Σύνδεση

View Full Version : Νέο Shoei Xr 1100

Σελίδες : 1 [2]

fonzareli
18/10/2009, 14:30
Επειδή είχα πει ότι θα ποστάρω εντυπώσεις από xr-1000 και 801RR, σήμερα που τα χρησιμοποιήσαμε να σας πω τι είδα (και σε σύγκριση με το 10ετίας ευτελές μου νολαν ν60... ) :

1) Λοιπόν επειδή τα + του xr-1000 τα ξέρετε, θα εστιάσω στα μείον που κατάλαβα: Θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος! Πάνω από τα 70 πολύς θόρυβος. Και με ανοικτούς και με κλειστούς αεραγωγούς. Το Ν60 δεν άφηνε τίποτα να περάσει μέσα!
Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι στο παραμικρό στρίψιμο του κεφαλιού δεξιά-αριστερά σφυρίζει λες και ξαφνικά φύσιξε 12 μποφωρ...
Επιπλέον μου δίνει την εντύπωση ότι αεροδυναμικά κάτι δεν πάει καλά. Στο στρίψιμο του κεφαλιού (πέρα από το θόρυβο) έχει την τάση να κουνάει υπερβολικά και να με φοβίζει!
Το μέγεθος είναι σωστό και το σφίξιμο του λουριού επίσης.
Το Ν60 ήταν άψογο και σ' αυτόν τον τομέα.

Το καλό είναι ότι η ζελατίνα θεν θολώνει εύκολα όπως είχα διαβάσει, παρά μόνο σε παρατεταμένη αναμονή σε φανάρι (και δεν έχω βάλει την pinlock).

Πάω για whisper-kit λέτε;

ή κάτι κάνω λάθος; Μήπως δεν το δένω σωστά;

2) To X-LITE 801RR που φοράει η συνεπιβάτης επίσης της κάνει πολύ θόρυβο. Δεν κουνάει όμως καθόλου ούτε και θαμπώνει η ζελατίνα. Τον θόρυβο τον έχει σε οποιαδήποτε κλίση και άσχετα από κλειστούς αεραγωγούς.

Δεν μπορώ άμεσα να τα συγκρίνω σε επίπεδο θορύβου διότι δεν μου χωράει το 801 για να το δοκιμάσω.

TheFace
18/10/2009, 14:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
1) Λοιπόν επειδή τα + του xr-1000 τα ξέρετε, θα εστιάσω στα μείον που κατάλαβα: Θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος! Πάνω από τα 70 πολύς θόρυβος. Και με ανοικτούς και με κλειστούς αεραγωγούς. Το Ν60 δεν άφηνε τίποτα να περάσει μέσα!
Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι στο παραμικρό στρίψιμο του κεφαλιού δεξιά-αριστερά σφυρίζει λες και ξαφνικά φύσιξε 12 μποφωρ...
Επιπλέον μου δίνει την εντύπωση ότι αεροδυναμικά κάτι δεν πάει καλά. Στο στρίψιμο του κεφαλιού (πέρα από το θόρυβο) έχει την τάση να κουνάει υπερβολικά και να με φοβίζει!

:confused: :confused: :confused:

Σιγουρα μιλαμε για το xr-1000???

fonzareli
18/10/2009, 15:54
Ε, ναι

makis206
18/10/2009, 19:43

Κοίτα αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=u4cmMoBRrY0) το βίντεο με το Arai και προσπάθησε να ρυθμίσεις με τον ίδιο τρόπο και τις βάσεις της δικής σου ζελατίνας γιατί μάλλον απ'την κατασκευή δεν εφαρμόζει στην ελαστική τσιμούχα σε όλο της το μήκος. Τις πλαστικές βίδες που θα δεις στο πλάι ξεβίδωσέ τις με ένα κέρμα για να μην πληγωθούν και θα δεις ότι το φαινόμενο θα μειωθεί αισθητά, θέλει βέβαια και λίγο το χρόνο του να πατήσει σωστά το λάστιχο στην κλειστή ζελατίνα.:winka:

Εύκολο!

Για το θέμα της σταθερότητας είσαι ο πρώτος που ακούω να το λέει κι έχω δει πάρα πολλά άτομα με XR-1000 με θετικότατες απόψεις για δαύτο.

Το wisper kit κάνει εξαιρετική δουλειά στην προσπάθεια μείωσης του θορύβου!

Καλοφόρετο να είναι φίλε, εύχομαι να σβήσουν σύντομα όλα τα αρνητικά που βρήκες πάνω του :beer:

arxaios
18/10/2009, 20:52
@ fonzareli

Τι μηχανή οδηγείς ;;;
Σε ρωτάω γιατί για παράδειγμα μου έχει τύχει κράνος που ήταν κορυφαίο στο Fazer να είναι εντελώς απαράδεκτο στο Hayabusa ........

:wave2:

TheFace
18/10/2009, 21:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

Για το θέμα της σταθερότητας είσαι ο πρώτος που ακούω να το λέει κι έχω δει πάρα πολλά άτομα με XR-1000 με θετικότατες απόψεις για δαύτο.

Αυτο με παραξενεψε κι εμενα μιας και εχω το συγκεκριμενο κρανος εδω και 3 χρονια και το εχω δοκιμασει απειρες φορες σε ταχυτητες ανω των 200klm/h και με διαφορετικα μηχανακια και το βρηκα αψογο σε αεροδυναμικη και σταθεροτητα... το μονο αρνητικο (μιας και το κρανος ειναι σχεδιασμενο για touring χρηση) ειναι οτι ισως να κουρασει το υψος της ζελατινας σε ss μηχανακι, αλλα κι αυτο εξαρταται απο το σωματοτυπο και το στυλ οδηγησης του αναβατη... οσο για τον θορυβο, δεν το σχολιαζω μιας και νομιζω οτι ειναι καθαρα υποκειμενικο (δεν εχουμε ολοι την ιδια ευαισθησια στ' αυτια!)

TheFace
18/10/2009, 21:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
@ fonzareli

Τι μηχανή οδηγείς ;;;
Σε ρωτάω γιατί για παράδειγμα μου έχει τύχει κράνος που ήταν κορυφαίο στο Fazer να είναι εντελώς απαράδεκτο στο Hayabusa ........

Πολυ σωστο!

makis206
18/10/2009, 21:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
@ fonzareli
Τι μηχανή οδηγείς ;;;

Σωστός, αν δεν κάνω λάθος ο φίλος έχει ένα γυμνό Yamaha XJ6

:beer:

fonzareli
18/10/2009, 22:05
Σωστός, αν δεν κάνω λάθος ο φίλος έχει ένα γυμνό Yamaha XJ6

ακριβώς...

makis206
18/10/2009, 22:11
ακριβώς...

Προσωπικά πιστεύω ότι το XR-1000 ταιριάζει απόλυτα με το μηχανάκι σου πάντως, δοκίμασε αυτό που σου είπα με τη ζελατίνα και δεν θα χάσεις. Όσο αναφορά τη σταθερότητα που είπες, δώσ'του λίγο χρόνο ακόμα να το δεις καλύτερα.. ίσως έπεσες σε κακιά μέρα γι'αυτό και δεν σου άρεσε η αντίδρασή του όσο αναφορά το αεροδυναμικό του μέρος. Εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες κάτοχοι που πίνουν νερό στ'όνομά του!

fonzareli
18/10/2009, 22:20
Πάντως με ένα πρόχειρο τσεκάρισμα που έκανα δεν φαίνεται να χωράει τσιγαρόχαρτο μεταξύ ζελατίνας και τσιμούχας.

Θα δοκιμάσω πάλι αύριο με πιό σφιχτό δέσιμο στο λουρί να δω πως συμπεριφέρεται όσον αφορά το κούνημα.

makis206
18/10/2009, 22:33
Πάντως με ένα πρόχειρο τσεκάρισμα που έκανα δεν φαίνεται να χωράει τσιγαρόχαρτο μεταξύ ζελατίνας και τσιμούχας.

Παρατήρησε λίγο καλύτερα τα σημεία που σου έχω βάλει σε κόκκινο τετράγωνο στη φωτό (δεν είναι και πολύ εύκολο να τα δει το μάτι, ειδικά στο κάτω μέρος). Συνήθως εκεί υπάρχει ένα μικρό κενό το οποίο ευθύνεται κιόλας για το φύσημα/σφύριγμα του αέρα όταν σκύβεις το κεφάλι ή όταν κοιτάς δεξιά κι αριστερά.

Ξέχασα να σου πω ότι τη συγκεκριμένη εργασία την έκανα και στο XR-1000 που είχα, και στο X-Spirit που πήρα μετά αλλά και στο XR-1100 που αγόρασα πρόσφατα, δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα αλλα αφού μπορούσα να σταματήσω το βουητό (στο τελευταίο κατάφερα απλώς να το μειώσω στο ελάχιστο-μόλις μαλακώσει λίγο η τσιμούχα θα τις ρυθμίσω πάλι) το έκανα. Είναι πολύ εύκολο αρκεί να το δοκιμάσεις, το μόνο σπαστικό είναι εκείνη η πλαστική βιδούλα στο πάνω μέρος της βάσης που για να την πειράξεις θα πρέπει να βγάλεις τη ζελατίνα, και ίσως χρειαστεί να το κάνεις αρκετές φορές μέχρι να βρεις την καλύτερη θέση για τη ζελατίνα σου.

177687

fonzareli
18/10/2009, 22:44
Θα το δοκιμάσω.

*Τελικά νομίζω στο ιντερνετ βρίσκει κανείς κάτι που πίστευα ότι έχει πλέον χαθεί. Ανθρώπους που βοηθάνε τους άλλους χωρίς να τους ξέρουν και χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα...

Ευχαριστώ φίλε! Να σαι καλά και πάντα όρθιος!

makis206
18/10/2009, 22:55

Eύχομαι να πάνε όλα καλά και να το χαρείς το καινούργιο σου κράνος παρά τις πρώτες αρνητικές εντυπώσεις που σου άφησε, συμβουλέψου ξανά το βιντεάκι και πιστεύω ότι δεν θ'αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα στο να το καταφέρεις σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο. Θυμήσου να βρεις ένα κέρμα που να χώνεται σωστά στα βιδάκια για να μην τα πληγώσει (αν θυμάμαι καλά το δίλεπτο είναι ότι πρέπει), ξεβίδωσέ τις λίγο και εφάρμοσε τη ζελατίνα στη θέση που επιθυμείς.

Καλοφόρετο, αγρατζούνιστο και προπαντός αχρείαστο να είναι!

arxaios
18/10/2009, 23:14
Θα το δοκιμάσω.

*Τελικά νομίζω στο ιντερνετ βρίσκει κανείς κάτι που πίστευα ότι έχει πλέον χαθεί. Ανθρώπους που βοηθάνε τους άλλους χωρίς να τους ξέρουν και χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα...

Πάρε κι αυτό να σου φτιάξει το κέφι .........
http://www.youtube.com/watch?v=3NxGO2lx-A0&feature=related

fonzareli
18/10/2009, 23:26
ακόμα γουστάρω να φοράω τζιν με άσπρο μακό και μαύρο κοντό δερμάτινο!

Γι αυτό και το ασπρόμαυρο (σχεδόν) camino...

harisvfr
19/10/2009, 12:23
Κοίτα αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=u4cmMoBRrY0) το βίντεο με το Arai και προσπάθησε να ρυθμίσεις με τον ίδιο τρόπο και τις βάσεις της δικής σου ζελατίνας γιατί μάλλον απ'την κατασκευή δεν εφαρμόζει στην ελαστική τσιμούχα σε όλο της το μήκος. Τις πλαστικές βίδες που θα δεις στο πλάι ξεβίδωσέ τις με ένα κέρμα για να μην πληγωθούν και θα δεις ότι το φαινόμενο θα μειωθεί αισθητά, θέλει βέβαια και λίγο το χρόνο του να πατήσει σωστά το λάστιχο στην κλειστή ζελατίνα.:winka:

Εύκολο!

Το wisper kit κάνει εξαιρετική δουλειά στην προσπάθεια μείωσης του θορύβου!

Καλοφόρετο να είναι φίλε, εύχομαι να σβήσουν σύντομα όλα τα αρνητικά που βρήκες πάνω του :beer:

Αυτό με την ρύθμιση της ζελατίνας ούτε που μου πέρασε από το μυαλό !!!
Θα το δοκιμάσω και εγώ. :beer:
Για την σταθερότητα πάντως έχω και εγώ ένα θέμα εκεί κοντά στα 200 με την μαμά ζελατίνα (της μηχανής).
Η μηχανή μου είναι μια VFR800. :wave2:

siokatas
20/10/2009, 09:49
να ρωτησω κατι ρε παιδια και εγω??παιζει η ζελατινα απο το xr1100 να ταιριαζει και στο 1000??

o_gavros
20/10/2009, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από siokatas
να ρωτησω κατι ρε παιδια και εγω??παιζει η ζελατινα απο το xr1100 να ταιριαζει και στο 1000??
όχι μαν.είναι πλέον διαφορετικές.

makis206
20/10/2009, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
όχι μαν.είναι πλέον διαφορετικές.

Ακριβώς, αλλάζει και στο κούμπωμα αλλά και στο μέγεθός της (είναι λίγο φαρδύτερη από πάνω ως κάτω)

p8denu
20/10/2009, 14:43
η παραγγελία έγινε. αρχές της άλλης εβδομάδας θα είναι εδώ.:D
ευχαριστώ makis206

makis206
20/10/2009, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από p8denu
η παραγγελία έγινε. αρχές της άλλης εβδομάδας θα είναι εδώ.:D
ευχαριστώ makis206

Mε το καλόοοοοοοο!!!!

Να ξανακανονίσουμε το πιπινομίτινγκ ε!:lol: :beer: :beer:

p8denu
20/10/2009, 14:59
άντε να δω και εγώ το ξανθουλι στου γρηγορη. μόλις έρθει θα σας πω εντυπώσεις αν και με μια βόλτα που του έκανα έχω τις καλύτερες.:wacko:

fonzareli
20/10/2009, 17:32
Eύχομαι να πάνε όλα καλά και να το χαρείς το καινούργιο σου κράνος παρά τις πρώτες αρνητικές εντυπώσεις που σου άφησε, συμβουλέψου ξανά το βιντεάκι και πιστεύω ότι δεν θ'αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα στο να το καταφέρεις σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο. Θυμήσου να βρεις ένα κέρμα που να χώνεται σωστά στα βιδάκια για να μην τα πληγώσει (αν θυμάμαι καλά το δίλεπτο είναι ότι πρέπει), ξεβίδωσέ τις λίγο και εφάρμοσε τη ζελατίνα στη θέση που επιθυμείς.

Καλοφόρετο, αγρατζούνιστο και προπαντός αχρείαστο να είναι!

Λοιπόν μόλις επέστρεψα από δοκιμαστικά (του κράνους :) ) XR1000

1) Με σφίξιμο του ιμάντα περιορίζονται αισθητά φαινόμενα "κουνήματος".

2) Βάζοντας κασκώλ σφιχτά στο λαιμό να εφάπτεται στο κράνος ο θόρυβος περιορίζεται πάρα πολύ. Μάλλον πάω για το whisper kit!

makis206
20/10/2009, 18:21
1) Με αρκετό σφίξιμο του ιμάντα περιορίζονται αισθητά τα φαινόμενα "κουνήματος". Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω, είναι σαν να είναι λίγο μεγάλο και το τραβάει προς τα πάνω και πίσω ο αέρας καθώς επιταχύνω μετά τα 70. Ολίγον φοβιστικό...

Γιάννη μετά απ'αυτό αρχίζω να φοβάμαι ότι το κράνος ή σου πέφτει μεγάλο ή δεν κάθεται ομοιόμορφα στο κεφάλι σου.. είσαι βέβαιος ότι είναι στο νούμερό σου; Αγκαλιάζει σωστά και σφικτά -ειδικά τώρα που είναι καινούργιο- όλο σου το κεφάλι περιμετρικά; Μήπως υπάρχουν σημεία που "πλέει" πάνω σου; Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τη γνώση σου στα κράνη γι'αυτό υποθέτω και σε ρωτώ.:winka:

Με την ευκαιρία χρόνια σου πολλά κιόλας, πάντα χαρούμενος, υγιής και όρθιος να είσαι!

:beer: :beer:

arxaios
20/10/2009, 20:19
Γιάννη ΚΑΙ εγώ υποψιάζομαι λάθος νούμερο .........
Κάνε το εξής .......
Φόρα το κράνος και δοκίμασε να μασίσεις τσίχλα ........ πρέπει να δαγκώνεις τα μάγουλά σου όταν το προσπαθείς ...........
Επίσης κάνε το εξής ......... στάσου όρθιος και βάλε κάποιον να κουνήσει με δύναμη το κράνος πάνω - κάτω κρατόντας το από την "μπάρα" μπροστά ........... δεν πρέπει να κουνάει σε σχέση με το κεφάλι σου ........
Επανέλαβέ το για δεξιά αριστερά .........

Επίσης με μιά μεζούρα, μέτρα την περιφέρεια του κεφαλιού σου 2-3 εκ πάνω από τα φρύδια ...... γράψε μας πόσο είναι και τι νούμερο κράνος έχεις πάρει .......

και χρόνια πολλά .........

fonzareli
20/10/2009, 20:36
Ευχαριστώ πολύ!

57,5 εκ κεφάλι. Medium έχω πάρει.

Εκανα το τεστ της τσίχλας :) Πράγματι δαγκώνω τα μάγουλά μου!
Δεξιά-αριστερά δεν κουνάει χιλιοστό.

Πάνω-κάτω κουνάει κάπως με λυμένο ιμάντα. Με δεμένο δεν κουνάει καθόλου.

Δεν αισθάνομαι ότι κάπου πατάει περισσότερο και κάπου όχι. Καλά κάθεται (όταν είμαι στον καναπέ... )

Εμπειρία σε "σύγχρονα" κράνη δεν έχω μεγάλη. Φοράω όμως κράνη (καλά) από το 1980. Τότε είχα ένα πανάκριβο στην εποχή του MPA! (Είχε ζελατίνα διπλή με πλαίσιο και εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. )

fonzareli
21/10/2009, 11:22
Παρατήρησε λίγο καλύτερα τα σημεία που σου έχω βάλει σε κόκκινο τετράγωνο στη φωτό (δεν είναι και πολύ εύκολο να τα δει το μάτι, ειδικά στο κάτω μέρος). Συνήθως εκεί υπάρχει ένα μικρό κενό το οποίο ευθύνεται κιόλας για το φύσημα/σφύριγμα του αέρα όταν σκύβεις το κεφάλι ή όταν κοιτάς δεξιά κι αριστερά.:

ΟΚ. Ευχαριστώ.

makis206
21/10/2009, 11:57
Επίσης δεν ξέρω για το κάτω μέρος. Η ζελατίνα πρέπει να εφάπτεται στο κάτω ή στο πλάι της τσιμούχας (εννοώ στην πατούρα που σχηματίζει σαν ανάποδο Γ η τσιμούχα κάτω) ;

Ουσιαστικά πρέπει να εφάπτεται το πλαινό της τσιμούχας με το εσωτερικό μέρος της ζελατίνας κι όσο καλύτερα καταφέρεις να βολέψεις το κάτω χειλάκι της τσιμούχας με το κάτω μέρος της ζελατίνας (το χειλάκι υπάρχει για να πατάει κατά κάποιο τρόπο η ζελατίνα πάνω του :winka: ) τόσο καλύτερα έχεις πετύχει και την ηχομόνωση που μπορεί να προσφέρει το όλο σύστημα! Τέλειο πάντως δεν κατάφερα ούτε εγώ να το κάνω ούτε στο XR-1000 αλλά ούτε και στο XR-1100 ενώ αντίθετα στο X-Spirit έκατσε κουτί.

Προφανώς αυτά τα προβλήματα έλυσαν με τη νέα ζελατίνα του 1100!
*Τα arai έχουν λίγο διαφορετικό μηχανισμό και μπορείς να τα ρυθμίσεις εύκολα με τη ζελατίνα πάνω όπως δείχνει το βιντεο.

Και στο XR-1100 χρειάστηκε να γίνει η διαδικασία παρόλο που υπάρχει ο μηχανισμός να την τραβάει προς τα μέσα, εγώ που είμαι και λίγο τελειομανής έκατσα και παιδεύτηκα ενώ κάποιος άλλος ίσως να μην έδεινε ποτέ σημασία. Με το που το παράλαβα έπιασα τα κατσαβίδια (οι βάσεις του 1100 έχουν κανονικές βίδες :winka: ) πριν κάνω καν την πρώτη βόλτα μαζί του!:lol:

*Το κακό με τα Shoei είναι η πάνω βίδα συγκράτησης της βάσης, σε αναγκάζει να βγάλεις τη ζελατίνα για να την ακουμπήσεις ενώ στο Arai ήταν όντως πιο απλό το όλο σύστημα.

fonzareli
21/10/2009, 18:52
Επίσης δοκίμασα κάτι που έγραφε κάποιος παλιά. Οτι δηλαδή όταν ανασήκωνε τους ώμους του ο θόρυβος σταμάταγε διότι έκλεινε ουσιαστικά σαν το whisper kit το κενό.

Ε λοιπόν το 90% του θορύβου εξαφανίζεται έτσι!

McGyver
22/10/2009, 11:56
ΡΕ 'ΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ Γ@ΜΗΔΙ ΤΟ WHISPER STRIP KIT ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ RAIDII ΚΑΙ ΤΟ XR-1000 ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ XR-1100;;;

makis206
22/10/2009, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
ΡΕ 'ΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ Γ@ΜΗΔΙ ΤΟ WHISPER STRIP KIT ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ RAIDII ΚΑΙ ΤΟ XR-1000 ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ XR-1100;;;

Αυτή η γραμματοσειρά μάλλον εμένα φωνάζει...:lol:

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν μπορεί να μπει το whisper kit στο XR-1100 όμως φαντάζομαι πως όχι αφού τα μαξιλαράκια και τα κουμπώματα του XR-1100 μοιάζουν αρκετά με του X-Spirit.. απ'την άλλη δεν γνωρίζω αν αυτό το kit έμπαινε στο X-Spirit, δεν τό'χω δει και ποτέ από κοντά να δω πως "φωλιάζει" εκεί μέσα.

Θωμά αν βρεις ένα X-Spirit να το δοκιμάσεις θα είναι ότι καλύτερο, το πιθανότερο είναι ότι θα μπαίνει και στο 1100άρι..

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ!! :D

McGyver
22/10/2009, 12:36
Αυτή η γραμματοσειρά μάλλον εμένα φωνάζει...:lol:

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν μπορεί να μπει το whisper kit στο XR-1100 όμως φαντάζομαι πως όχι αφού τα μαξιλαράκια και τα κουμπώματα του XR-1100 μοιάζουν αρκετά με του X-Spirit.. απ'την άλλη δεν γνωρίζω αν αυτό το kit έμπαινε στο X-Spirit, δεν τό'χω δει και ποτέ από κοντά να δω πως "φωλιάζει" εκεί μέσα.

Θωμά αν βρεις ένα X-Spirit να το δοκιμάσεις θα είναι ότι καλύτερο, το πιθανότερο είναι ότι θα μπαίνει και στο 1100άρι..

Μισές δουλειές ρε μπούστη μου...

Τες πα, δε γ@μιέται, πάω να πάρω το 1100 κι άμα μπαίνει το whisper kit που έχω μπήκε...

makis206
22/10/2009, 12:37
Μισές δουλειές ρε μπούστη μου...
Τες πα, δε γ@μιέται, πάω να πάρω το 1100 κι άμα μπαίνει το whisper kit που έχω μπήκε...

Γιατί δεν παίρνεις το whisper kit μαζί σου να το δοκιμάσεις ωρέ;;;:uplate:

fonzareli
22/10/2009, 12:43
Θωμά κάνει δουλειά πιστεύεις αυτό το κιτ;

McGyver
22/10/2009, 12:52
Γιατί δεν παίρνεις το whisper kit μαζί σου να το δοκιμάσεις ωρέ;;;:uplate:

Σωστό κι αυτό...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;;;

makis206
22/10/2009, 12:53
Σωστό κι αυτό...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;;;

Φώναξες και τρόμαξα...:a7: :blush:

McGyver
22/10/2009, 12:54
Θωμά κάνει δουλειά πιστεύεις αυτό το κιτ;

Κάνει πολύ καλή δουλειά και στο θόρυβο και στο κρύο.
Απλά το καλοκαίρι σε ζεσταίνει λίγο παραπάνω.

makis206
22/10/2009, 13:02
Μάκη μου έφαγε 2-3 ώρες να ρυθμίσω τη ζελατίνα στο 1000. Δεκάδες δοκιμές...

Κάτι λιγότερο έκανα την πρώτη φορά αλλά δεν στο είπα για να μην απελπιστείς!:lol:

Ελπίζω να έγιναν ήδη καλύτερα τα πράγματα, θυμάσαι που είπα πως κι εγώ δεν κατάφερα να τελειοποιήσω κανένα απ'τα XR παρά μόνο στο Χ-Spirit που η ζελατίνα έκατσε μόνη της σε κάθε σημείο χωρίς να χρειαστεί να καταβάλω καμμιά ιδιαίτερη προσπάθεια. Και ναι, οι βάσεις μετακινούνται ολόκληρες ακριβώς για τον λόγο που ανέφερες!:winka:

Δούλεψέ το έτσι κάμποσο καιρό κι όταν με το καλό αισθανθείς την τσιμούχα πιο μαλακή, του κάνεις ένα ακόμα τραβηγματάκι προς τα μέσα. Να είσαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά δεν θα σου φάει τόση ώρα, πιστεύω μάλιστα ότι θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα θα ξεμπερδέψεις!

DIM.K30
22/10/2009, 16:58
Εχω το whisper kit σε xr1000, το πηρα περισσοτερο για το κρυο και λιγοτερο
για το θορυβο.
Απλα ειναι λιγο δυσχρηστο στο βαλε βγαλε και στο δεσιμο,
ειδικα με μπαλακλαβα γ@μ@τ@ :bigcry:
Οταν φορας το κρανος αυτο το κολαρο ολισθαινει στο κεφαλι σχετικα σφιχτα
και γυριζει ελαφρος προς τα πανω και μεσα στο κρανος αναγκαζοντασε να το
κατεβαζεις με τα δαχτυλα στο λαιμο που ειναι και η θεση του
Αρα μονο για μεγαλες διαδρομες.

Καλοκαιρι δεν το μπορω, οπως και τη μπαλακλαβα που βλεπω να φορανε μερικοι,
νομιζω πως χανουν ενα μεγαλο ποσοστο απο τον εξαερισμο που προσφερει το κρανος:wave2:

fonzareli
22/10/2009, 18:28
Μόλις το δοκίμασα και είναι εντελώς αθόρυβο. Αλλωστε κατάλαβα αμέσως ότι έκλεισε σωστά διότι....................θάμπωσε! :)

makis206
22/10/2009, 18:59
Το αστείο είναι ότι με το καλύτερο κλείσιμο αισθάνομαι ότι περιορίστηκε πάρα πολύ και το φαινόμενο της αστάθειας που περιέγραφα...

Δεν ξέρω κατά πόσο συνέβαλε σ'αυτό η ρύθμιση της ζελατίνας όμως χαίρομαι που πήγαν όλα καλά και μπορείς πλέον να χαρείς το καινούργιο σου κράνος!
Μακάρι να μην χρειαζόταν να στεναχωρεθείς και να ταλαιπωρηθείς μέχρι να το φέρεις στα ίσια του όμως είναι κάτι που πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει στα περισσότερα κράνη όταν αγοράζονται καινούργια απλώς πολλοί από εμάς δεν το έχουμε καταλάβει καν, ίσως από αδιαφορία.
Αυτό ακριβώς συνέβει με φίλο που αγόρασε Arai Chaser κι όταν χρειάστηκα να μου το δανείσει για να πεταχτώ κάπου κατάλαβα αμέσως ότι χρειαζόταν τη γνωστή ρυθμισούλα, επειδή είμαι σπαστικός και τελειομανής μ'έπιασε να του το φτιάξω μόλις επέστρεψα κι έτσι μόλις κατέβηκα απ'τη μηχανή έβγαλα το κατσαβίδι κάτω απ'τη σέλα. Τον έπιασε ένα ντελίριο μόλις με είδε με το κατσαβίδι και το κράνος του στα χέρια για να πω την αλήθεια αλλά πρόλαβα και του εξήγησα πριν μου το φέρει στο κεφάλι ανάποδα..:lol:

p8denu
22/10/2009, 19:16
Ήρθε. επιτέλους ήρθε. είναι υπέροχο. τέλειο. maki ευχαριστώ. τώρα θα κάτσω να το εξερευνήσω και την κυριακη αν έχει καλό καιρό ....... test ride
:rotflmao: :lol: :D

o_gavros
22/10/2009, 19:20
Με το μπαρδό για την παρέμβαση αλλά διαβάζω για θόρυβο που δεν υποφέρεται μετά τα 90χ.α.ω. και έχωντας υπόψην ότι μιλάμε για κράνη της Shoei,πραγματικά αναρωτιέμαι (χωρίς ίχνος ειρωνείας προς κανέναν) μήπως ρε παίδες έχετε πολύ ευαίσθητα αυτιά???

με το x-spirit που είναι και γεμάτο αεραγωγούς δεξιά αριστερά και ταχύτητες 150 και άνω,και δεν έχω θέμα με το θόρυβο (όχι ότι είναι ανύπαρκτος φυσικά).
πόσο δε μάλλον με το ΧΡ1000,όπου εκεί νομιζω ότι κάποιος έβαλε μόνωση με αλουμινένια πορτοπαράθυρα και δεν ακούγεται κιχ.

τη λύση των ωτοασπίδων την σκέφτεστε?

ξαναλέω ότι δεν το λέω για να πικάρω τον οποιονδήποτε

makis206
22/10/2009, 19:35
Ήρθε. επιτέλους ήρθε. είναι υπέροχο. τέλειο. maki ευχαριστώ. τώρα θα κάτσω να το εξερευνήσω και την κυριακη αν έχει καλό καιρό ....... test ride
:rotflmao: :lol: :D

Καλοφόρετο κι αγρατζούνιστο να είναι!! Ελπίζω να τα πούμε στο Τυμπάκι την Κυριακή που έχει το Πανελλήνιο!:winka:

:beer: :beer:

p8denu
22/10/2009, 19:38
το συζητάω με τον αδερφό μου και μάλλον θα πάμε. άμα πάω θα σε πάρω τηλέφωνο. με τη ζελατίνα να κάνω καμία κίνηση ή να το κάνω καμιά βόλτα και βλέπουμε? τι λες?

makis206
22/10/2009, 19:40
Με το μπαρδό για την παρέμβαση [....]

Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερο πρόβλημα με την ένταση του θορύβου αλλά αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τον ελαττώσουμε γιατί να το αφήσουμε; Για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιούμε και τις ωτοασπίδες εξάλλου :winka:

p8denu
22/10/2009, 19:50
λοιπόν. το κουτί είχε μέσα το κράνος, το υποσιάγωνο, pinlock fog-free, ένα ζευγάρι βίδες ανταλλακτικά, δυο αυτοκόλλητα shoei, ένα βιβλιαράκι how to use your helmet properly και ένα δεύτερο βιβλιαράκι manual. και δώρο ένα δεύτερο κράνος KBC για τον αδερφό μου μιας και πλήρωσε τα μεταφορικά. σύνολο 380 λύρες το χρ1100 και 50 λύρες τα μεταφορικά για κρητη.

εντυπώσεις από βδομάδα που θα το βγάλω βόλτα.

billgeo
22/10/2009, 20:15
λοιπόν. το κουτί είχε μέσα το κράνος, το υποσιάγωνο, pinlock fog-free, ένα ζευγάρι βίδες ανταλλακτικά, δυο αυτοκόλλητα shoei, ένα βιβλιαράκι how to use your helmet properly και ένα δεύτερο βιβλιαράκι manual. και δώρο ένα δεύτερο κράνος KBC για τον αδερφό μου μιας και πλήρωσε τα μεταφορικά. σύνολο 380 λύρες το χρ1100 και 50 λύρες τα μεταφορικά για κρητη.

εντυπώσεις από βδομάδα που θα το βγάλω βόλτα.

Πολυ καλο deal indeed...:cool:

fonzareli
22/10/2009, 20:18
Με το μπαρδό για την παρέμβαση αλλά διαβάζω για θόρυβο που δεν υποφέρεται μετά τα 90χ.α.ω. και έχωντας υπόψην ότι μιλάμε για κράνη της Shoei,πραγματικά αναρωτιέμαι (χωρίς ίχνος ειρωνείας προς κανέναν) μήπως ρε παίδες έχετε πολύ ευαίσθητα αυτιά???

αν το λες για μένα (δεν παρεξηγούμαι φυσικά): Μα μέχρι 90 πήγα! Οπότε για μέχρι εκεί έγραψα ότι υποφέρεται άνετα. Μπορεί και παραπάνω μια χαρά να πηγαίνει.

xristos 400
14/12/2009, 15:06
καλησπερα παιδια...μια ερωτηση θελω να κανω.θελω να αγορασω το shoei xr1100 warlord.το θεμα ειναι οτι δεν το βρισκω πουθενα εκτος απο αμερικη.στη αμερικη το ονομαζουν rf1100..ειναι το ιδιο με το xr?? απο αμερικη πληρωνεις τελωνειο??λεει free shiping αλλα για ελλαδα??
το βρηκα σε αυτα τα site..
extremesupply.com
atlanticmoto.com

fonzareli
14/12/2009, 16:21
Με λίγα λόγια: Μην μπλέξεις με αγορά από Αμερική...

p8denu
14/12/2009, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από xristos 400
καλησπερα παιδια...μια ερωτηση θελω να κανω.θελω να αγορασω το shoei xr1100 warlord.το θεμα ειναι οτι δεν το βρισκω πουθενα εκτος απο αμερικη.στη αμερικη το ονομαζουν rf1100..ειναι το ιδιο με το xr?? απο αμερικη πληρωνεις τελωνειο??λεει free shiping αλλα για ελλαδα??
το βρηκα σε αυτα τα site..
extremesupply.com
atlanticmoto.com

το σχέδιο αυτό βγαίνει μόνο στην Αμερική. επίσης το rf1100 είναι το ίδιο κράνος με το xr1100 αλλά επειδή έχουν άλλες προδιαγραφές στην Αμερική μάλλον είναι λίγο πιο βαρύ. από Αμερική πληρώνεις τελωνείο σίγουρα αλλά πόσο δεν γνωρίζω (λένε πως αν τους πεις να κόψουν απόδειξη κάτω από 60 δολάρια και ότι είναι δώρο δεν πληρώνεις) και για free shipping με ένα εμαιλ μπορείς να μάθεις.
εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο άλλο σχέδιο από Ευρώπη
http://www.shoei-europe.com/uk/products/XR-1100

George20vt
14/12/2009, 20:29
Εκτός από τα πάγια έξοδα εκτελωνισμού και τους όποιους δασμούς, έχε υπ'όψιν ότι για οποιαδήποτε εισαγωγή από μη κοινοτική χώρα πρέπει να πληρώσεις και το ΦΠΑ (19%) στην αναγραφόμενη αξία του τιμολογίου.

Εγώ όσες φορές ζήτησα να αναγράψουν άλλη αξία για τη μεταφορά, έφαγα πόρτα λαμβάνοντας ένα αυστηρό "we do not falsify shipping documents"

Γνώμη μου, βρίσκεις ένα Ευρωπαϊκό site και ζείς και με άλλα γραφικά...

billgeo
15/12/2009, 06:58
Γνώμη μου, βρίσκεις ένα Ευρωπαϊκό site και ζείς και με άλλα γραφικά...

Ναι... αλλα μιλαμε και για μεχρι 150 ευρω διαφορα! :eyepop:

xristos 400
15/12/2009, 13:57
ευχαριστω παιδια..θα κοιταξω να στειλω ενα εμαιλ μηπως γινει κατι..305 παει το κρανος και 30 το τζαμι..ειναι διαφορα...δεν μου ερεσει καποιο σχεδιο απο τα ευρωπαικα..εχει αγορασει κανεις απο αμερικη???

billgeo
15/12/2009, 13:59
...εχει αγορασει κανεις απο αμερικη???

Nαι, πολλες φορες.

xristos 400
15/12/2009, 14:14
και πληρωσες τελωνειο + εχτρα φπα απο οτι εγραφε η τιμη του προιον??
αργησε πολυ να ερθει??

billgeo
15/12/2009, 16:07
και πλήρωσες τελωνειο + εχτρα φπα απο οτι εγραφε η τιμη του προϊόν??
αργησε πολυ να ερθει??

To τελωνείο (οι δασμοι του δλδ, με αλλα λογια αυτο το "ΦΠΑ" που λες) δεν ειναι κατι στάνταρ.
Τα δεματα ανοίγονται δειγματοληπτικά και φορολογούνται επισης δειγματοληπτικά.

Κανόνας ειναι οτι ολα τα δέματα αξιας μικρότερης των 100 ευρω, ακομα και να περασουν απο ελεγχο δεν παίρνουν δασμούς.
(μπορει ομως να φερεις και ενα δεμα με δηλωμένη αξια 500 ευρω και να μην πληρώσεις δασμούς γιατι πολυ απλα δεν περασε ελεγχο)

Ειναι επισης αποδεδειγμένο οτι οσο πιο μικρο το δέμα τοσο πιο απίθανο να ελεγχθεί (με οτι αυτο συνεπάγεται)

Κανονας επίσης ειναι οτι οτι ερχεται με εταιρία κουριερ (DHL, FedEX κτλ) περναει ελεγχο τελωνείου στανταρ!

Οποτε εσυ για να μειώσεις τις πιθανότητες δασμών, ζητας (με ωραιο τροπο) απο τον πωλητη να
δηλωσει πανω στο δεμα αξια μικροτερη της πραγματικης.
Αυτο βεβαια ειναι παρανομο στην Αμερικη και ειναι στο χερι του καθε μαγαζιου αν θα το κανει ή οχι.
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως γιατι το ποσο που θα δηλωσει αυτος πανω στο δεμα ειναι και το ποσο για το οποιο
μπορει να στο ασφαλισει κατα την μεταφορα. Οποτε καταλαβαινεις οτι μπορει εσυ να παρεις ενα κρανος
που κανεις π.χ. 600$, αυτος να δεχθει να στο δειλωσει στο 150$, να στο ασφαλισει... αλλα ΑΝ χαθει
το δεμα εσυ θα παρεις πισω ΜΟΝΟ αυτα το 150$ που δηλωσε!

xristos 400
25/12/2009, 13:29
ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια..τελικα πηρα απο αθηνα το xr1100 sylvan σε μαυρο..450ευρω απο το δικυκλο...φοβερο κρανος..

fonzareli
25/12/2009, 14:18
Kαλοφόρετο! Πάντα όρθιος!

Cormano
25/12/2009, 20:29
Τελικα με 450 ευρω ποια ειναι καλυτερη αγορα το xr 1100 ή το προηγούμενο x spirit εχει φορεσει κανεις και τα δυο να μας πει την αποψη του???

fonzareli
25/12/2009, 21:04
απ'οσα εχω καταλάβει είναι για διαφορετική χρήση:
Το 1000-1100 για πιο νορμαλ καταστάσεις και για πιο όρθια θέση οδήγησης.
Το x spirit είναι πιο πιστάδικο και μπάζει περισσότερο κρύο....

billgeo
26/12/2009, 16:34
απ'οσα εχω καταλάβει είναι για διαφορετική χρήση:
Το 1000-1100 για πιο νορμαλ καταστάσεις και για πιο όρθια θέση οδήγησης.
Το x spirit είναι πιο πιστάδικο και μπάζει περισσότερο κρύο....

Μπα μην το λες.
Τι παει να πει "μπαζει κρυο"?
Θελουμε ή δεν θελουμε να εχει καλο εξαερισμο?
Αν εξω κανει κρυο, θα βαλει κρυο. Το καλοκαιρι ομως...?

Και πως λες οτι το ενα κρανος ειναι για να καθεσε ορθιος και το αλλο για να σκυβεις?
Το πραγμα που ξερω οτι κανει διαφορα ειναι το ποσο "κοφτο" ειναι πισω στο σβερκο.
Περα απο αυτο η αεροδυναμικη αντισταση πρεπει να ειναι χαμηλη και στις δυο περιπτωσεις.
Οπως και η σταθεροτητα (στα γυμνα δε παιζει μεγαλο ρολο)

Επισης μην τσουβαλιαζεις το 1000 με το 1100.
Για μενα το 1100 ειναι πολυ κοντα στο Χ-Spirit. Eνω το 1000 ποτε δεν καταλαβα γιατι πουλαγε τοσο πολυ.

Cormano
26/12/2009, 20:44
τα χρηματα ειναι ιδια για x spirit και xr 1100 και η ερωτηση απλη στα ιδια χρηματα πιο αγοραζουμε απο τα δυο ???? Καποιος με επιχειρηματα να δωσει μια τεκμηριωμενη απαντηση :P

miraze
26/12/2009, 21:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cormano
τα χρηματα ειναι ιδια για x spirit και xr 1100 και η ερωτηση απλη στα ιδια χρηματα πιο αγοραζουμε απο τα δυο ???? Καποιος με επιχειρηματα να δωσει μια τεκμηριωμενη απαντηση :P

Σαν κάτοχος και των δύο μπορώ να σου πω ότι ΌΝΤΩΣ για το δικό μου μηχανάκι με την όρθια θέση οδήγησης τα επίπεδα θορύβου έπεσαν σημαντικά στο xr.

Ο κολλητός μου από την άλλη με το GSR με το xspirit είναι υπέρ ευχαριστημένος.

Η ποιότητα κατασκευής και των δύο έτσι και αλλιώς είναι πολύ καλή.

Πάντως Cormano μόνο η δοκιμή και των δύο θα σου λύσει τις απορίες.

miraze
26/12/2009, 21:10

Και πιό αναλυτικός από τον Μάκη δεν υπάρχει (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=83592&perpage=15&pagenumber=4)

billgeo
27/12/2009, 16:02
τα χρηματα ειναι ιδια για x spirit και xr 1100 και η ερωτηση απλη στα ιδια χρηματα πιο αγοραζουμε απο τα δυο ???? Καποιος με επιχειρήματα να δωσει μια τεκμηριωμενη απαντηση :P

Αρχικα οποιο σου καθετε καλυτερα στο κεφαλι και μετα οποιο σου αρεσει καλυτερα εμφανισιακά.
Απο τεχνικης αποψης πιστευω οτι οι διαφορες ειναι μικρες.

Δεδομενου μεγαλυτερου/καλυτερου spoiler στο spirit, ισως να ειναι πιο σταθερο στα πολλα.
Επισης ξερω οτι οι πανω αεραγωγοι (μπροστα και πισω) του XR ειναι δύσχρηστοι με γαντια.
Συν το οτι το spirit ειναι 100 (+-50) γρ. πιο ελαφρυ.

Μαλλον το Spirit θα επαιρνα στην θεση σου.

fonzareli
27/12/2009, 17:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από miraze
Πάντως Cormano μόνο η δοκιμή και των δύο θα σου λύσει τις απορίες.

+1000

Cormano
27/12/2009, 17:43
απλα αδυνατω να πιστεψω οτι το καινουριο mainstream προιον της shoei εγινε καλυτερο απο το προηγουμενο premium της....

billgeo
27/12/2009, 19:41
απλα αδυνατω να πιστεψω οτι το καινουριο mainstream προιον της shoei εγινε καλυτερο απο το προηγουμενο premium της....

Δεν νομιζω οτι εγινε, απλα ηρθε πολυ κοντα.

giorgosmg
25/01/2010, 11:07
shoei s xpirit το παλιο

η το xr1100 το καινουργιο

επειδη εχω ενα θεμα με την οραση τεινω προς το 1100

εσεις τι λετε??

καποιος κατοχος και των 2 να μας πει αν εχει τοσο μεγαλη διαφορα το οπτικο πεδιο που τοσο διαφημιζουν στα καινουργια x spirit 2 kai xr1100 λογω μεγαλυτερης ζελατινας??

billgeo
25/01/2010, 22:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgosmg
shoei s xpirit το παλιο

η το xr1100 το καινουργιο

επειδη εχω ενα θεμα με την οραση τεινω προς το 1100

εσεις τι λετε??

καποιος κατοχος και των 2 να μας πει αν εχει τοσο μεγαλη διαφορα το οπτικο πεδιο που τοσο διαφημιζουν στα καινουργια x spirit 2 kai xr1100 λογω μεγαλυτερης ζελατινας??

Δεν ειαν τραγικη η διαφορα
(ειμαι κατοχος Χ-spirit και φορεσα το 1100 σε μαγαζι)

Πες μας ποσο βρησκεις το καθε ενα (τιμη δλδ) και το βλεπουμε απο εκει

idi
08/02/2010, 18:12
εχω το RF-1100 και εχω απογοητευτει παρα πολυ με την επίστρωση/χρωμα του κρανους

με μολις μια εβδομάδα χρησης(πολυ προσεκτικής), το βερνικι εχει γεμισει γρατζουνιες(ελαφριες) και ειναι ιδιαίτερα ορατο στα σημεια που ειναι μαυρο.

για σύγκριση θα πω πχ οτι και τα 3 arai που εχουν περασει απο τα χερια μου δεν ειχαν ΠΟΤΕ τοσες γρατζουνιες ακομα και μετα απο μηνες και ...χρόνια χρησης...

ειναι ξεκαθαρο οτι το βερνικι ειναι μαλακό ή δεν ειναι καλης ποιότητας.

κριμα γιατι πρόκειται για ενα ΑΡΙΣΤΟ κρανος κατα τα αλλα...(νταξ αλλο ενα θεμα ειναι οτι θαμπωνει η ζελατινα πολυ χωρις το pinlock , αλλα αυτο ειναι γνωστο...)

billgeo
11/02/2010, 20:34
Παρε ενα καλο σπρεϋ και περασε το ενα χερι λακα/βερνικι.

Αληθεια, why not?

cantona
02/03/2010, 21:38
Επαναφέρω λίγο το θέμα,για να ρωτήσω τους κατόχους του xr-1100 εντυπώσεις από την εφαρμογή του κράνους.
Άκουσα από φίλο πως υπήρξαν 2 αρνητικά περιστατικά σε γνωστούς του,που τους ανάγκασε να προβούν στην αλλαγή τους.
Ίσως να είναι 2 τυχαία περιστατικά ή μπορεί να μην είχαν πάρει το σωστό νούμερο,ή ακόμα πολύ απλά να μην ήταν το συγκεκριμένο κράνος για την κεφάλα τους,αλλά επειδή είμαι ένα βήμα πριν την αγορά του,θα ήθελα τις εντυπώσεις σας.

DUKASII
02/03/2010, 21:58
Το κράνος είναι σούπερ και η εφαρμογή του από τις καλύτερες σε κράνη!

TROOPER
03/03/2010, 08:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
Το κράνος είναι σούπερ και η εφαρμογή του από τις καλύτερες σε κράνη!

+1000

George20vt
03/03/2010, 08:48
Δεν την πολυκαταλαβαίνω την ερώτηση... κράνος που το δοκιμάζεις και δε σου εφαρμόζει καλά, απλά δεν το αγοράζεις. Τώρα αν είναι λάθος το size, είναι γενικό το πρόβλημα και δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο τύπο.

Κατά τα άλλα, στους 6 μήνες που το χρησιμοποιώ εφαρμόζει άψογα και το μεγαλύτερο κενό που αφήνει στο στόμα (τόσο σε σχέση με το xr-1000 όσο και με άλλα κράνη) με έχει βολέψει πολύ, μιας και δεν αναγκάζομαι πλέον να γλωσσοφιλάω το εσωτερικό του κάθε λίγο.

SVX
03/03/2010, 09:07
Enas pou forouse LARGE sto XR1000 mporei me sigouria na parageilei (pali ) LARGE kai XR1100?

George20vt
03/03/2010, 09:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Enas pou forouse LARGE sto XR1000 mporei me sigouria na parageilei (pali ) LARGE kai XR1100?

Αυτό ακριβώς έκανα και ήταν απολύτως ίδια στην εφαρμογή, με μόνη διαφορά τον επιπλέον χώρο στο στόμα που ανέφερα παραπάνω και που δημιουργεί την αίσθηση του ένα κλίκ πιο άνετο.

ktmsmt
05/03/2010, 20:50
kalispera pedia.an gnorizi kapios kanena site me anigomena krani opiadipote markas as moy stili.
eyxaristo.

makis206
13/04/2010, 11:05
Για τον Anty12 αλλά και για όσους άλλους ενδιαφέρει. Νικόλα αυτό είναι το επιρρήνιο απ'το X-Spirit που έβαλα στο XR-1100. Για να "κάτσει" σωστά ήταν απαραίτητο να το κόψω με ένα ψαλιδάκι σε 2-3 σημεία που θα δεις παρακάτω.

195224

makis206
13/04/2010, 11:13
Εδώ είναι τα σημεία που έκοψα με κόκκινο χρώμα, στο πράσινο προσπαθώ να δείξω πως ήταν πριν την κοπή. Στη μέση το έκοψα απλώς λίγο από κάτω που έκανε ένα "δοντάκι" :winka:

195225

Anty12
13/04/2010, 11:16
Μάκη ευχαριστώ πολύ....

Κατά την γνώμη σου να πάρω αυτή (http://cgi.ebay.co.uk/Shoei-Breath-Guard-for-NEW-XR1100-Helmet_W0QQitemZ270562005424QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Helmets?hash=item3efec091b0) που είναι original ή αυτή (http://cgi.ebay.co.uk/XR1100-NEW-2010-SHOEI-BREATH-GUARD-TYPE-F-FREE-UK-DEL_W0QQitemZ290394530276QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item439cdce1e4) που μοιάζει να ταιριάζει πιο πολύ στις φώτο...????

makis206
13/04/2010, 11:17
Και τέλος, η πίσω πλευρά που αν παρατηρήσεις φαίνονται και τα κοψίματα :winka:

:beer: :wave2: :beer:

195226

makis206
13/04/2010, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Μάκη ευχαριστώ πολύ....
Κατά την γνώμη σου να πάρω αυτή (http://cgi.ebay.co.uk/Shoei-Breath-Guard-for-NEW-XR1100-Helmet_W0QQitemZ270562005424QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Helmets?hash=item3efec091b0) που είναι original ή αυτή (http://cgi.ebay.co.uk/XR1100-NEW-2010-SHOEI-BREATH-GUARD-TYPE-F-FREE-UK-DEL_W0QQitemZ290394530276QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item439cdce1e4) που μοιάζει να ταιριάζει πιο πολύ στις φώτο...????

Το δεύτερο θα βάλεις με 1000 και αγνόησε όποια φωτό έβαλα πριν λίγο!:lol: :rotflmao:

Το πρώτο (το original) είναι καραμαλ@κία, το πήρα κάποτε για το XR-1000 και δεν το έβαλα ποτέ αφού είναι από μαλακό δέρμα κι έπεφτε συνεχώς στη μυτόγκα μου..:lol:

Μου φαίνεται ότι θα παραγγείλω κι εγώ ένα τώρα :lol: :beer:

Anty12
13/04/2010, 11:29
Το δεύτερο θα βάλεις με 1000 και αγνόησε όποια φωτό έβαλα πριν λίγο!:lol: :rotflmao:

Το πρώτο (το original) είναι καραμαλ@κία, το πήρα κάποτε για το XR-1000 και δεν το έβαλα ποτέ αφού είναι από μαλακό δέρμα κι έπεφτε συνεχώς στη μυτόγκα μου..:lol:

Μου φαίνεται ότι θα παραγγείλω κι εγώ ένα τώρα :lol: :beer:

drspeed
13/04/2010, 11:43
Για τον Anty12 αλλά και για όσους άλλους ενδιαφέρει. Νικόλα αυτό είναι το επιρρήνιο απ'το X-Spirit που έβαλα στο XR-1100. Για να "κάτσει" σωστά ήταν απαραίτητο να το κόψω με ένα ψαλιδάκι σε 2-3 σημεία που θα δεις παρακάτω.

Μήπως με αυτή την μόντα που έκανες έκρυψες τους μπροστά αεραγωγούς για την ζελατίνα και τον αερισμό του προσώπου??????

makis206
13/04/2010, 11:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
Μήπως με αυτή την μόντα που έκανες έκρυψες τους μπροστά αεραγωγούς για την ζελατίνα και τον αερισμό του προσώπου??????

Καθόλου, τον συγκεκριμένο αεραγωγό μάλιστα εξακολουθώ να τον ανοίγω σπάνια γιατί μπάζει πολύ κρύο και μου μπουκώνει τη μύτη..:lol:

Εννοείται βέβαια ότι κάνει ακόμα τη δουλειά του στο ξεθάμπωμα της ζελατίνας :winka:

Dr.KC
11/05/2010, 06:58

Εννοείται βέβαια ότι κάνει ακόμα τη δουλειά του στο ξεθάμπωμα της ζελατίνας :winka:

Για χαρά maki,

Είμαι και εγώ σε φάση αλλαγής του παλιού κράνους (Uvex Helix-Carbon).

Το έχω σχεδόν 4 χρόνια και παραμένει σαν καινούριο (Δόξα να έχει ο ΚΥΡΙΟΣ)

Στα θετικά:

1. Τρομερή εφαρμογή (σα κάλτσα)
2. Ανύπαρκτο βάρος
3. Δε θαμπώνει με τίποτα
4. Τρομερή ποιότητα υλικού επένδυσης…υποαλλεργικό…αντιαλλεργικό…αντι…αντι…αντι…κ άνει λιποδιάλυση, απολέπιση, σύσφιξη,

Dr.KC
11/05/2010, 07:01

Για χαρά maki,

Είμαι και εγώ σε φάση αλλαγής του παλιού κράνους (Uvex Helix-Carbon).

Το έχω σχεδόν 4 χρόνια και παραμένει σαν καινούριο (Δόξα να έχει ο ΚΥΡΙΟΣ)

Στα θετικά:

1. Τρομερή εφαρμογή (σα κάλτσα)
2. Ανύπαρκτο βάρος
3. Δε θαμπώνει με τίποτα
4. Τρομερή ποιότητα υλικού επένδυσης…υποαλλεργικό…αντιαλλεργικό…αντι…αντι…αντι…κ άνει λιποδιάλυση, απολέπιση,