Καλησπερα!!! Με αφορμη ενα γεγονος που συνεβη σε εναν φιλο μου θελω να ανοιξω αυτο το μικρο θεματακι και να παρω τις γνωμες σας!!!!! ΛΟΙΠΟΝ.... ο φιλος μου βρισκεται στην ηλικια των 18(οπως και εγω),εχουμε και οι 2 μια "τρελα" με τις μηχανες...... Αποφασισε λοιπον να πει στους γονεις του για την αγορα μιας μηχανης οχι του κυβισμου που του επιτρεπει ο νομος(cbr 250 πιο συγκεκριμενα) και υστερα απο συζητησεις με τους γονεις του "συμβηβαστηκε" να παρει ενα παπι(innova 125).... Υστερα απο πολυ πριξιμο πηρε το "πολυποθητο" ΝΑΙ...... ομως την τελευταια στιγμη οι γονεις του ξαναλλαξανε γνωμη και του ειπαν ενα "βαρυ" ΟΧΙ...... κυριος λογος ειναι οτι ολοι οι γονεις φοβουνται για την σωματικη ακαιρεοτητα των παιδιων τους... ειναι απολυτα φυσιολογικο!!!!!(θα το καταλαβει πολυ περισσοτερο οταν γινει καποια στιγμη πατερας,ομοιως και για εμενα) Μετα απο το οχι που ακουσε απο τους γονεις του βρεθηκαμε καποια στιγμη και αρχιζε τα καντιλια!!!! Εμενα το ερωτημα μου ειναι οτι με το να λενε οι γονεις συνεχεια ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΧΙ στο παιδι για την μηχανη, τι καταφερνουν????? Καποια στιγμη αυτο το παιδι φραγκα για να παρει μηχανη θα βρει....(φανταζομαι).... Εμενα αποψη μου ειναι οτι οταν το παιδι αυτο(μιαλω και γενικα,οχι μονο για τον φιλο μου) θα εχει την οικονομικη δυνατοτηα να παρει μηχανη δεν θα προτιμησει 125 αλλα 500 και 600 + οτι θα βγαζει πολλα αποθυμενα πανω στο μηχανακι με ρισκο την σωματικη του ακεραιοτητα + οτι θα παει κοντρα στους γονεις του για να τονωσει τον εγωισμο του και +++++++ που δεν μπορω να φανταστω!!!! Ενω καλλιστα οι γονεις του θα μπορουσαν να τον εφοδιασουν με τις απαραιτητες γνωσεις(κυριως ο πατερας του μιας και ειναι κατοχος μηχανης),την οδηγηκη συμπεριφορα και ολα τα σχετικα!!!!! Και εν τελει να του παρουν το μοτορι και να μπει το παιδι στην διαδικασια να αποκτησει εμπειρια!!!!!! Θελω τις γνωμες σας πανω στο θεμα.... Ευχαριστω πολυ!!!!(Η αναφορα στον φιλο μου εγινε για να γινω πιο κατανοητος)