PDA

View Full Version : Windows 7

Σελίδες : 1 [2]

caesarsk
09/11/2009, 10:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Αλλά κακά τα ψέματα όταν απευθύνεσαι σε οικιακούς χρήστες εκείνο που τους εξυπηρετεί βασικότερα είναι τα Windows και μετά LINUX & Mac.

Κυρίως επειδή ακριβώς δεν βλέπουν αρκετές συσκευές και δεν παίζουν παιχνίδια... κάτι που τους κάνει να τα θεωρούν δύστροπα.

Gandalf

Πριν απο ενάμιση μήνα θα συμφωνούσα μαζί σου. Εχοντας δουλέψει αρκετά σε UNIX παλιότερα και Linux νεότερα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια με εσένα. Στον ίδιο κουβά θα έβαζα και τον Mac OS, αφού η εμπειρία μου ήταν ελάχιστη σε αυτό το λειτουργικό και η εικόνα που είχε μείνει στο μυαλό μου ήταν της εκδόσης του 1993!!!

Εδω και ένα μήνα συμβιώνω με ένα Mac και ζω την απόλυτη εμπειρία του Mac Os 10.... Πλέον όχι μόνο δεν ισχύουν αυτά που θυμόμασταν αλλά όλες οι λειτουργίες γίνονται ευκολότερα και γρηγορότερα από το λειτουργικό. Δινει μεν την δυνατότητα σε ενα power user να κάνει παπάδες....Αλλά στον μέσο χρήστη ή στον χρήστη που τώρα ξεκινάει, πίστεψέ με...ειναι ευκόλοτερο και καλύτερο.

caesarsk
09/11/2009, 10:41
και για να γελάσουμε λίγο αφού ολοι στο τελος την δουλειά μας κάνουμε

και παντα κάτω από την αμεροληπτη ματια ενος Mac User

Broken Promises
http://www.youtube.com/watch?v=Gk4FIIkKXdw

Customer Care
http://www.youtube.com/watch?v=yZoGwZ9yiM0

PC NEWS
http://www.youtube.com/watch?v=sWJdmSybY6o

Innovation Lab
http://www.youtube.com/watch?v=WrENCy1g7Q4

Top of the Line
http://www.youtube.com/watch?v=JxEqAJUIorM

Gandalf dr685sm
09/11/2009, 11:28
ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙ...

ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ...

- Παίζει κανένα linux ή Mac ... Call of Duty, WoW, Fifa, κτλ;
- Είναι σε θέση κανένα απο τα δύο να αναγνωρίζει biometrics (π.χ. fingerprint) που έχουν πλέον τα περισσότερα φορητά;
- Παίζει κανένα ΟΛΑ ΤΑ CODECS της αγοράς κατεβάζοντας μόνο το K-lite codecs ας πούμε και έτσι ο χρήστης να μην προβληματίζεται στο πως θα δεί μια ταινία;

Γαμάτο είναι και το Mac.. και το Ubuntu ... και το FreeBSD, .. αλλά όλα τους έχουν πολλά ακόμα να κερδίσουν στον τομεά της συμβατότητας για να χτυπήσουν στα ίσα το λειτουργικό της MS, που όπως και να το κάνουμε , είναι για τον idiot user.

Ακόμα και το Mac που μου τσαμπουνάνε όλοι τελευταία, αν συνδέσεις ενα πολυμηχάνημα με scanner-fax και δεν συμμαζεύεται θα πάρουν όλοι οι απλοί χρήστες τα @@@@@... διότι πολύ απλά θα πρέπει να μπούν με root δικαιώματα σε console terminal και να παίξουν με τον Darwin πυρήνα του UNIX.

Οπότε πολύ ωραίο το linux , καλό και το Mac αν και σε apple hardware το πληρώνεις κερατιάτικο... αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αντικαταστήσουν τα Windows για λόγους συμβατότητας με το τι κυκλοφορεί στην αγορά και επειδή η νοοτροπία του απλού χρήστη είναι να κάνει δουλειά χωρίς να γίνει τεχνικός. Αλλά να μπορεί ταυτόχρονα να έχει και παιχνιδομηχανή με το εργαλείο δουλειάς του.

Αυτό ούτε το Mac μπορεί , ούτε το σύστημα Linux ... και μην μιλήσει κανείς για VMWARE και Wine γιατί θα ζητήσω screenshots απο σκηνές παιχνιδιού και το πως φαίνονται σε virtual machines.

Μαζί σας λοιπόν για το καλύτερο τεχνικό κομμάτι των παραπάνω λειτουργικών αλλά είναι ακόμα πολλά χρόνια πίσω για να αντικαταστήσουν το κομμάτι των windows στο μυαλό του απλού χρήστη.

Gandalf

Banana hammock#
09/11/2009, 11:52
ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙ...

- linux ή Mac ... Call of Duty, WoW, Fifa, κτλ;
- biometrics (π.χ. fingerprint) CODECS K-lite codecs

Mac.. και το Ubuntu ... και το FreeBSD, .. MS, idiot user.

Mac.. scanner-fax
console terminal
Darwin πυρήνα του UNIX.

linux , Mac αν και σε apple hardware
Windows

Mac
Linux ...
VMWARE και Wine
screenshots σε virtual machines.

windows

Gandalf

Ετσι ακριβως! :mad:

caesarsk
09/11/2009, 11:53
ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙ...

- Παίζει κανένα linux ή Mac ... Call of Duty, WoW, Fifa, κτλ;

Call of Duty
http://www.gamespot.com/mac/action/callofduty4modernwarfare/index.html

WOW
http://www.apple.com/games/articles/2004/11/worldofwarcraft/

Fifa
http://www.fifa-09.com/forum/viewforum.php?f=12

- Είναι σε θέση κανένα απο τα δύο να αναγνωρίζει biometrics (π.χ. fingerprint) που έχουν πλέον τα περισσότερα φορητά;
http://shareme.com/showall/biometric-recognition.html

- Παίζει κανένα ΟΛΑ ΤΑ CODECS της αγοράς κατεβάζοντας μόνο το K-lite codecs ας πούμε και έτσι ο χρήστης να μην προβληματίζεται στο πως θα δεί μια ταινία;
VLC PLAYER Παίζει τα πάντα

Ακόμα και το Mac που μου τσαμπουνάνε όλοι τελευταία, αν συνδέσεις ενα πολυμηχάνημα με scanner-fax και δεν συμμαζεύεται θα πάρουν όλοι οι απλοί χρήστες τα @@@@@... διότι πολύ απλά θα πρέπει να μπούν με root δικαιώματα σε console terminal και να παίξουν με τον Darwin πυρήνα του UNIX.

HP Officejet 6110 (παλιό μηχανήμα) αλλά αναγνωρίστηκε αμέσως

Οπότε πολύ ωραίο το linux , καλό και το Mac αν και σε apple hardware το πληρώνεις κερατιάτικο ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ...ως προς το κερατιατικο ... αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αντικαταστήσουν τα Windows για λόγους συμβατότητας με το τι κυκλοφορεί στην αγορά και επειδή η νοοτροπία του απλού χρήστη είναι να κάνει δουλειά χωρίς να γίνει τεχνικός. Αλλά να μπορεί ταυτόχρονα να έχει και παιχνιδομηχανή με το εργαλείο δουλειάς του.

Αυτό ούτε το Mac μπορεί , ούτε το σύστημα Linux ... και μην μιλήσει κανείς για VMWARE και Wine γιατί θα ζητήσω screenshots απο σκηνές παιχνιδιού και το πως φαίνονται σε virtual machines.

Μαζί σας λοιπόν για το καλύτερο τεχνικό κομμάτι των παραπάνω λειτουργικών αλλά είναι ακόμα πολλά χρόνια πίσω για να αντικαταστήσουν το κομμάτι των windows στο μυαλό του απλού χρήστη.

Gandalf

Πιστευω οτι εχει φτιαξει αρκετά το λειτουργικο ως προς την συμβατότητα με Windows, με MS Office:Mac και λοιπά. Φυσικά δεν θα αναφερθώ για VMWARE και Wine γιατι η ποιότητα ειναι τουλάχιστον Απαράδεκτη, αλλά αν φτάσεις να χρειάζεσαι απαραίτητα τα Windows γιατι δεν μπορεις να κανεις διαφορετικά τοτε απλά εγκατέστησέ τα...Πάντως αλλάζοντας από Windows σε Mac δεν χρείαστηκε να ψαχτώ σε συμβατότητες αρχείων από τα ποιο απλά εώς τα ποιο συνθετα

GSF
09/11/2009, 12:14
δεν είχα σκοπό να συνεχίσω αλλα θα διαφωνήσω, έτσι γιατι θέλετε να βγείτε οτι έχετε δίκαιο (έχετε δεν έχετε).

πάμε: biometrics σε λάπτοπ.. πότε θα γελάσουμε? να ξέρεις οτι απο την στιγμή που κάποιος έχει physical access στο pc σου,laptop σου, κτλ, με οποιοδήποτε λειτουργικό, οποιοδήποτε είδος security πάει περίπατο. (μιλάμε για σοβαρά πράγματα και σοβαρά αρχεία εκτώς και αν σας ενδιαφέρει μην δεί ο κλέφτης τις γυμνές φωτογραφίες της γκόμενας σας..)

παιχνίδια όπως και συμφώνησα ναι, μόνο σε win (και αυτό δεν είναι limitation του linux, είναι θέμα νοοτροπίας εταιριών παιχνιδιών και κάτι που απλώς έχει επικρατήσει)

το k-lite codecs είναι μερικά πακέτα codec που έχουν μαζέψει κάποιοι για να παίζουν περισσότερα είδη multimedia αρχείων, αντίστοιχα υπάρχουν στο linux και για να εγκατασταθούν (και κυρίως να απεγκατασταθούν) είναι πιο έυκολο. επίσης μου αναφέρεις ένα πακέτο που είναι το λιγότερο ΒΑΡΥ και ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ για τον περισσότερο κόσμο, απλώς ΤΥΧΑΙΝΕΙ να έχει μέσα και 1-2 codecs που χρειάζεται ο κόσμος.

(δεν έχω κάτι μαζί σου ούτε και σε ξέρω αλλα ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΤΟ LINUX ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ)

και ξαναλέω.. ναι και στην γιαγιά μου windows θα έλεγα να βάλει..

Gandalf dr685sm
09/11/2009, 13:35
Ρε παληκάρι caesarsk ... δεν διαβάζεις τα Links πριν τα ποστάρεις;.. να σε βοηθήσω λοιπόν.

http://www.tuaw.com/2007/10/07/fifa-08-headed-to-mac/2#comments

όπου είναι απο το forum που μου έδωσες για το FIFA, ... όπως θα διαβάσεις και το forum που έδωσες είναι χρήστες που θέλουν το FIFA να είναι wannabe play on MAC και άρα δεν παίζει ήδη σε Mac.

Στο CoD link που έδωσες πάλι , δεν έχει ούτε μία ένδειξη επάνω για Mac ή linux.. PS2-3 , XBOX, PC... αυτά λέει ... πρόσεξε το λίγο. Είναι στο menu bar στην κεφαλή της σελίδος στο link Που μου έδωσες.

Επίσης στο biometrics link πάλι δεν είδα αναφορά για mac, linux. Οι μόνες βιομετρικές εφαρμογές (προς πληροφόρηση σου) που παίζουν σε *NIX συστήματα είναι αυτές που κάνουν integrate με Ldap και ταυτόχρονα αποθηκεύουν digital scanned images σε oracle DB. Αλλά αυτά δεν είναι για home users.

Τώρα φίλε GSF... άσε το security να το κατέχουν οι ειδικοί καλύτερα. Το πόσο ασφαλές είναι να έχεις ενα βιομετρικό μέτρο προστασίας στο Pc σου, άσε να το ξέρω καλύτερα , μιας και είναι ο τομέας μου.

Να κλειδώσω εγώ ενα pc με smart card ή βιομετρικό και να κρυπτογραφήσω με ενα smart token τα δεδομένα και έλα να πάρεις οτι physical access θες. Όταν μιλάω για βιομετρική δεν αναφέρομαι μόνο στα πρόσθετα usb MS biometrics που ξεγελιούνται ακόμα με silicone duplicates απο αποτυπώματα κτλ.. με υψηλό FAR & FRR.

Μιλώ για smart cards με αποθηκευμένα certificates κτλ... που όσο και αν σου φαίνεται περιέργο δεν είναι τόσο εξεζητημένα... παράδειγμα;.. ενα smart token για web banking. Όπου όπως θα γνωρίζετε αρκετοί το web banking έχει κερδίσει αρκετούς απλούς χρήστες και πάρα πολλοί κάνουν χρήση τους. Και δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να το χειριστείς.

Δέιξτε μου ενα σύστημα που τα αναγνωρίζει πλην των Windows. Και ναι... συμφωνώ μαζί σας οτι είναι θέμα κατασκευαστών και οδηγών απο αυτούς. Αλλά είναι και μια σημαντική ένδειξη οτι η αγορά είναι Windows.

Τώρα για προστασία αρχείων πάμε αλλού και δεν αφορούν τον απλό χρήστη.. αλλά σε προστασία κωδικών ... τι πιο εύκολο απο το να έχεις ενα "χαζό" biometrics fingerprint onboard (αρκετά έχουν πλέον) και με ενα ακούμπημα του δαχτύλου , το password wallet να αναλαμβάνει να εισάγει κωδικούς για σένα,... να τους έχει προστατευμένους απο κακόβουλα μάτια με RSA κρυπτογράφηση στα 256bit AES κοκ... Μόνο με ενα ακούμπημα του δακτύλου (Τομάρια... ναι.. και το μεσαίο δάκτυλο κάνει!!! :rotflmao: :rotflmao: )

Θέλετε αλήθειες;.... το σύστημα Linux είναι απείρως πιο ασφαλές σε out of the box εγκατάσταση σε σύγκριση με ενα windows σύστημα .. ΜΕ ΟΠΟΙΟ WINDOWS σύστημα.

Είναι απείρως πιο γρήγορο, απείρως πιο ελαφρύ... αλλά!!!...

Αλλά όταν ο χρήστης που δεν ξέρει χρειαστεί να μπεί στην διαδικασία να κάνει κάτι παραπάνω απο κουμπιά θα πρέπει να τρέξει εντολές κονσόλας... και αυτό ακόμα και όταν κάνεις ανεπτυγμένες εργασίες σε windows περιβάλλον δεν το έχεις.. πάλι απο παράθυρο θα πας.

Δεν διαφωνώ σε τίποτα οτι το Linux είναι καλύτερο.. και αν θες και την γνώμη μου το Debian και οχι το παιδικό Ubuntu , αλλά μην λέμε οτι ντε και καλά είναι καλύτερο για τον απλό χρήστη γιατί αυτό είναι ονείρωξη ακόμα για τα συγκεκριμένα συστήματα.

Για τα multimedia codecs που αναφέρθηκες να δώ απλό χρήστη να προσπαθεί να παίξει κάποιο mp4 ή divx-avi χωρίς να μπεί στην διαδικασία synaptics manager software ή στο terminal> sudo apt-cache κτλ... για να βρεί αυτό που θέλει και τί στον κόσμο. Και να παίζει και σε gnome και σε Kde , έτσι;... οχι μόνο στο gnome που έχει συμβατά python & perl plugins.

Εκείνο λοιπόν που θα πω για πολλοστή φορά και ελπίζω να είμαι αντιληπτός , είναι πως το σύστημα του Linux και της Apple, είναι καλύτερα , σε πολλές φορές πιο σταθερά και πιο εύχρηστα, αλλά σε θέματα συμβατότητας... υπάρχει μεγάλο χάσμα ακόμη και αν θέλετε αυτό είναι και εκείνο που κρατάει στην MS το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Gandalf

caesarsk
09/11/2009, 14:30
καταρχην ρε gandalf...δεν εχω τιποτα απολυτως μαζι σου...χαλλλλλαρα που λένε και οι φιλοι απο πάνω...Στην πραγματικοτητα δεν κερδιζω ουτε απο την Microsoft, παρόλο που εχω ζητησει πολλές φορές ποσοστά από τα κέρδη για τις χαμένες ώρες, αλλά ούτε και από την Apple, αφού αυτός ο αχώνευτος ο Jobs δεν μου λέει ουτε καλημέρα...

Και επαναλαμβάνω...Πριν ένα μήνα...ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ...ζώντας όμως πλεον κάποια πράγματα, και ουσιαστικά όντας ξανά νέος χρήστης σε ένα καινουριο λειτουργικό, και με με ένα τεράστιο πρέπει να είμαι συνδεδεμένος σε ένα δίκτυο εταιρείας στημένο πάνω σε Windows, και με όλους τους συνεργάτες να δουλεύουν πάνω σε Windows, δεν συνάντησα από την πρώτη μέρα...το πρώτο άνοιγμα ούτε ένα πρόβλημα συμβατότητας.

Μπορεί και να έχεις δίκιο, τα links ήταν ένα γρήγορο ψάξιμο εκτός από το Call of Duty το όποιο παίζω στον υπόλογιστή μου ήδη (ημουν στην δουλειά συγνωμη.

Εν κατακλείδι...Δεν εχω σκοπό να διαφωνήσω ούτε μαζί σου όυτε με κανέναν...Αν θέλεις να είναι τα Windows τα τέλεια για τον μέσο χρήστη και εγώ μαζί σου...Εινα τα Windows...

Ουφ το τελειωσα το κατεβατό....Κύριε Jobs, και Gates παρακαλώ πολύ το συνηθισμένο μου έμβασα στον λογαριασμό που ξέρετε...

Gandalf dr685sm
09/11/2009, 14:35
Κανένα πρόβλημα δεν έχω φίλε μου ... συζήτηση κάνουμε όπως είπες.

Κύριε Jobs, και Gates παρακαλώ πολύ το συνηθισμένο μου έμβασα στον λογαριασμό που ξέρετε

εγκώ προμήτια ντε έκει;

ΟΥΓΚ....

Gandalf

caesarsk
09/11/2009, 14:37
Κανένα πρόβλημα δεν έχω φίλε μου ... συζήτηση κάνουμε όπως είπες.

εγκώ προμήτια ντε έκει;

ΟΥΓΚ....

Gandalf

να την ζητήσεις μόνος σου

δεν σ εχω φιλο πια....κοβουμε...

Gandalf dr685sm
09/11/2009, 14:55
:a22: :a22:

Θκαθίλα μου και μένα!!!

νιανιανιανιανιανιανιανια!!!!

Gandalf

caesarsk
09/11/2009, 15:01
:a22: :a22:

Θκαθίλα μου και μένα!!!

νιανιανιανιανιανιανιανια!!!!

Gandalf

Οποιος κοροιδεύει κοροιδεύει τα μουτρα του...

Mac για δουλειά

Linux για δικτύωση

Windows για πασιέντζα!!!!

(και σας ρίχνουμε και στο διαφημιστικό κομμάτι)

GSF
09/11/2009, 15:01
Gandalf [/B]

κοίτα πιστεύω όπως και έχω πει στα παραπάνω ποστ οτι για τον απλό χρήστη το ubuntu είναι μια χαρά. για τον ΑΠΛΟ χρήστη, όχι για τον ΑΔΙΑΦΟΡΟ. ειναι καλύτερο απο τα windows, και θα προκαλέσει λιγότερα προβλήματα. ξαναλέω για τον απλο χρήστη, αυτόν δηλαδή που θέλει να κανει 5 πράγματα και να τα κάνει γρήγορα και άνετα χωρίς να του crasharei το σύστημα, η να εκνευριστεί απο την πολυπλοκότητα των εντολών που χρειάζεται. για αυτούς που θέλουν photoshop -> windows. για αυτους που θέλουν παιχνίδια ->windows. κτλ κτλ. όσον αφορά τα βιομετρικά συστήματα, το μόνο σύστημα που θα δεχτώ ως σχετικά υψηλής ασφάλειας είναι αυτό που αναγνωρίζει την ίριδα του ματιού αλλα και αυτό μπορεί να παρακαμφθεί απο κάποιους με "όρεξη" .. (μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία αρκεί) ..

ωραία .. οπότε αν θεωρήσουμε οτι το AES είναι απόλυτα ασφαλές (που δεν είναι) ας θέσουμε το παρακάτω ερώτημα... που είναι πιο έυκολο/γρήγορο/εύχρηστο να κάνεις το encrypt σε win η σε linux.. ? :)

road spirit
09/11/2009, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από GSF
... για αυτούς που θέλουν photoshop -> windows. ... σχωράτε με που δεν θα διαβάσω και τις 8 σελίδες του θρεντ, μήπως έχει αναφερθεί ήδη, αλλά σε mac δεν έχει κανείς επιλογή για photoshop? ή κάτι αντίστοιχα καλό?

Cpt. Haddock
09/11/2009, 15:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
σχωράτε με που δεν θα διαβάσω και τις 8 σελίδες του θρεντ, μήπως έχει αναφερθεί ήδη, αλλά σε mac δεν έχει κανείς επιλογή για photoshop? ή κάτι αντίστοιχα καλό?

yeap !

iphoto προεγκατεστημένο :D

Gandalf dr685sm
09/11/2009, 15:08
GSF... για να μην ζαλίζουμε τον κόσμο με πολύ ανεπτυγμένες τεχνικές βιομετρικής εκτός και αν ενδιαφέρουν (που δεν το νομίζω.. ήδη το thread είναι άσχετο αλλά tespa)...

Το μόνο που θα σου πω είναι πως η ίριδα ΔΕΝ ΝΤΟΥΜΠΛΑΡΕΤΑΙ στα νέα μηχανήματα σάρωσης, καθώς το σκανάρισμα γίνεται 3D σε blood vain pattern (electromagnetic image via red beam)και έτσι πραγματικά δεν ξεγελιέται εκτός και αν ... τέλος πάντων.. αν θες μπορούμε να τα πούμε απο pm σχετικά με το αντικείμενο, καθώς είναι ακριβώς αυτός ο επαγγελματικός μου τομέας και μπορώ να σου δώσω μερικές πληροφορίες ακόμα που μπορεί και να μην τις γνωρίζεις.

Gandalf

Gandalf dr685sm
09/11/2009, 15:10
photoshop για mac μπορείς να βρείς και σπασμένο αν πάς στο κατάλληλο forum των mac users (συγνώμη δεν θυμάμαι το Link ).

Αλλά απο εκεί και πέρα νομίζω μπορείς να παίξεις και σε Linux με Gimp που είναι πολύ καλό εργαλείο και εντελώς δωρεάν.

Gandalf

filipp0s
09/11/2009, 15:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
σχωράτε με που δεν θα διαβάσω και τις 8 σελίδες του θρεντ, μήπως έχει αναφερθεί ήδη, αλλά σε mac δεν έχει κανείς επιλογή για photoshop? ή κάτι αντίστοιχα καλό?

εννοειται πως παιζει το photoshop σε mac και μαλιστα με πολύ καλύτερη διαχειριση μνημης απο ότι τα windows :wave2:

Cpt. Haddock
09/11/2009, 15:13
Απο εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=91035)

:p

180079

filipp0s
09/11/2009, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Απο εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=91035)

:p

μη μιλας εσυ που στα γεραματα πήρες πρωτη φορα mac και σε θυμαμαι που μου εστελνες πμ για το πως γυρναει το πληκτρολογιο στα ελληνικα :lol: :lol:

Cpt. Haddock
09/11/2009, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από filipp0s
μη μιλας εσυ που στα γεραματα πήρες πρωτη φορα mac και σε θυμαμαι που μου εστελνες πμ για το πως γυρναει το πληκτρολογιο στα ελληνικα :lol: :lol:

Ναι, και το πλήκτρο Cmd το έλεγες "μηλαράκι" :evil:

Άσε που οι γυναίκες μου έχουν καλό σφυγμό :rotflmao:

caesarsk
09/11/2009, 15:26

Θέλω ηχητικο ντοκουμέντο!!!

Cpt iphoto με photoshop καμμια σχέση...Σαν να συγκρίνεις φασολάδα, με σουπά με νεωτεριστικό ρυζόγαλο με αέρινα rice crispies που συνδυάζονται με χιώτικο πνεύμα μέσω σαμπαγιόν μαστίχας και σορμπέ υπερμυρωδάτου χιώτικου μανταρινιού ή με ένα «αλλιώτικο» κανταΐφι με ποσαρισμένο αχλάδι και παγωτό σαφράν

Gandalf dr685sm
09/11/2009, 15:28
βρε αίντε στο καλό με τα φαγητά πάλι... είναι επικίνδυνες ώρες αυτές.. μην το κάνουμε mamalakis-thread πάλι εδώ..

ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΕΙΝΑΩ ΛΕΜΕ!!!

Gandalf

Cpt. Haddock
09/11/2009, 15:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από caesarsk
Cpt iphoto με photoshop καμμια σχέση...

προφανώς ρε, απλά ήθελα να τονίσω οτι υπάρχει. Και φυσικά παιζει φοτοσοπ στο μακ, αφου της αντομπ είναι άλλωστε

:wave2:

hidefnick
09/11/2009, 16:29
...Για τα multimedia codecs που αναφέρθηκες να δώ απλό χρήστη να προσπαθεί να παίξει κάποιο mp4 ή divx-avi χωρίς να μπεί στην διαδικασία synaptics manager software ή στο terminal> sudo apt-cache κτλ... για να βρεί αυτό που θέλει και τί στον κόσμο. Και να παίζει και σε gnome και σε Kde , έτσι;... οχι μόνο στο gnome που έχει συμβατά python & perl plugins.

Εκείνο λοιπόν που θα πω για πολλοστή φορά και ελπίζω να είμαι αντιληπτός , είναι πως το σύστημα του Linux και της Apple, είναι καλύτερα , σε πολλές φορές πιο σταθερά και πιο εύχρηστα, αλλά σε θέματα συμβατότητας... υπάρχει μεγάλο χάσμα ακόμη και αν θέλετε αυτό είναι και εκείνο που κρατάει στην MS το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Gandalf

mp4 και divX-avi out of the box. Στο παιδικό Ubuntu η εγκατάσταση των "restricted codecs", για να παίξουν πραγματικά τα πάντα, γινετε απο το μενού, και οδηγίες σε ότι γλώσσα θες και για ότι επίπεδο χρήστη θες.

Το μονο που έχω ασχοληθεί μια ολόκληρη ώρα και δεν έβγαλα άκρη είναι το stick της Cosmote, το οποίο αναγνωρίζεται κανονικά αμέσως, απλώς δεν έχω συντονίσει πως παίζει σύνδεση. Και φυσικά το μόνιμο πρόβλημα (και μοναδικό κατά την άποψη μου) οι κάρτες τηλεόρασης...

Σε όσους έχωσα Ubuntu (καμιά 10αριά άτομα που πριν μου σκότιζαν το κεφάλι κάθε μέρα) είναι όλοι ευτυχισμένοι.

Οσο για τα Mac, όταν θα έχω λεφτά θα χτυπήσω ένα air και θα του βάλω ένα Linuxακι....(εαν και εφόσον δεν παίρνουν φωτιά και αυτά όπως τα παλιότερα) :D
:wave2: :wave2: :wave2:

harvester
09/11/2009, 17:12
σπασμενα ελληνικα υπαρχουν, αν υπαρχουν ντροπη τους αλλα για να πειστω η απαντηση να ειναι με λινκ :D

filipp0s
09/11/2009, 19:15
Ναι, και το πλήκτρο Cmd το έλεγες "μηλαράκι" :evil:

...

πως να στο πω ρε π@π@ρα για να το καταλαβεις???

Ηταν η πιο παραστατικη περιγραφη! :lol:

caesarsk
09/11/2009, 19:25
πως να στο πω ρε π@π@ρα για να το καταλαβεις???

Ηταν η πιο παραστατικη περιγραφη! :lol:

του εξηγησες αν ειναι δαγκωμενο ή οχι???

filipp0s
09/11/2009, 19:27
του εξηγησες αν ειναι δαγκωμενο ή οχι???

ωχ...! το ξεχασα! :a53: :a53:

caesarsk
09/11/2009, 19:29
ωχ...! το ξεχασα! :a53: :a53:

περιμενεις και εσυ απο γερο ανθρωπο να καταλαβει...

Cpt...από το bootcamp εγκαστέστησε ρε συ τα Windows να βρεις την υγειά σου...

ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ

sergiosm
09/11/2009, 21:17
Σε αυτό θα απαντήσει κανείς;

pleaseeeeeeeee;

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Αλήθεια, πόση ram χρειάζονται τα 7 για να είναι ανοικτά;
Τα vista πάντως σύμφωνα με τον μετρητή τους χρειάζονται το 42% της ram μου για να είναι ανοιχτά χωρίς να δουλεύει τίποτε άλλο.
Δεδομένου ότι εχω 2GB Ram, αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται περίπου
860MB Ram :hypnotize :uplate: :eyepop:

fantacid
10/11/2009, 00:51
τα windows συνηθως ειναι αργα κ γεματα κολληματα γιατι κατα την εγκατασταση βαζουν χιλιες πιπες application για να παρουν το τιτλο του multimedia ή user friendly ή ξερω γω τι,μετα απο λιγο καιρο ενας μεσος χρηστης εχει βαλει ακομα χιλιες πιπες κ αλλες τοσες τις βαζει το ιντερνετ χωρις να παρουμε πρεφα....

για οσους εχουν ακομα βιστα
ενα καλο προγραμματακι για κρατατε τα win οπως τη πρωτη μερα που κανατε την εγκατασταση ειναι αυτο -> Vista-Manager (http://download.cnet.com/Vista-Manager/3000-18512_4-10607653.html)

ειναι πολυ απλο κ μπορεις να βγαλεις ακρη χωρις να κατεχεις πολλα-πολλα!

ριξτε μια ματια!

makis206
10/11/2009, 07:08
Σε αυτό θα απαντήσει κανείς;
pleaseeeeeeeee;

Ρίξε μια ματιά σ'αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=0lY0_yIQM8Y) μήπως σου πει κάτι..:beer:

McGyver
10/11/2009, 07:12
προφανώς ρε, απλά ήθελα να τονίσω οτι υπάρχει. Και φυσικά παιζει φοτοσοπ στο μακ, αφου της αντομπ είναι άλλωστε

Ρε Φίλιππε, δεν του είπες πώς να αλλάζει και από αγγλικά πίσω σε ελληνικά;;;

filipp0s
10/11/2009, 07:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Ρε Φίλιππε, δεν του είπες πώς να αλλάζει και από αγγλικά πίσω σε ελληνικά;;;

ενα βημα τη φορα... μην τον μπουκωσουμε με πολλες πληροφοριες :wacko:

(θυμηθηκα κι αλλο: την πρωτη φορα που ποσταρε φωτο απο τον mac τις εβαλε όλες αναποδα:lol: )

caesarsk
10/11/2009, 08:17

(θυμηθηκα κι αλλο: την πρωτη φορα που ποσταρε φωτο απο τον mac τις εβαλε όλες αναποδα:lol: )

Ενα ενα τα φανερώνεις και εσύ ρε αχρηστε!!!

sergiosm
10/11/2009, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Ρίξε μια ματιά σ'αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=0lY0_yIQM8Y) μήπως σου πει κάτι..:beer:

:beer: :beer: :beer:

Λεωνίδας
11/11/2009, 08:43

(θυμηθηκα κι αλλο: την πρωτη φορα που ποσταρε φωτο απο τον mac τις εβαλε όλες αναποδα:lol: ) σ' αυτό μάλλον φταίει το αγγλικό μηχανάκι :look: :look:

Cpt. Haddock
12/11/2009, 14:26
:evil: :smokin: :evil:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1074153&lngDtrID=252

Εμπνευστήκαμε από το Mac OS, παραδέχεται στέλεχος της Μιcrosoft

Λονδίνο

Η Microsoft προσπάθησε να αναπαράγει στα Windows 7 την εμφάνιση και την ευχρηστία του «φανταστικού» λειτουργικού συστήματος της Apple, παραδέχεται στέλεχος της Microsoft, σε μια συνέντευξη που μάλλον άφησε πολλά στόματα ανοιχτά.

Με αφορμή το μεγάλο συνέδριο συνεργατών της Microsoft που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, ο Σάιμον Αλντους, partner group manager της εταιρείας, έδωσε συνέντευξη στο δικτυακό τόπο PCR.

Σε ερώτηση για το εάν τα νέα Windows 7 ένα πιο «ευέλικτο» λειτουργικό σύστημα, όσον αφορά τις ειδικές λειτουργίες στις οποίες μπορούν να προσαρμοστούν, ο Αλντους απαντά ότι τα Windows 7 είναι κάτι σαν «Vista με αναβολικά».

Και συνεχίζει: «Ένα από τα πράγματα που λέει ο κόσμος για τους Apple Mac είναι ότι το λειτουργικό [τους] σύστημα είναι φανταστικό, ότι είναι πολύ γραφικό και εύχρηστο».

»Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε με τα Windows 7 -είτε πρόκειται για το παραδοσιακό φορμά ή σε ένα φορμά αφής- ήταν να δώσουμε την εμφάνιση και την αίσθηση των Mac όσον αφορά τα γραφικά».

Τόνισε πάντως ότι τα Windows 7 «αναπτύχθηκαν στην ίδια σταθερή τεχνολογία πυρήνα των Vista, η οποία είναι κατά πολύ σταθερότερη από τη σημερινή πλατφόρμα Mac».

Newsroom ΔΟΛ

McGyver
12/11/2009, 14:28
Τόνισε πάντως ότι τα Windows 7 «αναπτύχθηκαν στην ίδια σταθερή τεχνολογία πυρήνα των Vista, η οποία είναι κατά πολύ σταθερότερη από τη σημερινή πλατφόρμα Mac».

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

raptorok
12/11/2009, 15:05
εχω laptop acer 5930G με
cpu....................2duo 2.26
ram....................4g
grafikon..............9600gt 512
mpenoun?
και αν (λογηκα) ναι, τι γινετε με τους οδιγους για την καμερα και τα υπολυπα???

avlihos
12/11/2009, 15:08
και τo Mac OS είναι βασισμένο στο UNIX!
:winka:
http://www.unix.com/os-x-apple/22996-mac-os-x-based-unix-solid-rock.html

και μάλιστα σε λίγο καιρό θα περάσει (?) σε open source όλο το λειτουργικό!

http://www.opensource.apple.com/release/mac-os-x-106/

Unix rulez!

Αν βγει και ο νέος kernel GNU/Hurd (ή GNU/Mach3) τότε η σταθερότητα και η αξιοπιστία θα έχει ΕΝΑ και ΜΟΝΟ όνομα:

DEBIAN!

Και είπαμε: Window$ για παιχνίδια, Mac για επαγγελματίες σε video - photo editing, Linux για όλα τ' άλλα!

Και για όποιον έχει αμφιβολίες, give a try man! Δεν κοστίζει τίποτα να δοκιμάσετε μια διανομή π.χ.
Linux Mint (http://www.linuxmint.com) χωρίς να εγκαταστήσετε ΤΙΠΟΤΑ στον σκληρό.

Και παίζει τα πάντα εξ' αρχής χωρίς να κατεβάσεις κάτι και μοιάζει στο μενού με αυτό των XP! :winka:

CIRUS
12/11/2009, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από raptorok
εχω laptop acer 5930G με
cpu....................2duo 2.26
ram....................4g
grafikon..............9600gt 512
mpenoun?
και αν (λογηκα) ναι, τι γινετε με τους οδιγους για την καμερα και τα υπολυπα???

έβαλα πρόσφατα σε ένα acer 5920, που είχε vista από τη μάνα του με 2duo 2.00 2gb ram και δεν θυμάμαι την γραφικών, έπαιξαν όλα με τα 7, και το software που έχει στο site πχ για την κάμερα για vista έπαιζε κανονικά και στα 7

CIRUS
12/11/2009, 15:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
και τo Mac OS είναι βασισμένο στο UNIX!
:winka:
http://www.unix.com/os-x-apple/22996-mac-os-x-based-unix-solid-rock.html

και μάλιστα σε λίγο καιρό θα περάσει (?) σε open source όλο το λειτουργικό!

http://www.opensource.apple.com/release/mac-os-x-106/

Unix rulez!

Αν βγει και ο νέος kernel GNU/Hurd (ή GNU/Mach3) τότε η σταθερότητα και η αξιοπιστία θα έχει ΕΝΑ και ΜΟΝΟ όνομα:

DEBIAN!

Και είπαμε: Window$ για παιχνίδια, Mac για επαγγελματίες σε video - photo editing, Linux για όλα τ' άλλα!

Και για όποιον έχει αμφιβολίες, give a try man! Δεν κοστίζει τίποτα να δοκιμάσετε μια διανομή π.χ.
Linux Mint (http://www.linuxmint.com) χωρίς να εγκαταστήσετε ΤΙΠΟΤΑ στον σκληρό.

Και παίζει τα πάντα εξ' αρχής χωρίς να κατεβάσεις κάτι και μοιάζει στο μενού με αυτό των XP! :winka:

γενικά συμφωνούμε αν και το FreeBSD δεν πιστεύω ότι θα βρει αντίπαλο σε σταθερότητα και αξιοπιστία από οτιδήποτε άλλο.

avlihos
12/11/2009, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
γενικά συμφωνούμε αν και το FreeBSD δεν πιστεύω ότι θα βρει αντίπαλο σε σταθερότητα και αξιοπιστία από οτιδήποτε άλλο.

Τα BSD based OS είναι σίγουρα ΠΟΛΛΛΛΥΥΥΥ μακριά απ' όλα τα λειτουργικά σε θέματα ασφαλείας, σταθερότητας και αξιοπιστίας. Απλά η "δυσχρηστία" τους είναι αποτρεπτική για τον "μέσο" χρήστη που τα θέλει όλα έτοιμα στο πιάτο. Από την άλλη διανομές όπως FreeSBIE, PC-BSD τα ξεπερνούν όλα αυτά και κινούνται πολύ θετικά στη κατεύθυνση "υποστήριξη σε όλα με την εγκατάσταση".

Βέβαια, κακά τα ψέμματα, window$ δεν θα γίνουν ποτέ (και δε θέλουν άλλωστε), μιας και είναι ασύμφορο για τις εταιρείες π.χ. microsoft να δίνουν τσάμπα λειτουργικά, οδηγούς για τα μηχανήματα, υποστήριξη, να σου παρέχουν ένα μίνιμουμ ασφάλειας, ανωνυμίας κ.ά. Όταν όμως όλες οι εταιρίες προσπαθούν να ροφήξουν από παντού τα πάντα, τότε φυσικό είναι, ο "μέσος" χρήστης να λέει το Linux ή το BSD "δύσχρηστο" μιας και δεν θα ενδιαφερθεί ποτέ για e-pattents, DRM και άλλα ωραία που σε κάνουν να πληρώνεις το μάστορα για λίπανση αλυσίδας, 50 ευρώ...

CIRUS
12/11/2009, 15:55
Γενικά πάντως για να μην ξεφεύγουμε με συγκρίσεις και μιλώντας πάντα για τα 7 και μόνο είναι απορίας άξιο και με εξέπληξε πολύ θετικά το ότι η Microsoft έβγαλε από την αρχή ένα λειτουργικό της προκοπής χωρίς ουσιαστικά προβλήματα από την αρχή. Δεν με ενδιαφέρει που έχει κλέψει ιδέες από τα Mac OS όπως λένε ή από διανομές Linux, αν είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Αν και συνεχίζω να πιστεύω πως η καλύτερη διανομή της Microsoft ήταν και παραμένουν τα millennium, σε κρατούσαν πάντα σε εγρήγορση όχι Μ@λ@κίες όπως τώρα

είχες πάντα την ανησυχία ρε παιδί μου θα βγάλει τώρα μπλε οθόνη, σε 5 λεπτά ή θα αργήσουν κάνα 10λεπτο ακόμα οπότε θα προλάβω να έχω σώσει το document που γράφω. είχες μια δικαιολογία αν πήγαινε κάτι στραβά ρε αδερφέ δεν φταίω εγώ η π@@ταν@ η Microsoft τα έκανε σκ@τ@ πάλι.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

BLiTzER
12/11/2009, 18:27
Εχμ...

180397

dimokritos
12/11/2009, 19:35
μην αναφέρετε τα millennium. μου ξυπνάει φρικιαστικές αναμνήσεις και τρομάζω :a42: :a42: :a42:

gkourv
12/11/2009, 21:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
Γενικά πάντως για να μην ξεφεύγουμε με συγκρίσεις και μιλώντας πάντα για τα 7 και μόνο είναι απορίας άξιο και με εξέπληξε πολύ θετικά το ότι η Microsoft έβγαλε από την αρχή ένα λειτουργικό της προκοπής χωρίς ουσιαστικά προβλήματα από την αρχή. Δεν με ενδιαφέρει που έχει κλέψει ιδέες από τα Mac OS όπως λένε ή από διανομές Linux, αν είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Αν και συνεχίζω να πιστεύω πως η καλύτερη διανομή της Microsoft ήταν και παραμένουν τα millennium, σε κρατούσαν πάντα σε εγρήγορση όχι Μ@λ@κίες όπως τώρα

είχες πάντα την ανησυχία ρε παιδί μου θα βγάλει τώρα μπλε οθόνη, σε 5 λεπτά ή θα αργήσουν κάνα 10λεπτο ακόμα οπότε θα προλάβω να έχω σώσει το document που γράφω. είχες μια δικαιολογία αν πήγαινε κάτι στραβά ρε αδερφέ δεν φταίω εγώ η π@@ταν@ η Microsoft τα έκανε σκ@τ@ πάλι.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μέχρι να διαβάσω όλο το ποστ και να καταλάβω ότι κάνεις πλάκα ανέβασα πίεση!!! :rotflmao: :rotflmao:

sergiosm
13/11/2009, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από gkourv
Μέχρι να διαβάσω όλο το ποστ και να καταλάβω ότι κάνεις πλάκα ανέβασα πίεση!!! :rotflmao: :rotflmao:

είδες;;

σε κράτησε σε ... εγρήγορση

ακριβώς όπως τα ... millennium

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

fantacid
15/11/2009, 22:42
αλλη μια τρυπα τα 7αρια

http://news.cnet.com/8301-27080_3-10395891-245.html
:D

sergiosm
18/11/2009, 11:50
ρε παιδιά η εγκατάσταση των 7 από vista (σε laptop διετίας) γίνεται απευθείας ή πρέπει να γίνει format;

fantacid
18/11/2009, 11:59
αν θες να κρατησεις κ τα βιστα δεν ειναι αναγκαιο, αλλιως......

makis206
18/11/2009, 12:54
ρε παιδιά η εγκατάσταση των 7 από vista (σε laptop διετίας) γίνεται απευθείας ή πρέπει να γίνει format;

Ίσως βοηθήσει λίγο αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=TFfL16rZmiU) Σέργιε, με λίγο ψάξιμο στο youtube μάλλον θα βρεις πολλά που θα σε κατατοπίσουν πιο καλά. Πριν λίγες μέρες βρήκα ένα βίντεο κάποιου που έβαλε τα 7 πάνω στα vista χωρίς format κι έδειχνε τη διαδικασία βήμα βήμα, τώρα το ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω γμτ.

:beer:

vangelis 64
18/11/2009, 13:02
Το έκανα εγώ προχθές.ΟύδΕΙΣ πρόβλημα.:p

kalgeorge
18/11/2009, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Το έκανα εγώ προχθές.ΟύδΕΙΣ πρόβλημα.:p

panta einai kalutero na kaneis clean installation kai oxi upgrade

vangelis 64
18/11/2009, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
panta einai kalutero na kaneis clean installation kai oxi upgrade Έτσι έκανα στην αρχή,αλλά κάποιο λάθος είχα κάνει με το cd και δεν έκανε μπουτ.Ξανάβαλα τα βίστα και μετά στο καπάκι τα 7.Μύλος:rotflmao:

kalgeorge
18/11/2009, 13:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Έτσι έκανα στην αρχή,αλλά κάποιο λάθος είχα κάνει με το cd και δεν έκανε μπουτ.Ξανάβαλα τα βίστα και μετά στο καπάκι τα 7.Μύλος:rotflmao:

STA ANEKDOTA GRIGORAAAAAAAAAAAAAAAA:lol: :lol: :lol: :lol:

sergiosm
18/11/2009, 18:41

Αν όμως κάνω upgrade και όχι clean installation δεν διατηρούνται όλα τα προγράμματα που έχω;
Αν κάνω clean installation δεν θα πρέπει να τα ξαναπερνάω μετά από την αρχή;

Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;

kalgeorge
18/11/2009, 18:53
Αν όμως κάνω upgrade και όχι clean installation δεν διατηρούνται όλα τα προγράμματα που έχω;

etsi einai alla me to clean installation εγκαθίσταται ακριβώς οτι πρεπει..
με το upgrade μενουν πολλα σκουπιδια στην εγκατασταση....που θα επηρεασουν καποια στιγμη καποιες εφαργογες...και θα ψαχνεσαι να κανεις uninstall, clean registry..λπ κλπ κλπ κλπ

χιλιες φορες clean και απο την αρχη ολα
τα παιρνεις και ενα Image οταν τα εγκαταστησεις και εισαι οκ :wave2:

sergiosm
18/11/2009, 18:56
etsi einai alla me to clean installation εγκαθίσταται ακριβώς οτι πρεπει..
με το upgrade μενουν πολλα σκουπιδια στην εγκατασταση....που θα επηρεασουν καποια στιγμη καποιες εφαργογες...και θα ψαχνεσαι να κανεις uninstall, clean registry..λπ κλπ κλπ κλπ

χιλιες φορες clean και απο την αρχη ολα
τα παιρνεις και ενα Image οταν τα εγκαταστησεις και εισαι οκ :wave2:

:beer: :beer:

sakisvolos
18/11/2009, 19:10

Φίλε μου ή βάζεις μια καθαρή εγκατάσταση με windows 7 ή αφήνεις τα vista αυτά με την
αναβάθμιση εγώ τα φοβάμαι! Θα μείνουν πολλά σκουπίδια από τα vista μέσα!!!

Να πω και μια διαφορά που που είδα στο λάπτοπ, όταν το πήρα είχε vista και φόρτωνε 49 με 50%
από τα 2Gb μνήμη που έχει!!
Με τα 7 σε ultimate έκδοση και τα ίδια και περισσότερα προγράμματα εγκατεστημένα φορτώνει 27 με 35% στα 2Gb μνήμης και είναι σαφώς πιο γρήγορο!!
Και δεν είδα ως τώρα το παραμικρό πρόβλημα!! :winka: :winka:

izzy
18/11/2009, 20:13
Θα συμφωνήσω με τον Βολιοτη απο πάνω μιας και έτυχε να κάνω το ίδιο στο laptop που υστερεί με desktop σε θεμα ταχύτητας ειδικότερα εκτός σπιτιου και με μπαταριά .
Η λύση ειναι εκεί και λέγεται Windows 7.

Τα ubuntu είναι κορυφαία χρειάζεται όμως κάποιους μικρούς συμβιβασμούς σε κάποιες εφαρμογές χωρίς μπιχλιμπιδάκια από windows..

VGER
25/11/2009, 09:06
Πάντως εγώ που έβαλα το upgrade των 7 από vista δεν έβλεπε καν το antivirus...
Μετά από μία "βόλτα" που έκανα στο site της Microsoft, είδα ότι δεν υποστηρίζουν κανένα antivirus προς το παρόν τα windows 7...:bawl:

kalgeorge
25/11/2009, 09:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
Πάντως εγώ που έβαλα το upgrade των 7 από vista δεν έβλεπε καν το antivirus...
Μετά από μία "βόλτα" που έκανα στο site της Microsoft, είδα ότι δεν υποστηρίζουν κανένα antivirus προς το παρόν τα windows 7...:bawl:

ta esset nod32 paizoun kanonikotata , oxi oti den paizoun alla

apla egw auta exw twra

BLiTzER
25/11/2009, 09:12
Έχω AVG και παίζει κανονικότατα.

VGER
25/11/2009, 09:13
Ναι, αλλά ξέρεις τι είναι να έχεις πρόσφατα αγορασμένο μαζί με το μηχάνημα και το Panda και να στο πετάει τώρα off-side?:hypnotize

vangelis 64
25/11/2009, 09:33
ta esset nod32 paizoun kanonikotata , oxi oti den paizoun alla

apla egw auta exw twra Ακριβώς.Χωρίς πρόβλημα δουλεύει το nod καθώς και πολλά προγράμματα που χρησιμοποιώ.Μια χαρά φαίνονται τα 7:winka:

georgis4
25/11/2009, 09:56
Aκομα καλυτερα να εχει 2 σκληρους το λαπτοπ και στον ενα να υπαρχουν τα νομιμα Svista και στον δευτερο τα 7 :D
Η μονη μακακια των 7 ειναι οτι ενω εκανα την εγκατασταση στον καθαρο δευτερο σκληρο στην εκκινηση οταν πετουσε πιο απο τα 2 λειτουργικα να ξεκινησει τα VISTA απλα δεν εκκινουσαν....μαυρη οθονη και επανεκκινηση απο την αρχη...??
Αναγκαστικα ξαναξεκινουσα εγκατασταση των 7 και στην πρωτη επανεκκινηση διαλεγα VISTA και τοτε ξεκινουσαν κανονικα!!!
Η λυση?
Εβγαλα τον σκληρο των VISTA εκανα το clean install στον δευτερο σκληρο που ηθελα...και VOILA!
Απλα αλλαζω την σειρα στο bios με την σειρα που ξεκινουν οι σκληροι και αναλογος οποτε θελω δουλευω vista και οποτε θελω 7!:D
Εδω να πω πως στο acer δεν ειχα κανενα προβλημα με τα vista αλλα στα 7 οντος εχει τεραστια διαφορα η διαχειριση της μνημης που κανει και τη μεγαλυτερη διαφορα!Ενα αλλο που παρατηρησα ειναι οτι ανοιγει πιο γρηγορα τα usb stick που στα vista ηθελε καποια αρκετα δευτερολεπτα παραπανω.....

Ktm.Prestige
25/11/2009, 10:13
Εγκατεστημένα και ενεργοποιημένα κανονικότατα με όλα τα updates χωρίς πρόβλημα!
Έχω την Ultimate edition , όπως είχα και την αντίστοιχη έκδοση και Vista.Καμία σχέση όμως , το μηχάνημα είναι πιο ήρεμο , δεν "σκάβει" ο δίσκος συνέχεια.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στην Starter edition δεν υπάρχει η επιλογή για να αλλάξεις wallpaper!!!!!!:eyepop:

makis206
25/11/2009, 10:40
Μόλις χτες τα πέρασα κι εγώ στο λάπτοπ στην έκδοση Home Premium, απ'την αρχή δείχνει ότι το μηχάνημα πέρασε σε άλλη διάσταση:lol: αν και δεν πρόλαβα να το δουλέψω και πολύ για να δω περισσότερα. Για antivirus βάλαμε το Avast και δουλεύει καμπάνα πάντως!

kalgeorge
25/11/2009, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Μόλις χτες τα πέρασα κι εγώ στο λάπτοπ στην έκδοση Home Premium, απ'την αρχή δείχνει ότι το μηχάνημα πέρασε σε άλλη διάσταση:lol: αν και δεν πρόλαβα να το δουλέψω και πολύ για να δω περισσότερα. Για antivirus βάλαμε το Avast και δουλεύει καμπάνα πάντως!

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

makis206
25/11/2009, 10:46
ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

Ουστ Κουασιμόδο!!:evil:

Μια χαρά δουλεύει κι έπαιξε και σειρήνα στα πρώτα downloads αμαλάχει!:rotflmao:

MitsosNaked
25/11/2009, 22:48
και για να γελάσουμε λίγο αφού ολοι στο τελος την δουλειά μας κάνουμε

και παντα κάτω από την αμεροληπτη ματια ενος Mac User

Broken Promises
http://www.youtube.com/watch?v=Gk4FIIkKXdw

Customer Care
http://www.youtube.com/watch?v=yZoGwZ9yiM0

PC NEWS
http://www.youtube.com/watch?v=sWJdmSybY6o

Innovation Lab
http://www.youtube.com/watch?v=WrENCy1g7Q4

Top of the Line
http://www.youtube.com/watch?v=JxEqAJUIorM

:lol: :lol:

Πάντως όσον αφορά τα mac genius, με τις εμπειρίες που έχω απο rainbow, οι δικοί μας θα μπορούσαν κάλλιστα να λέγονται Mac 'εξυπνάκηδες'..:rotflmao: :rotflmao:
Το πόσες φορές έχω ,μαλώσει μαζί τους καί στο μαγαζί στην ακαδημίας, καί στο σέρβις αλλά καί στα κεντρικά δέ λέγεται

caesarsk
26/11/2009, 07:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
:lol: :lol:

Πάντως όσον αφορά τα mac genius, με τις εμπειρίες που έχω απο rainbow, οι δικοί μας θα μπορούσαν κάλλιστα να λέγονται Mac 'εξυπνάκηδες'..:rotflmao: :rotflmao:
Το πόσες φορές έχω ,μαλώσει μαζί τους καί στο μαγαζί στην ακαδημίας, καί στο σέρβις αλλά καί στα κεντρικά δέ λέγεται

Αν και η Rainbow παίρνει το χρύσο μεταλλιο στο θέμα κακής-ηλιθιας συμπεριφοράς...δείξε μου το customer service μιας Ελληνικής εταιρείας που να ξέρουν να μιλάνε, να εχουν τεχνική κατάρτιση πάνω στο θέμα που τους αφορά, κλπ κλπ....

VGER
26/11/2009, 08:55
Μετά από νεότερους ελέγχους, και αφού έφαγε το μηχάνημα ένα format ξεγυρισμένο, ξαναπεράστηκαν τα (s)vista και αφού έγινε το upgrade στα 7, τότε εγκαταστάθηκε από την αρχή το panda χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα λειτουργεί μία χαρά.

Απλά η βλακεία είναι ότι όταν πας να κάνεις το upgrade με βάση τις οδηγίες που σου δίνουν, ουσιαστικά το μόνο που σου λένε είναι να τα απενεργοποιήσεις τα antivirus που έχεις ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ. Αν είχε γίνει απεγκατάσταση πριν την αναβάθμιση και επανεγκατάσταση μετά την αναβάθμιση τώρα δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα....:sick:

MitsosNaked
26/11/2009, 16:22
Αν και η Rainbow παίρνει το χρύσο μεταλλιο στο θέμα κακής-ηλιθιας συμπεριφοράς...δείξε μου το customer service μιας Ελληνικής εταιρείας που να ξέρουν να μιλάνε, να εχουν τεχνική κατάρτιση πάνω στο θέμα που τους αφορά, κλπ κλπ....

Δέ διαφωνώ αλλά η rainbow το έχει παραγ@μήσει(αναφέρομαι στην εταιρία και όχι στους μεταπωλητές της). 2 μηχανήματα που είχαμε πάρει απο systemgraph ήταν άψογοι οι τύποι.

Πάντως εγώ ακόμα δουλεύω με tiger (10.4) σε PowerPC(Powermac G5 αλλά ΚΑΙ G4!!) καί σε Intel και δέν έχω νοιώσει την ανάγκη για ΚΑΜΙΑ αναβαθμιση.!!!

:)

uberalles
03/03/2010, 09:41
το ειχα ξεχασει το θρεντ μου! Αυριο μετα απο πολυ καιρο και ψαξιμο αποφασισα να παρω τα windows 7! Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ποια εκδοση να αγορασω! Εκδοσεις οπως η ultimate κοστιζει πανω απο 300 ευρω! ποια προτεινετε?

Gandalf dr685sm
03/03/2010, 09:53
Αν είναι για σπίτι Home Premium.. για γραφείο (όπως το δικό μου) το Proffessional είναι παραπάνω απο καλό...

Το Ultimate είναι περισσότερο για εκείνους που θα το σκαλίσουν πολύ ώς ΙΤ experts και θέλουν όλα τα χαρακτηριστικά του και για το μέλλον με δοκιμές SDK. ΤΟ θεωρώ προσωπικά περιττό για τον οικιακό ή SOHO χρήστη.

Gandalf

Vstrommer71
03/03/2010, 09:57
Αν είναι για σπίτι Home Premium.. για γραφείο (όπως το δικό μου) το Proffessional είναι παραπάνω απο καλό...

Το Ultimate είναι περισσότερο για εκείνους που θα το σκαλίσουν πολύ ώς ΙΤ experts και θέλουν όλα τα χαρακτηριστικά του και για το μέλλον με δοκιμές SDK. ΤΟ θεωρώ προσωπικά περιττό για τον οικιακό ή SOHO χρήστη.

Gandalf
Τα ultimate ομως εχουν το πακετο γλωσσων το οποιο ειναι παρα πολυ βολικο αν θες ταυτοχρονα να παιζεις και με μια αλλη γλωσσα στο λειτουργικο.Πολυ χρησιμο και μονο στα ultimate:winka:

uberalles
03/03/2010, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Τα ultimate ομως εχουν το πακετο γλωσσων το οποιο ειναι παρα πολυ βολικο αν θες ταυτοχρονα να παιζεις και με μια αλλη γλωσσα στο λειτουργικο.Πολυ χρησιμο και μονο στα ultimate:winka:

δηλαδη μπορεις ανα πασα στιγμη απο ελληνικα να το γυρισεις στα γερμανικα ας πουμε?

BLiTzER
03/03/2010, 10:01
Η Ultimate είναι περιττή για το 99% των home users. BitLocker και VHD booting είναι τα 2 σημαντικότερα features τους, κατά τη γνώμη μου και πιθανότατα οι μισοί χρήστες Ultimate δεν έχουν καν ιδέα τι είναι VHD.

Home Premium φαντάζομαι θα επιλέξει ο μέσος χρήστης και είναι υπεραρκετή. Οι λίγο πιο "δικτυωμένοι" μπορούν να προχωρήσουν στην Pro (που υποστηρίζει domains και 1-2 βλακειούλες ακόμα).

uberalles
03/03/2010, 10:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Η Ultimate είναι περιττή για το 99% των home users. BitLocker και VHD booting είναι τα 2 σημαντικότερα features τους, κατά τη γνώμη μου και πιθανότατα οι μισοί χρήστες Ultimate δεν έχουν καν ιδέα τι είναι VHD.

Home Premium φαντάζομαι θα επιλέξει ο μέσος χρήστης και είναι υπεραρκετή. Οι λίγο πιο "δικτυωμένοι" μπορούν να προχωρήσουν στην Pro (που υποστηρίζει domains και 1-2 βλακειούλες ακόμα).

home premium λοιπον.. κι αφου εχω τα xp να παρω την εκδοση upgrade retail ε? κι οχι την full, σωστα?

uberalles
03/03/2010, 10:15
αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Operating-System/with(Manufacturer=Microsoft)/with(page=1)/with(sort=pricedesc).htm ειναι απο το πλαισιο.. οπως βλεπετε εχει πολλες εκδοσεις.. αν γινεται πειτε μου συγκεκριμενα ποια μιας και μαλλον απ το πλαισιο θα το αγορασω (αρκει κι αν εχετε καπου καλυτερα-φθηνοτερα) να μου προτεινετε..

Vstrommer71
03/03/2010, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από uberalles
δηλαδη μπορεις ανα πασα στιγμη απο ελληνικα να το γυρισεις στα γερμανικα ας πουμε?
Nαι,κατεβαζοντας το αντιστοιχο πακετο γλωσσας
Στην Ελλαδα ειναι μαλλον ακριβα ακομα,εγω θα την εψαχνα να τα αγορασω απο εξω και να παιξω με Ελληνικο πακετο γλωσσας

uberalles
03/03/2010, 10:30
καλα αυτο δεν το κοβω να μου χρειαζεται :lol:

BLiTzER
03/03/2010, 10:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από uberalles
home premium λοιπον.. κι αφου εχω τα xp να παρω την εκδοση upgrade retail ε? κι οχι την full, σωστα?

Δική σου είναι η τσέπη, αλλά κάθε φορά που θα θες να εγκαταστήσεις την upgrade έκδοση (μετά από format), θα πρέπει πρώτα να περνάς τα - αγορασμένα - XP/Vista (μπορεί να αποφευχθεί αυτό, αλλά όχι πάντα).

Οι DSP εκδόσεις, οι οποίες είναι στη μισή τιμή, συνοδεύονται από νέο υπολογιστή. Δεν πρόκειται να τις βρείτε στα ράφια των καταστημάτων.

dark1n
03/03/2010, 10:54
ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙ...

Gandalf

Φίλε Gandalf έχω ακριβώς ένα τέτοιο πολυμηχάνημα που αναφέρεις..σε iMac..
και δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα από όσα αναφέρεις..απλά plug and play..

libertine
03/03/2010, 12:17
Λοπον χτες ηρθε ενα φιλαρακι σπιτι για καφε κτλ.Καταληξαμε να ασχολουμαστε με το λαπτοπ μου.Περασαμε τα windows 7 και ολα καλα(Απο XP).Σημερα ειδα στον σκληρο οτι 34GB ειναι κατηλημενα.Πως γινεται αυτο?Μονο το nero9 και antivirus ειναι περασμενα.Τιποτα αλλο.
Καμια ιδεα?Μου ειπαν οτι εχει κρατησει αρχεια απο το παλιο λειτουργικο.Αν ισχυει αυτο πως μπορω να τα διαγραψω?Και τι θα γινει αν τα διαγραψω.Θα παιζει μετα?

Vstrommer71
03/03/2010, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από libertine
Λοπον χτες ηρθε ενα φιλαρακι σπιτι για καφε κτλ.Καταληξαμε να ασχολουμαστε με το λαπτοπ μου.Περασαμε τα windows 7 και ολα καλα(Απο XP).Σημερα ειδα στον σκληρο οτι 34GB ειναι κατηλημενα.Πως γινεται αυτο?Μονο το nero9 και antivirus ειναι περασμενα.Τιποτα αλλο.
Καμια ιδεα?Μου ειπαν οτι εχει κρατησει αρχεια απο το παλιο λειτουργικο.Αν ισχυει αυτο πως μπορω να τα διαγραψω?Και τι θα γινει αν τα διαγραψω.Θα παιζει μετα?
Σωσε καπου τα παλια σου εγγραφα,φωτο,βιντεο,ταινιες κλπ,
Σβησε ολον τον δισκο κι ασε τον χωρις διαμορφωση(unallocated)
Εγκατεστησε τα 7αρια κι ασε τα να κανουν διαμορφωση αυτα(κρατουν καποια 100ΜΒ για την εκκινηση τους)
Μετα μπες στο site της εταιριας κατασκευης του laptop κατεβασε και εγκατεστησε drivers και εφαρμογες για Windows 7,
Αν δεν κανεις κατι λαθος θα εγκατασταθουν μια χαρα...

golis
03/03/2010, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Οι DSP εκδόσεις, οι οποίες είναι στη μισή τιμή, συνοδεύονται από νέο υπολογιστή. Δεν πρόκειται να τις βρείτε στα ράφια των καταστημάτων.

το αντίστροφο,οι OEM δίνονται με καινούργιο Η/Υ,ενώ οι DSP είναι αυτές που είναι οι retail εκδόσεις δηλαδή "κούτα" με το κουτί τους κτλ,
είναι κατά τι λίγο πιο ακριβές και τις βρίσκεις στο ράφι.

libertine
03/03/2010, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Σωσε καπου τα παλια σου εγγραφα,φωτο,βιντεο,ταινιες κλπ,
Σβησε ολον τον δισκο κι ασε τον χωρις διαμορφωση(unallocated)
Εγκατεστησε τα 7αρια κι ασε τα να κανουν διαμορφωση αυτα(κρατουν καποια 100ΜΒ για την εκκινηση τους)
Μετα μπες στο site της εταιριας κατασκευης του laptop κατεβασε και εγκατεστησε drivers και εφαρμογες για Windows 7,
Αν δεν κανεις κατι λαθος θα εγκατασταθουν μια χαρα...

Ευχαριστω για την συμβουλη.Αλλη μια ερωτηση ετσι για να μαθαινω.Υποτιθεται οτι καναμε clean installation πανω στα XP αφου βεβαια πρωτα πηρα τα αρχεια μου σε αλλο δισκο.Δεν εγινε Format.Απλα βαλαμε το cd μεσα και εκανε boot απο εκει.Ολα τα αλλα εγιναν μονα τους.Ο λογος που εμειναν αυτα τα 32GB μεσα στον σκληρο ειναι αυτος?Δηλαδη πραγματι εχει κρατησει πραγματα απο το παλιο λειτουργικο?Υπαρχει γιατρικο χωρις να χρειαστω το cd των windows παλι?

Vstrommer71
03/03/2010, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από libertine
Ευχαριστω για την συμβουλη.Αλλη μια ερωτηση ετσι για να μαθαινω.Υποτιθεται οτι καναμε clean installation πανω στα XP αφου βεβαια πρωτα πηρα τα αρχεια μου σε αλλο δισκο.Δεν εγινε Format.Απλα βαλαμε το cd μεσα και εκανε boot απο εκει.Ολα τα αλλα εγιναν μονα τους.Ο λογος που εμειναν αυτα τα 32GB μεσα στον σκληρο ειναι αυτος?Δηλαδη πραγματι εχει κρατησει πραγματα απο το παλιο λειτουργικο?Υπαρχει γιατρικο χωρις να χρειαστω το cd των windows παλι?
Θα μπλεξεις χωρις λογο(κι εχεις και παλια σκουπιδια στην εγκατασταση) γιατι τα 7 απλα εγκατασταθηκαν μαζι με τα ΧΡ απο οτι καταλαβαινω.
Παιξε με καθαρη καινουργια εγκατασταση,θα γλυτωσεις πολυ χρονο

Acacius
03/03/2010, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
το αντίστροφο,οι OEM δίνονται με καινούργιο Η/Υ,ενώ οι DSP είναι αυτές που είναι οι retail εκδόσεις δηλαδή "κούτα" με το κουτί τους κτλ,

DSP και retail δεν είναι το ίδιο. Τη retail, την κάνεις ό,τι θέλεις. Απ'όσο ξέρω η άδεια χρήσης DSP απαιτεί ότι το λογισμικό θα αγοραστεί είτε με καινούργιο υπολογιστή, είτε με βασικά εξαρτήματα για την κατασκευή υπολογιστή και δεν επιτρέπεται να μεταφερθεί σε άλλο υλικό μετά την εγκατάσταση.

AUFGEBRACHT
03/03/2010, 17:46
Καλησπέρα κι από εμένα,
Εδώ και μία εβδομάδα αγόρασα καινούριο laptop και δουλεύω τα Windows 7...Μία ερώτηση για τους γνώστες: Παλιά υπήρχε η εντολή move για τις μετακινήσεις αρχείων,η οποία βόλευε πολύ,πλέον στα windows 7 δεν βλέπω να υπάρχει υπάρχει,παρά μόνο το copy paste...;;;;

BLiTzER
03/03/2010, 18:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis

Εμ... ενδεικτικά: http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Operating-System/Microsoft-Windows-7-Ultimate-64-bit-English-DSP.htm

"Η έκδοση DSP είναι πλήρης και πωλείται μαζί με καινούριο ηλεκτρονικό υπολογιστή"

OEM και DSP είναι πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα. Η DSP έχει πιο εντυπωσιακό κουτί :P

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Παλιά υπήρχε η εντολή move για τις μετακινήσεις αρχείων,η οποία βόλευε πολύ,πλέον στα windows 7 δεν βλέπω να υπάρχει υπάρχει,παρά μόνο το copy paste...;;;;

To cut/paste δε σου κάνει? Υπάρχει πάντα το prompt ^^

epp1640
03/03/2010, 18:58
Χωρίς να κοιτάξω αν θυμάμαι καλά DSP είναι εκδόσεις που πλέον θα έχουν περιορισμένη υποστήριξη/ συντήρηση