Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Μικρό γραφειοκρατικό πρόβλημα δανείου.

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis

Μικρό γραφειοκρατικό πρόβλημα δανείου.

Βρισκόμενος σε διαδικασία έγκρισης καταναλωτικού δανειου για αγορά οχήματος,έμαθα σήμερα απο την τράπεζα οτι προέγκριση έχω πάρει.Χρειάζονται λεει μιας και η αίτηση είναι για αγορά οχήματος να προσκομίσω φωτοτυπία άδεια κυκλοφορίας ή προσφορά πώλησης απο τον πωλητη (ιδιώτη) ωστε να προχωρήσει η διαδικασία ή όχι τελικής έγκρισης.
    Η σκέψεις μου ειναι οι εξής.Αντε και λέω εγώ στον ιδιώτη ξέρεις χρειάζομαι φωτοτυπία την άδεια κυκολφορίας.Γιατι ο πωλητης να με πιστέψει και να μπεί σε αυτή την διαδικασία;Εγω πιθανότατα ΔΕΝ θα με πίστευα πάντως.Το επόμενο είναι να ζητήσω απο τον υποψήφιο πωλητη ένα χαρτί που να λεει ο τάδε μπλα μπλα εδωσα προσφορά αγορας στον τάδε μπλα μπλα για το όχημα τάδε με αριθμό κυκλοφορίας τάδε.
    Εχει τύχει σε κανεναν σας αυτό ποτέ;Τι θα μπορουσα να κάνω για αυτη την διαδικασία σε σχέση με τον πωλητή;

Νέο μέλος Το avatar του/της nerofida
    μια φωτοτυπια της αδειας πριν τη μεταβιβαση και μια μετα θελουν
    γραφειοκρατικο ναι, αλλα δεν ειναι κατι τραγικο, η αδεια ειναι δημοσιο εγγραφο, αν ειναι τοσο βλακας ο πωλητης που θα χαλασει την πωληση για να μην σου δωσει μια φωτοτυπια της αδειας, ατυχησες...
    Καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος

Και αν εγώ αγοράσω απο άλλον ιδιώτη μετά τι γίνεται;Πάω πχ φωτ/ία του Α πωλητή.Εκταμιευω και στη πορεία τελικά βρισκω καλύτερη προσφορά απο τον πωλητή Β.Τρέχει τίποτα έτσι;Νόμος προσφοράς και ζήτησης (Νομίζω)

θα ενημερωσεις την τραπεζα και θα προσκομισεις την αδεια του οχηματος που εχεις αποφασισει να παρεις. Αν ειναι στην ιδια τιμη ή κατηγορια τιμης δεν θα εχεις προβλημα, αν ζητησεις αρχικα δανειο για 3000 κυβικα αυτοκινητο και παρεις 1000αρι... θα εχεις

γενικα παντως μην εισαι καχυποπτος, τα συστηματα συνδιαλαγων εχουν φτιαχτει ετσι ωστε να προφυλλασονται και οι αγοραστες και οι πωλητες. Αυτο που πρεπει να προσεχουμε περισσοτερο σε μια αγορα ειναι αν φαινεται λαμογιο στη φατσα ο απεναντι μας, παρα τα χαρτια που ζητανε οι τραπεζες, υπουργεια κλπ. Φανταζομαι καταλαβαινεις πως το εννοω.

Εγω έχω 3 μηχανάκια Ιδιου τύπου κατα νου και ένα αμάξι(άσχετο).Θα πρέπει να προσκομίσω 4 άδειες;Εφόσον δεν έχω διαλέξει ακόμη ποιο θα πάρω.Εκει είναι το τι γίνεται στο αν πετύχω καλύτερη τιμη σε άλλο όχημα εκτός της φωτοτυπίας που θα έχω προσκομίσει.Η τιμή πάνω κάτω η ίδια θα είναι.Απόκλιση 200-300 ευρώ.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Εγω έχω 3 μηχανάκια Ιδιου τύπου κατα νου και ένα αμάξι(άσχετο).Θα πρέπει να προσκομίσω 4 άδειες;Εφόσον δεν έχω διαλέξει ακόμη ποιο θα πάρω.Εκει είναι το τι γίνεται στο αν πετύχω καλύτερη τιμη σε άλλο όχημα εκτός της φωτοτυπίας που θα έχω προσκομίσει.Η τιμή πάνω κάτω η ίδια θα είναι.Απόκλιση 200-300 ευρώ.
    Ε οταν καταληξεις ποιο θέλεις πηγαίνεις τη συγκεκριμένη άδεια

εφοσον εχεις την προεγκριση σημαινει οτι σχεδον σιγουρα (προσοχη στο σχεδον :Ρ) οταν με το καλο αποφασισεις τι θελεις να παρεις θα παρεις και την τελικη εγκριση. Αν θελεις να βαλεις ολο το ποσο της αγορας στο δανειο, για οποιαδηποτε αποκλιση κατα 99% θα χρειαστεις νεα προεγκριση και αν ειναι και πολυ hardcore γραφειοκρατες, νεα εκκαθαριστικα, μισθοδοσιες, λογαριασμους ΟΤΕ κλπ. Επισης οι προεγκρισεις κρατανε 1 μηνα συνηθως.

Επομενως, οταν αποφασισεις τι θελεις να παρεις και ποσο, βγαζεις μια φωτοτυπια την αδεια, πας στην τραπεζα, παιρνεις το οκ, σου εκταμιευουν το ποσο, το πληρωνεις, κανεις μεταβιβαση, πας τη νεα αδεια, καλοριζικο και μην ξεχνας τις δοσεις.

Αν φοβασαι γενικοτερα, κανε ενα ιδιωτικο συμφωνητικο με τον πωλητη οταν τα συμφωνησετε ολα και πριν πας στην τραπεζα, σε περιπτωση που ειναι λιγο μ@λ@κ@ς και στο διαστημα απο την εγκριση της τραπεζας μεχρι την εκταμιευση (λιγες μερες) το μετανιωσει ή τον πιασει κοψιμο ή οτιδηποτε. Αν ψαξεις στο google για "ιδιωτικο συμφωνητικο πωλησης" θα βρεις ετοιμα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Ε οταν καταληξεις ποιο θέλεις πηγαίνεις τη συγκεκριμένη άδεια
    Θα προσπαθήσω να το γράψω πιο αναλυτικά.
    Καταλήγω.Πηγαίνω την άδεια.Παιρνω τελική έγκριση για εκταμιευση σε μία εβδομάδα πχ.Μέσα σε αυτή την εβδομάδα και κατόπιν εκταμίευσης βρίσκω καλύτερη τιμή με απόκλιση 200-300 ευρώ στο ίδιο μοντέλο οπότε,καταθέτω πάλι νέα άδεια κατόπιν αγοράς.Αυτό θα μπορουσε να είναι πρόβλημα του στυλ άλλο είπες αλλά άλλο πήρες;Και τι πρόβλημα εφόσον οι πληρωμές θα γίνονται κανονικά;

Ειμαι άσχετος πάνω σε αυτά τα θέματα μιας και στο παρελθόν δεν είχα ποτε μπει σε τέτοια διαδικασία.

(Θεωρώ λίγο άκομψο τον χειρισμό αυτό απο τις τράπεζες.Πως μπορείς να καταλήξεις απο πρίν χωρίς το μετρητό στο χέρι ωστε να κάνεις τις όποιες συναλλαγές σου

Edit με πρόλαβες καθώς έγραφα.
    Τελευταία τροποποίηση από 7Tolis; 24/07/2014 στις 11:13.

ε σε τρωει και σενα ο κ@λος σου
    κατεληξε σε καποιο και αν στο μεσοδιαστημα βρεις κατι φθηνοτερο, θα στην καλυψω εγω τη διαφορα!

Θα πάω τη Δευτέρα απο το κατάστημα να πρήξω αυτόν που θα με εξυπηρετήσει.Τωρα μένει να μην πέσω σε παράξενο πωλητη στο θέμα φωτοτυπία άδειας.

Tricolore member Το avatar του/της alexxxcbr
    Εγω δεν θα σου εδινα φωτοτυπια αδειας παντως.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexxxcbr Προβολή μηνύματος
    Εγω δεν θα σου εδινα φωτοτυπια αδειας παντως.
    ούτε εγώ θα μου έδινα.Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα κόλπα.

μη χρεώνεσε ρε

πάρε αυτό που αντέχει η τσέπη σου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από desklit Προβολή μηνύματος
    μη χρεώνεσε ρε

πάρε αυτό που αντέχει η τσέπη σου
    Μια χαρά το αντέχει η τσέπη μου.Απλά ο ιδιώτης χρήζει μετρητών και το αποθεματικό μου δεν επαρκεί.6 χρόνια χωρις μπισικλετ εμείνα.Φτάνει.

Αν πάς μία άδεια για αυτή σου δίνουν δάνειο. αν αλλάξεις γνώμη απλά δεν θα πάρεις τα λεφτά μέχρι να επιβαιβεώσουν ότι και το καινούριο όχημα είναι ίδιας αξίας και στο μεσοδιάστημα μπορεί να βρείς κάτι ακόμα καλύτερο κ.ο.κ και τελικά δεν θα πάρεις φράγκο γιατί θα αλλάζεις συνέχεια γνώμη και στο τέλος θα μαζάψεις τα λεφτά μόνος σου.
    Με λίγα λόγια πρώτα αποφασίζεις 100% και μετά πάς τράπεζα. το πίσω μπρος δεν θα το δουν με πολύ καλό μάτι

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μικρό πρόβλημα! με varadero 2003
    από agriniopk στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2015, 13:50
  2. Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2014, 16:16
  3. Πραγματικά μικρό πρόβλημα
    από adbasil στο forum Ducati
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2007, 17:46