Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 42

Θέμα: Μεταβίβαση από απόσταση

Νέο μέλος Το avatar του/της nikolas_tzan

Μεταβίβαση από απόσταση

Καλησπέρα φιλοι αναβάτες!
    Ελπίζω να μην υπάρχει παρόμοιο θεμα, με μια αναζήτηση παντως δεν βρηκα κατι.

Έφτασε λοιπον η τιμημένη ώρα για την αγορά του πρώτου δικύκλου (μεταχειρισμένο εννοείται, φοιτητής γαρ). Η μηχανή-στόχος βρέθηκε, πήγα μέχρι θεσσαλονίκη από Πάτρα για να την δω, ελέγχθηκε σε συνεργείο εννοείται, και όλα φαίνονται να πηγαίνουν κατ' ευχήν.
    Λόγω κακής συνεννόησης όμως η όλη διαδικασία καθυστέρησε και δεν προλάβαμε κεπ-τράπεζες κλπ, με αποτέλεσμα λόγω κτελ να γυρίσω πάτρα ναι μεν με την προφορική συμφωνία, αλλά χωρίς τη μηχανή. Η βαρεμάρα μου να ξανακάνω το δρομολόγιο είναι τουλάχιστον προφανής.

Η ερώτηση είναι η εξής: πως θα μπορέσω να κάνω εξ'αποστάσεως την μεταβίβαση αλλά και την πληρωμή με τρόπο που θα διασφαλίζει και σε εμένα και στον πωλητή ότι δεν θα εξαφανιστεί κανενας από τους δύο με τη μηχανη ή τα χρήματα (ανάλογα δηλαδη του τι θα γίνει πρώτο, η μεταβίβαση ή η πληρωμη). Τα κεπ σημειωτέον, δεν μου έδωσαν κάποια λύση. Ίσως μπορεί να γίνει τίποτα μέσω αστυνομίας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Stefanos73
    Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.
    Ο αγοραστής βάζει τα χρήματα στην τράπεζα και ο πωλητής του ετοιμάζει μια υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένη την υπογραφή του στο Κ.Ε.Π. με την οποία του εκχωρεί το δικαίωμα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση. Ο πωλητής μαζί με την υπεύθυνη δήλωση και τα υπόλοιπα έγγραφα του οχήματος, στέλνει και ένα θεωρημένο αντίγραφο της ταυτότητάς του.
    Δεν θέλω να γίνω βαρετός αλλά αυτό απαιτεί 1000% εμπιστοσύνη.
    Υπάρχει ελπίδα αλλά είναι αλλού!

Θα πρέπει να μεσολαβησει τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση.
    Ή κάποιος δικός σου στην Θεσσαλονίκη ή κάποιος δικός του στην Πάτρα.

Ή να μην βαριέστε και να κατέβει ή αυτός Πάτρα ή να ανέβεις έσυ θεσνικη και να βρείτε τα έξοδα στην τιμή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Νεος εισαι ,φοιτητης εισαι κανε το ταξηδακι ξανα για να γινουν ολα "σιγουρα"..

Υ.γ.Τι μοτο ειναι πατρα δεν υπαρχει τιποτα..?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Stefanos73 Προβολή μηνύματος
    Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.
    Ο αγοραστής βάζει τα χρήματα στην τράπεζα και ο πωλητής του ετοιμάζει μια υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένη την υπογραφή του στο Κ.Ε.Π. με την οποία του εκχωρεί το δικαίωμα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση. Ο πωλητής μαζί με την υπεύθυνη δήλωση και τα υπόλοιπα έγγραφα του οχήματος, στέλνει και ένα θεωρημένο αντίγραφο της ταυτότητάς του.
    Δεν θέλω να γίνω βαρετός αλλά αυτό απαιτεί 1000% εμπιστοσύνη.
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Στέφανε. Όσο συνεννοήσιμος και εμπιστεύσιμος και αν μου φάνηκε ο πωλητής, η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να βαλω 1200 ευρώ σε ένα λογαριασμό και να περιμένω μετά αυτός να τηρήσει τη συμφωνία. Ακόμα και η μάνα μου να ήταν που λέει ο λόγος, κανείς δεν μου εγγυάται ότι δεν θα εξαφανιστεί την ίδια μέρα. Με βλέπω να ξαναπηγαίνω για μπουγατσες στο λευκο πυργο γαμωτο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikolas_tzan Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Στέφανε. Όσο συνεννοήσιμος και εμπιστεύσιμος και αν μου φάνηκε ο πωλητής, η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να βαλω 1200 ευρώ σε ένα λογαριασμό και να περιμένω μετά αυτός να τηρήσει τη συμφωνία. Ακόμα και η μάνα μου να ήταν που λέει ο λόγος, κανείς δεν μου εγγυάται ότι δεν θα εξαφανιστεί την ίδια μέρα. Με βλέπω να ξαναπηγαίνω για μπουγατσες στο λευκο πυργο γαμωτο...
    Δεν σε χαλάει...

Σύμφωνοι ρε σεις... Αυτός δεν γίνεται όμως να έρθει Πάτρα επειδη έχει μεταναστεύσει εξωτερικό (το μηχανακι το είδα μέσω δικού του ατόμου στη μπουγατσούπολη) και εγω βαριέμαι να ξαναπαω πάνω επειδη πηγα προχθες :Ρ έχουμε και σχολή ναουμε, υποχρεώσεις κλπ και το ταξιδι ειναι 14 ωρες περα δωθε.... θα προτιμουσα να το αποφυγω. Το μηχανακι ειναι hyosung gtr 250 (χωρίς σχόλια, κατέληξα σε αυτό μετα απο ΠΟΛΛΗ σκεψη και συζητησεις). Η αστυνομία δεν παιζει να βοηθησει με καποιο τρόπο;

συγκλονιζομαι απο τις αμεσες απαντησεις παντως... σας ευχαριστω

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Θα πρέπει να μεσολαβησει τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση.
    Ή κάποιος δικός σου στην Θεσσαλονίκη ή κάποιος δικός του στην Πάτρα.

Ή να μην βαριέστε και να κατέβει ή αυτός Πάτρα ή να ανέβεις έσυ θεσνικη και να βρείτε τα έξοδα στην τιμή.
    Αυτό
    Δηλαδή
    Σε άτομο δικο σου κανεις εξουσιοδότηση να μεταβιβάσει για σένα την μοτο που θα πάρει απο τον τάδε .
    Τον πληρώνει
    Την βάζει σε μια μεταφορική
    Και τέλος
    Η ξαναρχεσαι σαλονικα και τα γλιτωνεις όλα αυτά.

Σύμφωνοι ρε σεις... Αυτός δεν γίνεται όμως να έρθει Πάτρα επειδη έχει μεταναστεύσει εξωτερικό (το μηχανακι το είδα μέσω δικού του ατόμου στη μπουγατσούπολη) και εγω βαριέμαι να ξαναπαω πάνω επειδη πηγα προχθες :Ρ έχουμε και σχολή ναουμε, υποχρεώσεις κλπ και το ταξιδι ειναι 14 ωρες περα δωθε.... θα προτιμουσα να το αποφυγω. Το μηχανακι ειναι hyosung gtr 250 (χωρίς σχόλια, κατέληξα σε αυτό μετα απο ΠΟΛΛΗ σκεψη και συζητησεις). Η αστυνομία δεν παιζει να βοηθησει με καποιο τρόπο;

Ναι. Να τον ψάξει άμα σου φάει τα λεφτά και γίνει μπουχός! Αυτά.

Παλαιό μέλος
    Δεν υπαρχει καποιος γνωστος σου στη Θεσσαλονικη; Με μια εξουσιοδοτηση στο ονομα του (τη στελνεις ταχυδρομικα) θα γινει η δουλεια σου.

edit: Μαζι με τον shooter ποσταραμε το ιδιο πραγμα.

Banned

Η αστυνομία γιατί?
    Κλεμμένο είναι???

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Η αστυνομία γιατί?
    Κλεμμένο είναι???
    Να συνοδευσει τον πωλητη για να κανει τη μεταβιβαση με πιστολι στον κροταφο και ετσ' μαλλον.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Δεν υπαρχει καποιος γνωστος σου στη Θεσσαλονικη; Με μια εξουσιοδοτηση στο ονομα του (τη στελνεις ταχυδρομικα) θα γινει η δουλεια σου.
    καποιος που να εμπιστεύομαι αρκετά δεν υπάρχει δυστυχως. είμαι σνομπαρία πρωτευουσιάνος βλεπεις... μόνο μερικοι φίλοι απο τη σχολή στην πατρα αλλά και αυτοί θα γυρίσουν τα χριστούγεννα πανω

Νταξει με γλεντησατε κανονικά με την ιδέα για την αστυνομία ε; αφού είναι καλοί και μας βοηθάνε, κάτι θα μπορούσε να γίνει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Δεν εχεις δει γλεντι γιαυτο το λες..

Υ.γ.Hyosung για παντα!!!

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά μοτοσυκλέτας απο...απόσταση
    από POLICE6 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2016, 23:48
  2. Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2014, 16:16
  3. Ασφάλεια μετά από μεταβίβαση