Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Ο φόβος...

Ο φόβος...

<<Κώστα άμα δεις κανένα μοτοσυκλετιστή κάτω μην σταματήσεις ούτε για αστείο....Τις προάλλες άκουσα ένα περιστατικό που σταμάτησε ένας να βοηθήσει έναν πεσμένο και ήταν κόλπο,τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν....>>

Τάδε έφη οικογενειακός φίλος,μοτοσυκλετιστής ο ίδιος 40 χρόνια,πριν λίγες μέρες

Στην αρχή νευρίασα....Αν είναι ποτέ δυνατό να σου λέει τέτοιο πράγμα όταν ξέρεις ότι έστω και αν πέσεις,το πιο πιθανό είναι να χτυπήσεις έστω και λίγο...Ειδικά <<εμείς>> που ξέρουμε,άλλος από προσωπική πείρα άλλος από φίλους/γνωστούς κτλ,τι σημαίνει τραυματισμένος μοτοσυκλετιστής και ειδικά αβοήθητος είτε λόγω ακατοίκητης περιοχής είτε από εγκατάλειψη...Το ίδιο ισχύει και για πεζούς...

Μετά το σκέφτηκα λίγο καλύτερα και προσπάθησα να δώσω μια λογική εξήγηση γιατί δεν μπορώ καν να διαννοηθώ κάτι τέτοιο....Ακόμα και 50-50 να είναι οι πιθανότητες να είναι κόλπο θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσεις να βοηθήσεις....

Έλα όμως που όλη μέρα βλέπουμε,ακούμε και διαβάζουμε για πανδημίες,ληστείες,δολοφονίες,ξυλοδαρμούς,απαγωγές,τ ομοκρατικες οργανώσεις,ανεργία,φτώχεια και τα λοιπά καλά....Η συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών και των σίριαλ που θα δούμε το βράδυ μετά την δουλειά είναι αποτρόπαια εγκλήματα,κλέφτες και αστυνόμοι,εντατικές,κλάμα και κακό...Και στην πραγματική ζωή όμως τα νέα στην περιοχή που μένουμε συνήθως αρχίζουν με την φράση <<Τα έμαθες;Μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του....../Έκλεψαν τον .... στον δρόμο/Έκλεψαν το ΙΧΕ/Μ του .....>>

Μπορεί να κάνω λάθος...Δεν ξέρω....Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντως δεν θυμάμαι ποτέ τόσο φόβο και τόσο ατομισμό όσο σήμερα...Ο ορισμός της τρομοκρατίας...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ρίσκο παίρνεις και όταν περπατάς ακόμα... αν είναι φίλε μου να γίνουμε απάνθρωποι για να εξαλείψουμε την πιθανότητα να μας συμβεί κάτι... βράστα.

Άλλωστε και λίγη προσοχή ή καχυποψία όταν σταματάμε μας κάνει πάντα να έχουμε κουμπωμένη πρώτη...να μην κατεβαίνουμε απο την μηχανή και όταν σταματάμε να έχουμε ήδη δεί τι μπορεί να είναι αυτός που έχει σταματήσει/ακινητοποιηθεί εκεί.

Πολύ δύσκολα κάποιος αρματωμένος με DAINESE,κράνη κτλ... με ενα SS στην άκρη , με σκασμένο ελαστικό ας πούμε να σε σταματήσει για να σε κλέψει σε τυχαίο μέρος της Ε.Ο. .... στην Α.Ο. απλά δεν επιτρέπεται να σταματήσεις καθώς υπάρχει και σχετική υπηρεσία βοήθειας εκεί. κτλ κτλ κτλ..

Μην ξεχνάς οτι ακόμα και το βράδυ όταν γυρνάς απο διασκέδαση , στον θάμνο του απέναντι πεζοδρομίου μπορέι να είναι ο οποιοσδήποτε που θα θέλει να κλέψει οτι έχεις πάνω σου εκείνη την στιγμή. Δυστυχώς αυτό είναι... τόσο απο έλλειψη ατιμωρησίας, όσο και απο έλλειψη αστυνόμευσης...

Λίγη καχυποψία ίσως στα ορια του μέτρου ποτέ δεν έκανε κακό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Νέο μέλος
    ta exoume isopedwsei ola gia ola pleon se authn tin koinwnia...
    an anarwtitheis giati kai pws...tha deis oti ginontai xeirotera!
    alla ws ekei.. kaneis den leei giati ginontai auta :/

Re: Ο φόβος...

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Τις προάλλες άκουσα ένα περιστατικό που σταμάτησε ένας να βοηθήσει έναν πεσμένο και ήταν κόλπο,τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν....>>
    Τα ίδια έπαθε και ένας ντελιβεράς εδώ Χανιά προ διμήνου όταν πήγε να παραδώσει σουβλάκια σε έρημο δρόμο 12 το βράδυ στη μέση του πουθενά...
    Όπως λέει και ο Μάγος "Λίγη καχυποψία ίσως στα ορια του μέτρου ποτέ δεν έκανε κακό"
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Από το <<καχύποπτος>> μέχρι το <<μην σταματήσεις ούτε για πλάκα>> υπάρχει χαώδης διαφορά ρε παιδιά....

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    καλα εμεις οι αξυριστοι,

αλλα γυναικα και να σταματησεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.τουλαχιστον εγω αυτο θα λεγα στην γυναικα μου/κορη μου/ μανα μου κλπ κλπ

μπορεις καλλιστα να καλεσεις αμεσως ασθενοφορο
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    καλα εμεις οι αξυριστοι,

αλλα γυναικα και να σταματησεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.τουλαχιστον εγω αυτο θα λεγα στην γυναικα μου/κορη μου/ μανα μου κλπ κλπ

μπορεις καλλιστα να καλεσεις αμεσως ασθενοφορο
    Δεν γίνεται να δεις χτυπήμένο άνθρωπο σε ερημιά να καλέσεις απλά ασθενοφόρο και να νιώθεις ότι έκανες το καθήκον σου. Ούτε μπορούμε να ζούμε συνέχεια με το φόβο για κάθε τι που κάνουμε Απλά μπορούμε να είμαστε λίγο περισσότερο προσεχτικές και να ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να βρεθούμε και εμείς σε αυτή τη θέση.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    μαγος,μοταρντ και τζεν +1000

μαγε ξανασυμφωνουμε ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Ρίσκο παίρνεις και όταν περπατάς ακόμα... αν είναι φίλε μου να γίνουμε απάνθρωποι για να εξαλείψουμε την πιθανότητα να μας συμβεί κάτι... βράστα.

Άλλωστε και λίγη προσοχή ή καχυποψία όταν σταματάμε μας κάνει πάντα να έχουμε κουμπωμένη πρώτη...να μην κατεβαίνουμε απο την μηχανή και όταν σταματάμε να έχουμε ήδη δεί τι μπορεί να είναι αυτός που έχει σταματήσει/ακινητοποιηθεί εκεί.

Πολύ δύσκολα κάποιος αρματωμένος με DAINESE,κράνη κτλ... με ενα SS στην άκρη , με σκασμένο ελαστικό ας πούμε να σε σταματήσει για να σε κλέψει σε τυχαίο μέρος της Ε.Ο. .... στην Α.Ο. απλά δεν επιτρέπεται να σταματήσεις καθώς υπάρχει και σχετική υπηρεσία βοήθειας εκεί. κτλ κτλ κτλ..

Μην ξεχνάς οτι ακόμα και το βράδυ όταν γυρνάς απο διασκέδαση , στον θάμνο του απέναντι πεζοδρομίου μπορέι να είναι ο οποιοσδήποτε που θα θέλει να κλέψει οτι έχεις πάνω σου εκείνη την στιγμή. Δυστυχώς αυτό είναι... τόσο απο έλλειψη ατιμωρησίας, όσο και απο έλλειψη αστυνόμευσης...

Λίγη καχυποψία ίσως στα ορια του μέτρου ποτέ δεν έκανε κακό.

Gandalf
    Σωστα

*************** www.motodevils.gr ***************

Χθες βραδυ γυρω στις 11 στο υψος του ΤΣΑΦ στη Κηφισια ενας φουκαρας με κινεζικο παπι εσπρωχνε στη ΛΕΑ.Σταματησα να δω και ειχε μεινει απο βενζινη,εβγαλα σωληνακι βρηκαμε και ενα μπουκαλι και του εδωσα λιγη μεχρι να παει σε βενζιναδικο.Αν ηθελε να μου τη πεσει μαλλον ειχε αναστολες απο το 1.95 και τα 130 κιλα μου
    Ποσως με ενδιαφερει τι λεει ο καθε χοντροπετσος "μηχανοβιος" εγω παντα σταματαω και βοηθαω αν μπορω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Άλλο ένα σοβαρό επιχείρημα για να φοράμε εκτός απο κράνος και πλήρη πανοπλία στο δρόμο.
    Πρίν μερικά χρόνια θυμάμαι κάποιος μαχαίρωσε ένα μοτοσικλετιστή στο δρόμο αλλά το μαχαίρι δεν πέρασε τον θώρακα

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jen500
    Δεν γίνεται να δεις χτυπήμένο άνθρωπο σε ερημιά να καλέσεις απλά ασθενοφόρο και να νιώθεις ότι έκανες το καθήκον σου. Ούτε μπορούμε να ζούμε συνέχεια με το φόβο για κάθε τι που κάνουμε Απλά μπορούμε να είμαστε λίγο περισσότερο προσεχτικές και να ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να βρεθούμε και εμείς σε αυτή τη θέση.
    καταρχας δεν κανω οτιδηποτε για να νιωθω οτι εκανα καποιο καθηκον

απο κει και περα το θεμα ειναι οτι εγω τη γυναικα μου και την κορη μου θα τις συμβουλεψω να μην σταματανε.

πειτε με γουρουνι
    πειτε με αλητη
    πειτε με αναισθητο
    αλλα δεν μπορω να ρισκαρω ετσι με τους ανθρωπους που αγαπαω..

ΑΛΛΟ τι θα εκανα εγω, το οποιο εξαρταται απο τις συνθηκες
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dodos 900
    Άν ακούγαμε τι"πρέπει" να κάνουμε,κανείς μας δέν θα οδηγούσε μηχανή!
    ήτανε ωραία σούζα...αλλά ξύπνησα

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    εγώ θα κατούραγα με ευχαρίστηση πάνω από τον τάφο , αυτού που δεν σταμάτησε να βοηθήσει ...

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    παντός παιδιά ,αν θέλουμε να μιλήσουμε για χτυπημένο απο τροχαίο που χρειάζεται βοήθειά, όπως λέτε,και θέλουμε να βοηθήσουμε,ο πρώτος και βασικότερος κανόνας των πρώτον βοηθειών λέει να μην μετακινούμε τον τραυματία.
    Οπότε αρχίζοντας από κει , άν ο άλλος είναι κάτω ζητώντας βοήθεια τον ρωτάμε πρώτα αν είναι χτυπημένος ,αν είναι να καλέσουμε ασθενοφόρο.αν πει όχι και θέλει να τον σηκώσουμε του λέμε πολύ ήρεμα ότι μπορεί να έχει χτυπήσει και αν τον σηκώσουμε μπορεί να τραυματιστεί πιο άσχημα.στην τελική αν θέλει να κάνει λαμογια δεν θα είμαστΕ σε τόσο άμεση επαφή μαζί του ώστε να αιφνιδιαστούμε σε ενδεχόμενη επίθεση.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πτωση και φοβος...
    από nasosR στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 14/03/2010, 21:38
  2. Αδρεναλίνη και φοβος στο κόκκινο - Διαδρομή απο εθνική
    από elias_21 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2007, 08:52
  3. Ο φοβος στο ταξιδι
    από sallako στο forum Πληροφορίες