Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 47

Θέμα: Απογοήτευση

Banned

Απογοήτευση

Σήμερα είχα την τύχη να παρευρεθώ σε ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης, και συμπεριφοράς που έκανε ο Τάσος Μαρκουιζος, ο γνωστός σε όλους ΙΑΒΕΡΗΣ.
    Αυτό που μου προξενησε θλίψη ( αν και ήταν δωρεάν) ήταν ότι οι παρευρισκόμενοι δεν ξεπερνούσαν τούς 30 .Και απουσιαζαν οι ηλικίες 15/25 ( αυτοί ξέρουν καλύτερα μάλλον)
    Παρόλα αυτά το σεμινάριο έγινε ΚΑΝΟΝΙΚΆ.
    ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μίλαγε με τόσο πάθος,με στοιχεία που σε αποσβολωνε.
    Έχει πολλά δίκια, και τα στοιχεία που παρουσίασε ήταν αν μη τι άλλο αποκαρδιωτικα.
    Οι νεκροί από τροχαία ξεπερνάνε τούς νεκρούς που είχαμε σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Γνώριζα από έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τον αγώνα που κάνει αυτός ο άνθρωπος για να αφυπνίσει συνειδήσεις, να μας κάνει να βλέπουμε και όχι να κοιτάμε όταν έχουμε στα χέρια μας ένα εν δυνάμει όπλο αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα που μπορεί να σκοτώσει και να φέρει οδύνη και θλίψη.
    Πρώτη φορά τον άκουσα και τον είδα από κοντά.
    Όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε πράξη αυτά που διδάσκει και δείχνει απλόχερα.
    Και προτείνω σε όσους δοθεί η ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν και να τον ακολουθήσουν στον αγώνα μήπως και αφυπνιστουν συνειδήσεις και βλέπουμε περισσότερο απ ότι να κοιτάμε.
    Μήπως και γίνουμε ποίο ευσυνείδητοι,και να έχουμε στο μυαλό μας μπροστά και όχι στο πίσω μέρος ότι όταν φεύγουμε απ το σπίτι για δουλειά πρέπει να επιστρέψουμε.
    Και πραγματικά τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια όταν είναι σταματημένα/ παρκαρισμένα, είναι άδεια όπλα.
    Που μετατρέπονται σε φονικά μόλις καθίσει το βλήμα στην θέση τού οδηγού

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Άστα να πάνε, Μήτσο.... τα βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους....

Η πιτσιρικαρία, όπως είπες, προφανώς και ξέρει καλύτερα.... τι να πεις
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Είπαν οι γεροξουρες....

ανανήψαντας

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Είπαν οι γεροξουρες....

τι να κάνουμε, γεροντικές αυπνίες

Banned
    Έφερε ένα παράδειγμα μίας τριτοκοσμικης χώρας, όπου όσοι περνάνε στοπ η κόκκινο, δεν πληρώνουν πρόστιμο.
    Συλλαμβάνονται πάνε εισαγγελέα, τους χρεώνει και τούς υποχρεώνει σε κοινωνική εργασία το κράτος, τούς υποχρεώνει να γίνουν δοτες οργάνων για το κράτος και όχι για τούς οικείους τους, και εννοείται ότι δεν οδηγανε για μήνες.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Έφερε ένα παράδειγμα μίας τριτοκοσμικης χώρας, όπου όσοι περνάνε στοπ η κόκκινο, δεν πληρώνουν πρόστιμο.
    Συλλαμβάνονται πάνε εισαγγελέα, τους χρεώνει και τούς υποχρεώνει σε κοινωνική εργασία το κράτος, τούς υποχρεώνει να γίνουν δοτες οργάνων για το κράτος και όχι για τούς οικείους τους, και εννοείται ότι δεν οδηγανε για μήνες.
    Να το κάνανε κι εδώ αλλά για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, τι καλά που θα ήταν.......να δεις για πότε κόβεις την :a31:

Μέλος της Μένσα Το avatar του/της Nikol1979
    Ναι καλα περιμενε..εδω τρως κληση και το πρωτο που σκεφτεσαι ειναι ποιος θα σου τη σβησει απο τους γνωστους...Εμεις εδω κατω εχουμε ενα ιδιαιτερα φονικο κομματι δρομου, το ρεθυμνο-Ηρακλειο που ειναι ΓΕΜΑΤΟ εικονοστασια...και το θεωρουμε μαγκια αμα εισαι πιωμενος να κατσεις στο τιμονι και τοθεωρουμε μαγκια να περναμε βολιδα στο κοκκινο φαναρι σαββατοβραδο γιατι αψηφουμε το θανατο και παπαριες...συγχωρειστε τη γλωσσα μου αλλα δε μπορω.....ο κοκ επρεπε να ειναι μαθημα απο το δημοτικο. τελεία.
    Ότι δίνεις γυρνάει σε σένα

Η τρομολαγνική προσέγγιση του εν λόγω στο ζήτημα είναι απλά λάθος.
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα μαστίγιο πάνω από το κάθε κεφάλι.
    Δεν είναι δυνατόν να ζεις με την τρομοκρατία ότι "βγήκες στο δρόμο και είσαι εν δυνάμει νεκρός ή δολοφόνος ή υπόδικος". Αν είναι έτσι να κλειδωθούμε όλοι σπίτια μας.
    Επειδή ο λόγος του εν λόγω δεν φέρνει τίποτα παραπάνω από τεράστιες δόσεις τρομοκρατικού περιεχομένου, του γυρνάνε την πλάτη.
    Η τακτική του πάντως μόνο σε συνταξιούχους περνάει, ακριβώς η ίδια εφαρμόζεται από τα δελτία ειδήσεων.
    Ατυχώς για την σοβαρότητα του μηνύματος που θέλει να περάσει, η αποτυχία του είναι καθολική εκεί που μετράει, στις νέες γενιές. Το αν θα καταλάβει ποτέ το εσφαλμένο της προσέγγισης, ειδικά όταν επιθυμεί να απευθυνθεί σε ηλικίες εκ φύσεως αντιδραστικές, είναι ένα σοβαρό ερώτημα.
    Και επειδή όσα χρόνια τον ακούω λέει ακριβώς τα ίδια, σημαίνει πως δεν έχει μάθει από το λάθος του και δεν έχει κάνει ποτέ μια αυτοκριτική του γιατί το κοινό του δεν είναι το θεωρητικά επιθυμητό.
    Ίσως θα έπρεπε να επικεντρωθεί στη σχολή που είχε (δεν ξέρω αν υφίσταται ακόμα) και να βάλει κάποιον που μπορεί να προσεγγίσει το αντικείμενο με καλύτερη ρητορική, μήπως και αγγίξει περισσότερο ακροατήριο.

έχω έναν συνάδελφο ο οποίος έχει σκουτερ

όσο δουλεύαμε αργυρούπολη, ερχόταν πάντα με κράνος και όλα καλά.... το είχαμε συζητήσει το θέμα, καλό μυαλό, μίλαγε λογικά....

τώρα που έχουμε μεταφερθεί νεο κόσμο, πέντε λεπτά από το σπίτι του, έρχεται χωρίς.... τον πιάνω ενα πρωί, "νικολάκη θα σε μαλώσω, το κρανάκι το παρατήσαμε τωρα που είμαστε κοντά εεεε?", "έχεις δίκιο", μου λέει, "παρασέρνομαι από τη μικρή απόσταση".... ε ακόμα χωρίς κράνος έρχεται.....

μία από τα γίδια και ο πιτσιρικάς απέναντι από το σπίτι μου.... ο οποίος όσο πάει ο καιρός όλο και πιο αραιά τον βλέπω με κράνος.... το "πάω κοντά και γι αυτό δε βάζω" έγινε μόνιμο "δε φοράω"....

τι να πεις, ούτε μπατσος είμαι, ούτε τον κόσμο θέλω να σώσω αλλά καμμια φορά εύχομαι να ήμουν..... σε πολλές περιπτώσεις, μόνο το μαστίγιο δουλεύει δυστυχώς
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Και απουσιαζαν οι ηλικίες 15/25 ( αυτοί ξέρουν καλύτερα μάλλον)
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Η τρομολαγνική προσέγγιση του εν λόγω στο ζήτημα είναι απλά λάθος.
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα μαστίγιο πάνω από το κάθε κεφάλι.
    Δεν είναι δυνατόν να ζεις με την τρομοκρατία ότι "βγήκες στο δρόμο και είσαι εν δυνάμει νεκρός ή δολοφόνος ή υπόδικος". Αν είναι έτσι να κλειδωθούμε όλοι σπίτια μας.
    Επειδή ο λόγος του εν λόγω δεν φέρνει τίποτα παραπάνω από τεράστιες δόσεις τρομοκρατικού περιεχομένου, του γυρνάνε την πλάτη.
    Η τακτική του πάντως μόνο σε συνταξιούχους περνάει, ακριβώς η ίδια εφαρμόζεται από τα δελτία ειδήσεων.
    Ατυχώς για την σοβαρότητα του μηνύματος που θέλει να περάσει, η αποτυχία του είναι καθολική εκεί που μετράει, στις νέες γενιές. Το αν θα καταλάβει ποτέ το εσφαλμένο της προσέγγισης, ειδικά όταν επιθυμεί να απευθυνθεί σε ηλικίες εκ φύσεως αντιδραστικές, είναι ένα σοβαρό ερώτημα.
    Και επειδή όσα χρόνια τον ακούω λέει ακριβώς τα ίδια, σημαίνει πως δεν έχει μάθει από το λάθος του και δεν έχει κάνει ποτέ μια αυτοκριτική του γιατί το κοινό του δεν είναι το θεωρητικά επιθυμητό.
    Ίσως θα έπρεπε να επικεντρωθεί στη σχολή που είχε (δεν ξέρω αν υφίσταται ακόμα) και να βάλει κάποιον που μπορεί να προσεγγίσει το αντικείμενο με καλύτερη ρητορική, μήπως και αγγίξει περισσότερο ακροατήριο.
    Το ενδεχόμενο να μην τον γνωρίζουν καν οι νεότεροι, το έχετε σκεφτεί;
    Ούτε ποιός είναι, ούτε τι έχει κάνει;

Το οποίο βέβαια, αν ισχύει, σημαίνει ότι πρέπει πράγματι να ασχολήθεί με την προώθηση της καμπάνιάς του πιο στοχευμένα.
    Ισως με νέους βοηθούς, άλλη ρητορική ή σε άλλους χώρους.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Το ενδεχόμενο να μην τον γνωρίζουν καν οι νεότεροι, το έχετε σκεφτεί;
    Τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι και αυτό δεν είναι επικοινωνιακό λάθος;

Αν θυμάμαι καλά (γιατί τα χρόνια περνούν αμείλικτα πιά) επί εποχής Άρη Σταθάκη, είχε τυπώσει βιβλιαράκια και είχαν μοιραστεί σε κάποια σχολεία, ίσως και μέσω των 4Τ; Η προσπάθεια ωραία σαν σύλληψη, μάθε τους όσο είναι μικροί το σωστό. Αλλά το κείμενο "μεγαλίστικο" και τα συνοδευτικά σχέδια λες και τα είχε κάνει άτεχνος ενήλικας σε χαρτοπετσέτα με στιλό. Το πιτσιρίκι δεν καταλαβαίνει τον ερασιτέχνη Φασιανό και το μολύβι του. Ούτε το μίνιμαλ. Θέλει χρώμα, θέλει λίγο ομορφιά, θέλει κάτι ελκυστικό και αυτό δεν ήταν. Και θέλει απλό μικρό κειμενάκι. Και δεν θέλει τρομοκρατία πάνω απ' όλα.

Παλαιό μέλος
    Τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι και αυτό δεν είναι επικοινωνιακό λάθος;

Αν θυμάμαι καλά (γιατί τα χρόνια περνούν αμείλικτα πιά) επί εποχής Άρη Σταθάκη, είχε τυπώσει βιβλιαράκια και είχαν μοιραστεί σε κάποια σχολεία, ίσως και μέσω των 4Τ; Η προσπάθεια ωραία σαν σύλληψη, μάθε τους όσο είναι μικροί το σωστό. Αλλά το κείμενο "μεγαλίστικο" και τα συνοδευτικά σχέδια λες και τα είχε κάνει άτεχνος ενήλικας σε χαρτοπετσέτα με στιλό. Το πιτσιρίκι δεν καταλαβαίνει τον ερασιτέχνη Φασιανό και το μολύβι του. Ούτε το μίνιμαλ. Θέλει χρώμα, θέλει λίγο ομορφιά, θέλει κάτι ελκυστικό και αυτό δεν ήταν. Και θέλει απλό μικρό κειμενάκι. Και δεν θέλει τρομοκρατία πάνω απ' όλα.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Το οποίο βέβαια, αν ισχύει, σημαίνει ότι πρέπει πράγματι να ασχολήθεί με την προώθηση της καμπάνιάς του πιο στοχευμένα.
    Ισως με νέους βοηθούς, άλλη ρητορική ή σε άλλους χώρους.
    Συμφωνώ απόλυτα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Αν θυμάμαι καλά (γιατί τα χρόνια περνούν αμείλικτα πιά) επί εποχής Άρη Σταθάκη, είχε τυπώσει βιβλιαράκια και είχαν μοιραστεί σε κάποια σχολεία
    υποσκελίστηκαν από τον "Μπίλη Καντήλι" του παιδαγωγού Π. Τσαρούχα που οργώνει τα σχολεία της επικράτειας και τους μαθαίνει σούζες
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    H "τρομοκρατια" μια χαρα πιανει σαν αποφευκτικη στρατηγικη.
    Για κανε μια καμπανια και αρχισε να δειχνεις φωτο απο ατυχηματα με μυαλα απλωμενα στην ασφαλτο και διαμελισμενα πτωματα και θα σου πω εγω αν δεν θα ξανασκεφτουν την υποθεση "κρανος" ή "οδικη ασφαλεια".
    Προσωπικα εχω δει live μυαλο απλωμενο στο δρομο απο ατυχημα και μου 'χει χαραχτει στη μνημη. Δε νομιζω ποτε να μπορεσω να το ξεχασω.
    Αν λοιπον καταφερουμε να συνδεσουμε την εικονα αυτη με το "παντα κρανος", βουαλα, ο στοχος επιτευχθει.
    MADE IN JAPAN 日本製

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μέσω GPS, radar, καθώς και περιοριστικά μέτρα όπως abs, anti wheelie, traction control, κόφτης που θα διαβάζει τα όρια ταχύτητας κλπ.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σκέψη για αγορά Shoei XR-1000 (απογοήτευση)
    από xtapodias στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 28/12/2008, 09:30
  2. Απογοήτευση ..
    από Χωμάτινος στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 03/09/2007, 08:47
  3. Τέτοια απογοήτευση γ@μwτο??
    από samoure στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 09/12/2006, 19:39
  4. Απογοητευση
    από AFTER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2006, 09:35
  5. Σκέτη απογοήτευση...
    από BICILINDRICO στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 15:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα