Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: CBF-250 προβλήματα με τα ηλεκτρικά

Νέο μέλος

Cbf 250 προβλήματα με τα ηλεκτρικά

Καλησπέρα σε όλους,
    έχω ενα CBF 250 αγορασμένο τον Αύγουστο του 2008 (μεταχειρισμένο).
    Ενώ μηχανικά δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό εδώ και μερικές μέρες παρουσιάζει προβλήματα με τα φώτα. Οταν βάζω μπρος και ενώ είμαι σε στάση αν κουνήσω το τιμόνι αναβοσβήνει το λαμπάκι της μεγάλης σκάλας ενω και όταν κινούμαι τα φώτα παίζουν μόνα τους (πότε ανοίγουν πότε κλείνουν τελείως). Ο μηχανικός που το πηγαίνω το πάλεψε αλλά δεν κατάφερε τίποτα και καταλαβαίνω ότι σηκώνει τα χέρια ψηλά και με παραπέμπει σε ηλεκτρολόγο μηχανών.
    Έχει αντιμετωπίσει κανείς ανάλογο πρόβλημα με το CBF του; Αν ναι πως το έλυσε;
    Κανένας καλός ηλεκτρολόγος για μηχανές στη Θεσσαλονίκη;

παλι HONDA ρε παιδια??
    δεν το εχω ακουσει ΠΟΤΕ αυτο ρε φιλε
    τι να πω . καλα ξεμπερδεματα
    σχεδον καινουριο μηχανακι
    θεε ποσο μπλε ξοδεψες για να μη σε βλεπω!!!
    Ο. ΕΛΥΤΗΣ

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan

Re: Cbf 250 προβλήματα με τα ηλεκτρικά

Αρχικά δημιουργήθηκε από ale3andro
    ....αν κουνήσω το τιμόνι.... .... όταν κινούμαι τα φώτα παίζουν μόνα τους .....
    Είναι προφανές θέμα επαφών.

1. Μπορεί η πλεξούδα στο σημείο που περνάει από το λαιμό να έχει φθαρεί από την επαφή της με το μέταλλο. Αν ένα από τα καλωδιάκια της έχει ανοίξει σε κάποιο σημείο και κουμπάει στο λαιμό, αυτό το εξηγεί όλα.

2. Η λάμπα μπορεί να μην κάνει καλή επαφή. Εχει μέσα και την κανονική σκάλα και τη μεγάλη, οπότε εξηγείται γιατί μπορεί να αλλάζουν μόνα τους

3. Πρόβλημα στην επαφή στον διακόπτη. Αν όμως σβύνουν και εντελώς είναι λίγο δύσκολο να φταίει αυτό, γιατί ο διακόπτης δεν τα σβύνει όλα, μόνο τη μεγάλη.

4. Προβληματική ασφάλεια ή ασφαλειοθήκη. Οχι και τόσο πιθανό γιατί δε μπορεί να αλλάζει και σκάλα φωτων για αυτό το λόγο.

Αν ο ηλεκτρολόγος σου πει καμία μαλακία "ηλεκτρονική" "ανορθωτής" κλπ πήγαινέ το αλλού. Δεν εξηγείται να αλλάζει από μικρή σε μεγάλη σκάλα.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Φανταστικό μέλος Το avatar του/της Nrgman
    Κάποιο καλώδιο ή κάποια επαφή δεν κάνει καλή επαφή.

Αφού λες οτι κουνάς το τιμόνη και κάνει διακοπές να εστιάσεις τα καλώδια που πέρναν απο τον λαιμό.

Απο που την πήρες την μηχανη και πόσο ?
    Ειμαι και πάλι πολίτης ... γαμώτο.

Νέο μέλος
    @Nrgman Το αγόρασα τον Αύγουστο του 2008 μεταχειρισμένο από την Agio Motors στη Θεσσαλονίκη. Είναι μοντέλο 2005 είχε περίπου 30.000 km και το πήρα 2600 ευρώ.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλει διακόπτη για τα φώτα (που δεν υπάρχει εργοστσιακά) ώστε να μπορεί να τα σβήνει (έμεναν ανοιχτές μόνο οι ψύρες). Οι αρχικές υποψίες μου αλλά και του μηχανικού μου ήταν ότι φταίει αυτός ο διακόπτης. Τον αλλάξαμε με καινούργιο αλλά καμμιά διαφορά.
    Επίσης άνοιξε το φανάρι από μπροστά, μέσα έχει μια μεγάλη πλεξούδα καλώδια η οποία χωράει μετά βίας. Ίσως εκεί δεν γίνεται καλά κάποια επαφή...
    Επίσης έβαλε αντισκωριακό (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) σε όλους τους διακόπτες των ηλεκτρικών στο τιμόνι. Πάλι χωρίς αποτέλεσμα...
    Πάντως για μένα το πιο παράξενο είναι ότι όταν ανοβοσβύνουν τα φώτα από μόνα τους δεν ανάβει η μεγάλη σκάλα - απλά το μπλε φωτάκι της μεγάλης σκάλας!!! Δηλαδή ανάβει το μπλε φωτάκι χωρίς ουσιαστικά να ανάβει η μεγάλη σκάλα!!!
    Είναι πραγματικά πολύ περίεργο, στον μηχανικό δεν είχε ξανατύχει κάτι αντίστοιχο. Μου είπαν για ένα ηλεκτρολόγο μηχανών στην αρχή της Αγ. Δημητρίου (Θεσσαλονίκη) και θα το πάω από βδομάδα να το δει... Ελπίζω να βρει κάποια άκρη...

@johnpan Θα κοιτάξω και μόνος μου τα καλώδια στον λαιμό. Αν όντως έχει "ανοίξει" κάποιο και κάνει επαφή με τον λαιμό, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί την αιτία του προβλήματος. Επίσης ο μηχανικός δοκίμασε και με άλλη λάμπα αλλά χωρίς αποτέλεσμα, οπότε μάλλον δεν φταίει και η λάμπα...

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    υπόψην ακόμα και αν μετρήσει τις επαφές με ομόμετρο από την μία άκρη στην άλλη, πάλι μπορεί να μη φανεί το πρόβλημα γιατί μπορεί να μην έχει κοπεί καλώδιο απλώς να έχει αποκαλυφθεί σε κάποιο σημείο. Δηλαδή να έχει χάσει τη μόνωσή του.

Τι θα έκανα εγώ? Θα έβαζα μια φτηνή λάμπα ενδεικτική -ώστε να μην κάψω την καλή και θα γείωνα τα καλώδια φωτισμού ένα-ένα μέχρι να βρω πιο προκαλεί τα συμπτώματα. Ετσι γλυτώνεις πολύ κόπο ΑΛΛΑ πρέπει να ξέρεις τι κάνεις για να μην έχουμε άλλα...

Υ.Γ. Περιττό να σου πω ότι οι υποψίες βαραίνουν στο καλώδιο που έκανε την πατέντα ο προηγούμενος. Δες καλά την περιοχή της πατέντας, μπορεί το κολλητίρι να έλιωσε κάποια μόνωση γειτονικού καλωδίου...
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Νέο μέλος

Αν και έχω τελειώσει Ηλεκτρολόγος, αυτό με την γείωση διαδοχικών καλωδίων μου φαίνεται λίγο παραπάνω από τις δυνατότητες μου για να το κάνω μόνος μου
    Αυτό που μπορώ να κάνω (και θα κάνω) είναι να κοιτάξω πολύ προσκεκτικά όλα τα καλώδια που περνάνε από τον λαιμό της μηχανής.
    Σε ευχαριστώ πολύ @johnpan

Φανταστικό μέλος Το avatar του/της Nrgman
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ale3andro
    @Nrgman Το αγόρασα τον Αύγουστο του 2008 μεταχειρισμένο από την Agio Motors στη Θεσσαλονίκη. Είναι μοντέλο 2005 είχε περίπου 30.000 km και το πήρα 2600 ευρώ.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλει διακόπτη για τα φώτα (που δεν υπάρχει εργοστσιακά) ώστε να μπορεί να τα σβήνει (έμεναν ανοιχτές μόνο οι ψύρες). Οι αρχικές υποψίες μου αλλά και του μηχανικού μου ήταν ότι φταίει αυτός ο διακόπτης. Τον αλλάξαμε με καινούργιο αλλά καμμιά διαφορά.
    Επίσης άνοιξε το φανάρι από μπροστά, μέσα έχει μια μεγάλη πλεξούδα καλώδια η οποία χωράει μετά βίας. Ίσως εκεί δεν γίνεται καλά κάποια επαφή...
    Επίσης έβαλε αντισκωριακό (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) σε όλους τους διακόπτες των ηλεκτρικών στο τιμόνι. Πάλι χωρίς αποτέλεσμα...
    Πάντως για μένα το πιο παράξενο είναι ότι όταν ανοβοσβύνουν τα φώτα από μόνα τους δεν ανάβει η μεγάλη σκάλα - απλά το μπλε φωτάκι της μεγάλης σκάλας!!! Δηλαδή ανάβει το μπλε φωτάκι χωρίς ουσιαστικά να ανάβει η μεγάλη σκάλα!!!
    Είναι πραγματικά πολύ περίεργο, στον μηχανικό δεν είχε ξανατύχει κάτι αντίστοιχο. Μου είπαν για ένα ηλεκτρολόγο μηχανών στην αρχή της Αγ. Δημητρίου (Θεσσαλονίκη) και θα το πάω από βδομάδα να το δει... Ελπίζω να βρει κάποια άκρη...

@johnpan Θα κοιτάξω και μόνος μου τα καλώδια στον λαιμό. Αν όντως έχει "ανοίξει" κάποιο και κάνει επαφή με τον λαιμό, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί την αιτία του προβλήματος. Επίσης ο μηχανικός δοκίμασε και με άλλη λάμπα αλλά χωρίς αποτέλεσμα, οπότε μάλλον δεν φταίει και η λάμπα...

Αυτοι οι μαντράδες τα κονομάνε γερα. Εμένα μου το πήρε με ανταλλαγή 1500 ? με τα ίδια περίπου χιλιόμετρα.
    Τέλος πάντων .

Καλή ψάξιμο και ελπίζω να λύσεις το πρόβλημα σου.
    Ειμαι και πάλι πολίτης ... γαμώτο.

Νέο μέλος
    Και εγώ αφού το πήρα κατάλαβα ότι η τιμή ήταν λίγο "φουσκωμένη". Anyway, τουλάχιστον είχε δερμάτινο tank cover και συναγερμό meta.

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    κ γω τοσο το χα πηρει ,ιδιο μοντελο , με λιγοτερα χιλιομετρα απο οτι εσυ ομως.
    μια συμβουλη ομως (μπορει,μακαρι οχι , να σε ξενερωσω) ,
    επειδη το πηρα και γω απο γνωστοτατο μαγαζι στην αθηνα μεταχειρισμενο με δερμα πανω στο ντεποζιτο , δεν προσεξα μια λακουβα που ειχε απο κατω. επειτα απο μια συζητηση με φιλο μου πε καλα δε το ψαξες, κ το κοιταω εκεινη τι στιγμη κ ειχε .....
    μακαρι να το χεις ψαξει ηδη κ να μην εχει τπτ απλα στο λεω γτ ειναι πολυ κλεφτες μερικοι

οσο αφορα το προβλημα ,καπου δεν θα κανει καλη επαφη καποιο καλωδιο μαλλον... αλλα δε ξερω να σε βοηθησω

καλες βολτες φιλαρακι!
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

Νέο μέλος
    Αυτό δεν το είχα σκεφτεί καθόλου! Λες; Θα το τσεκάρω άμεσα...

Νέο μέλος
    Για ενημερωτικούς λόγους και για να κλείσει το thread, το πρόβλημα ήταν τελικά σε ένα καλώδιο που είχε "τεντωθεί" και ήταν σχεδόν κομμένο στην πλεξούδα που περνάει από τον λαιμό της μηχανής. Ο ηλεκτρολόγος μηχανών εντόπισε αμέσως το πρόβλημα και το διόρθωσε.
    Αν κάποιος από Θεσσαλονίκη ενδιαφέρεται για ηλεκτρολόγο μηχανών ας μου στείλει πμ να του πω περισσότερες λεπτομέρειες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Καλησπέρα. Έχω ένα cbf 250 του 07 και μου παρουσιάζει το εξής:
    Όταν δεν δουλέψει για 4-5 μέρες τη στιγμή που πατάω μίζα τραβάει όλο το ρεύμα με αποτέλεσμα να σβήνουν στιγμιαία τα φώτα και το καντράν.Το πρόβλημα είναι ότι όταν ξαναανάψει το καντράν έχει μηδενιστεί το ρολόι και ο μερικός χιλιομετρητής. Υποψιάζομαι ότι είναι πεσμένη μπαταρία αν και το μηχανάκι παίρνει μπρος πάντα με μισή μιζιά. Αν δουλέψει αρκετή ώρα και φορτιστεί η μπαταρία δε το κάνει.Επειδή όμως σε 1 μήνα λήγει η εγγύηση θέλω να βεβαιωθώ ότι φταίει η μπαταρία και όχι το καντράν. Ρωτάω λοιπόν αν έχει τύχει το ίδιο σε κανέναν και τι συμπέρασμα έβγαλε. Την ώρα που μιζάρει προβλέπεται να σβήνουν τα φώτα ή το κάνει από πτώση τάσης;

Νέο μέλος
    Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό ακριβώς αλλά και εμένα όταν βάζω μπρος, στιγμιαία χαμηλώνουν τα φώτα. Ένας μηχανικός μου είπε ότι γίνεται για να προστατευτούν οι λάμπες και να μην καούν κατά την εκκίνηση. Το καντράν όμως δεν σβήνει σε καμμιά περίπτωση...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Αυτό που λες είναι νορμάλ και γίνεται και σε μένα όταν η μπαταρία είναι φρεσκοφορτισμένη από κυκλοφορία. Το πρόβλημα είναι όταν μείνει ακίνητο κάποιες μέρες. Πάντως η μίζα γυρνάει πάντα κανονικά

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2013, 09:29
  2. Η παπια εχει προβλημα με τα ηλεκτρικα...
    από Panos1313 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2011, 15:34
  3. Πρόβλημα με τα ηλεκτρικά
    από psbabilh στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 02/04/2010, 09:29
  4. Πρόβλημα με το φρένο (CBF-250)
    από Alchimistis στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2005, 10:06

Κανόνες δημοσιεύσεων