PDA

View Full Version : ΔΙΟΔΙΑ (συγχωνευμένα θέματα) Αφιδνων-Χαλκίδας

Σελίδες : 1 [2] 3

lc8ergr1
06/10/2009, 12:00
r1der

Σκ πήγα Μεσολόγγι για τις εκλογές. Στο δρόμο θυμήθηκα αυτό το ποστ και λέω να μην πληρώσω. Σταματάω στο γκισέ και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Εγώ: λυπάμαι αλλά δεν πληρώνω, η πινακίδα μου είναι...

Υπάλληλος: υπάρχει μια διαδικασία, πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο

Ε: δε συμπληρώνω τίποτα, είναι προσωπικά δεδομένα και δεν σας τα δίνω.

Υ: μπορώ να φωνάξω την τροχαία να σας τα ζητήσει

Ε: είστε ιδιωτική εταιρία και η τροχαία δεν έχει καμία σχέση

Υ: ναι αλλά διαπράττετε παράβαση

Ε: δεν διαπράττω καμία παράβαση, εσείς είστε παράνομοι που εισπράττετε διόδια σε δρόμο που δεν πληρεί προδιαγραφές.

Κάπου εκεί πήρε χαμπάρι ότι δεν θα με έπιανε κορόιδο και άνοιξε την μπάρα. Εννοείται πως ούτε στην επιστροφή πλήρωσα στην Πάτρα, απλώς η τύπισσα που πέτυχα ήταν πιο χαλαρή. Με το που της είπα ότι δεν πληρώνω και δεν δίνω άλλο στοιχείο πλην της πινακίδας μου άνοιξε.

lice13
06/10/2009, 12:17
Για την εθνική Αθηνών-Λαμίας ισχύουν τα ίδια? Νταξει στρώσανε τον δρόμο είναι σούπερ αλλά δε νομίζω να πληρεί τις ευρωπαικές προδιαγραφές (προς το παρόν τουλάχιστον).
Αν έχει δοκιμάσει κανένας ας πει. Πάντως νιώθω πολύ μακακας που πληρώνω τοσα χρόνια...

dim40
06/10/2009, 12:41
νομιζω οτι ειναι πια η κατασταση σα μαγκια οτι ""εγω δε πληρωνω ενω εσεις πληρωνετε"".
και φυσικα οσοι λενε οτι δε πληρωνουν κανεις δε ξερει αν το κανει η απλα το παιζει ανετος στο φορουμ.
ολα τα χρονια γκρινιαζαμε για τους δρομους που ηταν χαλια . τωρα που γινανε σωστοι λεμε οτι ειναι ακριβα τα διοδια. οσοι εχουν βγει εξωτερικο ξερουν οτι εκει ειναι πιο ακριβα και πληρωνεις αναλογα με τη αποσταση που διανιεις. και οι δρομοι για να παραμεινουν καλοι χρειαζονται συντηρηση και αυτο σημαινει χρηματα.
να σταματησουμε τη γκρινια και να πληρωσουμε αυτο που πρεπει για να εχουμε καλυτερους δρομους και λιγοτερους νεκρους και τρυματιες.

για το μονο δρομο που συμφωνω να μη πληρωνουμε διοδια ειναι κορινθο-πατρα.

PortisHead
06/10/2009, 12:42
lc8ergr1
Δεν διαφωνω σε καμια περιπτωση με αυτα που λες.
Αλλα ετσι οπως το παρουσιαζεις ειναι σα να εινει τελειως παρανομα τα διοδια.
Δλδ. το κρατος ανεχεται καποιον ιδιωτη να κλεβει του υπολοιπους πολιτες ?
Καταλαβαινεις φανταζομαι με τι υφος το λεω.
Δεν μπορει...καποιο νομικο πατημα (επισημο) θα εχει η ιδιωτικη εταιρια και λειτουργει τα διοδια.
Αλλιως θα το ανακοινωναν σε ολο τον κοσμο και δεν θα πληρωνε κανεις.
Απλα δεν ασχολουνται με 5-6 ατομα που αρνουνται να πληρωσουν.

Δλδ. οταν σου ειπε θα καλεσω την τροχαια να σου παρει τον αριθμο πινακιδας...αν την καλουσε...με ποια αιτιολογια θα ερχοταν εκει ?

Σιγουρα υπαρχει καποιο νομικο υποβαθρο μεταξυ κρατους και ιδιωτικης εταιριας.

lc8ergr1
06/10/2009, 12:52
O γαζουλης που ειναι και δηκιγορος απο την ΜΟΤΟΕ ΜΟΤΕΚ τι λεει? αραγες??

ενας ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ? ΜΟΤΟ.GR?

kovathe
07/10/2009, 16:23
Περιττό να πω ότι μου ήρθε αυτό το e-mail:

Μην πληρώνετε διόδια! - μόνο Αττικη Οδό και γέφυρα Ρίου-Αντίριου

Κανένας δρόμος στην Ελλάδα (εκτός ίσως από την Αττική οδό και τη γέφυρα Ρίου-Αντιριου) δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας κλειστών αυτοκινητόδρομων και άρα την ύπαρξη διοδίων!

Γι’ αυτό μην πληρώνετε διόδια εκεί που οι «άλλοι» Ευρωπαίοι πολίτες ΔΕΝ το κάνουν.

Τι ακριβώς κάνω όταν θέλω να μην πληρώσω?

Σταματάτε στο Γκισέ των διοδίων.

Αναφέρετε στον υπάλληλο πολύ ευγενικά ότι «Σαν ευρωπαίος πολίτης αρνούμαι να πληρώσω γι’ αυτό δρόμο διόδια.

Ο αριθμός κυκλοφορίας μου είναι ……………. . Γεια σας !!!!!

Και απομακρυνόμαστε από το Γκισέ!!!!!

(Αρνούμαστε να δώσουμε οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχειό. Αν θέλουν ας μας βρουν από το αρ. Κυκλοφορίας. Άλλωστε είναι μια ιδιωτική εταιρία!!!

——————————————————————————————

Ο υπάλληλος με ενημερώνει ότι πρέπει να έρθει ο υπεύθυνος για να συμπληρώσουμε ένα έντυπο.

Αρνούμαστε (πάντα ευγενικά) να μιλήσουμε με κανέναν και να δώσουμε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο εκτός από τον αρ. Κυκλοφορίας. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ

Συμβουλή : Μην ανοίγετε κανένα διάλογο. Δώστε τον αρ. Κυκλοφορίας και φύγετε. Απλά!!!!!!

http://www.moto.gr/forums/attachment.php?s=&postid=1541640

ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΟΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΛΑΚΟΥΒΑΚΙ Η ΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ Η ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ Η ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΛΛΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ.

ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ MCdonalds ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΩ 100 ΛΟΓΟΥΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

1 - είναι ιδιωτική εταιρεία πλέον και όχι ΤΕΟ κρατική

2 - δεν θα διεκδικήσουν δικαστικά ποτέ 1 ή 2 ευρώ γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν χρόνο άρα χρήμα και το ξέρουν αυτό

3- δεν είσαι υποχρεωμένος να γράψεις τίποτα στο χαρτί ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΠΟΤΕ Α.Φ.Μ
ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ γράφε τα στοιχεία ενός γείτονα που μισείς - ή της πεθεράς καλύτερα.

ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
4 - ΑΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΟΚ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΩΤΩΝ
ΤΕΣ ΠΑ
ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΑΡΔΙΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ???? ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!! Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΧΑΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΕΤΣΙ ΑΡΑ ΧΡΗΜΑ
ΑΠΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΕΝΑ ERROR ΣΤΟ BUSINESS PLAN! TA GOLDΕΝ ΒΟΥΖ TOY TO EXOYN ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ!
ΑΠΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ ΝΑ ΣΕ ΨΑΡΩΣΕΙ!
Εμένα στη αρχή μου είπε θα διωχτείτε ποινικά..!
Ίσα μωρη ψαρούκλα!
σε ΤΑ μας??
Μολις ειδε οτι δε μασαω απλα με αφησε να περασω ουτε δηλωση ουτε τιποτα χαρτι μου ζητησε να γραψω.

ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
ΔΡΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΑΛΛΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ διοδιων μια ιδιωτική κινηση που βλαπτει οικονομικα ολους του ελληνες

ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΚΡΥΦΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

ΛΕΕΙ ....ενταξει τους υπνωτισαμε - θα το συνηθίσουν

και ο τάδε απλα μια αμελητεα στατιστικη απόκλιση απο το δειγμα.

5- ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ - ΦΙΛΕ -
ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ -
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΟΝΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Ι/Χ
ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
6 - ΕΡΩΤΗΜΑ - ΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ? ΤΙΠΟΤΑ.

προφανώς εμπνευσμένο απ' τα ποστ εδώ μέσα και μπορώ μάλιστα να πω μου φαίνεται αρκετά λογικό.

Σήμερα στα πρώτα διόδια στην Αθηνών-Λαμίας ένας συνάδελφός μου (ορμώμενος απ' το παραπάνω) δεν αρνήθηκε να πληρώσει αλλά ρώτησε κατά πόσο μπορεί να μην πληρώσει.
Η απάντηση της υπαλλήλου ήταν στην ουσία ότι ΝΑΙ μπορεί να μην πληρώσει, αλλά θα έπρεπε να έρθει προιστάμενος κλπ κλπ και θα τον καθυστερούσαν γύρω στα 15' για να σηκώσουν τη μπάρα ενώ θα έτρωγε κόρνες και μπινελίκια απ' τους πίσω (με λίγα λόγια εκβιασμός)...

Τα συμπεράσματα δικά σας.

azanka
07/10/2009, 16:44
Δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία μερικών που λένε ότι επειδή ο άλλος είναι ιδιώτης δικαιούνται να τον κλέψουν, και η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να επέμβει!

lc8ergr1
07/10/2009, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από azanka
Δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία μερικών που λένε ότι επειδή ο άλλος είναι ιδιώτης δικαιούνται να τον κλέψουν, και η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να επέμβει!

ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ποις κλεβει ποιον ρε φιλε?

ο μπομπολας εμενα η εγω τον μπομπολα?

lc8ergr1
07/10/2009, 17:09
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΔΕΝ ΕΚΠΙΟΠΤΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΟΚ
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΑΡΑΚΩΛΗΣΗ ΣΥΓΚΥΝΩΝΙΩΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΓΟΥΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ
ΒΑΣΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ
ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΘΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ 100 ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟ ΤΑΜΙΕΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24 ΩΡΟ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

για να καταλαβεις την λογικη

πλεον εισαι Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ Ως ΟΔΗΓΟς ΙΧ και εχεις απενατι σου τον ιδιωτη επιχειρηματια ΜΠΟΜΠΟΛΑ
οχι το υπεχωδε ουτε το ΤΕΟ οΥτε το κρατος τροχαια ΚΛΠ

εδω ακριβως τιθεται θεμα ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

ΟΠΩς ΑΝ ΠΗΓΙΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΑΝ Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΣΟΥ
ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΥΦΗΣ ΔΑΓΚΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΛΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Η ΤΑΜΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ

μπορει να διεκδικησει το κοματι της ντοματας που εφαγες ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΞΙΑΣ 1 ΕΥΡΩ
ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 5000 ΕΥΡΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΟΟΛΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡ Α ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ
ΣΤΟ ΨΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

στην περιποτωση μας ενας βασικος λογος ειναι ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟς ΟΠΩς Ο ουρανισκος σου

η ποιοτητα του οδοστροματος και γενικα του δρομος
ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΟΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
1 Η ΕΛΕΙΨΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΠΛΕΥΡΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ - ΕΣΥ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ
οπου σου καβλωσει

2- ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΞΗΛΩΣΕΙ ΟΛΕΣ (δες το αρθρο μου για τις πινακιδες αλλου)
3-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΟΔΟΣΤΤΡΟΜΑΤΟΣ ΛΑΔΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΛΠ
4- ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΑΜΙΑ
5- οτι σου καβλωσει φιλε

βασικα μην τους μιλας
κανε οτι προαναφερθηκε παραπανω

ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΙΣ

ΕΤΟΙΜΑΖΩ 2 ΜΥΝΗΣΕΙΣ
στην τροχαια
τον συνηγορο καταναλωτη
συνηγορο πολιτη

1 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
διοτι αν και πληρωσα διοδια για την χρηση της
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙ ΖΟΥΝ ΤΙΘΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

2 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑ ΟΔΟΥ
διοτι αν και πληρωσα διοδια για την χρηση της
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙ ΖΟΥΝ ΤΙΘΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ας ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ

ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥ Σ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΜΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΠΑΡΑ

ΜΟΤΟΕ ΜΟΤΕ Κ ΛΕΣΧΕΣ ΜΟΤΟ ?????

ΚΙΝΙΘΕΙΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΑΝ ΑΓΕΛΕΣ ΛΥΚΩΝ

ΦΑΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ

lc8ergr1
07/10/2009, 17:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από kovathe
Περιττό να πω ότι μου ήρθε αυτό το e-mail:

προφανώς εμπνευσμένο απ' τα ποστ εδώ μέσα και μπορώ μάλιστα να πω μου φαίνεται αρκετά λογικό.

Σήμερα στα πρώτα διόδια στην Αθηνών-Λαμίας ένας συνάδελφός μου (ορμώμενος απ' το παραπάνω) δεν αρνήθηκε να πληρώσει αλλά ρώτησε κατά πόσο μπορεί να μην πληρώσει.
Η απάντηση της υπαλλήλου ήταν στην ουσία ότι ΝΑΙ μπορεί να μην πληρώσει, αλλά θα έπρεπε να έρθει προιστάμενος κλπ κλπ και θα τον καθυστερούσαν γύρω στα 15' για να σηκώσουν τη μπάρα ενώ θα έτρωγε κόρνες και μπινελίκια απ' τους πίσω (με λίγα λόγια εκβιασμός)...

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η μπαρα ανοιγει σε ενα λεπτο

μην ψαρωνεις

τελικα τι εγινε δεν μας ειπες?

lc8ergr1
07/10/2009, 17:27
για αυτο ειμαι μεσα

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=66213

kovathe
07/10/2009, 18:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
Η μπαρα ανοιγει σε ενα λεπτο

μην ψαρωνεις

τελικα τι εγινε δεν μας ειπες?
Πλήρωσε κι εφυγε... ήδη είχαν αρχίσει να κορνάρουν οι από πίσω λέει.
Και γω πιστεύω ότι αν επέμεινε θα τον άφηναν, το ίδιο θα κάνω και γω από δω και πέρα.:wave2:

virus
07/10/2009, 19:16
εχετε παρει χαμπαρι οτι στα διοδια αφιδνων αυξηθηκαν απο χτες;

μηχανες απο 1 ευρω τωρα 1,30

αμαξια απο 1,40 τωρα 1,85

azanka
07/10/2009, 20:26
lc8ergr1 υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι συγκεκριμένοι δρόμοι έχουν διόδια, και υπάρχει σήμανση που σε ενημερώνει ότι για να πας προς εναν προορισμό έχεις επιλογή του δρόμου με ή άνευ διοδίων. Απο την στιγμή που επιλέγεις τον δρόμο με τα διόδια είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις - αν δεν το κάνεις είσαι παράνομος. Το γεγονός ότι είναι ιδιώτης αυτός που εισπράττει το αντίτιμο δεν αλλάζει τίποτα.
Το εάν ο δρόμος δεν πληρεί τις προδιαγραφές είναι άλλο θέμα, για αυτό υπάρχει η διαδικασία της καταγγελίας στον αρμόδιο φορέα.

lc8ergr1
08/10/2009, 09:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72

ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ηχηρη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥς ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΞΗΣΑΝ

ΚΑΘΑΡΟ BUSINESS

ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

ειναι η μοιρα μας να μας γαμαν οι μπομπολες!!!! και οι πολιτικόι μαζι

τι να το κανω που εφυγε ΣΟΥΦΛΙΑΣ ο αρχιτεκτονας αυτου του αισχους

ΤΗΝ ΣΟΥΦΛΙΑ του στο κολο μας την εκανε

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΡΕ!!!

lc8ergr1
08/10/2009, 09:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από kovathe
Πλήρωσε κι εφυγε... ήδη είχαν αρχίσει να κορνάρουν οι από πίσω λέει.
Και γω πιστεύω ότι αν επέμεινε θα τον άφηναν, το ίδιο θα κάνω και γω από δω και πέρα.:wave2:

επρεπε να επιμηνει 2-3 δευτερολεπτα

η μπαρα θα ανοιγε ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

lc8ergr1
08/10/2009, 09:07
lc8ergr1 υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι συγκεκριμένοι δρόμοι έχουν διόδια, και υπάρχει σήμανση που σε ενημερώνει ότι για να πας προς εναν προορισμό έχεις επιλογή του δρόμου με ή άνευ διοδίων. Απο την στιγμή που επιλέγεις τον δρόμο με τα διόδια είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις - αν δεν το κάνεις είσαι παράνομος. Το γεγονός ότι είναι ιδιώτης αυτός που εισπράττει το αντίτιμο δεν αλλάζει τίποτα.
Το εάν ο δρόμος δεν πληρεί τις προδιαγραφές είναι άλλο θέμα, για αυτό υπάρχει η διαδικασία της καταγγελίας στον αρμόδιο φορέα.

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ και προφανως προσπαθεις να μας φοβησεις

τιποτα απο οτι γραφεις ισχύει!!!!

ρε στο μπομπολα δουλευεις ????

σεβαστο το μεροκαματο σου

αλλα μην μας ρουφιανεβεις κιολας ουτε να μας ψαρωνεις

αντε ....

VANDA
08/10/2009, 09:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72

enet.gr (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=89448)

Operater
08/10/2009, 09:43
.....

lc8 δεν καταλαβαίνω γιατι τα παίρνεις με το παλληκάρι από πάνω.
Λέει το αυτονόητο:
Υπάρχει ένας δρόμος, ιδιωτικής εκμετάλλευσης (ισπανικών συμφερόντων παρακαλώ)
όπου τον εκμεταλλεύετι η "Νεα Οδος" και ζητάει αντίτιμο από σένα για να τον χρησιμοποιήσεις.

Έπρεπε όμως, το κράτος πρόνοιας και το κράτος που σέβεται το δημόσιο αίσθημα,
να είχε φτιάξει παράλληλους δρόμους (μέσα από χωριά, κωμοπόλεις κτλ.) με την ίδια ασφάλεια
και την ίδια ποιότητα, όπου θα εξυπηρετεί και τον χρήστη που δεν θέλει να πληρώσει
διόδια ντε και καλά.

Το ίδιο δεν συμβαίνει π.χ. στην Ιταλία? ή παίρνεις την εθνική ας πούμε, ή πας από χωριά?
Νοιώθεις την ίδια ασφάλεια όμως, άσχετα αν κάνεις πιο πολύ χρόνο να φτάσεις στο
προορισμό σου. Το κράτος εκεί, σκέφτηκε και τον χρήστη που δεν θέλει να πληρώσει...

Πάντως, είχε πάρει το αυτί μου ότι η τιμή θα ήταν τόσο υψηλή...

Operater
08/10/2009, 09:45
Πάντως δεν ξέρω αν το ακούσατε,
αλλά στην εθνική αθηνών-κορίνθου, θα αφήσουν μόνο μία λωρίδα για μεγάλο κομμάτι
και μάλιστα για αρκετό χρονικό διάστημα..
Αλλά παρ' όλα αυτά, θα πληρώνουμε κανονικά διόδια...
:mad:

urban
08/10/2009, 09:59
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
[B]lc8 δεν καταλαβαίνω γιατι τα παίρνεις με το παλληκάρι από πάνω.
Λέει το αυτονόητο:
Υπάρχει ένας δρόμος, ιδιωτικής εκμετάλλευσης (ισπανικών συμφερόντων παρακαλώ)
όπου τον εκμεταλλεύετι η "Νεα Οδος" και ζητάει αντίτιμο από σένα για να τον χρησιμοποιήσεις.

Να σου πω γιατι τα παιρνει ο lc8?

Γιατι ΔΕΝ Υπάρχει ΑΚΟΜΑ ένας δρόμος, ιδιωτικής εκμετάλλευσης (ισπανικών συμφερόντων παρακαλώ)
όπου τον εκμεταλλεύεται η "Νεα Οδος" και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ζητάει αντίτιμο από σένα για να τον χρησιμοποιήσεις ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΕΙ.

Και λιγο τα πηρε ο ανθρωπος με αυτα που διαβασε...

Ασχετο ΥΓ: Ρε παιδια πως διαολο κανουμε bold τα λογια στα οποια απανταμε?? :confused:

lc8ergr1
08/10/2009, 10:12
Διαμαρτυρίες των διερχόμενων οδηγών και κατοίκων περιοχών
Του Γιωργου Λιαλιου

Αρχισε προχθές το βράδυ η λειτουργία των νέων πλευρικών σταθμών διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από το Καπανδρίτι έως και την Τραγάνα.

Η λειτουργία των σταθμών προκάλεσε

τη διαμαρτυρία των διερχόμενων οδηγών,

ενώ στον σταθμό της Μαλακάσας δημιουργήθηκε ένταση όταν ο κοινοτάρχης της περιοχής... ξήλωσε μία από τις ταμπέλες των διοδίων!

Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στους σταθμούς προαναγγέλλουν ότι θα στραφούν με νομικά μέσα ενάντια στη λειτουργία των σταθμών, αλλά και με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η λειτουργία των τεσσάρων πλευρικών
(δηλαδή στους κόμβους εισόδου στην εθνική οδό)
σταθμών διοδίων στη Μαλακάσα (38ο χλμ.),
τα Οινόφυτα (49ο χλμ.),
τη Θήβα (84ο χλμ.) και την
Τραγάνα (133ο χλμ.)

ξεκίνησε τελικά χθες, μία εβδομάδα αφότου ανακοινώθηκε.

Ταυτόχρονα έληξαν και οι ολιγοήμερες «εκπτώσεις» στα διόδια των Αφιδνών, που τιμολογήθηκαν στο 1,85 ευρώ έναντι 1,40 ευρώ που εισπράττονταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανατιμολόγηση των διοδίων από την κοινοπραξία Νέα Οδός Α.Ε., η οποία ανέλαβε από τις αρχές του 2007 και για

35 χρόνια

Η πρώτη αύξηση επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2008: τα διόδια αυξήθηκαν από 2 ευρώ σε 2,75 ευρώ.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το ΥΠΕΧΩΔΕ, η επόμενη αύξηση στις τιμές των διοδίων θα γίνει περίπου σε ένα έτος.

Στις Αφίδνες

Οπως ήταν επόμενο, οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στους νέους πλευρικούς σταθμούς... δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τα «νέα».

Στις Αφίδνες, οι σύλλογοι της περιοχής προγραμματίζουν συγκέντρωση την Κυριακή, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Στη Μαλακάσα δημιουργήθηκε ένταση όταν ο κοινοτάρχης, κ. Κωνσταντίνος Λίτσας, ξήλωσε τις επιγραφές που πληροφορούν για το ύψος των διοδίων.

«Και θα πάω ξανά να τις ξηλώσω», λέει στην «Κ».

«Είμαι πολύ απογοητευμένος, πριν ξεκινήσει καν η νέα κυβέρνηση η εταιρεία επωφελήθηκε το κενό και ξεκίνησε τα διόδια, χωρίς να έχουν ανακατασκευάσει τους παράδρομους. Δεν πρόκειται όμως να το δεχτούμε».

H κοινοτάρχης Καπανδριτίου, κ. Ευδοξία Γιαννακούλη.

«Εμείς θα την αντιμετωπίσουμε νομικά. Η σύμβαση προβλέπει τη χρέωση της χρήσης της εθνικής οδού με βάση τη χιλιομετρική απόσταση (0,037 ευρώ ανά χιλιόμετρο) που διανύει ο οδηγός.

Αν ίσχυε αυτό, εμείς θα έπρεπε από τη Μεταμόρφωση έως το Καπανδρίτι να πληρώνουμε για 7 χλμ., δηλαδή 0,25 ευρώ και όχι 1,85 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 50 χλμ!

azanka
08/10/2009, 10:12
Κατ΄αρχήν όσο και να τα πάρει κάποιος δεν δικαιούται να προσβάλει τον συνομιλητή του. Αλλά το προσπερναω αυτό, το θέμα είναι ότι ο δρόμος ούτε και πριν υπήρχε, αλλά πληρώναμε τα διόδια κανονικά και έργα δεν γινόντουσαν. Τώρα που ξεκίνησαν δεν μας αρέσει γιατί τα διόδια τα εισπράτει ιδιώτης και σκαρφιζομαστε διάφορα του στυλ : «επειδή ο δρόμος είναι ιδιωτικός η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα» το οποίο είναι γελόιο όπως και αν το δει κανείς.

lc8ergr1
08/10/2009, 10:33
Οι κάτοικοι των δήμων της ΒΑ Αττικής, που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τον εθνικό δρόμο για να πάνε στη δουλειά τους, συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στις Αφίδνες

και αποφάσισαν να οργανώσουν κινητοποίηση την

Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στο πάρκο,

με βασικό αίτημα να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρωτοφανές χαράτσωμα.

lc8ergr1
08/10/2009, 10:39
Διόδια και για τοπικές διαδρομές

Από χτες λειτουργούν οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα και Τραγάνα. Οι τεράστιες αυξήσεις στα χαράτσια των διοδίων,

ακόμη και πάνω από 200%, που έγιναν μέσα στον τελευταίο ενάμιση χρόνο,

προβλέπονται από τις συμβάσεις που μαζί ψήφισαν στη Βουλή και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ

Από χτες, με την έναρξη λειτουργίας και πλευρικών σταθμών, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια και όσοι οδηγοί κάνουν τοπικές διαδρομές,

ακόμη και στον παράδρομο της Εθνικής Αθηνών - Λαμίας.

Ειδικότερα, πλευρικοί σταθμοί λειτουργούν στο ύψος του Καπανδριτίου (στοιχίζουν 1,05 ευρώ για τα ΙΧ), Μαλακάσας (0,80 ευρώ), Οινοφύτων (0,35 ευρώ), Θήβας (0,50 ευρώ) και Τραγάνας (1,75 ευρώ).

Παράλληλα, η ιδιωτική κοινοπραξία ετοιμάζει την κατασκευή και άλλων πλευρικών σταθμών διοδίων κατά μήκος της διαδρομής, με πιο χαρακτηριστικούς αυτούς στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, που θα αναγκάσουν τους εργαζόμενους της Βορειοανατολικής Αττικής να πληρώνουν διόδια για να πάνε και να 'ρθουν στη δουλειά ή στο σπίτι τους.

Οι τεράστιες αυξήσεις στα χαράτσια των διοδίων, ακόμη και πάνω από 200%, που έγιναν μέσα στον τελευταίο ενάμιση χρόνο, προβλέπονται από τις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης τύπου ΣΔΙΤ, που μαζί ψήφισαν στη Βουλή και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παραχωρώντας και το εθνικό οδικό δίκτυο στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το γεγονός αυτό, που από την πρώτη στιγμή επισήμανε ο «Ρ», ξεκαθαρίζει με χτεσινή του ανακοίνωση και το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ,

αποδεικνύοντας έτσι πόσο μεγάλη κοροϊδία ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όταν έλεγαν ότι θα επαναδιαπραγματευτούν δήθεν με τους μεγαλοεργολάβους για να πληρώνει ο λαός φτηνότερα διόδια...

Συμβάσεις λαϊκής αφαίμαξης

Θυμίζουμε ότι οι πέντε «συμβάσεις παραχώρησης» για τους οδικούς άξονες
(Ιόνια Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αυτοκινητόδρομος Ανατολικής Πελοποννήσου, Αυτοκινητόδρομος Βόρειας Πελοποννήσου και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας)

δημοπρατήθηκαν το 2002 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και υπογράφηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ολες οι συμβάσεις ψηφίστηκαν στη Βουλή και από τα δύο κόμματα, ενώ την τελευταία (Αυτοκινητόδρομος Βόρειας Πελοποννήσου) «πρόλαβε» να την ψηφίσει και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Πρόκειται για συμβάσεις λαϊκής αφαίμαξης.

Το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο λαός, πληρώνει με «ζεστό» χρήμα το 30% του κατασκευαστικού κόστους (ή και παραπάνω), ενώ παράλληλα:

Παρέδωσε προκαταβολικά (πριν αρχίσουν καν τα έργα) τις εισπράξεις από τα διόδια τμημάτων που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού.

Παραδίδει στους ομίλους

οδικά τμήματα κόστους άνω του 1 δισ. ευρώ (όπως το πέταλο του Μαλιακού), που κι αυτά κατασκευάζονται αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού, στα οποία, μάλιστα, όταν ολοκληρωθούν, θα επιβληθούν διόδια υπέρ των ομίλων!

Σε δύο συμβάσεις (Κεντρικής Ελλάδας και Ανατολικής Πελοποννήσου)

το Δημόσιο εγγυάται και τα κέρδη, αν δεν υπάρξει η αναμενόμενη κίνηση και άρα τα προσδοκώμενα έσοδα!

Σημειώνουμε ότι οι συμβάσεις προβλέπουν την αύξηση των διοδίων σε τρία στάδια:

Οι πρώτες αυξήσεις που κυμάνθηκαν από 35% έως και 180% (!) έγινε πέρσι.

Φέτος ακολούθησαν νέες αυξήσεις από 52% έως 73%, με πρόσχημα την χιλιομετροχρέωση, ενώ νέες αυξήσεις θα αρχίσουν να επιβάλλονται σταδιακά σε δύο χρόνια, ανάλογα με την ολοκλήρωση των έργων.

Το χαράτσι θα φτάσει στα 8 λεπτά το χιλιόμετρο, από 3,5 με 4 λεπτά που είναι σήμερα και 1,7 λεπτό που ήταν πέρσι. Μάλιστα, οι όμιλοι έχουν το δικαίωμα να αυξάνουν την τιμή των διοδίων κάθε χρόνο με βάση τον πληθωρισμό...

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα, μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις που έγιναν, ένας οδηγός ΙΧ που θα χρειαστεί να διανύσει την απόσταση

Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή θα πληρώνει πλέον για διόδια

34,40 ευρώ (δηλαδή όσο περίπου και τη βενζίνη),

έναντι 20 ευρώ που πλήρωνε μέχρι το καλοκαίρι 2009 και έναντι

11,40 ευρώ που πλήρωνε μέχρι πέρσι την άνοιξη. 2009

lc8ergr1
08/10/2009, 10:51
Οι κάτοικοι των δήμων της ΒΑ Αττικής, που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τον εθνικό δρόμο για να πάνε στη δουλειά τους, συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στις Αφίδνες

και αποφάσισαν να οργανώσουν κινητοποίηση την

Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στο πάρκο,

με βασικό αίτημα να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρωτοφανές χαράτσωμα

TROOPER
08/10/2009, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από urban
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
[B]...Ασχετο ΥΓ: Ρε παιδια πως διαολο κανουμε bold τα λογια στα οποια απανταμε?? :confused:

αντι να πατας απαντηση,πατας παραθεση :winka:

blackbusa
08/10/2009, 11:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από urban
(ισπανικών συμφερόντων παρακαλώ)]

και η πλακα ειναι οτι στην Ισπανια δεν υπαρχουν καθολου διοδια...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

και εχουν και δρομαρες....

:wave2:

urban
08/10/2009, 12:56
το θέμα είναι ότι ο δρόμος ούτε και πριν υπήρχε, αλλά πληρώναμε τα διόδια κανονικά και έργα δεν γινόντουσαν. Τώρα που ξεκίνησαν δεν μας αρέσει γιατί τα διόδια τα εισπράτει ιδιώτης και σκαρφιζομαστε διάφορα του στυλ : «επειδή ο δρόμος είναι ιδιωτικός η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα» το οποίο είναι γελόιο όπως και αν το δει κανείς.

Την τελευταια φορα που αρνηθηκα να πληρωσω μου εδωσαν ενα χαρτι να διαβασω (και να συμμορφωθω?...). Το βασικο τους επιχειρημα ηταν το ιδιο με το δικο σου. Οτι τοσα χρονια πληρωνες, τωρα σε πειραξε? Αλλα το προσπερναω αυτο.

ΟΧΙ δεν με πειραξε τωρα.

Εδω και χρονια το κρατος με κλεβει αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα γι αυτο, οσο κι αν με πειραζει.

Για παραδειγμα, εδω και χρονια δινω ενα βουνο λεφτα στο ΙΚΑ καθε μηνα. ΜΟΥ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ. Συνταξη δεν θα παρω και οταν τσακιστηκα μου εδωσαν 36 ευρω για εναν ολοκληρο μηνα που δεν δουλευα.
Αν το ΙΚΑ ηταν ιδιωτικη σφαλιστικη εταιρεια θα τους τα εδινα? ΟΧΙ. Αλλα μου τα κλεβουν γιατι δεν μπορω να κανω αλλιως.

Εδω και χρονια το κρατος με εκλεβε και στην Αθηνων-Πατρων. Κινδυνευε η ζωη μου σε καθε μετρο. Καθε φορα που πληρωνα διοδια γινομουν εξαλλος. Αλλα μου τα εκλεβαν γιατι δεν μπορουσα να κανω αλλιως.

Τωρα ομως με κλεβει ενας ιδιωτης. Ειναι σαν να εγινε το ΙΚΑ ιδιωτικη ασφαλιστικη εταιρεια! Και ΤΩΡΑ που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπορω να κανω αλλιως, ΤΟ ΚΑΝΩ. ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΩ!

Εχω και μια ερωτηση: Σε εκεινο το χαρτι με τα επιχειρηματα τους, ελεγε κι αλλη μια κορυφαια μαλακια:
Ελεγε οτι το κοστος κατασκευης του υπεροχου δρομου που ΘΑ μας φτιαξουν ειναι μεγαλο, εξου και η απαραιτητη μικρη αυξησουλα στα διοδια.
Εγω με αυτο, καταλαβαινω οτι συμμετεχουμε στην κατασκευη. Ωραια λοιπον, οταν ολοκληρωθει η κατασκευη πρεπει να μειωθουν τα διοδια! Σωστα? Αν οχι, τοτε θελουν να πιστεψω οτι η συντηρηση κοστιζει περισσοτερο ( ή το ιδιο ) με την κατασκευη.
Αν τα μειωσουν εγω θα παω να δουλευω τζαμπα στο μπομπολα για να πατσισω τη ζημια που του κανω.

ΡΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

www.pesoxi.gr

azanka
08/10/2009, 14:38
Μάλιστα. Δεν σε πείραξε τώρα, αλλά τώρα ανακάλυψες ότι μπορείς να μην πληρώσεις.
Γιατί; Άλλαξε κάτι;
Αν ήσουν συνεπής έπρεπε να μην πλήρωνες και πρίν.

DimChios
09/10/2009, 14:37
Μάλιστα. Δεν σε πείραξε τώρα, αλλά τώρα ανακάλυψες ότι μπορείς να μην πληρώσεις.
Γιατί; Άλλαξε κάτι;

:rolleyes: Α, καλα!

urban
09/10/2009, 14:49
Γιατί; Άλλαξε κάτι;

:a018: :a018: :a018: :a018: :a018: :a018: :a018: :a018: :a018:

lc8ergr1
09/10/2009, 14:58
Οι τιμές των διοδίων στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Υποδομών

Πρόταση για μείωση

Το «τσουχτερό» κόστος των διοδίων στις εθνικές οδούς είναι από τους κυριότερους «πονοκεφάλους» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Την Πέμπτη, ο κ. Ρέππας έκανε σχετική δήλωση, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προωθήσει φορολογικά κίνητρα για τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, ώστε να είναι σε θέση να μειώσουν τις τιμές.

Ο υφυπουργός Γ.Μαγκριώτης έχει δηλώσει ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση κάποιων ή όλων των συμβάσεων παραχώρησης, μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί και μείωση των διοδίων, ενώ την Πέμπτη επανέλαβε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν.

Οι υψηλές τιμές οφείλονται στο γεγονός ότι στις συμβάσεις παραχώρησης, προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα έχει έσοδα έως το 92% μέσα στην χρονική περίοδο των 30 ετών της παραχώρησης.

Αντιδράσεις, κυρίως των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής, έχει προκαλέσει και η λειτουργία των πλευρικών σταθμών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

lc8ergr1
12/10/2009, 15:10
«Μας έχουν βάλει διόδια μέσα στο ίδιο μας το σπίτι». Με τη χαρακτηριστική αυτή φράση ο Χρήστος Παναγόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, περιέγραψε την εικόνα που ζουν περίπου 100.000 κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι έχουν μετακομίσει στην έντονα αναπτυσσόμενη ζώνη και χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, για να πάνε στις δουλειές τους στην πρωτεύουσα.

Ουρές ταλαιπωρίας χθες στα διόδια

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες το βράδυ είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, όπου ταλαιπωρήθηκαν οι δραπέτες του τριημέρου.

Η νέα αύξηση των διοδίων μέσα στην προεκλογική περίοδο είναι η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. «Ζητάμε να αναθεωρηθούν οι αμαρτωλές συμβάσεις που έχει υπογράψει το Δημόσιο με ιδιωτικές εταιρείες και πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα. Δεν θα μείνει εδώ το κακό. Ερχονται και νέες, ακόμα πιο μεγάλες αυξήσεις» μας είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε: «Θα δίνουμε το "παρών" κάθε Κυριακή». Χθες, με πρωτοβουλία φορέων των Αφιδνών, του Αυλώνα, του Καλάμου, του Συκάμινου και του Καπανδριτίου, έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Αφιδνών και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στον ομώνυμο σταθμό διοδίων. Για μία ώρα ενημέρωναν τους οδηγούς και κρατούσαν ανοιχτές τις μπάρες για να περνάνε χωρίς να πληρώνουν διόδια.

«Θα ζητήσουμε συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου» μάς ενημέρωσε ο Τάκης Κουρής, εκ μέρους των φορέων των Αφιδνών, και προανήγγειλε τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Σημείο αιχμής τα πλευρικά διόδια στους περισσότερους κόμβους της εθνικής οδού, που αναγκάζουν τους οδηγούς να πληρώνουν ακόμη και για τοπικές μετακινήσεις.

* Στις αρχές του 2010, εφόσον υπάρξουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, θα παραδοθεί η γέφυρα στο κεντρικό Περιστέρι, στο νομό Ιωαννίνων, και θα είναι έτοιμος ολόκληρος ο οριζόντιος άξονας της Εγνατίας οδού, που, κατά την κυβέρνηση της Ν.Δ., είχε ολοκληρωθεί λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

Αλλά δύο τμήματα είχαν παραδοθεί πριν από ένα μήνα. Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, που επισκέφτηκε χθες την Ηπειρο. Αποκάλυψε ότι τα δυο τελευταία χρόνια η εταιρεία της Εγνατίας έχει πάρει δάνεια που ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ, βάζοντας υποθήκη τις εισπράξεις από μελλοντικά διόδια. Τα κονδύλια αυτά δεν έχουν εγγραφεί ούτε στο έλλειμμα ούτε στο δημόσιο χρέος

urban
21/10/2009, 14:47
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1731588

frappe rider
28/10/2009, 19:29
Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή οι κάτοικοι του Καπανδριτίου και των γύρω περιοχών κατέλαβαν τα διόδια των Αφιδνών.

frappe rider
28/10/2009, 19:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
και η πλακα ειναι οτι στην Ισπανια δεν υπαρχουν καθολου διοδια...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

και εχουν και δρομαρες....

Ρε φιλε τι γραφεις ? Φυσικα και εχει διοδια στην Ισπανια.Εκτος αν πας απο επαρχιακους οπως στην Ιταλια.

www.autopistas.com

Επισης μια αναζητηση στο viamichellin δειχνει ολους τους δρομους με διοδια στην Ευρωπη και φυσικα και στην Ισπανια με τις τρεχουσες τιμες.

ΗΟΡΝΕΤακιας
19/01/2010, 09:27
λεβεντες να διορθωσουμε κατι..
τα φραγκακια απο τα διοδια τα εισπρατουν οι κατασκευαστικες εταιριες και οχι το κρατος.
επισης συμφωνα με ενα αρθρο που διαβασα σε περιοδικο τα περισσοτερα διοδια ειναι παρανομα και απο την αποψη οτι δεν μπορουν να ανοιξουν αν δεν ολοκληρωθουν τα εργα και οτι τα κομιστρα τους ειναι παραπανω απο οσα θα επρεπε συμφωνα με τους νομους μας καθως και της Ε.Ε

συμπερασμα δεν υπαρχει κρατος για να ελεγξει τις αυθαιρεσιες των κατασκευαστικων εταιριων που εχουν μετατραπει σε κοπτηρια στην Ελλαδα και μονο....

TROOPER
19/01/2010, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΟΡΝΕΤακιας
........

συμπερασμα δεν υπαρχει κρατος για να ελεγξει τις αυθαιρεσιες των κατασκευαστικων εταιριων που εχουν μετατραπει σε κοπτηρια στην Ελλαδα και μονο....

:nono:

συμπερασμα:το κρατος ζει και βασιλευει και φροντιζει και τους φιλους του με τις κατασκευαστικες εταιριες που εχουν μετατραπει σε κοπτηρια στην Ελλαδα και μονο....το κρατος ανεθεσε στις εν λογω κατασκευατικες το ''εργο''.

LsKostas
19/01/2010, 10:43
ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΩΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΛΑΚΟΥΒΑΚΙ Η ΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ Η ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ Η ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΛΛΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ

ΑΝ ΞΕΚΙΝΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ MC donalds ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΩ 100 ΛΟΓΟΥΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

1 - ειναι ιδιωτικη εταιρεια πλεον και οχι ΤΕΟ κρατικη

2 - δεν θα διεκδικισουν δικαστικα ποτε 1 ή 2 ευρω γιατι ξερουν οτι θα χασουν χρονο αρα χρήμα και το ξερουν αυτο

3- δεν εισαι υποχρεωμενος να γραψεις τιποτα στο χαρτι ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΠΟΤΕ Α.Φ.Μ
ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ γραφε τα στοιχεια ενος γειτονα που μισεις - η της πεθερας καλύτερα

ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
4 - ΑΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΟΚ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΩΤΩΝ
ΤΕΣ ΠΑ
ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΑΡΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ???? ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!! Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΧΑΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΕΤΣΙ ΑΡΑ ΧΡΗΜΑ
ΑΠΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΕΝΑ ERROR ΣΤΟ BUSINESS PLAN TA GOLDΕΝ ΒΟΥΖ TOY TO EXOYN ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ
ΑΠΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ ΝΑ ΣΕ ΨΑΡΩΣΕΙ
εμενα στη αρχη μου ειπε θα διωχτειτε ποινικα
ισα μωρη ψαρουκλα
σε ΤΑ μας??
μολις ειδε οτι δε μασαω απλα με αφησε να περασω ουτε δηλωση ουτε τιποτα χαρτι μου ζητησε να γραψω

ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
ΔΡΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΑΛΛΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ διοδιων μια ιδιωτική κινηση που βλαπτει οικονομικα ολους του ελληνες

ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΚΡΥΦΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

ΛΕΕΙ ....ενταξει τους υπνωτισαμε - θα το συνιθίσουν

και ο lc8ergr1 απλα μια αμελητεα στατιστικη αποκληση απο το δειγμα

5- ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ - ΦΙΛΕ -
ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ -
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΟΝΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Ι/Χ
ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
6 - ΕΡΩΤΗΜΑ - ΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ? ΤΙΠΟΤΑ
7- ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΛΕΩ

ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΑ 15 ΜΟΤΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ?

ΘΑ ΚΟΜΠΛΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ
ΕΙΤΕ ΜΕ ΨΗΦΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΗ ΑΡΚΟΥΔΟ

Δεν υπαρχει τιποτα να προσθεσει κανεις ...

Απλα να το ξαναδιαβασουν οσοι φοβουνται "ποινικες διωξεις".

Μην ψαρωνετε λεμε...

spyro
19/01/2010, 11:04
το καινούργιο που προσπαθούν να κάνουν είναι να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή, από οτι κατάλαβα έχουν δώσει μήνυμα οτι αμα κάποιος δεν πληρώνει να μην του ανοίγουν την μπάρα με τίποτα. έτσι ώστε ο χριστιανός που περιμένει απο πίσω να αγανακτήσει και να αρχίσει η μάχη....

Προσοχή αν κάποιος μπροστά σας δεν πληρώσει μην ξεκινάτε να τον βρίζεται γιατι θέλετε να περάσετε γρήγορα. Ένα μπράβο χρειάζεται και μια έξτρα προσπάθεια να πάμε στον διπλανό γκισέ και να κάνουμε και εμείς το ίδιο...

TROOPER
20/01/2010, 08:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
το καινούργιο που προσπαθούν να κάνουν είναι να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή, από οτι κατάλαβα έχουν δώσει μήνυμα οτι αμα κάποιος δεν πληρώνει να μην του ανοίγουν την μπάρα με τίποτα. έτσι ώστε ο χριστιανός που περιμένει απο πίσω να αγανακτήσει και να αρχίσει η μάχη....

Προσοχή αν κάποιος μπροστά σας δεν πληρώσει μην ξεκινάτε να τον βρίζεται γιατι θέλετε να περάσετε γρήγορα. Ένα μπράβο χρειάζεται και μια έξτρα προσπάθεια να πάμε στον διπλανό γκισέ και να κάνουμε και εμείς το ίδιο...

+1000

devil's animal
20/01/2010, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro

:beer: :beer: :beer:

καλα εγω με την μηχανη δεν πληρωνω ποτε αλλα τωρα αν κατσει και περασω με αυτοκινητο,τα @@ μου θα παρουν..:a01:

HORNET600F
22/02/2010, 18:39
Διόδια Σαββάτο 21/2, με το αυτοκίνητο

Εγώ: - Δεν πληρώνω
Εισπράκτρια: - Παρακαλώ περιμένετε, άλλαξε η τακτική, δεν ανοίγουμε τη μπάρα, πρέπει να καλέσουμε τον επόπτη. (φαντάζομαι, ελπίζουν οτι θα τρομάξεις ή θα βαριέσαι να περιμένεις κ θα πληρώσεις)
Εγώ: - Δεν μπορώ να περιμένω, βιάζομαι, ανοίξτε.
Εισπράκτρια: - Πρέπει να καλέσω τον υπεύθυνο.
Εγώ: - Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου φράζεις το δρόμο, δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, δεν εκπροσωπεις το Δημόσιο, ο δρόμος είναι δημόσιος, άνοιξε τη μπάρα, θα την σπάσω και θα μου πληρώνετε και το αυτοκίνητο.
Εισπράκτρια: - Πρέπει να καλέσω τον επόπτη.
Εγώ: - Κάλεσέ τον.
Έρχεται ο τύπος με ύφος σοβαρό κ με ένα μπλοκ για να τρομάξω.
Επόπτης: - Τα στοιχεία σας κύριε.
Εγώ: - Τα δικά σας στοιχεία κύριε, εμποδίζετε την κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο, ανοίξτε την μπάρα.
Επόπτης: - Δεν ανοίγουμε την μπάρα, δεν μπορώ να σας δώσω τα στοιχεία μου, μόνο με την παρουσία τροχαίας,περιμένετε να καλέσω την τροχαία.
Εγώ: - Αν καλέσετε την τροχαία θα της ζητήσω να σας συλλάβει που δε με αφήνετε να περάσω, θέλω το όνομά σας να ξέρω ποιος είστε.
Επόπτης: - Δε σας δίνω το όνομά μου, μόνο τον κωδικό μου.
Εγώ: - Με έχετε ήδη 10 λεπτά και περιμένω, με καθυστερείτε από τη δουλειά μου και μου ζητάτε να πληρώσω κιόλας? Θέλω τα στοιχεία σας για να ξέρω ποιος είναι αυτός που μου ζητάει να πληρώσω 3 ευρώ για να μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω το δημόσιο δρόμο. Αυτή τη στιγμη κάπου μπορει να συμβαίνει κάτι και να με χρειάζονται κ εγώ κάθομαι κ συζητάω με σένα.
Επόπτης: - Δεν σας δίνω τα στοιχεία μου, μόνο αν έρθει η τροχαία.
Εγώ: - Δεν μπορω να περιμένω κ άλλο μέχρι νά έρθει η τροχαία, θα πληρώσω τα διόδια, αλλα θέλω να ξέρω ποιος με ανάγκασε, ώστε να κινηθώ εναντίον του δικαστικά.
Επόπτης: - Ο κωδικός μου είναι xxx.
Εγώ: - Ωραία, κωδικός xxx, Σαββάτο βράδυ βάρδια, θα σας εντοπίσει ο δικηγόρος μου.
(Όλη η συζήτηση με τον "επόπτη" σε αρκετα έντονο ύφος)

Πλήρωσα, άνοιξε η μπάρα, έφυγα, μου έδωσαν κ ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που υπερασπίζεται τη νομιμότητα λειτουργίας των διοδίων επικαλούμενο κάποιους νόμους, εξάρει το έργο τους και αφήνει υπονοούμενο οτι κάποιοι υποκινούν όλη αυτή την αντίδραση στη μικρή αύξηση των διοδίων.

Κρίνοντας από τα πρόσωπά τους (του ελεγκτή και της εισπράκτριας),μάλλον προβληματίστηκαν αρκετά από τη στάση μου (επειδή ζήτησα το όνομα του ενός ή επειδή τους χάλασα τη βραδιά?)

Έφτασα στην Πάτρα με την κυκλοφορία σε μεγάλο μέρος της διαδρομής να διέρχεται από αυστηρά μία λωρίδα προς κάθε κατευθυνση, οριοθετημένη με τα πορτοκαλι πλαστικά κολονάκια, ευτυχώς ήταν νύχτα είχε ελάχιστη κίνηση και κανένα ατύχημα και έφτασα κάποτε.

Συμπέρασμα? πες μου εσύ.

blackbusa
22/02/2010, 18:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από HORNET600F

Συμπέρασμα? πες μου εσύ.

την τροχαια γιατι δεν την περιμενες???βασικα εκανες μια τρυπα στο νερο αφου τελικα και πληρωσες και εχασες τον χρονο σου...και κατι αλλο...μηνυση δεν κανεις στον υπαλληλο/εποπτη αλλα στην εταιρια...

HORNET600F
22/02/2010, 18:58
την τροχαια γιατι δεν την περιμενες???βασικα εκανες μια τρυπα στο νερο αφου τελικα και πληρωσες και εχασες τον χρονο σου...και κατι αλλο...μηνυση δεν κανεις στον υπαλληλο/εποπτη αλλα στην εταιρια...

Δέν έγραψα τα παραπάνω για να δείξω "κοιτάχτε τι τους έκανα, τους έβαλα στη θέση τους γιατί είμαι ΤΟ άτομο" όπως συνηθίζεται. Τα έγραψα προς ανταλλαγή εμπειριών κ απόψεων.

Ήταν ήδη νύχτα και δεν την πάλευα να περιμένω για τις διατυπώσεις. Βέβαια έχω ακόμη την απορία αν τελικά θα καλούσε την τροχαία ή αν μπλόφαρε, αλλά μάλλον θα την καλούσε.

Το οτι θα κάνω μήνυση σε αυτόν κόλλαγε στο οτι αυτόν είχα μπροστα μου εκείνη τη στιγμή και δε μου άνοιγε τη μπάρα, κυρίως για να δω αντίδραση.

Το ιδανικό θα ήταν κάποιο Σαββάτο πρωί να κατέβουν 4 αυτοκίνητα μαζί, να πιάσουν από μια λωρίδα, να μουλαρώσουν εκεί κ να φτάσει η ουρά τα 5-6 χιλιόμετρα.

Tropeas
22/02/2010, 21:37
Συμπέρασμα? πες μου εσύ.
για να βγάλω συμπέρασμα , πες μου εσύ αν όντως έκανες κάτι με τον δικηγόρο σου...
γιατί αν δεν... είσαι μες την υπολογισμένη 97% στατιστική τους που λέει ότι τελικά δεν θα κάνουν τίποτα...:sick:

Tropeas
22/02/2010, 21:38
το ιδανικό θα είναι αφού το συνεχίσεις, και το κάνουμε και μεις ενημερωμένοι απο αυτό, να συμμετέχουμε στην δικογραφία σου... :winka:

HORNET600F
22/02/2010, 21:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
για να βγάλω συμπέρασμα , πες μου εσύ αν όντως έκανες κάτι με τον δικηγόρο σου...
γιατί αν δεν... είσαι μες την υπολογισμένη 97% στατιστική τους που λέει ότι τελικά δεν θα κάνουν τίποτα...:sick:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
το ιδανικό θα είναι αφού το συνεχίσεις, και το κάνουμε και μεις ενημερωμένοι απο αυτό, να συμμετέχουμε στην δικογραφία σου...

Διακρίνω κριτική στάση μάλλον ...
Υποτίθεται πως έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά ενάντια στο καθεστώς των διοδίων (www.pesoxi.gr) οπότε το να κάνω κ εγω μήνυση μάλλον δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Όπως είπα κ παραπάνω χρησιμοποίησα το "επιχείρημα" του δικηγόρου για να δω αντιδράσεις.

Tropeas
22/02/2010, 22:15
βρε εσύ καλά έκανες... απλά αν όλα αυτά που λέμε δεν γίνονται πράξη αυτοί επιβεβαιώνουν την στατιστική τους...
συμμετείχε τότε και εσύ σε εκείνη την δικογραφία...
(τα κουβεντιάζω γιατί κάτι αντίστοιχα έχω κάνει και γω...και ο SF και άλλοι γνωστοί συμφορουμίτες...)

jfx
23/02/2010, 05:22

Εγώ: - Δεν πληρώνω

Συμπέρασμα? πες μου εσύ.

Το ιδιο πανω κατω κανανε και σε μενα. στα διοδια του ρίο της λεω δε πληρωνω τιποτα. μου λεει πρεπει να ερθει ο εποπτης. της λεω παρα τη πινακιδα μου ανοιξε τη μπαρα και γρηγορα. μου λεει πρεπει να ερθει ο εποπτης. φωναζει μια εποπτρια εκει περα κι αρχιζει το θεατρο. μου ζηταει στοιχεια, δε δινω τιποτ της λεω. πρεπει να φωναξω την τροχαια κανει. της λεω φωναξε οποιον θες μονο τελειωνε γιατι πρεπει να φυγω. κανει αυτη οτι μιλαει δε ξερω γω με ποιον μεσα στο κουβουκλιο και καλα οτι φωναξε την τροχαια. της λεω ποια τροχαια φωναξατε; μου λεει τροχαια αιγίου. ερχεται απο αίγιο. εδιωξε απο πισω μου τα αλλα αυτοκινητα και εβαλε το κοκκινο Χ πανω απο το ταμειο αυτο για να μην ερχονται άλλα αυτοκινητα.

Ηταν πάρα πολύ προφανες ομως οτι επαιζαν θεατρο και πονταρουνε στο σπασιμο νευρων. Ηταν προφανες οτι δεν ειχαν φωναξει καμία τροχαία οποτε της ειπα οτι θα της δωσω στοιχεια. της εδωσα ότι μου κατεβηκε αρνουμενος πάντα αριθμο ταυτοτητας η διπλώματος και υπογραφη.

Αυτο το έκαναν διότι του επαιρνε να το κανουν καθως δεν ειχε κινηση εκεινη την ωρα ο δρόμος και τους επαιρνε να κλείσει ενα ταμείο.
Στο γυρισμο, στη διαδρομη προς πατρα δηλαδη, εγινε το ιδιο πανω κατω σκηνικο, εποπτης, αρνηση στοιχειων, απειλες για αστυνομια κι οταν της ειπα φωναξε τη, μετα απο κανενα 10 λεπτο, αναμονης μου ανοιξε να περασω.Φυσικα ουτε τροχαια ηρθε ουτε τπτ. Αλλά και να ερθει μπορει μονο να κανει καταγραφη συμβαντος.

Αυτο που πρεπει να γινει ειναι να πανε 5 αυτοκινητα παράλληλα στα ταμεια και να τα κλεισουν όλα κι ετσι και πουν κουβεντα για μπατσους οι μαλακες να δηλωσουν οι οδηγοι οτι οχι μονο να κλιθεί η τροχαια αλλά κι οτι το απαιτουν,και να αρνηθουν να φυγουν αν δεν ερθει η τροχαια.

Cpt. Haddock
23/02/2010, 05:26
[...]Κρίνοντας από τα πρόσωπά τους (του ελεγκτή και της εισπράκτριας),μάλλον προβληματίστηκαν αρκετά από τη στάση μου[...]

Ναι, τι να σου πω :lol:

lc8ergr1
23/02/2010, 09:10
ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ

Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=efQGJFfKlwc

1 Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ

2 Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΚΩΜΕΝΗ ΜΠΑΡΑ - (Α ΡΕ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ ) - ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

lc8ergr1
23/02/2010, 09:12
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=wOS3GGwEGwg&feature=related

Cpt. Haddock
23/02/2010, 09:16
Φοβερή ιδέα!

Για να πάμε καπου πρέπει να έχουμε και συνεπιβάτη :lol:

Τελικά ο ακτιβισμός κατα των διοδίων προάγει και την κοινωνικοποίηση και το δέσιμο μιας καλής φιλίας :rotflmao:

lc8ergr1
23/02/2010, 09:17
ΔΕΙΤΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟ

http://www.youtube.com/watch?v=wOS3GGwEGwg&feature=related

ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΦ..... ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

lc8ergr1
23/02/2010, 09:24
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

http://www.youtube.com/watch?v=caR48WTxINk&feature=related

HORNET600F
27/02/2010, 10:57
σελ 1

190308

HORNET600F
27/02/2010, 10:58
σελ 2

190309

stefanos
27/02/2010, 11:23
Ισως θα πρέπει να ξανασκευτούν οι πολιτικοί μας την ανάγκη για τους άχρηστους αυτοκινητόδρομους και να ρίξουν λίγο χρήμα στα τρένα.

LsKostas
01/03/2010, 12:17
Απαντηση στα σαθρά επιχείρήματα της Ιόνιας οδού δεν μπορεί να δοθεί,δίοτι νομιμοποιείται
μια συζήτηση από το πουθενά και αυτό είναι που θέλουν. Να παραπληροφορήσουν ,και να τρομαξουν τον πολίτη οτι θα έχει ποινικές κηρώσεις.

"Πρακτικά, όσοι κινούνται μεταξύ Αθήνας - Λαμίας πληρώνουν έμμεσους φόρους για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ και όχι διόδια διότι αυτοκινητόδρομος δεν υπάρχει πουθενά" !!!

των Γιάννη Θεοδωρίδη, Καθηγητή Πανεπιστημίου, και
Τάκη Κουρή, Αεροναυπηγού Μηχανικού, κατοίκων Αφιδνών Αττικής

Ενα πολύ ωραιο αρθρο που σκοτώνει τα επιχειρήματα της λοιπόν ΕΔΩ

http://diodiastoparxeio.blogspot.com/2010/02/blog-post_538.html

tony19wrf
15/03/2010, 18:55
Καλησπερα παιδια..Θα ηθελα να σας ρωτήσω αν στα διοδια πληρωνεται ή φευγετε ετσι..Και αν δεν πληρώνεται πως το κανετε??(πχ περνατε μαζι με ενα ι.χ )

Θεωρώ πως το αντιτιμο που πληρώνουμε ειναι πολυ ακριβο για τους δρομους που εχουμε εδώ στην Ελλάδα.Το 1,30 της αττικής οδού ειναι ενα σχετικά κατανοητο ποσό..Τα 2Ε ομως στα διοδια της Ελευσίνας ειναι υπερβολικά..Περιμένω τις αποψεις σας..

Cpt. Haddock
15/03/2010, 18:57
Δεν πληρώνω στα Κορίνθου- Πατρών. Στα άλλα πληρώνω :wave2:

tony19wrf
15/03/2010, 18:58
και πως το κανεις αυτο??

MikeG
15/03/2010, 18:59
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=88341&highlight=%E4%E9%FC%E4%E9%EF

Συνεχίστε τη κουβέντα εδώ στο παραπάνω link.

Ευχαριστώ.

vangelis 64
15/03/2010, 19:02
Πάντα σταματούσα-ακόμη και τότε που ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα-κι αν ο υπάλληλος ήθελε να πληρώσω,πλήρωνα.Συνήθως όμως μάς άφηναν.
Τέλος πάντων...πληρώνω!Εκεί που δεν θα πληρώσω είναι στην Κορίνθου-Πατρών,όσο η κατάσταση είναι έτσι.

tony19wrf
15/03/2010, 19:08
καλα εννοειται πως η κατασταση του δρόμου Κορινθος-Πατρα ειναι αθλιος..Η περιπτωση να περασουμε μαζι με ενα αμαξι (κολλημενοι απο πισω του) απο τα e-pass ισχυει??Προλαβαινουμε δηλαδη μεχρι να πέσει η μπάρα??

Cpt. Haddock
15/03/2010, 19:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από tony19wrf
Προλαβαινουμε δηλαδη μεχρι να πέσει η μπάρα??

Δοκίμασέ το και πες μας :wave2:

και πως το κανεις αυτο??

Σταματάω, δίνω τα ψιλα, μου δίνει το χαρτάκι, ανοιγει η μπάρα και φεύγω :wave2:

tony19wrf
15/03/2010, 19:13
χαχαχα..ψηνομαι αλλα αμα φαω καμια μπάρα στο κέφαλι???:confused:

vangelis 64
15/03/2010, 19:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Σταματάω, δίνω τα ψιλα, μου δίνει το χαρτάκι, ανοιγει η μπάρα και φεύγω :wave2: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Όταν ΔΕΝ πληρώνεις ρε συ!:lol:

αυτό το βρετανικό χιούμορ βρε παιδί μου... :rotflmao:

vangelis 64
15/03/2010, 19:14
χαχαχα..ψηνομαι αλλα αμα φαω καμια μπάρα στο κέφαλι???:confused: Θα είσαι κάτω από τη μπάρα.:bigcry:

Cpt. Haddock
15/03/2010, 19:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
αυτό το βρετανικό χιούμορ βρε παιδί μου... :rotflmao:

γμσε τα :lol:

granazi
15/03/2010, 19:18
χαχαχα..ψηνομαι αλλα αμα φαω καμια μπάρα στο κέφαλι???:confused:

LsKostas
19/03/2010, 09:11
Και μια καλή είδηση ;)

Αρνηση Πληρωμής

Οι εταιρείες των διοδίων δεν έχουν δικαίωμα να εμποδίσουν τη διέλευση όσων δεν πληρώνουν

Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2010, ο κ. Νίκος Κωτούλας, κάτοικος Πλαταμώνα, αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Επίσης και η κ. εισπράκτορας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα, για να διέλθει ο πολίτης. Τότε, ο κ. Κωτούλας τηλεφώνησε στην αστυνομία, κατήγγειλε το γεγονός και ζήτησε να καταθέσει μήνυση εναντίον της εταιρείας.

Η αστυνομία επενέβη. Η εισπράκτορας και ο πολίτης, με τη συνοδεία της αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Λιτοχώρου. Εκεί ο κ. Κωτούλας τελικά δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον της υπαλλήλου, μητέρα δύο παιδιών, διότι, μεταξύ άλλων, σεβάστηκε την απλή υπαλληλική ιδιότητά της. Φυσικά ούτε από την πλευρά της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατετέθη μήνυση εναντίον του κ. Κωτούλα.

Συνεπώς, τα δημοσιεύματα «αθηναϊκής» προέλευσης, όπως καταγγέλλει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για δήθεν «κρατήσεις» και «κατάληξη στην αστυνομία» είναι ψευδή και στοχεύουν στην τρομοκράτηση του κόσμου. «Δεν έγινε καμία σύλληψη – εξηγούν με ανακοίνωσή τους – καμία μήνυση και καμία κράτηση. Το άθλιο δημοσίευμα το οποίο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και στον πιερικό Τύπο ήταν ψευδές, περιέγραφε το γεγονός από την… ανάποδη πλευρά και είχε ως μοναδικό στόχο τον μεγάλο εχθρό της εταιρείας, το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Τρέμουν τη δύναμη των πολιτών και φοβούνται την άρνηση πληρωμής, όπως ο διάβολος το λιβάνι!!!

Αν η εταιρεία μπορούσε να «τιμωρήσει» τον κ. Κωτούλα, θα το έκανε. Δεν μπορεί, διότι είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν νομιμοποιείται να «φράζει» τον δρόμο στους πολίτες. Μπορεί μόνο να καταφεύγει σε αποπροσανατολιστικά - απειλητικά δημοσιεύματα σε βάρος των πελατών της και αυτό κάνει. Η απάντησή μας και σε αυτή την πρόκληση, είναι: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Cpt. Haddock
19/03/2010, 09:14
Προσοχή, παίδες

Το παρακάτω, μονο με δικαστική απόφαση, ή ΣΤΕ τεκμαίρεται

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Και μια καλή είδηση ;)
[...]
Οι εταιρείες των διοδίων δεν έχουν δικαίωμα να εμποδίσουν τη διέλευση όσων δεν πληρώνουν

Το επεισόδιο που περιγράφει το αρθρο ειναι μεμονωμένο και ΔΕΝ ειναι τελεσίδικη απόφαση.

blackbusa
19/03/2010, 13:48
μαγκας ο Κωτουλας...δεν κοτεψε τελικα...:wacko:

MikeG
22/03/2010, 10:32
Στο αυτόφωρο υπάλληλος γιατί εμπόδισε πολίτη να περάσει τα διόδια

Σήμερα παραπέμπεται στο αυτόφωρο ως κατηγορούμενος, ο υπεύθυνος υπάλληλος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ο οποίος απαγόρευσε τη διέλευση σε πολίτη, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει διόδια στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Το Σάββατο ο δημοσιογράφος της ΔΙΟΝ Τηλεόραση, Ευγένιος Ολύμπιος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της κατασκευής του σταθμού των διοδίων του Αιγινίου, αρνήθηκε να πληρώσει διόδια στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς επικαλούμενος τη δράση «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Ενώ ο υπάλληλος της εταιρείας, είχε στη διάθεσή του τα στοιχεία του πολίτη, αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα. Τότε ο κ. Ολύμπιος κάλεσε την αστυνομία, η οποία επενέβη άμεσα. Και οι δύο προσκομίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, όπου ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας και του υπαλλήλου επικαλούμενος παρακώληση συγκοινωνιών. Ο υπάλληλος κρατήθηκε αρχικά στο Τμήμα ενώ αργότερα με απόφαση του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»

Ήδη από τον Μάρτιο του 2009 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας «Ο τόπος μου» ενημερώνει συστηματικά τους πολίτες της Πιερίας, για το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής τους στην κοινόχρηστη Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. με το ελληνικό Δημόσιο προβλέπει επακριβώς τη διαδικασία είσπραξης σε περίπτωση άρνησης πληρωμής των χρηστών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας απαγορεύουν συστηματικά την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, τους ταλαιπωρούν και προσβάλλουν κατάφορα την προσωπικότητά τους.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας στηρίζει την Επιτροπή Αγώνα κατά της κατασκευής του σταθμού των διοδίων του Αιγινίου και διανέμει σχεδόν κάθε Σάββατο ειδικό αυτοκόλλητο με οδηγίες στην κεντρική Πλατεία της πόλης της Κατερίνης. Σήμερα, στο Νομό Πιερίας, κυκλοφορούν εκατοντάδες αυτοκίνητα με το σήμα της δράσης στο παρμπρίζ, ενώ ο αριθμός των πολιτών που διέρχονται από τα διόδια σπρώχνοντας την μπάρα, χωρίς να πληρώσουν, αυξάνεται θεαματικά.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=116612&cid=4

posnightmist
22/03/2010, 11:36
έχω μια ερώτηση! Έχει αναφερθεί ότι στη σύμβαση της εταιρίας λέει ότι σε περίπτωση που η ουρά των οχημάτων ξεπερνά τα 25 οχήματα οι μπάρες πρέπει να σηκώνονται για να αποσυμφορηθει ο δρόμος!χτες στα διόδια αφιδνών γύρω στις 20:00 είχε ουρά πάνω από 500μέτρα στο ρευμα προς Αθήνα με πάνω από 10 ταμεία ανοιχτα!Ποιος είναι υπεύθυνος να ελεγχει την εταιρία και να επιβάλει τους όρους της σύμβασης???

drspeed
22/03/2010, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από posnightmist
Ποιος είναι υπεύθυνος να ελεγχει την εταιρία και να επιβάλει τους όρους της σύμβασης???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
22/03/2010, 13:52
Αφελής ερώτηση:

Για ποιό λόγο οι κατοικοι της περιοχής αξιώνουν να χρησιμοποιούν τζαμπα τον αυτοκινητόδρομο;

Εχετλαίος
22/03/2010, 13:53
Αφελής ερώτηση:

Για ποιό λόγο οι κατοικοι της περιοχής αξιώνουν να χρησιμοποιούν τζαμπα τον αυτοκινητόδρομο;

Έχουν εναλλακτική διαδρομή που να μη χρειάζεται να κάνουν το γύρο της γης για να πάνε στη δουλειά τους; Δεν κατέω, ρωτάω...

Cpt. Haddock
22/03/2010, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Έχουν εναλλακτική διαδρομή που να μη χρειάζεται να κάνουν το γύρο της γης για να πάνε στη δουλειά τους; Δεν κατέω, ρωτάω...

Και δρόμους έχουν και τον τελευταίο καιρό εξαιρετική σιδηροδρομική σύνδεση.

Αλλα εμαθαν τοσα χρονια (το κομματι Κατερινη-Κορινός ειναι ισως το πρωτο κομματι αυοτκινητοδρόμου στην Ελλαδα), στο τζαμπα, είχαν και τους Δ.Υ. στα Μαλγαρα που εβλεπαν καρντασικες πινακίδες και έλεγαν "φευγα", έδιναν μισό αντιτιμο χωρις αποδειξη ("δικά σου") και όλα καλά.

Ας ειναι καλά οι μ@λκες οι χαμουτζήδες που πληρώναν :wave2:

drspeed
22/03/2010, 14:11
Αφελής ερώτηση:

Γιατί λένε και με το δίκιο τους ότι αφού η χρέωση είναι 0.03 ? το χλμ και αυτοί κάνουν 7-12 χλμ δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουν περισσότερο από 20-30ç.

Cpt. Haddock
22/03/2010, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
Γιατί λένε και με το δίκιο τους ότι αφού η χρέωση είναι 0.03 ? το χλμ και αυτοί κάνουν 7-12 χλμ δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουν περισσότερο από 20-30ç.

Για 7-12 χλμ πρεπει να μπουν στον αυτοκινητόδρομο; :rolleyes:

drspeed
22/03/2010, 14:17
Για 7-12 χλμ πρεπει να μπουν στον αυτοκινητόδρομο; :rolleyes:
Ναι γιατί έτσι τους γουστάρει.Αυτόν τον κωλόδρομο τον έχουμε πληρώσει 10 φορές ο καθένας και τώρα τον χαρίζουν σε ιδιώτες που με το έτσι θέλω και χωρίς να έχουν παραδώσει κάποιο καινούριο κομμάτι βάζουν ότι τιμές θέλουν ,όπου θέλουν.Και στο φινάλε αν θεωρείς ότι η παράκαμψη από Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο είναι ασφαλής δρόμος να τον κάνεις κάθε μέρα τότε πήγαινε από εκεί.Εγώ πλήρωνα τόσα χρόνια έναν δρόμο που γουστάρω να τον χρησιμοποιώ.

Cpt. Haddock
22/03/2010, 14:23
Ναι γιατί έτσι τους γουστάρει.Αυτόν τον κωλόδρομο τον έχουμε πληρώσει 10 φορές ο καθένας και τώρα τον χαρίζουν σε ιδιώτες που με το έτσι θέλω και χωρίς να έχουν παραδώσει κάποιο καινούριο κομμάτι βάζουν ότι τιμές θέλουν ,όπου θέλουν.Και στο φινάλε αν θεωρείς ότι η παράκαμψη από Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο είναι ασφαλής δρόμος να τον κάνεις κάθε μέρα τότε πήγαινε από εκεί.Εγώ πλήρωνα τόσα χρόνια έναν δρόμο που γουστάρω να τον χρησιμοποιώ.

1. Τα διόδια ειναι για συντήρηση

2. Υπάρχει καποιο χρονικό όριο στην πληρωμή; Δλδ επειδή τοσα χρονια πληρώναμε διόδια πρέπει τώρα να σταματήσουμε :rotflmao:

Ωραίοι είμαστε. Στη χώρα που ανθεί η φοροδιαφυγή, αξιώνουμε τζάμπα αυτοκινητόδρομους.

drspeed
22/03/2010, 14:35
1. Η σύμβαση παραχώρησης είναι για συντήρηση και επέκταση.
Οπότε στο συγκεκριμένο κομμάτι τα διόδια πρέπει να αφορούν μόνο την συντήρηση οπότε καμία σχέση με τα λεφτά που ζητάνε .
2. Στις υπόλοιπες χώρες πληρώνεις μέχρι να αποπληρωθεί ο δρόμος και όχι εσαεί.

Και τέλος τί σχέση έχει η φοροδιαφυγή με τα διόδια???
Οι δρόμοι υποτίθεται ότι συντηρούνται από τα τέλη κυκλοφορίας,αυτά τα λεφτά πού πάνε???

Και τέλος όταν θα φτιαχτεί αυτοκινητόδρομος που να πληρεί τις προδιαγραφές τότε θα πληρώνω.Τώρα μόνο θα με βλέπουν να περνάω και δεν θα μπορούν να κάνουν και τίποτα.Αν ήμουν εγώ και οι υπόλοιποι οι παράνομοι γιατί δεν μπορούν να μας κάνουνε τίποτα?????Απλά γιατί αυτοί είναι οι παράνομοι που θέλουν λεφτά για κάτι που ΘΑ φτιάξουν σε 30 χρόνια.Τότε λοιπόν θα πληρώσω.Σε 30 χρόνια.
Όπου ο δρόμος είναι σωστός πληρώνω και το χαίρομαι αλλά όχι και στον κάθε κατσικόδρομο και σίγουρα όχι όταν δεν υπάρχει ασφαλής παράδρομος.

Cpt. Haddock
22/03/2010, 14:39
2. Στις υπόλοιπες χώρες πληρώνεις μέχρι να αποπληρωθεί ο δρόμος και όχι εσαεί.

μπόινγκ!!! :uplate:

τι λετε ρε σεις; :lol:

Cpt. Haddock
22/03/2010, 14:43
Επίσης μου φαίνεται πολύ αστείο το οτι για 30+ χρονια υπήρχαν διόδια που τα πλήρωναν όλοι στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη που μεχρι το 1995-2000 ήταν όπως ειναι τώρα η Κορίνθου-Πατρών και τώρα που είναι όλο αυτοκινητόδρομος με εξαίρεση Μαλιακό και Τεμπη, ξαφνικά δε θέλουμε να πληρώσουμε.

Και αυτό μολις ανελαβε ιδιώτης, τόσα χρόνια τα δίναμε στο κράτος (σα μ@λακες :lol: )

drspeed
22/03/2010, 15:07
Ενώ Κόρινθος Πάτρα είναι γαμώ τους δρόμους ε??????

δηλαδή αν έρθω έξω από το σπίτι σου και φτιάξω 100 μέτρα πιστοάσφαλτο θα μου τα σκάς κάθε φορά που θα μπαινο-βγαίνεις για όσο ζείς???

Ακόμα και όταν ήταν κρατικά τα διόδια είχε γίνει καταγγελία στην ΕΕ και ακόμα πληρώνουμε πρόστιμα.

Και ναι έξω πάνω από τα διόδια, όπου έχει και συλλέγονται για αποπληρωμή του δρόμου μετράνε ανάποδα από το ποσό που απομένει και όταν μηδενίσει τα ξηλώνουν

Cpt. Haddock
22/03/2010, 15:12
Ενώ Κόρινθος Πάτρα είναι γαμώ τους δρόμους ε??????

Mίλησα εγω πουθενά για το Κόρινθος-Πατρα;

Εχω γράψει τόσες φορές οτι εκεί δεν πληρώνω.

Αλλα αυτό δεν δίνει άλλοθι στον καθενα να αξιώνει τζάμπα αυτοκινητόδρομο στα έτοιμα κομμάτια

Για να τελειώνουμε, τα διόδια ΔΕΝ εχουν ημερομηνία λήξης, πουθενά. Κανε κανενα ταξίδι εξω να δεις :beer:

Αμα ήταν έτσι η Ιταλία και η Γαλλία δε θα έπρεπε να έχουν διόδια, εχουν αυτοκινητόδρομο απο το '50 :lol:

THEOD
22/03/2010, 15:18
Επίσης μου φαίνεται πολύ αστείο το οτι για 30+ χρονια υπήρχαν διόδια που τα πλήρωναν όλοι στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη που μεχρι το 1995-2000 ήταν όπως ειναι τώρα η Κορίνθου-Πατρών και τώρα που είναι όλο αυτοκινητόδρομος με εξαίρεση Μαλιακό και Τεμπη, ξαφνικά δε θέλουμε να πληρώσουμε.

Και αυτό μολις ανελαβε ιδιώτης, τόσα χρόνια τα δίναμε στο κράτος (σα μ@λακες :lol: )

Ξέχασες όμως να ανφέρεις ΠΟΣΑ πληρώναμε πριν μερικά χρόνια και ΠΟΣΑ μας ζητάνε σήμερα...
Ειδικά οι μοτοσυκλέττες είναι τρομερά αδικημένες πληρώνοντας τα +2/3 του αντίτιμου των αυτοκινήτων...

Τέσπα συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να πληρώνουμε για όποια κομμάτια είναι αυτοκινητόδρομος, αλλά ΜΟΝΟ για αυτά και σίγουρα ένα λογικό ποσό - όχι όσα τους λείπουν ή όσα έχουν προυπολογίσει ότι θα βάλουν στην τσέπη...

drspeed
22/03/2010, 15:23
Τα ίδια λέμε.........
Αλλά και τα έτοιμα κομμάτια έχουν τόσες κακοτεχνίες που δεν είναι για να πληρώνεις αλλά για να πληρώνεσαι.
Έχω βγεί πολλές φορές έξω και καμία σχέση δεν έχουν εκείνοι οι δρόμοι με τους δικούς μας.Και πάντα μα πάντα υπάρχει ένα αρκετά προσεγμένο και με καλή άσφαλτο παράπλευρο δίκτυο στο οποίο ταξιδεύεις άνετα και με ασφάλεια.
Στην Αττική οδό που είναι περισσότερο υπερτιμολογημένη γιατί όλοι πληρώνουμε κανονικά?Εκεί το ευχαριστιέσαι και είναι μία χαρά όλ.
Και λέω μόνο μία λέξη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

I rest my case!!!!

Cpt. Haddock
22/03/2010, 15:24
ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
I rest my case!!!!

Και θες να τη συγκρίνουμε με Ελλαδα; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
22/03/2010, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Ξέχασες όμως να ανφέρεις ΠΟΣΑ πληρώναμε πριν μερικά χρόνια και ΠΟΣΑ μας ζητάνε σήμερα...
Ειδικά οι μοτοσυκλέττες είναι τρομερά αδικημένες πληρώνοντας τα +2/3 του αντίτιμου των αυτοκινήτων...

Τέσπα συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να πληρώνουμε για όποια κομμάτια είναι αυτοκινητόδρομος, αλλά ΜΟΝΟ για αυτά και σίγουρα ένα λογικό ποσό - όχι όσα τους λείπουν ή όσα έχουν προυπολογίσει ότι θα βάλουν στην τσέπη...

Συμφωνώ!

Γι' αυτό και λέω συνεχώς οτι η αντίδραση που εστιάζει στο "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" ειναι λάθος και δνε περνάει το σωστό μήνυμα.

Απο τα 500 χλμ του Αθηνα-Θεσσαλονίκη, τα 450 ειναι αυτοκινητόδρομος, ενω πριν 15 χρονια συνέβαινε το αντίθετο ακριβώς. Ειναι λογικό να πληρώνουμε και κατι(τις) παραπάνω, απλα η χρεώση για μηχανές ειναι παράλογη και ΕΚΕΙ πρέπει να εστιάσουμε όχι για να περνάει η τζιπάρα ελευθερα

stefanos
22/03/2010, 15:29
Και θες να τη συγκρίνουμε με Ελλαδα; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Όπου διαπιστωμένα οι πλέον πλούσιοι είναι οι υπάλληλοι με μέσο ετήσιο εισόδημα 14000?,
χαλαρά λιγότερο από τον μέσο όρο φόρου που πληρώνει ο Γερμανός.
Θέλετε δρόμους?
Τώρα έρχονται....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
22/03/2010, 15:35
Να πουμε επίσης οτι σε καποια σημεία η χρέωση ειναι (εστω και λιγο) φτηνότερη απο παλια.

Το Σαββατο που πήγαμε βόλτα και βγηκαμε στην εξοδο Θηβας, πληρώσαμε Αφιδνες και διόδια εξόδου (1,35 + 0,60), ενώ παλιά είχε και Αφιδνες και Σχηματάρι (1+1)

Ξαναλέω:

- Να παλέψουμε να μην πληρώνουμε στο Κορινθου-Πατρών, ΝΑΙ!
- Να παλέψουμε η χρέωση για τις μηχανές να είναι αναλογη της φθοράς που προκαλούν, ΝΑΙ !

Αλλα ΔΕΝ θα παλέψω για να περναει η κυράτσα με το SUV τζαμπα γιατι έτσι γουστάρει και γιατί έτσι ακουσε οτι κανουν στη Γερμανία (εγινε καραμέλα αυτό πια...)

blackbusa
22/03/2010, 15:44

Το Σαββατο που πήγαμε βόλτα και βγηκαμε στην εξοδο Θηβας, πληρώσαμε Αφιδνες και διόδια εξόδου (1,35 + 0,60), ενώ παλιά είχε και Αφιδνες και Σχηματάρι (1+1)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

MONO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

drspeed
22/03/2010, 15:48
Να πουμε επίσης οτι σε καποια σημεία η χρέωση ειναι (εστω και λιγο) φτηνότερη απο παλια.

Τι λες ρε παιδί??????? κέρδισες 5 ολόκληρα λεπτά ε!!!!! μπράβο μπράβο
παλιά ήταν λιγότερο από 1?

Cpt. Haddock
22/03/2010, 15:49
MONO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ....

:eyepop:

Να το πει κανενας ασχετος αυτο ρε Πανο...οκ.

Αλλα ΕΣΥ; :sick: