PDA

View Full Version : Εάλω η πόλις...

Σελίδες : 1 2 [3]

sniper
06/10/2009, 10:50
Αυτό που γίνεται απόλυτα κατανοητό είναι ότι δεν γνωρίζουμε ιστορία.

Ακούσαμε ή διαβάσαμε κάτι, κάπου, από κάποιον και χωρίς να μπορούμε να το αμφισβητίσουμε ή να το υποστηρίξουμε βάση αποδεδειγμένων πηγών, το αναπαράγουμε.

Τελικά βαδίζουμε στο σκοτάδι με σβηστό φακό. Κάποια στιγμή θα πέσουμε στο λάκο με τα κωλοδάχτυλα.

Akatanomastos
06/10/2009, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Η Ελλάδα έχει και το θλιβερή πρωτιά θανάτων/πληθυσμό εξαιτίας του Β.ΠΠ άλλωστε.

καποια αμερικανια βγηκε ή θα βγει στα σινεμα για αυτους που αντισταθηκαν στους γερμανους αν καταλαβα καλα..

δεν ειδα πουθενα την λεξη ελληνες τουλαχιστον στα διαφημιστικα, μονο εβραιους και διαφορους αλλους..

καποια παρεξηγηση εγινε, δεν μπορει, τ αδερφια μας οι αμερικανοι..:rolleyes:

stefanos
06/10/2009, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Σήφης
Δεν είναι αμαρτία σε μια χώρα όπως η Ελλάδα να ρωτάμε αν οι Γερμανοί ήταν κακοί στο Β' μεγάλο πόλεμο; Τουλάχιστον εμάς μας περιποιήθηκαν...
http://www.greekholocausts.gr/gr/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=32

Και εγώ δεν έχω σπίτι στο χωριό μου απο τότε, και δεν είναι και στον κατάλογο σου.
Τι πάει να πεί αυτό?
Οτι οι Τούρκοι Γερμανοί κλπ εχθροί είναι εγκληματίες και βάρβαροι ενώ οι Ελληνες Αγγλοι Γαλλοι Ρώσοι είναι παναγίες?
Και να το λέμε αυτό εμείς που πρίν λίγες δεκαετίες σφαχτήκαμε μεταξύ μας στον εμφύλιο με τους χειρότερους τρόπους και με εκπληκτική βαρβαρότητα (θα φταίνε οι άλλοι που μας παράσυραν ίσως :sick: )

div400
06/10/2009, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Συνήθως εκτιμώ τα γραπτά σου...αλλά αυτή τη φορά είσαι ΠΟΛΥ φάουλ...Φιλικά :beer:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sophie_Scholl

Ευχαριστώ για την υπόδειξη / διόρθωση...:wave2:

Tpap
06/10/2009, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
βλεπω και το χωριο μου στην λιστα σου φιλε,
και με την ευκαιρια που μου δινετε θελω να αποθεσω φορο τιμης στον παππου μου (Λευτερης, απο κει το πηρα) πολεμησε στα βουνα τους γερμανους, να ναι καλα εκει που ειναι αυτος ο φοβερος ανθρωπος,(συνολικα στην ζωη του)
εχεις δικιο λοιπον, καποια πραγματα δεν πρεπει να τα ξεχναμε..
ΣΕΒΑΣΜΟς σε οσους πολεμησαν για αυτα τα χωματα που παταμε εμεις σημερα..

Σεβασμός και Τιμή στους ξεχασμένους αυτούς Ήρωες... :a10: :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Οι Αμερικάνοι κοίταξαν το συμφέρον τους, αλλά μπαίνω σε κλίμακα στη θέση του πατέρα μου πχ, που βίωσε τον χαμό της αδελφής του και τον θάνατο 2.000 συγχωριανών του στην περιοχή Δοξάτου, Κυργίων, Κεφαλλάρίου και Δράμας απ΄τους Βούλγαρους.

Σεβασμός και τιμή και στον δικό σου Πατέρα, Βύρωνα... :a10: :beer:

Όσο για τα υπόλοιπα γραφόμενά σου...Κάπως έτσι τα βλέπω κι εγώ.:wave2:

Tpap
06/10/2009, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Και να το λέμε αυτό εμείς που πρίν λίγες δεκαετίες σφαχτήκαμε μεταξύ μας στον εμφύλιο με τους χειρότερους τρόπους και με εκπληκτική βαρβαρότητα (θα φταίνε οι άλλοι που μας παράσυραν ίσως :sick: )

Ντρέπεσαι να μιλήσεις για τα 50.000 θύματα του '45-'49...?

Οι γερμανοί/κατοχή άφησε ΜΟΝΟ 25.000 νεκρούς...εμείς ήμασταν αποτελεσματικότεροι των γερμανών. :( :(

Alkis
06/10/2009, 18:13
Έτσι για να μην ξεχνάμε... εύγε!

Δεν είναι αμαρτία σε μια χώρα όπως η Ελλάδα να ρωτάμε αν οι Γερμανοί ήταν κακοί στο Β' μεγάλο πόλεμο; Τουλάχιστον εμάς μας περιποιήθηκαν...

ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΕΤΟΣ
ΑΜΙΡΑ
ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ
ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ
ΑΡΓΙΝΙΑ
ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΙ
ΒΑΧΟΣ
ΒΛΑΧΕΡΝΑ
ΒΟΡΙΖΙΑ
ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ
ΒΡΥΣΕΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
ΓΔΟΧΙΑ
ΓΕΡΑΚΑΡΙ
ΔΑΜΑΣΤΑ
ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ
ΔΙΣΤΟΜΟ
ΔΟΛΙΑΝΗ
ΔΟΜΕΝΙΚΟ
ΔΟΞΑΤΟ
ΔΡΑΚΕΙΑ
ΔΡΑΜΑ
ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ
ΕΛΑΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ
ΕΜΠΑΡΟΣ
ΕΠΤΑΛΟΦΟ
ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ

ΚΑΒΑΛΛΑΡΙ
ΚΑΚΟΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΛΑΜΙ
ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ
ΚΑΛΟΥΤΑΣ
ΚΑΜΑΡΕΣ
ΚΑΝΔΑΝΟΣ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
ΚΑΤΩ ΒΙΑΝΝΟΣ
ΚΑΤΩ ΣΥΜΗ
ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΕΡΠΙΝΗ
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙ
ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ
ΚΟΜΜΕΝΟ
ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΙΑΝΗ
ΚΟΞΑΡΕ
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
ΛΕΧΟΒΟ
ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ
ΛΙΔΩΡΙΚΙ
ΛΙΛΑΙΑ
ΛΟΧΡΙΑ
ΜΑΚΡΙΝΟ
ΜΑΛΑΘΥΡΟΥ
ΜΑΝΑΣΣΗΣ
ΜΑΓΑΡΙΚΑΡΙ
ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ
ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ
ΜΟΥΡΝΙΕΣ
ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ

ΜΥΡΤΟΣ
ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ
ΝΕΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ
ΝΙΚΑΙΑ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
ΠΕΥΚΟΣ
ΠΡΟΣΗΛΙΟ
ΠΤΕΡΗ
ΠΥΡΓΟΙ
ΡΙΖΑ
ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ
ΡΟΓΟΙ
ΡΟΔΑΚΙΝΟ
ΣΑΚΤΟΥΡΙΑ
ΣΑΡΧΟΣ
ΣΕΡΒΙΑ
ΣΚΙΝΕ
ΣΟΥΓΙΑ
ΣΥΚΟΛΟΓΟΣ
ΤΡΙΣΤΕΝΟ
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ
ΤΥΜΠΑΚΙ
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ
ΥΠΑΤΗ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΙ
ΧΟΝΔΡΟΣ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ
ΧΩΡΙΣΤΗ

http://www.greekholocausts.gr/gr/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=32

menelaos46
06/10/2009, 20:01
......Καθεστος σκοταδισμου δε θα το χαρακτηριζα αυτο της ναζιστικης γερμανιας... μα και βέβαια...ουμανιστές δημοκρατικοί καλλιτέχνες ήταν, με σκοπό την ανύψωση του νοητικού επιπέδου του ανθρώπου... έχει δίκιο τελικά ο Akatanomastos....το μουστάκι του Χίτλερ δεν μας φοβίζει (πλέον) και τόσο πολύ.... και να πω ρε φούστη μου ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από την Ναζιστική Γερμανία.....

Ουτε ουμανιστες δημοκρατικοι καλλιτεχνες ηταν αλλα μπερδευεις τα πραγματα...

σκοταδισμός ο [skotaδizmós] Ο17 : μειωτικός χαρακτηρισμός μιας θεωρίας και μιας πρακτικής, που αντιτίθεται στην εξάπλωση σε όλες τις κοινωνικές τάξεις των επιστημονικών γνώσεων και της ορθολογιστικής στάσης που απαιτούν

Σήφης
07/10/2009, 08:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Και εγώ δεν έχω σπίτι στο χωριό μου απο τότε, και δεν είναι και στον κατάλογο σου.
Τι πάει να πεί αυτό?
Οτι οι Τούρκοι Γερμανοί κλπ εχθροί είναι εγκληματίες και βάρβαροι ενώ οι Ελληνες Αγγλοι Γαλλοι Ρώσοι είναι παναγίες?

Δυσκολεύομαι να σε καταλάβω.

Το ότι σου κάψαν το σπίτι σου οι Γερμανοί φταίνε οι Άγγλοι ή οι Αμερικανοί;

Όταν ένας στρατός που μπαίνει στην χώρα σου και σου προκαλεί τα εξής (εκτός των άλλων):
"Η λιμοκτονία από την πείνα και τις ασθένειες υπολογίζεται σε 600.000 νεκρούς. Οι νεκροί επίσης του άμαχου πληθυσμού (από βομβαρδισμούς, τορπιλισμούς, εκτελέσεις) ανέρχονται σε 121.845. Οι νεκροί του πολέμου (’40 - ’41, Εθνικής Αντίστασης, Μέσης Ανατολής) ανέρχονται σε 35.077. Ένα σύνολο από 806.922 νεκρούς σε πληθυσμό 7.344.860. Δηλαδή σε 10,95% ανέρχονται οι ανθρώπινες απώλειες του πληθυσμού μας.

Αν όμως υπολογιστούν και οι απώλειες από την υπογεννητικότητα σε 300.000, όπως αναγνωρίζεται με βάσει τα στοιχεία από τα προηγούμενα και τα μετέπειτα χρόνια, τότε οι πληθυσμιακές απώλειες αναβιβάζονται σε 1.106.922, δηλαδή σε ποσοστό 15% του πληθυσμού της Ελλάδας."

Μπορείς να θεωρήσεις ότι δεν υπήρξε κακός ένας τέτοιος λαός;
.
Και στο φινάλε τοποθετήθηκα πάνω στη θέση σου ότι "κακοί είναι αυτοί που χάνουν" κι όχι στο ότι οι μόνοι κακοί είναι οι Γερμανοί. Φταίνε και οι Αγγλοαμερικανορώσοι αλλά για άλλα πράγματα. Ευθύνες έχουν κι αυτοί αλλά για αργότερα.
Εσύ το πήγες αλλού.

stefanos
07/10/2009, 09:53
Δυσκολεύομαι να σε καταλάβω.

Το ότι σου κάψαν το σπίτι σου οι Γερμανοί φταίνε οι Άγγλοι ή οι Αμερικανοί;

Όταν ένας στρατός που μπαίνει στην χώρα σου και σου προκαλεί τα εξής (εκτός των άλλων):
"Η λιμοκτονία από την πείνα και τις ασθένειες υπολογίζεται σε 600.000 νεκρούς. Οι νεκροί επίσης του άμαχου πληθυσμού (από βομβαρδισμούς, τορπιλισμούς, εκτελέσεις) ανέρχονται σε 121.845. Οι νεκροί του πολέμου (’40 - ’41, Εθνικής Αντίστασης, Μέσης Ανατολής) ανέρχονται σε 35.077. Ένα σύνολο από 806.922 νεκρούς σε πληθυσμό 7.344.860. Δηλαδή σε 10,95% ανέρχονται οι ανθρώπινες απώλειες του πληθυσμού μας.

Αν όμως υπολογιστούν και οι απώλειες από την υπογεννητικότητα σε 300.000, όπως αναγνωρίζεται με βάσει τα στοιχεία από τα προηγούμενα και τα μετέπειτα χρόνια, τότε οι πληθυσμιακές απώλειες αναβιβάζονται σε 1.106.922, δηλαδή σε ποσοστό 15% του πληθυσμού της Ελλάδας."

Μπορείς να θεωρήσεις ότι δεν υπήρξε κακός ένας τέτοιος λαός;
.
Και στο φινάλε τοποθετήθηκα πάνω στη θέση σου ότι "κακοί είναι αυτοί που χάνουν" κι όχι στο ότι οι μόνοι κακοί είναι οι Γερμανοί. Φταίνε και οι Αγγλοαμερικανορώσοι αλλά για άλλα πράγματα. Ευθύνες έχουν κι αυτοί αλλά για αργότερα.
Εσύ το πήγες αλλού.

Μιλάγαμε για εγκλήματα πολέμου, και ανέφερα μια απλή αλήθεια.
Η ιστορία γράφεται απο τους νικητές και οι νικητές ξεχνάμε τα εγκλήματά τους.
Δεν είπα οτι οι Γερμανοί ήταν κακοί ή καλοί, εξάλου δεν υπάρχει καλός η κακός λαός.

Σήφης
07/10/2009, 10:09
Όποιος και να γράφει εν τέλει την ιστορία (που συμφωνω μαζί σου ότι την γράφουν οι νικητές) τα παραπάνω δεν είναι εγκληματα πολέμου;

Tpap
12/10/2009, 15:50
μΕ κάνει εντύπωση, πάντως που μετά από 15 σελ, κανείς δεν με επέπληξε για το λάθος του τίτλου...

Μιάς και η Πόλις δεν ΑΛΩΘΗΚΕ παρά ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ.

Ναί, παραδόθηκε. Από τον Κλήρο.

Περίμενα μπας και το έγραφε κανείς σας αλλά δε μιλάτε...:wave2:

(πάμε για 2ο γύρο...μάγε πού είσαι;)

SoulGR
12/10/2009, 17:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
συμφωνια του πατριαρχη με τους τουρκους για την παραδωση της Πολης αλλα να μεινει η περιουσια της εκκλησιας στα χερια της οτι
trap εγω το ειχα πει :bigcry: :bigcry:

Tpap
12/10/2009, 22:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
tRap εγω το ειχα πει :bigcry: :bigcry:

Δεν σε πήρα γραμμή ρε... :( (διάολε, έχω γεράσει κ δεν βλέπω πιά..; )

Γι αυτό που έγραψες, είσαι πρώτος. Και δεύτερος μαζί. Μην πώ και τρίτος και φανώ υπερβολικός.

:a013: :a012:

:beer: :beer:

Akatanomastos
12/10/2009, 23:55
καλα ρε παιδια, εγω ειχε τυχει καπου να το διαβασω..

αλλα δεν θελει και πολυ φαντασια..

κατα εναν διαβολικο τροπο, οπου εμπλεκοντε οι παπαδες βρωμαει το πραμα..

η εκκλησια μονο να διαφυλαξει τα συμφεροντα της και ολα καλα..