View Full Version : Flip-up ή όχι?
marioboni
22/03/2010, 21:19
Είναι στο δρόμο το νέο μου scooter το Sym HD200 και ψάχνω κράνος και γενικά εξοπλισμό
Ο χώρος κάτω από την σέλα χωράει σίγουρα jet κράνος και full-face με προυποθέσεις.Το Jet σαν λύση δεν μου αρέσει και το full είναι κάπως "επικίνδυνο" μέσα στην πόλη
Βολεύει ένα flip-up?Γενικά τα υπέρ κ τα κατά?
Δεν έχω τρελές απαιτήσεις από το κράνος γιατί οι αποστάσεις που θα κάνω είναι max 20km σερί και τα χλμ/ώρα 80-100 και μετά σε συνθήκες πόλης.Δεν με ενδιαφέρει το σχέδιο.Ψάχνω κάτι οικονομικό να κάνω την δουλειά μου.Αν μπορεί να καθαρίζεται κιόλας μια χαρά θα ήταν.Γύρω στο 100άρι κ πιο κάτω έλεγα να δώσω(αρχάριος γενικά στα μηχανάκια)
τώρα για τζάκετ και γάντια δεν το ψάχνω ακόμη
paramedic
22/03/2010, 21:26
Οταν κοστολογεις φίλε μου την ζωή σου κάτω απο 100? εμείς τι να απαντησουμε δηλαδη? Οσα και να εχουμε πει εδω μέσα μυαλο ο Ελληνας δεν βαζει...
marioboni
22/03/2010, 21:30
εφόσον τηρεί προδιαγραφές το πρόβλημα που είναι.δηλαδή εσύ έχεις χρυσό κράνος να πιάνει το κόστος της ζωής σου?
Και το υφάκι δεν το έπιασα.Αν δεν θες να απαντήσεις μην απαντάς.Αν απαντάς δεν δέχομαι την ειρωνία
Αρχικά δημιουργήθηκε από marioboni
το full είναι κάπως "επικίνδυνο" μέσα στην πόλη
Αυτο το "επικινδυνο"? εχεις καποια ασχημη εμπειρια με κρανη Full face?
Μην παιρνεις στραβα αυτα που σου λενε..... απλα το Flip up Ειναι κατ'ονομα προστατευτικος εξοπλισμος....πιο πολυ παιζει τον ρολο ενος καπελου που βαραινει το κεφαλι σου...
ΠΟΛΛΑ απο τα Flip up που συναντας στην ελληνικη αγορα ΔΕΝ θα τα βρεις σε ΑγγλικΗ & Γερμανικη αγορα π.χ. ΑΠΛΑ Κ Μονο επειδη ΔΕΝ καλυπτουν τις νομιμες προυποθεσεις και τα κατωτερα στανταρτς προστασιας ( Βλεπε Roof στην Αγγλια και τον αγωνα τους για να παρουν εγκριση)
Το αλλο κακο ειναι οτι αν πεσεις (ποτε να μη βρεθεις σαυτη τη θεση) με ανοιχτο Flip up.....ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ η γναθος σου...η οδοντοστοιχια σου η μυτη σου....και το προσωπο σου ισως να μη μοιαζει ποτε οπως το θυμοσουν.....
Επιπροσθετως....ΠΟΛΛΑ ανοιγομενα ανοιγουν με μηχανισμο πιεσεως (κουμπακι) απο εξω προς τα μεσα...που σημαινει με μικρη κρουση στο οδόστρωμα το μπροστα τμημα του κρανους μπορει να ανοιξει χωρις τον δικο σου χειρισμο και να βρεθει το προσωπο σου εκει που θα επρεπε να ειναι το "ΚΑπακι" του κρανους....
Οσο για το μπουφαν σκεψου το ξανα ... Αν ειναι οικονομικο το θεμα ρωτα και μαθε ..πολλα μελη πουλαν αφορετο εξοπλισμο λογω λαθους στο μεγεθος... κλπ κλπ...
το μπουφαν θα σε σωσει απο μετατοπισμενο ωμο (ισως) απο σπασιμο αγκωνα...απο εγκαυματα που μπορει να προκαλεσει η τριβη και παει λεγοντας.....
ΑΝ το αφηνες στο χερι μου, μπορω να σου προτεινω κομματια που με 250-300 ευρω θα εχεις Κρανος (επωνυμο) + Jacket + Γαντια
Οτι χρειαστεις μη το σκεφτεις 2η φορα.....ρωτα ...!
Φιλικα παντα ετσι...?:wave2:
ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ στους αλητες εξοπλισμενους μηχανοβιους :beer: :beer: :beer: :winka:
marioboni
22/03/2010, 21:54
έτσι ναι οκ σε έπιασα.το "υφάκι" δεν μου άρεσε
για πρότεινε μου λίγα πραγματάκια.Είμαι από Θεσνίκη και το Moto-market είναι πολύυυυ κοντά μου.Γενικά Μ μέγεθος φοράω
Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των πρωτέρων
hristosP
22/03/2010, 21:57
φιλε marioboni δε νομιζω ο paramedic να εχει κατι μαζι σου,ουτε και γω προφανως...
προβληματιζομαι ιδαιτερα ομως και συμφωνω με τον paramedic οταν βλεπω οτι τελικα υπαρχουν πολλοι που βλεπουν με λαθος τροπο το χωρο της μοτοσυκλετας...
και για μενα η ασφαλεια που πρεπει να εξασφαλιζεις για τον εαυτο σου καθημερινα,χρησιμοποιωντας τη,περναει τοσο απο την ασφαλη οδηγηση αλλα και απο την ποιοτητα του εξοπλισμου σου
εγω τα σκασα να παρω καλο κρανος,δεν παω με 250 αλλα δεν εχει καμια σημασια
τα σκασα επισης να παρω καλο μπουφαν,και τα παραπανω τα φοραω ειτε παω για καφε 300m απο το σπιτι μου ειτε 300 km εκδρομη...επισης παω σε ενα μπαρακι το βραδυ και κουβαλαω κρανος και ενα μπουφαν που ειμαι σαν εξωγηεινος,αυτα ειναι πραγματα που συνηθηζω σιγα και γραφω στα τετοια μου τους υπολοιπους που κοιτανε περιεργα να προσπαθω να τα στριμωξω σε καμια γωνια...
το κρανος ειναι κατι που θα παιξει καθοριστικο ρολο στη γαμημενη(ευχομαι ποτε και για κανενα)στιγμη που θα γινει η στραβη,συνεπως οσα πιο πολλα δωσεις,μαλλον τοσο πιο καλο πραγμα θα παρεις...
και θα παρεις ενα πραγμα που απαιτεις να σε βοηθησει στην κωλο στιγμη να μεινει το κεφαλι σου ακεραιο,να συνεχισεις να αναπνεεις αυτο τον αερα της ζωης...
αν σε ενδιαφερει αυτο,τοτε στρεψου σε διαφορετικη κατευθυνση απο το πρωτο σου post,αν παλι οχι,τοτε σορρυ για το spam
και τελος απο τη μικρη εμπειρια μου,εχω καταλαβει οτι το πιο ασφαλες ειναι το full face...
τωρα πως εσυ το βγαλες επικινδυνο δεν μπορω να καταλαβω
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
επισης με 100 ευρω αμφιβαλλω οτι παιρνεις αξιοπρεπες κρανος
λοιπον ευχομαι να τα σκεφτεις λιγο αυτα και να αλλαξεις γνωμη
:winka: :winka:
marioboni
22/03/2010, 21:59
το εξήγησα γιατί το θεωρώ χωρίς να έχω εμπειρία όμως.Γιατί έχεις μεγαλύτερη ορατότητα στην κίνηση της πόλης και μόνο για την πόλη φίλε hristosP
2stroker
22/03/2010, 22:02
αφου το μοτομαρκετ ειναι κοντα σου,πηγαινε και τσιμπα ενα caberg full face με 120 ευρω και θα σαι κομπλε.το χω παρει στην κοπελια μου και ολα μια χαρα εδω και 1 χρονο.:wave2:
υ.γ-γαντια και μπουφαν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.αργα η γρηγορα ΟΛΟΙ πεφτουν:beer:
Όχι jet
Όχι flip up
Όχι κράνος αγνώστου προελεύσεως
Όχι κράνος που δεν θα μπορείς να βρεις ανταλλακτικά αν χρειαστείς(μαξιλαράκια, λουράκια, ζελατίνες, μηχανισμοί ζελατίνας) Σε αυτά τα κράνη αν κάτι από τα παραπάνω χαλάσει πρέπει να πάρεις καινούριο.
Όχι κράνος που σου αρέσει γιατί το φοράει ο κάγκουρας γείτονας
Όχι κράνος που το φοράς και λες "αμάν πότε θα φτάσω να το βγάλω"
Όχι κράνος που σε πιέζει ή γενικά κάθεται περίεργα στο κεφάλι σου.
1.000.000 φορές να πάρεις ένα κράνος χωρίς γραφικά με 100? παρά ένα με εντυπωσιακά γραφικά στην ίδια τιμή.
Στην τιμή περίπου που θέλεις παίζουν αρκετά αξιόλογα κράνη
AGV, KBC, HJC, Vemar, Nolan. Airoh.
Και ποτέ μή ξεκινάς με το σκεπτικό ότι 100? για κράνος και τέλος.
Όπως βρήκες τα λεφτά για να πάρεις το μηχανάκι σου έτσι θα βρείς και λεφτά για σοβαρό εξοπλισμό.
Και μή στραβώνεις με τις απαντήσεις των ατόμων εδώ μέσα.Το κράνος προστατεύει ότι πολυτιμότερο έχεις.
Και ναι πολλοί από εμάς μπορείς να πεις ότι έχουμε χρυσά κράνη αφού το κεφάλι του καθενός αξίζει πολύ περισσότερο από το βάρος του σε χρυσό.
Δεν σου λέω να δώσεις μία περιουσία για κράνος , όπως θα έκανε κάποιος άλλος, αν εσύ δεν έχεις την δυνατότητα αλλά πάρε όσο καλύτερο κράνος μπορείς να αντέξεις οικονομικά.
Είτε με σκούτερ πέσεις είτε με κανένα υπερτούμπανο SS με 80-100 χλμ που λές και εσύ την ίδια ζημιά θα πάθεις.
Και το μπουφάν δεν είναι κάτι προαιρετικό επειδή δεν το γράφει κάποιος νόμος.Είναι το ίδιο υποχρεωτικό με το κράνος αν θες να είσαι όσο πιο προστατευμένος μπορείς.
Ελπίζω να ακούσεις τις συμβουλές μου και να αυξήσεις λίγο τον προϋπολογισμό σου όσον αφορά το κράνος και να δώσεις και κάτι ακόμα για ένα μπουφανάκι.
το εξήγησα γιατί το θεωρώ χωρίς να έχω εμπειρία όμως.Γιατί έχεις μεγαλύτερη ορατότητα στην κίνηση της πόλης και μόνο για την πόλη φίλε hristosP
Αυτό που λες με το "είναι επικίνδυνο" απέχουν ελαφρώς.
Όταν ξεκίνησα με τις μοτοσυκλέτες (δεν πάει πολύς καιρός), πίστευα ακριβώς αυτό. Το κράνος περιόριζε το οπτικό μου πεδίο. Είναι όλα θέμα συνήθειας. Αν ξεκινήσεις με σωστό κράνος, σε μερικούς μήνες δε θα μπορείς να οδηγήσεις χωρίς αυτό.
marioboni
22/03/2010, 22:08
αν σου μιλούσαν και σένα με τέτοιο υφάκι νομίζω τα ίδια θα έλεγες.Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια
Τέσπα θενκς για τις απόψεις και σεβαστές αφού είστε και πιο έμπειροι
έχω ένα θεματάκι με το μέγεθος γιατί δεν τα παίρνει όλα τα full.Δηλαδή με αεραγωγούς κλπ κομματάκι δύσκολο.Εκεί θέλει το ψάξιμο
*επειδή το moto-market πέφτει πολύ κοντά μου θα προτιμούσα να πάρω κάτι από εκεί αν υπάρχει βέβαια σε αυτά που προτείνετε
hristosP
22/03/2010, 22:11
σκεψου ομως οτι οι αεραγωγοι βοηθουν πολυ στη ζεστη του καλοκαιριου...
ξανασκεψου αν ειναι τοσο σημαντικη η ανεση του να το αφηνεις κατω απο τη σελα σε σχεση με διαφορα αλλα θεματα
:beer: :beer:
marioboni
22/03/2010, 22:13
εντάξει μπορεί κ να χωράει δεν παίρνω και όρκο
Να το πάρω στα χέρια μου το σκούτερ πρώτα κιόλας να δω τι χωράει
PriestBecause
23/03/2010, 02:58
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=99501
:wave2:
paramedic
23/03/2010, 08:59
εφόσον τηρεί προδιαγραφές το πρόβλημα που είναι.δηλαδή εσύ έχεις χρυσό κράνος να πιάνει το κόστος της ζωής σου?
Και το υφάκι δεν το έπιασα.Αν δεν θες να απαντήσεις μην απαντάς.Αν απαντάς δεν δέχομαι την ειρωνία
Πιο υφάκι? Απλα έχω κουραστεί να βλέπω να αδιαφορείτε για την ζωή σας και πίστεψε τα ζω απο πολύ μεσα με την δουλείά μου τα ατχυχηματα. Παρε το Flip-up κράνος σου κάτω απο 100? ευρώ και φόρα το ανοιχτό και πέσε απο όρθια θέση με το πρόσωπο κάτω. Θα το κάνεις? Δε νομίζω γιατι θα φας τα μούτρα σου.
-Απαντώ γιατι σε εμένα θα έρχεται κλαμένη η μανα σου να σε προσέχω και να κάνω τα πάντα για να σε σώσω οταν γίνει το κακό με τον κουβά που θέλεις να αγοράσεις και πραγματικά εχω κουραστεί τόση θλίψη γύρω μου.
-Απαντώ μήπως και νευριάσεις και τελικά πεις"μήπως αυτος ο μ@λακας που μου τα έπρηξε στο moto να έχει δίκιο και να το ψάξω λίγο και με εξοπλισμό μήπως γλιτώσω άλλα?"
-Απαντώ γιατί τα πιο θανατηφόρα ατυχήματα γίνονται στις πόλεις με ταχύτητες κάτω απο 50 χιλιόμετρα.
-Δεν απαντώ για το χρυσό κράνος γιατί όπως και εσυ δεν δέχομαι ειρωνίες.
Να σαι καλα ότι επιλογη και να κάνεις και μιας και εισαι καινούργιος εδω μέσα να σου πω οτι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και κανενας δεν μιλάει με σκοπό να χλευάσει τον άλλο μιας και δεν γνωριζόμαστε.
εντάξει μπορεί κ να χωράει δεν παίρνω και όρκο
Να το πάρω στα χέρια μου το σκούτερ πρώτα κιόλας να δω τι χωράει
Αδερφέ, εντελώς φιλικά, κριτήριο για την αγορά κράνους ΔΕΝ είναι αν χωράει στο χώρο που έχει το scooter!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Αδερφέ, εντελώς φιλικά, κριτήριο για την αγορά κράνους ΔΕΝ είναι αν χωράει στο χώρο που έχει το scooter!!!
+1000
Κατά την αποθήκευση κάτω από την σέλα, ποιά η διαφορά (και το αβαντάζ) του φλιπ-απ έναντι του φουλ-φεϊς;;;
:confused: :confused: :confused:
simfwnw me ola osa eipan oi prohgoumenoi.distixws h eftixws dialeksame epikindino kai akrivo hobby.kai oso arxontes kai na niwthoume epanw stis agaphmenes mas distixws eimaste ektethimenoi apo pantou.
kai egw skeftomoun <kai ti tha kanw?tha kikloforw san ton robocop?pws tha phgainw me ta dermata kai tis cordures gia kafe -poto-volta-episkepsh??>se pliroforw oti an to psakseis ligo tha vreis polu normal rouxa gia oti volta kanonizeis.apo enisximena tzin se polu wraies grammes,papoutsia me prostateftika gia mesa sthn polh,kai fisika mpoufan.(vasikotato)...ta gantia enoountai.(einai kai ta pio ftina)
kai mhn trelainesai...an eimastan o latshs den tha grafame edw mesa...
egw phra ton full eksoplismo gia ekdromes(ena skasmo plhrwsa sthn bering alla xallali tous.me to pou ta foras katalavaineis thn diafora) kai voltes kai twra siga siga agorazw gia mesa sthn polh.
apo kei kai pera o kathenas analamvanei tis efthines tou.an esy thes kati aplo kai fthno eite giati den ta goustareis eite giati den exeis ta lala dikaiwma sou.emeis thn gnwmh mas sou leme.
kai mhn nomizeis oti eimaste ta super ithikhs paidia.exoume kanei kai pithanon na kanoume kai alles m@l@kies.mhn koroidevomaste.
opws kai na exei na to xairesai to mhxanaki kai na eisai panta kala k orthio
p.s. skeftomoun kai egw gia deftero kranos na parw ena na anoigei giati goustara pio mikros na anavw tsigaro sthn mhxanh :smokin: :smokin: :smokin: (gia mes thn polh panta) alla lew den variesai.ase na ftasw kai anavw tsigaro ekei...full face aderfe kai exeis to kefali sou isixo(leme twra)
na sai kala
Cpt. Haddock
23/03/2010, 09:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Degree0
Κατά την αποθήκευση κάτω από την σέλα, ποιά η διαφορά (και το αβαντάζ) του φλιπ-απ έναντι του φουλ-φεϊς;;;
:confused: :confused: :confused:
Κανένα, τα φλιπαπ συνηθως ειναι και πιο ογκώδη απο τα φουλφέις
des kai afto
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81490
tha mou peis ekane lalakia,etrexe,egw den eimai etsi,den tha kanw afto h ekeino.se ola exeis dikio.apla des to gia na katalaveis thn diafora eksoplismou me aplo ntisimo.kai rikse kai mia matia sto kranos.tha antexe an htan flip-up????diskolaki...
:wave2: :wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nio1981
simfwnw me ola osa eipan oi prohgoumenoi.distixws h eftixws dialeksame epikindino kai akrivo hobby.
Αδερφε.... οποιος εχει λεφτα να παρει μηχανακι (απο 1200 ευρω μεχρι 18000 ευρω) ΚΑΙ δεν εχει (δεν του περισευουν 150-200 ευρω για κρανος) ΔΕΝ ΘΑ επρεπε να κανει αυτη την αγορα...
ΑΝ σε "τσουζει" η αγορα του κρανους στον προ'υ'πολογισμο σου...ΜΗΝ ΚΑνεις ΟΥΤΕ ασφαλεια...ΜΗΝ του κανεις ΟΥΤΕ ΤΑ Service....ΜΗΝ του βαζεις καινουρια λαστιχα ΚΛΠ ΚΛΠ
αμα δεν μπορεις.......... :wave2:
πιο ακριβο HObby ΕΙναι ο καθημερινος ΚΑφες
DimChios
23/03/2010, 09:39
δεν το διαβαζω ολο, σορυ!
Καταλαβα απο μια γρηγορη ματια τι ελεχθει!
Πηγαινε και "σκαστα" και παρε ΚΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!
ΚΑΙ ΚΡΑΝΟΣ, ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ, ΚΑΙ ΜΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΑΝ...ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ!!!
ΨΑΞΟΥ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕ!!!
Το οτι δε θα τρεχεις, το οτι εισαι με σκουτερ ή με πατινι, το οτι δε θα κανεις χιλιομετρα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ!!!
Φιλος πηγε να καβαλησει τη μοτο, δεν πατησε καλα το ποδι του κατω και πριν καν την βαλει μπροστα επεσε απο την αλλη πλευρα και εσκασε στο κρασπεδο με το κεφαλι! το κρανος σχεδον εσπασε! το κεφαλι του οχι!
Αυτα! μεγαλο παιδι εισαι, πραξε ο,τι καταλαβαινεις!
Διαβασε και στην υπογραφη μου το "για την ασφαλεια σας" αν γουσταρεις!
Καλα και ασφαλη χιλιομετρα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Αδερφε.... οποιος εχει λεφτα ...
πιο ακριβο HObby ΕΙναι ο καθημερινος ΚΑφες
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Πηγαινε και "σκαστα" και παρε ΚΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!
...Καλα και ασφαλη χιλιομετρα!
+680 (και το παπί του TROOPER)...
DimChios
23/03/2010, 09:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από nio1981
des kai afto
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81490
tha mou peis ekane lalakia,etrexe,egw den eimai etsi,den tha kanw afto h ekeino.se ola exeis dikio.apla des to gia na katalaveis thn diafora eksoplismou me aplo ntisimo.kai rikse kai mia matia sto kranos.tha antexe an htan flip-up????diskolaki...
με προλαβες!
:winka:
...και οπως εχω γραψει, δεν εκανα και δεν κανω βημα χωρις αυτα που φοραγα! χειμωνα καλοκαιρι ακομα και μεσα στην πολη! το παντελονι πλεον εχει μπει στην "ημερησια διαταξη" ΚΑΙ αυτο!
den diafwnw mazi sou....sto batzet agoras mhxanhs egw evala syn 1200 eyrw gia ton prwto eksoplismo.sfixtika to omologw alla den to metaniwnw.ta deftera siga siga.
kai to palikari sigoura den xreiazetai na ftasei ekei.mporei kai me ligotera na vrei ikanopoihtiko eksoplismo.:wacko: :wacko:
Panos1313
23/03/2010, 09:45
Φιλε απλα δοκιμασε το κρανος στην Ελλαδα και παρρειγειλε απο louis.de η http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/
Υπαρχουν παντα κρανη σε προσφορες πολυ καλα ακομα και με 100 ευρω. Πχ τωρα στο louis.de εχει το n84 της nolan με 100 ευρω (απο 200)
με προλαβες!
...και οπως εχω γραψει, δεν εκανα και δεν κανω βημα χωρις αυτα που φοραγα! χειμωνα καλοκαιρι ακομα και μεσα στην πολη! το παντελονι πλεον εχει μπει στην "ημερησια διαταξη" ΚΑΙ αυτο!
egw distixws den exw kataferei na mazepsw lala akoma gia panteloni mes thn polh (den xreiazetai na einai agwnistiko h touring re aderfe)...alla mexri to pasxa tha exw parei sigoura kai panteloni kai konta mpotakia...isws kai gantakia kalokairina...alliws pio meta.den me piasane kai oi kafswnes...:beer:
costas81
23/03/2010, 10:06
σου μιλάει ένας άνθρωπος που χωρίς να σε ξέρει καν ενδιαφέρεται για το κεφάλι σου και του την λές;;;
για σκέψου το λίγο καλύτερα... θα προτιμούσες να σου πει ''ναι μια χαρά είναι και λιγότερα να δώσεις μια χαρά θα είσαι δεν θα σε γράφουν οι μπάτσοι'' ε????
για σκέψου για σένα σε περίπτωση που έπεφτες τι κράνος θα ήθελες να έχεις στο κεφάλι σου??αυτό και μόνο!! και όχι ποιο είναι πιο ωραίο!
και να βλέπεις ποιος σου την λέει για το καλό σου και ποιος σε θίγει! γιατί στην περίπτωση συτή εσύ θίγεις πρώτος τον εαυτό σου.
kai na ksereis oti emeis oi alites dikikliste noiazomaste gia tous ipoloipous kai giafto axoloumaste.egw toulaxiston to katalava apo thn prwth volta mou athina-patra opou sinantisa 50 mhxanes kai oi 45 me xairethsan.den nomizw na egine apo sinitheia....
kalous dromous oti kai an apofasiseis
TOLISTOLAROS
23/03/2010, 14:33
OXI FLIP-UP.Mακριά.FULL FACE ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
marioboni
23/03/2010, 14:48
μπορείς να πεις την άποψη σου επιμένω χωρίς υφάκι.Το "ο Έλληνας μυαλό δεν βάζει" τι είναι δηλαδή?Με ξέρει κι από χθες?
Ο από κάτω στο πρώτο ποστ και πολλοί επόμενοι είπαν την γνώμη του μια χαρά και χωρίς υποννοούμενα
Εγώ από μηχανές είμαι αρχάριος.Αν δεν το δέχεται απλά δεν απαντάει, ή απαντάει χωρίς υφάκι
στο θέμα τώρα γιατί πολύ Offtopic έπεσε.Δεν θέλω να δώσω λεφτά για μη ασφαλή προιόντα ούτε να σκάσω πολλά λεφτά.Κάτι νορμάλ και ασφαλές.Δεν θέλω carbon κράνος των 1000ευρώ ούτε το την κατσαρόλα του στρατού
Το ίδιο πάνω κάτω για τζάκετ και γάντια
Cpt. Haddock
23/03/2010, 14:55
ΚΒC κράνη. Full face και φτηνά και καλά για τη δουλειά που τα θες.
Με 500 ευρώ είσαι μια χαρά εξοπλισμένος για να κυκλοφορείς στην πόλη.
Προσωπικά έχω ένα κράνος Nolan των 260 περίπου ευρώ, ένα μπουφανάκι Spyke με ενισχύσεις σε ώμους, αγκώνες, πλάτη το οποίο βρήκα σε τιμή ευκαιρίας 130 ευρώ και ένα ζευγάρι γάντια των 50-60 ευρώ.
Κυκλοφορώ κι εγώ με σκούτερ αλλά δεν είμαι αρχάριος, είμαι 37 και καβαλάω 2 τροχούς από τα 19-20, έχω πέσει κάμποσες φορές αλλά πάντα λόγω του εξοπλισμού που φορούσα την έβγαζα καθαρή, μια φορά μόνο έπαθα ένα διάστρεμα και αυτό γιατί δεν φορούσα τα μποτάκια μου.
Αν θες τη γνώμη μου, επειδή είσαι αρχάριος θα πρέπει να πάρεις τον καλύτερο εξοπλισμό που μπορείς. Μακάρι να μην σου χρειαστεί ποτέ, αλλά αν υπάρξει η μία φορά που θα τον θες θα είναι εκεί.
paramedic
23/03/2010, 15:32
μπορείς να πεις την άποψη σου επιμένω χωρίς υφάκι.Το "ο Έλληνας μυαλό δεν βάζει" τι είναι δηλαδή?Με ξέρει κι από χθες?
Ο από κάτω στο πρώτο ποστ και πολλοί επόμενοι είπαν την γνώμη του μια χαρά και χωρίς υποννοούμενα
Εγώ από μηχανές είμαι αρχάριος.Αν δεν το δέχεται απλά δεν απαντάει, ή απαντάει χωρίς υφάκι
στο θέμα τώρα γιατί πολύ Offtopic έπεσε.Δεν θέλω να δώσω λεφτά για μη ασφαλή προιόντα ούτε να σκάσω πολλά λεφτά.Κάτι νορμάλ και ασφαλές.Δεν θέλω carbon κράνος των 1000ευρώ ούτε το την κατσαρόλα του στρατού
Το ίδιο πάνω κάτω για τζάκετ και γάντια
Δεν το συνεχίζω άλλο γιατι δεν έχει νόημα πιστευω μια αντιδικια αναμεσα μας. Ελπίζω να πάρεις αυτο που σου αρεσει και σε ικανοποιεί φίλε μου. Παντα όρθιος.
marioboni
23/03/2010, 21:00
Νόημα δεν έχει όντως
αν θέλετε και μπορείται κάντε μια πρόταση για κράνος με βάση αυτά που ζητάω..δηλαδή"Δεν θέλω να δώσω λεφτά για μη ασφαλή προιόντα ούτε να σκάσω πολλά λεφτά.Κάτι νορμάλ και ασφαλές.Δεν θέλω carbon κράνος των 1000ευρώ ούτε το την κατσαρόλα του στρατού
Το ίδιο πάνω κάτω για τζάκετ και γάντια"
Cpt. Haddock θενκς για την πρόταση.θα τα κοιτάξω.άλλη παρόμοια πρόταση?
kiloMeater
23/03/2010, 21:50
Μόνο jet χωράει στο SYM με τη σέλα κλειστή
Καμια μπαγκαζιέρα δεν θα βάλειες έτσι και αλλιώς; τα χωράει όλα εκεί μη σε ανησυχεί
marioboni
23/03/2010, 21:58
εντάξει θα την βρούμε την άκρη γιατί μάλλον θα βάλω και μπαγκαζιέρα
εντάξει θα την βρούμε την άκρη γιατί μάλλον θα βάλω και μπαγκαζιέρα
τσεκαρε εδω για κρανακι και πηγαινε να τα δοκιμασεις και να δεις τιμες. (http://www.shark-helmets.com/index.php)
τα θεωρω καταπληκτικα για τη χρηση που λες.
με πολυ λιγα λεφτα μπορεις να εξοπλιστεις καλα.
γαντια με καμια 80αρια μαξιμουμ
κρανος καμια 200αρια
μποτες γυρω στα 150
μπουφαν κανα 200αρι.
υπαρχουν και μεταχειρισμενα σε πολυ καλες τιμες και αριστη ποιοτητα !!!
ψαξε και στις αγγελιες θα βρεις φοβερα πραματα.για παραδειγμα αν ειναι στο νουμερο σου το κρανακι ειναι μια πολυ καλη επιλογη... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=99675) . ιντερνετ και παραγγελιες απ εξω ειναι αλλη μια οψιον.
τροποι υπαρχουν πολλοι.βρες τι σου καθεται καλυτερα αλλα μη κανεις παραχωρησεις στην ασφαλεια σου.
καλως ηρθες και καλες αγορες :wave2:
marioboni
24/03/2010, 16:26
Θενκς "Eddie"!
έχει φίλος Shark και είναι πολύ όμορφο κρανάκι
τώρα για αγορά από ίντερνετ δεν είναι λίγο ρίσκο?γιατί παίζει να μη σου ταιριάζει στο κεφάλι ακριβώς και να είναι άνετο
Cpt. Haddock
24/03/2010, 16:27
τώρα για αγορά από ίντερνετ δεν είναι λίγο ρίσκο?γιατί παίζει να μη σου ταιριάζει στο κεφάλι ακριβώς και να είναι άνετο
Θα το δοκιμάσεις πρώτα εδώ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !
οταν ειχα το xr125 ειχα ενα caberg flip up... στο μονο που βολευε ηταν οταν σε επαιρνε καποιος τηλ σταματαγες στην ακρη, ανοιγες το κρανος κ απαντουσες ...
εως εκει ομως ... κατα τα αλλα ηταν θεοβαρο, εμπαζε απο παντου, σφυριζε μες τα αυτια μου κ τοχα πληρωσει και 170ε περιπου...
τα ιδια φανταζομαι οτι ισχυουν κ για τα υπολοιπα αντιστοιχα κρανη.
Κατα την γνωμη μου, ΜΗΝ παρεις flip up, θα το μετανιωσεις οπως εκανα κ γω...
Μετα πηρα το fz6 και πηρα το shoei xr-1000 και το λατρευω !
Δεν ειναι αναγκη να το παρεις καινουργιο, βρισκεις με καμμια 200αρα ελαφρως μεταχειρησμενο σε καλη κατασταση ...
Δεν ειναι ομως ολα τα φθηνα κρανη μαπα, μια περιοδο φοραγα ενα IXS full face με προδιαγραφες κτλ που ηταν καλουτσικο για τα λεφτα του το ειχα παρει γυρω στα 100ε κ μια χαρα εκανε την δουλεια του!
Αυτα
Για μενα παρε ενα καλο κρανος, εστω μεταχειρησμενο ... αλλα full face
Ελπιζω να βοηθησα ...
Νόημα δεν έχει όντως
αν θέλετε και μπορείται κάντε μια πρόταση για κράνος με βάση αυτά που ζητάω..δηλαδή"Δεν θέλω να δώσω λεφτά για μη ασφαλή προιόντα ούτε να σκάσω πολλά λεφτά.Κάτι νορμάλ και ασφαλές.Δεν θέλω carbon κράνος των 1000ευρώ ούτε το την κατσαρόλα του στρατού
Το ίδιο πάνω κάτω για τζάκετ και γάντια"
Cpt. Haddock θενκς για την πρόταση.θα τα κοιτάξω.άλλη παρόμοια πρόταση?
Μιας που το motomarket ειναι κοντα σου ριξε μια ματια και στα bell (γυρω στα 150ευρω)... FULL FACE ΠΑΝΤΑ!!!:wave2:
marioboni
25/03/2010, 23:37
σε αυτά τα λεφτά έχει Bell-Caberg-Uvex
τώρα από ανταλλακτικά πχ...ζελατίνες δεν ξέρω αν έχουν
latris mixanis
26/03/2010, 06:37
σε αυτά τα λεφτά έχει Bell-Caberg-Uvex
τώρα από ανταλλακτικά πχ...ζελατίνες δεν ξέρω αν έχουν
Υπάρχουν ανταλλακτικά για τα κράνη που θες από τον προμηθευτή.
Δε μπήκα στο κόπο να διαβάσω όλα όσα γράψατε συγγνώμη :blush:
Το θέμα κράνος είναι καθαρά προσωπική άποψη θεωρώ. Προσωπικά προτιμώ το full face γιατί αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια, άρα θα σου έλεγα όχι μη πάρει ανοιγώμενο.
Βέβαια έχοντας μιλήσει με διαφόρους ανθρώπου του χώρου(δεν εννοώ μόνο το moto), που κάνουν χρήση των flip up έχω ακούσει τα καλύτερα. Έχω ακούσει περιστατικά που τα flip up λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα εννοώ ότι δεν άνοιξαν σε κάποια πτώση πχ.
Αν ένα κράνος τηρεί τις προδιαγραφές και το υλικό παρασκευής-μηχανισμός είναι καλό δε νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
glargkatzis
26/03/2010, 09:42
τετάρτη είχα πάρει την πρώτη μου μηχανή και το σάββατο το μπουφάν... το σάββατο το μεσημέρι έπεσα με 30 χλμ στον δεξί μου αγκώνα και αστράγαλο,και ακούμπησα το κεφάλι με το κράνος μου στη μπαριέρα.... ευτυχώς με είχε κόψει και φόρεσα τα οικοδομικά μποτάκια των 100 ευρώ που φοράω στη δουλειά και γλύτωσα και το πόδι μαζί με τον αγκώνα...την κυριακή έπαιξα κανονικά μπάσκετ στην ομάδα μου...αν δεν τα φορούσα δεν ξέρω τί θα έπαιζα...
την δευτέρα πήγα και πήρα μποτάκια μηχανής....
...πές μου τώρα να μην τα ξαναφορέσω πάνω στη μηχανή έστω και για 3 χλμ...:nono:
marioboni
26/03/2010, 16:12
από δευτέρα κάνω τα χαρτιά για το HD200 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!
μου είπε θα μου κάνει δώρο κρανάκι...αλλά λέω να το κάνω μπαγκαζιέρα + λεφτά από πάνω
τώρα για το κράνος περιμένω να μου προτείνετε εσείς.Πάντως εκεί στην SYM είδα κρανη Daytona
marioboni
26/03/2010, 20:41
λοιπόν λέω να δώσω ως 150ευρώ για κράνος
έχετε να προτείνετε κάτι δοκιμασμένο?
Πρέπει να κοιτάξεις μερικά πράγματα που θα σε βολέψουν και βάση αυτών διαλέγεις ότι σου αρέσει.
Μιλάμε πάντα για full face!!!!!!!!!
1 .DD link για το κούμπωμα.Είναι το αγωνιστικού τύπου κούμπωμα το οποίο είναι το ασφαλέστερο και το πιο άνετο καθώς δεν ενοχλεί στον λαιμό.Θέλει λίγο προπόνηση στο δέσε λύσε αλλά όταν το μάθεις δεν είναι τίποτα.
2.τουλάχιστον αφαιρούμενα μάγουλα αν όχι ολόκληρο το εσωτερικό για πλύσιμο ή και αλλαγή του.
3.Επάρκεια και ευκολία στην εύρεση ζελατίνας και γενικά ανταλλακτικών.
Με βάση τα παραπάνω για αγορά από Ελλάδα θα σου πρότεινα Τα AGV KBC που παίζουν στα λεφτά που θέλεις.
Αν έχεις την δυνατότητα να πάρεις από eBay τότε έχεις σαφώς μεγαλύτερη γκάμα επιλογών.
Από suomi, shark, lazer, xlite, HJC , UVEX κλπ μέχρι ακόμα και shoei ή Arai αν πετύχεις καλή προσφορά.
Όλα τα παραπάνω έχουν ανταλλακτικά που τα βρίσκεις πολύ εύκολα στην Ελλάδα και πληρούν όσα έγραψα παραπάνω.
Τι να αποφύγεις:
1. Κράνη που δεν αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα
2. Flip up και jet κράνη
3. Σε περίπτωση αγοράς από eBay πρέπει πρώτα να δοκιμάσεις το κράνος σε μαγαζί ή από γνωστό.Μη πάρεις κράνος που δεν έχεις ιδέα πως σου κάθεται στο κεφάλι.
4.Δεν αγοράζουμε κράνος με βάση το σχέδιο των γραφικών.
Μία βόλτα στην Μιχαλακοπούλου και στην Καλλιρρόης θα σου δώσει μία γεύση από όλα τα κράνη.
Επίσης καλές τιμές θα βρεις στο Μοναστηράκι και στην Ηλιούπολη.(η αποθήκη δουλεύει ρε παιδιά??? προχθές πέρασε γνωστός από εκεί και δεν κατάφερε να βρει το μαγαζί!!!)
Τα μαγαζιά είναι πάρα πολλά και σε 1 μέρα μπορείς να τα βρεις όλα γιατί είναι μαζεμένα
Καλή αγορά σε ότι αποφασίσεις και πάντα όρθιος και το κράνος πάντα στο κεφάλι και όχι στο χέρι.Δεν είναι ρολόι ή τσαντάκι......
http://colori.net/posto/gr/details.asp?ProductID=998 120 euros :wave2:
193636
marioboni
27/03/2010, 15:45
πολύ ενδιαφέρον κρανάκι!
είχα δει και αυτό αλλά έφευγε σα λεφτά μου λίγο
http://www.e-racing.gr/index.php?target=products&product_id=1386
marioboni
28/03/2010, 13:41
το είδα το πμ και σου απάντησα
καμιά άλλη πρόταση?
Το KBC που έβαλα πως το βλέπετε?αξίζει?παίζει και τιμή καλή από ebay
έχω βρει κι αυτή την σελίδα.αξίζει από εδώ?
για δείτε αν μπορείτε http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Categories/%22Hot%20Deals%22/motorradhelme/Integralhelme
marioboni
29/03/2010, 11:55
να ανοίξω μήπως ένα νέο θεματάκι?
KBC στην Θεσνίκη που μπορώ να βρώ να δοκιμάσω?
marioboni
29/03/2010, 19:51
διάβασα reviews στο ιντερνετ για αυτο το κρανάκι Shark Rsi (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shark-RSI-Karma-Black/SubProducts/Shark-RSI-Karma-Black-0004) και μου φάνηκε ενδιαφέρον για την προσφορά
τι λέτε?
marioboni
29/03/2010, 21:34
διάβασα reviews στο ιντερνετ για αυτο το κρανάκι Shark Rsi (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shark-RSI-Karma-Black/SubProducts/Shark-RSI-Karma-Black-0004) και μου φάνηκε ενδιαφέρον για την προσφορά
τι λέτε?
τι λέτε?
πολυ καλο!
go for it !
marioboni
29/03/2010, 23:31
άκυρο όμως γιατί....Required size/colour is no longer available! για το Μ
ως τώρα έχω 2 επιλογές...
http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=970
http://www.e-racing.gr/index.php?target=products&product_id=1386
θα διαλέγατε κάποιο απο αυτά?κάτι άλλο?
marioboni
30/03/2010, 21:46
Έχουμε καμιά πρόταση σε κρανάκι σαν το HJC IS-16 που έχω βάλει στο λινκ με εσωτερικά γυαλιά που κατεβαίνουν?γιατί μου φαίνεται πολύ βολικό σαν σκέψη