View Full Version : Η1Ν1
Gandalf dr685sm
10/11/2009, 19:26
Γρίππης συνέχεια...
Τελικά αυτή η εμμονή των ΜΜΕ ντε και καλά να εμβολιαστούν οι πάντες, έχει αρχίζει και μου σπάει τα νεύρα. Πόσο μάλλον όταν μέχρι πρόσφατα έπρεπε να υπογράψεις και δήλωση αποδοχής εμβολιασμού (δλδ αποδοχή κινδύνων !!!! ). Το καταργήσαν βέβαια πλέον αυτό , αλλά γεγονός παραμένει οτι το νέο εμβόλιο δεν έχει την πλήρη αποδοχή των επιστημόνων ώς ασφαλές.
Όταν σε όλο τον κόσμο η απλή γρίππη σκοτώνει πολλές δεκάδες χιλιάδες άτομα και αρκετές εκατοντάδες ακόμα και εδώ , με επιβάρρυνση ίσως κάποιου ιατρικού ιστορικού των ατόμων , το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Η1Ν1 αλλά το έχουν ανάγει σε επίπεδο ευλογιάς πλέον με αυτό το θέμα.
Ελεος ... εδώ ακόμα και γιατροί και προσωπικό νοσοκομείου δεν δέχονται να το κάνουν. Παιδίατροι θεωρούν πως οι πιθανότητες να αρρωστήσει κάποιος βαριά είναι 1 στις 20.000 (δλδ σε ενα βάζο με 20.000 καραμέλες πιάνω μια χαλασμένη) , και λένε να μην εμβολιαστούν προς το παρόν τα μικρά, μιας και θεωρούν οτι το εμβόλιο μπορεί να έχει και μακροχρόνιες παρενέργειες πέρα απο τις βραχυπρόθεσμες και μάλιστα πιο επικίνδυνες, εδώ τα ΜΜΕ επιμένουν.
Ε τελικά κάνει ίσως ΜΠΑΜ οτι κάποια συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρίων βλέπουν πως τα κέρδη τους κάνουν βουτιές καθώς αν δεν φύγει η πρώτη παρτίδα εμβολίων , δεύτερη δεν θα γίνει... και μάλιστα αν περάσει αλώβητος ο πληθυσμός των χειμώνα χωρίς το εμβόλιο τότε θα είναι ακόμα χειρότερα, έχουν ΙΣΩΣ προωθήσει μια καμπάνια μέσω Ιατρών κτλ οτι θα γίνει χαμός , πανδημία, ευλογιά , χολέρα κοκ...
Προτιμώ λοιπόν να πάρω τα ρίσκα μου προς το παρόν και να αντιμετωπίσω με φυσικό τρόπο και ήδη υπάρχουσες αγωγές τον Η1Ν1 παρά να βάλω ντε και καλά ενα εμβόλιο που μπορεί στην τελική να μου κάνει και χειρότερη ζημιά στο μέλλον... και χέσε με εμένα .. τα έχω φάει τα ψωμιά μου. Αλλά στο παιδί μου;
Αν τελικά δείξουν οτι το εμβόλιο όντως μπορεί να προλάβει καταστάσεις με ανύπαρκτες ή ελάχιστες μικρο-παρενέργειες, τότε θα το κάνω... αλλά προς το παρόν ...δεν με πείθουν με τίποτα.
Gandalf
Akatanomastos
10/11/2009, 19:36
αν δεν εχεις την γριππη ΔΕΝ πρεπει να το κανεις το εμβολιο
1ον) υπαρχουν σε καποιεσ περιπτωσεις παρενεργειες
2ον) καποιοι ισχυριζοντε οτι το εμβολιο που υπαρχει δεν ειναι αποτελεσματικο για τον Η1Ν1
ρε σεις ποτε θα καταλάβετε οτι
:rolleyes:
ΠΑΝΤΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΟΒΌΜΑΣΤΕ
Gandalf dr685sm
10/11/2009, 19:41
Αδερφέ γιατρός δεν είμαι.. άλλωστε έχει γίνει και αλλού η συζήτηση και παιδιά που κατέχουν και απο φάρμακα και ώς Ιατροί είπαν και εκείνοι οτι δεν είναι σίγουροι... είναι σίγουροι όμως οτι δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα πόσο ασφαλές είναι.
Συγνώμη λοιπόν αλλά μέχρι να αποδείξουν οτι είναι πλήρως ασφαλές για μένα και το παιδί μου, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω και να γίνω πειραματαζώο τους. Προτιμώ να πάρω τα ρίσκα μου έτσι. Και δεν έχω και άσχημες πιθανότητες όπως είπα και πιο πανω.
Αλλά αυτό είναι προσωπική επιλογή και όσον αφορά το παιδί οικογενειακή επιλογή.
Όμως δεν μπορώ να μην τσαντιστώ με το "και καλά κάντε το" απο τα ΜΜΕ κάθε μέρα γιατί θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας , μα τον Τουτατή.
ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΕΜΕ;
Gandalf
doctor x
10/11/2009, 19:43
λογω της ταχυτητας και ευκολιας μεταδοσης οι ομαδες υψηλου κινδυνου(οχι να νοσησουν αλλα να μην ανταπεξερθουν ευκολα στη νοσησηπχ ηλικιωμενοι ,ανοσοκατασταλμενοι,καρδιοπαθειςκλπ) φαινεται να υπαρχει λογος να εμβολιαστουν τα υπολοιπα συζητωνται και πρεπει να εχουμε πληρη επιστημονικη ενημερωση που δεν ξερω ποσο ειναι δυνατο αλλα και ...κατανοητο!....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
αλλά προς το παρόν ...δεν με πείθουν με τίποτα.
Gandalf
:cry: ΑΑΑΨΟΥ ..... ! :uplate:
180195
Gandalf dr685sm
10/11/2009, 19:44
ΓΕΙΤΣΕΣ... Μαντιλάκι;...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf
Εχετλαίος
10/11/2009, 19:46
Πάμε ξανά...
Εμβόλιο: Ουσία που λαμβάνεις ΠΡΙΝ αρρωστήσεις για προφύλαξη, πχ εμβόλιο ανεμοβλογιάς, παρωτίτιδας κτλ.
Ορός: Ουσία που λαμβάνεις ΟΤΑΝ αρρωστήσεις, πχ αντιτετανικός ορός, αντιοφικός ορός κτλ.
Αν έχεις αρρωστήσει, το εμβόλιο είναι άχρηστο και σου χορηγούν ορό.
Αν δεν έχεις αρρωστήσει, ο ορός σου είναι άχρηστος.
Τρέχον εμβόλιο που έχουν λυσιάξει να μας το κάνουνε: μόνο στο θείο μου και στο γιό του θα έλεγα να το κάνουν που έχουμε οικογενειακές διαφορές μπας και πιάσει καμιά απ τις κατάρες που τους έχω ρίξει.
Μακριά από εσάς, τα παιδιά σας και τους γνωστούς σας! Μην ακούτε ΚΑΝΕΝΑ και επιτέλους κλείστε την τηλεόραση!
Akatanomastos
10/11/2009, 19:49
ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΕΜΕ;
Gandalf
ετσι ετσι, αυτη ειναι τρομοκρατια..
κανεις δεν φοβαται να παει στην δουλεια του και να σκασει ενα γκαζακι(εκτος τους υπουργους)
αλλα την τρομοκρατια των ΜΜΕ την φοβουντε πολλοι..
Gandalf dr685sm
10/11/2009, 19:51
Βρε αδερφέ Εχετλαίος... να ήταν μόνο η TV θα το λύναμε το πρόβλημα.. ήδη κλειστή είναι στις ειδήσεις.. εδώ ακόμα και σε ειδησεογραφικά Portal έχει πέσει το σύρμα "ΚΑΝΤΕ ΤΟ.. ΚΑΝΤΕ ΤΟ"... μέχρι και τον Geller θα επιστρατεύσουν σε λίγο για να μας πείσουν ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Και μόνο όταν σου λέει παιδίατρος για το παιδί , έχει 1 στις 20.000 πιθανότητες να την πατήσει βαριά αν 1 στις 5000 αρρωστήσει... Ε ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ... να το κάνουν αυτοί στον κώλο τους, ειδικότερα όταν δεν έχουν αποδείξει τι μπορεί να επιφέρει ώς παρενέργεια όχι βραχυπρόθεσμα... αλλά μακροχρόνια.
Αίμε στο καλό κάθε φορά έχουμε και κάτι.
Τρελές κότες, αγελάδες, χοίρους... άρρωστα πουλιά, χοίρους... τώρα λένε οτι περνάει και σε άλλα ζώα (καναρίνια, σκύλους, γάτες... και κανένα μπαμπουίνο σαν και αυτούς).
Φέρτε τον mentalist Uri Geller λέμε... "ΚΑΝΤΕ ΤΟ.. ΚΑΝΤΕ ΤΟ".. μπας και μας πείσετε..
Gandalf
Gandalf dr685sm
10/11/2009, 19:57
α... και ενα med link που τα λέει ψυχρά και λογικά όπου αναφέρει πως 1-2 στους 100.000 ανθρώπους (1-2 τις χιλίοις δηλαδή... απαράδεκτο) θα έχει μάλλον παρενέργειες!!!!
και παρόλο που είναι σε κλίση προς το "κοινό καλό" όπως το διαφημίζουν δεν μπορεί να αποκρύψει πως το εμβόλιο και νέο είναι.. και παρενέργειες θα έχει σε μεγάλο ποσοστό .. και ώς αντίβαρο έχει την μετάδοση του ιού και την πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος.. που τις είπα πιο πάνω με αριθμούς όπως τις διάβασα σε ενα med περιοδικό αναφορών.
http://www.webmd.com/cold-and-flu/features/is-the-h1n1-swine-flu-vaccine-safe
Είπαμε... δεν πάτε στο διάολο ολοι μαζί;
Και μάλιστα μετά υπογεγραμμένης αποδοχής που θέλατε και απο εμάς, για να μην έχετε τον κίνδυνο να χαθείτε στον δρόμο;
Gandalf
Εχετλαίος
10/11/2009, 20:00
Κανένας παιδίατρος δεν έχει 20000 περιστατικά για να μπορεί να ξέρει. Ξυπνάτε παιδιά! Τα ποσοστά αυτά τα λένε στους παιδίατρους οι εταιρείες μέσω των ιατρικών επισκεπτών. Και τα ποσοστά αυτά είναι τα minimal που επιτρέπονται να δημοσιεύουν βάση του εταιρικού τους marketing! Δεν θα εκπλαγώ αν ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όταν η Χ φαρμακευτική εταιρεία έκανε (αν έκανε) έρευνα βρήκε ότι θα νοσήσει σοβαρά ένα στα 100 ή στα 50 παιδιά! Εσείς τι λέτε, να το δημοσίευαν; Απλά δημοσιεύουν ΠΑΝΤΑ ποσοστά που αγγίζουν το στατιστικό λάθος ώστε βάση νόμου να είναι ΟΚ και να μη μπορεί ο δύστυχως γονιός που θα του τύχει κάτι να κάνει το παραμικρό!
ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Πανδημία και έξαρση My ass
Μια απλή γρίπη έπαιξε πριν μια εβδομάδα, που σου ρίχνει απλά δέκατα (μία απο τις 10 που πέρασαν το τελευταίο δίμηνο) Και την κόλλησαν πάνω απο 10 γνωστοί...
Και η άλλη η πανδημία ακόμα έρχεται...
Το θέμα δεν είναι να πανικοβλήθούμε απλά, το θέμα είναι να πανικοβληθοούμε αρκετά ώστε να το κάθε κράτος να ψωνίσει 2-4-10 εκατομμύρια εμβόλια....
Τρομοκρατούν τον κόσμο τα ΜΜΕ για να αγοράσουν τα κράτη τα εμβόλια με τους τόνους!!!! Αυτοί είναι οι πελάτες, εμείς είμαστε ο μοχλός πίεσης και τα κανάλια είναι το αντίβαρο στο μοχλό....
Akatanomastos
10/11/2009, 20:07
η αληθεια παντως ειναι πως θελει σιγουρα προσοχη σε σχεση με παλιοτερα..
πχ στην ουκρανια που θα παιξει η εθνικη ακουσατε φανταζομαι οτι εχει πολλη μεγαλη εξαρξη αυτη η γριππη και πολλους νεκρους..
αρα δεν ειναι οτι δεν υφισταται καθολου αυτη η ιστορια, αλλα απο την αλλα δεν θελει ΠΑΝΙΚΟ απλα ποιο πολυ προσοχη ειδικα οι γονεις στα παιδια τους, και τα παιδια στους γερους τους..
super_toto
10/11/2009, 20:08
Το ωραίο στην υποθεση, είναι ότι εδώ στην Ελλάδα-δεν ξέρω τι γίνεται έξω-ο κόσμος δεν έχει μασήσει. Όμως το κράτος έχει αγοράσει κάτι εκατομμύρια εμβόλια. Οπότε ο σκοπός των φαρμακευτικών έχει επιτευχθεί.
Βέβαια εμείς είμαστε η χώρα της παρτούζας. Όλοι μπορούν να κάνουν μια παρτούζα στην Ελλάδα. Είτε πρόκειται για πολυεθνικές, είτε για μαφιόζους, είτε για λαθρέμπορούς.
Gandalf dr685sm
10/11/2009, 20:11
Εχετλαίος... τα ποσοστά μου τα έδειξε σε ενα med περιοδικό εξωτερικού που είχε ανά χείρας. Αλλά ακόμα και έτσι φίλε μου... 1 στις 5000 να αρρωστήσει και απο εκεί και πέρα άλλες 1 στις 20000 για να πέσει βαριά .. .δηλαδή 5000Χ20000 στο σύνολο για να νοσήσει βαριά ενα πιτσιρικί που δεν έχει βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό είναι 1 στις 10.000.0000 πιθανότητες να την πάθει...
Σκέψου ενα βυτίο με καραμέλες δηλαδή (πιθανότερο να πάθω σάκχαρο λέμε...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ) με 10.000.000 τεμμάχια εντός του και να τραβήξει την μια χαλασμένη. Τι λες ρε παιδί μου... αρνητικό joker δηλαδή.
super_toto η παραγγελία απο όσο έχω ακούσει είναι αρθροιστικά αυξανόμενη.. δηλαδή έχει πάρει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά δεν έχει ολοκληρώσει το μέγεθος της παραγγελίας ακόμα καθώς δεν έχουν δοθεί/εμβολιαστεί στο σύνολο ο πληθυσμός. Αν δεν το κάνουν λοιπόν γιατί να συνεχίσουν την παραγγελία αυτή; Θα τους σταματήσουν εκεί και θα πούν οτι απο τα εξασφαλισμένα δεν χρειαζόμαστε άλλα.
Gandalf
Εχετλαίος
10/11/2009, 20:21
Να το πω αλλιώς.
Όταν δούλευα στην παραγωγή φαρμάκων (εδώ και έξω), ότι μελέτη έθαβε το φάρμακο την πετούσαμε και, επειδή έπρεπε κάτι να δείξουμε στον ΕΟΦ, εξωραίζαμε τις λιγότερο αρνητικές μελέτες (λαδώναμε τις επιτροπές, γεύματα, ταξείδια, πουτάνες στα ξενοδοχεία!!!) και τις παρουσιάζαμε με ποσοστά που θα δεχόταν και το FDA!
Μη μασάτε!
Γριπή έχουμε κάθε χρόνο, είχαμε και πέρσυ, και πριν 10 χρόνια, και πριν 1000 και από καταβολής ανθρωπίνου γένους.
ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
mats8282
11/11/2009, 10:07
Don't run we are your friends
:look:
180256
Cpt. Haddock
11/11/2009, 10:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
αν δεν εχεις την γριππη ΔΕΝ πρεπει να το κανεις το εμβολιο
Φανταζομαι αυτό το λές σα γιατρός, σωστά; :look:
:rolleyes: Πάλι καλά που δεν μας αναγκάσαν να τον κόψουμε σύριζα λόγω αφροδίσιων νοσημάτων!!!
"-Δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ να το κάνετε...Αλλιώς θα ψοφήσετε επιτόπου.... "
:uplate: :uplate: :uplate:
Cpt. Haddock
11/11/2009, 10:45
Καλά...
Κλασσική ελληνική αντιμετώπιση. Απο το ένα άκρο στο άλλο.
Όπως ΔΕΝ χρειάζεται υστερία και πανικός, έτσι ΔΕΝ χρειάζεται και αδιαφορία. Ειδικά εαν η τελευταία εδράζεται στις γνωστές συνομωσιολογικές θεωρίες για την προέλευση του ιού, ή στο γεγονός οτι εμείς ως Ελληνες δεν είμαστε πρόβατα και δε μασάμε κουτόχορτο σε αντίθεση με τους άλλους λαούς... (που ειναι ο δράκος στο παραμύθι; )
Ιός υπάρχει. Ακόμα κι αν αγοράστηκαν ένα σωρό εμβόλια, καλύτερα να μείνουν στα αζήτητα παρά όταν χρειαστεί να τα ψάχνεις στη μαύρη...
(να θυμίσω εδώ οτι εμβολιάζεσαι ΠΡΙΝ αρρωστήσεις)
Κατα τα άλλα: Μια κοινή λογική και απλοί κανόνες υγιεινής χρειάζονται.
Να μη φτερνίζεστε στις παλάμες σας και μετά να δίνετε χειραψία (είναι και σιχαμένο εκτός απο ανθυγιεινό :lol: ), να πλένετε τα χεράκια σας, να τρώτε κανενα φρουτάκι και να πινετε υγρά να προσέχετε εάν κρυώσετε να μη κάνετε πάρτυ και κολλήσετε όλο τον κόσμο. Ότι θα κανατε και στο απλό κρύωμα δλδ.
:wave2:
super_toto
11/11/2009, 10:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ιός υπάρχει. Ακόμα κι αν αγοράστηκαν ένα σωρό εμβόλια, καλύτερα να μείνουν στα αζήτητα παρά όταν χρειαστεί να τα ψάχνεις στη μαύρη...
Λίγο αντιφατικά αυτά που γράφεις.
Cpt. Haddock
11/11/2009, 10:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Λίγο αντιφατικά αυτά που γράφεις.
Καθόλου :wave2:
super_toto
11/11/2009, 11:00
Καθόλου :wave2:
Εντελώς
Cpt. Haddock
11/11/2009, 11:01
Εντελώς
Όπως νομίζεις :lol:
super_toto
11/11/2009, 11:02
Όπως νομίζεις :lol:
Μπα δεν έχει σημασία τι νομίζω εγώ. Αυτά που γράφεις αντικρούουν το ένα το άλλο.
Cpt. Haddock
11/11/2009, 11:07
Μπα δεν έχει σημασία τι νομίζω εγώ. Αυτά που γράφεις αντικρούουν το ένα το άλλο.
Ναι, φυσικά :wave2:
super_toto
11/11/2009, 11:11
Ναι, φυσικά :wave2:
Χαίρομαι που παραδέχτηκες το σφάλμα σου :D
το γυρίσαμε στο chatting ?
asl?
BlackAdder
11/11/2009, 14:14
Διάβασε καλύτερα...
Σταυρόλεξο για ΔΥΝΑΤΟΥΣ λύτες…
Όλος ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ μηχανισμός , τα ΜΜΕ , οι ΔΙΕΘΝΗΣ οργανισμοί κ.λ.π. διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την ασφάλεια του εμβολίου ….
Οι τέσσερις οικογενειακοί φίλοι-γιατροί που έχουμε (εκ των οποίων οι δυο παιδίατροι και μάλιστα έμπειροι ) τους οποίους εμπιστευόμαστε χρόνια τώρα και έχουν αποδείξει την αξία τους , ΔΕΝ θέλουν ούτε να ακούσουν για τον εμβολιασμό ΠΑΙΔΙΩΝ με το νέο εμβόλιο…
Τι κάνει ένας γονιός ???
:sad:
Εχετλαίος
11/11/2009, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Σταυρόλεξο για ΔΥΝΑΤΟΥΣ λύτες…
Όλος ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ μηχανισμός , τα ΜΜΕ , οι ΔΙΕΘΝΗΣ οργανισμοί κ.λ.π. διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την ασφάλεια του εμβολίου ….
Οι τέσσερις οικογενειακοί φίλοι-γιατροί που έχουμε (εκ των οποίων οι δυο παιδίατροι και μάλιστα έμπειροι ) τους οποίους εμπιστευόμαστε χρόνια τώρα και έχουν αποδείξει την αξία τους , ΔΕΝ θέλουν ούτε να ακούσουν για τον εμβολιασμό ΠΑΙΔΙΩΝ με το νέο εμβόλιο…
Τι κάνει ένας γονιός ???
Δεν το κάνει που να καταχτυπούνε ούλοι την κεφαλή τους!
Cpt. Haddock
11/11/2009, 14:46
Τι κάνει ένας γονιός ???
Το σταυρό του... (εάν είναι χριστιανός) :wave2:
vangelis 64
11/11/2009, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ρε σεις ποτε θα καταλάβετε οτι
ΠΑΝΤΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΟΒΌΜΑΣΤΕ
Τι κάνει ένας γονιός ???
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Δεν το κάνει που να καταχτυπούνε ούλοι την κεφαλή τους! ακριβώς!
Κι όσο κουραστικό κι αν είναι,το ξαναλέω κι εγώ....
Κλείστε τη μπουτάνα την τηλεόραση!Γεννάει γενιές ηλιθίων.Διαβάστε(πάλι)κι ένα μέιλ που μού είχαν στείλει
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.
Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογραφοι δεν λένε τίποτα.
Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίππη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.
Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών..
Και βέβαια, η γρίππη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.
Η κοινή γρίππη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.
Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίππη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κοκκορας», ένας κόκκορας με μεγάλο λειρί.
Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.
Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.
Με την γρίππη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολλάρια.
Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.
Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίππης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.
Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo..
Μόνο για τη γρίππη των χοίρων.
Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;
Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche..
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;
- Λοιπόν, είναι 50 δολλάρια το κουτί.
- 50 δολλάρια το κουτί με τις κάψουλες;
- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγαλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.
Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τριβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.
Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.
Αλλά αν η γρίππη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμακών σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.
==================================================
==================
εδω ειναι το μεγα ερώτημα
Αν η γρίππη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης,
εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια,
γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της;
πεστε μου σας παρακαλώ γιατι δεν εχει κηρυχθεί πανδημία??
Γιατί δεν έχουμε ακόμα!!
και τοτε γιατι φωνάζουνε???
για να μην υπάρξει!
και πως μετα απο τόσους μηνες δεν εχει ακόμα δημιουργηθεί???
γιατι τοτε θα πρέπει
να τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευαστούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της!!!
αρα θα πρέπει
Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές.
και αυτή ΔΕΝ θα ήταν η καλύτερη λύση, για της παραπάνω εταιρίες
αρα το μονο που μένει ειναι να φοβόμαστε και να αγοράζουμε εμβόλια:wave2:
Εγώ βλέπω ότι οι γιατροί ενώ μπροστά στις κάμερες και στα επίσημα συμβούλια συστήνουν μαζικούς εμβολιασμούς (ελάχιστοι είναι η εξαίρεση που αντιδρούν φανερά...), στις κατ' ιδίαν συζητήσεις όχι μόνο δεν το συνιστούν αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στον μαζικό εμβολισμό (εκτός από κάποιες μικρές κατηγορίες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού)...Τσεκαρισμένο από 2 γνωστούς παιδίατρους και 2 παθολόγους...
Άσε που οι ίδιοι ούτε που διανοούνται να το κάνουν.... Στο χάλι που έχουμε φτάσει ψυχανεμίζομαι κάποιους να κάνουν ενέσεις με φυσιολογικό ορό μπροστά στις κάμερες για να μας πείσουν ότι το κάνανε...
Προφανώς δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους συνεταίρους στις φαρμακευτικές και να χάσουν τα δωρεάν ταξιδάκια και τα κάτω από το τραπέζι μπόνους...
paramedic
11/11/2009, 16:07
Εγω που είμαι στον χώρο της υγείας δεν πρόκειται να το κάνω και δεν πρόκειται να το κάνουν πολλοί στην δουλειά μου γιατί έχουμε δει οτι ο ιος δεν είναι πιο επικίνδυνος απο τον απλό εποχιακό ιό της γρίππης(μη σας πώ και πολύ λιγότερο επικίνδυνος).
Εγω πχ το καλοκαίρι ανέβασα χωρίς λόγο πυρετο 38.1 και είχα πολλά συπτώματα γρίππης. Πιθανόν να νόσησα απο H1N1 δηλαδή μιας και είχα πάει διακοπές σε μέρος με πολλούς ξένους και μάλιστα Αμερικανούς.
Τι έκανα? Πήρα καναδο ντεπόν,ήπια χυμούς και έκατσα 3 μέρες σπίτι. Πέρασε και πήγα για δουλειά.
Αρα κίνδυνο έχουν όσοι έχουν πάντα κίνδυνο απο γρίππη,κρυολόγημα κλπ. Οι ταλαιπωρημένοι οργανισμοί και οι αδύναμοι(εκ γενετής ανεπάρκειες κλπ) που με πυρετό 3 ημέρών δεν κανουν τίποτα και τελικά επιδυνώνονται απο τα συμπτώματα.
Ολα τα περιστατικά στην ελλάδα που πέθαναν είχαν βαρύ ιστορικό υγείας. Αυτοι που νόσησαν είναι πολλοί και δεν έπαθαν τίποτα οπότε απέτυχε η τρομοκρατία αγαπητα ΜΜΕ.
mats8282
11/11/2009, 18:02
Ωραιο το email και οντως ετσι ειναι τα πραγματα δεν διαφωνω...Αλλα ποιος ειχε την φανταστικη ιδεα να γραψει το παρακατω....
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Αριστερος ο Rumsfeld και κατ'επεκταση ο Μπους....
:rotflmao: :bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Ωραιο το email και οντως ετσι ειναι τα πραγματα δεν διαφωνω...Αλλα ποιος ειχε την φανταστικη ιδεα να γραψει το παρακατω....
:rotflmao: :bawl: αριστεροτερος ειναι το σωστό:lol:
Akatanomastos
11/11/2009, 18:20
Φανταζομαι αυτό το λές σα γιατρός, σωστά; :look:
δεν το βγαλα απο το κεφαλι μου, απο αυτα που εχω ακουσει ΚΑΙ ρωτησει γιατρους(2)
οκ μπορει και αυτοι να κανουν λαθος και στην ιατρικη προφανως ενας γιατρος λεει το ενα αλλος αλλο..
αλλα εγω αυτη την αποψη ακολουθω..
(η νεκροψια θα δειξει:look: )
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
αριστεροτερος ειναι το σωστό:lol:
Παλι αυτα τα κουμουνια?:rotflmao: :rotflmao:
Στα σοβαρα παντως σαν διαβητικος εκανα το εμβολιο για τον πνευμονιοκοκκο και σε λιγες μερες θα κανω το απλο εμβολιο της γριππης.Μεχρι εκει.Το αλλο δεν θα το κανω ουτε εγω ουτε τα παιδια μου.Ας το κανει πρωτα ο ομπαμιας κι οι προεδροι των εταιριων που τα τσεπωσαν(μαζι με ολο τους το σοι :D ) και βλεπουμε.
Ρε παιδιά ,εντάξει ….οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ είναι πουλημένα στις φαρμακοβιομηχανίες και κάνουν το παιχνίδι τους ….
Όταν βλέπω όμως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του κύρους της π.χ. καθηγήτριας κας ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ και άλλων να υποστηρίζουν την αναγκαιότητα του εμβολίου δημόσια , ε τότε ρε πστ μου τι να πω ???
Να πιστέψω ένα μειλ που ήρθε από κάποιον ,κάπου ή τους επιστήμονες ???
Προσωπικά , δεν έχω πάθει κανένα πανικό με την γρίπη και φυσικά θα την αντιμετωπίσω με απόλυτη ψυχραιμία σαν μια κανονική γρίπη όταν και άμα έρθει…
Το ερώτημα μου είναι ότι ,μπορεί να έχουν συνεργήσει τόσοι αξιοσέβαστοι άνθρωποι μόνο για να κερδοσκοπήσουν κάποιες πολυεθνικές εις βάρος της υγείας ΟΛΩΝ ΜΑΣ ???
menelaos46
11/11/2009, 21:54
Ρε εκει στην αφρικη εχουν χιλιες δυο αρρωστιες και ουτε εμβολια ουτε τιποτα κι εδω εμεις μια γριπη και χεστηκαμε!!!
Εγω δε κανω τιποτα. Τελος.
Ο τρόμος πουλάει.
Το εμπόριο φέρνει λεφτα.
Για όσους δεν γνωρίζουν η παραγγελία της χώρας μας στις εταιρίες κατασκευής του εμβολίου έχει ήδη γίνει και τα λεφτά (αν τα ...βρούμε )θα αλλάξουν χέρια είτε κάνει ο πλυθησμός το εμβόλιο είτε όχι.
Σε κάθε περίπτωση εμβόλιο στο οποίο υπογράφεις για υποτιθέμενη γνώση και αποδοχή των παρενεργειών δεν πρόκειται να γίνει από έναν σκεπτόμενο άνθρωπο.
Ευχαριστώ
Ρε παιδιά ,εντάξει ….οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ είναι πουλημένα στις φαρμακοβιομηχανίες και κάνουν το παιχνίδι τους ….
Όταν βλέπω όμως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του κύρους της π.χ. καθηγήτριας κας ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ και άλλων να υποστηρίζουν την αναγκαιότητα του εμβολίου δημόσια , ε τότε ρε πστ μου τι να πω ???
Να πιστέψω ένα μειλ που ήρθε από κάποιον ,κάπου ή τους επιστήμονες ???
Προσωπικά , δεν έχω πάθει κανένα πανικό με την γρίπη και φυσικά θα την αντιμετωπίσω με απόλυτη ψυχραιμία σαν μια κανονική γρίπη όταν και άμα έρθει…
Το ερώτημα μου είναι ότι ,μπορεί να έχουν συνεργήσει τόσοι αξιοσέβαστοι άνθρωποι μόνο για να κερδοσκοπήσουν κάποιες πολυεθνικές εις βάρος της υγείας ΟΛΩΝ ΜΑΣ ???
Πολλοί από αυτούς τους "αξιοσέβαστους επιστήμονες" που λες κατέχουν μεγάλο μετοχικό πακέτο εταιριών που εμπλέκονται στο κύκλωμα παρασκευής-εμπορίας-διακίνησης φαρμάκων όπως είναι και κύριοι μέτοχοι-ιδιοκτήτες στα εκατοντάδες ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στα ιδιωτικά νοσοκομεία... Εδώ έχουμε φθάσει να γίνονται χιλιάδες περιττές συνταγογραφήσεις, εξετάσεις, καισαρικές μέχρι και εγχειρήσεις προκειμένου να φουσκώσει η τσέπη, στην "αθώα" σύσταση ενός εμβολίου θα κολλήσουνε ???
Δυστυχώς η εμπορευματοποίηση έχει μπεί την τελευταία 20ετία και στον χώρο της υγείας και δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο - και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο απλά σε χώρες μπουρδέλο σαν την δική μας είναι ακόμα πιο έντονο...
Υπάρχουν όμως και αρκετοί γιατροί που δεν είναι στο κόλπο... Πιστεύω ότι πολλοί από αυτούς σε έναν βαθμό παραπλανούνται....Οι πανίσχυρες φαρμακοβιομηχανίες έχουν σοβαρά ερείσματα στους Εθνικούς φορείς φαρμάκων και μπορούν να παρουσιάσουν τις κλινικές μελέτες (οι ίδιες τις πραγματοποιούν άλλωστε....) και τις στατιστικές με τρόπο που να θαφτούν τα μειονεκτήματα ή τα "επικίνδυνα" σημεία και να τονιστούν οι "ωφέλειες"...
vangelis 64
11/11/2009, 23:53
:rotflmao: :bawl: Ρε αυτο δεν τό'χα προσέξει.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εχετλαίος
12/11/2009, 10:18
Άμα σου πω σαν ιατρικός επισκέπτης τι λαδώματα έκανα και δεν έκανα στους "αξιοσέβαστους ανθρώπους" που αναφέρεις θα τρίβεις τα μάτια σου!
Μην ακούς τίποτε και κανέναν απο δαύτους! Άμα τους δεις πρώτους να κάνουν το εμβόλιο, σε εαυτούς και στα παιδιά τους, τότε ναι! πήγαινε και εσύ. Επειδή όμως ποτέ δε θα δεις κάτι τέτοιο, φτύσε τους και ηρέμησε!
Gandalf dr685sm
16/11/2009, 09:23
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=78669&cid=4
χωρίς περαιτέρω σχόλια...
Gandalf
Cpt. Haddock
16/11/2009, 09:39
χωρίς περαιτέρω σχόλια...
Gandalf
Τι σχόλια να κάνεις; Πρώτον είναι ρεπορταζ απο το Zougla.gr που όση σχέση έχω εγω με τρακντέις έχει αυτό με ενημέρωση και δεύτερον, τον είδα τον τυπο το πρωί στην τηλεόραση και με έπιασαν τα γέλια...
Εχετλαίος
16/11/2009, 10:27
Εμένα με πιάνουν τα γέλια (και τα κλάμματα) με όλους αυτούς που θα τρέξουν να το κάνουν.
Zerotronic
16/11/2009, 11:34
Καλημερα
Διαβαζοντας αυτο το thread ειδα πολλες αποψεις για το τι πρεπει να κανουμε και τι οχι σχετικα με το νεο εμβολιο. Θα ηθελα να παραθεσω και εγω μερικα απο τα πραματα που ανακαλυψα κατοπιν μιας μικρης προσωπικης ερευνας.
Καταρχην ο μεγαλυτερος κινδυνος που υπαρχει απο ολα τα εμβολια (και οχι μονο της νεας γριπης) που γινονται σε ΗΠΑ, ΕΕ και μερικες ακομα χωρες δεν ειναι το ιδιο το εμβολιο αλλα ενα συγκεκριμενο συντηριτικο που χρησιμοποιειταια κατα την παρασκευη του.
Τι εννοο: Οταν οι φαρμακοβιομηχανιες παρασκευαζουν ενα εμβολιο, το εμφιαλωνουν σε φιαλιδια πολλαπλων δοσεων, για τον απλουστατο λογο οτι το εμφιαλωμα σε ατομικες δοσεις κοστιζει πολυ σε υλικα συσκευασιας (μπουκαλακια ετικετες κλπ). Οταν λοιπον το εμβολιο φτασει στο γιατρο σας εκεινος θα παρει το φιαλιδιο θα το τρυπησει με τη συρριγγα θα παρει την πρωτη δοση και θα σας εμβολιασει. Μετα οταν παει ο δευτερος να εμβολιαστει, το φιαλιδιο εχει ηδη τρυπηθει οποτε και εχει ερθει σε επαφη με το περιβαλλον, αρα το περιεχομενο πιθανων να εχει ηδη μολυνθει απο κατι. Αρα ο δευτερος που θα εμβολιαστει απο το ιδιο μπουκαλι πιθανον να νοσησει απο κατι το οποιο μπηκε στο φιαλιδιο λογω του τρυπηματος.
Η λυση σε αυτο το προβλημα ειναι παρα πολυ απλη. Τι κανουν οι φαρμακοβιομηχανιες; Χρησιμοποιουν συντηρητικα τα οποια σκοτωνουν πιθανους παθογονους μικροοργανισμους που εισερχονται στο φιαλιδιο αφου αυτο ανοιχτει. Φυσικα αυτα τα συντηρητικα θα εισελθουν και στον οργανισμο του ανθρωπου ο οποιος παει να εμβολιαστει. Και εδω ακριβως ειναι που χανεται το παιχνιδι.
Το πιο κοινο και πολυχρησιμοποιημενο συντηρητικο που χρησιμοποιειται κατα κορον απο τις φαρμακοβιομηχανιες ονομαζεται Thimerosal ή Thiomersal (C9H9HgNaO2S). Το Thimerosal ειναι μια χημικη ενωση που αποτελειται απο υδραργυρο σε 49,6% αναλογια κατα βαρος. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι στα 100 γραμμαρια διαλυματος, τα 49 περιπου ειναι υδραργυρος. Το Thimerosal κατα την εισοδο του στον οργανισμο μεταβολιζεται και μετατρεπεται σε αιθυλυδραργυρο (ethylmercury), που ειναι και ο παραγοντας που σκοτωνει τις τυχον μολυνσεις που εισηλθαν στο φιαλιδιο, και σε σαλυκιλικο θείο (thiosalicylate).
Η ποσοτητα του τοξικου αυτου χημικου που περιεχεται στα εμβολια ειναι τρομακτικη, καθως για παραδειγμα το εμβολιο κατα της Ηπατιτιδας Β περιεχει 12.5 μικρογραμμαρια υδραργυρου. Αυτο ειναι πανω απο 100 φορες το οριο υδραργυρου που μπορει να αντεξει ο οργανισμος ενος βρεφους στα οποια γινεται και αυτο το εμβολιο. Η ποσοτητα δε που περιεχεται στο εμβολιο της γριπης H1N1 ειναι 25 μικγρογραμμαρια και αυτο μπορειτε να το διαβασετε στο site του FDA του οποιου το link παραθετω παρακατω. Και επειδη το Thimerosal εχει την ιδιοτητα να μαζευεται στον πατο του φιαλιδιου (ο υδραργυρος ανηκει στη κατηγορια των βαρεων μεταλλων) φανταστειτε την περιεκτικοτητα της τελευταιας δοσης και τα αποτελεσματα που θα εχει στον ατυχο που θα εμβολιαστει με αυτη, αν ο γιατρος δεν ανακινησει καλα το φιαλιδιο πριν τραβηξει τη δοση με τη συριγγα.
Ο υδραργυρος εχει πολλες παρενεργειες στον ανθρωπινο οργανισμο και την επικυνδυνοτητα του δεν θα την συζητησω εδω, αλλα δυο απο τις σημαντικοτερες παρενεργειες οι οποιες εχουν αμεση σχεση με τις παρενεργειες του εμβολιου θα τις αναφερω.
Ο υδραργυρος μπορει μεσω ενος μηχανισμου να κολλαει σε ενα ειδος κυτταρων, τα κυτταρα μυελίνης, τα οποια ειναι στην ουσια το μονωτικο υλικο γυρω απο ενα νευρικο αξονα. Φανταστειτε τα νευρα σας σαν ενα ηλεκτρικο καλωδιο. Στο εσωτερικο υπαρχει το συρμα (νευρικος αξονας) το οποιο ειναι υπευθυνο για τη μεταφορα της πληροφοριας, και γυρω γυρω απο το συρμα υπαρχει το πλαστικο μονωτικο περιβλημα (μυελινη) το οποιο δεν αφηνει το συρμα να ακουμπησει πουθενα αλλου εκτος απο εκει που προοριζεται. Ο υδραργυρος λοιπον οταν κολλαει πανω στα κυτταρα μυελινης αναγκαζει το ανοσοποιητικο συστημα το οργανισμου να επιτεθει σε αυτα τα κυτταρα και κατα συνεπεια να καταστρεψει το μονωτικο περιβλημα του νευρου, καταστρεφοντας ετσι στην ουσια τα ιδια τα νευρα και προκαλωντας εκφυλισμο στις εγκεφαλικες συναψεις.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα αυτοανοσα νοσηματα οποως το συνδρομο Guillain–Barré και την οξεια λοιμωδη εγκεφαλομυελιτιδα (ADEM). Επισης υπαρχουν μελετες οι οποιες εχουν θαφτει απο φαρμακοβιομηχανιες οι οποιες συνδεουν το Thimerosal με τον αυτισμο, καθως πολλα απο τα παιδια που παρουσιασαν αυτισμο τον παρουσιασαν μετα απο πολλαπλους εμβολιασμους. Οσο περισσοτερα εμβολια μας αναγκαζει η κυβερνηση μας να κανουμε τοσο μεγαλωνει το ποσο του υδραργυρου που εισερχεται στο σωμα μας και των παιδιων μας.
Το αν θα κανετε το εμβολιο εσεις η το παιδι σας ειναι στην κριση σας, αλλα καλο θα ηταν να ψαξετε ολες τις πλευρες πριν κανετε καποια βιαστικη κινηση. Οι ομαδες υψηλου κινδυνου ισως να χρειαζεται οντως να εμβολιαστουν καθως η πιθανοτητα να υποστουν τις παραπανω παρενεργειες ισως να ειναι μικρη μπρος στις πιθανοτητες να πεθανουν απο μια λοιμωξη εξαιτιας του ιου. Προσωπικα ομως δεν το πιστευω αυτο. Η κοινη γριπη εχει πανω απο 500.000 θυματα ετησιως σε ολο τον κοσμο. Η Η1Ν1 ποσα ειχε φετος; 1000; 2000;
Μερικα απο τα links που ισως σας βοηθησουν στην δικη σας ερευνα:
http://en.wikipedia.org/wiki/Guillan_barre
http://en.wikipedia.org/wiki/Acute_disseminated_encephalomyelitis
http://www.naturalnews.com/011764_mercury_thimerosal_vaccines.html
http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/QuestionsaboutVaccines/ucm186102.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Thimerosal
vangelis 64
16/11/2009, 11:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zerotronic
Η κοινη γριπη εχει πανω απο 500.000 θυματα ετησιως σε ολο τον κοσμο. Η Η1Ν1 ποσα ειχε φετος; 1000; 2000;
Αν και το ποστ που έβαλες είναι πολύ περιεκτικό και ευκολονόητο,κάνω παράθεση μόνο σ' αυτό το κομμάτι,που μπορεί να κάνει περισσότερους να αναρωτηθούν.
Σ' ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο που έκανες να γράψεις αυτά τα πράγματα.Προφανώς είσαι γιατρός,έτσι;Νά'σαι καλά!
:beer: :beer: :beer:
Gandalf dr685sm
16/11/2009, 11:53
Zerotronic ...
Περίπου τα ίδια στοιχεία με άλλη διατύπωση είχα διαβάσει σε ενα περιοδικό Ιατρικής φύσης (εκείνο που είπα και πριν) αλλά οχι με τόση λεπτομέρεια. Διαφωτιστικότατο το κείμενο και ειδικότερα όταν έχει και παραπομπές κάτω απο αυτό ... θα μελετήσω με αρκετό ενδιαφέρον και θα επανέρθω.
Αλλά όπως είπε και vangelis και μόνο τις αναλογίες να διαβάσεις, προβληματίζεσαι να πάρεις ενα εμβόλιο αμφιβόλου χρησιμότητας έτσι και αλλιώς με δεδομένο οτι ακόμα και η κυβέρνηση λέει πως μεγάλος αριθμός (ο μεγαλύτερος) την περνάει την γρίππη με συμβατικές μορφές θεραπείας.
Gandalf
Zerotronic
16/11/2009, 12:20
Οχι παιδια δεν ειμαι γιατρος. Αυτο θελω να το ξεκαθαρισω. Ειμαι φυσικος και λογω των σπουδων μου εχω αρκετη και αμεση σχεση με χημεια. Ολα τα παραπανω ειναι πορισματα δικα μου μετα απο αρκετες μερες ερευνα στο διαδικτυο και συζητησης με φιλους που επισης εχουν καποια εμπειρια σε θεματα χημειας.
Προσωπικα καθε καλοκαιρι στην αδεια μου κατεβαινω κανα 10ημερο σαντορινη και βοηθαω εκει τον πατερα μου στην καφετερια που εχει. Κατα συνεπεια ερχομαι σε επαφη με περισσοτερους απο 500-1000 ανθρωπους καθημερινα ολων των εθνικοτητων. Δεν εχω νοσησει ουτε καν απο απλη γριπη τουλαχιστον 2 χρονια τωρα και φυσικα δεν εχω εμβολιαστει με κανενα εμβολιο για καμια γριπη. Αυτο ισως κατι να λεει για το ποσο επικινδυνη ειναι η Η1Ν1. Ισως και παλι οχι. Σε καθε περιπτωση ποτε μην ακουτε μονομερεις αποψεις. Παντα να ψαχνετε και τον αντιλογο. Και επιτελους καλο θα ηταν να κλεισουμε τα @#!@κουτα που μας βομβαρδιζουν με καθημερινες ιστοριες τρομου απο καθε δελτιο.
Για τις πολυεθνικες καθε ειδους (οπως και για τις φαρμακοβιομηχανιες) δεν ειμαστε τιποτα αλλο παρα αριθμοι σε μια κολλα χαρτι. Ποσοι νοσησαν, ποσοι θα νοσησουν και ποσοι απο αυτους θα πεθανουν δεν τους λεει κατι. Και για να πω την αποψη μου και για κατι που ειπωθηκε πιο πανω, πιστευω πως στο βωμο του κερδους αυτοι οι ανθρωποι θα πουν και θα κανουν οτιδηποτε. Κανενας μεγαλογιατρος απο αυτους που βγαινουν στα καναλια δεν νοιαζεται για την δικη σας υγεια και των παιδιων σας. Νοιαζεται μονο για τη δοση που πρεπει να ξοφλησει για το κοτερο του.
Επειδη εχω πελατη μια αρκετα μεγαλη εταιρεια παρασκευης ιατρικων παρασκευασματων οπως αλοιφες φαρμακα κλπ., και εχω ρωτησει και εχω παρει μια μικρη ιδεα για το πως παιζεται το παιχνιδι, σας διαβεβαιω πως αυτα που ειπε ενας φιλος λιγο πιο πριν περι λαδωματος γιατρων ωστε να σπρωξουν τα φαρμακα μιας συγκεκριμενης εταιρειας κλπ κλπ ειναι περα για περα αληθινα.
Ονοματα δε λεμε, οικογενειες δε θιγουμε :D
Προσεχετε μονο που εναποθετετε την εμπιστοσυνη και τη ζωη σας.
Cpt. Haddock
16/11/2009, 12:22
Προσεχετε μονο που εναποθετετε την εμπιστοσυνη και τη ζωη σας.
Προσέχουμε...
Οχι παιδια δεν ειμαι γιατρος. Αυτο θελω να το ξεκαθαρισω. Ειμαι φυσικος και λογω των σπουδων μου εχω αρκετη και αμεση σχεση με χημεια. Ολα τα παραπανω ειναι πορισματα δικα μου [...]
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Εχετλαίος
16/11/2009, 12:27
Καπετάνιο, συλλογισμένο σε θωρώ, ιντά ΄ναι που συμβαίνει; Εσύ θα το κάμεις;
Cpt. Haddock
16/11/2009, 12:38
Καπετάνιο, συλλογισμένο σε θωρώ, ιντά ΄ναι που συμβαίνει; Εσύ θα το κάμεις;
Εγώ όχι (το εμβόλιο εννοείς; ), γιατί δεν ανήκω σε ομάδα υψηλού ή "υψηλου" κινδύνου.
Εαν χρειαζόταν, θα το έκανα :wave2:
Zerotronic
16/11/2009, 12:39
Προσέχουμε...
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Φιλε Cpt. Haddock το οτι ολα τα παραπανω ειναι απο προσωπικη μου ερευνα το ξεκαθαρισα απο την πρωτη στιγμη που ξεκινησα να γραφω το παραπανω κειμενο. Δεν υπονοησα ουτε για μια στιγμη πως θα επρεπε να δεχθειτε ολα οσα λεω χωρις κουβεντα η οτι ειμαι γιατρος. Ισα ισα που προτεινα ηδη 2 φορες οτι πρεπει να κανει ο καθενας τη δικη του ερευνα και να βγαλει τα δικα του συμπερασματα. Τυχαινει να εχω γνωστους γιατρους, βιολογους και βιοχημικους οπως και συναδελφους φυσικους με τους οποιους το κουβεντιασα και μου εξηγησαν πολλα πραματα σχετικα με τις επιδρασεις του υδραργυρου στον ανθρωπο κλπ. Αυτο με βοηθησε, γιατι μπορει απο χημεια να γνωριζω 5 πραματα σχετικα με τις ιδιοτητες του υδραργυρου, δεν ειχα ομως εμπεριστατωμενη εικονα για το πως επιδρα στο ανθρωπινο σωμα και τι ζημια κανει. Οπως καποιοι αλλοι μου εξηγησαν, μου δωσαν καποιες βασεις και με βαλαν στην πριζα να ψαχτω απο μονος μου, ετσι ελπιζω να κανω και εγω εδω το ιδιο.
Εχετλαίος
16/11/2009, 12:46
Zerotronic...
:beer: :beer: :beer:
Red Rider
16/11/2009, 13:52
Τυχαινει να εχω γνωστους γιατρους, βιολογους και βιοχημικους οπως και συναδελφους φυσικους με τους οποιους το κουβεντιασα και μου εξηγησαν πολλα πραματα σχετικα με τις επιδρασεις του υδραργυρου στον ανθρωπο κλπ. Αυτο με βοηθησε, γιατι μπορει απο χημεια να γνωριζω 5 πραματα σχετικα με τις ιδιοτητες του υδραργυρου, δεν ειχα ομως εμπεριστατωμενη εικονα για το πως επιδρα στο ανθρωπινο σωμα και τι ζημια κανει.
Ειναι σιγουρο οτι εχει υδραργυρο το εμβολιο?
Αν ναι που αποσκοπει η χρηση του,περα απο τις παρενεργειες?
Εχετλαίος
16/11/2009, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από REDRS
Συντηρητικό (ξεπερασμένης τεχνογνωσίας αλλά φθηνό...)
Zerotronic
16/11/2009, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από REDRS
Η χρηση του ειναι σαν συντηριτικο. Σκοτωνει τυχον παθογονους παραγοντες που θα μπουν στο φιαλιδιο μετα το ανοιγμα του απο το γιατρο ωστε να μην μολυνθει ο επομενος που θα παρει δοση απο το ιδιο μπουκαλακι.
Διαβασε σε παρακαλώ το κειμενακι που εγραψα λιγο παραπανω. Εκει θα βρεις πιο αναλυτικα πληροφοριες που μπορεσα να μαζεψω σχετικα με το γιατι περιεχεται το Thimerosal στα εμβολια.
Cpt. Haddock
16/11/2009, 14:04
Διαβασε σε παρακαλώ το κειμενακι που εγραψα λιγο παραπανω. Εκει θα βρεις πιο αναλυτικα πληροφοριες που μπορεσα να μαζεψω σχετικα με το γιατι περιεχεται το Thimerosal στα εμβολια.
Ναι, μονο που πουθενά στα ποστς σου δεν τεκμαίρεται οτι το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει υδράργυρο.
Κι αν έχει, προφανώς έχουν όλα, οπότε όλα τα εμβόλια που έχουμε κάνει σαν παιδιά και αργότερα (στρατό, τέτανος κλπ) μας έχουν προσθέσει μερικά κιλά βαρους λόγω του quicksilver
Zerotronic
16/11/2009, 14:19
Ναι, μονο που πουθενά στα ποστς σου δεν τεκμαίρεται οτι το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει υδράργυρο.
Κι αν έχει, προφανώς έχουν όλα, οπότε όλα τα εμβόλια που έχουμε κάνει σαν παιδιά και αργότερα (στρατό, τέτανος κλπ) μας έχουν προσθέσει μερικά κιλά βαρους λόγω του quicksilver
Μπες σε παρακαλω στον κοπο να ριξεις μια ματια στα links που εχω παραθεσει στο αρχικο κειμενο, και συγκεκριμενα στη σελιδα του FDA.
http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/QuestionsaboutVaccines/ucm186102.htm
Διαβασε στα συστατικα των εταιρειων που το παρασκευαζουν εκει που γραφει:
ID Biomedical Corporation of Quebec:
Thimerosal, a mercury derivative, is added as a preservative. Each dose contains 25 mcg mercury
Novartis Vaccines and Diagnostics Limited (που απόσο γνωριζω ειναι και η εταιρεια που φερνει το εμβολιο στην ελλαδα):
The 5-mL multidose vial formulation contains thimerosal, a mercury derivative, added as a preservative. Each 0.5-mL dose from the multidose vial contains 25 mcg mercury.
Sanofi Pasteur, Inc.:
Each 0.5 mL dose of the multidose presentation contains 25 mcg mercury.
Απο τις 4 εταιρειες που το παρασκευαζουν μονο η τελευταια δηλωνει οτι δεν χρησιμοποιει συντηριτικα
MedImmune LLC:
The vaccine contains no preservatives.
Αυτο σημαινει πως οι δοσεις που πουλαει η συγκεκριμενη εταιρεια ειναι ατομικες και κατα συνεπεια κοστιζουν περισσοτερο.
EDIT:
Ναι απ οσο ξερω τα περισσοτερα εμβολια που γινονται περιεχουν το συγκεκριμενο συντηρητικο. Οπως ειπα δεν ειμαι γιατρος και δεν τα ξερω ολα με το ονομα τους. Μπορεις ομως αν θες νομιζω να πας σε φαρμακειο και να ζητησεις να αγορασεις ατομικη δοση οποιουδηποτε εμβολιου που δεν θα περιεχει Thimerosal. Αν εχουν φερει τα φαρμακεια τις συγκεκριμενες δοσεις φυσικα.
Cpt. Haddock
16/11/2009, 14:22
Οπότε ξαναρωτάω: Αυτό συμβαίνει μονο στο συγκεκριμένο εμβόλιο ή σε όλα; Μηπως είναι όλα επικίνδυνα και πρέπει να τα καταργήσουμε; :wave2:
Zerotronic
16/11/2009, 14:25
Οπότε ξαναρωτάω: Αυτό συμβαίνει μονο στο συγκεκριμένο εμβόλιο ή σε όλα; Μηπως είναι όλα επικίνδυνα και πρέπει να τα καταργήσουμε; :wave2:
Σου απαντησα σε αυτο παραπανω στο EDIT. Να με συγχωρεις, το ξεχαασα την πρωτη φορα :D
Εχετλαίος
16/11/2009, 14:29
Μηπως είναι όλα επικίνδυνα και πρέπει να τα καταργήσουμε;
Μεγάλο ερώτημα που χρήζει μεγάλης απάντησης.
Έχεις υπόψιν σου τον Ed. Jenner; Το τι συνέβη στη γυναίκα του και στον ίδιο; Μα και φυσικάααααα η επιστήμη έχει προοδεύσει και αυτά δε συμβαίνουν πια!
Ή μήπως πάλι....;
Cpt. Haddock
16/11/2009, 14:29
Σου απαντησα σε αυτο παραπανω στο EDIT. Να με συγχωρεις, το ξεχαασα την πρωτη φορα :D
Άλλο θέλω να πω. Εαν η ύπαρξη 25 μικρογραμμαρίων μερκιουρι σε καθε εμβόλιο είναι επικίνδυνη, πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε εμβόλια. Ποτέ πριν δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.
Η ύπαρξη υδραργύρου ως συντηρητικού (κοινή πρακτική για τα εμβόλια), ΔΕΝ είναι ικανός λόγος να μην κάνεις το εμβόλιο για H1N1.
Αλλοι λόγοι, ναι. Αυτός όχι :wave2:
Μεγάλο ερώτημα που χρήζει μεγάλης απάντησης.
Έχεις υπόψιν σου τον Ed. Jenner; Το τι συνέβη στη γυναίκα του και στον ίδιο; Μα και φυσικάααααα η επιστήμη έχει προοδεύσει και αυτά δε συμβαίνουν πια!
Ή μήπως πάλι....;
Έχω υπόψη μου και τα παιδιά της θαλιδομήδης. Επίσης και τους ψυχασθενείς που κάποτε θα θεραπευόταν με λοβοτομή, όπως και πληγές που τις έκλειναν με μπελαντόνα πριν κατι αιώνες. Στη Γαλλία του 17ου αιώνα, οι γιατροί είχαν χωριστεί σε δυο ομάδες, τους "κυκλοφορητες" και τους αντιπάλους τους με αντικείμενο διαμάχης εαν το αίμα ρέει μεσα στο σώμα :rotflmao:
Ναι, προχωράει η ιατρική ευτυχώς και γι' αυτό επιδημιακές νόσοι ή έχουν εξαλειφθεί ή έχουν περιορισθεί. Γι' αυτό απο τα 20 εκατομμύρια θυματα της ισπανικής γρίπης του 1918 ειμαστε σήμερα στα 2000 μονο...
Λόγω της ιατρικής και όχι των προσωπικών ερευνων και πορισμάτων
Εχετλαίος
16/11/2009, 14:37
Ξαναέγραψα, το πρόβλημα είναι αθροιστικό!
http://www.generationrescue.org/pdf/encephalopathies.pdf
Εχετλαίος
16/11/2009, 14:39
Λόγω της ιατρικής και όχι των προσωπικών ερευνων και πορισμάτων
Κάποτε ίσως. Τώρα αν ένας ιατρός επιζήσει ή όχι επαγγελματικά είναι θέμα αν είναι ή όχι πελάτης των φαρμακευτικών. Και μόνο.
Been there, done that.
Cpt. Haddock
16/11/2009, 14:45
Κάποτε ίσως. Τώρα αν ένας ιατρός επιζήσει ή όχι επαγγελματικά είναι θέμα αν είναι ή όχι πελάτης των φαρμακευτικών. Και μόνο.
Been there, done that.
Συμφωνώ με αυτό. Το έχω δεί/ζήσει και εγώ. Οπότε;
Το συμπέρασμα στην περίπτωσή μας ποιο είναι; (συμπέρασμα που βγάζουμε εμείς που ναι μεν δεν έχουμε εμβριθείς γνωσεις, είμαστε όμως καθαροι απο τους πειρασμους των φαρμακευτικών)
Υπάρχει γρίπη Η1Ν1?
Είναι δημιουργημα CIA/NSA/FBI κλπ?
Είναι επικίνδυνη;
Χρειάζεται προφύλαξη;
Χρειάζεται πρόληψη;
Επαναλαμβανω το πρώτο μήνυμά μου σε αυτό το θρεντ :wave2:
Καλά...
Κλασσική ελληνική αντιμετώπιση. Απο το ένα άκρο στο άλλο.
Όπως ΔΕΝ χρειάζεται υστερία και πανικός, έτσι ΔΕΝ χρειάζεται και αδιαφορία. Ειδικά εαν η τελευταία εδράζεται στις γνωστές συνομωσιολογικές θεωρίες για την προέλευση του ιού, ή στο γεγονός οτι εμείς ως Ελληνες δεν είμαστε πρόβατα και δε μασάμε κουτόχορτο σε αντίθεση με τους άλλους λαούς... (που ειναι ο δράκος στο παραμύθι; )
Κατα τα άλλα: Μια κοινή λογική και απλοί κανόνες υγιεινής χρειάζονται.
Να μη φτερνίζεστε στις παλάμες σας και μετά να δίνετε χειραψία (είναι και σιχαμένο εκτός απο ανθυγιεινό :lol: ), να πλένετε τα χεράκια σας, να τρώτε κανενα φρουτάκι και να πινετε υγρά να προσέχετε εάν κρυώσετε να μη κάνετε πάρτυ και κολλήσετε όλο τον κόσμο. Ότι θα κανατε και στο απλό κρύωμα δλδ.
Εχετλαίος
16/11/2009, 14:47
Υπάρχει γρίπη Η1Ν1?
Είναι δημιουργημα CIA/NSA/FBI κλπ?
Είναι επικίνδυνη;
Χρειάζεται προφύλαξη;
Χρειάζεται πρόληψη;
Ναι, όχι, όχι, όχι, όχι :D
Cpt. Haddock
16/11/2009, 14:51
Θα διαφωνήσω στα δύο μεσαία όχι. Ενδεχομένως κι οι γονείς του 19χρονου κοριτσιού που πέθανε σήμερα χωρίς να έχει κατι άλλο στο ιστορικό της :sick:
edit: Ακυρο το τελευταίο, η κοπέλα δυστυχώς ειχε βαριάς μορφής καρδιοπάθεια (αλλα δεν το γνωριζε)
Gandalf dr685sm
16/11/2009, 15:21
Ρε Cpt... έχουμε την κοινή λογική που λέει οτι...
Απο την απλή γρίππη (καλά απλό δεν είναι τίποτα ... αλλά λέμε τώρα! ) έχεις περίπου 50-60000 νεκρούς ετησίως ή καλύτερα ανά σαιζόν σε ημισφάιριο.
Μέχρι στιγμής η τόσο επικίνδυνη γρίππη που μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα δεν ξεπερνά τις 10-20000 νεκρούς και όλοι μάλιστα ή αν θες η συντριπτική πλειοψηφία τους , είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.
ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ!!!! Οχι της φαντασίας μου ή της έρευνας μου. Ότι ανακοινώνουν καθημερινά.. χθες το είπαν στο CBS το νούμερο αυτό. Δικαιολογεί ενα τέτοιο κύμμα τρομοκαμπάνιας ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να κάνεις εμβόλιο;
Μου θυμίζει εκείνην την ιστορία με την Καταιγίδα της Ερήμου που εμβολίαζαν στρατιώτες στο πεδίο της μάχης για να μην πάθουν κάτι απο Σαρίν και άλλα αέρια... το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι νομίζω... καρκίνος, πολλές παρενέργειες κοκ...
Αν τώρα κάνω το εμβόλιο ώς όντως υγιείς πολίτης απο όσο λένε οι τελευταίες εξετάσεις μου (γιατί αυτό είναι de facto όρος-επιχείρημα) και στο μέλλον στα 2000000 άτομα που έκαναν το εμβόλιο στην Ε.Ε. πουν .... α... τώρα ανακαλύψαμε οτι έχει παρενέργεια μακροχρόνια στο συκώτι... στον νευρικό ιστό, ... προκαλεί αυτισμό ισως στα παιδιά που θα έρθουν όπως είπαν παραπάνω... ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ;... ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;
Α.. και για το θέμα των εμβολίων που λές, αν διαβάσεις τα links θα δείς οτι σε αρκετές περιπτώσεις το χημικό συστατικό λένε πως ευθύνεται για εκφυλιστικές νευρικές ασθένειες αλλά και μυο-ασθένειες συνδιαστικά... (βλ. αυτισμός).
Με δεδομένο οτι ήδη έχουμε δεί ιδιαίτερη αύξηση ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε αυτιστικά παιδιά ή γενικά με παρόμοια προβλήματα , δεν σε προβληματίζει;
Για πήγαινε μια απο μαιευτήρια και ειδικά σχολεία να δείς πόσα παιδιά κάθε μέρα γεννιούνται με τέτοια προβλήματα; Εμένα δεν σου κρύβω οτι με έχει προβληματίσει πολύ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ .. το συγκεκριμένο άρθρο, έχοντας γνώση και το τι σημαίνει υδράργυρος και ψευδάργυρος.
Gandalf
Cpt. Haddock
16/11/2009, 15:27
Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να εμβολιαστεί, είναι ξεκάθαρο αυτό :wave2:
Όσο για την κοινή λογική, δες το ποστ μου, νομίζω συμφωνούμε
Zerotronic
16/11/2009, 16:08
Ο Ed Jenner αποσο γνωριζω ειναι αυτος που ανακαλυψε το εμβολιο κατα της ευλογιας. Δεν εχω διαβασει περισσοτερα γι αυτον, αλλα μιας και το θετεις σαν θεμα θα προσπαθησω να βρω και να διαβασω οτι μπορω το απογευμα που θα σχολασω.
Οσων αφορα τα 20 εκ. θυματα που ειχαμε το 1918 εξαιτιας της γριπης σημερα ειμαστε στα 2000 οπως λες, ΟΧΙ λογω της ιατρικης αλλα λογω της ικανοτητας του ανθρωπινου οργανισμου να βρισκει τροπο να καταπολεμησει αυτες τις ασθενειες και να τον απομνημονευει. Χωρις παρεξηγηση αλλα για να "μου τη λες" ειρωνικα οπως κανεις στα τελευταια 2 3 πσοτ σου φιλε captain μαλλον γιατρος εισαι, ετσι; Σαν γιατρος θα γνωριζεις τον τροπο με τον οποιο λειτουργουν τα εμβολια σωστα; Οταν ενας οργανισμος μολυνθει ειτε απο την πραγματικη γριπη ειτε απο την "ψοφια"-εικονικη-οτι αλλο θες γριπη που περιεχεται στα εμβολια τοτε δημιουργει αντισωματα τα οποια αποθηκευει και εφοσων καταφερει να επιβιωσει (σε περιπτωση που εχει μολυνθει απο την πραγματικη γριπη), αν ξαναμολυνθει θα ειναι σε θεση να ανταπεξελθει αμεσα εναντιον του ιδιου αυτου ιου. Κανω καπου λαθος; Αν ναι τοτε διορθωσε με σε παρακαλω. Αν οχι, τοτε θα ελεγα πως ο ανθρωπος σημερα εχει τροπο να αντιμετωπισει την γριπη ακριβως επειδη ειχε υπαρξει στο παρελθον εκεινη η πανδημια το 1918, και οχι λογω της ιατρικης.
Να σου θυμησω τη 2η πανδημια το 1976 της ιδιας ακριβως γριπης του 1918 (που ειναι και η ιδια ακριβως σημερα); Θυμασαι τοτε που η κυβερνηση των ΗΠΑ ξεκινησε ενα προγραμμα μαζικων εμβολιασμων στον λαο τους, μονο για να καταληξει να το διακοψει μετα απο 40 εκ εμβολιασμους απο το ιδιο εμβολιο που προσπαθουν να μας πουλησουν σημερα; 500 ατομα μειναν παραλυτα και 30 ατομα χασαν τη ζωη τους εξαιτιας του εμβολιου, με την κυβερνηση των ΗΠΑ να πληρωνει περιπου 90εκ δολαρια σε αποζημιωσεις στις οικογενειες. Ξερεις ποσοι πεθανανε το 1976 απο τον Η1Ν1; Ενα (1) ατομο.
Οσων αφορα το αλλο που λες να μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Σημερα αν δεν ειχε ο καθενας την δυνατοτητα να κανει προσωπικες ερευνες και να καταληγει σε δικα του πορισματα θα ειμασταν οπως το μεσαιωνα, αντε στην καλυτερη οπως ειναι η βορεια κορεα σημερα. Ενα τσουρμο προβατα που ακολουθουν πιστα τις οδηγιες των λιγων που εχουν τη δυναμη (οχι οτι η σημερινη πραγματικοτητα διαφερει και πολυ δυστυχως). Αν δεν υπηρχαν ατομα να κανουνε προσωπικες ερευνες σε καθε τομεα της επιστημης, απλα και μονο επειδη το γουσταρανε, δεν θα ειχαμε τηλεφωνο, ρευμα, θεωρια της σχετικοτητας, τεφλον κλπ κλπ Η λιστα ειναι μεγαλυτερη απ οσο φανταζεσαι. Το μονο που καταφερες με αυτο που ειπες ειναι να δειξεις οτι εχεις μια μικρη αγνοια (δεν θα μπω στη διαδικασια να αναρωτηθω αν αραγε για καποιο λογο σε βολευει να μην υπαρχουν ατομα που ψαχνονται)
φιλικα παντα
blueangel
16/11/2009, 16:58
Για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω διαφωτιστικότατο videάκι:
http://www.youtube.com/watch?v=gEVv2Sqc1uU
Zerotronic
16/11/2009, 17:19
Αλλο ενα ωραιο βιντεακι, με λιγακι πιο εγκυρες πηγες σχετικα με την επιδραση του υδραργυρου στον ανθρωπινο εγκεφαλο.
http://www.youtube.com/watch?v=VImCpWzXJ_w
Gandalf dr685sm
25/11/2009, 09:47
Ανακλήθηκε παρτίδα από τα «ύποπτα» εμβόλια
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009, 10:06
Το «πάγωμα» της παραλαβής παρτίδας εμβολίων για τη νέα γρίπη, που προκάλεσε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό αλλεργικών αντιδράσεων στον Καναδά, ανακοίνωσε η GlaxoSmithKline. Η εταιρία επισημαίνει ότι το εμβόλιο που κυκλοφορεί στην χώρα μας δεν είναι από την «ύποπτη» παρτίδα και παρασκευάζεται στη Γερμανία.
Στο μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε να «παγώσουν» προσωρινά και οι παραγγελίες δύο εκατομμυρίων εμβολίων της Sanofi Aventis. Η παραλαβή των εμβολίων αναμενόταν στα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας δεν θεωρείται ακόμα επαρκές ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Η χώρα μας έχει προμηθευτεί εμβόλια μόνο από την GlaxoSmithKline και τη Novartis. Σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εισαχθεί στη χώρα μας κανένα εμβόλιο από την «ύποπτη» παρτίδα.
Και μετά λένε εμβολιαστείτε... ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΘΩΝΙΑ... πειραματόζωο κανενός δεν θα γίνω. Όποιος είδε και την εκπομπή του ΣΚΑΙ για τον Η1Ν1 την περασμένη Κυριακή και το έγινε, γινεται και θα γίνει , τότε νομίζω οτι θα μπορεί να συμφωνήσει στην ομαδική μούτζα που χρειάζονται οι φαρμακοβιομηχανίες για το συγκεκριμένο εμβόλιο... τουλάχιστον για εκείνους που λέμε οτι δεν είναι ευπαθείς οργανισμοί με ιστορικό.
Gandalf
Εχετλαίος
25/11/2009, 09:49
στην ομαδική μούτζα
Μούντζα; Ομαδική Πούτ*α τους χρειάζεται! :mad:
mats8282
25/11/2009, 13:48
Την προηγουμενη Παρασκευη το μεσημερι και αφου το θερμομετρο εδειξε 38.5 πηγα μια βολτα σε νοσοκομειο στα Βριλησσια που ειχε εφημερια προκειμενου να δω αν εχω αυτη την νεα γριπη...Για τον λογο οτι ο πατερας μου ειναι στις ευπαθεις ομαδες,εχει κανει σερβις στην καρδια,μην τυχει και τον κολλησω τιποτα απο καμμια αλυσιδωτη μεταδοση...
Για να μην τα πολυλογω,περιμενα στο διαδρομο για περιπου 3 ωρες ωστε να με εξετασει 5 λεπτα ο ενας απο τους δυο(2) γιατρους που υπηρχαν και να μου γραψει το παραπεμπτικο για μια ακτινογραφια και μια αιματολογικη εξεταση της οποιας τα αποτελεσματα βγηκαν μετα απο αλλες 2 ωρες..Φυσικα δεν ειμουνα μονος,καμμια 30αρια-50αρια ατομα ειμασταν αναλογα την ωρα..
Η καλυτερη φαση ειναι οτι απο μπροστα μας περναγαν τα επειγοντα περιστατικα που τους εφερναν τα ασθενοφορα....Ενα αψου και τεζα ο ο παππους,γλυτωσε το εμφραγμα για να παει απο χοιρο.....
Κατα τα αλλα εχουμε πανδημια και ο κρατικος μηχανισμος ειναι σε συναγερμο...
:sick:
Akatanomastos
25/11/2009, 13:55
Την προηγουμενη Παρασκευη το μεσημερι και αφου το θερμομετρο εδειξε 38.5 πηγα μια βολτα σε νοσοκομειο στα Βριλησσια που ειχε εφημερια προκειμενου να δω αν εχω αυτη την νεα γριπη...Για τον λογο οτι ο πατερας μου ειναι στις ευπαθεις ομαδες,εχει κανει σερβις στην καρδια,μην τυχει και τον κολλησω τιποτα απο καμμια αλυσιδωτη μεταδοση...
Για να μην τα πολυλογω,περιμενα στο διαδρομο για περιπου 3 ωρες ωστε να με εξετασει 5 λεπτα ο ενας απο τους δυο(2) γιατρους που υπηρχαν και να μου γραψει το παραπεμπτικο για μια ακτινογραφια και μια αιματολογικη εξεταση της οποιας τα αποτελεσματα βγηκαν μετα απο αλλες 2 ωρες..Φυσικα δεν ειμουνα μονος,καμμια 30αρια-50αρια ατομα ειμασταν αναλογα την ωρα..
Η καλυτερη φαση ειναι οτι απο μπροστα μας περναγαν τα επειγοντα περιστατικα που τους εφερναν τα ασθενοφορα....Ενα αψου και τεζα ο ο παππους,γλυτωσε το εμφραγμα για να παει απο χοιρο.....
Κατα τα αλλα εχουμε πανδημια και ο κρατικος μηχανισμος ειναι σε συναγερμο...
:sick:
τελικα εισαι οκ? να ρωτησω και κατι αλλο, η ακτινογραφια γιατι χρειαζετε για να δεις αν εχει ΗΝ1?
ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
25/11/2009, 14:31
Le Monde -
> Diplomatique, Ιούλιος
> 2009
>
> «Για να
> πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει
> να εφεύρουμε αρρώστιες»
>
> Στα
> μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε
> στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή
> Ιατρική Σύνοδος για την γρίπη,
> με χορηγούς τις εταιρείες
> παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων
> και αντιϊκών φαρμάκων..
> Μεταξύ αυτών
> και η Roche. Εκεί από τα χείλη του
> γενικού διευθυντή του
> Παγκοσμίου Οργανισμού
> Υγείας (Π.Ο.Υ)
> ανακοινώθηκε επίσημα ότι:
> «Δεν γνωρίζουμε πότε αλλά
> μία πανδημία
> γρίπης αναμένεται να
> πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον
> μία συνθήκη για την
> πραγματοποίηση αυτού
> του γεγονότος, ένας ιός
> ικανός να μεταδίδεται
> από άνθρωπο σε
> άνθρωπο». Επίσης είπε ότι
> : «ο αντιγριπικός
> εμβολιασμός συνιστάται, διότι
> θωρακίζει τον οργανισμό και σαν
> ψυχολογική
> συνήθεια». Δηλαδή το κοινό
> εμβόλιο κατά της γρίπης
> αν
> και δεν βοηθά
> ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως
> placebo-ψευδοφάρμακο δηλαδή !!!...
> Όμως
> ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο είπε :
> «Αν
> υπάρχει μία χρονιά που το κοινό
> αντιγριπικό εμβόλιο δεν
> συνίσταται, είναι
> ιδιαίτερα εκείνη κατά την οποία
> υπάρχει φόβος πανδημίας. Αν είναι
> αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων
> είναι ο ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να
> επανασυνδυαστεί με την
> εμβολιαστική ρίζα αποκτώντας τα
> αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει
> στο εμβολιασμένο άτομο ένας
> πραγματικός κυκλώνας στα
> κύτταρά του. Ένας κανόνας
> που υπάρχει σε περίπτωση
> πανδημίας είναι, ότι ο προληπτικός
> εμβολιασμός αποτελεί μία
> στρατηγική πολύ
> επικίνδυνη».
>
> Δηλαδή αν
> κατά την προδρομική περίοδο μίας
> ασθένειας γίνει εμβολιασμός
> (χρονικό διάστημα, που μπορεί να
> κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3
> μήνες χωρίς να εμφανίζονται
> καθόλου συμπτώματα), τότε
> όπως
> λέει και ο Μπούργκιο, τα
> αποτελέσματα είναι βαριές και
> ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος.
> Πληροφοριακά για τους
> γονείς, που δέχονται τόσο
> απρόσκοπτα να εμβολιάζουν τα
> παιδιά τους ή τον εαυτό τους, κάθε
> φορά πριν το πραγματοποιήσουν θα
> πρέπει να προσεύχονται... Αυτό
> διότι ο εμβολιασμός ενδέχεται να
> συμπέσει μέσα στην προδρομική
> περίοδο της ασθένειας.
> Η
> στρατηγική του marketing των μεγάλων
> Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέον
> σαν στόχο της τους υγιείς
> ανθρώπους,
> όσοι λίγοι έχουν πλέον
> απομείνει. Και φυσικά τα χημικά
> φάρμακα και τα εμβόλια δεν
> κάνουν τίποτε άλλο απ' το να
> διευρύνουν την πελατεία των
> Φαρμακοβιομηχανιών
> δημιουργώντας νέους πελάτες -
> αρρώστους στην «Επιχείρηση
> Ασθένεια».
>
> Η Γαλλία
> ταρακουνά το κατεστημένο των
> Φαρμακευτικών Εταιρειών στην
> Ευρώπη με την παραπομπή
> των
> φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche
> & Pharma στο Διεθνές Διακαστήριο
> της Χάγης, στις 12 Ιουλίου 2009 διότι
> έχει αποκαλυφτεί το μέγεθος
> αυτής της νέας τακτικής, που
> θέλει νέους πελάτες, που να νομίζουν
> ότι κινδυνεύουν, για να
> πωλούνται τα νέα πανάκριβα και
> επικίνδυνα φάρμακα,
> κατηγορώντας τις 3 εταιρίες ότι
> σπέρνουν σκόπιμα τον πανικό και
> πως σκόπιμα σε εργαστήρια
> δημιούργησαν τον εν λόγω
> ιό, καθώς και οι Γαλλικές
> αρχές ασκούν δριμύ κατηγορώ ως
> προς την σκόπιμη απελευθέρωσή
> του στον αέρα με έναν και μοναδικό
> σκοπό το κέρδος.
Επίσης,
> εξετάζονται ταυτόχρονα σοβαρές
> και βάσιμες καταγγελίες
> από δικηγόρους του United States
> Department of Justice καθώς και γιατρών
> και επιστημονικού προσωπικού του Amercian Medical Association η εμπλοκή στην
> όλη υπόθεση της γρίπης των
> χοίρων, δίκτυο καναλιών
> και επιχειρήσεων μέσων
> μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες
> όπως υποστηρίζεται χορήγησαν ή
> αλληλο-χορηγήθηκαν με
> φαρμακευτικές εταιρίες έτσι
> ώστε να πάρει το θέμα διαστάσεις
> διεθνούς εμβέλειας. Η υπόθεση
> αναλαμβάνει ακόμα πιο διεθνή
> χαρακτήρα μιας και το Μεξικό
> παραπέμπει την εταιρία Baxter
> επίσης στο διεθνές δικαστήριο,
> διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι
> στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο
> και
> Μαϊο εκτός από ένα περιστατικό
> οφείλονται στο γεγονός ότι τους
> χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες
> Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009
> -
> εμβόλια τα οποία περιείχαν
> μείγματα από
> ανθρώπινους ιούς - τον ιο του SARS,
> ιός των πουλερικών και ιός των
> χοίρων.
>
> Οι πρώτες
> χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση
> εμβολίων για την γρίπη-απάτη
> είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκωτία,
> Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία,
> Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και το
> Μεξικό.
Gandalf dr685sm
25/11/2009, 14:41
Θεματική βραδιά :Η αλήθεια για τη γρίπη
Ο ΣΚΑΪ ανοίγει ένα ακόμα μεγάλο θέμα, αυτό της γρίπης.
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 21.00 έως και τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα προσπαθεί να αποκαλύψει όλη την «Αλήθεια για τη γρίπη». Στις 21.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι μεγάλες πανδημίες» της Marathon.
Οι ιοί έχουν την ικανότητα να μεταλλάσσονται, να προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον, ακόμα και να εισχωρούν σε κύτταρα ξενιστές για να αναπαραχθούν με εκπληκτική ταχύτητα. Δικαιολογημένα, οι ιοί ήταν πάντα τεράστια πρόκληση για την ανθρωπότητα. Σχεδόν 100 χρόνια μετά την τρομερή πανδημία της ισπανικής γρίπης που αποδεκάτισε τον πληθυσμό της Ευρώπης το 1918, επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να εξηγήσουν την τεράστια εξάπλωση αυτού του ιού. Από τότε, πολλές άλλες πανδημίες έχουν αφήσει το σημάδι τους στην ανθρώπινη ιστορία – και μόνο το άκουσμα των λέξεων «ευλογιά, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, AIDS, ιός Ebola, γρίπη των πτηνών» προκαλεί τρόμο. Κι όμως, παρ’ όλο που η λέξη ιός έχει γίνει συνώνυμη με την αρρώστια, σε κάποιες περιπτώσεις ένας ιός μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος, βοηθώντας για παράδειγμα στην εξολόθρευση ενός καρκινικού όγκου. Επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, με διπλό στόχο: να αποκρυπτογραφήσουν τους πιο επικίνδυνους ιούς που μας απειλούν σήμερα, με την ελπίδα σύντομα να μπορέσουν να τους νικήσουν, αλλά και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο νέους ιούς και τις μεταλλάξεις τους.
Και στις 22.00 ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο Κώστας Σπυρόπουλος για τον ΣΚΑΪ : “Η1Ν1 η Επιστροφή – η αλήθεια για τη Γρίπη” Ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Λονδίνο, την Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη, και την Ελλάδα. Μια μεγάλη έρευνα για την ιστορία των πανδημιών της γρίπης στην Ελλάδα από το 1918 έως σήμερα. Στα ευρήματα του ντοκιμαντέρ η μαρτυρία ενός 100χρονου Έλληνα που επέζησε από την πανδημία του 1918. Οι μαρτυρίες αδελφών θυμάτων, ανιψιών θύματος και δύο απομνημονεύματα (memoirs) που έρχονται στο φως δείχνοντας πως σε μία περιοχή της Ελλάδος σημειώθηκαν περίπου 1.000 θάνατοι σε 30 μέρες σε ένα σύνολο πληθυσμού 4.000.
Στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο επικεφαλής του National Health Institute NHA, Αντονυ Φάουτσι, αναλύοντας τα σχέδια της κυβέρνησης Ομπάμα για τη γρίπη, ο επί δεκαετία διευθυντής του CDC στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθηγητής Τζέφρεϋ Κόπλαν, διευθυντής του Global Health Institute. Ακόμη, από το Λονδίνο δύο άνθρωποι που πέρασαν τη δοκιμασία της γρίπης αφηγούνται την αγωνία της νόσου. Ο δρ Αλλαν Χεϊ ,διευθυντής του παγκόσμιου κέντρου γρίπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και η Δρ. Γουέντι Μπάρκλει διευθύντρια Ιολογίας στο Ιμπήριαλ Κολλετζ του Λονδίνου επικεφαλής της επιτροπής της Βρετανικής κυβέρνησης για την H1N1 παρουσιάζει τα σχέδια της Κυβέρνησης Μπράουν Από Ελληνικής πλευράς παίρνουν μέρος στο ντοκιμαντέρ οι καθηγητές: Ελένη Γιαμαρέλου επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του ΚΕΛΠΝΟ κ Σωτήρης Τσιόρδας, κ Γ. Σαρόγλου, Τάκης Παναγιωτόπουλος καθηγητής, Γιάννης Κυριόπουλος και ο διεθνούς φήμης, Έλληνας ερευνητής επιδημιολογίας, κ Γιώργος Πουλάκης.
Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται επίσης εικόνες από τα Εργαστήρια παραγωγής του εμβολίου ενώ μιλά και ο αντιπρόεδρος Ευρώπης της NOVARTIS. Σκηνοθεσία- Στέλλα Αλισάνογλου Παραγωγή- TV orasis Εκτέλεση παραγωγής- XYZ PRODUCTIONS
Όλη η Αλήθεια για τη Γρίπη στις 23.00 σε ένα μεγάλο «ζωντανό» διάλογο που συντονίζει ο διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3 Άρης Πορτοσάλτε. Καταθέτουν τις απόψεις τους κορυφαίοι ειδικοί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία του ιού της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα. Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των Ελληνικών σχολείων, γονείς, καθηγητές, νοσηλευτές και γιατροί συζητούν τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους για τον ιό που έχει ήδη φτάσει… Ακόμη, η ελληνική ομάδα κρούσης του ιού H1N1 ζωντανά αποκαλύπτει ποιες θα έπρεπε να είναι οι επόμενες κινήσεις αλλά και πόσο έτοιμοι είμαστε γι’ αυτό που έρχεται... Επίσης, η επικεφαλής του Ιατρικού ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, Μελίνα Τσέλιου αποκαλύπτει όλα τα τελευταία νέα για τα εμβόλια, το σχέδιο δράσης της Ελληνικής πολιτείας αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τέτοιες πανδημίες σε μία χώρα όπως την Ελλάδα. Μία «ζωντανή» συζήτηση, με δεκάδες ειδικούς καλεσμένους, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο στούντιο που θα μεταδοθεί επίσης σε υψηλή ανάλυση από το www.skai.gr και σκοπεύει να απαντήσει στις ανησυχίες και τα ερωτηματικά πίσω από τον ιό που τρομοκράτησε τον κόσμο.
Δείτε ειδικά τα ντοκυμανταίρ καθώς είναι επανάληψη αυτό που είδα την Κυριακή... αξίζει τον κόπο νομίζω.
Gandalf
Cpt. Haddock
25/11/2009, 14:57
ρε ΓΙΑΓΙΑ, έχεις προχειρο το λινκ?
Gandalf dr685sm
25/11/2009, 15:03
cpt...Ελευθεροτυπία φίλε..
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=01/11/2009&id=97348
http://www.new-deal.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=854:2009-10-23-08-07-52&catid=100:eu-zein-cat&Itemid=74
Gandalf
Cpt. Haddock
25/11/2009, 15:15
Σορρυ ρε παίδες...
Πρώτον το ποστ του ΓΙΑΓΙΑ μιλάει για άρθρο της Monde Diplomatique, τελικά είναι αρθρο της "Ε" που αναφέρει ενα κομμάτι απο δημοσίευση της Monde D.
Mετά αναφέρει χώρες που - υποτίθεται οτι απαγόρευσαν το εμβόλιο, μεταξύ αυτών Σουηδία και Μεξικο.
Κατ' αρχήν στο Μεξικό ξεκίνησε όλο το πατιρντί με εκατοντάδες θανάτους, άρα μου κάνει εντύπωση ΕΚΕΙ να απαγορεύσουν το εμβόλιο. Έπειτα, στην κουβέντα για τις παρενέργειες του εμβολίου αναφέρθηκε ως παράδειγμα η Σουηδία όπου παρά τους δύο εκατομμύρια εμβολιασμους είχαν ελαχιστα κρούσματα αλλεργιών...
Να με συμπαθάτε, αλλα κάποιος σας δουλεύει
Το άρθρο της Μοnde δεν το βρίσκω στο site της
Akatanomastos
25/11/2009, 15:17
Σορρυ ρε παίδες...
Πρώτον το ποστ του ΓΙΑΓΙΑ μιλάει για άρθρο της Monde Diplomatique, τελικά είναι αρθρο της "Ε" που αναφέρει ενα κομμάτι απο δημοσίευση της Monde D.
Mετά αναφέρει χώρες που - υποτίθεται οτι απαγόρευσαν το εμβόλιο, μεταξύ αυτών Σουηδία και Μεξικο.
Κατ' αρχήν στο Μεξικό ξεκίνησε όλο το πατιρντί με εκατοντάδες θανάτους, άρα μου κάνει εντύπωση ΕΚΕΙ να απαγορεύσουν το εμβόλιο. Έπειτα, στην κουβέντα για τις παρενέργειες του εμβολίου αναφέρθηκε ως παράδειγμα η Σουηδία όπου παρά τους δύο εκατομμύρια εμβολιασμους είχαν ελαχιστα κρούσματα αλλεργιών...
Να με συμπαθάτε, αλλα κάποιος σας δουλεύει
Το άρθρο της Μοnde δεν το βρίσκω στο site της
και επισης η γαλλια εχει αγορασει ενα σκασμο εμβολια. σιγα μην τα απαγορευσει
Cpt. Haddock
25/11/2009, 15:19
Έλεος, μιλάμε για απόψεις που κατατέθηκαν σε συνέδριο στη Μάλτα το 2005, πριν ακόμα σκάσει η γρίπη των πτηνών...
Το μονο "σχετικό" αρθρο που βρήκα, ειναι αυτό του Σεπτεμβρίου, αλλα μιλάει για τη γρίπη και το πως ειναι καθρέφτης των κοινωνιών μας
http://www.monde-diplomatique.fr/2009/09/DUCLOS/18096
mats8282
25/11/2009, 15:31
Τα πνευμονια κοιτανε στην ακτινα...Εγω δεν ειχα Η1Ν1 αλλα μου εβγαλε την πιστη η ιωση που ειχα,κοντεψα το 40αρι και κρατησε 5 μερες....
Gandalf dr685sm
25/11/2009, 15:39
cpt... για το άρθρο δεν γνωρίζω.. τα links τα βρήκα απο το google. Εκείνο που λέω εγώ είναι να δείς στον ΣΚΑΙ αυτό που έβαλα... το ντοκυμανταίρ ειδικά είναι αρκούντως διαφωτιστικό. Και μιλάνε επιστήμονες και απο τις δύο πλευρές σχετικά με το εμβόλιο.
Gandalf
Cpt. Haddock
25/11/2009, 15:41
cpt... για το άρθρο δεν γνωρίζω.. τα links τα βρήκα απο το google. Εκείνο που λέω εγώ είναι να δείς στον ΣΚΑΙ αυτό που έβαλα... το ντοκυμανταίρ ειδικά είναι αρκούντως διαφωτιστικό. Και μιλάνε επιστήμονες και απο τις δύο πλευρές σχετικά με το εμβόλιο.
Gandalf
Εαν μπορέσω, θα το δώ. Το ντοκιμαντέρ πάντως, δε μιλάει ουτε για τεχνητές αρρώστιες, ουτε για συνομωσίες, ούτε για υποτιθέμενες χώρες που απαγόρευσαν το εμβόλιο (και καλά απο τις 23/10 χωρίς να το έχουμε μαθει...)
Οπότε το θρεντ και ο τίτλος του ειναι τελείως παραπλανητικά :wave2:
goumis hornet
25/11/2009, 18:47
Εγω σημερα ακουσα στο ραδιο οτι η Γαλλια κατασκευαζει και αυτή εμβολια αλλα με καποια
διαφορετικα συστατικα τα ποια εχουν σοβαρες παρενεργειες σε οσους τα
εκαναν και οτι η Ελλαδα ειχε παραγγειλει 2,000,000 εμβολια και τα ακυρωσε.
Akatanomastos
25/11/2009, 19:20
Τα πνευμονια κοιτανε στην ακτινα.... o H1N1 χτυπαει στα πνευμονια?τι παθαινεισ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
o H1N1 χτυπαει στα πνευμονια?τι παθαινεισ?
Μπερδεύει ο αριστερός πνεύμονας στην εισαγωγή και κάνει σκασίματα:lol:
Red Rider
25/11/2009, 20:51
Απ'οσους ξερω κανενας δεν εμβολιαζεται,ουτε φιλοι,ουτε συναδελφοι,ουτε γνωστοι μου που εχουν επαγγελματικη επαφη με την υγεια...
Το σχολειο της κορης μου αυριο κλεινει "προληπτικα" για 1 εβδομαδα.
Σημερα το μεσημερι που την πηρα απο το σχολειο δεν μου ειπε κανενας τιποτα,ουτε για κανενα κρουσμα ενημερωθηκαμε,ολα νορμαλ.
Σημερα λοιπον το απογευμα,και μεσα απο το site της νομαρχιας εμαθα πως απο αυριο το σχολειο κλεινει.
Τι συμβαινει κυριοι αναρωτιεμαι..
απλα θελουν να φοβησουν τον κοσμο......
stefanos
26/11/2009, 00:55
Η ιστορία κατάντησε γελοία.
Συγγενικά πιτσιρίκια κολλήσανε στο σχολείο τους που δεν είχε αναφερθεί κανένα κρούσμα,
κάναν 2 μέρες πυρετό και τέλος.
Το τέστ στοίχισε 130 ? το καθένα γιατί έγινε σε ιδιωτικό κέντρο.Στα Νοσοκομεία γινόταν πανικός.
Μέ την απλή λογική μου πολύ λίγοι γονείς θα πάνε να κάνουν τέστ στα δημόσια νοσοκομεία και πολύ λίγοι θα πληρώσουν επίσης 130 για να δούν τι σόι γρίπη έχουν στους ιδιώτες.
Οπότε η ιστορία με τα σχολεία που κλείνουν είναι για τα μπάζα.
Και η ίδια η γρίπη επίσης μάλλον σαπουνόπερα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
.......
Και η ίδια η γρίπη επίσης μάλλον σαπουνόπερα.
:winka: