Σύνδεση

View Full Version : KTM 690sm

paranoid
04/11/2009, 15:40
Χαιρετώ του φίλτατους kTMάδες,

θα ήθελα τα φώτα σας...Σκέφτομαι να αγοράσω το 690SM για μετακίνηση μέσα στην πόλη και 2ον για να βιώσω επιτέλους αυτη την αίσθηση των ΚΤΜ που ακούω απο πιτσιρικάς που είτε ισχύει είτε δεν ισχύει έχει χτίσει ένα μύθο. Για μετακίνηση μέσα στην πολη απ'οτι έχω ακούσει είναι αρκετά καλό, αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να δώσω το v-strom μιάς και το 90% το κάνω εντός πολής. Απο την άλλη τα ταξίδια έχουν μειωθεί δραστικά αφού έγινα οικογειάρχης πλέον αλλά δεν έχουν φύγει απο το πρόγραμμα εντελώς, οπότε 1-2 φορές το χρόνο με τη γυναίκα και κάποιες παραπάνω με γνωστούς και φίλους πάμε βόλτες του στύλ, βόρεια έυβοια, πήλιο, κόρινθο-νάυπλιο, καρύταινα κλπ, δλδ maximum καμια 200αρια-250 χλμ απο αθηνα και ξανα πίσω. Σε τέτοιες αποστάσεις σε εθνική ήθελα να μάθω πώς συμπεριφέρετε το μηχανάκι και αν κουράζει υπερβολικά.

Άντε και να χαίρεστε τα μοτόρια, έψαξα διάφορες συζητήσεις γύρω απο τα ktm και ομολογώ ότι είναι κουκλιά όλα τους...

:beer: :beer: :beer:

camen
04/11/2009, 16:15
Φιλε μου συγνωμη που θα το πω αλλα κατ'εμε το 690sm ειναι το πιο ασχημο ΚΤΜ που κυκλοφορει αυτη την στιγμη...:yuck: :yuck: :yuck:
Αυτη η μυτη του δεν παλευεται με τιποτα ρε πουστη...

Δε διαλεγεις κανενα αλλο???ΠΧ το 690 smC ή το duke 3???
Κ εχω ΚΤΜ εχω(LC4 640),μην με παρεξηγησεις:winka: :beer:
Tωρα,για τα υπολοιπα που θες να μαθεις ας μιλησει κανεις που το εχει.Ρωτα και στο www.ktmhellasclub.gr

:wave2:

MikeG
04/11/2009, 17:46
Νομίζω ότι για αυτά που ζητάς το μηχανάκι δε θα έχει κανένα πρόβλημα!

Καλωσήρθες στη πορτοκαλί οικογένεια!

:beer: :beer: :wave2:

nikolas1709
04/11/2009, 19:40
KTM 950 SM
και ξεμπερδευσεσ

paranoid
04/11/2009, 20:19
Κι εγώ όταν το είχα πρωτοδεί πρίν απο 2 χρόνια στην έκθεση κάτι με είχε ξενίσει πανω του αλλά τις προαλλες που το ξαναείδα σε κάποιο μαγαζί μου έκανε ένα κλίκ..:rolleyes:
Τώρα αν είχα τα λεφτά θα πήγαινα ασυζητητί στο 990smt αλλά μου λείπει το κάτιτις.
Αυτό που με φοβίζει είναι ότι είναι μονοκύλινδρο και θα κουράζει στις αποστάσεις.
Ο συμπλέκτης είναι ξηρός σαν τα προηγούμενα ή τον έχουνε αλλάξει?

nikolas1709
04/11/2009, 20:38
εδινε η ΚΤΜ μερικα στοκ κοματια 950sm με προικα και σε πολυ καλη τιμη αλλα περα απο την πλακα αν και sm δε κανει για την πολη βραζει στα φαναρια και μεγαλη καταναλωση οπωσ και το 990smt

ειχα διαβασει προσφατα σε καποιο αλλο φορουμ οτι ειχε πουλησει το στρωμα ενασ και πηρε το 690 και εμεινε παρα πολυ ευχαρηστημενοσ και ειχε πει χαρακτηριστηκα οτι κανει μια μικρη υποχορηση στο 8εμα ανεσησ στο ταξιδι αλλα πηρε κατι που το χαιρετε απιστευτα κα8ημερινα

PreGeoLude
04/11/2009, 23:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikolas1709
εδινε η ΚΤΜ μερικα στοκ κοματια 950sm με προικα και σε πολυ καλη τιμη αλλα περα απο την πλακα αν και sm δε κανει για την πολη βραζει στα φαναρια και μεγαλη καταναλωση οπωσ και το 990smt

Οντως η καταναλωση κυμαινεται σε υψηλα επιπεδα για το 990smt, οπως και το οτι οι εξατμισεις ειναι καλο τζακι για το χειμωνα αλλα οχι και για το καλοκαιρακι. Το μηχανακι ομως ειναι αρρωστεια. Εγω το εχω απο τελη ιουλιου και πραγματικα ειμαι ξετρελαμενος. Το κοστος κτησης ειναι ιδιαιτερα υψηλο αλλα η κ@@@@λα πληρωνεται......Παντως οσοι το ελεγαν ειχαν δικιο.....Τα μηχανακια αυτα εχουν κατι το διαφορετικο. Δε το πιστευα αλλα........ειχαν πολυ πολυ δικιο. Βουρ στο πατσα μεγαλε.......

paranoid
05/11/2009, 12:01
Βούρ λοιπόν...!!:beer:
Θα κατέβω σήμερα στην hellinmoto στο Πειραία μήπως έχουν κανενα για τεστ ραιντ.. (να τον δοκιμάσουμε και τον πατσά πρίν τον πάρουμε, μήν καούμε..:rotflmao: :rotflmao: )

camen
05/11/2009, 12:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από paranoid
Βούρ λοιπόν...!!:beer:
Θα κατέβω σήμερα στην hellinmoto στο Πειραία μήπως έχουν κανενα για τεστ ραιντ.. (να τον δοκιμάσουμε και τον πατσά πρίν τον πάρουμε, μήν καούμε..:rotflmao: :rotflmao: )

Να δωσεις λιγο χρονο στο μηχανακι να το συνηθισεις...
Ισως,σου φανει λιγο περιεργο στην αρχη.Τα ΚΤΜ ειναι διαφορετικα μηχανακια:winka:

Οτι και να παρεις καλοταξιδο.
Αλλα,

ξανασκεψου το και παρε ή το duke 3 ή το 690 smC.Eιναι πιο ωραια...:p

paranoid
05/11/2009, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Να δωσεις λιγο χρονο στο μηχανακι να το συνηθισεις...
Ισως,σου φανει λιγο περιεργο στην αρχη.Τα ΚΤΜ ειναι διαφορετικα μηχανακια:winka:

Οτι και να παρεις καλοταξιδο.
Αλλα,

ξανασκεψου το και παρε ή το duke 3 ή το 690 smC.Eιναι πιο ωραια...:p

Επιμένεις εσύ...!:smilea: :D
Εμφανιασιακά και τα 3 μου αρέσουν αρκετά (ίσως τα 690 λίγο περισσότερο απο το duke). Στο 690sm όμως παίζει μία προσφορά τώρα και το δίνει η αντιπροσωπεία 7,800 που τη θεωρώ άριστη τιμή για αυτό το μηχανάκι. Γι'αυτο και κοιτάζω κυρίως αυτό.:beer: :beer:

Στο πειραία δεν παίζει τεστ ραιντ, πάμε για βουλιαγμένης...
Πάντως αυτό το τεστ ράιντ πολύ πονεμένη ιστορία, λές και το φυσιολογικό είναι να πάρεις γουρούνι στο σακί. Προσπαθούσα να βρώ ένα dorsoduro και τελικά απογοητέυθηκα και τα παράτησα.:sad: :sad:

MikeG
05/11/2009, 12:52
Προσπαθούσα να βρώ ένα dorsoduro και τελικά απογοητέυθηκα και τα παράτησα.:sad: :sad:

Καλύτερα.... Αν ψάξεις θα δεις ότι έχουν βγάλει αρκετά προβληματάκια :wave2:

paranoid
05/11/2009, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Καλύτερα.... Αν ψάξεις θα δεις ότι έχουν βγάλει αρκετά προβληματάκια :wave2:

ρε μαίκ όντως το έψαξα λιγάκι και ξενέρωσα γιατί όντας δικύλινδρο πιστεύω είναι πιό κοντά σε αυτό που θέλω...............Άλλα αν είναι να μου βγάλει την παναγία.!:sad: :(

MikeG
05/11/2009, 13:09
ρε μαίκ όντως το έψαξα λιγάκι και ξενέρωσα γιατί όντας δικύλινδρο πιστεύω είναι πιό κοντά σε αυτό που θέλω...............Άλλα αν είναι να μου βγάλει την παναγία.!:sad: :(

Μην ανησυχείς που το KTM είναι μονοκύλινδρο. Για τη δουλειά που το θέλεις είναι ότι πρέπει. Γι'αυτό άλλωστε είναι φτιαγμένο.
Πλέον τα σύγχρονα μονοκίλυνδρα δεν έχουν τόσο σχέση με τα παλιά, όσον αφορά τους κραδασμούς.

Try it & νομίζω ότι το χαμόγελο θα γίνει μόνιμο :wave2:

Welcome to the Orange World:winka:

Vstrommer71
05/11/2009, 13:31
Μονο να μην θελει οι καθρεφτες να παραμενουν βιδωμενοι στο τιμονι:evil:

nikolas1709
05/11/2009, 14:01
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
[B]Να δωσεις λιγο χρονο στο μηχανακι να το συνηθισεις...

διαφορετικα????????????
και σε παπι να ανεβεισ θα σου φανει διαφορετικο αφου θα ειναι κατι περα απο αυτο που ειχεσ συνι8ησει τοσο καιρο...
κατα την γνωμη μου το μονο που 8α σε ξενησει ειναι ο αερασ που θα τρωσ δεν εχει σε καμια περιπτωση την καλυψη του v-strom και το βασικο οτι τα ΚΤΜ αδυνατουν να πανε χαλαρα

δεν ξερω για τα μονοκυλινδρα αλλα το δικο μου 950sm μου σπαει τα αρχ......... οταν παω πολυ αργα σκορτσαρει

camen
05/11/2009, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Μονο να μην θελει οι καθρεφτες να παραμενουν βιδωμενοι στο τιμονι:evil:

Aυτο παει σε εμενα ε???:lol: :lol: :lol:
Δε πειραζει,εγω το θελω με καθρεφτες...:p :smokin:

camen
05/11/2009, 16:09

οταν παω πολυ αργα σκορτσαρει

Αυτο εννοω ρε man:smokin:
Οτι εχουν μια ιδιαιτερη οδηγικη συμπεριφορα...
Σκορτσαρουν,εχουν αυξημενους κραδασμους κλπ κλπ...
Εγω οταν πρωτο-καβαλησα το δικο μου νομιζα οτι ηταν χαλασμενο:p :p :p

Απλα λεω,να μην τον ξενισει αμεσως.Να παρει το χρονο του για να το συνηθισει...
Γτ τα ΚΤΜ ή ΤΑ ΑΓΑΠΑΣ ή τα μισεις...

paranoid
06/11/2009, 09:26
μετα το test ride ένα έχω να πώ....

:a012:

Το μηχανάκι ΣΠΕΡΝΕΙ...!!!Έπαθα τη πλάκα μου. Έχει μία φρενήρη επιτάχυνση μέχρι τα 160 χλμ που νομίζεις ότι κατέβηκε απο άλλο πλανήτη. Βάρος?μηδαμινό το περνάς ανάμεσα στα αυτοκίνητα με περίσση ευκολία.πλαίσιο, λάστιχα, αναρτήσεις?διαμάντι. ακόμα και με 160 χλμ δεν κατάλαβα τίποτα, πολύ σταθερό και πάμε στο σημείο κλειδί......φρένα...αχ, αυτά τα φρένα.....απλά σταματάνε..αλλά όταν λέμε σταματάνε απλά με τη σκέψη. είναι και η θέση οδήγησης που σου δίνει πλήρη έλεγχο και σιγουριά ότι ελέγχεις το μαχανάκι και ότι δεν είσαι απλά ένα ξένο σώμα επάνω του. Αφού όταν ξανανέβηκα στο strom στο πρώτο φανάρι κόντεψα να φύγω ευθεία...!Δεν είναι καθόλου άσχημα τα φρένα του strom αλλά θελουν διαφορετική προσέγγιση και τρόπο οδήγησης. Ευτυχώς μετά το ξανασυνήθισα και όλα οκ.
Προσπάθησα να το πάω και χαλαρά και δεν μπορώ να πώ ότι δυσκολέυτηκα. Έχουν βέβαια ένα στύλ οδήγησης πολύ διαφορετικά απο on-off κλπ. Πρίν απο το strom όμως είχα διάφορα εντουράκια (DT, XR......) και βρήκα σχετικά γρήγορα το ρυθμό που θέλει το μηχανάκι για να μην είναι κουραστικό.
Τί άλλο να πώ???ήταν φοβερή εμπειρία, το μόνο που με απασχολεί είναι το θέμα πρακτικότητας όπως το βαλιτσάκι πίσω που έχει το v-strom και βάζεις κανα αδιάβροxο, κράνος κλπ ή το tank bag κλπ..
Δεν θα πώ άσχημη κουβάντα για το στρώμα γιατί 3 χρόνια δεν έκανε κίχ ό,τι και αν του ζήτησα και για αυτό που προορίζεται είναι κορυφή ΑΛΛΑ αυτό το ΚΤΜ είναι άλλη φάση. Σε κάνει να νιώθεις 10 χρόνια νεότερος.

Θα το αφήσω να οριμάσει άλλο λίγο μέσα μου και μετά μάλλον πάμε σε αγγελία "Πωλέιται v-strom............":wave2:

camen
06/11/2009, 13:21

Το μηχανάκι ΣΠΕΡΝΕΙ...!!! Σε κάνει να νιώθεις 10 χρόνια νεότερος.

To πιασες το νοημα και χαιρομαι...:beer: :beer: :beer: :beer:

Αφου κολλησες θα το παρεις,τελεια και παυλα...
Προσοχη τα φρενα γτ ειναι brembo και εχουν απιστευτο αρχικο μαγκωμα,που σημαινει σε φρεναρισμα πανικου καραδωκει τουμπα :winka:

Οσο για το φορτωμα ,η ΚΤΜ εχει ωραιοτατα καλουδια (tank bag και πλαινα σαμαρια)!
Εγω Δευτερα παω να παραγγειλω το tank bag για το 640!120Ε αλλα τα αξιζει...:winka:

Αντε και καλοσουζαριστος!!!
Μια φορα ΚΤΜ-->ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΤΜ:a8: :a8: :a8: :a8: :a8: :a8:

nikolas1709
06/11/2009, 14:54
To πιασες το νοημα και χαιρομαι...:beer: :beer: :beer: :beer:

Αφου κολλησες θα το παρεις,τελεια και παυλα...
Προσοχη τα φρενα γτ ειναι brembo και εχουν απιστευτο αρχικο μαγκωμα,που σημαινει σε φρεναρισμα πανικου καραδωκει τουμπα :winka:

Οσο για το φορτωμα ,η ΚΤΜ εχει ωραιοτατα καλουδια (tank bag και πλαινα σαμαρια)!
Εγω Δευτερα παω να παραγγειλω το tank bag για το 640!120Ε αλλα τα αξιζει...:winka:

Αντε και καλοσουζαριστος!!!
Μια φορα ΚΤΜ-->ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΤΜ:a8: :a8: :a8: :a8: :a8: :a8:

δεν εχει να κανει με τα brembo ,και αλλεσ εταιριεσ φορανε
με το 950 σμ που εχω δε μου ελειψε το abs του στροματος , γιατι εχουν απιστευτη πληροφορηση τα φρενα και καταλαβαινεισ ποτε παει να μπλοκαρει ο τροχοσ ειχα και αλλες μηχανε με brembo απλα καμια σχεση. δεν ειπαμε οτι δε παει αργα απλα δεν ειναι σαν κατι αλλα που εχουν την αισθηση οτι ειναι ηλεκτρικα αν το παρεισ θα αρχησεισ να καταλαβαινεισ οτι η χαμηλεσ στροφεσ δεν ειναι το φορτε κανενοσ ΚΤΜ

camen
06/11/2009, 14:58
δεν εχει να κανει με τα brembo ,και αλλεσ εταιριεσ φορανε
με το 950 σμ που εχω δε μου ελειψε το abs του στροματος , γιατι εχουν απιστευτη πληροφορηση τα φρενα και καταλαβαινεισ ποτε παει να μπλοκαρει ο τροχοσ ειχα και αλλες μηχανε με brembo απλα καμια σχεση. δεν ειπαμε οτι δε παει αργα απλα δεν ειναι σαν κατι αλλα που εχουν την αισθηση οτι ειναι ηλεκτρικα αν το παρεισ θα αρχησεισ να καταλαβαινεισ οτι η χαμηλεσ στροφεσ δεν ειναι το φορτε κανενοσ ΚΤΜ

Φιλε μου τα φρενα της Brembo ειναι γνωστα για το αποτομα αρχικο μαγκωμα που προσφερουν...
Δεν ειπα οτι ειναι κακο αυτο,απλα θελει συνηθεια.
Οι χαμηκες στροφες οχι δεν ειναι το φορτε του,σκορτσαρει.Αλλα και αυτο το συνιθιζεις και προσαρμοζεις τον τροπο οδηγησης σου...

nikolas1709
06/11/2009, 15:02
Φιλε μου τα φρενα της Brembo ειναι γνωστα για το αποτομα αρχικο μαγκωμα που προσφερουν...
Δεν ειπα οτι ειναι κακο αυτο,απλα θελει συνηθεια.
Οι χαμηκες στροφες οχι δεν ειναι το φορτε του,σκορτσαρει.Αλλα και αυτο το συνιθιζεις και προσαρμοζεις τον τροπο οδηγησης σου...

ειναι γνωστα για το αρχικο μαγκωμα που προσφερουν ????????????????????????
μαλλον πρεπει να οδηγησεισ περισσοτερα μηχανακια απο αυτα που εχεισ οδηγησει
με brembo φρενα

camen
06/11/2009, 15:06
ειναι γνωστα για το αρχικο μαγκωμα που προσφερουν ????????????????????????
μαλλον πρεπει να οδηγησεισ περισσοτερα μηχανακια απο αυτα που εχεισ οδηγησει
με brembo φρενα

Εγω ετσι ξερω.Τωρα αν εσυ πιστευεις κατι διαφορετικο οκ...:beer:
Παντως,νομιζω οτι συμφωνουμε οτι τα ΚΤΜ εχουν φρεναρες...:winka:

nikolas1709
06/11/2009, 15:11
εχουν φρεναρεισ κανεισ δε λεει το αντιθετο αλλα πιστεψε υπαρχουν μηχανεσ που εχουν φρενα που το αρχικο δαγκωμα φοβιζει εγω με την μεταβαση που ειχα απο στρομα σε ΚΤΜ 950ΣΜ το αρχικο τουσ δαγκωμα μου φανηκε πολυ ανεπαισ8ητο.

nikolas1709
06/11/2009, 15:25
τελικα αποφασισαμε θα το παρεις καλοριζικο:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

paranoid
07/11/2009, 12:06
τελικα αποφασισαμε θα το παρεις καλοριζικο:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ε άμα είναι έτσι....Τώρα είμαι σίγουρος...!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Νικόλα, εσύ είχες v-strom ε? Πώς σου φάνηκε η μετάβαση? Αν και το 690 που θέλω πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά με το δικύλινδρο 950.

nikolas1709
07/11/2009, 16:09
Ε άμα είναι έτσι....Τώρα είμαι σίγουρος...!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Νικόλα, εσύ είχες v-strom ε? Πώς σου φάνηκε η μετάβαση? Αν και το 690 που θέλω πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά με το δικύλινδρο 950.

στην αρχη δε με ενοιαζε τιποτα ειχα παρει αυτο που ηθελα μετα ομωσ που ηρθε η λογικη καταλαβα οτι μου ειχε ληψει η σελα του v-strom μιλαμε για πονο στο κτμ σανιδα σκετη η σελα
τωρα την συνι8ησα οποτε δε με πειραζει πλεον .
μετα ειδα οτι ετρωγα αερα πολυ αλλα ετσι κι αλλιωσ δε κανω πλεον και πολλα ταξιδια με την μηχανη οποτε δε με νοιαζει αν χρειαστει να παω καπου μακρια θα φαω λιγο αερα παραπανω σιγα και τι εγινε
απο θεμα συντηρησησ μεχρι τωρα ολα λογικα μου εχουν φανει (τιμεσ-φθορα)
και το πιο βασικο απο ολα το μηχανακι εχει χαρακτηρα γουσταρεισ να το οδηγασ γουσταρεισ να το βλεπεισ ωραιο και το στρομα αλλα οδηγικα αδιαφορο φαντασου το ετσριβα τερμα εξυνε κατω αλλα τοσο ουδετερο σε βαθμο να γινετε βαρετο.
ειναι τα κτμ αλλο πραγμα αλλη αισθηση .σε κανουν να θεσ να τα οδηγασ

paranoid
07/11/2009, 19:47
στην αρχη δε με ενοιαζε τιποτα ειχα παρει αυτο που ηθελα μετα ομωσ που ηρθε η λογικη καταλαβα οτι μου ειχε ληψει η σελα του v-strom μιλαμε για πονο στο κτμ σανιδα σκετη η σελα
τωρα την συνι8ησα οποτε δε με πειραζει πλεον .
μετα ειδα οτι ετρωγα αερα πολυ αλλα ετσι κι αλλιωσ δε κανω πλεον και πολλα ταξιδια με την μηχανη οποτε δε με νοιαζει αν χρειαστει να παω καπου μακρια θα φαω λιγο αερα παραπανω σιγα και τι εγινε
απο θεμα συντηρησησ μεχρι τωρα ολα λογικα μου εχουν φανει (τιμεσ-φθορα)
και το πιο βασικο απο ολα το μηχανακι εχει χαρακτηρα γουσταρεισ να το οδηγασ γουσταρεισ να το βλεπεισ ωραιο και το στρομα αλλα οδηγικα αδιαφορο φαντασου το ετσριβα τερμα εξυνε κατω αλλα τοσο ουδετερο σε βαθμο να γινετε βαρετο.
ειναι τα κτμ αλλο πραγμα αλλη αισθηση .σε κανουν να θεσ να τα οδηγασ

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, η άνεση του v-strom είναι παροιμιώδης. Λές και κάθεσαι σε πολυθρόνα και δεν σε αγγίζει τίποτα..!!;)
Όσοα για το ΚΤΜ και εκεί θα συμφωνήσω μαζί σου. Γουστάρεις να το οδηγάς....!:smokin: