Κάθε φορά λέω θα το γράψω, κάθε φορά με παίρνει από κάτω η δουλειά και ο χρόνος και το αφήνω...![]()
Ακόμα και τώρα, που είπα να το αρχίσω, δεν βρίσκω "τες λέξεις και τες φράσεις" που μου έρχονται στο νου εκείνη τη στιγμή για να αποτυπώσω τα συναισθήματά μου σε ένα κείμενο!
Δέν είμαι πάνω στη μηχανή τώρα! Δέ μου χτυπάει ο αέρας το κράνος! Δέν κρυώνω, δε ζεσταίνομαι, δεν απολαμβάνω το τοπίο, δέ χαμογελάω το ίδιο!
Τελευταία κάνω αρκετά (για να μή πώ πολλά) χλμ εκτός Αττικής! Με βροχή, κρύο, ζέστη...
Ναι, πλέον νιώθω μοτοσυκλετιστής! Απωθημένο από μικρός! Δέ θα το έλεγα "όνειρο"...
Κάθε βδομάδα να ετοιμάσω τη μηχανή, να τη φορτώσω σωστά, να ντυθώ σωστά, να βάλω μπρός και να φύγω!
Συνήθως με συγκεκριμένο προορισμό λόγω έλλειψης χρόνου για ταξίδι χωρίς όπως έκανα κάποτε με το αμάξι ώντας πιό πιτσιρικάς και με λιγότερες υποχρεώσεις!
Σε μιά διαδρομή μέχρι Αίγιο κάνω 3 και 4 στάσεις πολλές φορές! Για τσιγάρο, για να χαζέψω το μηχανάκι, τους ταξιδιώτες...Απόλαυση!
Είμαι ερωτευμένος με τη μηχανή μου! Το νιώθω για 2η φορά αυτό! Δέν πλέκω εγκώμιο για τη συγκεκριμένη και μήν αρχίσετε τα γνωστά σας, όμως είμαι ερωτευμένος!
Με φτιάχνει, με κ@υλώνει ρε παιδί μου, πώς να το πώ?
Δέν έχω την ίδια αίσθηση όπως με την προηγούμενη που σαφώς ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα, η πρώτη ΜΟΥ μηχανή! Είναι "κάτι άλλο" αυτό το "τευκτονικό τριμπούρδελο"!![]()
Χαιρετάω τους ΠΑΝΤΕΣ με μοτό από το αντίθετο και όχι μόνο! Ελάχιστοι πιά το ανταποδίδουν!![]()
Όταν με "προλαβαίνουν" στο χαιρετισμό χαμογελάω! Δέν είμαι μόνος μου...
Επιταγχύνω, φρενάρω, προσπερνώ...
Σφίγκω τα πόδια στο ρεζερβουάρ και ετοιμάζομαι για την επόμενη στροφή...
Κάποια παιδάκια στα πίσω καθίσματα των αυτοκινήτων με δείχνουν με το δάχτυλο!
Τί να λένε? "Μπαμπά κοίτα?"
Τί απάντηση να παίρνουν? "Άμα πάρεις μηχανάκι θα σε σκοτώσω"?
Πολλοί με βλέπουν από τον καθρέφτη και πρίν κάνω την όποια κίνηση, μόνοι τους κάνουν χώρο!
Περισσότεροι ΔΕΝ χαμπαριάζουν, δέν κοιτούν καθρέφτες, δεν ασχολούνται με κανέναν άλλο!
Άλλοι με τραβηγμένο το κάθισμα τέρμα μπροστά στο τιμόνι για να βλέπουν όσο πιό καλά τη "μούρη" του αυτοκινητου! Τόσο τους κόβει, έτσι πράττουν!
Τα "παίρνω"! Συφιλιάζομαι! Αδρεναλήνη στα κόκκινα να τον πιάσω από το σβέρκο και να του εξηγείσω πόσο μλκς μπορεί να είναι! Τί να κάνεις όμως? Απλώς κοιτάς να φύγεις το δυνατόν πιό μακρυά του και πάλι καλά που δεν έκανε μλκία όταν ήσουν πίσω-δίπλα ή ακριβώς μπροστά του!
Στη σημερινή μου επιστροφή μιά νταλίκα στο χιλιόμετρο περίπου μπροστά μου, "έχασε" ένα προφανώς αναγομομένο λάστιχο με αποτέλεσμα να αλλάζει τις λωρίδες δύο-δύο!Ευτυχώς χωρίς άλλα ατυχήματα! Άν ήμουν δίπλα του εκείνη τη στιγμή?
Πραγματικά, είναι ένα game το ταξίδι μας! Ένα φλιπεράκι!
Είναι φορές που δε ξέρω τί να προτιμώ! Να στοχεύω ένα προπορευόμενο όχημα και να το "ζυγίζω" πώς θα το προσπεράσω με ασφάλεια παρά να είμαι πίσω του που μπορεί να φρενάρει πανικόβλητος όταν με δεί στους καθρέφτες του (!!!???) ή να μείνω στη δεξιά με 80-100 και να με προσπερνάνε άλλοι?
Πείτε μου άν τα νιώθει, άν προβληματίζεται άν σκέφτεται κάτι από αυτά ένας μή μοτοσυκλετιστής!?
Όχι φίλοι μου! ΌΧΙ!
ΚΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
![]()
ΥΓ. Ο τίτλος απευθύνεται σε όλους σας!
Είναι σίγουρα κι άλλα που θα έπρεπε να γράψω, είναι αυτά που δεν μου έρχονται τώρα, είναι τα χλμ και η αίσθηση που δεν μπορείς να μεταφέρεις...