View Full Version : CBF-1000 2010
harisdei
21/06/2012, 16:13
ειμαι στα 49.000+χλμ.
μετα τα michelin pilot1, εβαλα τα pirelli rosso2 με δεικτη ταχυτητας Η.
μακραν το καλυτερο λαστιχο που εχω βαλει μεχρι στιγμης.
το μονο κακο ειναι οτι δειχνουν σα 140αρανταρια στο ματι.
την επομενη φορα θα βαλω dunlop qualifier με δεικτη Η που δειχνουν σα 170αρια στο πλατος κι εχουν πολυ καλο κρατημα.
τα λαδια της agip (tech) τα αλλαξα μετα απο 10.500 τουριστικα χλμ. διατηρουσαν τις ιδιοτητες τους μια χαρα.
ξαναεβαλα τα ιδια για αλλες 10.000 χλμ.
οι ιταλικοι διακοπτες χειριστηριων αρχισαν να κανουν νερα.
για ν αναψουν τα φωτα,επρεπε να εχω πατημενο ελαφρα το μπουτον της μιζας,αλλοιως εσβυναν.
μερικες φορες, η εναλλαγη σε μικρη-μεγαλη σκαλα καθυστερουσε ή χρειαζοταν επαναλαμβανομενο πατημα του διακοπτη.
επισης μια φορα,η μεγαλη σκαλα παρεμενε αναμενη ακομα και με κλειστο το κουμπι της.
οποτε το αριστερο χειριστηριο που περιλαμβανει τα φλας,μεγαλη σκαλα και σινιαλο αντικατασταθηκε στην εγγυηση.
το δεξι χειρηστηριο ψεκαστηκε με σπρευ καθαρισμου επαφων εφοσον εχει ληξει η εγγυηση, κι ολα οκ με τους διακοπτες.
αυτο ειναι και το μονο προβλημα που αντιμετωπισα με το cbf μεχρι στιγμης απο τον μαρτη του 2010 που το εχω κι εχοντας σχεδον 50.000 χλμ
ευχαριστώ πολύ για τις καλοδεχούμενες πληροφορίες, θα ενημερώσω το μαγαζί προκειμένω να γίνουν οι ρυθμίσεις, θα το πάρω το Σάββατο το πρωί και θα ανηφορίσω προς τα πάνω μαζί με την κόρη μου, δυστυχώς η χρήση η δική μου θα είναι περιορισμένη λόγω περιορισμένου χρόνου, καθημερινά είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω στη δουλειά με αυτοκίνητο, συνεπώς μένουν μόνο τα Σαββατοκύριακα και οι εκδρομές. Σχεδιάζω βέβαια για την επόμενη χρονιά κανένα ταξιδάκι εκτός συνόρων.
ειμαι στα 49.000+χλμ.
μετα τα michelin pilot1, εβαλα τα pirelli rosso2 με δεικτη ταχυτητας Η.
μακραν το καλυτερο λαστιχο που εχω βαλει μεχρι στιγμης.
το μονο κακο ειναι οτι δειχνουν σα 140αρανταρια στο ματι.
την επομενη φορα θα βαλω dunlop qualifier με δεικτη Η που δειχνουν σα 170αρια στο πλατος κι εχουν πολυ καλο κρατημα.
τα λαδια της agip (tech) τα αλλαξα μετα απο 10.500 τουριστικα χλμ. διατηρουσαν τις ιδιοτητες τους μια χαρα.
ξαναεβαλα τα ιδια για αλλες 10.000 χλμ.
οι ιταλικοι διακοπτες χειριστηριων αρχισαν να κανουν νερα.
για ν αναψουν τα φωτα,επρεπε να εχω πατημενο ελαφρα το μπουτον της μιζας,αλλοιως εσβυναν.
μερικες φορες, η εναλλαγη σε μικρη-μεγαλη σκαλα καθυστερουσε ή χρειαζοταν επαναλαμβανομενο πατημα του διακοπτη.
επισης μια φορα,η μεγαλη σκαλα παρεμενε αναμενη ακομα και με κλειστο το κουμπι της.
οποτε το αριστερο χειριστηριο που περιλαμβανει τα φλας,μεγαλη σκαλα και σινιαλο αντικατασταθηκε στην εγγυηση.
το δεξι χειρηστηριο ψεκαστηκε με σπρευ καθαρισμου επαφων εφοσον εχει ληξει η εγγυηση, κι ολα οκ με τους διακοπτες.
αυτο ειναι και το μονο προβλημα που αντιμετωπισα με το cbf μεχρι στιγμης απο τον μαρτη του 2010 που το εχω κι εχοντας σχεδον 50.000 χλμ
Καλησπέρα από Αθήνα.
Πότε έφτασες ρε θηρίο τις 50.000. Όλο στη βόλτα σε κόβω. Το θέμα με τον αριστερό διακόπτη το είχα και εγώ. Ευθύνεται το κύκλωμα που έχει ο διακόπτης όπου όταν πατάς τη μίζα να σβήνει τα φώτα για να έχεις φουλ τη δύναμη της μπαταρίας. Με άνοιγμα και καθάρισμα σε μένα εξαφανίστηκε.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που κατά καιρούς αντλώ από τα ποσταρίσματά σου.
Έβαλα τα θερμαινόμενα της Oxford και νομίζω ότι είναι μια χαρά. Επόμενο πρότζεκτ το μπροστινό που μετά από 33.000 έχει τα χάλια του. Μαζί θα αλλάξω ρουλεμάν λαιμού έχει δεν έχει πρόβλημα, που ακόμα δεν έχει, καθώς και τσιμούχες μαζί με τις γλίστρες. Θα σου ήμουν υπόχρεος αν με πληροφορούσες το κόστος του μπροστινού συστήματος συνολικά, γιατί εγώ υπολογίζω να μου πάει κανά 400άρι.
Ερώτηση 2. Τα pirelli δεν παραείναι μαλακά για τη συγκεκριμένη μοτό; Πόσα χιλιόμετρα προσδοκάς να βγάλεις; και γιατί πιστεύεις ότι είναι τα καλύτερα;
Σόρρυ για το πρήξιμο αλλά δεν ήμαστε και πολλοί ρε γαμώτο.
Άσε που το δικό σου πρέπει να έχει και τα περισσότερα χιλιόμετρα εν Ελλάδι.
Τέλος σου προτείνω, αν δεν είσαι ήδη, να γίνεις μέλος στο cbf1000.com το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον φόρουμ για τη μοτοσυκλέτα μας.
Καλό βράδυ
harisdei
21/06/2012, 23:48
καλησπερα!
οντως κυκλοφορουν ελαχιστα και λογικο αφου ειναι πανακριβο στην ελλαδα. προσωπικα δεν εχω δει κανενα αλλο, και πολυ θα ηθελα. απ την αλλη, φανταζομαι οτι οδηγω κανα εξωτικο-μοναδικο μοτορι lol lol lol lol lol lol lol
λοιπον το μπροστινο ελατηριο νομιζω επιασε κανα 150αρι μαζι με λαδι της ολινς. δραματικη οδικη βελτιωση.
ρουλεμαν τιμονιου εχω αλλαξει μετα απο ενα τεραστιο αλμα δικαβαλος και εβαλα κωνικο. εννοειται αλλαζεις πανω και κατω μια και καλη.
το αλλαξα μαζι με το ελατηριο επ ευκαιριας.
σημερα ακουσα ενα χρ χρ απ τον τροχο,οποτε μαλλον θα θελει αλλαγη τα ρουλεμαν τροχου.
λοιπον τα πιρελλι τα συγκεκριμενα ειναι πααααρα πολυ καλα σε κρατημα και φρεναρισμα,ειναι μακραααν τα καλυτερα που εχω ναλει στο cbf κι επισης περνω τις στροφες πανευκολα και με ασφαλεια πλεον.
ετσι οπως τα βλεπω θα μου κρατησουν γυρω ή πανω απο 15.000 χλμ αφου δεν κανω σπιναρισματα κλπες καγκουριες.
με το αισθημα ασφαλειας που μου δινουν παντως, χαλαλι τους, δε με νοιαζει και 10.000 να κρατησουν μονο. 260 ευρω τοποθετημενα τα πιρελλι ροσσο 2.
θα μπω στο cbf1000.com σημερα
α! εμενα τα θερμαινομενα της οξφορντ χαλασαν. εμεναν ανοιχτα τερμα συνεχως.καηκε μια δευτερευουσα πλακετα που εχουν κι οχι αυτη του κεντρικου τους διακοπτη. απλα τα αποσυνδεσα. δυστυχως μαλλον επεσα στην ελλατωματικη παρτιδα που ειχα διαβασει οτι ειχε βγει. και δυστυχως τα ειχα αγορασει απ εξω,οποτε εγγυηση γιοκ.
δεν ξαναβαζω.τα γκριπ τα αφησα ως εχουν,αφου μου αρεσει που ειναι πιο χοντρα απ τα μαμισια και δινουν καλυτερη αισθηση στο χερι.
η καταναλωση μου πλεον ειναι απο 5,8 εως 8,9 αν το τσιτωνω. συνηθως ομως καιω στο 6,5.
παντως με τα ελατηρια στο πηρουνι επιτελους εξαληφθηκε η ταλαντωση στα πολλα χλμ, η ασταθεια του μπροστινου οταν το πιεζες στις στροφες και ο σχετικος δισταγμος στις εναλλαγες κλισης. και με τα πιρελλι ακομα καλυτερα.
τωρα στο τι να περιμενεις απ αυτες τις αλλαγες, οδηγικα εγω για να καταλαβεις δεν ειμαι κανας γρηγορος,αντε να μαι λιγο σβελτος. μια μεση κατηγορια δηλαδη. εξ αλλου στα 48 μου ειναι λογικο να οδηγω σχετικα συντηρητικα,αν και ποτε δεν ημουν εξτριμ.
πραγματικα το cbf ειναι ενα ερωτευσιμο πολιτισμενο ροπατο μηχανακι σπορ τουρινγκ με τις αναρτησεις της ολινς.
για οσους βεβαια θελουν πραγματικο σπορ τουρινγκ σ αυτη την κατηγορια,αναποφευκτα θα πανε στους 150 ιππους του fazer1 που σε σπρωχνει να το εχεις συνεχεια τσιτα, αλλα και το αντιτιμο σε βενζινα ειναι μεγαλο σημερα
Το Σάββατο το πρωι λοιπον παρέλαβα την κούκλα, λευκό με τριπλέτα honda, μπαγκαζιέρες τρείς honda,όρθιο σταντ, εγκατάσταση garmin (χωρις το garmin),χιλιόμετρα 11.000,ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ειχε κανει τρια service (τα εκαμνε νωρίτερα), ενοήτε βιβλίο service, και όλα τα βιβλία που συνοδεύουν τη μηχανη απο καινούρια.Παραφωνία τα πολλά κλειδιά για τις βαλίτσες, το μηχανάκι είναι πολύ ήσυχο απο πλευράς θορύβου ραπτομηχανή θα έλεγα, αλλά και απο πλευράς κύλισης και συμπεριφοράς.Το ανέβασα Θεσσαλονίκη και στο δρόμο μου φάνηκε σταθερό, πολοιτισμένο, δεν θα έλεγα ιδιαίτερα οικονομικό για ταχύτητες εθνικής οδού, (150 - 180), γενικά άνετο ροπάτο, χωρίς καθόλου εξάρσεις.Το μηχανάκι δεν έχει σημάδια απο γρατζουνιές και πτώσεις και θέλει μάλλον γυάλισμα στούς λαιμούς των εξατμίσεων. Δεν με ενθουσίασε απο τις επιδόσεις του αλλά με ενθουσίασε η πρατικότητα και ήσυχη λειτουργία του. Έκανα μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας τριβάλιτσος και θεωρώ ότι τα πήγε μία χαρα. Ο λόγος που το πήρα άλλωστε΄είναι η ευκολία χρήσης του και ελπίζω η σχετικά χαμηλή κατανάλωση σε συνθήκες οδήγησης με 130 χλμ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το ρελαντί είναι νορμάλ στις 1200 σ.α.λ και αν όχι πού πρέπει να είναι, τι βενζίνη να χρσιμοποιώ, πώς θα γυαλίσω τους λαιμούς των εξατμίσεων και τι σπρέι πρέπει να χρησιμοποιήσω για την αλυσίδα. Ευχαριστώ όλους για τις αναλυτικότατες περιγραφές σας παραπάνω.
Αρχικά να ευχαριστήσω τον Χάρη απο την Κρήτη για τις ευχές και τα τόσο χρήσιμα που έχει γράψει, τα γραφόμενα σου είναι κυριολεκτικά οδηγός προς ναυτιλομένους.
Εχω φτάσει τα 12800 χιλιόμετρα και σήμερα αντικατέστησα τα λάδια και το φίλτρο λαδιού (3Litra),περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους γιατι ή τελευταια συντήρηση είχε γίνει στα 8200 χιλιόμετρα σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης, αλλά δεν μου άρεσε το πολύ σκούρο χρώμα τους, αλλά και το κλαγκ της πρώτης αν και νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό της honda . Τοποθετήθηκε REPSOL RACING συνθετικό 10w - 50 , και φίλτρο honda ίσως για τελευταία φορά γιατί θεωρώ το διπλάσιο κόστος του απο τα aftermarket περιττό.Τα repsol λόγω ιδιότητος μου τα παίρνω χονδρική μαζί με άλλα λάδια για άλλες χρήσεις.Φύσηξα επίσης και τό σωληνάκι αναθυμιάσεων ή δεν ξέρω πως αλλιώς το λένε αυτό που πρέπει να καθαρίζεις συνεχώς σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης, τελευταία έλεγξα και φύσηξα και το φίλτρο αέρα , πιστεύω ότι τα έκανα όλα.Χάρη έχω τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων που ανέφερες παραπάνω αλλά το μηχανάκι κοπανάει πολύ, είναι πολύ σκληρό! Από κατανάλωση τώρα που το χρησιμοποιώ να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά (Εγνατία οδό με ταχύτητες 100 - 120 και λίγο πόλη αλλά λίγο , μου καίει πραγματικά ελάχιστα το τελευταίο ρεζερβουάρ 5,1 l.
flickbat
04/07/2012, 07:56
Εγώ πάλι, μετά από ένα μπλοκάρισμα του συναγερμού (εργοστασιακού) και ακινητοποίησης της μοτό, παρατηρώ ένα ενοχλητικό σκορτσάρισμα στο άνοιγμα του γκαζιού από 1500-3000 στροφές με 1η ή 2η ταχύτητα, κυρίως σε ανηφοριές από μικρή μέχρι μεγάλη κλίση.Αλλάχτηκαν τα λαστιχάκια στο πίσω γρανάζι, αλλά το φαινόμενο συνεχίζεται.
Χιλιόμετρα 16.000.
Ο συναγερμός αφαιρέθηκε.
harisdei
04/07/2012, 15:16
οι στροφες στις 1200 ειναι καλα. εκει ειναι και το δικο μου. ενα ελαφρυ "τρεμουλο"-ανεβοκατεβασμα του στροφομετρου ειναι φυσιολογικο εκει.
εχω βαλει διαφορες βενζινες,αλλα η συνηθης ειναι 95αρα. αν ειχα την ευχερεια θα εβαζα εξ αρχης και για παντα 100αρα. δε συμφερει ομως διοτι η διαφορα τιμης ειναι πολλαπλασια απο τα ωφελη της.
οσον αφορα το λαδι αλυσιδας, μετα απο πολυ ψαξιμο,βαζω το Putoline. ειναι μακραν το καλυτερο,η αλυσιδα δεν ακουγεται,-νομιζεις οτι φοραει ιμαντα το μηχανακι-,δεν πεταει καταλοιπα στον τροχο,δε χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα,κραταει πολυ. βαλτε το και θα με θυμηθειτε. http://www.amazon.co.uk/Putoline-Ceramic-Chain-Fling-Suitable/dp/B004IOFLHG
το αμεσως επομενο,το valvoline white http://www.kioiloglou.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=106&category_id=25&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=53
για να καθαρισω τους λαιμους της εξατμισης χρησιμοποιω το antiblau της γερμανικης autosol το οποιο αγορασα απο motoraid http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=6889
για το σκορτσαρισμα απο 1500-3000 σε ανηφορα το θεωρω φυσιολογικο αν και δεν το εχω παρατηρησει. αν το θυμηθω,θα δω τη συμπεριφορα του δικου μου.
παντως αν το cbf εκει σκορτσαρει, τι να πουμε για το fz1 που κατω απ τις 4000 ειναι ψοφιο και "ρεταρει".
απο κει και περα,αν μιλαμε για κατι διαφορετικο στο δουλεμα το οποιο παρατηρησες μετα το μπλοκαρισμα του συναγερμου,εγω πιστευω οτι απλα συνεπεσε το "φαινομενο" κι οχι οτι οφειλεται στον συναγερμο.
μπορει να οφειλεται σε βενζινα,σε κανα βρωμικο φιλτρο αερα,τετοια πραγματα.
καλο θα ηταν να ριξεις μια ματια στα μπουζι για μετρημα διακενου αλλα και για να δεις την καυση.
ενα συγχρονισμα στα ιντζεκσιον και μια καυσαναλυση μπορει να βοηθησει πολυ. εγω οταν την εκαμα,πραγματικα ειδα πολυυυ πιο ζωηρο πλεον το μηχανακι,σαν πριν να ηταν 600αρι, αλλα ειδα και αυξηση της καταναλωσης.
προφανως απ το εργοστασιο εχουν ρυθμισει τον ψεκασμο για στρωσιμο και οικονομια καυσιμου.
δεν ξερω τι ειναι τα λαστιχακια του γραναζιου.μαλλον εννοεις τα σινεμπλοκ της γραναζιερας του τροχου,αλλα αυτα αντεχουν σχεδον για παντα. το θεωρω ανωφελη αλλαγη. εξ αλλου αν ειχε προβλημα εκει,θα ειχε αλλα συμπτωματα κι οχι σκορτσαρισμα. περιεργος ο μηχανικος σου
harisdei
04/07/2012, 15:28
οσο για το εντονο κλανγκ της πρωτης,ειναι φυσιολογικο.
παντως εμενα δεν το κανει παντα με τα agip.μερικες φορες δεν ακουγεται σχεδον καθολου,μερικες φορες ακουγεται πολυ εντονα.
θα προσπαθησω να δοκιμασω κι αλλα λαδια παντως,αν και με αλλαγες λαδιων καθε 10.000χλμ κ με τη βενζινα στα υψη τα χλμ μου εχουν πεσει κατα πολυ,οποτε αλλαγη λαδιων ο θεος ξερει ποτε θα χρειαστει να ξανακαμω:lol:
αν οι ταχυτητες δεν ξεπερνουν τα 150, φυσικα δεν υπαρχει εντονο "θεμα" στις αναρτησεις. μπορεις να τις ρυθμισεις και σε πιο μαλακη θεση ωστε να φτανεις ξεκουραστος στον προορισμο σου.
παντως οποιεσδηποτε ταλαντωσεις παρατηρησεις στο τιμονι, ασαφεια ή δισταγμο μεσα στη στροφη, να ξερεις οτι ειναι απ το μαλακο πηρουνι κι οχι προβλημα στη μοτο.
επισης,οταν θα ρθει η ωρα ν αλλαξετε αλυσιδα,βαλτε μαμισια κι οχι αφτερμαρκετ. προτιμηστε το σετ αλυσιδογραναζα που δινει η χοντα στα 165 ευρω.
το ιδιο υσχιει και για τα τακακια των φρενων.
η αλυσιδα της χοντα ειναι πολυ καλη καθως κ τα γραναζια. θα σας βγαλουν σιγουρα μια 50.000 χλμ με σωστη συντηρηση!
επισης τα τακακια της ειναι πολυ καλα και με διαρκεια μεγαλη.
τα μπροστινα,γυρω στα 50.000 χλμ και μ ελαχιστη φθορα στους δισκους.εμενα ειναι σαν καινουριοι χωρις σκαλοπατι.
το πισω τακακι βγαζει απο 20-30.000χλμ.
αυτη ειναι η εμπειρια μου με τ αλυσιδογραναζα κ τα φρενα του cbf
Μου συνέβει απίστευτο περιστατικό με το μηχανάκι, έπεσα σε λακούβα (οχι και κανένα κρατήρα) και ξεκούμπωσε το top case (βαλιτσάκι) απο την πιάστρα και έπεσε στο δρόμο, τόσο η βαλίτσα όσο και η πιάστρα αλλά ακόμη και τα κάγκελα τοποθέτησης είναι HONDA.
flickbat
13/07/2012, 16:53
Μου συνέβει απίστευτο περιστατικό με το μηχανάκι, έπεσα σε λακούβα (οχι και κανένα κρατήρα) και ξεκούμπωσε το top case (βαλιτσάκι) απο την πιάστρα και έπεσε στο δρόμο, τόσο η βαλίτσα όσο και η πιάστρα αλλά ακόμη και τα κάγκελα τοποθέτησης είναι HONDA.
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου παλιότερα, μια ανάκληση-έλεγχο για το top case για τον συγκεκριμένο λόγο που αναφέρεις.Της Honda έχω και 'γώ (τριπλέτα-κάγκελα) εξ αρχής και μέχρι τώρα :priest: δεν είχα κανένα πρόβλημα ειδικά στους δρόμους Αλβανίας - Σκόπια (που φοβήθηκα για κάποια εκτόξευση...), με τις αμέτρητες λακκούβες και τα συνεχόμενα για αρκετά χιλιόμετρα σαμαράκια.
Τι να πω...
Όντως υπάρχει ανάκληση του part no 08L55EWLF000, έχω έρθει σε επαφή με την αντιπροσωπεία και θα μου την αντικαταστήσουν, θα ήθελα να τονίσω την άκρως επαγγελματική αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας αλλά και του τοπικού DEALER στη Θεσσαλονίκη (ο Νίκος ο Παπαδόπουλος της εταιρείας Δαβανόπουλος), προθημοποιήθηκαν να ψάξουν και να βρούν άμεσα την ανάκληση και χωρίς κανένα δισταγμό κινήθηκαν για την ολική αντικατάσταση της βαλίτσας αλλά και της πιάστρας. Δεν έχω παραλάβει ακόμη κάτι αλλά πιστεύω σε 20 - 30 ημέρες θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.
παιδιά σήμερα μου τοποθέτησαν την καινούργια βαλίτσα με όλα της τα optional παρακαλώ, πλάτη , διακοσμητικό μαύρο στο καπάκι κ.λ.π, επίσης αντικατέστησαν και την βάση, όλα αυτά εξ αιτίας της πτώσης της βαλίτσας όπως έχω αναφέρει και παραπάνω έπειτα απο ξεκούμπωμα απο την βάση της.Υπήρχε ανάκληση απο την HONDA , οι άνθρωποι στην εδώ αντιπροσωπεία μου φέρθηκαν άψογα παρόλο που η μηχανή αγοράστηκε απο άλλο DEALER στην Αθήνα.Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοια αντιμετώπιση.Ευχαριστώ και πάλι παιδιά.
Θα ήθελα να ρωτήσω για την τελική ταχύτητα του CBF1000 ,2010, γιατί με 6η δεν μπορώ να δώ πάνω απο 219 χλμ, με δυο άτομα και το top case, μου διαφεύγει κάτι? Όχι ότι δοκίμασα και με 5η αλλά σήμερα σε μία ευθεία κοίταζα το κοντέρ και δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα 219 , δεν πρόσεξα βέβαια στροφές κινητήρα αλλά επέμεινα και τίποτε, υπάρχει κανένας κόφτης ή είναι μακριά η 6η για χαμηλή κατανάλωση και με την 5η επιτυχάνουμε μεγαλύτερη τελική? Το μηχανάκι έχει μόλις 13500 χλμ και είναι σε άψογη κατάσταση, ο δρόμος ήταν ελαφρά κατηφορικός ,
flickbat
06/08/2012, 08:03
Πρόβλημα με TPS στα 14.000± χλμ. και αλλαγή (TPS) στα 18.500 χλμ.
ειναι σε ανάκληση το TPS ή είναι προβληματικό και χρήζει αντικατάστασης? Ποιά είναι γενικά τα συπτώματα του για να καταλάβει κανεις ότι έχει θέμα το tps?
Πάντως στο Σαρακάκη δεν γνωρίζουν για πρόβλημα στο TPS όχι μόνο σαν ανάκλιση αλλά και σαν βλάβη! Η τελική επιτυγχανεται με 5η ή με 6η ταχύτητα?
flickbat
06/08/2012, 16:26
ειναι σε ανάκληση το TPS ή είναι προβληματικό και χρήζει αντικατάστασης? Ποιά είναι γενικά τα συπτώματα του για να καταλάβει κανεις ότι έχει θέμα το tps?
Δεν είναι σε ανάκληση (απ΄ότι έμαθα) αλλά αν είσαι στην εγγύηση (και πάθεις) πάει καλά, διαφορετικά το κοστολόγιο είναι πάνω από χίλια € και αυτό γιατί "πάει σετ" μαζί με τη μονάδα
το tps είναι αυτό στην άκρη δεξιά 265837
Στα 14.000χλμ περίπου παρουσιάστηκε αρρυθμία στο ρελαντί και κλώτσημα-σκορτσάρισμα στις χαμηλές και ολοένα γίνονταν εντονότερα, με αποτέλεσμα δυσκολία εκκίνησης, επιτάχυνσης, γενικά όχι ομαλή λειτουργία μέχρι 3.000 στροφές.Από εκεί και πάνω όλα καλά.
Και άρχισαν οι "διαγνώσεις" στο εξουσιοδοτημένο Honda Service:
αλλάγή σινεμπλόκ στο πίσω γρανάζι 14.000χλμ :p
αλλάγή μπουζί 16.000χλμ :p
καθαρισμός μπεκ ψεκασμού 17.500χλμ :p
τίποτα από τα παραπάνω..., το πρόβλημα εξακολουθούσε και "μ'αυτά" και "με 'κείνα" η εγγύηση έχει προ πολλού παρέλθει.
Επίσκεψη σε after market μηχανικό και το πρόβλημα λύθηκε εντός 2ώρου με αλλαγή μόνο του tps (όχι όλης της μονάδας).Έχει μείνει η αρρυθμία στο ρελαντί αλλά τα υπόλοιπα o.k. μέχρι στιγμής.
Είδωμεν.
Τελική λίιιγο πάνω απ' τα 220 είδα με 6η και διπλός.Δεν το έψαξα περαιτέρω, δεν μου χρειάστηκε κι όλας :)
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, μάλλον δεν πρεπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα το ξαναδοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία και θα βγάλω ποιο ασφαλή συμπεράσματα, αριθμίες δεν έχει και δεν δείχνει να κομπιάζει πουθενά , απλά η απορία μου προήλθε από το 219 ως ένδειξη κοντέρ . πάντως το μηχανάκι είναι εξαιρετικό στο δρόμο και απόλυτα γραμμικό, δεν ξεσπά πουθενά και δεν σε φοβίζει πουθενά, αυτό ίσως για κάποιους να ακούγεται βαρετό αλλά για κάποιους είναι ζητούμενο και ίσως ποιό διαχρονικό, ελπίζω να το κρατήσω τόσο ώστε να κάνει η κόρη μου τα πρώτα της βήματα στα 1000cc (είναι 15,5 ακόμη)
flickbat
09/08/2012, 15:21
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, μάλλον δεν πρεπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα το ξαναδοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία και θα βγάλω ποιο ασφαλή συμπεράσματα, αριθμίες δεν έχει και δεν δείχνει να κομπιάζει πουθενά , απλά η απορία μου προήλθε από το 219 ως ένδειξη κοντέρ . πάντως το μηχανάκι είναι εξαιρετικό στο δρόμο και απόλυτα γραμμικό, δεν ξεσπά πουθενά και δεν σε φοβίζει πουθενά, αυτό ίσως για κάποιους να ακούγεται βαρετό αλλά για κάποιους είναι ζητούμενο και ίσως ποιό διαχρονικό, ελπίζω να το κρατήσω τόσο ώστε να κάνει η κόρη μου τα πρώτα της βήματα στα 1000cc (είναι 15,5 ακόμη)
Μετά από ρύθμιση της μηχανής, τακτοποιήθηκε και το ρελαντί και όλα καλά!
Στα παραπάνω..., συμφωνώ απόλυτα!! :a013:
Θα ήθελα να ρωτήσω για την τελική ταχύτητα του CBF1000 ,2010, γιατί με 6η δεν μπορώ να δώ πάνω απο 219 χλμ, με δυο άτομα και το top case, μου διαφεύγει κάτι? Όχι ότι δοκίμασα και με 5η αλλά σήμερα σε μία ευθεία κοίταζα το κοντέρ και δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα 219 , δεν πρόσεξα βέβαια στροφές κινητήρα αλλά επέμεινα και τίποτε, υπάρχει κανένας κόφτης ή είναι μακριά η 6η για χαμηλή κατανάλωση και με την 5η επιτυχάνουμε μεγαλύτερη τελική? Το μηχανάκι έχει μόλις 13500 χλμ και είναι σε άψογη κατάσταση, ο δρόμος ήταν ελαφρά κατηφορικός ,
Το οτι ειχε την βαλιτσα επανω και προσπαθουσες να δεις τελικη, δεν ειναι και οτι καλυτερο...
Λογικα οπως τα περισσοτερα μηχανακια θα πρεπει να ανεβασεις στροφες απο 4-5η ταχυτητα και οχι να βαλεις 6η με 4.000 rpm και ανοιγμα...;)
MG-KTiNoS
09/08/2012, 16:58
Κατ αρχήν με ψιλές ζελατίνες, βαλίτσες, τανκ μπαγκ 2ο άτομο κλπ κλπ
Τις τελικές τις ξεχνάς.
Άρα ξεφορτώνεσαι όοοολα αυτά τα άχρηστα, κοιτάς αλυσίδα (βασικό) πιέσεις στα ελαστικά, βρίσκεις μια καλή ευθεία σε ήσυχη ώρα
Και
Σκύβεις πίσω από τη ζελατίνα
Μαζεύεις αγκώνες και γόνατα να κολλήσουν στο μηχανάκι
Καβαλάς την άσπρη γραμμή
ΣΠΑΣ την 4η και την 5η
και ρίχνεις την 6η
Αν δε δεις τελική (πράγμα απίθανο) κοιτάς τις βαλβίδες.
Αλλά μεταξύ μας
Τι σε νοιάζει η τελική με το μηχανάκι που έχεις ?
Έτσι κι αλλιώς σαλιγκαρόπουλος είσαι !
:beer:
Υγ
Α και που σαι αν δεις 320 τότε μάλλον κοιτάς το ρολόι (3,20)
:lol:
p_sapelas
09/08/2012, 19:11
Αν και πιθανότατα δεν έπρεπε να το γράψω.... αλλά είναι δυνατόν το 600 να έχει μεγαλύτερη τελική από το 1000?
Παλιά που το είχα με μαμά εξάτμιση φίλτρα και χωρίς pc θυμάμαι ότι τουλάχιστον το 220 το έπιανα (στο κοντέρ..) χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα σε μεγάλες ευθείες μονός βέβαια γτ δικάβαλος τότε δε το είχα δοκιμάσει... Βέβαια με το ρυθμό που ανέβαινε ο δείκτης του κοντέρ μετά τα 160 έβλεπα το δείκτη της βενζίνης να κατεβαίνει οπότε δεν είναι χλμ πορείας αλλά στιγμιαία τελική. Όπως και να έχει κακά τα ψέματα είναι ένα μηχανάκι που δεν το παίρνεις για να το δουλεύεις οσάν να είσαι Ρόσσης αλλά για να σου βγάζει χλμ σε ταξιδάκι... Αν σου βγάζει χωρίς ιδιαίτερο κόστος διαδρομή με 160χλμ/ώ στο κοντέρ είσαι άρχοντας...
Παιδια ευχαριστώ για το ενδιαφερόν σας και περισσότερο για τις υποδείξεις για την επίτευξη τελικής !!!!! πολύ πόρωση με αυτή την τελική πού να γράφαμε σε κανένα forum busa,(μάζεψε αγκώνες, κλείσε γόνατα, πάτα την λωρίδα, βγάλε το top case, πέτα τον συνεπιβάτη στο γκρεμό, ακούμπησε το σαγόνι στο ρεζερβουάρ,φόρα ρούχα να μην αντιστέκονται ατον αέρα,!!!!!!!!!!!!!!!Ωραία ωραία όλα αυτά μου θυμίζουν κάτι πιτσιρικάδες που κυκλοφορούν με παπί και γυρίζουν στο πλάι το πρόσωπο λές και οδηγούνε υπερηχητικό !!!!!!!!!!!
Λογικη ειναι η τελικη που αναφερεις δικαβαλο και με βαλιτσα.Σε αυτες τις ταχυτητες επιρεαζει παρα πολυ η αεροδυναμικη.
MG-KTiNoS
10/08/2012, 18:17
Παιδια ευχαριστώ για το ενδιαφερόν σας και περισσότερο για τις υποδείξεις για την επίτευξη τελικής !!!!! πολύ πόρωση με αυτή την τελική πού να γράφαμε σε κανένα forum busa,(μάζεψε αγκώνες, κλείσε γόνατα, πάτα την λωρίδα, βγάλε το top case, πέτα τον συνεπιβάτη στο γκρεμό, ακούμπησε το σαγόνι στο ρεζερβουάρ,φόρα ρούχα να μην αντιστέκονται ατον αέρα,!!!!!!!!!!!!!!!Ωραία ωραία όλα αυτά μου θυμίζουν κάτι πιτσιρικάδες που κυκλοφορούν με παπί και γυρίζουν στο πλάι το πρόσωπο λές και οδηγούνε υπερηχητικό !!!!!!!!!!!
Α δεν ξέρω τι κάνουν οι πιτσιρικάδες αλλά εγώ ΚΑΠΟΤΕ που είχα ασχοληθεί με το σπορ είχα δει 300+ με ΖΖR1100.
Από κει και μετά όταν ρωτάς υπάρχει περίπτωση να μάθεις και την αλήθεια…
Υγ
Ο συνεπιβάτης χαλάει τη γεωμετρία
:lol:
:wave2:
η εξατμιση ακουμπάει τη σόλα των παπουτσιών του συνεπιβάτη στο πίσω σημείο,με αποτέλεσμα να λιώνει η σόλα πολλές φορές και να μένει αποτύπομα στο επάνω μέρος της εξάτμισης , ξέρει κανένας τίποτε?
sapila racing
12/09/2012, 11:53
η εξατμιση ακουμπάει τη σόλα των παπουτσιών του συνεπιβάτη στο πίσω σημείο,με αποτέλεσμα να λιώνει η σόλα πολλές φορές και να μένει αποτύπομα στο επάνω μέρος της εξάτμισης , ξέρει κανένας τίποτε?
Δεν ακουμπάει η εξάτμιση την σόλα, αλλά το αντίθετο.
Αυτες οι μαυρίλες φευγουν ευκολα με καθαριστικο φούρνου, κανε ενα ψαξιμο και θα βρείς και οδηγίες.
Σωστά, η σόλα ακουμπάει, η γυναίκα μου νομίζει ότι βρίσκετε στο αυτοκίνητο της , αλλά το περιέργο είναι ότι και η κόρη μου το ίδιο παθαίνει, της λιώνει τα παπούτσια, μήπως θέλει αντικατάσταση το αντιολισθιτικό του μαρσπιέ?Ευχαριστώ για την πληροφορία για το καθαριστικό φούρνου θα το δοκιμάσω σήμερα
harisdei
04/11/2012, 05:38
εχω κολλησει στα 51.200. θελω ταξιδι αλλα τα οικονομικα δεν το επιτρεπουν:cry:
δεν το εχω τελικιασει ποτε,ουτε απο περιεργεια. ισως να το καμω αν το θυμηθω απλα επειδη το αναφερατε.
αυτο που μπορω να πω σιγουρα, ειναι οτι εχω δει αρκετες φορες σε βολτα τα 235 στο κοντερ.
η ανακληση για τη βαλιτσα ειναι γνωστη. ευτυχως η δικια μου μετα απο τοσα χλμ δεν εχει καμει κιχ.
επειδη καποιος αναφερε για πολλα κλειδια, αλλο για τις πλαινες κι αλλο για τη μπαγκαζιερα, νομιζω οτι στις πλαινες ειχε μεσα κι ενα εξτρα ομφαλο κλειδωνια.
λετε να ειναι για να τον τοποθετησουμε στην μπαγκαζιερα και ν ανοιγουν ολες με ενα κλειδι? μολις το θυμηθω θα το ερευνησω.
χθες αλλαξα τα λαδια του πηρουνιου με νεα διοτι μετα απο 10.000 χλμ το πηρουνι ειχε μαλακωσει ξανα.
αν θυμαστε,ειχα βαλει λαδια της ολινς τα οποια ειναι πανακριβα σε σχεση με τα αλλα.
αφου λοιπον κρατησαν τοσο λιγο,τωρα εβαλα φθηνοτερα και το πηρουνι ξαναγινε οπως πρεπει.
γενικα καθε 10.000 παντως, φαινεται θελουν αλλαγη.
οσο αφορα τα κωνικα ρουλεμαν τιμονιου, να ξερετε οτι δεν κανουν δουλεια στο cbf μας.
επειδη λοιπον ειχαν προβλημα απ την αρχη που τα τοποθετησα,τα ξανααλλαξα με μαμισια κι ολα μια χαρα.
οσο αφορα τα φρενα, οταν ειχα αλλαξει,στο πισω τακακι ειχα βαλει μπρεμπο. τωρα ξαναεβαλα μαμισιο.
το συμπερασμα μου ειναι οτι τα μπρεμπο ειναι καλυτερα και στο φρεναρισμα,αλλα και πιο μικρη πιεση απαιτουν στο πενταλ. σε διαρκεια ζωης ειναι περιπου το ιδιο με τα μαμισια.
συμβουλη μου για τις πιεσεις των ελαστικων, παντα αυτες που λεει η χοντα και τσεκαρισμα οπωσδηποτε πριν απο βολτα.
δεν ξερω αν το αναφερα, αλλα τα ξενον που εχω βαλει στη μεσαια σκαλα,δημιουργησαν μια θαμπαδα εκει που πεφτει η δεσμη στο τζαμι του φαναριου.
για μενα,αυτο σημαινει κακη ποιοτητα κρυσταλου του φαναριου. φυσικα προτιμω αυτη τη θαμπαδα απ το να μη βλεπω που παω το βραδυ με τα μαμισια φωτα.
κατα τα αλλα,μετα απο δυομισι χρονια και πενηντα κατι χιλιαδες χιλιομετρα, το cbf ειναι το μονο μηχανακι που εχει καταφερει να ειμαι ακομα "ερωτευμενος" μαζι του. κι απ οτι φαινεται, αυτος ο ερωτας δε θα μου περασει ευκολα. ισως και ποτε.
φωτο λιαν συντομως:)
chr1s_86
04/11/2012, 21:08
οσο αφορα τα κωνικα ρουλεμαν τιμονιου, να ξερετε οτι δεν κανουν δουλεια στο cbf μας.
επειδη λοιπον ειχαν προβλημα απ την αρχη που τα τοποθετησα,τα ξανααλλαξα με μαμισια κι ολα μια χαρα.
Τι πρόβλημα είχες με τα ρουλεμάν;
δεν το εχω τελικιασει ποτε,ουτε απο περιεργεια. ισως να το καμω αν το θυμηθω απλα επειδη το αναφερατε.
αυτο που μπορω να πω σιγουρα, ειναι οτι εχω δει αρκετες φορες σε βολτα τα 235 στο κοντερ.
η ανακληση για τη βαλιτσα ειναι γνωστη. ευτυχως η δικια μου μετα απο τοσα χλμ δεν εχει καμει κιχ.
επειδη καποιος αναφερε για πολλα κλειδια, αλλο για τις πλαινες κι αλλο για τη μπαγκαζιερα, νομιζω οτι στις πλαινες ειχε μεσα κι ενα εξτρα ομφαλο κλειδωνια.
λετε να ειναι για να τον τοποθετησουμε στην μπαγκαζιερα και ν ανοιγουν ολες με ενα κλειδι? μολις το θυμηθω θα το ερευνησω.
χθες αλλαξα τα λαδια του πηρουνιου με νεα διοτι μετα απο 10.000 χλμ το πηρουνι ειχε μαλακωσει ξανα.
αν θυμαστε,ειχα βαλει λαδια της ολινς τα οποια ειναι πανακριβα σε σχεση με τα αλλα.
αφου λοιπον κρατησαν τοσο λιγο,τωρα εβαλα φθηνοτερα και το πηρουνι ξαναγινε οπως πρεπει.
οσο αφορα τα φρενα, οταν ειχα αλλαξει,στο πισω τακακι ειχα βαλει μπρεμπο. τωρα ξαναεβαλα μαμισιο.
το συμπερασμα μου ειναι οτι τα μπρεμπο ειναι καλυτερα και στο φρεναρισμα,αλλα και πιο μικρη πιεση απαιτουν στο πενταλ. σε διαρκεια ζωης ειναι περιπου το ιδιο με τα μαμισια.
συμβουλη μου για τις πιεσεις των ελαστικων, παντα αυτες που λεει η χοντα και τσεκαρισμα οπωσδηποτε πριν απο βολτα.
δεν ξερω αν το αναφερα, αλλα τα ξενον που εχω βαλει στη μεσαια σκαλα,δημιουργησαν μια θαμπαδα εκει που πεφτει η δεσμη στο τζαμι του φαναριου.
για μενα,αυτο σημαινει κακη ποιοτητα κρυσταλου του φαναριου. φυσικα προτιμω αυτη τη θαμπαδα απ το να μη βλεπω που παω το βραδυ με τα μαμισια φωτα.
κατα τα αλλα,μετα απο δυομισι χρονια και πενηντα κατι χιλιαδες χιλιομετρα, το cbf ειναι το μονο μηχανακι που εχει καταφερει να ειμαι ακομα "ερωτευμενος" μαζι του. κι απ οτι φαινεται, αυτος ο ερωτας δε θα μου περασει ευκολα. ισως και ποτε.
Οντως υπαρχει επιπλεον αφαλος ο οποιος αν τοποθετηθει στο top case τοτε με ενα κλειδι ανοιγουν και οι τρεις βαλιτσες, αυτη ειναι και η λυση στο δικο μου προβλημα που μου εκλεψαν τα κλειδια της μηχανης μαζι με το κλειδι του top case, αντικατασταση του αφαλου και αλλαγη κωδικου στο immopilizer, τον κωδικο του immobilizer ηδη τον αλλαξα μαζι με το χαμενο κλειδι του διακοπτη που αντικατεστησα, ως αναφορα την τελικη ταχυτητα θα συμφωνησω μαζι σου πως βλεπεις στο ψηφιακο οδομετρο 235+, παλαιοτερη δικη μου επισυμανση ηταν λανθασμενη τελικα.
Αντικαθιστωντας τον κωδικο του immobilizer σε διαφορετικο συνεργειο απο εκεινο που μου αντικατεστησε το σπασμενο top case και την βαση του,ανακαλυψα οτι το συστημα της πλευστης βασης του top case , τα σαινια του προηγουμενου συνεργειου το ειχαν κατεργησει τοποθετωντας επιπλεον ροδελες, ειναι ξεκαθαρω αν καποιος δει την βαση με τις οβαλ τρυπες οτι προκειται για πλευστο συστημα .
Κατ αρχην να ευχαριστηω τον Χαρη ου μου ειπε καποια πραγματα περι λαδιων και ελαστικων.Κατα δευτερον να τον ρωτησω για την ζελατινα γιατι ειδα στις φωτος οτι εχει κι ενα μικρο τζαμακι επιπροσθετο το οποιο ξερω οτι κανει τρελη δουλεια.
Χαρη τι πληροφοριες μπορεις να μου δωσεις γι αυτο;
Σ'ευχαριστω εκ των προτερων
Ψαξε για MRA Vario Touring. Υπαρχει και ζελατινα αλλα και extra "αεροτομη"
Ψαξε για MRA Vario Touring. Υπαρχει και ζελατινα αλλα και extra "αεροτομη"
Εγινε φιλε.
Σ'ευχαριστω.Θα το κοιταξω!
tasosbis
02/12/2012, 23:13
παιδια εχω και εγω τοcbf 1000 f to neo....μου κανει και εμενα το ιδιο προβλημα με το σκορτσαρισμα χαμηλα...μεταξυ 1500 και 3.000 στροφες
εχω αλλαξει ολοκληρο το συστημα του tps....που υπαρχει και σε φωτο πιο πανω...αλλαξα και εγκεφαλο...ελεγξα και αισθητηρες...αλλα το προβλημα παραμενει...ο προηγουμενος που ειχε το προβλημα μηπως μπορει να ερθει σε επικοινωνια μαζι μου..?
να μου δωσει μερικες πληροφοριες ακομη...ευχαριστω.....
Μια ερωτησούλα.
Πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις λάδια μπροστινού;
Πρέπει να λυθεί το μπροστινό ή γίνεται με αποστράγκιση;
Και σε κάθε περίπτωση πόσοσ σου στοίχησε αυτή η διαδικασία;
Επίσης κάπου έγραψες για σετ αλυσίδα γρανάζια στα 165 ευρώ ενώ εδώ μου δίνουν φιλική τιμή για HONDA 275 περασμένα. Γιατί τέποια διαφορά;
Με συμφέρει να κατέβω Κρήτη να συναντηθούμε κιόλας αν είναι έτσι
Επίσης κάπου έγραψες για σετ αλυσίδα γρανάζια στα 165 ευρώ ενώ εδώ μου δίνουν φιλική τιμή για HONDA 275 περασμένα. Γιατί τέποια διαφορά;
Με συμφέρει να κατέβω Κρήτη να συναντηθούμε κιόλας αν είναι έτσι
Παμε παρεα Αλεξη :-)
alexvan
Είναι εύκολο αν έχεις το service manual (νομίζω πολλά honda της τελευταίας 20ετίας έχουν σχεδόν ίδιο πηρούνι με το cbf) και μια μέγγενη, ίσως και κάποιο special tool ή αυτοσχέδιο υποκατάστατο του.
Η αποστράγγιση δεν είναι σωστή δουλειά, είναι ημίμετρο και δεν αξίζει, αφού καλό θα είναι να καθαριστούν τα τμήματα του πηρουνιού.
Το "παράξενο" που θα συναντήσεις είναι ο τρόπος που βγαίνει η τσιμούχα του πιρουνιού (κάνει "παφ" σαν κοκα κόλα :D ) και αυτό που απαιτεί τη μέγιστη προσοχή είναι να μη γδάρεις την επιφάνεια του καλαμιού (τουλάχιστον σε σημείο που εισχωρεί στην μπότα)
ξερει κανείς για εσωτερικούς σάκους στις πλαινές βαλίτσες του cbf1000fa, βαλίτσες honda, λεω να το ταξιδέψω εκτός Ελλάδος το καλοκαίρι, όποια πληροφορία για εσωτερικούς σάκους ευπρόσδεκτη, επίσης αναρωτιέμαι κάγκελα ή μανιτάρια?, τωρα και κάτι ποιο εξειδικευμένο , το μηχανάκι έχει τοποθετημένη βάση honda για gps με το αντίστοιχο χειριστήριο στο αριστερο grip, ξέρει κανεις αν μπορει να λειτουργήσει με TIBO A4050 (μόλις το παρήγγειλα,στο TIBO αναφέρομαι), τελευταια ερώτηση έχει τοποθετήσει κανεις μεγαλύτερο ανεμοθώρακα και αν ναι θα ήθελα εντυπώσεις σε ταξίδι.
Ελπίζω αν τα καταφέρω (υγεία και εργασία) το καλοκαίρι να πάω Γερμανία με αφορμή το τοπικο gp ,
SuperSonic
04/07/2013, 21:11
πριν απο λιγο μιλουσα με φιλο με CBF1000F του οποιου κανει τα συγκεκριμενα σκορτσαρισματα σε χαμηλες στροφες
απο τι μου ειπε μιλησε με τον αντιπροσωπο οπου αγορασε την μηχανη και εχει φερει ενα διαγνωστικο που μπορει να κανει δουλεια.
Αυτο που μου τονισε οπως του ειπαν ειναι οτι πρεπει να μεινει 4 ωρες στο διαγνωστικο γιατι ισως χρειαστει και φορματ ο εγκεφαλος.
Περισσοτερες πληροφοριες απο βδομαδα καθως εχει κανονιστει ραντεβου για 4ωρη καλωδιωση..:)
Pan (dvs)
04/07/2013, 21:26
πριν απο λιγο μιλουσα με φιλο με CBF1000F του οποιου κανει τα συγκεκριμενα σκορτσαρισματα σε χαμηλες στροφες
απο τι μου ειπε μιλησε με τον αντιπροσωπο οπου αγορασε την μηχανη και εχει φερει ενα διαγνωστικο που μπορει να κανει δουλεια.
Αυτο που μου τονισε οπως του ειπαν ειναι οτι πρεπει να μεινει 4 ωρες στο διαγνωστικο γιατι ισως χρειαστει και φορματ ο εγκεφαλος.
Περισσοτερες πληροφοριες απο βδομαδα καθως εχει κανονιστει ραντεβου για 4ωρη καλωδιωση..:)
Φιλος με παρομοιο προβλημα ,ταλαιπωρηθηκε ενα χρονο και λυση δεν βρεθηκε.Γυρισε ολα τα εξουσιοδοτημενα και μη συνεργεια.Εδωσε και ενα σκασμο λεφτα.Στο τελος βαρεθηκε και το εδωσε.Πιστευα οτι ητανε μοναδικη περιπτωση αλλα απ'οτι βλεπω...:(
SuperSonic
04/07/2013, 22:58
Φιλος με παρομοιο προβλημα ,ταλαιπωρηθηκε ενα χρονο και λυση δεν βρεθηκε.Γυρισε ολα τα εξουσιοδοτημενα και μη συνεργεια.Εδωσε και ενα σκασμο λεφτα.Στο τελος βαρεθηκε και το εδωσε.Πιστευα οτι ητανε μοναδικη περιπτωση αλλα απ'οτι βλεπω...:(
Ειναι ενα θεματακι που εχει και ο φιλος και μακαρι να βρεθει λυση,παντως απο τι λενε με το διαγνωστικο
μπορει να βρεθει το προβλημα,τωρα κατα ποσο ειναι αληθεια αυτο θα το δουμε στην συνεχεια.
Εγω παντως καμια 6-7 φορες μου κλωτσησε στην εκκινηση και εσβυσε.Για το ιδιο μιλαμε; (CBF1000FA)
SuperSonic
04/07/2013, 23:07
Ναι για το τελευταιο,ο φιλος το εχει ακριβως ενα χρονο και συνηθως το σκορταρισμα εμφανιζεται χαμηλα οταν ειναι αρκετη ωρα σε κινηση.
Κι εγω μολις εκλεισα χρονο.Βεβαιαως μου το εκανε απο την αρχη σχεδον αλλα δεν εδωσα σημασια. λλαξα βενζινη και εχει καιρο να μου το κανει για να ειμαι ειλικρινης.Αλλα προχθες εκει που περιμενα πανω στην διαχωριστικη με πρωτη μεσα, και αναμενο το φλας ξαφνικα δεν κρατησε ρελαντι με αποτελεσμα να σβυσει. Και το θεμα ειναι οτι δεν επαιρνε και μπροστα εαν δεν γυρνουσα το κλειδι. Την ερχομενη Πεμπτη μπαινει σε διαγνωστικο!
endopandou
04/07/2013, 23:31
Παίδες σόρυ που επεμβαίνω απλά ήθελα να πω και εγώ την βλακειούλα μου και ποτέ δεν ξέρεις...
Είχα ένα cbr 600 f4 και μου έβγαζε το ίδιο πρόβλημα (όχι πάντα). Τα μαστόρια λύση δεν βρήκαν αλλά κάποια στιγμή που το έκανε έκλεισα τα φώτα (είχε διακόπτη φώτων το f4) και το πρόβλημα σταματούσε ακαριαία.
Είχε να κάνει κάτι με τα ρεύματα προφανώς, παρότι λοιπόν οι ειδικοί λύση δεν μου βρήκαν την βρήκα με κάποια τύχη μόνος μου και απο τότε όταν μου έκανε νούμερα έσβηνα φώτα και όλα μέλι γάλα ώσπου να ξανανέβουν οι στροφές όπου μετά δεν έκανε κάτι.
Μήπως λέω να κοιταχτεί και έτσι μέσω κάποιας ασφάλειας πχ και αν γίνει δουλειά μπαίνει μετά και ένας διακόπτης;
Πρεπει να ειναι το ιδιο προβλημα σε ολα τα 1000F..
Και εσυ καλα εκανες και εκλεισες ραντεβου εξαλου εχετε ολοι εγγυηση.;)
Τι μου λες τωρα φιλε μου. Το σβυσιμο της μηχανης μου το εκανε και το το κανει το σκουτερ HONDA SH300i. Ειναι εαν εχει μπει Ιταλικο χερι.Αστα βραστα.Καλα ξεμπερδεματα.Δεν ο βλεπω να λυνεται ετσι ευκολα.Ισως και καθολου.Το ξεχρεωνω (δοσεις) και το δινω αβαβα!
Παίδες σόρυ που επεμβαίνω απλά ήθελα να πω και εγώ την βλακειούλα μου και ποτέ δεν ξέρεις...
Είχα ένα cbr 600 f4 και μου έβγαζε το ίδιο πρόβλημα (όχι πάντα). Τα μαστόρια λύση δεν βρήκαν αλλά κάποια στιγμή που το έκανε έκλεισα τα φώτα (είχε διακόπτη φώτων το f4) και το πρόβλημα σταματούσε ακαριαία.
Είχε να κάνει κάτι με τα ρεύματα προφανώς, παρότι λοιπόν οι ειδικοί λύση δεν μου βρήκαν την βρήκα με κάποια τύχη μόνος μου και απο τότε όταν μου έκανε νούμερα έσβηνα φώτα και όλα μέλι γάλα ώσπου να ξανανέβουν οι στροφές όπου μετά δεν έκανε κάτι.
Μήπως λέω να κοιταχτεί και έτσι μέσω κάποιας ασφάλειας πχ και αν γίνει δουλειά μπαίνει μετά και ένας διακόπτης;
Το οτι εχει θεμα με πηνια ειναι πασιγνωστο. Το να βγαλει και προβλημα με ρευμα εεεε μπαστα....που λενε και οι Ιταλοι.Θα το δω και αυτο και βασικα ειναι η 2η φορα που ακουω περι ρευματος.Σ'ευχαριστω φιλε μου και ΟΧΙ δεν ηταν καθολου βλακεια αυτο που ειπες!
SuperSonic
05/07/2013, 22:47
Ωραιος αλλα και τυχερος που το βρηκες,τι να πεις φιλε μου ειναι να μην μπλεξεις με αυτα..
Τι μου λες τωρα φιλε μου. Το σβυσιμο της μηχανης μου το εκανε και το το κανει το σκουτερ HONDA SH300i. Ειναι εαν εχει μπει Ιταλικο χερι.Αστα βραστα.Καλα ξεμπερδεματα.Δεν ο βλεπω να λυνεται ετσι ευκολα.Ισως και καθολου.Το ξεχρεωνω (δοσεις) και το δινω αβαβα!
Σε καταλαβαινω..
Παντως με το ιδιο ατομο που μιλουσα σημερα μου ειπε οτι πιστευει πως ειναι ο αισθητηρας λ.
Για ψαξτο λιγο και εσυ..;)
Σε καταλαβαινω..
Παντως με το ιδιο ατομο που μιλουσα σημερα μου ειπε οτι πιστευει πως ειναι ο αισθητηρας λ.
Για ψαξτο λιγο και εσυ..;)
Σ'ευχαριστω πολυ.
Θα το ψαξω οσο μπορω γιατι δεν ειναι οτι δεν μ'αρεσει η μηχανη.Αλλα δεν θελω να εχω τετοιου ειδους βλακειουλες σε Γιαπωνεζικο μοτορι. Και να το πουλησω παλι Ιαπωνα θα παρω αλλα θα κοιταξω να φτιαχνεται Ιαπωνια και οχι Ιτλια η Χονολουλου!Αει σιχτιρ πια. (συγνωμη για την εκρηξη)
SuperSonic
07/07/2013, 19:21
Σ'ευχαριστω πολυ.
Θα το ψαξω οσο μπορω γιατι δεν ειναι οτι δεν μ'αρεσει η μηχανη.Αλλα δεν θελω να εχω τετοιου ειδους βλακειουλες σε Γιαπωνεζικο μοτορι. Και να το πουλησω παλι Ιαπωνα θα παρω αλλα θα κοιταξω να φτιαχνεται Ιαπωνια και οχι Ιτλια η Χονολουλου!Αει σιχτιρ πια. (συγνωμη για την εκρηξη)
Μην χαλιεσαι,εχεις πολυ ωραια μηχανη και Honda..
Εφοσον πλεον αυτοκινητα και μοτοσυκλετες συναρμολογουνται στην ευρωπη θα συμβαινουν και αυτα,πανε οι καλες εποχες με εξολοκληρου Japan κατασκευες.
doctoras
07/07/2013, 20:52
ΚώσταΤ ψαχτείτε και με κανα ανορθωτή παιζει να κάνει "νούμερα" (να δουλεύει διαλειπτώμενα) και να γίνονται όλα αυτά..
γενικά εκτός από ανορθωτή δεν έχω ακούσει να έχουν άλλα ηλεκτρικά θέματα
ΚώσταΤ ψαχτείτε και με κανα ανορθωτή παιζει να κάνει "νούμερα" (να δουλεύει διαλειπτώμενα) και να γίνονται όλα αυτά..
γενικά εκτός από ανορθωτή δεν έχω ακούσει να έχουν άλλα ηλεκτρικά θέματα
Το οτι το συγκεκριμενο κομματι εχει θεμα με ανορθωτη και πηνια ειναι πασινωστο απο το μοντελο του '08 βασικα. Ελπιζω να ειναι μονο αυτο και να μην ειναι τιποτε αλλο που δεν βρισκεται. Η Πεμπτη και το διαγνωστικο πλησιαζει.Θα δουμε τι ψαρια θα βγαλει ο σακος (αν βγαλει).
Μην χαλιεσαι,εχεις πολυ ωραια μηχανη και Honda..
Εφοσον πλεον αυτοκινητα και μοτοσυκλετες συναρμολογουνται στην ευρωπη θα συμβαινουν και αυτα,πανε οι καλες εποχες με εξολοκληρου Japan κατασκευες.
Δυστυχως και δεν τις προλαβα φιλε μου.
nikos kal
09/07/2013, 18:54
Για σας παιδιά σήμερα πήγα σε ενα εξουσιοδοτημένο έχω το ίδιο πρόβλημα. Είναι η τρόμπα βενζίνης αν δεν είστε στη εγγύηση θα κλαψετε αλλά μην ψάχνετε τίποτα άλλο και κάτι ακόμα έχει έρθει καινούργιο τεστερ πρέπει να πάτε για έλεγχο και ρυθμίσεις εκ νέου
Για σας παιδιά σήμερα πήγα σε ενα εξουσιοδοτημένο έχω το ίδιο πρόβλημα. Είναι η τρόμπα βενζίνης αν δεν είστε στη εγγύηση θα κλαψετε αλλά μην ψάχνετε τίποτα άλλο και κάτι ακόμα έχει έρθει καινούργιο τεστερ πρέπει να πάτε για έλεγχο και ρυθμίσεις εκ νέου
Σ'ευχαριστουμε πολυ φιλε μου αλλα αν δεν βγαλει το διαγνωστικο το προβλημα που λεγεται "τρομπα" δεν μπορω εγω να πω αυριο που θα το βαλω οτι αλλαξε μου την τρομπα με το ετσι θελω. Οταν λες ρυθμισεις πανω σε τι;Σε εγκεφαλο;Εμενα μου ειπε το συνεργειο του Γκινοσατη που θα το παω αυριο οτι το μοντ που εχω δεν παιρνει αναβαθμιση.Ζντοιγκ...
Εχω μοντελου του '10 οπως φαινεται στο αβαταρ μου!
nikos kal
10/07/2013, 09:59
Καλημέρα παιδιά το διαγνωστικό δεν βγάζει για την τρόμπα ένδειξη απλά το έχουν αντιμετωπίσει ξανά από ότι μου είπαν και σε αλλα μηχανάκια παντός τρεις διαφορετικοί μηχανική το ίδιο μου είπαν.κάνει κάποια κολλήματα η τρόμπα στης χαμηλές όσο για το διαγνωστικό και τις ρυθμίσεις είναι καινούργιο και δεν ξέρω αν το έχουν όλοι δουλεύει μέσο ίντερνετ είναι απίθανο στους ελέγχους που κάνει Α και κάτι άλλο όταν δεν βγάζει το διαγνωστικό πρόβλημα σε κάτι αισθητήρας η tps η ρεύμα δεν θέλει και πολύ φαντασία που είναι το πρόβλημα επέμενε στο συνεργείο παντός για την λύση του προβλήματος είναι υποχρεωμένη να στα αλλάξουν όλα με την σειρά που αυτοί πιστεύουν όταν την αλλάξω θα σας που
Καλημέρα παιδιά το διαγνωστικό δεν βγάζει για την τρόμπα ένδειξη απλά το έχουν αντιμετωπίσει ξανά από ότι μου είπαν και σε αλλα μηχανάκια παντός τρεις διαφορετικοί μηχανική το ίδιο μου είπαν.κάνει κάποια κολλήματα η τρόμπα στης χαμηλές όσο για το διαγνωστικό και τις ρυθμίσεις είναι καινούργιο και δεν ξέρω αν το έχουν όλοι δουλεύει μέσο ίντερνετ είναι απίθανο στους ελέγχους που κάνει Α και κάτι άλλο όταν δεν βγάζει το διαγνωστικό πρόβλημα σε κάτι αισθητήρας η tps η ρεύμα δεν θέλει και πολύ φαντασία που είναι το πρόβλημα επέμενε στο συνεργείο παντός για την λύση του προβλήματος είναι υποχρεωμένη να στα αλλάξουν όλα με την σειρά που αυτοί πιστεύουν όταν την αλλάξω θα σας που
OK Ας την παω εγω αυριο να δουμε τι θα βγαλει και μιλαμε παλι!Τι μοντελο εχεις εσυ;
nikos kal
10/07/2013, 23:53
2/2012 μοντέλο 2010 θα περιμένω νέα σου
Νεοτερα απο το μετωπο
Το διαγνωστικο του συνεργειου του Γκινοσατη σημερα το πρωι εβγαλε ενα σφαλμα στο μαπ. Αυτο που μου ειπε ομως ο μηχανικος ομως ειναι το εξης: Καθε φορα που βγαινει μια φυσα απο τη μηχανη,η μηχανη απο μονη της δημιουργει και ενα σφαλμα. Εγω πριν παω μια εβδομαδα περιπου ισως και περισσοτερο αλλαξα φιλτρο αερα αφ ενος αφ ετερου ειχα βγαλει τη φυσα ασφαλειας του πλαινου σταντ για μια δοκιμη στην περιτπωση που φταιει το πλαινο σταντ (οχι καλη επαφη). Εκεινη ομως τη στιγμη το σκεφτηκα καλυτερα και ειπα στον μηχανικο να την ξανα βαλει στη θεση της ωπερ και εγενετο.
Αρα λοιπον ειδε η μηχανη τοι βγηκε καποια φυσα,δημιουργησε σφαλμα το οποιο ομως μπορει να ηταν και πριν απο την ενεργεια αυτη. Το σφαλμα διαγραφηκε απο τον εγκεφαλο και περιμενω εξελιξεις εαν το κανει η οχι!
nikos kal
11/07/2013, 14:43
Σου έκανε διακοπές σιναιχια η οπότε ήθελε γιατί εμένα μου το κάνει όταν ζεσταθεί πολύ στην κίνηση και όχι πάντα
Σου έκανε διακοπές σιναιχια η οπότε ήθελε γιατί εμένα μου το κάνει όταν ζεσταθεί πολύ στην κίνηση και όχι πάντα
Κι εμενα οταν ζεσταθει φιλε σε κινηση οχι ομως κεντρου κινηση.Εννοω σκληρη κινηση.Βλεπε Μαραθωνος με τα φαναρια σταματα ξεκινα!
nikos kal
12/07/2013, 09:13
Ακριβώς τα ίδια προβλήματα έχω εγώ θα σου πω ενα πράγμα μην τους αφήσεις λεπτό αν είσαι στην εγγύηση ζητά αντικατάσταση ενα ενα τα μέρη που υποψιάζεσαι μέχρι να βρεθεί το πρόβλημα το μόνο που δεν καλύπτει η εγγύηση είναι η τρόμπα ισχυρίζονται ότι τα παίζει από βενζίνες βρώμικες εγώ κατέβασα ρεζερβουάρ πριν λίγες μέρες νόμιζα ότι είχα νερά φίλε δεν φαντάζεσαι τι είχε μέσα μέχρι κορκοδιλους έβγαλα τώρα πάω για τρόμπα σε 20 μέρες θα έρθει και βλέπουμε τι θα γίνει παντός μην το αφήνεις
nikos kal
12/07/2013, 09:28
Παντός φίλε όσο αφορά την εγγύηση είναι θέμα συνεργείου το πόσο μπορεί να σε καλύψει και να μην δε κρεμάσει
endopandou
12/07/2013, 09:35
Παντός φίλε όσο αφορά την εγγύηση είναι θέμα συνεργείου το πόσο μπορεί να σε καλύψει και να μην δε κρεμάσει
Στην επαρχία γιατί στην Αθήνα αν δε σε εξυπηρετεί πας στον επόμενο εξουσιοδοτημένο που βρίσκεται 1 χλμ παρακάτω
SuperSonic
12/07/2013, 09:56
Κι εμενα οταν ζεσταθει φιλε σε κινηση οχι ομως κεντρου κινηση.Εννοω σκληρη κινηση.Βλεπε Μαραθωνος με τα φαναρια σταματα ξεκινα!
Ακριβώς τα ίδια προβλήματα έχω εγώ θα σου πω ενα πράγμα μην τους αφήσεις λεπτό αν είσαι στην εγγύηση ζητά αντικατάσταση ενα ενα τα μέρη που υποψιάζεσαι μέχρι να βρεθεί το πρόβλημα το μόνο που δεν καλύπτει η εγγύηση είναι η τρόμπα ισχυρίζονται ότι τα παίζει από βενζίνες βρώμικες εγώ κατέβασα ρεζερβουάρ πριν λίγες μέρες νόμιζα ότι είχα νερά φίλε δεν φαντάζεσαι τι είχε μέσα μέχρι κορκοδιλους έβγαλα τώρα πάω για τρόμπα σε 20 μέρες θα έρθει και βλέπουμε τι θα γίνει παντός μην το αφήνεις
Στην ουσια,μιλατε για το ιδιο προβλημα,λιγο πολυ και στους δυο το ιδιο συμβαινει.
Απο κει και περα καλο θα ειναι η τρομπα να αλλαχθει διοτι δεν μιλαμε για ενα απλο φτηνο ανταλακτικο..
Στην επαρχία γιατί στην Αθήνα αν δε σε εξυπηρετεί πας στον επόμενο εξουσιοδοτημένο που βρίσκεται 1 χλμ παρακάτω
Επειδη ομως τυχαινει ο ελληνας επαγγελαμτιας να ειναι μπακαλογατος λιγο δυσκολο να κοιταξει να σου βρει λυση σε μια μηχανη που δεν εχει αγοραστει απο εκεινον
ειδικα οταν μιλαμε για περιπτωσεις οπως αλλαγη τρομπας που κανει κοντα στα 1000 ευρωπουλα,ασχετα αν υπαρχει εγγυηση. :)
nikos kal
12/07/2013, 10:14
Έτσι είναι Σπύρο δυστυχώς
Δεν ξερω κυριοι τι να πω.Χθες εσβυσε ενα σφαλμα η μηχανη το πρωι.Το απογευμα πηγα στο σπιτι ενος φιλου που εχει την CBF1000 '09 SI και καθαρισαμε τη τρομπα συμπλεκτη την μανετα του συμπλεκτη και επισης το πλαινο σταντ.Σημερα δε το πρωι αλλαξα τακακια μπροστα με ολα τα υγρα οπως επισης αλλαξα και υγρα συμπλεκτη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειχαν μαυρισει καπως.Εχω και 23200χλμ που τα εκανα σε 1 χρονο οποτε προβλεπεται θεωρω.
Απο σημερα λοιπον ετσι και μου κανει καμια κουτσουκελα εχω παει κατευθειαν στον κο Αγοριτσα (τεχν διευθυντη του Σαρακακη) και πινουμε κι ενα καφεδακι συζητωντας για το προβλημα!
nikos kal
12/07/2013, 12:33
Και πολύ καλά θα κανείς αλλά το. σφάλμα που εσβησε λες να έχει σχέση με το πρόβλημα ξέρω ότι. Οταν κρατήσει σφάλμα ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί κάποια άλλη χαρτογράφηση εφεδρικη για αποφυγή σοβαρής βλάβης κάτι σαν μπαι πας
Και πολύ καλά θα κανείς αλλά το. σφάλμα που εσβησε λες να έχει σχέση με το πρόβλημα ξέρω ότι. Οταν κρατήσει σφάλμα ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί κάποια άλλη χαρτογράφηση εφεδρικη για αποφυγή σοβαρής βλάβης κάτι σαν μπαι πας
Επειδη στον συγκεκριμενο εφτιαξα και το σκουτερ (παρομοιο προβλημα αλλα πιο βαρβατο) εαν υπηρχε θεμα αναπροσαρμογης προγραμματος εγκεφαλου σιγουρα ο μηχανικος θα μου το ελεγε. Δεν ξερω εαν εχει σχεση το προβλημα του μπα, αλλα εγω θα το κοιταω συνεχεια.Αν και σημερα για να πω την αληθεις γυρνωντας απο Ν Μακρη σε ενα φναρι στο Πικερμι το ακουσα που πηγε να κανει μια μακακια αλλα δεν εβγαλε τσιχ και η μηχανη εφυγε κανονικοτατα.
Αιντε παω για πλυσιμο τωρα μηχανης και αλυσιδας! Ο Θεος βοηθος ΑΜΗΝ!
SuperSonic
12/07/2013, 14:15
Επειδη στον συγκεκριμενο εφτιαξα και το σκουτερ (παρομοιο προβλημα αλλα πιο βαρβατο) εαν υπηρχε θεμα αναπροσαρμογης προγραμματος εγκεφαλου σιγουρα ο μηχανικος θα μου το ελεγε. Δεν ξερω εαν εχει σχεση το προβλημα του μπα, αλλα εγω θα το κοιταω συνεχεια.Αν και σημερα για να πω την αληθεις γυρνωντας απο Ν Μακρη σε ενα φναρι στο Πικερμι το ακουσα που πηγε να κανει μια μακακια αλλα δεν εβγαλε τσιχ και η μηχανη εφυγε κανονικοτατα.
Αιντε παω για πλυσιμο τωρα μηχανης και αλυσιδας! Ο Θεος βοηθος ΑΜΗΝ!
Eπειδη οι τρομπες βλεπω οτι εχουν καποιο θεματακι καλο θα ηταν να προσεχεις και απο που βαζεις βενζινη.
Προσπαθησε να βρεις καποιο καλο βενζιναδικο και βαζε ΜΟΝΟ απο κει,επισης αν το σηκωνει η τσεπη σου για 100αρα ακομα καλυτερα.
Στο ξαναλεω,η τρομπα βενζινης στο Honda σου στοιχιζει οσο η τρομπα στο αυτοκινητο της Μεργκελ..
Καλο ειναι να αλλαχτει οσο εχει εγγυηση.
Ναι αλλα δυστυχως φιλε μου δεν καλυπτει η εγγυηση την τρομπα της CBF.Για κακη μας τυχη!Εσυ παντως εχεις δικιο!
harris_x
13/07/2013, 14:26
Ναι αλλα δυστυχως φιλε μου δεν καλυπτει η εγγυηση την τρομπα της CBF.Για κακη μας τυχη!Εσυ παντως εχεις δικιο!
Γιατι αυτο;
Γιατι αυτο;
Στα θεματα Σαρακακαη δεν ρωτανε γιατι φιλε μου!
harris_x
13/07/2013, 17:55
Στα θεματα Σαρακακαη δεν ρωτανε γιατι φιλε μου!
Ε καλα...
Άλλωστε honda ειναι, δεν χαλάει... :p
SuperSonic
14/07/2013, 17:15
Απο λιγα που γνωριζω η τρομπα για εμενα ειναι μηχανικο μερος,για την Honda μαλλον δεν ισχυει αυτο.
Το οτι το κοστος αλλαγης τρομπας ξεπερναει τα 1000 ευρω ειναι ομως ενα θεμα που πρεπει να ψαξεις για καλο δικο σου και τις τσεπης σου.
Απο λιγα που γνωριζω η τρομπα για εμενα ειναι μηχανικο μερος,για την Honda μαλλον δεν ισχυει αυτο.
Το οτι το κοστος αλλαγης τρομπας ξεπερναει τα 1000 ευρω ειναι ομως ενα θεμα που πρεπει να ψαξεις για καλο δικο σου και τις τσεπης σου.
Συμφωνω στο να το ψαξω και θα το ψαξω αλλα μην περιμενεις και αποτελεσματα σημαντικα. Θα ενημερωσω για ο,τι προκυψει!
Ε καλα...
Άλλωστε honda ειναι, δεν χαλάει... :p
Σωστο κι αυτο. :-)
harisdei
16/07/2013, 23:42
καλησπερα cbf-ίστες:wave2:
58.000 χλμ πλεον, μετα το ταξιδι του μαιου σε σερβια-ουγγαρια-αυστρια-σλοβακια-τσεχια-ρουμανια με λαστιχα pirelli rosso ΙΙ και δεικτη Η.
κοστος ταξιδιου 1.000 ευρω (καραβια,βενζινες,ξενοδοχεια κλπ και 11 διανυκτερευσεις)
και μετα λοιπον απο 58.000 χλμ και τοσα ταξιδια, σημερα το απογευμα, σε μια απλη διαδρομη ρεθυμνο-χανια-ρεθυμνο, η εργοστασιακη μπαγκαζιερα της χοντα, εμεινε καπου στο δρομο της επιστροφης.
δεν την ακουσα καν να πεφτει μεσα απ το σουμπερθ και με τη μουσικη υποκρουση των σενα-γκαρμιν.
ηταν σχεδον αδεια. και λεω σχεδον, διοτι για πρωτη φορα βαρεθηκα να βαλω στη μεση μου το τσαντακι της γκιβι.
το οποιο τσαντακι ομως, ειχε μεσα το διπλωμα, την ταυτοτητα, μια καρτα αναληψης ΑΤΜ και το κινητο μου.
οταν το πηρα χαμπαρι ηταν πλεον αργα. γυρισα πισω ψαχνοντας αλλα τπτ μεχρι που εφτασα παλι στα χανια και τηλεφωνησα απο το τηλ του φιλου μου να δουμε αν καλει το κινητο μου.
δυστυχως αυτος που μαζεψε τη βαλιτσα το ειχε απενεργοποιηση δειχνοντας σαφως τις προθεσεις του.
το κινητο δεν υπαρχει περιπτωση να κλεισει μονο του, εφοσον εκτος απ τη βαλιτσα που ηταν σιγουρα κλειδωμενη οταν επεσε (τσεκαρισμενη, αλλα κι εκτος αυτου δε βγαινει το κλειδι αν δεν ασφαλιση) ειχε και την προστασια χοντρης δερματινης θηκης δικης του, αλλα και ηταν και μεσα στο σκληρο τσαντακι (μεσης-μηρου) της γκιβι.
επιπλεον μεσα στη βαλιτσα, υπηρχε το τσαντακι μεταφορας του γκαρμιν καθως και το καπακι της τροφοδοσιας του στο τιμονι,για να καλυπτει τις γυμνες επαφες.
το μονο που γλυτωσε, ειναι το ιδιο το gps, κι αυτο κατα τυχη, διοτι σκεφτηκα αρχικα να το αφησω στη βαλιτσα.
η ταλαιπωρια μου μολις ξεκινησε.
εχασα ολες τις επαφες του τηλ μου, επρεπε να ειδοποιησω με καποιο τροπο τους δικους μου και τους φιλους μου για να μην ανησυχουν, σταθερο τηλ δεν εχω και χωρις ταυτοτητα κινητο δεν περνεις. τουλαχιστον καταφερα να μπλοκαρω την καρτα ΑΤΜ μη τυχον και καμουν συναλλαγες μεσω ιντερνετ (μιας και το πιν της ειναι στο μυαλο μου και με αλλον τροπο δε μπορουν να τη χρησιμοποιησουν)
τα μετρητα ευτυχως τα εχω παντα στο παντελονι, κατι ειναι κι αυτο.
αλλη μεγαλη ταλαιπωρια θα χρειαστω για να εκδοθουν νεα ταυτοτητα κ διπλωμα.
να σημειωσω οτι τη μπαγκαζιερα την ειχα αγορασει απο ιντερνετικο μαγαζι. της χοντα μεν, αλλα αγγλιας...οποτε τον ηπια.
το γελοιο ειναι οτι τις πλαινες που δεν εχουν ανακληση τις ειχα αγορασει απ τον τοπικο χοντα. αμα δε σε θελει...
στα του cbf τωρα, ναι το ρελαντι κανει καποια σκαμπανεβασματα μικρα (εννοω το στροφομετρο), αλλα ποτε δεν ειχα προβλημα σκορτσαρισματος χαμηλα ή σβυσιμο κινητηρα.
αν εχετε βαλει τελικο ή ολοσωμη αφτερμαρκετ εξατμιση, ναι δικαιολογουνται και ειναι απολυτα φυσιολογικο. αν ειστε μαμα εξατμιση, αυτο μπορει να γινει μονο αν εχει χαλασει το μοτερακι που ρυθμιζει το υψος της εξαγωγης ή κολλαει η πεταλουδα του.
τον μηχανισμο αυτον, τον εχει εκει που αρχιζει το τελικο της εξατμισης, απο τη μεσα πλευρα. αν σκυψετε κατω απ την εξατμιση, θα τον εντοπισετε.
η αληθεια ειναι οτι αυτος αν τα φτυσει τελειως, αναβει ενδεικτικο λαμπακι στο καντραν και το μηχανακι σερνεται. αν απλα κολλαει ποτε ποτε η πεταλουδα ομως, ειδικα στην πανω θεση της, αμφιβαλω αν αναψει λαμπακι.
ασφαλως δε λεω οτι απο εκει ειναι το προβλημα, απλα μια σκεψη κανω. διοτι στις χαμηλες στροφες του κινητηρα, το λαμακι αυτο ειναι κατω, βοηθωντας στη ροπη. οσο ανεβαινουν οι στροφες, τοσο ανοιγει, μεχρι τελικα να αφησει ολοκληρη τη διαμετρο της εξατμισης ελευθερη για να φυγουν τα καυσαερια.
αν λοιπον μερικες φορες μενει για λιγο επανω,(φουλ ανοιχτος λαιμος δηλ) τοτε σκορτσαρισματα ή και σβυσιμο μπορουν να εξηγηθουν.
επισης, νομιζω οτι ρυθμιζεται κι ολας, οποτε δεν αποκλειω να χρειαζεται μια απλη ρυθμιση. μαλιστα αν ειναι θεμα ρυθμισης, τοτε σιγουρα δεν αναβει λαμπακι καντραν.
ολα αυτα υποθετικα, αλλα ειναι μια πολυ ευκολη και γρηγορη δουλεια το τσεκαρισμα της λειτουργιας της βαλβιδας απο εξουσιοδοτημενο
harisdei
17/07/2013, 00:09
επισης η τρομπα βενζινης ειναι ενα θεμα που απασχολει πολλους ιδιοκτητες μηχανων, αλλα και αυτοκινητων. https://www.google.gr/search?q=aprilia+pegaso+%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1+%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE %B7%CF%82&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&channel=np&source=hp#client=firefox-a&hs=MDu&rls=org.mozilla:el%3Aofficial&channel=np&sclient=psy-ab&q=%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1+%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%82&oq=%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1+%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%82&gs_l=serp.12..0l4.261279.262161.0.265100.15.6.0.0.0.4.314.1048.0j5j0j1.6.0....0...1c.1.21.psy-ab.h46miEtqmJI&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49405654,d.ZWU&fp=fe41245e71c575ff&biw=1360&bih=629
ειναι κινεζια τα μοτερακια τους και τα φτυνουν. στα Tmax της γιαμαχα, αν και δεν υπαρχει επισημη ανακληση, ακομα και σε μηχανακια εκτος εγγυησης, η τρομπα αλλαζεται δωρεαν. http://forum.scooterclubhellas.gr/viewtopic.php?f=80&t=24840 και http://tmaxclub.gr/index.php/forum.html?catid=57&view=topic&id=430&layout=default
καποιοι, μονοι τους ή ο μηχανικος τους, αλλαζουν μονο το μοτερακι με ενα ιδιο. κοστος περιπου 80 ευρω. το μοτερακι ειναι φθηνο. στην ουσια αυτο δημιουργει το προβλημα κι οχι ολο το σωμα της τρομπας, την οποια τρομπα ομως οι αντιπροσωποι τη δινουν φιξ μαζι με το μοτερακι, οποτε φυσικα το κοστος παει πολυ ψηλα. τωρα ξερετε. αλλαγη μονο το μοτερακι της τρομπας. απο ελληνικο μαγαζι ή απο ebay.
σκρολαρετε λιγο προς τα κατω και διαβαστε
http://www.apriliabikers.gr/portal/index.php?topic=9769.125
http://www.apriliabikers.gr/portal/index.php?PHPSESSID=ivoefrm562fr1fkf0mksu97m85&topic=9769.0
Shaolin Monk
17/07/2013, 01:53
Μεγαλη ατυχια ρε Χαρη... :a018::a018::a018::a018::a018:
....παντως αν αυτο σε παρηγορει, εμεις ΔΕΝ σε πηραμε τηλεφωνο..... :lol:
Κριμα ρε φιλε τετοια ταλαιπωρια μετα απο ενα πολυ ομορφο ταξιδι.Το να ευχηθω να τα βρεις ολα θα ειναι ουτοπια.Τουλαχιστον να ειναι η τελευταια απογοητευση.
Για το σβησιμο και το λαμακι μου το ειχε πει ο μηχανικος μου αλλα μου ειπε οτι ειναι θεμα ροπης.Τωρα εαν ειναι αιτια (ισως ειναι αιτια οπως λες) για τα σβησιματα τι να πω; Παντως προσωπικα δεν μου εχει ξανα σβυσει και δεν εχει κανει κιχ για αρκετο καιρο μετα το σβησιμο στο ρελαντι του.
Ιδωμεν στην πορεια!
harisdei
17/07/2013, 15:25
ευχαριστω κωστα!
να επισημανω ξανα, οτι η γνησια μπαγκαζιερα της honda εχει ανακληση απο το 2008 εως σημερα, οποτε οσοι εχετε τετοια, φροντιστε να περαστει στην ανακληση αν δεν το εχετε κανει ηδη.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=117394
σ εμενα που δε μπορουσα να καμω τπτ, εφυγε μετα απο τοσα χλμ, οποτε ποτε δεν ειναι αργα...
να 'σαι καλα νικο μου!:mad:
θα λογαριαστουμε το βραδυ στη συναντηση βρε καγκουρα:p
Shaolin Monk
17/07/2013, 16:58
θα λογαριαστουμε το βραδυ στη συναντηση βρε καγκουρα:p
...σκισω.... :boxing::priest::boxing:
Μπαγκαζιερα δεν εχω βαλει ακομα στη μηχανη και θα δουμε ποοοτε θα βαλω (αν βαλω).
Εφυγε και σε εμένα,περίπου άδεια,μου την αντικατέστησε ο Σαρακακης και μάλιστα όχι μόνο το κάτω μέρος και την πιαστρα, αλλα ολόκληρη επειδή είχε χτυπηθεί.ειχε θέμα το κουμπωμα στις πρώτες πιαστρες.
giulietta
28/08/2018, 23:36
Καλησπέρα έχει κανείς άλλος θέμα με συντονισμό στα πλαστικά (πλαϊνά φεριγκ) σε CBF 1000; Και αν ναι τι έκανε