Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: Ελλάδα - Δανία - Νορβηγία (Καλοκαίρι 2008)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nontas

Question Ελλάδα - Δανία - Νορβηγία (Καλοκαίρι 2008)

Χαιρετώ τους πάντες!
    Ετοιμαζόμαστε μαζί με την κοπέλα μου για ένα ταξίδι στην Β. Ευρώπη τον Αύγουστο. Θα ταξιδέψουμε με δύο μηχανές (1200 GSA εγώ και F650GS η κοπέλα μου), και θα ήθελα αν κάποιος από εσάς έχει κάνει το αντίστοιχο ταξίδι να μας πει για αξιοθέατα αξίζει να δούμε, διαδρομές που αξίζουν τον κόπο να διασχίσουμε, καθώς επίσης και πράγματα που πρέπει να προσέξουμε. Το ταξίδι θα ξεκινήσει από Βενετία στις αρχές Αυγούστου και θα πρέπει να είμαστε πίσω στην βενετία στις 22/8. Η οδηγική εμπειρία της κοπέλας μου δεν είναι ιδιαίερα μεγάλη και δεν θέλω να την βάλω σε πολύ δύσκολεσ καταστάσεις....
    Καμιά ιδέα κύριοι;;;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της george72
    κανε ενα search στα ταξιδιωτικα ολο και κατι θα βρες

Έχω ήδη κάνει....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της george72

Μολις γυρισα απο ενα αντιστοιχο ταξιδι το οποιο περιλαμβανε φιλανδια νορβηγια δανια και γερμανια . Ιταλια σουηδια και αυστρια τις αφηνω απεξω γιατι απλος τις διασχισαμε . Ξεκινησα απο ANKONA για να κερδισω ενα δεκαωρο στο πλοιο , ανεβηκα ως το ROSTOCK , βορεια γερμανια , πηρα πλοιο για ΕΛΣΙΝΚΙ , ανεβηκα ολη την ΦΙΛΑΝΔΙΑ και μπηκα ΝΟΡΒΗΓΙΑ κατευθειαν στο nordkapp . Κατεβηκα την ΝΟΡΒΗΓΙΑ απ' τα φιορδ ως τo ΟΣΛΟ , διεσχισα την ΣΟΥΗΔΙΑ , μπηκα ΔΑΝΙΑ και μετα απο εναν καφε στην ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ περασα με πλοιο νοτια ΔΑΝΙΑ και μπηκα ΓΕΡΜΑΝΙΑ . Επεστρεψα , αφου εμεινα 2 μερες ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ και μια ΒΕΡΟΝΑ στην ΙΤΑΛΙΑ , μεσω ΑΝΚΟΝΑΣ . Συνολο 20 μερες , απ' τις οποιες οι 3 ειναι στα πλοια , διανυσαμε 9000km περιπου. Αξιζει να δεις την ΦΙΛΑΝΔΙΑ , συμπαθεστατοι και οι ΦΙΛΑΝΔΟΙ ! Αν ανεβεις απο ΦΙΛΑΝΔΙΑ κανονισε μια διανυκτερευση στο camping SUOMELA στο χωριο KARSAMAKI , με τον ιδιοκτητη γιναμε φιλοι ! Αν φτασεις ΝΟΡΒΗΓΙΑ να γυρισεις "παραλιακος" (απ' τα φιορδ δηλαδη) ! Ισως η ωραιοτερη χωρα του κοσμου (το καλοκαιρι , γιατι το χειμωνα ειναι μια παγωμενη κολαση ) ! Αν σε ενδιαφερουν περισσοτερες λεπτομεριες , τα λεμε απο κοντα , στειλε π.μ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !

Παλαιό μέλος
    Ωραία βόλτα... Αφού σκέφτεσαι να πας Δανία και Νορβηγία θα σου πρότεινα να διασχίσεις όλη τη Δανία και να περάσεις Νορβηγία από τα Βόρεια της Δανίας. Έτσι θα δεις και όλη τη Δανία, που για μένα είναι πολύ όμορφη χώρα. Αφού είστε ζευγάρι καλά είναι να περάσετε από København που προσφέρεται σαν πόλη για ζευγάρια- γενικά όλη η Δανία είναι πολύ αγαπησιάρικη.... Μη στεναχωριέσαι για την εμπειρία στην οδήγηση της κοπέλας σου, το δύσκολο είναι να βγείτε από την Ελλάδα. Στην Ευρώπη ο κόσμος οδηγάει αλλιώς...(εκτός από την Ολλανδία- τα πρωινά πάνε σαν τρελοί). Εδώ στη Δανία οι περισσότεροι δύσκολα θα περάσουν πάνω από το όριο....

Στο βορείοτερο άκρο της Δανίας υπάρχει το Skagen- Grenen όπου υπάρχει μια τεράστια παραλία όπου στο άκρο της συναντιούνται δύο θάλασσες : Βαλτική και Βόρεια και παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο- κύμματα να έρχονται από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.... επίσης παίζουν ωραία μουσεία, πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με φυσητό γυαλί, κεραμική και κεχριμπάρι...

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη μπες εδώ όπου υπάρχουν όλα τα αξιοθέατα της Βόρειας Δανίας.

Για δρομολόγια πλοίων δες εδώ

Ο καιρός προς το παρόν είναι ότι πρέπει για μηχανή: 23-25 βαθμοί με ήλιο- τέλεια θερμοκρασία για ταξίδι. Έχε στο νου σου ότι φυσάει πολύ και γενικά μπορεί να αρχίσει να βρέχει οποιαδήποτε στιγμή.....Τα σύννεφα εδώ κινούται με ρυθμούς hayabusa....

Σαν συμβουλή σου λέω ότι ό,τι κι αν αποφασίτετε να κάνετε, αποφύγεται τα πολύ τουριστικά μέρη...

για τη Διαδρομή δες στην υπογραφή μου... Τα λέμε... ότι θελήσεις ρωτάς και αν μπορώ να απαντήσω θα το κάνω με χαρά.... Αν περάσετε από εδώ να πιούμε κανένα καφεδάκι....

Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Νέο μέλος
    καλησπερα συντροφε και εγω με την κοπελα μου ξεκιναμε για φιλανδια στις 8/8 και θα παμε μεσω βουλγαριας,ουγγαριας,πολωνιας,λιθουανιας,λευκορωσιας και εσθονιας.
    πιστευω οτι θα ειμασται φιλανδια 12-13 του μηνος.
    ωραια θα ηταν να βρισκομασταν στο κατεβασμα.

Φίλε μου θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε στις 19-20 Αυγούστου από Δανία προς Βενετία , οπότε αν βολέψει ευχαρίστως να βρεθούμε. Σου στέλνω το pm το κινητό μου.

Νέο μέλος
    οκ το κινητο σου το κρατησα θα τα πουμε στα βορεια.καλο μας ταξιδι.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ!!!!

2 μοτοσυκλετιστες αγνωστοι μεταξυ τους απο την ιδια χωρα με τις γυναικες τους θα βρεθουνε στην αλλη ακρη της ηπειρου φτανοντας απο διαφορετικες κατευθυνσεις και θα συνταξιδεψουνε το δρομο της επιστροφης

ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ, ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ ΧΛΜ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ !!!!!!

υ.γ.περιμενουμε φωτογραφιες ε!!!! μη κανετε κανα χαζο και μας ξεχασετε !!!!!!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

....και θα συνταξιδεψουνε το δρομο της επιστροφης

Aυτό να το εκλάβω ως black humor?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
    Aυτό να το εκλάβω ως black humor?

Και black και White και ότι άλλο βολέψει

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 207
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2010, 11:46
  2. Βόρεια Ελλάδα 03-10 Φεβρουαρίου 2008
    από apapadop στο forum Ταξιδιωτικά