Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 90

Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Μέλος Το avatar του/της CHRISTOF

ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ξεκίνησε η νεα χρονιά λοιπόν, με το καλό για όσους από εμάς έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας.
    Να τα χαιρόμαστε λοιπόν και καλή πρόοδο σε όλους και όλες.
    Αυτά είναι τα καλά νεα καθώς αποτελούν - αν μη τι άλλο - ειλικρινείς ευχές για τους ανθρώπους που θα πάρουν στα χέρια τους την αυριανή Ελλάδα ή τέλος πάντων ότι έχει απομείνει από αυτήν.
    Στον χαιρετισμό, ο Διευθυντής αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, ενημέρωσε γονείς και μαθητές ότι θα δοθούν μόνο δύο βιβλία και αυτά με αλφαβητική σειρά
    Χαρά λοιπόν ο γιός μου που δεν έφτασαν μέχρι το επώνυμό του ( δεν περιμένω να το μεταφράσει το παιδί αυτό ως ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΞΕΦΤΙΛΑ, δίκιο έχει ).
    Την επομένη λοιπόν, ήρθε με τα δυα βιβλία, τα οποία κυρίες και κύριοι ήταν ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ από άλλα παιδιά από άλλες χρονιές. Μου τα έφερε λοιπόν ο γιός μου για να μου τα δείξει όλο χαρά. Μεγάλο μέρος της χαράς μου οφείλονταν στο ότι οι ασκήσεις είναι ήδη λυμένες.
    Τον κοίταζα εχθές το βράδυ, που γυάλιζαν τα ματάκια του από αγνότητα και ΝΤΡΑΠΗΚΑ.
    Ντράπηκα γιατί πληρώνω αδρά και συνεπέστατα αυτό το κράτος και ένοιωσα ότι δεν στάθηκα ικανός να του προσφέρω βιβλία για να μορφωθεί. Και πριν σχολιάζει κάποιος ότι πλήρωνα και δεν φταίω, συμπληρώνω ότι βεβαίως και φταίω που τόσα χρόνια ταϊζω χοντρούς κώλους μέσα στη βουλή για να με ξεφτιλίζουν.

Αυτά, έτσι για να τα βγάλω από μέσα μου.
    Ευτυχία δεν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά να μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Καλά .. πάρε blanco και σβύσε τις απαντήσεις.

όσον αφορά τα μτχ. βιβλία... και τι έγινε; Στο εξωτερικό το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια. Σε κάποιες χώρες μάλιστα δεν έχουν βιβλία καν, παρά laptop και σύνδεση στο web για να παίρνουν απο εκεί οτι θέλουν.

Αυτό ειδικά πάντως με τα μεταχειρισμένα βιβλία θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια. Και οχι σαν τους Μαο - Μαο να τα καίνε καταστρέφουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Να χρεώνονται κανονικά και να είναι υπόχρεοι επιστροφής τους.

Πέρα απο το οικονομικό, .. αν θέλετε,.. είναι και το περιβαντολογικό.

Μπορεί αυτό που έγινε , να προέκυψε απο βλακεία και ανικανότητα κάποιων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σαν αποτέλεσμα δεν θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια!!!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Εγώ προσωπικά ντρέπομαι γι'αυτό το γεγονός. Είναι κατάντια και δείχνει την αλήθεια.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    όσον αφορά τα μτχ. βιβλία... και τι έγινε; Στο εξωτερικό το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια.
    καλά τί συζητάμε τώρα,

εμείς είμαστε δεκαετίες πίσω ...

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

Αυτό ειδικά πάντως με τα μεταχειρισμένα βιβλία θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια. Και οχι σαν τους Μαο - Μαο να τα καίνε καταστρέφουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Να χρεώνονται κανονικά και να είναι υπόχρεοι επιστροφής τους.

+1000

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    εγω ξερω οτι τα σχολικα βιβλια μπορεις να τα αγορασεις και απο βιβλιοπωλειο...

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    εγω ξερω οτι τα σχολικα βιβλια μπορεις να τα αγορασεις και απο βιβλιοπωλειο...
    41€ της τριτης δημοτικου, δωρεαν παιδεια!

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Εγω εχω ενα δίλημμα ειμαι ικανος,εχω επιχειρήματα να πεισω τα παιδια μου ετσι ωστε να σεβαστουν τα βιβλια και να τα παραδοσουν σε καλη κατάσταση στους επομενους;Αν ναι θα πετυχω αυτα που πολυ σωστα λεει ο Gandalf παραπανω.

Οχι φίλε.. να μην τα αγοράζουν. Είναι υποχρέωση του κράτους στο πλαίσιο της παιδείας να δίνει την ύλη μαθημάτων ΔΩΡΕΑΝ αφού πληρώνουμε. Αλλά αυτό να γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην πληρώνουμε κερατιάτικα.

Επειδή αρκετοί απο εμάς ταξιδεύουν , έχουν μια καλή ιδέα πως γίνεται έξω. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό.

Υ.Γ. μόλις χθες είδα οτι όλη η Βουλή της Ολλανδίας δεν θα προμηθευτεί ξανά χαρτί , δίνοντας ipad και web σύνδεση στους Βουλευτές της για να κάνουν χρήση ψηφιακών εγγράφων και web conference calls!!!!

ΡΕ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΛΕΜΕ!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    41€ της τριτης δημοτικου, δωρεαν παιδεια!

edit:μας εχει τελειωσει εδω και χρονια το κρατος δικαιου...

ΗΛΙΑΣΚΤΜ...ρίξτα στο φιλότιμο. Πίστεψε με τα παιδιά είναι όλα φιλότιμα. Αν πείς οτι πρέπει να το κρατήσουν καθαρό και σωστά διατηρημένο έτσι ώστε του χρόνου ενα παιδάκι που δεν θα έχει τρόπο να το προμηθευτεί, θα πάρει το δικό τους και θα τα ευχαριστεί για αυτό.. ... να είσαι σίγουρος οτι θα το κρατήσουν καλύτερα και απο καθαρό.

Στο δικό μου παιδί έπιασε πέρισυ...

ΗΛΙΑΣΚΤΜ...ρίξτα στο φιλότιμο. Πίστεψε με τα παιδιά είναι όλα φιλότιμα. Αν πείς οτι πρέπει να το κρατήσουν καθαρό και σωστά διατηρημένο έτσι ώστε του χρόνου ενα παιδάκι που δεν θα έχει τρόπο να το προμηθευτεί, θα πάρει το δικό τους και θα τα ευχαριστεί για αυτό.. ... να είσαι σίγουρος οτι θα το κρατήσουν καλύτερα και απο καθαρό.

Στο δικό μου παιδί έπιασε πέρισυ...
    δεν ειναι ολα τα παιδια το ιδιο φιλε...κατ'εικονα και ομοιωση των γονειων τους ειναι ,δυστυχως...

δεν το λεω για τα παιδια του ηλιαΚΤΜ,μην παρεξηγηθω...

το λεω γενικα με αυτα που βλεπω στην καθημερινοτητα μου...

δεν διαφωνώ.. για αυτό λέω πως τα βιβλία πρέπει να χρεώνονται.. για να πονάει η τσέπη των ηλίθιων ύστερα μιας και μόνο έτσι καταλαβαίνουν.

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Καλά .. πάρε blanco και σβύσε τις απαντήσεις.

όσον αφορά τα μτχ. βιβλία... και τι έγινε; Στο εξωτερικό το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια. Σε κάποιες χώρες μάλιστα δεν έχουν βιβλία καν, παρά laptop και σύνδεση στο web για να παίρνουν απο εκεί οτι θέλουν.

Πέρα απο το οικονομικό, .. αν θέλετε,.. είναι και το περιβαντολογικό.

Μπορεί αυτό που έγινε , να προέκυψε απο βλακεία και ανικανότητα κάποιων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σαν αποτέλεσμα δεν θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια!!!
    Ρε Αλέξ, να επιστρέφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για ανακύκλωση ΟΚ, αλλά για να ξαναχρησιμοποιηθούν είναι δύσκολο πρακτικά. Αφενός γιατί μετά από χρήση ενός έτους τα περισσότερα δεν θα είναι σε καλή κατάσταση να ξαναχρησιμοποιηθούν και αφετέρου διότι τα σχολικά βιβλία χρόνο με το χρόνο έχουν αλλαγές από μικρές έως εκτεταμένες. Η λύση του Web & PC είναι η ιδανικότερη αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα...... για την Ελλάδα 2020.

F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Γιατι ρε παιδια να τα επιστρεφουμε πισω?
    Δηλ εγω που θελω να κρατησω μερικα στη βιβλιοθηκη γιατι πολλες φορες εχω ανατρεξει σ'αυτα τι γινεται?
    Οκ τα περισσοτερα τα εχω πεταξει, αλλα μαθηματικες, φυσικες, χημειες, βιολογιες, γεωμετριες, γραμματικες, συντακτικα κλπ τα εχω κρατησει ολα.

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2007, 22:36
  2. Milame....ΝΤΡΟΠΗ
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2005, 21:23
  3. Ντροπή και αίσχος
    από kostasfazer στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2005, 12:55