Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 60

Θέμα: Flip-up ή όχι?

Ποιο Full Face?

Είναι στο δρόμο το νέο μου scooter το Sym HD200 και ψάχνω κράνος και γενικά εξοπλισμό

Ο χώρος κάτω από την σέλα χωράει σίγουρα jet κράνος και full-face με προυποθέσεις.Το Jet σαν λύση δεν μου αρέσει και το full είναι κάπως "επικίνδυνο" μέσα στην πόλη
    Βολεύει ένα flip-up?Γενικά τα υπέρ κ τα κατά?

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις από το κράνος γιατί οι αποστάσεις που θα κάνω είναι max 20km σερί και τα χλμ/ώρα 80-100 και μετά σε συνθήκες πόλης.Δεν με ενδιαφέρει το σχέδιο.Ψάχνω κάτι οικονομικό να κάνω την δουλειά μου.Αν μπορεί να καθαρίζεται κιόλας μια χαρά θα ήταν.Γύρω στο 100άρι κ πιο κάτω έλεγα να δώσω(αρχάριος γενικά στα μηχανάκια)

τώρα για τζάκετ και γάντια δεν το ψάχνω ακόμη

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Οταν κοστολογεις φίλε μου την ζωή σου κάτω απο 100? εμείς τι να απαντησουμε δηλαδη? Οσα και να εχουμε πει εδω μέσα μυαλο ο Ελληνας δεν βαζει...
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

εφόσον τηρεί προδιαγραφές το πρόβλημα που είναι.δηλαδή εσύ έχεις χρυσό κράνος να πιάνει το κόστος της ζωής σου?
    Και το υφάκι δεν το έπιασα.Αν δεν θες να απαντήσεις μην απαντάς.Αν απαντάς δεν δέχομαι την ειρωνία

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Re: Flip-up ή όχι?

Αρχικά δημιουργήθηκε από marioboni
    το full είναι κάπως "επικίνδυνο" μέσα στην πόλη
    Βολεύει ένα flip-up?Γενικά τα υπέρ κ τα κατά?

Αυτο το "επικινδυνο"? εχεις καποια ασχημη εμπειρια με κρανη Full face?

Μην παιρνεις στραβα αυτα που σου λενε..... απλα το Flip up Ειναι κατ'ονομα προστατευτικος εξοπλισμος....πιο πολυ παιζει τον ρολο ενος καπελου που βαραινει το κεφαλι σου...

ΠΟΛΛΑ απο τα Flip up που συναντας στην ελληνικη αγορα ΔΕΝ θα τα βρεις σε ΑγγλικΗ & Γερμανικη αγορα π.χ. ΑΠΛΑ Κ Μονο επειδη ΔΕΝ καλυπτουν τις νομιμες προυποθεσεις και τα κατωτερα στανταρτς προστασιας ( Βλεπε Roof στην Αγγλια και τον αγωνα τους για να παρουν εγκριση)

Το αλλο κακο ειναι οτι αν πεσεις (ποτε να μη βρεθεις σαυτη τη θεση) με ανοιχτο Flip up.....ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ η γναθος σου...η οδοντοστοιχια σου η μυτη σου....και το προσωπο σου ισως να μη μοιαζει ποτε οπως το θυμοσουν.....

Επιπροσθετως....ΠΟΛΛΑ ανοιγομενα ανοιγουν με μηχανισμο πιεσεως (κουμπακι) απο εξω προς τα μεσα...που σημαινει με μικρη κρουση στο οδόστρωμα το μπροστα τμημα του κρανους μπορει να ανοιξει χωρις τον δικο σου χειρισμο και να βρεθει το προσωπο σου εκει που θα επρεπε να ειναι το "ΚΑπακι" του κρανους....

Οσο για το μπουφαν σκεψου το ξανα ... Αν ειναι οικονομικο το θεμα ρωτα και μαθε ..πολλα μελη πουλαν αφορετο εξοπλισμο λογω λαθους στο μεγεθος... κλπ κλπ...

το μπουφαν θα σε σωσει απο μετατοπισμενο ωμο (ισως) απο σπασιμο αγκωνα...απο εγκαυματα που μπορει να προκαλεσει η τριβη και παει λεγοντας.....

ΑΝ το αφηνες στο χερι μου, μπορω να σου προτεινω κομματια που με 250-300 ευρω θα εχεις Κρανος (επωνυμο) + Jacket + Γαντια

Οτι χρειαστεις μη το σκεφτεις 2η φορα.....ρωτα ...!
    Φιλικα παντα ετσι...?

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ στους αλητες εξοπλισμενους μηχανοβιους
    Accipere quam facere praestat injuriam

έτσι ναι οκ σε έπιασα.το "υφάκι" δεν μου άρεσε

για πρότεινε μου λίγα πραγματάκια.Είμαι από Θεσνίκη και το Moto-market είναι πολύυυυ κοντά μου.Γενικά Μ μέγεθος φοράω
    Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των πρωτέρων

φιλε marioboni δε νομιζω ο paramedic να εχει κατι μαζι σου,ουτε και γω προφανως...
    προβληματιζομαι ιδαιτερα ομως και συμφωνω με τον paramedic οταν βλεπω οτι τελικα υπαρχουν πολλοι που βλεπουν με λαθος τροπο το χωρο της μοτοσυκλετας...
    και για μενα η ασφαλεια που πρεπει να εξασφαλιζεις για τον εαυτο σου καθημερινα,χρησιμοποιωντας τη,περναει τοσο απο την ασφαλη οδηγηση αλλα και απο την ποιοτητα του εξοπλισμου σου
    εγω τα σκασα να παρω καλο κρανος,δεν παω με 250 αλλα δεν εχει καμια σημασια
    τα σκασα επισης να παρω καλο μπουφαν,και τα παραπανω τα φοραω ειτε παω για καφε 300m απο το σπιτι μου ειτε 300 km εκδρομη...επισης παω σε ενα μπαρακι το βραδυ και κουβαλαω κρανος και ενα μπουφαν που ειμαι σαν εξωγηεινος,αυτα ειναι πραγματα που συνηθηζω σιγα και γραφω στα τετοια μου τους υπολοιπους που κοιτανε περιεργα να προσπαθω να τα στριμωξω σε καμια γωνια...
    το κρανος ειναι κατι που θα παιξει καθοριστικο ρολο στη γαμημενη(ευχομαι ποτε και για κανενα)στιγμη που θα γινει η στραβη,συνεπως οσα πιο πολλα δωσεις,μαλλον τοσο πιο καλο πραγμα θα παρεις...
    και θα παρεις ενα πραγμα που απαιτεις να σε βοηθησει στην κωλο στιγμη να μεινει το κεφαλι σου ακεραιο,να συνεχισεις να αναπνεεις αυτο τον αερα της ζωης...
    αν σε ενδιαφερει αυτο,τοτε στρεψου σε διαφορετικη κατευθυνση απο το πρωτο σου post,αν παλι οχι,τοτε σορρυ για το spam
    και τελος απο τη μικρη εμπειρια μου,εχω καταλαβει οτι το πιο ασφαλες ειναι το full face...
    τωρα πως εσυ το βγαλες επικινδυνο δεν μπορω να καταλαβω

επισης με 100 ευρω αμφιβαλλω οτι παιρνεις αξιοπρεπες κρανος

λοιπον ευχομαι να τα σκεφτεις λιγο αυτα και να αλλαξεις γνωμη
    athens.indymedia.org

το εξήγησα γιατί το θεωρώ χωρίς να έχω εμπειρία όμως.Γιατί έχεις μεγαλύτερη ορατότητα στην κίνηση της πόλης και μόνο για την πόλη φίλε hristosP

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    αφου το μοτομαρκετ ειναι κοντα σου,πηγαινε και τσιμπα ενα caberg full face με 120 ευρω και θα σαι κομπλε.το χω παρει στην κοπελια μου και ολα μια χαρα εδω και 1 χρονο.

υ.γ-γαντια και μπουφαν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.αργα η γρηγορα ΟΛΟΙ πεφτουν
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Όχι jet
    Όχι flip up
    Όχι κράνος αγνώστου προελεύσεως
    Όχι κράνος που δεν θα μπορείς να βρεις ανταλλακτικά αν χρειαστείς(μαξιλαράκια, λουράκια, ζελατίνες, μηχανισμοί ζελατίνας) Σε αυτά τα κράνη αν κάτι από τα παραπάνω χαλάσει πρέπει να πάρεις καινούριο.
    Όχι κράνος που σου αρέσει γιατί το φοράει ο κάγκουρας γείτονας
    Όχι κράνος που το φοράς και λες "αμάν πότε θα φτάσω να το βγάλω"
    Όχι κράνος που σε πιέζει ή γενικά κάθεται περίεργα στο κεφάλι σου.
    1.000.000 φορές να πάρεις ένα κράνος χωρίς γραφικά με 100? παρά ένα με εντυπωσιακά γραφικά στην ίδια τιμή.
    Στην τιμή περίπου που θέλεις παίζουν αρκετά αξιόλογα κράνη
    AGV, KBC, HJC, Vemar, Nolan. Airoh.
    Και ποτέ μή ξεκινάς με το σκεπτικό ότι 100? για κράνος και τέλος.
    Όπως βρήκες τα λεφτά για να πάρεις το μηχανάκι σου έτσι θα βρείς και λεφτά για σοβαρό εξοπλισμό.
    Και μή στραβώνεις με τις απαντήσεις των ατόμων εδώ μέσα.Το κράνος προστατεύει ότι πολυτιμότερο έχεις.

Και ναι πολλοί από εμάς μπορείς να πεις ότι έχουμε χρυσά κράνη αφού το κεφάλι του καθενός αξίζει πολύ περισσότερο από το βάρος του σε χρυσό.
    Δεν σου λέω να δώσεις μία περιουσία για κράνος , όπως θα έκανε κάποιος άλλος, αν εσύ δεν έχεις την δυνατότητα αλλά πάρε όσο καλύτερο κράνος μπορείς να αντέξεις οικονομικά.
    Είτε με σκούτερ πέσεις είτε με κανένα υπερτούμπανο SS με 80-100 χλμ που λές και εσύ την ίδια ζημιά θα πάθεις.
    Και το μπουφάν δεν είναι κάτι προαιρετικό επειδή δεν το γράφει κάποιος νόμος.Είναι το ίδιο υποχρεωτικό με το κράνος αν θες να είσαι όσο πιο προστατευμένος μπορείς.
    Ελπίζω να ακούσεις τις συμβουλές μου και να αυξήσεις λίγο τον προϋπολογισμό σου όσον αφορά το κράνος και να δώσεις και κάτι ακόμα για ένα μπουφανάκι.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    το εξήγησα γιατί το θεωρώ χωρίς να έχω εμπειρία όμως.Γιατί έχεις μεγαλύτερη ορατότητα στην κίνηση της πόλης και μόνο για την πόλη φίλε hristosP
    Αυτό που λες με το "είναι επικίνδυνο" απέχουν ελαφρώς.

Όταν ξεκίνησα με τις μοτοσυκλέτες (δεν πάει πολύς καιρός), πίστευα ακριβώς αυτό. Το κράνος περιόριζε το οπτικό μου πεδίο. Είναι όλα θέμα συνήθειας. Αν ξεκινήσεις με σωστό κράνος, σε μερικούς μήνες δε θα μπορείς να οδηγήσεις χωρίς αυτό.
    Life begins at 45°.

αν σου μιλούσαν και σένα με τέτοιο υφάκι νομίζω τα ίδια θα έλεγες.Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια
    Τέσπα θενκς για τις απόψεις και σεβαστές αφού είστε και πιο έμπειροι

έχω ένα θεματάκι με το μέγεθος γιατί δεν τα παίρνει όλα τα full.Δηλαδή με αεραγωγούς κλπ κομματάκι δύσκολο.Εκεί θέλει το ψάξιμο

*επειδή το moto-market πέφτει πολύ κοντά μου θα προτιμούσα να πάρω κάτι από εκεί αν υπάρχει βέβαια σε αυτά που προτείνετε

σκεψου ομως οτι οι αεραγωγοι βοηθουν πολυ στη ζεστη του καλοκαιριου...
    ξανασκεψου αν ειναι τοσο σημαντικη η ανεση του να το αφηνεις κατω απο τη σελα σε σχεση με διαφορα αλλα θεματα
    athens.indymedia.org

εντάξει μπορεί κ να χωράει δεν παίρνω και όρκο
    Να το πάρω στα χέρια μου το σκούτερ πρώτα κιόλας να δω τι χωράει

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    εφόσον τηρεί προδιαγραφές το πρόβλημα που είναι.δηλαδή εσύ έχεις χρυσό κράνος να πιάνει το κόστος της ζωής σου?
    Και το υφάκι δεν το έπιασα.Αν δεν θες να απαντήσεις μην απαντάς.Αν απαντάς δεν δέχομαι την ειρωνία
    Πιο υφάκι? Απλα έχω κουραστεί να βλέπω να αδιαφορείτε για την ζωή σας και πίστεψε τα ζω απο πολύ μεσα με την δουλείά μου τα ατχυχηματα. Παρε το Flip-up κράνος σου κάτω απο 100? ευρώ και φόρα το ανοιχτό και πέσε απο όρθια θέση με το πρόσωπο κάτω. Θα το κάνεις? Δε νομίζω γιατι θα φας τα μούτρα σου.
    -Απαντώ γιατι σε εμένα θα έρχεται κλαμένη η μανα σου να σε προσέχω και να κάνω τα πάντα για να σε σώσω οταν γίνει το κακό με τον κουβά που θέλεις να αγοράσεις και πραγματικά εχω κουραστεί τόση θλίψη γύρω μου.
    -Απαντώ μήπως και νευριάσεις και τελικά πεις"μήπως αυτος ο μ@λακας που μου τα έπρηξε στο moto να έχει δίκιο και να το ψάξω λίγο και με εξοπλισμό μήπως γλιτώσω άλλα?"
    -Απαντώ γιατί τα πιο θανατηφόρα ατυχήματα γίνονται στις πόλεις με ταχύτητες κάτω απο 50 χιλιόμετρα.
    -Δεν απαντώ για το χρυσό κράνος γιατί όπως και εσυ δεν δέχομαι ειρωνίες.
    Να σαι καλα ότι επιλογη και να κάνεις και μιας και εισαι καινούργιος εδω μέσα να σου πω οτι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και κανενας δεν μιλάει με σκοπό να χλευάσει τον άλλο μιας και δεν γνωριζόμαστε.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. κράνος flip up με bluetooth
    από xakou στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 23/04/2012, 11:52
  2. Εθισμενος στα flip up
    από MAG/FMX στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2009, 10:32
  3. Ποιο Flip up κρανος?