Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: Μηπως ο Λιακο εχει δικιο?

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider

Μηπως ο Λιακο εχει δικιο?

Πριν μια εβδομαδα ειχα παει 3ημερο σε ενα πολυ τουριστικο μερος της Ιταλιας.
    Στο ξενοδοχειο- πολυ χλιδατο- ζητησαν τα στοιχεια μας.
    Εχω ενα διαβατηριο το οποιο εχει ληξει πριν 8 χρονια αλλα απο την στιγμη που υπαρχει η συνθηκη του Σενγκεν στην ουσια ειναι αχρηστο στην ΕΕ.
    Δινω λοιπον το διαβατηριο μου και βγαινουμε να κανουμε μια βολτα.
    Οταν γυρναω μου λεει ο τυπος στην Reception οτι το διαβατηριο ειναι ληγμενο.
    Το ξερω του λεω...τι προβλημα εχεις?τον ρωταω.
    Εκει μου αρχιζει μια ιστορια οτι ωντας ληγμενο δεν ισχυει και κατι αλλες τετοιες παπαριες...
    Ρε -μαλακα,δεν τον προσφωνησα ετσι αλλα το στυλ που του την ειπα ηταν ισο-δεν εχεις ακουσει για την ΕΕ,συνθηκη Σενγκεν και οτι για την Ευρωπη δεν χρειαζεται διαβατηριο!?
    Εγω απλα σου κανω μια χαρη να σου δωσω το διαβατηριο λογω του οτι ειναι στα λατινικα και ρε -πιπα- εχω παει και σε αλλα ξενοδοχεια με το ιδιο ληγμενο διαβατηριο και κανενας δεν μου εχει πει τιποτα,ουτε οταν περναω τα συνορα σε κανενα τυχαιο ελεγχο.....εχω παντως ταυτοτητα αν γουσταρεις κατι μη ληγμενο!!

Ο τυπος ψαρωνει και μου λεει οτι η ταυτοτητα θα ηταν καλητερη :rotflmao:

Και τι του "σκαω στην μουρη"!?
    Την ορθοδοξη Ελληνικη μου ταυτοτητα που ειμαι 17 χρονων!! :rotflmao: :rotflmao:
    Γραμμενα ολα σε απταιστα Ελληνικα!!!

Ο τυπος φρικαρε!!!
    -Τι ειναι αυτο μου λεει?
    -Ταυτοτητα δεν ηθελες -μαλακα- του λεω?Παρε να εχεις!
    -Μα κυριε ειναι στα Ελληνικα...δεν καταλαβαινω!
    -Στα παπαρια μου του λεω...ας εισουν διαβαστερος στο σχολειο.
    -Μα κυριε εδω εισαστε παιδακι -μου λεει-
    -Ελα ρε,δεν εχω αλλαξει και τοσο πολυ-ειμαι μονο 32 χρονων τωρα-
    -Μα η ταυτοτητα δεν εχει ημερομινια ληξεως?Με ρωταει
    -Τι ειναι κονσερβα του λεω?-πραγματικα του το ειπα-
    -Κυριε δεν ειναι δυνατον να μην εχει ημ/νια ληξεως!Οι δικες μας εχουν! -οντως εχουν οι Ιταλικες καθε 5 χρονια αντικατασταση-
    -Ε,εμεις δεν εχουμε...τι να σου κανω.
    -Μα κυριε δεν γινεται
    -Μαλακα παρε την πρεσβεια να σου λυσει καθε απορεια.
    Αν εσυ ερ8εις με την ταυτοτητα σου η το διαβατηριο σου στην Ελλαδα -γιατι επεμαινε οτι θελει διαβατηριο για τις χωρες εκτος Ιταλιας-και σου ζητησει καποιος το διαβατηριο η την ταυτοτητα και εσυ ΔΕΝ εχεις Ελληνικα χαρτια πως θα βγαλεις ακρη?Δεν ειναι υποχρεωμενοι οι αστυνομικοι,ξενοδοχοι κλπ να μιλανε η να διαβαζουν Ιταλικα!!!!
    Τον πουλο! -οπως ελεγε και ο μιτιΧωστας στον αδυνατο κρικο-

Αφου ειδε οτι δεν βγαζει ακρη μαζι μου,γυρησε παλι στο ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ και εκανε την δουλεια του.

Μου εστηλε ενας φιλος αυτο το βιντεο...παπαρια ειπα θα ειναι αλλα μου κινησε την περιεργεια η αμπουλα που ειχε σαν προεπισκοπηση.
    Το κλικαρα και ηταν σαν να βλεπω τα διαφημιστηκα του Λιακοπουλου αλλα αυτη την φορα απο τους Αμερικανους!!

http://www.youtube.com/watch?v=vuBo4E77ZXo

Εκει μου ηρθε στο μυαλο ο μαλακας του ξενοδοχειου...που μου ειπε οτι τα στοιχεια μου τα περναει στο ΠΣ για την αστυνομια λογω του οτι υπαρχει ο αντιτομοκρατικος νομος.
    Σε συνδιασμο με την ταυτοτητα και διαβατηριο που δεν εχω γιατι απλα δεν ημουν στην Ελλαδα οταν σας αλλαζαν ταυτοτητες και διαβατηρια.....με εκαναν να σκεφτω οτι ρε μηπως ειναι ετσι τα πραγματα και ολα τα υπολοιπα ειναι απλα για να δικαιολογησουν,να θολωσουν τον κοσμο1?
    Η εκκλησια πως ηξερε για ολα αυτα πολυ πριν ακομα ανακαλυψουμε τον ηλεκτρισμο?
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    είσαι 100% λάθος και πάρα πολύ τυχερός που δεν ήσουν καμιά Αγγλία να σε κάνουν πακετάκι και να σε στείλουν πίσω.

1. Βάση του νόμου που είπες και του visa waiver που εφαρμόζεται πλέον και στην Ε.Ε. πρέπει να έχεις..
    α) είτε Διαβατήριο που να μην έχει λήξει και να έχει εκδοθεί σύμφωνα με τα νέα πρότυπα(βιομετρικό)
    β) είτε ταυτότητα που έχει εκδοθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. και φέρει πλέον λατινικά στοιχεία.

Αν ήταν κανάς κρυόκωλος Βρεττανός ή Γερμανός θα σε είχε δώσει στην ψύχρα και χαλαρά στις Αρχές και θα ερχόσουν πακετάκι πίσω.

btw.. όλα τα νέα Διαβατήρια είναι σε Λατινικά στοιχεία και οχι στην τοπική γλώσσα.

Άστο είσαι 100% λάθος... για την παγκοσμιοποίηση τώρα,.... είναι ενα άλλο θέμα , που δεν το ανακάλυψε πρώτος ο Λιακό , παρόλα αυτά το εκμεταλεύεται στο έπακρο για να πουλήσει , τα παραμυθάκια που τυπώνει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    συμφωνω με τον Μαγο....
    ακομα και στην ελλαδα πολλες φορες δεν σου παιρνουν την παλιο ταυτοτητα....
    τυχερος εισαι.....

η παλιά ταυτότητα ισχύει μια χαρά στην ΕΕ μπορείς να πας παντού !!!!

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KiNG-R!
    ουτε για αστειο πια..

Πριν μια βδομάδα ταξίδεψα στο εξωτερικό με την παλιά ταυτότητα.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Η παλιά ταυτότητα ισχύει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Με βάση το γράμμα του νόμου ο μάγος έχει δίκιο. Κανονικά θα μπορούσε δεν λέω θα έπρεπε να σε είχε στείλει πακέτο σπίτι σου κι εσύ να κάτσεις μετά και να βρίζεις τους Ιταλούς. Επιπλέον σαφώς και δεν είναι υποχρεωμένος από κανέναν νόμο και πουθενά να ξέρει ο υπάλληλος ελληνικά. Μην τρελλαθούμε κιόλας! Και συμφωνώ απόλυτα ότι ήσουν απίστευτα τυχερός που δεν ήσουν στη Γερμανία ας πούμε γιατί θα είχες εύκολα καταλήξει και στο κρατητήριο.
    Από την άλλη όμως, είναι επίσης αλήθεια πως η υπόθεση γενικά είναι ένα μπάχαλο. Επί της σουσίας είναι και θέμα που θα πέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έκαναν πρόβλημα για την παλιά ταυτότητα. Κανένα μάλιστα. Και δεν είναι εξαιρέσεις είναι πολλοί. Με το γράμμα του νόμου όμως είναι παράτυποι.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    είσαι 100% λάθος και πάρα πολύ τυχερός που δεν ήσουν καμιά Αγγλία να σε κάνουν πακετάκι και να σε στείλουν πίσω.

1. Βάση του νόμου που είπες και του visa waiver που εφαρμόζεται πλέον και στην Ε.Ε. πρέπει να έχεις..
    α) είτε Διαβατήριο που να μην έχει λήξει και να έχει εκδοθεί σύμφωνα με τα νέα πρότυπα(βιομετρικό)
    β) είτε ταυτότητα που έχει εκδοθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. και φέρει πλέον λατινικά στοιχεία.

Αν ήταν κανάς κρυόκωλος Βρεττανός ή Γερμανός θα σε είχε δώσει στην ψύχρα και χαλαρά στις Αρχές και θα ερχόσουν πακετάκι πίσω.

btw.. όλα τα νέα Διαβατήρια είναι σε Λατινικά στοιχεία και οχι στην τοπική γλώσσα.

Άστο είσαι 100% λάθος... για την παγκοσμιοποίηση τώρα,.... είναι ενα άλλο θέμα , που δεν το ανακάλυψε πρώτος ο Λιακό , παρόλα αυτά το εκμεταλεύεται στο έπακρο για να πουλήσει , τα παραμυθάκια που τυπώνει.

Gandalf
    1.
    α-Το διαβατηριο που εχεις στην Ελλαδα ο ΜΟΝΟΣ λογως που ειναι υποτιθεται υψηλης ασφαλειας και δεν πλαστοποιειται ειναι για να μπορεις να ταξιδεψεις στις ΗΠΑ!
    Οχι για την ΕΕ.
    Εχω δει Βρετανικα,Ιταλικα διαβατηρια και δεν εχουν καμμια σχεση με την βιομετρικη φωτο που λες και το τσιπακι.
    Δεν ξερω αν εχεις βγαλει το νεο διαβατηριο αλλα ειναι προεραετικο το τσιπακι.
    Δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου.Ξερω πολυ καλα πως κινουμαι.
    Το διαβατηριο ακομα και ληγμενο πρεπει για την εκδοση νεου να επιστραφει στην νομαρχια η οπου αλλου ειναι γιατι θεωρειται ακομα και ληγμενο επισημο εγγραφο του κρατους!Αρα θεωρητικα ληξη δεν υπαρχει.
    β-Ο ιδος ο Παυλοπουλος αν δεν κανω λαθος αφου εγινε ο χαμος στην Ελλαδα με τις ταυτοτητες και ολα τα μπερδεματα σε ανακοινωση του υπουργειου ειπε οτι οι ταυτοτητες που εχουν εκδοθει μεχρι και πριν 10ετια ισχυουν και δεν ειναι υποχρεοτικη η αλλαγη τους.
    Υπαρχει το σχετικο αρθρο στις εφημεριδες Εθνος,Νεα.
    Δεν ξερω αν εχεις δει ποτε ταυτοτητα Βρετανικη η Ιταλικη αλλα ουδεμια σχεση εχουν με τις Ελληνικες.
    Λεγωντας ταυτοτητα Βρετανικη εννοω το διπλωμα οδηγησης που εχουν.
    Και οι Αγγλοι δεν ειναι στην συνθηκη του Σενγκεν!!
    Και το διαβατηριο το δικο μου ειναι στα Αγγλικα και Γαλλικα...εννοειται οτι ποτε δεν ηταν στα Ελληνικα...
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Πριν μια βδομάδα ταξίδεψα στο εξωτερικό με την παλιά ταυτότητα.
    Αεροπορικώς;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Αεροπορικώς;

Και αεροπορικώς μπορεί να γίνει Ηλία πίστεψε με.
    Αλλά είναι καθαρά και μόνο θέμα τύχης. Σε τι υπάλληλο θα πέσεις. Αν και τα πράγματα έχουν σφίξει σε σχέση με παλιά κι όπως και να το κάνουμε είναι παράτυπο πλέον.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Και αεροπορικώς μπορεί να γίνει Ηλία πίστεψε με.
    Αλλά είναι καθαρά και μόνο θέμα τύχης. Σε τι υπάλληλο θα πέσεις. Αν και τα πράγματα έχουν σφίξει σε σχέση με παλιά κι όπως και να το κάνουμε είναι παράτυπο πλέον.
    Αλλο ρωτάω ρε συ. Εαν πήγε αεροπορικώς δεν τίθεται θέμα.

Να ξεκαθαρίσουμε 5 πράγματα. Η συνθήκη Σενγκεν κατήργησε τα μεταξυ τους σύνορα, των χωρων που μετέχουν. Δλδ αν πας απο Ιταλια για Γαλλια ειναι σα να πηγαίνεις απο Νομο Κορινθίας σε Νομο Αργολίδας.
    (πρακτικά πολλές απο αυτές τις χωρες είχαν ήδη καταργήσει τα σύνορα αλλα αυτό είναι άλλο θέμα)

Ετσι λοιπον, αν θες να ταξιδέψεις σε μια χώρα Σενγκεν απο την Ελλαδα, δεν υφίστασαι ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ/ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ έλεγχο. Το μονο που γίνεται είναι ο έλεγχος ταυτοποίησης στο check-in των αεροδρομίων για να βεβαιωθούν οτι είσαι εσύ που ταξιδεύεις με το εισιτήριό σου. Πρακτικά λοιπόν, στο ΕΛΒΕΝ στα γκισέ των Αερ. Εταιριών οπου δουλεύουν συνήθως έλληνες υπάλληλοι δεν έχεις πρόβλημα ουτε με παλιά ταυτότητα ουτε με παλιό διαβατήριο.

ΑΛΛΑ!

Εάν, όντας στο εξωτερικό χρειαστεί να γίνει έλεγχος ταυτοποίησης ΚΑΙ τα δύο αυτά έγγραφα ειναι άκυρα

Τέλος
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    1.
    α-Το διαβατηριο που εχεις στην Ελλαδα ο ΜΟΝΟΣ λογως που ειναι υποτιθεται υψηλης ασφαλειας και δεν πλαστοποιειται ειναι για να μπορεις να ταξιδεψεις στις ΗΠΑ!
    Οχι για την ΕΕ.
    Εχω δει Βρετανικα,Ιταλικα διαβατηρια και δεν εχουν καμμια σχεση με την βιομετρικη φωτο που λες και το τσιπακι.
    Δεν ξερω αν εχεις βγαλει το νεο διαβατηριο αλλα ειναι προεραετικο το τσιπακι.
    Δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου.Ξερω πολυ καλα πως κινουμαι.
    Το διαβατηριο ακομα και ληγμενο πρεπει για την εκδοση νεου να επιστραφει στην νομαρχια η οπου αλλου ειναι γιατι θεωρειται ακομα και ληγμενο επισημο εγγραφο του κρατους!Αρα θεωρητικα ληξη δεν υπαρχει.
    .
    εισαι λαθος !

1. τα διαβατηρια βγαινουν απο την αστυνομια τωρα πια !
    2. τα παλια διαβατηρια ΔΕΝ επιστρεφονταν ποτε ουτε και τωρα....τα κρατας εσυ...εχω διαβατηρια τα οποια και τα κραταω επειδη εχουν πανω τις σφραγιδες και τις Βιζες εισοδου παο τα διαφορα μερη που ταξειδευα παλιοτερα ( μπαμπας ναυτικος !)
    3. ληξη στο διαβατηριο υπαρχει : γραφει πανω ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ημερομηνια ληξης χχ/ψψ/ζζζζ
    4. εβγαλα καινουργιο διανατηριο πριν 1 χρονι και δεν εχει το τσιπακι...είναι όμως καινουργιο και νομιμο κανονικα…το εβγαλα από την Αστυνομια με την φωτογραφια όπως σου λενε … αυτα με το τσιπακι και τα βιομετρικα στοιχεια νομιζω οτι θα βγουν αοπ το 2009...
    5. η ταυτοτητα η παλια χρησιμοποιειται στην Ελλλαδα αλλα αμα καποιος σου αρνηθει να την δεχτει ( συνηθως σε υπηρεσιες, τα ξενοδοχεια, και τα μαγαζια ειναι πιο ελαστικα !) εχει καθε δικαιωμα !
    6. η ταυτοτητα ειναι χαρτι του κρατους και για να βγαλεις καινουργια ΠΡΕΠΕΙ να επιστρεψεις και να καταργηθει η παλια....ΠΡΩΤΑ καταργητε η παλια, και μετα βγαινει η καινουργια....
    7. στην ευρωπη η παλια ΔΕΝ μετραει....δεν ειναι υποχρεωμενος να την δεχτει κανενας...οσοι την εχουν χρησιμοποιησει απλα σταθηκανε τυχεροι....ΜΗΝ προκαλειτε την τυχη σας γιατι οπως εχουν γινει τα πραγματα μπορει να βρεθειτε πολυ ασχημα μπλεγμενοι !

ακυρο double post !
    :ZZZ:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Αλλο ρωτάω ρε συ. Εαν πήγε αεροπορικώς δεν τίθεται θέμα.

Να ξεκαθαρίσουμε 5 πράγματα. Η συνθήκη Σενγκεν κατήργησε τα μεταξυ τους σύνορα, των χωρων που μετέχουν. Δλδ αν πας απο Ιταλια για Γαλλια ειναι σα να πηγαίνεις απο Νομο Κορινθίας σε Νομο Αργολίδας.
    (πρακτικά πολλές απο αυτές τις χωρες είχαν ήδη καταργήσει τα σύνορα αλλα αυτό είναι άλλο θέμα)

Ετσι λοιπον, αν θες να ταξιδέψεις σε μια χώρα Σενγκεν απο την Ελλαδα, δεν υφίστασαι ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ/ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ έλεγχο. Το μονο που γίνεται είναι ο έλεγχος ταυτοποίησης στο check-in των αεροδρομίων για να βεβαιωθούν οτι είσαι εσύ που ταξιδεύεις με το εισιτήριό σου. Πρακτικά λοιπόν, στο ΕΛΒΕΝ στα γκισέ των Αερ. Εταιριών οπου δουλεύουν συνήθως έλληνες υπάλληλοι δεν έχεις πρόβλημα ουτε με παλιά ταυτότητα ουτε με παλιό διαβατήριο.

ΑΛΛΑ!

Εάν, όντας στο εξωτερικό χρειαστεί να γίνει έλεγχος ταυτοποίησης ΚΑΙ τα δύο αυτά έγγραφα ειναι άκυρα

Τέλος
    Δεν το κατάλαβα οκ. ΑΚριβώς έτσι όπως τα λες πάντως.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηπως εχει κανεις την τσαντα μου?
    από kost rider στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2007, 19:55
  2. Μήπως είχε δίκιο ο Μάο?
    από Filosofos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2006, 11:57
  3. Μήπως έχουν δίκιο τελικά.