Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: Αγορα αυτοκινητου απο εξωτερικο???πως?

Αγορα αυτοκινητου απο εξωτερικο???πως?

παιδες καλησπερα.θα ηθελα λιγο τις γνωσεις σας για αγορα αυτοκινητου απο γερμανια για την ακριβεια.ποια ειναι η διαδικασια απο τη στιγμη που ελεγχθει το αμαξι diesel...τι χρειαζεται περαιτερω.που και σε τι κοστη αναμενεται να εκτιναχθει.απο φ.πα.σε εκτελωνισμους.τελη ταξινομησης...και οτιδηποτε αλλο ξεχνω.σας ευχαριστω

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 4now Προβολή μηνύματος
    παιδες καλησπερα.θα ηθελα λιγο τις γνωσεις σας για αγορα αυτοκινητου απο γερμανια για την ακριβεια.ποια ειναι η διαδικασια απο τη στιγμη που ελεγχθει το αμαξι diesel...τι χρειαζεται περαιτερω.που και σε τι κοστη αναμενεται να εκτιναχθει.απο φ.πα.σε εκτελωνισμους.τελη ταξινομησης...και οτιδηποτε αλλο ξεχνω.σας ευχαριστω
    Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω αλλά αν το πάρεις μεταχειρισμένο και είχε πληρωθεί φπα κατά την αρχική αγορά του τότε δεν πληρώνει ξανά φπα.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    με ένα τηλεφώνημα σε τελωνειακό δίνοντας τα στοιχεία του αυτοκινήτου κ.εκ. μοντέλο ισχύ κλπ σου λένε ποσο θα κοστίσει ο εκτελωνισμός
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    με ένα τηλεφώνημα σε τελωνειακό δίνοντας τα στοιχεία του αυτοκινήτου κ.εκ. μοντέλο ισχύ κλπ σου λένε ποσο θα κοστίσει ο εκτελωνισμός
    Έτσι. Αν και ξέρω στο περίπου, από πέρσι ξανααλλαξε η κλίμακα με τιμές και τις χρονολογιες. Γενικότερα σε αυτοκίνητα που είναι από 7ετιας και πάνω, πλέον νομίζω δεν συμφέρει

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Ειχε μεινει μια τρυπα ανοιχτη με τις αλλαγές που έκαναν πρόσφατα (την έκλεισαν βέβαια) και η εισαγωγη αυτοκινήτου προ του 2000, το τελωνείο έβγαινε κανα 70-100 ευρω!!

Ειχα βρει κάτι διαμαντάκια, αλλά μέχρι να κινηθούμε, το αλλάξαν και βάλαν μινιμουν ταρίφα 500 ευρώ εκτελωνισμο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Ειχε μεινει μια τρυπα ανοιχτη με τις αλλαγές που έκαναν πρόσφατα (την έκλεισαν βέβαια) και η εισαγωγη αυτοκινήτου προ του 2000, το τελωνείο έβγαινε κανα 70-100 ευρω!!

Ειχα βρει κάτι διαμαντάκια, αλλά μέχρι να κινηθούμε, το αλλάξαν και βάλαν μινιμουν ταρίφα 500 ευρώ εκτελωνισμο
    Πόσα;
    Για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ευρωπαϊκή ένωση; Πάνε καλά;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος

οκ δεν ειναι τραγικο ποσο...

μην νομιζετε οτι εδω τα αμαξια και τα μηχανακια γυρνανε απο χωρα σε χωρα χωρις ελαφρυνησεις.

εχω παρει ενα 88ρι GSXR απο Ολλανδια και θελω να το περασω στο ονομα μου Γαλλια.

Θελουν ενα 300ρι για certificate of compliance και αλλη μια μαλακια στην Suzuki γαλλιας και μετα πρεπει να το βαλεις στο ονομα σου οπου πληρωνεις τον γαλλικο φορο (μια φορα ομως, οψι καθε χρονο οπως εδω) περιπου 100ε

αρα βγενει μια 400αρα και αυτο αν δεν σου βρουνε καποιο θεμα στην Suzuki γαλλιας.!
    ORGIA!!!!!

To εχω προσφατο μιας και πηρα το Σεπτεμβρη αμαξι, απο 1 Ιουν 2016 αλλαξε ο τροπος υπολογισμου των τελων εκτελωνισμου και υπολογιζονται με βαση της λιανικης αξιας (τους καταλογους τους δωσανε οι αντιπροσωπειες, πρακτικα τωρα ΦΠΑ πληρωνεις Γερμανια, πριν διαλεξεις αμαξι θα βρεις καλο εκτελωνιστη να σου υπολογισει ακριβως το κοστος, οτι αλλο θελεις ρωτα με
    aleaxzafeir

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Να ρωτήσω κάτι άλλο: τώρα με τα κάπιταλ κοντρόλζζζ, υπάρχει κανένα πρόβλημα στην μεταφορά χρημάτων για αγορά οχήματος;

Επίσης όποιος ξέρει: Έχω ακούσει ότι ο εκτελωνισμός οχήματος από χώρα της ΕΕ είναι ουσιαστικά παράτυπος και η Ελλάδα πλήρωνε/πληρώνει πρόστιμο, αλλά δεν αλλαζει κανόνα. Ισχύει;

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    επίσης με τις τιμές που έχουν φτάσει τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σε λίγες περιπτώσεις θα βγεις κερδισμένος αγοράζοντας το από έξω και να το φέρεις εδώ.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    επίσης με τις τιμές που έχουν φτάσει τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σε λίγες περιπτώσεις θα βγεις κερδισμένος αγοράζοντας το από έξω και να το φέρεις εδώ.
    Aυτο ακριβως .

Επισης πρεπει να βρεις ο ιδιος το οχημα που θανπαρεις και να ξερεις τον κατοχο . ...Να εχεις δηλ ακρες εξω .....Ειδαλλως , παιρνεις κουτι με τριπλασια χλμ απο τα αναγραφωμενα κτλ κτλ ...
    Στη δικη μου περιπτωση ειχα βρει το αγρωτικο του γειτωνα μου στο σπιτι μας στην Πολωνια .Τελικα δεν με συνεφερε στα χρηματα που ζηταγε διοτι ειχε και 260.000χλμ .
    Το συγγεκρημενο θα δοθει σε μαντρα και θα πουληθει μπορει και στην Ελλαδα με 85.000χλμ αριστο πολυ προσεγμενο κτλ κτλ .

Προσοχη .

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Να ρωτήσω κάτι άλλο: τώρα με τα κάπιταλ κοντρόλζζζ, υπάρχει κανένα πρόβλημα στην μεταφορά χρημάτων για αγορά οχήματος;

Επίσης όποιος ξέρει: Έχω ακούσει ότι ο εκτελωνισμός οχήματος από χώρα της ΕΕ είναι ουσιαστικά παράτυπος και η Ελλάδα πλήρωνε/πληρώνει πρόστιμο, αλλά δεν αλλαζει κανόνα. Ισχύει;
    Ειναι παρανομο το τελος εκτελωνισμου απο χωρα ΕΕ , ΑΛΛΑ εχει δωθει ΑΔΕΙΑ στην Ελλαδα για εισπραχτικους λογους να τον επιβάλει...

Για το καπιταλ κοντρολ ειναι θεμα εγω τα μαζεψα μετρητα και τα πληρωσα...
    aleaxzafeir

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Γνωστός μου, έκανε αίτηση στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ,του ζητήθηκε προτιμολογιο για να μπορέσει να στείλει χρήματα στον πωλητή.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Μέλος
    Κάνοντας ένα ξεδιάντροπο hijacking στο νήμα, να ρωτήσω αν η διαδικασία αλλάζει ουσιαστικά αν μιλάμε για δίκυκλα.

Έχω σκοπό (όχι άμεσα, μέχρι το καλοκαίρι) να αγοράσω ένα εντουράκι για βόλτες/ξεκ@υλωμα στα πέριξ υψώματα. Επειδή το ιταλικό το μιλάω καλά, έχω άκρες λόγω δουλειάς για μεταφορά ως τα πάτρια εδάφη, οι κυβισμοί και κατ' επέκταση τα τέλη είναι χαμηλά (2% ως 250 κυβικά, 7% αν πάρω 300αρι) και υπάρχουν πρακτικά καινούρια μηχανάκια -30% στην τιμή από αυτά που δίνουν εδώ, είπα να το δω μήπως φέρω κανένα από Ιταλία.

Ο μόνος φόβος είναι μην πέσω σε κανένα βλαμμένο τελώνη και μου πει "α, εγώ το κοστολογώ δέκα χιλιάρικα" και μας βγει ο κούκος αηδόνι...

Η διαδικασία που σκέφτομαι είναι η συνήθης που έχω κάνει και στο παρελθόν, μεταβιβάζω στο όνομά μου και μετά περνάω τελωνείο για να πάρω ελληνική άδεια.

Απ'ότι έχω δει φέρνουν μηχανάκια από το εξωτερικό οι έμποροι, άρα θα έχει ψωμί το εγχείρημα... Γνώμες;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από astroman76 Προβολή μηνύματος
    οκ δεν ειναι τραγικο ποσο...

μην νομιζετε οτι εδω τα αμαξια και τα μηχανακια γυρνανε απο χωρα σε χωρα χωρις ελαφρυνησεις.

εχω παρει ενα 88ρι GSXR απο Ολλανδια και θελω να το περασω στο ονομα μου Γαλλια.

Θελουν ενα 300ρι για certificate of compliance και αλλη μια μαλακια στην Suzuki γαλλιας και μετα πρεπει να το βαλεις στο ονομα σου οπου πληρωνεις τον γαλλικο φορο (μια φορα ομως, οψι καθε χρονο οπως εδω) περιπου 100ε

αρα βγενει μια 400αρα και αυτο αν δεν σου βρουνε καποιο θεμα στην Suzuki γαλλιας.!
    Δεν τα υπολογίζεις καλά, το certificate που λες είναι ένα χαρτί σε άλλες, αν όχι σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης συνοδεύει το όχημα κατά την αγορά, οπότε κανονικά δεν πρέπει να το υπολογίζεις σαν κόστος εκτελωνισμού. 300 πάντως είναι τρελό νταβατζιλίκι, γύρω στα 100-130 έχουν στις περισσότερες εταιρείες.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά ανταλλακτικών από εξωτερικό
    από nickmavros στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2008, 12:17
  2. αγορά μηχανής απο εξωτερικο
    από tanouki2 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2008, 13:16
  3. ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
    από tsiki στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2006, 14:58
  4. Αγορα μηχανης απο εξωτερικο
    από fantacid στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2006, 15:11
  5. ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...
    από waterlicious στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2006, 21:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα