Tα hot type εχουν διαφορα στο σωμα προ της ακιδας. Εχει να κανει με την απαγωγη θερμοτητας.
Δες: http://www.globaldenso.com/en/produc...dge/heatrange/
MADE IN JAPAN 日本製
ok, αλλά:
εχουν καποια διαφορά στην απόδοση , στην εκκίνηση , στην οικονομία καυσίμου, στην μακροζωία? κλπ κλπ. ?
για να τα δινει στο μανιουαλ σημαινει οτι κάνουν και τα 2. ποια ειναι καλυτερα?
Αναλόγως τη θερμοκρασία περιβάλοντος,το χειμώνα το CR9 ,καλοκαίρι το 10.
Hoter είναι κάτι που το έχουν ανάγκη στις βόρειες χώρες που κάνει κρύο για να παίρνουν μπροστά τα μηχανάκια,
ή οι κουλαμαρίες που δεν ανοίγουν το γκάζι.
Στο moto.gr φαντάζομαι είμαστε όλοι cool!!!![]()
Tα hot type θα ελεγα εγω. Τα αλλα ειναι για πιο αποδοτικους κινητηρες και συνεχομεη χρηση ωρων, ωστε να αποφευγεται η αυταναφλεξη του μιγματος απο την υπερθερμανση της ακιδας.
Αν ενθυμουμαι σωστα, με το μηχανακι πηγαινο-ερχεσαι δουλεια κυριως, οποτε κανεις σχετικα μικρες αποστασεις και τα cold type θα αργησουν να πιασουν τη σωστη θερμοκρασια λειτουργιας με αποτελεσμα να μαζεψουν καρβουνιλα πιο γρηγορα.
MADE IN JAPAN 日本製
Ρε μωρά, γιατί εγω από το ακόλουθο καταλαβαίνω ότι το hot και cold έχει να κάνει με θερμοκρασίες εντός του κυλίνδρου και.όχι με την αμελητέα σχετικά διαφοροποίηση στην θερμοκρασία περιβάλλοντος; βάλε το στανταρ να τελειώνεις...
Low heat range spark plugs have center electrode temperatures that rise easily and even at low-speed, they easily reach the self-cleaning temperature, so carbon is not deposited easily on the insulator section.
On the other hand, high heat range spark plugs have center electrode temperatures that do not rise easily, so they are unlikely to reach the pre-ignition temperature even at high speed.
Therefore, this type of spark plug is generally used for high speed, high output engines.
That is why it is necessary to select spark plugs with the appropriate heat range for the engine characteristics, running conditions, etc.
Αυτο το σημειο να υποθεσω οτι παει στο ποσο ο καθενας ζοριζει το μοτορι του;
πιχιδειγμα: αν το ιδιο μηχανακι ενας το παει κουλ και ο αλλος στους κοφτες, ο δευτερος να προτιμησει το high heat?
Ρωτω γιατι μαλλον (ακομα ο κωλογερας) ανηκω στην κατηγορια των "υψηλοστροφων" (αλλιως δεν παει το ρημαδι η Χοντρη...)
Inochi, ρε!
Για οσο.
χμμμμμμμμμμμ..........
το μανιουαλ δινει σαν επιλογές το standard και το hot type.
στο λινκ του μπομπ, λέει ότι υπάρχουν COLD type, standard, και hot type.
από τα γραφόμενα στο λινκ καταλαβαίνω ότι εγώ μάλλον είμαι hot type (λες και δεν το ξέραμε, 29 ευχαριστημένες συνιστούν τζιμίδη κλπ...)
Μένει να δω τι κυκλοφορεί στην αγορά.
Τα διαγράμματα είναι "πονηρά".
Λέει θερμοκρασία καυσης ο ένας άξονας, ταχύτητα οχήματος ο άλλος. Αδιαστατη...
Ξεκαθαρίζει λίγο σε άλλη σελίδα, αυτήν: http://www.globaldenso.com/en/produc...ect/index.html
Όπου καταλαβαίνω πως αν δεν έχεις ένα πολύ πειραγμενο μοτέρ το οποίο να περνάει παρατεταμένες περιόδους υψηλού φορτίου σε ζεστό περιβάλλον, το θερμό μπουζί είναι υπερβολή. Οπότε και εσύ, αν δεν είσαι τέρμα γκάζι Highway για ώρα με 50 βαθμούς, δεν το χρειάζεσαι.
Εχει να κανει με το στροφαρισμα αλλα εχει να κανει και με τη διαρκεια λειτουργειας.
Τα low heat range (hot type) πιανουν τη σωστη θερμοκρασια πολυ γρηγοροτερα αλλα την ξεπερνουν και ευκολα. Τα high heat range (cold type) αργουν περισσοτερο να πιασουν τη σωστη θερμοκρασια αλλα δυσκολα την ξεπερνουνε κιολας..
Οποτε οποιος ειναι γΛηγορος, πολυστροφος και το σκιζει για ωρα καλυτερα να βαλει τα high heat range (cold type).
(εγω ως κουλος θα συνεχισω να βαζω τα hot..)
Και ναι, οπως λεει και ο Αμυρου δεν εχει τοση σχεση η θερμοκρασια περιβαλοντος. Το θεμα ειναι τι γινεται στο κυλινδρο μεσα μιας και το μπουζι ψυχεται κυριως απο το μιγμα αερα-βενζινΑς.
MADE IN JAPAN 日本製
Το βασικό είναι, από ότι είδα στην σελίδα, να μπορεί το μπουζί να αυτοκαθαριστεί, λειτουργώντας στην σωστή θερμοκρασία.
Από τα διαγράμματα που εβαλες, δείχνει τα low heat range (hot type) να ταιριάζουν σε χαμηλότερες ταχύτητες για τις ίδιες θερμοκρασίες κυλίνδρου; αν λέμε τώρα, κάποιος το ψειρίζει πολύ, για μικρές και αργές διαδρομές τύπου σπίτι δουλειά, ίσως να είναι προτιμητέα; είναι αστείο πάντως να συζητάμε κάτι τέτοιο για έναν τόσο low tech κινητήρα που δεν είναι καθόλου πειραγμένος.
νταξ΄ δεν ειναι και θεμα να το διυλήσουμε , η κουβέντα το έφερε.
Η αρχική μου απορία εξάλλου ήταν ότι εφόσον ο κατασκευαστής δίνει 2 επιλογές , αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους - και από ότι είδα μάλλον δεν παίζει καμμια σημαντική διαφορά.
βέβαια ό,τι μαθαίνεις καλό είναι...............................
(αύριο θα ανοίξω άλλο thread: θα αλλάξω τα hot type μπουζιά μου, να βάλω απλά ή ιριδίου ?)![]()