Προσπαθώ να βάλω μπροστά τη μηχανή του παρακάτω thread http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=122984
Αλλά δεν παίρνει.Ο κεντρικός διακόπτης υποπτευόμασταν οτι έχει χαλάσει,οπότε τον παρακάμψαμε,problem solved μέχρι εδώ.Αλλά και πάλι δεν έπαιρνε με κανέναν τρόπο.Είπαμε να κοιτάξουμε αν δίνει σπινθήρα το μπουζί,δεν βγάλαμε αυτό που έχουμε πάνω(καινούργιο είναι) γιατί είναι δύσκολα προσβάσιμο,αλλά συνδέσαμε στην πίπα το παλιό.Διαπιστώσαμε οτι δεν δίνει σπινθήρα.Δοκιμάσαμε και ένα άλλο σε περίπτωση που αυτό ήταν χαλασμένο,αλλά ούτε αυτό έδινε σπινθήρα.
Το θέμα είναι πως εκτός απο το οτι δεν έχουμε σπινθήρα,τα ηλεκτρικά δεν μας τα λένε καλά.Τραβάω μανιβελιά (δεν έχει μπαταρία η μηχανή,θυμίζω,ούτε ασφάλειες) και ανάβουν στο κοντέρ ενδείξεις που δεν πρέπει.Για παράδειγμα,με αποσυνδεδεμένο τον αριστερό διακόπτη (φώτα,φλας κλπ) μου ανάβει-στιγμιαία-η ένδειξη της μεγάλης σκάλας.Άλλες φορές ανάβει η ένδειξη speed.Ξανασύνδεσα τον αριστερό διακόπτη,άναψα στιγμιαία τα φλάς και φωτίστηκαν όλες οι ενδείξεις.Έχω νεκρά αλλά το λαμπάκι δεν ανάβει όταν τραβάω μανιβελιά (όλα τα λαμπάκια στο κοντέρ είναι αλλαγμένα,γνήσια).Σκέφτηκα μήπως έχω κάνει λάθος στη συνδεσμολογία,γιατί στον ανορθωτή είχαν χαθεί τα καρτελάκια που είχα βάλει.Έβαλα όλες τις πιθανές συνδεσμολογίες και απλά κάθε φορά που τραβάω μανιβελιά αλλάζουν οι ενδείξεις που ανάβουν στιγμιαία (βασικά εναλλάσεται το speed με το high beam,άλλοτε ανάβει το ένα ή το άλλο,άλλοτε και τα 2.Επίσης,ενώ έχω κλειστό το kill switch,εξακολουθεί να ανάβει όταν τραβάω μανιβελιά,το high beam.
Τι μπορεί να φταίει;