View Full Version : Σημαντικός προβληαμτισμός..
Γειά σας, σε λίγες μέρες κλείνω 18ο έτος της ηλικίας μου και είμαι αρκετά προβληματισμένος..
Θα σας πω από την αρχή πως έχουν τα πράγματα..
Στα 16 μου πήρα ένα παπί 50 κυβικά Daytona Sprinter το οποίο μετά απο ένα χρόνο μετέτρεψα σε 100 κυβικά για ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μου.
Μετά απο λίγους μήνες - δυστυχώς - ίσως επηρεαζόμενος από φίλους και από την όλη "τρέλα" της ηλικίας Το έκανα 116 κυβικά ανοίγοντας τα κάρτερ του μηχανακιού..
Όμως λόγω στενότητας χρόνου και επιτακτικής ανάγκης συνεχούς μετακίνησης, δεν είχα τη δυνατότητα να έχω το μηχανάκι στο συνεργείο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Έτσι το μηχανάκι το πήρα χωρίς να φτιαγμένο σωστά.
Για να μην μακρυγορώ τώρα το μηχανάκι παρουσιάζει πολλά προβλήματα τόσο στον κινητήρα, τρέχει λάδια δεν κάνει σωστή καύσης της βενζίνης, έχει χαμηλή απόδοση,όσο και στα ηλεκτρικά του ,δεν δουλεύουν τα φλας έχει προβλάματα με το φώς, έχουν χαλάσει μερικές ενδείξεις..Προχθές έκανα ενα μικρό (πολύ μικρο) ταξιδάκι στη εθνική οδό με ένα φίλο μου και όταν σταμάτισα προς εκπλήξη μου έτρεχαν λάδια από την διπλόστεκα, και καπνοί από την κεφαλί του κινητήρα!!
Από μικρος ήθελα να ασχοληθω σοβάρα με τις μοτοσυκλέτες επηρεαζόμενος από το νονό μου που με έπαιρνε βόλτες με την TDM του :rotflmao: :rotflmao: ! Ο προβληματισμος μου έιναι ο εξής :
Να κρατήσω το μηχανάκι και να διαθέσω αρκετά λεφτά για αλλαγή κινητήρα και για μια καλή συντήρηση , να το πετάξω - πουλήσω και να πάρω μεταχειρισμένο CBR 125 ή να πάω σε CBF250 - Ninja 250r ??
Ο νονός μου μου έχει τονίσει να πάρω το CBR για να μάθω να οδηγάω "σωστά" αλλά πιστεύω ότι αφενός δεν έχει κανονικό στίσιμο μοτοσυκλέτας και αφετέρου θα την βαρεθώ γρήγορα χώρις να βρίσκω αγοραστή..
Ζητώ συγνώμη για το μέγεθως του μηνύματος αλλά πιστεύω ότι είναι όλα εξίσου σημαντικά για να βρεθεί η απάντηση που ζητάω..
250cc
θα τα βαρεθεις τα 125
Απλά σκέφτομαι ότι η ninja για παράδειγμα που είναι 250 κάνει 4600 και η Bandit που είναι 600 κάνει 6000 χιλιαδες αν δεν κάνω λάθος.Αξίζει τον κόπο τόσα λεφτά για 250 ??
nassosxlvbros
18/06/2009, 14:30
Το λοιπόν έχω μερικές απαντήσεις μόνο και μόνο από τον τρόπο που γράφεις τα πράγματα...:)
Αδερφέ (το προτιμώ από το "μικρέ" :yuck: ) το παπί φτιάχτηκε για μια συγκεκριμένη δουλειά: να σε πηγαίνει με μια χαμηλή ταχύτητα στη δουλειά σου και να σε φέρνει πίσω ακούραστα και ανέξοδα...όσα ευρώ και να πετάξεις στο παπί παπί θα μείνει τόσο από φρένα όσο και από επιδόσεις,που ναι μεν μπορεί να αυξηθούν,αλλά η αξιοπιστία και η οικονομική μετακίνηση πάει περίπατο...αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις κάτω τις ανάγκες σου και το χρήμα που διαθέτεις ή θα διαθέσεις και αναλόγως κινείσαι.
Τώρα όσον αφορά το CBR πιθανότατα να βρεις παπιά που να του ρίχνουν όχι κολώνες αλλά ημέρες ολάκερες!!:lol: :lol: αλλά στο θέμα του στησίματος των παπιών με το CBR,έχεις άδικο, δεν έχουν καμία επαφή....:nono:
το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με ένα μηχανάκι που θα μπορείς να το κυκλοφορείς ΝΟΜΙΜΑ αλλά και να μην το "βαρεθείς" όπως λές...-αν και ό,τι και όσο γκάζι και νά'χεις πάντα θες περισσότερο!- :lol: αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...τέσπαν, αφού καλύπτεις το 250άρι με το δίπλωμά σου είναι μια καλή επιλογή αλλά και χρυσή τομή: πλαίσιο/στήσιμο βράχος σε σύγκριση με παπί,φρένα και αίσθηση "μηχανής"αλλά και δυνατότητες κάλυψης μικρών ή και μεγάλων αποστάσεων,αλλά και καθημερινή μετακίνηση οικονομικά και με ασφάλεια,και με αρκετό γκάζι για να κινήσαι αξιοπρεπώς!
Πιστεύω σε κάλυψα,καλή επιλογή!! :beer: :wave2:
Και όσον αφορά την σωστή οδήγηση ? θα μου προσφέρει κάτι τέτοιο ένα 250άρι ?
Αλλά και πάλι πιστεύω αλλά σίγουρα αυτό μπορεί να αλλάξει - γι' αυτό άλλοστε σας γράφω - ότι τα 250άρια δεν είναι και τόσο οικονομικά από την σκοπιά ότι η διάφορά τους με ΜΕΡΙΚΑ 600άρια δεν είναι και τόσο μεγάλη..
nassosxlvbros
18/06/2009, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzimBa
Απλά σκέφτομαι ότι η ninja για παράδειγμα που είναι 250 κάνει 4600 και η Bandit που είναι 600 κάνει 6000 χιλιαδες αν δεν κάνω λάθος.Αξίζει τον κόπο τόσα λεφτά για 250 ??
μακροπρόθεσμα αξίζει: στα σέρβις του/αναλώσιμά του/κατανάλωση έχει το 1/3,βάλε και τέλη-ασφάλειες στα βγάζει τα λεφτά του χαλαρά!
και ένα παπί έχει καινούργιο 2 χιλιάρικα...και είναι 125...τα αξίζει?
με την ίδια λογική και ένα R1 μεταχείρω το βρίσκεις με 6χιλιάρικα...;)
:confused: :confused: :confused:
αλλά ξέρεις,.....σου ξέφυγε μια μικρή λεπτομέρεια!!!...
το Bandit και το R1 δεν μπορείς να τα έχεις νόμιμα....:wave2:
nassosxlvbros
18/06/2009, 14:40
Και όσον αφορά την σωστή οδήγηση ? θα μου προσφέρει κάτι τέτοιο ένα 250άρι ?
Αλλά και πάλι πιστεύω αλλά σίγουρα αυτό μπορεί να αλλάξει - γι' αυτό άλλοστε σας γράφω - ότι τα 250άρια δεν είναι και τόσο οικονομικά από την σκοπιά ότι η διάφορά τους με ΜΕΡΙΚΑ 600άρια δεν είναι και τόσο μεγάλη..
Μα,εδώ σε κάλυπτε μια χαρά το παπάκι μέχρι χτές!και ένα ολάκερο 250άρι δε θα σε καλύψει;και γιατί ανακατεύεις τα 600άρια; αφού ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ!
νομίζω βιάζεσαι .....και βιάζεσαι πολύ.....:nono:
Μα όχι δεν είπα πως δεν με καλύπτει απλα μήπως δεν είναι καλή λύση και για να κρατήσω το παπί για τα επόμενα δύο χρόνια (μεχρι να μπορώ να οδηγώ νόμιμα) και να του ρίξω μερικά λεφτά ... :uplate: :uplate:
vassilis88
18/06/2009, 14:52
λοιπον θα σου πω τη γνωμη μου ως κατοχος cbr 125 4μιση χρονια, κ επειδη εχω οδηγησει πολυ το νιντζα 250 διοτι το χει φιλος μου.
ΜΗΝ παρεις 125, οποιο κ αν ειναι αυτο, κ απ τα 250 προτιμησε το καβασακι αν σ αρεσουν τα στρητακια.. δν ειναι αναγκη να το παρεις καινουριο, βρισκεις μτχ σαν καινουρια με ενα χιλιαρικο κατω αλλα ετσι κ αλλιως το μηχανακι αξιζει.. θα συνεφερε να επαιρνες καποιο 600 εαν ησουν 3 χρονια μεγαλυτερος, αλλα μη βιαζεσαι δν ειναι αναγκη να παρεις απο τα 18 σου 600.. σε 3 χρονια θα το χεις λιωσει το 250 κ θα σαι πολυ πιο ετοιμος για μεγαλυτερο μηχανακι, πιο εμπειρος κ πιο ωριμος..
το νιντζα 250 πραγματικα ειναι το ιδανικο αυτη τη στιγμη για οσους 18χρονους θελουν τετοιου στυλ μηχανακι.. τα 125 δν αξιζουν για κανενα λογο, το νιντζα ειναι κλασεις ανωτερο...
Ok με κατατοπίσατε!!
Αν έχει κανείς κάποια άλλη άποψη δεκτή!
Α! Σχετικά με μεταχειρισμένο CBF 400 ή κάτι τέτοιο τι έχετε να πείτε ?
bentouza
19/06/2009, 16:04
Ok με κατατοπίσατε!!
Αν έχει κανείς κάποια άλλη άποψη δεκτή!
Α! Σχετικά με μεταχειρισμένο CBF 400 ή κάτι τέτοιο τι έχετε να πείτε ?
οτι παλι δεν νομιζω να σε καλυπτει το διπλωμα κ οτι θα μπλεξεις με πολυ παλια μηχανακια.
συμφωνω σαυτα που ειπε ο βασιλης. ενα 250 (το ninja αν καθεσαι ανετα πανω του και σε βολευει ειναι μια χαρα) θα σε βγαλει για 2-3 χρονια να μαθεις για να πας σε μεγαλυτερο.
Συγνώμη που σας έχω πρήξει αλλά αυτή είναι πιστεύω μια σημαντική απόφαση που πρέπει να παρθεί πολύ προσεχτικά!
Έχω ακούσει ότι είναι σχεδόν βέβαιο αν πάρεις μηχανη να πέσεις!
Εγώ είμαι 18 ετών -στην ουσία ακομά δεν είμαι - και δεν είμαι και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση όπως και είναι φυσικό λόγω ηλικίας....Και επιδή θα είμαι φοιτητής :beer: :beer: :beer: :beer: το πιο πιθανό είναι να μην έχω χρόνο να δουλεύω..!
Γιατί τα λέω αυτά?Εκτός του ότι το ninjaki είναι πιο ακριβό - και ίσως πιο άβολο όσον αφορά την θέση της οδήγησης - μια ενδεχόμενη πτώση θα κοστίσει πιστεύω ακριβά.. ενώ έχω ακούσει ότι το cbfάκι δεν καταλαβαίνει και πολλά ...!
aderfe xoris na exo treli empeiria to ninjaki, mou itan poli boliko kai ekana mazi tou san odigos 2 ores taksidaki aneta! sto girismo pou imoun sinodigos ta brika ligo skoura alla esu tha eisai kirile! :P kai i dinami tou einai ikanopoiitiki! ninja kai pali ninja! na eisai kai nomimos! aksizei!
Έχω να κάνω άλλη μια ερώτηση..
Με το Α1 κατηγορίας δίπλωμα μπορώ να οδηγήσω μέχρι YBR 250 - nnja 250 - Cbf 250 ή και κάτι περισσότερο ? :rotflmao: (πχ cb400)