View Full Version : Όλα είναι δρόμος. Βαλτική και πίσω Ffw...
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Έχεις πάρει tilt shift φακό ή το παίζεις στο PS;
Όλα υπέροχα by the way, μου επιβεβαίωσες και ότι φανταζόμουν για την Κοπενχάγη, πρέπει να επισπευθεί και η δικιά μου επίσκεψη.
PS...
PS...
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
Μπραβο ρε Παναγιωτη!!
πολυ ωραιες περιγραφες, ακομα πιο ωραιες φωτογραφιες που με (μας) οδηγουν σε ανειπωτα συναισθηματα ευφοριας και θετικισμου!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Αυτό κι αν είναι κάτι πολύ όμορφο να το ακούω...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Ξυπνήσαμε το πρωί με τρελή βροχή…
Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε για εκείνη την ημέρα.
Δεν τολμούσαμε να υπολογίσουμε τα χιλιόμετρα που χρειαζόμασταν για να δούμε από κοντά τον Ρόσι…
Πάμε και βλέπουμε…
Στόχος μας η Πράγα, αν και με κάποιες σκέψεις για το κόστος διαμονής.
Για τα πρώτα τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα η βροχή μας ακολουθούσε.
Ποτέ δεν καταλάβαμε πότε περάσαμε τα σύνορα, ενώ η Γερμανία μου φάνηκε ίσως η πιο αδιάφορη χώρα όλου του ταξιδιού…
Οι μπαταρίες και των δύο καμερών είχαν πεθάνει, ενώ πλέον τίποτα δεν μας φαινόταν αξιοπερίεργο για φωτογραφία ή για θαυμασμό…
Μία από τις πιο ωραίες στιγμές εκείνης της διαδρομής ήταν όταν αντίκρισα τις πρώτες Ελληνικές πινακίδες. Σε δύο νταλίκες. Τους προσπέρασα και τους χαιρέτισα κορνάροντας. Πλακώθηκαν στους τενόρους και στα φώτα. Δώσανε σύρμα και στους υπόλοιπους μπροστά οι οποίοι μας περίμεναν πως και πώς να τους προσπεράσουμε και να χαιρετηθούμε.
Μην περιμένετε φώτος και πολλές ιστορίες. Για μένα ήταν η επιστροφή και είχα αρχίσει ήδη να ξενερώνω…
Περάσαμε μέσα από το Αμβούργο, έξω από το Βερολίνο και δυστυχώς φίλε Καπετάνιε έξω από την Δρέσδη.
Έχοντας επισκεφτεί την Πράγα και ξέροντας ότι θα έχουμε ένα θέμα με το ξενοδοχείο, πιέσαμε άλλη μια φορά και συνεχίσαμε για Κούτνα Χόρα, μία μικρή πανέμορφη πόλη.
12.00 το βράδυ, 950 χιλιόμετρα. Καμιά τριανταριά αναπάντητες και 20 μηνύματα για χρόνια πολλά. Δεκαπενταύγουστος γαρ…
Μήπως θα έπρεπε να να τους είχα βγάλει όλους αυτούς σε τίποτα μπουζούκια εκείνο το βράδυ και να χάλαγα το μπάτζετ του ταξιδιού σε ντίμπλ και βότκες; Μήπως θα ήμουν πιο πολίτικαλ κορέκτ..; Μήπως η μάνα μου θα το έκανε απρούβ κάτι τέτοιο περισσότερο, από το ταξίδι μου στο πουθενά με βάρκα το βεστρομ...; χμ...
Αούτομπανκ… Ο δρόμος της ανίας και της αυτοκτονίας…
192492
Την Κούτνα Χόρα να την έχετε στα υπόψιν.
Αξίζει.
Στην γύρω περιοχή από Μπρνο εκείνες τις μέρες είναι γεμάτο ιβέντς.
Ένα από αυτά ιστορικό ράλι.
192493
:sun: :sun: :sun: :sun:
192494
Ο καιρός τέλειος και εμείς από δευτερεύοντες δρόμους πάμε προς την Ρώμη…
Προς την πίστα ντε…
Τα 135 χιλιόμετρα μέχρι την πίστα ήταν παιδικά και η αδρεναλίνη στα ύψη.
Τελικά δεν είναι και τόσο χάλια η όλη φάση το τζιπι…
192495
Στο παρκινγκ πολλά τα Ελληνικά μηχανάκια.
Κάποιοι μας έπιασαν και κουβέντα. Ξενέρωναν ακούγοντας από πού ερχόμασταν… :p
Άξιο προσοχής, το γεγονός ότι κατά την έξοδο από το πάργκινκ ήταν απαραίτητη η επίδειξη των χαρτιών της μοτοσικλέτας προς αποφυγή κλοπών…
192496
Και να μαστε στην πίστα….
192497
Μετά τα δεμονισμένα "μικρά" (μα τι ήχος Θεέ μου...), ήρθε και η σειρά των μεγάλων...
Το νικητήριο τρίο στην μεγάλη κατηγορία.
192501
Νικητήρια σούζα από τον Βαλε…
Και άντε πάμε να φύγουμε…
Έλα τώρα φωτογραφίες από την πίστα έχω αλλά δεν ανεβάζω..
192502
Άντε μία από κάτι που δεν θα το έχετε δει πουθενά αλλού.
ΤΡΕΛΗ ΖΕΣΤΗ ΛΕΜΕ!!!!
192503
Και λίγο από τριγύρω.
192504
Ένα τέτοιο δεν θα με χάλαγε...
192505
Φύγαμε μαζί με τον όχλο.
Ένιωθα κάπως άβολα. Πολλές μηχανές τριγύρω ξαφνικά.
Είναι περίεργο μετά από τόση μοναξιά, ξαφνικά να βλέπεις τόοοοσες μηχανές… Δεν μου άρεσε. Ήθελα να πάω πίσω στην Εσθονία. Ήθελα να είμαι στην Πετρούπολη να πίνω βότκα…
Φτάσαμε Βουδαπέστη και την υπερπηδήσαμε διακριτικά μιας και δεν είχαν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία οδική επίσκεψη.
Μετά από συνολικά 785 χιλιόμετρα εκείνη την ημέρα και κατά τις 11 παρά τοπική ώρα, φτάσαμε στο λατρεμένο Νόβι Σαντ. Τσιμπούσι και κατά τις 12 κοιμόμασταν σε τοπικό ξενώνα.
Την επόμενη το πρωί, πρωινό και με χαλαρούς ρυθμούς σε γνωστά πλέον εδάφη, επιστροφή για Σόφια.
Γνώριμη η διαδρομή, χωρίς ενδιαφέρον για μένα, ανυπομονούσα να πάω Σόφια να τσεκάρω μέιλς και να δω τι γίνεται στο γραφείο…
Τόσες μέρες πάνω στην μηχανή, είχα συνηθίσει τον ήχο της, τους κραδασμούς της. Την παραμικρή λεπτομέρεια την καταλάβαινα πλέον. Η αλήθεια είναι ότι μετά την πίστα την ένιωθα λίγο διαφορετική. Σκέφτηκα ότι θα είναι η ιδέα μου και ότι τα γκάζια της πίστας με επηρέασαν… Μετά στην βραδινή οδήγηση πριν την Σερβία, την ένιωθα κάπως τραχιά και τον ήχο της πιο μπράου, μπράου… Ρε λες…? Να θέλουμε λάδια…?
Πάμε για ύπνο και βλέπουμε…
Ξυπνήσαμε το πρωί…
Πάλι πάμε και βλέπουμε… Και βλέπουμε… Και βλέπουμε…
Κάπου εκεί στο Πίριν, λιγότερο από 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Βουλγαρία, σταματήσαμε για βενζίνα. Το άφησα να ηρεμήσει λίγο και τσέκαρα για λάδια… Ναιαιαιαια…? Με ακούτε????? Που είναι τα λάδια??? Όχι πως δεν φαινόταν τίποτα… αλλά τόσο χαμηλά δεν τα έχω ξαναδεί… Ρε τον μαλάκα σκέφτηκα… Θα την πατήσω σαν ερασιτέχνης…
Πήρα ένα λάδι ότι να ‘ναι από τα παιδιά στο βενζινάδικο… Χάλασα και το τελευταίο συνάλλαγμα που είχαμε για κάτι ψευτοκρουασάν. Αράξαμε σε μια σκιά και περιμέναμε να κουλάρει και η μηχανή… Μετά από κανά εικοσάλεπτο προσπάθησα να ανοίξω την τάπα λαδιού. Σαν θύμα και εγώ την είχα αλλάξει με αυτή της Τούρατεκ.
Χα…
Τίποτα. Το φελέκι μου…
Θα είναι ακόμα πολύ ζεστό σκέφτηκα… Ας το αφήσω κανα 15λεπτο ακόμα…
Έλα που δεν… Όλα αυτά με το κλειδάκι – μπρελόκ που παρέχει η ίδια η εταιρεία.
Έβγαλα και την εργαλειοθήκη να δοκιμάσω. Χρειάζεσαι ειδικό νούμερο στα άλεν μιας και αυτή είναι η ιδέα. Να μην μπορούν να σου την κλέψουν εύκολα. Τίποτα. Και δώστου και έτσι και αλλιώς… Σούπα η υποδοχή για το άλεν…
Ήρθαν και τα παιδιά από το βενζινάδικο να βοηθήσουν. Καταλήξαμε όλοι μαζί σε ένα συνεργείο κανα δυο χιλιόμετρα πιο πίσω.
Ο μάστορας πρέπει να ήταν στο δεύτερο λίτρο ρακής και με δυσκολία στεκόταν όρθιος. Αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα, πήρε την βαριά και το καλέμι και χίμηξε προς το μοτέρ του βεστρομ.
Άσε κολέγκα…
Θα μπορούσα να το παρατήσω και να πάω στο σέρβις μου στην Σόφια να το λύσουν το πρόβλημα. Δεν είχαμε παραπάνω από 70 χιλιόμετρα για Σόφια. Άλλο όμως να σου στεγνώσει το μοτέρ και να πάρεις κανά πιστόνι στο χέρι επειδή ξεχάστηκες ή δεν ήξερες και άλλο να το ξέρεις ότι στεγνώνει μέσα στον Αύγουστο και εσύ συνέχισες…
Γι’ αυτό και επέμεινα..
Τελικά συμπλήρωσα κάπου στα 550 εμ ελ λάδι. Πολύ ή λίγο δεν ξέρω. Για 7800 φορτωμένα πραγματικά χιλιόμετρα νομίζω καλά είναι.
Έπεσε γέλιο καλό με την όλη φάση. Όχι πως δεν λαχτάρισα ή δεν αγχώθηκα. Ήταν καλό μάθημα. Μόνο από τύχη είχε πάει καλά όλο αυτό το ταξίδι.
Φιλόξενοι άνθρωποι οι Σέρβοι…
Έπλυνα και τα χέρια μου.
Μόνο που μπέρδεψα το σαπούνι με την Ρακί…
192506
Ευχαριστώ Τούρατεκ για την αξέχαστη εμπειρία που μου πρόσφερες…
Ιδού η επιστημονική διεργασία στην αλουμινένια μου τάπα…
192507
Αν τύχει και περάσετε από Πίριν, σίγουρα θα αναγνωρίσετε το απίστευτο σέρβις.
192508
Φτάσαμε Σόφια κατά τις 6 το απόγευμα. 500 χιλιόμετρα για εκείνη την μέρα…
Την μηχανή την ξανακούνησα 16 γενάρη όπου και κατέβηκα μ’ αυτή στην Ελλάδα για να την ετοιμάσω για το επόμενο ταξίδι… :wacko:
Τα νούμερα απίστευτα. Κατόπιν επιστροφής κατάλαβα τι είχαμε κάνει.
6945.7 πραγματικά χιλιόμετρα + κάπου στα 100 μιας και ξέχασα να μηδενίσω το τζιπιες το πρώτο πρωί κατά την αναχώρησή μας από την Σόφια.
Παίζοντας με τις πράξεις και το κομπιουτεράκι έχουμε, 250 ώρες συνολικού ταξιδιού, 28 περίπου χιλιόμετρα την ώρα…
Από τις 250 ώρες που ήμασταν "διακοπές" τις 95 τις περάσαμε πάνω στην μηχανή, ενώ τις 87 από αυτές κινούμασταν… Πιο απλά, σχεδόν το 40% (38%) του χρόνου μας τον περάσαμε πάνω στην μηχανή. Σε ανεφοδιασμούς και μικρές στάσεις το τζιπιες κλείνει. (ελεγχόμενο από τον κεντρικό διακόπτη)
Παρακολουθώντας το κοντέρ του βεστρομ, καταλήξαμε ότι κλέβουμε κάτι λίγο περισσότερο από 11%. Κάπως έτσι βγαίνει το «πήγαινα δικάβαλο φορτωμένος με το 650 με 190…» Ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα… Το σασί είχε γίνει σούπα και τα φιδάκια τέτοιες κινήσεις δεν ξέρουν να τις κάνουν… Είχε χάρη το ς3 που παραλίγο να μας καβαλήσει καθώς προσπερνούσα ένα κομβόι από νταλίκες και αναγκαστικά ακουμπήσαμε τα 170 χιλιόμετρα.
192509
Σας φιλώ και σας εύχομαι μία τέλεια και ηλιόλουστη μέρα!
Δυστυχώς δεν θα τα καταφέρω να ανεβάσω to ταξιδιωτικό που ήθελα από την πρωτοχρονιάτικη μου επίσκεψή στο Ιράν.
Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουμε και τα χρήματα που παίρνουμε εδώ πέρα και χρόνος δεν υπάρχει. Αναβολή επ’ αορίστου μιας και το επόμενο ταξιδιωτικό που θα σας μεταφέρω ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Ραντεβού στα μέσα Απρίλη αδέλφια!!!!
Από τους βασικούς λόγους που τις αγόρασα… Το βαρετό και μίζερο ξεπακετάρισμα της επιστροφής είχε τώρα άλλη γεύση…
:saku::saku::saku::saku::saku::saku:
192510
Greg_950 S
18/03/2010, 09:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Αν τύχει και περάσετε από Πίριν, σίγουρα θα αναγνωρίσετε το απίστευτο σέρβις.
Cisto posto, gospodine !!!! :beer:
Cpt. Haddock
18/03/2010, 09:44
:sad:
:mad:
:sick:
:look:
Πάντα τέτοια και καλύτερα Πάνο
:lapin kulta: :lapin kulta: :lapin kulta: :lapin kulta: :lapin kulta:
:lol:
:beer:
εχω πει οτι ταξιδιωτικα δικά σου και του Uriah heep δεν εχει νοημα να ξανασχολιάσω πλέον.... απλα τα βλεπω ονειρευόμενος
:beer: :beer: :beer: :) :wave2: :a013:
Topa!
Ledighet och rida
atom_smasher
18/03/2010, 10:02
Ωραιος! :beer: επομενη φορα Κοπενχαγη στειλε πμ να σε ξεναγησω και λιγο περα απ το κεντρο!
Α! και να συζητησουμε για το θεμα της επικοινωνιας...πως το λυνουμε, γιατι εγω μπηκα στο τεταρτο χρονο και ακομα δεν...Ατιμα Βαλκανια!
Πανο μπραβο φιλε για την περιγραφη και τις φωτογραφιες:beer: Αν σου ειναι ευκολο θελω να μου πεις τι μαρκα navigator εχεις και αν εμεινες ευχαριστημενος ,γιατι ειμαι στη φαση να αγορασω , και το βασικοτερο αν ειναι αδιαβροχο .Ευχαριστω εκ των προτερων, και καλα ταξιδια να εχεις:wave2: :wave2:
ομορφες εικονες..
ομορφα λογια..
ομορφο ταξιδι..
μια ομορφια ολα..
για συνεπιβατη που δεν ειχε κανει ταξιδια κ μαζεμενα χιλιομετρα.. διακρινω μια σιδεροκωλιαση;
η απλα δεν ανεφερες τις παντοφλιες κ τα μπινελικια;
:wacko:
Όμορφες εικόνες,απολαυστική περιγραφή,ότι πρέπει για τον καιρό που ανοίγει πάλι !!! :wave2:
mikros boudas
18/03/2010, 11:30
(κατι διαβασα για Lonely planet,προσωπικα εμπιστευομαι τους rough guides)
Αρχικά δημιουργήθηκε από atom_smasher
Ωραιος! :beer: επομενη φορα Κοπενχαγη στειλε πμ να σε ξεναγησω και λιγο περα απ το κεντρο!
Α! και να συζητησουμε για το θεμα της επικοινωνιας...πως το λυνουμε, γιατι εγω μπηκα στο τεταρτο χρονο και ακομα δεν...Ατιμα Βαλκανια!
Πραγματικά η Κοπεγχάγη με σημάδεψε.
θα σε έχω στα υπόψιν την επόμενη φορά που θα περάσω από κει.
Όσο για την επικοινωνία... Μεγάλη κουβέντα...
Γι' αυτό και προχωρήσαμε σε άλλη, που προς το παρόν επικοινωνούμε καλύτερα... ;)
Μπορεί να την αδικώ, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο δεν έχω να πω για την πόλη. Πανεπιστημιουπολη με αρκετη ησυχια.Τρεις ελληνες φοιτητες και μερικοι λεκτορες.Γεια σου Λεωνιδα:wave2:
Γεια σου ταξιδιωτη.:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από G/S
Πανο μπραβο φιλε για την περιγραφη και τις φωτογραφιες:beer: Αν σου ειναι ευκολο θελω να μου πεις τι μαρκα navigator εχεις και αν εμεινες ευχαριστημενος ,γιατι ειμαι στη φαση να αγορασω , και το βασικοτερο αν ειναι αδιαβροχο .Ευχαριστω εκ των προτερων, και καλα ταξιδια να εχεις:wave2: :wave2:
Το τζιπιες μου είναι της Garmin, Garmin StreetPilot 2820.
Είναι εκτός παραγωγής από όσο γνωρίζω, αλλά κυκλοφορεί στο ίντερνετ και καινουριο σε στοκ κομμάτια.
Μου είχε κοστίσει το 2008 που το πήρα από Αμερική, κάπου στα 360 Ευρώ, καθότι το δολάριο ήταν πολύ χαμηλά.
Είναι αδιάβροχο και σχεδιασμένο για χρήση σε μοτοσυκλέτα κατά κύριο λόγο. Το χρησιμοποιώ φυσικά και στο αυτοκίνητο. Πάνω σ' αυτό το μοντέλο βασίζεται και το τζιπιές της Μπεεμβε.
Έχει μπλου τούθ, 2 γκίγκα εσωτερική μνήμη ενώ έχει δυνατότητα αναπαραγωγής και εμπι3.
Το μόνο αρνητικό του είναι ότι δεν διαθέτει μπαταρία, αν και υπάρχουν στην αγορά εξωτερικό κιτ που μπορείς να προσαρμόσεις για τις στιγμές που είσαι στην σκηνή σου ή κάπου αλλού.
Προσωπικά προτείνω μόνο γκαρμιν λόγο της εύκολης εύρεσης δωρεάν χαρτών.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και αν και το βεστρομ θα το άλλαζα και αύριο, το συγκεκριμένο τζιπιές αν δεν πεθάνει δεν το αλλάζω με τίποτα.
:beer: :beer: :beer: :beer:
road spirit
18/03/2010, 12:54
Παναγιώτη άλλη μια φορά "έγραψες" !
Να είσαι καλά, να ταξιδεύεις και να μας μεταφέρεις με το μοναδικό σου τρόπο αυτές τις στιγμές
:beer: :beer:
παρα πολύ ωραίο ταξίδι , ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας (αλά αντβεντουρριντερ:D )
περιμένουμε και το επόμενο !!! :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
ομορφες εικονες..
ομορφα λογια..
ομορφο ταξιδι..
μια ομορφια ολα..
για συνεπιβατη που δεν ειχε κανει ταξιδια κ μαζεμενα χιλιομετρα.. διακρινω μια σιδεροκωλιαση;
η απλα δεν ανεφερες τις παντοφλιες κ τα μπινελικια;
:wacko:
Όλα εξαρτώνται από τον οδηγό βρε...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ παράπονο.
Μπορεί να ήταν πρώτη της φορά που ταξίδευε με μηχανή, αλλά δεν ήταν πρώτη μου φορά που ταξίδευα με γυναίκα...
Οπότε η σωστή προετοιμασία, βοήθησε... Πνευματική και σωματική ;) :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Από κει και πέρα εκτός από την διαφορετική κουλτούρα που αναφέρθηκε και πιο πριν, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μερικές φορές είναι καλύτερα η άποψη και ας είναι αρνητική, από την παντελή έλλειψη... αν με καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Κάπως έτσι τέλος πάντων, γι' αυτό και προχώρησα σε αλλαγή στα πλαίσια της εγγύησης... (κάφρικο μαύρο χιούμορ...)
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
(κατι διαβασα για Lonely planet,προσωπικα εμπιστευομαι τους rough guides)
Και γω είμαι πιο πολύ των rough guides. Θα συμφωνήσω. Έλα όμως που δεν έχουν την γκάμα του Λονλι, και δεν τους βρίσκεις το ίδιο εύκολα... Ειδικά στην Σόφια που χρειάστηκα να αγοράσω για Βαλτική... Ντιζάστερ... (Αυτός δεν είναι έλεγχος αυτό είναι ντιζάστερ, που λένε και τα ζουζούνια...)
Vasilis_Strom
18/03/2010, 14:27
Είδες, δεν γράφω στα ταξιδιωτικά μας, αλλά στο δικό σου είπα να γράψω και έχω να σε ρωτήσω ένα πράγμα.........
Πες μου σου έλειψα σε αυτό το ταξίδι;;;;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis_Strom
Είδες, δεν γράφω στα ταξιδιωτικά μας, αλλά στο δικό σου είπα να γράψω και έχω να σε ρωτήσω ένα πράγμα.........
Αφού μιλάγαμε σχεδόν κάθε μέρα ρε...
Και να ήθελα δεν με άφησες...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sapila racing
18/03/2010, 14:37
To ευχαριστήθηκα πολύ το ταξίδι σου!
Να σαι καλά ρε φίλε να κανεις οσα ταξίδια σου ερχονται στο μυαλό.
Περίμενα πώς και πώς να το τελειώσεις...Δεν έχω διαβάσει τίποτα ως τώρα...Θα γουστάρω κάποιο βράδυ με παλιό καλόοοο....James0n...και το θείο Rory να γρατζουνάει...:D
:beer: :sun: :beer:
vagelis78
18/03/2010, 15:48
Μπραβο ρε φιλε για τις ωραιες εικονες που μας μετεφερες. :a19:
Pardalotzatziki
18/03/2010, 18:29
Υπεροχες εικονες....
Μπραβο....
Παναγιώτη μου "φόρτωσες" και αλλο ενα ταξιδιωτικό.:wacko: Ευτυχώς!
Πρέπει να "κλείσω" ενα απόγευμα-βράδυ και να "ταξιδέψω" παλι!!:a55: Ευτυχώς!
Τι μας αναγκάζεις να κάνουμε.:rolleyes: να'σε καλά!
Τι φωτιές ανάβεις:rolleyes: ελπίζω να το κάνεις συνέχεια:) !
ζηλευω:a23:
Να εισαι καλα και να μας κερασεις και αλλα τετοια ταξιδια
jimtarasxt660x
18/03/2010, 20:07
Όπως πάντα άπαιχτος ο Πάνος...μπορεί να μην ήμασταν μαζί σου να νιώσουμε και εμείς αυτό το μεγαλείο χαράς και ηδονής ενός τέτοιου ταξιδιού αλλά και μόνο από της φωτογραφίες σου μας ταξίδεψες ρε φίλε!
Να σαι καλά και πάντα τέτοια:beer: :beer: :beer: :beer:
LOUKILOUK
18/03/2010, 20:18
Πάνο είσαι ωραίος, τιο διάβασα μια, αλλά δεν μου φτάνει...μόλις βρω χρόνο και την κατάληλη διάθεση θα κάτσω να το ξεψαχνίσω και να του ρουφήξω το μεδούλι...:beer: :wave2:
Στο τσακ γλιτώσαμε το καρδιακό, μετά από τρελό τσιμπούσι στο σελφ σέρβις εστιατόριο. Πήραμε και από το μαρκετ του καραβιού δυο μπύρες και τις ήπιαμε στο κατάστρωμα. Λιώσαμε στον ύπνο στην άντερ γότερ καμπίνα μας, έχοντας κάτι πολωνούς πιτσιρικάδες έξω από την πόρτα, να καπνίζουν μαύρο και να σπάνε κάτι καρέκλες…
414 χιλιόμετρα για εκείνη την ημέρα που δεν μας φάνηκαν καθόλου.
Πίνακας μέσα στον καράβι με ένδειξη θέσης (ζωντανό στίγμα) κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Πραγματικα αξιζει τα λεφτα του το εστιατοριο.Πληρωνεις και τρως οσο θες.Και καλο κρασι και φοβερα γλυκα.ΑΧ τι μου θυμισες:a51: :)
Αυτές τις μέρες το χάζευα κλεφτά στην δουλειά, τώρα το πήρα μια από την αρχή και το "ρούφηξα" όλο.
Σε ευχαριστώ λοιπόν γι αυτό το ταξιδιωτικό. Ίσως δεν θα έπρεπε βέβαια γιατί η αλήθεια είναι πως με στεναχώρησε γιατί σκέφτηκα τα δικά μου σχέδια για το καλοκαίρι και το πόσο απίθανο είναι να πραγματοποιηθούν. Ο λόγος που σε ευχαριστώ όμως είναι γιατί μου θύμησες τι είναι αυτό που νιώθει κανείς σε τέτοια ταξίδια. Καταπιεσμένα συναισθήματα που βρίσκουν τον δρόμο προς τα έξω.
Πάντα τέτοια λοιπόν, αν και είμαι σίγουρος πως πάντα τέτοια θα σχεδιάζεις και θα πραγματοποιείς.
Τελικά από τον ίδιο δρόμο που κινήθηκες νότια μετά την Βουδαπέστη, κινήθηκα βόρεια την επόμενη μέρα. Όμορφα πράγματα, παραλίγο να ανταλλάσαμε και χαιρετισμό.
Μπάι δε γουέι, λέω να ανέβω Σόφια στις 14 Μαϊου για τους AC/DC με μεγάλη πιθανότητα να μην καταφέρω να μπω στην συναυλία. Αν είσαι εκεί, έχει περισσέψει καμιά Σακού να δοκιμάσω;
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Καλημέρες...
Έχω μία ερώτηση...
Με την παλιά ή με την καινούρια παρουσιάστρια με παρομοιάζεις..; Γιατί αν είναι με την παλιά μου λείπει λίγο εμπρόσθιος όγκος. :lol: :lol:
Η καινούρια από την άλλη, παντρευόμουν εύκολα... :blush:
Balcan Expresss (http://www.balcanexpress.gr/)
Με οποια σου αρεσει φιλε αν και εγω ειχα μια προτιμηση στην προσθιοκινητη η καινουργια ειναι πιο σοφιστηκε....Οποτε σε παρομοιαζω με την σοφιστικε μικρη κουκλιτσα του Balkan Express.
Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες την εμπειρια σου ,η οποια δεν σου αρεσε τοσο αλλα εμας μας εκανε συνταξιδιωτες σου εστω και μεσα απο τις επισυναπτωμενες φωτο και την υπεροχη περιγραφη σου.:winka:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: Μερικες Σακου κερασμενες ηλεκτρονικα εσυ πιες τις αλλες τις καβατζας:wave2:
filipp0s
18/03/2010, 22:49
Παντα τετοια Παναγιωτη! :beer: :beer: :beer: :beer:
μας γ@μησες παλι :sick: :lol:
ARISPEED1
19/03/2010, 08:53
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ -ΤΟΠ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ! :sun:
Οι πιο ωραίες ξανθιές ....................μπύρες ...........συγνώμη ...........καβαλάρισσες σε ποια χώρα .................ήσαντε ?:winka:
Πιέσαμε και προχωρήσαμε.
Τρούπερ συχγώραμε αλλά δεν έχω πολλά να πω για την αγαπημένη σου χώρα...
καλυτερα...:wave2:
και ευχαριστουμε για το πηδημα :beer: :beer: :beer: :beer:
ποναμε αλλα μας αρεσει!!!:lol:
παντα τετοια παναγιωτη !!!:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Μπάι δε γουέι, λέω να ανέβω Σόφια στις 14 Μαϊου για τους AC/DC με μεγάλη πιθανότητα να μην καταφέρω να μπω στην συναυλία. Αν είσαι εκεί, έχει περισσέψει καμιά Σακού να δοκιμάσω;
Σακού γιοκ.
Προπολλού... Άσε που έληγαν και τέλη Δεκέμβρη...
Έχει εδώ άλλες κλανομπύρες βουλγάρικες, του λίτρου σε πλαστικό μπουκάλι...
Κρεβάτι έχει, παρέα έχει, καναπέ έχει. ίσως και κανα καβατζοεισιτήριο για την συναυλία.
Αλλά ακόμα πολύ νωρίς να ξέρω.
:saku::saku::saku::saku::saku::saku::saku::saku:
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Με οποια σου αρεσει φιλε αν και εγω ειχα μια προτιμηση στην προσθιοκινητη η καινουργια ειναι πιο σοφιστηκε....Οποτε σε παρομοιαζω με την σοφιστικε μικρη κουκλιτσα του Balkan Express.
Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες την εμπειρια σου ,η οποια δεν σου αρεσε τοσο αλλα εμας μας εκανε συνταξιδιωτες σου εστω και μεσα απο τις επισυναπτωμενες φωτο και την υπεροχη περιγραφη σου.:winka:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: Μερικες Σακου κερασμενες ηλεκτρονικα εσυ πιες τις αλλες τις καβατζας:wave2:
'Όμορφα...
Τώρα που τα μοιράσαμε, ας περιμένουμε μπας και πέσουν πάνω στο ταξιδιωτικό για να μας ψάξουν και να προχωρήσουμε για βέρες...
:saku::saku::saku::saku::saku::saku::saku:
Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
Να εισαι καλα και να μας κερασεις και αλλα τετοια ταξιδια
Πάνω απ' όλα αυτό.
Να μαστε καλά!!!
:saku::saku::saku::saku::saku::saku:
George20vt
19/03/2010, 10:09
Ένα ακόμη ταξίδι που μεταδίδει εικόνες και συναισθήματα από προορισμούς που πολλοί ονειρεύονται αλλα λίγοι αποφασίζουν και τολμούν.
Να είσαι πάντα καλά και να μη σου λείψει ποτέ η όρεξη για ατέλειωτα χιλιόμετρα.
Πολύ ωραίο ταξίδι και οι περιγραφές σου σε ταξιδεύουν όπως πάντα...
magelanos
19/03/2010, 17:12
Και παλι μπραβο συνονοματε, διαβασα και το υπολοιπο με ορεξη..μου εφερες στο μυαλο καποια μεροι που ειχα επισκευτει το 2006 με τελικο προορισμο το <NORDKAPP> Απιστευτοι προορισμοι και πανεμορφα τοποια και πολεις εκει πανω. Αντε και του χρονου... να πιστεψω και παλι προς Βορρα; και μια ερωτηση: Οι δρομοι στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ οι κεντρικοι σε τι κατασταση ειναι; Λεω μηπως και περασω μεσω ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ και να μπω ΜΟΣΧΑ. Δεν θελω βιζα για ΟΥΚΡΑΝΙΑ ετσι; :wave2: :a18:
Vagelis Gar
19/03/2010, 22:36
Μπράβο ρε φίλε,σε κάποια απο τα μονοπάτια σου θα βρεθώ (αν όλα πάνε τελικά καλά) και εγώ τον Ιούλη .Εύχομαι να είσαι πάντα όρθιος και (μας) ταξιδευεις. :smokin:
Απλά μαγεμένος....
Από την αφήγηση, τις εικόνες, το ταξίδι καθ' αυτό.
Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.
:wave2:
Καταπληκτικό ταξίδι...Πάνεμορφες εικόνες,ήχοι και μυρωδιές από τα μέρη που πήγες και πολύ όμορφη αφήγηση :beer: :beer: :beer:
Να είσαι πάντα καλά φίλε μου να κάνεις τέτοια ταξίδια.Σε ευχαριστώ που με πήρες μαζί σου στα μέρη αυτά...
:beer: :beer: :beer: :beer: Πάντα τέτοια:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis_Strom
ΑΧΧΧΧ ο βηχας και ο ερωτας δεν κρυβονται
μπραβο ρε Πανο, πιστευω να τα πουμε πριν την προσεχως "νοτια επελαση":beer: :beer: :beer:
ωρε διαβασμα νυχτιατικα ! πως γλυτωνε τον υπνο η συνεπιβατης σου ;
καλα ναστε και για περισσοτερα :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από magelanos
Και παλι μπραβο συνονοματε, διαβασα και το υπολοιπο με ορεξη..μου εφερες στο μυαλο καποια μεροι που ειχα επισκευτει το 2006 με τελικο προορισμο το <NORDKAPP> Απιστευτοι προορισμοι και πανεμορφα τοποια και πολεις εκει πανω. Αντε και του χρονου... να πιστεψω και παλι προς Βορρα; και μια ερωτηση: Οι δρομοι στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ οι κεντρικοι σε τι κατασταση ειναι; Λεω μηπως και περασω μεσω ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ και να μπω ΜΟΣΧΑ. Δεν θελω βιζα για ΟΥΚΡΑΝΙΑ ετσι; :wave2: :a18:
Καλημέρες!
Προς το παρόν προς το νότιο. μετά μάλλον προς ανατολή...
Οι δρόμοι στην Ουκρανία είναι οκ. Για ταχύτητες περιήγησης είναι μια χαρά.
Βίζα βγάζεις στα σύνορα. Συμπληρώνεις ένα δίπτυχο και απλά παίρνεις σφραγίδα στο διαβατήριό σου.
Περιμένουμε και δικά σου ρεπόρτα!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
ΑΧΧΧΧ ο βηχας και ο ερωτας δεν κρυβονται
μπραβο ρε Πανο, πιστευω να τα πουμε πριν την προσεχως "νοτια επελαση":beer: :beer: :beer:
Και η κλανιά...
Και εγώ πιστεύω να τα πούμε...
και που σαι...
Το βεστρομ θέλει τα φώτα σου...
Κοίτα μέχρι να κατέβω να είναι έτοιμο!!!
Και η κλανιά...
Και εγώ πιστεύω να τα πούμε...
και που σαι...
Το βεστρομ θέλει τα φώτα σου...
Κοίτα μέχρι να κατέβω να είναι έτοιμο!!!
θεωρητικά το έχει φέρει πριν μια εβδομάδα ο Βασίλης
πρακτικά δεν το έχω δει ακόμα :lol: :lol:
τελευταία ευκαιρία το Σαββάτο
orizontas
23/03/2010, 21:28
:a10:
eyxaristoyme ....
τετοια ταξιδια ...
τετοια μοιρασματα ....
μας κανουν να βλεπουμε ...
να καταλαβαινουμε ...
......πια λογια ....
απλα,,
να εισαι παντα καλα και γεματος με τετοιες οικονες ...
:a10: :a10: :a10: :a19: :p :smokin: :sun:
Operater
23/03/2010, 22:01
δεν υπάρχουν λόγια...
(ενα v-strom θα μου ήταν ταμάμ)...
Φίλε ΠανΒας σε ευχαριστούμε!!! :beer: :beer: :beer:
BABISVFR
24/03/2010, 10:27
Ξενύχτησα χθες να το διαβάζω. Μπράβο και καλά χιλιόμετρα.
:wave2:
StavrosMAGNA
26/03/2010, 17:00
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ , όπως όφειλε εξ'άλλου!
Το Κόλπο μου το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους ,ωστε να αποκτήσουν τα λόγια του PanVas άλλη υπόσταση!
Τι εννοώ;
Απλά από τη μιά το κείμενο-φωτό του Φίλτατου κι από την άλλη Ενα κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης (Θες Autoroute - θες Google Earth).To αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως και δίνει μια ποιό κατανοητή 'ματιά' του που πήγε ο θεόμουρλος .... ΠΑΛΙ !!!
Αιντε και εις αλλα με υγεία
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d8/Saku_Originaal_2009.jpg/220px-Saku_Originaal_2009.jpg
Eβγαλα τα ματια μου, το διαβασα ολο με τη μια. Νασαι καλα και να μπορεις να ονειρευεσαι και να πραγματοποιεις τα ονειρα σου. Ονειρευομαστε και εμεις, ταξιδευουμε και εμεις εστω και μπροστα στην οθονη...
Μπράβο ρε Παναγιώτη! Ωραίο ταξιδάκι! Ειδικά εκείνα τα ανατολικά μου άρεσαν ;) Και στις φωτογραφίες μάστορας είσαι! Έχει αποτέλεσμα η επεξεργασία που κάνεις!
Αλλά από όλα αυτά που διάβασα, εμένα ένα μου έμεινε: ρε 'συ, βρήκες γυναίκα που θέλει ταξίδι με μηχανή και 'συ της λες όχι;;;;;;
Άλλοι ψάχνουμε χρόνια να βρούμε τέτοιες γυναίκες :cry: :cry: :cry:
Να 'σαι καλά και σε άλλα με υγεία! :wave2:
Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια.
Μου δίνουν κουράγιο για να ξεκινήσω το επόμενο γράψιμο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από furious
Αλλά από όλα αυτά που διάβασα, εμένα ένα μου έμεινε: ρε 'συ, βρήκες γυναίκα που θέλει ταξίδι με μηχανή και 'συ της λες όχι;;;;;;
Άλλοι ψάχνουμε χρόνια να βρούμε τέτοιες γυναίκες :cry: :cry: :cry:
Καταραμένος στρατός... Έχει καταστρέψει τα καλύτερα παιδιά...:lol: :lol: :rotflmao:
Θα απολυθείς, καλοκαιράκι, Ντόλι, βολτούλες... και θα αναθεωρήσεις...
Καλά και όμορφα κορίτσια που να τους αρέσουν τα ταξίδια και οι μηχανές, υπάρχουν άπειρα...
Πρώτα πρέπει να τα βρούμε με τον εαυτό μας και μετά θα έρχονται τα κορίτσια από μόνα τους και θα σε βρίσκουν...
Κουράγιο με την έκδοση του βιβλίου και κράτα μας ενήμερους! Όσο για την απόφαση αν θα εκδοθεί ή όχι, μην ανησυχείς καθόλου. Όλοι σ' αγαπάνε σ' αυτό τον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να στο αρνηθούν...
700_Thespieis
04/05/2010, 17:56
Παναγιωτη σευχαριστω..Τετοιες διηγησεις μου δινουν δυναμη και με γεμιζουν προσμονη για κατι αντιστοιχο δικο μου:smilea:
Και γω φανταρος..εχεις δικιο για το ασ8ενες φυλο..Δυσκολο.
Ελπιζω να τα καταφερω και να πραγματοποιησω το δικο μου μεγαλο ταξιδιωτικο τον Αυγουστο.Πριν γινει κατι τετοιο ελπιζω σε κα8οδηγηση σου..
Να σαι καλα φιλε:wave2:
miscelano
23/06/2010, 17:43
παναγιωτη τι ατομο εισαι ρε φιλε....πραγματικα ξερεις να ταξιδευεις τον αλλο!!!παντα τετοια φιλε:beer: :beer: :beer:
alexxxcbr
09/07/2010, 13:56
YΠΕΡΟΧΟ........
Vagelis Gar
09/07/2010, 17:33
Παναγιώτη προορισμός αύριο στο λόφο με τους σταυρούς στη Λιθουανία.Ελπίζω να το βρούμε εύκολα γιατί έχουμε ένα θέμα με τις κατευθύνσεις χεχεχεχεχεχε
Μία παράλληλη επαγγελματική ματιά στις ίδιες περιοχές... (http://www.stefan-thiel.info/2009/the-baltics-by-motorcycle/)
Με τέτοια Βόρεια απόβαση φέτος, να σας κρατάμε ζεστούς..
Δικός μας άνθρωπος...
First Prize Horizons Unlimited Photo Contest for Calendar 2007
τις ημέρες ποy το ανέβασες έλειπα στο GR2JOR και μου ξέφυγε το ταξιδιωτικό
δεν πειράζει, το ξετρύπωσε ο junior χθες, προφανώς να σε..... μελετήσει... εν όψη τις γνωριμίας μας ερχόμενη εβδομάδα, άξιζε πάντως, μπράβο
ξέρω τι εννοείς με ένα τέτοιο ταξίδι, που δεν πάς για τα αξιοθέατα ντε και καλά, αλλά για τα χιλιόμετρα και .. απλά... να περνάς καλά
τέτοιo θα είναι και το δικό μας "Father and Son Trip"
ευχαριστούμε
LOUKILOUK
11/09/2010, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Πάνο είσαι ωραίος, τιο διάβασα μια, αλλά δεν μου φτάνει...μόλις βρω χρόνο και την κατάληλη διάθεση θα κάτσω να το ξεψαχνίσω και να του ρουφήξω το μεδούλι...:beer: :wave2:
Μόλις το ξαναρούφηξα... θα λάβεις πμ...:winka: :beer: :wave2:
υ.γ. Αγαπημένη μου ταινία το "Λούφα και παραλλαγή"... το είδα πιτσιρικάς, το είδα όταν πήγαν οι κολλητοί φαντάροι, το έιδα όταν ήμουν εγώ στρατό, το είδα όταν έφυγα.... το έχω δει 20 φορές τουλάχιστον και πάντα όλο και κάτι καινούριο βλέπω, νοιώθω, καταλαβαίνω... με πιάνεις φαντάζομαι... :winka: :beer:
tsompanis
22/07/2011, 23:06
η νύχτα ήταν όμορφη με το ταξιδιωτικό σου και οι πληροφορίες που συνέλεξα αρκετές!
καλούς δρόμους!!!