Είναι γνωστό τοις πάσι ο κρυφός έρωτας που έχω με τις διαδρομές και τους προορισμούς. Επίσης το αλάθητο ένστικτό μου του προσανατολισμού.
Πριν από καιρό αγοράστηκε ηλεκτρονικός αρωγός ακα GPS ονόματος Garmin Zumo και αναφώνησα ανακουφισμένος "ποτέ πια χαμένος στο πέρα πουθενά ο Vaska".
Πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς, άλλες φορές με προβλημάτισαν οι επιλογές του, αλλά τελικά το άγχος δεν μου έφυγε. Ξεκινάμε για εκδρομή και πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου η εκδοχή να χάσουμε κάποια στροφή με τα γνωστά επακόλουθα. Αυτός είναι κι ο λόγος που πάντα έχω μαζί μου χρήματα όχι μόνο για βενζίνες φαγητά και διόδια αλλά και για διανυκτέρευση

Πρόσφατα με αφορμή την πίτα του μοτο στο άμμος κλάμπ, επιστρατεύτηκε ο ηλεκτρ. σύντροφος και παίξε παίξε με το basecamp αλλά και με τον γούγλη, ανακάλυψα με μεγάλη μου χαρά ότι αν φτιάξεις μια διαδρομή στο google maps μπορείς να την σώσεις σε kml και να την στείλεις να την διαβάσει το GPS μιας και είναι πολύ πιο εύχρηστο το google maps από το baseCamp.
Αμ δε, έχω κάμποσες ώρες που παιδεύομαι με μια πολύ απλή διαδρομή με σκοπό να μάθω την διαδικασία αλλά φευ. Έχουν σπάσει τα νεύρα μου και τελικά ανακάλυψα πως αν η διαδρομή είναι η "επίσημη" με διόδια κλπ, μπορείς να την αποθηκεύσεις σε μορφή kml. Αν ζητήσεις να παρακάμψεις εθνικές οδούς και διόδια, δεν μπορείς.
Τι να υποθέσω τώρα?? Συνωμοσία του Γούγλη με το Ελληνικό κράτος και τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς (sick) ή κάνω κάποια λαλακία και δεν.
Πάσα βοήθεια δεκτή. Φωτίστε τον αόμματο!!