PDA

View Full Version : Για την (δεύτερη) συγκεντρωση στο Συνταγμα

Σελίδες : [1] 2

LsKostas
28/08/2009, 22:05
Αδερφέ,...

Οι διμοιρίες των Μ.Α.Τ. που έχεις απόψε απέναντί σου, ήρθαν για να προστατεύσουν την «δημοκρατία» από σένα. Εσύ ήρθες εδώ με οργή, γιατί νιώθεις ότι δεν πάει άλλο. Οι «πολιτικοί» χαχανίζουν αυτήν την ώρα, μη υπολογίζοντας ούτε τα δάση, ούτε τα σπίτια, ούτε τον νεκρό πιλότο του πυροσβεστικού που έπεσε χτες, ούτε την οργή σου. Σε περικύκλωσαν, λοιπόν, με μπόλικες οπλισμένες διμοιρίες, ώστε να κάνεις το «παιχνίδι» σου χωρίς να έχουν καμμία επίπτωση οι πραγματικοί ένοχοι.

Οι ίδιες αυτές οπλισμένες διμοιρίες, βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς προχτές, στην ΒΑ Αττική. Όχι, δεν είχαν πάει να βοηθήσουν στην πυρόσβεση. Παρ' όλο που είναι εξοπλισμένοι με πυρίμαχες στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες, κάθονταν σαν χάχηδες και κοιτούσαν, ξεκούραστοι, με βάρδιες τους άυπνους, διψασμένους, πεινασμένους και εγκαταλελειμμένους πυροσβέστες.

Γιατί είχαν πάει εκεί; Επειδή στην μάχη με τις φωτιές ρίχτηκαν εθελοντικά από την πρώτη μέρα κάτοικοι του Γραμματικού και άνθρωποι που τους συμπαραστέκονται στον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ του Μπόμπολα, ο Μαρκογιαννάκης έστειλε εκεί τους «πραίτορες» (που έλεγε και μια ψυχή) για τους... «αντιεξουσιαστές του Γραμματικού».

Είναι οι ίδιες διμοιρίες που είχαν προκαλέσει μικρής έκτασης πυρκαγιά με τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης όταν πλάκωσαν τους κατοίκους του Γραμματικού που διαμαρτύρονταν, όχι για να μη φτιαχτεί ΧΥΤΑ γενικά κι αόριστα όπως σου το πλασάρουν τα ΜΜΕ, αλλά για να μη καταπατηθεί η δασική έκταση.

Είναι οι ίδιες διμοιρίες που απαγόρευσαν, πάλι με δακρυγόνα, κρότου-λάμψης και ξύλο, στους συγγενείς των θυμάτων του «ΗΛΙΟΣ» να πλησιάσουν στο εκκλησάκι που είχαν φτιάξει για τις ψυχές των 121 νεκρών συγγενών τους, για να κάνουν ένα τρισάγιο.

Είναι οι ίδιες διμοιρίες που τον Δεκέμβρη, όπως είδες κι εσύ, φόραγαν κουκούλες κι έσπαγαν επίτηδες άσχετους στόχους, την ίδια ώρα που με τις κανονικές στολές τους σαπάκιαζαν 12χρονα.Κι άλλα, μύρια όσα.
Παίρνουν εντολές θα μου πεις.

Σύμφωνοι.

Δυο ερωτήματα τότε: 1.Τί θα κάνεις σ' αυτούς που δίνουν τις εντολές;
2.Πόσο ασυνείδητος μπορεί να είναι κάποιος για να εκτελεί τέτοιες εντολές;

Σταμάτα να κάνεις την πάπια. Ο κόσμος καίγεται γύρω σου, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Όσο εσύ είσαι δεμένος χειροπόδαρα με το να σκέφτεσαι πώς θα ξεπληρώσεις δάνεια, ακόμα και για πράγματα που δεν χρειάζεσαι, μέρα με τη μέρα, σου αφαιρούν κομμάτι κομμάτι όση ελευθερία σου έχει απομείνει.Δράσε, κάνε κάτι. Όχι, μην ενταχθείς πουθενά, μην ακολουθήσεις κανέναν, αν δε γουστάρεις.

Δράσε όμως.

Σίγουρα θα βρεις ανθρώπους που θέλουν κι αυτοί. Είμαστε πολλοί, αλλά δεν τολμάμε να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον, να προσεγγίσουμε. Μας έχουν κάνει να φοβόμαστε ο ένας τον άλλον, γιατί έτσι τους συμφέρει.
Φιλικά,
Ένας συμπολίτης σου. ....για την σημερινή 28/08 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Συνταγμα 19.00

υγ . Το κειμενο μοιράστηκε στους δρομους της Αθηνας απο το πρωί ,έπεσε στα χέρια μου
και απλά το μεταφέρω.

menelaos46
28/08/2009, 22:10
Αδερφε....

Δε παρατας τις αναρχοκουλτουροεπαναστατικες ιδεες να ψηφισεις και τιποτα εναλλακτικο να δουμε καμια ασπρη μερα λεω εγω τωρα...

vagtav
28/08/2009, 22:35
Όπως ?

ggs
28/08/2009, 22:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Όπως ?

έλα μωρε...κατι εναλλακτικό , οχι ομως και ...αναρχοκουλτουροεπαναστατικό....κατι σε Ανδρεα Μικρουτσικο...

menelaos46
28/08/2009, 22:42
Όπως

Δε ξερω ρε φιλε αλλα οσα χρονια θυμαμαι και αρχισα να αντιλαμβανομαι τα πολιτικα θεματα ολο πορειες γινονται και οι αγροτες και οι φοιτηται και οι συνταξιουχοι και οι δασκαλοι και οι ολοι γενικως
αλλα τα ιδια σκατα τρωμε και στην επομενη.

vagtav
28/08/2009, 22:46
Η απορία μου παραμένει όμως. Οχι ότι περιμένω να μου πεις τί να ψηφίσω (ΑΝ ψηφίσω), απλά μιας και σχολίασες αρνητικά το παραπάνω κείμενο, θα ήθελα να μάθω τί προτείνεις εσύ σαν εναλλακτικό.

Μικρούτσικος? :eyepop: :eyepop:
Πως σου ήρθε ? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

menelaos46
28/08/2009, 22:52
Εναλλακτικο ειναι να αρχισουμε ως κοινωνια να προαγουμε το κοινο συμφερον.
Θα μου πεις τωρα τι μου λες ρε μεγαλε. Ισως ειμαι πολυ ρομαντικος.
Επιμενω στο οτι αυτοι που μας εκπροσωπουν ειναι ο καθρεφτης.
Οσο για το αν σχολιασα αρνητικα το κειμενο σαν ιδεα το γουσταρω αλλα επειδη πισω απο την ιδεα κρυβεται το συμφερον κι εκει κι οχι το κοινο σιγουρα γι'αυτο το σνομπαρω.
Η χωρα μας ειναι πραγματικα διαμαντι και θα μπορουσαμε να ειμαστε Ελβετια απο πολλες αποψεις κι ειμαστε ελλαδισταν.
Αυτα τα λιγα γιατι ειναι κι αργα.

spyro
28/08/2009, 23:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
έλα μωρε...κατι εναλλακτικό , οχι ομως και ...αναρχοκουλτουροεπαναστατικό....κατι σε Ανδρεα Μικρουτσικο...

:rotflmao: :bawl: :rotflmao:

el_hymador
29/08/2009, 00:39
Μια χαρα ειναι το κειμενο!

Τζιφος η συγκεντρωση....:sad:

rsp
29/08/2009, 00:49
Ηθελα να ηξερα πως γινετε ο πονος του Ελληνα να ειναι παντα η στολη....Ελεος, τωρα κατηγορουντε και που δεν πανε στη φωτια...μετα θα ειναι οτι δεν κανουν και χρεη σερβιτορου...

Χρειαζετε λιγο ευρωπαικη αστυνομια στην Ελλαδα για να παρακαλατε μετα...

χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης με κανεναν, απλα απογοητευμενος που το μυαλο κολλαει...

Εχετλαίος
29/08/2009, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Ηθελα να ηξερα πως γινετε ο πονος του Ελληνα να ειναι παντα η στολη....Ελεος, τωρα κατηγορουντε και που δεν πανε στη φωτια...μετα θα ειναι οτι δεν κανουν και χρεη σερβιτορου....

Συνειδητή τους επιλογή (χαίρε δημόσιε τομέα!) να γίνουν ραβδούχοι και εντολοδόχοι του κάθε παρανοικού.
Νομίζω;

menelaos46
29/08/2009, 14:53
Συνειδητή τους επιλογή (χαίρε δημόσιε τομέα!) να γίνουν ραβδούχοι και εντολοδόχοι του κάθε παρανοικού. Νομίζω;

οπως το ειπες πλην ομως τον παρανοικο αυτο τον ψηφιζει ο ελληνικος λαος με οτι συνεπαγεται αυτο.

LsKostas
29/08/2009, 15:00
Οσο για το αν σχολιασα αρνητικα το κειμενο σαν ιδεα το γουσταρω αλλα επειδη πισω απο την ιδεα κρυβεται το συμφερον κι εκει κι οχι το κοινο σιγουρα γι'αυτο το σνομπαρω.

Μενελαε46 Εξηγησε το αυτο λιγο.

LOUKILOUK
29/08/2009, 15:04
τα ιδια κ τα ιδια...:yuck:
:a014: :a014: :a014:

menelaos46
29/08/2009, 15:17
Μενελαε46 Εξηγησε το αυτο λιγο.

Τι θελω να πω οτι μου αρεσει η ιδεα της επαναστασης, της ελευθεριας λογου και αποψης με οτι συνεπαγεται αυτο.Αλλα οι πορειες αυτες αμαυριζονται απο κομματικα συμφεροντα, και συμφεροντα τριτων και καταληγουν να ειναι το αντιθετο απο αυτο που αντιπροσωπευουν. Για μενα ειτε χτυπαει ο ματας απροκλητα ειτε πεφτει μια μολοτωφ ειναι το ιδιο.
Τιποτα απο τα δυο δεν αντιπροσωπευει τη δημοκρατια.
Και μεσα στα συγκρουομενα αυτα συμφεροντα εγκλοβιζονται φοιτητες που πιστευουν σε μια ιδεα τυφλα, αστυνομικοι που ειναι εκει κατοπιν διαταγων, και οι λοιποι αμετοχοι που τυγχανει να ειναι στο δρομο τους. Συνεπεια αυτων ειναι τραυματισμοι (ελπιζω να ειναι το λιγοτερο) ανθρωπων και καταστροφες.

Gandalf dr685sm
29/08/2009, 15:37
Όταν λέω επαναστάτες του κώλου νευριάζετε...

Πόσοι απο αυτούς ήταν στις φλόγες και πάλευαν;... πόσοι απο αυτούς ήταν εκεί να δούν και αστυνομικούς να βοηθούν πολίτες να βγαίνουν απο φλεγόμενα σπίτια, όπως και να προσπαθούν να κάνουν οτι μπορούν για να μην καεί κανείς.

Νομίζω οτι καλό θα είναι πριν υιοθετεί κάποιος το περιεχόμενο ενός τέτοιου κειμένου, να έχει και ιδία άποψη και οχι οτι του σερβίρουν... είτε τα ΜΜΕ, ... είτε κάποια μαλακισμένα που θεωρούν τον εαυτό τους Τσέ Γκεβάρα... τουλάχιστον μέχρι να πρέπει να δουλέψουν για να ζήσουν.

Gandalf

the who
29/08/2009, 17:32

Ρε ggs με πεθανες λεμε.Τα νεφρακια μου πονανε απο τα γελια :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

Allst@rf
31/08/2009, 00:37
menelaos46 μαζι σου.
σωστα τα συμφεροντα που λες οτι υπαρχουν,η αρχικη ιδεα ομως παραμενει ιδια ,ειτε μπουν στη πορεια κομμουνιστες(ή βαλτε οτι θελετε) και λοιποι ειτε οχι.πρεπει κατι να κανουμε ,να ξεκουνησουμε λιγο απο τις πολυθρονες και τα pc μας.ο καθενας κανει τη δουλεια του.και ο ματατζης (δημοσιος υπαλληλος) και το κομματικο στελεχος και στην τελικη ΕΜΕΙΣ θα κανουμε την δουλεια που εχουμε εγκαταλειψει εδω και παρα πολλα χρονια(μα παρα πολλα).να ειμαστε ενεργοι πολιτες.γιατι ενεργος πολιτης δεν ειναι μονο αυτος που θα παει να ψηφισει αλλα και αυτος που θα παλεψει για τα απο καιρο καταπατημενα δικαιωματα του σ'αυτο το κρατος.
παντα με φιλικους χαιρετισμους για μια επικοδομητικη συζητηση προς εξευρεση κοινης πορειας ,μιας και ο αγωνας ειναι κοινος αλλα δεν θελουμε να το καταλαβουμε:wave2: :wave2: :wave2:

Sardasagam
31/08/2009, 02:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Πόσοι απο αυτούς ήταν στις φλόγες και πάλευαν;... πόσοι απο αυτούς ήταν εκεί να δούν και αστυνομικούς να βοηθούν πολίτες να βγαίνουν απο φλεγόμενα σπίτια, όπως και να προσπαθούν να κάνουν οτι μπορούν για να μην καεί κανείς.

Νομίζω οτι καλό θα είναι πριν υιοθετεί κάποιος το περιεχόμενο ενός τέτοιου κειμένου, να έχει και ιδία άποψη και οχι οτι του σερβίρουν... είτε τα ΜΜΕ, ... είτε κάποια μαλακισμένα που θεωρούν τον εαυτό τους Τσέ Γκεβάρα... τουλάχιστον μέχρι να πρέπει να δουλέψουν για να ζήσουν.

Gandalf

+1000

Zpower
31/08/2009, 02:22

Gandalf .δικαιο εχεις .............φιλε μου σημερα το απογευμα ειμουν στα μερη σου Σταματα επισκεψη σε φιλο (ευξεινος ποντος) πηγαμε και με τον κολλητο στα καμμενα την γνωριζω αρκετα καλα την περιοχη και βλεπεις οτι απεχω απο την κουβεντα γενικως ,,αυτο που ειδα σημερα το εχω ζησει σε αρκετα σημεια της χωρας μου απο το 1981 ..(.κοκιναρας κεφαλαρι υπηρχε τοτε και σχεση μιας και μεγαλωσα απεναντι ακριβως απο την Αλασκα ) ειμουν εφεδρος τοτε το 81 στη 6η ΜΟΜΑ ...εζησα και τον φοβερο σεισμο στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Σχολη Μηχανικου )....τα χρονια περασαν δυστυχως δεν εχει αλλαξει τιποτε και ο κοσμος εχει πεσει σε μια μαζοχιστικη νιρβανα και αυτοκαταστρεφεται .Αντι να μαθαινει απο τα ιδια του τα λαθη και να αντιδρα σε καθε φυσικη η ανθρωπινη καταστροφη με μεγαλυτερη σοφια ,βαζει ο ιδιος δυναμιτη στο ιδιο του το σπιτι και φωναζει μετα τον γειτονα να τον σωσει ..αστεια πραγματα δεν μαθαμε τιποτα απο το Ηρακλειο και εγεινε το Σαμαινα ,, απο τους σεισμους και πυρκαγιες του 80 και ζησαμε τα ιδια μετα απο χρονια στο Μενιδι Θρακομακεδονες με τους σεισμους , πυρκαγιες του 2007 και τωρα 2009 καπακι τα ιδια ....μενουν οι πλυμμυρες του 1958 (τοτε χαθηκε το πατρικο μου ) ερχονται τωρα ειναι η σειρα τους .. να δω ολα αυτα που εχουν χτισθει στο ρεμα ξερεις πισω απο τον ευξεινο οπως ερχεσαι απο την εθνικη θα τα δω να περνανε σαν βαρκες εδω στα νοτια που μενω ...και παλι θα φωναζουν οτι πνιγηκαμε οτι καταστραφηκαμε και που ειναι η πολιτεια να μας σωσει ,, λες και αυτοι οι ιδιοι δεν ζουνε στην ΕΛΛΑΔΑ .δεν ειναι πολιτες αυτης της χωρας , δεν ψηφιζουν κοινοταρχες πολιτικους δημαρχους ,δεν ειναι οι ιδιοι δημοσιοι ,ιδιοτικοι υπαλληλοι .μεγαλογιατροι που περνουν ασθενεις που δεινουν φακελακι ,,αυθαιρετοι που περιμενουν τις εκλογες για να γεινουν νομιμοι .και μετα φταιει ο μπομπολας και ο καθε λαμπρακης και ο καθε ακης ....Πολιτες ειναι ολοι τους και μαζι με αυτους και εγω αναγκαστικα ,πολιτες με δικαιωματα μα και με υποχρεωσεις ...............................ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΞΕΡΟΧΩΡΤΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ...μπορω να σου αναφερω παμπολα στοιχεια και φωτο πριν τις φωτιες απο σκουπιδια περιξ της λιμνης μεχρι και στρωματα κατω απο πευκα διπλα σε κλειστους δρομους με καινουργια συρματολεγματα ..ποιοι τα εκαναν αυτα Αλβανοι ? Τουρκοι πρακτορες ?Πακιστανοι ? οχι βεβαια Τοπικοι ηρωεες ησαν , λαμογια του κερατα και τους γνωριζουν οι υπολοιποι .αλλα δεν μιλανε εξαργυρωνουν την σιωπη τους για να εχουν την επομενη φορα που θα κανουν τα ιδια και θα σιωπουν οι σημερινοι πρωταγωνιστες ...και θα φταιει το κρατος το καθε κρατος , λες και το κρατος δεν ειμαστε εμεις οι ιδιοι

Zpower
31/08/2009, 02:35
οταν καιγοτανε η αθηνα το χειμωνα ........κατεβαινανε τσουρμο τα παπια την Συγγρου το βραδυ με πιτσιρικαδες γελωντας φορτωμενα με το πλιατσικο ( ακριβως οπως το ειπες επαναστατες του κωλου ) αρκετα ας επιστρεψω στη σιωπη μου ..σε ευχαριστω τολμησες τουλαχιστον να πεις κατι

LOUKILOUK
31/08/2009, 11:32
Ρε zpower κοιτα τι θα γινει τωρα με αυτα που ειπες...
θα σε κερασουμε μπυρες:beer:
θα πουμε :a18:
θα υποκλιθουμε :a23:
θα σταυρωσουμε ++++ 990 /1050/900/600/50/125/10000000κτλ
και μετα ολοι μαζι θα παμε να σταυρωσουμε και καποιους αλλους για να αποκησουμε επιτελους και εμεις την πολυποθητη θεσουλα στο δημοσιο το οποιο βεβαια τωρα που ειμαστε απ'εξω το βριζουμε και το κατηγοραμε...Το βραδακι ξαπλα στον καναπε θα δουμε σε επαναληψη το DVD του Λαζοπουλου που ηταν δωρο μαζι με 2 βιβλια σε πορνοπεριοδικο πανελληνιας διαθεσης και υψηλες πωλησεις και θα εχουμε κανει και το καθηκον απεναντι στα παιδια μας αφου γελασαμε με την εθνικη μας ξεφτιλα... μετα θα παμε να κραξουμε και εμεις σε κανα φορουμ για τα χαλια του κρατους (μας...???!!! :confused: ) και τελος υπνο βαθυ...

Μην γινεσαι λοιπον προκλητικος και ειρωνικος ζητωντας μας να γινουμε ρουφιανοι του γειτονα μας του φτωχου, με το αυθεραιτο, που με κοπο, δακρυα και ιδρωτα καταφερε να κανει οτι εκανε και ο φιλος μας ο γιατρος που μενει παρακατω...ξερεις μεσα στο ρεμα... αλλα εχει και πισινα ο πουστης. Και στην τελικη γιατι εγω να ειμαι σωστος αφου μπορω να ειμαι λαθος και οχι μονο να μην πληρωνω τιποτα, αλλα να βγαζω κιολας? Αλλωστε και κατι αλλους φιλους που εχω (εμπορους, γιατρους, εφοριακους, υπαλληλους της πολεοδομιας κ.α.) βλεπω οτι ολοι τους σεβονται και θελουν να ειναι φιλοι τους οπως και εγω, παρολο που ξερουμε ολοι οτι κλεβουν, φοροδιαφευγουν, εξαπατουν, εκβιαζουν και αλλα πολλα που πρεπει να εισαι μεγαλος μαγκας για να τα κανεις.... Στο κατω κατω οπως ολοι μας, ετσι και εσυ, και παραδεξου το επιτελους..., σαν και αυτους θελεις να γινεις με σπιταρονα και SUV μεσα στο δασος ή διπλα στη θαλασσα...

υπογραφη
ενας αγανακτισμενος πολιτης....:bigcry:

και υπνο βαθυ παλικαρια:ZZZ:

υ.γ. υποκριτης και βολεψακιας...
κουτοπονηρος και μιζερος...
φευτοτσαμπουκας και ραγιας...
λεξη με 10 γραμματα απο Ν_ _ _ _ _ _ _ _ _

LsKostas
31/08/2009, 11:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
οταν καιγοτανε η αθηνα το χειμωνα ........κατεβαινανε τσουρμο τα παπια την Συγγρου το βραδυ με πιτσιρικαδες γελωντας φορτωμενα με το πλιατσικο ( ακριβως οπως το ειπες επαναστατες του κωλου ) αρκετα ας επιστρεψω στη σιωπη μου ..σε ευχαριστω τολμησες τουλαχιστον να πεις κατι

Σωστα ...ειναι τις πασυ γνωστο οτι το πλιατσικο το εκαναν αντιεξουσιαστες:lol: :lol:
και τον φονο του Καποδιστρια ο Ηλιοπουλος ισως...:o

αληθεια τι εγινε με τα βιντεο με τις καταστροφες στην Βουλη...ακομα ν απαντησουν ε?

Δεν πειραζει,εχουνε γνωση οι φυλακες...:rolleyes:

Ισως και αυτος που εγραψε το αρχικο κειμενο ,που ολοι σχεδον συμφωνειται να εκανε και αυτος πλιατσικο,κανα DC γυαλι και κανα δερματινο για την μηχανη ...ειμαι σιγουρος κας μην το εχω γνωρισει ποτε...

Η ασχετοσυνη,η μυωπια μπροστα στα πλιατσικα των μισθων και στα εγκληματα των πυρκαγιων
για αλλη μια φορα θριαμβευει...:(

Ετσι ειναι αφου ετσι θελετε να πιστευεται... :(

Gandalf κανενας δεν νευριαζει εδω...εδω ειναι forum ...η αληθεια ειναι εξω ,στους δρομους
οπου οι επαναστατες ,τα κωλοπεδα δινουν ραντεβου.

Οι μεν για τις ιδεες τους ,οι αλλοι για να προστατεψουν τ αφεντικα τους :smilea:

Καλη βδομαδα και καλα κουραγια σ ολους

hidefnick
31/08/2009, 11:56
Ασχετο.

Μήπως είδατε ειδήσεις τις τελευεταίες 2-3 μέρες? Ακόμα και τα κρατικά έχουν εκτενέστατες αναφορές στις μεγάλες φωτιές που παίζουν Αμερικές Αυστραλίες κλπ κλπ. Και πως ακόμα και αυτά τα "τεράστια" κράτη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και πως ο άνεμος και οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν απίστευτα το έργο των κρατικών μηχανισμών....

Μα όλα τα κανάλια????? Μα δεν μ@μιόμαστε???? (τώρα βέβαια αν δεν ήταν ο γιωργάκης από την άλλη, θα το είχαμε αυτό το γκιοζιλίκη?)

Γεια μας :beer: :beer: :beer: :beer:

Gandalf dr685sm
31/08/2009, 12:24
η αληθεια ειναι εξω ,στους δρομους

Μακάρι αυτά τα ραντεβού να τα έδιναν για να προστατεύσουν δάση ή γενικώς όταν είναι ώρα δράσης για το κοινό καλό ... και οχι μόνο για αντίδραση στο όνομα της αντίδρασης... αλλά βλέπεις το να παράγεις έργο είναι απείρως πιο δύσκολο απο το να διαμαρτύρεσαι συνέχεια , βίαια ή οχι.

Gandalf

Zpower
31/08/2009, 12:43
εσυ μπορει να εισαι λουκυ λουκ .εγω ειμαι ενας μονος και φτωχος καου μπου ...διαβασε καλυτερα τι εχω γραψει για να καταλαβεις ..ειχα ακινητα τα οποια πουλησα οταν ολοι παρακαλαγανε για δανεια χωρις αντικρισμα ,εαν γουσταρα θα ημουν στο δημοσιο απο το 80 και θα τα εξυνα .με τις προαγωγες και τα αστερια .το 80 στην καστορια( και οχι μονο)οι γκομενες ειχαν ενα ονειρο να παντρευτουν με δοκιμο αθηναιο να την κανουν για την μεγαλη ζωη ..αντ αυτων προτιμησα τη μουτζουρα επιλογη συνειδητη .και εκει ηρθε το πληρωμα του χρονου και τα πηρα,, απο το χομπυ καβλα εαν το γουσταρεις το οποιο απο επαγγελμα καταντησε η μεγαλυτερη σκλαβια ,εξ αιτιας πελατων που παντα τα ηξεραν καλυτερα .τοτε γιατι ερχοντουσαν ? αστο ειναι μεγαλο το θεμα και ποναει ....για να τελειωσω εγω μιας και αναφερθηκες επι προσωπικου ευτυχως εχω τον τροπο μου ,η αθηνα ειναι μια τελειωμενη κατασταση που δεν γυρναει πισω ,αυτα που ζησαμε τουλαχιστον η δικη μου γενια και εαν θελεις αναφερομαι σε οτι εχει σχεση μετην μοτο ..καποιο νεωτεροι δυστυχως δεν τα προλαβαν ...χαιρομαι ολα τα παιδια στο δρομο που κυκλοφορουν με τα μοτερια τους τον εξοπλισμο τους και την καβλα τους και δεν ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ,η αποφαση μου να φυγω απο την αθηνα πλεον ειναι επιτακτικη και αμεση ...ΤΗΝ παραλιακη που ηξερα την γαμισανε .ενα βραδυ κανεις κεφι για μια βολτα και δεν μπορεις ...ποδηλατο να κανεις φοβασαι .την παρνηθα την γαμισανε ..τα νησια οπως τα εζησα τα εχουν ξεσκισει .αρα τι μενει ?? οπου και να κοιταξεις αυτη η χωρα με σκοτωνει καθε μερα ...απο πολιτες χωρις ευθυνες παρα μονο δικαιωματα .....αυτα επι προσωπικου δεν κατηγορησα κανενα απο εδω μεσα στο φορουμ αναφερθηκα σε γεγονοτα που εζησα και ειδα εγω ο ιδιος ,,,,,,,,τελος δεν περιμενω απαντηση και δεν την χρειαζομαι ουτε αντιπαραθεση ..ουτε προκειται να σχολιασω πλεον ,τα μηχανακια μου μονο να ειναι καλα και οσοι φιλοι ελαχιστοι εχουν μεινει .

Gandalf dr685sm
31/08/2009, 12:50
απο πολιτες χωρις ευθυνες παρα μονο δικαιωματα

Πολύ μεγάλη και αληθινή κουβέντα είπες τώρα... λίγοι το έχουν καταλάβει όμως.

Gandalf

ggs
31/08/2009, 13:22
Πολύ μεγάλη και αληθινή κουβέντα είπες τώρα... λίγοι το έχουν καταλάβει όμως.

Gandalf

Αααα… μάλιστα ….
Οι πολίτες – superman !!!
Να καταστέλλουν το έγκλημα , να σβήνουν φωτιές , να αντιμετωπίζουν σεισμούς –λιμούς- καταποντισμούς και παράλληλα να δουλεύουν 10-12 ώρες , να πληρώνουν τους φόρους , να πληρώνουν τις ΔΕΚΟ , να πληρώνουν , να πληρώνουν…
Που να τρέχει τώρα το κράτος ….
Μπράβο ρε παλληκάρια ….
νομίζω ότι στο forum γράφουν ο Καραμανλης , ο Παπανδρεου , ο παυλοπουλος και ο Αντωναρος ….

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των πολιτών είναι να τηρούν τους ΝΟΜΟΥΣ και να ΕΙΣΦΕΡΟΥΝ στο κράτος μέσω των ΦΟΡΩΝ.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ είναι να ΕΛΕΓΧΕΙ την σωστή εφαρμογή των νόμων , να παρέχει ΙΣΟΝΟΜΙΑ προς ΟΛΟΥΣ , ΥΓΕΙΑ προς ΟΛΟΥΣ , ΠΑΙΔΙΑ προς ΟΛΟΥΣ, υποδομές για ΟΛΟΥΣ να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τους πολίτες και να διαχειριστεί ΣΩΣΤΑ τα χρήματα που του δίνουν.

Εκτός κι αν ζούμε στο Far West…

byron
31/08/2009, 13:39
νομίζω ότι στο forum γράφουν ο Καραμανλης , ο Παπανδρεου , ο παυλοπουλος και ο Αντωναρος ….

Ψαχνω τα nick ένα ένα....:evil:

LOUKILOUK
31/08/2009, 13:45
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
[B]εσυ μπορει να εισαι λουκυ λουκ .εγω ειμαι ενας μονος και φτωχος καου μπου ...διαβασε καλυτερα τι εχω γραψει για να καταλαβεις ..

Ειναι αληθεια οτι η επαφη 2 ατομων μεσω μυνηματων που διαβαζει καποιος ξερα μεσα απο ενα pc ειναι δυσκολη και προβληματικη, ειδικα αν προκειται για ατομα που δεν γνωριζονται μεταξυ τους...
Ελπιζω οτι εγω διαβασα-ξαναδιαβασα και καταλαβα το νοημα των λογων σου, νομιζω οτι καταλαβα αυτη την στενοχωρια και την απογοητευση απο οσα συμβαινουν και εμεις δεν κανουμε κατι για αυτο...νομιζω οτι καταλαβα την σημασια που δινεις στην προσωπικη ευθυνη του καθενα απο εμας και κατακρινεις τον ωχαδελφισμο, σταρχιδισμο, αδιαφορια, προσωπικο συμφερον και οτι αλλο μας ωθει να γινομαστε τα ζωα που ειμαστε...
Αν διαβασα σωστα, τοτε σωστα απαντησα κιολας και θα παρακαλουσα να ξαναδιαβασεις και εσυ οσα γραφω με αλλο ματι και αλλο τονο (σορρυ που ειμαι ατονος) αυτη την φορα... Ελπιζω να καταλαβεις οτι απλα και λιγο ειρωνικα προσπαθω να περιγραψω τον βασικοτερο, κατ΄εμε (οπως ΚΤΜ... :lol: ) λογο για το χαλι μας... τους πολιτες χωρις ευθυνες παρα μονο δικαιωματα...οπως πολυ ορθα γραφεις και εσυ... αυτη αλλωστε ειναι και η απαντηση στο σταυρολεξο...
Δεν νομιζω οτι διαφωνουμε στα βασικα και φυσικα μια αντιπαραθεση δεν θα ειχε καμια θεση εδω. Εχω ξαναγραψει για την αναγκη αυτοκριτικης, για την παιδεια που μας λειπει κτλ κτλ και για αυτο και το πρωτο μου σχολειο στο θρεντακι ηταν αυτο που ηταν...
Ελπιζω να εχω καταλαβει σωστα και το ιδιο θα επιθυμουσα να κανεις και εσυ... απλα ριξε αλλη μια ματια σε αυτα που εγραψα...

ελπιζω να μην σε κουρασα
:wave2:

υ.γ.1 Αν σταματουσαμε να φοβομαστε το προσωπικο κοστος που θα ειχαν οι δρασεις και οι αντιδρασεις μας ισως καποτε να προοδευαμε...
υ.γ.2 Για να λειτουργησει ενα αναρχικο κρατος χρειαζεται ανθρωπους με αρχες ειπε καποτε ο Τζιμης ο Πανουσης και καποιοι γελασαν...:confused: :bigcry:
υ.γ.3 Το σταυρολεξαξι το βρε κανεις? εχει λουκουμι...

LOUKILOUK
31/08/2009, 14:07
Αααα… μάλιστα ….
Να καταστέλλουν το έγκλημα , να σβήνουν φωτιές , να αντιμετωπίζουν σεισμούς –λιμούς- καταποντισμούς και παράλληλα να δουλεύουν 10-12 ώρες , να πληρώνουν τους φόρους , να πληρώνουν τις ΔΕΚΟ , να πληρώνουν , να πληρώνουν…
Μπράβο ρε παλληκάρια ….

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των πολιτών είναι να τηρούν τους ΝΟΜΟΥΣ και να ΕΙΣΦΕΡΟΥΝ στο κράτος μέσω των ΦΟΡΩΝ.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ είναι να ΕΛΕΓΧΕΙ την σωστή εφαρμογή των νόμων , να παρέχει ΙΣΟΝΟΜΙΑ προς ΟΛΟΥΣ , ΥΓΕΙΑ προς ΟΛΟΥΣ , ΠΑΙΔΙΑ προς ΟΛΟΥΣ, υποδομές για ΟΛΟΥΣ να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τους πολίτες και να διαχειριστεί ΣΩΣΤΑ τα χρήματα που του δίνουν.

Υποχρεωση επισης του πολιτη ειναι να ελεγχει το κρατος και την κυβερνηση, να τιμα οποιον προσφερει και να στελνει στο διαλα οποιον τον κοροιδευει...

Ξαναδιαβασε αυτα που εγραψες και πες μου αν καποιος απο ολους αυτους κανει αυτα που πρεπει...(πολιτες και κρατος) και σκεψου και τι κανουμε για να αλλαξουν- βελτιωθουν ολα αυτα...ΤΙΠΟΤΑ...
Σαν τους ραγιαδες προσκυναμε, σκυβουμε το κεφαλι, δινουμε φακελακια, μιζες, δωρακια, και ριχνουμε λαδακι στον μυλο ενος διευθαρμενου κρατους του οποιου ολοι θελουμε τελικα να γινουμε γραναζια για να παρουμε πισω λιγο απο το λαδακι που ριξαμε...
Υποκριτες και χατζιαβατηδες... περιμενουμε απο αλλους να μας "λευτερωσουν" αλλα μεχρι τοτε ευκολα και χωρις καμια δευτερη σκεψη τους αναθεματιζουμε....
Γλυφουμε εκει που φτυνουμε, κανουμε τα ιδια και χειροτερα με αυτα που καταδικαζουμε δημοσια και φωναχτα...γιατι για μας υπαρχει παντα μια καλη δικαιολογια...
Τελικα η αγρια δυση ισως να ηταν αυλη παρθεναγωγιου μπροστα στο μπουρδελο που ειναι εκει εξω...

αντε και καλη μας τυχη μαγκες...:wave2:

υ.γ. Φαντασου μια μερα που ολοι οι πολιτες θα ηταν αυτοι που περιεγραψες (νομοταγεις...) χωρις να παιρνουν ή να δινουν φακελακια και χαρες...πολιτισμικο σοκ...?αλλη χωρα...? δεν μπορω να το περιγραψω...ποιος θα μπορουσε?

ggs
31/08/2009, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Υποχρεωση επισης του πολιτη ειναι να ελεγχει το κρατος και την κυβερνηση

Αυτό είναι ΘΕΣΜΙΚΗ υποχρέωση (στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα) της αντιπολίτευσης και ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ υποχρέωση του ΤΥΠΟΥ.

[i]Ξαναδιαβασε αυτα που εγραψες και πες μου αν καποιος απο ολους αυτους κανει αυτα που πρεπει

Να μην σε στενοχωρήσω ΑΛΛΑ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καθώς και ΠΟΛΛΟΙ ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ΠΟΛΥ εντάξει στις υποχρέωσεις τους..
Αντίθετα , το κράτος ΠΟΤΕ….

[i]σκεψου και τι κανουμε για να αλλαξουν- βελτιωθουν ολα αυτα...ΤΙΠΟΤΑ...

Κάνεις λάθος …κάνουμε αυτά που μας επιτρέπουν οι νόμοι το πολίτευμα και το Σύνταγμα της Ελλάδας …δηλαδή ΕΚΛΟΓΕΣ… αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα μέσα από την «νόμιμη» διαδικασία , μήπως έχεις να προτείνεις άλλη ?

[i]Φαντασου μια μερα που ολοι οι πολιτες θα ηταν αυτοι που περιεγραψες (νομοταγεις...) χωρις να παιρνουν ή να δινουν φακελακια και χαρες...πολιτισμικο σοκ...?αλλη χωρα...? δεν μπορω να το περιγραψω...ποιος θα μπορουσε?

Φαντάσου , να είχαμε ένα κράτος που θα έκανε έστω το 20% απ αυτά που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να κάνει….

PortisHead
31/08/2009, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Δε ξερω ρε φιλε αλλα οσα χρονια θυμαμαι και αρχισα να αντιλαμβανομαι τα πολιτικα θεματα ολο πορειες γινονται και οι αγροτες και οι φοιτηται και οι συνταξιουχοι και οι δασκαλοι και οι ολοι γενικως
αλλα τα ιδια σκατα τρωμε και στην επομενη.

Ε ναι.
Αυτο ειναι το ναρκωτικο της "δημοκρατιας".
Προκειμενου να σου απαγορευει κατι και να λες οτι ζεις υπο καθεστως δικτατοριας.....σου λεει....κανε οτι γουσταρεις μεγαλε....πορειες....διαμαρτυριες....σπαστα ολα....εμεις στο τελος θα κανουμε αυτο που γουσταρουμε κοροϊδο.....απλα εσυ νομιζεις οτι εισαι ελευθερος και αποφασιζεις.

Και εισαι τοοοοοσο κοροϊδο...που οτι και να κανεις.....καποιον απο μας θα ξανατοποθετησεις στην εξουσια....και θα συνεχισουμε το δουλεμα.....κοροϊδο !

....and the beat goes on.....

:lol:

Gandalf dr685sm
31/08/2009, 14:48
ggs

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των πολιτών είναι να τηρούν τους ΝΟΜΟΥΣ

Για ποιούς νομίζεις οτι δουλεύει το σύστημα;.. ποιοί λαδώνουν, κοιτάνε να την κάνουν γυριστή ή να βρούν παραθυράκι σε νόμο που δεν συμφέρει ανεξαρτήτως αν είναι για το γενικο καλό ή οχι;

Ποιοί είναι εκείνοι που κοιτάνε να κάνουν την αρπαχτή και να καταστρατηγήσουν κάθε είδους νόμο;

Ποιοί είναι εκείνοι που "ενοικιάζουν-πουλάνε" φήφο προς ικανοποιήση κάποιου ρουσφετιού... ;;;

Οι άρχων του τόπου μόνο ή το σύνολο του;

Σίγουρα το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι , αλλά εδώ μιλάμε για όλο το ψάρι στο τηγάνι που βρωμοκοπάει απο ουρά μέχρι κεφάλι.

Ερχόμενος ειδικά στην συγκέντρωση του Συντάγματος... ποιοί είναι εκείνοι που θέλουν να κτίσουν μέσα-έξω στην Αττική και δημιουργούν την ζήτηση , άρα και την ευκαιρία για κάποιους να εκμεταλευτούν αυτή την ζήτηση;

Είμαστε σαν τα παγώνια που φουντώνουν.... αλλά αγνοούν επιδεικτικά τα άσχημα πόδια που τους στηρίζουν.

Οι ευθύνες του πολίτη επίσης πέρα απο την τήρηση των νόμων , είναι να δώσουν και κάτι καλύτερο στις γενιές που έρχονται... και έχει να κάνει και με την παιδεία (την οικογενειακή), και με πολλά άλλα.

Το κράτος έχει σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γιατί δεν κάνει τίποτα σωστό, αλλά δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών.. .τόσο γιατί έχουμε αυτό που θέλουμε και μας αρμόζει, αλλά και γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τίποτα ... οχι μόνο για να αλλάξουμε κάτι, αλλά για να κάνουμε έστω ενα μικρό βήμα διόρθωσης που μπορεί να είναι εθελοντισμός , αλληλοβοήθεια κοκ.

Gandalf

ggs
31/08/2009, 14:58
ggs

Για ποιούς νομίζεις οτι δουλεύει το σύστημα;.. ποιοί λαδώνουν, κοιτάνε να την κάνουν γυριστή ή να βρούν παραθυράκι σε νόμο που δεν συμφέρει ανεξαρτήτως αν είναι για το γενικο καλό ή οχι;

Ποιοί είναι εκείνοι που κοιτάνε να κάνουν την αρπαχτή και να καταστρατηγήσουν κάθε είδους νόμο;

Ποιοί είναι εκείνοι που "ενοικιάζουν-πουλάνε" φήφο προς ικανοποιήση κάποιου ρουσφετιού... ;;;

Μεγαλοεπιχειρηματίες (οι νταβαντζηδες που έλεγε και μια ψυχή…)
Εκκλησία
Πολιτικοί
Μεγαλοαστοί (τα τζάκια …)
Κομματικοί – κυβερνητικοί «Παράγοντες»

Από εκεί και κάτω , έχουμε μικρά ή μεγάλα λαμογια που προσπαθούν να τσιμπήσουν κάνα κομμάτι από το «παρτυ» που έχουν στήσει όλοι οι από πάνω..

Gandalf dr685sm
31/08/2009, 15:06
Από εκεί και κάτω , έχουμε μικρά ή μεγάλα λαμογια που προσπαθούν να τσιμπήσουν κάνα κομμάτι από το «παρτυ» που έχουν στήσει όλοι οι από πάνω..

Δηλαδή οι περισσότεροι που θέλουν να γίνουν χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Η συντριπτικη πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα. Δυστυχώς.

Οπότε ποιός πραγματικά να τηρήσει νομους σε αυτό τον φαύλο κύκλο;.. οι πολιτικοί που το κάνουν για να κονομήσουν σίγουρα...ή ο λαός που βλέπει να κλέβουν οι πολιτικοί και λένε να κάνουν το ίδιο με το ίδιο σκεπτικό; Αλήθεια πότε νομίζει κανείς οτι μπορεί να σπάσει ο κύκλος αυτός;

Απο τον απλό και πολυπληθή λαό που ψηφίζει εκείνους που θα τον αφήσουν να κάνει οτι και οι απο πάνω;...

Ή απο κάποια αρχή - πολιτικό που θα πάρει το ματσούκι και θα κόβει κεφάλια και κώλους;;;;;

Όλοι φίλε ggs έχουν ευθύνες και δικαιώματα... και οι πολίτες που κάνουν χρήση της ανωνυμίας (όπως οι πολιτικοί την εξουσία τους) για να κάνουν οτι κάνουν και οι απο πάνω, έχουν ευθύνες.

Gandalf

rockobok
31/08/2009, 15:08
Μακάρι αυτά τα ραντεβού να τα έδιναν για να προστατεύσουν δάση ή γενικώς όταν είναι ώρα δράσης για το κοινό καλό ... και οχι μόνο για αντίδραση στο όνομα της αντίδρασης... αλλά βλέπεις το να παράγεις έργο είναι απείρως πιο δύσκολο απο το να διαμαρτύρεσαι συνέχεια , βίαια ή οχι.

Gandalf http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=24/8/2009&id=11241&pageNo=6&direction=1 :beer:

alximistis
31/08/2009, 15:10
Έχουν ειπωθεί δεκάδες ίσως και εκατοντάδες φορές αλλά τι σηαμσία έχει;;;
Είπε κανείς πως το κράτος δεν είναι εμπρηστής;;; Είπε κανεί ςπως οι πολιτικοί δεν τα παίρνουν (όχι όλοι);;; είπε κάποιος πως έχουμε διαφάνεια;
Κανείς!

Αλλά από την άλλη γιατί ποτλε μα ποτέ δεν τολμάμε να απαντήσουμε και σε άλλες ερωτήσεις;;; Όπως...

ΠΟΙΟΣ παρακαλάει κάθε φορά πριν τις εκλογές να διορίσουν τα παιδιά του;;; ΠΟΙΑΝΟΥ το όνειρο είναι να διορισθεί στο δημόσιο;;; ΓΙΑΤΙ οι σχολές της αστυνομίας έρχονται πρώτες σε προτίμηση;;; ΠΟΙΟΙ λένε κάθε φορά στους βουλευτές μας κοίτα να δεις από μένα έχεις τόσους ψήφους ΑΝ κάνεις αυτό κι αυτό;;; ΠΟΙΟΙ καταπατούν κομάτια δάσους και ΠΟΙΟΙ μετά τα εμφανίζουν ως δικά τους;;; ΠΟΙΟΙ παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ και ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ δεν πίεσαν ΚΑΠΟΙΟΙ τους δήμους ώστε να ενισχυθεί η αντιπυρική προστασία;;;
ΠΟΙΟΙ όπως είπε και ο μάγος λαδώνουν ασταμάτητα;;; ΠΟΙΟΙ θα τρέξουν να πάρουν κτηματάκι στα καμένα;;;

Ελάτε ρε παιδιά τώρα τουλάχιστον σε αυτό το φόρουμ ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Κωλολαός είμαστε τελεία και παύλα!
Διαφωνώ κάθετα με την ισοπέδωση του μάγου για τις πορείες και τις προσπάθειες. Όσοι κινητοποιήθηκαν οι περισσότεροι τουλάχιστον πιστεύουν σε αυτό πιστεύουν ότι πρέπει να σωθεί το δάσος και τα πεύκα.
Αλλά καταλάβετε το! ΔΕΝ παίρνουμε ΠΟΤΕ τις ευθύνες μας ως λάός ως πολίτες! ΠΟΤΕ!!!

PortisHead
31/08/2009, 15:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis

Αλλά καταλάβετε το! ΔΕΝ παίρνουμε ΠΟΤΕ τις ευθύνες μας ως λάός ως πολίτες! ΠΟΤΕ!!!

Γιαυτο και δικαίως εχουμε τους κυβερνητες που μας αξίζουν.
;)

ggs
31/08/2009, 15:13
Δηλαδή οι περισσότεροι που θέλουν να γίνουν χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Η συντριπτικη πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα. Δυστυχώς.

Οπότε ποιός πραγματικά να τηρήσει νομους σε αυτό τον φαύλο κύκλο;.. οι πολιτικοί που το κάνουν για να κονομήσουν σίγουρα...ή ο λαός που βλέπει να κλέβουν οι πολιτικοί και λένε να κάνουν το ίδιο με το ίδιο σκεπτικό; Αλήθεια πότε νομίζει κανείς οτι μπορεί να σπάσει ο κύκλος αυτός;

Απο τον απλό και πολυπληθή λαό που ψηφίζει εκείνους που θα τον αφήσουν να κάνει οτι και οι απο πάνω;...

Ή απο κάποια αρχή - πολιτικό που θα πάρει το ματσούκι και θα κόβει κεφάλια και κώλους;;;;;

Όλοι φίλε ggs έχουν ευθύνες και δικαιώματα... και οι πολίτες που κάνουν χρήση της ανωνυμίας (όπως οι πολιτικοί την εξουσία τους) για να κάνουν οτι κάνουν και οι απο πάνω, έχουν ευθύνες.

Gandalf

Συγγνώμη …για σένα έχουν το ίδιο «ειδικό βάρος» οι ευθύνες των πολιτών με τις ευθύνες του κράτους ?
Συμψηφίζεις την ανωνυμία των πολιτών με την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ του κράτους ?

golis
31/08/2009, 15:15
Θα μας πει κανείς πως πήγε απο συμμετοχή η συγκέντρωση ;

alximistis
31/08/2009, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Γιαυτο και δικαίως εχουμε τους κυβερνητες που μας αξίζουν.
;)

ακριβέστατα... :(

Gandalf dr685sm
31/08/2009, 15:27
Συμψηφίζεις την ανωνυμία των πολιτών με την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ του κράτους ?

Ναι... γιατί πολύ απλά είναι εκλεγμένη κυβέρνηση.. άρα έχουν πάρει εξουσία διά ανάθεσης που έδωσε ο πολίτης για δικούς του λογους. Κυρίως προσωπικούς.

Η ανωνυμία προκύπτει λόγω του ιδιότυπου χαρακτήρα που έχει αυτό το αλισβερίσι μεταξύ πολιτών και πολιτικών.

Θα ψηφίσω αυτόν για να έχω εκείνο... να πάρω το άλλο, ... να χτίσω το άλλο.

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσε κάποιος τον διπλανό του , να λέει οτι θα ψηφίσω αυτόν γιατί λέει πως θα φτιάξει κάτι για όλους αν και θα είναι εις βάρος του πολίτη αυτού;

Και δεν μιλάω για σωστούς σκοπούς (πχ. υποσχέσεις για καλύτερη παιδεία κτλ.)... αλλά για εκείνους που λένε πως θα κάνουν επέκταση σχεδίου πόλεως κοκ...!!!!

Δεν μπορείς να το κατανοήσεις έτσι;... πολίτης είναι το κράτος.. και κράτος είναι ο πολίτης.. γιατί πολύ απλά το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να συζητάμε επι ώρες.

Gandalf

ggs
31/08/2009, 15:32
ΠΟΙΟΣ παρακαλάει κάθε φορά πριν τις εκλογές να διορίσουν τα παιδιά του;;; ΠΟΙΑΝΟΥ το όνειρο είναι να διορισθεί στο δημόσιο;;; ΓΙΑΤΙ οι σχολές της αστυνομίας έρχονται πρώτες σε προτίμηση

Ο κάθε ένας που βλέπει ότι οτιδήποτε άλλο στην Ελλάδα ΔΕΝ έχει προκοπή .
Που βλέπει τον πελεκυ της ανεργίας βαρύ πάνω από το κεφάλι του.
Που βλέπει τις εξοντωτικές συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα .
Που βλέπει την επιστημονική ερευνά και απορόφηση να είναι στην Ελλάδα ανέκδοτο.
Που βλέπει την οποιαδήποτε μικρομεσαία επιχειρηματική προσπάθεια να καταποντίζεται στο πέλαγος της γραφειοκρατίας και στις συμπληγάδες των πολυεθνικών.
Που συνειδητοποιεί ότι η ψήφος ΔΕΝ έχει κανένα ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ αντίκρισμα

ΠΟΙΟΙ λένε κάθε φορά στους βουλευτές μας κοίτα να δεις από μένα έχεις τόσους ψήφους ΑΝ κάνεις αυτό κι αυτό;;; ΠΟΙΟΙ καταπατούν κομάτια δάσους και ΠΟΙΟΙ μετά τα εμφανίζουν ως δικά τους;;; ΠΟΙΟΙ παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ και ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ δεν πίεσαν ΚΑΠΟΙΟΙ τους δήμους ώστε να ενισχυθεί η αντιπυρική προστασία;;;
ΠΟΙΟΙ όπως είπε και ο μάγος λαδώνουν ασταμάτητα;;; ΠΟΙΟΙ θα τρέξουν να πάρουν κτηματάκι στα καμένα;;;

Μεγαλοεπιχειρηματίες (οι νταβαντζηδες που έλεγε και μια ψυχή…
Εκκλησία
Πολιτικοί
Μεγαλοαστοί (τα τζάκια …

Ελάτε ρε παιδιά τώρα τουλάχιστον σε αυτό το φόρουμ ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Κωλολαός είμαστε τελεία και παύλα!
Διαφωνώ κάθετα με την ισοπέδωση του μάγου για τις πορείες και τις προσπάθειες. Όσοι κινητοποιήθηκαν οι περισσότεροι τουλάχιστον πιστεύουν σε αυτό πιστεύουν ότι πρέπει να σωθεί το δάσος και τα πεύκα.

Ο ιδιοσ λαός και οι ίδιοι πολίτες , όταν μεταναστεύουν και λειτουργούν υπό το καθεστώς ενός ΣΟΒΑΡΟΥ κράτους , είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ νομοταγείς ,υπεύθυνοι, τίμιοι και προκομμένοι… τα παραδείγματα είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ…

ggs
31/08/2009, 15:45
[B]Ναι... γιατί πολύ απλά είναι εκλεγμένη κυβέρνηση.. άρα έχουν πάρει εξουσία διά ανάθεσης που έδωσε ο πολίτης για δικούς του λογους. Κυρίως προσωπικούς.

Είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση από το 30% των Ελλήνων και ένας ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ εκλογικός νόμος τους έχει δώσει το δικαίωμα να κυβερνούν ΑΠΟΛΥΤΑ.

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Δεν μπορείς να το κατανοήσεις έτσι;... πολίτης είναι το κράτος.. και κράτος είναι ο πολίτης.. γιατί πολύ απλά το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να συζητάμε επι ώρες.
Gandalf [QUOTE]

Ναι μάλλον , δεν μπορώ να κατανοήσω …ειδικά αν στις βασικές έννοιες όπως πολίτης , κράτος , δημοκρατία κ.λ.π έχουμε διαφορετικές ερμηνείες …

Gandalf dr685sm
31/08/2009, 15:59
Ο ιδιοσ λαός και οι ίδιοι πολίτες , όταν μεταναστεύουν και λειτουργούν υπό το καθεστώς ενός ΣΟΒΑΡΟΥ κράτους , είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ νομοταγείς ,υπεύθυνοι, τίμιοι και προκομμένοι… τα παραδείγματα είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ…

Και ποιός το τιμωρεί/δημιουργεί/ρυθμίζει αυτό το κράτος;....

Μήπως οι ίδιοι οι πολίτες του;..

Θυμίσου αντιδράσεις Γερμανών πολιτών για την Υπουργό τους που πήρε το όχημα της στις διακοπές.
Θυμίσου αντιδράσεις για τις ατασθαλίες υπουργών και αξιωματούχων κυβέρνησης στην Βρεττανία.
Θυμίσου αντιδράσεις Αμερικανών για τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Bush όπου είχε κάνει και "διάφορα" στις δεύτερες εκλογές για να βγεί.

Έλα τώρα στην Ελλάδα και δες ανάλογες και αντίστοιχες αντιδράσεις και ποιοί εναλάσσονται στην εξουσία.

Το κράτος φίλε ggs δεν είναι εξωγήινοι ούτε στρατός κατοχής να κάνουν οτι θέλουν. Κάθε 4 χρόνια στις εθνικές εκλογές , μπορείς να δώσεις το δικό σου μήνυμα... αλλά εκεί έχει και προσωπικό κόστος για εκείνον που κοιτάει και περιμένει κάτι απο τον "βουλευτή" του! Και κάπου εκεί σου λέω πως αν δεν πέσει δυστυχώς.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.. ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ... βούρδουλας... εδώ δεν αλλάζει τίποτα. Γιατί πολύ απλά όλοι βολεύονται με την παρούσα κατάσταση.

Gandalf

LOUKILOUK
31/08/2009, 16:00
Γιατι ρε ggs θεωρεις οτι μισθωτοι και συνταξιουχοι και λοιποι νοικοκυραιοι ειναι νομοταγης και "σωστοι" πολιτες? Επειδη ισως δεν μπορουν να κλεψουν πολυ? Μηπως επειδη ειναι οσφυοκαμτες και δεν κανουν κατι για να σηκωσουν κεφαλι?
Μηπως τελικα ειναι και αυτοι απο εκεινους που ζητανε χαρες και ρουσφετια με ανταλλαγμα ψηφους? Μηπως ειναι οι ιδιοι που χτιζουν φτωχικα αυθαιρετα μεσα στα δαση και μεσα στις παραλιες? Ειναι μηπως λιγοτερο ενοχοι επειδη κλεβουν, εξαπατουν, κανουν τα στραβα ματια και τελικα βολευονται λιγοτερο απο αλλους μεγαλοκαρχαριες? Ο τροπος σκεψης και συμπεριφορας τους δεν ειναι διαφορετικος, απλα εκεινοι κλεβουν τα λιγα που μπορουν και οι υπολοιποι τα πολλα ...αλλα ολοι κλεβουν οσο ποιο πολυ μπορουν...
Ολοι εμεις ειμαστε το κρατος και οχι μια εξωπραγματικη δυναμη απο αλλο πλανητη... εμενα θα συναντησεις πισω απο το γκισε της τραπεζας που σου πινει το αιμα, εμενα θα βρεις στο γραφειακι μου στην πολεοδομια να μου δωσεις το μπαξισι μου για να σου κανω την δουλιτσα σου, εμενα θα βρεις στο νοσοκομειο για να μου χωσεις το φακελακι στη τσεπη για να μπεις πρωτος στο χειρουργειο...κτλ...θες να συνεχισω?
Ποιο κρατος λοιπον απροσωπο και θεωρητικο κατηγορεις? ολα ειμαστε εμεις...εμεις που τα παιρνουμε και εμεις που τα δινουμε με σκυμενο κεφαλι λεγοντας ευχαριστω αφεντικο και περιμενοντας υπουλα στην γωνια μας για να παρουμε την εκδικηση μας...οταν ερθει η ωρα και παρουμε και εμεις αυτην την λιγη εξουσια του δημοσιου υπαλληλου που τωρα βριζουμε υποκριτικα αλλα κατα βαθος ζηλευουμε και θελουμε να γινουμε σαν και αυτον...
Οσο για τους απο πανω που κανουν παρτυ στην πλατη μας και εμεις φταιμε που τους αφηνουμε ενω ξερουμε... "Ξυπνιοι" και "λαμογια" παντα θα υπαρχουν να προσπαθουν να εκμεταλλευτουν καταστασεις...αν οι υπολοιποι δεν κανουμε τιποτα απο φοβο, απο βολεμα, απο συμφερον, εστω και απο αγνοια ή βλακεια φταιμε και εμεις... :sad:

ggs
31/08/2009, 16:14
@ Gandalf και Loukilouk
ΟΚ παιδια… αν σωνει και καλά θέλετε να «φταίμε εμείς» , τοτε πάω πάσο ….
Φταίτε εσείς ….
Αυτομαστιγωθητε για το κακό που έχετε κάνει στον τόπο και πηγαίνετε να παραδοθείτε ως υπεύθυνοι για τα δινα της Ελλάδας….
Δεν φταίει κανένας συγκεκριμένα , αλλά ΟΛΟΙ σας ….
ότι καλύτερο για αυτούς που φταίνε…
μια χαρά…

καλουσ δρομουσ να εχουμε και προσοχη

:beer:

alximistis
31/08/2009, 16:32
Ο κάθε ένας που βλέπει ότι οτιδήποτε άλλο στην Ελλάδα ΔΕΝ έχει προκοπή .
Που βλέπει τον πελεκυ της ανεργίας βαρύ πάνω από το κεφάλι του.
Που βλέπει τις εξοντωτικές συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα .
Που βλέπει την επιστημονική ερευνά και απορόφηση να είναι στην Ελλάδα ανέκδοτο.
Που βλέπει την οποιαδήποτε μικρομεσαία επιχειρηματική προσπάθεια να καταποντίζεται στο πέλαγος της γραφειοκρατίας και στις συμπληγάδες των πολυεθνικών.
Που συνειδητοποιεί ότι η ψήφος ΔΕΝ έχει κανένα ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ αντίκρισμα

Μεγαλοεπιχειρηματίες (οι νταβαντζηδες που έλεγε και μια ψυχή…
Εκκλησία
Πολιτικοί
Μεγαλοαστοί (τα τζάκια …

φίλε μου συμφορουμίτη και πιθανότατα σύντροφε... ;)
λυπάμαι είσαι λάθος!!!
δεν συμφωνώ καθόλου με το αυτομαστιγωθείτε που λες μετά και είμαι κατά της μεμψιμοιρίας της γκρίνιας και της αυτολύπησης. Το ακριβώς αντίθετο λέω φίλε μου.
Μόνο αν κατανοήσουμε ποιες είναι οι ευθύνες μας και "στήσουμε" εμάς στον τοίχο και δούμε τα λάθη μας κατάφατσα μόνο τότε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πραγματικά ως λαός. Και τότε θα τα καταφέρουμε αλλιώς θα δίνουμε μία ζωή διέξοδο στην εξουσία γιατί θα είμαστε μπλεμπάγια όλοι. Κι ότι έχουμε καταφέρει ναι το έχουμε καταφέρει με αγώνες αίμα και προσπάθεια αλλά πάλι ήταν οι λίγοι που μοχθούσαν κι έρχονταν μετά οι πολλοί και καρπώνονταν :(

LOUKILOUK
31/08/2009, 16:35
ggs διαβασε το αλλιως ρε συ...φταιμε ΚΑΙ εμεις...αυτο μαλλον λεμε και επισης με αλλα λογια μιλαμε για την ατομικη ευθυνη του καθενος απο εμας στα πλαισια της δημοκρατιας...
Δεν αθωωνω κανενα μπουστη που μας καθεται στο σβερκο απλα θεωρω οτι περα απο τους γνωστους ενοχους ενα μεγαλο μερος της ευθυνης το σηκωνουμε εμεις οι ιδιοι ως πολιτες και ζωντανα οργανα αυτου του οργανισμου που λεγεται κρατος.
Μην απομομωνεις εκφρασεις του καθενα μας και βγαζεις διαφορετικα συμπερασμτα απο αυτο που υποστηριζουμε... αλλωστε απο οτι καταλαβαινω περισσοτερα μας ενωνουν παρα μας χωριζουν σαν τροπος σκεψης...
το ξαναλεω...διαβασε το σε παρακαλω...

LOUKILOUK
31/08/2009, 16:41
Οσο για τους απο πανω που κανουν παρτυ στην πλατη μας και εμεις φταιμε που τους αφηνουμε ενω ξερουμε... "Ξυπνιοι" και "λαμογια" παντα θα υπαρχουν να προσπαθουν να εκμεταλλευτουν καταστασεις...αν οι υπολοιποι δεν κανουμε τιποτα απο φοβο, απο βολεμα, απο συμφερον, εστω και απο αγνοια ή βλακεια φταιμε και εμεις... :sad: [/B][/QUOTE]

καταλαβες τωρα την διαφορα?
δεν διαφωνω με αυτα που υποστιριζεις αλλα παω και λιγο παρακατω ρε αδερφε...

anyway καλους δρομους οπως ειπες σε ολους και ελπιζω αυτες ολες οι ανταλλαγες αποψεων να ειναι για ολους ενδιαφερουσες εστω...
:beer: :wave2:

menelaos46
31/08/2009, 21:07
menelaos46 μαζι σου. σωστα τα συμφεροντα που λες οτι υπαρχουν,η αρχικη ιδεα ομως παραμενει ιδια ,ειτε μπουν στη πορεια κομμουνιστες(ή βαλτε οτι θελετε) και λοιποι ειτε οχι.πρεπει κατι να κανουμε ,να ξεκουνησουμε λιγο απο τις πολυθρονες και τα pc μας.ο καθενας κανει τη δουλεια του.και ο ματατζης (δημοσιος υπαλληλος) και το κομματικο στελεχος και στην τελικη ΕΜΕΙΣ θα κανουμε την δουλεια που εχουμε εγκαταλειψει εδω και παρα πολλα χρονια(μα παρα πολλα).να ειμαστε ενεργοι πολιτες.γιατι ενεργος πολιτης δεν ειναι μονο αυτος που θα παει να ψηφισει αλλα και αυτος που θα παλεψει για τα απο καιρο καταπατημενα δικαιωματα του σ'αυτο το κρατος. παντα με φιλικους χαιρετισμους για μια επικοδομητικη συζητηση προς εξευρεση κοινης πορειας ,μιας και ο αγωνας ειναι κοινος αλλα δεν θελουμε να το καταλαβουμε

Πρεπει κατι να κανουμε συμφωνω σε ολα οσα λες. Πρεπει να βαλουμε στην ακρη το προσωπικο μας συμφερον και να ειμαστε δικαιοι.
Εχω γνωρισει πολλους ανθρωπους στη ζωη μου και αυτοι που ηταν πραγματικα δικαιοι ειναι μετρημενοι.Ετσι εχουμε μαθει να κρινουμε με βαση το συμφερον μας κι οχι το κοινο.
Απο το σχολειο ακομη σκεφθειτε ποιον εκλεγαμε στο 15μελες. Αυτον που ηταν πιο λαμογιο.
Βαδιζουμε εκει που μας αξιζει δυστυχως.

ggs
31/08/2009, 22:17
Νομίζω ότι αναλωνόμαστε σε μια ατέρμονη συζήτηση για το ποιος είναι το αυγό και ποίος είναι η κότα …
Κατά βάθος βλέπω ότι είμαστε το ίδιο αγανακτισμένοι με ότι συμβαίνει γύρω μας …

Ο διαχωρισμός πολίτη και κράτους για ΕΜΕΝΑ είναι αυτονόητος με ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..

Εσείς θεωρείται ότι πολίτης και κράτος είναι το ίδιο ,όπως θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι σε μια ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κοινωνία….

Η διαφορά μας είναι ότι θεωρείτε αυτό το σύστημα δημοκρατία ,ενώ εγώ όχι…

Οποιαδήποτε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι άστοχη (για εμένα) γιατί όταν όλη η Ευρώπη δίκαζε τους προδότες , εμείς τους κάναμε υπουργούς.

Γιατί είχαμε περισσότερους νεκρούς στον εμφύλιο απ ότι στην κατοχή…

Γιατί το 1975 ήδη είχαν διανύσει 30 χρόνια δημοκρατίας και ελευθερίας , ενώ εμείς προσπαθούσαμε να συνηθίσουμε να μην φοβόμαστε να διαβάζουμε Ριζοσπάστη δημόσια…

Γιατί ακόμη και ΜΕΤΑ την χούντα ,ΚΑΝΕΝΑΣ από τον μηχανισμό της δεν τιμωρήθηκε….(πλην των γνωστών συνταγματαρχών)….

Γιατί ακόμη και μετά από 70 χρόνια τα ίδια τζάκια κυβερνάν …

Γιατί όσοι αντιστάθηκαν σε αυτά τα τζάκια ,είτε άφησαν τα κόκαλα τους στα βουνά και στα «νησιά» , είτε έκαναν να δουν την πατρίδα τους 40 χρόνια , είτε προδόθηκαν από τους «σοφούς» αρχηγούς τους …

Και για να μην κάνουμε το forum από μοτοσυκλετιστικο , πολιτικό ,η απάντηση για τις φωτιές , τις πλημμύρες , τα αυθαίρετα , την παιδία και γενικά για τα χάλια της Ελλάδας σήμερα , βρίσκεται μέσα στο βιβλία της ιστορίας που περιγράφουν το πώς το ποιοι και τα γιατί του σύγχρονου ελληνικού κράτους …

Αν έχουμε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη σαν πολίτες , είναι ότι ΔΕΝ διδασκόμαστε από το παρελθόν μας έτσι ώστε να καλυτερεύσουμε το μέλλον μας …

Gandalf dr685sm
01/09/2009, 08:50
Αν έχουμε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη σαν πολίτες , είναι ότι ΔΕΝ διδασκόμαστε από το παρελθόν μας έτσι ώστε να καλυτερεύσουμε το μέλλον μας …

Τα ίδια λέμε με άλλα λόγια. Και είμαι μαζί με τον LUCKYLOOK...φταίμε όλοι... οχι μόνο αυτοί... η μόνο εμείς. Όλοι μας φταίμε.

Και μην ξεχνάμε οτι πολίτης με ικανή κριτική ικανότητα, δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόβατο. Αυτό λέμε. αυτό κατακρίνουμε... και αυτό είναι η μεγαλύτερη ευθύνη μας, ανεξάρτητα αν το κράτος βοηθάει να την αναπτύσεις ή οχι.

Τα ίδια λέμε κοινώς με άλλα λόγια.

Gandalf

memas
01/09/2009, 09:03
Μαλλον θα συμφωνησω με τον Gandalf.....

LOUKILOUK
01/09/2009, 11:19
Νομίζω ότι αναλωνόμαστε σε μια ατέρμονη συζήτηση για το ποιος είναι το αυγό και ποίος είναι η κότα …
Κατά βάθος βλέπω ότι είμαστε το ίδιο αγανακτισμένοι με ότι συμβαίνει γύρω μας …

Ο διαχωρισμός πολίτη και κράτους για ΕΜΕΝΑ είναι αυτονόητος με ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..

Εσείς θεωρείται ότι πολίτης και κράτος είναι το ίδιο ,όπως θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι σε μια ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κοινωνία….

Η διαφορά μας είναι ότι θεωρείτε αυτό το σύστημα δημοκρατία ,ενώ εγώ όχι…

Οποιαδήποτε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι άστοχη (για εμένα) γιατί όταν όλη η Ευρώπη δίκαζε τους προδότες , εμείς τους κάναμε υπουργούς.

Γιατί είχαμε περισσότερους νεκρούς στον εμφύλιο απ ότι στην κατοχή…

Γιατί το 1975 ήδη είχαν διανύσει 30 χρόνια δημοκρατίας και ελευθερίας , ενώ εμείς προσπαθούσαμε να συνηθίσουμε να μην φοβόμαστε να διαβάζουμε Ριζοσπάστη δημόσια…

Γιατί ακόμη και ΜΕΤΑ την χούντα ,ΚΑΝΕΝΑΣ από τον μηχανισμό της δεν τιμωρήθηκε….(πλην των γνωστών συνταγματαρχών)….

Γιατί ακόμη και μετά από 70 χρόνια τα ίδια τζάκια κυβερνάν …

Γιατί όσοι αντιστάθηκαν σε αυτά τα τζάκια ,είτε άφησαν τα κόκαλα τους στα βουνά και στα «νησιά» , είτε έκαναν να δουν την πατρίδα τους 40 χρόνια , είτε προδόθηκαν από τους «σοφούς» αρχηγούς τους …

Και για να μην κάνουμε το forum από μοτοσυκλετιστικο , πολιτικό ,η απάντηση για τις φωτιές , τις πλημμύρες , τα αυθαίρετα , την παιδία και γενικά για τα χάλια της Ελλάδας σήμερα , βρίσκεται μέσα στο βιβλία της ιστορίας που περιγράφουν το πώς το ποιοι και τα γιατί του σύγχρονου ελληνικού κράτους …

Ειναι προφανες οτι συμφωνουμε κατα βαση...
Αλλα αυτο, οπως ειρωνικα διατυπωσα λιγο παραπισω, ειναι κατι που κανουν πολλοι ξαπλωμενοι στον καναπε και μετα παεφτουν σε υπνο βαθυ:ZZZ:
Μηπως πρεπει να κανουμε και κατι, περα απο την διαπιστωση των οσων στραβων συμβαινουν?

Gandalf dr685sm
01/09/2009, 13:41
e... είναι αυτό που έλεγα... οτι απο την στιγμή που ρίχνεις μια ψήφο και εφόσον βλέπεις οτι μπορείς να κάνεις κάτι , πρώτα απο όλα για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου , αλλά και να βοηθήσεις τον δίπλα, τότε ενεργείς σαν πολίτης/εθελοντής/ακτιβιστής κοκ.

Είναι μια οικειοθελή ευθύνη του πολίτη απέναντι στον εαυτό του πρώτα και μετά απέναντι στο σύνολο.

Το ιδανικό θα ήταν να μην χρειάζεται. Αλλά επειδή το ιδανικό δεν υπάρχει σε καμία χώρα , παντού θα βρείς κάποιους που δρουν απο μόνοι τους , χωρίς κρατική πρωτοβουλία...

και το καλύτερο είναι οτι εκείνοι είναι που δρέπουν καρπούς... ακόμα και με ενα ευχαριστώ και ενα χτύπημα στην πλάτη , οχι απο τις Αρχές...αλλά απο τον γείτονα πολίτη που έκανες κάτι για αυτόν.

Είναι μεγάλη ανταμοιβή αυτό το πράγμα... τουλάχιστον για εμένα ρε παιδιά. Όπως το βλέπω εγώ.

Gandalf

LsKostas
01/09/2009, 22:16
ggs

παρατηρησε οτι οταν συμβει μια καθολικη καταστροφη οπως οι προσφατες ,υπαρχουν

πολλοι δημοσιογραφοι που αναλαμβανουν εν μεσω κραυγων και ορυμαγδων ,να

"πουν" επιτελους την αληθεια " η οποια ειναι η εξης.

"Οι ιδιοι οι πολιτες φταινε διοτι αυτους ψηφισαν" ...
και Αρχικα μοιαζει πολυ αφελης αποψη...ειναι ομως?

Σε ελευθερη μεταφραση σημαινει και "κερατας και δαρμενος".

Ειναι το ιδιο το συστημα που αφου σου εκαψε την ζωη , προσπαθει να ριξει το βαρος αλλου
Να ορθοποδησεις ξανα και μετα σε μια αλλη συγκηρια να στα ξαναπαρει....

Με τον Gandalf και τις αποψεις του δεν πρεπει να απορουμε ...

Προχθες κιολας μιλησε για αστυνομικους που βοηθουσαν στις φωτιες στον Αγ. Στεφανο
και επειδη ημουν παρων εκει ξερω οτι οντως βοηθησαν ..εκοβαν την κυκλοφορια,εμποδιζαν
τα διαφορα ζωα με cheroky να κανουν βολτες.Βλεποντας αυτες τις εικονες φυσιολογικο
ειναι να νομιζει οτι το συστημα τον βοηθα...αφου ομως ηδη..ΗΔΗ...ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ...

και προσεξε Gandalf ...ο αστυνομικος ειναι αυτος που σκοπιμως φυλαει νυχθημερων

αυτον που εβαλε τις φωτειες...και γι αυτο καταγγελεται ...οχι επειδη τις εβαλε ο ιδιος.

Τελος παντων ...

Μην εξισωνεται την ευθυνη του πολιτη με την ευθυνη των πολιτικων.

Τραγικο, ανουσιο και βγαλμενο μεσα απο το ιδιο το συστημα ...

και πανω απ ολα ΝΤΡΟΠΗ για αυτους που δεν σκεφτονται οτι πολλοι πολιτες εχασαν συγγενεις τους 2 χρονια πριν ...απο τις φωτειες του 2007

(Δουκας,Ιονια οδος κτλ κτλ) ...

ggs
01/09/2009, 22:36
Τα ίδια λέμε με άλλα λόγια. Και είμαι μαζί με τον LUCKYLOOK...φταίμε όλοι... οχι μόνο αυτοί... η μόνο εμείς. Όλοι μας φταίμε.

Gandalf

:nono:

ΔΕΝ λεμε καθολου τα ιδια....

menelaos46
01/09/2009, 23:04
παρατηρησε οτι οταν συμβει μια καθολικη καταστροφη οπως οι προσφατες ,υπαρχουν πολλοι δημοσιογραφοι που αναλαμβανουν εν μεσω κραυγων και ορυμαγδων ,να "πουν" επιτελους την αληθεια " η οποια ειναι η εξης. "Οι ιδιοι οι πολιτες φταινε διοτι αυτους ψηφισαν" ... και Αρχικα μοιαζει πολυ αφελης αποψη...ειναι ομως? Σε ελευθερη μεταφραση σημαινει και "κερατας και δαρμενος". Ειναι το ιδιο το συστημα που αφου σου εκαψε την ζωη , προσπαθει να ριξει το βαρος αλλου Να ορθοποδησεις ξανα και μετα σε μια αλλη συγκηρια να στα ξαναπαρει.... Με τον Gandalf και τις αποψεις του δεν πρεπει να απορουμε ... Προχθες κιολας μιλησε για αστυνομικους που βοηθουσαν στις φωτιες στον Αγ. Στεφανο και επειδη ημουν παρων εκει ξερω οτι οντως βοηθησαν ..εκοβαν την κυκλοφορια,εμποδιζαν τα διαφορα ζωα με cheroky να κανουν βολτες.Βλεποντας αυτες τις εικονες φυσιολογικο ειναι να νομιζει οτι το συστημα τον βοηθα...αφου ομως ηδη..ΗΔΗ...ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ... και προσεξε Gandalf ...ο αστυνομικος ειναι αυτος που σκοπιμως φυλαει νυχθημερων αυτον που εβαλε τις φωτειες...και γι αυτο καταγγελεται ...οχι επειδη τις εβαλε ο ιδιος. Τελος παντων ... Μην εξισωνεται την ευθυνη του πολιτη με την ευθυνη των πολιτικων. Τραγικο, ανουσιο και βγαλμενο μεσα απο το ιδιο το συστημα ... και πανω απ ολα ΝΤΡΟΠΗ για αυτους που δεν σκεφτονται οτι πολλοι πολιτες εχασαν συγγενεις τους 2 χρονια πριν ...απο τις φωτειες του 2007 (Δουκας,Ιονια οδος κτλ κτλ) ... __________________

Λυπαμαι που θα το πω τοσο χυμα αλλα νομιζω εισαι κολλημενος! Δε το λεω με κακια μη με παρεξηγησεις. :wave2:

zephyr1
01/09/2009, 23:49
Αδερφε....

Δε παρατας τις αναρχοκουλτουροεπαναστατικες ιδεες να ψηφισεις και τιποτα εναλλακτικο να δουμε καμια ασπρη μερα λεω εγω τωρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Όπως ?

Δε ξερω ρε φιλε

:rolleyes:

Εχω γνωρισει πολλους ανθρωπους στη ζωη μου και αυτοι που ηταν πραγματικα δικαιοι ειναι μετρημενοι.

Λυπαμαι που θα το πω τοσο χυμα αλλα νομιζω εισαι κολλημενος! Δε το λεω με κακια μη με παρεξηγησεις.

:yuck:

TheFace
02/09/2009, 00:00
Αααα… μάλιστα ….
Μπράβο ρε παλληκάρια ….

+1000 :beer:

ΥΓ. Κατι σαν τους υπερανθρωπους της αριας φυλης ενα πραμα...

TheFace
02/09/2009, 00:08

Για ποιούς νομίζεις οτι δουλεύει το σύστημα;.. [/B]

Παντως οχι για την πλειοψηφια που ειναι ο απλος λαος!
Για το Θηριο μηπως? :rolleyes: :D

TheFace
02/09/2009, 00:12
[B]

Οι μεγαλοι οικονομικοι (και οχι μονο!) παραγοντες παρεα με τους υπαλληλους τους, τους πολιτικους!

TheFace
02/09/2009, 00:13

Τα κομματοσκυλα:mad:

TheFace
02/09/2009, 00:16

Οι άρχων του τόπου μόνο ή το σύνολο του;

Για τους αρχοντες του τοπου ειναι ξεκαθαρο και δεν νομιζω να χωραει αμφισβιτιση απο κανεναν μας!

Απο την στιγμη ομως που απο αυτη τη διαδικασια εξαιρηται εστω κι ενας, δεν μπορουμε να μιλαμε για συνολο... απλα μαθηματικα ειναι!:wave2:

Gandalf dr685sm
02/09/2009, 08:27
μου φαίνεται οτι ζείτε σε άλλη χώρα...

αυτον που εβαλε τις φωτειες...και γι αυτο καταγγελεται ...οχι επειδη τις εβαλε ο ιδιος.

Και γιατί τις έβαλε;... μήπως επειδή ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ πολίτης στην συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, θέλει να κτίσει έστω και 60m² μέσα σε δάσος , μόνος του;
Μήπως επειδή όλοι θέλουν να πάρουν ενα κομμάτι γής μέσα σε δασική έκταση;

Τις βάζει λοιπόν ο υπεύθυνος για σκοπιμότητα δική του (να κονομήσει) αλλά και επειδή υπάρχει ζήτηση απο όλους (στην πλειοψηφία μας).

Μην βγάζουμε την ουρά μας απο έξω.

Οι συνεταιρισμοί... οι οικοπεδοφάγοι κοκ... νομίζετε οτι είναι οικονομικοί παράγοντες;... πολύ γελασμένοι είστε μου φαίνεται!!!

Για ελάτε μια βόλτα απο εδώ που είμαι να σας δείξω πόσα κομμάτια μέσα σε δάσος είναι περιφραγμένα ώς ιδιωτική έκταση απο πολίτες που με το κόλπο της χρησικτησίας τώρα θα τα κάνουν αγροτεμμάχια.

Σε ποιόν πλανήτη ζείτε;

Αν υπάρχει ζήτηση , υπάρχει και προσφορά. Αν δεν υπάρχει , τότε δεν κονομάνε... δεν υπάρχει και λόγος για να τα κάψουν. Η ευθύνη λοιπόν βαραίνει ΕΞΙΣΟΥ τόσο εκείνους που τα θέλουν.. όσο και εκείνους που τα κονομάνε απο τις φωτιές.

Α... και οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες για αυτό συνήθως μιλάω για το σύνολο. Ειλικρινά πόσοι απο ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩ... δεν θα ήθελαν ενα δικό τους κομμάτι γής και ενα σπίτι μακριά απο πήξιμο αλλά κοντά στις δουλειές μας;

Και πριν μου πείτε , όλοι αλλά οχι μέσα στο δάσος.... δεν διαφωνώ... το νομικό αυτό πρόβλημα για να κονομήσουν κάποιοι αναλαμβάνουν να το λύσουν για εμάς.

Σας θέλω έξυπνους και οχι με παρωπίδες. ΖΗΤΗΣΗ = ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Αν κοπεί το πρώτο θα χαθεί και το δεύτερο.

Όλοι υπεύθυνοι είμαστε.

Και επειδή ξεκίνησε διαφορετικά η συζήτηση... εκείνοι λοιπόν που λένε για Αρχές , αστυνομικούς κοκ... είναι και οι πρώτοι που θα σπεύσουν να κράξουν για την έλλειψη τους, όταν κάποιος εγκληματίας (αληθινός εγκληματίας) ή φυσική καταστροφή θα τους πλήξει.

Και φυσικά οχι... δεν λειτουργεί σωστά σχεδόν τίποτα... αλλά καλό είναι όταν λειτουργεί τουλάχιστον κάτι , να μην το ρίχνουμε στον Καιάδα επειδή η γενική εικόνα είναι κακή.

Gandalf

Gandalf dr685sm
02/09/2009, 09:00
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=60260&cid=4

υπάρχουν βέβαια και ψυχασθενείς... τόσο ο εμπρηστής.. όσο και αυτοί που τον άφησαν!!!:eyepop:

Gandalf

objecto
02/09/2009, 09:43
οπως το ειπες πλην ομως τον παρανοικο αυτο τον ψηφιζει ο ελληνικος λαος με οτι συνεπαγεται αυτο.

+1

objecto
02/09/2009, 10:07
Αααα… μάλιστα ….
Μπράβο ρε παλληκάρια ….

Ακου φιλε μου. Ετσι οπως εγινε η κατασταση ναι πρεπει να γινουμε superman, γιατι αυτο το
βαρελι δεν εχει πατο.

- Ναι να καταστειλλεις το εγκλημα, φροντισε να μην αγορασεις
τα φτηνα κλεμμενα ανταλλακτικα πχ. Βρες αλλη διασκεδαση απο τα σκυλαδικα
των νονων. Μην δεχτεις την φουντα για να κανεις κεφαλι.

- Μην πεσεις στις φλογες. Αλλα μην αγορασεις την σουπερ ευκαιρια οικοπεδαρα που ξερεις
οτι ειναι εκτος σχεδιου, γαμωπαρανομη πανω στο καμμενο δασος. Αμα δεις τον μαλακα
που φαινεται απο την φατσα του οτι παει να κανει την λαμογια, μην αδιαφορησεις, σε
5' την εχει αναψει την εστια. Μην κανεις μπαρμπεκιου μεσα στον δρυμο.
Μην αδιαζεις τα μπαζα σου στο δασος.

- Για τους σεισμους δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

- Για το 8ωρο σου.. Μιλα, αφυπνισε τον κοσμο γυρω σου. Μην ανταγωνιζεσαι τους
συναδελφους σου. Ακομα και αν αυτο σου βγει σε κακο. Συνδικαλίσου (οχι στην ΓΣΕΕ).
Μιλα με τους γυρω σου οτι δεν παει αλλο το στιψιμο. Φτιαχτε κοινωνικη συνειδηση.
Μονος κανενας δεν προκοβει.

- Για τους φορους και καθε μειωση του εισοδηματος σου. Μην ψηφιζετε τα ιδια ρεμαλια.
Μην δεχεστε τις κυβερνησεις ολιγαρχιες/μαφιες. Πολιτικοποιηθειτε, αποκτηστε αποψη.
Μην δανειζεστε οσο μπορείτε. Αντισταθείτε στην ακρίβεια. Βαλτε την φθηνοτερη βενζινη.
Πηγενετε πιο αργα για να καιτε λιγοτερο. Μην αγοραζετε καθε μηνα κινητο. Μεινετε 2-3
ατομα στο ιδιο διαμερισμα αν ειστε φοιτητες. Μην χαριζετε τα λεφτα σας σε κανενα.
Διαμρτυρηθείτε και αποχωρηστε απο οποιον σας κλεβει.
ΚΥΡΙΩΣ μην ΕΙΣΤΕ τοσο ΜΑΤΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

- Να ειστε ηθικοι, μην μιμείστε τους "πετυχημενους" βρυκολακες. Τηρειστε του νομους
που σεβοντε τους διπλα σας αδιαφορηστε και αντιταχθείτε στους υπολοιπους.
Το νομιμο δεν ειναι και ηθικο....!!!

- Φροντιστε για τα γυρω σας. Παρακινειστε και αλλους. Ξεχαστε το κρατος. Το κρατος το
κανουμε οι ιδιοι. Τιποτα μα τιποτα δεν ειναι ανεξαρτητο στον κοσμο. Ακομα και αυτοκρατοριες
παρηκμασαν μεσα απο τις ιδεες. Πεσανε φασισμοι, καθεστωτα, ισχυροι θεσμοι.

ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
ΕΧΕΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ.
ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ!!!

PS. Στην ζωη μου εχω κανει πολλα λάθη. Τα πληρωνω ακριβα. Μυαλο ακομα δεν εβαλα. Προσπαθω ομως και τα καταφερνω σιγα σιγα.

Gandalf dr685sm
02/09/2009, 10:12
Φροντιστε για τα γυρω σας. Παρακινειστε και αλλους. Ξεχαστε το κρατος. Το κρατος το κανουμε οι ιδιοι. Τιποτα μα τιποτα δεν ειναι ανεξαρτητο στον κοσμο. Ακομα και αυτοκρατοριες παρηκμασαν μεσα απο τις ιδεες. Πεσανε φασισμοι, καθεστωτα, ισχυροι θεσμοι.

Μπράβο ρε φιλαράκο... αυτό εννοώ πολίτης με ικανή κριτική.

Gandalf

ggs
02/09/2009, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από objecto
Ακου φιλε μου. Ετσι οπως εγινε η κατασταση ναι πρεπει να γινουμε superman, γιατι αυτο το
βαρελι δεν εχει πατο.

- Ναι να καταστειλλεις το εγκλημα, φροντισε να μην αγορασεις
τα φτηνα κλεμμενα ανταλλακτικα πχ. Βρες αλλη διασκεδαση απο τα σκυλαδικα
των νονων. Μην δεχτεις την φουντα για να κανεις κεφαλι.

- Μην πεσεις στις φλογες. Αλλα μην αγορασεις την σουπερ ευκαιρια οικοπεδαρα που ξερεις
οτι ειναι εκτος σχεδιου, γαμωπαρανομη πανω στο καμμενο δασος. Αμα δεις τον μαλακα
που φαινεται απο την φατσα του οτι παει να κανει την λαμογια, μην αδιαφορησεις, σε
5' την εχει αναψει την εστια. Μην κανεις μπαρμπεκιου μεσα στον δρυμο.
Μην αδιαζεις τα μπαζα σου στο δασος.

- Για τους σεισμους δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

- Για το 8ωρο σου.. Μιλα, αφυπνισε τον κοσμο γυρω σου. Μην ανταγωνιζεσαι τους
συναδελφους σου. Ακομα και αν αυτο σου βγει σε κακο. Συνδικαλίσου (οχι στην ΓΣΕΕ).
Μιλα με τους γυρω σου οτι δεν παει αλλο το στιψιμο. Φτιαχτε κοινωνικη συνειδηση.
Μονος κανενας δεν προκοβει.

- Για τους φορους και καθε μειωση του εισοδηματος σου. Μην ψηφιζετε τα ιδια ρεμαλια.
Μην δεχεστε τις κυβερνησεις ολιγαρχιες/μαφιες. Πολιτικοποιηθειτε, αποκτηστε αποψη.
Μην δανειζεστε οσο μπορείτε. Αντισταθείτε στην ακρίβεια. Βαλτε την φθηνοτερη βενζινη.
Πηγενετε πιο αργα για να καιτε λιγοτερο. Μην αγοραζετε καθε μηνα κινητο. Μεινετε 2-3
ατομα στο ιδιο διαμερισμα αν ειστε φοιτητες. Μην χαριζετε τα λεφτα σας σε κανενα.
Διαμρτυρηθείτε και αποχωρηστε απο οποιον σας κλεβει.
ΚΥΡΙΩΣ μην ΕΙΣΤΕ τοσο ΜΑΤΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

- Να ειστε ηθικοι, μην μιμείστε τους "πετυχημενους" βρυκολακες. Τηρειστε του νομους
που σεβοντε τους διπλα σας αδιαφορηστε και αντιταχθείτε στους υπολοιπους.
Το νομιμο δεν ειναι και ηθικο....!!!

- Φροντιστε για τα γυρω σας. Παρακινειστε και αλλους. Ξεχαστε το κρατος. Το κρατος το
κανουμε οι ιδιοι. Τιποτα μα τιποτα δεν ειναι ανεξαρτητο στον κοσμο. Ακομα και αυτοκρατοριες
παρηκμασαν μεσα απο τις ιδεες. Πεσανε φασισμοι, καθεστωτα, ισχυροι θεσμοι.

PS. Στην ζωη μου εχω κανει πολλα λάθη. Τα πληρωνω ακριβα. Μυαλο ακομα δεν εβαλα. Προσπαθω ομως και τα καταφερνω σιγα σιγα.

Ααα… πολύ ωραία αυτά που περιγράφεις ….
Σαν οικογενειακή ταινία της Disney ….
Όλοι να είναι αλτρουιστές , ηθικοί , ιδεολόγοι ,ταπεινοί και σεμνοί…
Περιγράφεις τον ιδανικό κόσμο (και καλά κάνεις να τον θέλεις…)

Πρόσεχε τώρα και μην τρομάξεις με την αποκάλυψη…

ΟΣΟ θα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ στον πλανήτη , θα υπάρχουν
οι παράνομοι , οι εγκληματίες , οι οικοπεδοφάγοι , τα αφεντικά που θα ασυδοτουν κ.λ.π.

η δεύτερη αποκάλυψη που θα σου κάνω είναι ότι αυτούς ΔΕΝ τους αντιμετωπίζει ο Superman (δεν υπάρχει …..ούτε Αι – Βασίλης…) ,ΑΛΛΑ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να τους ελέγχει και να τους αντιμετωπίζει (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

και για χάριν της κουβέντας …

ΟΛΟΙ οι κλέφτες (είτε ανταλλακτικών , είτε κασετοφώνων , είτε πορτοφολιών ,είτε πνευματικών δικαιωμάτων..) κλέβουν γιατί σε κάποιους θα τα ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ… (όπως είπαμε και παραπάνω … ΟΣΟ θα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ στον πλανήτη….)
Ποιος πρέπει να καταστέλλει την κλοπή ΑΛΛΑ και την κλεπταποδοχή? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

Όταν πας να αγοράσεις ένα οικόπεδο που είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ , ξέρεις ότι ΔΕΝ μπορείς να κτίσεις…. Αν πας να πάρεις άδεια να κτίσεις ή κτίσεις αυθαίρετο ξέρεις ποιος πρέπει να σε ελέγξει ? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

Για του σεισμούς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ…
Αλλά ξέρεις ποιος μπορεί να κάνει ? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ… που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να ελέγχει την ορθή στατικότατα των κτιρίων…(και πολλά άλλα)

Οι επιτυχημένοι βρικόλακες έγιναν με τις ευλογιές και την ανοχή .. (guess who?) του ΚΡΑΤΟΥΣ…
Ποιος τους άφησε ασύδοτους να γίνουν πρότυπα , αντί να σαπίζουν στην φυλακή? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

"Συνδικαλίσου …." ΠΟΥ ρε φίλε ? ξέρεις καλά τον συνδικαλιστικό χώρο ?

"Μην τους ψηφίσετε…."
Προφανώς εννοείς τα δυο κόμματα που λυμαίνονται την εξουσία 35 χρόνια…
ΔΕΝ σου κάνει εντύπωση ότι ΚΑΝΕΝΑ άλλο κόμμα δεν κατάφερε ΤΟΣΑ χρόνια να πείσει τον κόσμο? Φταίει ΜΟΝΟ ο κόσμος και ΟΧΙ τα κόμματα?

Οι συμβουλές οικονομίας που δίνεις , είναι χρήσιμες ΑΛΛΑ βοηθούν ελάχιστα ….
Θα ήταν όμως περισσότερο χρήσιμο και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ να είχαμε μια σωστή ενεργειακή πολιτική (ανανεώσιμες πηγές κ.λ.π) που θα βοηθούσαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ…
Και τώρα ποια ξέρεις ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό ? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

Αλλά , μάλλον , για να λες ότι «ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ» θα «τα κάνουμε όλα μόνοι μας» , τοτε… I GUESS YOU ARE THE SUPERMAN !!!!

Gandalf dr685sm
02/09/2009, 12:01
οπότε μέχρι να γίνει τέλειο το κράτος, εμείς να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα;... αυτό λές;

ή μήπως να κάνουμε κάτι και εμείς μπας και αλλάξει κάτι;

η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Καταλαβαίνεις τώρα οτι μιλάμε για φαύλο κύκλο που απο κάπου πρέπει να αρχίσει να σπάει;... και για μένα , τουλάχιστον που οι δυνάμεις μου είναι πεπερασμένες εώς σημείου, προτιμώ να κάνω κάτι παρά να κάθομαι και να καταριέμαι τους πάντες γύρω μου που δεν κάνουν κάτι για να αλλάξει ο τόπος!!!

Γιατί δεν θα το κάνουν σίγουρα , μιας και βολεύει άπαντες ή τουλάχιστον κάποιος δεν κάνει κάτι.

Gandalf

objecto
02/09/2009, 12:05
[B]Ααα… πολύ ωραία αυτά που περιγράφεις ….
Σαν οικογενειακή ταινία της Disney ….

Δεν ανηκω σε αυτο το lobby είμαι της DC Comics.

Όλοι να είναι αλτρουιστές , ηθικοί , ιδεολόγοι ,ταπεινοί και σεμνοί…
Περιγράφεις τον ιδανικό κόσμο (και καλά κάνεις να τον θέλεις…)

Προτιμω να ζω τον ιδανικο κοσμο παρα να τον περιγραφω.
Το να εισαι αυτα ειναι υπερανθρωπο, αλλα δεν θα μπορεσεις να είσαι ολα αυτα.
Μπορείς ομως να ξεκινησεις την γυμναστικη.

Πρόσεχε τώρα και μην τρομάξεις με την αποκάλυψη…

Ηδη έχω χεστει πανω μου με οσα ζω...

ΟΣΟ θα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ στον πλανήτη , θα υπάρχουν
οι παράνομοι , οι εγκληματίες , οι οικοπεδοφάγοι , τα αφεντικά που θα ασυδοτουν κ.λ.π.

Συμφωνω, ομως η φυση του ανθρωπου εχει και την δευτερη οψη.

η δεύτερη αποκάλυψη που θα σου κάνω είναι ότι αυτούς ΔΕΝ τους αντιμετωπίζει ο Superman (δεν υπάρχει …..ούτε Αι – Βασίλης…) ,ΑΛΛΑ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να τους ελέγχει και να τους αντιμετωπίζει (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

Οπως καταλαβαινεις, ειμαστε στην φαση που το ΚΡΑΤΟΣ εχει διαβρωθεί απο τα καλοπαιδα που
αναφερεις παραπανω. Οποτε δεν μπορω να στηριχτω πλεον σε αυτο. Ομως ακομα και
εν μεσω της υποκρισιας της ελευθερίας μου , εχω σκεψη, στομα, χερια, ποδια.
Την σκεψη μου θα την ελεγχω εγω, αυτη θα παει τα ποδια μου εκει που χρειαζεται να ειναι τα
χερια μου και θα οδηγησει τι θα πει το στομα μου. (Ενιοτε τα χερια μπορει να ριξουν και φασκελα)
Επισης η σκεψη μου μπορει να μην παει τα ποδια μου εκει οπου τα χερια μου μπορουν
να συντελεσουν ενα εγκλημα ή να συναινεσουν σε αυτο. Το στομα μου ελεγχομενο απο την
σκεψη μπορει να μιλησει ή να μην μιλήσει. Τα αν και τι θα πεί ειναι που εχει σημασία.

ΟΛΟΙ οι κλέφτες (είτε ανταλλακτικών , είτε κασετοφώνων , είτε πορτοφολιών ,είτε πνευματικών δικαιωμάτων..) κλέβουν γιατί σε κάποιους θα τα ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ… (όπως είπαμε και παραπάνω … ΟΣΟ θα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ στον πλανήτη….)
Ποιος πρέπει να καταστέλλει την κλοπή ΑΛΛΑ και την κλεπταποδοχή? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

Επισης η σκεψη σου μπορει να πει στα τα χερια σου να μην αποδεχτουν το ανταλλακτικο είτε το κασετωφονο είτε το πορτοφολι.

Αλλα τι θα κανεις με αυτους που κλεβουν. Θα περιμενεις παντα το κρατος?
Μπορεις να κανεις κατι αλλο. Μαντεψε. Να σκεφτεις.

Το να κλεβει καποιος δεν ειναι απαραιτητα παντα η επιλογη του.
Τα καλοπαιδα που εχεις γραψει παραπανω τον εχουν οδηγησει στην κατασταση αυτη.
Ειναι ισως σε απογνωση, ισως η ελλειψη μορφωσης, ισως οτι εχει μαθει να ζει ετσι.
ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΤΣΙ.

Μην αποδεχτεις την κατασταση και σπασε τον κρικο της αλυσιδας αυτης.
Χωρις κλεπταποδοχο δεν εχει νοημα η ληστεια.

Χωρις παρανομο κερδος δεν εχει λογο το εγκλημα.
Χωρις εγκλημα δεν εχει χωρο η βια.

Αληθεια τα καλοπαιδα που λεγαμε παραπανω ποιος τα εφτιαξε?
Μονα τους ή τα εφτιαξε η ελλειψη του αφελους μου αλτρουισμου?

Για παραδειγμα....

Όταν πας να αγοράσεις ένα οικόπεδο που είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ , ξέρεις ότι ΔΕΝ μπορείς να κτίσεις…. Αν πας να πάρεις άδεια να κτίσεις ή κτίσεις αυθαίρετο ξέρεις ποιος πρέπει να σε ελέγξει ? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

Γιατι να αγορασεις? Αλλα εδω φαινεται ο αγοραστης να ειναι ο αφελης. Η συμφωνιες με τον
διαβολο δεν ισχυουν. Ο ιδιος που εκαψε για να χτισεις θα χτισει και πανω απο τον ταφο σου
μολις του δοθει η ευκαιρια. Ομως το κεφαλαιο για να εχει την δυναμη και τις διασυνδεσεις του
τα εδωσε ο αγοραστης.

Για του σεισμούς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ…
Αλλά ξέρεις ποιος μπορεί να κάνει ? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ… που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να ελέγχει την ορθή στατικότατα των κτιρίων…(και πολλά άλλα)

Σκεψου το παραπανω με εργολαβους τωρα.

Οι επιτυχημένοι βρικόλακες έγιναν με τις ευλογιές και την ανοχή .. (guess who?) του ΚΡΑΤΟΥΣ…
Ποιος τους άφησε ασύδοτους να γίνουν πρότυπα , αντί να σαπίζουν στην φυλακή? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

Συμφωνω αλλα και παλι ποιος τους ανεβασε τοσο ψηλα?

"Συνδικαλίσου …." ΠΟΥ ρε φίλε ? ξέρεις καλά τον συνδικαλιστικό χώρο ?

Ισως δεν εγινα σαφης. Ο συνδικαλισμος δεν ειναι πανο και σημαιες και ντουντουκες.
Ειναι αυτο που κανουμε τωρα. Μιλαμε ανταλλασουμε αποψεις. Παμε ηδη κοντρα...
(οχι κοντρα για την κοντρα). Μιλα για τους εργασιακους σου προβληματισμους.
Ανεξαρτητοπιοιησου απο καρτες/δανεια. Αμα κρεμεται ενα δανειο πανω απο το κεφαλι σου
θα τρεμεις να περνας την πορτα του καθε διευθυντη. (Διευθυντης ειμαι :evil: )

"Μην τους ψηφίσετε…."
Προφανώς εννοείς τα δυο κόμματα που λυμαίνονται την εξουσία 35 χρόνια…
ΔΕΝ σου κάνει εντύπωση ότι ΚΑΝΕΝΑ άλλο κόμμα δεν κατάφερε ΤΟΣΑ χρόνια να πείσει τον κόσμο? Φταίει ΜΟΝΟ ο κόσμος και ΟΧΙ τα κόμματα?

Χωρις να γελασεις, το λεω σοβαρα. Ποσοι τολμησανε απο το να γκρινιαζουν οπως εγω να ιδρυσουν κατι νεο. Να παρατησουν προσωπικη ζωη και να κανουν κατι καινουργιο?
Εγω δεν το εκανα, δεν θα το κανω και θα συνεχισω να τρωω το κατεστημενο.
Ισως ομως να καταφερω κατι με το να ειμαι σωστοτερος με τους γυρω μου.

Οι συμβουλές οικονομίας που δίνεις , είναι χρήσιμες ΑΛΛΑ βοηθούν ελάχιστα ….
Θα ήταν όμως περισσότερο χρήσιμο και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ να είχαμε μια σωστή ενεργειακή πολιτική (ανανεώσιμες πηγές κ.λ.π) που θα βοηθούσαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ…
Και τώρα ποια ξέρεις ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό ? (guess who?) το ΚΡΑΤΟΣ…

Ναι βοηθανε ελαχιστα, αλλα απειρως περισσοτερο απο να μην εγραφα τιποτα εδω.

Αλλά , μάλλον , για να λες ότι «ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ» θα «τα κάνουμε όλα μόνοι μας» , τοτε… I GUESS YOU ARE THE SUPERMAN !!!!

Up up and away λοιπον απο μενα. Οποτε ομως φωναξεις ελπιζω να σε ακουσω και να ερθω
να βοηθησω.

Εχετλαίος
02/09/2009, 12:08
objecto :a18:

ggs
02/09/2009, 12:23
οπότε μέχρι να γίνει τέλειο το κράτος, εμείς να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα;... αυτό λές;

ή μήπως να κάνουμε κάτι και εμείς μπας και αλλάξει κάτι;

η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Καταλαβαίνεις τώρα οτι μιλάμε για φαύλο κύκλο που απο κάπου πρέπει να αρχίσει να σπάει;... και για μένα , τουλάχιστον που οι δυνάμεις μου είναι πεπερασμένες εώς σημείου, προτιμώ να κάνω κάτι παρά να κάθομαι και να καταριέμαι τους πάντες γύρω μου που δεν κάνουν κάτι για να αλλάξει ο τόπος!!!

Γιατί δεν θα το κάνουν σίγουρα , μιας και βολεύει άπαντες ή τουλάχιστον κάποιος δεν κάνει κάτι.

Gandalf

Gandalf, θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ…

Για ΕΜΕΝΑ ο «εχθρός»(αν θες ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ «εχθρός») ΔΕΝ είναι ο κάθε «μπαρμπα Μητσος» που αυθαιρετεί…
Για ΕΜΕΝΑ ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ «εχθρός» είναι το ΚΡΑΤΟΣ…
Η όποια δράση που υποστηρίζω ΠΡΕΠΕΙ να έχει σαν στόχο το ΚΡΑΤΟΣ…
Και ,φυσικά, δεν έχω την ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι μπορώ να το πολεμήσω με τα «όπλα» που ΕΚΕΙΝΟ μου «προσφέρει»(εκλογές)…
Οι κουβέντες περί «συλλογικής ευθύνης» και «όλοι φταίμε» είναι από αφελής μέχρι και υποκινούμενες γιατί όχι μόνο ΔΕΝ αφυπνίζουν τον κόσμο αλλά , αντίθετα ,τον αποπροσανατολίζουν και συμβάλουν τα ΜΕΓΙΣΤΑ στην καταστολή κάθε αντίδρασης…. Και αυτό ξέρεις ,δράση είναι …

zephyr1
02/09/2009, 12:24

Και πια ειναι η πηγη αυτης της δυναμης?

objecto
02/09/2009, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Και πια ειναι η πηγη αυτης της δυναμης?

Η διερευνηση αν λέω μαλακίες!

zephyr1
02/09/2009, 12:48
Η διερευνηση αν λέω μαλακίες!

Κοιτα εκτος απο το κομματι που εβαλα σε παραθεση ,δεν διαφωνο σε τιποτα απ'οτι λες.Το τελευταιο κομματακι ομως με χαλαει γιατι πηγαζει απ'τον εγωισμο μας,την ''δυναμη'' μας,την υπερηφανια μας,τον ατομικισμο μας και την ξερολια μας.

Οι αποψης σου εκφραζουν ενα καλυτερο μελλον για το συνολο, αν θες να δωσεις στο συνολο πρεπει να ακουσεις και το συνολο,οταν πιστευεις ετσι απλα στον εαυτο σου και οτι εχεις ολες της δυνατοτητες μεσα σου, αναιρεις το συνολο και της δυνατοτητες του.

Για να ξυπνησει η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ θες οδηγο, αν πιστευεις οτι αυτο πηγαζει απο μεσα σου μεσα απ'της εμπειριες της ζωης σου και μονο , αυτο για μενα προσωπικα, ειναι το λαθος.

Gandalf dr685sm
02/09/2009, 12:48
να δράσεις ενάντια στο κράτος;... δηλαδή τι να κάνεις ακριβως για πες...

Επανάσταση;.. τραμπουκισμούς;.. βία;.. τι θα καταφέρεις αλήθεια;

Με δεδομένο οτι καμία επανάσταση ιστορικά δεν είχε την κατάληξη που έπρεπε; Και με δεδομένο οτι θα φτάσεις στην κατάλυση του κράτους! Γιατί πολύ εύκολα σου λέω οτι θα περιθωριοποιηθεί όποιος κάνει κάτι βίαιο πριν καν το κάνει!!!

Ο τρόπος δράσης που προτείνεις είναι απηρχαιωμένος και σήμερα δεν φέρνει αποτελέσματα , γιατί η κάθε χώρα και κράτος δεν είναι μόνη της, αλλά είναι συνολικό πολιτικό status quo. Οτι πράττει και κάνει είναι στην πλειοψηφία ορισμένο απο συνθήκες διεθνείς.

Στις λαμογιές τους βέβαια μπορούμε να αντιδράσουμε όλοι, αλλά με βία το μόνο που θα γίνει είναι να παραπλανηθεί και να αποκοιμηθεί όπως λες ο κόσμος αφού η εστίαση θα πέσει στους επαναστάτες και οχι εκεί που πρέπει.

Προτιμώ λοιπόν με την δική μου σκέψη να δρώ μέσα απο το δικό τους σύστημα και να κάνω αλλαγή έτσι (εκλογές, ατομική κριτική και συνείδηση, προσωπική δράση) παρά να περιμένω οτι με τσεκούρι και βία θα κάνω κάτι ... το πιθανότερο μάλιστα σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνουμε παρέα σε Γιωτόπουλου & ΣΙΑ.

Gandalf

ggs
02/09/2009, 13:05
Δεν ανηκω σε αυτο το lobby είμαι της DC Comics.

Προτιμω να ζω τον ιδανικο κοσμο παρα να τον περιγραφω.
Το να εισαι αυτα ειναι υπερανθρωπο, αλλα δεν θα μπορεσεις να είσαι ολα αυτα.
Μπορείς ομως να ξεκινησεις την γυμναστικη.

Ηδη έχω χεστει πανω μου με οσα ζω...

Συμφωνω, ομως η φυση του ανθρωπου εχει και την δευτερη οψη.

Οπως καταλαβαινεις, ειμαστε στην φαση που το ΚΡΑΤΟΣ εχει διαβρωθεί απο τα καλοπαιδα που
αναφερεις παραπανω. Οποτε δεν μπορω να στηριχτω πλεον σε αυτο. Ομως ακομα και
εν μεσω της υποκρισιας της ελευθερίας μου , εχω σκεψη, στομα, χερια, ποδια.
Την σκεψη μου θα την ελεγχω εγω, αυτη θα παει τα ποδια μου εκει που χρειαζεται να ειναι τα
χερια μου και θα οδηγησει τι θα πει το στομα μου. (Ενιοτε τα χερια μπορει να ριξουν και φασκελα)
Επισης η σκεψη μου μπορει να μην παει τα ποδια μου εκει οπου τα χερια μου μπορουν
να συντελεσουν ενα εγκλημα ή να συναινεσουν σε αυτο. Το στομα μου ελεγχομενο απο την
σκεψη μπορει να μιλησει ή να μην μιλήσει. Τα αν και τι θα πεί ειναι που εχει σημασία.

Επισης η σκεψη σου μπορει να πει στα τα χερια σου να μην αποδεχτουν το ανταλλακτικο είτε το κασετωφονο είτε το πορτοφολι.

Αλλα τι θα κανεις με αυτους που κλεβουν. Θα περιμενεις παντα το κρατος?
Μπορεις να κανεις κατι αλλο. Μαντεψε. Να σκεφτεις.

Το να κλεβει καποιος δεν ειναι απαραιτητα παντα η επιλογη του.
Τα καλοπαιδα που εχεις γραψει παραπανω τον εχουν οδηγησει στην κατασταση αυτη.
Ειναι ισως σε απογνωση, ισως η ελλειψη μορφωσης, ισως οτι εχει μαθει να ζει ετσι.
ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΤΣΙ.

Μην αποδεχτεις την κατασταση και σπασε τον κρικο της αλυσιδας αυτης.
Χωρις κλεπταποδοχο δεν εχει νοημα η ληστεια.

Χωρις παρανομο κερδος δεν εχει λογο το εγκλημα.
Χωρις εγκλημα δεν εχει χωρο η βια.

Αληθεια τα καλοπαιδα που λεγαμε παραπανω ποιος τα εφτιαξε?
Μονα τους ή τα εφτιαξε η ελλειψη του αφελους μου αλτρουισμου?

Για παραδειγμα....

Γιατι να αγορασεις? Αλλα εδω φαινεται ο αγοραστης να ειναι ο αφελης. Η συμφωνιες με τον
διαβολο δεν ισχυουν. Ο ιδιος που εκαψε για να χτισεις θα χτισει και πανω απο τον ταφο σου
μολις του δοθει η ευκαιρια. Ομως το κεφαλαιο για να εχει την δυναμη και τις διασυνδεσεις του
τα εδωσε ο αγοραστης.

Σκεψου το παραπανω με εργολαβους τωρα.

Συμφωνω αλλα και παλι ποιος τους ανεβασε τοσο ψηλα?

Ισως δεν εγινα σαφης. Ο συνδικαλισμος δεν ειναι πανο και σημαιες και ντουντουκες.
Ειναι αυτο που κανουμε τωρα. Μιλαμε ανταλλασουμε αποψεις. Παμε ηδη κοντρα...
(οχι κοντρα για την κοντρα). Μιλα για τους εργασιακους σου προβληματισμους.
Ανεξαρτητοπιοιησου απο καρτες/δανεια. Αμα κρεμεται ενα δανειο πανω απο το κεφαλι σου
θα τρεμεις να περνας την πορτα του καθε διευθυντη. (Διευθυντης ειμαι :evil: )

Χωρις να γελασεις, το λεω σοβαρα. Ποσοι τολμησανε απο το να γκρινιαζουν οπως εγω να ιδρυσουν κατι νεο. Να παρατησουν προσωπικη ζωη και να κανουν κατι καινουργιο?
Εγω δεν το εκανα, δεν θα το κανω και θα συνεχισω να τρωω το κατεστημενο.
Ισως ομως να καταφερω κατι με το να ειμαι σωστοτερος με τους γυρω μου.

Ναι βοηθανε ελαχιστα, αλλα απειρως περισσοτερο απο να μην εγραφα τιποτα εδω.

Up up and away λοιπον απο μενα. Οποτε ομως φωναξεις ελπιζω να σε ακουσω και να ερθω
να βοηθησω.

Objecto
Μπορεί οι σκοποί σου να είναι «ευγενής» ,αλλά ξεχνάς βασικά πράγματα …
Μπορεί να πιστεύεις ότι το «αθώο» κράτος (που ελέγχει ΟΛΕΣ τις εξουσίες) διαβρώθηκε από «κακούς ανθρώπους» και γι αυτό δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτό , αλλά ΞΕΧΝΑΣ ότι αυτό στηρίζεται σε ΕΣΕΝΑ (εκτός και αν την λέξη ΦΟΡΟΣ την ακούς πρώτη φορά…)
Μπορεί να ελπίζεις σε ουτοπικούς υπερπολίτες , ΑΛΛΑ το κράτος θα έπρεπε να εφαρμόζει τον ΝΟΜΟ σε όλους…
Μπορεί να πιστεύεις ότι οι εργολάβοι είναι λαμογια (και είναι ) ΑΛΛΑ τις άδειες τις δίνουν οι ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ
Ο συνδικαλισμός , που τον παρουσιάζεις σαν μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τυριού και αχλαδιού, είναι κάτι ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ και ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΟΜΕΝΟ…
γι αυτό και έχει διαβρωθεί από το ΚΡΑΤΟΣ (με την μεταπήδηση των εργατοπατέρων σε βουλευτές κυβερνώντων κάματων)
τα τελευταία 30 χρόνια πρέπει να έχουν ιδρυθεί (και εξαφανιστεί) πάνω από 20 ΝΕΑ κόμματα.. δεν τα είχες πάρει πρέφα?
Τέλος , υποστηρίζω κι εγώ κάθε προσπάθεια βοήθειας και αλτρουισμού καθώς και όποιο ευγενικό σκοπό .
Αυτό όμως δεν είναι πολιτική θέση , αλλά τρόπος απόκτησης παρασήμου στο σώμα ελλήνων προσκόπων…

objecto
02/09/2009, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Κοιτα εκτος απο το κομματι που εβαλα σε παραθεση ,δεν διαφωνο σε τιποτα απ'οτι λες.Το τελευταιο κομματακι ομως με χαλαει γιατι πηγαζει απ'τον εγωισμο μας,την ''δυναμη'' μας,την υπερηφανια μας,τον ατομικισμο μας και την ξερολια μας.

Οι αποψης σου εκφραζουν ενα καλυτερο μελλον για το συνολο, αν θες να δωσεις στο συνολο πρεπει να ακουσεις και το συνολο,οταν πιστευεις ετσι απλα στον εαυτο σου και οτι εχεις ολες της δυνατοτητες μεσα σου, αναιρεις το συνολο και της δυνατοτητες του.

Για να ξυπνησει η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ θες οδηγο, αν πιστευεις οτι αυτο πηγαζει απο μεσα σου μεσα απ'της εμπειριες της ζωης σου και μονο , αυτο για μενα προσωπικα, ειναι το λαθος.

Οχι ρε αγορινα μην με παρεξηγείς. Το ειπα σε στυλ πειραγματος, οτι στην φαση να δεις αν αυτο που λεω ειναι μαλακια, θα αρχισεις να δοκιμαζεσαι.

Οχι επισης στην υπερηφανια, τον ατομικισμο την ξερολα.
Πιστεψε με οτι γραφω το γραφω και γελαω μαζι μου. Μεγαλιτερο μαλακισμενο απο εμενα δεν
πρεπει να υπαρχει αλλο. Ομως πιστευω οτι γραφω. Με εκφραζει οτι γραφω.

Θελω να ακουσω το συνολο, να εκφερω την αντιθεση ή την ομοφωνία μου. Ποιος αλλος
λογος θα με εκανε να συμμετεχω σε αυτη την συζητηση αλλωστε?
Να αυτοδικαιωθω απο αλλους? Ειναι ειρωνικο αν δεις τα συνθετικα της λεξης και μονο. :lol:

Κεντρικη ιδεα ειναι οτι ολοι ειμαστε το συνολο που λες και απο εμας σαν μοναδα προστιθεμενη
στο συνολο αλλαζει οτιδηποτε. Αλλα ευτυχως μπορουμε να ελεγξουμε μονο τον εαυτο μας.
Οτι λοιπον θελουμε να αλλαξουμε ας το αλλαξουμε ο καθενας ως μοναδα με γνωμονα
το ακριβως διπλα μας.

Απλα στα λεγομενα του ggs ειδα λιγη μοιρολατρια οτι ο κακος ο κοσμος ετσι ειναι και σε αυτο διαφωνω.

Στην τελευταια ομως παραγραφο ομως θα διαφωνησω στο να συμφωνησω. Οχι ομως στο
τι πιστευεις. Η δικη μου αποψη ειναι οτι οι εμπειριες μας σε συναρτηση με την σκεψη μας και την
θεληση μας διαμορφωνουν τις πραξεις μας. Ο οδηγος που λες ισως για καποιους υπαρξει
για αλλους ισως οχι. Αν υπαρξει μπορει να ειναι σωστος ή λάθος.
Define good or evil ομως... χεσε θεατρο κατουρα παρασταση θεμα.

Αν παλι μιλας για πνευματικους οδηγους στυλ θρησκειας ή παραφυσικου εγω εδω τρωω το φυστικακι μου λεω "τα νταχ" και απογειωνομαι στους ουρανους με τον σουπερ γκουφυ.
Δεν τα πιστευω αυτα.

Gandalf dr685sm
02/09/2009, 13:08
ggs

ωραία.. και άλλο "κατηγορώ"..και "δεν μου κάνει" ... διαβάζω.

Καμιά πρόταση έχεις; Ή μήπως μέχρι εδώ φτάνουμε;

Γιατί απο κατακεραυνώματα ξέρουμε όλοι όπως είπα και παραπάνω.. στις πράξεις και στις προτάσεις κωλώνουμε.

Gandalf

ggs
02/09/2009, 13:17
να δράσεις ενάντια στο κράτος;... δηλαδή τι να κάνεις ακριβως για πες...

Επανάσταση;.. τραμπουκισμούς;.. βία;.. τι θα καταφέρεις αλήθεια;

Με δεδομένο οτι καμία επανάσταση ιστορικά δεν είχε την κατάληξη που έπρεπε; Και με δεδομένο οτι θα φτάσεις στην κατάλυση του κράτους! Γιατί πολύ εύκολα σου λέω οτι θα περιθωριοποιηθεί όποιος κάνει κάτι βίαιο πριν καν το κάνει!!!

Ο τρόπος δράσης που προτείνεις είναι απηρχαιωμένος και σήμερα δεν φέρνει αποτελέσματα , γιατί η κάθε χώρα και κράτος δεν είναι μόνη της, αλλά είναι συνολικό πολιτικό status quo. Οτι πράττει και κάνει είναι στην πλειοψηφία ορισμένο απο συνθήκες διεθνείς.

Στις λαμογιές τους βέβαια μπορούμε να αντιδράσουμε όλοι, αλλά με βία το μόνο που θα γίνει είναι να παραπλανηθεί και να αποκοιμηθεί όπως λες ο κόσμος αφού η εστίαση θα πέσει στους επαναστάτες και οχι εκεί που πρέπει.

Προτιμώ λοιπόν με την δική μου σκέψη να δρώ μέσα απο το δικό τους σύστημα και να κάνω αλλαγή έτσι (εκλογές, ατομική κριτική και συνείδηση, προσωπική δράση) παρά να περιμένω οτι με τσεκούρι και βία θα κάνω κάτι ... το πιθανότερο μάλιστα σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνουμε παρέα σε Γιωτόπουλου & ΣΙΑ.

Gandalf

Gandalf
Χαλάρωσε παλληκάρι μου και μην βάζεις ακόμη την στολή…
Κατά , αρχήν ΔΕΝ σου ανέφερα ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΡΑΣΕΩΝ….
Σου ανέφερα ΜΟΝΟ τον ΣΤΟΧΟ των δράσεων..
Προσπάθησε λοιπόν να συγκρατείς τον Γιώργο Τράγκα που βγαίνει από μέσα σου…
Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τον τρόπο σκέψης ….κάνε ότι ΕΣΥ νομίζεις καλύτερο και ΕΓΩ θα κάνω ότι ΕΓΩ νομίζω καλύτερο…
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα κάνω ΕΓΩ θα πετυχει , ΑΛΛΑ είμαι σίγουρος ότι αυτό που κάνεις ΕΣΥ απέτυχε…

PortisHead
02/09/2009, 13:23
3 ατομα...και δεν μπορειτε να συννενοηθείτε...φαντασου 10.000.000 ελληνες.

objecto
02/09/2009, 13:29
Objecto
Μπορεί οι σκοποί σου να είναι «ευγενής» ,αλλά ξεχνάς βασικά πράγματα …
Μπορεί να πιστεύεις ότι το «αθώο» κράτος (που ελέγχει ΟΛΕΣ τις εξουσίες) διαβρώθηκε από «κακούς ανθρώπους» και γι αυτό δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτό , αλλά ΞΕΧΝΑΣ ότι αυτό στηρίζεται σε ΕΣΕΝΑ (εκτός και αν την λέξη ΦΟΡΟΣ την ακούς πρώτη φορά…)
Μπορεί να ελπίζεις σε ουτοπικούς υπερπολίτες , ΑΛΛΑ το κράτος θα έπρεπε να εφαρμόζει τον ΝΟΜΟ σε όλους…
Μπορεί να πιστεύεις ότι οι εργολάβοι είναι λαμογια (και είναι ) ΑΛΛΑ τις άδειες τις δίνουν οι ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ
Ο συνδικαλισμός , που τον παρουσιάζεις σαν μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τυριού και αχλαδιού, είναι κάτι ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ και ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΟΜΕΝΟ…
γι αυτό και έχει διαβρωθεί από το ΚΡΑΤΟΣ (με την μεταπήδηση των εργατοπατέρων σε βουλευτές κυβερνώντων κάματων)
τα τελευταία 30 χρόνια πρέπει να έχουν ιδρυθεί (και εξαφανιστεί) πάνω από 20 ΝΕΑ κόμματα.. δεν τα είχες πάρει πρέφα?
Τέλος , υποστηρίζω κι εγώ κάθε προσπάθεια βοήθειας και αλτρουισμού καθώς και όποιο ευγενικό σκοπό .
Αυτό όμως δεν είναι πολιτική θέση , αλλά τρόπος απόκτησης παρασήμου στο σώμα ελλήνων προσκόπων…

Α ρε φιλε, δεν θα δουλεψω σημερα :beer: αλλα γουσταρω την αντιδραση σου. Ειναι υγειεστερο απο την αποχαυνωση.

Ρε συ το Κρατος (το βαζω με κεφαλαιο γιατι ετσι νομιζει οτι ειναι) δεν ειναι απο αλλο πλανητη
δεν ειναι ουφο που προσγειωθηκε και δεν ειναι η γερμανικη μποτα που εκανε κατοχη (εδω
χωραει πολυ καζουρα).

Το Κρατος το φτιαχνουν και δινουν εξουσιες οι πολιτες. Ο πολιτης επι Χ κανει πολιτες και η οργανωση τους το Κρατος.

Ομως εδω εχουμε ενα προβλημα, οι πολιτες σταματησαν να οργανωνονται. Αδιαφορησαμε.

Θεωρησαμε δεδομενα πραγματα και εξαγοραστικαμε με το
να καμπτονται οι αρχες και το κοινο συμφερον κατα το δοκουν προς ιδιον οφελος.

Αυτοι που μας εξαγορασαν ασχοληθηκαν με το να οργανωθουν περισσοτερο ενω εμεις απολαμβανουμε την αδιαφορια μας.

Συμφεροντα βεβαια ποιο εργατικα απο τα μικροκαθημερινα μας κοιταξανε να κανουν νομους
να αλλαξουν αλλους και γενικα να οδηγησουν την κατασταση στα συμερινα. Παλι να πω
οταν λεμε συμφεροντα δεν μιλαμε για εξωγηινους αλλα για ανθρωπους. Ισως εμενα
αν ημουνα στο καταλλητο τοπο και χρονο, ειχα ευνοηθει απο την τυχη και το χρημα.

Δεν θα πασχιζα να μην χασω τα κεκτημενα σε εκεινη την περιπτωση? Οπως εμεις πασχιζουμε για
αλλα? Σε εκεινη λοιπον την περιπτωση που αρχιζω να βλεπω το προσωπικο συμφερον μου
ο ιστος της κοινωνιας αρχιζει και διαλυεται. Δημιουργουνται θυλακες συμφεροντων που δεν
συνδεονται πια μεταξυ τους και αντιμαχονται το ενα το αλλο.

Με τον καιτο αυτο αρχιζει να γινεται δεδομενο και τα αιτια ολο και πιο αμυδρα.
Αυτο το ΚΡΑΤΟΣ το οργουελικο που περιγραφεις τιο εκανε ο θειος σου ο μπατζανακης σου
η ο γιος του κουμπαρου της ξαδερφης σου. Ανθρωποι το κανανε. Δεν ειναι δαιμονες.

Απο την μια στιγμη στην αλλη μπορεις να εισαι οι ΑΛΛΟΙ (LOST).

Το κρατος ειναι καποιοι σαν εσενα και μενα. Καποτε ασημαντοι, μετα γινανε σημαντικοι.
Καποτε ητανε παιδια και κλαιγανε οταν τα φοβιζες. Ο ανθρωπος ειναι ολα αυτα.
Μην αποσυνδεεις λοιπον τον ευατο σου απο αυτα. Ολοι οι ΑΛΛΟΙ εισαι εσυ.
Αλλαξε εσυ και θα αλλαξουν ολα. Ενα παζλ που ειμαστε τα αμετρητα κομματακια.

Η δαιμονοποιηση του αφανους κρατους και των σκοτεινων μυστηριων συμφεροντων και της
ακαμπτης κατασταση ειναι το πιο ανθυειγινο (γαμω την ορθογραφια μου) συστατικο.
Δες το αλλιως και λιγο. Αλλιως δεν υπαρχει ελπιδα και αρα δεν υπαρχει αγωνας και στοχος.

objecto
02/09/2009, 13:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
3 ατομα...και δεν μπορειτε να συννενοηθείτε...φαντασου 10.000.000 ελληνες.
Ε καλα και να μην συννεοηθουμε, δεν πειραζει. Το μυαλο λιγο να δουλευει και κατι ειναι και αυτο.

Gandalf dr685sm
02/09/2009, 13:40
Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τον τρόπο σκέψης ….κάνε ότι ΕΣΥ νομίζεις καλύτερο και ΕΓΩ θα κάνω ότι ΕΓΩ νομίζω καλύτερο… Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα κάνω ΕΓΩ θα πετυχει , ΑΛΛΑ είμαι σίγουρος ότι αυτό που κάνεις ΕΣΥ απέτυχε…

και μόνο απο αυτό το αλαζονικό σχόλιο μου φτάνει ο διάλογος. Προσωπικά σταματώ, γιατί διακρίνω ενα απόλυτο τρόπο αντιμετώπισης που δεν μου κάνει.

Ειδικά όταν προσπαθείς να μειώσεις τον απέναντι με μειωτικά σχόλια (είσαι στυλ Τράγκα) κοκ, που δείχνει εμφανή... ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ έλλειψη επιχειρημάτων.

Στα όσα λες, σου αντιπαραθέτω το απλούστατο.

Απο κριτικούς χορτάσαμε... έχουν και τα ΜΜΕ όπως λες πολλούς. Καμιά πρόταση δράσης έχεις; Και άσε να δούμε και εμείς μετά αν είναι σωστή και αν έχει πετύχει.

Καλησπέρα απο μένα.

Gandalf

objecto
02/09/2009, 13:46
Gandalf δεν παρεξηγω τον ggs. Δεν λεει κατι παρεξηγησιμο αλλωστε. Αγανακτησμενος και
σκασμενος ειναι οπως ολοι μας. Νομιζεις οτι δεν εχω αντιδρασει και εγω ετσι? Ψαξε λιγο τα ποστ
μου και θα γελασεις. Τρομοκρατης πρωτος. Το θεμα ειναι μετα στο κουλαρισμα τι θα κανεις.

ggs
Ριχτα μεγαλε και εδω ειμαστε να τα λεμε....
Μπας και βρουμε λυση χωρις να ξοδεψουμε σφαιρες στα αδεια κεφαλια ορισμενων
με γεματες τσεπες :rotflmao:

PortisHead
02/09/2009, 13:47
Ε καλα και να μην συννεοηθουμε, δεν πειραζει. Το μυαλο λιγο να δουλευει και κατι ειναι και αυτο.

Δεν το ειπα επι τουτου.
Απλα δες εσας τους 3 σαν μια μικρογραφια του συνολου.
Ασυνενοησια και διαφωνια.
Και "καποιοι" τριβουν τα χερια τους απο αυτο και κυβερνανε τοπους.
Χωρις συνοχη...μηδεν εις το πηλικον.
:sad:

Gandalf dr685sm
02/09/2009, 13:55
κατά την γνώμη κάνεις λάθος... συνοχή υπάρχει.. όλοι αποδεχόμαστε οτι δεν πάμε καλά. Εκείνο που δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει στον πραγματικό κόσμο (άσε το forum... εδώ απλά τα λέμε) είναι πως θα αντιδράσουμε έτσι ώστε να υπάρχει μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Εκεί λοιπόν , επειδή ακριβώς όλοι κοιτάμε με δικά μας μάτια και επηρρεασμένοι απο συναισθήματα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι. Πολύ υποκειμενικότητα βλέπεις... και δεν βγάζω την ουρά μου απο έξω σε αυτό.

Gandalf

objecto
02/09/2009, 13:56
Μια και το γαμησα σημερα.....

Καποτε ειχα δει ενα ντοκυμαντερ περι του ιου της γριπης της κοινης.
Ο οργανισμος μας τελικα ειναι φοβερα πιο εξυπνος στο να αντιμετωπισει την διαφθορα του.

Περιλιπτικα οσο μπορω....

Ο ιος μπαινει απο το αναπνευστικο και αρχιζει να διαφθειρει το DNA μας να παραγει αντιγραφα
σαν και του λογου του, αλλαζοντας την χαρτογραφηση του (η το software του αν θελετε).
Συνηθως διαλεγει κυταρρα του λαιμου λογω γρηγορης αναπαραγωγης τους. Ο οργανισμος
για αρχη παραγει δηλητηριο για να σκοτωσει τα μεταλλαγμενα και τα υγιη. Μας πιανει βηχας
και ξηρολαιμια για αυτο. Μετα ανεβαζει θερμοκρασια στο σωμα μπας και τον ψοφησει τον ιο
λογω κακων συνθηκων. Αφου και κει παιρνει τα παπαρια του αρχιζει να δουλευει πιο εξυπνα.
Εδω ειμαι λιγο ασχετος.... καποιο ειδος αμυνας μας παει και παιρνει γενετικο υλικο απο τον ιο
και το στελνει σε καποιο αλλο υποδοχεα μας οπου εκει αναλυεται πως σκεφτεται ο ιος και
τι προγραμμα τρεχει. Καπου μεσα στο προγραμμα χωνει μια εντολη που τον καθιστα στειρο.
Τα λευκα αιμοσφαιρια στο μεταξυ ξερουν το signature και επιτιθενται. Ταυτοχρονα το χαλασμενο
DNA του ιου δεν τον αναπαραγει με αποτελεσμα ξεκλιρισμα, ο ιος κολλαει στον επομενο κατα την
αναρρωση μας μπας και σωθει τελευταια στιγμη....

Τι θελει να πει ο συγραφευ. Σκεφτομαστε πονηρα και εξουδετερωνουμε τον τροπο σκεψης τους. Τους στειρωνουμε τα συμφεροντα. Γινομαστε ενεργοι και οχι αδιαφοροι. Πολυ σκεψη
και σπαζοκεφαλια, αλλα τελικα θα πανε στον αγυριστο ολοι αυτοι που αρρωστησανε την κοιωνια μας.....

Καλα λαλησα σημεραααααααα

ggs
02/09/2009, 13:59
Α ρε φιλε, δεν θα δουλεψω σημερα :beer: αλλα γουσταρω την αντιδραση σου. Ειναι υγειεστερο απο την αποχαυνωση.

Ρε συ το Κρατος (το βαζω με κεφαλαιο γιατι ετσι νομιζει οτι ειναι) δεν ειναι απο αλλο πλανητη
δεν ειναι ουφο που προσγειωθηκε και δεν ειναι η γερμανικη μποτα που εκανε κατοχη (εδω
χωραει πολυ καζουρα).

Το Κρατος το φτιαχνουν και δινουν εξουσιες οι πολιτες. Ο πολιτης επι Χ κανει πολιτες και η οργανωση τους το Κρατος.

Ομως εδω εχουμε ενα προβλημα, οι πολιτες σταματησαν να οργανωνονται. Αδιαφορησαμε.

Θεωρησαμε δεδομενα πραγματα και εξαγοραστικαμε με το
να καμπτονται οι αρχες και το κοινο συμφερον κατα το δοκουν προς ιδιον οφελος.

Αυτοι που μας εξαγορασαν ασχοληθηκαν με το να οργανωθουν περισσοτερο ενω εμεις απολαμβανουμε την αδιαφορια μας.

Συμφεροντα βεβαια ποιο εργατικα απο τα μικροκαθημερινα μας κοιταξανε να κανουν νομους
να αλλαξουν αλλους και γενικα να οδηγησουν την κατασταση στα συμερινα. Παλι να πω
οταν λεμε συμφεροντα δεν μιλαμε για εξωγηινους αλλα για ανθρωπους. Ισως εμενα
αν ημουνα στο καταλλητο τοπο και χρονο, ειχα ευνοηθει απο την τυχη και το χρημα.

Δεν θα πασχιζα να μην χασω τα κεκτημενα σε εκεινη την περιπτωση? Οπως εμεις πασχιζουμε για
αλλα? Σε εκεινη λοιπον την περιπτωση που αρχιζω να βλεπω το προσωπικο συμφερον μου
ο ιστος της κοινωνιας αρχιζει και διαλυεται. Δημιουργουνται θυλακες συμφεροντων που δεν
συνδεονται πια μεταξυ τους και αντιμαχονται το ενα το αλλο.

Με τον καιτο αυτο αρχιζει να γινεται δεδομενο και τα αιτια ολο και πιο αμυδρα.
Αυτο το ΚΡΑΤΟΣ το οργουελικο που περιγραφεις τιο εκανε ο θειος σου ο μπατζανακης σου
η ο γιος του κουμπαρου της ξαδερφης σου. Ανθρωποι το κανανε. Δεν ειναι δαιμονες.

Απο την μια στιγμη στην αλλη μπορεις να εισαι οι ΑΛΛΟΙ (LOST).

Το κρατος ειναι καποιοι σαν εσενα και μενα. Καποτε ασημαντοι, μετα γινανε σημαντικοι.
Καποτε ητανε παιδια και κλαιγανε οταν τα φοβιζες. Ο ανθρωπος ειναι ολα αυτα.
Μην αποσυνδεεις λοιπον τον ευατο σου απο αυτα. Ολοι οι ΑΛΛΟΙ εισαι εσυ.
Αλλαξε εσυ και θα αλλαξουν ολα. Ενα παζλ που ειμαστε τα αμετρητα κομματακια.

Η δαιμονοποιηση του αφανους κρατους και των σκοτεινων μυστηριων συμφεροντων και της
ακαμπτης κατασταση ειναι το πιο ανθυειγινο (γαμω την ορθογραφια μου) συστατικο.
Δες το αλλιως και λιγο. Αλλιως δεν υπαρχει ελπιδα και αρα δεν υπαρχει αγωνας και στοχος.

Objecto
(και εγώ την γ@μησ@ την δουλειά σήμερα…)
Λες το «κράτος το φτιάχνουν οι πολίτες..»
Και εγώ θα ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ότι σε μια ΑΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έτσι είναι …(το θέμα είναι ότι έχουμε ΑΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ?)
Λες ότι «οι πολίτες σταμάτησαν να οργανώνονται και αδιαφορήσαν …»
Και εγώ θα ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ….
Ξέρεις τις περιπτώσεις στην Ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους που οι ΠΟΛΙΤΕΣ έφτασαν πολύ κοντά(μέσα από αγώνες) στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ,τελικα,ΤΙ κατάληξη είχαν ?
Λες ότι «ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του…» και εγώ ΠΑΛΙ θα συμφωνήσω…
Ο λόγος όμως που κοιτάζει την παρτη του είναι γιαιτ ο καθένας λειτούργει ΜΟΝΟΣ του..
η παντελής έλλειψη ισονομίας , σεβασμου, λειτουργίας ,σχεδιασμού , έλεγχου και η αναλγησίας του κράτους οδηγεί σε αυθαιρεσίες ….
Δεν περιγράφω το κράτος σαν φάντασμα…
Για εμένα , έχουν όνομα και επώνυμο, είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένες ΚΡΑΤΙΚΕΣ θέσεις.
Η ευθύνη τους είναι ΑΜΕΣΑ ανάλογη με την θέση που κατέχουν .Ακόμα και αν οι ίδιοι δεν έχουν κλέψει , έχουν την ΑΠΟΚΛΙΣΤΚΗ ευθύνη για τον έλεγχο των υφισταμένων τους (σαν στέλεχος , αυτό το γνωρίζεις..)
Το κράτος ΔΕΝ είμαστε ΟΛΟΙ μας …είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγκεκριμένους σκοπούς και υποχρεώσεις.
Άμα π.χ δεν φοράς κράνος , δεν μπορώ ΕΓΩ να σου κόψω κλήση (γιατί ΔΕΝ είμαι ΚΡΑΤΟΣ).
Ο αστυνόμος μπορεί γιατί… είναι ΚΡΑΤΟΣ…

objecto
02/09/2009, 14:03
Objecto
(και εγώ την γ@μησ@ την δουλειά σήμερα…)
Λες το «κράτος το φτιάχνουν οι πολίτες..»
Και εγώ θα ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ότι σε μια ΑΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έτσι είναι …(το θέμα είναι ότι έχουμε ΑΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ?)
Λες ότι «οι πολίτες σταμάτησαν να οργανώνονται και αδιαφορήσαν …»
Και εγώ θα ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ….
Ξέρεις τις περιπτώσεις στην Ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους που οι ΠΟΛΙΤΕΣ έφτασαν πολύ κοντά(μέσα από αγώνες) στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ,τελικα,ΤΙ κατάληξη είχαν ?
Λες ότι «ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του…» και εγώ ΠΑΛΙ θα συμφωνήσω…
Ο λόγος όμως που κοιτάζει την παρτη του είναι γιαιτ ο καθένας λειτούργει ΜΟΝΟΣ του..
η παντελής έλλειψη ισονομίας , σεβασμου, λειτουργίας ,σχεδιασμού , έλεγχου και η αναλγησίας του κράτους οδηγεί σε αυθαιρεσίες ….
Δεν περιγράφω το κράτος σαν φάντασμα…
Για εμένα , έχουν όνομα και επώνυμο, είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένες ΚΡΑΤΙΚΕΣ θέσεις.
Η ευθύνη τους είναι ΑΜΕΣΑ ανάλογη με την θέση που κατέχουν .Ακόμα και αν οι ίδιοι δεν έχουν κλέψει , έχουν την ΑΠΟΚΛΙΣΤΚΗ ευθύνη για τον έλεγχο των υφισταμένων τους (σαν στέλεχος , αυτό το γνωρίζεις..)
Το κράτος ΔΕΝ είμαστε ΟΛΟΙ μας …είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγκεκριμένους σκοπούς και υποχρεώσεις.
Άμα π.χ δεν φοράς κράνος , δεν μπορώ ΕΓΩ να σου κόψω κλήση (γιατί ΔΕΝ είμαι ΚΡΑΤΟΣ).
Ο αστυνόμος μπορεί γιατί… είναι ΚΡΑΤΟΣ…

Οκ συμφωνω σε αυτο που λες , δηλαδη καπου ενδιαμεσα εκει που το βλεπεις και το βλεπω ειναι η χρυση τομη. Το θεμα ειναι, πως κανουμε την Δημοκρατια μας πιο αμεση?
Αυτο ειναι μια σκεψη που θα ηθελα να συζητησω. Ουσιαστικα περα απο το να αρχισω στην καθημερινοτητα να ειμαι πιο αλτρουιστης με την ελπιδα οτι αυτο θα φτασει και θα "μολυνει" και τον πυρηνα δεν σκεφτομαι κατι πιο αμεσο.
Ακουω προτασεις λοιπον!!! Ολος αυτια.

objecto
02/09/2009, 14:07
Εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου τελειωνει η δικη σου ειναι πολυ σοφη κουβεντα.

Φυσικα ο Κολοκοτρωνης που το ειπε και εχυσε αιμα γι αυτο, ως αλλος Σωκρατης ή Χριστος, βγηκε απο την μεση. (το ειπε αυτος ή παπαρια ειπα?)

Δυστυχως η ιστορια (παγκοσμιως) επαναλαμβανεται καθημερινα. Αυτο θα επρεπε να ειχε
απαγοητευσει ηδη καθεναν. Αλλα παντα καποιος φωναζει στην ατιμη κενωνια αυτη.
Αυτο ειναι πολυ ενθαρυντικο ομως αν το καλοσκεφτουμε.

Απο την αλλη ειμαστε ενα πολυ νεο ειδος στον πλανητη
και ειναι λογικο να μην υπαρχει ακομα ισσοροπια ιδιοτελειας και ανιδιοτελειας.

menelaos46
02/09/2009, 14:16
Αδερφε.... Δε παρατας τις αναρχοκουλτουροεπαναστατικες ιδεες να ψηφισεις και τιποτα εναλλακτικο να δουμε καμια ασπρη μερα λεω εγω τωρα... quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav Όπως ? quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46 Δε ξερω ρε φιλε quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46 Εχω γνωρισει πολλους ανθρωπους στη ζωη μου και αυτοι που ηταν πραγματικα δικαιοι ειναι μετρημενοι. quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46 Λυπαμαι που θα το πω τοσο χυμα αλλα νομιζω εισαι κολλημενος! Δε το λεω με κακια μη με παρεξηγησεις.

Tο πρωτο δεν αναφεροταν στο Lkostas αλλα στο κειμενο. Οσο για το τι να ψηφισεις δε ξερω.
Και τον χαρακτηρησα ετσι γιατι αρχιζει με τους μπατσους και τελειωνει εκει ενω το προβλημα δε βρισκεται εκει.
Αν θες να συζητησεις ειμαι ανοιχτος αν θες να κοροιδεψεις η να ειρωνευτεις αυτο μπορουν να το κανουν ολοι.

ggs
02/09/2009, 14:27
Το θεμα ειναι, πως κανουμε την Δημοκρατια μας πιο αμεση?
[/B]

Αυτό είναι το «ζουμί» και για εμένα…
Πως πάμε σε άμεση δημοκρατία ?
Σίγουρα, δεν πάμε μέσα από το «τσίρκο» του υπάρχοντος εκλογικού νόμου που είναι μια επίφαση δημοκρατίας…
Στην θεωρία υπάρχουν τρόποι ..(οι περισσότεροι καταλήγουν στην ανατροπή του παλιού από το καινούργιο..)
Στην πράξη , χρειάζονται μαχητικοί, εμπνευσμένοι, ανιδιοτελείς ηγέτες - πολιτικοί που θα συσπειρώσουν την αγανάκτηση και τον αγώνα των πολιτών με σκοπό την ανατροπή της παλιάς κατάστασης…
(η ανατροπή δεν σημαίνει πάντα αίμα και νεκρούς …)
Δυστυχώς , τέτοιοι ηγέτες εμφανίζονται πολύ αραιά στην ιστορία…. συνήθως όμως εμφανίζονται όταν οι πολίτες έχουν φτάσει στην μεγίστη αγανάκτηση και τότε…
Μέχρι τότε (σαν ενεργοί πολίτες)πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον ΣΤΟΧΟ της ανατροπής και να τον φθείρουμε όσο μπορούμε…

menelaos46
02/09/2009, 14:33
Δυστυχώς , τέτοιοι ηγέτες εμφανίζονται πολύ αραιά στην ιστορία…. συνήθως όμως εμφανίζονται όταν οι πολίτες έχουν φτάσει στην μεγίστη αγανάκτηση και τότε…

Λες να φτασαμε η εχουμε ακομη??
Πιστευω ειμαστε κοντα παντως. Ολα τα πολιτευματα ειναι οκ αν υπαρχουν στην εξουσια οι καταλληλοι ανθρωποι.
Συμφωνω κι εγω.

objecto
02/09/2009, 14:38
Αυτό είναι το «ζουμί» και για εμένα…
Πως πάμε σε άμεση δημοκρατία ?
Σίγουρα, δεν πάμε μέσα από το «τσίρκο» του υπάρχοντος εκλογικού νόμου που είναι μια επίφαση δημοκρατίας…
Στην θεωρία υπάρχουν τρόποι ..(οι περισσότεροι καταλήγουν στην ανατροπή του παλιού από το καινούργιο..)
Στην πράξη , χρειάζονται μαχητικοί, εμπνευσμένοι, ανιδιοτελείς ηγέτες - πολιτικοί που θα συσπειρώσουν την αγανάκτηση και τον αγώνα των πολιτών με σκοπό την ανατροπή της παλιάς κατάστασης…
(η ανατροπή δεν σημαίνει πάντα αίμα και νεκρούς …)
Μέχρι τότε (σαν ενεργοί πολίτες)πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον ΣΤΟΧΟ της ανατροπής και να τον φθείρουμε όσο μπορούμε…

Ναι στην φθορα οχι στην βια. Παντα η βια υποβαθμιζει τον αγωνα. Βεβαια επανασταση χωρις αιμα δεν ξερω... αλλα ισως να υπαρξει μια πρωτη φορα. Υπαρχουν ατομα οπως λες που και να πεθαιναν μπροστα μου δεν θα εχυνα σταγονα. Αλλα απο την αλλη σκεφτομαι τα παιδια μου και θυμαμαι οτι και αυτοι καποτε παιδια ηταν. Θα σκοτωνα ενα παιδι πριν γινει αυτος/τη που εγινε?

PortisHead
02/09/2009, 14:40

Ε κι εσυ γιατι λες οτι οσοι μας κυβερναν τελικα εχουν περασει απο τα "σχολεια" της Αμερικης ?
Αδιαβαστοι λες να ηρθαν να κυβερνησουν εδω ?
Ακριβως αυτα που υπογραμμισα ΔΕΝ πρεπει να ειναι οι πολιτικοι για να πετυχαινουν καποιοι τους σκοπους τους.