Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Αμόλυβδη ή σούπερ;

Αμόλυβδη ή σούπερ;

Το θέμα έχει γενικά ξαναπαιχτεί αλλά ζητάω να μάθω πιο ειδικά για το ΧΤ μου μοντέλο 1993 τι στο καλό πρέπει να καίει από πλευράς καυσίμου. Το ξαναθέτω το ζήτημα διότι αφού και τα νεώτερα ΧΤ καταλύτη δεν έχουν αλλά καίνε αμόλυβδη , τότε δεν δηλητηριάζουν τον οδηγό και τους υπόλοιπους που ακολουθούν;Επιπλέον σε επικοινωνία μου με το τεχνικό Τμήμα της ΥΑΜΑΗΑ και σε αντίστοιχη ερώτηση τι πρέπει να καίω μου είχαν απαντήσει ότι η ΥΑΜΑΗΑ κατασκευάζει κινητήρες που πρώτα καίνε αμόλυβδη και σε περίπτωση που δεν βρίσκετε αμόλυβδη(νησί απεργία κ.λ.π) τότε καίει και σούπερ. Ξέρεις κανείς τίποτα επ'αυτού του ερωτήματός μου;

mias kai o old apousiazei ipoptos ton teleutaio kairo...

to 93, amolivdi den eixame... ara paei to prwto meros gia to xt to palio...

apo tin meria tou kinitira...
    to provlima me tis venzines einai sta metala. ta sigxrona moter to exoun lisei to provlima kai boroun na kapsoun kai tis dio venzines... ALLA kalo einai na kaiei mia venzini apo tis dio stathera... dlld i na kaime mono super or na kaime mono amalivdi.

gia to perivalon..
    simfwna me odigies tis EE oi mikroi kinitires den pianonde os simadikoi ripades kai etsi den apetite na exoun kataliti.. allwste kai oi katalites den einai 100% apodwtikoi (idika me to perasma twn xronwn) alla kai na itan i anathimiaseis tis venzinis einai ejisou kakes me ta kausaeria tis amolivdis...
    auta leei i EE oxi egw... gia emena makari na kaigame idrogono...

tespa...

Sonic 22 ήσουν διαφωτιστικός ..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsoukas77
    Δεν ειχαμε αμολυβδη το 1993;!!!
    Κατω τα χερια απο τον 'Ακη!

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
    Δεν ειχαμε αμολυβδη το 1993;!!!
    Είχαμε

Οτι μοτερ δεν εχει καταλυτη,ΔΕΝ πρεπει να καιει αμολυβδη

Σιγα μην πει το κρατος καψτε σουπερ
    Σιγα μην πουν και οι βιομηχανιες καψτε σουπερ

ΠΙΑΣΕ ΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ... Το avatar του/της BAD BOY
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ
    ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΑΦΤΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ....ΣΣΣΣΣΣΟΥΠΕΡ
    ΛΕΜΕ
    Καλυτερα Τρεις Μερες λυκος παρα...μια ζωη προβατο.
    -ΚΤΜ ON HEAD-

kawasaki street warriors

Αρχικά δημιουργήθηκε από Z-BADBOY'STOY
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ
    ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΑΦΤΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ....ΣΣΣΣΣΣΟΥΠΕΡ
    ΛΕΜΕ
    Οτι κανω εγω δηλαδη

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Ρε σόνικ, καλά που δεν είναι ο ολδμαν εδώ γιατί θα μας πάρει με τις πέτρες!!! Δεν είχαμε αμόλυβδη το 93?! Και το 92 είχαμε, και το 91... και το 90...

Όσο για το ερώτημα του καψ, τα πράγματα είναι απο απλά εως φως-φανάρι.

* The hard way: Διαβάζεις το στικη ΒΕΝΖΙΝΕΣ και βγάζεις συμπέρασμα μόνος.

* The easy way: Ανοίγεις το manual (ή το ψάχνεις στο νετ) και βλέπεις τι λέει (προφανώς σούπερ).

* The logical way: Το σκέφτεσαι λίγο. Καταλύτη έχεις? Αρα αμόλυβδη. Δεν έχεις? Άρα LRP ('σούπερ').

It's not rocket science you know...

Το ότι το μοτερ έχει την ικανότητα να κάψει και αμολυβδη και LRP δεν αρκεί, γιατί την κουβέντα την κάνουμε με γνώμονα τους ρύπους και το περιβάλλον. Αλλιώς, αν δεν υπήρχε σοβαρό θέμα χτυπήματος, θα καίγαμε και τεκίλα άμα λάχει!
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

ευτυχώς δηλ που βάλαν καταλύτες και σωθήκαμε.Αντε ρε με τους αλήτες.ότι να ναι μετατοπίζουν το πρόβλημα

http://www.in.gr/news/article.asp?ln...6&lngDtrID=252

+ και το τι γίνεται με την απόσυρση τους και πόσο μολύνουν λόγω υλικών κατασκευής.
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Ρε σόνικ, καλά που δεν είναι ο ολδμαν εδώ γιατί θα μας πάρει με τις πέτρες!!! Δεν είχαμε αμόλυβδη το 93?! Και το 92 είχαμε, και το 91... και το 90...
    koita na deis... den jerw ti kanae eseis...
    mia fora pados egw kai o kaps amolivdi to 93 den eixame... ti na tin kanoume alwste afou den eixame mixani...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ilikrina thimomouna oti apo to 94 kai meta itan diathesimi i amolivdi... tespa lathos mou...

o old malon to ide alla logw twn imerwn den adeje tin siginisi pou tha xasei tetoia post kai efige kathos ena dakri kilouse sto gerasmeno prosopo tou...

itan ena vroxero fthinoporino apogeuma otan... bla bla bla...

Κάποια στιγμή πέρυσι (μπορεί και πιο παλιά) είχα διαβάσει στο ΜΟΤΟΤΡΙΤΗ.gr ότι τα YAMAHA κατασκευής 1973 και έπειτα μπορούν να κάψουν αμόλυβδη χωρίς πρόβλημα. Μπορεί αν το ψάξετε λίγο να υπάρχει και να το βρήτε. Νομίζω ήταν στις ερωταπαντήσεις (κάπου εκεί).

Πάντως το σωστό είναι το εξής:

ΔΕΝ έχεις καταλύτη = ΔΕΝ βάζεις αμόλυβδη
    Όλα είναι .... δρόμος!!!

Να πω πρώτον πως το 1993 είχα μηχανή ... DT200R. και είχα μηχανάκι από το 1983 .
    Δεύτερον πως και πιο πριν από το 1993 είχα πάλι μηχανή XR350.και πιο πριν είχα το suzuki gsx.
    Επιπλέον και εγώ που είχα ρωτήσει τη Μοτοδυναμική στο τεχνικό τμήμα μου είχαν πει ακριβώς αυτό που έχω προαναφέρει δλδ ότι η ΥΑΜΑΗΑ πρώτα κατασκευάζει κινητήρες που να καίνε αμόλυβδη και έπειτα σούπερ αν δεν βρίσκεται η πρώτη . Ωστόσο και στο manual αναφέρει κάτι για 95 RON ή απλή .Το τελευταίο θα το ξανατσεκάρω ..
    Βέβαια η πρώτιστη ανάγκη του ερωτήματός μου είναι τι γίνεται σε σχέση με το περιβάλλον και τους εποχούμενους η δε δεύτερη είναι κατά πόσο βλάπτει και τα μέταλλα του κινητήρα αυτή η έλλειψη του μόλυβδου . Αλλά και πάλι από την LRP δεν λέιπει αυτό το στοιχείο; Εχω καταλάβει πως μάλλον μας επεξεργάζονται οι εταιρείες καυσίμων

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Ο μόλυβδος και τα μέταλλα δεν έχουν καμία σχέση. Είναι ένας μύθος, που αναπτύχθηκε σιγά-σιγά και χωρίς καμία τεκμηρίωση, για να εξυπηρετηθούν διάφορα συμφέροντα.

Καταλύτες στης μοτοσυκλέτες άρχισαν να μπαίνουν στο τέλος της δεκαετίας του `90, και συνεπώς όλες οι προηγούμενες πρέπει -θεωρητικά- να καίνε LRP.

Στο ποστ Βενζίνες (που προφανώς είναι sticky για διακοσμητικούς λόγους), εικάζεται ότι η LRP και η απλή αμόλυβδη είναι το ίδιο καύσιμο... αλλά μη σας πάρω στο λαιμό μου.

Αν σε ενδιαφέρει να είσαι "σωστος" με τους ρύπους σου, έχεις ήδη την απάντηση.
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Σίγουρα SF είναι η ίδια αφού η νόθευση που γίνεται σε αυτό το καύσιμο είναι χωρίς όριο .

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. απο σουπερ σε αμολυβδη
    από bikas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2009, 16:56
  2. Σούπερ-ήρως...!!!
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 07/02/2006, 15:23
  3. super four k αμολυβδη
    από karalakos στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 16/01/2006, 08:36
  4. Μιάς και ήρθε το σούπερ ντούπερ εργαλείο...
    από bonepeeler στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2005, 16:21
  5. Απλη αμολυβδη -vs- παλια super...
    από Alki_Viades στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2004, 23:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας