Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 23

Θέμα: Μαγκια ειναι το κρανος

Παλαιό μέλος

Μαγκια ειναι το κρανος

«Μαγκιά είναι το κράνος»

ΧΙΟΣ

Πορεία μνήμης για τον πρόσφατα -5 Μαΐου- αδικοχαμένο συμμαθητή τους σε τροχαίο δυστύχημα, Δημήτρη Ψαρούδη, διοργανώνουν σήμερα οι συμμαθητές του στο ΕΠΑΛ Χίου. Με σύνθημα «Μαγκιά σου είναι να φοράς κράνος», μαθητές, σύλλογος γονέων και εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα της ανάγκης χρήσης του κράνους τους μοτοσικλετιστές, αλλά και προς την Πολιτεία που πρέπει να λάβει τα μέτρα της για ασφαλέστερο οδικό δίκτυο. Πεζή αλλά και με δίκυκλα, οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από το σχολείο τους (απέναντι από το Πανεπιστήμιο στη Χίο) και θα κάνουν πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης. Να σημειώσουμε ότι φέτος για τη Χίο είναι μια ιδιαίτερα άσχημη χρονιά σε ό,τι αφορά τα τροχαία δυστυχήματα. Από την αρχή του χρόνου 6 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο μαθητές Λυκείου που οδηγούσαν μοτοσικλέτα και δεν φορούσαν κράνος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/05/2008

Κανενα σχολιο. Επιβεβαιωνω οτι τα ιδια γινονται και στην Τηνο...
    mustili

Π-Α-Ι-Δ-Ε-Ι-Α

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Δεν είναι μαγκιά,υποχρέωση προς τον εαυτό σου είναι το κράνος.Αν βέβαια αγαπάς των εαυτό σου και σκέφτεσαι όσους αφήσεις πίσω να θρηνούν.
    Αλλά για να μην κλαψοmoonιάζω,καλή κίνηση είναι η πορεία αυτή.Ας ελπίσουμε οι νεώτερες γενιές να έχουν αυξημένη αίσθηση ευθήνης.

Δυο χρόνια διακοπές στη Χίο έχω περάσει,και παρατήρησα ελάχιστους να φοράνε κράνη.Εν αντιθέσει η Χίος έχει πάαααρα πολλές μοτοσυκλέτες
    Και να 'ταν μόνο στη Χίο θα μου πεις....:a31:
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Τα πράγματα στην επαρχία είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΑ.

Είναι ζήτημα αν φοράει το 5% κράνος. Θέλεις η έλλειψη παιδείας, θέλεις η γνωριμία με τις αρχές είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Εχουν μείνει στην εποχή του 80 και στα Τσακάλια λέμε.....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Τα πράγματα στην επαρχία είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΑ.

Είναι ζήτημα αν φοράει το 5% κράνος. Θέλεις η έλλειψη παιδείας, θέλεις η γνωριμία με τις αρχές είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Εχουν μείνει στην εποχή του 80 και στα Τσακάλια λέμε.....
    +955

Βίωσα την τραγική αντίθεση πέρισυ οταν τη μια μέρα ήμουν στη Μπολώνια με τα χιλιαδες σκουτερ με ΟΛΟΥΣ (οδηγο, επιβατη) με κρανος, έστω και τζετ και την άλλη στην Πάτρα, οπου δεν έβλεπες κρανος ουτε για δειγμα.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    +955

Βίωσα την τραγική αντίθεση πέρισυ οταν τη μια μέρα ήμουν στη Μπολώνια με τα χιλιαδες σκουτερ με ΟΛΟΥΣ (οδηγο, επιβατη) με κρανος, έστω και τζετ και την άλλη στην Πάτρα, οπου δεν έβλεπες κρανος ουτε για δειγμα.

Ετσι είναι. Κι οχι μόνο στη Μπολώνια -που είναι και πόλη- αλλά και στην επαρχία της Ιταλίας. Τα ίδια και Γαλλία. Δεν έβλεπες κανέναν χωρίς κράνος...

Την εποχη των τσακαλιων, που μου θυμησε ο φιλος μου ο byron, ημουνα σε ολα τα γυρισματα, γατι η γειτονια μου ειναι πανω απο τη Μιχαλακοπουλου και συχναζαμε σε ενα ουζερι , μεσα στο παρκο των Ηλυσιων. Ολες οι εξωτερικες σκηνες εχουν γυριστει εκει γυρω. Θυμαμαι οτι υπηρχε η νοοτροπια απο ολους μας, οτι το κρανος ηταν ντροπη μεγαλη. Να φανταστειτε οτι ντροπη ηταν για πολλους να εχει σελα το μηχανακι. Βαζανε κουρελουδες και τους λεγαμε ινδιανους. Ασε η σαγιοναρα το σορτσακι και τα κοκινα ποδια απο τα ιωδια. Τρελη λεζαντα.
    Τωρα δεν παω μετρο χωρις κρανος και ευχαριστω τον Θεο, που επιβιωσα απο αυτη την εποχη, που ηταν γοητευτηκη μεν, αλλα σακατευτηκε και χαθηκε πολυς κοσμος.

Member of THE M.R.A.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
    ......, που επιβιωσα απο αυτη την εποχη, που ηταν γοητευτηκη μεν, αλλα σακατευτηκε και χαθηκε πολυς κοσμος.
    Πόσο δίκιο έχεις ... Τι μου θύμισες τώρα ... Χχχαααα 'κουρελού' ,παντόφλα, και γυαλικό....
    Οσα λιγότερα πάνω σου τόσο καλύτερα και ποιό ΜΑΤΣΟ ΜΑΝ!

Χαιρομαι ώρες ωρες ΘΕΕ μου που είχα από μικρος ΑΝΟΣΙΑ στη μαλακινση και να που τώρα η ζωή τα΄φερε να ασχολούμαι και επαγγελματικά με τον τομέα "ασφάλεια" και "Ανεση" του σύγχρονου ΑΝΑΒΑΤΗ-ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ !
    Ride safe ride with comfort
    or
    THINK SAFETY

Re: Μαγκια ειναι το κρανος

Αρχικά δημιουργήθηκε από MUSTILI
    «Μαγκιά είναι το κράνος»

ΧΙΟΣ

μαθητές, σύλλογος γονέων και εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα της ανάγκης χρήσης του κράνους τους μοτοσικλετιστές, αλλά και προς την Πολιτεία που πρέπει να λάβει τα μέτρα της για ασφαλέστερο οδικό δίκτυο.

Κανενα σχολιο. Επιβεβαιωνω οτι τα ιδια γινονται και στην Τηνο...

δυστηχως στον Πορο δεν σκεφτονται ετσι....

+1299 byron

Κουνημένο μέλος Το avatar του/της zoo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
    Ετσι είναι. Κι οχι μόνο στη Μπολώνια -που είναι και πόλη- αλλά και στην επαρχία της Ιταλίας. Τα ίδια και Γαλλία. Δεν έβλεπες κανέναν χωρίς κράνος...
    Ακριβώς έτσι είναι!

Έχει μία εβδομάδα που γύρισα από Ιταλία, τις 10 μέρες που ήμουν εκεί δεν είδα ούτε έναν ή μία χωρίς κράνος (από χωριά και επαρχιακές πόλεις μέχρι τη Ρώμη). Ακόμη και στη νότια Ιταλία που είχε ζέστη και πολύ ήλιο, έστω ένα Jet το φορούσαν.

Με το που βγήκα από το καράβι στην Ηγουμενίτσα ο πρώτος που είδα με 2 τροχούς έξω από το λιμάνι δεν φορούσε κράνος...

Πολύ σωστή η κίνηση των μαθητών και πολύ σωστό το σλόγκαν! Μαγκιά είναι να μπορείς να απολαύσεις τους δύο τροχούς και όσα σου προσφέρουν για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό!

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Στην Νότια Ισπανία δεν είδα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ να φοράει κράνος ............... το ένα μάλιστα Μπούσα που πήγαινε με πάνω από 200 !!! Μόνο οι τουρίστες φόραγαν (Γερμανοί και Άγγλοι) .........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios

Re: Μαγκια ειναι το κρανος

Αρχικά δημιουργήθηκε από MUSTILI
    ....

Οχι οτι δε λυπαμαι γενικα, αλλα ενα παραπανω που ειναι και ο τοπος μου!

Οπως ειπε και καποιος αλλος παραπανω... ποσο τυχερος ήμουν κι εγω που περασα αναιμακτα απο αυτη την ηλικια και μαλακια!

awesome μέλος Το avatar του/της hercul
    Έζησα και γω πολλά χρόνια κυρίως σαν συνεπιβάτης πάνω στα μηχανάκια χωρίς ίχνος εξοπλισμού και με οδηγούς παιδιά χωρίς διπλώματα κτλ... Ευτυχώς την βγάλαμε καθαρή τότε!!

Ακόμα και σήμερα πάντως μόνο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα νομίζω ότι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα!! Στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας είναι απογοητευτική η κατάσταση!!
    And the road becomes my bride
    I have stripped of all but pride
    So in her I do confide
    And she keeps me satisfied
    Gives me all I need

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ARISPEED1
    ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΚΡΑΝΟΣ !!!!! ΤΕΛΟΣ............

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν τοσο πιο πολλοι θα ειναι κοντα μας!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ποιο ειναι το καταλληλοτερο κρανος για Xtx 660;
    από laksof στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2006, 21:04
  2. Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2004, 14:05
  3. Υποχρεωτικο το Κρανος ???
    από crs-k στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2004, 09:54