Λοιπον ειμαι νεος μελος πιστευω πως ειμαι στην σωστη ενοτητα . Αν οχι παρακαλω να μεταφερθει.
Οκ.. Σε κανα 2 μηνες θα κλεισω τα 17 και σκεφτομουν να αγορασω ενα μηχανακι.
Εννοειται πως θα δωσω πρωτα για διπλωμα (αν δεν κανω λαθος πρεπει να περασω τα σηματα και να κανω ενα τεστ ντραιβ σε καποιο αστυνομικο τμημα + να τακτοποιησω τα χαρτια.)
Καταρχην το μηχανακι το θελω περισσοτερο για να κανω τις βολτες μου οπως καθε νεανιας
και για να πηγαινω στο φροντηστηριο το οποιο ειναι αρκετα μακρυα απο το σπιτι μου και εχω βαρεθει να πηγαινω με τα ποδια αφου δεν γινεται να πετυχεις ποτε το λεωφοριο το οποιο παλι δεν βολευει.
Δεν ειμαι απο αυτους που τρελενονται για σουζες κλπ περισσοτερο θα ελεγα κωλονω να κανω σουζες και τρικ με οχηματα.
Δεν ειμαι σιγουρος για το αν θελω σκουτερ ή παπι.
Εχω ακουσει και παρατηρησει πως τα σκουτερ εχουν συνηθως ροδες μικρου μεγεθους σε σχεση με το παπι και ετσι ισως να ειναι πιο επικυνδυνα στην οδηγηση οταν βρεχει ή οταν ειναι βρεγμενος ο δρομος. Οποτε ειναι κατι που με προβληματιζει.
Καποιους συλλογισμους που εχω κανει:
Επειδη ειναι δυσκολοι οι καιροι και για μενα ενα σκουτερ μπορω να πω πως ειναι μια πολυτελεια
δεν εχω πολλα λεφτα για ξοδεμα οποτε συνολικα αν δουλεψω και με βοηθησουν και οι γονεις μου
θα εχω γυρω στα 500-600 μαξιμουμ πιστευω.
Επειδη εχω ακουσει πως τα yamaha town mate 50cc ειναι σκυλια και βλεπω συνεχως να κυκλοφορουν στην Θεσσαλονικη σκεφτηκα πως θα ηταν καλη ιδεα να εβρισκα ενα μεταχειρισμενο
γυρω στα 200-300 ευρω και να το αναβαθμησω.
Το θεμα ειναι μηπως να το επερνα καινουριο; Δεν ξερω αν ακομα υπαρχει στην αγορα και ποια η τιμη του.
Εχω δει πως σε 50αρακια βαζουν κινητηρες μεγαλυτερου κυβισμου τα κανουν 80cc αλλα *νομιμα*.
Θα αξιζε κατι τετοιο;
Αυτο που με καιει περισσοτερο ειναι οτι αν επερνα το townmate θα με πειραζε η εμφανηση του καθως ειναι παλιο μοντελο καταλαβενετε.. Θα εβρισκα πλαστικα καλυματα ή οπως αλλιως τα λενε να τα αλλαξω να το κανω πιο ωραιο; Ποσο περιπου θα κοστιζε;
Αυτα προς το παρων μην σας ταλαιπωρω αλλο.
Ειμαι τελειως ασχετος και απο μηχανες και απο αμαξια και αυτο φενεται νομιζω.
Δεκτες ολες οι αποψεις.
Σαββας