PDA

View Full Version : Nea Sto Kourbeti

maraki3110
16/08/2009, 15:07
καλησπερα σε ολους! με λενε μαρια και ειμαι 20 χρονων! πριν ενα χρονο εβγαλα διπλωμα για αυτοκινητο! στην οικογενεια ειχαμε 2! το ενα το καλο του μπαμπα που δεν μ το δινε ποτε (λετε να φοβοταν...? lol) και το δευτερο ενα πολυ παλιο hudai που το οδηγουσε ο εδερφος και εγω περιπου 2 φορες το μηνα!

Επειδη το παλιο παει για αποσυρση το φθινοπορο και επειδη αμαξι καινουργιο δε βλεπω να περνουμε τα επομενα 2 χρονια, αποφασισα να παρω ενα μηχανακι! εγω το θελω για μεσα στην πολη μη φανταστειτε για ταξιδια και τετοια.....επειδη ομως ειμαι τελειως ασχετη θα ηθελα να με πληροφορισετε σχετικα με τι θα μου ταιριαζε. Φυσικα δε θελω ακριβο! δε με ενδιαφερει αν ειναι καινουργιο ή μεταχειρισμενο αρκει να μ κανει τη δουλεια μ αλλα να μην το τρεχω και στα συνεργεια συνεχως! επισης θα ηθελα να ρωτησω για το διπλωμα, μεσα σε ποσο καιρο βγαινει και ποσο θα μ κοστισει! ΠΡΕΠΕΙ να ξαναδωσω και σηματα???? οτι πληροφοριες εχετε δεκτες! ευχαριστω εκ των προτερων!

aparadektos4
16/08/2009, 15:19
Μαράκι,μέχρι πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένη να δώσεις για το μηχανάκι;:confused:

maraki3110
16/08/2009, 15:22
koita eimαι τελειως ασχετη και δεν ξερω ποσο κανει ενα αξιοπρεπες μηχανακι! μεχρι 1000ευρω θα με βολευαν αλλα δεν ξερω αν ειναι παρα πολυ λιγα!

devil's animal
16/08/2009, 15:29
παρε αμαξι καλυτερα.
ξεχνα το μηχανακι..
:wave2:

aparadektos4
16/08/2009, 15:37
αφού το θέλει μόνο για μέσα στην πόλη,καλύτερα μηχανάκι,εφόσον δν διαθέτει κ τα απαιτούμενα χρήματα!!!:a019: :a019: :a028: :a028: :a019:

Operater
16/08/2009, 15:42
Eίχα δίπλωμα αυτοκινήτου, και όταν έγινα 21, πήγα και έβγαλα για μηχανή απεριορίστων κυβικών (πράγμα που θα σε συμβούλευα να κάνεις κι εσύ). Δεν θυμάμαι να έδωσα θεωρία, μόνο πρακτική. Σου παίρνουν το δίπλωμα και σου δίνουν καινούριο με υπογραφή στην κατηγορία Α1 μοτοσυκλέτας. κάτι τέτοιο.
¨Εχω δει πολλές δεσποινίδες να οδηγάνε το ΧR της Honda. ή το ΑΧ-1 επίσης της Honda. Το δεύτερο έχει γύρω στο χιλιάρικο, το πρώτο αρκετά πιο ακριβό αλλά πιο σύγχρονο.
Θα είναι ότι πρέπει για την πόλη και για νησί πιστεύω. Κερδίζεις πολλά έχοντας μηχανάκι σε νησί.

Αυτά έχει να πει η ταπεινότις μου, σου εύχομαι καλές βόλτες!
Α! και μηχανάκι είναι μονόδρομος για την πόλη!

Ζεύκας
16/08/2009, 16:03
πάρε ένα glx 52 χιλιοστά φουλ mallossi tagekawa :wave2:

trazaka
16/08/2009, 16:23
Αν θέλεις να ξεμπερδεύεις γρήγορα και να μην ξοδέψεις αρκετά λεφτα σε υποχρεωτικά μαθήματα μπορείς να βγάλεις δίπλωμα για 50άρι. Σε λιγότερο από μήνα και με κόστος κάτω από 30 ευρώ θα το έχεις στα χέρια σου. Παίρνεις ένα παπί, δεν το πας σχεδόν ποτέ συνεργείο (δε θα χρειαστεί) και αν δεις ότι σε βολέυει και σου ταιριάζει η μετακίνηση στους 2 τροχούς μπορείς να βγάλεις δίπλωμα για απεριόριστο, μιας και θα είσαι πιο έμπειρη.

menelaos46
16/08/2009, 16:25
Παρε τετραχρονο σκουτερ, και προσεχε οτι εχεις διπλωμα δε σημαινει οτι μπορεις να οδηγεις με ασφαλεια. Μπορεις να βρεις πιστευω σ'αυτα τα λεφτα.

Pappios
16/08/2009, 18:27
εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις κατι σε καινουργιο αφου ετσι κ αλλιως 1000ε της αποσυρσης κ 1000ε που εχεις εσυ περνεις ενα παπι η ενα kymco agility που λενε οτι εχουν βγει κ καλα κ ειναι κ ομορφα...για μενα παντος παρε πρωτα κρανος κ ενα μπουφαν-γαντια κ με οσα λεφτα σου μεινουν παρε μηχανακι...

MAG/FMX
16/08/2009, 20:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από trazaka
Αν θέλεις να ξεμπερδεύεις γρήγορα και να μην ξοδέψεις αρκετά λεφτα σε υποχρεωτικά μαθήματα μπορείς να βγάλεις δίπλωμα για 50άρι. Σε λιγότερο από μήνα και με κόστος κάτω από 30 ευρώ θα το έχεις στα χέρια σου. Παίρνεις ένα παπί, δεν το πας σχεδόν ποτέ συνεργείο (δε θα χρειαστεί) και αν δεις ότι σε βολέυει και σου ταιριάζει η μετακίνηση στους 2 τροχούς μπορείς να βγάλεις δίπλωμα για απεριόριστο, μιας και θα είσαι πιο έμπειρη.
Εμενα της αδερφης μου 300ε της πηγε το διπλωμα προ 20ημερου.
Αρχικα Μαρια παρε ενακρανος 100ε τουλαστιχον, εναμπουφανακι 150ε τουλαχι...
Μετα πηγαινε προβαρε καμια 10 αρια μηχανακια κ πριν σε ψησει κανας πολιτης κ παρεις καμια πατατα ελα και ρωτα μας τι περιπου σου αρεσει.Εγω πρωτεινω χτ 125 ρ γιατι δεν το κλεβουν οπως κανουν με τα παπακια.Επισης δεν προτεινω αυτοματο γιατι θα παρεις λαθος δρομο .

fournas
16/08/2009, 20:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Μετα πηγαινε προβαρε καμια 10 αρια μηχανακια κ πριν σε ψησει κανας πολιτης κ παρεις καμια πατατα ελα και ρωτα μας τι περιπου σου αρεσει.Εγω πρωτεινω χτ 125 ρ γιατι δεν το κλεβουν οπως κανουν με τα παπακια.Επισης δεν προτεινω αυτοματο γιατι θα παρεις λαθος δρομο .

θα συμφωνησω με τον συμφορουμητη....:wave2:

felter
16/08/2009, 21:04

Σωστός

MAG/FMX
16/08/2009, 21:40
Ευχαριστω πολυ.... Δοξαστε με......:sun: :wave2: :beer:

felter
16/08/2009, 21:46
:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:

171141

sober
17/08/2009, 13:29
Γεια χαρα!
8α σου προτεινα ή το ΑΧ-1 ή ακομα καλυτερα το Serow..

και τα 2 αξιοπιστα ειδικα απο το δευτερο αν κοιταξεις σε αγγελιες 8α βρεις απειρα και στα λεφτα που ζητας..
Ειναι πανευκολα στην οδηγηση, ησυχα ,ευελικτα για μεσα στην πολη, ανεβαινεις ανετα πεζοδρομια ή και να βρεις και σε καμια λακουβιτσα μικρο το κακο..

8α μα8εις συμπλεκτη και γενικως σαν μηχανακια ειναι πιο στα8ερα απο οποιοδηποτε παπι

αυτια...:)

makis206
17/08/2009, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
αυτια...:)

Δεν χρειάζονται στον γραπτό λόγο...!:D

george 1981
17/08/2009, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Με 1000 ευρώ μπάτζετ θα βρεις έυκολα κάτι για τις απαιτήσεις που έχεις.
Μαρία είναι πολύ καλό που έχεις οδηγική εμπειρία με το αυτοκίνητο.
Λίγη προσοχή όταν κατέβεις εγνατία-τσιμισκή-νίκης για πρώτη φορά.Να σαι ψύχραιμη,όχι φοβισμένη.
Να πάρεις κράνος full face(όχι των 50 ευρώ,δώσε κάτι παραπάνω).
ΜΗΝ πάρεις κράνος jet(είναι αυτά που μοιάζουν με του ποδηλάτη).

ΠΑΡΕ ΟΤΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΝΟ FULL FACE

menelaos46
17/08/2009, 20:43
Λοιπον εχουμε και λεμε.

Πρωτο ο εξοπλισμος ειναι βασικο ετσι το γνωριζουμε ολοι.
Δευτερο μηχανακι με συμπλεκτη ως πρωτο μηχανακι ειχα και εχω να πω οτι ειναι μεν πιο δυσκολο να εξοικειωθεις διοτι εχεις +1 στο μυαλο σου αρα και πιο επικυνδινο αρχικα αλλα αν μαθεις τον συμπλεκτη τοτε μονο ελεγχεις πραγματικα τη μηχανη.
Τριτο οι δρομοι της Συμπρωτευουσας ειναι δυστυχως αθλιοι
Τεταρτο Προσοχη Υπομονη και Διορατικοτητα

EVI
17/08/2009, 21:02
libery 50cc(ευκολακι αυτοματο με χωρους αποσκευης και δεν θα λερωνεσε σε παπουτσια παντελονι μεγαλες ροδες) αφου κανεις οτι σου ειπαν οι υπολοιποι

:beer:

EVI
17/08/2009, 21:04
εχει σε πολλα χρωματα

171181

SVX
17/08/2009, 22:45
Γεια χαρα!
8α σου προτεινα ή το ΑΧ-1 ή ακομα καλυτερα το Serow..

να προσθεσω YAMAHA Trailway (TW) 200 ..... και KAWASAKI sherpa (δυσευρετο αλλα καλο )

fantacid
17/08/2009, 22:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
να προσθεσω YAMAHA Trailway (TW) 200 ..... και KAWASAKI sherpa (δυσευρετο αλλα καλο )

αυτα τωρα ειναι γυναικια μηχανακια?

πλεαν το tw πωλειτε μονο σε αυστραλους hilly billades!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SVX
17/08/2009, 22:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
αυτα τωρα ειναι γυναικια μηχανακια?

πλεαν το tw πωλειτε μονο σε αυστραλους hilly billades!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ki omos δινουν μεγαλυτερη σιγουρια λογω της συνηθειας των αρχαριων γυναικων να "απλωνουν¨ ποδια και η ΧΑΜΗΛΗ σελα βοηθαει

Morton
17/08/2009, 23:07
Έχω δει κοπέλα με TW και της πήγαινε

:a3:

MAG/FMX
17/08/2009, 23:32
Εγω οταν βλεπω tw anakateyomai.Eixe βγαλει h yamaha προ λιγα χρονια ενα αεροψυκτο 350 για την πολυ κατι σαν trial bike k ΞΑΦΝΙΚΑ δεν τοβρισκω πουθενα με στρογγυλο φαναρι μπροστα. Δεν πουλησε καθολου αλλα το βρισκωτελειο για πολη.

EVI
18/08/2009, 02:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
ki omos δινουν μεγαλυτερη σιγουρια λογω της συνηθειας των αρχαριων γυναικων να "απλωνουν¨ ποδια και η ΧΑΜΗΛΗ σελα βοηθαει

ε?
:look:

τι εννοεις?

zimouras
18/08/2009, 09:14
Πάρε αμάξι και μάθε το, και σε κανά 5άρι με 8άρι χρονάκια που θα έχει πήξει και λίγο το μυαλό σου πάρε μηχανάκι.

Η φιλοσοφία "το θέλω για την πόλη να κάνω τη δουλέιά μου γρήγορα" θα σε σκοτώσει.

:beer:

MAG/FMX
18/08/2009, 13:24
Εμενα πηρε 12 χρονια να πειξει το μυαλο μου.Με το αμαξι εμπαινα με χειροφρενο μονο σε στροφες κ τη μηχανη την πηρα γιατι ειχα καψουρα με τα λημανακια κ τις γυναικες κ οποιος φοραγε κρανος τον δειχναμε με το δαχτυλο[θα το κανω θεμα].Παντως οι γυναικες βλεπω οτι δεν φορανε κρανος η απλα φορανε λαθος κρανος, γιατι ρε κοριτσια?αφου ωριμαζετε κ πιο γρηγορα.

zimouras
18/08/2009, 14:13
Εμενα πηρε 12 χρονια να πειξει το μυαλο μου.Με το αμαξι εμπαινα με χειροφρενο μονο σε στροφες κ τη μηχανη την πηρα γιατι ειχα καψουρα με τα λημανακια κ τις γυναικες κ οποιος φοραγε κρανος τον δειχναμε με το δαχτυλο[θα το κανω θεμα].Παντως οι γυναικες βλεπω οτι δεν φορανε κρανος η απλα φορανε λαθος κρανος, γιατι ρε κοριτσια?αφου ωριμαζετε κ πιο γρηγορα.

Ε ναι, αλλά πλέον ως γηραιότερος κάνεις ινδιανιές με περισσότερη σοφία σωστά??
:a024:

LsKostas
18/08/2009, 15:58
Aφου ακουστηκαν οι γνωστες σαλτες ακου κοπελια...

Μην παρεις μηχανη ,αφου το butget σου δεν στο επιτρεπει να παρεις πολλα κυβικα(=περισσοτερη ασφαλεια)
και μεγαλη μηχανη (= οδηγικος σεβασμος απο τους υπολοιπους μανιακους που οδηγουν στον δρομο)

Κανε υπομονη και παρε ενα αμαξακι γαματο και μικρο ενα 107 που δεν καει τιποτα και παρκαρει παντου.:beer:

Παπακια,σκουτερακια και λοιπες αηδιες σε καθιστουν αορατη αρα ευαλωτη σε καθε λογης ανωμαλο/η που εχει διπλωμα.

Σκεψου επισης οτι οι προτασεις στα forum δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα που
ειναι πολυ σκληρη εκει εξω μιας και μιλαμε για Ελλαδα και οχι καποια πολιτισμενη χωρα.

Παντα υγεια:beer:

Elle
18/08/2009, 16:07
Γιατί όχι σε ένα σκούτερ των 50cc?? :wave2:

Πιστεύω πως στην προκειμένη περίπτωση το σκούτερ αποτελεί μονόδρομο
λόγω ευκολίας, κόστους κτίσης και συντήρησης...

Υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά. Μία βόλτα στα καταστήματα
για ένα καλό και δυνατό πακέτο θα σε πείσει.

Σκούτερ λοιπόν... :wave2:

MAG/FMX
18/08/2009, 19:09
Σωστος κ οπως ακουσασε μια εκπομπη χθες.Εμεις που καναμε ινδιανιες παλαιοτερα, εχουμε καλητερη επιγνωση του θεματος μηχανη κ οδηγηση{γνωριζουμε τα ορια της μηχανης μας].Γιατι καπιοι αλλοι νομιζουν οτι εναι δυο ροδες που πας στη δουλεια σου κ ενα κρανος απλα μη φας κληση.
Πρεπει να γνωριζουμε το εργαλειο μας μηχανικα κ οδηγικα.
Εδω παει το '' εσυ πιστευεις οτι γνωριζεις το εργαλειο σου καλα"':rotflmao:

sober
19/08/2009, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Σκούτερ λοιπόν... :wave2:

απο σκουτερακια δεν ξερω πολλα, αλλα εχω δει χυμα που εχουν φαει 2 κοπελιες σε σκουτερ επειδη πεσανε σε ''ηπια'' λακουβα και φυσικα με τα ροδακια που εχουν τα σκουτερ πώς να μην πεσουν??

EVI
19/08/2009, 13:12
απο σκουτερακια δεν ξερω πολλα, αλλα εχω δει χυμα που εχουν φαει 2 κοπελιες σε σκουτερ επειδη πεσανε σε ''ηπια'' λακουβα και φυσικα με τα ροδακια που εχουν τα σκουτερ πώς να μην πεσουν??

υπαρχουν σκουτερ με μεγαλες ροδες εχω βαλει ενα στην προηγουμενη σελ
και δεν ειναι το μοναδικο...επισεις εχω δει κοπελιες και παλλικαρια να πεφτουν με ΟΛΩΝ των ειδων τα μηχανακια....εχω σκουτερακι αιωνες τωρα με αυτο ξεκινησα

:) :) :) :)

εγω παντως για ενα πραγμα ειμαι σιγουρη....αν καποιος θελει μηχανακι-μηχανη τοτε θα ανεβει σε μια και θα παει...δεν περιμενει να του πει καποιος αλλος τι πως και που....δεν ειπα ποτε θελω , ειπα μου τι δινεις για μια βολτα?- ξερεις?<<εγωωωω???? χροοονιααα τωρα ειμαι 14 απο τα 4 :bigcry: :rotflmao: :lol: και το τσαλακι ηταν το πρωτο μηχανακι ever που οδηγησα ....για κανα χιλιομετρο :lol:

christostr
19/08/2009, 13:38
Και γω δεν συμπαθώ τα σκούτερ, αλλά παραμένουν μια καλή λύση για την πόλη.
Απόφαση χρειάζεται και ξέρεις... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!!:winka:
Και όχι το παίρνω γιατί ξέμεινα από αυτοκίνητο:mad:
Ξέρεις κοπέλα μου... η μηχανή ανεξάρτητα κυβισμού, τύπου κλπ, θέλει "επαφή" για να μάθεις να το αγαπάς και να το σέβεσαι και αυτό θα εισπράξει την "επαφή" και θα ανταποδώσει!!!:wacko:
Αυτά... καλές και ασφαλείς μετακινήσεις:wave2:

OldMan
19/08/2009, 13:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Αν ήσουν mod στα Τεχνικά, θα έλεγες το ίδιο ...??? :smokin:

Ζεύκας
19/08/2009, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αν ήσουν mod στα Τεχνικά, θα έλεγες το ίδιο ...??? :smokin:

όχι βέβαια! αφού mallossi = σκούτερ και tagekawa = παπί χεχε

πέρασα το τεστ?:lol:

dimr1
21/08/2009, 08:17
Για κοπέλα που δεν θέλει βλάβες στη μέση του δρόμου καλύτερα καινούριο. Για αυτά τα λεφτά παπί ή σκούτερ με περισσότερη προσοχή .