παιδιά καλησπέρα ,
Πριν κάτι μέρες είχα ανοίξει ένα ποστ για τα Liqui Moly γιατί ήταν άγνωστα ( σε μένα ), βεβαία δεν ξέρω αν ακόμα είναι τα κατάλληλα για το gsxr μου .
Έχει κάποιος να προτείνει κάποια άλλη μάρκα ( και ιξώδες ) ????? .
παιδιά καλησπέρα ,
Πριν κάτι μέρες είχα ανοίξει ένα ποστ για τα Liqui Moly γιατί ήταν άγνωστα ( σε μένα ), βεβαία δεν ξέρω αν ακόμα είναι τα κατάλληλα για το gsxr μου .
Έχει κάποιος να προτείνει κάποια άλλη μάρκα ( και ιξώδες ) ????? .
Φίλε μου υπάρχουν πάρα πολλά καλά λάδια ,το θέμα είναι να δοκιμάσεις και να δεις τι πάει καλά με το δικό σου μηχανάκι και το κυριότερο με το σασμάν σου.
Δες και τα SILKOLINE PRO 4 σε 10/40 η 15/50 , ποιο πάνω σε ιξώδες είναι υπερβολή.
Dankannn
CBR 600F THE BEST
Εγω λεω βαλβονινη...
Εχει ενα καρο λαδια 10-40/15-50(βαρια) να διαλεξεις.
Κ τα liqui moly κανουν μια χαρα.
Τελευταια εγω εβαλα ipone R4000 RS για πρωτη φορα κ μου φαινονται αρκετα καλα.
Ride(s) the wind of change...
η Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται από ακραίες θερμοκρασίες για να αλλάξεις το προτεινόμενο ιξώδες του κατασκευαστή
ούτε, επίσης, τα προτεινόμενα διαστήματα σέρβις
τα παραπάνω αλλάζουν, διαστήματα και ιξώδες, (όπως γράφει το manual) μόνο σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.
είναι μεγάλη συζήτηση τα λάδια, εγώ πρότεινα το ιξώδες που λέει ο κατασκευαστής και τις δυο μάρκες λιπαντικών που είπες εσύ και έχω δοκιμάσει στο μηχανάκι μου
το τι είναι καλό, καλύτερο ή άριστο το αφήνω στο r&d της Suzuki (εν προκειμένω)
θα δοκιμαζα και τα AMSOIL.... όλοι λένε τα καλύτερα.
με τα torco στο σωστό ιξώδες, παίρνει και το κατιτις στην ιπποδύναμη (+1-2%)
Για την ακριβεια γραφει(στο δικο μου τουλαχιστον) πως σε περιπτωση που δεν ειναι διαθεσιμο το προτεινομενο(10-40) αντικαταστηστε με ενα απο τα προτεινομενα(μα βαση τον πινακα που εχει στο service manual).
Εγω παντως οφειλω να ομολογησω πως με 10-40 το στροφαρισμα του κινητηρα ειναι ολιγον τι καλυτερο σε σχεση με το 15-50 που δουλευα χρονια(Αν κ η διαφορες πιστευω ειναι για εμας ψιλοανουσιες αν εισαι σωστος ως προς την συντηρηση).
Ψαξε εδω μεσα για αναλογες συζητησεις...εχει ψωμι η κουβεντα.
Ride(s) the wind of change...
συμφωνώ.
δεν θελω να κάνω κουβέντα ή να βρώ ανάλογες συζητήσεις, απλά προτεινα ιξώδες και μάρκες.
παιδιά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας πάνω στο θέμα![]()
Να ρωτήσω και κάτι άλλο για να μην ανοίγω νέο post , σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω MOTOR CLEAN πριν την αλλαγή των λαδιών .
Το συγκεκριμένο προϊόν ξεπλένει και καθαρίζει εσωτερικά τον κινητήρα ,το έχει χρησιμοποίηση κάποιος να μου πει την γνώμη του ?.