Χαιρετώ το forum, καλώς σας βρίσκω![]()
Επειδή στην Αθήνα το αυτοκίνητο αποδεικνύεται ασύμφορο λόγω κατανάλωσης θέλω να πάρω μια μηχανή μικρού κυβισμού με χαμηλή κατανάλωση βενζίνης για μετακινήσεις μέχρι 30χλμ εντός του νομού.
Μετά από σύντομο ψάξιμο κατευθύνομαι για κατηγορία 250cc καθώς είναι η χρυσή τομή για την περίπτωσή μου ανάμεσα σε κόστη κατανάλωσης/συντήρησης και δύναμη![]()
Τα χρήματα που διαθέτω δεν είναι πάνω από 3.000 ευρώ οπότε αναγκαστικά πάω σε κάτι μεταχειρισμένο.
Από ότι έχω δει αυτό που παίζει περισσότερο είναι το Honda CBF 250 που όμως έχει προβλήματα με τη νεκρά και το πιο καινούριο Yamaha YBR 250 το οποίο μου αρέσει περισσότερο αλλά είναι πολύ καινούριο και δεν ξέρω αν θα βρω καλό μεταχειρισμένο! Ωραίο και το Ninja 250 αλλά ολοκαίνουριο και μετάχειρο δεν θα υπάρχει πουθενά...
Επίσης όποιος γνωρίζει να μου πει για κόστος-συχνότητα service, πόσο καίνε (95άρα παίρνουν αυτά; ), πόσο κοστίζει η ασφάλεια (γίνεται και κλοπής ή είναι πανάκριβη; ) και τα τέλη κυκλοφορίας.
Από αξιοπιστία τα συγκεκριμένα τι λένε; Να το φοβάμαι το μετάχειρο;Θα χρειαστεί να κάνω αλλαγές αφού το πάρω για να είμαι σίγουρος πως όλα είναι οκ; Βιβλίο service υπάρχει για να ξέρω πως όλα έγιναν σωστά;
Προσπαθώ όπως καταλαβαίνετε να κρίνω αν με συμφέρει οικονομικά η αγορά της μηχανής αν και είμαι πεπεισμένος ότι αξίζει.
Δίπλωμα δεν έχω ακόμα και η αγορά θα γίνει σε 3 περίπου μήνες.
Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες και τις συμβουλές σας καθώς είμαι αρχάριος.
Ευχαριστώ και συγγνώμη που σας έπρηξα στις ερωτήσεις![]()