Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 54

Θέμα: Είναι καλύτερα να καβαλάς πρώτα...

Είναι καλύτερα να καβαλάς πρώτα...

Πρόσφατα έμαθα για μια κρίση υστερίας σε φιλική οικογένεια γιατί ο μικρότερος γιος ενηλικιώθηκε και (οποία έκπληξη) ήθελε μηχανή. Βασικά μηχανή-άκι ήθελε απο τα δεκάξι το παιδί αλλά ή μάνα του το είχε τρενάρει για δυο χρόνια ακόμα.

Εγώ πιστεύω πως έιναι καλό για ένα νεαρό παιδί να καβαλήσει πρωτα μηχανάκι γιατί:

-Μαθαίνει να αντιδρά πολύ ταχύτερα σε κάθε κατάσταση

-Μαθαίνει πως ο δρόμος είναι ζούγκλα και όχι διαφήμιση Nissan Micra

-Μαθαίνει ότι τα λάθη δεν πληρώνονται μόνο στο φαναρτζή

-Δεν υπάρχει περίπτωση να αγνοήσει στοπ, να περάσει με κόκκινο, να αλλάξει λωρίδα χωρίς να ελέγξει ούτε με το μοτό αλλά κυρίως ούτε με το τουτού αργότερα

-Μαθαίνει να φορά πάντα ζώνη αργότερα με το τουτού (σε σχέση με το κράνος είναι πολύ πιο εύκολη)

Και κυρίως μαθαίνει ότι αν ήταν να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο της ζωής θα ζούσαμε όλοι σε μια αποστειρωμένη γυάλα σαν το Μαικλ Τζάκσον...

Συμφωνώ αλλα...

δυστυχως ειναι πολλοι και αυτοι που καταλήγουν με μηχανακι να περνάνε κοκκινα, στοπ και να μην φοράνε κρανος. Ειναι θεμα χαρακτηρα και ανατροφής-παιδειας.

Το σωστό είναι να μάθει να οδηγεί σωστά, να σέβεται το δρόμο και τους άλλους.

Αυτό είναι θέμα παιδείας και όχι τύπου οχήματος.
    Δε σημαίνει (χωρίς να διαφωνώ τελείως με τη λογική σου), οτι αν μάθει με κράνος θα φοράει ζώνη, ειδικά αν μάθει με το σκεπτικό κράνος = γλυτώνουμε κλήση.

Η καλή οδήγηση, δηλαδή η σωστή συμπεριφορά δεν είναι θέμα οχήματος, πρέπει να γίνει βίωμα του οδηγού, αυτόματη κίνηση,

μπαίνω στο αυτοκίνητο βάζω ζώνη,
    ανεβαίνω στη μηχανή φοράω κράνος

Συμφώνώ με την τελευταία παράγραφο.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Λαβωμένο μέλος Το avatar του/της Tigas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gollum
    Συμφωνώ αλλα...

δυστυχως ειναι πολλοι και αυτοι που καταλήγουν με μηχανακι να περνάνε κοκκινα, στοπ και να μην φοράνε κρανος. Ειναι θεμα χαρακτηρα .

Αρχικά δημιουργήθηκε από gollum
    Συμφωνώ αλλα...

δυστυχως ειναι πολλοι και αυτοι που καταλήγουν με μηχανακι να περνάνε κοκκινα, στοπ και να μην φοράνε κρανος. Ειναι θεμα χαρακτηρα και ανατροφής-παιδειας.

Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα (και ως ένα βαθμό εξαιτίας αυτών)δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί με σώας τας φρένας που περνάνε σφαίρα με κόκκινο (όχι σταματάω, βλέπω γκαζώνω) ή απο διασταυρώσεις με στοπ . Όχι ότι δεν υπάρχουν καθόλου, άλλωστε δεν είπα αυτό. Ειδικά με το κράνος είναι περισσότεροι δυστυχώς. Στα υπόλοιπα αν και πολύ κοινότυπα συμφωνώ απόλυτα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Δε σημαίνει (χωρίς να διαφωνώ τελείως με τη λογική σου), οτι αν μάθει με κράνος θα φοράει ζώνη, ειδικά αν μάθει με το σκεπτικό κράνος = γλυτώνουμε κλήση.

Η καλή οδήγηση, δηλαδή η σωστή συμπεριφορά δεν είναι θέμα οχήματος, πρέπει να γίνει βίωμα του οδηγού, αυτόματη κίνηση,

Όπως είπα και παραπάνω δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με τα περί παιδείας οδηγού-αναβάτη. Και ακριβώς η μαζική έλλειψη αυτής με κάνει να πιστεύω πως αν όλοι οι οδηγοί είχαν ξεκινήσει ή συνεχίσει (και) ως αναβάτες τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα στους δρόμους μας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Δίκυκλος
    Όπως είπα και παραπάνω δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με τα περί παιδείας οδηγού-αναβάτη. Και ακριβώς η μαζική έλλειψη αυτής με κάνει να πιστεύω πως αν όλοι οι οδηγοί είχαν ξεκινήσει ή συνεχίσει (και) ως αναβάτες τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα στους δρόμους μας.
    Παιδιά με τίποτα μηχανάκι σε 16χρονο...το αίμα βράζει σε αυτή την ηλικία...εγώ δεν θα του έπερνα με τίποτα...θυμάμαι τι κάνανε φίλοι μου σε εκείνη την ηλικία με μηχανάκια και κάποιους τραυματισμούς τους και πιστεύω ότι σε αυτή την ηλικία δεν έχει την ωριμότητα να οδηγήσει μηχανάκι υπέυθυνα...
    θα προσπαθούσα να καθοδηγήσω αλλού το πάθος για οδήγηση...αν αυτό υπάρχει και δεν θέλει μηχανάκι απλώς για μαγκιά...
    θα του έπερνα πχ ένα κάρτ
    ή θα του έπερνα ια μικρού κυβισμού μηχανή και θα πηγαίναμε μαζί κάθε Σαββατοκύριακο σε μια πίστα να μάθει να οδηγάει σωστά
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Πραγματικά είναι θέμα παιδείας και βιωμάτων.

Επειδή έχω παπί σχεδόν πάντα έχω την δυνατότητα να βρεθώ στο φανάρι μπροστά από τα "κουτιά". Έχω παρατηρήσει ότι όποτε έχω τη δυνατότα να παραμείνω και να μην πατάω τις γραμμές της διάβασης με βλέπουν οι δίπλα και παραδειγματίζονται(δεν το κάνουν ούτε αυτοί - κουτάκηδες ΚΑΙ δικυκλιστές)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ

Που αθ την βρούν όμως την παιδεία τα 16χρονα...υπάρχει κανα μάθημα σχετικό για την αγωγή στο σχολείο?μπαααααα
    Η μόνη περίπτωση είναι ο πατέρας να είναι φανατικός οτοσυκλετιστής και να έχει δώσει τις βάσεις στο παιδί του από μικρό...αλλιώς δεν παίζει να υπάρχει η παιδεία και η ωριμότητα για να καβαλήσει ένας 16χρονος μηχανάκι χωρίς κίνδυνο...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    Παιδιά με τίποτα μηχανάκι σε 16χρονο...το αίμα βράζει σε αυτή την ηλικία...εγώ δεν θα του έπερνα με τίποτα...θυμάμαι τι κάνανε φίλοι μου σε εκείνη την ηλικία με μηχανάκια και κάποιους τραυματισμούς τους και πιστεύω ότι σε αυτή την ηλικία δεν έχει την ωριμότητα να οδηγήσει μηχανάκι υπέυθυνα...
    θα προσπαθούσα να καθοδηγήσω αλλού το πάθος για οδήγηση...αν αυτό υπάρχει και δεν θέλει μηχανάκι απλώς για μαγκιά...
    θα του έπερνα πχ ένα κάρτ
    ή θα του έπερνα ια μικρού κυβισμού μηχανή και θα πηγαίναμε μαζί κάθε Σαββατοκύριακο σε μια πίστα να μάθει να οδηγάει σωστά
    Γιατί τα ίδια δεν μπορεί να πάθει αν καβαλήσει σε μεγαλύτερη ηλικία αν π.χ. βράζει το αίμα ενός νεαρού οδηγού αυτοκινήτου και τον κλείσει, χτυπήσει κλπ; Ξέρεις πόσο κάνει η αγορά και η συντήρηση ενός καρτ; Και ποιος παίρνει μηχανή για να πηγαίνει σε πίστα το παιδί του για εξάσκηση; Τέλεια όλα αυτά αλλά φαίνεται ότι έρχονται απο την ονειροχώρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ

Επειδή έχω παπί σχεδόν πάντα έχω την δυνατότητα να βρεθώ στο φανάρι μπροστά από τα "κουτιά". Έχω παρατηρήσει ότι όποτε έχω τη δυνατότα να παραμείνω και να μην πατάω τις γραμμές της διάβασης με βλέπουν οι δίπλα και παραδειγματίζονται(δεν το κάνουν ούτε αυτοί - κουτάκηδες ΚΑΙ δικυκλιστές)

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα σωματικής ακεραιότητας, έτσι;

ήρθαν μέρες καλές... Το avatar του/της nimbus

...σχετικό είναι αυτό...
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...
    ...life is life out there...

nimbus

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

συμφωνώ με αυτό που λες Ηλία...
    Δεν είναι θέμα οχήματος, αλλά θέμα παιδείας, βιώματος καθώς και πολλών άλλων πραγματων...
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...

nimbus

Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
    ...σχετικό είναι αυτό...

Όλα είναι σχετικά... Αλλά θέλω να πιστεύω πως όταν εσύ και άλλοι μηχανόβιοι οδηγείς αμάξι (αν οδηγείς) προσπαθείς να αποφύγεις τα στραβά και ανάποδα που σου κάνουν οι οδηγοί όταν είσαι με μοτό. Άρα λογικά...

Όλα είναι σχετικά... Αλλά θέλω να πιστεύω πως όταν εσύ και άλλοι μηχανόβιοι οδηγείς αμάξι (αν οδηγείς) προσπαθείς να αποφύγεις τα στραβά και ανάποδα που σου κάνουν οι οδηγοί όταν είσαι με μοτό. Άρα λογικά...

οδηγώ αυτοκίνητο περισσότερα χρόνια από ότι μηχανή...
    Ακόμα κι όταν δεν είχα την μοτοσυκλετιστική νοοτροπία ή όποια παιδεία νομίζω ότι διαθέτω, ακόμα και τότε, συλλάμβανα τον εαυτό μου να δίνω προτεραιότητα σε πεζούς, σε μηχανές, σε μοτοσυκλέτες, ενίοτε και σε άλλα αυτοκίνητα...
    Δεν είναι το αυτοκίνητο που περιορίζει τον ορίζοντα του μοτοσυκλετιστή...είναι η καλή διάθεση, που τελικά κι αυτή, μάλλον έμφυτη είναι...
    Τα στραβά και τα ανάποδα που προκαλεί ένας οδηγός αυτοκινήτου, προέρχονται από τον αυτούσιο εγωισμό του να αποδείξει "κάτι" τι...δεν ξέρει...όλα αυτά μεταφράζονται σε μια απόλυτη αδιαφορία, με θλιβερό αποτέλεσμα τα δυσνόητα ατυχήματα της πόλης ή κι εκτός...
    Η δυσάρεστη αλήθεια είναι,
    ότι ο οδηγός αυτοκινήτου, θεωρεί τον εαυτό του ασφαλή μέσα στο τετράγωνο ατσάλινο αυτό κατασκεύασμα που θέλει να λέγεται αυτοκίνητο...Ο οδηγός αυτός, δυσκολεύεται να μπεί στην ψυχολογία ενός μοτοσυκλετιστή...ίσως γιατί δεν τον νοιάζει να μπεί σε αυτή την διαδικασία σκέψης...ίσως και να μην μπορεί να γτάσει μέχρι εκεί το μυαλό του...
    Εμείς επομένως, με περίσσεια υπομονή, καλούμαστε να τους μεταφέρουμε τις όποιες ενστάνσεις μας, προκειμένου να μην επανναλάβουν ξανά το όποιο λάθος...
    Πριν κανα μήνα, είμαι πανεπιστημίου με το monster, στην αριστερή πλευρά του δρόμου...μια τύπισσα με το αυτοκίνητό της, δίχως να βάλει φλας, αλλάζει λωρίδα κι αναγκάζομαι να πατήσω λίγο απότομα το φρένο...για να μην πέσω πάνω της...με είδε κι έκανε την πάπια...την πλησιάζω...και της λέω..."αν έπεφτα πάνω σου, ποιος θα εφταιγε? εγώ ή εσύ...?" μου χαμογέλασε και μου ζήτησε συγγνώμη...δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό...ανταπέδωσα στο χαμόγελο κι έφυγα...τουλάχιστον, το κατάλαβε...ευελπιστώ.
    Πριν μια εβδομάδα, πήγε να με πετάξει ένας ηλίθιος , γιατί θεώρησε ότι πιάνω χώρο στον δρόμο...ένα αγριοκοίταγμα, ήταν αρκετό...

Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν μπορούν να διανοηθούν κάποια πράγματα...δεν πάει το μυαλό τους...κι εκεί ξεκινούν τα προβλήματα...
    αρα ειναι θέμα ανθρώπου, βιώματος, συμπεριφοράς...και πάει λέγοντας...
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...

nimbus

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι λαδια ειναι καλυτερα να βαλω στο Honda Innova?
    από clyde2 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2009, 09:45
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/08/2005, 13:39
  3. Είναι ωραίο να την παίρνεις......
    από latris mixanis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 59
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2005, 11:18
  4. Καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω...
    από darkCount στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8