Έχοντας πρόσφατα αλλάξει την τετράδα καρμπιρατέρ που έτρεχε με την "κάβα" από νεότατο fzs εκ μεγάλης βρεττανίας (είχα πάρει και πίσω δίσκο που δεν είχε καν πατηθεί από το τακάκι μεταξύ άλλων για αυτό λέω νεότατο), παρατήρησα το εξής περίεργο. Καίει "τη μάνα του και τον πατέρα του" πιά, ενώ η τροφοδοσία (θεωρητικά) είναι 100% στοκ με την "κάβα" τετράδα καρμπιρατέρ. Διαφορά της τάξης των 2λ/100χλμ, από 6 μέσο όρο στα 8, διόλου αμελητέα. Άντε το πρώτο γέμισμα είπα ότι έφταιγε το βαρύ το χέρι που χάρηκα, άντε το δεύτερο που βιαζόμουν, δεν το βλέπω να πέφτει όμως ούτε με ευλαβική αυτοσυγκράτηση... Όχι ότι με αφήνει να είμαι συγκρατημένος εύκολα γιατί μου φαίνεται πολύ πιο ζωηρό, αλλά το έκανα πολύ συνειδητά για τεστ.
Μου λέει λοιπόν ο Θεόφιλος888 σήμερα "μάλλον έκαιγε πολύ με τα δικά του και σε αυτά που φορούσες έβαλαν μικρά ζιγκλέρ". Όχι παράλογο μεν, με δεδομένο όμως ότι μύριζε από πάντα άκαυστη πίσω, απίθανο. Αλλά δεν το είχα ελέγξει κιόλας...
Ανοίγω σήμερα ένα ακριανό λεκανάκι και βλέπω το "pilot jet" (προζιγκλερ πως το λέμε) στο νούμερο 15. Το "main jet" ζιγκλέρ ήταν στο 132,5 νούμερο. Στοκ δηλαδή αμφότερα. Ανοίγω ένα μεσιανό λεκανάκι, 15 και 130 αντίστοιχα, οπότε στοκ και αυτό.
Οι παντεντιάρηδες στο Αμέρικα τα βάζουν από 125 ως 130 ανάλογα το μέσο υψόμετρο κίνησης, όλα ίδια και σηκώνουν τις βελόνες. Οπότε λέω τα ζιγκλέρ στοκ, να δούμε τις βελόνες μου τις παλιές...
Τούμπα η τετράδα, ξεβιδώνω το πρώτο καπάκι, η βελόνα στην μεσαία χαρακιά από τις πέντε που έχουν (αν την στήσεις με το κλιπ προς τα επάνω) άρα ήταν σωστά. Και αν ισχύει αυτό που διαβάζω ότι της dynojet έχουν οκτώ χαρακιές, είναι όντως οι στοκ βελόνες. Η μία που άνοιξα ήταν νούμερο 129, άρα το κανονικό. Μεμβράνες φαίνονται μιά χαρά επίσης, ελαστικές και χωρίς σημάδια τσακίσματα κλπ και τα σλάιντς δεν είναι τρυπημένα "για καλύτερη απόκριση".
Το ερώτημα το σοβαρό είναι...
Βγήκαν στοκ καρμπιρατέρ, μπήκαν στοκ καρμπιρατέρ, γιατί να καίει περισσότερο;
Η σκέψη πιά είναι να πάρω ένα κιτ επισκευής, θα το πληρώσω κανένα 80άρι, να αλλάξω και τα 132.5 ζιγκλέρ με τα 130άρια που λένε οι Αμερικανοί (ή και όχι) και να ξαναβάλω τα παλιά επάνω, ρυθμίζοντας και το ύψος του φλοτέρ εκεί που λένε οι Αμερικανοί ότι δεν μπουκώνει παρκαρισμένο στο πλαϊνό σταντ. Δεν συμφέρει η αλλαγή στην τσέπη, θα έχω ρεφάρει σε τέσσερα-πέντε γεμίσματα

Αλλά μου έχει μείνει η απορία!