Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 94

Θέμα: ολοκληρωμενη εντυπωση tenere

Παλαιό μέλος

ολοκληρωμενη εντυπωση tenere

εχω μπει στη τελικη ευθεια για την αγορα του κ θελω τη βοηθεια σας μιας κ δεν εχω φιλαρακι με tenere για να το κανω βολτα ουτε βρισκω καπου test drive
    εχω ενα ss και ηρθε η ωρα μου να αλλαξω κατηγορια για πολλους κ διαφορους λογους που δεν τους γραφω γιατι θα μπερδευτει το θεμα πολυ
    διαβασα μερικες απο τις παραπανω εκατον τοσες σελιδες (πολυ spam) και ζαλιστικα
    τη μηχανη μου τη χρισιμοποιω καθημερινα(κυριως αττικη οδο) το καλοκαιρι παω διακοπες με το ετερον ημισι και τις κυριακες αναζητω τη περιπετεια μου.ζηταω μια τελικη εντυπωση για τη καινουρια ψηλοτακουνη γκομενα που μου εχει καρφωθει,ευχαριστω

έπεσες... βολέψου! Το avatar του/της NickolasV

γιατί ΟΧΙ;;;;

Γεια σου φίλε μου, θα προσπαθήσω να βοηθήσω.
    Το ΤΕΝΕΡΕ είναι άψογο για καθημερινή χρήση, ευέλικτο, ψηλό τιμόνι πάνω από όλους τους καθρέφτες, οικονομικό και όλους τους λόγους που θα διάλεγες μία καθημερινή μοτοσυκλέτα.
    Φέρει σε καλή αναλογία, την καθημερινή μοτοσυκλέτα, την τουριστική και το fun bike.

Αλλά φαντάζομαι αυτά τα καταλαβαίνεις λίγο πολύ.

Το θέμα θα μπορούσε να είναι <<γιατί να μην το πάρεις;>>
    Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις χωμάτινες, επι το πλείστον, εκδρομές,
    ή αναζητάς ακόμη την ταχύτητα και της "χαρές" τις ασφάλτου,
    ή θέλεις ταξίδια με την κοπελιά και να το φορτώνεις σαν μουλάρι,

...τότε "θα σε συμβούλευα κάτι άλλο να αγοράσεις"(Καββαδίας ).

Το ΤΕΝΕΡΕ είναι μοτοσυκλέτα 60/40 και καλό είναι να τηρήσεις αυτή την αναλογία,
    ακόμη στο φόρτωμα(2 άτομα και μπαγάζια βδομάδας- για 2ήμερο είναι ΟΚ) θα χάσει τα καλά οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    το έχω οδηγήσει όταν το έδιναν για τεστ. πήγα λίγο χωματόδρομο, λίγο δικάβαλο, λίγο πόλη, λίγο εξοχή! Νομίζω ότι δεν αξίζει τα λεφτά του.

- και + :

-1. Ζεσταίνεται πάααρα πολύ για μονοκύλινδρο, ήταν λες και καβαλούσα ss μηχανάκι. Και ούτε μποτιλιαρίστηκα ούτε καύσωνα είχε.

-2. Ανύπαρκτη ροπή στις χαμηλές και μεσσαίες. Αδικαιολόγητο για τέτοιο μοτέρ. Μέχρι τις 6.000 πηγαίνει σαν 250cc. Μετά σου τα σκάει βέβαια, αλλά σύντομα πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα. Σε ορεινά στροφιλίκια δεν βοηθάει καθόλου και είσαι συνέχεια πρώτη κόκκινα ή δευτέρα ψόφια.

-3. Στα αργά χωμάτινα κομμάτια το βάρος της μηχανής και το μεγάλο ύψος της σέλας σε προσγειώνουν ανώμαλα. Μην πιστεύεις ότι μπορεί να πάει στο χώμα σαν το παλιό τενερε. Ακόμα και ένα XT600 πάει πολύ καλύτερα. Ασε που αν πέσεις κινδυνεύεις και από εγκαύματα λόγω της μεγάλη θερμοκρασίας που σηκώνει σε όλο το μοτέρ.

-4. Στα 5-10.000 χλμ οι αναρτήσεις θα έχουν ουζάρει και θα πηγαίνει σαν λόξιγκας.

(Στο -2 και το -4 έχει συμφωνήσει και φίλος μου συντάκτης περιοδικού, φυσικά off the record)

+1. Πολύ καλή θέση οδήγησης, είτε όρθιος είτε καθιστός. Καλό και το τιμόνι, καλή και η σέλα

+2. Μάλλον δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω! :rotflmao: :rotflmao:

Για μενα ξαναλεω δεν αξιζει τα λεφτά του. Transalp ή BMW650 πολύ καλύτερα
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Re: ολοκληρωμενη εντυπωση tenere

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex k8
    [...]τη μηχανη μου τη χρισιμοποιω καθημερινα(κυριως αττικη οδο) το καλοκαιρι παω διακοπες με το ετερον ημισι και τις κυριακες αναζητω τη περιπετεια μου.ζηταω μια τελικη εντυπωση για τη καινουρια ψηλοτακουνη γκομενα που μου εχει καρφωθει,ευχαριστω
    Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, θεωρώ οτι δεν σου κάνει το Tenere...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
    το έχω οδηγήσει όταν το έδιναν για τεστ. πήγα λίγο χωματόδρομο, λίγο δικάβαλο, λίγο πόλη, λίγο εξοχή! Νομίζω ότι δεν αξίζει τα λεφτά του.

- και + :

-1. Ζεσταίνεται πάααρα πολύ για μονοκύλινδρο, ήταν λες και καβαλούσα ss μηχανάκι. Και ούτε μποτιλιαρίστηκα ούτε καύσωνα είχε.

-2. Ανύπαρκτη ροπή στις χαμηλές και μεσσαίες. Αδικαιολόγητο για τέτοιο μοτέρ. Μέχρι τις 6.000 πηγαίνει σαν 250cc. Μετά σου τα σκάει βέβαια, αλλά σύντομα πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα. Σε ορεινά στροφιλίκια δεν βοηθάει καθόλου και είσαι συνέχεια πρώτη κόκκινα ή δευτέρα ψόφια.

-3. Στα αργά χωμάτινα κομμάτια το βάρος της μηχανής και το μεγάλο ύψος της σέλας σε προσγειώνουν ανώμαλα. Μην πιστεύεις ότι μπορεί να πάει στο χώμα σαν το παλιό τενερε. Ακόμα και ένα XT600 πάει πολύ καλύτερα. Ασε που αν πέσεις κινδυνεύεις και από εγκαύματα λόγω της μεγάλη θερμοκρασίας που σηκώνει σε όλο το μοτέρ.

-4. Στα 5-10.000 χλμ οι αναρτήσεις θα έχουν ουζάρει και θα πηγαίνει σαν λόξιγκας.

(Στο -2 και το -4 έχει συμφωνήσει και φίλος μου συντάκτης περιοδικού, φυσικά off the record)

+1. Πολύ καλή θέση οδήγησης, είτε όρθιος είτε καθιστός. Καλό και το τιμόνι, καλή και η σέλα

+2. Μάλλον δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω! :rotflmao: :rotflmao:

Για μενα ξαναλεω δεν αξιζει τα λεφτά του. Transalp ή BMW650 πολύ καλύτερα
    Αυτό που μπορώ εγώ να πώ με βεβαιότητα έιναι πως ΔΕΝ σηκώνει θερμοκρασία και πως στις 3000rpm τα 250cc ΔΕΝ έχουν 90χλμ στο κοντέρ τους. Οπότε δεν ξέρω πως σχημάτισες την συγκεκριμένη γνώμη.

Κατά την γνώμη μου είναι όντως 50-50 μηχανή. Επίσης πάλι κατά την γνώμη μου είναι αρκετά ελαφρύ και αρκετά ευέλικτο και οικονομικό.

Επίσης επειδή έτυχε πολλά χρόνια πριν να έχω το παλιό, πίστεψέ με εκείνο ΔΕΝ πήγαινε χώμα. Τώρα για το καινούργιο δεν ξέρω τι χώμα πάει.
    2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
    Αυτό που μπορώ εγώ να πώ με βεβαιότητα έιναι πως ΔΕΝ σηκώνει θερμοκρασία και πως στις 3000rpm τα 250cc ΔΕΝ έχουν 90χλμ στο κοντέρ τους. Οπότε δεν ξέρω πως σχημάτισες την συγκεκριμένη γνώμη.

Κατά την γνώμη μου είναι όντως 50-50 μηχανή. Επίσης πάλι κατά την γνώμη μου είναι αρκετά ελαφρύ και αρκετά ευέλικτο και οικονομικό.

Επίσης επειδή έτυχε πολλά χρόνια πριν να έχω το παλιό, πίστεψέ με εκείνο ΔΕΝ πήγαινε χώμα. Τώρα για το καινούργιο δεν ξέρω τι χώμα πάει.
    Φίλε μου το παιδί ζήτησε γνώμες και του έδωσα τη δική μου. Γιατί εμένα μου φάνηκε πως ζεσταίνεται υπερβολικά ενώ εσένα όχι δε με αφορά. Όταν βρει ένα τενερε να οδηγήσει θα σχηματίσει κι εκείνος μια γνώμη. Ο καθένας από μία
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος

Re: Re: ολοκληρωμενη εντυπωση tenere

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, θεωρώ οτι δεν σου κάνει το Tenere...

απολογησου!

Παλαιό μέλος

Re: γιατί ΟΧΙ;;;;

στην αρχη ειπες

Φέρει σε καλή αναλογία, την καθημερινή μοτοσυκλέτα, την τουριστική και το fun bike

μετα ομως μου τα χαλας

...τότε "θα σε συμβούλευα κάτι άλλο να αγοράσεις"(Καββαδίας ).
    ναι ομως ¨μονο φραγκα εννια¨

Παλαιό μέλος

Re: Re: γιατί ΟΧΙ;;;;

δεν θα κανω χωματινες διαδρομες καθε μερα αντε καμια κυριακη μπορει να κανω κ κανα χιλιομετρο στη φυση,την ταχυτητα δεν τη ζηταω εχει γινει πολυ επικινδηνη και μεσα στα μεγαρα κ εξω στους δρομους,ταξιδια με τη γυναικα θελω(ευτυχως ειναι παιδι των λουλουδιων!σκηνουλα κ δυο ρουχα!) κ τελος θελω να ταξιδευω με 150-170 χωρις να κουραζω τον αραπη που θα ειναι κατω απο τη σελα μου

Re: Re: Re: γιατί ΟΧΙ;;;;

κ τελος θελω να ταξιδευω με 150-170 χωρις να κουραζω τον αραπη που θα ειναι κατω απο τη σελα μου
    πόσα??? :rotflmao: :rotflmao:

και βρήκες το τενερε? :rotflmao:
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

έπεσες... βολέψου! Το avatar του/της NickolasV

δεν θα κανω χωματινες διαδρομες καθε μερα αντε καμια κυριακη μπορει να κανω κ κανα χιλιομετρο στη φυση,την ταχυτητα δεν τη ζηταω εχει γινει πολυ επικινδηνη και μεσα στα μεγαρα κ εξω στους δρομους,ταξιδια με τη γυναικα θελω(ευτυχως ειναι παιδι των λουλουδιων!σκηνουλα κ δυο ρουχα!) κ τελος θελω να ταξιδευω με 150-170 χωρις να κουραζω τον αραπη που θα ειναι κατω απο τη σελα μου
    Έτσι και εγώ αποφάσισα την αλλαγή από τις street μοτοσυκλέτες που είχα ως τώρα και από τιους 100ίππους στους 50.
    Απλώς επιστώ την προσοχή στο χωμάτινο γιατί αν δεν σε ενδιαφέρει, το v-strom είναι ταξιδιάρικο και πιο φθηνό.
    Κατά τα άλλα το έχω 9400χλμ και είμαι πολύ ευχαριστημένος, προβλήματα που αναφέρει ο φίλος johnpan δεν έχω!

υ.γ. η τελική του είναι τα 180χλμ/ώρα τα οποία τα πιάνει εύκολα και κινείται χωρίς ζόρι, δηλαδή όπως ακριβώς και το transalp650 που έχουμε ταξιδέψει παρέα.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK

τελος θελω να ταξιδευω με 150-170 χωρις να κουραζω τον αραπη που θα ειναι κατω απο τη σελα μου [/B][/QUOTE]

Αυτό το σενάριο το ξεχνάς...170 τελικιάζει το μηχανάκι...
    200+ κιλά για μονοκύλινδρο ον-οφ 650cc είναι πολλά...ξαναμελέτα το θεματάκι λίγο να αποκτήσεις καλυτερη προσωπικη εικόνα και βρες και άλλες πιθανές επιλόγες...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Η Τενερέ κάνει όλα αυτά που ζητάς, πλην το ταξίδι με 150-170.
    Αν συμβιβάζεσαι με 130, πάρτη.
    Αλλιώς ψάξου αλλού.

Κοίτα και την αδερφή της, την XT660R που κάνει τα ίδια, είναι και 1000+ φτηνότερη...
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

filaraki ena afrika 8eleis pistepse me!!

για το tenere τωρα θα στα πω απλα και ωραια......το εχει ο φιλος μου και το εχω παρη αρκετες φωρες και καναμε και γυρω στην ευρωπη!

ΧΩΜΑ
    Το μηχανακι παει ανετοτα στο χωμα και δεν εχεις να φοβηθεις τπτ......ακομα και σε παραλια εχω μπει!

+πολυ καλη θεση οδιγησης και δεν κουραζεσαι ευκολα....
    +γκαζι αρκετο για χωμα
    +προστασια απο πεσιμο καλη!
    +οικονομικο!
    +μπροστα μπροστα εχει και ενα αγγυστρο για να σε τραβαει καπιος με αφρικα!

-το υψος ,,,εαν εισαι κατω απο 180......
    -το γαμοστηριχτιρι!
    -φωτα
    -ευαίσθητο σαν ολα τα καινουρια on off

πολι -δρομος
    μεσα στην πολι τωρα εχεις......

+στο μπροστινό αμορτισερ και στήσιμο.....σκαρφαλώνεις οτι θέλεις.........πολυ ανετα και κατεβαίνεις πετώντας.......!
    +δεν κανει πολυ θορυβο
    +δεν πεφτει εύκολα στην ζήτηση για κλοπη μιας και δεν εχει και πολλες πώλησής!

-το υψος
    -το μονοκυλινδρο άρπαγμα που σε στροφες το μηχανακι νομίζεις οτι θα σου φυγει αμα ο δρομος δεν ειναι πολυ καλος!
    -ο απαισιος θορυβος του!:smilea:
    -το καλοκαιρι βραζει κατω αρηστερα στην γαμπα,,,,,,,δλδ ανετα φτιάχνεις φαγητο !

ταξίδι!
    καναμε σε 8 μερες 4000 χλμ ,,,,φορτωμενο με δυκαβαλο!

+οικονομικο
    +130-140 με δυο ατομα ανετα.....150 το πολύ μονος!
    +φορτωσετο ανετα!!!
    +για το ταξιδι τα λαστιχα ειναι πολυ καλα ( metzeler )

-τα φωτα παλι!
    -δεν εχει την καλυτερη πισω θεση!
    -δεν πρωστατευει τοσο καλα! (αλλα πολυ καλυτερα απο αλλα στην κατηγορια)
    -το βαλιτσακι πισω δεν αξιζει μην το περνεις και δωρο να στο κανουν!

τιμη?

πολυ ακρηβω για ενα μηχανακι που δεν μπορει να πας ανετα πανω απο 150! πρεπει να πω πως εαν ειχε περισσότερα αλογα και ταχυτητα θα το βουλωνανε πολύ!

παρε ενα αφρικα να τα κανεις ολα αυτα και πιο αξιόπιστα και πιο οικονομικά....αλλα να το ρίχνεις και πατατα!
    εχεχεχεχεχεε

ελπηζω να βοηθησα!

επισης εχει 13 000 χλμ και τα αμορτισερ ειναι μια χαρα ακομα! (το τενερε)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	teneregivi.jpg 
Προβολές:	718 
Μέγεθος:	30,4 KB 
ID:	181963
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Παλαιό μέλος
    με βοηθατε πολυ ευχαριστω!

τα 140 με χαλανε ρε γαμ@το μου θυμιζει το xt 600 που πηγαινα με 130!!

ειδομεν!

Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. V-STROM 1000 Πρώτη εντύπωση...
    από THEOD στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2005, 19:54
  2. Γιατί έχω την εντύπωση ότι...
    από powerphot στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2005, 17:41
  3. πράγματα που μου έκαναν εντύπωση σήμερα