα.
Υπάρχουν απογεύματα στη Λάρισα όπου στο κέντρο γίνεται πραγματικά της πουτ@ν@ς όπως και να έχει κάποιοι θα προτιμήσουν το κέντρο, από το να τρέχουν πιο έξω. Επιπλέον θεωρώ κ εγώ σημαντικό το site του μαγαζιού και τη διαφήμιση του... :beer:
sorry αλλα δε πρεπει να γινει μαγαζι στο κεντρο.
1. πολυ μεγαλυτερο ενοικιο
2. θεση σταθμευσης. καποιος που θελει κατι για τη μηχανη προτιμαει να παρκαρει εξω απο το μαγαζι για τυχον τοποθεηση η προβα του εξαρτηματος η απλα για να τη βλεπει.
3. το αγορστικο σου κοινο δε ειναι αυτο που βολταρει στα μαγαζια για shoping. οποτε δε θα κανεις περισοτερες πωλησεις λογο πιατσας.
4. εξω οπως ειπες και εσυ μπορει να γινει σημειο συναντησης για καφε και κουβεντα. μεσα απο τη επαφη αυτη ολο και καποιο αγνωστο φιλο φιλου θα πασεις πελατη.
5. ακομη και στη αθηνα ποσα μαγαζια τετοιου ειδους ειναι στο κεντρο; 1-2 ξερω εγω στο μοναστηρακι. ολα τα αλλα ειναι περιφεριακα. τα δε φθηνοτερα πολυ μακρυα απο το κεντρο.
6. αν εχεις γνωσεις και μπορεις θα μπορεις ακομη και συνεργειο να κανεις για τα καθημερινα εξοδα η για τοποθετηση των εξαρτηματων.
τελος οτι κι αν λεμε η αποφαση ειναι δικη σου και εσυ θα υποστεις τις οποιες συνεπειες.
να ξερεις οτι ο μαστορας 3 φορες μετρει και ξαναμετραει και μετα κοβει......
argy_kap
14/07/2009, 17:29
όχι κέντρο, το μαγαζί σου δεν είναι Benetton να περάσει η κυρία απ'εξω να δει κάτι και να μπει να το πάρει. Βγες απο το κέντρο, ρίξε το κόστος πέρνα το κέρδος στον πελάτη. Το μαγαζί που λές είναι specialized, ο πελάτης σου θα έρθει γιατί έχει αποφασίσει τι θέλει να πάρει και δεν θα δεί κατι στην βιτρίνα και θα του αρέσει και θα μπει να το πάρει!
Καλό είναι να είσαι κοντά με τα άλλα μαγαζιά του είδους γιατί δημιουργείτε "πιάτσα" όσα καλά και όσα κακά κρύβει αυτό.
Αν θέλεις την ησυχία σου, τον μισθό σου και το κεφάλι σου ήσυχο μην μπλέξεις. Αν το "έχεις" και θέλεις να παλέψεις τότε κάντο με όλη σου την καρδία και όλο σου το μυαλό και δεν θα χάσεις.
Αν θέλεις έλα Βόλο ένα απόγευμα να σου τα πω και απο κοντά γιατί είναι πολλά που πρέπει να λάβείς υπ'οψην σου. Μην κάνεις βιαστική κίνηση γιατί θα φάς τα μούτρα σου.
Argy
ΥΓ Δεν είμαι στον χώρο της μοτοσυκλέτας
mikros boudas
14/07/2009, 19:37
προσεξε μην κανεις το λαθος που κανουν πολλες αποθηκες.να εχεις κανονικα εκθεση μεσα,οχι απλα ραφια...
Αρχικά δημιουργήθηκε από argy_kap
Αν θέλεις έλα Βόλο ένα απόγευμα να σου τα πω και απο κοντά γιατί είναι πολλά που πρέπει να λάβείς υπ'οψην σου. Μην κάνεις βιαστική κίνηση γιατί θα φάς τα μούτρα σου.
Argy
ΥΓ Δεν είμαι στον χώρο της μοτοσυκλέτας
Argy στειλε πμ το κινητο σου .... :wave2:
svx για κανε μια ενημερωση...που βρισκονται τα σχεδια σου?ξεκινησες ή ακομη?
LOUKILOUK
01/08/2009, 12:02
Σχετικα με την επαρχια και τις συνηθειες της ηθελα να παρατηρησω κατι λιγα...μενω και εγω σε επαρχια και αυτο που βλεπω τουλαχιστον τα 6-7 τελευταια χρονια ειναι σαφως μια μεγαλη στροφη του κοσμου της μοτοσυκλετας προς καλο και ακριβο πολλες φορες εξοπλισμο. Μετα απο ανελεητο κινηγητο της ΕΛ.ΑΣ. το 90% πλεον φορεσε κρανος...στην αρχη οτι ειχε στο παταρι και σιγα σιγα κατι καλυτερο, πλεον κυκλοφορουν πολλοι με επωνυμα κρανοι που τα φορανε κανονικα χειμωνα καλοκαιρι, επισης ολο και περισσοτεροι φορανε και μπουφαν, γαντια και σιγα σιγα βλεπω πολυ κοσμο που οργανωνεται για ταξιδια... Πραγματικα η αλλαγη αυτη εγινε σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα και γνωστος που διατηρει καταστημα με μηχανες μου ελεγε οτι υπηρχε χρονια που δεν προλαβαιναν να φαιρνουν κρανοι...
Μενω στην Συρο και πιστευω οτι σε ολες τις επαρχιες θα συμβει τι ιδιο συντομα, αν δεν εχει ηδη συμβει...νομιζω οτι υπαρχει μελλον σε αυτο που σκεφτεσαι αρκει να το οργανωσεις και να το δουλεψεις οπως πρεπει και να μην κανεις λαθος κινησεις... εισαι μοτοσυκλετυστης και αυτο ειναι το πλεονεκτημα σου...μην κανεις ποτε στους πελατες σου οσα εσενα σε εκνευριζαν και σε "εδιωχναν" απο αντιστοιχα μαγαζια:winka:
:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko
svx για κανε μια ενημερωση...που βρισκονται τα σχεδια σου?ξεκινησες ή ακομη?
μαγκες τωρα βαζω σιγα - σιγα μπροστα .... το θεμα ειναι πως προσπαθω να συγχρονισω το ολο θεμα "ανοιγμα/εκκινηση στην εφορια" ( θελουν βλεπεις να δουν το μαγαζι)
"παραγγελια συνεννοηση με τις εταιρειες" - (θελουν και αυτοι να δουν μαγαζι ετοιμο να δουλεψει για να στειλουν εμπορευμα /παραλογο?)
και απο εκει και περα ψιλοξενερωνω με το γεγονος πως με το που πιασω το μαγαζι θα περιμενω τα προ'ι'οντα ( να τα παραγγειλω τωρα και να στοκαρω χωρις ΑΦΜ δεν γινεται )
alexioannides
01/08/2009, 14:11
KALH ARXH FILE MOU.
KAI EMEIS EIMASTE EDW NA SE YPOSTHRIZOUME.
blueangel
01/08/2009, 14:20
Τελικά αποφάσισες για εκτός κέντρου φίλε μου?Γνώμη μου οτι θα ναι πολύ καλυτερα και χμηλώτερο το κόστος από το κέντρο!!!Για ότι αποφασίσεις μακάρι να σου πάνε ολα καλά.Κράτα μας ενήμερους:beer: :beer: :beer: :beer:
2stroker
07/08/2009, 18:03
καλη αρχη να εχεις φιλε και κρατα μας ενημερους:beer:
alexioannides
07/08/2009, 18:15
ante to ekanes to magazi??? 8elw kati manhtaria r&g gia to sv1098RR
na sou balw ta lefta me paypal????
GiannisBlessed
07/08/2009, 19:43
diabazv kai 8elw na soy pw oti an exeis kales times apo esena 8a agorazw.:beer:
elpizw kai alloi na se boh8hsoyn.
kalh tyxh:wave2:
λεω να το στησω ως εξης..... να εχω "αποκλειστικοτειτες" σε μαγαζι και E-shop....
πραγματα δηλ. που ο μοτοσυκλετιστης ΔΕΝ θα βρισκει αλλου ή αν τα βρισκει θα πρεπει να τα παραγγειλει πρωτα....
ΚΑΙ στο E-shop να βαλω και γνωστες μαρκες σε μορφη STock Μονο ... (OUTLET)
στο μαγαζι δεν θελω να βαλω μαρκες που αντιπροσωπεονται ηδη στην περιφερεια.... (εχομε και καποιο ηθος διοτι)
LOUKILOUK
28/08/2009, 12:56
μην κανεις αποκλεισμους...παιξε με τα παντα...γνωμη μου:beer: :wave2:
alexioannides
26/12/2009, 18:56
στειλε μου το λινκ να ριξω μια ματια ρε
thanasiss
27/12/2009, 15:21
καλησπερα καταρχην σε ολα τα παιδια παρακολουθω καιρο το forum αλλα τωρα εκανα register σε λιγο καιρο θα παρω την πρωτη μου μηχανη (παιδικο ονειρο που θα εκπληρωθει τωρα) ενα klx 250 09. Και ενδιαφερομαι να παρω τα παντα απο εξοπλισμο. Και μιας και το παλικαρι ανοιγει μαγαζι γιατι να δωσουμε τα λεφτα μας εξωτερικο?Απλα πες αμα θα στελνεις και πραγματα αθηνα. Α και καλοριζικο και καλες δουλειες...
Καλωσηρθες φιλε μου..... ευχαριστω για τα σχολια σου
Στελνω σε ολη την Ελλαδα φυσικα...Η διαφορα με το εξωτερικο ειναι οτι υπαρχει ανεμποδιστη και συνεχης επικοινωνια (και μεσω τηλεφωνου) ΚΑΘΩΣ και οτι η επιστροφη εξοπλισμου λογω ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ειναι απροβληματιστη.......
καταλαβαινεις λοιπον οτι στο παραμικρο κομματι εξοπλισμου που δε σου "καθεται" καλα η επιστροφη για να παρεις το σωστο νουμερο γινεται απροβληματιστα...
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ αλλωστε ποσες αγγελιες σε φορουμ λενε "λογω λαθος μεγεθους"
Απο εταιρειες ενημερωτικα να σας πω οτι διαθετω( αν καταχραζομαι κατι να διαγραφει αστραπιαια!) :
TORCO
REV'it
Joe Rocket (European Line)
Triboseat
EVS
NEXX helmets
FORCEFIELD ARMOR
BARRACUDA
KLIM
AFX helmets
Spyder Sunglasses
WOLFMAN Bags και πολλες αλλες :wave2:
Το Site δεν εχει ενημερωθει πληρως γιατι ειναι στη διαδικασια της μεταφρασης και μας "κοψαν" οι γιορτες..... :beer:
chris_honda
27/12/2009, 17:30
Καλές δουλείες αγορίνα. :beer: :beer:
Νόμιζα πως ήσουν ακόμη στα σκαριά.
Το Site δεν εχει ενημερωθει πληρως γιατι ειναι στη διαδικασια της μεταφρασης και μας "κοψαν" οι γιορτες..... :beer:
κωλοβαραμε η μου φαίνεται :mad:
:lol: άιντε ρε τελείωνε να κάνουμε καμια αρχή
alexioannides
27/12/2009, 21:05
ahnte exw kai egw psonia kai perimenw.....!:mad:
Multijohn
27/12/2009, 22:22
Μοδερέτορα, λάβε πμ:winka:
FestoNero
27/12/2009, 23:02
linky linky λέμε..
Καλη αρχη και ολα να πανε οπως τα θες!!!
:beer: :beer: :beer:
Τελείωνε, γιατί θέλω μουφάν λέμε... ;)
hidefnick
28/12/2009, 13:47
:D
alexioannides
28/12/2009, 13:48
KAI EGW KOUKOULA GIA TO MOTO!!!!
Pardalotzatziki
30/12/2009, 00:45
Μαλλον εχασα επεισοδια.....και ηθελα να ρωτησω τι εκανες...
Αντε καλες δουλειες
και καλη χρονια
Το πήρα κι εγώ απόφαση. Τόσα χρόνια μες τα μηχανάκια, είναι από τα ελάχιστα πράγματα στη ζωή μου που γνωρίζω καλά. Πως προχωράς ?
paranoid
30/12/2009, 08:27
Καλές δουλειές...!:beer: :beer:
Τελικά το έκανες στύλ αποθήκης & ebay ή βρήκες κανονικό κατάστημα?
Μια διεύθυνση, ένα τηλέφωνο, μια πληροφορία τέλος πάντων...
:confused:
filipp0s
30/12/2009, 08:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K
Μια διεύθυνση, ένα τηλέφωνο, μια πληροφορία τέλος πάντων...
:confused:
υπαρχει λινκ στην υπογραφη του...
Αρχικά δημιουργήθηκε από filipp0s
υπαρχει λινκ στην υπογραφη του...
Οχι μαγκες αυτο δεν ειναι το SIte ... στο Εbay shop εχει μονο 5-6 ψιλα ...
θα σας ενημερωσω οταν ανεβουν τα περισσοτερα προ'ι'οντα .... :wave2:
στο Original site :beer:
alexioannides
30/12/2009, 11:27
koukoules moto 8a exei???
iso8ermika 8a exei?
forthsth phra....