View Full Version : «Πράσινα» τέλη κυκλοφορίας
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Τα τέλη κυκλοφορίας για τις μοτοσυκλέτες είναι τα ίδια με πέρισυ. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ & ΕΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Ή 1ης ΑΔΕΙΑΣ
Παλι καλα!
trelamenoss
15/12/2009, 05:33
loipon paidia edelws enhmerwtika piga kai pira ta telh apo to amaksi mou pou to pira fetos...modelo 98 1400 cc me prwth adeia sthn ellada to 2007 kai plirwsa 184 eurw apo 200+ pou htan perysi...koitane thn prwth adeia pou pou bghke sthn ellada(an einai eisagwghs to amaksi h stok ktl)opote ekei pou piga na dosw 352 edwsa 184:D
trelamenoss
15/12/2009, 05:34
loipon paidia edelws enhmerwtika piga kai pira ta telh apo to amaksi mou pou to pira fetos...modelo 98 1400 cc me prwth adeia sthn ellada to 2007 kai plirwsa 184 eurw apo 200+ pou htan perysi...koitane thn prwth adeia pou pou bghke sthn ellada(an einai eisagwghs to amaksi)opote ekei pou piga na dosw 352 edwsa 184:D elliniko kratos..kata ta alla ola eginan gia tous rypous....:mad:
jimtarasxt660x
15/12/2009, 07:36
Εμένα με τους μαλ@κες δεν μου έχουν έρθει ακόμα για τις μηχανές και τελειώνει η διορία?
Ξέρει κανείς αν γίνεται να πάω κάπου να τα πάρω μόνος μου? δεν είμαστε για να πληρώνουμε πρόστιμα:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimtarasxt660x
Εμένα με τους μαλ@κες δεν μου έχουν έρθει ακόμα για τις μηχανές και τελειώνει η διορία?
Ξέρει κανείς αν γίνεται να πάω κάπου να τα πάρω μόνος μου? δεν είμαστε για να πληρώνουμε πρόστιμα:wave2:
αν δε θες να περιμενεις μηπως και σου ερθουν αργοτερα, πηγαινε με την αδεια κυκλοφοριας στην εφορια να τα παρεις....
προστιμο πληρωνεις μετα την 1-1-2010
jimtarasxt660x
15/12/2009, 08:56
Οκ...ευχαριστώ...
Το ξέρω ότι πληρώνω πρόστιμο από την 1/1/10 αλλά επειδή είναι περιπτώσεις εδώ πέρα και ακόμα δεν μου έχουν έρθει θα πάω στην εφορία
XJR_Billy
15/12/2009, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimtarasxt660x
Οκ...ευχαριστώ...
Το ξέρω ότι πληρώνω πρόστιμο από την 1/1/10 αλλά επειδή είναι περιπτώσεις εδώ πέρα και ακόμα δεν μου έχουν έρθει θα πάω στην εφορία
Ούτε μένα μου'χουν έρθει...
Τι πράμα είναι αυτό?
Να θέλεις να πληρώσεις και να μην τα θέλουν...:p :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από trelamenoss
loipon paidia edelws enhmerwtika piga kai pira ta telh apo to amaksi mou pou to pira fetos...modelo 98 1400 cc me prwth adeia sthn ellada to 2007 kai plirwsa 184 eurw apo 200+ pou htan perysi...koitane thn prwth adeia pou pou bghke sthn ellada(an einai eisagwghs to amaksi h stok ktl)opote ekei pou piga na dosw 352 edwsa 184:D
Ιδια περιπτωση , μοντελο 1999 και εισαγωγη 2005 (2000 cc) αντι για 430 που πληρωσα περυσι ....575 φετος.....
Τωρα πως γινεται:mad: :mad: :mad:
jimtarasxt660x
15/12/2009, 09:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από GABBER
Ιδια περιπτωση , μοντελο 1999 και εισαγωγη 2005 (2000 cc) αντι για 430 που πληρωσα περυσι ....575 φετος.....
Τωρα πως γινεται:mad: :mad: :mad:
Για τον μπούτσο εντελώς :wave2: :wave2: :wave2:
Ότι θέλουν βάζουν στον καθένα:evil:
spiridaus
15/12/2009, 09:35
Άδεια και κυβισμό κοιτάνε.
Χονδρικά, καινούριο(ότι λέει η άδεια) κ λίγα cc έχουν έκπτωση.
Παλία κ πολλά cc βαράνε στα αυτιά..
Φίλος μου έλεγε ότι σε επιβατικό 2λιτρο του 97(αν δε κάνω λάθος) τα τέλη ήρθαν
850Ε. . Ουσιαστικά δε σε συμφέρει να το κινείς, σε 3 χρόνια μαζί με το κόστος συντήρησης
έχεις μπεί μέσα.
jimtarasxt660x
15/12/2009, 09:40
Το θέμα είναι ότι έμενα πχ. που είναι μοντέλο 1995 άλλα στην άδεια γράφει 2005 επειδή έχει έρθει από γερμάνια μου το πιάσανε σαν καινούργιο κ τα τέλη μου ήρθαν 94 ευρώ!
Τώρα το παλικάρι από πάνω είναι ίδια περίπτωση με μένα αλλά του ήρθαν παραπάνω χρήματα!
guzzistas
15/12/2009, 11:41
ότι ναναι κράτος..... ότι αρπάξει....
και όσο όσο....
trelamenoss
15/12/2009, 20:22
Το θέμα είναι ότι έμενα πχ. που είναι μοντέλο 1995 άλλα στην άδεια γράφει 2005 επειδή έχει έρθει από γερμάνια μου το πιάσανε σαν καινούργιο κ τα τέλη μου ήρθαν 94 ευρώ!
Τώρα το παλικάρι από πάνω είναι ίδια περίπτωση με μένα αλλά του ήρθαν παραπάνω χρήματα!
mallon eise ligotera kyvika;)
jimtarasxt660x
15/12/2009, 20:30
Ναι δεν αντιλέγω σε αυτό που λες αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να του έρθει πιο φθηνά?
Για να μη παιδευεστε ειναι 2λιτρο του 99 με πρωτη αδεια το 2005... 575 ευρω...καλη χωνεψη!!!
trelamenoss
16/12/2009, 14:13
apla de katalavate oti ta 2litra + ta kopanisane opws kanane palia...afou to eipan oti aneksartitos xronologias ta megala amaksia 8a exoun pros8eto foro
Αρχικά δημιουργήθηκε από mankam
θυμηθητε ενα πραγμα:
εκει κοντα το δεκεμβριο προς τα τελη του μηνα θα τρεχουντα καναλια να βγαζουν ρεπορταζ απο τις εφοριες και το μηχανολογικο καθε νομου που θα εχουν μπλοκαρει απο πολιτες που θα καταθετουν τις πινακιδες τους για να γλυτωσουν τελη κυκλοφορειας.
πρωτος πρωτος εγω,εχω ενα διλιτρο γκολφ 3 1997 μοντελλο.
εχουμε και λεμε
450 τελη κυκλοφορειας
150 λογω παλαιοτητας
150 νεος φορος λογω κυβισμου(ανω των 2.000 κυβικων)
-------
750 συνολο
ρε δεν πανε καλα οι ανθρωποι δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα 15αετιας αυτοκινητο,και μη μου πει κανενας παρε καινουργιο! δεν εχω την δυνατοτητα ουτε μπαινω στο τριπακι της 0 προκαταβολης σε ατελειωτες δοσεις!
το πηρα αποφαση καταθετω πινακιδες.
μα τι προφητης ειμαι!διαβαστε: http://www.euro2day.gr/article/562885/ArticleDetails.aspx
ακομα ενα αρθρο http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=879568
εχθες παρεδωσα απο τις δικες μου πινακιδες,ευτυχως εχω ενα μικρο να κανω τη δουλεια μου ,περιμενα 3 ωρες στην ουρα για να τις καταθεσω,μαζι ηταν και ενας φιλος με ενα VR6 golf 2 του ηρθανε 1200 ευρω τελη κυκλοφορειας!τοσο δεν κανει το αυτοκινητο μου ελεγε.
Θα κανω ακομα προβλεψη,τελικα θα εισπραξουν λιγοτερα χρηματα σε σχεση με περυσι,δεν υπολογισαν οτι ο κοσμος αδυνατει να πληρωσει αυτα τα υπερογκα ποσα:a06:
Gandalf dr685sm
29/12/2009, 16:06
και μετά τα τέλη έπεται και συνέχεια για τα Ι.Χ. (οχι μηχανές) καθώς όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ (υπολογίζουν πάνω απο το 50% των οχημάτων!!! :eyepop: ) δεν πρόκειται να πάρουν του χρόνου σήμα για τέλη κυκλοφορίας χωρίς να έχουν προς επίδειξη μαζί οι οδηγοί και σφραγισμένη κάρτα ΚΤΕΟ εν ισχύ.
Υπενθυμίζω πως ΚΤΕΟ περνάνε όλα τα οχήματα μετά απο 2 έτη απο την ημερομηνία παραγωγής τους , ανά δύο έτη. Το κόστος είναι περίπου 50 ευρώ.
Αυτά σύμφωνα με σχέδιο που σκέφτονται να καταθέσουν σύντομα. Για τις μηχανές ακόμα κουβέντα όσον αφορά ΚΤΕΟ.
Gandalf
οντως ρε παιδια οσον αφορα το θεμα μηχανες και ΚΤΕΟ , τι γινεται ?
μας εχουν ξεχασει , αλλα καλυτερα γιατι οποιους θυμουνται μονο για καλο δεν ειναι οποτε καλυτερα ετσι .
stefanos
29/12/2009, 23:38
Να παρακαλάμε να μην γίνει ΚΤΕΟ για μοτοσυκλέτες Γιατί χαλαρά οι μισές θα κοπούν από χέρι.
SnakeMJK
15/01/2010, 12:15
Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις, για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, θα γίνουν στο πλαίσιο της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, δέχτηκε ότι δημιουργήθηκαν αδικίες με μεγάλες αυξήσεις για κάποιους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού τους, ακόμα και ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει ένα αυτοκίνητο, μέτρο που, όπως είπε, εφαρμόζεται στην Ολλανδία.
Ήδη, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών Δ. Ρέππα και Περιβάλλοντος Κ. Μπιρμπίλη, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία μέσα σε ένα μήνα θα φέρει τη συνολική πρόταση της για την αναμόρφωση του συστήματος των τελών κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
αυτό στην ολλανδία θα το κάνουν με συσκευες GPS.... big brother παντου!
σαν μέτρο θα είναι σίγουρα πιο δίκαιο, για κάποιον που δεν κουνάει το αμάξι του συχνά.
Τωρα με την βενζινη θα πληρωσουμε και την χρηση αφου πληρωσαμε ηδη και την κατοχη του οχηματος με τα τελη κυκλοφοριας....ωραια
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR1000
Τωρα με την βενζινη θα πληρωσουμε και την χρηση αφου πληρωσαμε ηδη και την κατοχη του οχηματος με τα τελη κυκλοφοριας....ωραια
Όχι ακριβώς, αυτή η αύξηση (που έγινε σήμερα, τα 14 λεπτά δλδ) δεν είναι για τα τέλη...:)
ΜΕΤΑ θα έρθει η αύξηση για τα τέλη, μόλις δλδ τα μειώσουν θα μας σερβίρουν τα νέα για την βενζίνη. Κατά τη γνώμη μου πάντως αυτό είναι πιο δίκαιο...
chr1s_86
10/02/2010, 16:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
Όχι ακριβώς, αυτή η αύξηση (που έγινε σήμερα, τα 14 λεπτά δλδ) δεν είναι για τα τέλη...:)
Τι έγινε;;;; :eek: :eek: :eek:
chr1s_86
10/02/2010, 16:22
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/02/2010_323301
http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/33132-ayksisi-sti-benzini-kai-to-petrelaio-kinisis
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25445141
:a53: :a53: :a53:
giobazolias
16/02/2010, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/02/2010_323301
http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/33132-ayksisi-sti-benzini-kai-to-petrelaio-kinisis
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25445141
:a53: :a53: :a53:
υπαρχει κανα οχημα που να πηγαινει με πετρελαιο θερμανσης?
θα ηταν πολυ βολικο!
:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από giobazolias
υπαρχει κανα οχημα που να πηγαινει με πετρελαιο θερμανσης?
θα ηταν πολυ βολικο!
:confused:
Ολα τα πετρελαιοκινητα πανε ανετα με πετρ. θερμανσης
μαλιστα αρκετος κοσμος το κανει
Το κακο ειναι να ειναι καινουριο το αμαξι γιατι μπορει να δημιουργηθει προβλημα μιας και το θειο ειναι 100 φορες πανω αποτι σε πετρ. κινησης.
Αν εχεις πετρελαιοκινητο παλιας τεχνολογιας βαζεις αφοβα
Μια αντλια πετρελαιου και εισαι κομπλε
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
ΟΑν εχεις πετρελαιοκινητο παλιας τεχνολογιας βαζεις αφοβα
Μια αντλια πετρελαιου και εισαι κομπλε
Και σκορπάς από πίσω το ντουμάνι λες και είσαι λιγνιτικός σταθμός της ΔΕΗ.........
Μπράβο, ωραία συμβουλή, σίγουρα δεν περίμενα να το δω σε μοτο-φόρουμ! (μιας και οι πρώτοι που αναπνέουμε τέτοια όμορφα ντουμάνια είμαστε εμείς που πάμε πίσω από αμάξια κτλ)
Και σκορπάς από πίσω το ντουμάνι λες και είσαι λιγνιτικός σταθμός της ΔΕΗ.........
Μπράβο, ωραία συμβουλή, σίγουρα δεν περίμενα να το δω σε μοτο-φόρουμ! (μιας και οι πρώτοι που αναπνέουμε τέτοια όμορφα ντουμάνια είμαστε εμείς που πάμε πίσω από αμάξια κτλ)
Θυμασε ποσο θειο ειχε το πετρ. κινησης πριν απο 8-10 χρονια (για να μη παω ποιο πισω) και ποσο εχει σημερα το πετρελαιο θερμανσης?
Τεσπα
Ναχαμε να λεγαμε
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Θυμασε ποσο θειο ειχε το πετρ. κινησης πριν απο 8-10 χρονια (για να μη παω ποιο πισω) και ποσο εχει σημερα το πετρελαιο θερμανσης?
Τεσπα
Ναχαμε να λεγαμε
Όχι, δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρω είναι ότι η τακτική να βάζεις θέρμανσης στο αυτοκίνητο παράγει ντουμάνι...
Όχι, δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρω είναι ότι η τακτική να βάζεις θέρμανσης στο αυτοκίνητο παράγει ντουμάνι...
Μιας και ξεφευγουμε αυτο μονο και τελος
Το θειο δεν το βλεπεις (δεν βγαινει ντουμανι) αλλα ειναι δηλητηριο και γιαυτο δεν πρεπει γιατι ολα αυτα μετα τα αναπνευουμε.
Βεβαια το ιδιο βγαινει και απο τους λεβητες αλλα εκει δεν μας πειραζει :rolleyes:
Αν εχεις δει ποτε λεβητα ανοιχτο απο μαστορα που το καθαριζει θα καταλαβεις γιατι δεν πρεπει να το βαζουμε στο αμαξι.
Ξερω ανθρωπο που ειχε καινουριο Α4 και πηρε μια δεξαμενη 5τονη και μια αντλια πετρελαιου και το δουλευει κανονικα χωρις να του εχει βγαλει κατι ακομα (3 χρονια τωρα)
Τεσπα αυτα για αυτο το θεμα και τελος απο μενα και σορυ για το οφτοπικ
Εχετλαίος
17/02/2010, 12:59
spam mode on
...λες και είσαι λιγνιτικός σταθμός της ΔΕΗ.........
O οποίος (οι οποίοι) προφανώς δεν ενοχλούν ούτε χρειάζεται να αντικατασταθούν ΤΩΡΑ ή καλύτερα ΠΡΟΧΤΕΣ από ΑΠΕ.
spam mode off (και συγνώμη κιόλας)
SnakeMJK
19/02/2010, 11:00
Μόνιμη σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με την ηλικία των Ι.Χ. αυτοκινήτων προανήγγειλε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μπιρμπίλη κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή, από το 2011 τα οχήματα που θα ταξινομούνται θα έχουν τα στοιχεία των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και ο προσδιορισμός των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται πλέον με βάση αυτό το περιβαλλοντικό κριτήριο. Παράλληλα διευκρίνισε ότι επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς βάσεις δεδομένων για όλα τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όσον αφορά τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι του 2008 και μετά - για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα- θα μπορεί να υπάρξει ένας συνδυασμός τεχνολογίας και κυβισμού για τον καθορισμό των τελών. Για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από το καλοκαίρι του 2008 τα τέλη θα υπολογίζονται με βάση ένα σύστημα που κατά κύριο λόγο θα στηρίζεται στον κυβισμό και σε ένα συμβολικό ποσοστό που θα λαμβάνει υπόψη την ηλικία και την τεχνολογία. Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος έλεγαν χθες ότι η κ. Μπιρμπίλη αναμένεται να καταθέσει την τελική πρότασή της για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από το 2011 μέσα στο επόμενο δίμηνο.
kostas_1100gs
20/02/2010, 03:15
Αυρό ακούγετε πιο δίκαιο. Γιατί ήταν μαμακία αυτό που έγινε με τα τέλη. Και πάλι καλά που το κατάλαβαν. Όπως κατά εμένα είναι άδικο στην βενζίνη.
Αλλά σκέφτομαι, πόσο στο πόδι γίνονταν οι δουλείες στην χώρα μας. Ούτε δεδομένα υπήρχαν, ούτε τίποτα. Και ακόμα σκέφτομαι, ότι έτσι μάθαμε, στην προχειροδουλειά και αντιδρούμε σε κάθε μέτρο που πάει να <<βάλει>> μια τάξη. Βέβαια αν δεν μας <<πιάνει>> είναι καλό, αν μας <<πιάνει>> τι είναι αυτό και τι έκανε κλπ κλπ. Το αντιδρούμε βέβαια το είπα και για άλλους τομείς (π.χ. εφοριακοί) που ενώ έχουν εισόδημα, δεν θέλουν να φορολογήτε.. Έφυγα λίγο από το θέμα αλλά μου ήρθαν όλα στο μυαλό τώρα.. :)
stefanos
20/02/2010, 08:23
Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δίκαιο ένα σύστημα που δεν λαμβάνει υπ όψιν του τη χρήση.
Στην ουσία αυτό που προαναγγέλλουν δεν είναι τέλη κυκλοφορίας αλλά φόρος κατοχής αυτοκινήτου.
Όπως πάντα προχειρότητα.
Gandalf dr685sm
20/02/2010, 08:44
το τέλος κυκλοφορίας stefanos είναι αυτό που ακούγεται... τέλη = fix ποσό επιβάρρυνσης , πληρωτέο μια φορά.
Αυτό που αναφέρεις είναι περισσότερο φόρος χρήσης... είναι κάτι διαφορετικό απο το παραπάνω.
Μην τους βάζουμε όμως ιδέες , ήδη αρκετά έχουν σκεφτεί και χρεώνουν.
Gandalf
Τι λετε να γινε με τα τελη το 2011?
Μακαρι να ανεβει η βεζνινη μονο 20 λεπτά ανα λιτρο για να ενσωματωσει τα τελη κυκλοφοριας...
Γιατι για ενα οχημα που καιει 8 λιτρα τα 100 ΚΜ αν κανει σε ενα χρονο 15.000ΚΜ θα δωσει 240 ευρώ για τα τελη που ειναι καπως λογικο.
Καλο ειναι να φορολογηθει η χρήση...
kerasaki
31/05/2010, 10:07
Τι λετε να γινε με τα τελη το 2011?
Μακαρι να ανεβει η βεζνινη μονο 20 λεπτά ανα λιτρο για να ενσωματωσει τα τελη κυκλοφοριας...
Γιατι για ενα οχημα που καιει 8 λιτρα τα 100 ΚΜ αν κανει σε ενα χρονο 15.000ΚΜ θα δωσει 240 ευρώ για τα τελη που ειναι καπως λογικο.
το δικο μου οχημα(αυτοκινητο) που καιει 8 λιτρα στα 100κμ εχει τελη 112 ευρω.....γιατι να δωσω 240??
και εγω στο smart 700cc που δινω 28 ευρω σημα...
Οπότε μια άνοδος 15 λεπτα το λίτρο θα ηταν καλη...
Αλλα ετσι οπως πανε αυτοι 50 λεπτα θα την αυξησουν...
γιατι θεωρεις πως η χρηση που κανεις τωρα δε φορολογειται?
Φορολογείται, αλλα εννοουσα οτι καλο ειναι να φορολογηθεί η υπερβολική χρήση.
Αφου θα πληρωσουμε που θα πληρώσουμε να πληρωσει περισσότερα αυτος που κανει 30.000Χλμ το χρόνο και λιγοτερο αυτος που κανει 5.000Χλμ.
Αλλα οχι να παει η βενζίνη 2 ευρω το λιτρο...