Ρε παιδιά έχω αγοράσει εδώ και λίγο καιρό CBF 250.Όταν το πήρα είχε περίπου μισό ντεπόζιτο βενζίνη και ο δείκτης δούλευε κανονικά.Τώρα όμως που το γέμισα ξαφνικά ο δείκτης δεν δείχνει τίποτα.Γιατί έγινε αυτό;Έχω πρόβλημα;;
Ρε παιδιά έχω αγοράσει εδώ και λίγο καιρό CBF 250.Όταν το πήρα είχε περίπου μισό ντεπόζιτο βενζίνη και ο δείκτης δούλευε κανονικά.Τώρα όμως που το γέμισα ξαφνικά ο δείκτης δεν δείχνει τίποτα.Γιατί έγινε αυτό;Έχω πρόβλημα;;
πως το εννοεις δε δειχνει τιποτα? εξαφανιστηκε ο δεικτης?
λογικα κατι εχει να κανει με το φλοτερ, η την καλωδιωση του, ή την ενδειξη στο κοντερ. καντου λιγα χλμ να δεις αν θα αλλαξει η ανδειξη και το ξανασυζηταμε.
Η σειρα παντως εχει ως εξης: φλοτερ->καλωδιωση-> ενδειξη στα οργανα. το πιο πιθανο καποιο καλωδιο να μην κανει καλη επαφη γτι κουνηθηκε, φθαρθηκε κλπ
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
κατω απο το τεποζιτο υπαρχει μια φισα, ξεκινα απο κει
[QUOTE=dimzan;2384067]πως το εννοεις δε δειχνει τιποτα? εξαφανιστηκε ο δεικτης?
Ναι έχει εξαφανιστεί τελείως ο δείκτης.
μήπως απλά έσπασε σε καμιά λακούβα ;
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
σα να λέμε δεν δείχνει καμία μπάρα? Κούμπωσε τη φύσα που πάει στο τεπόζιτο..
ειχα ξεχασει πως ειναι ψηφιακη η ενδειξη για τη βενζινη!
λοιπον, παινρεις πολυμετρο, και δοκιμαζεις τις φυσες ποια δεν κανει επαφη. επισης βρες το service manual Και δες ποια πινς της φυσσας του κοντερ αντιστοιχουν στην ενδειξη σταθμης. Το φλοτερ ουσιαστικα ειναι μεταβλητη αντισταση, και αναλογα ποσα ωμ διαβαζει το κοντερ σου βγαζει και την αντιστοιχη ενδειξη ψηφιακα (ή αναλογικα τα παλια). Παιξε λιγο με καμια αντισταση γεφυρωμενη στα σωστα πινς, κι αν δεις οτι λειτουργουν οι ανδειξεις σημαινει οτι ειαν θεμα καλωδιωσης ή φλοτερ.
Αν παλι δεν καταλαβαινεις γρι απ οτι γραφω τοτε καλυτερα να το αναλαβει καποιος που να ξερει (γνωστος ή μηχανικος)
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
Απ'το γέμισμα και μετά έκανα εκατό χλμ και τώρα μου έβγαλε ένδειξη ότι το ρεζερβουάρ είναι φουλ.Υπάρχει περίπτωση απλά να πρέπει να κάψει λίγη βενζίνη για να βγάλει ένδειξη ή απλά τα έχει παίξει ο δείκτης;
Υ.Γ. Και κάτι άσχετο απλά για να μην ανοίγω άλλο θέμα...Σε σχέση με το μηχανάκι που είχα Modenas Kriss 125cc αυτό έχει λίγο πιο ψηλά το φρένο στο πόδι με αποτέλεσμα να μη με βολεύει.Αυτό διορθώνεται ή μετά θα έχω κάποιο θέμα με το φρένο μου;
κατω απο το πενταλ υπαρχει μια βιδα που ρυθμιζει το υψος του
παιρνεις ενα 10ρακι λασκαρεις το παξιμαδι ρυθμιζεις με τη βιδα στο σημειο που σε βολευει και ξανασφιγγεις το παξιμαδι