View Full Version : νεα οικονομικα μετρα
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
η λυση δεν προερχεται απο το μοτο.gr
ειναι στα βιβλια (για το απαραιτητο θεωρητικο υποβαθρο)
στο δρομο
και στους ανθρωπους
mats8282
08/03/2010, 10:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Βιώσιμη κυβερνητική λύση με όλους τους νταβατζήδες διαπλεκόμενους απέναντι και την διάσπασή της δεν υπάρχει στην Αριστερά...Μόνο αν ξυπνήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ και καταφέρουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ(προ 81) αλλά να μην καταλήξουν σαν αυτούς....Ίσως μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά απαλλαγμένο από τα λαμόγια....
Σελ.25 στο κείμενο που πέταξες το <<Χίτλερ>>...Εγώ αυτό πιστεύω....Άλλη λύση δεν βλέπω,μια από τα ίδια θα είναι....
super_toto
08/03/2010, 10:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
η λυση δεν προερχεται απο το μοτο.gr
ειναι στα βιβλια (για το απαραιτητο θεωρητικο υποβαθρο)
στο δρομο
και στους ανθρωπους
Η λύση είναι στα βιβλία, στον δρόμο και στους ανθρώπους.
Ωραία.
http://www.aua.gr/gr/synd/eedip/Nea/2009/Oik_eleyth_09-05-31_Glezakou.pdf
Η μεγάλη απάτη της οικονομικής ανάπτυξης
Του ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς
(για μενα η ιδιοτητα του καθηγητη δεν λεει και πολλα. στο συναφι μου υπαρχουν πολλοι χωρις ακαδημαικη εδρα αλλα με μεγαλο ερευνητικο εργο και αξιοπιστες αναλυσεις και πολλοι ακαδηγμαικοι, καθηγητες κλπ που δεν εχουν δημοσιευσει εργασια για 30 χρονια- στην ελλαδα η εδρα δεν χανεται ακομα και εαν δεν ξανακλανεις ποτε ερευνα. αλλα ξερω οτι για τους πολλους μετραει η γνωμη του "ειδικου")
Gandalf dr685sm
08/03/2010, 10:07
Λύση είπες;...
http://www.worldpress.org/americas/0227argentina.htm
Έτος 2002...έγινε ο χαμός.. αποκαθήλωση όλων.. αναδιοργάνωση των πάντων ... κανονική επανάσταση!!!
σήμερα η Αργεντινή είναι στην παρακάτω κατάσταση...
http://www.reuters.com/article/idUSTRE5BP1ET20091226
Σίγουρα θα είχαν προβλήματα στην διάρκεια ανασύνταξης, αλλά απο οτι φαίνεται βρίσκουν τον δρόμο τους.
Gandalf
και καμια 150αρια εργοστασια κατειλλημενα που δουλευουν απο τους εργατες τους με συλλογικη διευθυνση και ισους μισθους και τα πανε περιφημα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Η λύση είναι στα βιβλία, στον δρόμο και στους ανθρώπους.
Ωραία.
καλα το γραφεις και ειρωνικα αλλα περιμενεις κατι διαφορετικο να σου πω απο ιντερνετικο φορουμ?
γεματο απαντησεις ειναι εξω!
la_villa
08/03/2010, 10:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Εγώ αυτό πιστεύω....Άλλη λύση δεν βλέπω,μια από τα ίδια θα είναι....
σε αυτό δεν θα διαφωνήσω
αλλά πόσο πιθανό είναι να βγει...ειδικά τώρα που διασπάστηκε (σχεδόν)
ότι λαο έχεις αυτούς βγαζεις...
όπως είπε και ο iosif πρέπει πρώτα να ξεκινησουμε απο τα βιβλία, χωρίς μόρφωση δεν εχεις δυναμη...δεν εχεις καν κριτική σκέψη...ας είναι και λάθος..το θέμα είναι να μην αναπαράγεις αλλουνου
και δεν είναι η μόρφωση το πανεπιστήμιο....
super_toto
08/03/2010, 10:34
καλα το γραφεις και ειρωνικα αλλα περιμενεις κατι διαφορετικο να σου πω απο ιντερνετικο φορουμ?
γεματο απαντησεις ειναι εξω!
Κάτσε ρε φίλε,
Έχεις γράψει καμιά δεκαριά σελίδες και καμιά πενηνταριά πόστ σε αυτό το θρέντ,
και όταν σε ρωτάω ποια είναι η λύση, μου απαντάς ότι δεν μπορώ να στην πω στο moto.gr υπάρχει στα βιβλία.
Θεωρείς εκ προϊμίου δηλαδή ότι δεν έχω διαβάσει εγώ βιβλία? Ή ότι δεν έχω κατέβει στο δρόμο?
Βιβλία υπάρχουν πολλά. Γραπτά έχει αφήσει και ο Μάρξ, έχει αφήσει και ο Χίτλερ. Για ποιό λόγο εσυ δεν μπορείς να πείς ξεκάθαρα τη άποψή σου αλλά παραπέμπεις σε βιβλία?
super_toto
"Κάτσε ρε φίλε,
Έχεις γράψει καμιά δεκαριά σελίδες και καμιά πενηνταριά πόστ σε αυτό το θρέντ,
και όταν σε ρωτάω ποια είναι η λύση, μου απαντάς ότι δεν μπορώ να στην πω στο moto.gr υπάρχει στα βιβλία.
Θεωρείς εκ προϊμίου δηλαδή ότι δεν έχω διαβάσει εγώ βιβλία? Ή ότι δεν έχω κατέβει στο δρόμο?
Βιβλία υπάρχουν πολλά. Γραπτά έχει αφήσει και ο Μάρξ, έχει αφήσει και ο Χίτλερ. Για ποιό λόγο εσυ δεν μπορείς να πείς ξεκάθαρα τη άποψή σου αλλά παραπέμπεις σε βιβλία?"
και καμια 150αρια εργοστασια κατειλλημενα που δουλευουν απο τους εργατες τους με συλλογικη διευθυνση και ισους μισθους και τα πανε περιφημα!
και με τοσα πουχω γραψει ρε αδελφε super_toto , πουχω κανει προσωπικο ρεκορ (αριθμου και "σοβαροτητας¨), ακομα με ρωτας? ασε που ρολο ηγητορα ουδεποτε διεκδικησα
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Έλα τώρα τι θέλεις να πείς ότι όλη η Ελληνική οικονομία εξαρτάται από μια μείωση 10% στους μισθούς του Δημοσίου?
Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε απλά είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα που χάρις σε επιδέξιους πολιτικούς περάσαν μιά μακρά περίοδο "μέλι" με δανεικά χωρίς να το αξίζουμε.
Οπότε πρός τι η διαμαρτυρία?
Εάν όλα πάνε καλά θα αποκτήσουμε ένα καλύτερο δημόσιο τομέα.
Νομίζω θα είναι πολύ ωραίο να δούμε τι θα προκύψει στη συνέχεια.
Ακριβως φιλε....
Ολη η Ελληνικη οικονομια εξαρταται με τον εναν η τον αλλο τροπο απο το Δημοσιο....
Εαν νομιζετε οτι τα δανεια τα τρωνε μονο οι δημοσιοι υπαλληλοι ειστε γελασμενοι....ολοι μας τα τρωμε....απο αυτα ζουμε....
Εαν αυριο το πρωι ο Γιωργακης αποφασισει να απολυσει τους μισους δημοσιους υπαλληλους , ο ηδη στα ορια του ιδιωτικος τομεας θα καταρευσει....
Στην Ελλαδα δυστυχως περα απο τουρισμο (με τις οποιες στρεβλωσεις του) δεν παραγουμε τιποτα πλεον....το εμποριο στο συντριπτικο συνολο του ειναι μεταπρατικο και τα περισσοτερα προιοντα τα εισαγουμε....το κρατος δανειζεται και εισπρατει τα κοινοτικα κονδυλια και ενισχυει τον ιδιωτικο τομεα ειτε αμεσα μεσω επιδοτησεων , ειτε εμμεσα , πληρωνοντας δημοσιους υπαλληλους οι οποιοι καταναλωνουν το εισοδημα τους στον ιδιωτικο τομεα....
Για να προλαβω καποιους δηλωνω τα εξης :
Ναι μεγαλο ποσοστο δημοσιων τα ξυνουν , ειναι ανειδικευτοι σε πολυ μεγαλο ποσοστο και μη παραγωγικοι αλλες φορες απο υπαιτιοτητα τους , αλλες φορες οχι...
Ναι υπαρχουν επιμερους αδικιες....υπαρχουν προκλητικοι δημοσιοι υπαλληλοι...υπαρχουν οι εφοριακοι , οι τελωνειακοι , οι λιμενεργατες και δεν ξερω εγω ποιοι αλλοι με προκλητικες αμοιβες...
Ναι οι πολιτικοι μας ειναι κλεφτες , και αυτοι που δεν κλεψανε σταθηκανε μικροτεροι των περιστασεων και δεν προωθησανε την αναπτυξη που τοσο χρειαζομαστε....
Ναι υπαρχουν τα λαμογια , οι γιατροι , οι ελευθεροι επαγγελματιες , οι τυροπιταδες που κλεβουν την εφορια....
Ναι σε ολα αυτα , τα εχω ξαναγραψει....υπαρχουν και ενα σωρο αλλα...
...αλλα η γενικοτερη εικονα της ελλαδος ειναι αυτη.... :(
Με τα δανεικα του κρατους ζουμε ολοι μας....
ΥΓ κατα μια εννοια φταιει για την σημερινη κατασταση ο καραμανλης ο θειος που μας εβαλε στην ΕΟΚ και γλυκαθηκαμε απο τα κοινοτικα κονδυλια τα οποια φαγαμε χωρις να αναπτυχθουμε....
Cpt. Haddock
08/03/2010, 11:05
Πού γίνεται αυτό ρε σύντροφε και δεν το ξέρουμε;
Εχεις καμια λιστα με αυτά τα εργοστάσια, πού βρίσκονται, τί παράγουν, τι τζίρο έκαναν/κάνουν, τί ανθρώπους απασχολούσαν/απασχολούν, τι μισθό έπαιρναν/παίρνουν;
:wave2:
Λιστα εγω δεν εχω
αλλα συντεντευξεις απο καμια 10αρια εργοστασια και λοιπες πληροφοριες μπορεις να αναζητησεις. ειχε δημοσιευσει και περσι η "βαβυλωνια" ενω γεματος το διαδυκτυο με πληροφοριες
οπως και για το κινημα των "χωρις γη" στη βραζιλια
υγ τωρα αμα μιλησω και για ζαπατιστας θα με πουν γραφικο, αλλα υπαρχουν τι να κανουμε
υγ2 μουφες δεν διαδιδω. προσεχω τι λεω
υγ3 ακομα και στην γερμανια (πρωην ανατολικη) παραγεται ποδηλατο απο αυτοδιευθυνομενο εργοστασιο και διατιθεται
οποιος ψαχνει βρισκει
:beer:
super_toto
08/03/2010, 11:14
super_toto
και με τοσα πουχω γραψει ρε αδελφε super_toto , πουχω κανει προσωπικο ρεκορ (αριθμου και "σοβαροτητας¨), ακομα με ρωτας? ασε που ρολο ηγητορα ουδεποτε διεκδικησα
Μα δεν σου ζήτησε κανείς να αναλάβεις ηγεσία. Τη θέση σου ζήτησα να μάθω. Και μη με παρεξηγήσεις δεν έχω τίποτα εναντίον σου, αντιθέτως συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις. Σε κάποια άλλα διαφωνώ.
Απλά με έχει κουρασει η γενικότερη θεώρηση ότι αν είχαμε διαφορετικό οικονομικό σύστημα, θα σώζαμε τη παρτίδα. Είναι πολύ κουραστικό κάθε συζήτηση να καταλήγει πάντα σε διαμάχη ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά.
Το πως φτάσαμε ως εδώ έχει να κάνει με την αδυναμία μας ως χώρα , να δημιουργήσουμε πραγματικό κράτος. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι αλλά μέσα σε αυτούς δεν θεωρώ ότι είναι το ότι είχαμε καπιταλισμό. Γενικότερα δεν θεωρώ ότι το οικονομικό σύστημα μας έφερε στα χάλια που έχουμε.
last time στα σοβαρα
ο υψηλαντης ηθελε ελλαδα τυπου ελβετιας με καντονια
ο ιων δραγουμης (κολωνα των εθνικιστων) δεν ηθελε κρατος αλλα ισχυρη ελλαδικη παρουσια και κοινοτητα
το κρατος το 1833 ιδρυθηκε ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ και τα κομματα ηταν το ρωσικο, το αγγλικο, το γαλλικο. το 1896 πτωχευσε το κρατος. το 1952 κοντεψε να ξαναπτωχευσει. εγινε υποτιμηση στα 80'.
ακομα και στο σημερινο οικονομικο και κοινωνικο στατους και μιλωντας με καπιταλιστικους ορους πρεπει να καταλαβουμε οτι χωρα με 8% του αεπ προυπολογισμο για στρατιωτικες δαπανες δεν επιζει. ανευ προιοντων για πουλημα (και τι μπορει να ποουλησει η ελλαδα? το trade mark , δηλαδη την "ιδεα" ελλαδα, την φυση, πολιτιστικα αγαθα και τροπο ζωης. εχει επιζησει τιποτα απο αυτα? οταν η γιαννατου κανει καριερα διεθνη-με συμμετοχες σε απειρα φεστιβαλ χωρις καμια προωθηση ή κρατικη βοήθεια- και μεις μιλαμε για διεθνη καριερα της βισση?), ανευ παραγωγικης βασης, με γεωργια που θα μπορουσε να γαμαει (παραγονται ποιοτικα επωνυμα προιοντα και συσκευαζοντας τα) αλλα κινηθηκε στην μαζικη παραγωγη και στις επιδοτησεις.....
ξεχωρα απο ιδεολογιες κλπ. στεγνα και τεχνοκρατικα
Cpt. Haddock
08/03/2010, 11:28
Λιστα εγω δεν εχω
αλλα συντεντευξεις απο καμια 10αρια εργοστασια και λοιπες πληροφοριες μπορεις να αναζητησεις. ειχε δημοσιευσει και περσι η "βαβυλωνια" ενω γεματος το διαδυκτυο με πληροφοριες
οπως και για το κινημα των "χωρις γη" στη βραζιλια
υγ τωρα αμα μιλησω και για ζαπατιστας θα με πουν γραφικο, αλλα υπαρχουν τι να κανουμε
υγ2 μουφες δεν διαδιδω. προσεχω τι λεω
υγ3 ακομα και στην γερμανια (πρωην ανατολικη) παραγεται ποδηλατο απο αυτοδιευθυνομενο εργοστασιο και διατιθεται
οποιος ψαχνει βρισκει
150 ή 10 είναι τα εργοστάσια τελικά ; :confused:
Εχετλαίος
08/03/2010, 11:32
last time στα σοβαρα
ο υψηλαντης ηθελε ελλαδα τυπου ελβετιας με καντονια
ο ιων δραγουμης (κολωνα των εθνικιστων) δεν ηθελε κρατος αλλα ισχυρη ελλαδικη παρουσια και κοινοτητα
το κρατος το 1833 ιδρυθηκε ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ και τα κομματα ηταν το ρωσικο, το αγγλικο, το γαλλικο. το 1896 πτωχευσε το κρατος. το 1952 κοντεψε να ξαναπτωχευσει. εγινε υποτιμηση στα 80'.
ακομα και στο σημερινο οικονομικο και κοινωνικο στατους και μιλωντας με καπιταλιστικους ορους πρεπει να καταλαβουμε οτι χωρα με 8% του αεπ προυπολογισμο για στρατιωτικες δαπανες δεν επιζει. ανευ προιοντων για πουλημα (και τι μπορει να ποουλησει η ελλαδα? το trade mark , δηλαδη την "ιδεα" ελλαδα, την φυση, πολιτιστικα αγαθα και τροπο ζωης. εχει επιζησει τιποτα απο αυτα? οταν η γιαννατου κανει καριερα διεθνη-με συμμετοχες σε απειρα φεστιβαλ χωρις καμια προωθηση ή κρατικη βοήθεια- και μεις μιλαμε για διεθνη καριερα της βισση?), ανευ παραγωγικης βασης, με γεωργια που θα μπορουσε να γαμαει (παραγονται ποιοτικα επωνυμα προιοντα και συσκευαζοντας τα) αλλα κινηθηκε στην μαζικη παραγωγη και στις επιδοτησεις.....
ξεχωρα απο ιδεολογιες κλπ. στεγνα και τεχνοκρατικα
Όλα σωστά, Σήφη.
Αντιπρόταση; Κάτι εφαρμόσιμο, ακομμάτιστο, ακαπέλωτο και λυτρωτικό;
ελα ρε τωρα συνεντευξεις εχουν απο εργατες σε καμια 10αρια...
α! strike bike το πηρα ειναι καλο!
"Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.strike-bike.de ενώ για το ιστορικό του εργοστασίου και της κατάληψης πηγαίνετε στην ιστοσελίδα www.labournet.de/branchen/sonstige/fahrzeug/bikesystems.html
Για να έρθετε σε επαφή με τους καταληψίες εργαζόμενους (και για παραγγελίες) χρησιμοποιείστε τις διευθύνσεις: Bikes in Nordhausen e.V. c/o. André Kegel, Bruno-Kunze-Str. 39 - 99734 Nordhausen - Telefon: 03631 - 622 124 and 03631 - 403 591 Fax: 03631 - 622 170 - email: fahrradwerk@gmx.de
Για επαφή και πληροφορίες με και από την επιτροπή αλληλεγγύης της FAU απευθυνθείτε στον Folkert Mohrhof, mobile 0179-4863252 και +49 40 - 20 90 68 96 (Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-3μμ) email: presse@strike-bike.de"
Οι ψηφοφόροι στην Ισλανδία απέρριψαν μαζικά με ποσοστό 93% την συμφωνία για την αποπληρωμή ως το 2024 από το Ρέικιαβικ των 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από τη Βρετανία και την Ολλανδία ως αποζημίωση των πολιτών τους που είχαν καταθέσεις στην ισλανδική τράπεζα Icesave, η οποία χρεοκόπησε τον Οκτώβριο του 2008 μαζί με τον τραπεζικό τομέα της χώρας.
Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πολίτες της Ισλανδίας που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ, δήλωσαν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. «Είναι ένα πολύ ισχυρό όχι αυτό από το λαό της Ισλανδίας», δήλωσε ο Μάγκνους Άρνι Σκούλασον, συνιδρυτής οργάνωσης που αντιτίθεται στην πρόταση αποπληρωμής.
Οι Ισλανδοί ψηφοφόροι κλήθηκαν να εκφράσουν τη γνώμη τους σε 3 δημοψηφίσματα για το θέμα της αποπληρωμής.
Το μεγάλο ποσοστό με το οποίο καταψήφισαν οι Ισλανδοί την πρόταση δηλώνει ταυτόχρονα τον θυμό των πολιτών απέναντι στους τραπεζίτες και τους πολιτικούς, καθώς η χώρα τους μάχεται για να ανακάμψει από την οικονομική κατάρρευση. Ο πρόεδρος Ολαφουρ Γκρίμσον-είχε αρνηθεί να υπογράψει την συμφωνία πληρωμής που ενέκρινε το κοινοβούλιο της χώρας- δήλωσε ότι οι πολίτες της χώρας αρνούνται να πληρώσουν για τις πράξεις λίγων «άπληστων τραπεζιτών».
Διαβεβαίωσε πάντως τη Βρετανία και την Ολλανδία ότι στο τέλος θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563868&ct=2
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Όλα σωστά, Σήφη.
Αντιπρόταση; Κάτι εφαρμόσιμο, ακομμάτιστο, ακαπέλωτο και λυτρωτικό;
ρε φιλε
πρωτα πρεπει να συμφωνησουμε τι ειναι αυτο το "εφαρμόσιμο, ακομμάτιστο, ακαπέλωτο και λυτρωτικο"
κατα τη γνωμη μου κατι εκτος της δεξιας -αριστερας
και επειδη με προγκαρεται προσωπικα τις δικες μου απαντησεις τις βρηκα στο προσωπο του Μάρεϋ Μπούκτσιν
αυτα και τελος
Εχετλαίος
08/03/2010, 11:42
και επειδη με προγκαρεται προσωπικα
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει από εμένα, να είσαι σίγουρος.
Και αν σε ρωτάω κάτι, το πράττω απλά για εδική μου πληροφόρηση.
Είναι καλό να εκμαιεύεις πληροφορίες και ιδέες από ανθρώπους μιλώντας τους, έστω και μέσα από την ξερή οθόνη ενος pc.
mats8282
08/03/2010, 12:27
Πόσο αλήθεια....
191117
Προς πώληση η χώρα μας....
Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010
Κρατήστε την ανάσα και δείτε ΌΛΟ το video
IΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Αυτή είναι όλη η αλήθεια που μας απέκρυψαν τα ΜΜΕ και η διαπλοκή. Δείτε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που εξηγεί πως την έφεραν στην Ελλάδα. Έτσι μας την έστησε το μεγάλο τραπεζικό σύστημα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM&feature=player_embedded
τα λέγαμε αλλά .....
βάλανε και το χεράκι τους και οι δικοί μας και τα μήσαν όλα....
φτού ρε λαμόγια
:mad:
Εχετλαίος
08/03/2010, 13:02
no play
no play
έχεις δίκιο....το διόρθωσα και πάνω
και τώρα play :wave2:
video (http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM&feature=player_embedded)
:sad:
ευτυχως που υπαρχει το ιντερνετ, και ακουγεται και η αλλη πλευρα...
Cpt. Haddock
08/03/2010, 13:40
Ποιά άλλη πλευρά; :confused:
Cpt. Haddock
08/03/2010, 13:45
και επειδη με προγκαρεται προσωπικα
Εγώ όχι. Διαφωνώ με την οικονομικοπολιτική σου θεωρηση (βασικά τη θεωρώ ανεφαρμοστη), αλλα αλλο αυτό.
Η ερώτηση μου για τα εργοστάσια ειναι ξεκάθαρη. Εαν υπάρχουν 150, ποιά ειναι, και τί έχουν καταφέρει. Να δούμε εαν αξίζει τον κόπο γιατί καλό ακούγεται αλλα δε νομιζω οτι αυτό που μας λείπει στην Ελλαδα ειναι ενα αυτοδιοικούμενο εργοστάσιο ποδηλάτων.... :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ποιά άλλη πλευρά; :confused:
η αλλη ειναι αυτη που δε λεει τις μπαρουφες που κατεβαζουν καθε βραδυ στις 8 οι τηλεορασεις...εκτος αν σου φανηκε αυτος στο βιντεακι να λεει τα ιδια πραγματα:sick:
Cpt. Haddock
08/03/2010, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
η αλλη ειναι αυτη που δε λεει τις μπαρουφες που κατεβαζουν καθε βραδυ στις 8 οι τηλεορασεις...εκτος αν σου φανηκε αυτος στο βιντεακι να λεει τα ιδια πραγματα:sick:
Όχι, αλλα δε λέει κατι αγνωστο :look:
Όχι, αλλα δε λέει κατι αγνωστο :look:
καλα για σενα μπορει να μην ειναι αγνωστο...
προσωπικα ξερω κοσμο που δεν ξερει καν τι ειναι το νομισματικο ταμιεο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
PortisHead
08/03/2010, 13:50
Λυστε μου μια απορια.
Τι εννοει με "...ανυποστατο χρημα που δανεισαν αυτες οι τραπεζες..."
Ασχετα ποιοι το πηραν και που κατεληξε...μια χαρα υποσταση ειχε το χρημα.
Επισης γινεται ενα κρατος να δανειστει χρηματα απο ιδιωτικη τραπεζα απευθειας ?
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=96900&perpage=15&pagenumber=27
Cpt. Haddock
08/03/2010, 13:52
προσωπικα ξερω κοσμο που δεν ξερει καν τι ειναι το νομισματικο ταμιεο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ναι, όπως επίσης υπάρχουν ανθρωποι που δεν ξέρουν να γράφουν ή να κάνουν πρόσθεση, αλλα δεν ειναι εκεί το θέμα μας :wave2: :winka:
road spirit
08/03/2010, 13:52
Όχι, αλλα δε λέει κατι αγνωστο :look: σε σένα ...
διότι για παράδειγμα :
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Λυστε μου μια απορια.
....
τα βλέπεις Ηλία? :lol:
Cpt. Haddock
08/03/2010, 13:53
Τι είναι τα ομολογα; :winka:
Ναι, όπως επίσης υπάρχουν ανθρωποι που δεν ξέρουν να γράφουν ή να κάνουν πρόσθεση, αλλα δεν ειναι εκεί το θέμα μας :wave2: :winka:
entelws ασχετο αυτο που λες...
στις περιπτωσεις που αναφερομαι εγω, μιλαμε για ατομα ανωτατης εκπαιδευσης...
και το οτι το βιντεο μεσα σε 2 μερες εκανε 100,000 views δεν ειναι τυχαιο
Cpt. Haddock
08/03/2010, 13:58
και το οτι το βιντεο μεσα σε 2 μερες εκανε 100,000 views δεν ειναι τυχαιο
Καλα....
Βάλε το βιντεο με τη Τζουλια και θα δεις εκεί views :lol:
PortisHead
08/03/2010, 13:59
Τι είναι τα ομολογα; :winka:
ΟΚ , ανυποστατο γιατι ?
Cpt. Haddock
08/03/2010, 14:00
ΟΚ , ανυποστατο γιατι ?
:confused:
BELZEBOYLIS
08/03/2010, 14:02
μη βρεθεί κάποιος να φορτώσει τις ευθύνες σε σκοτεινές δυνάμεις ...
:lol:
Από τον κουλουρτζή και τον τυροπιτά φτάσαμε στον darth vader που ελέγχει τις κακές τράπεζες!!!!! :lol: :rotflmao: :wave2:
super_toto
08/03/2010, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από nktR
Προς πώληση η χώρα μας....
Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010
Κρατήστε την ανάσα και δείτε ΌΛΟ το video
IΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Αυτή είναι όλη η αλήθεια που μας απέκρυψαν τα ΜΜΕ και η διαπλοκή. Δείτε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που εξηγεί πως την έφεραν στην Ελλάδα. Έτσι μας την έστησε το μεγάλο τραπεζικό σύστημα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM&feature=player_embedded
τα λέγαμε αλλά .....
βάλανε και το χεράκι τους και οι δικοί μας και τα μήσαν όλα....
φτού ρε λαμόγια
:mad:
Εντάξει δεν χρειάζονταν ο Alex Jones να μας τα πεί. Τα λέει όπου σταθει και όπου βρεθεί ο πρωθυπουργός μας.
Εδώ και κάτι μήνες λέει ότι έχουμε απωλέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Προχθές στην συνεντευξη του με την Μερκελ, ερωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν θα πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει κάποια νησιά για να ξεχρεώσει.
Και αυτός αντί να του πεί "salta fuck re", του απάντησε ότι δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στην παρούσα φάση, είναι καλύτερο να τα κάνουμε πράσινα νησιά με γερμανική τεχνολογία για παράδειγμα.
Με λίγα λόγια σε κάποια άλλη φάση το συζητάμε.
PortisHead
08/03/2010, 14:07
:confused:
Δες στο video στο 1:08
Εχετλαίος
08/03/2010, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Εντάξει δεν χρειάζονταν ο Alex Jones να μας τα πεί. Τα λέει όπου σταθει και όπου βρεθεί ο πρωθυπουργός μας.
Εδώ και κάτι μήνες λέει ότι έχουμε απωλέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Ούτε προεκλογικά ίδρωσε...
http://www.youtube.com/watch?v=pVuKCZSG_SA
mats8282
08/03/2010, 14:37
ΟΚ , ανυποστατο γιατι ?
English please
no sound :)
Λυστε μου μια απορια.
Τι εννοει με "...ανυποστατο χρημα που δανεισαν αυτες οι τραπεζες..."
Ασχετα ποιοι το πηραν και που κατεληξε...μια χαρα υποσταση ειχε το χρημα.
http://www.youtube.com/watch?v=6VGlmeuC0wI
Money as Debt η το νομισματικο συστημα για αρχαριους...
http://www.youtube.com/watch?v=x-CrNlilZho
stefanos
08/03/2010, 17:50
Τα υποθετικά χρήματα μιά χαρά τα φάγαμε και το κακό είναι ότι εάν δεν βρούμε μερικά ακόμα σύντομα δεν θα μιλάμε για στάση πληρωμών του Δημοσίου και δάνεια με θανατηφόρους όρους από το ΔΝΤ π:p
Και τέτοια υποθετικά χρήματα των Ολλανδών και των Άγγλων κάνανε και οι Ισλανδοί BMW και mercedes (αυτοί όμως είχαν την δυνατότητα να φαλιρίσουν ενώ εμείς δεν μπορούμε).
Gandalf dr685sm
08/03/2010, 18:58
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=112078&cid=6
Τελικά δεν θα βγάλουμε άκρη μου φαίνεται.. η δήλωση έγινε το απόγευμα. Βέβαια η "κωλοτούμπα" είναι κλασσικό χαρκατηριστικό των Ελληνικών κυβερνήσεων αλλά απο οσο φαίνεται ούτε πισινή δεν κρατάνε επί του θέματος.
Gandalf
stefanos
08/03/2010, 20:31
Να επιβάλει το κράτος μείωση στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί, δεν κάνει κουμάντο εκεί.
Αλλά με την αύξηση του ΦΠΑ τα βλέπω δύσκολα προσωρινά τουλάχιστον.
μπορει ομως ανετα να τροποποιησει το υπαρχον (ηδη ελαστικο)πλαισιο απολυσεων, συλλογικων συμβασεων κλπ
και κατοπιν λογω πτωσης τζιρου, συγκυριας κλπ ερχονται η περικοπη μισθων, οι απολυσεις κλπ
απλα πραματα
Gandalf dr685sm
09/03/2010, 09:43
Δεν νομίζω οτι είναι και τόσο εύκολο απο αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής...
Αλλά έτσι και αλλιώς και περικοπή 13-14ου να μην γίνει, οι έμμεσοι φόροι, τα καύσιμα και το ΦΠΑ, τους έχουν εξαφανίσει έτσι και αλλιώς.
Και μην ξεχνάμε οτι στον ιδιωτικό τομέα ο μέσος όρος μισθού είναι 200-300 ευρώ κάτω ανά μήνα απο τον Δημόσιο (και δεν βάζω επιδόματα , έτσι; ). Χώρια συνθήκες εργασίας που ουδεμία σχέση έχουν με το 8-4 (καλά 2.30..:lol: ) που ισχύει στον Δημόσιο τομέα.
Gandalf
και πριν δυο τρια χρονια λεγαμε για "ελαστικα" ωραρια και συμφωνιες ατομικες με τον εργοδοτη?
φιλε οταν τους αφησεις να σου παρουν ενα ευρω νασαι σιγουρος οτι ετοιμαζονται να παρουν ολο το πουγγι
κανενας επαγγελματιας πολιτικαντης δεν διαθετει στοιχειωδη αξιοπιστια και αξιοπρεπεια
(γελια με τον παπουτση. κατακεραυνωσε τα μετρα αλλα μετα τα ψηφισε...)
Η εκ περιτροπής εργασία (3ήμερη και 4ήμερη εβδομάδα), οι απολύσεις και τα λουκέτα στις μικρές, κυρίως, επιχειρήσεις είναι ο εφιάλτης για τους εργαζόμενους.
Ηδη στον ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται στις 800.000 άτομα και πιθανότατα το φθινόπωρο, με το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν, η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα είναι τραγική. Λόγω της κρίσης αναμένεται να οδηγηθούν στη χρεοκοπία πολλές επιχειρήσεις.
«Τα μέτρα αποφυγής της κρατικής χρεοκοπίας θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία πολλές επιχειρήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, αφ' ενός θα αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας (260.000 σήμερα) και αφ' ετέρου θα μειωθούν τα έσοδα των ταμείων (εισφορές) πυροδοτώντας τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και της ύφεσης. Ετοιμάζεται κατ' αυτόν τον τρόπο το έδαφος για... νέα μέτρα.
Με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που προωθείται στη Βουλή, στο εξής μια επιχείρηση μπορεί να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία για 6 μήνες το χρόνο αφού ενημερώσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχετικό όριο.
Επίσης, μια επιχείρηση έχει την ευχέρεια των διαθεσιμοτήτων (καταβολή του 50% της αμοιβής και απελευθέρωση του μισθωτού να προσφέρει αλλού την εργασία του) για τρεις μήνες το χρόνο.
Ως προς το ελαστικό 8ωρο, το προωθούμενο σχέδιο νόμου προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του οικείου σωματείου.
Εάν υπάρχει διάσταση απόψεων τη συλλογική διαφορά λύνει ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Η 10ωρη ημερήσια εργασία μπορεί να διαρκέσει έως 32 εβδομάδες με την υποχρέωση να επιστραφεί ο πρόσθετος χρόνος εργασίας (χωρίς υπερωριακή αμοιβή) το υπόλοιπο διάστημα εντός του έτους (20 εβδομάδες).
Σε διαφορετική περίπτωση, ο εργοδότης που απασχολεί επιπλέον χρόνο τους μισθωτούς θα τους πληρώνει υπερεργασία 30% (ισχύει από την 41η ώρα την εβδομάδα και μέχρι την 45η) και 75% για τον επιπλέον χρόνο απασχόλησης. Το ίδιο ισχύει και για την μη επιστροφή του πρόσθετου χρόνου στις περιπτώσεις ελαστικού 8ωρου (20 εβδομάδες του μειωμένου ωραρίου).
Σχέδιο ΟΑΕΔ
Ο ΟΑΕΔ έχει καταρτίσει ένα σχέδιο ενίσχυσης του εισοδήματος των εκ περιτροπής εργαζομένων (διαλείπουσα εργασία). Η ενίσχυση για την 4η και 5η ημέρα της εβδομάδας ή την 4η εβδομάδα του μήνα θα καταβάλλεται από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο ενός προγράμματος απόκτησης πρόσθετων δεξιοτήτων (δήθεν κατάρτισης).
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 07.03.2010
Gandalf dr685sm
09/03/2010, 12:38
Επίσης, μια επιχείρηση έχει την ευχέρεια των διαθεσιμοτήτων (καταβολή του 50% της αμοιβής και απελευθέρωση του μισθωτού να προσφέρει αλλού την εργασία του) για τρεις μήνες το χρόνο.
αυτό είναι εώς και αδύνατο να περάσει σε δουλειές ιδιωτικού τομέα που περιέχει non disclosure συμφωνία μεταξύ εργοδότη και υπαλλήλου, π.χ. όπως ο δικός μου τομέας (ασφάλεια ψηφιακής πληροφορίας) για ευννόητους λόγους.
Τώρα για την υπερεργασία... την κάνουν ολοι φίλε iosif όπως γνωρίζεις στον Ιδιωτικό τομέα, χωρίς αναγνώριση , ιδιαίτερα σε δουλειές που δεν σχετίζονται με απλό ανειδίκευτο υπάλληλο καταστήματος αλλά περισσότερο με κάποια εξιδείκευση.
Gandalf
Sferopetadhn
09/03/2010, 12:59
Αν η χώρα δεν αρχίζει να παράγει κάτι (και όχι μόνο φραπέ, πιτόγυρα και μεγάλα λόγια) δεν θα υπάρξει πάτος!
Για να καταλάβετε νοοτροπία, μόλις χτες και εν μέσω του χάους που βρισκόμαστε, οι "Σχολικοί Τροχονόμοι" ζήτησαν μονιμοποίηση και αύξηση αποδοχών.
Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι των οποίων το έργο αξίζει ελάχιστα να θέλουν μονιμοποίηση και αυξήσεις και μετά να μην διαλυθούν τα ταμεία; Έτσι ξεκίνησε και συνεχίστηκε για δεκαετίες, με χιλιάδες άνθρωπων να αμοίβονται πολλαπλάσια του έργου που πραγματικά κάνουν.
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρουν πολλά επιπλέον μέτρα. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσουν να κοιτάζουν πώς θα αναπτύξουν αυτά που η χώρα μπορεί να παράξει (τουρισμός, ναυτιλία, υπηρεσίες, ΑΠΕ, αγροτικά προϊόντα ποιότητας κλπ) και να στείλει έξω.
Επιτέλους να δώσουν κίνητρα για να μπουν κεφάλαια στη χώρα μπας και μπορέσει ο κόσμος να βρει πραγματικά παραγωγικές δουλειές!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Τώρα για την υπερεργασία... την κάνουν ολοι φίλε iosif όπως γνωρίζεις στον Ιδιωτικό τομέα, χωρίς αναγνώριση , ιδιαίτερα σε δουλειές που δεν σχετίζονται με απλό ανειδίκευτο υπάλληλο καταστήματος αλλά περισσότερο με κάποια εξιδείκευση.
Gandalf
Εεεε…. Αυτοί είναι ….στελέχη...…:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
Για να καταλάβετε νοοτροπία, μόλις χτες και εν μέσω του χάους που βρισκόμαστε, οι "Σχολικοί Τροχονόμοι" ζήτησαν μονιμοποίηση και αύξηση αποδοχών .
Πληρονονται αυτοι οι ματσουλαρεοι? :confused: :confused: :confused: :confused:
Ειχα την (μαλακωδη) εντυπωση οτι ειναι απλα εθελοντικη η εργασια που προσφερουν για 2 ωρες (μαξ) τη μερα.
:look: :look:
Cpt. Haddock
09/03/2010, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
Επιτέλους να δώσουν κίνητρα για να μπουν κεφάλαια στη χώρα μπας και μπορέσει ο κόσμος να βρει πραγματικά παραγωγικές δουλειές!
Τι λες ρε αδερφε; Παραγωγικές δουλειές; Δηλαδή να δουλεύουμε και να μην καθόμαστε; :lol:
Το έργο των σχολικών τροχονομων ΔΕΝ ειναι ασήμαντο, αλλά αυτό δε δικαιολογεί μονιμοποίηση.
Αλλωστε συνολο δουλεύουν ενα 3ωρο την ημερα, συμπληρωμα εισοδήματος ειναι :wave2:
και οντως ξεκινησε εθελοντικα αλλα αμοιβονται με "αποζημιωση απασχολησης"
καπου 200-250 μηνιαιως
αυτα ειναι χαλια
εθελοντικα
Cpt. Haddock
09/03/2010, 13:25
[...]
εσυ κατι μου χρωστας (μερικες σελιδες πιο πισω) :wave2: :D :wave2:
Gandalf dr685sm
09/03/2010, 13:30
κεφάλαια εισρέουν αλλά οχι για επενδύσεις.... για εξαγορές... αν δεν το έχετε καταλάβει είμαστε το νέο "Ιράκ" μετά απο ενα οικονομικό εξαθλιωτικό πόλεμο.
Σύντομα θα βγούν ευκαιρίες για ξένα funds αλλά θα είναι προς δική τους εκμετάλευση και οχι με γνώμονα την εσωτερική επένδυση...(π.χ. ο νέος σταθμός ενέργειας στον Αστακό , αραβικών συμφερόντων).
Gandalf
guzzistas
09/03/2010, 13:32
και οντως ξεκινησε εθελοντικα αλλα αμοιβονται με "αποζημιωση απασχολησης"
καπου 200-250 μηνιαιως
αυτα ειναι χαλια
εθελοντικα
:eyepop: κι εγώ εθελοντές νόμιζα ότι είναι!!...
καλά έχουμε ξεφύγει... τι Νταλί μου λές και σουρρεαλισμός.... έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο πλέον.... @^#&^@%#&^@%#&
Akatanomastos
09/03/2010, 13:35
γιατι ρε παιδια να μην πληρωνοντε οι ανθρωποι?
δινει κανεις 3-4 ωρες την μερα με μετακινησεις τζαμπα?
Sferopetadhn
09/03/2010, 13:52
Ε τότε αντί για φανάρια να βάλουμε τρία άτομα, ένας με το πράσινο, ένας με το πορτοκαλί κι ένας με το κόκκινο, που θα τα σηκώνουν αναλόγως.
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με όλες τις πινακίδες, τις μπάρες στα διόδια και πολλά άλλα.
Να δείτε που η ανεργία αυτομάτως θα μηδενιστεί (να μην πω ότι θα ζητούμε και εργατικό δυναμικό απ' έξω!).
Υπερβολικά τα παραδείγματα αλλά δείχνουν πώς κατάντησε σε αυτά τα χάλια ο δημόσιος τομέας (με τη βοήθεια και του ιδιωτικού βεβαίως).
Akatanomastos
09/03/2010, 14:31
ρε παιδια το να μην εχεις δημοσιους υπαλληλους δεν σημαινει οτι θα παραλυσει η χωρα η οτι θα εχουμε παντου εθελοντες:rotflmao:
Cpt. Haddock
09/03/2010, 14:35
Θα απεργήσουν ακόμα και οι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ....
Απο τους ΠΛΕΟΝ προνομιούχους υπαλλήλους, (αν και πολλοι ομολογουμένως έχουν σκληρά πόστα), η πλειοψηφία όμως ειναι καρεκλοθήρες...
Να μην πούμε για το ταμείο που έχουν και τις παροχές τους (να δείτε σύνταξη που επαιρνε ο παππους μου απ τη ΔΕΗ να τρελαθείτε...)
εσυ κατι μου χρωστας (μερικες σελιδες πιο πισω) :wave2: :D :wave2:
σε ξεχασα
απο τοβιβλιο του μαικλ Σάιντμαν(εκδ.κοκκινο νημα): Η αντίσταση των εργατών στην εργασία
στο Παρίσι και τη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια του Γαλλικού
Λαϊκού Μετώπου και της Ισπανικής Επανάστασης, 1936–38.
Μετάφραση: Κόκκινο Νήμα
Ιούνιος
ενα αποσπασμα μονο για ιντριγκαρισμα.....
κατα τα αλλα βιβλιογραφια υπαρχει μπολικη εχω μερικα αλλα πρεπει να σκαναρω
..........Στις βιομηχανικές κολεκτίβες, αντίθετα, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης της μισθωτής εργασίας. Το 75% περίπου της ισπανικής βιομηχανίας βρισκόταν συγκεντρωμένο στην Καταλωνία, οχυρό του αναρχικού εργατικού κινήματος. Με το ξέσπασμα της επανάστασης, η φυγή των καπιταλιστών της Βαρκελώνης από την κυκλοφορία του χρήματος, την παραγωγή και εν τέλει την ίδια την πόλη υπήρξε μαζική. Οι αγωνιστές της CNT, βοηθούμενοι σε αρκετές περιπτώσεις από μέλη της UGT, ανέλαβαν τη διοίκηση των εγκατελλειμένων εργοστασίων. Μερικοί από αυτούς τους νέους μάνατζερ είχαν διατελέσει συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι στο παρελθόν. Η πλειοψηφία των εργατών δεν έδειξε αρχικά καμμιά διάθεση να επιστρέψει στο εργοστάσιο. Τα πρώτα εργοστασιακά συμβούλια συγκροτήθηκαν από αγωνιστές της CNT και της UGT, με τη σύμφωνη γνώμη των εργατών που είχαν αρχίσει να επιστρέφουν. Κολεκτιβοποιήθηκαν οι βιομηχανίες με περισσότερους από εκατό εργάτες, ενώ σε όσες είχαν λιγότερους από πενήντα και τα αφεντικά τους είχαν παραμείνει στην πόλη εφαρμόστηκε η συνδιαχείριση αφεντικού-εργατών. Στις 14 Αυγούστου του 1936 ιδρύθηκε το Οικονομικό Συμβούλιο της Καταλωνίας, με βασικά μέλη τον Ντιέγκο Αμπάντ ντε Σαντιγιάν της FAI, τον Χουάν Φάμπρεγας της CNT, τον Ρουίζ Πονσέτι του PSUC, τον Αντρές Νιν του POUM και ορισμένα στελέχη της UGT και της Esquerra. Στις 24 Οκτωβρίου 1936, το Οικονομικό Συμβούλιο ψήφισε το Διάταγμα για τις Κολεκτιβοποιήσεις, το οποίο επικύρωνε μια ήδη δεδομένη κατάσταση και αντικατόπτριζε το συμβιβασμό των εργατικών ενώσεων και πολιτικών κομμάτων της Καταλανικής αριστεράς.8 Η διατύπωση είναι τόσο σαφής που ο Σούχυ δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι σύμφωνα με το Διάταγμα «οι κολλεκτιβοποιημένες επιχειρήσεις λειτουργούν με έναν τρόπο περίπου ανάλογο με των ανωνύμων εταιρειών της καπιταλιστικής οικονομίας». Οι παλιοί ιδιοκτήτες, διευθυντές και τεχνικοί διατηρούνται στις θέσεις τους, όπως και όλος ο παλιός καταμερισμός της εργασίας. Τα εργατικά Συμβούλια Επιχειρήσεων αναλαμβάνουν ρόλο ελέγχου, αυστηρής εφαρμογής των κανονισμών και του ωραρίου, ανάπτυξης του κλάδου στον οποίο ανήκουν, κτλ. Τα ξένα συμφέροντα που υπήρχαν στις καταλάνικες επιχειρήσεις γίνονται σεβαστά. Ο Χουάν Φάμπρεγας, το μέλος της CNT που έγινε τελικά πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου της Χενεραλιδάδ, ήταν ο αρχιτέκτονας αυτού του «ύψιστου νομικού επιτεύγματος του ελευθεριακού κινήματος». Ξεκίνησε την καριέρα του ως διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Επιστημών της Βαρκελώνης και μπήκε στην CNT αμέσως μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου. Εκεί βρέθηκε σε πολύ οικείο περιβάλλον αφού σαν τον Αμπάντ ντε Σαντιγιάν, ο οποίος τον αντικατέστησε στο Συμβούλιο το Δεκέμβρη του 1936, ο Φάμπρεγας ήταν οπαδός της «ορθολογικής ανοικοδόμησης της εθνικής οικονομίας» υπό την καθοδήγηση των τεχνοκρατών και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ελάχιστη προσοχή έχει δωθεί μέχρι σήμερα .....
βιβλιογραφια μπολικη, μη σκοπιμο να συνεχιστει κατι παραπανω
οποιος ψαχνει βρισκει αδελφε
Cpt. Haddock
09/03/2010, 16:58
Ρε αδερφε, αυτά ειναι προπολεμικά.
Συγχρονα ΒΙΩΣΙΜΑ παραδείγματα έχουμε;
Gandalf dr685sm
09/03/2010, 19:21
http://www.huffingtonpost.com/james-jubak/the-next-financial-crisis_b_432085.html
Γιατί νομίζετε οτι κόπτονται όλοι για το νομισματικό ταμείο της Ευρώπης;
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8244600.stm
Και απο όσο χαζεύω το κουτί της πανδώρας που λέτεται Ελληνική τηλεόραση το ίδιο αναφέρουν και αυτοί γύρω γύρω.
Gandalf
mats8282
09/03/2010, 19:27
Οι Άγγλοι είναι τεμπέληδες....Απλά τα πράγματα...
:smokin:
Εχετλαίος
09/03/2010, 20:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8244600.stm
In order to prevent the situation arising again, financiers and governments should look to clamp down on fraud and increase capital requirements for banks, the former central banker said.
Mα φυσικά, κε γκρησπαν, μα φυσικά! Ότι πείτε! :a31:
Sferopetadhn
09/03/2010, 23:04
Και πολύ δίκαιο έχει ο τρισμέγιστος γκουρού Γκρίνσπαν.
Αλλά ξέχασα... αυτός δεν ήταν επικεφαλής της Fed όταν γίνονταν όλα αυτά τα όργια στις αγορές επί σειρά ετών;
Με όλο το σεβασμό αλλά δεν πάτε να γαμηθείτε κύριε Γρίνσπαν κι εσείς κι όλο σας το γαμωσόι;
Έχει το θράσσος και μιλάει το μουνί αντί να είναι δεμένος χειροπόδαρα σε κάποιο υπόγειο...
Sorry for my French mates...
la_villa
10/03/2010, 10:14
!!!
ρε τα λαμόγια ??πως καταφεραν και μετετρεψαν μια εθελοντική εργασία σε μισθωμένη???
έλεος ρπμ....εθελοντική σημαίνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ.....αλλιώς κόψτε την...δεν πάθαμε εμεις τίποτα τόοοοσα χρόνια....
τωρα θελουν και μονιμοποίηση....και αύξηση???
που να το ήξερα να πάω και εγώ "εθελοντης"...
Η λύση στην κρίση
ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...
Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:
1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4)
2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.
3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους.
4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.
5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους.
6. συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. ¨ολοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισρροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.
7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.
8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.
9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother fucker. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου.Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...
Cpt. Haddock
10/03/2010, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από maron
[...]5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους.[...]
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
la_villa
10/03/2010, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από maron
9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012.
. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου.Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...
αυτό μπορέι να συμβεί....
τα 8 προηγούμενα ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας...
koulis19
10/03/2010, 15:25
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Οντως πολυ καλο.:lol: :lol:
pilotos_xtreme
10/03/2010, 15:36
εγω παντως σαν μικρο παιδι κ σαν μεγαλο εχω μερικες αποριες.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ θεε μου να γινετε αυτο το παρε δωσε ,δανειζω με τοκο κτλ κτλ ,απο ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τραπεζες που σημενει , κερδοσκοποι , στο κρατος , στη φαση με τα ομολογα και δε ξερω κ γω τι, κ κανεις μα κανεις να μη βλεπει ποσο βρωμικο ειναι αυτο κ να κανει κατι. ΜΑ ειναι δυνατον αμα δανειζετε η χωρα η καθε χωρα απο τραπεζα με ΤΟΚΟ ,να τα ξεχρεωσει ποτε τα χρωστουμενα? ειναι σαν να λεμε σου δινω την μοναδικη σοκολατα στο κοσμο κ εσυ ομως θα μου φερεις 2 πισω.
επισης. ΠΟΥ στο δια@$4λο θα φτασει η βενζινη? 1,4-1,5 ρε ειναι τιμες αυτες? μαγκες πωλειτε το εργαλειο κ περνω παπι κ θα το κανω κ ντιζελ.
ακομα, θα προσπαθησω να φτιαξω μια λιστα με τις οσες αυξησεις θυμαμαι απο το 2004 κ μετα .
1ον αυξηση στα προστιμα
2ον αυξηση φπα στο 19/100
3ον αυξηση στα ΜΜΜ κ καθιερωση ενιαιου εισητηριου
4ον αυξησεις σχεδον σε ολα τα καταναλωτικα προιντα
5ον μειωση οριου συνταξεων
6ον αυξηση ρευματος απο δεη (1 φορα)
70ν αυξηση ρευματος 2η φορα
8ον αυξηση φπα 21/100
9ον αυξηση βενζινης με την επιβολη φορου (1 φορα , κ αν μερικοι δε θυμουντε ηταν εκεινη η περιοδος που ειχε πεσει η βενζινη στο 0,7-0,8 μετα την ανηφορα στα βαρελια πετρελαιου)
10ν ξανα αυξηση βενζινης
τωρα δε μου ρχονται αλλα
μηπως μετα τους ολυμπιακους αγωνες η φαση πηγε κατα διαολου? οχι οτι πριν ηταν καλη αλλα εδω μιλαμε για deep shit
μηπως δανειστικαμε το κωλο μας για να κανουμε τους αγωνες κ φυσικα με τα ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ολους τους πολιτικους ανεξερετως κομματος κ παραταξης , βουλιαξαμε στο βοθρο?
μηπως μετα συνεχιστικε αυτο?
πως περιμενουν εσοδα αφου ξεπουλανε τους δημοσιους οργανισμους (βλεπε οτε)???
οι πρωτοι που θα φυγουν απο το χαρτη ειμαστε εμεις μου φαινετε.παει η ελλαδιτσα μας παει
κ τωρα τρεχει ο παπανδρεου κ δε φτανει ,αλλα τι να κανει κ αυτος, καποιος θα βρεθει να τα φαει παλι.
καλα κρασια μαγκες, φυγετε οσο ειναι δυνατον απο αυτη τη χωρα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από pilotos_xtreme
εγω παντως σαν μικρο παιδι κ σαν μεγαλο εχω μερικες αποριες.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ θεε μου να γινετε αυτο το παρε δωσε ,δανειζω με τοκο κτλ κτλ ,απο ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τραπεζες που σημενει , κερδοσκοποι , στο κρατος , στη φαση με τα ομολογα και δε ξερω κ γω τι, κ κανεις μα κανεις να μη βλεπει ποσο βρωμικο ειναι αυτο κ να κανει κατι. ΜΑ ειναι δυνατον αμα δανειζετε η χωρα η καθε χωρα απο τραπεζα με ΤΟΚΟ ,να τα ξεχρεωσει ποτε τα χρωστουμενα? ειναι σαν να λεμε σου δινω την μοναδικη σοκολατα στο κοσμο κ εσυ ομως θα μου φερεις 2 πισω.
Ολη η ουσια βρισκεται εδω ακριβως και πιο συγκεκριμενα εκει που λες για τις σοκολατες....
δες αυτο και θα το καταλαβεις καλυτερα...
http://video.google.com/videoplay?docid=439586221319126077#
Εισαι μεσα στο πνευμα παντως....ολα απο εκει ξεκινανε....τα κρατη δεν μπορουν να φτιαξουν το χρημα πλεον....
blackrose
12/03/2010, 19:49
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
http://www.youtube.com/watch?v=-iJ_WutfgvU
guzzistas
12/03/2010, 20:14
:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Ολη η ουσια βρισκεται εδω ακριβως
η ουσια βρισκεται ΕΔΩ (http://www.youtube.com/watch?v=DzBLbFUliw8)
Δεν με νοιάζει τι λες
δεν με νοιάζει τι κάνεις
Μπορείς άμα θέλεις να φτάσεις ψηλά
ή να κρυφτείς, να πεθάνεις
Σταμάτα να κλαις
Σταμάτα να σε λυπάσαι
Ψάξε βαθιά τη δύναμη σου να βρεις
Να πάψεις πια να φοβάσαι
la_villa
15/03/2010, 16:40
κοίτα ποιοι μιλανε ρπμ
"Ζούμε σαν βασιλιάδες, καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα μπορεί να αντέξει η τσέπη μας, ενώ διαρκώς απαιτούμε περισσότερα. Αν σε αυτούς τους παράγοντες προσθέσουμε την αναποτελεσματική πολιτική που ασκείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στα γενεσιουργά αίτια που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.
Τα παραπάνω υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την οικονομική κρίση που θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες την Κυριακή 21 Μαρτίου και στην οποία τονίζεται ότι "τα πάθη της φιληδονίας, της φιλοδοξίας, της φιλαργυρίας, της ευμάρειας, της ευδαιμονίας και η τάση υπερκατανάλωσης αποτελούν τα αίτια της κρίσης. Βεβαίως, είναι σημαντικό να ζει κανείς αξιοπρεπώς από πλευράς υλικών αγαθών, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους".
Η εγκύκλιος ασκεί κριτική στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι "η ευθύνη της οικονομικής κρίσης ανήκει σε όσους διαχειρίζονται τα κοινά πράγματα. Δεν δίνουν σωστές κατευθύνσεις στον λαό, δεν διαχειρίζονται καλά τους εισπραττόμενους φόρους - οι οποίοι πρέπει να είναι ανταποδοτικοί - δεν ομιλούν την αλήθεια, δεν σέβονται τους ανθρώπους που τους ψήφισαν και δεν λαμβάνουν μέτρα με υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης"."
μιλανε για φορους!!!ποιοι?????
μιλανε για φιλαργυρια, φιλοδοξια...ποιοι????
και θα τα διαβασουν όλα αυτα ντυμενα στα χρυσα τους???
τετοια χωρα ημαστε...καλά κανουν...
ότι ειναι νομιμο ειναι και ηθικό
Εχετλαίος
17/03/2010, 14:24
http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk
(και με το συμπάθειο αν έχει ξαναπαίξει, αλλά ας το ξαναδούμε μπας και...)
http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk
(και με το συμπάθειο αν έχει ξαναπαίξει, αλλά ας το ξαναδούμε μπας και...)
οχι:nono: τετοια βιντεο δεν πρεπει να παιζονται σε μοτοσυκλετιστικο φορουμ....Ασχετα αν σε λιγο καιρο τα μηχανακια μας θα σκουριαζουν στην αποθηκη γιατι απλα δεν θα μπορουμε να τα κυκλοφορουμε....(ουτε και να τα πουλησουμε ...ποιος να βρεθει να τα αγοορασει):p
(φυσικα θα βρεθουν και οι γνωστοι υπερ-παντων-γνωστες να πουν οτι ο Max Keizer ειναι ενας αποτυχημενος ηλιθιος που λεει παρλαπιπες)
Cpt. Haddock
17/03/2010, 15:51
Ρε παίδες, έλεος...
Αφου ειναι γνωστό οτι ο Max Keizer ειναι ενας αποτυχημενος ηλιθιος που λεει παρλαπιπες :wacko:
sapila racing
17/03/2010, 15:56
Αφου ειναι γνωστό οτι ο Max Keizer ειναι ενας αποτυχημενος ηλιθιος που λεει παρλαπιπες :wacko:
Eγω αυτο που ξέρω ειναι οτι το Kawasaki Max 100 ειχε όλο προβλήματα, ενω το Kazer ολα καλά. :sun:
Cpt. Haddock
17/03/2010, 15:56
:a27: :lol:
stefanos
17/03/2010, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
οχι:nono: τετοια βιντεο δεν πρεπει να παιζονται σε μοτοσυκλετιστικο φορουμ....Ασχετα αν σε λιγο καιρο τα μηχανακια μας θα σκουριαζουν στην αποθηκη γιατι απλα δεν θα μπορουμε να τα κυκλοφορουμε....(ουτε και να τα πουλησουμε ...ποιος να βρεθει να τα αγοορασει):p
(φυσικα θα βρεθουν και οι γνωστοι υπερ-παντων-γνωστες να πουν οτι ο Max Keizer ειναι ενας αποτυχημενος ηλιθιος που λεει παρλαπιπες)
Τα αυτονόητα λέει, αλλά πρώτα χρησιμοποιείς τον τραπεζίτη, δανείζεσαι κρυφά χρησιμοποιώντας ρισκαδόρικα προϊόντα του τραπεζίτη, εμφανίζεις με αυτό τον τρόπο δόλια μπαλαμουτιασμένα στοιχεία στους "συνεταίρους" σου, ταυτόχρονα ρίχνεις τις οικονομίες του λαού σε ένα ξέφραγο χρηματιστήριο προκειμένου να εμφανιστεί "ανάπτυξη" και να βγουν έσοδα, κάνεις και μιά ολυμπιάδα καπάκι για στάχτη στα μάτια,
και στο τέλος το αποτέλεσμα είναι "φταίει ο τραπεζίτης?"
el_hymador
18/03/2010, 17:07
Tο ερώτημα είναι EE, ΔΝΤ ή George Boy? (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1117661&lngDtrID=244)
Ιznogood
18/03/2010, 17:25
σκατα στα μουτρα μας...:mad:
σκατα στα μουτρα τους...:evil:
Τα σκατά έχουν 21% ΦΠΑ?
Αν είναι σε ρευστή μορφή έχουν 10%? όσο τα ροφήματα???
Πρέπει να στείλεις δείγμα στο Υπουργείο Οικονομικών αλλιώς δεν δέχονται ότι είναι σε ρευστή μορφή για να έχεις έκπτωση στο ΦΠΑ :nono:
idomeneas
19/03/2010, 07:50
http://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c
Άν και το βίντεο είναι προφανώς πριν τις εκλογές, οι πολιτικοί θα είναι οι τελευταίοι που θα καταλάβουν ότι η κοινωνία αλλάζει. Συνεχίζουν και παίζουν τις κουμπάρες στο εσωτερικό και περιμένουν να τους χειροκροτήσουμε.