View Full Version : βελτιώσεις XR 650 και άλλα συναφή περί to be or not to be
gixxerpap
04/02/2010, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
διαβαζε τα ολα.
δεν τα προλαβαίνω όλα, έχω και γω ασθενείς εδω ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
δεν τα προλαβαίνω όλα, έχω και γω ασθενείς εδω ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ανιατες περιπτωσεις οι δικες σου φιλος.:sad:
gixxerpap
04/02/2010, 10:57
ρε βύρωνα, σοβαρά μιλάς τώρα?
θα έπαιρνες ποτέ SXV για βόλτες? αμφισβητείς ότι σκορπάνε με το παραμικρό???
το πράμα ξυρίζει και γαμεί ότι κινείται, δεν αντιλέγουμε, αλλά είναι μιας χρήσης αδερφάκι μου ...
road spirit
04/02/2010, 11:03
το πράμα ... γαμεί ότι κινείται, δεν αντιλέγουμε, αλλά είναι μιας χρήσης αδερφάκι μου ... σαν τις καπότες ένα πράμα ...
gixxerpap
04/02/2010, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Άντε να απαντήσω λοιπόν ................. κομμάτι-κομμάτι.
παράκλησις: μέχρι να τελειώσω, ας μην υπάρξουν ενδιάμεσες απαντήσεις... παράκληση είναι, αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε δεν θα μαλώσουμε....:alien: :alien:
to be continued...
άντε ρε φιλαράκι, κοντεύει μια ώρα τώρα .... μας περιμένουν και αλλού ...
dirtbird
04/02/2010, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
ρε παμε καλα?
ελεος...μια ζωη τα xr απο καταβολης τους ,ειχαν ροπατα αξιοπιστα μοτερ με σκελετους απο πλαστελινη κολλημενους με σαλιο...
μια ζωη παλευαν να τα κανουν εντουρο,χωρις τυχη φυσικα...
τι εκανε η χοντα με το 650? εφτιαξε ενα σκελετο τσιμεντο,ενα μοτερ δυνατο με απειρα περιθωρια βελτιωσης, αφησε τα υπολοιπα ως ειχαν και το εβγαλε σε μια καλη τιμη (6000$)...
εκτος αν κρινουμε με τιμες σαρακακη ενα μοντελο...
οντως πεθανε αθορυβα...αφου ξεφτυλισε σε ολα τα cross country(βλ. baja 100-500 κλπ) για μια 7ετια οτι ειχε δυο ροδες...
επισης πουλαγε με τις καραβιες στην αμερικη(μεγαλυτερη αγορα του πλανητη) λογω του παραπανω...βεβαια,ελλαδα δεν πουλησε και μια και η χοντα ιαπωνιας κρινει με βαση τα ελληνικα δεδομενα,εκανε τραγικο λαθος που δεν το αλλαξε...πικρα των απανταχου εντουραδων...
στ @@ της πολυ απλα...επαιζε μονιμα πρωτιες σε motocross με cr και μετεπειτα crf οποτε δεν ιδρωσε ιδιαιτερως...
:D
Και όμως ο σκελετός και το γενικότερο στήσιμο των 600 ΔΕΝ ήταν έτσι.
Όλα αυτά ήταν 'εντυπώσεις' δημοσιογράφωνόταν οδηγούσαν το μηχανάκι με τα enduro λάστιχα και το φτερό να παίζει σα λυμένη τζένοα στα 140.
Αλλιώς εγώ γιατί δεν είχα πρόβλημα στα 150 ταξίδι δικάβαλλος?
Και ούτε κούναγε-πέταγε-χάζευε? Με μόνη αλλαγή λάστιχα μικτής χρήσης και πίσω ελατήριο (σε πλήρη δυσαρμονία με τα std μαλακά μπροστινά.....).
Όσον αφορά την 'αγωνιστική' πορεία του 650 (ειδικά σε σχέση με το 600)... μάλλον τα έχεις μπερδέψει.
Όπως και με την αντίστοιχη εμπορική πορεία (χωρίς να διαφωνώ στο κομμάτι της τιμολογιακής πολιτικής της ιθαγενούς αντιπροσωπείας...).
Για τα 'αγωνιστικά' λοιπόν και πέραν αγώνων τύπου Baja, δες εδώ:http://www.dirtbikemagazine.com/ME2/dirmod.asp?sid=&nm=&type=news&mod=News&mid=9A02E3B96F2A415ABC72CB5F516B4C10&tier=3&nid=D9209812002248DCACC3D502D559FFB5
Έχει και τα αποτελέσματα του Baja 1000 και ναι... μπορείς και εσύ να φτιάξεις ένα XR σαν αυτό του HRC (:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ). Μόνο που εκεί η Honda νικάει με 'οτι να'χει' ενώ στα άλλα 'εντουραδικα-σκραμπλεράδικα' πρωταθλήματα o Scott Summers έτρεχε με σχεδόν νορμάλ (ειδικά στο μοτέρ) XR600 στο οποίο κάποιες φορές χρησιμοποιούσε ανάποδο USD κυρίως για να μη βρίσκει το νύχι του συμβατικού στα λούκια (οΚ το ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν καταλάβαίνετε τίποτα από τη τελευταία φράση.... but that's life....).
Oυδεμία σύγκριση λοιπόν είναι δυνατόν να γίνει μεταξύ του 600 μετο 650, με το τελευταίο να έχει κερδίσει 2-3 βιλαμπάχες και το 600 να έχει ξεσκιστεί να παίρνει (με τους κατάλληλους οδηγούς και την αξιοπιστία που το διέκρινε βέβαια) διάφορα off road πρωταθλήματα.
Κάτι λογικό εδώ που τα λέμε αφού το λαστιχένιο (κατ'εσέ) 600 το είχε στήσει η Honda μαζί με τους White Bros, ενώ το 650 το παρουσίασαν 'έτσι ξαφνικά' για έκπληξη...
Πάντως η 'ψευδό' έκδοση του 600 (XR650L) ακόμα παράγεται ενώ το R το έχει φάει η μαρμάγκα....
Kαι όσον αφορά το 650R και τα 'τεχνικά' του.
Το μόνο που είχε, ήταν ο πιο γρήγορος κινητήρας.
Σκελετός ντουβάρι (όπως λες αλλά με την κακή έννοια), στήσιμο αναρτήσεων ανύπαρκτο με αργό -βλαμμένο μπροστινό και σουμιέ πίσω (ήταν αδύνατον να ρυθμίσουμε αξιοπρεπώς το sag για αναβάτη 80 κιλών). Προσοχή, το πηρούνι και το αμορτισέρ μπορεί να ήταν μια χαρά ως μονάδες, οι ρυθμίσεις -σε valving, ελατήρια κτλ.- ήταν παντελώς άσχετες μεταξύ τους.
Φρένα.... χειρότερο μπροστινό από του 600 και ερχόμαστε στα βασικότερα όπου καρα-μειονεκτούσε σε σχέση με το 600.
Εργονομία ανύπαρκτη. Ούτε για enduro έκανε αφού σε έβαζε μέσα και πίσω (κάτι που υπαγόρευε η 'σκελετάρα') και σέλα για μαζόχες (κάτι που του απαγόρευε την όποια διπλή χρήση που το 600 είχε εύκολα).
Επίσης..... το 600 το έβαζε μπροστά από μακριά ακόμα και γιαγιά με τη μαγκούρα της ενώ καθόταν σε κουνιστή πολυθρόνα.... το 650... χοροπηδάγαμε 2 νταγκλαράδες και κοντεύαμε να πάρουμε τα γόνατα μας στο ζεμπίλι (τουλάχιστον όταν ήταν καινούργιο... μετά βελτιώθηκε λιγουλάκι). Και προσωπικά δεν μου έχει αντισταθεί ακόμα μηχανάκι... όπου και να είχε την μανιβέλα και με στανταρ την αδιαφορία μου για αποσυμπιεστές κτλ....
Ο φίλος (the definition of 'Χοντάκιας') το έστειλε νύχτα μετά από 2 χρόνια και 3500χλμ...αυτό τα λέει όλα...
dirtbird
04/02/2010, 11:06
άντε ρε φιλαράκι, κοντεύει μια ώρα τώρα .... μας περιμένουν και αλλού ...
φύγε κι έλα.....:rotflmao: :rotflmao:
ρε βύρωνα, σοβαρά μιλάς τώρα?
θα έπαιρνες ποτέ SXV για βόλτες? αμφισβητείς ότι σκορπάνε με το παραμικρό???
το πράμα ξυρίζει και γαμεί ότι κινείται, δεν αντιλέγουμε, αλλά είναι μιας χρήσης αδερφάκι μου ...
Αδελφάκι μου το quote που ξεκίνησε η κουβέντα, έλεγε
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
η 3η λυση ειναι για κοντραδικο μηχανημα που θα βγαινει μονο βραδυα και τα πρωϊνα θα καθεται στο κλουβι του....:p
και του απάντησα. Εκτός και διαφωνείς στο αν θα ανατιναχθεί το XR 3stage ή το SXV πρώτο....
Cpt. Haddock
04/02/2010, 11:18
εσύ έχεις ασθενή και χαζεύεις και στο φόρουμ ταυτόχρονα?:confused:
:nono:
Γράφει στο φόρουμ και χαζεύει και στον ασθενή :bawl:
dirtbird
04/02/2010, 11:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
φερε το ποδαρακι στον θειο :evil:
Είμαι εκεί σε χρόνο dt.... :cool: :cool:
reinmeister
04/02/2010, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
και του απάντησα. Εκτός και διαφωνείς στο αν θα ανατιναχθεί το XR 3stage ή το SXV πρώτο....
διαφωνω εγω...χαλαρα θα διαλυθει πρωτο το sxv...τα xr στα baja επαιζαν απο 68-72 και εβγαζαν χαλαρα τα 1000 μιλια τερμα γκαζι...τα sxv ουτε μεχρι αλιμο δεν φτανουν...
και στην τελικη δεν εχει κανενα προβλημα ο σταυρος...αν πετυχει κανα τετοιο,θα το πετυχει ,ειτε οταν πηγαινει συνεργειο,οποτε θα ναι με πατακι η φορτηγο,ειτε οταν γυρναει απο συνεργειο,οποτε θα στρωνει...:p
υ.γ.δεν θα συζητησω καν την ξεφτυλα του οτι ενα δικυλινδρο μοτερ 550cc με μονο 70 αλογα,δεν προλαβαινει καν να αλλαξει λαδια...:lol:
dirtbird
04/02/2010, 11:57
διαφωνω εγω...χαλαρα θα διαλυθει πρωτο το sxv...τα xr στα baja επαιζαν απο 68-72 και εβγαζαν χαλαρα τα 1000 μιλια τερμα γκαζι...τα sxv ουτε μεχρι αλιμο δεν φτανουν...
η πίστα του Nardo στη baja είναι?:D :D
reinmeister
04/02/2010, 12:01
θα σου ρθω σε λιγο...:D
reinmeister
04/02/2010, 12:07
η πίστα του Nardo στη baja είναι?:D :D
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
gixxerpap
04/02/2010, 12:21
Αδελφάκι μου το quote που ξεκίνησε η κουβέντα, έλεγε
τα τουμπανιασμένα XR σκίζονταν καθημερινά σε κόντρες και περνουσαν μερικες χιλιαδες χλμ μέχρι να παραδώσουν ....
τα SXV 10 κόφτες να σου ξεφύγουν και τα πήρες στη μασχαλη ...:rotflmao:
και στην τελικη δεν εχει κανενα προβλημα ο σταυρος...αν πετυχει κανα τετοιο,θα το πετυχει ,ειτε οταν πηγαινει συνεργειο,οποτε θα ναι με πατακι η φορτηγο,ειτε οταν γυρναει απο συνεργειο,οποτε θα στρωνει...:p
υ.γ.δεν θα συζητησω καν την ξεφτυλα του οτι ενα δικυλινδρο μοτερ 550cc με μονο 70 αλογα,δεν προλαβαινει καν να αλλαξει λαδια...:lol:
Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις. Αλλωστε η απαξίωση σου για ότι δεν έχεις είναι γνωστή.
Αντίστοιχα και εγώ αμφισβητώ πάραααααααααααααααααααα πολύ τα περί 68-72 και 1000 μιλια τέρμα γκάζι που λες, όπως και τα 70-75 με λίγο ρίσκο που διάβασα στο άλλο ποστ, από μονοκύλινδρο 650 που βγάζει ένα πανελλήνιο, κάνει πλάκα 2-1 στα ΚΤΜ, πηγαίνει για καφέ, πηγαίνει εκδρομή στην πίνδο δικάβαλλο και σπάει κάθε 50.000 χλμ. Και όλα αυτά με λογικό κόστος....:sick:
Και αν τα έχεις καταφέρει μπράβο ρε μαν. Οι τύποι με τα αγωνιστικά SM των εργοστασιακών ομάδων που φτάνουν με τα 1000 ζόρια τα 80-85 πρέπει να βαράνε μαλακία με τα 2 χέρια, αφού κάθε 5-6 ώρες αγώνα κατεβάζουν μοτέρ και το κάθε μηχανάκι έχει μια περιουσία. Ενδεικτικά το SXV VDB έχει 19.000? αγορά!!!
Τα άλογα και τα δευτερόλεπτα δεν είναι στραγάλια πάιδες. Βάλτε ένα τουμπανιασμένο με 70-75 και ένα SXV με τα 60-65 ψωφάλογα και έλα πες μας σε ένα 20λεπτο στα μέγαρα πόσους γύρους θα φάει (το SXV).
Μη τρελλαθούμε κιόλας.... :lol:
αντε να αναβουν τα αιματα....
Παντως..δεν εχω ακουσει εντουρα να εχει κατι καλο να πει για τις αναρτησεις του 650R...
Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις. Αλλωστε η απαξίωση σου για ότι δεν έχεις είναι γνωστή.
Αντίστοιχα και εγώ αμφισβητώ πάραααααααααααααααααααα πολύ τα περί 68-72 και 1000 μιλια τέρμα γκάζι που λες, όπως και τα 70-75 με λίγο ρίσκο που διάβασα στο άλλο ποστ, από μονοκύλινδρο 650 που βγάζει ένα πανελλήνιο, κάνει πλάκα 2-1 στα ΚΤΜ, πηγαίνει για καφέ, πηγαίνει εκδρομή στην πίνδο δικάβαλλο και σπάει κάθε 50.000 χλμ. Και όλα αυτά με λογικό κόστος....:sick:
Και αν τα έχεις καταφέρει μπράβο ρε μαν. Οι τύποι με τα αγωνιστικά SM των εργοστασιακών ομάδων που φτάνουν με τα 1000 ζόρια τα 80-85 πρέπει να βαράνε μαλακία με τα 2 χέρια, αφού κάθε 5-6 ώρες αγώνα κατεβάζουν μοτέρ και το κάθε μηχανάκι έχει μια περιουσία. Ενδεικτικά το SXV VDB έχει 19.000? αγορά!!!
Τα άλογα και τα δευτερόλεπτα δεν είναι στραγάλια πάιδες. Βάλτε ένα τουμπανιασμένο με 70-75 και ένα SXV με τα 60-65 ψωφάλογα και έλα πες μας σε ένα 20λεπτο στα μέγαρα πόσους γύρους θα φάει (το SXV).
Μη τρελλαθούμε κιόλας.... :lol: ntaxei k esy tora..apo tetoia exoyme xortasei...70-75 axiopista k loipes istories gia xr poy gamane k dernoyne...
ante rein perimenoyme re mastora...kane kati me to xr na doyme k meis fos...
giati k tote etsi melegane..k dikabalo se pataei ayto apo toy zografoty to xr ta pataei ola ktl...
k oooootan ginei tosa alogata..
pes mas k poso pige na doyme mpas simferei k rixoyme k emeis talefta mas se kana xr..:winka:
devil's animal
04/02/2010, 12:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ntaxei k esy tora..apo tetoia exoyme xortasei...70-75 axiopista k loipes istories gia xr poy gamane k dernoyne...
ante rein perimenoyme re mastora...kane kati me to xr na doyme k meis fos...
giati k tote etsi melegane..k dikabalo se pataei ayto apo toy zografoty to xr ta pataei ola ktl...
k oooootan ginei tosa alogata..
pes mas k poso pige na doyme mpas simferei k rixoyme k emeis talefta mas se kana xr..:winka:
ρε παναθεμα σας...μην μου τον συγχιζετε και ειναι και μεγαλος ανθρωπος.:lol:
πειτε του ναι σε ολα και ειμαστε κομπλε....εγω ετσι κανω... :rotflmao:
το μηχανακι ειπαμε ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γινει 70-75 αλογα.
θα παρει λιγα παραπανω απ'οτι εχει τωρα για το γαμωτο του πραγματος και θα τελειωσει εκει το πανηγυρι...
δεν θα δινουμε ολα τα λεφτα μας στο γαμωμονοκυλινδρο...
θελω να παρω και ενα ss1000 στο κοντινο μελλον...
:smokin:
devil's animal
04/02/2010, 12:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
σαν τις καπότες ένα πράμα ...
:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol:
ρε παναθεμα σας...μην μου τον συγχιζετε και ειναι και μεγαλος ανθρωπος.:lol:
πειτε του ναι σε ολα και ειμαστε κομπλε....εγω ετσι κανω... :rotflmao:
το μηχανακι ειπαμε ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γινει 70-75 αλογα.
θα παρει λιγα παραπανω απ'οτι εχει τωρα για το γαμωτο του πραγματος και θα τελειωσει εκει το πανηγυρι...
δεν θα δινουμε ολα τα λεφτα μας στο γαμωμονοκυλινδρο...
θελω να παρω και ενα ss1000 στο κοντινο μελλον...
:smokin: lege lege..mporei k na to ftiaxei tsampa re roido esy kane ligo toympeki..:D gia sena doyleyo..
dirtbird
04/02/2010, 12:39
πάαααααααντως εγώ έχω ακούσει επανηλειμμένως και από διαφορετικούς τύπους ότι τα 650R σπάγανε και έβγαζαν διάφορες μαλακιούλες.... καμμία σχέση με τη συνήθη αξιοπιστία των 600....
Τώρα αυτά τα 70-80-90 μΕ ακούγονται πολύ κάπως... εκτός εάν τα μετράμε με αλυσσίδα....... ξερή :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
devil's animal
04/02/2010, 12:45
lege lege..mporei k na to ftiaxei tsampa re roido esy kane ligo toympeki..:D gia sena doyleyo..
ασε ρε μ@λακα και αν σκορπισει ποιος θα το πληρωσει? εσυ?:mad:
ασε ρε μ@λακα και αν σκορπισει ποιος θα το πληρωσει? εσυ?:mad: skorpane bre ta xr????oxi tora mi moy to xalas to oneiro...de skorpane ayta einai honda japan kai ta 70 ta xoyne gia plaka axiopista mi soy dosei k egyisi 2 xronia leme o rein..
:beer:
devil's animal
04/02/2010, 12:51
skorpane bre ta xr????oxi tora mi moy to xalas to oneiro...de skorpane ayta einai honda japan kai ta 70 ta xoyne gia plaka axiopista mi soy dosei k egyisi 2 xronia leme o rein..
:a57: :a57: :a57:
:lol: :lol: :lol:
stefanos
04/02/2010, 12:53
απολυτως σωστη ειναι η θεωρηση...
ναι τα τουμπανιαζανε τα xr 600...πλακωνανε στις χλαπατσες και τις κολλησεις τα πλαισια μπας και καταφερουν να τα κανουν να παψουν να δουλευουν σαν τριτη αναρτηση μηπως και σταματησουν τον χορο του ζαλογγου στις αμμουδες των 180 στα baja αλλα ες ματην...οπως πολυ σωστα ειπες,το 600 ηταν μια χαρα για να κανεις την πλακα σου...μεχρι εκει ομως...εκτος κι αν ησουν ο kini...κι ο λογος που παλευαν με αυτα ηταν επειδη τα ευρωπαικα ,μολις μυριζαν αμμο και ζεστη με παρατεταμενο τερμα γκαζι, ξερναγαν τα αντερα τους οπου εβρισκαν...
το 600 ειχε μεινει παραγωγη τα τελευταια χρονια αποκλειστικα και μονο για τους αμερικανους και τα baja κι αυτο λογω κυβικων...για εντουρο ειχε βγει το 400...αρα η χοντα ειχε πολυ πριν την ελευση του 650R δειξει τις προθεσεις της για το μελλον του "μεγαλου" της κατηγοριας...
ηθελαν λοιπον οι αμερικανοι βελτιωση στο θεμα και τους την εδωσε η χοντα...γι αυτο φτιαχτηκε το 650R και διαχωρισε απολυτως την χρηση του απο την εννοια εντουρο...
ποιες δαφνες? αν θυμασαι με το που βγηκε το 400 ,παραλληλα με το 600,ολοι το πηραν κι αρχισαν να το τρεχουν εντουρο με μακραν καλυτερα αποτελεσματα απ οτι ειχε ποτε το 600...παγκοσμιως αυτο...με το γνωστο παντα μπινελικι που ακολουθουσε τα xr ως εντουρο,σε πολυ μικροτερο βαθμο βεβαια απο οτι με το 600...και το 600 ειχε καποια καλα αποτελεσματα αλλα οφειλονταν καθαρα και μονο στους οδηγους και την αξιοπιστια....οχι στις ,εκτος δρομου,δυνατοτητες του...
απο την στιγμη λοιπον που το R θα βγαινε ,ουτως η αλλως μονο για αμμουδερες ευθειες με κιλα και ροπες,θα μπορουσαν καλιστα να δωσουν και οψιον δρομου ετσι ωστε να τσιμπησουν και τους ασφαλτινους...εκει ειναι η μαλακια της χοντα που πιστεψε οτι μπορουσε να κρατησει ασφαλτινο και μικτο κοινο με τα dominator και τα 650 L,αντι να εκπολιτισει το R...
Περίμενε μπερδευτήκαμε.
Μιλάω για το XR στην Αμερική, στην Ευρώπη εκτός απο την Ελλάδα και κανα δυο χώρες ακόμα δεν έβγαζε ούτε πινακίδα οπότε ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτο.
Στην Αμερική λοιπόν το 600 πήγε να πάρει την θέση του 500 που τα πήγαινε μια χαρά στους εκεί αγώνες και τα πήγε και αυτό μιά χαρά.
Οχι απλώς μιά χαρά, πήρε 9 πρωταθλήματα στα χέρια του Summers
4 baja 1000 3 500 και γενικά το μηχανάκι δεν έχει αφήσει τίποτα στο Αμέρικα.
Και βέβαια η φυσιολογική εξέλιξη για την Αμερική πάντα, ήταν το 650 (που πέθανε νωρίς αλλιώς θα τα πήγαινε εξίσου καλά στούς αγώνες) αλλά ξαναλέω αστοχήσανε στα σημεία (και στην τιμή) και δεν πήγε στις πωλήσεις όπως το 600.
To 400 τώρα βγήκε για την Αμερικανίδα μαμά, το 250 για το παιδάκι το 125 για την κορούλα και το 80 για το μωρό :p
Πάντως τίποτα απο τα παραπάνω δεν έγιναν για enduro στην Ευρώπη γι αυτό είναι αδικία να τα κρίνουμε έτσι, απλά είχαμε την "τυχη" να ταιριάζουν οι Αμερικάνικες ανάγκες με την καθημερινή χρήση μας και μιά βολτούλα.
Τώρα για ένα πολιτικό 650 που λές δεν θα ήταν άσχημο αλλά η αγορά στην Ευρώπη πάει στα μαστόδοντα οπότε δεν νομίζω.
Επείσης είναι αδικία να συγρίνουμε αγωνιστικά μηχανάκια όπως το 650
με μηχανάκια πλατείας όπως είναι πλέον τα διάφορα 600+ :p
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Παντως..δεν εχω ακουσει εντουρα να εχει κατι καλο να πει για τις αναρτησεις του 650R...
Mήπως θες να πείς υπέρβαρο endura? :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Γιατι...??? Εχεις ακουσει εντουρα να σου πει τιποτα καλο για αναρτησεις απο τα υπολοιπα γιαπωνεζικα..???? :lol: :lol:
dirtbird
04/02/2010, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Γιατι...??? Εχεις ακουσει εντουρα να σου πει τιποτα καλο για αναρτησεις απο τα υπολοιπα γιαπωνεζικα..???? :lol: :lol:
Eνώ των πιο διαδεδομένων Ευρωπαικών σκίζουν, ε? :o :o
reinmeister
04/02/2010, 13:51
ετσι ακριβως...απαξιωνω οτι δεν εχω-μπορω να εχω...απο αντιληψη μετα απο τοσα χρονια που με ξερεις, σκιζεις ομολογουμενως...
σε λιγο θα μας πεις οτι βριζω τα απριλια απο ζηλεια...
ειτε γουσταρεις ειτε οχι,ειναι ντροπη να σκορπαει ετσι με τα αλογα που βγαζει...τελος...
τα αγωνιστικα xr τοσα εβγαζαν ,ειτε το αμφισβητεις ,ειτε οχι ...επισης δεν ειχαν εγκαταλειψεις...επισης στα baja τo πλειστον των κομματιων ειναι αμμουδες και ξηρες λιμνες των 150-180 χιλιομετρων...οπως και να χει ειναι σχεδον σε ολο τον αγωνα τερμα γκαζι...απλως οχι μονιμα με 5η...αυτος ηταν και ο λογος που χρησιμοποιουσαν το στοκ καρμπ κι οχι fcr,μια και δεν υπηρχαν αναγκες τοσο αμεσης αποκρισης...
ειπα...λιγο ρισκο με λογικο κοστος,δηλαδη να βαρεσει καμια μπιελα και ελαχιστο ρισκο με μεγαλο κοστος που περιλαμβανει κυριολεκτικα τα παντα...
τα μηχανακια του παγκοσμιου, που αναφερεις ,,σκορπανε ουτως η αλλως σε στοκ μορφη με σκαρτα 60(βλ. husaberg κλπ...)...αθλος ειναι που βγαζουν αγωνα με 80και συγχαρητηρια στους βελτιωτες τους... σκορπανε διοτι εχουν την ελαχιστη δυνατη ποσοτητα μεταλλου στο μοτερ,για να μπορουν να βγαινουν στα 100 τιποτα κιλα...επισης,το τελευταιο 10% ιπποδυναμης ενος μοτερ ,βγαινει με υπερδιπλασιο κοστος,απ οτι ολο το προηγουμενο ποσοστο κι εχει ως κοστος την υπερδιπλασια φθορα...
φυσικα αν ειχες τις αναλογες γνωσεις θα τα ηξερες αυτα...αλλα δεν τις εχεις οποτε δικαιολογειται να λες οσα λες,οσο ειρωνικα και να ειναι...
για το δικο μου δυστυχως πλεον δεν μπορω να αποδειξω τι εβγαζε και ποσο αντεξε...οποτε μπορεις ελευθερα να το αμφισβητησεις...δεχομαστε λοιπον οτι λεω μαλακιες στο συγκεκριμενο ζητημα...
εχε ομως υπ οψιν οτι οποτε εχω πει οτι μπορω να κανω κατι σε ενα μηχανακι ,το εχω αποδειξει κι οποιος με εχει αμφισβητησει εχει παρει πανηγυρικα τα @@ μου...
οταν μιλουσα για 190+ απο στοκ κυβισμου,παλιο μπουσα για καθημερινη χρηση, οι αμερικανοι γελουσαν...οταν ειδαν την δυναμομετρηση των 197 ομως εσκασαν...επισης σκανε οσοι ελεγαν οτι θα σκορπισει σε ενα μηνα...εχει κανει 15.000 χλμ. μονιμα σπασμενο και δεν εχει κανει κιχ....και ειναι με μαμα μπιελες και στροφαλει 11.500 πραγματικες,απο 10.800...
οταν του παπ μονο με κεφαλη εβγαλε 201 ,ολοι ελεγαν κι ακομα λενε οτι φοραει την μανα του και τον πατερα του...δεν φοραει κι αυτο αποδεικνυεται ανα πασα ωρα και στιγμη...
στο 750 του 92 που ειχα,επισης μονο με κεφαλη και ζυγισματα,πηγα απο 98-115...
μπορω να αναφερω καμποσα ακομα...
εν κατακλειδι...εχω αποδειξει παραπανω απο μια φορες οτι οταν λεω οτι μπορω να φτιαξω κατι οπως ακριβως το λεω,το κανω...
ειναι κριμα που με το μηχανακι του σταυρου,μαλλον δεν θα το αποδειξω ποτε,μια και θα ειναι καθημερινο απ οτι φαινεται...θα βγαινε για μια ακομη φορα πολυ γελιο...εκτος αν μου την βαρεσει και του κανω δωρο τα εξτρα φτιαξιματα και φαω την πιθανη ζημια...
θα δειξει λοιπον...
:wave2:
Eνώ των πιο διαδεδομένων Ευρωπαικών σκίζουν, ε? :o :o
Μπροστα στα showa... ναι...!
Μπροστα στις σπεσιαλ ευρωπαικες ιδιας μαρκας οχι.....
( Πες μου που διαφωνεις γιατι με μπερδευεις..... )
:confused:
devil's animal
04/02/2010, 13:55
....
οριστε μου τον συγχυσατε...:mad: :mad:
Cpt. Haddock
04/02/2010, 13:56
σε καλή ώρα ηρθε το ποστ
:a55:
οριστε μου τον συγχυσατε...:mad: :mad: ama se leo tsampa tha sto ftiaxei....
devil's animal
04/02/2010, 13:57
εκτος αν μου την βαρεσει και του κανω δωρο τα εξτρα φτιαξιματα και φαω την πιθανη ζημια...
θα δειξει λοιπον...
απο τωρα στο λεω...
δεν το θελω αυτο.
nai rein xekola re
ok ta xr pidane k dernoyne meta ta 15.000 e se extra tha pidaei oti kinite se mama monokylindro ok ..kai?
katse mi mpeis k fylaki gia to xr..de leei.
dirtbird
04/02/2010, 14:01
οταν μιλουσα για 190+ απο στοκ κυβισμου,παλιο μπουσα για καθημερινη χρηση, οι αμερικανοι γελουσαν...οταν ειδαν την δυναμομετρηση των 197 ομως εσκασαν...επισης σκανε οσοι ελεγαν οτι θα σκορπισει σε ενα μηνα...εχει κανει 15.000 χλμ. μονιμα σπασμενο και δεν εχει κανει κιχ....και ειναι με μαμα μπιελες και στροφαλει 11.500 πραγματικες,απο 10.800...
Ρε μαν.... οκ δεκτό το ιστορικό σου αλλά το ΧΧ μου μπορεί να βγάζει 45-50 λιγότερα αλλά στροφάρει καθημερινά στις στροφές που λες, έχει κάνει 55000 χλμ και εκτός από συχνά (κάθε 3000) λάδια, φίλτρα αέρα και λάδωμα αλυσσίδας, του έχω αλλάξει μία (1) μόνο φορά μπουζί και αλυσσίδα στα 25000 και άλλη μία (1) φορά τσέκαρα βαλβίδες (δεν ήθελε τίποτα...).
Σύμφωνοι στο ότι το δικό σου μοτέρ -λόγω απόδοσης- υπόκειται σε διαφορετικά stresses, but I am not impressed at all....
Εδώ έχω καταντήσει να μην παίρνω το ΧΤ γιατί φοβάμαι μην το σπάσω... (βασικά δεν σηκώνεται στα πολλά και μου τη σπάει, κατά τα άλλα πλάκα έχει......)
:confused: :confused: :confused:
devil's animal
04/02/2010, 14:01
τωρα που πιασατε τα μπροστινα και τις αναρτησεις, για να ακουσω τις γνωμες σας για το τι θα ηταν καταλληλοτερο να βαλω εγω στο μηχανακι μου....:a05:
manhunter
04/02/2010, 14:02
Oσα δεν φτάνει η αλεπού λεω γω...
Ρε Σταυρο, να στο πιάσω εγώ , να βάλω CPU 4πύρηνη με ψεκασμό, και να σου κάνω και ενα ρεκτιφιέ στις RAM, φουλ αξιοπιστα και καθημερινα??
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
dirtbird
04/02/2010, 14:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Μπροστα στα showa... ναι...!
Μπροστα στις σπεσιαλ ευρωπαικες ιδιας μαρκας οχι.....
( Πες μου που διαφωνεις γιατι με μπερδευεις..... )
:confused:
Μη σπαμάρεις ρε....
δεν είναι της ώρας και ούτε που θα μας καταλάβουν :lol: :lol: :lol:
Ρε μαν.... οκ δεκτό το ιστορικό σου αλλά το ΧΧ μου μπορεί να βγάζει 45-50 λιγότερα αλλά στροφάρει καθημερινά στις στροφές που λες, έχει κάνει 55000 χλμ και εκτός από συχνά (κάθε 3000) λάδια, φίλτρα αέρα και λάδωμα αλυσσίδας, του έχω αλλάξει μία (1) μόνο φορά μπουζί και αλυσσίδα στα 25000 και άλλη μία (1) φορά τσέκαρα βαλβίδες (δεν ήθελε τίποτα...).
Σύμφωνοι στο ότι το δικό σου μοτέρ -λόγω απόδοσης- υπόκειται σε διαφορετικά stresses, but I am not impressed at all....
Εδώ έχω καταντήσει να μην παίρνω το ΧΤ γιατί φοβάμαι μην το σπάσω... (βασικά δεν σηκώνεται στα πολλά και μου τη σπάει, κατά τα άλλα πλάκα έχει......)
:confused: :confused: :confused: aman pia me aytes tis strofes poy gyrnate kathimerina re lakides..sa na xekinate me koftes apo to garaz mexri opoy pate kanete...kai nai xero sta fanaria poy stamatate kanete burn out me deytera kiolas...terma gazi mi sas pei k kaneis tipota poy pesane oi strofes kato apotis 9000....:lol: :bawl: :rotflmao: HMARTON LEME KLEISTE K LIGO TO GAZI ...:lol: :rotflmao:
road spirit
04/02/2010, 14:04
οριστε μου τον συγχυσατε...:mad: :mad:
δεν ξανακαθαρίζω εδώ μέσα, σας αφήνω στη τύχη σας ...
άλλη δουλειά δεν είχαμε ...
dirtbird
04/02/2010, 14:05
τωρα που πιασατε τα μπροστινα και τις αναρτησεις, για να ακουσω τις γνωμες σας για το τι θα ηταν καταλληλοτερο να βαλω εγω στο μηχανακι μου....:a05:
ρε μλκ.
είπαμε αντιπαραθέσεις αλλά εσύ μας προκαλείς άσχημα και μετά θα τα παίρνεις και τοις μετρητοίς....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dirtbird
04/02/2010, 14:06
aman pia me aytes tis strofes poy gyrnate kathimerina re lakides..sa na xekinate me koftes apo to garaz mexri opoy pate kanete...kai nai xero sta fanaria poy stamatate kanete burn out me deytera kiolas...terma gazi mi sas pei k kaneis tipota poy pesane oi strofes kato apotis 9000....:lol: :bawl: :rotflmao: HMARTON LEME KLEISTE K LIGO TO GAZI ...:lol: :rotflmao:
spiniari re lalaki kai den to prolabaino....
den isxiristika oti to kano epitides..... :bigcry: :bigcry: :bigcry:
edit: ase poy tiw teleytaies meres kathe 2 meres prepei na koitaw pieseis sta lastixa.....
de gamietai oli h kon/poleos me 3h diplomeni bgainei mexri tin pireos.....
spiniari re lalaki kai den to prolabaino....
den isxiristika oti to kano epitides..... :bigcry: :bigcry: :bigcry: katalathos kagouras !:rotflmao: :lol: :bawl: :beer:
devil's animal
04/02/2010, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Oσα δεν φτάνει η αλεπού λεω γω...
Ρε Σταυρο, να στο πιάσω εγώ , να βάλω CPU 4πύρηνη με ψεκασμό, και να σου κάνω και ενα ρεκτιφιέ στις RAM, φουλ αξιοπιστα και καθημερινα??
:lol: :lol:
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
devil's animal
04/02/2010, 14:10
aman pia me aytes tis strofes poy gyrnate kathimerina re lakides..sa na xekinate me koftes apo to garaz mexri opoy pate kanete...kai nai xero sta fanaria poy stamatate kanete burn out me deytera kiolas...terma gazi mi sas pei k kaneis tipota poy pesane oi strofes kato apotis 9000....:lol: :bawl: :rotflmao: HMARTON LEME KLEISTE K LIGO TO GAZI ...:lol: :rotflmao:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
well said...
:a46: :a46:
devil's animal
04/02/2010, 14:11
δεν ξανακαθαρίζω εδώ μέσα, σας αφήνω στη τύχη σας ...
άλλη δουλειά δεν είχαμε ...
ελα μωρη παρθενοπη, αφου σ'αρεσει και σενα και δεν το λες....
devil's animal
04/02/2010, 14:15
ρε μλκ.
είπαμε αντιπαραθέσεις αλλά εσύ μας προκαλείς άσχημα και μετά θα τα παίρνεις και τοις μετρητοίς....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
οχι σοβαρα...
αξιοπιστη λυση χωρις πολλα ? (αναλογικα).
αποκλειονται WP γιατι τις φορανε τα ΚΤΜ:rotflmao: και MARZOCCHI γιατι ειναι ιταλικες..:lol:
ελεγα για μπροστινα απο CRF 09 kayaba 48mm...:a13:
πισω??:confused:
σοβαρα θελω να ακουσω γνωμες...
εννοειται οτι το μηχανακι θα πατησει χωμα μονο αν τυχει και εχει φυγει απο κανενα φορτηγο πανω στην ασφαλτο...:D
re devils...
με τοσα $$ για το χρ...καλυτερα να το αφηνες μαμα να κανεις την πλακα σου και με τα υπολοιπα αφου θες 1000 να επερνες ενα Agusta F4...
παλι θα ειχες μοναδικοτητα εγγυημενα:lol: :lol: :lol:
road spirit
04/02/2010, 14:20
ελα μωρη παρθενοπη, αφου σ'αρεσει και σενα και δεν το λες....
:lol: :lol: :lol: :lol: Ναι μαν, έγραψα ... άλλη δουλειά δεν έχω απο το να παρακολουθώ το θρεντ να μη γίνει κώλος, τη στιγμή που εχω ήδη ξοδέψει ~ 1 ώρα να το καθαρίσω 2 φορές χτες...
ας γίνει αχταρμάς ...
Να σας πω ρε 'σείς...
Δεν τα ενώνετε πάλι γιατί τα έχετε κάνει λίγο κουλουβάχατα;
Cpt. Haddock
04/02/2010, 14:22
ας γίνει αχταρμάς ...
...σαν το μηχανάκι.... :look:
Cpt. Haddock
04/02/2010, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Να σας πω ρε 'σείς...
Δεν τα ενώνετε πάλι γιατί τα έχετε κάνει λίγο κουλουβάχατα;
+1 :lol:
stefanos
04/02/2010, 14:41
οχι σοβαρα...
αποκλειονται WP γιατι τις φορανε τα ΚΤΜ:rotflmao: και MARZOCCHI γιατι ειναι ιταλικες..:lol:
εννοειται οτι το μηχανακι θα πατησει χωμα μονο αν τυχει και εχει φυγει απο κανενα φορτηγο πανω στην ασφαλτο...:D
Εκτός απο το αισθητικό αποτέλεσμα, τι ακριβώς σε χαλάει στις αναρτήσεις που φοράς?
Vstrommer71
04/02/2010, 14:44
edit by road spirit : η κουβέντα διαχωρίστηκε απο εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=96192&perpage=15&pagenumber=1)
Απ'ότι φαίνεται, διαφεύγει από τους περισσότερους ότι το συγκεκριμένο μοντέλο XR, ήταν μάλλον το χειρότερο XR όλων των εποχών (συγκρίνοντας το με την εποχή του) και ένα κλασσικό παράδειγμα όπου τα -σχετικώς- εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά δημιουργούσαν ένα μέτριο σύνολο που κανείς δεν κατάλαβε που 'κοίταγε'.
Το μηχανάκι 'πέθανε' τόσο αθόρυβα όσο γεννήθηκε και η Honda ποτέ δεν εβγαλε αυτό που όλοι περίμεναν: ένα μοντέρνο Dominator.
Οπότε δικαιώς έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται ως βάση για projects του τύπου 'Kangouropeftoulas Special'....
:wave2: :wave2:
Οσο κι αν φανει παραξενο(μιας και με τον Σωτηρη σχεδον παντα...διαφωνουμε σε διαφορα θεματα!)...συμφωνω απολυτως:smokin:
Vstrommer71
04/02/2010, 15:02
(...) μεχρι τα 220 που θα καταληξει να πηγαινει(...)
Οχι ρε γμτ,μου'φυγαν τα μακαρονια απο το πηρουνι!Γκουχ,γκουχ :βηχας: :βηχας: :βηχας: :lol:
Παντως ειχαμε καιρο να δουμε μια αντιπαραθεση τση προκοπης!Well done boys:beer:
dirtbird
04/02/2010, 15:02
οχι σοβαρα...
Τότε εγώ θα έβαζα ένα Earl's fork....
Δε βυθίζεται και στα endo :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Τι σε χαλάει σε αυτά που έχεις?
Τι δεν κάνουν?
ετσι ακριβως...απαξιωνω οτι δεν εχω-μπορω να εχω...απο αντιληψη μετα απο τοσα χρονια που με ξερεις, σκιζεις ομολογουμενως...
σε λιγο θα μας πεις οτι βριζω τα απριλια απο ζηλεια...
ειτε γουσταρεις ειτε οχι,ειναι ντροπη να σκορπαει ετσι με τα αλογα που βγαζει...τελος...
τα αγωνιστικα xr τοσα εβγαζαν ,ειτε το αμφισβητεις ,ειτε οχι ...επισης δεν ειχαν εγκαταλειψεις...επισης στα baja τo πλειστον των κομματιων ειναι αμμουδες και ξηρες λιμνες των 150-180 χιλιομετρων...οπως και να χει ειναι σχεδον σε ολο τον αγωνα τερμα γκαζι...απλως οχι μονιμα με 5η...αυτος ηταν και ο λογος που χρησιμοποιουσαν το στοκ καρμπ κι οχι fcr,μια και δεν υπηρχαν αναγκες τοσο αμεσης αποκρισης...
ειπα...λιγο ρισκο με λογικο κοστος,δηλαδη να βαρεσει καμια μπιελα και ελαχιστο ρισκο με μεγαλο κοστος που περιλαμβανει κυριολεκτικα τα παντα...
τα μηχανακια του παγκοσμιου, που αναφερεις ,,σκορπανε ουτως η αλλως σε στοκ μορφη με σκαρτα 60(βλ. husaberg κλπ...)...αθλος ειναι που βγαζουν αγωνα με 80και συγχαρητηρια στους βελτιωτες τους... σκορπανε διοτι εχουν την ελαχιστη δυνατη ποσοτητα μεταλλου στο μοτερ,για να μπορουν να βγαινουν στα 100 τιποτα κιλα...επισης,το τελευταιο 10% ιπποδυναμης ενος μοτερ ,βγαινει με υπερδιπλασιο κοστος,απ οτι ολο το προηγουμενο ποσοστο κι εχει ως κοστος την υπερδιπλασια φθορα...
φυσικα αν ειχες τις αναλογες γνωσεις θα τα ηξερες αυτα...αλλα δεν τις εχεις οποτε δικαιολογειται να λες οσα λες,οσο ειρωνικα και να ειναι...
Πολύ κακώς θεωρείς ότι όσα λέω τα λέω ειρωνικά. Ξέρω πολύ καλά ότι έχεις πολύ μεγάλες γνώσεις στο θέμα βελτίωση κινητήρα, έχω δει με τα μάτια μου ότι έχεις φάει ατελείωτες ώρες ψαξίματος και δεν αμφισβητώ οτι μπορείς και να έβγαλες αυτά τα άλογα εαν το budget ήταν μεγάλο.
Εγώ λέω το προφανές. Όταν ένα μοτέρ μπορεί να φθάσει τα 70-75 εύκολα και αξιόπιστα από ένα ιδιώτη μηχανικό ή μια μικρή ομάδα με όσο να είναι περιορισμένη χρηματοδότηση, είναι απορίας άξιο πως, αφού....
1) Είναι εξαιρετική βάση για οποιονδήποτε σοβαρό ιδιώτη αγωνιζόμενο και μπορεί να γαμήσει ότι κυκλοφορεί στους αγώνες με ελάχιστο κόστος
2) Οι μηχανικοί των άλλων ομάδων και R&D τους είναι τρόμπες, αφού με μερικά γραμμάρια μετάλλου παραπάνω θα γλύτωναν τα τεράστια έξοδα κατεβάσματος και αντικατάστασης κινητήρων.
3) Οι μηχανικοί των αγωνιστικών ΚΤΜ, aprilia, ΤΜ, Husaberg βαράνε μαλακία με 3 χέρια, εφόσον τα μηχανάκια τους βγάζουν λιγότερα από 80 και βροντάνε. Αν θυμάμαι καλά το ποιό δυνατό SM παγκοσμίου είναι το TM με 82 άλογα.
.....το μηχανάκι δεν διακρίθηκε σε κανένα άλλο είδους αγώνα πέραν Baja, ούτε καν σε άλλα rally. Τουλάχιστον στο SM θα έπρεπε να έχει αφήσει εποχή, αλλά παρόλα αυτά το μηχανάκι που ανέλαβε την δουλειά ήταν το CRF που η συντήρηση και αξιοπιστία του είναι εφάμιλλη των aprilia.
Στους αγώνες Baja επίσης αν γνωρίζω καλά, τα μηχανάκια δεν έβγαζαν πάνω από 57-58 άλογα για ευνόητους λόγους. Ίσως να ξέρω μαλακίες. Ακόμα και αν ξέρω όμως μαλακίες δεν πιστεύω ότι υπάρχει στον πλανήτη μονοκύλινδρο με 70 άλογα που να μπορεί να δουλεύει αξιόπιστα και να μην θέλει συντήρηση και κατέβασμα μοτέρ με ώρες λειτουργίας.
Στο θέμα αξιοπιστίας στα rally έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να πουμε και πολλά πράγματα. Διαφορετικά είναι ξεφτίλα να αγνοήσουμε τα ΚΤΜ που έχουν σκίσει σε rally στυλ Paris Dakar, ενώ οι ιδιώτες που τρέχουν με τέτοια είναι πάμπολλοι. Δεν είναι δυνατόν να λέμε γαμεί το XR στο Baja, αλλά τα ΚΤΜ που γαμούν οπουδήποτε αλλού είναι μπουρδέλα.
Τα aprilia είναι για τον φούτσο για τα προβλήματα που είχαν. Αφού μιλάμε όμως για αγώνες, πήρε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μοίρασε πίπες και τέλος.
Αν μιλάμε για το γκάζι και μόνο, τα παραγωγής σκοτώνουν και αν κάποιος το αμφισβητεί είναι αστείο. Και εφόσον έχω οδηγήσει το 550 όπως και το 450 αλλά και μερικά ακομα SM, μπορώ να έχω μια άποψη επί του θέματος.
Τις ανάλογες γνώσεις όπως λές όντως δεν τις έχω. Μιας και έχω οδηγήσει-λαδωθεί-χαλάσει-διαβάσει αρκετά πράγματα για μηχανάκια τα τελευταία 27 χρόνια, είναι λίγο άδικο να με λες άσχετο.
Νο hard feelings
reinmeister
04/02/2010, 15:30
:confused: :confused: :confused:
το δικο μου ,οσο περιεργο κι αν σου φαινεται δουλευει,μονο τερμα...η δυναμομετρο θα ειναι η σε ανοιγματα στα γνωστα μερη...τα 15.000 χλμ που λεω ετσι εχουν γινει...οσοι με ξερουν ,ξερουν οτι ειναι μου ευκολοτερο να αγορασω ktm παρα να περασω διοδια... :p
λαδια καθε 2.000,βαλβιδες εχω να τσεκαρω απο τοτε που το εδεσα και αλυσιδα φοραω ακομη την μαμα...(25.000 χλμ)...οποτε be impressed και υποκλισου στην ανωτερωτητα του μπουσα...:lol:
Cpt. Haddock
04/02/2010, 15:34
Παίδες, εγώ είμαι ασχετος, αλλα ο μπιμπικος έχει ενα δίκιο...
Όλοι τερμα τα πάτε, οι αλυσίδες κρατάνε για πάντα, οι βαλβίδες δε χάνουν ουτε αγκστρεμ, λαδι δεν καίει σταγόνα κλπ κλπ
Δε θέλω να (πολυ)ανακατευτώ, αλλα φαίνονται υπερβολές όλα αυτά
dirtbird
04/02/2010, 15:40
το δικο μου ,οσο περιεργο κι αν σου φαινεται δουλευει,μονο τερμα...η δυναμομετρο θα ειναι η σε ανοιγματα στα γνωστα μερη...τα 15.000 χλμ που λεω ετσι εχουν γινει...οσοι με ξερουν ,ξερουν οτι ειναι μου ευκολοτερο να αγορασω ktm παρα να περασω διοδια... :p
λαδια καθε 2.000,βαλβιδες εχω να τσεκαρω απο τοτε που το εδεσα και αλυσιδα φοραω ακομη την μαμα...(25.000 χλμ)...οποτε be impressed και υποκλισου στην ανωτερωτητα του μπουσα...:lol:
re man πλάκα κάνεις?
¨οσο συχνά αλλάζω λάδια, εσύ κάνεις γενική....
dirtbird
04/02/2010, 15:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Όλοι τερμα τα πάτε, οι αλυσίδες κρατάνε για πάντα, οι βαλβίδες δε χάνουν ουτε αγκστρεμ, λαδι δεν καίει σταγόνα κλπ κλπ
και εσένα τέρμα πάει και ας μην το καταλαβαίνεις....
*όταν αναλογιστείς το αζύγιστον του 3κύλινδρου..... :lol: :lol: :bigcry: :bigcry:
Cpt. Haddock
04/02/2010, 15:43
και εσένα τέρμα πάει και ας μην το καταλαβαίνεις....
*όταν αναλογιστείς το αζύγιστον του 3κύλινδρου..... :lol: :lol: :bigcry: :bigcry:
δε βαριέσαι Σωτήρ'
Στα τρία πάντα ενα είναι αζυγιστο :p
Επειδή βαριέμαι να διαβάζω τα κατεβατά από πάνω, τελικά ποιος την έχει πιο μεγάλη;
dirtbird
04/02/2010, 16:01
δε βαριέσαι Σωτήρ'
Στα τρία πάντα ενα είναι αζυγιστο :p :rotflmao: :rotflmao:
reinmeister
04/02/2010, 16:26
Πολύ κακώς θεωρείς ότι όσα λέω τα λέω ειρωνικά. Ξέρω πολύ καλά ότι έχεις πολύ μεγάλες γνώσεις στο θέμα βελτίωση κινητήρα, έχω δει με τα μάτια μου ότι έχεις φάει ατελείωτες ώρες ψαξίματος και δεν αμφισβητώ οτι μπορείς και να έβγαλες αυτά τα άλογα εαν το budget ήταν μεγάλο.
Εγώ λέω το προφανές. Όταν ένα μοτέρ μπορεί να φθάσει τα 70-75 εύκολα και αξιόπιστα από ένα ιδιώτη μηχανικό ή μια μικρή ομάδα με όσο να είναι περιορισμένη χρηματοδότηση, είναι απορίας άξιο πως, αφού....
1) Είναι εξαιρετική βάση για οποιονδήποτε σοβαρό ιδιώτη αγωνιζόμενο και μπορεί να γαμήσει ότι κυκλοφορεί στους αγώνες με ελάχιστο κόστος
2) Οι μηχανικοί των άλλων ομάδων και R&D τους είναι τρόμπες, αφού με μερικά γραμμάρια μετάλλου παραπάνω θα γλύτωναν τα τεράστια έξοδα κατεβάσματος και αντικατάστασης κινητήρων.
3) Οι μηχανικοί των αγωνιστικών ΚΤΜ, aprilia, ΤΜ, Husaberg βαράνε μαλακία με 3 χέρια, εφόσον τα μηχανάκια τους βγάζουν λιγότερα από 80 και βροντάνε. Αν θυμάμαι καλά το ποιό δυνατό SM παγκοσμίου είναι το TM με 82 άλογα.
.....το μηχανάκι δεν διακρίθηκε σε κανένα άλλο είδους αγώνα πέραν Baja, ούτε καν σε άλλα rally. Τουλάχιστον στο SM θα έπρεπε να έχει αφήσει εποχή, αλλά παρόλα αυτά το μηχανάκι που ανέλαβε την δουλειά ήταν το CRF που η συντήρηση και αξιοπιστία του είναι εφάμιλλη των aprilia.
Στους αγώνες Baja επίσης αν γνωρίζω καλά, τα μηχανάκια δεν έβγαζαν πάνω από 57-58 άλογα για ευνόητους λόγους. Ίσως να ξέρω μαλακίες. Ακόμα και αν ξέρω όμως μαλακίες δεν πιστεύω ότι υπάρχει στον πλανήτη μονοκύλινδρο με 70 άλογα που να μπορεί να δουλεύει αξιόπιστα και να μην θέλει συντήρηση και κατέβασμα μοτέρ με ώρες λειτουργίας.
Στο θέμα αξιοπιστίας στα rally έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να πουμε και πολλά πράγματα. Διαφορετικά είναι ξεφτίλα να αγνοήσουμε τα ΚΤΜ που έχουν σκίσει σε rally στυλ Paris Dakar, ενώ οι ιδιώτες που τρέχουν με τέτοια είναι πάμπολλοι. Δεν είναι δυνατόν να λέμε γαμεί το XR στο Baja, αλλά τα ΚΤΜ που γαμούν οπουδήποτε αλλού είναι μπουρδέλα.
Τα aprilia είναι για τον φούτσο για τα προβλήματα που είχαν. Αφού μιλάμε όμως για αγώνες, πήρε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μοίρασε πίπες και τέλος.
Αν μιλάμε για το γκάζι και μόνο, τα παραγωγής σκοτώνουν και αν κάποιος το αμφισβητεί είναι αστείο. Και εφόσον έχω οδηγήσει το 550 όπως και το 450 αλλά και μερικά ακομα SM, μπορώ να έχω μια άποψη επί του θέματος.
Τις ανάλογες γνώσεις όπως λές όντως δεν τις έχω. Μιας και έχω οδηγήσει-λαδωθεί-χαλάσει-διαβάσει αρκετά πράγματα για μηχανάκια τα τελευταία 27 χρόνια, είναι λίγο άδικο να με λες άσχετο.
Νο hard feelings
ξεκιναω απο το τελος...
ειναι το ιδιο και ισως και λιγοτερο αδικο απο το να χαρακτηριζεις εμενα ζηλοφθονο...no hard feelings ομως οπως προειπες κι εσυ...
κλεινει εδω το θεμα το προσωπικο για να μην καταληξουμε να κλαιγομαστε σαν γκομενες και παμε στο τεχνικο...
1),2) και 3)...τα γραμμαρια" που λες δεν ειναι γραμμαρια ,αλλα περιπου 10 κιλα,πολλα εκ των οποιων βρισκονται στο συνολο στροφαλου-μπιελας στο xr,μια και στο σκεπτικο κατασκευης της χοντα ,δεν ηταν η επιταχυνση απο στροφη σε στροφη,αλλα η διατηρηση της στροφορμης του στροφαλου...
αυτο ειναι κατασκευαστικο και κανεις ,ειτε ειναι ο τελευταιος αντωνης,ειτε ο παγκοσμιος θεος της βελτιωσης,δεν μπορει να το ξεπερασει...ειναι και καποια αλλα χαρακτηριστικα κινητηρα αλλα θα ξημερωθουμε αν τα πιασουμε...
επισης ο σκελετος (γεωμετρια και βαρος) μονο καταλληλος δεν μπορει να χαρακτηριστει για το περιβαλλον μιας πιστας supermoto...
καταλαβαινεις λοιπον οτι "σωτηρια" δεν υπηρχε...αυτα τα διαβολια ειναι σκαρτα 100 κιλα και επιταχυνουν με ρυθμο που το xr δεν προκειται να δει ουτε στα πιο slim ονειρα του...
στον δρομο ομως ειναι a whole lot different story...τα μειονεκτηματα του xr,γινονται πλεονεκτηματα....
πολυ μεταλλο στο μοτερ ,αλλα stresses και θερμοκρασιες σε αλλο πλανητη...στην βελτιωση του δινεται βαρος στην ροπη κι οχι στο στροφαρισμα.οποτε βγαζουμε αλογα πιο χαμηλα και με μεγαλυτερη αξιοπιστια συνολου...
στα 70 σαφεστατα και δεν μιλαμε για απολυτη αξιοπιστια,αλλα μιλαμε σιγουρα για ενα μοτερ που μπορει να κανει καποιες χιλιαδες χλμ,τα οποια αυξανονται δραματικα αν πεσει κανα εξτρα 2000αρο στο μοτερ...
στα 60 ομως μιλαμε για καθημερινο μηχανακι...απολυτως...και με πολυ μικρο κοστος αναλογικα...
ο βαρυς και σχετικα ακαμπτος σκελετος,που στα supermoto λειτουργει ως αγκυρα που σερνεται σε βραχια,στο δρομο λειτουργει ως αποσβεστης κραδασμων και παροχεας σταθεροτητας στα πολλα χιλιομετρα...η γεωμετρια του επισης...
στα baja 55 αλογα εβγαζαν τα 600 τα αεροψυκτα το 98-99 ,με πρωτο και καλυτερο του cambell...τα νερα εβγαζαν 68+...
μπουρδελα λεω τα ευρωπαικα,αναφερομενος παντα σε χρηση δρομου,μια και ουκ ολιγες φορες επιλεγουν να βγαζουν τα αντερα τους σε κοινη θεα...ποτε δεν αναφερθηκα σε επιπεδα αγωνων...
εγω δεν εχω οδηγησει 550 αλλα εχω δει το εξης στην καταβαση εθνικης,μετα τα τει,μεχρι την γεφυρα...
αεροψυκτο xt 600( που λεει ο λογος 600 ε) να πηγαινει με το 550 ροδα ροδα μεχρι τελικες...εφυγε το 550 στην αρχη εναμισυ μηχανακι και μετα τα 150 μαζεψε το xt...
ξεροντας τον ανθρωπο που το φτιαχνει, καθως και το συγκεκριμενο μηχανακι μπορω να πω ανεπιφυλακτα οτι ετρεχε χωρις ζουμια...το συγκεκριμενο xt εχει βγαλει 60 κατι στον παναγιωτη και με γνωμονα τις κοντρες,μπορουμε να το πουμε ακομη και αξιοπιστο...βγαζει 10-15 κοντρες...
επισης εχω δει ,παλι αεροψυκτο xt ,να ριχνει μια κολωνα στην βουτα ,σε husaberg 650 2003 με factory ολοκληρη,ηλεκτρονικη και fcr...γνωστου μου το husaberg...
αν το εβλεπες ιδιοις ομασι ,θα σου επεφταν τα αυτια...ολα γινονται λοιπον...
απο κει και περα,ενα φτιαγμενο μηχανακι,ειδικα αν ειναι αρκετα πουσαρισμενο, μπορει να σκορπισει ανα πασα ωρα και στιγμη...αυτος ειναι αλλωστε κι ο λογος που κανενας βελτιωτης παγκοσμιως δεν δινει εγγυηση...εδω τυχαινει και σκορπανε ακομα και τερατα αξιοπιστιας σε νορμαλ μορφη...ειναι ΚΑΙ θεμα τυχης...
reinmeister
04/02/2010, 16:30
θελω να μπει καποια στιγμη ο παπ και να σου πει την ακριβη χρηση του δικου μου...καθως και την συντηρηση του,μια και ολη την ωρα μαζι ειμαστε...(ουτε ζευγαρι ενα πραμα)...:lol: :lol:
μια και ολη την ωρα μαζι ειμαστε...(ουτε ζευγαρι ενα πραμα)...:lol: :lol:
Μου λύθηκε η απορία, ευχαριστώ...
Άντε πάλι να γράψω, να μη γράψω, τελικά γράφω...
Έχετε πιάσει σαν τα σκυλιά το κόκκαλο από τις δυό του άκρες, το τραβάτε και δε λέτε να το αφήσετε. Από τη μία τα XR, από την άλλη τα KTM, Aprilia και τα λοιπά ιερά τέρατα.
Τέλος πάντων, θέμα σας, αλλά υπολογίστε και τα παρακάτω στη συνταγή:
Γενικώς στην ιστορία της, η Honda έφτιαχνε υπερδιαστασιολογημένα μηχανάκια χωρίς να δίνει την μεγαλύτερη προτεραιότητα στις απόλυτες επιδόσεις και ιπποδυνάμεις. Η ΚΤΜ έκανε το αντίθετο.
Η Honda με την σειρά των αερόψυκτων XR έριξε στην αγορά ένα μηχανάκι απλό στην κατασκευή, φθηνό στη συντήρηση και ικανό σ'αυτά που υποσχόταν. Ήταν ιδανικό για τους ιδιώτες χομπίστες και σ'αυτούς πούλησε σαν παλαβό. Προσπαθώ να σκεφτώ κάποια επίσημη συμετοχή της Honda με αερόψυκτο XR σε αγώνα rally, enduro, SM κλπ και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι ένα ημιεργοστασιακό αγωνιστικό 628 σε κάποιο Baja 1000, που κουβαλούσε το μισό HRC επάνω του και τελικά έσπασε. Ένα και μοναδικό. Όλα τα υπόλοιπα ήταν ιδιωτών που περνούσανε (και ακόμα περνάνε) καλά. Ακόμα κι ο Al Baker της XR's Only, από κει ξεκίνησε.
Η ΚΤΜ από την άλλη, θεώρησε ότι ήταν θέμα γοήτρου για μια εταιρία που χτίστηκε πάνω στα χωμάτινα να έχει και χωμάτινες δάφνες. Οπότε, εκτός από τα LC4 που είχαν πλέον εκπολιτιστεί για την αγορά, έριξε και στους αγώνες από νορμάλ μέχρι σπέσιαλ εκδόσεις τους κατά χιλιάδες. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά έδινε μεγάλες παροχές σε ιδιώτες αγωνιζόμενους, όπως σερβις, ανταλλακτικά, μεταφορές, ενοικίαση μοτό (σχεδόν τους πουλούσε τουριστικά πακέτα). Μέχρις ενός σημείου δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι με τόσα ΚΤΜ που ξεκίνησαν τόσους αγώνες, ήταν επόμενο κάποια να τους κερδίσουν κι όλας. Το σχέδιο πέτυχε: με εξαίρεση την νίκη του Sainct (πώς διάολο τον λέγανε) στο Dakar με BMW650, η ΚΤΜ έτρεξε, έσπασε και τελικά κέρδισε αγώνες αντοχής. Έτσι κατάφερε να πείσει την αγορά για την αξία της. Λάνσαρε και πολύ sexy πολιτικά μοντέλα και ήρθε το γλυκό και έδεσε. Δηλαδή η ΚΤΜ κατάφερε τα τελευταία χρόνια, ό,τι έκανε η Honda πριν από 20 χρόνια: να πείσει το κοινό για την “αξιοπιστία” της και να σαρώσει την αγορά διεθνώς (τα εισαγωγικά στην “αξιοπιστία” αφορούν τόσο την ΚΤΜ όσο και την Honda και όλους τους άλλους – ιδέ παρακάτω). Μόνο που το έκανε απ'ευθείας από την αιχμή του δόρατος (αγώνες) και όχι από τα πεζοδρόμια, τα γκαράζ και τις πίσω αυλές των ιδωτών.
Το κεφάλαιο XR650R δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολύ πετυχημένη άσκηση μάρκετινγκ: ένα όχημα με περιορισμένες προδιαγραφές χρήσης (ανοιχτός χωματόδρομος ή άμμος + πολλά χιλιόμετρα + Αμερική) που πούλησε σαν παλαβό ακριβώς εκεί που στόχευε να πουληθεί. Οι ιδιώτες Αμερικάνοι σπανίως τρέχουν εκτός Αμερικής, δεν έχουν λόγο άλλωστε οπότε και δεν φανήκανε τα 650 εκτός αυτής – με την εξαίρεση του Johnnie Campbell που έτρεξε ένα Dakar και δεν πήγε και πολύ άσχημα, αν θυμάμαι καλά (και δεν ήταν και ακριβώς ιδιώτης, ε; ).
Το ότι το XR650R είναι ένα αξιολογότατο και ικανότατο μηχανάκι με πολλά περιθώρια βελτίωσης που πούλησε και αλλού είναι περισσότερο πάρεργο αυτής της νοοτροπίας, παρά της όποιας κόντρας (να το πω ανταγωνισμού καλύτερα) με τους Ευρωπαίους. Υπενθυμίζω ότι η Honda πουλάει διεθνώς κάθε χρόνο περισσότερα μηχανάκια απ’ό,τι έχει πουλήσει η ΚΤΜ από τότε που ιδρύθηκε. Η Honda είναι ο ορισμός της συντηριτικής εταιρίας, φτιάχνει μόνο πράγματα που μπορεί να πουλήσει, το μελετάει πρώτα και το καταφέρνει μετά. Γι αυτό π.χ. και δεν ασχολήθηκε ποτέ με την εγκατάσταση μίζας ή πιο μοντέρνου εξοπλισμού στο 650, ή ακόμα χειρότερα με την τοποθέτηση αυτού το κινητήρα σε άλλα μηχανάκια (π.χ. Dominator).
Δεν θα μπω στο τριπάκι τα ΚΤΜ σπάνε – τα Honda δεν σπάνε για δύο λόγους:
1) Είμαι δεδηλωμένος Hondικός
2) Το τί θα σπάσει, πότε και πώς δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν που το κατασκεύασε, αλλά και από τη χρήση και συντήρηση που του επεφύλασσε ο ιδιοκτήτης του αφότου κατασκευάστηκε
Τώρα ο Devil’s Animal έφτιαξε το μηχανάκι το όπως το γουστάριζε, το χαίρεται και θέλησε να το μοιραστεί μαζί μας. Και έβαλε και στο παιχνίδι τον Ρειν ως σύμβουλο και μοτερογνώστη. Στα πλαίσια την περιγραφής, του θαυμασμού και του υπερθεματισμού αρχίσανε τα “ό,τι κινείται εκτελείται”, έγιναν “πατάει τα ΚΤΜ και σκίζει τα Aprilia”, “θα στο φτιάξω 75 άλογα” και κατέληξαν στα “εγώ τα ξέρω όλα κι εσύ ζηλεύεις και λες μαλακίες ” κλπ. Όλα ωραία και καλά και γουστάρω να τα διαβάζω, αλλά τελικά νομίζω ότι χαλάμε τη ζαχαρένια μας άδικα. Κυρίως όμως χαλάμε και το νόημα του αρχικού ποστ.
Το πόσα άλογα μπορεί να φτάσει το 650R (αρκετά), το αν ξέρει και μπορεί να του τα βγάλει ο Ρειν (ο ίδιος λέει ότι και ξέρει και μπορεί), το πόσα βγάζει το 690 (επίσης αρκετά) και μέχρι πού φτάνει (φτάνει, αλλά επιστρέφει; ) και το αν σκορπάει το SXV550 (σπάει αλλά πάει) είναι λόγια άνευ αντικειμένου. Λατρεύω τις μετατροπές, τις βελτιώσεις και τις πατέντες, αλλά όταν η καταλήγει σε ανούσια κόντρα η συζήτηση γίνεται απλώς διασκεδαστική. Όποιος θέλει, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Πληρώστε τα, φτιάξτε τα, μετρήστε τα (και πείτε μου κι εμένα).
Ρε Devil, βάλ΄του ρε συ μια τουρμπίνα να τελειώνουμε. Και αυτοκόλλητες φραουλίτσες, ε;
Μάνος
ΥΓ. Ρε Αντώνη, είσαι κάπως κρυψίνους ή μου φαίνεται; Ξεκινάς να περιγράψεις ή να αποδείξεις κάτι τεχνικό και μετά λες έχει κι άλλο, αλλά άστο είναι δύσκολο, θα ξημερωθούμε, πού να σου εξηγώ, πάντως άστο. Γιατί δε μας λες κι εμάς; Πού ξέρεις, μπορεί και χρόνο να βρούμε και να καταλάβουμε...
(το ανωτέρω είναι έκκληση, όχι ειρωνία)
devil's animal
04/02/2010, 17:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
re devils...
με τοσα $$ για το χρ...καλυτερα να το αφηνες μαμα να κανεις την πλακα σου και με τα υπολοιπα αφου θες 1000 να επερνες ενα Agusta F4...
παλι θα ειχες μοναδικοτητα εγγυημενα:lol: :lol: :lol:
ωραιο το Agusta αλλα για τα λεφτα που εχει και με αυτα που προσφερει δεν συγκρινεται με το Κ9...:a13:
παμε αλλη μια αντιπαραθεση τωρα...:lol: :lol: :lol:
devil's animal
04/02/2010, 17:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εκτός απο το αισθητικό αποτέλεσμα, τι ακριβώς σε χαλάει στις αναρτήσεις που φοράς?
ουσιαστικα τιποτα.
απλα ελεγα μηπως μπορουσα να το "στησω" καλυτερα για τα κιλα μου...π.χ. με ενα καλο ups μπροστινο και μια καλυτερη αναρτηση πισω, που ομολογουμενως αυτη που εχει τωρα δεν ειναι καλη, νομιζω το μηχανακι θα ειχε περισσοτερα να δωσει....
ωραιο το Agusta αλλα για τα λεφτα που εχει και με αυτα που προσφερει δεν συγκρινεται με το Κ9...:a13:
παμε αλλη μια αντιπαραθεση τωρα...
συγκρινεις το agusta με το Κ9?
το πιο ομορφο SS που εχει κυλισει στον πλανητη?
συγκρινεις την adrianna lima με τη Ραντου?
:evil: :a28: :a015: :a017: :a38: :a53: :a53: :a45:
για να δουμε τωρα
:evil: :smokin: :smokin: :smokin:
Τα έχετε κάνει όλα ένα... :wave2:
Αφήστε ήσυχο ρε μαντραχαλαίοι, το παιδί να χαρεί το αΡγαλείο του.
Το χονδάκι μιά χαρά είναι. Το φκιάξανε όπως το γουσταρίζουνε.
:beer: :beer: :beer:
Στα γυαλιά είναι το πρόβλημα...:blush:
παμε αλλη μια αντιπαραθεση τωρα...:lol: :lol: :lol:
+1000...
Για τα λεφτα του ειναι μια πατατα και μιση...:yuck: :yuck: :yuck:
Πηγαν να χτυπησουν τα ιαπωνικα και την πατησαν...Αντι να φτιαξουν ενα ωραιοτατο τρικυλινδρο που να ξυριζει εφτιαξαν ενα 4-κυλινδρο που τον πινει απο ολα τα υπολοιπα...
:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
+1000...
Για τα λεφτα του ειναι μια πατατα και μιση...:yuck: :yuck: :yuck:
Πηγαν να χτυπησουν τα ιαπωνικα και την πατησαν...Αντι να φτιαξουν ενα ωραιοτατο τρικυλινδρο που να ξυριζει εφτιαξαν ενα 4-κυλινδρο που τον πινει απο ολα τα υπολοιπα...
:beer: :wave2:
kati exeis μπερδεψει μου φαινεται
:winka:
kati exeis μπερδεψει μου φαινεται
:winka:
Tι:confused: :look:
Tι:confused: :look:
πρωτον...στα διαφορα τεστ που εχω διαβασει, η agusta εκανε καλυτερους χρονους απο τα υπολοιπα ss...
ιπποδυναμη επαιζε στα ιδια επιπεδα, τωρα 2-3 αλογα δεν εχουν διαφορα
και κατι ακομα...οι χρονοι τους στην πιστα, ειναι παραπλησιοι...ομως το ενα ειναι agusta, και το αλλο σουτζουκι
το ενα ειναι ενα κοσμημα, σεξ σε δυο ροδες και ετοιμο να μπει σε βιτρινα μουσειου οπως ειναι, και το αλλο ενα μηχανακι της γραμμης που το εχουν ολοι...
για ποιοτητα κατασκευης δε μιλαμε, οτι εχει επανω του ειναι ΑΑ
σε καποια πραγματα, το οικονομικο δε μετραει και τοσο...και περα απ'αυτο, η διαφορα της τιμης δεν ειναι και τοσο μεγαλη...
και οπως ειπα πιο πανω...το ενα ειναι η adrianna lima και το αλλο η ελενη ραντου
nikos force
04/02/2010, 17:47
μην τα κανουμε ολα ενα ισιωμα ...το απριλια δυστυχώς ειναι για τον φουτσο ...
ο βαν ντε μπος το πηρα τπ πρωταθλημα και οχι το απριλια ...και το απεδειξε με το οτι στο καπακι πηρε πρωταθλημα με ΤΜ ...ααααα και το απριλια του ηταν ενα τρανσφορμερσ ... με 3000 διαφορετικα ψαλιδια ,μηπως και καταφερουν να το κανουν να στριψει ... σε οποιοδηποτε πρωταθλημα περαν του παγκοσμιου , που τρεχουν σε πιο ΣΜ πιστες και ΟΧΙ αεροδρομια , το απριλια πατωσε
πρωτον...στα διαφορα τεστ που εχω διαβασει, η agusta εκανε καλυτερους χρονους απο τα υπολοιπα ss...
ιπποδυναμη επαιζε στα ιδια επιπεδα, τωρα 2-3 αλογα δεν εχουν διαφορα
και κατι ακομα...οι χρονοι τους στην πιστα, ειναι παραπλησιοι...ομως το ενα ειναι agusta, και το αλλο σουτζουκι
το ενα ειναι ενα κοσμημα, σεξ σε δυο ροδες και ετοιμο να μπει σε βιτρινα μουσειου οπως ειναι, και το αλλο ενα μηχανακι της γραμμης που το εχουν ολοι...
για ποιοτητα κατασκευης δε μιλαμε, οτι εχει επανω του ειναι ΑΑ
σε καποια πραγματα, το οικονομικο δε μετραει και τοσο...και περα απ'αυτο, η διαφορα της τιμης δεν ειναι και τοσο μεγαλη...
Eστω οτι καταφερνει και πιανει τα ιαπωνικα τετρακυλινδρα.Αν και πολυ αμφιβαλλω...:look:
Τα περι ομορφιας ειναι υποκειμενικα...
Αποψη μου οτι η διαφορα τιμης δεν δικαιολογειται.Πληρωνεις μονο την ονομασια.
O εξοπλισμος της δεν ειναι και τιποτα εξοτικο που δεν συναντας ...
Αντιθετα,αν ειχαν κατασκευασει κατι διαφορετικο,πχ 3-κυλινδρο μοτερ,νομιζω οτι θα ηταν πολυ καλυτερα...
Αν θυμαμαι καλα η agusta ειχε και καποια σχεση με 3-κυλινδρα....
Anyway,αλλο ειναι το θεμα σας οποτε...
devil's animal
04/02/2010, 17:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Man7
Ρε Devil, βάλ΄του ρε συ μια τουρμπίνα να τελειώνουμε. Και αυτοκόλλητες φραουλίτσες, ε;
για ολα τα υπολοιπα και στο γενικο νοημα συμφωνω...με μια παρατηρηση. ΠΟΤΕ δεν ειπα (ουτε εγω ουτε ο Αντωνης) οτι παταμε τα ΚΤΜ,APRILIA,HUSABERG,HUSQVARNA....
ο Αντωνης μου ειπε τις 3 επιλογες που εχω οσον αφορα το μοτερ...
εγω ειπα το ενα "επισημο" ανοιγμα και το αλλο ανεπισημο με τα 2 ΚΤΜ και ειπα φυσικα και το ποσο τσαϊ ηπια...
ενταξει δεν αναφερω τωρα τα 660 που μου κουνιουνται και απλα χανομαι...
ειπαμε συγκρινομαστε με δυνατα μηχανακια,να δουμε που κυμαινομαστε...
Τον Αντωνη τον εμπιστευομαι απολυτα. αυτο φαινεται αλλωστε αφου στηριξα ολη την ιδεα μου για μονοκυλινδρο (και τα λεφτα μου) πανω στα λεγομενα του, οταν ημουν ακομα σε σκεψη.
Μεχρι στιγμης εχω μεινει 100% ευχαριστημενος με την αποδοση του μηχανακιου...
Ενταξει το ηξερα οτι σε στοκ μορφη (εξατμιση,καρμπ) θα ειμαι πιο αργος απο τα 690. Δεν επαιξαν ομως ρολο μονο τα αλογα για να επιλεξω.
Μου αρεσε η ιδεα της μοναδικοτητας και του γενικοτερου φτιαξιματος.
Υπηρξε και ο παραγοντας αξιοπιστια και οσο και να μην θες να πιστεψεις, οι μαρτυριες των σπασμενων κεφαλων και μοτερ σε κανουν ν'αλλαξεις δρομο.
Κ επισης ειχε τοοοοοοσο μεγαλη επιτυχια που την αγορασε η Harley...:yuck: :yuck: :yuck: :yuck:
devil's animal
04/02/2010, 17:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Στα γυαλιά είναι το πρόβλημα...:blush:
:blush: :blush: :blush:
nikos force
04/02/2010, 17:54
.
:wave2: το μυνημα που κανω κουοτ ειναι ασχετο ...απλα αναφερομαι στον αντωνη ...ειναι ενας γαλλος ο πατεβο , τρεχει μονομπαικ με ΧΡ650 ...ο τυπας εχει καταφερει και εχει βγαλει κοντα στα 86 ΤΡΟΧΟ :uplate: ... χωρις ομως να ξερουμε ουτε ποσα γκαφρα εχει ριξει ουε καθε ποτε ανοιγει μοτερ ... και ξαφνικα ηρθε ενας αλλος καυλωμενος με ενα smc690 και με 3000χιλιαρικακια (the costs includes and the exhaust) εφτασε το κτμ σρα 80+ ΤΡοΧΟ...χωρις να ανοιξει μοτερ ..
και μπαμ τον εφαγε ο πατεβο ...
σε περιπτωση που αμφιβαλεις ολα αυτα ειναι στο 17pouces αναλυτικα και με δυναμομετρησεις και τα παντα ...
ολο αυτο το εγραψα για κατι που ειπες (δεν θυμαμαι ΤΙ?) :lol:
nikos force
04/02/2010, 18:00
παντως εγω το ΧΡ το θεωρω το VSTROM του καγκουρα ...(το λεω σαν θετικο σχολιο ) δεν υπερτερει ΣΕ τιποτα εναντι του ανταγωνισμου , απλα για πολιτικη καθημερινη χρηση τα κανει ολα , καλουτσικα και πανω απο ολα ευχαριστα ...
καλοσουζο και να το ευχαριστηθεις με την ψυχη σου ...παντως αν ανοιγες ενα θεματακι πρωτου κοτσαρεις τα αφτερμαρκετ πανω , να εισαι σιγουρος , οτι στα ιδια λεφτα που εδωκες , θα βρισκαμε ακομα πιο τουμπανιαρικα ...αλλα οκ ...και παλι γαμω ειναι
και οπως ειπα πιο πανω...το ενα ειναι η adrianna lima και το αλλο η ελενη ραντου
http://www.motociclismo.it/edisport/moto/motociclismor2.nsf/gd/MOTOCICLISMO---LUGLIO-2008-1-Editoriale
Δες και αυτο και θα καταλαβεις γτ το λεω...
3-κυλινδρο με 140 αλογατακια στα 160 κιλα...
Εκει ναι να τα δωσω τα 18.000απανου-κατου...
Θα εχω κατι διαφορετικο πραγματικα....:D :D :D :wave2:
devil's animal
04/02/2010, 18:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
παντως εγω το ΧΡ το θεωρω το VSTROM του καγκουρα ...(το λεω σαν θετικο σχολιο ) δεν υπερτερει ΣΕ τιποτα εναντι του ανταγωνισμου , απλα για πολιτικη καθημερινη χρηση τα κανει ολα , καλουτσικα και πανω απο ολα ευχαριστα ...
καλοσουζο και να το ευχαριστηθεις με την ψυχη σου ...παντως αν ανοιγες ενα θεματακι πρωτου κοτσαρεις τα αφτερμαρκετ πανω , να εισαι σιγουρος , οτι στα ιδια λεφτα που εδωκες , θα βρισκαμε ακομα πιο τουμπανιαρικα ...αλλα οκ ...και παλι γαμω ειναι
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
stefanos
04/02/2010, 18:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Man7
Άντε πάλι να γράψω, να μη γράψω, τελικά γράφω...
Πολύ σωστός, πραγματικά η honda και γενικά οι 4 μεγάλοι δεν ασχολούνται με τοπικούς αγώνες σε επίπεδο εργοστασίου, και πολύ καλά κάνουν οι μικρότεροι που γεμίζουν τις τρύπες και εκμεταλλεύονται τις συμμετοχές τους, αλλά όχι και υπερδιαστασιολογημένα τα honda.
Επειδή πουλάει μοτοσυκλέτες με φρένα πλαίσιο κινητήρα αναρτήσεις ανάλογα της χρήσης τους?
Ας αρκεστούμε να πούμε ότι η Honda δημιουργεί αγορές και υπόλοιποι ακολουθούν το δρόμο που χάραξε.
Θα εχω κατι διαφορετικο πραγματικα....:D :D :D :wave2:
η αληθεια ειναι οτι με το φ4 εισαι πολυ κοινοτυπος
και μην ξεχνας οτι η αγκουστα εχει το τετρακυλιδρο γιατι βγαζει κατα παραδοση 4κ(πολυ πιο πριν απο ολους τους ιαπωνες)
η αληθεια ειναι οτι με το φ4 εισαι πολυ κοινοτυπος
και μην ξεχνας οτι η αγκουστα εχει το τετρακυλιδρο γιατι βγαζει κατα παραδοση 4κ(πολυ πιο πριν απο ολους τους ιαπωνες)
Κι ομως δεν ειναι και τοοοσο σπανιο μηχανακι...:winka:
Πριν απο τους ιαπωνες μπορει να εβγαζε.Αλλα μετα εβγαλαν και οι ιαπωνες και η agusta πατωσε.
Ενω με ενα 3-κυλινδρο,που δεν βγαζουν οι ιαπωνες και γενικα ειναι ελαχιστα,που θα ξυριζε γτ την τεχνογνωσια την εχει απο το 500αρι που εβγαζε,θα πουλουσε τρελα...
Κ φυσικα,τα λογια μου επιβεβαιωνονται απο την χρεωκοπια της.Κ η ferrari κοσμηματα βγαζει αλλα
δεν χρεωκοπησε.Αγοραστηκε απο τα αμερικανακια για μολις 25 εκατομμυρια ευρω....
Ξεφυγαμε ομωςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς:D :D :D
stefanos
04/02/2010, 18:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
το μυνημα που κανω κουοτ ειναι ασχετο ...απλα αναφερομαι στον αντωνη ...ειναι ενας γαλλος ο πατεβο , τρεχει μονομπαικ με ΧΡ650 ...ο τυπας εχει καταφερει και εχει βγαλει κοντα στα 86 ΤΡΟΧΟ :uplate: ... χωρις ομως να ξερουμε ουτε ποσα γκαφρα εχει ριξει ουε καθε ποτε ανοιγει μοτερ ... και ξαφνικα ηρθε ενας αλλος καυλωμενος με ενα smc690 και με 3000χιλιαρικακια (the costs includes and the exhaust) εφτασε το κτμ σρα 80+ ΤΡοΧΟ...χωρις να ανοιξει μοτερ ..
και μπαμ τον εφαγε ο πατεβο ...
σε περιπτωση που αμφιβαλεις ολα αυτα ειναι στο 17pouces αναλυτικα και με δυναμομετρησεις και τα παντα ...
ολο αυτο το εγραψα για κατι που ειπες (δεν θυμαμαι ΤΙ?) :lol:
Το οποίο εδώ και δεκαετίες τα 60 άλογα από 500 τα πουλάει η jawa μαμά.
Λέει κάτι αυτό?
Αντίθετα το 102Χ80 του smc κάτι μου λέει εμένα
:p
Κι ομως δεν ειναι και τοοοσο σπανιο μηχανακι...:winka:
Πριν απο τους ιαπωνες μπορει να εβγαζε.Αλλα μετα εβγαλαν και οι ιαπωνες και η agusta πατωσε.
Ενω με ενα 3-κυλινδρο,που δεν βγαζουν οι ιαπωνες και γενικα ειναι ελαχιστα,που θα ξυριζε γτ την τεχνογνωσια την εχει απο το 500αρι που εβγαζε,θα πουλουσε τρελα...
Κ φυσικα,τα λογια μου επιβεβαιωνονται απο την χρεωκοπια της.Κ η ferrari κοσμηματα βγαζει αλλα
δεν χρεωκοπησε.Αγοραστηκε απο τα αμερικανακια για μολις 25 εκατομμυρια ευρω....
ειναι καρασπανιο το φ4 μη λεμε οτι θεμε:winka:
και μιλαμε για μοτο που ειναι στην παραγωγη 10 ολοκληρα χρονια
και μιας και ανεφερες τη φερραρι...
την εχει αγορασει η φιατ εδω και χρονια
ειναι καρασπανιο το φ4 μη λεμε οτι θεμε:winka:
Τοτε μαλλον στο νησι μου υπαρχουν διασημοτητες...
3 για την ακριβεια f4 υπηρχαν...
Δυστυχως,το ενα εξ'αυτων πηρε μαζι του και ενα φιλαρακι...:sad: :sad: :sad:
και μιας και ανεφερες τη φερραρι...
την εχει αγορασει η φιατ εδω και χρονια
Συμπερασμα:Τα ιταλικα ειναι για τον φουτσο:lol: :bigcry: :lol: :bigcry: :lol: :bigcry:
Μετραει κ ο οδηγος ομως ετσι ........:a2:
Γιατι ολο συγκρινετε το XR me KTM βαλτε κ κανενα Hyper στη συγκρηση ,na δουμε τι παιζει αφου απο δυναμη βλεπω στα γραπτα οτι ειναι μπροστα το Hyper 800.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Μετραει κ ο οδηγος ομως ετσι ........:a2:
Γιατι ολο συγκρινετε το XR me KTM βαλτε κ κανενα Hyper στη συγκρηση ,na δουμε τι παιζει αφου απο δυναμη βλεπω στα γραπτα οτι ειναι μπροστα το Hyper 800.
Ρε φιλαρακι να ουμε,ενα ποστ πριν να κοιταξεις θα καταλαβεις γτ δε τα βαζουμε...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Μα μεχρι να γραψω πεταγοντε 4 ποστ,
Τοσο πολυ εχει εξαφανισει Η ΚΤΜ την Ducati που για μενα ειναι πιο ομορφη , τοσο πολυ πιο αξιοπιστη ειναι......?
Παντως μια κ μιλατε για τα αλογα μου λεω να μπω κ εγω στο παιχνιδι με το FMX aki μου με 55 αλογα τροχο , ροπη 6.1 και πεντε χρονακια χωρις να κανει κιχ , οποτε δε βλεπω σε ποιο σημειο ειμαι χαμενος η εξω απο το παιχνιδι του ανταγωνισμου.Δεν θελω γελια , οτι ειναι με επιχειρηματα......:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Μα μεχρι να γραψω πεταγοντε 4 ποστ,
Τοσο πολυ εχει εξαφανισει Η ΚΤΜ την Ducati που για μενα ειναι πιο ομορφη , τοσο πολυ πιο αξιοπιστη ειναι......?
Παντως μια κ μιλατε για τα αλογα μου λεω να μπω κ εγω στο παιχνιδι με το FMX aki μου με 55 αλογα τροχο , ροπη 6.1 και πεντε χρονακια χωρις να κανει κιχ , οποτε δε βλεπω σε ποιο σημειο ειμαι χαμενος η εξω απο το παιχνιδι του ανταγωνισμου.Δεν θελω γελια , οτι ειναι με επιχειρηματα......:rolleyes:
Εχεις κανει καποια βελτιωση στο fmx...:confused:
Αν οχι,αυτα τα αλογα που λες ειναι στα χαρτια και εχουν ψοφησει αρκετα...
Μην μου βγαλετε και το fmx πιο δυνατο απο το 640 γτ θα το βαζω μπλε και θα το φουνταρω στην μαρινα της Πατρας:lol: :lol: :lol:
Τοσο μου εβγαλε στο δυναμομετρο , Ολοσωμες SR racing , dynojet stage 2, Jr σφυριλατο κ ενα εκκεντρωφορο που εναβασε τις στροφες απο 5800 στις 7000 κ σα να ροπιαζει 2 φορες τωρα:a5:
Αυτο το FCR 41 to αφηνω για του χρονου..........:smokin: