Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 7 από 7

Θέμα: Θεσσαλονίκη- Δανία, αρχές Μαΐου 2008

Παλαιό μέλος

Smile Θεσσαλονίκη- Δανία, αρχές Μαΐου 2008

Καλησπέρα. Εδώ και καιρό σκέφτομαι πως θα ήθελα να ταξιδέψω στην Ευρώπη και μια και η τύχη τα έφερε έτσι και το έτερον ήμισυ βρίσκεται στη Δανία είναι μια καλή ευκαιρία να κάνω τη μεγάλη έξοδο.

Το σχέδιο λέει να ξεκινήσουμε από τη Θεσσαλονίκη τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, να περάσουμε από Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Γερμανία και από εκεί να μπούμε στη Δανία (περίπου 2800km). Την Ιταλία προς το παρόν την απορρίπτουμε για λόγους χρόνου και οικονομίας. Οι χάρτες, βέβαια, ακόμα είναι ανοιχτοί και η διαδρομή μπορεί να αλλάξει μέχρι το τέλος. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε hostels η σε camping για οικονομία, ενώ το χρονοδιάγραμμα είναι θέμα προς συζήτηση (σίγουρα δεν θα ξεπεράσει τις 5 μέρες το πήγαινε). Μια λεπτομέρεια είναι πως δεν σκοπεύω να γυρίσω, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά.

Προς το παρόν είμαστε δύο μηχανές: Το Bandit μου και ένα V-Strom 650 του φίλου μου του Γιάννη και συζητάμε για ταξίδι σε χαλαρούς ρυθμούς ταχύτητας αλλά με όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα τη μέρα: π.χ.: Θέλουμε να βγάλουμε τα πρώτα 800km μέχρι την Ουγγαρία σε μια μέρα και από εκεί να χαλαρώσουμε λίγο. Αυτό γιατί δεν ξέρουμε τι επικρατεί σε Σκόπια και Σερβία, αν και από ότι διαβάζω σε άλλα ταξιδιωτικά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να με βοηθήσετε αν ξέρετε κατί περί της διαδρομής, να προτείνεται ό,τι νομίζετε εσείς απαραίτητο, αν ξέρετε κανένα site ή forum για να πάρουμε πληροφορίες για τα μέρη που πρόκειται να περάσουμε και φυσικά αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ακολουθήσει.

Αυτά προς το παρόν, ότι μαθαίνω θα το προσθέτω εδώ, ελπίζω τελικά να το κάνουμε το ταξιδάκι...

Να είστε καλά και ευχαριστώ εκ των προτέρων... τα λέμε...

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Περαστε απο βουλγαρια-σερβια κτλ αντι για σκοπια γιατι πολλα ακουγονται για εκει.

Σερβια ΜΗΝ τη φοβαστε για ΔΝ κανενα προβλημα

Σερβια επισης απο NIS-BEOGRAD 300χλμ 23 ευρω διοδια

Ουγγαρια ανετα και δωρεαν απο θεμα διοδιων οπως επισης και μεχρι Πραγα

ΔΡΟΜΑΡΕΣ αφοβα χλμ

Οτι αλλο θες για μεχρι Πραγα ρωτα (παραπανω δεν εφτασε η αφεντια μου :rotflmao: )

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Ενα απο τα πολλα που διαβασα για τα σκοπια

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Re: Θεσσαλονίκη- Δανία, αρχές Μαΐου 2008

Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
    Μια λεπτομέρεια είναι πως δεν σκοπεύω να γυρίσω

το θεμα ειναι να φτασεις πρωτα .......αλλα δεν θα περνουσα με τιποτα βουλγαριες και απο τους βρωμιαρηδες τους σκοπιανους

ναι πιο ακριβα απο ιταλια αλλα θα εχεις ντισκοτεκ ,ποτα και ησυχο υπνο ......τωρα αν επιμενεις απο πανω οκ......αν εχεις οδικη βοηθεια απο τετοιες χωρες καλως ......

Καλημέρα.

Το θέμα της ασφάλειας μη σε απασχολεί και τόσο, ειναι υπερβολικά το όσα νομίζουμε για αυτές τις χώρες.

Να αποφύγεις το Κόσοβο, όχι για λόγους ασφαλείας αλλά γιατί στα "συνορα" Κοσοβου-Σερβίας θα έχεις πρόβλημα.

Κατα τα άλλα, προσοχή στα μπλόκα και καλό δρόμο

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

σε ζηλευω λιγο γιατι και το δικο μου ειναι εκει πανω... και δεν εχω και μηχανη για να το καναμε παρεα το ταξιδι! και ακριβως τετοιες σκεψεις μου περναν πολυ συχνα απο το μυαλο σνιφ..
    οποτε χρησιμη η εμπειρια σου !καλη τυχη!απο αθηνα ειναι μολις 3.000 χλμ. απ οτι ειδα οδικως.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 145
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2008, 17:00
  2. Βόλτα, Κυριακή 4 Μαΐου 2008
    από xampos στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2008, 17:22
  3. Καλημερες 4 Μαϊου 2008
    από Tsakalaki στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2008, 10:42
  4. Καλημερες 3 Μαϊου 2008