View Full Version : ανοιχτό πανεπιστήμιο
Καλη μέρα σας!
Το Σάββατο μετά την κλήρωση του ανοιχτού πανεπιστημίου, είδα ότι πέρασα στη πληροφορική.
Υπάρχει κάποιος απο το φόρουμ που να φοιτά στο Ε.Α.Π.?
Διαβάζω γενικότερα ότι η πληροφορική είναι πολύ δύσκολη σχολή λόγω μαθηματικών και αυτό είναι που με φοβίζει, μιάς και ποτέ δεν είχα έφεση.
Αν υπάρχει κάποιος άλλος ας γράψει την εμπειρία του.
π.χ. πόσο δύσκολα είναι, πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει...
Μου φαίνεται ότι θα ξεχάσω τις μοτοβόλτες για πολλά χρόνια
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :cry: :cry: :cry:
Θενξ εβριμποντυ!
χαντακωθηκες και συ σαν τον κολητο μου !!!:D
καλη τυχη και πολυ υπομονη και διαβασμα!!!
:wave2:
Cpt. Haddock
22/12/2009, 08:49
Kαλό κουράγιο :wave2:
Θα ρίξεις αναγκαστικά πολύ διάβασμα
το ότι θα ρίξω πολύ διάβασμα το έχω συνειδητοποιήσει...
Το θέμα είναι άλλο.. θα τα καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω, αφού δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις ή θα πηγαίνουν χαμένες τόσες ώρες/χρήμα.
Αυτό θα ήθελα να μου πεί κάποιος που φοιτά, είναι αν κάποιος από Τ.Ε.Ε. (πολύ χαμηλού επιπέδου δηλ. στα μαθηματικά) να καταφέρει να περάσει τα μάθημα ή θα χρειαστώ και φροντιστήρια για να τα βγάλω πέρα.
Δύσκολο και το οικονομικό κομμάτι... :sad:
Ευχαριστώ καπτεν / τροοπερ! :wave2:
Cpt. Haddock
22/12/2009, 09:02
Δες την ύλη και πράξε αναλόγως. Πιθανόν ενα φροντιστηριάκι να το χρειαστείς πάντως :sick:
Κάνε απο την αρχή επαφές με τους υπόλοιπους, πιθανον να είναι και άλλοι σαν και σένα οποτε να κάνετε γκρουπ για ιδιαίτερο.
Επίσης μια καλή λύση ειναι να μαζεύεστε και να διαβαζετε παρέα (αλλα να διαβάζετε όμως :lol: )
Καλή επιτυχία :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από pipis
Το θέμα είναι άλλο.. θα τα καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω, αφού δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις ή θα πηγαίνουν χαμένες τόσες ώρες/χρήμα.
Αυτό θα ήθελα να μου πεί κάποιος που φοιτά, είναι αν κάποιος από Τ.Ε.Ε. (πολύ χαμηλού επιπέδου δηλ. στα μαθηματικά) να καταφέρει να περάσει τα μάθημα ή θα χρειαστώ και φροντιστήρια για να τα βγάλω πέρα.
αν και σου ευχομαι να μη χρειαστει νομιζω οτι δυσκολα θα γλιτωσεις τα φροντιστηρια...:sick:
ο φιλαρακος μου τουλαχιστον δεν καταφερε να τα αποφυγει και ηταν και πρωτοδεσμιτης.
Ktm.Prestige
22/12/2009, 09:04
Καλημέρα φίλε μου.Κατ'αρχήν καλή δύναμη!
Είχα περάσει και εγώ το 2005 στην Πληροφορική.
Έκατσα 2 χρόνια και μετά γειά σας!!Συγχρόνως δούλευα και ο χρόνος για το διάβασμα πολύ περιορισμένος!!Ειδικά στα μαθηματικά , πραγματικά ήταν πολύ δύσκολα , για εμένα τουλάχιστον.
Το ΕΑΠ είναι πολύ καλό για κάποιον ο οποίος δεν δουλεύει και έχει θεμέλια γνώσης στα Μαθηματικά απο Γυμνάσιο και Λύκειο για να μπορεί να ανταπεξέλθει.
Σου εύχομαι το καλύτερο!!
Ktm.Prestige
22/12/2009, 09:08
Συνεδρίες θα υπάρχουν κάθε μήνα εαν θυμάμαι καλά , αλλά στην συνεδρία που θα είστε 15-20 άτομα πρωτοετής , ποιανού η απορία θα λύνεται αφού οι πιο πολλοί έχουν κενά...
Απλα θα γεμίσεις τον explorer (ή τον Mozilla σου) στα αγαπημένα με links απο άλλα Πανεπιστήμια για να βρίσκεις την ύλη που χρειάζεσαι!
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αν και σου ευχομαι να μη χρειαστει νομιζω οτι δυσκολα θα γλιτωσεις τα φροντιστηρια...:sick:
ο φιλαρακος μου τουλαχιστον δεν καταφερε να τα αποφυγει και ηταν και πρωτοδεσμιτης.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Δες την ύλη και πράξε αναλόγως. Πιθανόν ενα φροντιστηριάκι να το χρειαστείς πάντως
Κάνε απο την αρχή επαφές με τους υπόλοιπους, πιθανον να είναι και άλλοι σαν και σένα οποτε να κάνετε γκρουπ για ιδιαίτερο.
Επίσης μια καλή λύση ειναι να μαζεύεστε και να διαβαζετε παρέα (αλλα να διαβάζετε όμως )
Καλή επιτυχία
Μου κάνατε την
183797
sergiosm
22/12/2009, 09:16
Το ΕΑΠ είναι πολύ καλό, ΑΛΛΑ έχει ΔΙΑΒΑΣΜΑ
devil's animal
22/12/2009, 09:23
καλα κουραγια.
ειναι μια φιλη μου (ουσιαστικα πρωην συναδελφος) και εχει ριξει ΠΟΛΥ διαβασμα. ειναι λογιστικη...
+1 σε οτι ειπαν οι συναδελφοι απο πανω..
μην αγχωνεσαι ρε φιλος !!!:smokin:
χαλαρα , τιποτα εξαλου στη ζωη δεν ερχεται ευκολα θα κουραστεις θα διαβασεις και στο τελος θα πετυχεις το στοχο σου.:D :D :D
Λοιπόν..
Μην αγχώνεσαι-μην στεναχωριέσαι!
Σου ήρθε ένα πολύ καλό δώρο Χριστουγέννων-κοίτα να το εκμεταλλευτείς! :winka:
Τα μαθηματικά στα τμήματα Πληροφορικής δεν είναι τόσο βουνό-χρειάζονται κυρίως αυτά που έχουν σχέση με ψηφιακά συστήματα - και αν έχεις κενά απ’ το σχολείο, δεν είσαι βλάκας, μπορείς να τα καλύψεις!
Σημαντικό : Μην αφήνεις το χρόνο σου να πηγαίνει χαμένος. Να τηρείς το χρονοδιάγραμμα μελέτης που θα σου στείλουν όσο πιο πιστά μπορείς.
Τέλος από
εδώ (http://rapidshare.com/files/69512743/EAP.rar.html) μπορείς να κατεβάσεις τα βιβλία της σχολής σου σε pdf.
Καλές σπουδές!:wave2:
Υ.Γ. :Αν υπάρχει πρόβλημα με τους κανονισμούς του moto.gr σχετικά με το link που έδωσα, θα το αφαιρέσω.
Από περιέργεια....
Από οικονομικής άποψης πόσα σου ζητάνε;
Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
Από περιέργεια....
Από οικονομικής άποψης πόσα σου ζητάνε;
Για να μπεις σου ζητάνε 700? για κάθε θεματική ενότητα.
Συνολικά έχει 12 Θ.Ε.
Μπορείς να επιλέξεις απο 1 έως 3 το χρόνο και η περίοδος είναι σας σχολική χρονιά και οχι σας Τ.Ε.Ι. - Α.Ε.Ι. (ΔΗΛ. Οκτώβρη με Ιούνιο). Μπορείς ακόμη να παγώσεις ένα έως δύο χρόνια ανάλογα σε κάποιες περιπτώσεις.
Το ποσό αν και παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι και πολύ μεγάλο αν αναλογιστείς τη βαρύτητα του πτυχίου. (σαν ένα μεταπτυχιακό κοστίζει 8.400?)
τώρα για όλα τα άλλα... τώρα τα μαθαίνω και εγώ....
Αρχικά δημιουργήθηκε από DAN_DAN
Λοιπόν..
Μην αγχώνεσαι-μην στεναχωριέσαι!
Σου ήρθε ένα πολύ καλό δώρο Χριστουγέννων-κοίτα να το εκμεταλλευτείς! :winka:
Τα μαθηματικά στα τμήματα Πληροφορικής δεν είναι τόσο βουνό-χρειάζονται κυρίως αυτά που έχουν σχέση με ψηφιακά συστήματα - και αν έχεις κενά απ’ το σχολείο, δεν είσαι βλάκας, μπορείς να τα καλύψεις!
Σημαντικό : Μην αφήνεις το χρόνο σου να πηγαίνει χαμένος. Να τηρείς το χρονοδιάγραμμα μελέτης που θα σου στείλουν όσο πιο πιστά μπορείς.
Τέλος από
εδώ (http://rapidshare.com/files/69512743/EAP.rar.html) μπορείς να κατεβάσεις τα βιβλία της σχολής σου σε pdf.
Καλές σπουδές!:wave2:
Υ.Γ. :Αν υπάρχει πρόβλημα με τους κανονισμούς του moto.gr σχετικά με το link που έδωσα, θα το αφαιρέσω.
τώρα και να το αφαιρέσεις εγώ το κατεβάζω :D :D :D
Σε ευχαριστώ πολύ!
:a48: :a48: (προς moderators)
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Καλημέρα,
Σαν απόφοιτος πληροφορικής του ΕΑΠ έχω να σου πώ τα εξής. Διάβασμα θέλει και αρκετό μάλιστα. Θα χρειαστεί να κάνεις αρκετές υποχωρήσεις στην κοινωνική σου ζωή αν θες να ανταπεξέλθεις επαρκώς. Με λίγα λόγια θα στριμωχτείς ειδικά αν έχεις και οικογενειακές υποχρεώσεις.
Όσον αφορά τις προαπαιτούμενες γνώσεις μαθηματικών που ανέφερες, όντως τα μαθηματικά ήταν (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει η ύλη) ένα από τα μαθήματα που πολλοί δεινοπάθησαν, μη σου πω και οτι πολλοί διέκοψαν επειδή δεν μπορούσαν να το περάσουν. Από τα συνολικά 12 μαθήματα που απαιτούνται για το πτυχίο, τα 2 είναι καθαρά μαθηματικά. Εκεί μάλλον θα χρειαστείς φροντιστήριο ή κάποια ιδιαίτερα γιατί η ύλη είναι αρκετή και συμπυκνωμένη. Όσον αφορά τα υπόλοιπα μαθήματα, είναι βατά και αν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις πληροφορικής δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερο πρόβλημα.
Η επικοινωνία σου με τους καθηγητές θα γίνεται πρωτίστως μέσω email και τηλεφώνου. Η ανταπόκριση τους (από προσωπική εμπειρία) είναι άμεση και οι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν μέχρι να κατανοήσεις τις απορίες σου. Οι συνεδρίες είναι 4-5 τον ακαδημαικό χρόνο, που σημαίνει μια κάθε ενάμησι-δύο μήνες. Εκεί στην ουσία πας για να λύσεις απορίες που έχεις συγκεντρώσει διαβάζοντας, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό που γίνεται είναι παρουσίαση των επόμενων κεφαλαίων από τον καθηγητή :)
Όπως είπε και ο DAN_DAN, το ότι πέρασες είναι ένα δώρο. Ξέρω αρκετούς που κάνουν αίτηση επί χρόνια αλλά δεν... Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει, προχώρα και δε θα το μετανιώσεις. Η στιγμή της αποφοίτησης θα σε ανταμείψει. :D
pipis μην αγχώνεσαι ρε,φοιτητική ζωή...
Μάζι θα είμαστε γιατί πέρασα κι εγώ ΠΛΗ(με την δεύτερη).
Και ναι για τα μαθηματικά θα παίξει φροντιστήριο αλλά τ αξίζει 1000%... :look:
παιδια, για τα μαθηματικα σιγουρα χρειαζεται φροντιστηριο?
καταλαβαινω βεβαια οτι απο μια ηλικια και μετα εινια αρκετα δυσκολο να κατσεις να διαβασεις μονος κατι λιγο πιο συνθετο, αλλα υπαρχουν πολλα καλα βοηθητικα βιβλια στο εμποριο ολων των επιπεδων για να μπορεσει καποιος να ασχολυθει μονος του και να μαθει παρα πολλα πραγματα...
γιατι ετσι κι αλλιως και με το φροντηστηριο, αμα δε βαλεις κωλο κατω θα ειναι αχρηστο...
Cpt. Haddock
22/12/2009, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
παιδια, για τα μαθηματικα σιγουρα χρειαζεται φροντιστηριο?
[...]...
Για να το λένε άνθρωποι που έχουν περάσει απο ΕΑΠ κατι θα ξέρουν :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Goli καλή μας φοιτητική ζωή τότε!! :rotflmao: :rotflmao:
Εγώ λέω να ξενοικιάσω και να πιάσω μια γκαρσονιέρα, να σταματήσω τη δουλειά μου και να πάω για μπάρμαν και να αρχίσω να ζητάω κανά ψιλό από τη μάνα (κρυφά από τον πατέρα πάντα) για να αρχίσω να μπαίνω στο κλίμα και να αφήσω τα μαθήματα και όλα τα άλλα τα αγχωτικά να έρχονται σιγά σιγά!!
MitsosNaked
22/12/2009, 11:47
Goli καλή μας φοιτητική ζωή τότε!! :rotflmao: :rotflmao:
Εγώ λέω να ξενοικιάσω και να πιάσω μια γκαρσονιέρα, να σταματήσω τη δουλειά μου και να πάω για μπάρμαν και να αρχίσω να ζητάω κανά ψιλό από τη μάνα (κρυφά από τον πατέρα πάντα) για να αρχίσω να μπαίνω στο κλίμα και να αφήσω τα μαθήματα και όλα τα άλλα τα αγχωτικά να έρχονται σιγά σιγά!!
Άσε και τις μηχανές και ΣΤΡΩΣΟΥ !!!!:nono:
:rotflmao: :rotflmao: :beer:
Είμαι στο 3ο έτος της Πληροφορικής
Για πληροφορίες δες εδω
http://www.eap-forums.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16870&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://www.eap-forums.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5569
Ότι απορίες έχεις ρώτα.
Ξεκίνα με ΠΛΗ10 και ΠΛΗ12.
Υλικό υπάρχει για προετοιμασία και μελέτη. Όρεξη να έχεις να παλέψεις.
Φροντιστήριο θα χρειαστείς μόνο αν εσυ δεν ασχοληθείς σοβαρά και προτιμήσεις να στα δώσουν μασημένη τροφή έτοιμη, όπως και να έχεις έτοιμες εργασίες.
Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο απο ένα συμβατικό ΑΕΙ μιας και δεν έχει παρακολουθήσεις απορίες κλπ πρέπει να τις λύνεις κυρίως μόνος σου με το υλικό που θα έχεις και μέσω google, μετά με συμφοιτητές απο φόρουμ και στο τέλος απο καθηγητές κλπ. Δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτούς απλά γιατί συνήθως τρέχεις με εργασίες τελευταίο weekend πριν την παράδοση και τότε είσαι συνήθως μόνος.
Επίσης είμαστε σε ηλικία 30+ οι πιο πολλοί και οι ικανότητες αφομοίωσης είναι πολύ μικρότερες απο ότι σε ηλικία 18-24 που είναι ένας φοιτητής.
Και το σημαντικότερο... Εργαζόμαστε, έχουμε οικογένεια, υποχρεώσεις, ανάγκες, προβλήματα οπότε η φοιτητική ιδιότητα είναι κάτι δευτερεύων στη ζωή μας...
Akatanomastos
22/12/2009, 13:14
παιδια, η υλη των μαθηματικων ειναι αυτη που γραφει στα δυο μαθηματα κατω κατω? (http://www.mathimatikos.edu.gr/eap.php)
αν οχι ποια ειναι?
Αυτό που βλέπεις είναι μόνο μερικές ενότητες που υποστηρίζει το συγκεκριμένο φροντιστήριο
Για περισσότερες πληροφορίες www.eap.gr
ΠΑς http://www2.eap.gr/frameset.jsp?locale=el
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Πληροφορική
Διάρθρωση
Διάρθρωση του προγράμματος για τους φοιτητές που εισήχθησαν μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010
Και εκεί θα βρεις κάπως αναλυτικά την ύλη ανα θεματική ενότητα
perastikos
22/12/2009, 14:46
Η πληροφορική του ΕΑΠ όντως είναι λίγο ζόρικη...
Ίσως πιο ζόρικη και από κάποια ΑΕΙ Πληροφορικής. Εκτός από το ότι το πτυχίο σου είναι ισότιμο με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια (άρα πρέπει να υπάρχει και ένα Α επίπεδο σπουδών) δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να περάσει και το μήνυμα ότι "επειδή πληρώνω για την θεματική ενότητα θα με περάσετε" ;)
Ειδικά για τις εργασίες επειδή ξέρω κόσμο που τις παίρνει έτοιμες από Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια, ΜΗΝ το κάνεις! Χώρια του ότι δεν θα καταλάβεις τίποτα υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σε ανακαλύψουν. Αυτό σημαίνει από απλό μηδενισμό έως και άλλες κυρώσεις....
Αυτά τα λίγα από κάποιον που έχει δει λίγο τα πράγματα ως ανεπίσημος διδάσκοντας σε κάποια ΠΛΓΗ του ΕΑΠ.....
Σε κάθε περίπτωση, καλή αρχή και καλή τύχη!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
παιδια, η υλη των μαθηματικων ειναι αυτη που γραφει στα δυο μαθηματα κατω κατω? (http://www.mathimatikos.edu.gr/eap.php)
αν οχι ποια ειναι?
αν ειναι αυτη η υλη, φαναζομαι οτι για να τα βαζουν ολα σε ενα μαθημα, δε θα μπαινουν σε βαθος αλλα θα θελουν βασικες γνωσεις...
οποτε η αρχικη μου υποθεση οτι δε χρειαζεται φροντιστηριο επιβεβαιωνεται(αρκει βεβαια να εχει ορεξη να διαβασει καποιος μονος του...)
PortisHead
22/12/2009, 15:46
Ρε συ Golia ?
Φοιτητης στα γεράματα ?
:lol:
Αντε με το καλο.
Καλη επιτυχια ,κουραγιο και δυναμη.
Α.....κοιτα και για υποτροφια απο την Aprilia.... :lol:
:beer:
Εν τάχει.
Ε.Α.Π = μούφα. Τρόπος για να πέρνουν λεφτά.
Με τόσα χρήματα που θα δώσεις πας σε μια Σκανδιναβική χώρα η οποία δεν έχει καθόλου δίδακτρα & κάνεις πραγματικά σπουδές επιπέδου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Εν τάχει.
Με τόσα χρήματα που θα δώσεις πας σε μια Σκανδιναβική χώρα η οποία δεν έχει καθόλου δίδακτρα & κάνεις πραγματικά σπουδές επιπέδου.
Xoxoxo
μούφα λόγο χρημάτων? λόγο επιπέδου? λόγο του να πούμε καμιά π@π@ρι@ να περνά η ώρα??
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Xoxoxo
μούφα λόγο χρημάτων? λόγο επιπέδου? λόγο του να πούμε καμιά π@π@ρι@ να περνά η ώρα??
Αν θεωρείς ότι είπα παπάρι αγνόησε ότι έγραψα.
Έχω προσωπική εμπειρία στο Ε.Α.Π & όχι ως φοιτητής, στο τμήμα Πληροφορικής. Δεν γράφω τίποτα παραπάνω.
Απλά αν είπες απλά εξυπνάδα για να πεις κάτι τότε να το προσπεράσουμε και να μην συζητήσουμε, αν έχεις εμπειρία και άποψη ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Απλά αν είπες απλά εξυπνάδα για να πεις κάτι τότε να το προσπεράσουμε και να μην συζητήσουμε, αν έχεις εμπειρία και άποψη ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Αν δε καταλαβαίνεις ότι έγραψα ακριβώς πριν, τι να πω. & όπως είπα δε γράφω τίποτα παραπάνω, για πολλούς λόγους.
ΟΚ, οπότε να σχολιάσω και εσύ μην απαντάς.
Όσων αφορά το χρηματικό σαφώς και είναι πολλά τα λεφτά σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες....
Είναι όμως επίσης λιγότερα για κάποιον που επιλέγει να σπουδάσει σε άλλη πόλη με όσα έξοδα συνεπάγεται αυτό. Συν τα φροντιστήρια που θα χρειαστεί για να εισαχθεί κάποιος σε ένα ΑΕΙ πληροφορικής.
Το να πάει στην Σουηδία και να σπουδάσει πληροφορική, επίσης είναι άκυρη σύγκριση στο οικονομικό, απλά και μόνο επειδή το ΕΑΠ ανήκει στην δια βίου εκπαίδευση και απευθύνεται σε ανθρώπους που εργάζονται και είναι σαφώς πάνω απο 25. Ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα να παρατήσουν οικογένεια, δουλειά κλπ και να πάνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό στα 30+
sergiosm
28/12/2009, 23:39
Έχω προσωπική εμπειρία στο Ε.Α.Π & όχι ως φοιτητής, στο τμήμα Πληροφορικής. Δεν γράφω τίποτα παραπάνω.
Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις προσωπική άποψη.
Όταν όμως το μόνο που λες είναι:
και μάλιστα
Εν τάχει.
χωρίς καμία απολύτως εξήγηση,
δεν νομίζεις ότι δικαίως δεν μπορεί να γίνει δεκτή;
Αιτιολόγησε την άποψή σου και πες ό,τι θες,
αλλά αιτιολόγησέ την
Cpt. Haddock
28/12/2009, 23:46
Εν τάχει.
[...]
Εν τάχει, πολύ άκυρος...
Όπως σου είπαν και πιο πάνω, δοκιμασε εσύ στα 30+ με δουλεια κ ενδεχομένως οικογένεια να πας σε σκανδιναβική χώρα για σπουδές.
:rolleyes:
Εν τάχει.
Διαφωνώ στο πρώτο.. Συμφωνώ εν μέρει στο δεύτερο.
Εν τάχει, πολύ άκυρος...
Όπως σου είπαν και πιο πάνω, δοκιμασε εσύ στα 30+ με δουλεια κ ενδεχομένως οικογένεια να πας σε σκανδιναβική χώρα για σπουδές.
και να μην εχεις οικογενεια...και να εισαι νεοτερος...για να φυγεις απο την ελλαδα και να πας σε μια σκανδιναβικη χωρα, πρεπει να εισαι τουλαχιστον ανωμαλος:sick:
Cpt. Haddock
29/12/2009, 00:00
και να μην εχεις οικογενεια...και να εισαι νεοτερος...για να φυγεις απο την ελλαδα και να πας σε μια σκανδιναβικη χωρα, πρεπει να εισαι τουλαχιστον ανωμαλος:sick:
Εδω θα διαφωνήσω ΚΑΘΕΤΑ :lol:
Ανώμαλος.. :lol:
Georgaras
29/12/2009, 00:05
Κατά τα άλλα εδώ στην Ελλάδα έχουμε δωρεάν παιδεία.... ΑΙΣΧΟΣ. Τσάμπα έπρεπε να είναι για όλους το ΕΑΠ.
Cpt. Haddock
29/12/2009, 00:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Ανώμαλος.. :lol:
Απλά έχω πάει στη Δανία :D
re kaptain...5 μερες βιεννη πηγα...και ψυχοπλακωθηκα...
πολυ ομορφη πολη, αλλα ψωφοκρυο(μηχανες τις ξεχνας, δεν υπηρχαν ουτε για δειγμα), οι ανθρωποι εντελως ψυχροι, οι γκομενες ασχημες:lol: (και το ματι τους δεν επαιζε καθολου:sick: )
καιρος τραγικος...ακομα και χωρις συννεφα ο ηλιος ηταν ''ψωφιος''
ουτε μια καφετερια δεν ειχε(οπως τις εννοουμε εμεις τουλαχιστον)
ο καιρος ειναι πολυ βασικος παραγοντας...εδω κανει 5 μερες συννεφια και μολις κανει την ηλιακαδα βγαινουμε ολοι εξω και λιωνουμε στις βολτες...
αλλα το πραγμα εκει πανω το εχουν κανει τοσο τελειο, γιατι δεν εχουν και τιποτα αλλο να κανουν...αν εμενα εκει θα δουλευα απο το πρωι μεχρι το βραδυ, γιατι δε θα χα να κανω και τιποτα αλλο...
τα εχουν ολα στην πενα για αυτο το λογο...
εδω στην ελλαδα, εινα αλλιως...ειναι πραγματικα ενας τοπος που ο θεος του φερθηκε με πολυ ιδιαιτερη μεταχειριση...
σε αυτες τις χωρες του εξωτερικου, οι ανθρωποι κανουν οτι μπορουν για να τα εχουν ολα τελεια...
εμεις ζουμε σε μια απο τις πιο ομορφες χωρες του κοσμου, και κανουμε υπερανθρωπες προσπαθειες για να την καταστρεψουμε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αυτες οι χωρες οι βορειες, ειναι ωραιες χωρες για να δουλευεις και να επιβιωνεις...στην ελλαδα ζεις ομως, με δυσκολιες, αλλα ζεις...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Georgaras
Κατά τα άλλα εδώ στην Ελλάδα έχουμε δωρεάν παιδεία.... ΑΙΣΧΟΣ. Τσάμπα έπρεπε να είναι για όλους το ΕΑΠ.
Ανακαλύπτω τον κόσμο.. :p :lol:
Στην βιβλιοθήκη έχω καμιά 30ριά βιβλία πληροφορικής.. αγορασμένα.. :lol: όποιος βρει συνολικό κόστος κερδίζει μία ώρα δωρεάν εκπαίδευση στο outlook express.. :lol: :bigcry:
Cpt. Haddock
29/12/2009, 00:08
re kaptain...5 μερες βιεννη πηγα...και ψυχοπλακωθηκα.....
Ρε Χάλια, τί σχέση έχει η Βιέννη με τη Σκανδιναβία; :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
Ρε Χάλια, τί σχέση έχει η Βιέννη με τη Σκανδιναβία; :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
ξερω γω...
πιο χαμηλα ειναι...αρα θα ναι και λιγο καλυτερα?:look: :lol:
πιο ψηλα η σκανδιναβια, πιο πολυ κρυο, λιγοτερος ηλιος, λιγοτερη μερα...
τι αλλο μενει?
Cpt. Haddock
29/12/2009, 00:12
ξερω γω...
Άστο καλύτερα, μας διαβάζουν κι άλλοι :lol: :lol: :lol: :lol:
(καμία σχέση Πάνο, έκατσες 5 μερες σε μια καθαρά τουριστική πρωτεύουσα :winka: )
Άστο καλύτερα, μας διαβάζουν κι άλλοι :lol: :lol: :lol: :lol:
(καμία σχέση Πάνο, έκατσες 5 μερες σε μια καθαρά τουριστική πρωτεύουσα :winka: )
ρε καπτεν σε εξοδα μας βαζεις τωρα...πρεπει να παω και σουηδια δηλαδη?
:D :smokin: :smokin: :smokin:
Akatanomastos
29/12/2009, 00:14
Στην βιβλιοθήκη έχω καμιά 30ριά βιβλία πληροφορικής.. αγορασμένα..
τα βιβλια δεν ειναι απαραιτητο να στα δινουν
ΑΝ υπηρχαν σοβαρες και μεγαλες βιβλιοθηκες για να διαβασεις και δανειστεις μεγαλη βιβλιογραφια..
ειδικα ο τροπος που γινετε στην ελλαδα η διανομη βιβλιων,
και η κατασπαταληση χρηματων για βιβλια που πανε σε ατομα που ουτε για να στηριξουν το τραπεζι δεν τα θελουν εμενα με βρισκει αντιθετο..
και πολλες φορες η κατασπαταληση γινετε απο διαφορα ατομα περισσοτερες απο μια φορα, καθως καθε φορα που δηλωνεις το ιδιο μαθημα επαιρνες και παλι το ιδιο βιβλιο..
μπορουμε να μαθουμε και χωρις δικα μας βιβλια..
βιβλια απο βιβλιοθηκη και φυσικα ηλεκτρονικες σημειωσεις καθηγητων ειναι αρκετα
ΕΝΤΙΤ μιλαω για τα ΑΕΙ, αν θυμαμαι καλα στα ΤΕΙ δεν δινουν βιβλια
Cpt. Haddock
29/12/2009, 00:14
ρε καπτεν σε εξοδα μας βαζεις τωρα...πρεπει να παω και σουηδια δηλαδη?
:D :smokin: :smokin: :smokin:
Nαι... Αλλα μπορείς να πας και με αεροπλάνο
Ρώτα τον Φιλιππο :rotflmao:
blackbusa
29/12/2009, 00:38
Nαι... Αλλα μπορείς να πας και με αεροπλάνο
Ρώτα τον Φιλιππο
καφρε....
αλλα τοσο σωστος...:sad:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
filipp0s
29/12/2009, 08:06
Ρώτα τον Φιλιππο :rotflmao:
:a021: :a021:
sergiosm
29/12/2009, 11:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Georgaras
:confused: :confused:
Γιατί;;;
Εχετλαίος
29/12/2009, 11:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
:confused: :confused:
Γιατί;;;
Γιατί όχι;:confused:
Cpt. Haddock
29/12/2009, 11:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Γιατί όχι;:confused:
Γιατί το ΕΑΠ απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που έχουν εισόδημα :winka:
Εχετλαίος
29/12/2009, 12:02
Γιατί το ΕΑΠ απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που έχουν εισόδημα
Γιατί, δεν χρειάζεται εισόδημα κάποιος που σπουδάζει τα παιδιά του σε κοινό Πανεπιστήμιο; :confused:
Κάτω από ένα χιλιάρικο/μήνα φτάνει;
Akatanomastos
29/12/2009, 12:04
στην ελλαδα παιδια, γνωριζουμε ολοι πολυ καλα οτι κοροιδευουμε τους εαυτους μας..
θεωρητικα εχουμε δωρεαν παιδεια, αλλα στην πραξη τουφες..
αν βγει ενας υπουργος να πει, θα πληρωνουν οι φοιτητες ενα ποσο συμβολικο καθε χρονο, τυπου 150-200 ευρω για το πανεπιστημιο, και 150-200 ευρω για διαμονη σε σοβαρες οργανωμενες κρατικες εστιες
θα ξεσηκωθει ολη η επανασταση και καλα οτι ΔΕΝ εχουμε δωρεαν παιδεια..
λες και τωρα εχουμε, που οι φοιτητες κατω απο 280 ευρω νοικι δεν βρισκουν
ποσα λεφτα δινουν σε σημειωσεις, και ακομα και σε ιδιαιτερα/φροντιστηρια για ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!
ΝΑΙ ΝΑΙ, καλα ακουσατε υπαρχουν φοιτητες που πληρωνουν για να κανουν ιδιαιτερο στο πανεπιστημιο..
και υπαρχουν φυσικα και οι ΧΑΛΙΕς που τα παιρνουν..
ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΩ για εναν τυπο που γνωρισα προσφατα, ο οποιος υπερηφανα διαφημιζει το website του, στο οποιο μπορεις να κανονισεις μαζι του για να σου κανει ΠΤΥΧΙΑΚΗ ή ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ εργασια φυσικα επι πληρωμη..
ΚΑΘΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ
ΜΗΝ μιλαμε λοιπον για σοβαρη παιδεια στην ελλαδα..
Εχουμε χασει το τρενο χρονια τωρα..
Σπουδες απο ενα τεραστιο ποσοστο, μονο και μονο για να παρουν ενα "κωλοχαρτο" χωρις να εχουν μαθει τιποτα..
Το μοντελο με το να πληρωνει ο φοιτητης καποια ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ λεφτα, σε συνδιαζμο με τις παροχες και επιδοτησεις του κρατους ειναι το γαλλικο μοντελο, το οποιο κατα την ταπεινη μου αποψη δουλευει..
Μοντελο που για μενα ειναι ισοδυναμο με δωρεαν παιδεια, αφου τα ποσα που σου ζητανε τα πανεπιστημια ειναι συμβολικα για μερικα μαλλον πρακτικα "εξοδα" που εχει το ιδρυμα για τον φοιτητη, καποιες σημειωσεις, φωτοτυπιες, υπηρεσιες ηλεκτρονικες κλπ κλπ..
Δεν μιλαω για αγγλια οπου εκει υπαρχουν υψηλα διδακτρα και δουλευει αλλιως το πραμα..
Cpt. Haddock
29/12/2009, 12:05
Γιατί, δεν χρειάζεται εισόδημα κάποιος που σπουδάζει τα παιδιά του σε κοινό Πανεπιστήμιο; :confused:
Κάτω από ένα χιλιάρικο/μήνα φτάνει;
Αναλόγως...
Εαν τα έχει να καθονται και να κάνουν πλουσιοπάροχη φοιτητική ζωή, δε φτάνει το χιλιάρικο.
Εαν, μόλις γίνουν 18 τα βάλει να δουλεψουν να βγάλουν το χαρτζηλίκι τους, όπως κάνουν οι γονείς σε άλλες χώρες, τότε φτάνει.
Κοινώς πρέπει να πάμε στη λογική οτι ο φοιτητης σπουδάζει, δεν ΤΟΝ σπουδάζει ο γονέας :winka:
Άσχετο με το ΕΑΠ αυτό φυσικά
Συμφωνώ και με τον Akatanomasto
Εχετλαίος
29/12/2009, 12:10
Akatanomastos +1000
Εχετλαίος
29/12/2009, 12:12
Κοινώς πρέπει να πάμε στη λογική οτι ο φοιτητης σπουδάζει, δεν ΤΟΝ σπουδάζει ο γονέας :winka:
Kαι εδώ θα συμφωνήσω. Θα ήταν, εξάλλου, και ένα καλό κίνητρο να τελείωναν οι σπουδές στην "ώρα τους" και όχι 25 χρόνια μετά...
Cpt. Haddock
29/12/2009, 12:18
Kαι εδώ θα συμφωνήσω. Θα ήταν, εξάλλου, και ένα καλό κίνητρο να τελείωναν οι σπουδές στην "ώρα τους" και όχι 25 χρόνια μετά...
Τη δεκαετία του 1920, ο παππούς μου απο φτωχή αγροτική οικογένεια της Ηπείρου, κατέβηκε στην Αθήνα να σπουδάσει γιατρός. Φυσικά δεν έδωσε τότε εξετάσεις μια και ήταν μικρός ο αριθμός των φοιτητών, αλλα.
Πλήρωσε εγγραφή.
Πλήρωνε κάθε χρόνο δίδακτρα
Πλήρωνε εξέταστρα (!)
Πλήρωνε τα βιβλία των καθηγητών (μάλιστα εαν δεν τα κράταγες υπο μάλης δε σε περναγαν στις προφορικές εξετάσεις...) Ειδικά τα βιβλία είχαν εξωφρενικές για την εποχή τιμές.
Δούλευε τηλεγραφητής νυχτερινή βάρδια για να τα βγάλει πέρα και τα κατάφερε...
Αυτά για να ξέρουμε τι θα πει να ΜΗΝ έχεις δωρεάν παιδεία
:winka:
Εχετλαίος
29/12/2009, 12:23
Αυτά για να ξέρουμε τι θα πει να ΜΗΝ έχεις δωρεάν παιδεία
:winka:
Kάτι ξέρουμε και εμείς ;)
Cpt. Haddock
29/12/2009, 12:25
Kάτι ξέρουμε και εμείς ;)
Ξεφύγαμε λίιιιιγο απο το θέμα ή κάνω λάθος; :lol:
Ξεφύγαμε πάλι....
Το θέμα με την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα θα παραμείνει νοσηρό όσο υπάρχει η νοοτροπία στην ελληνική κοινωνία ότι ο κάτοχος πτυχίου αυτόματα ανεβαίνει κοινωνικό επίπεδο.
Αυτό χρηματοδοτούν οι γονείς απ΄το γυμνάσιο με τα φροντιστήρια μέχρι και τις πανελλήνιες ενώ γνωρίζουν (και αδιαφορούν) ότι το πτυχίο του θα είναι άχρηστο αφού συνήθως σε οδηγεί σε 15χρονη ανεργία.
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Όσα λεφτά και αν δωθούν, όσα ΤΕΙ-ΑΕΙ και αν ιδρυθούν το αποτέλεσμα θα είναι μια τρύπα στο νερό. Εκατομμύρια εκατομμυρίων ξοδεύονται στην λειτουργία ιδρυμάτων που μοναδικό σκοπό έχουν να συντηρούν οι φοιτητές την επαρχία. Τον άμπακο έχουν φάει οι διάφοροι λέκτορες και επιστημονικοί συνεργάτες που παίρνουν διπλούς μισθούς ως κονδύλια έρευνας.
Κακό δεν κάνει η μόρφωση, αλλά σίγουρα δεν παράγει και καλύτερους ανθρώπους μιας και η καλλιέργεια και η μόρφωση δεν πάνε μαζί.
Πολλά είπα πάλι.:sick:
Εχετλαίος
29/12/2009, 12:29
Ξεφύγαμε λίιιιιγο απο το θέμα ή κάνω λάθος; :lol:
Δε μπορώ λόγω πεποιθήσεως να συμφωνήσω για 3η φορά μαζί σου σε μια ημέρα! :lol:
Εχετλαίος
29/12/2009, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ξεφύγαμε πάλι....
Δύσκολο θέμα πιάσαμε...
Δύσκολο να ξεφύγεις της τετριμένης γραμμής που θέλει τα κοπέλια ρομπότ από τα 7 τους χρόνια...Δύσκολο να πεις εγώ δε θα του κάνω φροντιστήριο, δε θα του μάθω 3 γλώσσες, δε θα του δώσω ότι μπορώ αν θέλει να πάει πανεπιστήμιο κτλ κτλ.
Και ας ξέρεις ότι το παιχνίδι είναι πάντα στημμένο...
αν θέλει να πάει πανεπιστήμιο κτλ κτλ.
Αλλο το αν θέλει και άλλο αν μπορεί. Αλλιώς κατεβαίνει το επίπεδο της παιδείας προκειμένου να πάρουν πτυχίο όλοι (και να γκρινίαζουν μετά για την ποιότητα) και όσοι δεν τα καταφέρουν με τις βάσεις του 10, γκαρίζουν για την κατάργηση των βάσεων. Για να έχει ένα χαρτί το παιδί.... :dizzy:
Αντε βίβα....:beer:
Εχετλαίος
29/12/2009, 12:42
Αντε βίβα....:beer:
Βίβα Βύρωνα, βίβα...:beer: :beer:
Cpt. Haddock
29/12/2009, 12:44
Ξεφύγαμε πάλι....
[...]
Περισσότεροι «αιώνιοι» παρά ενεργοί φοιτητές
Ελάχιστα ιδρύματα έχουν προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα των μητρώων τους
Του Αποστολου Λακασα
Οι «αιώνιοι» φοιτητές και σπουδαστές έχουν ξεπεράσει προ πολλού τους «ενεργούς» φοιτητές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό αποδεικνύουν για μία ακόμη χρονιά τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος. Ομως, ελάχιστα ιδρύματα έχουν προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα των μητρώων τους από τους «αιώνιους» φοιτητές.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΣΥΕ, οι «αιώνιοι» φοιτητές και σπουδαστές ξεπερνούν τις 300.000. Συγκεκριμένα, το 2008, 303.026 (εκ των οποίων 195.152 φοιτητές των πανεπιστημίων και 107.874 σπουδαστές των ΤΕΙ) όφειλαν ακόμη μαθήματα, παρότι έχουν τελειώσει κανονικά τα εξάμηνα σπουδών τους. Δηλαδή, βρίσκονται εκτός των κανονικών ετών ολοκλήρωσης των σπουδών κάθε σχολής. Από την άλλη, κατά την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, ενεγράφησαν στα πανεπιστήμια 171.882 φοιτητές, ενώ στα ΤΕΙ 112.337 - συνολικά 284.223 φοιτητές. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η διάταξη για τους «αιώνιους» φοιτητές στον νέο νόμο-πλαίσιο 3549/2007 για τα ΑΕΙ δεν έχει εφαρμοσθεί. Ελάχιστα ιδρύματα ξεκίνησαν τη διαδικασία, λίγο μετά την ψήφιση του νόμου, ενώ μόνο το Πολυτεχνείο Κρήτης την ολοκλήρωσε.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_29/12/2009_385022
Ελλάδα, ρεκόρ φοιτητών στην Ε.Ε.
Ενα στα τρία άτομα έως 24 ετών φοιτούν σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Του Αποστολου Λακασα
Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους φοιτητές στην Ευρώπη, αναλογικά με το πληθυσμιακό της μέγεθος, και αυτό το ρεκόρ ισχύει τόσο για τα ελληνικά ΑΕΙ όσο και στα ευρωπαϊκά, καθώς η χώρα μας παραμένει ο μεγαλύτερος «εξαγωγέας» φοιτητών στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα που ο διάλογος και ο προβληματισμός για ένα νέο σύστημα εισαγωγής επανήλθαν στο προσκήνιο, το κεντρικό ερώτημα είναι πώς αξιοποιούν οι απόφοιτοι το πτυχίο τους. Πότε και πώς απορροφούνται στην αγορά εργασίας, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων αλλά και ετεροαπασχόλησης στην Ευρώπη;
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για την εκπαίδευση, το 2009, ένα στα τρία άτομα έως 24 ετών στην Ελλάδα ήταν φοιτητής (ή σπουδαστής) σε ΑΕΙ! Συγκεκριμένα, οι φοιτητές ήταν το 29,9% του συνόλου όλου του πληθυσμού στην εκπαίδευση (μαθητές δημοτικού, γυμνασίου - λυκείου και φοιτητές - σπουδαστές). Το ποσοστό αυτό φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης μεταξύ των 27 κρατών–μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με βάση, μάλιστα, τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι φοιτητές των πανεπιστημίων και οι σπουδαστές των ΤΕΙ (πανεπιστήμια και ΤΕΙ συναποτελούν τα ΑΕΙ) προσεγγίζουν τους 450.000. Ετσι, η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, καθώς στην Ευρώπη των 27 κρατών–μελών, κατά μέσον όρο οι φοιτητές σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν το 17,4% του συνόλου του μαθητικού - φοιτητικού πληθυσμού. Μετά τη χώρα μας, ακολουθούν η Σλοβενία, όπου οι φοιτητές των ΑΕΙ αποτελούν το 25,7% του συνόλου, και η Λεττονία με 24,4%.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_25/12/2009_384851
Απο το ίδιο άρθρο
Στη Γερμανία οι λιγότεροι
Στη Γερμανία οι λιγότεροι
Η χώρα με τους λιγότερους (αναλογικά με τον πληθυσμό) φοιτητές είναι η Γερμανία - η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης! Οσοι σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας αποτελούν μόνο το 13,6% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας από 5 έως 24 ετών. Ακολουθούν η Αυστρία με ποσοστό 15% και η Ολλανδία με 15,8%. Πώς εξηγείται αυτό, την ίδια στιγμή που η Γερμανία αποτελεί μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, με ιδιαίτερα μεγάλη ανάπτυξη στον χώρο των επιστημών και της έρευνας;
«Εχουμε, αναλογικά πάντα, μικρή τριτοβάθμια εκπαίδευση, διότι η χώρα έχει αναπτύξει και προσφέρει στους 18χρονους πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις αντί των σπουδών σε κάποιο ΑΕΙ», ανέφερε, μιλώντας στην «Κ», η κ. Κάτια Γέκελ, διευθύντρια του Ενημερωτικού Κέντρου Αθηνών της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).
«Στη Γερμανία δεν υπάρχει η κοινωνική άποψη ότι πρέπει να σπουδάσουν όλοι στο πανεπιστήμιο. Πολλοί νέοι επιλέγουν την επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία έχει αναπτυχθεί με εγγύηση στην ποιότητα. Κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα».
Σήμερα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Υποψηφίων για το 2010-11.
Υποψήφιοι κατηγορίας A ανά πρόγραμμα σπουδών (http://www.eap.gr/eisagogi_2010_2011/Kat_A/kat_A_pro.htm)
Ρόδα τσάντα και κοπάνα ! :lol:
PortisHead
05/03/2010, 13:06
Υποψήφιοι κατηγορίας A ανά πρόγραμμα σπουδών (http://www.eap.gr/eisagogi_2010_2011/Kat_A/kat_A_pro.htm)
Συγχαρητηρια μπαγάσα !!!
(Σε ειδα :lol: )
:beer: :beer: :beer: Συγχαρητήρια.. Καλωσόρισες στην Tribe των Geek.. :lol:
δεν είναι μόνο αυτοί, αναμένετε και β επιλογή για τους 300 που λείπουν
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου (www.eap.gr) από την 1η Νοεμβρίου 2010 έως τη 10η Δεκεμβρίου 2010. (http://www.eap.gr/)
sergiosm
03/11/2010, 09:22
Άντε ρε
καλό διάβασμα
:beer: :beer: :beer:
Akatanomastos
03/11/2010, 11:34
αυτο ρε παιδια ας μας το εξηγησει καποιος που ξερει
Το Σάββατο μετά την κλήρωση του ανοιχτού πανεπιστημίου, είδα ότι πέρασα στη πληροφορική.
τι κληρωση ειναι αυτη?:look:
δηλαδη τυχαια εντελως μπαινεις οπου μπαινειςς?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
αυτο ρε παιδια ας μας το εξηγησει καποιος που ξερει
τι κληρωση ειναι αυτη?:look:
δηλαδη τυχαια εντελως μπαινεις οπου μπαινειςς?
αν δεν κάνω λάθος, διαλέγεις τμήμα. έστω 100 θέσεις και 1000 υποψήφιοι που πληρούν τις προυποθέσεις εισαγωγής με ψευδοτυχαίο τρόπο θα επιλεγούν οι 100.. jack pot :p
Akatanomastos
03/11/2010, 13:35
αν δεν κάνω λάθος, διαλέγεις τμήμα. έστω 100 θέσεις και 1000 υποψήφιοι που πληρούν τις προυποθέσεις εισαγωγής με ψευδοτυχαίο τρόπο θα επιλεγούν οι 100.. jack pot :p ελα ρε φιλε!!!
αυτο το κρατος παντα θα με εκπλησσει ολο και ποιο πολυ:wacko:
manhunter
03/11/2010, 13:57
Εχει σαν μάθημα τα Ισπανικά, και τον Ισπανικό πολιτισμό, αλλα θέλει να ξέρεις Ισπανικά (και απο ότι κατάλαβα να έχεις και κάποιο πτυχίο)
Κρίμα, γιατί θα δήλωνα σίγουρα....
konsttanttinos
18/12/2010, 11:05
Τα αποτελεσματα βγηκαν
Εγω περασα στην Α κατηγορια, με σειρα επιτυχιας 14 στις Φυσικες Επιστημες.:D :D :D
Ευχομαι καλη επιτυχια σ'ολους οσους κυνηγουν τ'ονειρο τους μεσω του ΕΑΠ.
:beer: :beer:
sergiosm
18/12/2010, 11:17
αν δεν κάνω λάθος, διαλέγεις τμήμα. έστω 100 θέσεις και 1000 υποψήφιοι που πληρούν τις προυποθέσεις εισαγωγής με ψευδοτυχαίο τρόπο θα επιλεγούν οι 100.. jack pot :p
τί θα πει "ψευδοτυχαίο"
η επιλογή γίνεται με κλήρωση.
Αν είσαι τυχερός μπαίνεις, αν δεν είσαι δεν μπαίνεις.
Το ότι στα μεταπτυχιακά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ή ότι ενδεχομένως (δεν το ξέρω, αλλά αναφέρθηκε κάτι για γνώση ισπανικών) υπάρχουν και σε κάποια προπτυχιακά τί σημαίνει;
το κάνει μη τυχαίο;
Κι εμένα μια χαρά με πήγε η κλήρωση...αίτηση για μια εκ των 120 θέσεων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ''Διαχείριση αποβλήτων''...Η σειρά μου είναι χίλια τριακόσια κάτι...:cry: :lol:
εδιΤ: με το ψευδοτυχαίο μάλλον εννοεί το ενδεχόμενο να μπορεί κάποιος να παρέμβει στην κλήρωση...:winka:
perastikos
18/12/2010, 11:53
τί θα πει "ψευδοτυχαίο"
η επιλογή γίνεται με κλήρωση.
To ψευδοτυχαίο είναι όρος στην πληροφορική, δεν αφήνει κάποιο υπονοούμενο για την ακεραιότητα της διαδικασίας. Ότι και καλά ένα ντετερμινιστικό σύστημα όπως ένας υπολογιστής δεν μπορεί να παράγει (θεωρητικά) τυχαίους αριθμούς... Ψιλά γράμματα...
Η επιλογή γίνεται όντως με κλήρωση στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα και είναι ανοιχτή για όλους. Καλή αρχή στους επιτυχόντες! :)
Manalishi
18/12/2010, 12:32
Κατηγορία Γ, αριθμός 610.....κλάιν μάιν ιν δε λάιν...
Για να μπεις σου ζητάνε 700? για κάθε θεματική ενότητα.
Συνολικά έχει 12 Θ.Ε.
Μπορείς να επιλέξεις απο 1 έως 3 το χρόνο και η περίοδος είναι σας σχολική χρονιά και οχι σας Τ.Ε.Ι. - Α.Ε.Ι. (ΔΗΛ. Οκτώβρη με Ιούνιο). Μπορείς ακόμη να παγώσεις ένα έως δύο χρόνια ανάλογα σε κάποιες περιπτώσεις.
Το ποσό αν και παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι και πολύ μεγάλο αν αναλογιστείς τη βαρύτητα του πτυχίου. (σαν ένα μεταπτυχιακό κοστίζει 8.400?)
τώρα για όλα τα άλλα... τώρα τα μαθαίνω και εγώ....
Τι βαρυτητα μπορει να εχει και που? ιδιωτικο ή δημοσιο τομέα?
BLACKGAS
18/12/2010, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
Τι βαρυτητα μπορει να εχει και που? ιδιωτικο ή δημοσιο τομέα?
Μόνο στο δημόσιο (ΑΣΕΠ και επιδόματα). Σε ιδιωτικό τομέα θα νομίζουν ότι τους λες ανέκδοτα!
perastikos
18/12/2010, 12:49
- Τα πτυχία και τα ΜΔΕ του ΕΑΠ είναι απολύτως ισότιμα με τα αντίστοιχα των υπόλοιπων ΑΕΙ της χώρας. Η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι και στον ιδιωτικό τομέα το πτυχίο του ΕΑΠ "μετράει". Τουλάχιστον το πτυχίο της Πληροφορικής για το οποίο έχω πολύ καλή άποψη...
Βέβαια πάντα ο ιδιωτικός τομέας είναι λίγο "ζούγκλα", είναι και που θα πέσεις...
- Για τα δίδακτρα του ΕΑΠ πάντως, πρόσφατα το Διοικητικό Εφετείο Πατρών δικαίωσε το ΕΑΠ. Τώρα τι θα γίνει παραπέρα (Συμβούλιο Επικρατείας?)...
http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=4344
sergiosm
18/12/2010, 13:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
To ψευδοτυχαίο είναι όρος στην πληροφορική, δεν αφήνει κάποιο υπονοούμενο για την ακεραιότητα της διαδικασίας. Ότι και καλά ένα ντετερμινιστικό σύστημα όπως ένας υπολογιστής δεν μπορεί να παράγει (θεωρητικά) τυχαίους αριθμούς... Ψιλά γράμματα...
Η επιλογή γίνεται όντως με κλήρωση στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα και είναι ανοιχτή για όλους. Καλή αρχή στους επιτυχόντες! :)
α μάλιστα
μάθαμε και κάτι (από τα πολλά) που δεν ξέραμε
:beer: :beer: :beer:
sergiosm
18/12/2010, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Σε ιδιωτικό τομέα θα νομίζουν ότι τους λες ανέκδοτα!
Μην το λες αυτό
τα πτυχία του ΕΑΠ δεν είναι καθόλου εύκολα
Μην το λες αυτό
Αστειεύεσαι έτσι;
BLACKGAS
18/12/2010, 13:48
Μην το λες αυτό
Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι εύκολα αλλα στον ιδιωτικό τομέα κυκλοφορούν και πολύ καλύτερα! Χώρια που κοστίζουν ακριβά και δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη τοποθέτηση. Ειδικά στους καιρούς μας!:wave2:
Όσο για τον ιδιωτικό τομέα γνωρίζεις πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στις μεγάλες εταιρείες είναι ότι υπάρχουν πολλοί overquilified! Και με πτυχία βαρβάτα!!
sergiosm
18/12/2010, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Αστειεύεσαι έτσι;
όχι δεν αστειεύομαι καθόλου
βλέπω φίλους που έχουν μπει και θέλει πολύ διάβασμα για να τελειώσουν
όχι δεν αστειεύομαι καθόλου
βλέπω φίλους που έχουν μπει και θέλει πολύ διάβασμα για να τελειώσουν
Μάλιστα...Το να είναι δύσκολο εξ' αιτίας των ιδιαιτεροτήτων που έχουν οι εισακτέοι του, να το καταλάβω (π.χ Εργαζόμενοι, αλλά κυρίως άτομα χωρίς ΚΑΜΙΑ κρίση του γνωστικού τους υποβάθρου, παρά μόνο μια απλή κλήρωση).
Αλλά μην μας λες οτι είναι δύσκολο το ΕΑΠ γιατί διαβάζει κόσμος και μάλιστα κόσμος που είναι χρόνια στη "δουλειά αυτή"
konsttanttinos
18/12/2010, 14:21
Αλλά μην μας λες οτι είναι δύσκολο το ΕΑΠ γιατί διαβάζει κόσμος και μάλιστα κόσμος που είναι χρόνια στη "δουλειά αυτή"
Eξηγησε μου τι εννοεις, μιας και μεχρι τωρα εχω ακουσει οτι ειναι δυσκολο.
Θέλω πραγματικά σεντόνια ολόκληρα για να γράφω για το ΕΑΠ, τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει, για τον τρόπο διδασκαλίας, κτλ κτλ.
Μιας και διάβασα οτι πέτυχες στις θετικές επιστήμες εγώ απλά θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία.
sergiosm
18/12/2010, 14:39
Μάλιστα...Το να είναι δύσκολο εξ' αιτίας των ιδιαιτεροτήτων που έχουν οι εισακτέοι του, να το καταλάβω (π.χ Εργαζόμενοι, αλλά κυρίως άτομα χωρίς ΚΑΜΙΑ κρίση του γνωστικού τους υποβάθρου, παρά μόνο μια απλή κλήρωση).
Τι θα πει κόσμος που είναι χρόνια στη "δουλειά αυτή"
Εγώ μιλάω για φίλο ο οποίος είναι κοινωνιολόγος με πτυχίο από την Πάντειο, με 10 χρόνια εμπειρία ως καθηγητής σε φροντιστήρια ο οποίος (τότε) αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο ΕΑΠ για τη διοίκηση μονάδων υγείας.
Τέλειωσε κανονικότητα στην ώρα του με πολύ όμως διάβασμα.
Δεν μιλάμε ούτε για τεμπέλι, ούτε για άτομο που δεν πέρασε στις πανελλήνιες.
Δεν μιλάμε λοιπόν για άχρηστο άτομο.
Αυτό ακριβώς λέω.
Κοίτα τι γράφεις:
Κοινωνιολόγος με 10 χρόνια δουλειά σε φροντιστήρια, που αν θυμάμαι καλά η κοινωνιολογία δεν είναι στις παννελήνιες (άρα "δίδασκε" κάποιο άλλο μάθημα; ) και ξαφνικά είπε...."Ρε δε πάω να μάθω πως διοικείται μια μονάδα υγείας;" Δεν παει να μην έχει ιδέα απο οικονομικά, απο διοικητικά, είναι κοινωνιολόγος, ΠΕ δηλαδή....μέσα και αυτός. Ε πως να μην θέλει διάβασμα να τελειώσει; Αυτό έλειπε να του το δώσουν και ταχυδρομικά το πτυχίο (δεν απέχει και πολύ πάντως). Και εμένα αν με έβαζες να τελειώσω ιστορικό αρχαιολογικό τώρα που έχω τελειώσει το φυσικό εδώ και καμια δεκαριά χρόνια, δύσκολο θα μου φανεί...αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και αντικειμενικά δύσκολο....Σύγκρινε μόνο προγράμματα σπουδών μεταξύ όμορων σχολών και θα σου λυθούν οι απορίες....
konsttanttinos
18/12/2010, 15:03
Θέλω πραγματικά σεντόνια ολόκληρα για να γράφω για το ΕΑΠ, τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει, για τον τρόπο διδασκαλίας, κτλ κτλ.
Μιας και διάβασα οτι πέτυχες στις θετικές επιστήμες εγώ απλά θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία.
Σ'ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου.
Ηδη βρισκομαι στον χωρο της υγειας, και πιστευω οτι θα δυσκολευτω.
Απ'οτι καταλαβα γνωριζεις αρκετα για το ΕΑΠ, καλα και ασχημα.
Οτιδηποτε διαθεσιμο (σε γνωσεις) θα ηταν ευπροσδεκτο, εαν φυσικα μπορεις, για να μαθω κι εγω ο,τι χρειαζεται.
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Σ'ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου.
Ηδη βρισκομαι στον χωρο της υγειας, και πιστευω οτι θα δυσκολευτω.
Απ'οτι καταλαβα γνωριζεις αρκετα για το ΕΑΠ, καλα και ασχημα.
Οτιδηποτε διαθεσιμο (σε γνωσεις) θα ηταν ευπροσδεκτο, εαν φυσικα μπορεις, για να μαθω κι εγω ο,τι χρειαζεται.
Ειλικρινά σου εύχομαι κάθε επιτυχία, απλά όπως νομίζω είναι εμφανές απο τα γραφόμενα μου, η δυσκολία του ΕΑΠ έγκειται περισσότερο στους ίδιους τους εισακτέους του και όχι στο δύσκολο πρόγραμμα του. Εσύ π.χ είσαι λες στον χώρο της υγείας και θα πας να σπουδάσεις Φυσικές επιστήμες. Σαν κίνηση την επικροτώ αφάνταστα και σου εύχομαι ειλικρινά κάθε μα κάθε επιτυχία. Ωστόσο σκέψου τώρα μαζί με την δουλειά σου, που δεν έχει σχέση με την Φυσική ή τις φυσικές επιστήμες εν γέννει, να πρέπει να διαβάσεις για μποζόνια, φερμιόνια, Εξισώσεις Μάξγουελ, σπίν, κβαντικές καταστάσεις και το κακό συναπάντημα. Δύσκολο δεν θα σου φανεί; Αυτό λεω απλά.
Κατά τα άλλα, έχω διδάξει στο ΕΑΠ με σύμβαση, έχω φίλους που πήραν ΜΔΕ στο ΕΑΠ, ξέρω και τα καλά ξέρω και τα κακά όπως λες.
Σκέψου επίσης πόσο ετερόκλητο θα είναι το αμφιθέατρο (που δεν είναι αμφιθέατρο, αλλά κάποια αίθουσα σε κάποιο Πανεπιστήμιο ανα την Ελλάδα, οσο το δυνατόν εγγύτερα στον τόπο διαμονής σου) Σκέψου να έχεις συμφοιτητή παιδί που στις Πανελλήνιες έγραψε 5.4 (γιατί φέτος καταργήθηκε η βάση του 10) και του έκατσε και μπήκε με την κλήρωση. Σε αυτόν πως θα του φανεί το ΕΑΠ λέτε;
Πάντως για να μην μακρηγορώ, σου εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία και καλωσήρθες στον μαγικό και παράξενο κόσμο της Φυσικής
Αυτό ακριβώς λέω.
Κοίτα τι γράφεις:
Κοινωνιολόγος με 10 χρόνια δουλειά σε φροντιστήρια, που αν θυμάμαι καλά η κοινωνιολογία δεν είναι στις παννελήνιες (άρα "δίδασκε" κάποιο άλλο μάθημα; ) και ξαφνικά είπε...."Ρε δε πάω να μάθω πως διοικείται μια μονάδα υγείας;" Δεν παει να μην έχει ιδέα απο οικονομικά, απο διοικητικά, είναι κοινωνιολόγος, ΠΕ δηλαδή....μέσα και αυτός. Ε πως να μην θέλει διάβασμα να τελειώσει; Αυτό έλειπε να του το δώσουν και ταχυδρομικά το πτυχίο (δεν απέχει και πολύ πάντως). Και εμένα αν με έβαζες να τελειώσω ιστορικό αρχαιολογικό τώρα που έχω τελειώσει το φυσικό εδώ και καμια δεκαριά χρόνια, δύσκολο θα μου φανεί...αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και αντικειμενικά δύσκολο....Σύγκρινε μόνο προγράμματα σπουδών μεταξύ όμορων σχολών και θα σου λυθούν οι απορίες....
Μα....αυτό που γράφεις ισχύει γιά όλους όσους αποφασίσουν να σπουδάσουν κάτι άλλο σε σχέση με την επιστήμη τους μεν, αλλά ισχύει και για όσους καταθέτουν αίτηση για προπτυχιακές σπουδές δε.
Ενας πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε σχολής, με έναν πρωτοετή προπτυχιακό φοιτητή του ΕΑΠ μπαστούνια θα τα βρούν. Κάνω λάθος? :confused: