View Full Version : Όλα είναι δρόμος. Βαλτική και πίσω Ffw...
Ίσως ανεβάζοντας την πρώτη φωτογραφία, να ξεκινήσω την διαδικασία ποσταρίσματος αυτού του ταξιδιωτικού.
:beer: :beer: :beer: :beer:
Hill of crosses. Λιθουανία. (http://en.wikipedia.org/wiki/Hill_of_Crosses)
192115
Δυσκολεύομαι πολύ με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό. Είναι ένα από τα δύο που θα έπρεπε να έχω ανεβάσει μέχρι τις 25 Μαρτίου. Στις 12 Απριλίου Θεού θέλοντος θα έχω πολλά να σας πω και να σας μεταφέρω από αλλού. Όλα εν καιρώ όμως.
Ψάχνοντας για τίτλο, θυμήθηκα το αίσθημα που είχα μόνιμα κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού… Όλα είναι δρόμος… Συνέχεια σε κίνηση συνέχεια σε εγρήγορση… Δεν χαλαρώνουμε. Το μυαλό είναι σφουγγάρι και μπορείς άφοβα να το βομβαρδίσεις με εκατομμύρια πληροφοριών μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα.
Όλα είναι δρόμος. Ναι. Θυμήθηκα την ταινία του Βούλγαρη.
Όλα είναι δρόμος. Και εγώ είμαι το ίδιο καμένος με τον Μάκη… (όχι τον σπαμάκη)
Η μηχανή είναι η καλύτερη λύση για να τα αφήσεις όλα πίσω. Να ξεφύγεις. Και η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό συλλαμβάνω τον εαυτό μου όλο και πιο συχνά να θέλει να κρυφτεί.
Να θέλει να ξεφύγει.
Μέσα από το κράνος, προσπερνώντας τα προπορευόμενα αυτοκίνητα και κάθε πιθανό εμπόδιο ξεφεύγω από τα προβλήματα που πολύ απλά θα περιμένουν εκεί πίσω.
Μετά και τα προχτεσινά παρατράγουδα σε σκυλάδικο της Σόφιας, αποφάσισα ότι δεν είναι κακή ιδέα η ταύτιση του ταξιδιωτικού με την ταινία (http://www.youtube.com/watch?v=_Jvp-YiP530).
Το τζιπιες επέμενε να δείχνει ότι από κει έπρεπε να περάσουμε…
Είπαμε. Όλα είναι δρόμος.
Ψάχνοντας την εθνική κοντά στο Τσερνόβογκραντ, βόρεια της ΛΒιβ, Ουκρανία.
192116
Ένα ιδιαίτερο ταξιδιωτικό που πραγματοποιήθηκε μέσα Αυγούστου 2009. Ίσως σταθμός. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι κάτι άλλαξε μετά από αυτό το ταξίδι. Η ιστορία θα δείξει…
Συνοπτικά η διαδρομή όπως την κατέγραψε το λατρεμένο μου και !φαντασμένο! τζιπιες…
192117
Καληνυχτώ προς το παρόν και εις αύριο με υγεία.
Σπαμάρετε ελεύθερα. ξέρετε πόσο σας αγαπάω...
road spirit
15/03/2010, 23:16
ρε άντε και έλεγα θα έχει ξενύχτι απόψε!
περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον Παναγιώτη! :beer:
ΕΝIΣΤΑΜAI ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!!
Τόσο ρακόμελο ετοίμασα!!
Ρεεεεεεεε
Τι λέτε ρε; Θα μας έκανε ζημιά βραδιάτικα! Πάλι καλά, έχω να σηκωθώ νωρίς άυριο!
Κράτα το για Παρασκευή Παναγιώτη!
Το περιμένουμε εναγωνίως.
ΥΓ: Παίζει να ήμασταν Βουδαπέστη την ίδια μέρα!
Shaolin Monk
16/03/2010, 00:35
:a014: Δεν αντεχουμε μεχρι Παρασκευη...
Εχουμε ενδιαφερον για αυτο το ταξιδι, λεμε...:wave2:
:) :) :) :) :) :) :) :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer Ταξιδιωτη εκεινη η γραμμη ανατολικα μου λεει πολλα.
Έλα τώρα...
Δεν αντέχουμε...
Δεν θέλω τέτοια...
Εδώ έχουμε να κάνουμε χιλιόμετρα και χιλιόμετρα...
Λοιπόν, έχει πέσει δουλειά.
Μέχρι την Παρασκευή θα είναι έτοιμο και τελειωμένο. Υπόσχεση.
Μία μηχανή, δύο άτομα που ψάχνουν κάτι να βρουν…
16 χώρες, 11 ημέρες, πάνω από 7000 πραγματικά χιλιόμετρα (κοντερίσια πάνω από 7800… 11% κλέψιμο το κοντέρ του βεστρόμ με τα λιωμένα παλιολάστιχά του...).
Μην περιμένετε αξιοθέατα και επισκέψεις σε μαστ μνημεία. Δεν είδαμε πάρα πολλά πράγματα και θάματα που θα έπρεπε να δούμε σε μία τέτοια πορεία. Ίσως με δύο μήνες παρα πάνω, να κάναμε πιο σωστά την δουλειά μας.
Είδαμε όμως κάτι άλλο. Πιο σημαντικό. Είδαμε τι υπάρχει μέσα μας.
192129
XJR_Billy
16/03/2010, 07:23
Αγωνία Παναγιώτη για το τι θα δούμε.... :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Μην περιμένετε αξιοθέατα και επισκέψεις σε μαστ μνημεία.
Είδαμε όμως κάτι άλλο. Πιο σημαντικό. Είδαμε τι υπάρχει μέσα μας.
:a18: Ωραίος!!!!! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια :beer: :beer:
Cpt. Haddock
16/03/2010, 10:06
Ένα ιδιαίτερο ταξιδιωτικό που πραγματοποιήθηκε μέσα Αυγούστου 2009. Ίσως σταθμός. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι κάτι άλλαξε μετά από αυτό το ταξίδι. Η ιστορία θα δείξει…
Συνοπτικά η διαδρομή όπως την κατέγραψε το λατρεμένο μου και !φαντασμένο! τζιπιες…
Αναμένουμε (με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κομμάτι Δρεσδη-Βελιγράδι - θέλω ινφο και φοτος)
:wave2:
:beer: Στον δρόμο που χάραξε ο Τσετσένογλου !!!!!!!:beer: :beer: :smokin:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas Όλα είναι δρόμος. Και εγώ είμαι το ίδιο καμένος με τον Μάκη… (όχι τον σπαμάκη)
[B]:beer: Στον δρόμο που χάραξε ο Τσετσένογλου !!!!!!!:beer: :beer: :smokin:
Λάντς μπρέικ ρε...!!!!
Όλα ξεκίνησαν με ένα τσακωμό…
-Μας πήρα εισιτήρια για το μότο τζιπί στο Μπρνό σαν δώρο για την γιορτή σου…
-Και ποιος σου είπε ότι φέτος το καλοκαίρι θέλω να κάνω δεκαπενταύγουστο στην κεντρική Ευρώπη;
Και ποιος σου είπε ότι καίγομαι να πάω να δω το μοτό τζιπι..;
Και ποιος σου είπε ότι αν ήθελα να δω Μοτο Τζιπι θα πήγαινα στο συγκεκριμένο… ;;;;;
-Τι είναι δεκαπενταύγουστος;
-Άστο καλύτερα.
Καταλαβαίνεις γιατί λέω ότι υπάρχει τεράστιο κενό; Δυσκολίες στην επικοινωνία;
Για να δω τα εισιτήρια… !…! Τις θέσεις εσύ τις διάλεξες;
-Ναι…
-Χμ…
-Τι;
-Άστο. Δεν θα το κουβεντιάσω άλλο.
-Μα γιατί εξήγησέ μου.
-Δεν εξηγούνται αυτά μάτια μου. Τι να κουβεντιάσω, ότι οι στροφές έχουν περισσότερο ενδιαφέρον σε έναν αγώνα ταχύτητας..;
- :confused:
-Είπα άστο. Ξέχνα το.
- Όχι! Όχι!
Και πάλι - Όχι! Όχι! Για τις επόμενες δυο τρεις μέρες…
- Να δούμε για αεροπορικά εισιτήρια της λέω…
- Όχι! Όχι! Οδικώς!
- Αν θες πάμε με το αυτοκίνητό σου.
-Όχι.. Όχι! Θα πάμε με την μηχανή.
-Κοπέλα μου… Δεν μπορούμε να πάμε με την μηχανή.
-Μα γιατί…
-Γιατί φέτος πήγα το ταξίδι που δικαιούμαι με μηχανή, είχε επιτυχία και ένα ακόμα τρίτο μεγάλο μέσα στην ίδια χρονιά είναι ενάντια στα στατιστικά… Και μετά τι θα πω στην μάνα σου αν γίνει κάτι; Συγνώμη αλλά η κόρη σου είναι στο νοσοκομείο; Δεν παίρνω τέτοια ευθύνη.
-Έλα τώρα. Δεν τα πιστεύεις αυτά… Θα είναι τέλεια… θα ακούμε την μουσική μας, θα είμαστε ελεύθεροι να χαράξουμε πορεία και να πάμε όπου θέλουμε… Όπως τόσες και τόσες φορές μου έχεις διηγηθεί από τα ταξίδια σου και τις εμπειρίες σου… Θα έχουμε και την σκηνή μας… Τώρα που έμαθα πως την στήνουν…!!! Θα είναι τέλεια τη νύχτα σε κάποια λίμνη δίπλα από την φωτιά…
-Κοπέλα μου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα…
-Είναι είναι!!!
Τα μάτια της λαμπύριζαν από την λαχτάρα. Μία θέληση σπάνια…
Γνωρίζοντας την σχεδόν ένα χρόνο ήξερα ότι δεν θα απέφευγα το σχέδιό της εύκολα…
Περιμένοντας να διασχίσουμε τον Δούναβη.
192142
-Πάμε με το αυτοκίνητό σου ρε παιδί μου… Είναι μεγάλο, ασφαλές… Θα το φορτώσουμε με σκηνές, καρέκλες, μπάρμπεκιου… Θα είναι μεγάλη άνεση… Θα είσαι βασίλισσα!
-Όχι. Με την μηχανή… Θα είναι τέλεια! Θα κάνουμε και βζιιιιιιν!!!!
-Τι βζιιιν ρε… Εδώ με δυσκολία επικοινωνούμε για τα καθημερινά. Σε ένα τέτοιο ταξίδι θέλει σχεδιασμό, οργάνωση, θέλει με ένα βλέμμα ο ένας να καταλαβαίνει τον άλλο…
-Θα είναι τέλεια.
-Που το ξέρεις; Η μεγαλύτερη βόλτα που έχεις πάει με μηχανή είναι του 15λεπτου μέχρι την άκρη της πόλης… Το ταξίδι είναι αλλιώς. Είναι κουραστικό.
-Αντέχω!
-Δεν έχεις εξοπλισμό! Το δεύτερό μου κράνος είναι δύο νούμερα μεγαλύτερο από ότι πρέπει. Δεν γίνεται.
Ή καθόλου, ή με το αυτοκίνητο.
-Θα αγοράσω ότι χρειάζεται. Θα με βοηθήσεις και θα τα παραγγείλουμε. Έχουμε δυο βδομάδες για να φύγουμε και θα προλάβουν να έρθουν απ’ έξω…
Συζητήσεις επί συζητήσεων. Σχεδιασμοί επί σχεδιασμών. Θα της πιω το αίμα. 1000χμ την ημέρα θα κάνω μέχρι να πει δεν θέλω άλλο φέρτε μου ένα αεροπλάνο!
Παραγγείλαμε κράνος, μπότες. Παντελόνι σε σούπερ προσφορά. Πήραμε δώρο αδιάβροχο και γαντάκια. Γυναικείο μπουφάν είχα από παλιά… Ααααχ…
Θα έκανα και ένα ψευτοσέρβις στο βστρομ.
Στάση στο μοναστήρι που βρίσκεται στο φαράγγι πριν το Τάργκου Ζίου, Ρουμανία.
192143
Ο καιρός ήταν βροχερός. Η άδεια τελειωμένη προ πολλού και το πρόγραμμα πολύ σφιχτό και σχεδόν ακατόρθωτο. Με την λογική πάμε και βλέπουμε και με μοναδικό περιορισμό το μοτο τζιπι, τίποτα άλλο δεν μας περιόριζε στο σχεδιασμό. Μόνο να γυρίσουμε πίσω μετά από 10 μέρες…
Πέμπτη 8 Αυγούστου και τελικά ήμασταν πολύ κουρασμένοι για να ξεκινήσουμε μετά την δουλεία. Το επόμενο πρωί πάλι το κωλοβαρέσαμε.
Η αλήθεια είναι πως σηκώθηκα στις 5 το πρωί, είδα την βροχή και ξαναχώθηκα στο κρεβάτι.
Δεν είχα τρελή θέληση γι αυτό το ταξίδι…
Ξεκινήσαμε κατά τις 9.00 υπό βροχή. Μέσα στην όλη διαδικασία ξέχασα να κάνω ρεσετ στην καταγραφή του τρακ του τζιπιες. Το θυμήθηκα κάπου στα 100χιλιόμετρα μετά, καθώς σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το βεστρομάκι δικάβαλο την λασπουριά της Τρανσαλπίνας…
Κινηθήκαμε βόρεια από την εθνική οδό. Σόφια – Βίντιν. Ο δρόμος γνωστός και πλέον αδιάφορος. Πάντα υπό βροχή. Λίγο πριν φτάσουμε στον Δούναβη ο ήλιος ξεπρόβαλε!
Το πέρασμα στην Ρουμανία από την πόλη Βίντιν, υποχρεωτικά γίνεται με την γνωστή μας πλέον παντόφλα. Η γέφυρα που θα ενώσει τις δύο όχθες του Δούναβη είναι υπό κατασκευή τα τελευταία ποιος ξέρει πόσα χρόνια… Αν είσαι τυχερός και πέσεις στην αναχώρηση μπορεί όλο το πέρασμα να μην ξεπεράσει την μία ώρα μαζί με τσεκάρισμα διαβατηρίων και έκδοση εισιτηρίων… Από την άλλη, αν είσαι γκαντέμης όπως εμείς εκείνη την ημέρα, μπορεί να ξοδέψεις και τρεις ώρες.
Ο κλέφτικος ύπνος συνιστάτε ανεπιφύλακτα, μιας και απέναντι περιμένουν οι άθλιοι δρόμοι της Ρουμανίας και το σύνθημα που επικρατεί είναι έσω έτοιμος!
Όπως όλα τα σύνορα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για χάζεμα, με αποκορύφωση το λαντς μπρέικ ή την παρασκευή τσάι, των μουσουλμάνων ταξιδευτών στο δρόμο τους πίσω στην ξενιτιά.
Βρε J.T.R για βοήθα λίγο... Πιο είναι αυτό το μοναστήρι...; (http://www.romanian-monasteries.go.ro/bacau/ciolpani.htm)
192144
μαλακα παναγιωτη αυτο δεν θα το αντεξω.δειξε ελεος !!!
:a42:
Συνεχίσαμε υπό βροχή το ταξίδι μας.
Χρειάστηκε να σταματήσουμε κανά δυο φορές μιας και η βροχή ήταν τόσο δυνατή που η ορατότητα περιοριζόταν το πολύ στα δύο μέτρα…
Για κάποιον λόγο που ούτε καν θυμάμαι, επιλέξαμε την Alba Iulia και όχι το Sebes για διανυκτέρευση. Ήμασταν σχετικά άτυχοι στην επιλογή του ξενοδοχείου, το οποίο προτεινόταν από τον οδηγό Λόνλι αλλά και υπήρχε στα καταχωρημένα ξενοδοχεία του τζιπιες.
Κατά τις 11.30 κατεβάσαμε διακόπτες μετά από 553κμ για την πρώτη μας ημέρα, τα περισσότερα υπό βροχή...
192146
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
μαλακα παναγιωτη αυτο δεν θα το αντεξω.δειξε ελεος !!!
:a42:
τώρα... τώρα....
Στέλνω μια προσφορά που πρέπει και συνεχίζω βρε γούτσου γούτσου μου...
Θα φτάσω κάποια στιγμή και Σουηδία...
Σηκωθήκαμε το πρωί σε άθλια ομολογούμενος κατάσταση. Μαζέψαμε υπνόσακους (για τόσο άθλιο ξενοδοχείο μιλάμε) και εξαφανιστήκαμε. Πανσιόν Φλαμίνγκο για αποφυγή…
Ήμασταν στον δρόμο από τις 08.30, που άλλες φορές αποτελεί άθλος…
Προχωρήσαμε βόρεια.
Στόχος μας να διανυκτερεύσουμε στην Λβιβ, στην Ουκρανία.
192147
Ο καιρός άνοιξε και επιτέλους αρχίσαμε να νιώθουμε ότι είναι καλοκαίρι.
Όχι μέσα Αυγούστου, αλλά ηλιοφάνεια.
:sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun:
Η καταραμένη Σόφια καθότι μέσα σε λακκούβα τοποθετημένη, σπάνια την βλέπει ήλιος.
192148
Λίγο πριν την έξοδό μας από την Ρουμανία κάναμε στάση για αναπλήρωση υγρών.
Απίστευτη υγρασία και σε συνδυασμό με την ζέστη την πατάς εύκολα.
192149
Σε ευχαριστούμε που θα μας ταξιδέψεις πάλι.....
αυτή τι φορα όμως σε πρόλαβα από την άρχει και θα γλιτώσω και το ξενύχτι....
να είσαι καλά, αναμένουμε!!!:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ariona
Σε ευχαριστούμε που θα μας ταξιδέψεις πάλι.....
αυτή τι φορα όμως σε πρόλαβα από την άρχει και θα γλιτώσω και το ξενύχτι....
να είσαι καλά, αναμένουμε!!!:beer: :beer:
Έλα! Όλοι οι καλοί χωράνε.
Πάμε τρικάβαλο...
Περάσαμε τα σύνορα με συνοπτικές διαδικασίες. Είμαστε συμπαθείς στους Ουκρανούς και αν τους πετάξεις και καμιά ατάκα στην γλώσσα τους μπαίνεις στην καρδιά τους.
Και βέβαια μία κοπέλα συνοδηγός σε μηχανή λειτουργεί καταλυτικά σε πολλές περιπτώσεις, όπως τα τυπικά διαδικαστικά των συνόρων. ;)
Εικόνες βγαλμένες από μία άλλη εποχή προσφέρονται απλόχερα στην Ουκρανία.
192157
Συνεχίσαμε σε Ουκρανικό έδαφος πλέον, κάνοντας στάσεις ανάλογα με την διάθεση.
Άλλοτε κάθε 30-50 χιλιόμετρα, άλλοτε μόνο όταν ξέμενε από καύσιμα το βεστρομ. Δεν είχαμε και πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν είχαμε καράβια να μας περιμένουν ούτε κρατήσεις σε ξενοδοχεία. Ήταν το απόλυτο τούρινγκ.
Καρπάθια ρουλς!!!
Δυστυχώς μόνο μεγάλα μεγέθη… Αν έβρισκα κάτι σε μικρότερο, άνετα το αγόραζα για την σέλα του βεστρομ. :winka:
192159
Σε μια στάση λόγο πείνας και δίψας είχαμε μία από τις πιο όμορφες στιγμές του ταξιδιού.
Το καρμπιρατέρ είχε στομώσει από διάφορα σκουπίδια.
Με ξυλαράκια προσπαθούσε να συλλέξει διάφορες σκουριές από τον πάτο του σάπιου ρεζερβουάρ. Του πρόσφερα την εργαλειοθήκη μου, αλλά δείχνοντας μία πάνινη τσάντα κατάλαβα ότι μάλλον η δικιά του ήταν πιο πλήρες.
Του πρόσφερα ένα τάι απ για να ψαρέψει τα σκουπίδια, ενώ συμφώνησε ότι ήταν καλή ιδέα μιας και το ξύλο μπορεί να αφήσει περισσότερα υπολείμματα στο σάπιο ρεζερβουάρ.
Καθηγητές πανεπιστημίου και οι δυό τους.
Μία εβδομάδα μοτο διακοπές με σκηνή στα Καρπάθια της Ουκρανίας.
Είχαν ακόμα άπειρα χιλιόμετρα για Κίεβο ενώ ήδη σουρούπωνε. Αύριο το μεσημέρι έχουμε Κυριακάτικο γεύμα με τα εγγόνια μας μας είπε. Μα θα σας πιάσει νύχτα του είπα. Δεν βγαίνουν τα χιλιόμετρα με τίποτα.
Σιγά σιγά θα φτάσουμε. Άλλωστε αν κουραστούμε θα στήσουμε την σκηνή μας δίπλα στον δρόμο και θα κοιμηθούμε. Έτσι όπως άλλωστε κάνουμε τις τελευταίες 6 νύχτες.
Θαύμασε το μπουφάν μου, το δοκίμασε ενώ ντράπηκα να του απαντήσω στην ερώτησή του για το κόστος αγοράς.
Αποτελειώσαμε όλοι μαζί τους ξηρούς καρπούς που κουβάλαγα από την Βουλγαρία. Μασουλάγαμε όλοι μέσα σε μία περίεργη σιωπή ενώ ο ήλιος έδυε.
Ψυχρές ριπές του αέρα μας θύμισαν ότι πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά ήταν τόσο όμορφη στιγμή να τον βλέπω να συναρμολογεί τα υπόλοιπα κομμάτια από το καρμπιρατέρ που δεν ήθελα να φύγω. Με 2 μέτρα σπρώξιμο το ταλαιπωρημένο μηχανάκι πήρε μπροστά.
Μου επέτρεψαν να τους πάρω μία φωτογραφία και προχώρησαν το δρόμο τους.
Αγαπάω Ουκρανία και τους άνθρωπούς της!
Έχοντας στο μυαλό μου τον Σεργκέι και όλες τις εικόνες από την σχετικά μικρή μου εμπειρία από αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα, οι χτύποι ανεβαίνουν παρακολουθώντας αυτό το βίντεο κλιπ.
Delphic - This Momentary (http://www.youtube.com/watch?v=mkmZBuidJVY)
192160
Στην παλια πολη της Ριγα μηπως ειδατε και ακουσατε τον Μιτροτκιν?Τραγουδαγε πανω σε ενα πυροσβεστικο οχημα.Φοβερη κιθαρα.:wave2: :wave2:
Που θα παει δε θα συναντηθουμε καμια φορα...:beer: :beer: :beer:
Συνεχίσαμε τον δρόμο μας. Μέσα σε σιωπή.
Δεν ήθελα να κουβεντιάσω. Βαριόμουνα.
Ή μάλλον, δεν βαριόμουνα, δεν ήθελα να χάσω τις σκέψεις μου.
Είχα γοητευτεί τόσο πολύ από αυτό το ζευγάρι που το μυαλό μου ταξίδευε σε λιβάδια και ακροθαλασσιές… Με εγγόνια και δισέγγονα…
Μετά κλασικά το διέλυσα το όλο θέμα με αυτοκαταστροφικές σκέψεις του στυλ ναι καλά, και που θα βρεις γυναίκα να την υπομείνεις τόσα χρόνια και άλλα τέτοια.
150κμ πριν την Λβιβ.
192161
Μπαίνοντας στην Λβιβ συναντάς το συγκεκριμένο μνημείο.
192162
Cpt. Haddock
16/03/2010, 14:03
:)
φοβερα μνημεία :lol:
(τραβηγμενη στα "κλεφτα" η φωτό :lol: )
Ρε συ Λβιβ ή Λβεφ λεγεται η πόλη; :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
φοβερα μνημεία :lol:
(τραβηγμενη στα "κλεφτα" η φωτό :lol: )
Ρε συ Λβιβ ή Λβεφ λεγεται η πόλη; :confused:
:lol: :lol: :lol:
Λβιβ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B2%CE%B9%CE%B2)
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Συντεταγμένες: 49°51′0″N 24°1′0″E / 49.85, 24.01667
Λβιβ (L'viv, Львів )
Χώρα Ουκρανία
Περιφέρεια Ομπλάστ Λβιβ
Πληθυσμός 735.000 (2007)
Έκταση 171.01 km2 km²
Υψόμετρο 296μ. m
Ταχυδρομικός κώδικας 79000
Δήμαρχος Αντρέι Σατόβγιε
Δικτυακός τόπος http://www.city-adm.lviv.ua/
Η πόλη Λβιβ ή Λβοφ (ουκρ. L’viv Львів, L'viv (Β·Π), πολ. Lwów, ρωσ. L'vov Львов , γερμ. Lemberg, λατ. Leopolis, Αρμ. Լվով ) βρίσκεται στην δυτική Ουκρανία. Στις ελληνικές πηγές, είναι γνωστή με τις ονομασίες Λεόπολις και Λεοντόπολις. Θεωρείται ένα από τα κύρια ιστορικά και πολιτισμικά κέντρα της Ουκρανίας, αλλά και της γειτονικής Πολωνίας.
H Λβιβ άλλαξε πολλές φορές ονομασία και επίσημη γλώσσα, ανάλογα με τον εκάστοτε κατακτητή που περνούσε από την πόλη, αντανακλώντας έτσι και κομμάτι από την ιστορία της. Στα τέλη του 18ου αιώνα, ονομάστηκε Λέμπεργκ, καθώς αποτέλεσε τμήμα της Αυστροουγγαρίας. Μετά τη λήξη του Α΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, οι Πολωνοί επανέφεραν την παλαιά ονομασία, καθώς ανέκτησαν την πόλη. Το 1939, όταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην Πολωνία, η πόλη πέρασε στα χέρια της Σοβιετικής Ένωσης κι έτσι για τις επόμενες δεκαετίες έμεινε γνωστή ως Λβοφ.
Χαζοφωτογραφίες, αλλά για μας η στιγμή ήταν όμορφη. Είχαμε κάνει 620 ηλιόλουστα χιλιόμετρα εκείνη την ημέρα και το πρόγραμμα κυλούσε φανταστικά!.
192165
Το μνημείο ήταν υπό διαδικασία γόπινγκ από τα φανταράκια του απέναντι στρατοπέδου. Κάποια εθνική εορτή είχε την επομένη και η πλατεία έλαμπε.
Παντού τα ίδια σκατά…
192166
Ω ναι… Ο μαλάκας της υπόθεσης.
Ο χαφιές που βγάζει το σκυλί του διοικητή βόλτα.
Δεν υπήρχε σαν μορφή…
192167
guzzistas
16/03/2010, 14:17
Ω ναι… Ο μαλάκας της υπόθεσης.
Ο χαφιές που βγάζει το σκυλί του διοικητή βόλτα.
Δεν υπήρχε σαν μορφή…
:rotflmao: :rotflmao: κοιτάτε άτομο ......:lol: :lol:
Κοιμηθήκαμε σε κυριλέ και ακριβό σχετικά ξενοδοχείο. Δεύτερη συνεχόμενη μέρα με άθλιο ύπνο δεν θα το αντέχαμε. Θέλαμε να μπανιαριστούμε. Να φορέσουμε φρέσκα ρουχαλάκια και να βολτάρουμε στην Λβιβ μπάι νάιτ. Χτυπήσαμε κάτι απίστευτα ντούνερ, ήπιαμε από τρεις μπύρες ο καθένας μας και πήγαμε για ύπνο σχεδόν μπουσουλώντας από την κούραση.
Την επόμενη μέρα το πρωί κάναμε τις βόλτες μας στην πόλη.
192169
LOUKILOUK
16/03/2010, 14:39
Μπράβο Παναγιώτη...:beer:
Δώσε και σώσε...:wave2:
υ.γ. Μήπως είναι ο "δοίκας" αυτοπροσώπος και όχι ο χαφιές του...?:lol: :rotflmao:
Πάω έξω και κάποια στιγμή συνεχίζω...
Να σας ενημερώσω ότι οι τράπεζες τις Βουλγαρίας δουλεύουν όλες μέχρι τις 17.00.
Κάπως έτσι βοηθάς στην ανάπτυξη του τόπου, φροντίζοντας να μην καταπατάς τα δικαιώματα του εργαζόμενου.
;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Μπράβο Παναγιώτη...:beer:
Δώσε και σώσε...:wave2:
υ.γ. Μήπως είναι ο "δοίκας" αυτοπροσώπος και όχι ο χαφιές του...?:lol: :rotflmao:
Δεν παίζει... Του ρίχνανε ροχάλες οι άλλοι...
Και όταν έσκασε γαλονάς έκανε ότι και καλά ψιλοεκπαιδεύει τον κόπρο...
:lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
16/03/2010, 15:28
Να σας ενημερώσω ότι οι τράπεζες τις Βουλγαρίας δουλεύουν όλες μέχρι τις 17.00.
Κάπως έτσι βοηθάς στην ανάπτυξη του τόπου, φροντίζοντας να μην καταπατάς τα δικαιώματα του εργαζόμενου.
;)
μη ρίχνεις ιδέες :lol:
StavrosMAGNA
16/03/2010, 16:00
[B]:lol: :lol: :lol:
Λβιβ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B2%CE%B9%CE%B2)
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Συντεταγμένες: 49°51′0″N 24°1′0″E / 49.85, 24.01667
Λβιβ (L'viv, Львів )
Χώρα Ουκρανία
Περιφέρεια Ομπλάστ Λβιβ
Πληθυσμός 735.000 (2007)
Έκταση 171.01 km2 km²
Υψόμετρο 296μ. m
Ταχυδρομικός κώδικας 79000
Δήμαρχος Αντρέι Σατόβγιε
Δικτυακός τόπος http://www.city-adm.lviv.ua/
Η πόλη Λβιβ ή Λβοφ (ουκρ. L’viv Львів, L'viv (Β·Π), πολ. Lwów, ρωσ. L'vov Львов , γερμ. Lemberg, λατ. Leopolis, Αρμ. Լվով ) βρίσκεται στην δυτική Ουκρανία. Στις ελληνικές πηγές, είναι γνωστή με τις ονομασίες Λεόπολις και Λεοντόπολις. Θεωρείται ένα από τα κύρια ιστορικά και πολιτισμικά κέντρα της Ουκρανίας, αλλά και της γειτονικής Πολωνίας.
Βρε απατεώνα τόσα χρόνια στη ΣΟΦΙΑ και δεν έμαθες να προφέρεις ;;; ( χιχιχιχι)
το В Στό τέλος της λέξης , γίνεται μαλακό ... άρα Φι !
Εγώ διαμένω στο ΠΛΟΒΝΤΙΦ και ΟΧΙ στο ΠΛΟΒΝΤΙΒ (όπως το 99 % των Ελλήνων το προφέρει)
Η πόλη Львів το ίδιο ! Λ΄βίφ από το Лъв (Λέων)
Είπες οτι μας αγαπάς γι'αυτό Spam-άρω !~!
ΑΙΝΤΕ συνέχα τώρα !!!
:beer: :beer: :beer:
Is this a trick question?
Ο καιρός ήταν βροχερός. Η άδεια τελειωμένη προ πολλού και το πρόγραμμα πολύ σφιχτό και σχεδόν ακατόρθωτο. Με την λογική πάμε και βλέπουμε και με μοναδικό περιορισμό το μοτο τζιπι, τίποτα άλλο δεν μας περιόριζε στο σχεδιασμό. Μόνο να γυρίσουμε πίσω μετά από 10 μέρες…
Πέμπτη 8 Αυγούστου και τελικά ήμασταν πολύ κουρασμένοι για να ξεκινήσουμε μετά την δουλεία. Το επόμενο πρωί πάλι το κωλοβαρέσαμε.
Η αλήθεια είναι πως σηκώθηκα στις 5 το πρωί, είδα την βροχή και ξαναχώθηκα στο κρεβάτι.
Δεν είχα τρελή θέληση γι αυτό το ταξίδι…
Ξεκινήσαμε κατά τις 9.00 υπό βροχή. Μέσα στην όλη διαδικασία ξέχασα να κάνω ρεσετ στην καταγραφή του τρακ του τζιπιες. Το θυμήθηκα κάπου στα 100χιλιόμετρα μετά, καθώς σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το βεστρομάκι δικάβαλο την λασπουριά της Τρανσαλπίνας…
Κινηθήκαμε βόρεια από την εθνική οδό. Σόφια – Βίντιν. Ο δρόμος γνωστός και πλέον αδιάφορος. Πάντα υπό βροχή. Λίγο πριν φτάσουμε στον Δούναβη ο ήλιος ξεπρόβαλε!
Το πέρασμα στην Ρουμανία από την πόλη Βίντιν, υποχρεωτικά γίνεται με την γνωστή μας πλέον παντόφλα. Η γέφυρα που θα ενώσει τις δύο όχθες του Δούναβη είναι υπό κατασκευή τα τελευταία ποιος ξέρει πόσα χρόνια… Αν είσαι τυχερός και πέσεις στην αναχώρηση μπορεί όλο το πέρασμα να μην ξεπεράσει την μία ώρα μαζί με τσεκάρισμα διαβατηρίων και έκδοση εισιτηρίων… Από την άλλη, αν είσαι γκαντέμης όπως εμείς εκείνη την ημέρα, μπορεί να ξοδέψεις και τρεις ώρες.
Ο κλέφτικος ύπνος συνιστάτε ανεπιφύλακτα, μιας και απέναντι περιμένουν οι άθλιοι δρόμοι της Ρουμανίας και το σύνθημα που επικρατεί είναι έσω έτοιμος!
Όπως όλα τα σύνορα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για χάζεμα, με αποκορύφωση το λαντς μπρέικ ή την παρασκευή τσάι, των μουσουλμάνων ταξιδευτών στο δρόμο τους πίσω στην ξενιτιά.
Βρε J.T.R για βοήθα λίγο... Πιο είναι αυτό το μοναστήρι...; (http://www.romanian-monasteries.go.ro/bacau/ciolpani.htm) :D :D :D
Ευχαριστουμε καθε φορα μας καις το μυαλο αλλα γουσταρουμε πολυ και τα μερη που μας περιγραφεις και το πως τα περιγραφεις..
Αντε συνεχισε 10 μερες ειναι αυτες περιμενουμε υλικο:a18: :a18: :a18: :a20: :a20:
Pardalotzatziki
16/03/2010, 21:45
:a19:
Σε μια στάση λόγο πείνας και δίψας είχαμε μία από τις πιο όμορφες στιγμές του ταξιδιού.
Το καρμπιρατέρ είχε στομώσει από διάφορα σκουπίδια.
Με ξυλαράκια προσπαθούσε να συλλέξει διάφορες σκουριές από τον πάτο του σάπιου ρεζερβουάρ. Του πρόσφερα την εργαλειοθήκη μου, αλλά δείχνοντας μία πάνινη τσάντα κατάλαβα ότι μάλλον η δικιά του ήταν πιο πλήρες.
Του πρόσφερα ένα τάι απ για να ψαρέψει τα σκουπίδια, ενώ συμφώνησε ότι ήταν καλή ιδέα μιας και το ξύλο μπορεί να αφήσει περισσότερα υπολείμματα στο σάπιο ρεζερβουάρ.
Καθηγητές πανεπιστημίου και οι δυό τους.
Μία εβδομάδα μοτο διακοπές με σκηνή στα Καρπάθια της Ουκρανίας.
Είχαν ακόμα άπειρα χιλιόμετρα για Κίεβο ενώ ήδη σουρούπωνε. Αύριο το μεσημέρι έχουμε Κυριακάτικο γεύμα με τα εγγόνια μας μας είπε. Μα θα σας πιάσει νύχτα του είπα. Δεν βγαίνουν τα χιλιόμετρα με τίποτα.
Σιγά σιγά θα φτάσουμε. Άλλωστε αν κουραστούμε θα στήσουμε την σκηνή μας δίπλα στον δρόμο και θα κοιμηθούμε. Έτσι όπως άλλωστε κάνουμε τις τελευταίες 6 νύχτες.
Θαύμασε το μπουφάν μου, το δοκίμασε ενώ ντράπηκα να του απαντήσω στην ερώτησή του για το κόστος αγοράς.
Αποτελειώσαμε όλοι μαζί τους ξηρούς καρπούς που κουβάλαγα από την Βουλγαρία. Μασουλάγαμε όλοι μέσα σε μία περίεργη σιωπή ενώ ο ήλιος έδυε.
Ψυχρές ριπές του αέρα μας θύμισαν ότι πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά ήταν τόσο όμορφη στιγμή να τον βλέπω να συναρμολογεί τα υπόλοιπα κομμάτια από το καρμπιρατέρ που δεν ήθελα να φύγω. Με 2 μέτρα σπρώξιμο το ταλαιπωρημένο μηχανάκι πήρε μπροστά.
Μου επέτρεψαν να τους πάρω μία φωτογραφία και προχώρησαν το δρόμο τους.
Αγαπάω Ουκρανία και τους άνθρωπούς της!
Έχοντας στο μυαλό μου τον Σεργκέι και όλες τις εικόνες από την σχετικά μικρή μου εμπειρία από αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα, οι χτύποι ανεβαίνουν παρακολουθώντας αυτό το βίντεο κλιπ.
Delphic - This Momentary (http://www.youtube.com/watch?v=mkmZBuidJVY) :) :) :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από StavrosMAGNA
Βρε απατεώνα τόσα χρόνια στη ΣΟΦΙΑ και δεν έμαθες να προφέρεις ;;; ( χιχιχιχι)
το В Στό τέλος της λέξης , γίνεται μαλακό ... άρα Φι !
Εγώ διαμένω στο ΠΛΟΒΝΤΙΦ και ΟΧΙ στο ΠΛΟΒΝΤΙΒ (όπως το 99 % των Ελλήνων το προφέρει)
Η πόλη Львів το ίδιο ! Λ΄βίφ από το Лъв (Λέων)
Είπες οτι μας αγαπάς γι'αυτό Spam-άρω !~!
ΑΙΝΤΕ συνέχα τώρα !!!
:beer: :beer: :beer:
Ντα μπε ντα...
Δεν μου βρίσκεις και καμιά πιτσιρίκα από το Πλόβντιβ να μου μάθει αυτά τα περίεργα..;
:lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
Is this a trick question?
:D :D :D
Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως το λένε...
Αν ξέρεις ρίξε κανα όνομα γιατί θα σκάσω...
Όσο για τους δρόμους μας...
Που θα πάει...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Συνεχίζουμε με τις βόλτες μας στην πόλη της Λβιβ.
Όπως την περιμέναμε.
Ζωντανή, πανέμορφη και απολύτως φιλόξενη πόλη.
192263
τώρα... τώρα....
Στέλνω μια προσφορά που πρέπει και συνεχίζω βρε γούτσου γούτσου μου...
Θα φτάσω κάποια στιγμή και Σουηδία...
μπα που να λιποθυμισεις πριν ποσταρεις ακαρδε :lol:
Άι λαβ Ουκρα'ί'να!!!!
192265
Προχωρήσαμε βόρεια, επιλέγοντας να παραμείνουμε το μέγιστο δυνατό σε αυτή την πανέμορφη και ευλογημένη χώρα. Θα μπαίναμε στην Ευρώπη, βλέπε Πολωνία από πιο βόρεια. Από την πόλη Chelm και όχι από το σύνηθες Przemysl ή και Zamosc.
Η αρχική σκέψη ήταν να φτάσουμε τις χώρες τις Βαλτικής μέσω Λευκορωσίας. Δυστυχώς όμως χρειάζεται βίζα και δεν μπήκα στην διαδικασία να ερευνήσω για τα απαραίτητα, ειδικά μετά την πληροφόρηση ότι οι κάτοικοι της Μακεδονίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σe επίσημη ιστοσελίδα τους, είναι από τους υπηκόους χωρών που δεν χρειάζονται έκδοση βίζας, μαζί με κάτι κορεάτες και δεν θυμάμαι τι άλλο. Σκατά να φάνε, αυτοί και οι δικοί μας οι διπλωμάτες, που κοιμούνται όρθιοι σαν ζώα, αν υπάρχει τέτοιο επάγγελμα στην Ελλάδα…
http://www.belarustourist.minsk.by/tips/visa.shtml
“Visas are required to enter Belarus. Exceptions are made for the citizens of the CIS, Cuba, Korea (the Democratic People's Republic), Macedonia, Mongolia, Vietnam, Serbia and Montenegro and holders of diplomatic passports from several states.”
Ο δρόμος μας συνέχισε χαρίζοντάς μας αμέτρητες συγκινήσεις.
Εδώ σε κάποιο σε κάποιο σταυροδρόμι άνευ ταμπέλας και βέβαια με το τζιπιες να δείχνει τα δικά του, χρειάστηκε να αυτοδημιουργήσουμε…
192266
Πραγματικά η Ουκρανία μου έχει χαρίσει από τις πιο όμορφες ταξιδιωτικές αναμνήσεις στην ζωή μου.
192267
Κάποια στιγμή φτάσαμε και στο Τσέρβοσογκραντ.
192268
Ασήμαντη πόλη, αλλά με ωραίες εικόνες και αναμνήσεις στην γρήγορη στάση μας.
192269
:sun: :sun: :sun: :sun: :sun:
192271
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
192272
Κάπου εκεί το τζιπιες μας μπέρδεψε και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε πολύ καλά…
192273
Κοίτα να δεις επιμονή ότι πάμε καλά για να βρούμε την Εθνική…
192274
Μετά από πολύ όργωμα και πολύ ιδρώτα, καταφέραμε να βγούμε πάλι στον κεντρικό δρόμο…
192275
Φτάσαμε στα σύνορα με την Πολωνία. Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και οι δρόμοι όλοι ανοιχτοί. Λιακάδα και τέλειες θερμοκρασίες για ταξίδι.
Φτάσαμε στην Λουμπλίν, μία πανέμορφη πόλη.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lublin
192276
Πύλη της Ευρώπης θα μπορούσε να αποκαλεστεί και όπου και να κοιτάξεις καταλαβαίνεις ότι η πόλη είναι ζωντανή και υπάρχει πλούσια πολιτισμική παράδοση.
192277
Παρκάραμε την μηχανή σε έναν πεζόδρομο, δίπλα από μία ντόπια Άφρικα. Περιηγηθήκαμε στο κέντρο της πόλης με τα πόδια αλλά και στο Ιστορικό κάστρο.
192278
Τσιμπήσαμε κάτι χαζεύοντας την περατζάδα
192279
Όταν γυρίσαμε να πάρουμε το βεστρομ, μετά από περίπου 3 ώρες, είχε συντροφιά άλλες 6 μοτοσυκλέτες.. ίσως ήταν το σημείο, ίσως θέλησαν να δείξουν ότι υπάρχουμε σαν κοινότητα κύριε επισκέπτη.
Είχαμε πάρα πολύ καλή διάθεση. Είχαμε ανεφοδιαστεί και η όρεξη για χιλιόμετρα δεν κρυβόταν με τίποτα… Ήμασταν ήδη βόρεια και μέσα Αυγούστου. Η μέρα κράταγε μέχρι αργά.
192281
Συνεχίσαμε χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Πάμε και όσο αντέξουμε. Καιρός να χρησιμοποιήσουμε και την σκηνή μας άλλωστε…
Η αλήθεια είναι ότι το παρακάναμε.. Είχαμε κάνει ήδη 310 χιλιόμετρα με 9.30 ώρες περίπου στον δρόμο. Φύγαμε από την Λουμπλίν στις 09.30 και οδηγήσαμε μέσα στην νύχτα για περισσότερο από 260 χιλιόμετρα κάνοντας συνολικά κάπου στα 580 χιλιόμετρα εκείνη την μέρα και βρίσκοντας ξενοδοχείο στο Bialystok στις 2.30 την νύχτα. Δεν υπήρχε νόημα σε άποψη κάλυψης χιλιομέτρων. Η λογική λέει ότι όταν πέσει η νύχτα, απλά πέσε για ύπνο. Την επόμενη μέρα το πρωί σήκω νωρίτερα, φρέσκος και ξεκούραστος. Εκείνη η νύχτα όμως ήταν τόσο όμορφη… Τα ξένον φώτιζαν τους τέλειους δρόμους από πλευράς σηματοδότησης της Πολωνίας και κανένας μας δεν ένιωθε κούραση. Ίσως τα τελευταία 20 χιλιόμετρα μας ταλαιπώρησαν ψάχνοντας για ξενοδοχείο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bialystok
Η επόμενη μέρα μας βρήκε πτώματα στο κρεβάτι. Μάταια χτύπαγε το ξυπνητήρι… Με μόνη δικαιολογία του πολλά υποσχόμενο πρωινό, καταφέραμε να ήμαστε στον δρόμο κατά της 10.30.
Ο καιρός τέλειος και τα τοπία μαγευτικά…
192282
Το σκηνικό γνώριμο πλέον, με εμφανείς της επιρροές της αριστεράς και όχι της προόδου θα έλεγα…
:)
192283
Περάσαμε τα σύνορα με την Λιθουανία κατά τις 12.30.
Κινηθήκαμε Βορειοανατολικά προς Τρακάι και Βίλνιους.
Κάναμε στάση για μεσημεριανό στο πανέμορφο, αλλά ιδιαίτερα τουριστικό Τρακάι
http://en.wikipedia.org/wiki/Trakai
192285
Κινηθήκαμε προς τη πρωτεύουσα όπου πάλι περίεργο πως τα κατάφερα να κάνω κάποια ακροβατικά με την βοήθεια πάντα του τζιπιες….
192286
Φτάσαμε στην πρωτεύουσα..
http://en.wikipedia.org/wiki/Vilnius
192287
Είχα κέφια… Τι να κάνω…
192288
sapila racing
17/03/2010, 08:39
:beer: :beer: :wave2:
Περιηγηθήκαμε για καμιά ώρα το κέντρο χαζεύοντας.
Κουλτούρα….
192290
:sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun:
192291
Προεδρικό Παλάτι ή κάτι τέτοιο…
192292
Κινηθήκαμε βορειοδυτικά, αφήνοντας πίσω μας την ιδιαίτερα Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Στόχος μας ήταν το Χιλ οφ κρόσις, ο λόφος των σταυρών ελληνιστί.
Μετά από άπειρα χιλιόμετρα, κατά τις 9.30 το βράδυ φτάσαμε στην περιοχή. Πάλι τα κατάφερα να μπω σε κάτι χωράφια, να μας κυνηγήσουν τα μεγαλύτερα τσοπανόσκυλα που έχω δει στην ζωή μου και βέβαια να γελάσουμε σαν παιδιά…
192293
Hill_of_crosses (http://en.wikipedia.org/wiki/Hill_of_crosses)
192294
Το μόνο που δεν νιώθεις είναι θρησκευτικό δέος.
192295
Είναι αξιοθαύμαστο,
192296
Πρωτότυπο και κάτι που δεν το έχεις ξαναδεί.
192304
Παράπλευρα υπάρχουν κιόσκια που πουλάνε σταυρούς και μπορείς να γράψεις και εσύ με μαρκαδόρο το όνομά σου. Αξιοθέατο από το πουθενά, χωρίς να μειώνω την αξία του αλλά και το θέαμα του όλου θέματος.
192302
Η νύχτα είχε πέσει για τα καλά.
Η θερμοκρασία επίσης.
Αποφασίσαμε ότι συνεχίζουμε και ότι μας αρέσει τελικά η νυχτερινή οδήγηση…
192303
Φτάσαμε στα σύνορα με την Λετονία μετά τις 10.30.
Κάπου εκεί υπάρχει κολλημένο και ένα στίκερ του μοτο.γρ... Αλλά μάλλον δεν φαίνεται...
192305
Περασμένες 12.00 τα μεσάνυχτα ήμασταν στην Ρήγα…
Είναι μία από εκείνες τις στιγμές που ξέρεις ότι θα την θυμάσαι για πάντα. Είναι περασμένα μεσάνυχτα, ψάχνεις το διαφορετικό. Τα 700km που έχεις κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν σου αρκούν. Θέλεις κι άλλο. Θες να παζαρέψεις με την τύχη σου και την ανοχή των Θεών. Νιώθεις την κούραση, νιώθεις τα άλατα από τον ιδρώτα να δυσκολεύουν τις κινήσεις σου και την υφή των ρούχων σου να γίνεται πιο τραχιά.
Τι όμορφα να νιώθεις βρώμικος δίχως τύψεις.
Μπαίνεις σε μία καινούρια πόλη. Σε μία χώρα που μπήκες πριν λίγες ώρες. Αύριο θα την έχεις αφήσει πίσω σου και θα φαντάζει πολύ μακρινή. Οδηγάς μέσα στην πόλη χωρίς προορισμό. Απλά προσπαθείς να πάρεις μία ιδέα. Να την αφουγκραστείς, πως κινείται και πως λειτουργεί σαν σύστημα.
Κατηφορίζοντας από την γέφυρα μιας ανισόπεδης διάβασης, ξαφνικά βλέπεις στο βάθος ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Φωταγωγημένο σε περιμένει.
Χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινάς το κυνήγι. Ακολουθείς το φως. Όπως κάνεις σε όλο αυτό το ταξίδι. Οδηγάς προς τα κάπου. Δεν έχεις σκοπό ή προορισμό. Δεν σε περιμένει κάποιος. Απλά το είδες και πας προς τα κει. Οι δρόμοι που θα ακολουθήσεις είναι αυτοί που θα σου προσφέρουν απλόχερα εμπειρίες, περιπέτειες, αναμνήσεις…
Βγαίνουμε από τους φωταγωγημένους και κεντρικούς δρόμους της Ρήγα, και ξαφνικά όλα φαντάζουν πιο κρύα και πιο σκοτεινά.Ο δρόμος από άσφαλτο γίνεται χωματόδρομος ενώ οι λακκούβες είναι γεμάτες νερό από την απογευματινή μπόρα.
Έχουμε πλησιάσει αρκετά. Διακρίνω και αναγνωρίζω όλες τις κεραίες στο κατώτερο επίπεδο του πύργου λόγω δουλειάς. Αυτή η λακόυβα φαίνεται πιο βαθιά.. Χμ… Είναι ποτάμι; Δεν είναι λακκούβα…;
Στήνω το τρίποδο χωρίς δεύτερη σκέψη ενώ ήδη μασουλάω τα τελευταία αμύγδαλα που είχαμε μαζί μας…
192306
Η κούραση της ημέρας μαζί με των προηγούμενων ημερών έβγαινε ξαφνικά. 10 λεπτά χαλάρωσης και απόλυτης ησυχίας ήταν παραπάνω από απαραίτητα. Αν κάπνιζα, τώρα θα ήταν η στιγμή να στρίψω ένα τσιγαράκι και να το καπνίσω δίπλα από το κανάλι, ακούγοντας τα νερά να κυλάνε…
192307
Ήταν το κρύο που μας έδιωξε από εκείνη την όμορφη στιγμή. Κοιμηθήκαμε πάλι σε ξενοδοχείο αρχίζοντας πλέον να με ενοχλεί το γεγονός και βάζοντας στόχο την επόμενη μέρα να στήσουμε την σκηνή, έστω και μέσα σε στάβλο…
700 χιλιόμετρα και πάνω από 15 ώρες στους δρόμους, μιας και εκείνη την ημέρα κλείσαμε το τζιπιες στις 1.22 την νύχτα, στο υπόγειο γκαράζ του ξενοδοχείου.
Η Ρήγα περίεργο πως, δεν μας ενθουσίασε. Καθόλου. Φύγαμε από το κέντρο την επόμενη το πρωί με συνοπτικές διαδικασίες.
Το ταξίδι όπως το είχα στο μυαλό μου ξεκινούσε. Ατέλειωτα δάση, δέντρα και φύση άγνωστη προς το μάτι μου, ξανθομαλλούσες Ευρωπαϊκές χωριατοπούλες να κουβαλάνε γάλα και άλλα αγαθά σε χωματόδρομους στην μέση του πουθενά. Δεν ξέρω γιατί αλλά τέτοια είχα στο μυαλό μου για την εκεί περιοχή. Και δεν έπεσα έξω.
Χαλαρώνοντας τον ρυθμό, γυρνώντας το σε πιο τουριστικό και περιηγητικό, μπήκαμε στα πιο επαρχιακά μονοπάτια. Για τις εκεί περιοχές από όσο κατάλαβα ο επαρχιακός δρόμος εύκολα αντιστοιχίζεται και στον χωματόδρομο, όπου οι ταχύτητες δεν πέφτουν νόου μάτερ γοτ… Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν με προσπέρασε η πιτσιρίκα με το A-Class με καμιά 80 αριά χιλιόμετρα στον γαρμπιλένιο, πανέμορφο κατά τα άλλα δρόμο… στις στροφές έβλεπες το αυτοκίνητο να υποστρέφει και αυτή απλά να το διορθώνει και να συνεχίζει ατάραχη… Δεν ήταν η μόνη. Όλοι έτσι πήγαιναν…
192308
Εικόνες σαν και αυτές έψαχνα, αλλά και άλλες που θα μείνουν μόνο στο μυαλό μου μιας και το οφ ροαντ για δικάβαλο βεστρομ χωρίς ίχνος ελαστικού (πάνω από 22Κ χιλιόμετρα) δεν άφηναν πολλά περιθώρια για φωτογράφηση…
192309
Κατά τις 3.30 φτάσαμε στα σύνορα με την Εσθονία.
Η πόλη Βάλγκα ή Βάλκα χωρίζεται στα δύο από τα σύνορα της χώρας. Στην φωτογραφία βλέπετε τα ανύπαρκτα σύνορα των δύο χωρών.
192310
Κατά τις 5 το απόγευμα είχαμε φτάσει στο Ταρτού.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tartu
192311